HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2284665
H " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS", 23/10-29/10/2011
23.10.11

1. "MIA FOTOGRAFIA, HILIES LEXIS"

 

                                                  29-10-2011

 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. MEHDI HONARDOOST....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. MEHDI HONARDOOST Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε (18/10/2011) με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. MEHDI HONARDOOST

 

 

Δεν είναι μόνο καιροσκόπος,κοινός απατεώνας και πολιτικά ανεγκέφαλος ο Γ.Καρατζαφέρης.Πρωτίστως είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΟΗΤΟΣ. "Ρίχνει νερό στο μύλο" των μουλάδων που ετοιμάζονται να κάνουν τη Μεσόγειο ένα απέραντο νεκροταφείο.

Δεν υπάρχει κανείς να συνετίσει αυτούς τους παρανοϊκούς "ό,τι να ΄ναι",που το παίζουν "πολιτικοί";

                                                  28-10-2011

 

    ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΝΕΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ ("ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ")

 ________________________________________________________________________________________________

«Η ανυπακοή των πολιτών αυξάνεται εξαιτίας της λιτότητας» είναι ο τίτλος πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης.

 

«Οι διαδηλωτές αποτελούνταν από Αριστερούς, αναρχικούς, νεο-ναζί, ανθρώπους που έχουν κουραστεί από τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, καθώς και από οπαδούς της τοπικής ομάδας Ηρακλής που "έπεσε" από την πρώτη κατηγορία, εξαιτίας οικονομικών παρατυπιών» αναφέρει η Washington Post."

πρακτορείο Reuters στο ρεπορτάζ που τιτλοφορείται: «Έλληνες διαδηλωτές αποκαλούν τον πρόεδρο “προδότη”, σταματούν την παρέλαση».(ΜΜΕ)


undefined

 

 

 

"Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα". Μόνο Πολίτες δεν ήταν οι "Αγανακτισμένοι" της Θεσσαλονίκης. Είναι οι φορείς του νεοφασισμού που αναπτύξαμε στα "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ" και άρχισαν τις ...εξετάσεις τους.

 ________________________________________________________________________________________________

 

"Μπορίσοφ: Είμαστε καλά κοιτάξτε τους Έλληνες

Ευτυχείς χαρακτήρισε τους συμπολίτες του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, για το πάγωμα των αποδοχών τους. Ως παράδειγμα προς αποφυγή χαρακτήρισε ουσιαστικά τους Έλληνες"(ΜΜΕ)

undefined

                 

 

Θα χρειάζονταν "μέρες του Μαγιού και νύχτες του Γενάρη", για να εξιστορήσει κανείς το "βίο και την πολιτεία" του ακροδεξιού αυτού Βούλγαρου πρωθυπουργού. Ο Μπορίσοφ, είναι αυτός που έχει καταντήσει τη γειτονική χώρα σφηκοφωλιά της μαφίας και της διαπλοκής. "Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί",Μπορίσοφ, άνθρωπε της νύχτας και των καζίνο.                    

                                                 26-10-2011

 

"Η ανακοίνωση. «Επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή των δικαστικών λειτουργών, που όπως επίσημα πληροφορούμαστε, απέχουν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων με βάση σχετική απόφαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αφενός μεν καμία απόφαση συλλογικού οργάνου δεν αποτελεί κατά το νομικό μας σύστημα πηγή δικαίου, αφετέρου δε ότι κάθε απεργιακής φύσεως αποχή από την εκτέλεση δικαστικών έργων ρητώς απαγορεύεται από τον καταστατικό χάρτη της χώρας μας και τον κανονισμό των δικαστηρίων. Συνιστά δε καθ' εαυτήν πειθαρχικό παράπτωμα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ασημακοπούλου έχει ήδη ενεργοποιήσει και τον θεσμό της επιθεώρησης των δικαστηρίων ζητώντας από τους αρμόδιους αρεοπαγίτες να αποστέλλουν κατάλογο με ονόματα δικαστών οι οποίοι συμμετέχουν στις διακοπές των συνεδριάσεων". (ΜΜΕ)

 

 

Ρένα Ασημακοπούλου (Από 18/7/2011) ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

undefined

Γεννήθηκε στην Κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας το έτος 1946. Έλαβε απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου της Κοινότητας Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας κατά το έτος 1964. Το ίδιο έτος (1964) εισήχθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση διορίσθηκε το έτος 1969, βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, Κατά το έτος 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια προήχθηκε: α) Το έτος 1974 στο βαθμό του πρωτοδίκη και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία: Μεσολογγίου (επί ένα και μισό περίπου έτος), Πατρών (επί έξι περίπου μήνες), Κορίνθου (επί πέντε περίπου έτη) και Αθηνών (επί πέντε έτη), β) Το έτος 1985 στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Σπάρτης (επί ένα και μισό έτος περίπου) και Αθηνών (επί τέσσερα έτη), γ) Το έτος 1990 στο βαθμό του Εφέτη και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (επί δύο έτη περίπου) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και στο Εφετείο Αθηνών (επί έντεκα περίπου έτη) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και σε τμήμα βουλευμάτων, δ) Το έτος 2003 στο βαθμό του προέδρου εφετών και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (έξι μήνες περίπου) στο τμήμα βουλευμάτων και στο Εφετείο Αθηνών (δύο έτη περίπου) στο τμήμα του ενοχικού και εμπορικού δικαίου, ε) Το έτος 2005 στον βαθμό του Αρεοπαγίτη, στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου, Ενοχικό και Εμπορικό Δίκαιο και Αναγκαστική Εκτέλεση και, στ) Το έτος 2010 στον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στο ανωτέρο τμήμα.

 

Λέτε η πρόεδρος να "βάλει τα γυαλιά" στους άνδρες συναδέλφους της,π.προέδρους του Αρείου Πάγου,που άλλος πολύ,άλλος λιγότερο τα "έκαναν θάλασσα" στη διάρκεια της θητείας τους στον υψηλότερο θώκο της ελληνικής Δαικαιοσύνης;

Μακάρι. Καιρός  να πάρουν το "αίμα τους πίσω"  (γενικώς) οι γυναίκες για την επί τόσους αιώνες καταπίεση-παραγκώνιση που έχουν υποστεί από το φαλοκρατικό,πολιτικο-κοινωνικό σύστημα αυτού του κόσμου.

 _______________________________________________________________________________________________

«Κόμμα; Οχι, προς το παρόν...»

Επίσημη πρώτη της κίνησης του Κοινωνικού Συνδέσμου με Φλωρίδη, Στουρνάρα και Δοξιάδη στο πάνελ Παίδες,"καινούριο κρασί σε παλιό ασκί δεν μπαίνει", Σεις δώσατε,ως επώνυμοι (Φλωρίδης,Δοξιάδης και λοιποί), τόσα χρόνια τις εξετάσεις σας και αποτύχατε παταγωδώς.

Τώρα τραβάτε στην πάντα. ΄Ερχονται νέα "σχήματα",νέες ιδέες,εντελώς διαφορετικές "καταστάσεις".Αφήστε τα παλιά "κόλπα".

Εσάς, δε σας σώζει πια τίποτα, αλλά ούτε κανένας εχέφρων περιμένει σωτηρία από λόγου σας..

 

 

 

 

 

 

                                                        24-10-2011

                            ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ:                    

                             ΣΤΟΝ...ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ

 

 

 

 

Εφημερίδα "ΘΕΜΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (του Θέμου...Μπόμπολα) . Φιλοξενεί το γνωστό Κρητικό-λεξιθήρα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη (Δημήτρης;)Ανδρουλάκη,ο οποίος,ανάμεσα στα άλλα απολαυστικά ("ιστορικά" τα περισσότερα) κοκορεύεται πως...προφήτευσε ήδη από το 2009 τη χρεοκοπία της χώρας!

Σώπα, ρε,μεγάλε .Κι εμείς που νομίζαμε πως είμαστε οι πρώτοι (ήδη από το 2008 στο Homo-Naturalis.gr), που έχουμε κάνει "σημαία" μας τη χρεοκοπία της χώρας, όχι βέβαια λόγω... Ιερεμιαδικών δεξιοτήτων,αλλά ιστορικής ...αγχίνοιας.

Δεν το λέμε, βέβαια, για να "δρέψουμε δάφνες",όπως, εν προκειμένω, ο εκλεκτός του ελληνικού εκδοτικού μονοπωλίου πολύγραφος πολιτευτής, αλλά για να δείξουμε για άλλη μια φορά το μέγεθος και της διαπλοκής ("υποκατακλινόμενοι υμίν αυτοίς") πολιτικών-ΜΜΕ και την αλαζονεία και υπεροψία εκείνων που έχουν αναλάβει "εργολαβικά" τη διαμόρφωση -ενημέρωση της ...κοινής γνώμης.

΄Αμοιρη...κοινή γνώμη τί σου έμελλε να πάθεις και σε τί  "χέρια" σου έγραφε η μοίρα σου  να πέσεις!

 

 

 

 

 

 

                                                       23-10-2011

 

"Σαμαράς: Το «κούρεμα» θέλει και ανάπτυξη

«Η πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε 'πάτο στο βαρέλι'. Η αναθεώρησή της, όμως, απαιτεί προσοχή, γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς." (MME)
  

Αυτές τις σωστές θέσεις οφείλει να παίρνει ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τούτες τις κρίσιμες  στιγμές και όχι για καθαρά μικρο-κομματικά οφέλη να σπρώχνει τη χώρα στην άβυσσο.

Μπράβο του αυτή τη φορά του Σαμαρά!

_________________________________________________________________________________________________

"Τους τελευταίους μήνες δεν έχει λείψει από καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το πρόσωπο της 44χρονης Ζωής Φλώρου συμβολίζει για εκατομμύρια άνθρωπους την Ελλάδα της διαμαρτυρίας, μιας και έχει κάνει το γύρο του Κόσμου, μέσα από τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία.

Στους δρόμους την οδήγησε, όπως λέει, η αδικία και η ελπίδα πως αν η φωνή της ενωθεί με των υπόλοιπων διαδηλωτών θα εισακουστεί και κάτι θα αλλάξει."(MME)


 

 H "ZΩΗ ΦΛΩΡΟΥ"  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ EΔΩ ΣΕ ΠΟΖΑ...ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗΣ (Δες ΚΑΙ  ETSI TA "VLEPOYN ALLI").

 

 

___________________________________________________________________________________________________

"Τζιμπρίλ: Ηθελα τον Καντάφι ζωντανό

Ζωντανό ήθελε τον Μουαμάρ Καντάφι ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ, με δηλώσεις του σε εκπομπή του BBC."(ΜΜΕ)

 Ο...Αλλάχ να μας βγάλει ψεύτες,αλλά τούτο το άτομο θα εξελιχθεί στον εφιάλτη της Μεσογείου. ΄Ετσι όπως  "λειτουργεί" και με αυτά που λέει τον τελευταίο καιρό, δίνει την εντύπωση  "Λύκου" ή ΄Υαινας".Και μάλλον είναι.

Και κάτι ακόμα για τους Αμερικανούς ειδικά, που οι μυστικές τους υπηρεσίες το παίζουν...σαϊνια. Πότε, με ποιον εκπρόσωπο  και γιατί ζήτησε να συναντηθεί το εικονιζόμενο "τέρας" με τους Αγιοταλάχ του Ιράν;

Ο ευρών κερδίζει τα...πετρέλαια της Λιβύης.

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                                                         29-10-2011

 

       

«Δεν τίθεται θέμα εκχώρησης εθνικών δικαιωμάτων»

 

 

Σε τεχνικό επίπεδο και μόνο για τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με το Μνημόνιο, και στη συνέχεια με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, θα είναι ο μόνιμος μηχανισμός επιτήρησης που θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, με την προσθήκη ότι η εγκατάσταση του μόνιμου μηχανισμού υποστήριξης δεν συνιστά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων ή περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας. Κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι «η χώρα βρίσκεται υπό μόνιμη επιτήρηση, διπλή μάλιστα, από το 2007 και μετά. Η παρουσία του μόνιμου μηχανισμού θα βοηθήσει να υλοποιηθούν συντομότερα και πιο αποτελεσματικά οι δεσμεύσεις μας. Ούτε θα συναποφασίζουν ούτε θα συνυπογράφουν.
Η ευθύνη ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση». Μάλιστα, μοιράστηκε και το σχετικό κείμενο στο οποίο προβλέπεται η παρουσία του μηχανισμού επιτήρησης στη χώρα.
Αυτό, έτσι τουλάχιστον όπως παρουσιάζεται, λειτουργεί εκτονωτικά στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες, και μιλούσαν για την εγκατάσταση επιτρόπων σε κάθε υπουργείο, είχε εξαγριώσει κάποια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Μάλιστα, είχαν διακινηθεί έντονα, φήμες ότι 3 ή 4 υπουργοί ήταν στα πρόθυρα παραίτησης!
Το κλίμα είχε ενταθεί από τις αρχές της εβδομάδας επειδή οι υπουργοί είχαν μείνει στο σκοτάδι, χωρίς ενημέρωση για το τι τεκταίνεται στις Βρυξέλλες. Μόνο την Τετάρτη το μεσημέρι, και λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τηλεφωνικά ορισμένους και όχι όλους τους υπουργούς για τις εξελίξεις."(ΜΜΕ)

 

 Αλλοίμο αν συμβεί αυτό. Αν,δηλαδή,δεν έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες οι Ευρωπαίοι και κάνει κουμάντο πάλι αυτή η κυβέρνηση, τα περισότερα μέλη της οποίας για το μόνο που νοιάζονται είναι το "κομμαικό κόστος" και αν θα  επανεκλεγούν.Οι άθλιοι με τίποτα δε διδάσκονται. Ο κόσμος χάνεται κι αυτοί εκεί,το κόμμα,η επανεκλογή!

Τόσο απατεώνες,τόσο καιροσκόποι και ανήθικοι .

 

 

                                                                 25-10-2011

 

 

"ΟΛΜΕ: Με μαύρα περιβραχιόνια οι καθηγητές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια, κατά τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.


Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνταχθεί «κείμενο που θα επικαιροποιεί το περήφανο "όχι" του ελληνικού λαού και τη μεγαλειώδη αντίσταση στη σημερινή συγκυρία» προκειμένου να διαβαστεί στις σχολικές εορτές". (ΜΜΕ)

 

Μια από τις  κακές συντεχνίες   στη χώρα μας είναι κι αυτή των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Ως εκπαιδευτικός ο ίδιος επί 29 συναπτά έτη, γνωρίζω από "μέσα" πρόσωπα και πράγματα. Συγκεκριμένα:  Πολλοί εκπαιδευτικοί  είναι εντελώς ανεπαρκείς (επομένως και επικίνδυνοι) γα τη δουλειά που κάνουν. Δεν είναι μόνο η άγνοια (μερική ή ολική) του γνωστικού αντικειμένου με το οποίο ασχολούνται. Οι περισσότεροι δεν έχουν καμιά παιδαγωγική "κουλτούρα", αγνοούν  πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στην "τάξη", πώς να προσεγγίζουν ένα παιδί, ειδικά εκείνο με μαθησιακά ή οικογενειακά-κοινωνικά προβλήματα. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε  (το υποστηρίζαμε παλιότερα και στις συνελεύσεις του κλάδου) πως το 70% των εκπαιδευτικών πρέπει να "πάει σπίτι" του. Το ποσοστό, μάλιστα, αυτό ανεβαίνει για τους εκπαιδευτικούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πανεπιστήμια). Εκεί γίνεται το "έλα να δεις". Οικογ ενειοκρατία, κομματιλίκια, «αλλαξοκωλιές», γκομενιλίκια. Τί αισχρό, τι διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο που να μην υπάρχει στη συγκεκριμένη βαθμίδα των πανεπιστημιακών).

Εν κατακλείδι: Αν κάποτε συνέβαινε να δικαστούν συμβολικά ΟΛΟΙ εκείνοι, που "στρέβλωσαν την ελληνική κοινωνία, που ευθύνονται πρωταρχικά για τις παθογένειες της φυλής και του ελληνικού λαού στη νεότερη πορεία του, στην ΠΡΩΤΗ θέση  κατηγορουμένων σε εκείνο το απέραντο εδώλιο, θα έπρεπε να καθίσει ο ΄Ελληνας "δάσκαλος" και η σκληρότερη τιμωρία να επιβληθεί σ΄αυτόν. Οι "δάσκαλοι" (και όχι μόνο στην Ελλάδα) δεν είναι μόνο εκείνοι που γίνονται το "κανάλι" για να διοχετευθεί η κυρίαρχη ιδεολογία μιας κοινωνίας στον "υπήκοο" (και μάλιστα "εξ απαλών ονύχων"),αλλά το χειρότερο απ΄όλα είναι τούτο: Αν υπάρξει κάποιος στο "σινάφι" που θέλει να αυτονομηθεί, να κάνει σωστά τη δουλειά του, να σταθεί πραγματικός "Δάσκαλος" και να τον αποκαλούν μ΄αυτό τον τίτλο οι μαθητές του, αλλοίμονό του αν  αποτολμήσει τέτοια "επανάσταση" στο χώρο της δουλειάς του. Να χαλάσει την πιάτσα, να γίνει ο καθρέπτης της αθλιότητας των άλλων συναδέλφων; Να λιντσαριστεί, να πεταχτεί έξω από τη συντεχνία. Είναι επικίνδυνος! (Κάθε σχολείο ή σχολή ,όμως, έχει συνήθως  έναν τέτοιο "δάσκαλο" , που σε πείσμα της κακότητας και της μιζέριας της συντεχνίας, επιβιώνει και είναι εκείνος που αργότερα οι μαθητές του, στις δύσκολες στιγμές τους, θα γυρίσουν «πίσω» να τον θυμηθούν ,να πάρουν κουράγιο και δύναμη να «ξαναρχίσουν")  .

Αν πιάσεις τώρα το συνδικαλισμό τους, εκεί να δεις κατάντια. ΄Ο,τι πιο "άχρηστο" στην εκπαίδευση, πάει και γίνεται συνδικαλιστής σε ΕΛΜΕ ΟΛΜΕ, ΠΥΣΔΕ, (Α)ΚΥΣΔΕ και δε συμμαζεύεται. Γνωρίζω (και το γράφω "μετά λόγου γνώσης") διορισμένους εκπαιδευτικούς στη δημόσια εκπαίδευση που είναι συνδικαλιστές και μπήκαν στην τάξη μόνο τη χρονιά που διορίστηκαν. Μετά εξαφανίστηκαν για τα υπόλοιπα 20 χρόνια σε διάφορα συνδικαλιστικά πόστα και δεν τους ξαναείδε κανείς σε σχολείο. ΄Αλλοι εξαργύρωσαν συνδικαλιστικά γραμμάτια και πήραν θέσεις κλειδιά στη διοίκηση, σε οργανισμούς, όπου μπορεί κανείς να φανταστεί. Πολλοί "χάθηκαν" σε ανύπαρκτα (ή και υπαρκτά) σχολεία του εξωτερικού για "αιώνες", κανείς δεν ξέρει πού, αλλά όλοι, όμως, γνωρίζουν πως εισπράττουν 2 μισθούς και σε κάποιες  «κοινότητες" στις χώρες που πάνε αποσπασμένοι, τους εξασφαλίζουν στέγη ,τροφή και  (λέω αλήθεια συνάδελφε Γιώργο Ιωάννου, που κι εσύ γνωρίζεις από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα;) ...υπηρέτη μαύρο στην Ουζουμπούρα (Μπουρούντι), όπου "υπηρετούσαν" (διάβαζε πλούτιζαν) σταλμένοι από τους κομματικούς εκπαιδευτικοί. Στο Λονδίνο, στο Hellenic College of London ( "Σχολείο του Βασιλιά") το 1981-82 ,που και ο γράφων ήταν αποσπασμένος στα σχολεία της Μ. Βρετανίας, οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς του Κολλεγίου (εκτός από την ομάδα τη δικιά μας, των "ανταρτών", πέντε όλοι και όλοι) πέρα από το διπλό μισθό, που εισπράττανε, οι εφοπλιστές τους εξασφάλιζαν στέγη (πανάκριβη στο Λονδίνο), φαγητό στο Κολλέγιο και "δωράκια-φακελάκια" Χριστούγεννα ,Πάσχα και λοιπές γιορτάδες.(Δες Νίκος Αδαμόπουλος "....΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ",1994).

  "Βίος και πολιτεία", λοιπόν, ο κλάδος των εκπαιδευτικών και μάλιστα από πολύ παλιά. Γι΄αυτό, αν κάποιοι πρέπει να έχουν ΜΟΝΙΜΑ μαύρα περιβραχιόνια στα μανίκια τους είναι οι γενιές των Ελλήνων, που τέτοιο δάσκαλοι τους  χάλασαν, τους σακάτεψαν  τη ζωή και δεν τους είπαν ποτέ την πραγματική αλήθεια, για τον κόσμο και τις πραγματικές αξίες, ως όφειλαν.

Αλλά, πάλι, μήπως ήξεραν κι αυτοί από «αξίες»; Οι αξίες  «βιώνονται», δε διδάσκονται ερήμην.

 

 

 

3.ETSI TA "VLEPOYN" ALLI

Οι αποφάσεις της ευρωζώνης για την Ελλάδα

Του Π.Κ.Ιωακειμίδη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011


Με την επιφύλαξη των λεπτομερειών που ακόμη δεν είναι γνωστές (και ως γνωστόν, ο Διάβολος βρίσκεται πάντοτε στη λεπτομέρεια), οι αποφάσεις της ευρωζώνης για τη μείωση (κούρεμα) του χρέους κατά 50% επιδέχονται πολλές αναγνώσεις. Η μείωση του χρέους στο 120% το 2020 είναι σημαντική εξέλιξη. Η ένσταση που διατυπώνεται ότι ουσιαστικά το μέγεθος του χρέους δέκα χρόνια μετά θα είναι ακριβώς στο ύψος του 2010, όταν άρχιζε η διαδικασία των Μνημονίων, δεν ευσταθεί. Και δεν ευσταθεί για τον απλό λόγο ότι παραβλέπει τη δυναμική του χρέους. Το 2010 η δυναμική αυτή ήταν εκρηκτικά αυξητική, όδευε προς το 160% όπου ήδη έφθασε, ενώ το 2020 ελπίζεται ότι θα είναι σταθεροποιητικά πτωτική και επομένως το χρέος θα καταστεί διατηρήσιμο και διαχειρίσιμο. Η σχέση αυτή μαζί με τις λοιπές ρυθμίσεις ανοίγουν την υπό προϋποθέσεις προοπτική εξόδου της χώρας από τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται.
Με τις αποφάσεις για την απομείωση του χρέους και τα συναφή μέτρα, η ΕΕ (θέλει να) πιστεύει ότι κλείνει το κεφάλαιο «ελληνικό πρόβλημα, ελληνικό χρέος». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ευρώπη αποφασίζει πως ουσιαστικά ο ρόλος της με τα προγράμματα διάσωσης, τις ενισχύσεις κ.λπ. τερματίζεται εδώ, με το τελευταίο πακέτο και τα μέτρα. Θα εμπλακεί βεβαίως σε πρώτη φάση, ακόμη πιο άμεσα και δραστικά, στη διαδικασία υλοποίησης του νέου πακέτου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρουσία αυτή συνιστά αυστηρότερη μορφή επιτήρησης, αλλά αυτό ούτε είναι κατ' ανάγκη κακό ούτε συνεπάγεται απώλεια «εικονικής» εθνικής κυριαρχίας, όπως διατείνονται ορισμένοι.
Αν υποθέσουμε όμως ότι, παρά την προσπάθεια, η Ελλάδα αποτυγχάνει, τότε ούτε άλλο πακέτο σωτηρίας πρόκειται να υπάρξει ούτε άλλη πρόσθετη ανοχή από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τότε, οι επιλογές με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα θα είναι: ολοκληρωτική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ. Δεν πρέπει να διαφεύγει ότι μεταξύ των αποφάσεων που υιοθέτησε η Διάσκεψη της ευρωζώνης είναι και το άνοιγμα της διαδικασίας για την τροποποίηση της Συνθήκης της Ενωσης (Συνθήκη της Λισαβώνας). Και μία από τις τροποποιήσεις που θα επιδιωχθεί να ενσωματωθούν, ως νέα διάταξη, θα είναι η ρήτρα αποβολής.
Σε τελευταία ανάλυση, όλα αυτά σημαίνουν ότι ουσιαστικά η ευθύνη για το τι ακριβώς θα γίνει στο μέλλον περνά πλέον αποκλειστικά στην Ελλάδα. Αν με τη στήριξη και συνδρομή της ΕΕ καταφέρει να προωθήσει τις προβλεπόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να αποκαταστήσει σταθερή ισορροπία στη δημοσιονομική διαχείριση με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας, τότε η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και θα επαναδρομολογήσει τη διαδικασία ανάπτυξης και αποκατάστασης επιπέδων ευημερίας σε στέρεες βάσεις. Αν όμως το πολιτικό σύστημα επιβεβαιώσει ακόμη μία, τελευταία, φορά την αδυναμία του για μεταρρύθμιση και αλλαγή, τότε η έξοδος θα καταστεί αναπόφευκτη με ό,τι καταστροφικό αυτό συνεπάγεται.
Ο Π.Κ. Ιωακειμίδης είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ
 
 

"Καθαρά και ξάστερα" τα λέει ο Ιωακειμίδης εδώ. Είχαμε και εμείς έτοιμη μια παρόμοια ανάπτυξη. Μας πρόφτασε. Προηγείται η δικιά του και για λόγους "ηθικής τάξης",αλλά και γιατί ο λόγος του του ειδικού προηγείται παντός άλλου. 

 

 

Υπερχρεωμένοι και χωρίς καταθέσεις οι Έλληνες

Δραματική μείωση παρουσιάζουν οι καταθέσεις των Ελλήνων σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ. Καμία αλλαγή στα δάνεια. Η επώδυνη σύγκριση με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και η φοροκαταιγίδα που έρχεται

Χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ θυμίζει πλέον η Ελλάδα, ως προς τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι κατά κεφαλήν καταθέσεις μειώθηκαν τον Αύγουστο του 2011 στα 16.796 ευρώ, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας μεταξύ των φτωχότερων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", το επίπεδο των κατά κεφαλήν καταθέσεων στην Ελλάδα, μπορεί πλέον να συγκριθεί με χώρες εκτός ευρωζώνης, καθώς η χώρα μας βρίσκεται αμέσως πριν τη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λεττονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Χρέη και φοροκαταιγίδα

Οι καταθέσεις δεν είναι ο μοναδικός δείκτης που απεικονίζει τη μείωση του πλούτου των Ελλήνων την εποχή του μνημονίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο την ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων έχει εξανεμιστεί και η κατάσταση θα επιδεινωθεί με τη φοροκαταιγίδα του 2011 και των ετών που θα ακολουθήσουν.

Χαρακτηριστικό των μαύρων ημερών που παιρνούν οι Έλληνες, είναι και το γεγονός ότι τα κατά κεφαλήν δάνεια ξεπερνούν πλέον τις κατά κεφαλήν καταθέσεις, καθώς το 2010 κάθε πολίτης χρώσταγε 22.842 ευρώ κατά μέσο όρο, έχοντας καταθέσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 18.054 ευρώ.

Το μόνο που φαίνεται να σώζει προς το παρόν την κατάσταση, είναι η ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας έχει υπερτριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Η άγρια φορολόγηση όμως αναμένεται να γκρεμίσει και το τελευταίο οχυρό, παρά το γεγονός ότι η πρώτη καταοικία προστατεύεται, όταν δεν ξεπερνάει σε αξία τα 200.000 ευρώ, προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς.

 

"Ποιος να τό΄ λεγε", μουρμουρίζουν τώρα παραδομένοι στη μιζέρια και τη θλίψη οι συμπατριώτες μας. "Να απλώνεις τα πόδια σου,όσο φτάνει το στρώμα σου",λέγανε οι παππούδες του .Αλλά,πού μυαλό ο Ελληνάρας; Εκεί,να πάρει εορτοδάνεια,να βάλει ο "κεραμίδι" του προσημείωση για να αγοράσει "μερσέντες".

΄Ατιμη φάρα ο συνέλληνας.Μας πήρε όλους στο λαιμό του .

 

 

 

 

                                     ENET/ELEYUEROTYPIA/27-10-2011

 

Έκκληση γα τη σωτηρία των λαών της Ευρώπης από προσωπικότητες της Αριστεράς

Η «αυτοκρατορία του χρήματος», επιβάλλει σήμερα τη γρήγορη, βίαιη, βάρβαρη μετατροπή της Ελλάδας, σε τριτοκοσμική χώρα με ένα πρόγραμμα δήθεν «σωτηρίας» της, υποστηρίζουν σε κοινό κείμενο-έκκληση για τη σωτηρία των λαών της Ευρώπης, δεκάδες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών από πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ο Μ. Θεοδωράκης, ο Α. Τσίπρας και ο Μ. Γλέζος.

Στην έκκλησή τους, με αφορμή την συμπλήρωση 65 ετών από την ήττα του ναζισμού και του φασισμού, δεκάδες προσωπικότητες της Αριστεράς υποστηρίζουν ότι "οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν σήμερα μια δραματική απειλή, όχι στρατιωτική αυτή τη φορά, αλλά οικονομική, κοινωνική και πολιτική".

Οι συνυπογράφοντες επισημαίνουν ότι η επίθεση των "αγορών" άρχισε με έναν πόλεμο κατά της Ελλάδας, η οποία εξελίχθηκε σε χρηματοπιστωτική κρίση, που κατέληξε στην υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας.

Παρομοιάζουν, δε, την ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα με εκείνη του Πινοσέτ στη Χιλή και του Γέλτσιν στη Ρωσία και προειδοποιούν ότι θα έχει τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα αν δεν διακοπεί άμεσα. "Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο, για να μελετηθούν οι λαϊκές αντιδράσεις στον κοινωνικό δαρβινισμό και να τρομοκρατηθεί όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτό που μπορεί να συμβεί σε ένα μέλος της", επισημαίνεται στο κείμενο.

Καταγγέλουν συστηματική επίθεση σε ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και προσπάθειες καθησυχασμού των λαών που θυμίζουν τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον φασισμό, στη δεκαετία του 1930. "

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης στην επελαύνουσα "Ολοκληρωτική Αυτοκρατορία της Παγκοσμιοποίησης", προτού είναι αργά", καταλήγει η ανακοίνωση, κάνοντας έκκληση για συλλογική αντίσταση.

Από την Ελλάδα το κείμενο συνυπογράφουν οι Γιάννης Μυλόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Κώστας Δουζίνας, Κώστας Βεργόπουλος, Κυριάκος Κατζουράκης και Κάτια Γέρου.

Από την Ιταλία ο εθνικός γραμματέας του κόμματος Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Πάολο Φερρέρο, από την Ισπανία ο γ.γ., του κομμουνιστικού κόμματος Χοσέ Λουίς Κεντέλλα, από την Γαλλία ο γ.γ. του κομμουνιστικού κόμματος και πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιέρ Λορέν, από τη Γερμανία ο Όσκαρ Λαφοντέν και οι συμπρόεδροι της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Κλάους Έρνστ και Γκεζίνε Λέτζ, κ.ά.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή...Θοδωράκης-Γλέζος (ή ,τί έχεις Γιάννη,τί είχα πάντα!)

 

 

 

Μειώνονται «επικίνδυνα» οι γεννήσεις κοριτσιών παγκοσμίως

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011


Την ίδια ώρα που ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια, οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι η ανισορροπία ανάμεσα στα δύο φύλα θα οδηγήσει σε ασταθείς «χώρες εργένηδων» και σε ένα απεγνωσμένο «κυνήγι συζύγων».

Οι επιπτώσεις αυτού που ο γάλλος δημογράφος Κριστόφ Γκιλμοτό περιγράφει ως «ανησυχητική αρρενοποίηση» σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, εξαιτίας των επιλεκτικών αμβλώσεων, παραμένουν, ωστόσο, ασαφείς

Όρισμένοι επιστήμονες εκτιμούν πως σε πενήντα χρόνια η έλλειψη γυναικών θα έχει για την κοινωνία την ίδια επίπτωση όπως αυτή της υπερθέρμανσης του πλανήτη: «δεν θα είναι ορατή, αλλά θα υπάρχει».
 
Πίσω από αυτές τις προειδοποιήσεις υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στατιστικά στοιχεία.

Στην Ινδία και στο Βιετνάμ γεννιούνται 112 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια, στην Κίνα η αναλογία είναι 120 προς 100 και σε ορισμένες περιοχές 130 προς 100. 

Η τάση αυτή καταγράφεται και σε άλλες χώρες, όπως η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και η Σερβία, με αναλογία 115 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια. 

Ο ινδός οικονομολόγος και τιμημένος με Νόμπελ Αμάρτια Σεν είχε γράψει την δεκαετία του '90 άρθρο με τίτλο: «Υπάρχει έλλειψη 100 εκατομμυρίων γυναικών».
 
Σήμερα, τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τα 160 εκατομμύρια ως αποτέλεσμα της παραδοσιακής προτίμησης για τα αγόρια, της μείωση της γονιμότητας και κυρίως των απολύτως παράνομων επιλεκτικών
αμβλώσεων. 

Ακόμα και αν η αναλογία γεννήσεων αγοριών και κοριτσιών δείχνει να ισορροπεί στην Ινδία και στην Κίνα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ο Γκιλμοτό πιστεύει πως στις δύο αυτές χώρες η υπόθεση γάμος θα παραμείνει τις δεκαετίες που έρχονται ένα «κυνήγι κεφαλών».
 
«Όχι μόνο αυτοί οι άντρες θα παντρεύονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά είναι πιθανόν να μένουν ανύπαντροι σε χώρες που όλοι μπορούσαν κάποτε να βρίσκουν συζύγους», τονίζει.
 
Ορισμένοι θεωρούν ότι το νέο αυτό πλαίσιο μπορεί να οδηγήσει στην πολυανδρία (μια γυναίκα με πολλούς συζύγους) και στον σεξουαλικό τουρισμό, ενώ άλλοι αναφέρουν περισσότερο καταστροφικά σενάρια στα οποία οι σεξουαλικές επιθέσεις, η βία και οι συγκρούσεις θα αποτελέσουν τους νέους κοινωνικούς κανόνες. 

Εδώ και μερικά χρόνια, οι πολιτολόγοι Βάλερι Χάντσον και Αντρέα ντερ Μπόερ είχαν γράψει πως οι ασιατικές χώρες, στις οποίες οι άντρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες, αποτελούν μια σοβαρή απειλή για τη Δύση.
 
Σύμφωνα με τους ίδιους «οι κοινωνίες με ισχυρή αναλογία αντρών-γυναικών δεν μπορούν να κυβερνούνται παρά μόνο από απολυταρχικά καθεστώτα ικανά να καταστείλουν τη βία στην ίδια τους τη χώρα και να την εξάγουν στο εξωτερικό μέσω του αποικισμού ή του πολέμου».
 
Η Μάρα Χβίστενταλ, δημοσιογράφους του περιοδικού Science και συγγραφέας δοκιμίου με τίτλο «Μη Φυσική Επιλογή» εκφράζει τις αντιρρήσεις της για την πιθανότητα μεγάλης κλίμακας πολέμων, υπενθυμίζοντας πως η Ινδία είναι μια δημοκρατική χώρα.
 
Όμως παραδέχεται πως ιστορικά, οι κοινωνίες στις οποίες ο αριθμός των ανδρών ξεπερνά αυτόν τον γυναικών δεν είναι ευχάριστες να ζει κανείς, αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος αστάθειας, ακόμα και βιαιοτήτων.
 
Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για τον συσχετισμό ανάμεσα στην έλλειψη γυναικών και στην αύξηση της διακίνησης γυναικών για σεξουαλικούς σκοπούς ή της μετανάστευσης με στόχο το γάμο. 

Μέχρι τώρα δεν έχουν προταθεί συγκεκριμένες λύσεις.

Για τον Γκιλμοτό άμεση προτεραιότητα είναι η διασφάλιση ότι το πρόβλημα αυτό θα δημοσιοποιηθεί και όχι μόνο στις αναδυόμενες χώρες.
 

΄Οντως,αυτό είναι ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι γενιές του μέλλοντος. Είναι ώρα να ξεκινήσουν οι κυβερήσεις ενημέρωση, αλλά και να προχωρήσουν στην χορήγηση κονδυλίων της έρευνας για την αντιμετώπιση της αφύσικης αυτής κατάστασης.

Πάντως,αυτή η "ανισορροπία" είναι και μια καλή ευκαιρία,για να "ξανακοιταχτεί" το πρόβλημα του υπερπληθυσμού της γης. Η αισθητή μείωσή του, είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του ανθρώπου του μέλλοντος.

 

 

 

13.951 δηλώσεις φοιτητών για παροχή συγγραμμάτων μέσα σε μια ημέρα

Τέθηκε σε εφαρμογή η ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Περισσότερα από 77.000 συγγράμματα σε μία ημέρα παρήγγειλαν οι φοιτητές μέσω της νέας Υπηρεσίας Εύδοξος, για την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων που τέθηκε σε εφαρμογή.


Την πρώτη ημέρα λειτουργίας υποβλήθηκαν 13.951 δηλώσεις φοιτητών για παροχή συγγραμμάτων, οι οποίες αφορούσαν 77.017 βιβλία.

Την ίδια ημέρα 1.756 φοιτητές παρέλαβαν πάνω από 4.400 βιβλία.

Σχετικά με τα 14 Ιδρύματα που δεν είχαν ανταποκριθεί στα στοιχεία ελέγχου του υπουργείου Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα χθες ο αριθμός τους μειώθηκε σε 4, στα οποία και δεν άρχισε η διανομή συγγραμμάτων.

Συγκεκριμένα δεν έχουν ανταποκριθεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης που συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη, το ΤΕΙ Κρήτης και το ΤΕΙ Χαλκίδας, πλην δύο τμημάτων του που ανταποκρίθηκαν.

 

 1.Σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου τα βιβλία μαθητών-φοιτητών μοιράζονται δωρεάν και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό;    

 2. Γνωρίζει ο κόσμος πως μια από τις καλύτερα στημένες κομπίνες στη χώρα ,για να τα κονομάνε πανεπιστημιακοί και εκδότες, είναι αυτή με τα πανεπιστημιακά συγγράμματα; ΄Εχει υπόψη της η ελληνική κοινωνία πως ΠΕΘΑΝΕ έντιμος πανεπιστημιακός στην Κρήτη στην προσπάθειά του να ξεσκεπάσει αυτό το μεγάλο σκάνδαλο;

΄΄Οπου και να κοιτάζεις, αηδιάζεις μ΄αυτή τη χώρα !

 

 

 

 

 

       

«Αστυνομικοί μεταμφιέζονται σε διαδηλωτές»

Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Σπύρος Χαλβατζής κατέθεσαν στον εισαγγελέα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011


«Η πολιτική εκτίμηση για τη σχέση και τη διαπλοκή επίσημων κέντρων και επιτελείων με ομάδες προβοκατόρων, μέλη συνδέσμων "φιλάθλων" και ακροδεξιών στοιχείων που ανάλογα με τη χρονική στιγμή φέρουν και την αντίστοιχη περιβολή (π.χ. κουκουλοφόροι) αποτελεί σταθερή θέση του ΚΚΕ, του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και της πλειοψηφίας του λαού μας».
Την άποψη αυτή εξέφρασαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαράλαμπο Λακαφώση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, όπως προκύπτει από τη γραπτή τους τοποθέτηση μετά το τέλος της κατάθεσής τους, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οπως είναι γνωστό, οι πρόσφατες καταγγελίες της Αλέκας Παπαρήγα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega περί σχέσεων κουκουλοφόρων με την ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν, ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου.
Στην ίδια τοποθέτησή τους και οι δύο μάρτυρες επισημαίνουν ότι «έχουμε επανειλημμένα και επώνυμα καταγγείλει, δημοσιεύοντας τα σχετικά στοιχεία, την παρείσφρηση μέσα σε διαδηλώσεις και λαϊκές κινητοποιήσεις αστυνομικών σε διατεταγμένη υπηρεσία μεταμφιεσμένων σε διαδηλωτές. Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είχαν και έχουν όλα τα μέσα να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν - εάν και εφόσον ήθελαν - τις διασυνδέσεις και τη δράση αυτών των ομάδων».

                 

 Πάν-σωστη η θέση αυτή του ΚΚΕ. ΄Εχουμε και προσωπική (εμπειρική) αντίληψη του πράγματος. Στους 10 (ανεγκέφαλους) κουκουλοφόρους, οι μισοί είναι μασκαρεμένοι αστυνομικοί (μάλλον μπάτσοι τους ταιριάζει).

Για να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Παπουτσής,που δεν ήξερε ,αλλά τώρα...έμαθε;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    ΕΘΝΟΣ /24/10/2011

Λάρισα, η πρωταθλήτρια των Καγιέν

Οτι η Ελλάδα είναι, κατά κεφαλήν, η πρώτη χώρα, παγκοσμίως, στους ιδιοκτήτες Καγιέν ήταν γνωστό. Όχι όμως και ότι η απόλυτη πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη... επίδοση είναι η Λάρισα, όπως αποκαλύπτει σε ένα -κατά τα άλλα- μελαγχολικό στις διαπιστώσεις του άρθρο ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Η Λάρισα πρωταθλήτρια στις Porsche Cayenne
Η Λάρισα πρωταθλήτρια στις Porsche Cayenne

Η πρωτεύουσα των Πόρσε Καγιέν δεν είναι λοιπόν ούτε το Λονδίνο, ούτε η Νέα Υόρκη, αλλά η Λάρισα, μια πόλη 250.000 κατοίκων, "γεγονός που έχει μετατραπεί σε προσφιλές θέμα συζήτησης στην Στουτγγάρδη, το λίκνο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας" γράφει ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις στο περιοδικό του βρετανικού πανεπιστημίου Γουόρικ όπου και διδάσκει.

Ο καθηγητής επισημαίνει το αυτονόητο: Ότι το συγκεκριμένο ρεκόρ είναι μάλλον περίεργο για μια αγροτική περιοχή, πόσω μάλλον εάν κανείς αναλογιστεί ότι ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανθηρός μπορεί να χαρακτηρισθεί, δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί μόλις το 3,2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (στοιχεία 2009) από 6,65% που ήταν το 2000 ενώ τα κονδύλια και οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν περίπου το μισό του εθνικού αγροτικού εισοδήματος.

"Πριν από ένα - δυο χρόνια ο αριθμός των Πόρσε Καγιέν που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, ήταν μεγάλύτερος από τον αριθμό των Ελλήνων που δήλωναν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ και πλήρωναν τους αντίστοιχους φόρους", υπογραμμίζει ο κ. Πολεμαρχάκις, επισημαίνοντας ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο κόστος αγοράς του πολυτελούς οχήματος.

"Η σουρεαλιστική περίπτωση της Λάρισας συνιστά βεβαίως και μία αναλογία της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η ίδια η Ελλάδα", αναφέρει ο κ. Πολεμαρχάκις στο άρθρο του, τμήμα του οποίου αναδημοσίευσε η Athens News.

Λάρισα, η πρωταθλήτρια των Καγιέν

"Η χώρα", προσθέτει ο ίδιος "βρίσκεται σε οικτρή θέση εξαιτίας του εύκολου χρήματος, κληροδότημα των τεράστιων πιστώσεων που προσέφερε σε δημόσιο και ιδιώτες η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και εξαιτίας ενός συνδυασμού άλλων παραγόντων, μεταξύ των οποίων η διαφθορά, η ξοφλημένη πολιτική κουλτούρα και το εκπαιδευτικό σύστημα που δεν μπόρεσε να παράσχει στους πολίτες τις απαιτούμενες δεξιότητες".

 

Οι τρακτεράδες, που επί χρόνια απέκλειαν με τα αγροτικά τους "τανκς"  τους δρόμους ,για να εκβιάζουν, ως κοινοί  κακοποιοί, για επιδοτήσεις, "δανεικά και αγύριστα" και άλλες παχυλές παροχές, εξαργύρωναν τα "λύτρα" που κατέβαλαν "ελαφρά τη καρδία" οι άφρονες κομματικοί σε πόρσε και σκυλάδικα.

 

Σε άλλη πολιτισμένη χώρα  ο αντίστοιχος δικός μας...Πεπόνης θα τους είχε καλέσει για απολογία και μπουζούριασμα.

 

Αλλά στον τόπο της αφασίας ,μόνο στα δικά μας...θερινά όνειρα συμβαίνουν αυτά.

 

"Eλλάς της φαιδράς πορτοκαλέας"!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στους δρόμους για μια καλύτερη ζωή

Το πρόσωπο της Ζωής Φλώρου είναι η Ελλάδα των διαδηλώσεων – οι φωτογραφίες της έκαναν τον γύρο του κόσμου

Ρεπορτάζ: Αγγελική Καραγεώργου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011


Τους τελευταίους μήνες δεν έχει λείψει από καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το πρόσωπο της 44χρονης Ζωής Φλώρου συμβολίζει για εκατομμύρια άνθρωπους την Ελλάδα της διαμαρτυρίας, μιας και έχει κάνει το γύρο του Κόσμου, μέσα από τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία.
Στους δρόμους την οδήγησε, όπως λέει, η αδικία και η ελπίδα πως αν η φωνή της ενωθεί με των υπόλοιπων διαδηλωτών θα εισακουστεί και κάτι θα αλλάξει. Δηλώνει ότι αισθάνεται να την κρατάνε από τον λαιμό και να την πηγαινοφέρνουν. Βρίσκεται πάντα μαζί με τους συναδέλφους της στο μπλοκ της ΠΟΕΔΗΝ. Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου και ο σύζυγός της δημοτικός υπάλληλος, απεργός αυτό το διάστημα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι περικοπές στους μισθούς τους είναι παρόμοιες και ήδη τεράστιες για να τις αντέξουν, όπως σημειώνει. Μητέρα ενός αγοριού 19 ετών που σπουδάζει στο ΤΕΙ Αθηνών και ενός κοριτσιού 15 ετών, αναγκάστηκε πρόσφατα να ζητήσει από τον γιο της να βρει μια δουλειά, ίσα-ίσα για να βγάζει το χαρτζιλίκι του. «Θα έπρεπε να μπορώ να προσφέρω στα παιδιά μου πράγματα για το αύριο, αλλά δεν μπορώ πια. Ακόμα και τα βασικά έξοδα του γιου μου ή το φροντιστήριο της κόρης μου αρχίζουν να μοιάζουν δυσβάσταχτα», λέει η 44χρονη εργαζόμενη. Οπως εξηγεί, δεν υπάρχει κάτι που να την φοβίζει για τον εαυτό της. Φοβάται μόνο για τα παιδιά της. Αλλωστε, προσθέτει, εκείνα είναι το μέλλον της. «Δεν θέλω να ζήσουν σε μια χώρα που δεν θα μπορεί να τους προσφέρει τα βασικά, που δεν θα αναγνωρίζει τους κόπους τους. Ενας ακόμα λόγος που ζήτησα από τον γιο μου να βρει δουλειά είναι για να προετοιμαστεί για όλα όσα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια». Την ενοχλεί να ακούει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι βολεμένοι. «Αν είναι κάποιοι που είναι βολεμένοι, είναι ψηλά, δεν είναι τόσο χαμηλά. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παλέψει σκληρά για τη θέση τους κι αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους», αναφέρει.

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ». Συμπληρώνει με έμφαση ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος κάποιας παράταξης και δεν ανήκει σε εκείνους που θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αλλάξει. Το αντίθετο, μάλιστα. «Θέλουμε συμμάζεμα, γιατί κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι εντελώς διαφορετικό. Να κόψουν χρήματα από εμένα κι από όλους, αν είναι για το καλό της χώρας. Συνειδητοποιώ όμως ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα, δεν υπάρχει μέτρο. Ο σκοπός δεν εξυπηρετείται» λέει. Πεποίθηση της κ. Φλώρου είναι πως η Δημοκρατία πληγώνεται μέρα με τη μέρα. Δεν είχε ψευδαισθήσεις ότι δεν θα ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο. «Οι πολιτικοί είναι αποφασισμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς ωστόσο, δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία. Δεν γνωρίζουν καν τη δουλειά μας. Για παράδειγμα, θα ήθελα πολύ να καλέσω τον υπουργό Υγείας να έρθει μαζί μου σε μια νυχτερινή βάρδια. Να δει ότι υπάρχει μόνο ένας νοσηλευτής για 40 ασθενείς», τονίζει.

"ΖΩΗ ΦΛΩΡΟΥ", Η...ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ! Η παντελώς αλλοτριωμένη Ελληνίδα, θα λέγαμε εμείς εδώ. Συνδυάζει ΟΛΑ τα ελαττώματα της φυλής, ατόφια την παθογένεια του " Εθνους".  Η γνήσια έκφραση του" Ελληνάρα". Για  διαβάστε το άρθρο* παρακάτω, αλλά «μέσα» από τις γραμμές του, όμως:


1. Η "ΖΩΗ" νιώθει αδικημένη, ριγμένη, λέει πως την κρατάν από το λαιμό: Δηλαδή, οι άλλοι φταίνε πάλι, όχι αυτή. Η εν λόγω, απλά, πεταγόταν  και ψήφιζε ως  ψηφοφόρος (διάβαζε, οπαδός-πελάτης) τόσα χρόνια  στις εκλογές, για να είναι "ιν" (μέσα στα...πελατειακά πράγματα). Της χρωστάνε, αυτή σε κανέναν δεν οφείλει. Δε βρίσκει  ούτε μια κουβέντα μεταμέλειας.


2.Δημόσιοι υπάλληλοι το αντρόγυνο. Ο ένας μάλιστα στην "αμαρτωλή" Τοπική Αυτοδιοίκηση διορισμένος: Με ποιες μεθόδους και ποιες... αξιοκρατικές  διαδικασίες προσλαμβάνονται  οι δημόσιοι υπάληλοι, όλοι το γνωρίζουμε σ΄αυτόν τον τόπο.  Ο μηνιαίος μισθός που έμπαινε στο σπίτι (υποθέτουμε ως εργαζόμενη σε νοσοκομείο θα έκανε και εξτρά) θα  ζύγωνε τα 3.000! Δηλαδή Χριστούγεννα τσέπωναν αμφότεροι γύρω στα 6.000! ΄Ολα αυτά πληρωμένα από τα δανεικά, αλλά ποτέ δεν αναρωτήθηκαν εκεί στην οικογένεια,ως πολίτες, "πού θα πάει αυτό, ως πότε να κοροϊδεύεις και να τρως τον ξένο κόπο;». Τώρα, αν τη ρωτήσεις, θα πει, μα ,δεν ...ήξερε πως ήταν δανεικά, δεν... πήγαινε το «φτωχό» μυαλό της.


3. Ο γιος είναι στα ΤΕΙ και η κόρη μαθήτρια: Να σπουδάσουν τα παιδιά, πρώτα απ όλα . ΄Οχι,  βέβαια, για "μόρφωση" (μορφώνω-διαμορφώνω χαρακτήρα), αλλά, για να βρουν δουλειά, να τους εξασφαλίσει το πτυχίο μισθό "βρέχει χιονίσει". Και γι΄αυτό το στόχο, η ελληνική οικογένεια τα δίνει ΟΛΑ. Ακόμα και 20-50 ευρώ την ώρα το ιδιαίτερο μάθημα  (και ο ιδιαιτεράς  τα εισπράττει «μαύρα», φυσικά.  Συνένοχoι  στην κομπίνα). Αν έλεγες στους γονείς, γιατί δε στρέφουν τους "κανακάρηδες" στη γη, να γίνουν, ας πούμε, γεωπόνοι και να ασχοληθούν με την ελιά ,που είναι "εθνικό" προϊόν και αφήνει και λεφτά, αν τη "δουλέψεις", θα σε έλεγαν τρελό. («Και να γίνει της κουμπάρας  η μοσχο-θυγατέρα   δικηγόρος και τα δικά μαςλαδάδες; ΄Ασε μας κάτω»).4.Το "παιδί"  κοντεύει τα 20 και θα μπορούσε να σπουδάζει και στα ΤΕΙ «Κωλοπετινίτσας» , που τα έστησε εν μια νυκτί το ΠΑΣΟΚ ,για να τονωθεί (!) η οικονομία της επαρχίας με το χιλιάρικο και βάλε, που απαιτεί  κάθε μήνα για τη σπουδαστική χρεία του βλασταριού (ειρήσθω εν παρόδω πως ο... μελλοντικός αυτός επιστήμων μπήκε στο ΤΕΙ με βαθμολογία κάτω από τη βάση!). Τώρα  στην κρίση, καθώς απαίτησε η μαμά, αποφάσισε να βρει μια δουλίτσα ο χαραμοφάης φοιτητής για χαρτζιλίκι, αλλά μάλλον δε θα βρει λόγω...κρίσης και μέχρι τα 40 του, πάλι  "μάλλον" θα τον τρέφουν οι γονείς και οι παππούδες.


 

5.Υπάρχουν, λέει, άνθρωποι που πάλεψαν σκληρά να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι: Μας δουλεύει κι από πάνω η κυρία "ΖΩΗ". Σαν να μην "παροικούμε την Ιερουσαλήμ", σαν να μην ξέρουμε πώς παίρνουν τις θέσεις οι ΟΠΑΔΟΙ με ενέχυρο την ψήφο. Και δεν είναι ένας-δύο. Το 70% και βάλε πήραν θέσεις με ρουσφέτι, εξαργυρώνοντας "γραμμάτια".  Οι υπόλοιποι όντως, πάλεψαν σκληρά. Ντροπή, να λέμε τέτοια προκλητικά σε μια χώρα στην οποία η μια από τις αιτίες της κακοδαιμονίας της είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη αξιοκρατίας και το βόλεμα δεκάδων χιλιάδων "ημετέρων" (άχρηστων, δηλαδή) στη δημόσια διοίκηση.


 

 6.Οι πολιτικοί δεν έχουν επαφή με την κοινωνία: Φυσικά, ως ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ στράφηκε ΤΩΡΑ κι αυτή κατά των πολιτικών. Για όλα τα δεινά της χώρας οι πολιτικοί ευθύνονται. Οι ψηφοφόροι που τους έστελναν στη Βουλή, απαλλάσσονται λόγω...αφέλειας. Μάλιστα, για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία, μας διαβεβαιώνει πως δεν ανήκει σε καμιά παράταξη. Πριν όμως ...αγανακτήσει; Πήγαινε και ψήφιζε; Εμείς λέμε, φυσικά. Δεν θα έχασε καμιά...αναμέτρηση εκλογών .Και όποια  "ΖΩΗ" διαβάζει τις γραμμές αυτές, ας μας διαψεύσει, προσκομίζοντας το εκλογικό της βιβλιάριο. Θα ζητήσουμε γονυπετείς ΣΥΓΓΝΩΜΗ.


Κατά τα άλλα έχει άδικο ο Πορτογάλος (καθηγητής Εδουάρδο Πας Φερέιρα) που λέει πως "Υπάρχει αίσθηση σε μας ότι η Πορτογαλία πρέπει να πληρώσει για τις αμαρτίες της. Στην Ελλάδα αυτή η αίσθηση δεν υπάρχει". 

 

 

 

4."HRISES" KE "EPIHRISES" KOUVENTES

EXIPNA KE EXIPNAKISMI

Τελευταία ανανέωση ( 29.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS