HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320340
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ "ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ"
10.09.11

«Σοβαρά επεισόδια και τραυματισμοί

Νύχτα τρόμου στην Αίγυπτο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αίγυπτο.(ΜΜΕ).

 

 

 

Στις 29-1-2011 στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ανεβάσαμε θέμα με τίτλο “Mεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον;»  .Σε ένα απόσπασμα του κειμένου εκείνου αναφέραμε: 

 "... Αξίζει ακόμα να παρατηρήσουμε πως τα περισσότερα από τα καθεστώτα  αυτά που σήμερα αντιμετωπίζουν την εξέγερση και την οργή των υπηκόων τους, είναι αυτά που  ή έχουν ουδέτερες - χλιαρές  με το Ισραήλ σχέσεις και συνήθως διάκεινται εχθρικά προς  το Ιρανικό καθεστώς ή έχουν ταχτεί φανερά κατά της οργάνωσης Αλ Κάιντα . Τι σημαίνει αυτό;

΄Οσο και αν υποστηρίζουμε οποιαδήποτε κίνηση ενάντια σε διεφθαρμένα και αυταρχικά καθεστώτα ,δύσκολα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτές τις  εξεγέρσεις, ως γνήσιες «λαϊκές επαναστάσεις»,που έχουν μοναδικό σκοπό την απαλλαγή από τα τυραννικά, ισόβια αυτά καθεστώτα και την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής. Παράλληλα,αναλογιζόμαστε το εξής: Αν τελικά τα καθεστώτα που δέχονται σήμερα αυτή την πίεση  καταρρεύσουν και  τα διαδεχθούν άλλα ,άγνωστης προς το παρόν «σύνθεσης» και συμπεριφοράς, οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι θα διεκδικήσουν σίγουρα μεγάλο μερίδιο εξουσίας, αφού και με τη δική τους σύναρση ανατράπηκαν τα παρόντα καθεστώτα. Αυτό σημαίνει αυτόματα  πως οι νέες κυβερνήσεις ,ελεγχόμενες απόλυτα ή σε μεγάλο μέρος από φανατικούς μουσουλμάνους, θα  συνταχθούν με τους παρανοϊκούς Αγιοταλάχ του Ιράν, αλλά και με εξτρεμιστικές οργανώσεις σαν την Αλ Κάιντα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο πυρηνικό κίνδυνος στη Μεσόγειο ,αλλά και η εξάπλωση της τυφλής τρομοκρατίας στον κόσμο, θα "κερδίσουν πόντους".

 Μια από τις βασικές αρχές της Ιστορίας είναι πως οφείλει  να παρατηρεί τα "δρώμενα" χωρίς θυμική φόρτιση  (φανατισμοί-ενθουσιασμοί κ.λπ). Παράλληλα, είναι ανάγκη να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη γνώση του παρελθόντος, για να μπορεί να  «γνωματεύει» για το παρόν και το μέλλον.

΄Ετσι, αυτά που συμβαίνουν κι εκείνα (τα χειρότερα) που θα συμβούν στις χώρες, στις οποίες το ΝΑΤΟ επέλεξε να ανατρέψει τα καθεστώτα τους με πρόσχημα τις... λαϊκές επαναστάσεις (διάβαζε κινήματα των   φανατικών Μουσουλμάνων κατά κύριο λόγο, ειδικά των επονομαζόμενων «Αδελφών») ήταν προβλέψιμα και αναμενόμενα.

Τα παλιά καθεστώτα στην Αίγυπτο και Λιβύη εξασφάλιζαν σοβαρή ισορροπία στη Μεσόγειο. Αυτό ήταν κοινό μυστικό. Η υπερδύναμη , όμως, για άλλη μια φορά, συνεπικουρούμενη από την "ουρά" της (Αγγλία, Γαλλία ειδικά), διέπραξε ένα ακόμα  έγκλημα στη Μεσόγειο:  Αδιαφορώντας για την ειρήνη  στην περιοχή και θέλοντας οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους (ενεργειακά περισσότερο) στη γειτονιά μας, άνοιξαν κι σε μας τον "ασκό του Αιόλου".

 Η «νέα τάξη» πραγμάτων  τώρα, που θα ανακύψει μετά την επικράτηση των φανατικών «Μουσουλμάνων Αδελφών», τουλάχιστον στην Αίγυπτο, θα ανατρέψει άρδην το παλιό καθεστώς της «ισορροπίας του τρόμου» που είχε επί μακρόν επικρατήσει στην ταραγμένη μας περιοχή. Μια από τις αναμενόμενες «παρενέργειες» είναι η με ή χωρίς προσχήματα συνεργασία των νέων κυβερνήσεων, ειδικά Αιγύπτου και Λιβύης, με το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν .

 Κι αν συμβεί αυτό, ανάμεσα σε εκείνους  που πρώτοι θα εισπράξουν τις τραγικές συνέπειες αυτής της συνεργασίας-συμμαχίας φαίνεται να είναι και οι ΄Ελληνες. ΄Οσους τόνους νερό κι αν κουβαλήσουν από την Αθήνα, κι αν ξεδιψάσουν κάθε διψασμένο "εξεγερμένο" στην Τρίπολη ,τίποτα δε μας σώζει. Η θρησκευτική «αλληλεγγύη» και ο φανατισμός ανάμεσα στους Μουσουλμάνους (ανάλογη εκείνης παλιότερα των Χριστιανών) είναι υπεράνω όλων. Ο Ιερός πόλεμος ("τζιχάντ)" είναι η υπέρτατη «ιδεολογία όλων των Μουσουλμάνων στα πέρατα της γης, που… ανταγωνίζεται επάξια εκείνη των Σταυροφόρων.

Οι Αμερικανοί  (ως λαός) τα γνωρίζουν όλα αυτά. ΄Αλλωστε , βίωσαν το αδίστακτο μίσος των φονταμενταλιστών, 10 χρόνια πριν σε εκείνη την παρανοϊκή επίθεσή τους , με εκατόμβες αθώων θυμάτων. Ακόμα «μυρίζουν» οι σάρκες ανύποπτων ανθρώπων που έγιναν παρανάλωμα στο καμίνι των Δίδυμων Πύργων και το μόνο "κακό" τους ήταν πως είχαν αμερικανική εθνικότητα-υπηκοότητα ή απλώς ήταν... τουρίστες στη Ν.Υόρκη.

 Τα αδίστακτα αμερικανικά, μυστικά κέντρα  εξουσίας όμως, που λειτουργούν ανεξάρτητα από πρόσωπα και κόμματα σ΄αυτή τη χώρα και τις περισσότερες φορές αντίθετα και  προς τη θέληση του ίδιου του λαού,  δεν έχουν τέτοιες «ευαισθησίες».  Τα τελευταία γεγονότα στη Μ.Ανατολή το απέδειξαν . Ο Ομπάμα δεν είναι καλύτερος  από τον Μπους, όπως κι αυτός δεν ήταν χειρότερος από τον Κλίντον. ΄Ολοι τους είναι πειθήνια όργανα μια συγκεκριμένης αμερικάνικης «στρατηγικής-πολιτικής» ,που είναι μία και κυρίαρχη και δε χαράζεται ούτε από τους προέδρους ούτε από τα Κογκρέσα. Είναι ήδη χαραγμένη από τις μυστικές «εθνικές» υπηρεσίες της χώρας και η εκάστοτε «εκλεγμένη» κυβέρνηση οφείλει και να τη σεβαστεί και να την ακολουθήσει. Αλλιώς θα πέσει την επόμενη ημέρα!

Ο Μουμπάρακ και ο Καντάφι, όπως και ο ΄Ασαντ στη Συρία ,ασφαλώς και δεν ασκούσαν την καλύτερη εξουσία.  Δεν ήταν λίγες οι φορές που εμείς από εδώ  παλιότερα και σε "ανύποπτο χρόνο", είχαμε αναδείξει θέματα που αφορούσαν την καταπάτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων σ΄αυτές τις χώρες. Η σκληρότητα, η απανθρωπιά και η έλλειψη στοιχειωδών «δημοκρατικών»  συμπεριφορών, ήταν δεδομένα εκεί. ΄Όμως,  σε καμιά περίπτωση  η κυβέρνηση του Μουμπάρακ, ας πούμε ,δεν ήταν χειρότερη από την κινέζικη με την οποία Αμερική και Ευρώπη διατηρούν άριστες σχέσεις.  Για να μην πούμε πως άπειρες φορές καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα και μάλιστα προκλητικά σε χώρες, που αυτοαποκαλούνται δημοκρατικές, όπως για παράδειγμα η ίδια η Αμερική. Οι  εξουσίες όλων των εποχών και των «χρωμάτων» έχουν ως βασικό τους συστατικό την καταπίεση των ανθρώπων την παραβίαση αναφαίρετων-φυσικών δικαιωμάτων και την επιβολή της θέλησης και τους συμφερόντων  τους στους πιο αδύνατους απ΄αυτές. Τα έχουμε αναπτύξει αναλυτικά όλα τούτα σε άλλα κείμενά μας.

Επομένως, η σπουδή στην απόφαση  των Αμερικανών και των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να στηρίξουν αναφανδόν τους Μουσουλμάνους ,ειδικά στις χώρες της Μ.Ανατολής, όσο κι αν ήταν φαινομενικά δελεαστική για τα συμφέροντά τους, τελικά θα έχει  τεράστιο κόστος μελλοντικά. Θ αποδειχτεί πολύ γρήγορα "μπούμεραγκ," αφού ήταν μια πραγματικά άφρων ενέργεια. Και μπορεί  μεν οι μυστικές υπηρεσίες να έπεισαν τον Αμερικανό πρόεδρο  πως η Ν.Υόρκη είναι πολύ μακριά από  το βεληνεκές των πυρηνικών του Ιράν (οι...επαναστάτες Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου, Λιβύης, Συρίας  που "πίνουν νερό" στο όνομα των Αγιοταλάχ, περιμένουν πώς και πώς την εκδίκηση της πυρηνικής δύναμης κατά των «απίστων») και ακόμα πως  μια  πυρηνική τραγωδία στη Μεσόγειο (της Ελλάδας ας πούμε) από "αδέσποτη" ή σκοπούμενη ενέργεια των «εκδικητών» ,δε θα έχει άμεσες συνέπειες σε εκείνους, ξεχνούν όμως πως η τραγωδία των Δίδυμων Πύργων  που έζησε η Αμερική σαν αύριο το 2001, δεν είναι σίγουρο πως δε θα επαναληφθεί.  Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο από οποιοδήποτε φανατισμό -φονταμενταλιμό.

΄Αφρονες Αμερικανοί και Ευρωπαίοι (μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Παπανδρέου)  άνοιξαν τον "ασκό του Αιόλου "δίπλα μας. Βέβαια, επειδή  εκείνοι είναι παρανοϊκοί  και ανάλγητοι δε θα έπρεπε  αυτό να  το πληρώνουν τα παιδιά . Αυτό είναι αυτονόητο. Η Ιστορία όμως έχει αποδείξει πως  τα αυτονόητα για όλους τους άλλους, δεν είναι και για τα σκοτεινά κέντρα των παραεξουσιών και  πως πάντα τα παιδιά, πριν αποφασίσουν εκείνα για την τύχη τους, γίνονται θύματα αυτής της αφροσύνης, της απληστίας, του ιμπεριαλισμού και του μίσους  των "μεγάλων".

   Η Βαγδάτη, η Τρίπολη είναι αψευδείς  μάρτυρες αυτής της αλήθειας. Μακάρι αυτή η αλήθεια να μη χρειαστεί  αύριο καινούριες επιβεβαιώσεις στην Αθήνα, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Ν.Υόρκη. Το αίμα τόσο αθώων παιδιών μέχρι σήμερα φτάνει και περισσεύει.

Αλλά οι ευχές,δυστυχώς,δε φτάνουν για να αποτρέψουν τις συμφορές.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 11.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS