HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2075006
H " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS", 13/11-19/11/2011
13.11.11

 

                 ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

                                            ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

                  "ΚΑΘΑΡΣΗ"  ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

 

 

 

 

1. "MIA FOTOGRAFIA,HILIES LEXIS"

 

 

                                              19-11-2011

 

"Μνημόνιο και χρεοκοπία η νέα πραγματικότητα"

Την εκτίμησή του πως οι λαϊκές - κοινωνικές αντιδράσεις δεν έχουν σταματήσει ούτε κάμφθηκαν οι αντιστάσεις, καταθέτει ο γνωστός δημοσιογράφος και αρθρογράφος αναλυτής της Καθημερινής ΣταύροςΛυγερός

 

 

Γνωστός από την κριτική που ασκεί στο υπάρχον σύστημα μέσα από τα άρθρα τις αναλύσεις του αλλά και τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, ο Σταύρος Λυγερός είναι από τις φωνές εκείνες που υψώνουν σοβαρό αντίλογο στον καταιγισμό της υπέρ μνημονίου και αυτού πολιτικών πληροφόρηση.

Το News 247 τον συνάντησε ώστε, μεταξύ άλλων, να απαντηθεί το ερώτημα, γιατί οι πολίτες έπαψαν να διαμαρτύρονται και εάν μπαίνουμε σε νέα φάση στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ο ίδιος πάντως δηλώνει απαισιόδοξος.

"Οι κοινωνικές αντιδράσεις υπάρχουν επειδή οι πολίτες βλέπουν τις σταθερές του βίου τους, τη ζωή τους να αλλάζει δραματικά". Για αυτό και θα εξακολουθήσει να αντιδρά ο κόσμος", λέει ο κ. Λυγερός.

Ευνόητα το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι το γιατί τότε υπάρχει ξαφνικά μία παγωμάρα, θα την λέγαμε, στους πολίτες. Γιατί ξαφνικά σταμάτησαν οι αντιδράσεις;

Είναι επειδή έγινε η κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι το οποίο ήθελε η μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών;

Ο κ. Λυγερός δεν το αποδέχεται πλήρως αυτό:

"Δεν θα έλεγα ότι είναι αποτέλεσμα λαϊκού αιτήματος. Πρόκειται ουσιαστικά για πιεστικό αίτημα του ιερατείου της Ευρώπης.(MME)

 ΄Οπως επανειλημμένα έχουμε γράψει εδώ,οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι (σαν το παραπάνω σαϊνι της Καθημερινής),ξέρουν πολύ καλά τη συνταγή να πουλάνε στρεβλή-κατευθυνόμενη ενημέρωση με σκοπό φυσικά το κέρδος. Ο πελάτης για να αγοράσει  το "προϊόν", θέλει να ακούει και να διαβάζει αυτό ακιβώς που λέει εδώ ο Λυγερός. Οπότε, οι Λυγεροί πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη του...λυγίζειν τη μέση και του γλείφειν πατόκορφα.

΄Ερμη δημοσιογραφία σε τί χέρια έχεις πέσει!

 

                    

 

 

                                                    18-11-2011

"Σε μεταμόσχευση νεφρού πρόκειται να υποβληθεί τις προσεχείς ημέρες ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρνήθηκε να αναλάβει πρωθυπουργός"(MME)

 

Μοιάζει για ανέκδοτο,αλλά φαίνεται να είναι αληθινό.΄Ωστε ετοίμαζαν να κάνουν πρωθυπουργό το Σουφλιά, αλλά δεν τον έκαναν για λόγους..υγείας! ΄Ενας γνήσιος εκπρόσωπος του "μαυρογυαλουρισμού", εντελώς άσχετος με τα οικονομικά και φυσικά από τους βασικούς υπεύθυνους της κατάρρευσης της χώρας (πρωθυπουργικός "παρακοιμώμενος" στην τελευταία καραμανλικής λαίλαπα), αντί να είναι φυλακή, θα γινόταν πρωθυπουργός  και μάλιστα σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας!

Σ΄αυτή τη χώρα το παράλογο και παρανοϊκό αναγορεύονται  σε λογικό και αυτονόητο . Γι΄αυτό, αν αποτύχει  το τελευταίο εγχείρημα ανασυγκρότησης της χώρας με την κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι απόλυτη ανάγκη πια να γίνουν άλλα πράγματα: Βήμα πρώτο:΄Εφ΄όσον δεν μπορούν ούτε να αλλάξουν οι "πολιτικοί",ούτε να δείξουν, έστω ίχνος, ειλικρινούς μεταμέλειας, να φροντίσουμε οι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ να τους  στείλουμε ΟΛΟΥΣ εκεί που είναι η θέση τους: Στη φυλακή.

  __________________________________________________________________________________

                                                                  "ΗΤΤΑ ΤΟΥ Β.ΟΡΜΠΑΝ

Στο ΔΝΤ προσφεύγει (πάλι) η Ουγγαρία

Υπό την πίεση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, η Ουγγαρία ανακοίνωσε απόψε ότι ξεκινά συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίτευξη συμφωνίας δανειοδότησης που αναμένεται στις αρχές του 2012."(ΜΜΕ)

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν (αριστερά) και ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλκσι ανακοινώνουν τα «κακά μαντάτα»

 

  Ο Νεο-ναζί Ούγγρος πρωθυπουργός, μόνο για λεονταρισμούς και απειλές είναι ικανός. Δε φτάνει που η οικονομική κατάσταση στη χώρα έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και όλο και περισσότερος κόσμος ζει σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας,συνεχίζει να συμπεριφέρεται και σαν δικτάτορας. Δεν ανέχεται καμιά άλλη "φωνή,"έξω από τη...δική του. Η καταπάτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι η μόνιμη και αποκλειστική ...συνήθεια της κυβέρνησης του Ορμπάν. Λίγο καιρό πριν, διακήρυττε με τη γνωστή αλαζονεία των αστόχαστων πως δεν έχει κανέναν ανάγκη. Τώρα "βάζει την ουρά στα σκέλια" και επαιτεί πάλι.

 ΄Ενας μικρός Πούτιν και ο Ορμπάν. Κα να σκεφτεί κανείς πως η Ουγγαρία είναι μια πολύπαθη, μια χιλιοταλαιπωρημένη χώρα και ακόμα δεν έχει δει κι αυτή  "θεού πρόσωπο". Ούτε πρόκειται.                                  

 

                                                                                   17-11-2011

 

 

 

                                      17 Νοέμβρη 1973

     ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

 

  ΔΕΣ ΚΑΙ "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ" (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ HOMO-NATURALIS.GR (17-11-2010)

__________________________________________________________________________________________________   

              "Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ"

 

http://www.dailymotion.com/video/xme20k_yyyyyyyyyy-y-yyyyyy-yyy-yyyyyy_news#from=embed             

                                   MHΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.                              

 __________________________________________________________________________________________________

 

 

"Οι στόχοι της γερμανικής task force

Με στόχο την αυστηρή επιτήρηση εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, Γερμανοί εμπειρογνώμονες αποβιβάστηκαν στην Αθήνα για 2-3 χρόνια. Στόχος να εισπραχτούν 60 δις ευρώ."(ΜΜΕ)

|

            Welcome, gentlemen!

                             Welcome this time ( 70 years later!).

 

 _________________________________________________________________________________________________

 

                                                                      16-11-2011

 

 

"Ο Άδωνις άλλαξε τις πινακίδες στο υπουργείο

Η εποχή Γεωργιάδη φαίνεται άρχισε στο υπουργείο Ανάπτυξης. ο νέος υπουργός άλλαξε τις πινακίδες έξω από το γραφείο του, επαναφέροντας το... πολυτονικό!"(ΜΜΕ)

 

 

 

Δεν μπορεί, λες μέσα σου,να υπάρχουν τόσο μεγάλα ψώνια πια στις ημέρες μας. Κι όμως ο ...΄Αδωνις μας διαψεύδει.

Α, ρε,΄Αδωνι, ας μην ήταν "η χρεία που κορταλή τες θύρες" και θα σου έλεγα εγώ. Δε θα σε ξέπλενε της...Καλλιρρόης το ποτάμι,Αρχαιοελληνοκτόνε Νεοέλληνα.

Υ.Γ 

Στο μεταξύ,

1. αν είναι να χρησιμοποιείς το πολυτονικό ,να το κάνεις σωστά.Πάει "πακέτο" με την αρχαιοελληνική γραμματική. Δεν μπορείς να κοτσάρεις την "ψιλή" και να γράφεις ...΄Ανάπτυξης. Θα γράψεις "Υφυπουργός ΄Αναπτύξεως" ((τρομάρα σου!) .

 2.στην αρχαιοελληνική μεγαλογράμματη γραφή δεν υπάρχουν ψιλοδασείες ,αν το θυμάσαι.

 

 _________________________________________________________________________________________________

"Π. Καμμένος: «O αγώνας συνεχίζεται»

Με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Πάνος Καμμένος, ευχαρίστησε την ηγεσία της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για την κατανόηση, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και τους πολίτες για τη συμπαράσταση, ενώ τελείωσε τη δήλωσή του με τη φράση «ο αγώνας συνεχίζεται».

"Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, θα παραμείνω συνεπής: με τον όρκο μου στο Σύνταγμα και τους πολίτες, με την καρδιά μου στις αρχές και αξίες που υπηρέτησα και θα υπηρετώ, με την ψυχή μου στην Πατρίδα μου την Ελλάδα", υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος, και ευχαρίστησε θερμά για την εμπιστοσύνη τους, τους χιλιάδες πολίτες που, όπως λέει, τον στήριξαν και που με τα μηνύματά τους συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μάλιστα στον Αντώνη Σαμαρά και τους συναδέλφους του στη Νέα Δημοκρατία για την αγάπη, την κατανόηση και την συντροφικότητά τους, αλλά και τους «υπαλλήλους της νέας τάξης πραγμάτων για τις άνανδρες απειλές και επιθέσεις τους», που τον κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένο, όπως επισημαίνει."(ΜΜΕ)

 

|

 Ο...αγώνας συνεχίζεται!  Χαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

 

 _________________________________________________________________________________________________

 

"Επίθεση Πολυζωγόπουλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ευθύνες στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στην κυβέρνησή του για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας επιρρίπτει ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και σημερινός πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος."(ΜΜΕ)

Επίθεση Πολυζωγόπουλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
 

Aυτός ο πανάθλιος εργατοπατέρας που "υπάρχει" πολιτικά μόνο  ελέω  ανδρεϊκού-πασοκικού συνδικαλισμού (ευθύνεται κατ΄εξοχήν  για το κατάντημα της χώρας),παριστάνει σήμερα τον κήνσορα και τον τιμητή.

Κανέναν δεν πείθεις πια, ούτε εσύ ούτε οι Φωτοπουλο- Λυμπερόπουλοι. Στην εποχή που ανέτειλε, είστε μόνο κωμικές φιγούρες. Τίποτα περισσότερο.

 __________________________________________________________________________________________________

"Ιταλία: Χωρίς πολιτικούς η νέα κυβέρνηση

Από τεχνοκράτες αποτελείται η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία με τον Μάριο Μόντι να αποδέχεται και τυπικά τη θέση του Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. "(ΜΜΕ)


 

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει κι εδώ. Να μη συμμετέχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ.Αυτό ζητούσαμε από καιρό κι εμείς για την Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει,τώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε αυστηρή κριτική και προπαντός "αντιπολίτευση" στην παρούσα κυβέρνηση. Ας την αφήσουμε να προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της και να ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να "βγάλει λαγό!".

________________________________________________________________________________________________

 

Για συμμετοχή στα επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούνται από την αστυνομία, συνολικά δέκα επτά άτομα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης  οι  κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε "έκνομες δραστηριότητες',  αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν ήδη τα στοιχεία τους, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

 

Σύμφωνα με το Έθνος, στους 17 περιλαμβάνονται 11 άτομα από τον χώρο της ακροαριστεράς, 2 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, καθώς και 4 οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.

Τη δικαστική έρευνα είχε παραγγείλει η εισαγγελέας υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη ματαίωση της παρέλασης και την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και των άλλων επισήμων από την εξέδρα.(MME)

 


 

                     

 

Σωπάτε,καλέ,που ήταν μπαχαλάκηδες τα παιδιά. Τί λέτε τώρα; Πατριώτες ήταν, Λαός, όπως επεσήμαναναν από την πρώτη στιγμή ΟΛΑ τα ελληνικά ΜΜΕ (και πολλά από τα ξένα φυσικά,που δεν είναι καλύτερα από τα εδώ).Εμείς, που λέγαμε από την αρχή πως είναι προβοκάτορες , "κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμμένα", είμαστε οι κακοί, οι ...προβοκάτορες.

Ας το καταλάβουν καλά  όλοι οι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Αν, τουλάχιστον, τα πρωτοκλασάτα στελέχη των ΜΜΕ δεν τιμωρηθούν σκληρά, γιατί με ΔΟΛΟ (οικονομικό "διάφορο") τόσα χρόνια παραπληροφορούν,συσκοτίζουν,παραποιούν,προπαγανδίζουν...δεν πρόκειται να δούμε ΚΑΘΑΡΣΗ σ΄αυτό τον τόπο. Καθαρές κουβέντες.


 ________________________________________________________________________________________________

"Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας

Στη διακοπή της παροχής ρεύματος στο Υπουργείο Υγείας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ". (ΜΜΕ)

 

 

 Αν υπήρχε έστω και ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ σ΄αυτό τον τόπο, σήμερα ο ακροδεξιός στις συμπεριφορές και απολίτικος αυτός καραγκιοζάκος-εργατοπατέρας,θα ήταν φυλακή. Κι αυτό, σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα, θα είχε γίνει πολύ καιρό πριν.

 

 _________________________________________________________________________________________________

"Η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

 

Αν πραγματικά πιστεύετε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, τότε σταματήστε να υπονομεύετε αυτήν την κυβέρνηση «με το καλημέρα», επεσήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στην τοποθέτησή της στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. "(ΜΜΕ)

  

 Από τις "καλές" στιγμές της Ντόρας.

 _________________________________________________________________________________________________


"Η τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα

 Τη θέση ότι ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει στον «εκβιασμό» εξόδου από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε μιλώντας απόψε στη Βουλή η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.(ΜΜΕ)

 

 ΄Αφρονες  "μια ζωή" αυτοί εκεί στο μετα-Ιστορικό ΚΚΕ.Και η "Αλέκα" να το παίζει "Αγιοταλάχ" της Αριστεράς.

Μια σχέτη "φαρσοκωμωδία" κατάντησαν στον Περισσό!

 _________________________________________________________________________________________________

 

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα

 Αρκεστήκατε και εσείς να επαναλάβετε το γνωστό, χιλιοειπωμένο, και επιτρέψτε μου, και θα εξηγήσω γιατί κενό περιεχομένου εκβιασμό μνημόνιο ή δραχμή, δανειακή σύμβαση ή χρεοκοπία, απόφαση 26ης Οκτωβρίου ή χάος. Προσέξτε
όμως τώρα πού είναι το χάος, κύριε Πρωθυπουργέ, διαβάστε στο διαδίκτυο για το τι ακριβώς συνέβη σήμερα σε όλη την Ευρώπη, τη βουτιά των χρηματιστηρίων. 

 


y

 Τώρα του φέρανε του...παιδιού την είδηση πως τα πράγματα είναι "ζόρικα" και στην Ευρώπη;  "Καλά,κρασά".

Για την "ταμπακιέρα" μας λέτε τίποτα Συνασπισμιώτες; Αλλά, πού."Ψιλά γράμματα" αυτά .

Και...Ουδείς μωρότερος του...Αλέξη,αν δεν υπήρχε η ...Αλέκα! 

 

                                                                              15-11-2011

 

 

                                                                 "ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ MONDE

Κ. Σημίτης: «Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε την Ευρώπη»

Με άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντά στους ισχυρισμούς του Νικολά Σαρκοζί περί ψεύτικων στοιχείων που έδωσε η Ελλάδα κατά την ένταξή της στην ΟΝΕ.

"Η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με βάση τις επιδόσεις της που αξιολογήθηκαν το 1999. Το 2004, μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αναδρομική μετατροπή των κανόνων λογιστικής εγγραφής των αμυντικών δαπανών…κατά συνέπεια, σημαντικά ποσά που θα έπρεπε να αποτελούν τμήμα των προϋπολογισμών μετά το 2004, καταγράφηκαν ως δαπάνες της προηγούμενης περιόδου, με αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα ελλείμματα εκείνης της περιόδου" γράφει ο Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί στη συνέχεια μια σύγκριση με την ίδια την Γαλλία, αναφέροντας πως "όταν η Γαλλία εντάχθηκε το 1997, το έλλειμμά της (3,3% του ΑΕΠ) ήταν μεγαλύτερο από εκείνο της Ελλάδας (3,1%)".

O Κ. Σημίτης εκφράζει μάλιστα την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ακόμη και ο γάλλος πρόεδρος υπέκυψε σ' αυτή την "μανία" με τα στατιστικά στοιχεία, η οποία ελπίζει ότι θα δόσει την θέση της σε μια πιο ώριμη σκέψη για την συνύπαρξη χωρών με διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης στην ευρωζώνη."(ΜΜΕ)

 

Κ. Σημίτης: «Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε την Ευρώπη»

 

Σοβαρά αυτά που λέει ο πρώην πρωθυπουργός. Αν είναι έτσι,τότε άδικα μας "πετροβολούν" και γι΄αυτό το ζήτημα οι Ευρωπαίοι.  Θα το ψάξουμε,πάντως, κι εμείς καλύτερα το θέμα, θα μιλήσουμε με ειδικούς, για να διασταυρώσουμε, αν είναι έτσι τα πράγματα, όπως τα λέει.

Αλλά, γιατί από διαίσθηση (κάτι μας... τσιγκλάει)  πιστεύουμε πως ο ...Σημιτάκος δε λέει ΟΛΗ την αλήθεια;

Οψόμεθα (εν καιρώ).

 

                                                        14-11-2011    

 

«Η Χαμάς εξοπλίστηκε από το οπλοστάσιο του Καντάφι.

 

οι παλαιστίνιοι μαχητές στη Γάζα έχουν δημιουργήσει ένα τρομερό οπλοστάσιο, εν μέρει με όπλα που εξήχθησαν λαθραία από τη Λιβύη, και έχουν τώρα ρουκέτες ικανές να πλήξουν το Τελ Αβίβ. «Αν πρέπει να κατακτήσουμε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, θα το κάνουμε», τόνισε ο αξιωματούχος.(MME)


 

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι ...Αδελφοί Μουσουλμάνοι  σε Αίγυπτο και Λιβύη έχουν στο πρόγραμμά τους να εξοπλίσουν κάθε...πικραμένο "μάρτυρα" ή φονταμενταλιστική οργάνωση που ζηλώνει να καταστρέψει το "Διάβολο" (εμάς τους...απίστους, δηλαδή). Παράλληλα,οι Αγιοταλάχ του Ιράν έχουν να αναμένουν πολλά από τους "αδελφούς", μέχρι να οριστικοποιήσουν την κατασκευή της ατομικής βόμβας.

Ακούει το ΝΑΤΟ;΄Οχι,δεν ακούει. Οι ανεγκέφαλοι είναι και θεόκουφοι.

        

 

 

 __________________________________________________________________________________________________

 

"Ο Σαμαράς διέγραψε τον Σωτήρη Χατζηγάκη

Παρελθόν από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης. Τα περί "ακροδεξιών σταγονιδίων" εξόργισαν τον Αντώνη Σαμαρά."(ΜΜΕ)

 

 

 

 Σωτήρης Χατζηγάκης: Η προσωποποίηση της πελατειακής σχέσης,που διακρίνει κατ΄εξοχήν τους "πολιτικούς" της "Ψωροκώσταινας", (πλην των άλλων παθογενειών τους). Αυτός,λοιπόν (ο και πολιτικά ανόητος ,ως πρότυπο "Μαυρογυαλούρου") ήταν  εκείνος,που ενώ η χώρα αιμορραγούσε οικονομικά, έδωσε ως υπουργός Γεωργίας,  500 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ (παράνομα φυσικά) στους εκβιαστές "τρακτεράδες", για να αποφασίσουν να ανοίξουν τους δρόμους, που είχαν αποκλείσει για βδομάδες .Ο ίδιος, μάλιστα, παλιότερα πρωτοστατούσε στους...αγώνες των τρακτεράδων γι΄αυτό και αναγορεύτηκε σε "άρχοντα των Τρικάλων». (Με την ευκαιρία: Τώρα, αυτά τα λεφτά, τα ζητούν πίσω οι...Κουτόφραγκοι, γιατί απ΄αυτούς τα έκλεψαν. Οπότε, να τσακιστεί να  τα φέρει πίσω η τρεφόμενη με το "αίμα" των Πακιστανών μαφία της γεωργίας. Αλλιώς ,να τιμωρηθούν.Τα πράγματα έχουν "χοντρύνει",αν δεν το πήρατε είδηση ,  μαφιόζοι μου).

Αυτός ο κύριος επίσης, πριν λίγα χρόνια...διέπρεπε και ως υπουργός Δικαιοσύνης.  Μέγας παλιάνθρωπος,όπως είναι, βαρύνεται με σωρεία εγκλημάτων, μερικά των οποίων έχουν και ηθικό βάρος. Να ένα παράδειγμα: Πατέρας(΄Ελληνας)  πρόσπεσε στα πόδια του εν λόγω ,τότε υπουργού Δικαιοσύνης,  και ζήτησε με την ιδιότητά του να  πράξει το καθήκον του και να απαιτήσει από συνάδελφό του ξένης χώρας να επιστραφεί στην Ελλάδα το παιδί του που είχε απαχθεί. Συγκεριμένα:  Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πατέρα (διασταυρωμένες κι από μας εδώ στο Homo-Naturalis)), το παιδάκι, τριων χρόνων εκείνη την εποχή, γεννημένο στην Ελλάδα, το είχε αρπάξει από τη χώρα παράνομα η μάνα του (ξένη υπήκοος και προβληματικό άτομο) ,το μετέφερε στο εξωτερικό και το παράτησε να ζει με γιαγιά, που έπασχε από μεταδοτική ηπατίτιδα με σκοπό να αποσπά εκβιαστικά  χρήματα από τον πατέρα. Ο άνθρωπος μετά από αυτό,"κίνησε γη και ουρανό" και ζήτησε βοήθεια από όλους τους φορείς, με πρώτο τον υπουργό Δικαιοσύνης (αρμόδιος σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο για τέτοια θέματα). Το άθλιος τέρας,που ακούει στο όνομα Χατζηγάκης, αρνήθηκε να ασχοληθεί με την υπόθεση, για να μη...διαταραχτούν,είπε, οι σχέσεις των δύο κρατών!
Μιλάμε για πολύ ανήθικο τύπο,έτσι;

Σιωπηρά,ατιμώρητα εγκλήματα "Μαυρογυαλούρων".


 

                                                                   13-11-2011

 

                                "ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ"

ΣΥΝ: Καλεί σε ενωτικούς αγώνες τον λαό

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΝ αναφέρει ότι "η νέα κυβέρνηση, που συγκροτείται για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση με τη συμμετοχή ακροδεξιών, θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να ολοκληρώσει την αντιδραστική επίθεση του κεφαλαίου και την τρόικας στη χώρα και στην κοινωνία."

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

 Ο ακροδεξιός στις συμπεριφορές πρόεδρος του ΣΥΝ αποκαλεί ...ακροδεξιούς τους άλλους.

Δεν έχει Τσίπ(ρ)α το άτομο.Πάει τελείωσε.

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

 

"Καμμένος: Χούντα η νέα κυβέρνηση

Χούντα χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνεργασίας ο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος"(MME)

|

                          "Eίπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"!

 

 

 ________________________________________________________________________________________________

 

 

"Καραμανλής: "Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα"

Ικανοποιημένος από την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στην κυβέρνηση συνεργασίας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Επιμένει για διεξαγωγή εκλογών ώστε να προκύψει κυβέρνηση από τη λαϊκή ετυμηγορία"(MME)

 

                                                                 Α-ΜΕ-ΤΑ-ΝΟ-Η-ΤΟΣ!

 

2 ."DROMENA" EDO KE PARAPERA

    OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                    

                                               19-11-2011

 

"Χίλαρι Κλίντον: Βλέπω εμφύλιο πόλεμο στη Συρία

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε: «Νομίζω ότι μπορεί να προκύψει εμφύλιος πόλεμος, καθώς η αντιπολίτευση δείχνει πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, είναι καλά εξοπλισμένη και επίσης είναι, τελικά, καλά χρηματοδοτούμενη».  (MME)

 

 "Βουλωμένο γράμμα διαβάζει" αυτό το ...κορίτσι. Ο εμφύλιος έχει αρχίσει εδώ και κάτι χρόνους και η κυρία Χίλαρι μόλις το πήρε είδηση. Να της πει κάποιος ότι "εμφύλιος" έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό (και συνεχίζεται) και στη Λιβύη μεταξύ των διαφόρων φυλών της χώρας.(Ο Καντάφι,όπως παλιότερα ο Τίτο της Γιουγκοσλαβίας,είχε καταφέρει να μονιάσει τις φυλές,που τρώγονται αιώνες τώρα στη Λιβύη). ΄Οσες φυλές θεωρούνται από το σημερινό καθεστώς της Λιβύης ως φίλα προσκείμενες  στον Καντάφι και το παλιό καθεστώς, αυτή τη στιγμή υφίστανται τα πάνδεινα. Τα μέλη τους δολοφονούνται σωρηδόν,αφού πρώτα υποστούν βασανισμούς, ατιμώσεις και σοδομισμούς. Η παγκόσμια ...αντικειμενική βιομηχανία ενημέρωσης δε βγάζει τσιμουδιά γι΄αυτό το θέμα,αφού τέτοιες εντολές έχει πάρει από τους πατρώνους της.

 Αυτό το αίμα που χύνεται και το περισσότερο που χύθηκε σ΄αυτές τις χώρες είναι έργο των φονταμενταλιστών Μουσουλμάνων απανταχού της γης (ειδικά του Ιράν), που χρηματοδοτούν τις έξαλλες αντιπολιτεύεσεις, όσων μετριοπαθών μουσουλμανικών  χωρών μπορούν, για να τις έχουν ως βάσεις στις τρομοκρατικές τους...φιλοδοξίες. Τα περίεργα εδώ είναι πολλά. Σημειώνουμε δύο: 1. Αυτές οι εξεγέρσεις προπαγανδίζονται ως ...επαναστάσεις και λαϊκές εξεγέρσεις, ενώ, όπως είπαμε, είναι κατευθυνόμενες και χρηματοδοτούμενες από εξτρεμιστές μουσουλμάνους. 2. Το ΝΑΤΟ βοηθά  αποφασιστικά αυτές τις επιχειρήσεις ανατροπής των παλιών μετριοπαθών καθεστώτων, πιστεύοντας πως στο τέλος οι νέες κυβερνήσεις θα είναι ...δημοκρατικές -συνεργάσιμες και πως θα μοιραστούν μαζί τους  τα πλούτη τους. "Κούνια που τους κούναγε", ειδικά Αμερικανούς και Ευρωπαίους. "Πριονίζουν το κλαρί,που κάθονται",οι αφελείς και  καιροσκόποι. Πολύ σύντομα θα βρουν μπροστά τους τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" και το Ιράν.Εδώ είμαστε.

 

 

 

                                          18-11-2011

 

 

"Τσίπρας: Επανέρχεται στο θέμα των απόρρητων δαπανών

Στις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων επανέρχεται με νέα ερώτηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ισχυριζόμενος ότι οι απαντήσεις που έλαβε από τους αρμόδιους υπουργούς ήταν "απαράδεκτες και ανεπαρκείς"."

 

 Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να διευκρινιστεί ποια ήταν απολογιστικά η πίστωση για απόρρητες δαπάνες το 2009, τι ποσό είχε αναληφθεί μέχρι τις εκλογές του 2009 από την κυβέρνηση Καραμανλή και ποιο ήταν το υπόλοιπο και αν υπήρξαν αποφάσεις αύξησης της σχετικής πίστωσης μετά τις εκλογές."(ΜΜΕ)

 

Να μας πουν επίσης για τις απόρρητες και μη δαπάνες που έχουν διατεθεί από τα υπουργεία στις λεγόμενες χώρες ΚΑΚ (πρώην Ανατολικές) από το 2003-2006 και για ποιο σκοπό ξοδεύτηκαν αυτά τα ποσά.

Σημειώνουμε ότι για να μη μαθευτούν πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν και ποιοι τα έπαιρναν, δολοφόνησαν το 2006 στο Ουζμπεκιστάν το συνάδελφο Γιώργο Τριάρχη,που δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης ελληνική γλώσσα και ιστορία .

Το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο.Ως πότε;

 

 

 

 

                                                   16-11-2011

 

 

 

"Θα καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση ο βουλευτής  Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάνατζη. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής Ξάνθης επεσήμανε πως «δεν μπορώ να συμπλεύσω χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους» ,  προσθέτοντας ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Λούκα Παπαδήμο για τις ικανότητες του. (ΜΜΕ)

 

 

 Τσετίν ,δεν έχεις άδικο, αλλά δεν είναι "καιρός" για τέτοια τώρα. Προέχουν άλλα, σοβαρότερα.  Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια, πριν τον καταποντισμό του σκάφους, μήπως και σωθεί. Αφήστε στην πάντα τα άλλα.Θα τα βρούμε μετά.

 

 

                                                    15-11-2011

"Θα ενωθούν οι Έλληνες ή θα διαλυθεί η χώρα;

Αδιευκρίνιστο παραμένει κατά το περιοδικό Time το κατά πόσο ο φόβος της χρεοκοπίας μπορεί να ενώσει τους Έλληνες που θα πρέπει να επωμιστούν το βάρος της σωτηρίας ή θα οδηγήσει σε περαιτέρω κοινωνική αναταραχή"(ΜΜΕ)

Ανιστόρητοι και, ως εκ τούτου, αμετροεπείς και αλαζόνες οι συντάκτες του Time!

"Παιδάκια",αν συμβεί αυτό και βγει η Ελλάδα αναγκαστικά και όχι οικεία βουλήσει από την Ε.Ε (όχι από ΟΝΕ), σε λίγους μόνο μήνες θα έχει καταρρεύσει ολόκληρο το σημερινό σαθρό οικοδόμημα της Ε.Ε

Χωρίς Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρξουν οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ). Μια μέρα,βέβαια, από ιστορική αναγκαιότητα θα δημιουργηθεί η μεγάλη εκείνη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και θα είναι ουσιαστική, πραγματική η ΄Ενωση. Και η Ελλάδα θα είναι εκεί, ως η πρώτη ΠΟΛΙΤΕΙΑ της μεγάλης χώρας-πατρίδας (τιμής ένεκεν πρώτη).

Να το θυμόσαστε αυτό και να φροντίσετε να είσαστε πιο συνετοί και προπαντός περισσότερο ταπεινοί απέναντι στα διδάγματα της Ιστορίας.

 

 

 

 

***"Επιχειρηματίας, πρόεδρος βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών συνελήφθη από τους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας για χρέη 2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος  εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Βούλα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι είναι ο τρίτος επιχειρηματίας, από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα του εισαγγελέα κ.Ν. Αντωνάκου, για τους οποίους εκκρεμούν καταδίκες για οφειλές προς το Δημόσιο.

Είχαν προηγηθεί ο διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες συλλήψεις".(ΜΜΕ)

 

Mια απορία δεόντως εύλογη. Αυτά τα 2 εκατομμύρια χρέη προς το Δημόσιο του αετονύχη-αεριτζή "επιχειρηματία", θα έχουν σωρευτεί εδώ και πολύ καιρό (ίσως χρόνια).Κάποια εφορία και κάποιο δικαστήριο θα είχαν αρμαδιότητα και ευθύνη να εισπράξουν πάση θυσία αυτά τα λεφτά,ανεξάρτητα από τα δικονομικά ή άλλα "κόλπα" στα οποία σίγουρα θα είχε καταφύγει αυτός ο άθλιος κλεφταράς. Δεν το έκαναν .Γιατί ο διευθυντής αυτής της εφορίας και ο δικαστής, που δεν έστειλαν φυλακή το φοροκλέφτη, είναι ακόμα "έξω" ή δεν έχει δημευτεί η περιουσία τους;

Κύριε,Παπαδήμο μου, δεν πρόκειται τίποτα να πετύχεις, χωρίς να συνετίσεις πρώτα και να αποκαταστήσεις την "τρωθείσα τάξη πραγμάτων". Βάλτο καλά αυτό στο νου σου. Λέγεται ΥΒΡΙΣ η ατιμωρησία και τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών.

Σοφή ελληνική Αρχαιότης έφα!

 

 

 

3.ETSI TA 'VLEPOUN' ALLI

 

 

 

                                 ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πολιτικοί στο στόχαστρο των νεοναζί

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011


Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται για τουλάχιστον 10 δολοφονίες τα τελευταία χρόνια μπορεί να οργάνωνε και δολοφονίες πολιτικών, μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες της διαδικτυακής έκδοσης του «Spiegel», στη λίστα των νεοναζιστών που υπολογίζεται ότι φτιάχτηκε γύρω στο 2005 περιλαμβάνονται τα ονόματα και οι διευθύνσεις 88 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής των χριστιανοκοινωνιστών Χας Πέτερ Ουλ και ο πράσινος Γέρτζι Μόρνταγκ, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι τουρκικών και μουσουλμανικών οργανώσεων στη Γερμανία. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ακροδεξιές οργανώσεις χρησιμοποιούν τον αριθμό 88 ως κωδικό για τον ναζιστικό χαιρετισμό «Hail Hitler» (το H είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου). Χθες η γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Σαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σναρενμπέργκερ παραδέχθηκε ότι είναι δίκαιη η γενικευμένη κριτική προς τις μυστικές υπηρεσίες και τις Αρχές της χώρας. «Ολοι αναρωτιόμαστε πώς οι Αρχές επέτρεψαν σε μια γνωστή νεοναζιστική ομάδα να περάσει στην παρανομία και να πραγματοποιήσει δολοφονίες, ληστείες και βομβιστικές επιθέσεις επί 13 χρόνια», δήλωσε.

Στη Δανία, οι μυστικές υπηρεσίες σε έκθεσή τους για τα εξτρεμιστικά κινήματα αναφέρουν ότι οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται για «έναν φυλετικό πόλεμο» και εκπαιδεύονται στον χειρισμό των όπλων και στις τεχνικές μάχης. Οι Αρχές της χώρας φοβούνται ότι ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νορβηγία το καλοκαίρι, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για ακροδεξιούς στη Δανία και για τον λόγο αυτόν πραγματοποιούν πολλές «προληπτικές ανακρίσεις».

 

 

Φοίβη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011


Ποιος να
τους συνετίσει
Αγαπητή Φοίβη,
Μάλλον θα έπρεπε να διέθετα μια στήλη για να εκθέτω τις απόψεις και να εκφράζω την οργή μου, γιατί σαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη πολίτισσα αυτού του κράτους αναπνέω μετά μεγάλης δυσκολίας στην απλή και αυτονόητη για άλλους λαούς καθημερινότητα.
Μιλώντας για υπηρεσίες θα αναφερθώ στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αγία Παρασκευή, αρμόδιας για τα περισσότερα σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής εντός, όπως για παράδειγμα της Πεύκης και του Αμαρουσίου όπου κάποτε υπηρετούσα.
Εκ του μακρόθεν ριγώ απλά και μόνο να τα αναλογίζομαι. Μια ακόμη πολλαπλώς εννοούμενη και ευνομούμενη κρατική υπηρεσία που απασχολεί αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.
Χρειάστηκα κάποιο έγγραφο, μια κατάσταση μισθοδοσίας της τελευταίας πενταετίας. Στο πρώτο σχολείο όπου απευθύνθηκα σε συνάδελφο που ασχολείται με τα μισθολογικά, βρήκα άμεση ανταπόκριση. «Ελα να τα πάρεις, κούκλα», μου είπε, «είναι έτοιμα. Και για ένα που δεν κατάφερα να βρω θα σου δώσω έγγραφη και υπογεγραμμένη βεβαίωση».
Στο άλλο σχολείο απαράδεκτη αντιμετώπιση, πρώτα των υπαλλήλων του γραφείου Αμαρουσίου που με παρέπεμψαν στο αρμόδιο σχολείο γιατί δεν κρατούσαν αρχείο, δεν είχαν αντίγραφο - βαριόνταν, με λίγα λόγια, να ψάχνουν!
Ακουσον, άκουσον: προκλητικά ανεύθυνος διευθυντής σχολείου με ενημερώνει την επομένη «ότι δεν βρήκε τίποτα». Στιχομυθία εξίσου απαράδεκτη και ο ίδιος μεμψίμοιρος κι ευθυνόφοβος νίπτει τας χείρας του και με παραπέμπει στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου συμβαίνει το εξής ευτράπελο: η ίδια αρμόδια υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας με αντιμετωπίζει με απαξίωση, διαμηνύοντας ότι θα παραλάβω το έγγραφο έπειτα από εικοσαήμερο επειδή έτσι λέει το γράμμα του νόμου και έχουν φόρτο εργασίας και γιατί τους ενόχλησα, τέλος πάντων, παρεμβαίνοντας με τις απαιτήσεις μου στην τυπική τους καθημερινότητα!
Σε απόγνωση η γράφουσα, απευθύνθηκα στον διευθυντή Εκπαίδευσης και του εξέθεσα το αίτημά μου. Δεν ζήτησα να μου κάνουν αξιολόγηση, παρ' ότι η βεβαίωση μέσα από ένα καλά αρχειοθετημένο σύστημα θα έπρεπε άμεσα να είχε χορηγηθεί με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.
Ο δε διευθυντής με συμβούλεψε να στείλω το αίτημά μου με φαξ και ο χρόνος θα μετράει προς όφελός μου. Ελα όμως που εγώ αυτά τα έγγραφα τα χρειαζόμουν επειγόντως και είχα αρχίσει τις διαπραγματεύσεις μαζί τους πριν από μία εβδομάδα!..
Πάλι μου γεννώνται παράλογα ερωτήματα: ποιος θα συνετίσει την ακατάλληλη υπάλληλο για τη συμπεριφορά της και την άρνηση να εκτελέσει το καθήκον της; Τον ακατάλληλο διευθυντή του σχολείου που αποποιείται τις ευθύνες του και, τέλος, τον διευθυντή Εκπαίδευσης που δεν μπορεί να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά προς όφελος της υπηρεσίας του;
Σε άλλες χώρες, μη τριτοκοσμικές, όπου υπάρχει ο θεσμός της αξιολόγησης και αξιοκρατία, θα τους είχαν αποστρατεύσει.Το «ψάρι από το κεφάλι βρωμάει» και βρωμίζει και όλους τους υπολοίπους που το ορέγονται, το γεύονται και το βγάζουν μετά στις τουαλέτες λόγω αποσύνθεσης. Αίσχος.
Κουράστηκα να είμαι Ελληνίδα...
Ελισάβετ Ιακωβίδου, εκπαιδευτικός συνταξιούχος και συγγραφέας μάχιμος
Οπως θα σας ενημέρωνε και η Εφη Σαρρή (Εχει Φθαρεί, κατ' άλλους) που τον ξεσκόλιζε, αγαπητή Ελισάβετ, αν τα έβλεπε όλα αυτά ο Ηράκλειτος σήμερα μπορεί και να έγραφε: «Αξιον Ελλησι ηβηδόν απάγξασθαι πάσι και τοις ανήβοις την πόλιν καταλιπείν» (αξίζει στους Ελληνες να πάνε να κρεμαστούν όλοι και να αφήσουν την πόλη στους εφήβους).
Απλά... διαύγεια
 

 Να πούμε κι εμείς εδώ πως πέρα από τα "χίλια δίκια" σου,αγαπητή Ελισάβετ,να επισημάνουμε ακόμα και το ωραίο δείγμα γραφής(ύφος) που μας έδωσες με το κειμενάκι σου.΄Οσο για το  "συγγαφέας μάχιμος", "χωριό που φαίνεται...".

Να θυμίσουμε με την ευκαιρία πως η Β/θμια Εκπαίδευση ευτύχησε κατά καιρούς να έχει αξιόλογους εκπαιδευτικούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

                      NEWS247.gr (17/11/2011)

Δημοκρατία: Μάλλον η πιο ταλαιπωρημένη λέξη στην ιστορία του ανθρωπίνου λόγου. Οι πολλές αναλύσεις περιττεύουν. «Λαϊκές Δημοκρατίες» αυτοαποκαλούνταν τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη και αλλού, «Δημοκρατίες» και οι στρατιωτικές χούντες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης (της δικής μας συμπεριλαμβανομένης).

Λαϊκή κυριαρχία:Όρος αντίστοιχα δεινοπαθήσας με τον προηγούμενο, και ο οποίος κατά το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα μας έχει λάβει νέα νοηματοδότηση: πρόκειται για το δικαίωμα μας (ή μήπως υποχρέωση;) να απαντάμε σε δημοσκοπήσεις που περιλαμβάνουν ερωτήματα διατυπωμένα, με τον τρόπο που εξυπηρετεί αυτόν που έχει παραγγείλει  τη σφυγμομέτρηση.

Σημείωση: Απ’ ότι φαίνεται στον ευρωπαϊκό νότο (Ελλάδα, Ιταλία ...και βλέπουμε) οι δύο ανωτέρω όροι δεν έχουν (επ’αόριστον ενδεχομένως) εννοιολογική συνάφεια με τον αποδιοπομπαίο όρο εκλογές.

Εκλογές: Κανονικά, η οδός άσκησης της λαϊκής κυριαρχίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη δημοκρατίας. Εσχάτως: επικίνδυνος, ολισθηρός δρόμος που οδηγεί στην απώλεια της «δόσης» μας. (Είμαι αναφανδόν υπέρ υιοθέτησης συνταγματικής καθιέρωσης σταθερού χρόνου διενέργειας εκλογών ανά τετραετία και μόνον, αλλά όταν, σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, εκλογές διεξάγονταν στον χρόνο που εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς του εκάστοτε πρωθυπουργού, όποτε του «γούσταρε με άλλα λόγια, η πρακτική απαγόρευση από τους δανειστές και την τρόικα διενέργειας εκλογών σε αυτή τη συγκυρία είναι απαράδεκτη).

Εθνική ανεξαρτησία: Το δικαίωμα είσπραξης της έκτης δόσης και αντιστοίχου καταβολής των τοκοχρεολυσίων.

Σωτηρία: Η καταβολή της έκτης δόσης. Πιο ευρύς ορισμός: η καταβολή της επόμενης δόσης.

Εφεδρεία: Η αναγγελία απόλυσης (αφορά το δημόσιο τομέα, στον ιδιωτικό γίνεται άνευ αναγγελιών και παρομοίων αβροτήτων).

Εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης: Kεφαλικό χαράτσι οθωμανικού τύπου, επιβαλλόμενο σε όποιον φορολογούμενο δηλώνει εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ ετησίως και από το επόμενο έτος άνω των 5000 ευρώ (ή μήπως 8000, αδυνατώ πλέον να παρακολουθήσω), ήτοι μηνιαίο εισόδημα άνω του αστρονομικού ποσού των 450 ή έστω 630 ευρώ.

Tέλος επιτηδεύματος: Έτερο κεφαλικό χαράτσι-τιμωρία για την άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος (συμπεριφορά που τείνει να χαρακτηριστεί ποινικά κολάσιμη στην χώρα αυτή).

ΟΑΕΔ: Κανονικά, Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, πραγματικά, υπηρεσία καταγραφής και στατιστικής επεξεργασίας μέρους του αριθμού των ανέργων.

Εναλλακτική ερμηνεία: Όσο Ακόμη Έχεις Δουλειά...μη μιλάς καθόλου.

"Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι": Θα επιβληθούν νέοι φόροι.

 Εναλλακτική ερμηνεία: θα αυξηθούν οι υπάρχοντες.

"Δεν υπάρχουν νέα μέτρα": Υπάρχουν νέα μέτρα.

Εναλλακτική ερμηνεία: δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη ποια θα είναι τα νέα μέτρα ή δεν μας τα έχει ανακοινώσει η τρόικα ή περιμένουμε την κατάλληλη συγκυρία για να τα ανακοινώσουμε ή θα αλλάξουμε πρωθυπουργό για να τα επιβάλλει ένας  πολιτικά «άφθαρτος» τεχνοκράτης.

Τεχνική βοήθεια: Επιτήρηση, επιτροπεία και καθολικός έλεγχος της διακυβέρνησης της χώρας από μεσαίας βαθμίδας υπαλλήλους των δανειστών της. Είναι η σουρρεαλιστική πραγμάτωση των  προαναφερθέντων όρων δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία.

Ανάπτυξη: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;

Εναλλακτική ερμηνεία: Ξε-Κοκκάλισμα κοινοτικών επιδοτήσεων και εθνικών δάνειων πόρων για την κατασκευή αμφιβόλου χρησιμότητας έργων, την αγορά αμφιβόλου χρησιμότητας και επάρκειας οπλικών συστημάτων, την επιδότηση αμφιβόλου χρησιμότητας οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), την επιδότηση άχρηστης ή και ανύπαρκτης παραγωγής (π.χ. καταιονισθέν-βρεγμένο βαμβάκι) κοκ.

Βελτίωση ανταγωνιστικότητας: Μείωση μισθών και ημερομισθίων στα επίπεδα των «ανταγωνιστών» (Βουλγαρία, Αίγυπτος, Τουρκία, Κίνα κτλ), μαύρη εργασία (πιο «ανταγωνιστική», δε γίνεται), ενδεχόμενη σταδιακή κατάργηση του «αναχρονιστικού» θεσμού των εργοδοτικών εισφορών και ακολούθως του ακόμη  «αναχρονιστικότερου» των συντάξεων.

Μισθός: Eξαιρετικά αναχρονιστικός θεσμός-κατάλοιπο του προηγούμενου αιώνα, που υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα.

Ψήφος εμπιστοσύνης:  Δίδεται στον πρόεδρο της κυβερνήσεως υπό την (λογική, έτσι προσπάθησαν να μας πείσουν) προϋπόθεση ότι αμέσως μετά θα παραιτηθεί.

Εναλλακτική ερμηνεία: Δημιουργία συνθηκών «««««αξιοπρεπούς»»»» αποχώρησης ενός πρωθυπουργού.

Απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου των βουλευτών κατά συνείδηση: Iδιαιτέρως αναχρονιστική συνταγματική πρόνοια (άρθρο 60, παρ.1) που αντίκειται στην (κατά τα φαινόμενα) υπέρτερης αξίας έννοια της κομματικής πειθαρχίας.

Ταπείνωση: Η εκβιαστική επιβολή σε κάποιον να υπογράψει ότι θα πράξει, όσα δεσμεύεται δημοσίως ότι θα πράξει (να ψηφίσει την επικύρωση μιας δανειακής σύμβασης π.χ.), ανεξάρτητα από το ότι, νομικό αποτέλεσμα δεν παράγεται δια της υπογραφής των δεσμεύσεων, αλλά δια της ιδίας της πράξης (εν προκειμένω της υπερψήφισης της δανειακής σύμβασης)

Εθνικά υπερήφανη στάση: Η άρνηση χορήγησης εγγράφων εγγυήσεων τήρησης δεσμεύσεων, που προτίθεται κάποιος να τηρήσει (και είναι μαθηματικώς βέβαιον, ότι θα το πράξει).

Σύνταγμα: Ένας καταστατικός πολιτειακός χάρτης που δεν είναι απολύτως αναγκαίο να γίνεται απολύτως σεβαστό. Μουσειακής αξίας κείμενο. Η τήρηση του επαφίεται ...στη διακριτική ευχέρεια των δανειστών.

Ανώτατος πολιτειακός άρχων ή πρώτος πολίτης της χώρας ή ρυθμιστής του πολιτεύματος: Μελαγχολικός γέροντας που παρακολουθεί αμέτοχος και άλαλος όλα τα ανωτέρω.

Ο θλιβερός κατάλογος στην πραγματικότητα δεν έχει τέλος.

Επανερχόμενος στο αρχικό μου θέμα θα κλείσω με ένα παλιό ανώνυμο τσιγγάνικο (κατά τον Σ. Καργάκο) ποίημα:

"Πες μου, άνθρωπε, πού είναι η γη μας,

τα βουνά, τα ποτάμια, οι κοιλάδες

και τα δάση μας;

Πού είναι η χώρα μας; Πού είναι οι τάφοι μας;

Είναι στις λέξεις, στις λέξεις της γλώσσας μας"

Πηγή

*Ο Σταμάτης Κυρζόπουλος είναι ιατρός-καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο.

 

Καλές, γιατρέ, οι "ετυ(οι)μολογίες" σου, αλλά ,τί την ήθελες  την παράθεση του ονόματος του ακροδεξιού φροντιστή Σαράντου Καργάκου,γνωστού μας και ...εξαιρετέου φιλολόγου,που είχαμε την "ατυχία" να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε ένα διάστημα στη διάρκεια της φροντιστηριακής μας..καριέρας;

 

 

 

 

 

                                                           ΕΘΝΟΣ On Line
                                                               16/11

 

 

                                                   ΒΑΛΕΡΙ ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ' ΕΣΤΕΝ

«Λάθος η είσοδος στην ΟΝΕ, αλλά δεν νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα»

Πολιτική αλλά και συμβολική χαρακτηρίζει την απόφαση της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ο πρώην γάλλος πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν σε συνέντευξή του στην Monde, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός της Ελλάδας από την Ευρώπη θα ήταν αφόρητη, αλλά παράλληλα χαρακτηρίζει "σοβαρό λάθος" την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

«Λάθος η είσοδος στην ΟΝΕ, αλλά δεν νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα»

Με τίτλο "Η απόφαση να συμμετέχει η Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα ήταν σοβαρό λάθος", η εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει συνέντευξη του Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εστέν, επί της προεδρίας του οποίου επετεύχθη η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικό με το σκεπτικό, βάσει του οποίου ο κ. Ντ΄Εστέν υποστήριξε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, εκείνος απάντησε:

"Είχα γνωρίσει την Ελλάδα πριν από τη στρατιωτική δικτατορία, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Εκείνη την εποχή, η χώρα αυτή έδινε μία εικόνα παρακμής και αποδιοργάνωσης… Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατά την οποία οι σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Αθήνας είχαν διακοπεί τελείως, είχα συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος ήταν εξόριστος στο Παρίσι…(όταν) κλήθηκε να ηγηθεί μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, του διέθεσα αεροπλάνο κι έτσι επέστρεψε στη χώρα του σε ένα Falcon της γαλλικής προεδρίας. Φυσικά, η εικόνα αυτή είχε τεράστια επιρροή".

Ήταν αναγκαίο να στηριχτεί η Ελλάδα
"Στα χρόνια, που ακολούθησαν από τότε, υπογράψαμε με την Αθήνα κατά πρώτον μία στρατιωτική συμμαχία. Στη συνέχεια, προέκυψε το θέμα της ένταξης στην ΕΟΚ. Υπήρξαν πολλές επιφυλάξεις από τους εταίρους μας. Η χώρα ήταν ανοργάνωτη, η δημοκρατία της δεν είχε ακόμη εδραιωθεί, δεν είχε κοινά σύνορα με κάποιο κράτος-μέλος. Πήρα την απόφαση, τονίζοντας ότι αυτό έπρεπε να γίνει για την ενίσχυση της δημοκρατίας. Και όπως είχα, την εποχή εκείνη, την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΟΚ, υπέγραψα την πράξη ένταξης της Ελλάδας στην Κοινότητα, στις 28 Μαΐου 1979 στην Αθήνα" υποστηρίζει ο Ντ' Εστέν και εξηγεί:

"Η λογική αυτής της απόφασης ήταν καθαρά πολιτική. Ήταν αναγκαίο να υποστηριχθεί η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τη δικτατορία. Αλλά είχε και μία συμβολική σημασία. Η δική μου παιδεία όπως και η παιδεία της γενιάς μου, είχε βάση την ιδέα ότι η δημοκρατία, η πολιτική, όλα αυτά προέρχονταν από τη χώρα αυτή. Για μας, η Ελλάδα είναι συνώνυμη με τον πολιτισμό. Ως εκ τούτου, η ιδέα ότι θα έμενε έξω από την πόρτα της Ευρώπης ήταν αφόρητη".

Λάθος η ένταξη στην ευρωζώνη
Ωστόσο, σχετικά με το αν έπρεπε να μπει η Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα είκοσι χρόνια μετά, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος σημειώνει:

"Η απόφαση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα ήταν ένα σοβαρό λάθος. Στην Αθήνα, οι διαδοχικές κυβερνήσεις από το 1982 είχαν μία δημαγωγική διαχείριση, επιτρέποντας την αύξηση των δημοσίων δαπανών πολύ πιο γρήγορα από την ανάπτυξη, για καθαρά εκλογικούς λόγους. Ακόμη και αν η χώρα είχε υπογράψει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ήταν σαφές ότι η ελληνική οικονομία δεν ήταν έτοιμη να ενταχθεί στο ενιαίο νόμισμα. Αλλά οι πιέσεις των Γάλλων πολιτικών ηγετών της εποχής -Ζακ Σιράκ και Λιονέλ Ζοσπέν- ήταν αποτελεσματική".

                                              

                             Γράφαμε λίγο πιο πάνω στις 15-11-2011

"Ανιστόρητοι και, ως εκ τούτου, αμετροεπείς και αλαζόνες οι συντάκτες του Time!

"Παιδάκια",αν συμβεί αυτό και βγει η Ελλάδα αναγκαστικά και όχι οικεία βουλήσει από την Ε.Ε (όχι από ΟΝΕ), σε λίγους μόνο μήνες θα έχει καταρρεύσει ολόκληρο το σημερινό σαθρό οικοδόμημα της Ε.Ε

Χωρίς Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρξουν οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ). Μια μέρα,βέβαια, από ιστορική αναγκαιότητα θα δημιουργηθεί η μεγάλη εκείνη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και θα είναι ουσιαστική, πραγματική η ΄Ενωση. Και η Ελλάδα θα είναι εκεί, ως η πρώτη ΠΟΛΙΤΕΙΑ της μεγάλης χώρας-πατρίδας (τιμής ένεκεν πρώτη).

Να το θυμόσαστε αυτό και να φροντίσετε να είσαστε πιο συνετοί και προπαντός περισσότερο ταπεινοί απέναντι στα διδάγματα της Ιστορίας." Ο ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ' ΕΣΤΕΝ λέει τα ίδια, αλλά με περισσότερο συναισθηματισμό. ΟΝΤΩΣ, ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ...ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΡΔΟ.

 

 

 

Γιατί φυλλορόησε το πολυσυζητημένο κίνημα της πλατείας Συντάγματος

Πού πήγαν οι «Αγανακτισμένοι»;

Του Θανάση Χειμωνά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011


Τα τελευταία βράδια περνάω συχνά από την πλατεία Συντάγματος. Κάποιες φορές, απέναντι από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», υπάρχει μια επιγραφή που γράφει «300 Ελληνες» - ή κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δυο-τρία άτομα, ένα από τα οποία φοράει πάνω του μια μεγάλη ελληνική σημαία με τρόπο που δεν μου επιτρέπει να καταλάβω αν το κάνει λόγω συμπάθειάς του προς την πατρίδα ή απλώς επειδή κρυώνει. Τις προάλλες παρατηρούσα καμιά δεκαριά γυναίκες στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται φάτσα από τη Βουλή. Ενα CD player συνδεδεμένο με τηλεβόα έπαιζε στη διαπασών (και αρκετά παραμορφωμένα) την αγαπημένη επιτυχία του Γιάννη Μηλιώκα «Για το καλό μου, για το καλό μου...».
Τι έγιναν λοιπόν οι «Αγανακτισμένοι»; Λίγοι μόνο μήνες έχουν περάσει από την εποχή που η πλατεία Συντάγματος ήταν κατάμεστη από κόσμο σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κοινωνικά φαινόμενα που παρατηρήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η μυστηριώδης εξαφάνιση αυτών των ανθρώπων δεν έχει, φυσικά, να κάνει με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο. Η συγκεκριμένη «κίνηση» ατόνησε επιδεικτικά μετά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου και όλες οι προσπάθειες ανάνηψής της μετά τα «μπάνια του λαού» κατέληξαν σε οικτρή αποτυχία.
Με μια πρώτη ματιά, η εξέλιξη αυτή μοιάζει πολύ παράξενη. Μην ξεχνάμε ότι τους τελευταίους μήνες όχι μόνο είχαμε νέα, ιδιαιτέρως επαχθή, μέτρα αλλά και μια πρωτοφανή πολιτική αστάθεια, η οποία έπιασε κόκκινο μετά την ανακοίνωση από τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι θα προσφύγει σε δημοψήφισμα. Επίσης, είδαμε να ξεδιπλώνεται στις ΗΠΑ (και όχι μόνο, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεδιπλώθηκαν ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας) η κίνηση «Occupy Wall Street» η οποία θα μπορούσε κανείς να πει (λίγο ιερόσυλα, είναι η αλήθεια) ότι παρουσίαζε αρκετές ομοιότητες με τους εδώ «Αγανακτισμένους».
Γιατί λοιπόν οι εδώ «Αγανακτισμένοι» εξαφανίστηκαν;
Στα μάτια μου, οι λόγοι είναι προφανείς. Ενα από τα θετικά στοιχεία των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος το περασμένο καλοκαίρι ήταν η εντυπωσιακή μαζικότητα που επέδειξαν. Στο peak τους μετρούσαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Επρόκειτο για ένα πλήθος το οποίο προφανώς δεν αποτελούνταν μόνο από τους διάφορους ακραίους που κράδαιναν απειλητικά τις κρεμάλες.
Ισα ίσα, ένα μεγάλο κομμάτι των «Αγανακτισμένων» της πλατείας ήταν άνθρωποι όντως προβληματισμένοι. Μερικοί απ' αυτούς, αλλά όχι όλοι, ήταν άνεργοι ή με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Οι περισσότεροι, κατά τα φαινόμενα, ήθελαν να βρουν έναν τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά και την έλλειψη αξιοκρατίας που τους (μας) οδήγησαν ώς εδώ.

Τι είδαν λοιπόν όλοι αυτοί οι «Απαυδισμένοι» (κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι πιο σωστή απόδοση στα ελληνικά του ισπανικού «Indignados» από τον όρο «Αγανακτισμένοι» που επικράτησε, και βεβαίως παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές);
Κατ' αρχάς, συνάντησαν ουσιαστικά δύο πλατείες: την «πάνω», η οποία, γιομάτη Κολοκοτρωναίους και Λεωνίδες, θύμιζε εμποροπανήγυρη την εποχή της ενδόξου «Επαναστάσεως» του Γεωργίου Παπαδοπούλου, και την «κάτω», ένα κράμα δηλαδή του Μάη του '68 και του «Καφενείου των φιλάθλων», χωρίς φυσικά το μεγαλείο του πρώτου αλλά ούτε και το χιούμορ του δεύτερου. Αντίθετα μάλιστα με τους πιονιέρους του συγκεκριμένου κινήματος, τους Ισπανούς, οι έλληνες «Αγανακτισμένοι» στην ουσία δεν παρουσίασαν ποτέ το παραμικρό αίτημα. Αρκέστηκαν σε συνθήματα τύπου «Ε-ε-ε, ο-ο-ο, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω»...

Ενας άνθρωπος όμως που δεν «βγαίνει» οικονομικά, που δεν ξέρει αν αύριο θα έχει σπίτι, φαγητό, δυνατότητα να σπουδάσει τα παιδιά του και που ψάχνει εναγωνίως για δουλειά (ή προσπαθεί, επίσης εναγωνίως, να μειώσει τις απώλειες) έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει από το να ξημεροβραδιάζεται στις πλατείες μόνο και μόνο για να τραγουδάει καλαμπούρια για την κοιλιά του Πάγκαλου. Γι' αυτό οι «Αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος έχασαν σύντομα την ταυτότητα, τον λόγο ύπαρξης και το λαϊκό έρεισμά τους. Μάλιστα η αδυναμία τους να υπερασπιστούν τον (εντυπωσιακά) ειρηνικό χαρακτήρα τους από τους (προερχόμενους από αλλού) κουκουλοφόρους τραμπούκους, που κάποια στιγμή παρεισέφρησαν σε αυτούς, υπέγραψε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου τους.
Τι ήταν όμως οι «Αγανακτισμένοι»; Ακόμα μία μόδα; Είναι αλήθεια ότι για ένα διάστημα το Σύνταγμα εθεωρείτο πιο trendy και από την πλατεία Καρύτση... Κατά τη γνώμη μου, όμως, ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία. Σε μια δύσκολη περίοδο της χώρας οι Ελληνες είχαν την ευκαιρία να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους - με την καλή έννοια. Να κινηθούν μακριά από χειραγωγήσεις και δημαγωγίες, να καταθέσουν μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση.
Η καλή πρόθεση υπήρχε. Η ευκαιρία όμως χάθηκε.
Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι συγγραφέας
 

                                  ΣΥΝ-ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

 

 

 

 

 

enet.gr, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

 

Κατά της Le Figaro προσφεύγει το ζεύγος Στρος-Καν

Για προσβολή ιδιωτικής ζωής

Στη Δικαιοσύνη κατά της γαλλικής εφημερίδας «Λε Φιγκαρό» για προσβολή ιδιωτικής ζωής, θα προσφύγει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του, η Αν Σενκλέρ. Αιτία, η δημοσίευση ενός άρθρου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ως ζευγάρι, όπως ανακοίνωσε ένας από τους δικηγόρους τους, ο Ρισάρ Μαλκά.

"Ελήφθη η απόφαση να προσφύγουμε κατά της Le Figaro για προσβολή της ιδιωτικής ζωής έπειτα από ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, για τη σύγχυση στην οποία δήθεν βρίσκεται η Αν Σενκλέρ", δήλωσε ο Μαλκά.

Το άρθρο της εφημερίδας μετέφερε τα λεγόμενα ενός "οικείου της οικογένειας" ο οποίος έλεγε ότι "το ποτήρι ξεχείλισε" και πως η διάσημη Γαλλίδα δημοσιογράφος, σύζυγος του Στρος Καν από το 1991, "δεν μπορεί να αποφύγει το θέμα του χωρισμού".

"Απομακρυνθήκαμε πολύ από το πλαίσιο της ενημέρωσης και προχωρήσαμε προς αυτό της ηδονοβλεψίας και του εντυπωσιασμού. Γι' αυτό απευθύνουμε στον Τύπο μια έκκληση για υπευθυνότητα σ' αυτή την υπόθεση, υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπερνιούνται", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Η Αν Σενκλέρ και ο Ντομινίκ Στρος-Καν ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα, μέσω των δικηγόρων τους, ότι θα "προσφύγουν στη Δικαιοσύνη" για να "σταματήσουν ή να καταδικαστούν" όλες οι παραβιάσεις του "ανακριτικού απορρήτου", του "τεκμηρίου της αθωότητας" και της "ιδιωτικής ζωής" τους.

Αμαν,πια!΄Εχει και η υπομονή τα όριά της με όλους αυτούς τους  "κυρίους".

"Εδώ ο κόσμος καίγεται και ..",άντε να μην το πούμε.

Για ηρεμήστε όλοι. Αρκετά ακούσανε και είδανε τα μάτια μας τελευταία με τις...σεξαπιλιάρικες,νοσηρές  ιστορίες σας. Σοβαρευτείτε, λέμε .

 

 

 

Επούλωσαν την καρδιά ασθενών με βλαστοκύτταρα


Δημοσίευση: TA NEA, 15-11-2011, 14:58 Τελευταία ανανέωση: 15-11-2011
Εκτύπωση
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ κατόρθωσαν να βελτιώσουν την καρδιακή λειτουργία 14 βαριά αρρώστων ασθενών χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα από την ίδια τους την καρδιά, σύμφωνα με τη διεθνή ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».

Το όλο εγχείρημα είχε ως στόχο να ελεγχθεί η ασφάλεια της μεθόδου, αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως η μέθοδος βελτίωσε την ικανότητα της καρδιάς να εξωθεί το αίμα - μια ικανότητα που διαταράσσεται όταν έχει κανείς καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι ερευνητές χαρακτήρισαν τα ευρήματά τους «πολύ ενθαρρυντικά», προσθέτοντας πως είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται σε ανθρώπους ότι αποδίδει η θεραπεία με καρδιακά βλαστικά κύτταρα.

Η έρευνα έγινε σε πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια που είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση στεφανιαίας παρακάμψεως (μπάι πας). Στη διάρκεια της επέμβασης, αφαιρέθηκε από τον αριστερό καρδιακό κόλπο κάθε ασθενούς ένα κομματάκι καρδιακού ιστού.

Οι ερευνητές απομόνωσαν από αυτό το δείγμα τα καρδιακά βλαστοκύτταρα και τα καλλιέργησαν στο εργαστήριο έως ότου έφτασαν στον αριθμό των 2 εκατομμυρίων για κάθε ασθενή. Εκατό ημέρες έπειτα από τα μπάι πας, έγινε έγχυση των βλαστοκυττάρων πίσω στους ασθενείς.

Κλάσμα εξώθησης

Για να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα της καρδιακής λειτουργίας, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το κλάσμα εξώθησης της αριστεράς κοιλίας – έναν δείκτη που δείχνει τι ποσοστό αίματος εξωθείται από τον κύριο θάλαμο της καρδιάς (την αριστερά κοιλία) σε κάθε χτύπο της καρδιάς.

Σε έναν υγιή άνθρωπο το κλάσμα εξώθησης είναι 55-70%, αλλά σε περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας πέφτει κάτω από 50%.

Στους 14 ασθενείς, το κλάσμα εξώθησης αυξήθηκε από το 30,3% που ήταν πριν από την έγχυση, σε 38,5% έπειτα από τέσσερις μήνες.

Σε 7 άλλους ασθενείς οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα ελέγχου (απλώς τους παρακολουθούσαν οι ερευνητές, δίχως να τους υποβάλλουν στην έγχυση των βλαστοκυττάρων) δεν παρατηρήθηκε κάποια αλλαγή.

Νέες έρευνες

«Πιστεύουμε πως τα ευρήματά μας είναι πολύ σημαντικά», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρομπέρτο Μπόλι, καθηγητής Ιατρικής, Φυσιολογίας & Βιοφυσικής και διευθυντής του Τμήματος Μοριακής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λούισβιλ.

«Υποδηλώνουν ότι τα καρδιακά βλαστοκύτταρα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την συσπαστική λειτουργία της καρδιάς, επιδιορθώνοντας μέρος της βλάβης του καρδιακού ιστού».

Ο δρ Μπόλι και οι συνεργάτες του προγραμματίζουν να αρχίσουν τον επόμενο χρόνο την επόμενη φάση των κλινικών δοκιμών της μεθόδου.Πηγή : Web Only

 

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως η επόμενη επανάσταση στην επιστήμη της ιατρικής θα είναι τα βλαστοκύτταρα.

Ωραίο ακούγεται και θα μπορούσε να βγει κι αληθινό.

 

 

4."HRISA" KE EPIHRISA"

   EXIPNA KE EXIPNAKISMI

 1. Pia ine i diafora metaxi aids ke...alithinis agapis?

     To aids kratai gia panta!

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 21.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS