HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247141
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ.
25.05.11

            (ΔΡΩΜΕΝΑ/19-5-2011/ Η "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ",16/5- 21/52011)

***Η απανταχού του κόσμου  ανθρωπόμαζα, θορυβημένη από την ενσκήψασα οικονομική κρίση και πανικόβλητη από την απειλή της απώλειας της  τροφής ("άρτος και   θεάματα") με την οποία διατρέφεται αποκλειστικά, συσπειρώνεται, ιδρύει παγκόσμιο...δημοκρατικό κόμμα και δημοσιεύει...επαναστατικές προκηρύξεις, σαν αυτή που παραθέτουμε  στη συνέχεια (ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ).
Ας  σχολιάσουμε κάποια αποσπάσματα από το  γλυκανάλατο κείμενο,που το διακινούν πολλοί, ειδικά μέσω του διαδικτύου, με περισσή προθυμία ομολογουμένως.

 

 
                       1.   «Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς»

 
«Απλοί άνθρωποι; Και ποιοι είναι, δηλαδή, οι...σύνθετοι; Μήπως «απλοί»  είναι ό,τι εμείς  χαρακτηρίζουμε ως «ανθρωπόμαζα» ; Αυτή που  μοναδική της έγνοια είναι ο «άρτος και τα θεάματα»;   Μήπως  στους «απλούς ανθρώπους» συμπεριλαμβάνετε κι εκείνους που  "φτιάχνονται» με τις υπερδόσεις της βιομηχανίας της «ενημέρωσης» σε «θέ(α)μα, αίμα σπέρμα,που αφειδώς τους παρέχει; Γιατί εμείς, αν και...απλοί, δε σας γουστάρουμε καθόλου, αν είστε τέτοιοι.

 
2. «Κάποιοι είναι προοδευτικοί και κάποιοι άλλοι συντηρητικοί  Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι.»    

Ώστε  έτσι, ε;  «΄Ολοι,   κουτσοί στραβοί, στον ΄Αγιο Παντελεήμονα». Μαζί, λοιπόν, προοδευτικοί και συντηρητικοί, φασίστες και αριστεροί,  ρατσιστές και όχι, παλιάνθρωποι και  έντιμοι. Τί έχουμε να χωρίσουμε, αν  κυκλοφορεί   το χρήμα  και όλοι βολευόμαστε επαρκώς; Γιατί αυτή είναι η ουσία της ιδεολογίας ή της απολίτικης σκέψης σας: Να «ρέει ο παράς». «Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν» πως ΟΛΟΙ είμαστε αδέρφια!
 Εγώ, λοιπόν, γιατί δε σας γουστάρω που είσαστε τέτοιος αχταρμάς και...σεμνύνομαι πως δεν είμαι ένας από σας;

 
3. «Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών... Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι».

 
Σωπάτε, καλέ. Για όλα φταίνε οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες; Σεις ανεύθυνοι και αθώοι.; Λες και δεν εκλέγετε εσείς τους πολιτικούς, λες και κάθε λαός δεν έχει την κυβέρνηση, τους δασκάλους, τους δικαστές και τους δημοσιογράφους που του αξίζουν. Από άλλους πλανήτες μας ξεφυτρώσανε όλοι τούτοι και δεν είναι   «σάρκα από τη σάρκα σας και οστούν εκ των οστών» σας. Σεις πρώτοι είστε οι διεφθαρμένοι. Δείτε για παράδειγμα τους συμπατριώτες μου τους ΄Ελληνες. Πρώτοι στη λαμογιά, στο ρουσφέτι, στη δωροδοκία, στη διαφθορά.  Αυτός ο απλός ΄Ελληνας-ζήτουλας, που δίνει τα πάντα για να βολευτεί σε μια θεσούλα,  να κλέψει την επιδότηση, να ξεγελάσει την εφορία, να παρακάμψει την ουρά. Αυτός που παίρνει δάνεια, για  να  περνάει  καλά ΤΩΡΑ και μετά   «ας κόψουν  το λαιμό» τους οι γενιές που έρχονται να τα ξοφλήσουν.

 
4.«Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει».

 
Η δημοκρατία, όπως την εννοείτε σεις είναι από τα χειρότερα πολιτεύματα στην ιστορία.  Σ΄ αυτή, αντί να προάγονται η ατομικότητα, η προσωπικότητα, η ελευθερία του πολίτη, ανθούν η μαζικότητα και η επιβολή της θέλησης των πολλών στους λίγους .Η δημοκρατία  σας είναι μια στυγνή δικτατορία, η οποία διαφέρει από τις υπόλοιπες, γιατί η δική σας είναι ... «κοινοβουλευτική".

 

 
5.«Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση».

 
Γιατί δεν κατονομάζετε τι είδους οικονομία θέλετε; Προφανώς αυτή που ήδη υπάρχει, της «αγοράς»,δηλαδή, του κέρδους.  Πού παράγουν δέκα, για να ταϊζουν τους εκατό. Δε λέτε πως μισείτε την πρωτογενή-ιστορική οικονομία "της παραγωγής με τα δικά μου χέρια εκείνων που καταναλώνω". Και όσο για την...ηθική σας επανάσταση,   τί θα έχει ως πρότυπο ή από πού θα εκπορεύεται:  Θα προτείνετε  εκείνη  των θρησκευόμενων  συντηρητικών συντρόφων σας που αναφέρετε : Μήπως να καλέσετε και τον πάπα να συμμετέχει στην...επανάστασή σας και να την ευλογήσει  κιόλας,για να πιάσει; Γιατί όχι ;

 

 

 
                                     6.   «Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος». Εγώ δεν είμαι εξοργισμένος με αυτούς (πολιτικούς  τραπεζίτες και λοιπούς),  λιγότερο από σας.  Είστε το ίδιο σιχαμένοι και σεις που ζείτε τη ζωή του «καναπέ» με το τηλεκοντρόλ και το ποντίκι στο χέρι, να ψάχνετε  μανιωδώς για "θέ(α)μα, αίμα και σπέρμα".

  Ο φυσικός άνθρωπος δεν έχει καμιά σχέση μαζί σας. Είστε ανθρωπόμαζα,  είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ. Μας χωρίζει  άβυσσος. Δε σας θέλουμε,  όπως και εσείς εμάς. Καθαρές κουβέντες.

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS