HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320431
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΝΕΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ
28.10.11

 Δύο ολόκληρα χρόνια "ξελαρυγγιαζόμαστε" να ζητάμε αυτά που χτες  τα ξημερώματα αποφάσισε η "ΕΥΡΩΠΗ". Αν όλα αυτά είχαν γίνει στον καιρό τους, σήμερα η χώρα θα είχε ξεκινήσει την αναπτυξιακή της πορεία. Βέβαια," κάλλιο αργά, παρά ποτέ". Η αρχή έγινε. Αλλά, τί συμβαίνει στην Ελλάδα και δεν ακούγονται η λογική και έμπειρη φωνή της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ,αλλά οι κραυγές των  πιθηκιζόντων δημοσιογράφων των ολοσχερώς διεφθαρμένων  ΜΜΕ;


΄Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα είναι το επικίνδυνο έλλειμμα αντικειμενικής ενημέρωσης-πληροφόρησης  και η κατάπνιξη της "άλλης" της "διαφορετικής" φωνής , που κατά κανόνα είναι  η λογικότερη και η ειδικότερη για να "λαλήσει" την αλήθεια. Βασικοί υπεύθυνοι γι΄αυτό ,είναι οι  πανταχόθεν διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και οι υπάλληλοι δημοσιογράφοι τους . Η σημερινή οδυνηρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθη η χώρα, οφείλεται κατ΄εξοχήν στους φορείς των ελληνικών ΜΜΕ και στην απόκρυψη  επί τρία σχεδόν χρόνια της προδιαγεγρμμένης με μαθηματική ακρίβεια πορείας της χώρας προς τη χρεοκοπία  για καθαρά συμφεροντολογκούς λόγους  Αυτοί παραποιούν  την αλλήθεια.Αυτοί αλλοιώνουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.Αυτοί "φτιάχνουν" και λανσάρουν, ως προϊόν κατανάλωσης ,τις "ειδήσεις". Και γι΄αυτό το λόγο, είναι οι κατ΄εξοχήν ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, που έπληξε τη χώρα. Στο μέλλον,όταν και σ΄αυτό τον τόπο το αυτονόητο-πασιφανές, το λογικό και φυσικό  βρουν τη θέση τους στο χώρο του "ιστορικού της γίγνεσθαι", είναι σίγουρο πως οι πανάθλιοι "μιντιάδες" θα τιμωρηθούν και θα διαπομπευτούν. Ως τότε, ένας   " αγροίκος όχλος" με εργαλείο το τηλεκοντρόλ , θα δίνει στους Χατζηνκολάου  και στους Τράγκες εξουσία και κάλυψη να συνεχίζουν να διαπράττουν ατιμωρητί εγκλήματα κατά της χώρας και ειδικά των γενεών που έρχονται.


Κι αυτό είναι το μέγα δυστύχημα. Αυτό το πανίσχυρο"βασίλειο" του σκοταδισμού και της διαπλοκής  των συγκεκριμένων υπόδικων, που ελέγχουν τα ΜΜΕ, θα υπάρχει ,όσο το "κουμάντο " σ΄αυτή τη χώρα  ουσιαστικά ασκείται από την "ανθρωπόμαζα" της οποίας  ο "άρτος και το θέαμα" έχει αναχτεί σε "ιδανικό"και έχει υποκαταστήσει κάθε άλλη μορφή "Ιθάκης".Αυτή έδειξε  ουσιαστικά την κατεύθυνση στους πολιτικούς της χώρας να πετάξουν το "σκάφος στα βράχια".Η μάζα είναι εκείνη που ταϊζει με "χρυσάφι " τους μιντιάρχες και τους άλλους δημοσιογραφικούς "αστέρες", για να την αποχαυνώνουν ,να την διατηρούν σε συνεχή νάρκη -καταστολή-εξάρτηση ,να την αποπροσανατολίζουν και να την καθιστούν ανίκανη να ερευνήσει και να επεξεργαστεί τις πραγματικές αιτίες  και τις λύσεις των προβλημάτων.


Προηγείται ο "Κουρής" του Παπούλια στη σειρά ενόχων για το δράμα της σημερινής Ελλάδας. Αλλά, πριν κι από τον Κουρή και τον Παπούλια, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ είναι ό,τι η δημαγωγική πολιτική και δημοσιογραφία αποκαλούν "Λαό", εκλογικό σώμα-ψηφορόρους (διάβαζε οπαδούς -πελάτες, συντεχνίες).Οι πολιτικοί είναι 300, το εκλογικό σώμα κοντά στα 9.000.000 ΄Ελληνες.Αυτοί αποφασίζουν,εκείνοι εξουσιοδοτούν,τούτοι περιμένουν προσωπικά ανταλλάγματα με ενέχυρο την ψήφο τους.Αν θέλουμε να σταματήσουμε κάποτε να αντιμετωπίζουμε  "πράματα και καταστάσεις" με νοοτροπία στρουθοκαμήλου,θα πρέπει να δεχτούμε την αναμφισβήτητη  αλήθεια πως το καράβι το "μπάταρε" ο "Λαός",που έχρισε και εμπιστεύτηκε για λόγους ιδοτέλειας "καπετάνιους ανίκανους, καιροσκόπους,επικίνδυνους. Και ιδού τα αποτελέσματα.


Αυτές τις αλήθειες σε καμιά περίπτωση δε θέλουν να τις αποκαλύπτουν και να τις "παίζουν" στα δελτία τους οι μαϊμούδες, που επέλεξαν να ανταλλάξουν τον "αέρα" της ελευθεροτυπίας με τον αυτο-εγκλεισμό τους σε "χρυσά κλουβιά".  Τα ΜΜΕ είναι μια βιομηχανία,σαν όλες τις άλλες που προσφέρει συγκεκριμένα προϊόντα ("αίμα, θέ(α)μα, σπέρμα") σε ιδιαίτερα απαιτητικούς-σκληρούς  πελάτες και πρέπει πάντα να προσέχει ,ώστε ο πελάτης να είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Κι αυτό κάνει. Τα τελευταία τρία χρόνια,όπως  κατά κόρον έχουμε επισημάνει εδώ, απέκρυψαν τη δική μας αλήθεια για τη χρεοκοπία, που είχε ήδη δρομολογηθεί και βάπτισαν  "αλήθεια" τα φοβερά...σκάνδαλα του Βατοπεδίου,του Βαβίλη, του Ζαχόπουλου,του Παυλίδη. Αυτά γαργαλούσαν τότε τα αυτιά των οπαδών, που εκτίνασσαν στα ύψη τις ακροαματικότητες. Η χρεοκοπία ήταν μια παραφωνία μέσα σ΄αυτό τον ευδαιμοσνισμό του αχόρταγου κουτσομπολιού και  του σεξιστικού συνειρμού της αδηφάγας επικαιρότητας.


  Τώρα,όμως, που ξέγυγε πια η κατάσταση από το έλεγχο και των κομματικών και τον δικό τους και ήρθε η αδίστακτη ,αλλά "αγία ανάγκη" (κατά Μάρξ) να τους ξεμπροστιάσει, να μείνει "γυμνός ο βασιλεύς", εν μια νυκτί οι πάσης φύσεως  μιντιακοί "μαϊντανοί" αναγορεύτηκαν σε ειδικούς, αλλά και σε επαγγελματίες εθνικούς-λαϊκούς θρηνολόγους . Τσιρίζουν, "διαρηγνύουν τα ιμάτιά" τους, παλεύουν να "καθαρίσουν" το βρώμικο-ένοχο παρελθόν του συσκοτισμού που είχαν επιβάλει  και αναγορεύονται σε Πυθίες, σε Κασσσάνδρες,σε "επι παντός επιστητού" ειδήμονες και γνώστες. ΄Αθλιοι, κατάπτυστοι, αμετανόητα συμφεροντολόγοι.

 

  Χτες το πρωί οι Βρυξέλες πήραν κάποιες ιστορικές αποφάσεις, που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση (σύμφωνα ΠΑΝΤΑ με τους νόμους της "Αγοράς"). Κάτι καλύτερο δε θα μπορούσαν να κάνουν οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε και οι λοιπόι παράγοντες, αφού ΟΛΟΙ αυτοί υπακούουν στους δεσμευτικούς νόμους  της Οικονομίας της  Αγοράς και  είναι ταγμένοι να την υπηρετούν. (Διευκρίνιση: Εμείς, σε  προσωπική βάση και ιδεολογία,βέβαια, δεν αποδεχόμαστε και δεν υιοθετούμε ως σωστή αυτή τη μορφή ης Οικονονίας. Ιδανική και ιστορικά επιβελημένη είναι ΜΟΝΟ η φυσική -πρωτογενής οικονομία -ό,τι παράγω,καταναλώνω- που διέπεται από  δικούς της νόμους  και υπακούει σε άλλες αξίες και αρχές.Αλλά,δεν είναι αυτό το θέμα μας .Εδώ επιχειρούμε να ερμηνεύσουμε  τη συγκεκριμένη απόφαση μέσα στην τρέχουσα ιστορική συγκυρία ).


΄Ο,τι αποφάσισαν στις Βρυξέλες,πρέπει να εφαρμοστεί απαρεγκλίτως .Είναι η λύση-μονόδρομος.΄Οποιος στην Ελλάδα αντιδρά και στέκεται εμπόδιο σ΄αυτή την ύστατη προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, ή είναι άφρων, ή κινείται από σκοπιμότητες, κυρίως κομματικές-συντεχνιακές. Οι Φωτόπουλοι, οι Λυμπερόπουλοι, οι τρακτεράδες, οι ΔΕΗτζήδες και οι γνωστές εγκληματικές συντεχνίες πρέπει να απομονωθούν και να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο.Αρκετή ζημιά έκαναν ως τώρα. Από δω και στο εξής, οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε  πως δεν έχουν ούτε δικαίωμα ούτε  ηθικό έρεισμα να ανάγουν σε μοναδική αξία στη χώρα μας το παράλογα ατομικιστκό "ο  θάνατός σου η ζωή μου", αφού κανένας "σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα".Αυτη η μακάβρια, μακιαβελική θέση , πασοκικής επινόησης και πρακτικής, καλλιεργήθηκε κυρίως και έντονα επί ημερών "πρασινοφρουρών" και φέρνει τη χαρακτηριστική τους "μπόχα" .


  Αλλά το έργο των Βρυξελών δεν τελείωσε με την ιστορική απόφαση για το "κούρεμα" του χρέους.Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το δεύτερο- και πιο ουσιαστικό- είναι να εφαρμόστεί η εξίσου σημαντική με το "κούρεμα" διακήρυξη πως η Ευρώπη αναλαμβάνει για τα επόμενα χρόνια την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ της χώρας σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς. Το κύριο βάρος θα πέσει, βέβαια, στην εφαρμογή του νέου οικονομικού,αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας .΄Ομως, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Οι "επιτηρητές" χρειάζεται να δουλέψουν  ειδικά στον τομέα της εμπέδωσης στον ΄Ελληνα της ευρωπαϊκής νοτροπίας-κουλτούρας, αφού δεν κατάφερε τόσα χρόνια να αποτινάξει το "Ραγιά" από πάνω του  και συνεχίζει και σήμερα να λειτουργεί  ως υπήκοος της πάλαι ποτέ  "πατρίδας" του, της  Οθωμανικής αυτοκρατορίας και σχεδόν ελάχιστα ως Ευρωπαίος. Κι εδώ είναι τα πολύ δύσκολα για τους "δασκάλους".


Η βαριά παθογένεια του ΄Ελληνα είναι στη νοοτροπία του. Εκεί "παίζεται" πάντα και "χάνεται" το παιχνίδι.Αν δεν αλλάξει αυτή η νοοτροπία, κανένα μέτρο και καμιά απόφαση είτε ελληνικής είτε άλλης διακυβέρνηση (δε) θα προκόψουν. Οι Βρυξέλες το γνωρίζουν πλέον πολύ καλά . ΄Ετσι εξηγείται γιατί πρωταρχική σπουδή και απαίτηση,ειδικά των Γερμανών, είναι η επίβλεψη του έργου της Κυβέρνησης. Ο Βενιζέλος, ως ακραιφνής δημαγωγός, βέβαια, "χρυσώνει" το χάπι και βαπτίζει την ξένη επιτήρηση ως...τεχνικό έλεγχο, ως αξιοποίηση της ξένης εμπειρίας. (Λέει κι άλλα τέτοια τέτοια ηχηρά και αστεία με το στομφώδες ύφος του). Η πραγματικότητα ,όμως, είναι ΜΙΑ. Ο ευρωπαϊκός άξονας ΑΡΝΕΙΤΑΙ πλέον να διαθέτει τα χρήματά του, για να τα κατασπαταλούν οι άφρονες ΄Ελλληνες σε μια  ζωή, που δεν την δικαιούνται.  Πήρε το μάθημά του ο Ευρωπαίος και τώρα δεν ξανακάνει το ίδιο λάθος. "Κουρεύει" το χρέος, κρατάει για άλλη μια φορά από το "χέρι" τη χώρα,αλλά τώρα πια υπό αυστηρούς όρους. Θα επιτηρήσει-και ευτυχώς- κάθε τομέα, κάθε πτυχή, κάθε σπιθαμή  ελληνικής  "ζωής". ΄Οπου διαπιστώνει να υφίστανται και να αναπτύσσονται καρκινώματα-παθογένειες, θα επεμβαίνει για καταστολή και θεραπεία.  Αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια,από εποχή "Καποδίστρια", ,δεν έγινε.Ας γίνει τουλάχιστον τώρα, αλλά να γίνει σωστά και να είναι διαρκές  και αποδοτικό. Ο ελληνικός λαός μοιάζει με τα άτομα που η ψυχολογία τα χαρακτηρίζει με "ειδικές ανάγκες".Δεν είναι ούτε Γερμανός, ούτε Εγγλέζος, ούτε καν Ιταλός. Είναι ΄Ελλληνας! Φυλή-νοοτροπία "sui generis" .Χρειάζεται ειδικό "σχολείο" φοίτησης  με ζητούμενο την ικανότητα προσαρμογής και αποφοίτησης περισσότερο παρά της απόδοσης. Αλλιώς,αν δεν τα καταφέρει και τώρα να αποφοιτήσει, έστω όπως-όπως, θα παραμείνει στους λαούς με "ειδικές ανάγκες" εσαεί.


Ο μοναδικός κίνδυνος να κουραστούν οι  "κηδεμόνες-δάσκαλοί" μας και να μας εγκαταλείψουν στην τραγική μας μοίρα, στο δρόμο χωρίς επιστροφή, είναι να επιτρέψουν να υφέρπει και πολλές φορές να επικαλύπτει μεγάλους χώρους δραστηριότητας , το κύμα του νεοφασισμού, που τελευταία έχει ενσκήψει στη χώρα. Κύριοι φορείς και εκπρόσωποι δεν είναι πια μόνο οι μόνιμα χαρακτηριζόμενοι ως ιστορικοί... νεο-φασίστες (Καρατζαφέρηδες και λοιπός  χρυσαυγήτικος συρφετός).Ο νεο-φασισμός έχει πάρει σήμερα  άλλη μορφή στη χώρα και εκπροσωπείται-προωθείται από πρόσωπα που μέχρι σήμερα εθεωρούντο ως "υπεράνω υποψίας".  Ο λόγος τους είναι α-φασικός ("τρικυμία εν τω κρανίω") ,η δε δράση τους εξικνείται από γραφική, έως άκρως επιθετική . Υποκρύπτονται "ιδεολογικά" υπό το μανδύα ενός  αφύσικου-αλλοπρόσαλλου πατριωτισμού ("Ελληνάρες"), συνώνυμου της πατριδοκαπηλίας και του τυφλού εθνικισμού. Ακούνε σε ονόματα ηχηρά,που κάποτε ήτανε σπουδαία. (Π.χ Θεωδωράκης, Γλέζος).  ΄Εχουν ισχυρές κομματικές ταυτότητες. ( Οι... αρχηγοί ,για παράδειγμα,Σαμαράς, Τσίπρας, Παπαρρήγα). Τους έχουν κατατάξει ερήμην της πραγματικότητας και της ουσίας σε..."ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών" (άπειροι οι τέτοιοι Ελληνάρες σ΄αυτό το "σινάφι"  σε όλους τους χώρους της  κατ΄ευφημισμό τέχνης και διανόησης). Ως τέτοιοι ("Ελληνάρες"-"πατριώτες" αυτοπροσδιορίζονται επίσης και οι τελευταίοι πρωταγωνιστές των βιαιοτήτων των αδίστακτων συμμοριών που αποκαλούνται "συντεχνίες" (π.χ κίτρινη, συγκοινωνιών, σκουπιδιών, τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ).


Τέλος, φορέας της νέα αυτής  μορφής νεοφασισμού με τα "χίλια πρόσωπα" ,αλλά με επιπλέον δυνατότερη απήχηση και καταστροφικότερα αποτελέσματα από την εφαρμογή του,  είναι αυτούσια και η σημερινή εξουσία. Η κυβέρνση του Γιώργου Παπανδρέου θα μείνει στην Ιστορία ως αποτυχμένη  για χίλιους λόγους, με έναν κυρίαρχο:  Σ΄αυτές τις φοβερές στιγμές που διέρχεται ο τόπος, επέλεξε την "πεπατημένη", να λειτουργεί, δηλαδή, όπως ακριβώς ο παραδοσιακός, κομματικός ελληνικός κόσμος, ως παράταξη, ως εξουσία που τοποθετεί το κομματικό της κόστος ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ.


Κι ας μη γελιόμαστε. Η σημερινή "επιτυχία-σωτηρία" της χώρας δεν οφειλεται ούτε στους ..διπλωματικούς χειρισμούς και τις πολιτικές δεξιότητες του "Ευαγγέλου",ούτε στα μοιρολόγια και τις κλάψες του Γιώργου Παπανδρέου στη Μέρκελ και στο Σαρκοζί. Απλώς, οι ξένοι μαζί με το (προέχον) δικό τους συμφέρον, διαπίστωσαν στην  πράξη πως δε γίνεται να το διακινδυνέψουν, αφήνοντας την Ελλάδα να καταρρεύσει εντελώς. Τελευταία στιγμή, την συγκράτησαν από τη οριστική εγκατακρήμνιση, γιαί έτσι επέτασσε και το δικό τους συμφέον. "Κράτα με να σε κρατώ" είνα το νέο δόγμα, η νέα διπλωματία, η νέα πολιτική στην Ευρώπη, τουλάχιστον μέχρι να ξημερώσει η ημέρα (και θα ξημερώσει), που θα δούμε τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ως "χώρα" να κυβερνάται από μια κεντρική (πραγματική) πολιτική κυβέρνηση.


Τίποτα δεν μπορεί  πια να ανακόψει την αναστρέψιμη στο "παρά πέντε" πορεία της χώρας, όσο η Ευρώπη είναι σφιχταγκαλιασμένη με την Ελλάδα σε μια θανάσιμη πτώση, αν αφήσει η μια την άλλη. ΜΟΝΟ αστάθμητοι ιστορικά παράγοντες ("ανωτέρα βία") στο μέλλον, ή η σφοδρή απογοήτευση- αγανάκτηση, αν αποδειχτεί το "ανεπίδεκτο μάθησης" του "Ελληνα", που θα εξελιχθεί σε οργή και μίσος ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων εναντίον μας, ενέχουν τον κίνδυνο μιας οριστικής πια και μη αναστρέψιμης κατάρρευσης της χώρας. Και το τελευταίο αυτό θα συμβεί, αν αφεθούν ανενόχλητοι οι νεο-φασίστες που αναφέραμε να δράσουν και να "σοδομίσουν" το όραμα μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης με την Ελλάδα παρούσα, ως πολιτεία της. Οι νεοφασίστες,που περιγράψαμε, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να  συντρίψουν αυτό το όραμα.΄Αρχισαν ήδη τα "όργανα να παίζουν". Είναι σκοπός της ζωής τους πια.


΄Οσοι, μέσα από ανυπέρβλητα εμπόδια κατάφεραν να σταθούν όρθιοι και να μορφώσουν πραγματικά μια συνείδηση ελεύθερου Πολίτη, αυτή τη στιγμή επωμίζονται μια τεράστια ευθύνη, ένα καταλυτικός χρέος:Να  σταματήσουμε τους νεο-φασίστες. Να τους εμποδίσουμε να ισοπεδώσουν τη χώρα. Σήμερα που είναι μια συμβολική ημέρα (επαίτιος της 28ης Οκτωβρίου 1940), όσοι έχουν την αυτογνωσία-συνειδητοποίηση του ελεύθερου  ΠΟΛΙΤΗ, ας πουν ένα νέο ιστορικό "ΟΧΙ" στο νεο-φασισμό,ανάλογο εκείνου,που βροντοφώναξαν τα "παιδιά της Ελλάδας" στα βουνά της Αλβανίας εναντίον και πάλι του φασισμού.


 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της χώρας έχουν ιστορική ευθύνη,όπως και τότε οι παππούδες-πατεράδες  τους ,να νικήσουν και σήμερα το φασισμό στη νεότερή του "βέρσιον" (αλλά ίδια στην ουσία)του ΝΕΟ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Τελευταία ανανέωση ( 29.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS