HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247112
H "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ", 18/9-24/9/2011
18.09.11

  1. "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ".

 

                                            24-9-2011 

 

 

Οι Παλαιστίνιοι έκαναν το βήμα

Ο Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε επισήμως από τον ΟΗΕ την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

 Ιστορικές στιγμές όχι μόνο για τους Παλαιστίνιους, αλλά και για όλους, όσοι συμπαρίστανται σε έναν πολύπαθο λαό για το δράμα που βιώνει επί τόσα χρόνια.

 

_________________________________________________________________________________________________

 

 

Ο Πούτιν εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της Ρωσίας

 Καταπάτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων,νεποτισμός, λογοκρισία, διαπλοκή, εκτέλεση  αντιφρονούντων με μαφιόζικες μεθόδους είναι μερικά από τα παθογενή σύνδρομα   που κουβαλάει το Σύστημα διακυβέρνησης της χώρας απο ένα νεοφασίστα, που θαύμαζε ακόμα και ο μακελάρης της Νορβηγίας.

 

 

                                               22-9-2011

 

 

"ΔΣΑ: «Αήθης και παραληρηματικού τύπου επίθεση Πάγκαλου»

 

 «Αήθη και παραληρηματικού τύπου επίθεση κατά του δικηγορικού κόσμου» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σε ελβετικές εφημερίδες.

Ο κ. Αδαμόπουλος υπογραμμίζει ότι «με μεγάλη έκπληξη, οργή και αγανάκτηση» ο δικηγορικός κόσμος της χώρας διάβασε συνέντευξη του κ. Πάγκαλου, με την οποία «επιχειρείται μία απρόκλητη, αήθης και άνευ προηγουμένου επίθεση προς το δικηγορικό κλάδο», τα μέλη του οποίου στοχοποιούνται συλλήβδην ως δήθεν παράνομοι και φοροφυγάδες που «κλέβουν το κράτος».

 

Αυτός ο τύπος νομίζει πως βρίσκεται σε καμιά αίθουσα παλιού επαρχιακού ειρηνοδικείου και αγορεύει με τις γνωστές παρλαπίπες των τότε δικολάβων .  Λες και δεν ξέρει ο κόσμος τί λαμόγια  πρώτης γραμμής είναι και οι δικηγόροι (και όχι συλλήβδην φυσικά, όπως παραπλανητικά  ισχυρίζεται ο ...συνεπώνυμος).

Γι΄αυτό ,άστα,κύριε Δικηγόρε και πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. ΄Οταν ο κοσμάκης συμβουλεύει μην πέσεις σε χέρια παπά,γιατρού και δικηγόρου λες να μην ξέρει τί εννοεί;

 

 

 "Ένα μπουκάλι γάλα και ένα καρβέλι ψωμί  έβγαλε ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΚΚΕ  Λιάνα Καννέλη, αμέσως μετά την ομιλία της Σούλας Μερεντίτη!

Μάλιστα η κ. Κανέλλη θέλησε να «καταθέσει» τα τρόφιμα στα πρακτικά, συναντώντας την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου  Ευάγγελου Αργύρη.  «Να πάρετε το ψωμί… Δεν κατατίθενται αντικείμενα στα πρακτικά…» δήλωσε ο κ. Αργύρης  για να εισπράξει το σχόλιο «σκουπίδια…» από τη βουλευτή του ΚΚΕ." (ΜΜΕ)

κανελλη, air, kanelli, air

 

 Δε μας ξενίζει το θέατρο της Κανέλλη.Αυτό ξέρει καλά,αυτό παίζει. Το περίεργο  θα ήταν να μπορούσε η Λιάνα να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο. (Εύκολο είναι;).

 Μαζί με τους Λαζόπουλους, Κρανουνάκηδες και λοιπούς  στυλοβάτες του... ελληνάδικου πολιτισμού της κατινιάς και του σούργελου η Λιάνα είναι άμεσα υπεύθυνη-υπόδικη για το κατάντημα αυτής της χώρας και της νοοτροπίας του λαού της

  

 

 

 

"ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Τρόι Ντέιβις

Οι αρχές στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ προχώρησαν τελικά τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στην εκτέλεση του Τρόι Ντέιβις, που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία ενός αστυνομικού. Η υπόθεση είχε προσελκύσει διεθνή προσοχή λόγω της έντονης αμφισβήτησης των στοιχείων για την ενοχή του και των συνεχών εκκλήσεων για απόδοση χάριτος.(ΜΜΕ)

 

 Το δικαστικό σύστημα  της Αμερικής είναι περισσότερο "βιτρίνα" παρά  "βήμα" απονομής δικαιοσύνης. Το είδαμε τελευταία και στην υπόθεση Ντομινίκ Στρος Καν. Οι εκτελέσεις θανατοποινητών, όπως του Τόις Ντέιβς,παρά την ισχυρή αμφισβήτηση των στοιχείων με βάση τα οποία καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, είναι σύνηθες φαινόμενο στις ΗΠΑ.

Γενικότερα,όμως, το σύστημα Δικαιοσύνη πάσχει σε όλο τον κόσμο. Κατά κανόνα δεν απονέμεται δικαιοσύνη,αλλά εξυπηρετούνται πρωτίστως σκοπιμότητες. Το μεγάλο πρόβλημα για το χώρο της παγκόσμιας δικαιοσύνης δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις της εξουσίας,οι εξαρτήσεις δικαστών, η χρησιμοθηρία τους, όσο η ανικανότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικαστών να αναταποκριθούν επαγγελματικά στα καθήκοντά τους. Αρκεί να δει κανείς τους δικούς μας εδώ δικαστές. Με ποιο τρόπο επιλέγονται, από ποιούς διδάσκονται και τι, ποιο επίπεδο επαγγελματικής γνώσης έχουν και ποιο κοινωνικής ευσαισθησίας, για να καταλάβει κανείς πως οι περισσότεροι απ΄αυτούς είναι ακατάλληλοι όχι μόνο δικαιοσύνη να απονέμουν,αλλά και απλά δικαστικά "χαρτιά" να συντάσσουν.

Μια παράμετρος (ουσιαστική) της χρεοκοπίας της χώρας,είναι και η αδυναμία της Δικαιοσύνης,ειδικά στα υψηλά της κλιμάκια, να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, Αν είχε κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στο παρελθόν σε οφθαλμοφανείς παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος, σήμερα ίσως να μη βρισκόμαστε εδώ που είμαστε.

Τα έχουμε επισημάνει αυτά σε άλλα μας κείμενα και κάποια στιγμή θα παρουσιάσουμε και μια ολοκληρωμένη ιστορική  εργασία-έρευνα για τη δικαστική εξουσία στην Ελλάδα.

 

 

 

Πάγκαλος:" Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος». (ΜΜΕ)

 

 Κλέβουν και μάλιστα ανέκαθεν. Μια από τις βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας είναι η επαγελματική συμπεριφορά όλων αυτων που αποκαλούνται "ελεύθεροι επαγγελματίες". "Ελεύθεροι κλέφτες" καλύτερα. Ποτέ τους δεν υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους (ασύστολοι και ξεδιάντροποι απατεώνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία).

Ακόμα και σήμερα συνεχίζουν τη λαμογιά και απ΄όπου μπορούν τα "παίρνουν".Δε φαίνεται να φοβούνται και να λογαριάζουν κανέναν. Αποδείξεις λίγοι κόβουν, ΦΠΑ λιγότεροι αποδίδουν.΄Οσο εμείς αδιαφορούμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην παρανομία τους, εκείνοι θα αποθρασύνονται περισσότερο. Και το αστείο (εξοργιστικό) είναι πως φωνάζουν και από πάνω. Το παίζουν...οργισμένοι και αδικημένοι. 

Πραγματικά θρασείς.

 ________________________________________________________________________________________________

 

"Πρώτη επίσημη επίσκεψη

Με διαδηλώσεις υποδέχεται η Γερμανία τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ'

 Άβολη φαίνεται πως θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στη Γερμανία, καθώς ήδη αρκετοί βουλευτές έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν την ομιλία του στο Μπούντεσταγκ, διαμαρτυρόμενοι πως η Βουλή γίνεται «διαφημιστικός χρόνος» για το Βατικανό."(MME)"΄Απαιχτοι" αυτοί οι (σύγχρονοι) Γερμανοί σε όλα τους. Εργατικοί, συγκροτημένοι,προγραμματισμένοι, συγκαταβατικοί, ανεκτικοί  και στο μέτρο που τους επιτρέπει η ζωή στέκονται και αλληλέγγυοι σε ...ζήτουλες (πχ.σε μας εδώ τους χαραμοφάηδες). Αν δεν είχαν αυτό το ιστορικό στίγμα του "ναζισμού" των παλιότερων (οι νέοι Γερμανοί δε ευθύνονται φυσικά για τα εγκλήματα των παππούδων τους), θα ήταν πραγματικά ένας άψογος λαός.

Δείτε στάση των βουλευτών απέναντι στον ...ποντίφικα!  Αρνούνται να δώσουν στο κοινοβούλιό τους "βήμα" στο φονταμενταλιστή Πάπα,τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, (μαζί και τον Πούτιν) θαύμαζε ο Νορβηγός φονιάς-"σταυροφόρος".

Εύγε σε τέτοιο λαό!  

 

 

 

                                         20-9-2011

 

   

"Αγανάκτησε" και ο γιος της Αγγελοπούλου

Ευθείες βολές στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική τακτική εξαπέλυσε ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου. Σε άρθρο του σε εφημερίδα μιλά για "κινεζοποίηση" της ελληνικής κοινωνίας. "Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε", αναφέρει.

Η γενικευµένη οργή για την εκποίηση της δηµόσιας περιουσίας και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας αποκρυσταλλώθηκε στο σύνθηµα "δεν χρωστάµε, δεν πουλάµε, δεν πληρώνουµε", αναφέρει ο ίδιος, ενώ σημειώνει ότι η κοινωνία μας πλέον δεν βαδίζει σε σωστό δρόμο" (ΜΜΕ)

 

 ΄Οπα της...Να τος και ο γιος της Γιάννας, που  μας βγαίνει από αριστερά. Μα τι πάθανε όλα τα παιδιά από την Εκάλη και τη Φιλοθέη και το παίζουνε...Τσίπρες; Αριστερός, εθνικιστής, Ελληνάρας, με κοινωνικές ευαισθησίες και πόνο για το...φτωχό λαό ο γιος του Θεόδωρου και της Γιάννας, φτιάχνει μάλλον  προφίλ και προετοιμάζεται για...άλματα. Ποιος ξέρει τι σόι φαντασιώσεις έχει να πραγματοποιήσει ο "υψηλός γόνος"  και λέει όλες αυτές τις μπούρδες.

Λοιπόν,για να πάτε οι καρτεργάρηδες στον πάγκο σας. Ελέω ΠΑΣΟΚ και άμυαλων πολιτικών η μαμά σου έκανε το "ψώνιο" της   στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρόπουλα, που έδωσαν κι αυτά τα χρέη τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία. Ποιος δε θυμάται τους τόνους τα βεγγαλικά που έριχνε η Γιάννα από τη βίλα της  για τη λήξη των Ολυμπιακών και κόντεψε να κάψει τα βόρεια προάστια;

Αντί, όλοι τούτοι,αν υπήρχε δικαιοσύνη σ΄αυτή τη χώρα, να βρίσκονται σήμερα "πίσω από τα κάγκελα" για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, διαθέτουν και "βήμα" για να απειλούν.

Βρε, άντε να κουρεύεστε από κει, απατεώνες, μπαγαπόντηδες,που θα μας το παίξετε και αριστεροί τώρα.

 

 

"ΥΕΜΕΝΗ

«Θεέ μου, κοίτα αυτή τη σφαγή»

  

Στο χείλος ενός ολομέτωπου εμφυλίου πολέμου βρίσκεται για μια ακόμα φορά η Υεμένη. Τουλάχιστον 54 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό, σκοτώθηκαν μέσα σε 48 ώρες από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας - ανάμεσά τους και ελεύθεροι σκοπευτές - εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Σαναά. «Βοηθήστε με, Θεέ μου κοίτα αυτή τη σφαγή!», φώναζε ένας άνδρας. «Βρισκόμασταν απλώς"(ΜΜΕ)

 Για ακούστε εσείς εκεί στην Υεμένη. ΄Εχετε πετρέλαια, χρυσάφι,διαμάντια,άλλα ορυκτά,τίποτα άλλο πολύτιμο που  θα κανει τον Ομπάμα,τον Κάμερον ,το Σαρκοζί να κινητοποιηθούν και να στείλουν τους κατσαπλιάδες του ΝΑΤΟ να καθαρίσουν για πάρτη σας; Αν ναι, το συζητάμε. Αλλιώς σφαχτείτε μεταξύ σας. Ο πιο ισχυρός, ας φάει τον άλλο.

Η ιδεολογία του ΝΑΤΟ: "Είμαστε με σας, αν τα συμφέροντά σας είναι με μας".

 

 

                                         19-9-2011

 

  "Μπορούμε να αντιδράσουμε. Σε ότι δε αφορά στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι το χρέος είναι τεράστιο και θα πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τίμημα να το μειώσουμε. Με κάθε τίμημα εκτός από το τίμημα της στασιμότητας και της ύφεσης" τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις "δυσκολεύονται να ακολουθήσουν γιατί δεν θέλουν να δουν το μέγεθος του προβλήματος".

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι "αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η ιδέα" και εξήγησε: "Η Ελλάδα έχει πτωχύνει. Μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους, όμως δεν μπορούν. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι εφ’ όσον είμαστε σε μια ένωση θα τα μοιραστούμε. Και πρέπει να το κάνουμε. Είναι η δημοσιονομική σύγκλιση όπως είχαμε την νομισματική σύγκλιση κατά τη δημιουργία του ευρώ. Το θέμα σκοντάφτει στο ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε τις απώλειες που μας αναλογούν προκειμένου να επιτευχθεί η σύγκλιση. Και αυτές τις απώλειες θα πρέπει να τις αποδεχθούμε".

Κατά την άποψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ συμμετοχή στις απώλειες θα έχουν τόσο τα κράτη όσο και οι τράπεζες."(MME)

 

"Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Στρος Καν

 

 "Γεια στο στόμα σου, Ντομινίκ". Αλλά, χριστιανέ μου,χάθηκε να τα πεις αυτά ένα χρόνο νωρίτερα,τότε που ήσουνα ο ισχυρός άντρας του ΔΝΤ; Κι ακόμα: Πες πως αύριο γίνεσαι πρόεδρος της Γαλλίας. Θα λες τα ίδια για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους και την αλληλεγγύη των μελών της Ε.Ε προς την πάσχουσα Ελλάδα;      

Οψόμεθα!

 

________________________________________________________________________________________________

 

"Το γεωτρύπανο της Noble έπιασε δουλειά στη κυπριακή ΑΟΖ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά δηλώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας Γιώργος Κουμουτσάκος

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως εάν δεν σταματήσουν οι έρευνες για να ξεκινήσουν μετά τη λύση, τότε "οδηγούμαστε σε λύση δυο κρατών". Την ίδια ώρα, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας υπεύθυνος για κυπριακές υποθέσεις Besir Atalay, ανέφερε ότι αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις και η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα σημειωθεί πραγματική κρίση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας «"γιατί θα παγώσουμε τις σχέσεις μας με την Ε.Ε.".(ΜΜΕ)

 

                                             18-9-2011

 

  

"ΟΗΕ: Στηρίζουμε την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες.

Μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό «αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας» έστειλε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος ευχήθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα".

(MME)


Oύτε σε πόλεμο να βρισκόμαστε! Αλλά, η κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα,είναι χειρότερη και από πόλεμο.

Αυτή η χώρα οδηγήθηκε εδώ,επειδή ο λαός της είναι ασύνετος, παράλογος,αλλοπρόσαλλος. Το κακό είναι ότι συνεχίζει να είναι τέτοιος.

Ποιος, τελικά, να τιμωρήσει ποιον;

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________

 

 

Σαμαράς: Σε τρία χρόνια θα μηδενίσω το έλλειμμα!

 ____________________________________________________________________________________________

 

 

"Φωτόπουλος: Μην πληρώσετε το τέλος ακινήτων

Να μην πληρώσουν το τέλος ακινήτων που θα συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος κάλεσε τους καταναλωτές ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα εμποδίσουν την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλους, όπως και τη διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν."(MME)


 

 Ο Βλάκας είναι ανίκητος και σ' αυτά που λέει και σ΄αυτά που κάνει.

 

 2. "ΔΡΩΜΕΝΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ  ΠΑΡΑΠΕΡΑ

        ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΥΛΗ

 

 

                                                   23-9-2011

 

    ΕΛΛΑΔΑ:  ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΑΙ " ΑΦΑΣΙΚΗ" Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ 

   

                                                    24-9-2011

 

 

    "...Επειδή όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην Ιστορία, παρά μόνον φάσεις, η ελπίδα ίσως να βρίσκεται σε κάτι στο οποίο συγκλίνουν σήμερα η πολιτικός Ολγα Κεφαλογιάννη και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός – όπως άλλωστε όλοι οι σώφρονες Ελληνες: θα σωθούμε μόνον αν αλλάξουμε όλοι μας ουσιαστικά. Αλλά τι εννοούμε όταν λέμε ουσιαστική αλλαγή; Το διατύπωσε επιγραμματικότατα σε ένα σημείο της συζήτησης ο Γρηγόρης Βαλτινός, που δεν καταχωρίζεται στο δημοσιευμένο μέρος της: «Οσες δοκιμασίες ή συμφορές, κοινωνικές και οικονομικές, κι αν πλήττουν έναν άνθρωπο κι έναν λαό, υπομένονται πολύ πιο καρτερικά και παρήγορα όταν λειτουργεί το καταφύγιο της τέχνης». (ΜΜΕ)

 ΄Ωστε, έτσι θα αλλάξουμε και θα  σωθούμε, κύριε Γρηγόρη μας; Αν βρεθούμε κάτω από τις φτερούγες της ελληνάδικης τέχνης του φραμπαλά, της κατινιάς και του σούργελου; ΄Η εσείς ορίζετε αλλιώς την Τέχνη, κύριε Βαλτινέ μας; Για παράδειγμα, αυτή που κάνετε εσείς στις "επιθεωρήσεις" και τις σειρές της τηλε-αποβλάκωσης, η άλλη του κυρίου Κραουνάκη  που ...λικνίζεται στους "Αχαρνής" ζωσμένος τις "μεσάλες"  της μάνας μου κι εκείνη που... υπηρετεί ο    Λάκης Λαζόπουλος τα ορίζετε ως τέχνη;  

 Μέσα από τέτοια θεάματα,ακούσματα και λοιπά συστατικά της τέχνης θα αλλάξει ο κόσμος και ειδικά ο ΄Ελληνας, αθεόφοβοι; ΄Η μήπως εσείς με το  είδος της Τέχνης που υπηρετείτε και διδάσκετε  έχετε μέγιστο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα του ΄Ελληνα, ως Ανθρώπου και Πολίτη;

 

                                                     22-9-2011

 

"Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρηση «The Lancet», την περίοδο 2007-2009 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν 17%. Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat) και σύμφωνα με τη βιοστατιστική επεξεργασία που έκαναν, βρέθηκε ότι κατά την περίοδο 2007-2009 αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες σε εννέα από τις δέκα χώρες που τέθηκαν στο μικροσκόπιό τους. Τα «σκήπτρα» κρατούν η Ελλάδα με ποσοστό αύξησης 17% και η Ιρλανδία με 13%.

 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης είχε εκφράσει την ανησυχία του λέγοντας ότι «η πίεση που ασκείται από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, επιβεβαιώνεται από τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών». Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πάνω από 20 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Κρήτη. Οι περισσότεροι αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. " (ΜΜΕ)

 Σεβόμαστε και κατανοούμε τον πόνο των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους. Αλλά, δεν μπορούμε να μη στιγματίσουμε τις πράξεις αυτοκτονίας για...οικονομικούς λόγους. Η αξία της ζωής πιο χαμηλά από την αξία του χρήματος; Αφύσικο-ανήθικο.

Βεβαίως, η αυτοκτονία είναι ένα μέσο "φυγής" ενός ανθρώπου για συγκεκριμένους και πολύ σοβαρούς λόγους (π.χ ανίατη και επώδυνη ασθένεια). Αλλά, για "ψύλλου πήδημα" να τινάζω τα μυαλά μου στον αέρα ( γιατί, ας πούμε, είχα λεφτά και τα έχασα,άρα δεν αξίζει να ζω )δείχνει  αστόχαστο και κολλημένο στην ύλη άτομο. (Επαναλαμβάνουμε με όλη την κατανόηση στον πόνο των συγγενών,που έχασαν με αυτό τον τρόπο τους δικούς τους) .

 

                                                                          

                                                

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 3. ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ 

 

 

 

 

Βγάζουν λάθος τον Αϊνστάιν!

Ιταλοί επιστήμονες σε συνεργασία με το CERN διαπίστωσαν ότι τα νετρίνα κινούνται γρηγορότερα από το φως

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΡΙΚΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011
Ρωγμές στη θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Αϊνστάιν και κατ' επέκταση στο οικοδόμημα της σύγχρονης φυσικής θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα αποτελέσματα ενός πειράματος από ευρωπαίους επιστήμονες που διαπίστωσαν ότι υπάρχουν σωματίδια που ταξιδεύουν γρηγορότερα από το φως.
Οι μετρήσεις που πρέπει τώρα να επαληθευτούν από αντίστοιχα πειράματα έγιναν σε ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια φυσικής στον κόσμο, το λεγόμενο OPERA, που βρίσκεται κάτω από τα βουνά της Κεντρικής Ιταλίας.
Εκεί, στην περιοχή του Γραν Σάσο που βρίσκεται σε ευθεία γραμμή 730 χιλιόμετρα μακριά από τη Γενεύη και το CERN, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα υποατομικά σωματίδια νετρίνα, η φύση των οποίων δεν έχει πλήρως κατανοηθεί, κινούνταν με ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από εκείνη του φωτός. Τα νετρίνα αποστέλλονταν μέσω δεσμών υψηλής ενέργειας από το CERN στο εργαστήριο της Ιταλίας, υπογείως, στο πλαίσιο ενός πειράματος για τη μελέτη του φαινομένου της ταλάντωσης αυτών των σωματιδίων.
Θεωρητικά, για να φθάσουν τα νετρίνα από το υπερ-σύγχροτρο πρωτονίων του CERN στους ηλεκτρονικούς ανιχνευτές του ιταλικού εργαστηρίου θα χρειάζονταν 2,4 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.
Ομως, στη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων που επαναλαμβανόταν το πείραμα και αφού από τη… γραμμή τερματισμού είχαν περάσει περί τα 15.000 νετρίνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα αινιγματικά σωματίδια ολοκλήρωναν το αστραπιαίο ταξίδι τους 60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερα, με μια απόκλιση της τάξης των 10 δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου.
Το αποτέλεσμα των μετρήσεων προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους επιστήμονες στο Σαν Γκράσο και παρά το γεγονός ότι τα πειράματα διενεργήθηκαν αρκετές φορές, οι ίδιοι εμφανίζονταν αρκετά συγκρατημένοι. Θα πρέπει και άλλα εργαστήρια στον κόσμο να επαληθεύσουν το πείραμα και να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ώστε να αποδειχτεί ότι πράγματι υπάρχουν στο σύμπαν σωματίδια που ταξιδεύουν γρηγορότερα από το φως.
«Είμαστε συγκλονισμένοι από τα αποτελέσματα του πειράματος, όμως ένα επιστημονικό αποτέλεσμα δεν μπορεί ν' αποτελεί ανακάλυψη παρά μόνο αφότου επαληθευτεί και από άλλους ειδικούς», ανέφερε ο δρ Αντόνιο Ερεντιτάτο, που είναι συντονιστής του προγράμματος στο εργαστήριο OPERA.
Και πρόσθεσε πως «όταν έχεις στα χέρια σου ένα τέτοιο αποτέλεσμα, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει το παραμικρό λάθος. Επί μήνες ελέγχαμε εξονυχιστικά τα αποτελέσματά μας και δεν στάθηκε δυνατό να εντοπίσουμε κάποιο λάθος».
Στο ιταλικό εργαστήριο, τα νετρίνα που αποστέλλονταν από το CERN καταγράφονταν σε έναν μεγάλο ανιχνευτή που ζυγίζει 1.300 τόνους. Ο Σουμπίρ Σαρκάρ που είναι ειδικός στη Σωματιδιακή Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανέφερε στην εφημερίδα «Guardian» ότι «αν αποδειχτούν πραγματικά τα αποτελέσματα, θα πρόκειται για ένα πολύ, μα παρά πολύ σοβαρό γεγονός».
Ο ίδιος εξηγεί ότι η σταθερότητα της ταχύτητας του φωτός σηματοδοτεί την κατανόησή μας για τον χώρο, τον χρόνο και την αιτιότητα. Η αιτιότητα σημαίνει ότι μία αιτία προηγείται του αποτελέσματος και όχι το αντίστροφο. Πρόκειται για μια απολύτως θεμελιώδη αρχή πάνω στην οποία έχει χτιστεί η σύγχρονη φυσική.
νεοι δρομοι. Κατά τον Σαρκάρ, η απόδειξη ότι υπάρχουν σωματίδια ταχύτερα από το φως μπορεί να σημάνει ότι αλλάζει ο τρόπος κατανόησης του Σύμπαντος, ενώ ο θεωρητικός φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, Αλαν Κοστελέσκι, προχώρησε τον συλλογισμό του ένα βήμα περισσότερο εκτιμώντας ότι μπορεί ν' ανοίξει ο δρόμος για τη διατύπωση μιας μεγάλης θεωρίας που θα παντρεύει τη βαρύτητα με την κβαντική μηχανική, επιλύοντας έτσι ένα μυστήριο που βασανίζει εδώ και δεκαετίες τους φυσικούς. Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι η αξία της θεωρίας της ειδικής σχετικότητας του Αϊνστάιν δεν χάνει το παραμικρό από την αξία της. «Σε κάθε θεωρία υπάρχουν φορές που χρειάζονται ορισμένες επιπρόσθετες διορθώσεις». Γεγονός πάντως είναι ότι προτού ακόμη επιχειρηθεί η επαλήθευση των αποτελεσμάτων, ορισμένοι επιστήμονες εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους για την ύπαρξη κάποιου λάθους, όπως ο Τσανγκ Γιουνγκ που είναι θεωρητικός φυσικός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το ίδιο πιστεύει και ο Ντριου Μπέιντεν που είναι πρόεδρος του Τομέα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ που θεωρεί ότι είναι πολύ πιο πιθανό να υπάρχει λάθος στους υπολογισμούς του ιταλικού εργαστηρίου. «Μου ακούγεται σαν να εφηύραν το ιπτάμενο χαλί», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Διεθνής Αμνηστία: Θάνατος-σοκ 18χρονης στη Συρία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011
Η 18χρονη Ζαϊνάμπ αλ Χόσνι από την πόλη Χομς βρέθηκε αποκεφαλισμένη, με ακρωτηριασμένα τα χέρια και γδαρμένη. Αυτό κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία για τη νεαρή από τη Συρία, της οποίας το διαμελισμένο σώμα εντόπισε τυχαία η οικογένειά της σε νεκροτομείο ενώ βρισκόταν εκεί για να αναγνωρίσει το πτώμα του αδελφού της.

Λέγεται μάλιστα ότι η Ζαϊνάμπ είναι η πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της σε συνθήκες κράτησης κατά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια.

Η νεαρή απήχθη τον Ιούλιο από άνδρες που φέρεται να ανήκουν στις δυνάμεις ασφαλείας προφανώς σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση στον ακτιβιστή αδελφό της, τον Μοχάμαντ Ντεεμπ αλ Χόσνι για να παραδοθεί, υποστηρίζει η οργάνωση.

Και οι δύο έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας έτσι σε 103 τον αριθμό των νεκρών ενώ τελούσαν υπό κράτηση από τον Μάρτιο που ξεκίνησαν οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμνηστίας.

"Αν επιβεβαιωθεί ότι η Ζαϊνάμπ βρισκόταν υπό κράτηση όταν πέθανε, η περίπτωσή της θα είναι μια από τις χειρότερες υποθέσεις θανάτου υπό κράτηση που έχουμε δει μέχρι τώρα," αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φίλιπ Λούθερ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

 Δεκαπέντε θάνατοι κρατουμένων καταγράφηκαν από την Αμνηστία από τα τέλη Αυγούστου και οι νεκροί έφεραν σημάδια από ξυλοδαρμό, σφαίρες και μαχαίρι, αλλά όπως είπε ο Λούθερ, η περίπτωση της Ζαϊνάμπ είναι "ιδιαίτερα σοκαριστική."

Ο 27χρονος Μοχάμαντ διοργάνωνε διαδηλώσεις στην Χομς, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών επεισοδίων με αίτημα τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Η μητέρα του κλήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας αυτόν τον μήνα να παραλάβει το πτώμα του από στρατιωτικό νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή του.

Το πτώμα του έφερε σημάδια βασανισμού: μελανιές στην πλάτη και εγκαύματα με τσιγάρο στον κορμό. Είχε δεχτεί πυροβολισμό στο δεξί χέρι, το δεξί πόδι και τρεις πυροβολισμούς στο θώρακα, καταγγέλλει η Αμνηστία.

Η μητέρα του τυχαία ανακάλυψε το διαμελισμένο πτώμα της Ζαϊνάμπ στο ίδιο νοσοκομείο.  Σύμφωνα με την οργάνωση, η μητέρα φέρεται ότι υποχρεώθηκε να υπογράψει ένα έγγραφο το οποίο έγραφε ότι η Ζαϊνάμπ και ο Μοχάμαντ απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από ένοπλη οργάνωση.

"Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι βασανισμοί και οι δολοφονίες μειώνονται στη Συρία," λέει ο Λούθερ.  Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 2.700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ταραχών, ενώ οι αρχές υποστηρίζουν ότι 700 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν
δολοφονηθεί από τρομοκράτες και στασιαστές.

 

 

                                       News274.g/23-9-2011

Η οργή που αισθάνεται ένας απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο σε επώνυμη επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα "Δημοκρατία" και άλλες ημερήσιες εφημερίες, όπου επιτίθεται στους κυβερνώντες για τα νέα μέτρα.

"Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.

Έχω τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και τα παράσημα, με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου, αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου.Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών, φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφου σας.

Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες

.

Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα!
Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος, λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου που εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς.Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμία πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου.

Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ.Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου, νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού.

Υ.Γ

: Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας, θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο.Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί. 

Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές, γνωρίζω από ασυρμάτους, γνωρίζω όλα τα όπλα ατομικά και ομαδικά, μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μία σφαίρα, μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών, μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ό,τι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε. Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Μακρυγιάννης Χρήστος 


Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

 

"Μεγάλε",σε γελάσανε και σένα,όπως και πολλούς άλλους. Το Σύστημα σε έπεισε ότι υπηρετείς "ιδανικά" (την πατρίδα) και πως θα βγάζεις... τίμια το ψωμάκι σου, σκοτώνοντας Σκοπιανούς και Τούρκους, αν χρειαζόταν. Μεγάλο και το δικό σου λάθος, που τους πίστεψες.Γιατί πήγες στα στρατά; Για να "φας ψωμί" θα πεις, φτωχόπαιδο θα ήσουνα και συ. Ας άφηνες να στέλανε τα δικά τους παιδιά οι στυλοβάτες τους Συστήματος, για να προστατέψουν τα κεκτημένα τους στην πατρίδα. Γιατί τους υπητέτησες,προσποιούμενος ότι υπηρετείς την πατρίδα; Στο τέλος σε φτύσανε φυσικά και πολύ καλώς κάμνεις ΤΩΡΑ που τους φτύνεις και σύ. Μήπως όμως άργησες λιγάκι;

 

  

  

  

ΒΙΒΛΙΟ

Ενας πατριώτης πλαστογράφος

Του Σάκη Μαλαβάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΣΤΑ ΝΕΑ,Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εναν δαιμόνιο έλληνα παραχαράκτη του 19ου αι. αποκαθιστά γερμανός συγγραφέας και δημοσιογράφος κλείνοντας το μάτι στο σήμερα

Γεννημένος στη Σύμη το 1820, ο Κωνσταντίνος Σιμωνίδης παραμένει ουσιαστικά άγνωστος στην Ελλάδα και η όποια δόξα του είναι κυρίως αρνητική. Παραλίγο δολοφόνος των γονιών του, εξαιρετικός εκπρόσωπος της τέχνης της αντιγραφής και της βυζαντινής καλλιγραφίας, τις οποίες μελέτησε στο Αγιον Ορος και μετά στην Ιερά Μονή του Σινά και κυρίως δεινός και καλλιεργημένος παραχαράκτης, ο Σιμωνίδης κατάφερε να εξαπατήσει την πνευματική ελίτ, κατ' αρχάς της Ελλάδας και στη συνέχεια της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Αιγύπτου, άλλοτε πουλώντας και άλλοτε χαρίζοντας είτε χειρόγραφα σημαντικών συγγραφέων του παρελθόντος που είχε αντιγράψει ο ίδιος είτε έργα ανύπαρκτων συγγραφέων που απλώς τους είχε επινοήσει!

Μεταξύ των έργων που γράφηκαν από τα χέρια του καταλέγεται ένα απόσπασμα του Ομήρου, αποσπάσματα από το έργο ενός άγνωστου αιγύπτιου ιστορικού κι ένα αντίτυπο του «Κατά Ματθαίον Ευαγγελίου» σε πάπυρο και γραμμένο, σύμφωνα με τον δημιουργό του, δεκαπέντε μόλις χρόνια μετά την Ανάληψη του Χριστού. Το 1848 εξέδωσε το έργο «Συμαΐς», όπου υποστήριζε πως ο Ρόδιος και παράλληλα ανύπαρκτος Περίστρατος είχε εφεύρει μια πρώιμη μορφή της τυπογραφίας!

Απατεώνας και τυχοδιώκτης, σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Κωνσταντίνος Σιμωνίδης υπήρξε πρωτίστως, σύμφωνα με τον Ρίντιγκερ Σάπερ, κριτικό θεάτρου, συγγραφέα και αρχισυντάκτη των σελίδων πολιτισμού της βερολινέζικης «Tagesspiegel», ένας μεγάλος πατριώτης. Και εδώ έγκειται η πρωτοτυπία αυτής της βιογραφίας «Η οδύσσεια του πλαστογράφου. Η περιπετειώδης ιστορία του Κωνσταντίνου Σιμωνίδη που εξαπάτησε την Ευρώπη και εν παρόδω εφεύρε την αρχαιότητα».

Εμπνευσμένος παραχαράκτης με «το ένα πόδι στην αρχαιότητα και το άλλο στη φυλακή», λάτρης της γεωγραφίας, της ζωγραφικής, της θεολογίας και των αρχαίων κειμένων και αλφάβητων, ο Σιμωνίδης του γερμανού δημοσιογράφου είναι περισσότερο «τέκνο του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων» παρά κοινός απατεώνας, και οι πράξεις του ευφάνταστες απόπειρες γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ της λαμπρής ελληνικής αρχαιότητας και της σκοτεινής ακόμη, πραγματικότητας της εποχής του.

«Ο Σιμωνίδης», ισχυρίζεται ο Σάπερ, «υπηρετούσε την υπόθεση της αναγέννησης ενός έθνους με μεγάλο παρελθόν και δύσκολο παρόν. Στην ουσία οι Ελληνες έπρεπε να εφεύρουν από την αρχή τον εαυτό τους και το έκαναν μέσω του αρχαίου πολιτισμού και των κειμένων». Πατριώτης εκ πεποιθήσεως και πλαστογράφος εξ ανάγκης, ο Σιμωνίδης, «επανεφευρίσκοντας» την αρχαιότητα και τη χριστιανική παράδοση, αποσκοπούσε σύμφωνα με τον Σάπερ, στο να ανακαλέσει στις μνήμες Ελλήνων αλλά και ξένων, το ένδοξο ελληνικό παρελθόν.

Το κατά πόσο αυτός ο δαιμόνιος Ελληνας του ταραχώδους 19ου αιώνα κατάφερε με τις πράξεις του να συμβάλει στην πνευματική (ανα)σύσταση του νεοελληνικού έθνους είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Παραμένει γεγονός όμως ότι ένας γερμανός συγγραφέας αποκαθιστά έναν έλληνα απατεώνα ο οποίος κατάφερε να εξαπατήσει την «πολιτισμένη» Ευρώπη πουλώντας της άνθρακα αντί για χρυσό.

Εν μέσω της τρέχουσας κρίσης και του πρωτοφανούς διασυρμού της χώρας μας στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς, το βιβλίο του Ρίντιγκερ Σάπερ θα μπορούσε να διαβαστεί ως μια συμπαθητική επανερμηνεία, καταστάσεων και πρακτικών που ως έθνος θεωρείται (δικαίως και αδίκως) πως συνεχίζουν να μας χαρακτηρίζουν και να μας ταλαιπωρούν.  Next

  

  

 Εν τάξει, είπαμε.΄Εχουμε στο αίμα μας την απάτη, ως λαός. Αλλά, δεν είμαστε δα και οι μόνοι!

Στο Κίεβο, σε κετρική πλατεία, έχουνε στήσει το άγαλμα του...κλέφτη και το τιμούν δόντως οι Ουκρανοί. Ο τύπος ήταν απατεώνας, χρόνια πριν. Παρίστανε στο Κίεβο τον τυφλό,τον έπαιρνες να τον βοηθήσεις και να τον περάσεις στο απέναντι πεζοδρόμιο και εκείνος την ώρα που  τον είχες αγκαζέ, σου ξάφριζε το πορτοφόλι.Αυτό οι Ουκρανοί το εκτίμησαν ,το θεώρησαν "μαγκιά" και  του έστησαν και άγαλμα του κλέφτη.

Μην τα φορτώνουμε ,λοιπόν,όλα τα κακά στους ΄Ελληνες.΄Εχουμε και...συναδέλφους απανταχού της γης.

  

  

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αν έπρεπε να περιγράψω με απλά λόγια τη σημερινή κατάσταση θα έλεγα το εξής.

Από τη μια μεριά, έχουμε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που δεν υλοποιεί όσα συμφωνεί και δεν εφαρμόζει όσα ψηφίζει επειδή φοβάται το πολιτικό κόστος αν δυσαρεστήσει διάφορους Φωτόπουλους του δημοσίου τομέα.

Ετσι, εξαντλεί τη δραστηριότητά της σε όλο και βαρύτερους φόρους που αποφέρουν όλο και λιγότερα έσοδα - ίσως επειδή οι συνεπείς φορολογούμενοι δεν εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά και πληρώνουν αναπόφευκτα...

Από την άλλη μεριά, έχουμε μια κυβέρνηση στη Γερμανία που δεν κοιτάζει να αντιμετωπίσει την κρίση του χρέους που μετατράπηκε σε κρίση του ευρώ, αλλά φοβάται το πολιτικό κόστος αν δυσαρεστήσει τους αναγνώστες της «Bild».

Ετσι, δεν αναζητά μια εφικτή και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα αλλά κοιτάει πώς θα δώσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα τιμωρείται σκληρά για τα παραπτώματα και τις αμαρτίες της.

Αποτέλεσμα; Το χειρότερο. Η βαθύτερη οικονομική και πολιτική κρίση της ενωμένης Ευρώπης αντιμετωπίζεται με τους μεν να κλείνουν το μάτι στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τους δε να λιβανίζουν τους ψηφοφόρους του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Μπορεί ποτέ να αντιμετωπιστεί έτσι μια κρίση; Κατηγορηματικά όχι.

Αλλά εδώ βρισκόμαστε τώρα. Στο αδιέξοδο. Και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει και οι δυο κυβερνήσεις να αλλάξουν το ρεπερτόριό τους - αν είναι να μην οδηγηθούμε σε εντελώς ανεξέλεγκτες καταστάσεις...

Οι μεν να βάλουν ουσιαστικά χέρι στο Δημόσιο, να το περιορίσουν δραστικά και να εκπληρώσουν όσα οι ίδιοι έχουν δεσμευτεί να κάνουν - κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί επιμένουμε να συντηρούμε ένα κράτος πιο ακριβό από αυτό που αντέχει η τσέπη μας.

Οι δε να αντιληφθούν ότι η συνταγή ύφεσης που έχουν επιβάλλει δεν οδηγεί παρά μόνο στην κοινωνική έκρηξη ή στη χρεοκοπία - άρα επιβάλλεται να ξαναπιάσουν την παρτιτούρα από την αρχή.

Υποθέτω ότι για λόγους τάξεως η συμμόρφωση στην πραγματικότητα θα πρέπει να ξεκινήσει από την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά δεν θα ολοκληρωθεί αν δεν την ακολουθήσει λίγο αργότερα και η γερμανική.

Ακόμη περισσότερο που η συμμόρφωση αυτή είναι ζωτική και για τις δυο κυβερνήσεις. Διότι το διακύβευμα είναι υπερβολικά μεγάλο για να απειλείται από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ή τη Δυτική Πομερανία.

Μιλάμε πλέον για μια υπόθεση που αφορά όχι μόνο εμάς αλλά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Η οποία δεν εξαντλείται στη Γερμανία και την Ελλάδα, αλλά αγκαλιάζει πάνω από τετρακόσια εκατομμύρια ανθρώπους.

Και την οποία αν δεν καταφέρουν να διευθετήσουν άμεσα οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις, θα κληθούν συντόμως και επειγόντως να τη διευθετήσουν οι επόμενες.

  

Γλείφε, γλείφε στο τέλος η γλώσσα γίνεται παπούτσι και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Αυτός ο άνθρωπος τα "δίνει όλα" στην κυριολεξία, για να είναι "μέσα" στα πράγματα. Αν κάνει κανείς μια σύγκριση των γραπτών του,τί έλεγε χτες, τί λέει σήμερας, θα νομίσει πως το άτομο ή έχει 40 εαυτούς (σύγχυση φρενών) ή δε θυμάται αυτά που γράφει.

Ι. Κ. Πρετεντέρης: ...΄Οταν η αθλιότητα της δημοσιογραφίας προσωποποιείται.

 

 

Focus: «Χάθηκαν τα λεφτά μας» και η Ακρόπολη βουλιάζει

Νέο πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού με τον Παρθενώνα βυθισμένο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

 

 undefined

 

   Με νέο εξώφυλλο κατά της Ελλάδας κυκλοφόρησε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Focus δείχνοντας τον Παρθενώνα να βουλιάζει, ενώ στη θάλασσα προεξέχει το κεφάλι αγάλματος με ένα χαρτονόμισμα του ευρώ και γενικό τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας».

Στους υπότιτλους του εξωφύλλου αναφέρεται: «Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη -τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση».

Επίσης, στο βίντεο που φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο».

«Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;» διερωτώνται οι συντάκτες του περιοδικού.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης το ίδιο περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία στους Έλληνεςγεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

 "Γλείφουν" τον αναγνώστη-Ελληνάρα πατόκορφα εκεί στο ΔΟΛ. Ως σηνήθως. Πρώτα ο... πελάτης, ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, έχει πάντα δίκιο.

Δηλαδή, δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφει το FOCUS, βρε μπαγαπόντηδες εκεί στα ΝΕΑ; Δεν έχουν δίκιο οι Γερμανοί να φωνάζουν ότι τους τρώμε τα λεφτά (δανεικά και αγύριστα);΄Η μήπως σκέφτεστε εκεί στο αμαρτωλό ΔΟΛ να δώσετε εσείς  τα λεφτά στους Γερμανούς από το "χρήμα" που εισέπραττε τόσα χρόνια ο "πολύς" Λαμπράκης με τις αριστοτεχνικές διαπλοκές του με την εκάστοτε εξουσία;

Ποιος έχασε την "τσίπα" για να τη βρουν εκεί στο ΔΟΛ;

 


 

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS