HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2013026
"OI ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ"
04.11.11

 

   (Η "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"/31-10-2011/"DROMENA" EDO KE PARAPERA)

 

"Οι Ευέλπιδες δεν έκαναν πίσω

Αρνήθηκαν να φύγουν από την παρέλαση οι Ευέλπιδες στη Θεσσαλονίκη. Τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή" και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο"(MME)

 

  "Ελλάς,η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας":1. Ακροδεξιο-"αγανακτισμένος" συρφετός ματαιώνει την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. (Κακώς ,κάκιστα άφησαν να συμβεί αυτό. Αν και οι τέτοιου είδους πανηγυράκια και επιδείξεις στρατιωτικής ισχύος χωρίς λόγο, πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Είναι γελοίες, αν μη τι άλλο. Φτάνει να θυμηθεί κανείς μόνο τον αστείο βηματισμό των... παρελαυνόντων). 2. Αποχωρεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας σαν "βρεγένη γάτα" και ο όχλος των παραληρηματικών-υστερικών εθνικιστών ανενόχλητος επιβάλει το γινάτι και τον τσαμπουκά του στην οργανωμένη πολιτεία.(Ο απόλυτος εξευτελισμός ενός ανύπαρκτου κράτους, που δεν έχει καμιά σχέση με συντεταγμένη-οργανωμένη πολιτεία 3. Αν και ματαιώθηκε η παρέλαση με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, οι αυριανοί αξιωματικοί του στρατού, αρνούνται να αποχωρήσουν! Μένουν και τραγουδούν το...Μακεδονία ξακουστή! (Αντιπαρερχόμαστε τον έτερο εθνικιστικό παροξυσμό εκείνων που θα έπρεπε να είναι κατ΄εξοχήν διαλλακτικοί και προπαντός  πατριώτες  και όχι εθνικιστές. Θα επι-μείνουμε, όμως, σε κάτι άλλο σοβαρότερο:Οι Ευέλπιδες,όπως και ΑΠΑΝΤΕΣ οι ένστολοι, οφείλουν να σέβονται τις πολιτικές αποφάσεις και να μην αυτονομούνται κατά το δοκούν.Τί ήθελαν να το "παίξουν",δηλαδή, τα παλικαράκια στη Θεσσαλονίκη; Τους... μακεδονομάχους παρίσταναν; ΄Η μήπως (το χειρότερο) ήθελαν να περάσουν κάποιο μήνυμα της μορφής, "εδώ είναι ο στρατός, για καθίστε καλά"; Μήπως "εμνήσθησαν  ημερών αρχαίων"...παπαδοπουλικών οι νεαροί ιέρακες;)


Για ηρεμήστε ,καλόπαιδα. Πληρώνεστε οι στρατιωτικοί από το δημόσιο κορβανά (διάβαζε από τα δανεικά που μας χρεοκόπησαν)  για έργο,σχεδόν ανύπαρκτο. Το οικονομικό γονάτισμα της χώρας οφείλεται εν πολλοίς και στη δικιά σας εθνικιστική παράνοια,αλλά και στην υστεροβουλία σας, με την επιμονή σας τόσα χρόνια να σπαταλάτε  αστρονομικά ποσά από δάνεια σε άχρηστους και προπαντός "διαπλεκόμενους" εξοπλισμούς.


Αφήστε, λοιπόν, τους τσαμπουκάδες και προπαντός αυτό το μόρτικο,πατριωτιλίκι -αντριλίκι, στυλ Νεο-φασιστών βατραχανθρώπων στον Πειραιά που θα πιναν τις ρακές τους σε καύκαλα...Αλβανών και  των Ευέλπιδων στη Θεσσαλονίκη που γράφουν στις...κατακαίνουργιες αρβύλες τους (  πληρώνουμε εμείς και γι αυτές) τις πολιτικές εντολές. Στον 21ο αιώνα είμαστε, παλαιοημερολογίτες μου,αν πήρατε τίποτα χαμπάρι!


Πέρα απ΄αυτά. τώρα. Εισαγγελέας,αρχηγός στρατού και προπαντός υπουργός ΄Αμυνας υπάρχουν,ακούνε; ΄Εκαναν ανακρίσεις στη σχολή Ευελπίδων, βρήκαν ενόχους,τους τιμώρησαν; Αν όχι, κάποιοι ελλιποβαρείς νοός "Παπαδόπουλοι" μάλλον εκκολάπτoνται ανάμεσα στα μειράκια στη Βάρη.  Μπορεί,αν χαλεποί καιροί το φέρουν,να   τους βρουν μπροστά τους μια μέρα. Να μην τους έχουν και δεμένους κιόλας.(΄Αφρονες,όπως πάντα οι πολιτικοί!).


 

Υ.Γ. Ο μέγας δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου, παραμονές  του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη 1967,έλεγε σε ομιλία του σε ένα θέατρο της Πατησίων: "Μας εκφοβίζουν με δικτατορία.Τους προειδοποιούμε. Είμαστε έτοιμοι.Ο λαός θα γίνει στρατός και ο στρατός λαός". Λίγες ημέρες αργότερα, η δικτατορία τον συνέλαβε στο Καστρί. (Τα λόγια αυτά τα άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά αξιόπιστο πρόσωπο και μου  διηγήθηκε το περιστατικό πρόσφατα).Τέτοιος δημαγωγός...καρατίων ήταν το ίνδαλμα και αρχηγός των "πρασινοφρουρών". Ας προσέξει,λοιπόν, λίγο κο ο...υιός Παπανδρέου ΣΗΜΕΡΑ. Ας καιροφυλακτεί γενικώς. "Οι καιροί ου μενετοί".Πολλά δεινά έχει επισωρεύσει η "οικογένεια" στην πολύπαθη αυτή χώρα.Μη μας πέσει κι άλλο.

Τελευταία ανανέωση ( 04.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS