HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2246312
Η "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ",4/9-10/9/2011
04.09.11

 

1. "...ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ,ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"

                                            7-9-2011

 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗΣ ΣΤΑ "ΨΑΧΝΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ     

                                             "ΔΡΩΜΕΝΑ"

                                                 9-9-2011

 

"Πάγκαλος: Η Ελλάδα θα στηρίξει την Κύπρο σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της" (ΜΜΕ)

 

 

Ναι ,θα βάλουμε μπροστά κατά την επίθεση των Γραικών εναντίον των Μεμέτηδων τον...ευτραφή αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (δίκην Νικηταρά Τουρκοφάγο ) και θα τους πάρουμε στο κυνήγι πάλι ως το...Σαγγάριο.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, ως φάρσα!

 

                                              

                                                   8-9-2011

 

Λοβέρδος μαινόμενος κατά των δημοσίων υπαλλήλων

Ο υπουργός Υγείας τούς καταλόγισε την ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο

 

Ευθεία επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους - στους οποίους καταλόγισε την ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα - εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασε εδώ που μας έφτασε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Επιτροπή"(ΜΜΕ)


΄Εχουμε γράψει άπειρες φορές πως στην πολιτική, κατά κανόνα, "κατεβαίνουν" μέσης ικανότητας άτομα. Με "μπλα-μπλα",θέατρο, τρικ, δημαγωγία προσπαθούν να φανούν σπουδαίοι. Δεν είναι όμως.

Παράδειγμα ο ανωτέρω κύριος (καθηγητής Νομικής. Σαν να μην ξέρουμε πώς εκλέγονται-επιλέγονται οι καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια). Παριστάνει το σοβαρό, το γνώστη, το "διαβασμένο",τον ερευνητή,τον καλά πληροφορημένο. Με αυτές του τις...ιδιότητες συμπεραίνει πως για ΟΛΑ τα δεινά φταίνε οι..δημόσιοι υπάλληλοι. Αφελές ,απλουστευτικό,παράλογο.  

Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων  (μέσα σ΄αυτον ΔΕΚΟ,Τοπική αυτοδιοίκηση κ.λπ)  όντως είναι υπερβολικός για τη χώρα και η προσφορά-απόδοσή τους  δυσανάλογη των αποδοχών τους. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς (ποσοστό πάνω από 70%) είναι οπαδοί κομμάτων που εξαργύρωσαν την ψήφο τους με μια "θεσούλα". Δικαίως επομένως δέχονται πυρά οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αλλά,το να ρίχνεις αποκλειστικά την ευθύνη ΜΟΝΟ σ΄αυτους για την κακοδαιμονία της χώρας,είναι ,όπως είπαμε, και άδικο και αφελές. Η οικονομία της χώρας έπεσε  έξω για συγκεκριμένους λόγους. Και εξαιτίας των δημοσίων υπαλλήλων-δημόσιας διοίκησης,αλλά περισσότερο εξαιτίας του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. Αν όλα αυτά τα χρόνια,όλοι αυτοί οι επιτήδειοι "έμποροι", πλήρωναν έστω το 20% των υποχρεώσεών τους (φόροι,IKA,άλλες εισφορές) στο κράτος (δε λέμε το 100%,όπως θα έπρεπε) η χώρα δε θα είχε οδηγηθεί εδώ που έφτασε.Μόνο το ΦΠΑ  που έχουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ εισπράξει, αν το είχαν αποδώσει αυτά τα λαμόγια της...ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο δημόσιο "κορβανά",σήμερα η κατάσταση θα ήταν οικονομικά,εντελώς διαφορετική.

Ας αφήσει, επομένως, τις αφέλειες,τις δημαγωγίες και τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις ο κύριος υπουργός . Δεν μπορεί να μας γελάει όλους. "Ξηγημένα" πράγματα.

  

                                               4-9-2011

"Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Κοντογιάννη. Χαρακτήρισε πολιτική εφεδρεία τον Καραμανλή".(MME)

 

Σίγουρα και τον Καραμανλή και τους Κοντογιάννηδες το Σύστημα τους κρατάει "εφεδρεία" για τον... Κορυδαλλό, όταν χρειαστεί να εκτονώσει την οργή της τεράστιας μάζας των "Αγανακτισμένων", που όλο και θα διευρύνεται στις σκληρές ημέρες που έρχονται.(΄Ετσι συνέβαινε,άλλωστε,πάντα την "επομένη" των λεγόμενων εθνικών τραγωδιών).

 Οι εν λόγω, αδίκως, βέβαια, θα πάνε "μέσα" τότε. Δικαίως, όμως, θα έπρεπε να ήταν "μέσα"  ήδη ή ,έστω, "σήμερα", αν υπήρχε ανεξάρτητη δικαιοσύνη σ΄αυτό τον τόπο.

2. "ΔΡΩΜΕΝΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

     ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΥΛΗ

 

 

 

                                                                                     9-9-2011

 

***"Με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη απειλούν πλέον οι Ευρωπαίοι την Αθήνα, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και δεν εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα λιτότητας. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που το Βερολίνο, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε την Αθήνα για το ενδεχόμενο αυτό".

 

΄Εχουμε ήδη προ πολλού καταγγείλει πως την ευθύνη για το κατάντημα της χώρας, την έχει το εκλογικό σώμα, που φήφιζε-ει μετριότητες πολιτικούς και επιρρεπείς σε κάθε είδους παρανομίες και "μαύρες" δεσμεύσεις. ΜΜΕ επίσης έχουν ακέραιη και βασική ευθύνη. Σήμερα, αποκλειτικά υπεύθυνοι, αν πραγματοποιηθεί η απειλή των Ευρωπαίων για έξοδο της χώρας "άρον-άρον" από την Ευρωζώνη, θα είναι οι ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που "παίζουν εν ου παικτοίς" για μικρο-κομματικά συμφέροντα. Οι  Ταξιτζήδες, Δεητζήδες, Οτετζήδες και λοιποί "ίδες" έχουν "πλάτες"  τους Σαμαράδες,Τσίπρες, Αλέκες,Θεοδωράκηδες. Αυτοί  πρέπει σύντομα να πληρώσουν και μάλιστα ακριβά, την επαπειλούμενη  νέα καταβαράθρωση της χώρας.

Αυτά τα εντελώς ανεύθυνα πρόσωπα με τις "τρελά" τους  κομματικά καμώματα που έλεγε και ο  Λεωνίδας Κύρκος ,είναι οι σημερινοί ηθικοί αυτουργοί της νέας συμφοράς και οι βασικοί υπαίτιοι του αναπόφευκτου "εμφυλίου". Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι μελλοντικοί δικαστές,που θα κληθούν να τιμωρήσουν τους "φονείς" της χώρας. Η Ιστορία ήδη έχει βγάλει την απόφασή της.

 

 

 

                                                   

***"Γερμανός επίτροπος: Στείλτε κοινοτικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα

 

   Την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων από την ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους προτείνει ο γερμανός επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ.

«Όποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», υποστηρίζει." (MME)


 

Τρεις μήνες πριν, σε ανάλυσή μας που ανέβηκε εδώ (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ), είχαμε προτείνει να "περάσει η χώρα στην κηδεμονία της Ε.Ε" . Σήμερα, επιβεβαιώνεται εκείνη η πρόβλεψη -πρότασή μας  δια στόματος του Γερμανού επιτρόπου. Αυτό  σημαίνει ότι στην Ευρώπη συζητούν πλέον ανοικτά το ενδεχόμενο να  πάρει τα "ηνία "στη χώρα η ίδια η Ε.Ε, αφού τα ελληνικά κόμματα αρνούνται να επωμιστούν το κόστος από τα μέτρα που προτείνει η τρόικα.

Για άλλη μια φορά η Ιστορία αποδεικνύει πως όταν εργάζεται χωρίς παρωπίδες και στρεβλώσεις, χωρίς φανατισμούς και εξαρτήσεις ,μπορεί και από πριν να δει τα γεγόντα που "έρχονται", αλλά και ουσιαστικές προτάσεις να κάνει για το συγκεκριμένο θέμα της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, που θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της διεξόδου της χώρας από την κρίση.

Μένει η Ε.Ε να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση των εξαγγελιών αυτών και σε εύθετο χρόνο και στην ανάληψη της ίδιας της εξουσίας από τις Βρυξέλες. 

 

Ο τίτλος του άρθρου,όπως ανέβηκε στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ στις 8-6-2011)


ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε Επεξεργασία Εκτύπωση
08.06.11

 


 

***"Με ανάκληση της μήνυσης εκ μέρους του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη έληξε η δικαστική διαμάχη που είχε με τον Ιάκωβο Φριζή για άρθρο του τελευταίου που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και είχε θεωρηθεί συκοφαντικό το περιεχόμενό του. Χθες, πριν από την έναρξη της δίκης, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως με όσα έγραψε δεν είχε πρόθεση ούτε δόλο να θίξει την τιμή και την υπόληψη του μηνυτή του. Εκείνος με τη σειρά του, αποδεχόμενος τη δήλωση του κ. Φριζή, ανακάλεσε τη μήνυση και έτσι έληξε η μεταξύ τους δικαστική διαμάχη"(ΜΜΕ)

 ΄Ο κύριος Φριζής μπορεί να κάνει πίσω, γιατί δεν είναι ιστορικός. ΄Ομως εμείς ιστορικά δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα και θεωρούμε πως ο εν λόγω δικηγόρος Πλεύρης με το κατάπτυστο βιβλίο του και τις κατά καιρούς ρατσιστικές- ανευβλαβείς δηλώσεις του δεν έχει ούτε τιμή ούτε υπόληψη,όσο αρνείται να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα των "φούρνων" και των άλλων εγγληματικών ενεργειών των Ναζί . Η Ιστορία τον έχει δικάσει και καταδικάσει ως ανέντιμο, ρατσιστή και ηθικό αυτουργό των  δολοφονικών ενεργειών των Ελλήνων νεοναζι-χρυσαυγητών.

 

 

***"Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Καντάφι από την Ιντερπόλ"(ΜΜΕ)

 ΄Ενταλμα σύλληψης εκείνων που "καθοδηγούν" του ΝΑΤΟ και το οποίο δολοφόνησε τόσους αθώους στο Ιράκ,στη Λιβύη και αλλού, ΠΟΙΟΣ και ΠΟΤΕ θα εκδώσει; Η Ιστορία το έχει κάνει.  Η "Δικαιοσύνη" των κρατών δεν έχει ούτε το ούτε το ηθικό ανάστημα ούτε το σθένος να προχωρήσει στο αυτονόητο καθήκον της.Είναι απόλυτα εξαρτημένη από τα ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις που το διοικούν.

 

                                                    8-9-2011

 "Με στοχευμένες κινητοποιήσεις πρόκειται να απαντήσουν οι φαρμακοποιοί στο νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων όλης της χώρας που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου.

 

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, χαρακτηρίζει υπερβολικά πολλά το 30% των φαρμακείων που καλούνται να εφημερεύουν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου."(ΜΜΕ)

Φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, ταξιτζήδες, Δεητζήδες, Οτετζήδες ,εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτοί,εκείνοι,οι άλλοι...αντιδρούν στο άνοιγμα των επαγγελμάτων τους και όλοι απειλούν να τα κάνουν... λίμπα.

Μάλιστα. Ξέρουν πολύ καλά, βέβαια, πως αν τα κάνουν λίμπα ,αν δε συμμορφωθούν  με τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στην Ε.Ε και την τρόικα,δεν έχει επόμενη και μεθεπόμενη... δόση.   Αυτό σημαίνει στάση πληρωμών,που συνεπάγεται αδυναμία καταβολής μισθών ,συντάξεων (μαζί και τα ψίχουλα του ΟΓΑ,που παίρνει,ας πούμε, η 100χρονη θεια Ασήμω στο χωριό μου, μοναδική πηγή εισοδήματος) με λίγα λόγια χρεοκοπία. Πρακτικά αυτό σημαίνει δυστυχία, πόνο, αγωνία,πείνα,μιζέρια,θάνατο.    Κι όμως,το ξέρουν πως καταδικάζουν στην "εσχάτη των ποινών" αριθμητικά υπέρτερους  συνανθρώπους τους, αλλά δεν τους νοιάζει. Αδιαφορούν και στέλνουν τελεσίγραφα, ξεκινούν "πολιορκία" με στόχο πάντα τη διασφάλιση των δικών τους "κεκτημένων"

Για να δούμε πόσοι είναι όλοι τούτοι αριθμητικά που εκβιάζουν και αποφασίζουν να πεθάνουν όλοι οι άλλοι για να περνούν αυτοί καλά και πόσοι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες του εκβιασμού  και της ασυνειδησίας των πρώτων; Να πούμε (χοντρικά) 200.000; Δεν είναι παραπάνω όλοι αυτοί με τα "κλειστά επαγγέλματα". Και πόσοι οι άλλοι,οι ΠΟΛΛΟΙ; Χοντρικά πάλι θα λέγαμε πως ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ είναι γύρω στα 3 εκατομμύρια (Δ. Μανουσάκη,Επικ. Καθηγήτρια, Πολυτεχνείο Κρήτης).

Η διαφορά του ανθρώπου από το ζώο είναι πως ο άνθρωπος έχει λογική. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο της φύσης σ΄αυτόν . Με τη λογική του ο άνθρωπος ελέγχει τα ένστικτα και θέτει ως στόχο την κατάκτηση ανώτερων επιπέδων συμπεριφοράς, την κατάκτηση "ποιότητας" ζωής.  Μια από τις εκφάνσεις αυτής της "ανώτερης-ποιοτικής συμπεριφοράς" είναι να αναγνωρίζει στα συν-όντα του (συνανθρώπους του) να "ζουν" κι αυτοί,να προσπορίζονται,δηλαδή,τα αναγακαία για την επιβίωσή τους. Εκείνοι που αδιαφορούν ή αρνούνται με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ βία,εκβιασμό κ,λπ) αυτό το δικαίωμα στους άλλους και νοιάζονται αποκλειστικά για τη διασφάλιση των δικών τους συμφερόντων,δεν κατάφεραν ΠΟΤΕ να περάσουν από το επίπεδο του ζώου στο επίπεδο του ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Δυστυχώς  στη χώρα μας αυτό το είδος αποδεικνύεται πως όχι μόνο ...περισσεύει,αλλά "ζει και βασιλεύει".

"΄Αξιος ο μισθός τους",λοιπόν και ο δίκαιος χαρακτηρισμός που  ...κερδίζουν !

 


 

                                                               7-9-2011

 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗΣ ΣΤΑ "ΨΑΧΝΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                         "ΔΡΩΜΕΝΑ"

  

                                           6-9-2011

 

  

"Παρέμβαση εισαγγελέα για μυστικά κονδύλια στη διακυβέρνηση της ΝΔ

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν τα δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ» για τον «χορό εκατομμυρίων με τις απόρρητες δαπάνες σε υπουργεία κατά την τελευταία διακυβέρνηση της ΝΔ». Ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν κατά τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων διαπράχθηκαν και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Επίσης, θα ερευνηθεί για ποιους λόγους διατέθηκαν τα επίμαχα ποσά, αν τα χρήματα κατέληξαν στους προορισμούς για τους οποίους είχαν προϋπολογιστεί και εγκριθεί ή αν με άλλοθι την εκπλήρωση κάποιου νόμιμου προορισμού χρησιμοποιήθηκαν τελικά για παράνομους σκοπούς. Οπως η ενδεχόμενη υπεξαίρεση των μυστικών κονδυλίων που εκταμιεύτηκαν από τα ταμεία του Δημοσίου".(ΜΜΕ)

 Θα μας καλέσετε και μας να σας καταθέσουμε τη δικιά μας εμπειρία από το Κίεβο, κύριε εισαγγελέα;  Λεφτά με το "τσουβάλι" έφταναν στην πρεσβεία .Πού πήγαιναν όλα αυτά τα λεφτά; Περιμένουμε να τελειώσει στον ΄Αρεο Πάγο η υπόθεση με την παραίτησή μου από την Εκπαίδευση,για να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και όταν πάμε με το καλό, ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΙΞΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ.  ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.Τα έχουμε αναφέρει και στους συναδέλφους σας. Αλλά...

Θα τα πούμε όλα ΔΗΜΟΣΙΑ,όταν έρθει η ώρα. Και για το κλεμμένο δημόσιο χρήμα και για τους κλέφτες και για τους δολοφόνους και για την κυρία Γιαννάκου και τους κομματικούς σφογγοκωλάριους, αλλά και για σας και τη δικαιοσύνη που απονέμετε. Προς το παρόν είναι στις δικογραφίες σας και σε πέντε φακέλους, καλά φυλαγμένους για την "κακιά την ώρα". Σύντομα  θα τα μάθει και όλος ο κόσμος και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Υπομονή λίγο. Εμείς κάναμε υπομονή 29 ολόκληρα χρόνια!

  

  

***Να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία του θανάτου του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη και να συσχετιστεί με την πρόσφατη δίωξη για κατασκοπεία για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ζητά η οικογένειά του. «Από την πρώτη στιγμή είναι κραυγαλέα η καταστροφή των αποδεικτικών πειστηρίων και η εξουδετέρωση του Κ. Τσαλικίδη που τα αναζήτησε εντοπίζοντας τις συστηματικές συνακροάσεις. Γι' αυτό και επίμονα η οικογένειά του υποστηρίζει ότι δεν αυτοκτόνησε και ότι ο θάνατός του συνδέεται αιτιωδώς με τις υποκλοπές», επισημαίνουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας οι οποίοι αύριο θα δώσουν και συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση"(ΜΜΕ).

Μα,το παλικάρι ...αυτοκτόνησε δεν είπαν οι Αρχές; Τελικά, όλοι "αυτοκτονούν" ή παθαίνουν "ατυχήματα" στη χώρα μας, όταν έχουν στοιχεία που αγγίζουν πρόσωπα του "απυρόβλητου". Αλλά, η αλήθεια στο τέλος ΛΑΜΠΕΙ. Μόνο που δεν πληρώνουν ΠΑΝΤΑ οι ένοχοι.

 

 


"Αποσχίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι δάσκαλοι της ΠΑΣΚ

Λόγω των οικονομικών οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ δασκάλων αποσχίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της οργάνωσης Δημήτρης Μπράτης, γραμματέας της ΠΑΣΚ και αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, Κομνηνός Μαντάς, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) και τα μέλη της ΔΟΕ Σταύρος Πετράκης, Θανάσης Γκούμας και Νίκος Φασφαλής, αναφέρουν ότι δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνδιάσκεψης για τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου, καθώς το Πανελλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε ομόφωνα τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική."(ΜΜΕ).

Ε, βέβαια. Πρώτα απ΄όλα η μπάκα τους. Και είναι και δάσκαλοι, τρομάρα τους!

 Σιγά,που έχουν ιδεολογία οι συνδικαλιστές. Τους ξέρω καλά κοντά 30 χρόνια τώρα. Καρεκλοκένταυροι,παρτάκηδες,άρρωστοι με την εξουσία και τη δημοσιότητα. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις.

΄Ασε οι δάσκαλοι (σε όλες τις βαθμίδες). Το "ιστορικό δικαστήριο" τους θεωρεί  πρώτους και βασικούς υπεύθυνους της διαστρέβλωσης της ανθρώπινης φύσης. Αυτοί είναι που "στραπατσάρουν" την έννοια του ΠΟΛΙΤΗ, που κακοποιούν την ιστορία και τη γνώση γενικότερα. Αυτοί δημιουργούν τους "δούλους" του Συστήματος  "εξ απαλών ονύχων".

Κακή φάρα οι "δάσκαλοι". Πουλάνε την ψυχή τους στο "διάβολο" για ένα κομμάτι ψωμί!


 

***«Δανεικά» τα σχολικά βιβλία στην Ευρώπη

Στην πλειονότητα των χωρών επιστρέφονται υποχρεωτκά από τους μαθητές τα σχολικά εγχειρίδια που δεν περιέχουν ασκήσεις"(MME).

  Ε, τώρα. Οι άλλες χώρες είναι...φτωχές. Εμείς εδώ έχουμε... δανεικά. Σιγά τα παιδιά μας που θα μάθουν να είναι Γερμανοί και να σέβονται ό,τι δεν κουράστηκαν για να αποκτήσουν. Είμαστε Ελληνάρες εμείς."΄Οταν οι εκείνοι ήταν στα δέντρα, εμείς χτίζαμε Παρθενώνες" (σ.σ΄.Αλλο τώρα,αν τους Παρθενώνες τους έκτιζαν άλλοι κάτοικοι αυτού του τόπου και όχι εμείς).

 

                                                                                

 

                                                     5-9-2011

 

 

“Θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έθεσαν επιφανείς γερμανοί πολιτικοί - όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Χριστιανοδημοκράτης Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, και ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και μέλος του προεδρείου των Φιλελευθέρων Χέρμαν Οτο Σολμς - καθώς εξέφρασαν αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεπεράσει την οικονομική κρίση χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και να γίνει ανταγωνιστική παραμένοντας στην ευρωζώνη.”(MME)

 

 Nαι, έξοδος από την ευρωζώνη ΜΟΝΟ στην περίπτωση που δεν προωθηθεί η πολιτική κα οικονομική ΄Ενωση της Ευρώπης.  Αυτή τη λύση, όμως. οι συντηρητικές κυβερνήσεις και οι εθνικιστές ούτε να την ακούσουν θέλουν.

 

 ***1.«Μετά από 32 χρόνια παρουσίας

Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη.H οικογένεια Βαρδινογιάννη αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό μετά από 32 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα,».

 

2. Τη ζωή του έχασε ένας 21χρονος οπαδός από τα Μάλια και δύο άλλοι τραυματίστηκαν στις 3:30 τα ξημερώματα κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ 30 οπαδών των ομάδων ΟΦΗ και Ηρόδοτου.» (ΜΜΕ)

 

Χειρότερο ναρκωτικό από το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει, ούτε χειρότερα πρεζόνια από τους οπαδούς. Σοβαρός άνθρωπος, συνειδητοποιημένος Πολίτης, άτομο με «ποιότητα» δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση  ούτε να ασχολείται ούτε να θέλγεται από τέτοιου είδους  αποχαυνωτικά «θεάματα»  Και φυσικά τέτοιοι δε θα μπορούσαν να είναι οι Βαρδινογιάννηδες και  ο Κόκαλης. Φυσικά, ούτε οι παραπάνω δολοφόνοι. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους .

***«Ο πρώην υφυπουργός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νίκος Μπίστης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει την εικόνα της Πομπηίας στις προτελευταίες ημέρες της και κατηγόρησε προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου για την κατάσταση αποσύνθεσης.Την απόλυτη διαφοροποίησή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική κατέθεσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γ. Παναγιωτακόπουλος, διερωτώμενος «αν είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή να συνυπογράψουμε τον πολιτικό του θάνατο». Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ» καθώς οι αποφάσεις παίρνονται από «ολίγους και εκλεκτούς» και ότι η αξιοκρατία «αφού εξαγγέλθηκε πανηγυρικά χάθηκε στους διαδρόμους».(ΜΜΕ)

 

 Πωπώ, μούχλα-μπόχα που αναδίνουν  αυτά τα ονόματα

Καλά, αυτοί οι αρουραίοι των εποχών «Τσοβόλα δώστα όλα», και λίγο μετά, ακόμα συνεχίζουν να σαλεύουν   σ΄αυτά τα βρωμερά  κομματικά λαγούμια;

 

 

 

***«Με επιστροφή στις σκληρές κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα απειλούν και πάλι τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα καθορίσουν τη στάση τους ενόψει των διαπραγματεύσεων με τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, για τους νέους κανονισμούς εργασίας και τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που προβλέπονται από τον νόμο για την εξυγίανση των συγκοινωνιών.» (ΜΜΕ)

 

Φοβερό,τα α άτομα δεν έχουν  ίχνος τσίπας. Τη χρεοκοπία της  χώρας περιμένουμε κι αυτοί  εκεί, το δικό τους . Μόνο ο εαυτούλης τους, η στομαχάρα τους τούς απασχολεί. Απολίτικοι, αναίσθητοι, ασυνείδητοι, παρτάκηδες.

 Τόσοι άνεργοι υπάρχουν στη χώρα. Γιατί  δεν  στέλνουν κλωτσηδόν αυτά τα  φασιστάκια των αστικών συγκοινωνιών σπίτι τους   και να βάλουν στις θέσεις τους ανθρώπους σοβαρούς, νουνεχείς, με συναίσθημα ευθύνης;

Οι συντεχνίες είναι μικρές ομάδες μαφιόζων, το έχει αποδείξει η σύγχρονη ιστορία. Δε θέλουν λύπηση, αλλά χτύπημα στον πυρήνα, άμεσο και καταλυτικό.

Τολμάει κανείς?

 

 

***«Σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο στήνει η Τουρκία, απειλώντας εκ νέου την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα στείλει τουρκικές φρεγάτες ανοιχτά της Κύπρου προκειμένου να εμποδίσει τις σχεδιαζόμενες για την 1η Οκτωβρίου εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κάτι που προκάλεσε νέα αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας». (ΜΜΕ)

 

Βρε…εφέντη Εγκεμέν Μπαγίς, το 2011 δεν είναι 1974. Αμαν,αλλάξτε πια ημερολόγια εκεί πέρα στα…βάθη της Ασίας…Είσαι και υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Τόσο χαϊβάνι είσαι πια?

 

« Ο Πλάτων...

... και ο Θερβάντες είχαν βγει στους δρόμους μαζί με τους φοιτητές, στις ταραχές που είχαν συγκλονίσει πέρυσι τέτοιες μέρες την Ιταλία: φοιτητές και καθηγητές είχαν συμφωνήσει τότε στους τίτλους 20 βιβλίων που άξιζε να πάρει κανείς μαζί του στη μάχη. Ανάμεσά τους, εκτός από τον «Μόμπι Ντικ» και τον «Δον Κιχώτη», ξεχώριζαν η «Οδύσσεια» και η πλατωνική «Πολιτεία». Με τους τίτλους αυτής της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς ζωγραφισμένους πάνω σε πλακάτ, οι φοιτητές προσπάθησαν να προστατευτούν, όταν οι δυνάμεις καταστολής βάδισαν εναντίον τους. Ετσι συμπληρωνόταν μια αλληγορική εικόνα για την κατάσταση της παιδείας στα χρόνια της λιτότητας». (ΜΜΕ)

 

Πλάτωνα , λοιπόν, διαβάζουν οι…επαναστάτες της… πατάτας. Και μάλιστα την «Πολιτεία» ,έργο που και ο Χίτλερ θεωρούσε «σπουδαίο»

Πες μου τι διαβάζεις, να σου πω ποιος είσαι.

 

 

 

 

***«Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο πρώτος πυρηνικός σταθμός του Ιράν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ισλαμικής δημοκρατίας. Ο σταθμός Μπουσέρ συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας το οποίο προμήθευσε με 60 μεγαβάτ ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σε μερικές ημέρες αναμένεται να λειτουργεί στο 40% των δυνατοτήτων του. Η μονάδα παραγωγής του αντιδραστήρα είχε αρχίσει να λειτουργεί σε χαμηλά επίπεδα τον περασμένο Μάιο προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ αλλά και άλλων χωρών που εκφράζουν φόβους ότι ο πυρηνικός αντιδραστήρας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Η Τεχεράνη υποστηρίζει από την πλευρά της ότι οι προθέσεις της είναι καθαρά ειρηνικού χαρακτήρα. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, πάντως, έχει εκφράσει πολλές» (ΜΜΕ).

 

 Οι Αμερικανοί όταν έχουν  συμφέροντα  δε διστάζουν  μπροστά σε τίποτα. Η Ιστορία το έχει επιβεβαιώσει άπειρες φορές. Τελευταία,έχουμε το παράδειγμα του Ιράκ και της Λιβύης.

Το Ιράν, όμως, είναι πολύ μακριά για να φτάσουν τα πυρηνικά του την Αμερική. «Κόψτε το σβέρκο» σας εσείς εκεί στη Μεσόγειο είναι το μήνυμα των Αμερικανών.

 

 

*** "Μισθούς που ξεπερνούν τον αντίστοιχο μέσο όρο των απολαβών δημοσίων υπαλλήλων λαμβάνει σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.(ΜΜΕ)

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν είναι οι εξής:

Νομός/Ειδικότητα/Ετήσιες αποδοχές 2010

Ν. Κορινθίας Μηχανολόγος Μηχανικός 87.325,00

Ν. Πιερίας Μηχανολόγος Μηχανικός 83.767,13

Ν. Έβρου Οικονομολόγος 83.442,59

Ν. Ηρακλείου Οικονομολόγος 82.624,47

Ν. Ιωαννίνων Πολιτικός μηχανικός 80.719,16

Ν. Κερκύρας Γενικός Διευθυντής 78.947,70

Ν.Έβρου Οικονομολόγος 76.709,22

Ν. Θεσπρωτίας Πολιτικός Μηχανικός 76.495,96

Ν. Έβρου Διοικητικός υπάλληλος ΤΕ 55.138,75

Ν. Λέσβου Τεχνολόγος Μηχανικός 54.393,14

Ν. Ξάνθης Μηχανολόγος 54.070,00

Ν. Ιωαννίνων Καλλιτεχνικός Διευθυντής 53.322,00

Ν. Θεσσαλονίκης Διοικητικός γραμματέας 77.466,49

Ν. Θεσσαλονίκης Δημοσιογράφος 67.209,81

Ν. Πιερίας Ηλεκτροτεχνίτης 61.092,25

Ν. Κορινθίας Εργοδηγός 60.482,94

Ν. Ηρακλείου Εργοδηγός 55.409,56

Ν. Ημαθίας Λογιστής 53.857,98

Ν. Ρόου Εργάτης 56.703,89

Ν. Ηρακλείου Χειριστής Μηχανημάτων Έργου 55.176,49

Ν. Ευβοίας Συντηρητής 45.268,04

Ν. Μεσσηνίας Οδηγός 44.663,18

Ν. Μεσσηνίας Ηλεκτροσυγκολλητής 44.298,85" (MME)

  Παλιότερα,ένα λαμόγιο δήμαρχος μας έβριζε γι΄αυτά που γράφουμε και μας χαρακτήριζε "αρνησιπάτριδες" (κοίτα,στουρνάρι δήμαρχος που έμαθε και το "αρνησίπατρις" στν πληθυντικό). Ενώ φιλόπατρις,κατά την αντίληψη του ...πατριώτη "τοπικού άρχοντα" ,  είναι να στουπώνεις τα στόματα των επίσης ...απελέκητων ψηφοφόρων σου με  παχυλούς  μισθούς ,που ο καημένος ο γιατρός του ΕΣΥ ,ας πούμε, ούτε στα όνειρά του βλέπει.

Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα (το έχουμε ξαναγράψει πλειστάκις) αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. ΄Ομως, οι "βαρώνοι" των ΜΜΕ,που κανακεύουν τους πελάτες τους (οι δήμοι πρώτοι και καλύτεροι) αναδεικνύουν σε μέγα σκάνδαλο το...Βατοπέδι. Στο μεταξύ, κάθε δήμαρχος στη χώρα (με τις αυτονόητες εξαιρέσεις) από μόνος του ξεπερνά σε λαμογιά όλους τους Εφραίμ μαζί. ΄Ομως των "Χατζηνικολάου" , έτσι όπως είναι κι αυτοί μπουκωμένοι από τις χρυσοφόρες απολαβές τους, τους κόβεται η μιλιά,όταν είναι να μιλήσουν για τα πραγματικά σκάνδαλα.

 Κύριοι, κατά τόπους εισαγγελείς,θα αρχίσετε να καλείτε και να προφυλακίζετε  στις περιφερειές σας  τους καραμπινάτους ληστές του δημοσίου χρήματος ή είσαστε απασχολημένοι να χώνετε "μέσα" για ψύλλου πήδημα κάτι αξιοθρήνητα  κλεφτρόνια;

Καλά,πες το κι έγινε! 

                                                               4-9-2011 

***«Χθες το βράδυ περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πάνω και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και στη συνέχεια ανέβηκαν στον χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις».(ΜΜΕ)

«Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι για να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους για τη νέα συγκέντρωση οι διοργανωτές.

Ξεκινήσατε άμυαλοι και θυμικά, συνεχίσατε δημαγωγικά και αποπροσανατολιστικά και σε λίγο θα είσαστε όντως περισσότεροι,μαζικά εξεγερμένοι ("Μάζα"). 

Αλλά, φυσικά, ουδέποτε θα θελήσετε να μάθετε πως "αυτοί που μας οδήγησαν εδώ" είσαστε εσείς. Οι   πολιτικοί είναι το "άλλοθι". Πρώτα πρέπει να φύγετε εσείς, για να μπορέσει να ορθοποδήσει ο τόπος.

 

 

 

3. ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ

 

 

Βλέπουν μέχρι και αποδεκατισμό της ευρωζώνης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΣΤΑ νεα,Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2011

 


Αν και υπάρχουν φωνές που ζητούν από καιρού εις καιρόν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το άρθρο με τίτλο «Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ» της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» δείχνει ότι υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν το αντίθετο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άρθρο, που δημοσιεύεται σε μια εφημερίδα η οποία αντιπροσωπεύει το γερμανικό οικονομικό κατεστημένο, υποστηρίζει ότι οι συνέπειες από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφικές και περιγράφει το χειρότερο σενάριο. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, τον Φεβρουάριο του 2012 η κρίση χρέους στην Ελλάδα οξύνεται, οι αντοχές και η προθυμία των Ελλήνων για μεταρρυθμίσεις έχουν φθάσει στα όριά τους, η κοινή γνώμη εξεγείρεται και η κυβέρνηση Παπανδρέου πέφτει. Ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει τον Απρίλιο 2012 την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την επαναφορά της δραχμής με αναλογία 1:1, ενώ η Αθήνα προτείνει την ανταλλαγή των κρατικών ομολόγων στο νέο νόμισμα στο 80% της ονομαστικής τους αξίας. Τα Χρηματιστήρια Φρανκφούρτης και Παρισιού υφίστανται καθίζηση, το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου καταρρέει. Οι καταθέτες σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ισπανία προσπαθούν να αποσύρουν από τις τράπεζες τις καταθέσεις τους. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων διπλασιάζουν τα κονδύλια του μηχανισμού στήριξης. Τον Ιούνιο 2012 η τραπεζική κρίση οξύνεται ακόμα περισσότερο. Η Πορτογαλία αποχωρεί από την ευρωζώνη. Υστερα και από πιέσεις του προέδρου Ομπάμα, οι Βρυξέλλες αποφασίζουν την καθιέρωση ευρωομολόγων. Τέλη Ιουλίου του 2012 η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ χάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η οποία αρνείται να δεχθεί ευρωομόλογα.

 

ΤΟ «ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» Μέρκελ και Σαρκοζί αποφασίζουν σε μυστική τους συνάντηση την καθιέρωση του «ευρώ του Βορρά» και καλούν να μετάσχουν Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Εσθονία, Αυστρία και Σλοβενία. Η αποδεκατισμένη ΕΚΤ αποδεικνύεται ότι δεν είναι πια σε θέση να εξασφαλίσει τη νομισματική σταθερότητα. Η τιμή του νέου ευρώ υπερτιμάται σε σχέση με τα νομίσματα των χωρών που έχουν εκδιωχθεί. Τα γερμανικά προϊόντα είναι πανάκριβα και οι καταναλωτές στα κράτη της Νότιας Ευρώπης δεν τα αγοράζουν. Οι γερμανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Στις αγορές επικρατεί χάος και οι ευρωσκεπτικιστές παίρνουν το πάνω χέρι...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μόνη λύση οι «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2011

 Την ώρα που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δοκιμάζεται από τη μεγαλύτερη κρίση της σύντομης ιστορίας του, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην ηγέτης της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ προκρίνει ως αντίδοτο τη δημιουργία των «Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης». Καγκελάριος από το 1998 έως το 2005, ο Σρέντερ τονίζει σε συνέντευξή του στην επιθεώρηση «Ντερ Σπίγκελ» ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. «Η σημερινή κρίση καθιστά σαφές το γεγονός ότι δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή φορολογική, οικονομική και κοινωνική πολιτική», σημειώνει και προσθέτει: «Πρέπει να εγκαταλείψουμε την εθνική κυριαρχία». Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ επισημαίνει ότι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση η οποία θα ελέγχεται από το Ευρωκοινοβούλιο. «Κι αυτό σημαίνει Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», εξηγεί χαιρετίζοντας την απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να προχωρήσουν σε μια κοινή δημοσιονομική πολιτική έως το 2012. Τέλος, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 03.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS