HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2074987
Η "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ",20/11-26/11/2011
20.11.11

               ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

                                           ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

                     "ΚΑΘΑΡΣΗ"  ΣΤΗΝ "ΤΡΑΓΩΔΙΑ"

 

 

1. "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"

 

 

                                                   25-11-2011

"Πλασκοβίτης: «Δυσάρεστο το τέλος ακινήτων αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή»

"Το μέτρο του τέλους ακινήτων, μέσω ΔΕΗ δεν είναι ευχάριστο. Έπρεπε να καλυφθεί το ανελαστικό κενό 1,7 δισ. ευρώ, μέσα σε τρεις μήνες, που είχε συμφωνηθεί βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Δεν είχαμε άλλες επιλογές" δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας στον ΑNT1.(ΜΜΕ)

Πλασκοβίτης: «Δυσάρεστο το τέλος ακινήτων αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή»

 

 "Το μέτρο του τέλους ακινήτων, μέσω ΔΕΗ δεν είναι ευχάριστο. Έπρεπε να καλυφθεί το ανελαστικό κενό 1,7 δισ. ευρώ, μέσα σε τρεις μήνες, που είχε συμφωνηθεί βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Δεν είχαμε άλλες επιλογές" δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας στον ΑNT1.(ΜΜΕ)


                                              ***

Κοιτάζω τη φωτογραφία σου, Ηλία Πλασκοβίτη, σε πολλές εφημερίδες σήμερα και γυρίζω πίσω 30 ολόκληρα χρόνια!  Λονδίνο 1981. "Ομηρικός πόλεμος στο Hellenic College of London " (Ελληνικό Κολλέγιο Λνδίνου), γράφουν οi Tmes του Λονδίνου. ΄Οντως,πόλεμο θύμιζε εκείνη την εποχή το δημόσιο ελληνικό σχολείο (νηπιαγωγείο-δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο) στην πρωτεύουσα της Βρετανίας .Από τη μια, οι εφοπλιστές, ο τ.βασιλιάς Κωνσταντίνος και οι 50 εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου,΄Ελληνες και Εγγλέζοι.Από την άλλη, εμείς, η "ομάδα των ανταρτών",πέντε όλοι και όλοι! (Οι ΄Ελλληνες δημόσιοι εκπαιδευτικοί, είμαστε αποσπασμένοι στο Λονδίνο από το Υπουργείο Παιδείας. Οι Εγγλέζοι επιλεγμένοι από την επιτροπή του Κολλεγίου).

Να παλεύουμε με "νύχια και με δόντια" οι "αντάρτες" ,να  μην πάρουν απολυτήριο τα παιδιά του Κωνσταντίνου με τίτλους "Διάδοχος" και "Πρίγκιπες".Φοιτούσαν τότε και τα τρία παιδιά του Κωνσταντίνου στο σχολείο. Η Αλεξία στη Γ' Λυκείου, ο Παύλος στη Β΄και ο "μικρός" Νικόλαος στη Γ' Γυμνασίου. Και τα τρία ...βασιλόπουλα, ορμηνεμένα από τον πατέρα τους να χρησιμοποιούν στα γραπτά τους  τούς τίτλους τους (π.χ.σε διαγώνισμα Ιστορίας: "Πριγκίπισα της Ελλάδος Αλεξία"). Κι εμείς οι τρεις εκπαιδευτικοί που διδάσκαμε Γυμνάσιο-Λύκειο, να διαγράφουμε καθημερινά τους αντισυνταγματικούς τίτλους των μαθητών μας ,αλλά και εκείνοι το χαβά τους,να γράφουν και..."να μας γράφουν" κάθε μέρα,κάθε φορά, που είχαν την ευκαιρία.

Οι εφοπλιστές και ο "βασιλιάς" να σκυλιάζουν.Να τολμάμε "τρία κωλόπαιδα" να τα βάζουμε με την παντοδύναμη βασιλικο-εφοπλιστική ελίτ  Λονδίνου; Απίστευτο, ανίερο. "Σήκωσαν", λοιπόν, πραγματικό πόλεμο εναντίον μας. Να βρίζουν,να απειλούν πως θα μας σκοτώσουν,να ζητάνε απο τη νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μας γυρίσουν πίσω στην Αθήνα.΄Ενας αγώνας "μέχρις εσχάτων", να έχει καταλάβει πραγματικό ντελίριο την "αφρόκρεμα" του Λονδίνου, .Και οι δεξιές εφημερίδες,ελληνικές και αγγλικές, να μας "σούρνουν" απο κοντά "τα μύρια όσα" ,ειδικά σε εμένα που με θεωρούσαν "επικεφαλής" των "ανταρτών". Μόνο ο Ριζοσπάστης και το ΄Εθνος στη Ελλάδα (λιγότερο η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΤΑ ΝΕΑ), μάς κάλυπταν με "δυνατά" άρθρα και ρεπορτάζ. Η ανταποκρίτια, μάλιστα, του Ριζοσπάτη  Στέλα Κοβλακά, μου είχε παραχωρήσει και το διαμέρισμά της, για να κρύβομαι και να κοιμάμαι εκεί ,όχι στο σπίτι μου, γιατί οι εφοπλιστές με είχαν προειδοποιήσει πως θα βάζανε ανθρώπους να μου "κόψουν τα πόδια".΄Ηταν "φωτιά" για μας τότε το Λονδίνο.

Και η Αθήνα,ο Αντρέας Παπανδρέου, η κυβέρνηση, ο Μόραλης στο Υπουργείο Παιδείας (μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ ) ; Υποτίθεται πως ήταν με το μέρος μας. Σοσιαλιστική κυβέρνηση ,έλεγαν πως είχαν.Δεν μπορούσαν να είναι με το "βασιλιά", με το "παλάτι", το οποίο δεν έχανε ευκαιρία  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να το κατηγορεί πως ήταν ο " κακός δαίμονας της Ελλάδας στην ιστορία της". Πού να ξέρουμε,βέβαια, τότε ότι ο Αντρέας το έπαιζε σε δύο ταμπλό: Από τη μια, σε επερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή  να παριστάνει πως είναι με το μέρος μας και από την άλλη, να συνεργάζεται κρυφά με  τους εφοπλιστές , με αντάλλαγμα την οικονομική τους συμπαράσταση στη νεοσύστατη τότε κυβέρνησή του. Είμαστε στο απόλυτο χάος, δηλαδή.Ξεκρέμαστοι πέντε "δάσκαλοι" στη "φωλιά του Λύκου", να μην ξέρεις τί θα σου ξημερώσει η αυριανή.

Στη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Λοδίνου Γραμματέας εκείνη την εποχή ήταν ο εικονιζόμενος Ηλίας Πλασκοβίτης, φοιτητής τότε εκεί (αν θυμάμαι καλά, έκανε μεταπτυχιακό στα οικονομικά), γιος του γνωστού συγγραφέα Μάριου Πλασκοβίτη, σημερινός γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Τους βάζουμε λοιπόν στη Νομαρχιακή με τη Στέλλα το "μαχαίρι στο λαιμό", "δεν μπορεί",τους λέμε, "εσείς να μην παίρνετε θέση επίσημα για το ζήτημα του Κολλεγίου.Να πάμε κάτω" τους λέω ,"να φτάσουμε μέχρι τον Αντρέα,να ζητήσουμε βοήθεια,να απαιτήσουμε επώνυμα για τα παιδιά του Κωνσταντίνου, να τους απαγορεύσουν να φέρουν τίτλους στο σχολείο, να πάρουν τα διαβατήρια από τη "βασιλική" οικογένεια και να μην τους τα θεωρούν στο προξενείο με τους τίτλους τους. Αλλιώς, να κλείσουν το σχολείο,δεν μπορεί να πληρώνει ο ελληνικός λαός λεφτά,για να πάρουν απολυτήρια τα παιδιά του τέως ως "Διάδοχος¨και "Πρίγκιπες"..."

Συμφωνήσανε στη Νομαρχιακή και "μια και δυο", ξεκινάμε με τον Ηλία  και κατεβαίνουμε Αθήνα. Βλέπουμε το  Μόραλη, τον "καθίζουμε κάτω", "άκου",του λέμε αυστηρά :"Τέρμα η αδράνεια, εδώ και τώρα, ή θα κλείσετε το Κολλέγιο ή θα κάνετε άμεση παρέμβαση να σταματήσουν οι αντισυνταγματικές ενέργειες". Ο Μόραλης κάνει πως συμφωνεί, "ναι, παιδιά και μη σας νοιάζει",μας ζητάει μόνο  2 ημέρες προθεσμία να δει τον Αντρέα και να τον ενημερώσει. ΄Ερχεται κάποια στιγμή, μας λέει "οκ, προχωρήστε. Ο πρόεδρος συμφωνεί να συνεχίσετε τον "πόλεμο" με τους εφοπλιστές και το "βασιλιά", η κυβέρνηση σας καλύπτει. Στέλνουμε ανώτερο κομματικό στέλεχος επί τόπου να λύσει το πρόβλημα". Χαρές ο Ηλίας, "ευχαριστούμε, σύντροφε, μπράβο, αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον πρόεδρο...",τέτοια. Πάει, τελείωσε η υπόθεση, λέω κι εγώ μέσα μου,κερδίσαμε.

Ξαναγυρίζουμε Λονδίνο, να πανηγυρίζουν όλοι στην ελληνική κοινότητα. Αποφασίζουμε,μάλιστα, για να δείξουμε στους "βασιλιάδες" τις προθέσεις μας, "ότι δεν το βάζουμε κάτω" , μια δυναμική διαδήλωση έξω από το Κολλέγιο τη μέρα που θα ερχόταν η Νταϊάνα να κάνει μια δωρεά στο σχολείο και θα ήταν παρόντες και οι δικοί μας "βασιλιάδες". Μιλιούνια οι  φοιτητές και αριστεροί του Λονδίνου στην πορεία.  Τα χάσανε οι εγγλέζικες διμοιρίες των "Ματ" με τέτοια διαδήλωση.  Δεν είχαν ξαναδεί τέτοιο πράμα. Χαμός μέγας, μιλάμε. Και τα άλογα να αφινιάζουν,να πετάνε κάτω τους αναβάτες τους,να επικρατεί ένας πανικός. Να φοβούνται οι "δυνάμεις" πως δε θα  μπορέσουν να προστατέψουν τους "μεγάλους επισήμους" και να καλούν συνέχεια ενισχύσεις.Το ίδιο και η ΚΝΕ,που είχε το γενικό πρόσταγμα.Είχαν όλοι φοβηθεί πως θα ξεχυνόταν το πλήθος να τα κάνει λίμπα.Κι όμως! "Μύτι δεν άνοιξε". Μόλις είπε ο  επικεφαλής των Ματ ,"προσοχή,πλησιάζει η πριγκίπισα,να σταματήσουν οι φωνές και τα "γιούχα",όντως, σαν μια αόρατη δύναμη να συντόνιζε τα πάντα, έγινε ησυχία "εκκλησίας",πέρασε η Νταϊάνα μέσα ανενόχλητη. Αλλά,μόλις μπήκε,άρχισαν πάλι οι φωνές,οι διαμαρτυρίες τα γιουχαϊσματα.  ΄Ηταν από τις "ιστορικότερες" διαδηλώσεις, λένε γι αυτή  οι γνωρίζοντες στο Λονδίνο.Η ΚΝΕ μάλιστα, έκανε και ολόκληρη γιορτή μετά στο Τσέλσι. Ελληνική βραδιά με βιολιά και σαντούρια, χορό μέχρι το πρωί.

Στο μεταξύ,περνάει μια βδομάδα,ένας μήνας,τίποτα. Πουθενά το...ανώτερο κομματικό  στέλεχος από την Αθήνα,που θα ερχότανε να δώσει λύση.Αντίθετα,οι εφοπλιστές να έχουν εντείνει την επίθεση,να λυσσάνε,να απειλούν φανερά πως θα μας ξεκάνουν,εγώ  δεν πήγαινα πια σπίτι μου από φόβο,κοιμόμουνα εδώ κι εκεί, κατά προτίμηση έξω από το Λονδίνο.

Κάπου κοντά στα Χριστούγεννα,ξαφνικά ένα πρωί βλέπουμε στο Κολλέγιο τρεις "τύπους" συνοφρυωμένους,με μια πίπα στο στόμα (σήμα κατατεθέν των πασόκων τότε) ,να γυρίζουν πάνω -κάτω στο κτίριο και να μη μιλάνε σε κανέναν. "Είναι απεσταλμένοι  από το ελληνικό υπουργείο παιδείας",μας λέει ο "χεντ μάστερ". "΄Εχουμε συνεδρίαση το βράδυ,μη λείψει κανείς. Μαζευόμαστε όλοι, αρχίζει η κουβέντα,πιάνω να τους ενημερώσω για τα γεγονότα στο Κολλέγιο, για τα αντισυνταγματικά σκάνδαλα,για τις τον πόλεμο,τις απειλές,δεν προλαβαίνω να πω πολλά,σηκώνεται ένας απο τους...απεσταλμένους, Λαμπρινίδη τον λέγανε,δεξί χέρι του Μόραλη, με διακόπτει  "να σταματήσετε αμέσως τον πόλεμο",μου λέει αυστηρά. "Είσαστε δημόσιοι εκπαιδευτικοί,δεν έχετε δουλειά μ΄αυτά, να κάνετε το μάθημά σας και να αφήσετε τα πολιτικά μακριά από το σχολείο"!Ταμπλάς, εμείς στην "ομάδα". Οι άλλοι να πανηγυρίζουν, να σφυρίζουν,να μας φτύνουν,να πετάνε τασάκια, ένας χαλασμός."Πάει", λέμε, "θα μας ξεκάνουν".Κουτρουβαλάμε κατά την  πόρτα και "όπου φύγει- φύγει".Να τρέχουμε σαν τρελοί στους δρόμους του Λονδινο για ώρα, μη μας πιάσουν.

Το ίδιο βράδυ, παίρνω τον Ηλία τηλέφωνο, του λέω τα καθέκαστα, "παθαίνει πλάκα"  εκείνος, ,δεν "πίστευε στα αυτιά του". "Τι συνέβη,Ηλία;",τον ρωτάω. "Γιατί μας πουλήσανε;" "Δεν ξέρω, φίλε", να κλαίει εκείνος, "δεν το πιστεύω αυτό που μου λες,παίρνω το Μόραλη και δεν μου τον δίνουν στο τηλέφωνο. Μας πουλήσανε, μας "δώσανε.." Και να ακούω τους λυγμούς του από το τηλέφωνο.

Πέρασε καιρός από τότε.΄Εψαξα,"κίνησα γη και ουρανό" να μάθω. Και έμαθα.Ο Αντρέας Παπανδρέου μας "έδωσε" στους εφοπλιστές και το "βασιλιά", για να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους στην οικονομία.Οι εφοπλιστές απειλούσαν πως θα χτυπούσαν στην "καρδιά" τη νέα κυβέρνηση.Σε αντάλλαγμα ο Αντρέας τους υποσχέθηκε: 1.Διαβατήρια στη "βασιλική" οικογένεια ,θεωρημένα ΠΑΝΤΑ απο το ελληνικό προξενείο Λονδίνου με τους τίτλους "Βασιλιάς",Βασίλισσα,Διάδοχος,Πρίγκιπες της Ελάδος". 2.Τη "βασιλική"περιουσία, ακέραιη, με δέσμευση να μην τη δημεύσει ούτε να εγείρει η κυβέρνηση άλλες αξιώσεις (πληρωμές φόρων κ.λπ).3 Να πάρουν απολυτήρια τα παιδιά του Κωνσταντίνου με τίτλους "Διάδοχος- Πρίγκιπες της Ελλάδας" (για να μπορούν ,δηλαδή,να ισχυρίζονται πως είνα ΄Ελληνες, φοίτησαν σε ελληνικό, δημόσιο σχολείο και πήραν απολυτήρια με τίτλους, σφραγισμένα από ΄Ελληνες, δημόσιους εκπαιδευτικούς!).Αυτές ήταν οι βασικές συμφωνίες Αντρέα-Βασιλικο-εφοπλιστικού κύκλου στο Λονδίνο.Στις συμφωνίες πρωτοστατούσαν οι Γιάννης Λάτσης και Διαμαντής Πατέρας( μπαμπάς του...γνωστού και μη εξαιρετέου Νίκου Πατέρα) .

΄Ομως,λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ο Αντρέας .Μόλις πέρασε λίγο η μεγάλη "μπόρα",εκεί κάπου στο Μάρτιο, που δίναμε βαθμολογίες, αρνούμαι να καταθέσω βαθμολογία και να παραδώσω τα υποχρεωτικά διαγωνίσματα και των τριών παιδιών του Κωνσταντίνου με τους τίτλους τους. Γίνεται χαμός .Τα είχα μαθητές σε 3-4 μαθήματα. Αποτελέσματα δεν μπορούσαν να βγουν με μισές βαθμολογίες μαθημάτων. "Αφρίσανε" οι εφοπλιστές και ο Παπανδρέου στην Αθήνα, που τους ήρθε τέτοιο "σφοντύλι". Ο Κωνσταντίνος ,μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά τους τα 3 παιδιά, δίνει εντολή στους εφοπλιστές να κλείσουν την πόρτα  του Κολλεγίου (ήταν δικό τους το κτίριο),καταργούν  το ελληνικό σχολείο και ιδρύουν "εν μια νυκτί" αμιγές  Αγγλικό Κολέγγιο.

΄Ετσι, "παρά τρίχα", δεν πήραν  τα παιδιά του Κωνσταντίνου απολυτήριο με τίτλους "Διάδοχος-Πρίγκιπες της Ελλάδος" με τη "βούλα" της ελληνικής δημοκρατίας...ανθούσης πασοκικής, μάλιστα) υπογεγραμμένα από ΄Ελληνες, δημόσιους εκπαιδευτικούς .Στην κυριολεξία  "στο παραπέντε" απεφεύχθη ο απόλυτος εξευτελισμός της δημοκρατίας και του συντάγματος.

Ηλία Πλασκοβίτη, τα θυμάσαι αυτά;Τα θυμάσαι, φυσικά.Δεν ξεχνιούνται τέτοιες ιστορίες.Τότε,στάθηκες καλά. Αγωνίστηκες. Σήμερα ,όμως, κι εσύ  τα "σκάτωσες",όπως οι περισσότεροι. "΄Εδωσες γην και ύδωρ" και μάλιστα "αντί πινακίου φακής" ,για μια θέση γενικού... κωλογραμματέα σε υπουργείο.

Κρίμα! Κρίμα για σένα, Ηλία,γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Λονδίνου εν... σωτηρίω έτει 1981-1982, που σε βλέπω σήμερα  Κύριο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργίου Οικονομικών εν... χαλεπώ για την Ελλάδα  έτει 2011.
Κρίμα δυο φορές!

 

 

 

 

 

 

                                                         24-11-2011

 

 

"ΚΚΕ: Αυταρχισμός της μαύρης συγκυβέρνησης

"Τον αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων", καταγγέλει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επιχείρηση καταστολής κατά των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

 

"Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει" αναφέρει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

"Η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Στρέφεται ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε αρνούνται να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό.

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πεισμώσουν πιο πολύ και να απαντήσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα για να καταργηθεί εδώ και τώρα το χαράτσι. Έχουν τη δύναμη να αποκρούσουν και τον κυνικό εκβιασμό και την τρομοκρατία, και τα παλιά και νέα μνημόνια που φέρνει η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.(ΜΜΕ)

 

ΚΚΕ: Αυταρχισμός της μαύρης συγκυβέρνησης

 

 

"Καλώ τους άνεργους και τους συνταξιούχους να έρθουν εδώ. Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Εμείς δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το ρεύμα ως μέσο εκβιασμού. Να πάνε να κόψουν το ρεύμα οι βουλευτές και οι υπουργοί, που ψήφισαν το νόμο.

Εμάς την ανθρωπιά μας δεν μπορεί κανένας νόμος να μας την πάρει. Αυτόν το νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος."(ΜΜΕ)

 

 

 

                         "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ",ΟΝΤΩΣ.

 ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ ΣΕ    ΡΕΣΙΤΑΛ  "ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟΥ"

 Πιστοί στις αρχές του εργατοπατερισμού-λαϊκισμού οι Φωτόπουλοι και  οι...αρχηγοί των δύο θνησιγενών κομμάτων της κατ΄ευφημισμόν Αριστεράς (διάβαζε ακροδεξιών συμπεριφορών και αντιλήψεων καθεστωτικές, κομματικές παραφυάδες,με εκλογική δύναμη  της τάξης του 8% συνολικά , που καπηλεύονται τις ιδέες και τις αρχές του πραγματικού κομμουνισμού)  και ανίκανοι να συλλάβουν τα μηνύματα των καιρών,δε σταματούν με κάθε ευκαιρία να εκφωνούν "δεκάρικους" στην γνωστή "ξύλινη" γλώσσα τους.Με αφορμή το σπάσιμο της κατάληψης  και  τον άδοξο τερματισμό των λεονταρισμών και των λοιπών θεατρινισμών μιας δράκας εργατοπατέρων συντεχνίας από τις υψηλότερα αμειβόμενες στον κόσμο, οι γνωστοί πρωταγωνιστές της ιδεολογικής "τρικυμίας εν τω κρανίω"  βρήκαν την ευκαιρία να βγουν  για άλλη μια φορά στα "μπαλκόνια", για να στείλουν μήνυμα στα "φτωχά λαϊκά στρώματα". Την ίδια στιγμή και με την ίδια αφορμή, υπερασπίζονται με σθένος το...παντεσπάνι,που απολαμβάνουν ανενόχλητοι επί τόσα χρόνια  τα λαμόγια της ΔΕΗ με όπλο το "κατέβασμα του διακόπτη" σε βάρος αυτών ακριβώς των "φτωχών λαϊκών στρωμάτων", που "γλείφουν" σήμερα.  Ο αφασικός,κομματικός, λαϊκίστικος λόγος στο μεγαλείο του!

Στην ίδια παράσταση-θέατρο ,οι αυτοαναγορευθέντες  σε ...Τσε Γκεβάρα Φωτόπουλος  και οι συν αυτώ καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστάδες της ΓΕΝΟΠ, πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι από τα χαράτσια της ΔΕΗ, πληρωμένα από τον κόσμο των 500 και 800 ευρώ,τον καλούν  να συμπαρασταθεί στον..αγώνα τους για να μη μειωθούν οι αποδοχές και οι συντάξεις τους από 3.000 σε 2.500!  "Καλώ τους άνεργους και τους συνταξιούχους να έρθουν εδώ. Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Εμείς δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το ρεύμα ως μέσο εκβιασμού"!  Οι πραγματικοί εκβιαστές ζητούν να τους συμπαρασταθούν οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ του ΙΚΑ. Τα "ρετιρέ" των Δεητζήδων, που ξεκοκαλίζουν συντάξεις των τρισήμιση χιλιάδων ευρώ ,παριστάνουν πως είναι στο ίδιο στρατόπεδο με όλους τους χαμηλόμισθο-συνταξιούχους! (Και με αυτήν την ευκαιρία,λοιπόν, ζητάμε και μεις  να μας αποκαλύψει ο Φωτόπουλος και ο εργατοπατερικός περίγυρός τους: 1. Πόσες είναι οι  μικτές και οι καθαρές αποδοχές τους πριν ενάμιση χρόνο και ποιες  σήμερα; 2.Πόσο καιρό έχουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές της ΔΕΗ να "πατήσουν πόδι" και να εργαστούν σε γραφείο ΔΕΗ ; 3. Ποια θέση είχε όλα αυτά τα χρόνια στον  πασοκικό, κομματικό μηχανισμό και με ποιους συγκεκριμένους πασόκους μεγαλουπουργούς "συμποσιαζόταν" ο Φωτόπουλος; 4. Πόσες χιλιάδες συνταξιούχους έχει η επιχείρηση της ΔΕΗ,τί εξάπαξ πήραν και τί ποσά συντάξεων εισέπρατταν μέχρι πριν ενάμιση χρόνο και τι ποσά εισπράττουν σήμερα; ( Ας διευκρινιστούν αυτά τα ζητούμενα και ας τολμήσουν μετά με τα διακριτικά της ΓΕΝΟΠ στο πέτο να πάνε μια βόλτα οι συνδικαλιστάδες αυτοί κατά Κοκινιά ,Πέραμα,Νίκαια και Σκαραμαγκά μεριά.΄Αντε,λεβέντες μου, "ιδού η Ρόδος, ιδού και το...πήδημα".Τολμήστε.)

Οι λέξεις,οι ιδέες,οι αγώνες έχουν χάσει πια τη σημασία τους στην Ελλάδα. Μέχρι και τον άθλιο Πλεύρη ακούσαμε να λέει πως ...αγωνίζεται για την ελευθεροτυπία,το δικαίωμά του, δηλαδή,να "φτύνει" τα λιωμένα πτώματα των εκατομμύριων εκτελεσθέντων στους φούρνους των  ναζιστικών στρατοπέδων. Τώρα, ακούμε τους κλέφετες της ΔΕΗ ,που κατασπατάλισαν στις παχυλές απολαβές τους την περιουσία  μιας από τις πιο κερδοφόρες  ελληνικές επιχειρήσεις και την κατάνησαν υπερχρεωμένη,να καλούν σε συστράτευση τους χιλιάδες άνεργους και πένητες αυτής της χώρας,που κατάντησαν έτσι,επειδή ακριβώς οι "Μαυρογιαλούροι" της πολιτικής και των συντεχνιών,τους στέρησαν ό,τι δικαιωματικά ανήκει σε όλους τους ΄Ελληνες.

 "Σημεία των καιρών", θράσος και καιροσκοπισμούς...καρατίων;

 

                                                       23-11-2011

 

"Ανυποχώρητοι στο κτίριο της ΔΕΗ παρά την εισαγγελική διορία.

Συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ επί της οδού Μεσογείων που τελεί υπό κατάληψη από την Κυριακή, συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, παρά τη διορία που τους έδωσε ο εισαγγελέας να έχουν αποχωρήσει μέχρι τις 21:00. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο σημείο για συμπαράσταση. Στο σημείο οι Γλέζος Κουρουπλής Τσίπρας" (ΜΜΕ)

 

 Υποκριτές, κουτοπόνηροι, αδίστακτοι τα λαμόγια της ΔΕΗ με τα τριχίλιαρα μισθούς, πασκίζουν να αποκτήσουν ιδολογικό "άλλοθι" στη λυσσαλέα αντίδρασή τους, γιατί χάνουν την "κουτάλα". ΄Ολοι το ξέρουν, βέβαια,πως ο...αγώνας τους  είναι για την  πάρτη τους, τα κεκτημένα που χάνουν,τους "πακτωλούς" που έρρεαν τόσα χρόνια στα "βαθιά" ταμεία της συντεχνία τους και που τώρα πια στερεύουν. Γι΄αυτό σκυλιάζουν, δεκάρα δε δίνουν για το φτωχό,κι ας λένε. Τόσα χρόνια που του έκοβαν το ρεύμα του φτωχού, γιατί δεν έβγαζαν τσιμουδιά; Πού ήταν "χτες" οι όψιμοι "Ρομπέν των Δασών", εργατοπατέρες; Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν πως υπάρχουν και άφραγκοι, που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα? Κανέναν, φυσικά,δεν πείθουν οι  άθλιοι "Φωτόπουλοι".Κανείς πλέον δεν μπορεί, εδώ που φτάσαμε, να κρυφτεί "πίσω από το δάχτυλό" του.

Για να δούμε τώρα πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση;  Θα ενδώσει στους τσαμπουκάδες της  ΓΕΝΟΠΟΜΑΦΙΑΣ ,που κατέβαζε τόσα χρόνια με το έτσι θέλω το "διακόπτη",πλήττοντας αποκλειστικά τις ευρύτερς λαϊκές μάζες (αυτές που τάχα μου σήμερα κάνει πως τις νοιάζεται), ή θα ακολουθήσει κι αυτή την "πεπατημένη" των...πελατειακών σχέσεων και θα κάνει "τουπεκί";

Μια "χούφτα" λαμόγια είναι οι...αγωνιστάδες αυτοί. Κοινοί απατεώνες, που κατασπατάλησαν για μισό αιώνα τον πλούτο μιας ανθούσας επιχείρησης σε "ρετιρέ"  μισθούς και "πέτσινα" επιδόματα  (3.200 ευρώ ήταν η σύνταξη ενός απόφοιτου Λυκείου,τεχνικού της ΔΕΗ!).Τώρα  διεξάγουν "ιδεολογικούς" αγώνες για τη ...χαμένη μάσα.

Οι λέξεις ,αλλά και οι πράξεις έχουν χάσει πια  τη σημασία ,το συμβολισμό και την αποτελεσματικότητά τους σ΄αυτή τη χώρα (όπως χάθηκε και η αξιοπρέπεια και όλα τ΄άλλα). Τώρα μείνανε οι "Φωτόπουλοι" να αναγορεύονται σε ...Τσε Γκεβάρα και η μείωση των παχυλών αμοιβών από τα τρία χιλιάρικα στα δυόμιση ,ως..."νυν υπέρ πάντων ο αγών"!

Αλλά, αυτή η φαρσοκωμωδία έχει πολλούς ηθοποιούς και ατελείωτες πράξεις. Στο έργο εκτός της ΓΕΝΟΠΟΜΑΦΙΑΣ πρωταγωνιστούν οι επίσης σπουδαίοι θεατρίνοι Κουρουπλής, Γλέζος και,  φυσικά, ο "ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" ...Τσίπρας.  Κύριε,Ιησού χριστέ,Σωτήρ!

Τί αισχρό και τραγικό ,τι ιλαρό και γελοίο  δεν είδε αυτός ο τόπος στην πολύπαθη ιστορία του! Και τί πρόκειται να δουν ακόμα τα ματάκια μας.

 

 

                                          

                                                22-11-2011

 

 

"Εισαγγελική κλήση στον Ι. Καπελέρη

Ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα, Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Ι. Καπελέρης.

Η κλήση αφορά τη διερεύνηση καταγγελίας για μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.(MME)

Εισαγγελική κλήση στον Ι. Καπελέρη

 Δικάζουν φοροκλέφτες επιχειρηματίες ,καλούν γενικούς γραμματείς υπουργείων και εφοριακούς,τους κάνουν "ντα" με τρίχρονες αναστολές και τους στέλνουν "όμορφους και ωραίους" στις βίλες,που έφτιαξαν με τα κλεμμένα, να "πίνουν εις υγείαν των κορόιδων".

Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας!

 

 

_________________________________________________________________________________________________

"Δεσμεύσεις Σαμαρά και μετά τις εκλογές ζητούν οι Ευρωπαίοι

Τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά και για την "Μετά Παπαδήμον εποχή" ζητούν οι Ευρωπαίοι. Απαραίτητη η υπογραφή του για την εκταμίυεση της 6ης δόσης.

 

Στην επιστολή που απέστειλε χθες Δευτέρα ο κ. Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτένς και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων, ενημέρωνε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την αναγγελία διενέργειας δημοψηφίσματος από τον τέως πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου. Με τις "κατάλληλες αλλαγές" και εφόσον απευθυνθεί στα κατάλληλα πρόσωπα, η επιστολή Σαμαρά καλύπτει τα αιτήματα των Ευρωπαίων."(ΜΜΕ)

 

 

  "Η επιστολή Σαμαρά καλύπτει τα αιτήματα των Ευρωπαίων."

 Αντωνάκη, "πάσα θάμα τρεις ημέρες,το μεγάλο τέσσερις",λένε κάτω κει στο χωριό σου στη Μεσηνία. Τόσο ("τρεις) κράτησε και σένα ο τσαμπουκάς, του "δεν υπογράφουμε".΄Οχι μόνο θα υπογράψεις για την εκταμίευση της... 6ης,αλλά και της "7ης" και της "8ης" και... της όποιας άλλης.΄Οσο,δηλαδή, αντέξουν οι Ευρωπαίοι να βάζουν χρήμα στον "πίθο των Δαναϊδων " . (διάβαζε: ΄Οσο επιτρέψει  η, ως ιός, εξαλπλούμενη κρίση σε όλη την Ευρώπη, να υπάρχει χρήμα).

 

 Να το πάρετε όλοι εσείς εκεί στα κόμματα είδηση: Ο καιρός της δημαγωγίας, της κοροϊδίας, των πελατειακών σχέσεων, με μια λέξη του "μαυρογυαλουρισμού" πέρασε ανεπιστρεπτί. Κουμάντο τώρα κάνει η Ευρώπη. Μην παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.Εκτός κι αν, όντως δεν φτάνει εκεί το μυαλό σου, δοθέντος ότι δεν είσαι και για πολλά-πολλά ελόγου σου.

_________________________________________________________________________________________________

"Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στάση εργασίας από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου υλοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.(MME)

Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 Πάρτε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ,φέρτε πίσω τις "παλιές, καλές ημέρες" και αφήστε τα λαμόγια της τοπικής αυτοδιοίκησης να ροκανίζουν τα κλεμμένα λεφτά,που αφειδώς τους μοίραζαν οι κατά τόπους...ρέκτες της κομπίνας και του ρουσφετιού  δήμαρχοί τους.

Η ελεεινή αυτή κόπρος της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει κάποτε να ξεβρομίσει. Να  έρθουν στο φως οι αριθμοί και οι διαδικασίες των προσλήψεων,οι μισθοί, τα επιδόματα και οι λοιπές παροχές που δώριζαν στους οπαδούς τους οι "επαγγελματίες" τοπικοί "άρχοντες". Να ελεγχθούν επίσης σε ποια έργα (σαν της... "΄Αρτας το γιοφύρι") υποτίθεται πως πήγαιναν επιδοτήσεις,δανεικά λεφτά και άλλα κονδύλια,που με περισσό ζήλο ξόδευαν οι δήμοι. Θα αποδειχτεί πολύ εύκολα το "μεγάλο φαγοπότι των ημετέρων" ,η τρελή κομπίνα και η απίστευτη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Αλλά,να μη μείνουμε εκεί.Αλλιώς, δεν έχουν σημασία ούτε οι έλεγχοι ούτε η δημοσιοποίηση  των ονομάτων των αρπαχτικών. Η ουσία είναι να επιστραφούν τα χρήματα ,να γίνουν δημεύσεις περιουσιών,τρίτης και τετάρτης γενεάς, να περάσουν στη φυλακή το υπόλοιπο της ζωής τους οι απατεώνες.Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει η χώρα  και να  εξασφαλιστεί η περιζήτητη κάθαρση.

Συνέλληνες,πατριωτάκια,φίλοι και συμπολίτες,ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΚΑΛΟΙ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ,  κλέφτες και έντιμοι, "νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες"  δεν μπορεί να είμαστε.Ούτε μας εξουσιοδοτούν οι γενιές που έρχονται   να  δίνουμε  συγχωροχάρτια με την ανοχή μας σε εκείνους που υποθήκευσαν το μέλλον τους. Οι ημέρες είναι σκληρές και "οι καιροί ου μενετοί".

  ________________________________________________________________________________________________

"ΔΕΗ: Συνεχίζεται η κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος

Η κατάληψη στη λεωφόρο Μεσογείων προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, η οποία διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.Η εντολή της εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.(MME) 

 Φωτόπουλοι:  Ο απόλυτος εξευτελισμός κυβέρνησης και  δικαιοσύνης. Τίποτα δε θα πάθουν.

                                                                     21-11-2011

"Συνελήφθη ο Κ. Γιαννίκος

Στη Βούλα συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ, Κ. Γιαννίκος.για χρέη προς το δημόσιο. Τα χρέη φτάνουν το1.200.000 ευρω. O κ. Γιαννίκος, εκτός από μεγαλομέτοχος του Άλτερ, είναι ακόμη ο κύριος μέτοχος της εφημερίδας "Ο Επενδυτής", ιδιοκτήτης της εταιρίας "Modern Times" και της "Ελληνικής Θεαμάτων" στην οποία ανήκουν πολλά θέατρα της Αθήνας μεταξύ άλλων το θέατρο Παλλάς, αλλά και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής "Lyra".(MME)

 

 

 

 Νομίζετε πως ο συνέταιρος του Κουρή και το... αφεντικό του Νίκου Χατζηνικολάου θα πάει, έστω και 1 ώρα, φυλακή; ΄Οχι,βέβαια.΄Ασε που δεν έχει και τίποτα στο όνομά του για να του κατάσχουν, λένε κάποιοι που ξέρουν από "μέσα" τα πράγματα.Πρόφτασε εδώ και καιρό και τα "καβάντζωσε". ΄Ετσι,τουλάχιστον,νομίζει.

Θα περιμένουμε να δούμε, πριν προχωρήσουμε σε αποκαλυπτικότερη κριτική.

 

 

 

 

 

 

                                                   20-11-2011

 

                 Το ευρώ στο χείλος της αβύσσου  Διαιρεμένη και πανικόβλητη η ηγεσία της Ε.Ε. παρακολουθεί την κρίση να χτυπάει την πόρτα της Γαλλίας, του Βελγίου, της Αυστρίας. (ΜΜΕ).

 

 Τί θα κάνετε τώρα, λεβέντες μου, απανταχού της γης, που ο "κόσμος θα γυρίσει ανάποδα"; Για όλα έφταιγε η Ελλάδα λοιπόν, με τους τεμπέληδες,του κλέφτες,τους πονηρούς. Ζητούσατε "αποδιοπομπαίο τράγο" και νομίσατε προς στιγμήν πως τον ανακλύψατε στο "μαύρο πρόβατο" της Ε.Ε, την Ελλάδα. Αλλά οι... εργατικοί και έντιμοι Γάλλοι, Βέλγοι, Αυστριακοί, που πολύ γρήγορα θα εισπράξουν κι αυτοί τα επίχειρα της κρίσης; Τί έχετε να πείτε γι΄αυτούς τώρα;

΄Οχι πως εμείς οι ΄Ελληνες δεν είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν είναι αλήθεια όσα μας καταμαρτυρούν. Αλλά, η πραγματική αιτία του κακού δεν είναι σίγουρα  οι ΄Ελληνες. Λίγο ως πολύ, οι περισσότεροι λαοί έχουν τις ίδιες παθογένειες, άλλος περισσότερο (΄Ελληνες) ,άλλος λιγότερο (Γερμανοί). Αυτά όμως είναι στην ουσία "άλλοθι", προφάσεις και δε φτάνουν σήμερα για να εξηγήσουν το μέγεθος και την ταχύτητα της κρίσης. Επομένως; Μήπως αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την ουσιαστική αιτία της ; Φυσικά.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ είναι η αιτία. Ο στρεβλός τρόπος που λειτουργεί .Ο αφύσικος δρόμος που διάλεξε να πορευτεί ο κόσμος. Και όχι μόνο στην οικονομία. Η  Ιστορία διδάσκει στις γενιές πως η απεμπόληση των νόμων και των αρχών της Φύσης οδήγησαν την ανθρωπότητα στο αδιέξοδο (πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό κ.λπ). Η άρνηση του ανθρώπου να συμμορφωθεί με τις επιταγές της Φύσης και η επιλογή του να βαδίσει δικιά του πορεία ,ερήμην της Φύσης,  ευθύνονται για όσα έχει υποστεί και υφίσταται.΄Οσο για την Οικονομία (μια και αυτή η παράμετρος της κρίσης υπερτονίζεται σήμερα), η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μορφή της που έχει τα ιστορικά εχέγγυα να επιβιώσει είναι Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΓΩ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΟΡΦΕΣ που δοκιμάστηκαν ανά τους αιώνες,  ΑΠΕΤΥΧΑΝ, επιβεβαιώνει και πάλι η πείρα και η αμερόληπτη κρίση της Ιστορίας.

_________________________________________________________________________________________________

 

 

 ________________________________________________________________________________________________

"Απειλεί με διακοπές ρεύματος η ΓΕΝΟΠ-"Μολών λαβέ κύριε Παπαδήμο"

Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία «μικρής ΔΕΗ». (ΜΜΕ)

 

 

"Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων πραγματοποίησαν απόψε συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.(ΜΜΕ)

Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ

 

 

 

 

 Πρόκειται για μαφιόζους. Είναι φασίστες. Βιομηχανία "ενημέρωσης","Δεητζήδες" και "κίτρινη μαφία" των ταξί είναι οι πιο αδίστακτες συντεχνίες στη χώρα. Το έχουμε γράψει χίλιες φορές. Για το μόνο που νοιάζονται, είναι η πάρτη τους. Για τα υπόλοιπα...."Γαία πυρί μιχθήτω". Οι πελατειακές κυβερνήσεις δεν είχαν ούτε τη βούληση ούτε τη δύναμη να τους συντρίψουν. Τώρα, ήρθε η ώρα η νέα κυβέρνηση να δείξει αν πραγματικά έχει σκοπό να συγκρουστεί με αδίστακτα συμφέροντα και άρρωστες ελληνικές  νοοτροπίες, για να βγάλει τον τόπο από την κρίση ή είναι κι αυτή άχρηστη και επικίνδυνη,όπως οι προηγούμενες. Αν, με το που θα "κατεβάσει τους δικόπτες" η μαφία της ΓΕΝΟΠ, την ίδια στιγμή, δεν ξεδοντιάσει  τους "τζάμπα μάγκες",τους τσαμπουκάδες του "γλυκού νερού" εργατοπατέρες, σαν τον εικονιζόμενο Φωτόπουλο, με μαθηματική ακρίβεια θα αποτύχει παντού. Σήμερα, δίνει τις αποφασιστικές "εξετάσεις" της, αυτή η ώρα είναι η πιο κρίσιμη για το μέλλον της ίδιας της κυβέρνησης και της χώρας. Πείτε στους άθλιους ,με τις ακροδεξιές συμπεριφορές Φωτόπουλους "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ".

Τσακίστε τους, αλλιώς μαζεύτε τα. Χάνουμε το χρόνο μας μαζί σας.

 

 

 

 ___________________________________________________________________________________________________

      "Έρχονται νέα μέτρα - φωτιά το 2012

Χαράτσια, αύξηση του ΦΠΑ, ψαλίδισμα καθαρών μισθών και συντάξεων, αλλαγή στο σύστημα συλλογής αποδείξεων τα νέα μέτρα για το 2012" (MME)

Αρχή της εβδομάδας  σήμερα και να πώς ο ελληνικός τύπος στην πλειοψηφία του την υποδέχεται. Φοβιστικοί, μεγαλογράμματοι τίτλοι, σοκαριστικές εικόνες και υπονοούμενα που καλλιεργούν την απόγνωση, τη φρίκη, την απαισιοδοξία, την κατάθλιθψη.΄Ετσι θέλει η βιομηχανία της "ενημέρωσης" τον πελάτη της. Αποχαυνωμένο, πανικόβλητο, εξουθενωμένο, αδύνατο.΄Ενα λούζερ. Τέτοιος αναγνώστης-θεατής-ακροατής είναι ευάλωτος, αδύναμος, παραδομένος στις ορέξεις και στα συμφέροντα των βαρόνων των ΜΜΕ και των υπαλλήλων τους δημοσιογράφων. Μια ανήθικη,αισχρή βιομηχανία-συντεχνία.Χειρότερη δεν υπάρχει.

Πολεμήστε τους.

 

                                    

 

 

 

2. "ΔΡΩΜΕΝΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

     ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΥΛΗ

                                               26-11-2011

 

 

***"Η ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επικυρώνοντας σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αρτας έκρινε ότι έχει παραγραφεί η δίωξη επιχειρηματία για καθυστέρηση πάνω από 4 μήνες καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, που όταν βεβαιώθηκαν από τη ΔΟΥ της περιοχής το 2003, ανέρχονταν σχεδόν σε 4 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές έγιναν απαιτητές τον Ιούνιο 2003, αλλά το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη επιδόθηκε στον κατηγορούμενο τον Ιούλιο του 2009, όταν πλέον είχε περάσει η 5ετία και συνεπώς έχει επέλθει παραγραφή του σχετικού αδικήματος.

Την ίδια ευνοϊκή εξέλιξη της ποινικής υπόθεσής τους μπορεί να έχουν και άλλοι μεγαλοοφειλέτες και να "πέσουν στα μαλακά" γλιτώνοντας από τα ποινικά προβλήματα, εφόσον η υπόθεσή τους αργήσει να φθάσει στο ακροατήριο επί 5 χρόνια από τότε η ΔΟΥ βεβαίωσε το χρέος, ανεξάρτητα αν η καθυστέρηση οφείλεται στις φορολογικές υπηρεσίες ή στις δικαστικές αρχές."(ΜΜΕ)

Για να δούμε η κυβέρνηση,που λέει πως επείγεται να μαζέψει λεφτά στο δημόσιο κορβανά και χαρατσώνει κυρίως τους μη έχοντες,  θα περάσει νόμο με τον οποίο η φοροδιαφυγή θα θεωρείται  "έγκλημα καθοσίωσης" και όχι μόνο δε θα παραγράφονται τα μεγάλα  χρέη,αλλά οι οφειλέτες θα πηγαίνουν και φυλακή;

Εμείς,θα περιμένουμε ακόμα με υπομονή να δούμε πού το πάει ο κύριος Παπαδήμος και οι συν αυτώ. Μέχρι σήμερα,η νέα κυβέρνηση αδρανεί, κανένα σοβαρό βήμα δεν έχουμε δει να γίνεται. Πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτό το θέατρο; 

 

 

***1."Σημαντική ενίσχυση των ισλαμιστών στο Μαρόκο

Οι ισλαμιστές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι οι μέχρις ώρας κερδισμένοι στις βουλευτικές εκλογές του Μαρόκου, καθώς υποστηρίζουν ότι εξασφαλίζουν πάνω από 100, σε σύνολο 395 στο μαροκινό κοινοβούλιο.

 

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «ιστορική καμπή». «Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπουν να πούμε ότι θα κερδίζουμε πάνω από 100 έδρες από τις 395 του μαροκινού κοινοβουλίου», δήλωσε ο Λαχσέν Νταούντι, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος .

«Είναι μια ιστορική καμπή», υποστήριξε επίσης ο Μουσταφά ελ Χέλφι, εκδότης της κομματικής εφημερίδας."(MME)

 

2."Η Άστον ζητά τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο

Να σταματήσουν οι συγκρούσεις στην Αίγυπτο ζήτησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Η Άστον ζήτησε τη διεξαγωγή «ανεξάρτητης έρευνας» για τις συγκρούσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 40 ανθρώπους, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι."(ΜΜΕ)

 

 

3."Η Συρία στην «αγκαλιά» του Ιράν μετά το τελεσίγραφο του αραβικού κόσμουΕνας υποστηρικτής του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ κρατάει πανό με την ιρανική και τη συριακή σημαία και την επιγραφή «Ευχαριστώ Ιράν» στη διάρκεια «ευχαριστήριας» συγκέντρωσης μπροστά από την ιρανική πρεσβεία για την υποστήριξη που προσφέρει η Τεχεράνη στο συριακό καθεστώς."(MME)

 

 

 

"΄Εσπειρε ανέμους" το ΝΑΤΟ "θερίζουμε θύελλες" εμείς στη Μεσόγειο. Οι μεγάλες ανατροπές που πέτυχαν οι φανατικοί Μουσουλμάνοι στις χώρες της Μ.Ανατολής, μόλις αρχίζουν να αχνοφέγγουν.Με "Δούρειο ίππο" τα "νόμιμα" κόμματα των Αδελφών Μουσουλμάνων", του "Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξες " και άλλα,  υπό τέτοιος βαρύγδουπους -καμουφλάζ τίτλους φερόμενα,θα παρέχουν κάθε είδους βοήθεια σε εξτρεμιστικές ομάδες "μαρτύρων" και φυσικά μυστική συνεργασία με το Ιράν των Αγιοταλάχ. Θα προχωρούν επίσης σε προγκρόμ των πραγματικών ακτιβιστών των χωρών τους, οι οποίοι, από επαναστατικό ζήλο κινούμενοι περισσότερο, συνεργάστηκαν απερίσκεπτα με τους Μουσουλμάνους στις πρόσφατες εξεγέρσεις και τους πρόσφεραν την εξουσία στο "πιάτο".Παράλληλα και εν καιρώ, θα πετάξουν έξω από τις χώρες τους Αμερικανούς και Ευωπαίους ,των οποίων η αρπακτικότητα,η "βουλιμία" και η αλαζονεία  συσκότισαν τα μυαλά  και "πριόνισαν το κλαρί" πάνω στο ποίο κάθονταν κι αυτοί κι εμείς. 

 

 

 

 

 

 

                                             24-11-2011

 

***  Ψαριανός  στο περιοδικό Informer: " Επίσης, πολλοί - και φίλοι μας - λένε ''εγώ ψηφίζω ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ ή ΑΠΕΧΩ κι έχω τη συνείδηση μου ήσυχη, δεν ψήφισα κανέναν κερατά''! Ρε φίλε, αριθμητική ξέρεις; Αν στους 1000 οι 950 ψηφίζουν άκυρα, λευκά ή απέχουν και οι 30 ρίξουν Ψ και οι 20 Χ, ο Ψ θα κάνει κυβέρνηση - δηλαδή Εγώ! - ο Χ θα 'ναι Αντιπολίτευση και οι 950 ξέρετε ΤΙ ΘΑ "ΝΑΙ; Μην πω καλύτερα, κατάλαβαν αυτοί... Την εικόνα και την ποιότητα των πολιτικών την ζωγραφίζει και την καθορίζει ο κόσμος. Κι αν φίλε μου την πάτησες (μια, δυο, τρεις..) πρόσεχε μην την ξαναπατήσεις. Αν την πάτησες δεκαπέντε φορές, εντός, εκτός, εναλλάξ, που λέμε και στην γεωμετρία, ποιον μουντζώνεις; Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν με σοφία, αλλά είναι δυστυχώς μειοψηφία. Και συνήθως αυτοί ψηφίζουν Μικρά Κόμματα".

Κύριε βουλευτά,τί αφέλειες είναι αυτές που λέτε; Δεν αξίζουν καν σχολιασμού. Πάντως, ψάξτε εδώ σε μας ,σε παλιότερα κείμενά μας, και θα καταλάβετε το αφελές και παραπλανητικό των απόψεων που διατυπώσατε  και  γιατί εμείς πιστεύουμε πως η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  και Η ΑΠΟΧΗ είναι η μοναδική λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Πέρα απ΄αυτά, εν καιρώ, θα δημοσιεύσουμε και μια ολοκληρωμένη πρόταση για την οργάνωση, τη δράση και φυσικά το ιδεολογικό περιεχόμενο αυτού του κινήματος των ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αλλά,"ουκ επέστη έτι  η ώρα".

 

 


"Αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά το Βερολίνο

Έδωσε το πράσινο φως το Βερολίνο για την εκταμίευση της έκτης δόσης καθώς χαιρέτισε την επιστολή Σαμαρά. Ικανοποίηση και από τη Γαλλία. Κανένα σχόλιο ακόμα από το ΔΝΤ

 

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές."

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει εργαλεία που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση.

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. ΣαμαράςΠρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας" (ΜΜΕ)

 Μπράβο ο Αντωνάκης. ΄Οπως πάντα  και όπως όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα, ξέρει να κρατάει το λόγο του. Είπε "τέρμα,εγώ δεν υπογράφω" και το τήρησε ο παλίκαρος. Τίμησε το λόγο του και τα...παντελόνια του.

Τώρα,βέβαια,η φαρδιά-πλατιά υπογραφή κάτω από την επιστολή-υπεύθυνη δήλωση ,δικιά του μεν φαίνεται να είναι, αλλά δεν την... έβαλε ο ίδιος με τα ίδια του τα χέρια. Για να είναι συνεπής σε ό,τι δήλωσε, έβαλε να υπογράψει αντ΄αυτού (α.α)  ο γενικός γραμματέας του γραφείου του.

΄Ετσι,ο υπεύθυνος αυτός άνδρας,που μια μέρα φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα,απέδειξε για άλλη μια φρά και τη... σοβαρότητα και προπαντός την απόλυτη ειλικρίνεια που τον διακρίνουν. Παράλληλα είναι ο μοναδικός ΄Ελληνας,που κατέρριψε τη συμπυκνωμένη σοφία που λένε πως έχουν οι παροιμίες του λαού μας. Οι δύο...τελειωμένες πια  παροιμίες είναι εκείνη που λέει πως "και την πίττα σωστή και το σκύλο χορτάτο δε γίνεται" και η άλλη που υποστηρίζει ότι "δυο καρπούζια δε χωράνε στην  ίδια μασχάλη".Κι όμως,ο δισέγγονος της Πηνελόπη Δέλτα απέδειξε πως γίνονται και τα δύο.

΄Ερμη,Πηνελόπη !

 

 

                                            

 

"Υποκλέπτουν τηλεφωνικές γραμμές του ΟΤΕ

Αποτελέσματα σοκ για τις τηλεφωνικές συνομιλίες διαπίστωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών. Μαγνητοφωνάκια και πλήθος άλλων υποκλοπών εις βάρος απλών πολιτών. Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις για άρση απορρήτου σε ένα χρόνο"(ΜΜΕ).

 Σωπάτε...΄Ωστε έτσι ε; Υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες;

Αλλά, ποιος έχεις λόγους να φοβάται τις υποκλοπές; Και ποιον φοβάται ο...υποκλεπτόμενος; Το-τη σύζυγο, το συνέταιρο, τον ανταγωνιστή,  τον εισαγγελέα; Καλά να πάθει,αφού ζει πολλαπλές ζωές. Εμείς, πάντως, δεν έχουμε να φοβηθούμε καμιά υποκλοπή και κανενός είδους ...αποκάλυψη.΄Ολα είναι υπό το "άπλετο φως" και ζούμε σύμφωνα με εκείνα που πιστεύουμε και υποστηρίζουμε.

Μακάρι,να γίνουν νόμιμες οι υποκλοπές και να είναι ανοικτές οι γραμμές και προσβάσιμες οι τηλεφωνικές συνομιλίες στον κάθε ενδιαφερόμενο. Το καλύτερο,μάλιστα,θα ήταν να υπάρχουν παντού κάμερες,δορυφόροι. Να καταγράφουν τα πάντα, ακόμα και τις λεπτομέρειες. ΄Ετσι μόνο θα παταχτεί η εγκληματικόητα, η παρανομία, η...μυστική διπλωματία, η υποκρισία,τα "πονηρά" καί όσα γενικά δε γίνονται υπό το "φως".

Κι αυτό, φυσικά, δεν έχει να κάνει με καμιά παραβίαση  ατομικών δικαιωμάτων. Σε καμιά περίπτωση. Αντίθετα, όταν ΟΛΑ γίνονται στο "φως" , διασφαλίζονται αποτελεσματικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για παράδειγμα:΄Οταν εσύ τρέχεις με 200 ,επειδή ξέρεις πως δεν πρόκειται κανείς να σε "σταματήσει", περνάς στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, κάνεις κομμάτια μια ολόκληρη οικογένεια και το δικαστήριο σε στέλνει σπίτι σου ,γιατί διέπραξες το έγκλημα από ...αμέλεια, ποιος θα βρεθεί να πει "όχι" στην κάμερα που θα κατέγραφε καρέ -καρέ  την εγκληματική σου οδήγηση; 

Να πούμε κάποτε τα πράγματα με το όνομά τους .΄Ετσι;

 

 

 

 

                                                       21-11-2011

 

 

 

"Η χλιδή πριν από τον εφιάλτη του ΔΝΤ

Αίσθηση προκαλεί το ότι ενώ οδεύαμε προς το ΔΝΤ, ταξίδια χλιδής στο εξωτερικό για τον πρωθυπουργό και αντιπροσωπείας κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών καλύπτονταν από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών

 

Ανοιχτό παραμένει άλλωστε και το γενικότερο θέμα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων κατά την προηγούμενη διετία, για το οποίο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και οι δύο διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και Σταύρος Λαμπρινίδης, δεν έχουν δώσει ακόμα ικανοποιητικές και εξηγήσεις.(MME)

H ελληνική βιομηχανία "ενημέρωσης" έκανε πάλι το θαύμα της. Για λόγους ευνόητους (και φυσικά ανήθικους),προβάλει ως πρώτο θέμα της ημέρας τη..χλιδή του Γιώργου Παπανδρέου και τα ταξίδια του στο εξωτερικό τον τελευταίο καιρό με έξοδα που καλύπτονταν από τα μυστικά κονδύλια.Μάλιστα η έρευνα ζητείται να προχωρήσει και σε βάθος διετίας.

Είπαμε,άτιμη φάρα οι δημοσιογράφοι. Η κατευθυνόμενη αυτή "έρευνα" για τα μυστικά κονδύλια έχει συγκεκριμένους στόχους και γι΄αυτό περιορίζεται στο χρονικό διάστημα που που εξυπηρετούνται οι στόχοι. Αλλά, γιατί ,άθλιοι,να προχωρήσει μόνο στην προηγούμενη διετία   και όχι ακόμα πιο μπροστά; Ας πούμε στο 2004 και 2005, όταν μεταφέρονταν στο Κίεβο με το διπωματικό σάκο  "τούβλα" από άγνωστα ποσά ευρώ; Σε ποιες εκδηλώσεις, που γίνονταν τότε στο Κίεβο ή σε ποιες άλλες...αποστολές και σκοπιμότητες ξοδεύτηκε αυτός ο πακτωλός των κονδυλίων;

Οι σκοτεινές  διαδρομές του παράνομου χρήματος εκείνη την εποχή ,αλλά και άλλες πιο μπροστά, ήταν η αιτία που δολοφόνησαν στο Ουζμπεκιστάν  το συνάδελφο Γιώργο Τριάρχη. Ο άτυχος καθηγητής που ήταν αποσπασμένος εκεί και δίδασκε στο πανεπιστήμιο, είχε μυριστεί την κομπίνα και ζητούσε με δεκάδες αναφορές ακόμα και με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη να ξεσκεπαστούν οι επιτήδειοι, που ξεκοκάλιζαν τα κονδύλια. Τον σκότωσαν "μέρα μεσημέρι" στη μέση της πόλης της Τσακένδης, για να του "κλείσουν το στόμα". Ελληνική δικαιοσύνη, αστυνομία, αρμόδιοι στα υπουργεία, βιομηχανία ΜΜΕ, αν και επανειλημμένα έχουν ενημερωθεί, σιωπούν για το φοβερό αυτό έγκλημα και το συγκαλύπτουν.

Τα μυστικά κονδύλια κρύβουν σωρό...μυστικά,όπως αποτρόπαια  εγκλήματα (και όχι μόνο οικονομικά).Ποιος θα τολμήσει να τα ξεσκεπάσει;

 

***"Επιμένουν στην υπογραφή Σαμαρά οι Βρυξέλλες

Όρο για την καταβολή της 6ης δόσης αποτελούν οι έγγραφες δεσμεύσεις, επαναλαμβάνουν οι Βρυξέλλες. Ξεκαθαρίζουν πως δε εκταμιευθεί η έκτη δόση εάν δεν υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις

Γ. Μιχελάκης: Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα υπογράψει

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα βάλει υπογραφή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης. Διαβάστε στο News 247 τις πέντε ενέργειες του Σαμαρά που επαρκούν για την εκταμίευση της 6ης δόσης"(MME)

 
    

  ** Τώρα, είναι τα μεγάλα ζόρια...Αντωνάκη. Σε στρίμωξαν οι Ευρωπαίοι για τα καλά,επειδή κατάλαβαν τί  πολιτικός σκερβελές είσαι. "Φρου-φρου και αρώματα",κραυγές και...αντριλίκι (σαν τον "τζάμπα μάγκα" προκάτοχό σου), για να κερδίσεις κομματικές εντυπώσεις. Εμ,δε που περνάνε αυτά εκεί πάνω.

 

Τόλμησε, λοιπόν,γραφικέ Μαυρογυαλούρο,να μην υπογράψεις και να μην εκταμιευτεί η 6η δόση και θα δεις για πότε σε κάνουν "σουβλιστό" (και όχι μόνο εσένα) οι συνταξιουχο-μισθοσυντήρητοι, που θα μείνουν απλήρωτοι και μάλιστα "χρονιάρες μέρες".

 

Τί νόμιζες, απατεωνίσκο; Θα μπορούσες να παίξεις με τους...Κουτόφραγκους, όπως με το "συγκάτοικο" Γιώργο;  "Το πονηρό πουλί πιάνετε από τα τέσσερα". Τελειώσανε τα ψέματα. Για τόλμησε,λοιπόν, να μην υπογράψεις. Αντε να δούμε, αν έχεις τσαγανό και κότσια.

 

***"Διαδηλώσεις κατά των στρατηγών στην Αίγυπτο - 20 οι νεκροί

Στους 20 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, Ταχρίρ. Οι διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία ζητούν την αποχώρηση των στρατηγών από την εξουσία ενώ έχουν προγραμματιστεί εκλογές στο τέλος της εβδομάδας.

Τέσσερις διαδηλωτές πυροβολήθηκαν θανάσιμα με σφαίρες αληθινές, δήλωσαν νοσοκομειακές πηγές του Καΐρου".(MME)

 Η εξουσία των "Αδελφών Μουσουλμάνων" μόλις άρχισε να δείχνει  το απαίσο,άγριο πρόσωπό της. Τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα στην Αίγυπτο και τη Μεσόγειο γενικότερα.

 

 

 

 

3. ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ.

 

                                             EΘΝΟΣ.gr/26-11-2011             

NΕΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ 26Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τσίπρας: Για μισθούς και συντάξεις «λεφτά υπάρχουν», για τόκους όχι

Τα φορολογικά έσοδα καλύπτουν τις ανάγκες για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις, τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Οποια τράπεζα δεν μπορεί να εγγυηθεί καταθέσεις "να δώσει τα κλειδιά στο Δημόσιο"

Τσίπρας: Για μισθούς και συντάξεις «λεφτά υπάρχουν», για τόκους όχι

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και πάλι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που προωθεί και η νέα κυβέρνηση, ώστε να εκταμιευτεί η 6η δόση από την τρόικα.

"Ο εκβιασμός ότι δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις είναι μια αθλιότητα. Τα φορολογικά έσοδα για Νοέμβρη, Δεκέμβρη προϋπολογίστηκαν στα 12 δις. Μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο είναι 3,5 με 4. Άλλα 3 οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, σύνολο 7. Συνεπώς τα φορολογικά έσοδα φτάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις", σύμφωνα με όσα είπε στην Free Sunday.

"Ενδεχομένως να μη φτάνουν για να πληρωθούν και οι τόκοι και τα χρεολύσια στους πιστωτές. Αλλά επιτέλους ας το πούνε έτσι στον ελληνικό λαό. Ότι πρέπει πάση θυσία να πάρουμε την δόση για να μη λείψουν οι τόκοι από τους πιστωτές μας. Καμία από τις δόσεις που πήραμε, δεν πήγε σε πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ούτε καν στα ταμεία του ελληνικού κράτους δεν έφτασαν αυτές οι δόσεις. Πήγαν κατευθείαν στην αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, τόκων και τοκοχρεολυσίων", υποστήριξε.

Για το θέμα της στήριξης του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι "Μέχρι τώρα δώσαμε 130 δις, δημόσιο χρήμα και εγγυήσεις, στις τράπεζες. Θέλουν να δώσουμε άλλα 60. Όποιος τραπεζίτης, λοιπόν, δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις του κόσμου πρέπει να δώσει τα κλειδιά της τράπεζας στο δημόσιο, το οποίο με τη σειρά του οφείλει να εγγυάται τις καταθέσεις. Οι μικροκαταθέτες, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, είναι όμηροι του τραπεζικού συστήματος, εδώ και δεκαετίες. Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι κύριοι Σημίτης και Παπαδήμος. Άξιοι συνεχιστές τους οι πρώην πρωθυπουργοί, Καραμανλής και Παπανδρέου. Σήμερα οι μικροκαταθέτες ζουν με τον τρόμο ότι οι καταθέσεις τους θα χαθούν, από το ίδιο το τραπεζικό σύστημα που δημιούργησε την κρίση και επιβιώνει με εγγυήσεις και ρευστό του "κακού" δημόσιου τομέα. Μόνη λύση και μόνη εγγύηση είναι να φορολογηθεί ο πλούτος και να μπουν οι τράπεζες υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο", τόνισε.

 Είπαμε,ο "μαυρογυαλουρισμός" των Ελλήνων  κομματικών είναι (ίδιο) -χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. Κυρίαρχο με άλλα λόγια.Αλλά,τί σημαίνει ακριβώς "μαυρογυαλουρισμός" (νεολογισμός,που χρησιμοποιούμε "ποιητική αδεία¨που λένε στη λογοτεχνία); Αν επιχειρήσουμε να δώσουμε ορισμό,το πιθανότερο είναι πως θα ειπωθούν πολλά, που θα είναι άχρηστα και εν πάση περιπτώσει καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσουν να αποδώσουν επακριβώς το νόημα του όρου. Το καλύτερο, επομένως, για να καταλάβει κάποιος εντελώς  αδαής και ανύποπτος περί τίνος πρόκειται είναι:1. Να δει (και να απολαύσει) την παλιά ταινία (1965) της Φίνος Φιλμς  "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ" του Α. Σακελλάριου με πρωταγωνιστή το Λάμπρο Κωνσταντάρα (υπουργός Μαυρογυαλούρος). Η ταινία σατιρίζει με πολύ καυστικό χιούμορ και περίφημες "ατάκες" τη διαφθορά ,τη διαπλοκή ,το βερμπαλισμό και τον "ξύλινο" λόγο (μπαλκονάτο)  των"πολιτικών" εκείνης της εποχής, που,ως γνωστόν, δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό  μέχρι σήμερα.( Ο μαυρογυαλορισμός φαίνεται εδώ σε μας "ποτέ δε πεθαίνει", είναι  ...διαχρονικός  και μεταβιβάζεται "κληρονομικώ δικαίω"από γενιά σε γενιά 2. Να διαβάσει τί λέει ο "επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ" Α.Τσίπρας στο παραπάνω κείμενο και να ανακαλύψει τα "τρικ", που χρησιμοποιεί (ως εξπέρ παλιάτσος-μάγος) ,για να επιτύχει το ζητούμενο, δηλαδή να κάνει το "μαύρο άσπρο" και την "τρίχα τριχιά".  Απώτερος στόχος, ως γνωστό,είναι να κερδίσει  μικρο-φτηνο-κομματικά οφέλη ο ίδιος και η κομματική του "παραφυάδα".

 

Ας παρακολουθήσουμε,λοιπόν, αποσπάσματα  και ας τα σχολιάσουμε δεόντως. Πρώτα τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ σωστά : α."Τα φορολογικά έσοδα καλύπτουν τις ανάγκες για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις. Τα φορολογικά έσοδα για Νοέμβρη, Δεκέμβρη προϋπολογίστηκαν στα 12 δις. Μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο είναι 3,5 με 4. Άλλα 3 οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, σύνολο 7. Συνεπώς τα φορολογικά έσοδα φτάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις".β. "Καμία από τις δόσεις που πήραμε, δεν πήγε σε πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ούτε καν στα ταμεία του ελληνικού κράτους δεν έφτασαν αυτές οι δόσεις. Πήγαν κατευθείαν στην αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, τόκων και τοκοχρεολυσίων".

 

Τα συνειδητά ψέματα και οι επινοημένες διαστρεβλώσεις τώρα του "Μαυρογυαλούρου"-Τσίπρα στα παραπάνω αποσπάσματα είναι πολλές και εξόφθαλμες.Θα σχολιάσουμε τις σπουδαιότερες, αυτές που και "δια γυμνού οφθαλμού" είναι ορατές: 1.Τα έξοδα του κράτους δεν αφορούν τους μισθούς και τις συντάξεις μόνο,αλλά ένα ολόκληρο πλέγμα οφειλών και υποχρεώσεων (νούμερα με πολλά μηδενικά) του κράτους (από τα πλέον βαρέα,όπως είναι η καταβολή των δόσεων των δανείων  μέχρι τα ευτελή ,την εξόφληση, δηλαδή,των λογαριασμών ρεύματος-τηλεφώνου και τη  συντήρηση ...καμινάδων και  αυτοκινήτων των διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια.Η αλήθεια ,λοιπόν, του Τσίπρα εν προκειμένω είναι μισή και, όπως σωστά λέγεται, όσες μισές αλήθειες κι αν επικαλεστείς, δε φτιάχνεις κατ΄ανάγκη μια ολόκληρη αλήθεια. 2.Οι δόσεις των δανείων που εξοφλούνται δεν είναι για δάνεια "σημερινά", αλλά τουλάχιστον ...δύο αιώνων πριν και είναι  "ευάριθμα". (Να θυμηθούμε μόνο ότι το περίφημο δάνειο για τις πολεμικές αποζημιώσεις μετά τον πόλεμο του 1897,εξοφλήθη τώρα, λίγα χρόνια πριν!). Δάνεια που αφειδώς έπαιρναν οι διάφορες ελλληνικές κυβερνήσεις από συστάσεως ελλληνικού κράτους, για να τα κατασπαταλίσουν  κατά κανόνα στην ικανοποίηση των πελατειακών  υποχρεώσεων στους οπαδούς τους  ή να τα χρησιμοποιήσουν σε διαπλοκή και διαφθορά.

 

Να υποθέσουμε,λοιπόν,όπως λέει ο κύριος Τσίπρας,πως δεν εκταμιεύουμε την επόμενη δόση  και αρνούμαστε να εκπληρώσουμε τις δανεικές μας υποχρεώσεις, τωρινές και προηγούμενες (τονίζουμε,όχι μόνο τις σημερινές, που τεχνηέντως αφήνει να φανεί πως υπονοεί ο "ανήρ"). Τί θα σήμαινε αυτό αυτομάτως; Από τη στιγμή που υπάρχει διεθνές δίκαιο,διεθνείς συνθήκες, διεθνείς υποχρεώσεις,διεθνή δικαστήρια και έχουν μπει ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ και, μια και το κράτος, δεν είναι η κυβέρνηση,αλλά έχει διαχρονική έννοια και ύπαρξη (διευκρίνιση:Εμείς προσωπικά δεν πιστεύουμε σ΄αυτή τη θεωρία του κράτους,αλλά εδώ εξετάζουμε τα δεδομένα,τα υφιστάμενα και όχι αυτά που υποστηρίζουμε εμείς), οι δανειστές μας θα προσέφευγαν "εν ριπή οφθαλμού" σε διεθνή δικαστήρια, τα οποία και πάλι ...εν ριπή οφθαλμού",θα εξέδιδαν αποφάσεις κατάσχεσης κάθε "εθνικού" πόρου και περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη (εν προκειμένω, ημών των δύσμοιρων Ελλήνων). Αυτό με τη σειρά του (κρίκοι αλυσίδας βλέπετε είναι όλα) σημαίνει πως τα περίφημα φορολογικά έσοδα από τα οποία ,όπως αναφέρει ο "παις", καταβάλονται οι μισθοί και οι συντάξεις, θα πήγαιναν περίπατο (άρα δε θα πληρώνονταν μισθωτοί και συνταξιούχοι) πρώτα, γιατί δε θα μπορούσαν να εισπραχτούν αυτά τα έσοδα (από ποιούς θα καταβάλονταν και ποιοί υπάλληλοι θα τα εισέπραταν; "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει",ως γνωστό) και δεύτερο, γιατί τα ταμεία των...Δημόσιων  Ταμείων θα ήταν στην ελεύθερη πρόσβαση- διάθεση οποιουδήποτε ξένου δικαστικού επιμελητή, για να κατάσχει το περιεχόμενό τους υπέρ των δανειστών μας. Δηλαδή, μιλάμε για πολύ...απλά πράγματα.Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο! (Σημείωση:Αν αναρωτηθεί κανείς τί θα κάνει ο κύριος Τσίπρας εκείνη την εποχή, που θα συμβούν αυτά ,  υποπτευόμαστε τα εξής:΄Οτι δεν πρόκειται ποτέ πάλι να εκφωνήσει τέτοιο...μαυρογυαλούριο λόγο. ΄Υστερα, είναι αμφίβολο,αν θα μπορεί να κυκλοφορεί έξω,γιατί οι μαγκουριές που θα εισπράξει από τους γεροντότερους των συνταξιούχων, αν πέσει απάνω τους, θα του καταστήσουν  τον "πωπό  μαύρο".

 

Βέβαια,για να μη συμβούν όλα αυτά, υπάρχουν λύσεις και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε διάφορες επιλογές από τις οποίες παραθέτουμε τις εξής πιο πρόσφορες: α.Να... κηρύξουμε πόλεμο στις χώρες και τους ιδιώτες που μας χορηγούσαν-χορηγούν τα δάνεια. Να τους καθαρίσουμε με αυτό τον τρόπο και...καθαρίσαμε. 2.Να κηρύξουμε τη γνωστή μας πτώχευση (που τη φυλάμε "αμανάτι"),οπότε "έσονται τα έσχατα χείρονα των πρώτων" ή, κοινώς...φασκελοκουκούλωτα.

 

Το ψέμα,η παραποίηση, η χάλκευση,η υποκρισία,η παραπλάνηση είναι οι συνήθεις και βαριές παθογένειες των "Μαυρογυαλούρων". Αυτοί βεβαια τις εκλαμβάνουν ως αρετές και τις λογαριάζουν ως μεγάλα "ατού" που τους προσπορίζουν πλούσια κομματικά οφέλη και εξασφαλίζουν βιωσιμότητα και δημοσιότητα στο φορέα τους.

 

Τόσο μυαλό έχουν,τόσα καταλαβαίνουν.

 

 

 

                                                    24-11-2011

"Οι Έλληνες μπορούν να μας πάρουν και τα σώβρακα"


  είπε ντόμπρα και σταράτα ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τις πολεμικές αποζημιώσεις σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel. Διαβάστε τι είπε για τις πολεμικές αποζημιώσεις και την αμαρτωλή Γερμανία

 

Ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, παραχωρώντας συνέντευξη στο Spiegel χαρακτήρισε την Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αμαρτωλό του 20ου αιώνα ενώ τόνισε πως "η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει ακόμα και τα σώβρακα" εάν διεκδικούσε η χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα σημείωσε πως αν έκανε κάτι τέτοιο τότε η Γερμανία θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς το οικονομικό της θαύμα οφείλεται στην μη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος.

Όσον αφορά την Ελλάδα , ο καθηγητής είπε πως "είναι φυσικό επόμενο η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων".

Τόνισε δε πως "οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας "πάρουν ακόμη και τα σώβρακα".

"Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας".

Πολεμικές αποζημιώσεις τις οποίες ,όμως, δεν εισέπραξε η χώρα, εξαιτίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του κράτους της Δεξιάς,που ήθελαν να κρύψουν τις πομπές τους, τη συνεργασία τους, δηλαδή, με τους Γερμανούς στην "Κατοχή" και φρόντισαν να θάψουν τότε ( στη "βράση") το θέμα. ΄Οταν οι άλλες κατεστραμμένες χώρες της Ευρώπης εισέπρατταν τις πολεμικές αποζημιώσεις τους από τη Γερμανία, ο ...δικός μας εδώ Κωνσταντίνος Καραμανλής (κατηγορήθηκε και ο ίδιος ως συνεργάτης των Γερμανών) με το νόμου του 1958  "περί αναστολής δίωξης εγκληματιών πολέμου" και με ένα δάνειο 200 εκατομμυρίων δραχμών, που χορήγησαν στη χώρα οι Γερμανοί, έβαλε την ταφόπλακα στις διεκδικήσεις. Η Δεξιά των δοσιλόγων,των εγκληματιών,των βιαστών,των δολοφόνων,των κλεφτών, έκανε πάλι το θάμα της. ( Αυτή η παράταξη είναι ο "δαίμονας" της Ελλάδας,να μην το ξεχνάμε και όχι μόνο στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων).

Να μην τα ρίχνουμε όλα στους Γερμανούς,λοιπόν.  

 

 

 

Τελικός στόχος είναι οι αποδοχές να περικοπούν κατά 35% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009

Μειώνονται κατά 25% οι μισθοί στις ΔΕΚΟ - Πλαφόν τα 2.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2011

Στην άμεση μείωση κατά 25% των αποδοχών των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, ζητά με εγκύκλιο του ο ειδικός γραμματέας Γ. Κυριακός.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι διοικήσεις 11 φορέων θα  πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων  σε ποσοστό ως 25% σε σχέση με τις αποδοχές του Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας που εποπτεύει όλες τις ΔΕΚΟ,  τελικός στόχος είναι οι μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2009, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό του 2012.

Ως ανώτατο όριο αποδοχών ορίζεται στα 2.000 ευρώ και όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο «αν  υπάρχει «υπερβάλλουσα μείωση» να κατανεμηθεί ισόποσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών δηλαδή το 2012 και το 2013.

Παράδειγμα μείωσης μισθού

Υπάλληλος λαμβάνει κατά την 31/10/2011 μηνιαίες αποδοχές ύψους 3.000 ευρώ. Εάν με την εφαρμογή του νόμου οι αποδοχές του θα πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 2.000 ευρώ, τότε οι μηνιαίες αποδοχές του υπάλληλου αυτού θα μειωθούν ως εξής:

 

Από 1/11/2011 έως 31/10/2012: 3.000 – (3.000 x 25%) = 2.250 ευρώ.


Το ποσό των 250 ευρώ που απομένει, για να διαμορφωθούν οι αποδοχές στα 2.000 ευρώ, θα αφαιρεθεί σε δύο δόσεις ως εξής:

Από 1/11/2012 έως 31/10/2013: 2.250 - 125,00 = 2.125 ευρώ.
Από 1/11/2013 και εφεξής: 2.000 ευρώ.

Στις εταιρείες που  θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό είναι οι εξής:

Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ATEbank) Α.Ε.

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε.

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.

Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε.

Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Α.Ε.

Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ) Α.Ε.

ΛΑΡΚΟ

ΟΠΑΠ Α.Ε.

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε.

Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε.

Από το μέτρο αυτό εξαιρέθηκαν μόνο ο ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ, καθώς πλέον ελέγχονται μετοχικά από ιδιωτικά κεφάλαια.

 Να, λοιπόν και με τη "βούλα" του αρμόδιου επιβεβαιωμένα, όσα είπαμε παραπάνω ("...Ρεσιτάλ "Μαυρογυαλουρισμού". "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ") για τους "Φωτόπουλους" της ΔΕΗ με τις απολαβές των 3.000 ευρώ που τώρα θα γίνουν...2250!  Αυτοί οι κλεφταράδες πάνε να μας πείσουν ότι ...αγωνίζονται για το χαράτσι των άνεργων και των χαμιλόμισθων ή,όπως λέει και η Αλέκα για τη...φτωχολογιά  και τα...πλατιά λαϊκά στρώματα.

 

Αμετροεπείς  και θρασύτατοι αμφότεροι.

 

 

 

 

 

Ηράκλειο: Δικαστήριο δικαίωσε δανειολήπτη και διέγραψε χρέος 250.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2011

Εναν ακόμη δανειολήπτη δικαίωσε σήμερα το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, διαγράφοντας ποσό ύψους 250.000 ευρώ από τις 300.000 ευρώ τις οποίες εμφανιζόταν να οφείλει σε διάφορες τράπεζες, ενώ τον καλεί να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, δηλαδή 50.000 ευρώ, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο δανειολήπτης αυτός είχε ένα σημαντικό χρέος, συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, σε διάφορες τράπεζες. Εμφάνισε αδυναμία πληρωμής και έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 3869/2010.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνειά του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτησή του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε από το χρέος των 250.000 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τονίζει «ότι με τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, νιώθει δικαιωμένη και καλεί τους καταναλωτές - δανειολήπτες της Κρήτης, να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, μα προπάντων την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία είναι έτοιμη με το έμπειρο στελεχιακό της προσωπικό, σε εθελοντική βάση, να συνδράμει κάθε πολίτη».
 

Απόφαση "πιλότος".Μπράβο στους δικαστές του Ηρακλείου.

Η παθογένεια της ελληνικής δικαιοσύνης (ειδικά η αδυναμία της να λειτουργήσει ανανεξάρτητα, η χρησιμοθηρία και η υπηρεσιακή ανεπάρκεια κάποιων δικαστών) εντοπίζεται περισσότερο στα ανώτερα-ανώτατα κλιμάκια. Η  "σωστοί" δικαστές στα χαμηλότερα κλιμάκια,όσοι δεν μπήκαν στις σχολές δικαστών,αφού απέτυχαν ως δικηγόροι ( ελέω ελλληνικής ανευθυνότητας και  τσαπατσουλιάς), λειτουργούν ακόμα με  κοινωνική ευαισθησία και κατανόηση.

 

 

 

Απέναντι στην Ιστορία

Του Νότη Παπαδόπουλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011


Λίγο η βαθιά ύφεση στην οποία έχει μπει η Ελλάδα που δεν επιτρέπει τη μείωση των ελλειμμάτων του Δημοσίου χωρίς την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους, λίγο το ντόμινο της κερδοσκοπίας που απειλεί πλέον την ίδια τη Γαλλία, για πρώτη φορά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι δανειστές μας επιτέλους κατανόησαν ότι η συνταγή σκληρής λιτότητας την οποία ακολουθεί η χώρα με εντολή της τρόικας δεν οδηγεί πουθενά.
Ο κ. Ράιχενμπαχ παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες το πρώτο πόρισμά του για την Ελλάδα έδωσε προτεραιότητα όχι τόσο στα ελλείμματα όσο στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσω της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το ξεπάγωμα των μεγάλων έργων της χώρας με κονδύλια του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Το δεύτερο που είπε ο κ. Ράιχενμπαχ είναι ότι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής - υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, είπε, 60 δισ. ευρώ καθυστερούμενες φορολογικές οφειλές απ' τις οποίες εύκολα το κράτος θα μπορούσε να εισπράξει 6-8 δισ.
Σε αυτήν λοιπόν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αναζητήσει ο κ. Παπανδρέου την οργή του κόσμου απέναντι στο ΠΑΣΟΚ κι όχι στη στοχοποίησή του, όπως πιστεύει, από «διαπλεκόμενα συμφέροντα και ΜΜΕ» με αφορμή το δημοψήφισμα. Εντάξει, η απόφαση για δημοψήφισμα χωρίς την προηγούμενη αναλυτική ενημέρωση των Γαλλογερμανών είναι σαφές ότι ήταν η ατυχέστερη στιγμή της κυβέρνησηή του, που δεν μπόρεσε να προβλέψει - ακατανόητο γιατί - το τσουνάμι των διεθνών αντιδράσεων και τη πρωτοφανή ζημιά στην αξιοπιστία της χώρας που προκάλεσε.
Ο κ. Παπανδρέου, που εργάστηκε σκληρά και με ανιδιοτελή τρόπο τα δυο αυτά χρόνια για να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, δεν έχασε την εξουσία από το δημοψήφισμα. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Την έχασε επειδή στράφηκε επανειλημμένως κατά του μισθωτού και του συνταξιούχου (ακόμη και ο συντηρητικός υποψήφιος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι μιλάει για περικοπές παντού εκτός από τους συνταξιούχους), ενώ δεν μπόρεσε να μειώσει το κράτος και να χτυπήσει τους φοροφυγάδες.
Ομως η Ιστορία θα είναι ευνοϊκή για τον κ. Παπανδρέου - αρκεί να καταλάβει ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα. Οπως έλεγε και ο Μισέλ Πλατινι, «είναι καλύτερο να ρωτούν γιατί έφυγες παρά να εκφράζουν την απορία γιατί μένεις ακόμα».

 

 Οι δημοσιογράφοι, όταν...εμπλέκονται στην Ιστορία, λένε όποια χαζομάρα τους κατεβαίνει στο κεφάλι. Παράδειγμα, ο παραπάνω υπάλληλος του ΔΟΛ.  Ο...Νότης ο Ιστορικός, λοιπόν, μας πληροφορεί πως ο Γ. Παπανδρέου έχασε την εξουσία " επειδή στράφηκε επανειλημμένως κατά του μισθωτού και του συνταξιούχου (ακόμη και ο συντηρητικός υποψήφιος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι μιλάει για περικοπές παντού εκτός από τους συνταξιούχους), ενώ δεν μπόρεσε να μειώσει το κράτος και να χτυπήσει τους φοροφυγάδες".

Απίστευτος ο τύπος .Ρεσιτάλ άγνοιας και διαστρέβλωσης.  Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Τον Παπανδρέου για καιρό τον είχαν "εικόνισμα" οι χαμηλομισθωτοί-συνταξιούχοι, οι οποίοι, όντας περισσότερο ενημερωμένοι από το κύριο Νότη, ένιωσαν την ανάσα της στάσης πληρωμών στο πρόσωπό τους .Ο Παπανδρέου κατάφερε να τους πείσει πως εκείνος με τα "πήγαιν'- έλα του στας Ευρώπας" τούς έσωσε και τους εξασφάλισε, έστω και το μίνιμουμ της επιβίωσής τους. ΄Οταν,όμως, ο "σωτήρας" τους με εκείνη την αψυχολόγητη μεν,εξηγήσιμη δε απόφασή του για δημοφήφισμα, έκανε...Τούρκους τους Ευρωπαίους και στην "τρίχα" γλίτωσαν κι αυτό  το ελάχιστό τους, τότε στράφηκαν εναντίον του.΄ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΨΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΜΙΣΘΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ "ΕΠΑΙΞΕ ΖΑΡΙΑ" ΤΟ "ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ", ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕ.(Οι μεγαλόμισθοι, βέβαια, απείρως λιγότεροι από τους πρώτους, των τριων και πέντε χιλιάδων π.χ Οτετζήδες,Δεητζήδες,οδηγοί μέσων μεταφοράς,δικαστές κ.α "στοχοποίησαν" τον τ. πρωθυπουργό και επέσυρε τη μήνιν τους,γιατί τους "έκοψε μαχαίρι" τις παχυλές  αμοιβές).

Από την άλλη,στον ιδιωτικό τομέα (έμποροι, μαγαζάτορες και ρέστοι),αντίθετα απ΄αυτό που γράφει ο...εμφριθής δημοσιογράφος-ιστορικός, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την "άργητα" του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του τ.πρωθυπουργού να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή τους. Το κομματικό κόστος (εκείνοι το "βαπτίζουν" ...πολιτικό) δεν επέτρεψε στην προηγούμενη κυβέρνηση να συγκρουστεί μέχρις εσχάτων με καμιά συντεχνία. Διέπραξαν ακριβώς ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που τους το καταλογίζει φυσικά η Ιστορία).

"Το άσπρο μαύρο" και...τούμπαλιν έκανε στο κείμενό του ο...ιστορικός της συμφοράς.΄Ετσι ενημερώνουν τον "πελάτη" οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των Μέσων Μαζικής Αποποβλάκωσης.Μην τα ξαναλέμε.

 

 

 

4."ΧΡΥΣΕΣ"  ΚΑΙ "ΕΠΙΧΡΥΣΕΣ" ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

     ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΙ         

 

Τελευταία ανανέωση ( 26.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS