HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2075003
H "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ", 27/11-03/12/2011
27.11.11

                    ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

                                              ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

                   "ΚΑΘΑΡΣΗ"  ΣΤΗΝ "ΤΡΑΓΩΔΙΑ"

 

 

 

                                                    

 

 

1. "...MIA FOTOGRAFIA,HILIES LEXIS"

 

 

                                                    3-12-2011

 

"Συνελήφθη ο Λάκης Γαβαλάς

Για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1.480.000 ευρώ, συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας και εισαγωγέας ρούχων, Λάκης Γαβαλάς"Τη σύλληψη έκαναν άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα σήμερα Σάββατο, στο Κολωνάκι.

Όπως αναφέρει το "Βήμα", η σύλληψή του έγινε κατά την επιστροφή του από νυχτερινή διασκέδαση στη λεωφόρου Συγγρού."(MME)

 

 

 

Μια από τις σοβαρότερες  (ίσως πρώτη στη σειρά) αιτίες της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, είναι η φοροδιαφυγή.Και ως γνωστόν, φοροφυγάδες δεν  είναι οι μισθο-συνταξιουχο-συντήρητοι (δημόσιοι και ιδιωτικοί ),αλλά οι τύποι σαν το εικονιζόμενο λαμόγιο , που ούτε λίγο ούτε πολύ, oφείλει στο Δημόσιο   1.480.000 ευρώ! Δηλαδή λεφτά που στερούσε απ΄όλους εμάς τους άλλους,που θελητά ή αθέλητα δεν κλέβουμε κανέναν.

 

Τέτοιους και χειρότερους "Γαβαλάδες" συναντάς κατά χιλιάδες στη χώρα ΄Εχει φρίξει η υφήλιος με την πρωτοφανή φοροκλοπή των Ελλήνων,που δε την συναντάς ακόμα και  σε τριτοκοσμικές χώρες ("εθνικό σπορ" τη χαρακηρίζουν οι ξένοι). Εφοπλιστές, βιομήχανοι-βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες-επιχειρηματίες, γιατροί ,φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, "καλλιτέχνες" παντός είδους και μορφής, μικροί μεγάλοι, επί τόσα χρόνια,όχι μόνο δεν παρουσίαζαν εισοδήματα, όχι μόνο δεν πλήρωναν δεκάρα τσακιστή στο κράτος,αλλά πολλοί απ΄αυτούς έπαιρναν και...επιστροφές από την εφορία και άλλοι, περισσότερο θρασείς, εισέπρατταν  μέχρι και...επιδόματα ανεργίας! Κι αυτά για συναπτά έτη,είπαμε, όχι "χτές και προχτές".

 

Στην ίδια χώρα και εποχή, κάποιο ταλαίπωρο γυφτάκι ,που θα το πιάνανε να ξαφρίζει κανένα περίπτερο και ..." εφέρετο  ενώπιον της  αδέκαστης ελληνικής δικαιοσύνης), ειδικά αν ήταν "υπότροπος εγκληματίας" , θα "έτρωγε καμπάνα"-φυλάκισης που θα ήταν... όλη δικιά του.  ΄Οταν, όμως, ο μόδιστρος Γαβαλάς, ο   επαγγελματία κλέφτης, προσαχθεί ενώπιον της αυτής δικαιοσύνης (καταχραστής δημόσιου και όχι ιδιωτικού χρήματος,το  αδίκημα κακούργημα,δηλαδή), θα καθαρίσει εν ριπή οφθαλμού ή με κάποια  αστεία για το βαλάντιό του πρόστιμα ή με κάτι ανίσχυρες  φυλακίσεις  δύο χρόνων με αναστολή, ως ...έχων "καθαρό ποινικό μητρώο",τρομάρα του!

 

 Αυτή τη στιγμή στη χώρα, στα "χαρτιά" τουλάχιστον, υπάρχει κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" (Ας μη σχολιάσουμε,αν όντως είναι  τέτοια ή όχι.) Οι "εντολείς" της, μάλιστα,  διατείνονται πως η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει κομματικά βαρίδια και επομένως μπορεί να λειτουργήσει πιο ευπεύθυνα, αποτελεσματικά και ανεξάρτητα χωρίς το φόβο του "κομματικού κόστους" (Εμείς λέμε πως δεν είναι έτσι,αλλά ούτε σ΄αυτό θα επιμείνουμε). Τέλος,διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους, πως σκοπός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι η συγκράτηση της χώρας  από τον   ολισθηρό κατήφορο που έχει πάρει εδώ και καιρό. (Σ΄αυτό να συμφωνήσουμε και ας αφήσουμε τα συνωμοσιολογικά περί των τραπεζιτών που έβαλαν τραπεζίτη να φυλάει τα "έρημα" να τα...διαχειρίζεται ο Τσίπρας για να τσιμπάει και κανέναν οπαδό από τους αφελείς και "Αγανακτισμένους").

 

Δε θα προεξοφλήσουμε επίσης την αποτυχία αυτής της προσπάθειας  συγκράτησης του "οχήματος" από την  ανατροπή (αλλά με "φρενάρισμα σε πάγο" θα παρομοιάζαμε αυτό το εγχείρημα) .Θα αναγνωρίσουμε, μάλιστα, καλές προθέσεις και στον πρωθυπουργό και στα μέλη της κυβέρνησής του. Ακόμα και τα κόμματα που παρέχουν "τεχνητή" υποστήριξη και "οξυγόνο" στο κυβερνών σχήμα ,να δεχτούμε πως είναι ειλικρινή.  Εν τάξει με αυτά.

 

 ΄Ελα,όμως,που η ίδια η κυβερνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα, για να βοθήσει τον εαυτό της, να αποκτήσει, κατ΄αρχή τουλάχιστον, η ίδια την "έξωθεν καλή μαρτυρία". Με άλλα λόγια, να δείξει στον κόσμο που περιμένει με αγωνία μια χειροπιαστή απόδειξη και της ικανότητάς της και των επιδιώξεών της, πως είναι εκεί, παρούσα να τα βάλει με "θεούς και δαίμονες". Και  τί, δηλαδή, θα περίμενε ο κόσμος; Απλά, μα τόσο απλά πράγματα, αυτονόητες και πασιφανείς λύσεις, (σαν το "αυγό του Κολόμβου") .Και ποιές είναι αυτές; 'Ο,τι ακριβως ξεκίνησε να κάνει τώρα, αλλά το κάνει αμέθοδα, ατσούμπαλα, αποσπασματικά και μουδιασμένα. Αλλιώς,   με τρόπο...ελληνικό!

 

Ενώ να, με "χοντρική" περιγραφή, αλλά, όμως, ουσιαστική, η πρώτη ενέργεια της κυβέρνησης, που θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει και θα στόχευε:1.Στην άμεση είσπραξη δισεκατομμυρίων "κλεμμένων"-οφειλών. 2.Στην ηθική ικανοποίηση των πολιτών εκείνων, που όλα τούτα τα χρόνια ήταν τα "υπάκουα υποζύγια" (σήκωναν τα βάρη, τα οποία οι άλλοι,οι "μάγκες",οι "πονηροί" αρνιόντουσαν να μοιραστούν) 3. Στην αποστολή  αυστηρού μηνύματος προς όλους, ότι τελειώσανε πια  τα ψέματα,πως τώρα  τέρμα ,"παίρνουμε κεφάλια".

 

Συγκεκριμένα  : Να  συγκροτήσει επιτροπές με "ψημένους" εφοριακούς  και δικαστικούς και να τους εξαπολύσει  σε κάθε πρωτεύουσα νομού  της χώρας , αφού πρώτα   τους έχει  "λύσει τα χέρια" από τη Βουλή   με  νομικό εξοπλισμό.   Να εγκατασταθούν αυτοί οι "κομάντος" για όσο χρειαστεί εκεί και να ζητήσουν να τους προσκομίσουν όλους τους φακέλους των φορολογουμένων της λεγόμενης "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", μικρών και μεγάλων.  Αμέσως- αμέσως οι χιλιάδες φάκελοι των φορολογουμένων ολόκληρου του νομού, περιορίζονται σε  κάποια μικρά πακέτα. Σε μια μέρα, μια ολιγομελής τέτοια επιτροπή, με 10 ώρες δουλειά, θα καθάριζε και 20 τέτοιους φακέλους. Ποιοί χρωστάνε και δεν πλήρωσαν; Ποιοί διατηρούν δέκα χρόνια καφετέρια  στη "Ζαχάρω" και τα έσοδα-έξοδα που δηλώνουν έρχονται "μια η άλλη";   Για πάρε και τα Ε9 της οικογένειας  τα τελευταία αυτά δέκα χρόνια. Για να μας  ενημερώσετε ΟΛΕΣ οι τράπεζες ,αν και ποιους λογαριασμούς διατηρεί ο ελεγχόμενος  . Τί διαπιστώνεις; Πως ο λαμόγιος "καφεπώλης",από τη Ζαχάρω που, όπως είπαμε, δέκα ολόκληρα χρόνια δηλώνει πως ζει αυτός και η οικογένεια με... "αέρα κοπανιστό", έχει  δυο αυτοκίνητα (το ένα 4χ4 στο όνομα του... ά(ν)εργου γιου του), 2 σπίτια (μονοκατοικία "μέσα" και  εξοχικό στον Κακόβατο ). Διατηρεί,επίσης, και στην "Αγροτική"  λογαριασμό με 800 χιλιαρικάκια σε προθεσμιακό με επιτόκιο 4% .

 

Τον τσίμπησες τον κλεφταρά. Τί τον κάνεις; Κατευθείαν δήμευση περιουσίας (πλην της πρώτης κατοικίας)  και "καμπάνα" δέκα χρόνια φυλακή (όχι εξαγοράσιμες ποινές, ούτε μέσα "λιψά" τα χρόνια, δέκα ολόκληρα ,ούτε μια ώρα λιγότερο). Και αν δε σε φτάνουν ,που δε σε φτάνουν, οι φυλακές, ξόδεψε από την ...6η δόση τίποτα "ψιλά", να κτίσεις νέες,  πιο άνετες, να ανακουφιστούν και οι  κρατούμενοι,που στοιβάζονται σήμερα 10 σε ένα κελί).

 

Κύριοι ,της κυβέρνησης "εθνικής ενόητας", ας αφήσουμε το θέατρο. "Οποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα ημέρε κοσκιινίζει" .Κι εσείς, ως φαίνεται, ούτε την πολιτική βούληση έχετε, ούτε το τσαγανό, να φέρετε τα "πάνω κάτω,"να κάνετε τον κόσμο να "τρίβει τα μάτια" του,να σας εμπιστευεί,να σας αγαπήσει,να σας υπολογίσει. Δεν έχετε τίποτα απ΄όλα αυτά και το πιθανότερο είναι πως δε θα τα αποκτήσετε ποτέ.

 

Οπότε,αν σύντομα δεν αναδειχτούν στη χώρα νέες πολιτικές δυνάμεις,αν δεν συγκροτηθεί-οργανωθεί ένα πραγματικό μεγάλο κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (με δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ εκείνων που θα συμφωνήσουν-δεσμευτούν πάνω σε συγκεριμένο πρόγραμμα δράσης και θα το αποδεχτούν, όχι "κέραμοι  και λίθοι ατάκτως ερριμένα").Αν το κίνημα αυτό δε γίνει "λαίλαπα","τσουνάμι" να σαρώσει όλη τη χώρα και να μπουν τα θεμέλια όχι μόνο της ανασυγκρότησης της δικιάς μας πατρίδας, αλλά και της παραπαίουσας Ευρώπης  με την ίδρυση των ΗΜΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΗΠΕ (μεγάλη πατρίδα), ελπίδα δεν υπάρχει καμιά. Η  αποτυχία άλλων προσπαθειών είναι προδιαγεγραμμένη. Και η πτώση της χώρας (και της Ευρώπης, οσονούπω) ,αναπόφευκτη, εκκοφαντική , θανατηφόρα.  


 

 

 

                                               2-12-2011

 

 

                                              A'

"Γέροντας Παΐσιος: «Κλαίω την Ελλάδα, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»!

«Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου...Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό.»

«Η λέξη «Έλληνας» αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά .

Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία....

Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.

Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του. Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».

Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα-και θα το δείτε-ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί.

Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη».(MME)

 

 

Γέροντας Παΐσιος: «Κλαίω την Ελλάδα, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»!

   

                                                             B'

 

"Επανεμφάνιση αλ Καίντα με απαγωγή Αμερικάνου στο Πακιστάν

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή ενός Αμερικανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση στο Πακιστάν.(ΜΜΕ)

 
Επανεμφάνιση αλ Καίντα με απαγωγή Αμερικάνου στο Πακιστάν

 

                ..."Και τα μυαλά στα κάγκελα" αμφότεροι.

 

 _________________________________________________________________________________________________

"Στο Πειθαρχικό ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων

Στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων με το ερώτημα της αποπομπής παραπέμπεται ο αρχηγός της Σχολής, που φέρεται να πρωταγωνίστησε στο περιστατικό με τους χουντικούς ύμνους στην επέτειο του Πολυτεχνείου

 Σύμφωνα με το πόρισμα δύο Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων που διενεργήθηκαν παράλληλα από τη διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στους Ευέλπιδες που απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 20 ημερών.'(ΜΜΕ)

 

 

7

 

 

 Είσαστε καλά,βρε ανόητοι; Τιμωρήσατε με είκοσι ημέρες (στρατιωτική) φυλάκιση τα ανεγκέφαλα "παπουδοπουλάκια",που φιλοδοξούν "αύριο" να μας δέσουν όλους και συζητάτε αν θα διώξετε κλωτσηδόν το αλητάκι της Σχολής που το έπαιζε και αρχηγός και... εσεμνύνετο πως είναι επίδοξος δικτάτορας;

Γιατί δεν απεβλήθησαν ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες στην πρωτοφανή αυτή επίδειξη θράσους,προσβολής και περιφρόνησης σύμπασας της ελληνικής κοινωνίας;Γιατί δε δημοσιεύσατε τα όνόματα και τις φάτσες αυτών των "μούτρων" προς παραδειγματισμό και σωφρονισμό των υπολοίπων; ΄Εχετε δημοσιεύσει στο παρελθόν φωτογραφίες και δημοσιοιποιήσει ονόματα  ακόμα και μικροαπατεώνων  και δε θα δώσετε στη δημοσιότητα  φάτσες και πλήρη στοιχεία  αλητήριων, που  "γράφουν στις αρβύλες" τους  την έννοια του πολίτη και τον φτύνουν κατάμουτρα;

Είσαι,καλά,Αβραμόπουλε;

 __________________________________________________________________________________________________


"Υφυπουργέ, Φούχτελ σού έχουμε ετοιμάσει έδρα στο Δίστομο"

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Πάνου Καμμένου στο Twitter στο άκουσμα της είδησης ότι η Μέρκελ όρισε Γερμανό υφυπουργό με αρμοδιότητα την χώρα μας.

 Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου που πρόσφατα διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, σχετικά με την πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ να διορίσει Γερμανό υφυπουργό με αρμοδιότητα την Ελλάδα."(ΜΜΕ)

Βρε,άθλιε, "στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί".΄Οχι να το παίζουν και αντι-Ναζί  οι δωσίλογοι,οι ταγματασφαλίτες,οι κουκουλοφόροι της Κατοχής. Με τίνων τη βοήθεια και τη συμπαράσταση οι Ναζί μακέλεψαν τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, τα άλλα χωριά;΄Οχι με των πατεράδων-παππούδων του Καμμένου; Τέτοιο θράσος πια;

_________________________________________________________________________________________________

 

"Ερώτηση για τον προυπολογισμό κατέθεσε ο Γ. Παπαθανασίου

Ερώτηση αναφορικά με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012 κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ζητώντας να μάθει αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο προκειμένου να καλυφθούν τυχόν αποκλίσεις."(ΜΜΕ)

Ερώτηση για τον προυπολογισμό κατέθεσε ο Γ. Παπαθανασίου

 Αντί αυτό το "θρασίμι" (ο τελευταίος των υπουργών Οικονομικών της εγκληματικής ανεψιοκαραμανλικής διακυβέρνησης) να βρίσκεται στα "κάτεργα", δικασμένος σε ισόβεια κάθειρξη, κάνει λεονταρισμούς και παριστάνει τον...πολιτικό.  Αλλά,θα έρθει,δε θα έρθει η σειρά σου; Θα είσαι από τους ΠΡΩΤΟΥΣ,θεομπαίχτη, που θα φορέσεις τη στολή με τις ...ρίγες.

"Ο καιρός έχει γρήγορα γυρίσματα",πια αλητήριοι.

 __________________________________________________________________________________________________

 

"Ορκίσθηκε ως υπουργός Επικρατείας ο Παντελής Καψής

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ορκωμοσία του Παντελή Καψή ως υπουργού Επικρατείας , ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια".(ΜΜΕ)

Ορκίσθηκε ως υπουργός Επικρατείας ο Παντελής Καψής

 Δεν έχει τελειωμό η οικογενειοκρατία στην Ελλάδα.Ταλαιπώρησε και θα ταλαιπωρεί επί πολύ ακόμα τη χώρα.  Η οικογένεια Καψή,που ελέω ΔΟΛ  και ΠΑΣΟΚ  έδωσε μέχρι σήμερα δύο υπουργούς (πατήρ και υιός),εκτός από την άσκηση της κομματικής...τέχνης  και της εξαρτημένης δημοσιογραφίας, ξέρει επίσης να παίζει πολύ καλά και στο ταμπλό του εθνικισμού-πατριωτισμού. Γνωστά  τα μοιρολόγια και οι θρήνοι  του πατρός Καψή για τις χαμένες πατρίδες και την... "κόκινη μηλιά"!  (Μάλιστα,λένε, έτσι και σμίξουν Λευτέρης Παπαδόπουλος,Γιώργος Λιάνης και Γιάννης Καψής κι αν πιούν και τίποτα ούζα, η μίρλα δεν έχει τελειωμό  για τη Μ.Ασία και τον απολεσθέντα...Σαγγάριο, ακριβώς μια δεκαετία πριν συμπληρωθεί ένας ολόκληρος αιώνας από την ιστορική εκείνη καταστροφή!)

Κύριε πρωθυπουργέ, χάθηκε ένας άλλος ΄Ελληνας να το κάνεις υπουργό επικρατείας-κυβερνητικό εκπρόσωπο (κι ό,τι άλλο εν πάση περιπτώσει ήθελες),απλά να είναι αξιότερος του χρησθέντος σήμερα Καψή ως υπουργού,αλλά (το σημαντικότερο) να μην είναι υιός,ανεψιός, εξάδελφος,γαμπρός;

Εκτός,και αν αληθεύου οι φήμες πως  ετοιμάζουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ τον Παντελή να τον αξιοποιήσουν κομματικά στις επόμενες εκλογές. Σιγά την αξιοποίηση.

 

 

 

 

 

 

 _________________________________________________________________________________________________

 

"Ψυχροπολεμική αντιπαράθεση αεροπλανοφόρων στην ΝΑ Μεσόγειο

Η Μόσχα απάντησε στην άφιξη του πλέον σύγχρονου αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ ανοιχτά της Συρίας με την αποστολή της ναυαρχίδας της στην ναυτική βάση που διατηρεί στη χώρα.Η Μόσχα έκανε τη δική της κίνηση στην "σκακιέρα" και έστειλε την ισχυρότερη ναυτική της μονάδα, το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουσνέτσοφ στα παράλια της χώρας. Μαζί του μεταβαίνουν στη Συρία και ένα αντιτορπιλικό, ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης και άλλα μικρότερα σκάφη.Μετά την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις όπλων προς το καθεστώς Καντάφι στην Λιβύη, οι Ρώσοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν και τη Συρία από πελάτη, καθώς η Δαμασκός αγοράζει το 7% των συνολικών εξαγωγών ρωσικού αμυντικού εξοπλισμού".(ΜΜΕ)

 

Ψυχροπολεμική αντιπαράθεση αεροπλανοφόρων στην ΝΑ Μεσόγειο

 

Μπα; Κι εμάς που μας έλεγαν  οι "Μεγάλες Δυνάμεις" πως σκίζονται για τις σφαγές των αθώων στις σπαρασσόμενες από τον "εμφύλιο" χώρες και πως τα διάφορα "ΝΑΤΟ"  εισβάλουν σ΄αυτές,  για να  σώσουν τους αμάχους; Τώρα μας λένε στα ίσια πως τα πετρέλαια και οι πωλήσεις όπλων είναι το κυρίαρχο ζητούμενο. ΄Οτι "μετά την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις όπλων προς το καθεστώς Καντάφι στην Λιβύη, οι Ρώσοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν και τη Συρία από πελάτη, καθώς η Δαμασκός αγοράζει το 7% των συνολικών εξαγωγών ρωσικού αμυντικού εξοπλισμού", Ρώσοι και Αμερικανοί  αποφάσισαν να ...ανα-μετρηθούν στη Μεσόγειο για την απόκτηση της "πίτας" ολάκερης.

Μόνο,που κακά τα ψέματα οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να κάνουν πίσω,αφού οι Αμερικανοί με τη δύναμη που διαθέτουν (ειδικά σε αεροπλανοφόρα)  μπορούν να τους κάνουν μια "χαψιά".

Επομένως,πού πας... Πουτινο- καραβάκι με ...τέτοιον καιρό";

Υ.Γ Προσοχή, όμως. Το ξαναείπαμε. Η Συρία δεν είναι Λιβύη. Αν οι Αμερικανο-Ευρωπαίοι, ως ανιστόρητοι που είναι, αρχίσουν πολεμικές επιχειρήσεις στη χώρα αυτή, θα διακινδυνέψουν να ξαναζήσουν ένα νέο "Βιετνάμ". Ας το βάλουν καλά αυτό στο μυαλό τους.

 

 

                                                  1-12-2011

 

 "5:00 Ειρηνικά κύλησαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Πιο μαζική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Λιγότεροι σε σχέση με το αναμενόμενοι οι πολίτες που διαδήλωσαν με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ

14:52 Στην κυκλοφορία δόθηκε η Πανεπιστημίου.

14:44 Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι. Περίπου 20.000 οι συμμετέχοντες σύμφωνα με την αστυνομία.(ΜΜΕ)

 

 

 

 "Πάρτον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου" τον παπού. Σιγά την τιμωρία που θα υποστούν. Αλλά ποιοί θα τιμωρηθούν και πώς; Δε μας λέει το πανώ του κομματάνθρωπου,που μαζί με καμιά 30.000 (τόσους τους υπολογίσαμε εμείς) όμοιους του,κατέβηκαν (πάλι) σήμερα στην Αθήνα να διαδηλώσουν.

 

 

 

 

                                                                     30-11-2011

 

 

 

Βίντεο σοκ: Ρατσιστικό ξέσπασμα μέσα στο τραμ

 "Σοκ: Ρατσιστικό ξέσπασμα μέσα σε τραμ

 

  Σάλο προκάλεσε η ρατσιστική συμπεριφορά μιας Βρετανίδας, σε τραμ του νότιου Λονδίνου. Έχοντας στα χέρια της το παιδί της, άρχισε αναίτια να βρίζει με ακατανόμαστες εκφράσεις αλλοδαπούς επιβάτες, κατηγορώντας τους ότι ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας.

Επιβάτης του τραμ, κατέγραψε με το κινητό του την 34χρονη γυναίκα, η οποία έβριζε ασταμάτητα, προκαλώντας την οργή όχι μόνο των αλλοδαπών, αλλά και συμπατριωτών της που επιχείρησαν να την σταματήσουν.

Όταν μια επιβάτης της ζήτησε να προσέχει τη γλώσσα της γιατί υπάρχουν μικρά παιδιά στο τραμ εκείνη απάντησε: "Έχω και εγώ μικρό παιδί" και πρόσθεσε "Γύρνα στη χώρα σου".

 

Τότε παρενέβη μια άλλη γυναίκα φωνάζοντας "είμαι Βρετανίδα. Τι έχεις να πεις σε μένα;"(MME)


 
                                              ***`
 

 Το φαινόμενο του εθνικισμού-ρατσισμού έχει πλέον λάβει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο σ΄εκείνες,που παρατηρείται λαθραία είσοδος οικονομικών μετανασταστών. Στη Γερμανία,οργάνωση Νεο-Ναζί,μέλη της οποίας συνελήφθησαν πρόσφατα, είχαν δολοφονήσει κατά καιρούς πάνω από εννέα άτομα (Τούρκους και ΄Ελληνα).  Ως γνωστόν, οι Νεο-Ναζί θεωρούν ότι οι  μετανάστες,ειδικά οι Τούρκοι και οι ΄Ελληνες, αλλοιώνουν την ...καθαρότητα της Γερμανικής φυλής,την κουλτούρα και τον πολιτισμό της και παράλληλα ευθύνονται για την οικονομική δυσπραγία κάποιων συμπατριωτών τους. Παλιότερα, τα φαινόμενα επιθέσεων εναντίον μεταναστών από Γερμανούς Νεο-Ναζί ήταν πιο συχνά,με αποκορύφωμα τις δολοφονικές πυρκαγιές,που έβαζαν  σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους καταυλισμών μεταναστών. Από τις φωτιές αυτές κάηκαν αρκετοί άνθρωποι,Τούρκοι στην πλειοψηφία τους και μεταξύ αυτών παιδιά.Τίς προηγούμενες ημέρες,όπως κατήγγειλε  σε δημοσιογράφο ελληνίδα φοιτήτρια, σε βρετανικό πανεπιστήμιο, την ώρα που σηκώθηκε στην αίθουσα για να διαβάσει εργασία της, έμεινε άναυδη ,όταν τέσσερις Γερμανοί συμφοιτητές της αποχώρησαν από την αίθουσα, κραυγάζοντας συνθήματα κατά της Ελλάδας και πετώντας κατά το μέρος της στυλό και "τοξάκια".

 

  Στην Αγγλία,τη Γαλλία,την Αυστρία,τα φαινόμενα της κακοποίησης και του προπηλακισμού  "ξένων",όπως η παραπάνω εθνικιστική -ρατσιστική αντίδραση της Βρατανίδας στο τραμ ή των Γερμανών φοιτητών στην αίθουσα του πανεπιστημίου,  είναι συνήθη φαινόμενα και δεν αποτελούν πια ειδήσεις της επικαιρότητας. Το πιο ανησυχητικό είναι πως με πρόσχημα την τεχνητή διαφορετικότητα του όρου εθνικισμός-ρατσισμός, πολλοί που δηλώνουν "πατριώτες",ειδικά στη Αγγλία και τη Γαλλία, υποστηρίζουν πως δεν είναι απαραίτητα και ρατσιστές. Πιο παλιά στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ είχαμε ανεβάσει  κείμενο στο οποίο σχολιάζαμε στατιστικά δεδομένα στη Γαλλία από τα οποία απεδεικνύετο ότι σε ποσοστό 80% οι Γάλλοι δηλώνουν... πατριώτες, που λατρεύουν τη χώρα τους και τη θεωρούν καλύτερη από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο! Φυσικά,τα ίδια πιστεύουν και για το λαό τους. Ο καλύτερος του κόσμου με ...δεύτερους όλους τους άλλους!  

 

Είναι προφανές  πως ο εθνικισμός και ο ρατσισμός είναι τα "δίδυμα" παιδιά, μιας γέννας και καμιά από τα "μαλλιά τραβηγμένη" θεωρία δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους δύο αυτούς όρους ή να καλλωπίσει τον έναν και να καταδικάσει τον άλλον. Να δανειστούμε ένα παράδειγμα από τη χώρα μας. Για τους ΄Ελληνες ρατσιστές ο Πακιστανός,λαθρομετανάστης ή όχι, είναι  σήμερα το "μαύρο" πρόβατο",ο δακτυλοδεικτούμενος, εκείνος που συγκεντρώνει πάνω του τα περισσότερα πυρά απ΄όλους τους άλλους μετανάστες. Στις αρχές,όμως, της δεκαετίας του '90,που οι Πακιστανοί στη χώρα μας ήταν λιγότεροι,τη ρατσιστική ... υπεροχή είχαν οι Αλβανοί,που υπέστησαν στη χώρα μας για πολλά χρόνια τα "μύρια όσα δεινά".

 

Αν δούμε, λοιπόν, τα πράγματα "ψυχρά" και χωρίς παραμορφωτικούς φακούς, καταλήγουμε στην εξής διαπίστωση: Η συγκεκριμένη  ρατσιστική  συμπεριφορά απέναντι στις δύο αυτές "εθνότητες" που μνημονεύσαμε, έχει ως βασική αιτία την αίσθηση της εθνικής υπεροχής  των Ελλήνων και όχι της φυλετικής και θεωρούν "αυτονόητα"  χώρες σαν την Αλβανία και το Πακιστάν  κατώτερες από πάσης απόψεως. Η Αλβανία, μάλιστα, με την οποία γειτνιάζει η χώρα μας και έχει από  παλιά "ανοιχτούς λογαριασμούς"  για τη "Βόρειο ΄Ηπειρο", αποτελεί  το "κόκινο πανί"  για τη "φυλή" των... Ελληνάρων.

Αν τώρα λάβει  κανείς υπόψη του   πως οι Αλβανοί, σε σχέση με τους Πακιστανούς  είναι πιο "ψημένοι" στη δουλειά, δούλευαν σκληρά και με  φτηνά μεροκάματα (τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια),  θα διαπιστώσει το ακόλουθα: Λόγω της καταγωγής τους  και μόνο οι Αλβανοί  υπέστησαν όλο εκείνο τον εθνικιστικό-ρατσιστικό "τσουνάμι" -παροξυσμό της δεκαετίας του '90,που σε μερικές περιτπώσεις δυστυχώς "καλά κρατεί" και σήμερα. Το...καυκάσιον του χρώματός τους ,η εργατικότητά τους  και η αναμφισβήτητη προσφορά τους στην ανασυγκρότηση -ανοικοδόμηση της χώρας μας,δεν τους έσωσαν από τη "μήνιν" των εθνικιστών-ρατσιστών συμπατριωτών μας.

Αντίθετα,οι αποκαλούμενοι "Ρωσοπόντιοι,οι οποίοι εισέρρευσαν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα με πλαστές οι περισσότεροι ταυτότητες, που πιστοποιούσαν την ...ελληνικότητά τους και με αντάλλαγμα την ψήφο τους ευεργετήθηκαν τα μάλα από τις κομματικές κυβερνήσεις, δεν  αντιμετωπίστηκαν ρατσιστικά από τους ΄Ελληνες. Και να σκεφτεί  κανείς πως  εισήγαγαν και επιδόθηκαν σε  πρωτοφανή  για τη χώρα εγκληματική δραστηριότητα, με ιδιαίτερες... επιδόσεις στα "συμβόλαια θανάτου"και στα ναρκωτικά . Κι όμως, τέτοιο ρατσιστικό "προγκρόμ" ουδέποτε εξαπέλυσαν οι ντόπιοι κατά των Ρωσοπόντιων, όπως έκαναν με τους Αλβανούς.

΄Επομένως, όλα τα άλλα,που επικαλούνται οι εν λόγω πατριωταράδες ,για να δικαιολογήσουν αυτή την πρωτόγνωρη για τη ιστορία της χώρας επίθεση που δέχτηκαν ποτέ "φιλοξενούμενοι" ή επισκέπτες στα χώματά της ,είναι "προφάσεις εν αμαρτίες".Κυρίως επικαλούνται θεωρίες πως τάχα οι Αλβανοί παίρνουν τις δουλειές από τους ντόπιους ή πως αυτή τη "φάρα" τη διακρίνει επηρέπεια  στην εγκληματικότητα . Αλλά,όπως είπαμε,όλα αυτά  είναι καθαρά προσχήματα του εθνικιστικού-ρατσιστικού ντερλίριου μιας μεγάλης πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας και δεν εμπεριέχουν ίχνος αλήθειας. Απόδειξη είναι   πως  οι ΄Ελληνες δεν καταδέχονται ούτε και σήμερα στην οικονομική κρίση να καταπιαστούν με τις δουλειές των Αλβανών και των Πακιστανών.΄Οσο για την περίφημη εγκληματικότητα των Αλβανών,αν δει κανείς τις πραγματικές στατιστικές ,ακόμα κι αυτές που παρουσιάζουν οι "πειραγμένες" για ευνόητους λόγους   ελληνικές διωκτικές αρχές,θα διαπιστώσει άλλα πράγματα. Αν και οι μετανάστες είναι το κατά κανόνα πρώτο πληθισμιακό κομμάτι της χώρας που υφίσταται τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης σε μια χώρα που τους "φιλοξενεί", εν τούτοις στην Ελλάδα ,σε σχέση με τους παραβατικούς ΄Ελληνες  π.χ  ναρκομανείς  (πρεζόνια) οι "ξένοι" έχουν απείρως μικρότερη εγκληματική συμπεριφορά από τους πρώτους (ακόμα και κατά πληθυσμιακή αναλογία κρινόμενοι). Εκτός, βέβαια,αν δικαιολογήσουμε το γεγονός πως οι δικοί μας εγκληματίες είναι... ελληνικής ιθαγένειας  και καταγωγής και ως εκ τούτου συγχωρητέα τα εγκλήματά τους, ενώ η παραβατκότητα των άλλων,επειδή είναι "ξένοι" και αλλόφυλοι, είναι κατακριτέα και ασυγχώρητη.

 

Εθνικισμός-ρατσισμός είναι ταυτόσημες έννοιες και ιστορικά μη διακρινόμενες ως διαφορετικές.Για παράδειγμα,όταν τα γερμανικά φύλα   στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αντιμετώπιζαν στο Ρήνο τις ρωμαϊκές λεγεώνες, τους  στρατιώτες των οποίων  αποκαλούσαν υποτιμητικά "Βλάχους" (Vlah-λατινόφωνος= υπήκοος κατώτερου, βρομερού έθνους), ένιωθαν εθνική υπεροχή έναντι αυτών  και όχι φυλετική. Γενικότερα στη Ιστορία η ρατσιστική συμπεριφορά ήταν απόλυτα συνυφασμένη με την εθνικιστική (κλασικό  παράδειγμα η φράση-αντίληψη "Πας μη ΄Ελλην βάρβαρος").Και αν θέλουμε να επιμείνουμε σε παραδείγματα  , ας έρθουμε στην Κύπρο. Η επί τόσα χρόνια (σήμερα μετά την εισβολή περισσότερο) ρατσιστική συμπεριφορά των...ανάδελφων Ελληνοκύπριων  κατά των Τουρκοκυπρίων, έχει εθνικιστικά κίνητρα   και  δεν οφείλεται στην πεποίθηση πως οι Τούρκοι, ως φυλή, είναι κατώτερη από τους ΄Ελληνες.

 

Τα όρια επομένως ρατσισμού-εθνικισμού είναι εντελώς εύθραστα.Αλλά, στο κάτω -κάτω δεν έχει κανένα νόημα να αναλώνεται κανείς σε αναλύσεις για το αν "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα",αφού, όπως και να έχει το πράγμα, η αλήθεια είνα μία: Και ο μεν και ο δε,ως χείριστα ελαττώματα και παθογένειες μιας μικρής ή μεγάλης πληθυσμιακής  ομάδας, έχουν τραγικές συνέπειες ειδικά κατ΄ αυτών   που στρέφονται- εκδηλώνονται.

 

Σήμερα,που  βρισκόμαστε μπροστά σε μια νεκρανάσταση του φαινομένου  του εθνικισμού-ρατσιστισμού  στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια εποχή που η ουσιαστική΄Ενωση της Ευρώπης (πολιτική, οικονομική,πολιτιστική κ.λπ) είναι όρος "εκ των ων ουκ άνευ" για την επιβίωση της Ε.Ε, τέτοιες συμπεριφορές  είναι και  επικίνδυνες και ακατανόητες. Τα σύγχρονα κράτη είναι προφανές πως πρέπει να αντιμετωπίσουν με άμεσες και αποτελεσματικές ενέργεις τέτοια φαινόμενα, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα της νομοθεσίας τους στους παραβάτες. Ο εθνικισμός-ρατσισμός  πρέπει να χαρακτηρίζεται σε κάθε σύγχρονο νομικό πολιτισμό ως κακούργημα και να τιμωρείται χωρίς καμιά επιείκια  ως τέτοιο.

 

Από την άλλη,πρέπει να επισμάνουμε ότι  ΟΙ  ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ) είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ αναγκαιόητα να συγκροτηθούν και να υπάρξουν ως "εθνος"-κράτος. Καμιά δύναμη (ούτε ο σημερινός εξημμένος εθνικισμός) δεν μπορεί να ανακόψει την Ευρώπη από αυτή τη ιστορική πορεία της προς στην Ομοσπονδιακή ΄Ενωση. Αργά ή γρήγορα η ΗΠΕ θα είναι  μια άλλη Αμερική  ή Ρωσία  στη γηραιά΄Ηπειρο και μάλιστα με ισχυρότερη συνοχή. Το ίδιο όραμα,που ήταν περισσότερο η αντανάκλαση της ανάγκης για επιβίωση, είχε  και η αρχαία Ρώμη ,η οποία είχε  συλλάβει από την αρχή την  αναγαιότητα της ΄Ενωσης όλη της ευρωπαϊκής ηπείρου  πολιτικά,οικονομικά και πολιτιστικά. Μια ιδέα που την προώθησε και την πέτυχε ως ένα μεγάλο βαθμό. Συγκυρίες ,"ανωτέρα βία, αλλά και κακοί χειρισμοί ηγετών της  δεν επέτρεψαν την επιβίωσή της μεγάλης Ευρωπαικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας,που εκτεινόταν από τη Μεσόγειο, ως πάνω στη Βρατανία και ως κάτω στην Ισπανία για μεγάλο διάστημα .΄Εμειναν όμως οι καρποί της προσπάθειας εκείνης. Γονιμότερος   η επικράτηση της Λατινικής γλώσσας, που όχι μόνο γέννησε   "κόρες",(Ιταλική,Ισπανίκή,Ρουμανική κ,α) αλλά και επηρέασε καταλυτικά τις περισσότερες εθνικές, ευρωπαϊκές γλώσσες,ειδικά την αγγλική.

 

Η Ιστορία διδάσκει πως κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε τρεις πραγματικά ανίκητες δυνάμεις: Στη Φύση,  την  αναγκαιότητα (όπως την έχει καθορίσει ο Μαρξ) και στην τιμωρία της "΄Υβρεως". Δυνάμεις δοκιμασμένες μέσα στο "καμίνι" του χρόνου και με καταλυτική παρουσία-επιβεβαίωση στο "ιστορικό γίγνεσθαι". Και η Φύση και η "αναγκαιότητα" αντιμάχονται τον εθνικισμό και το ρατσισμό στο έπακρο. Δεν επιτρέπουν και δεν ανέχονται τέτοια φαινόμενα παρεκτροπών  επ' ουδενί  και τα αποβάλουν πάραυτα από το  ανθρώπινπο κοινωνικό σώμα. Η παρέκκλιση αυτή από τους νόμους της Φύσης, ονομάστηκε στην ελληνική αρχαιότητα ΥΒΡΙΣ και ετιμωρείτο ΠΑΝΤΑ με τις σκληρότερες τιμωρίες. Στον κόσμο επικρατεί πολυμορφία, πολυποικιλότητα,ελευθερία,δυνατότητα επιλογής. Και το μαύρο και το άσπρο και το κίτρινο είναι  θαυμάσιες συνθέσεις στον καμβά της   Φύσης,χωρίς  κανενός χρώματος ποσοτικός ή ποιοτικός περιορισμό .Στη  ιστορία επίσης, τον πολιτισμό και την εξέλιξη   τα προώθησαν, ως ευρύτερη κοινότητα "μυρμηγγιών" , άλλος λιγότερο άλλος περισσσότερο, όλες οι φυλές και τα έθνη της  γης,ανεξάρτητα από χρώματα ή άλλες διακρίσεις .Ποιος μπορεί να πει πως   ο κινέζικος, ο περσικός πολιτισμός υπήρξαν κατώτεροι του πολιτισμού των "Ανατολκιών λαών" ή και αυτών των Ελλήνων; ΄Ολοι οικοδόμησαν, σε όλους ανήκει το σημερινό "μεγαλούργημα" που λέγεται σύγχρονος πολιτισμός και ειδικά τεχνολογικός. Αυτόν τον κόσμο  οφείλουμε να τον  παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται ενωμένο, ασφαλή και προπαντός απαλλαγμένο από  μολυσματικά αρρωστήματα,όπως είναι ο εθνικισμός-ρατσισμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 _________________________________________________________________________________________________

 

                                               

                                                29-11-2011

"Πανελλήνιο ΄Αρμα: «Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική»

"Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική" τονίζει σε ανακοίνωσή του το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών", με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, που αναμένεται να εκδοθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

 

"Η επιστολή του κ. Ν. Γκρούεφσκι στον Έλληνα Πρωθυπουργό για την ενίσχυση της υποψηφιότητας της ΠΓΔΜ, ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πέφτει στο κενό κάθε φορά που ο ίδιος ξεπερνά τα όρια της εθνικιστικής του έπαρσης.

Πάγια και αταλάντευτη θέση μας είναι ότι, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

Δεν δεχόμαστε, κανένα όνομα για τα Σκόπια που να περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του.

Οποιαδήποτε υποχώρηση εκ μέρους της ελληνικής διπλωματίας συνιστά πράξη εθνικής προδοσίας, που θα βρει απέναντι σύσσωμο τον Ελληνικό Λαό", αναφέρει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών."(ΜΜΕ)

 

 

Πανελλήνιο Αρμα: «Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική»

 

 Ακούω τους αρμόδιους δικαστικούς κύκλους να λένε πως πάλι θα φάμε γερή καρπαζιά από τη Χάγη και θα μας "έρθει ο ουρανός σφοντύλι", βλέπω κι αυτές τις γραφικές φιγούρες  του...΄Αρματος στη φωτογραφία και γεμίζω από οργή και θλίψη. Ανιστόρητοι, ανεγκέφαλοι, εθνικιστές, "δαίμονες". Ακόμα και τον όρο "πολίτης" καπηλεύονται οι άθλιοι. Κατέστρεψαν τη χώρα με το εθνικιστικό τους ντελίριο, την οδήγησαν  στο "μη παρέκει". "Πανελλήνια΄Αρματα", Θεοδωράκηδες, Ζουράριδες, Ψωμιάδηδες, Παπαθεμελήδες,΄Ανθιμοι-Χρστόδουλοι. Εξευτελίζουν την   έννοια της πατρίδας και του πατριωτισμού. "Φτύνουν" στα πρόσωπα των ανθρώπων που τους διακρίνει το μέτρο και η λογική. Εκθέτουν τη χώρα επικίνδυνα στους ξένους. Φτάσαμε να ντρεπόμαστε πια να λέμε έξω πως είμαστε ΄Ελληνες!  Να μας χλευάζει ακόμα και μια "Bild" ,το εξέρασμα, ο απόπατος της παγκόσμιας δημοσιογραφίας. Για χίλια πράγματα μας κατηγορούν (και μιλάμε για τους νουνεχείς ξένους, τους "μετρημένους"). Για πολλά απ΄αυτά δεν έχουν άδικο.΄Οπως για την "καταχώρηση" σε υψηλή θέση  στον κατάλογο της κατηγορίας του εθνικισμό και της τύφλας κάποιων Ελληνάρων.

Το κακό για μας τους "άλλους"  είναι πως  οι οπαδοί των...πανελληνίων αρμάτων περισσεύουν. Μιλούνια τέτοιους νταήδες κατέβασε παλιότερα ο...μακαριστός Χριστόδουλος στους δρόμους της συμπρωτεύουσας. Υστερία,χολή,παραλήρημα τα συνθήματά τους. Έβλεπαν οι νηφάλιοι την παράνοια,το παραλήρημα του φανατισμού και της τρέλας εκείνη την εποχή  και τους καταλάμβανε θλίψη και οργή. Τους ξένους ειρωνεία,σκεπτικισμός, απορία. Και να έρχονται οι σφαλιάρες η μια μετά την άλλη. Στο Βουκουρέστι,για παράδειγμα,στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το Μάιο του '98.΄ Ενας απίστευτα άσχετος με την πολιτική και τη διπλωματία  ( φυσικά και με την Ιστορία) πρωθυπουργός, χωρίς σοφία, ήθος, σεμνότητα,επίγνωση της θέσης του, διαλλακτικότητα,αντί να αφήσει τους επίσης τρελαμένους εθνικιστές  Σκοπιανούς να εκτεθούν,χτυπούσε  ο ανόητος το χέρι έξαλλος στο τραπέζι μπροστά στα μάτια των έκπληπτων ξένων ηγετών και  ούρλιαζε πως ..η Μακεδονία είναι ελληνική. Για να πάρει την απάντηση-ατάκα  από ποιον λέτε; Από τον ανεκδιήγητο Μπους! ("Μα, γιατί τα λέτε αυτά; Κανείς από μας δεν αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Μακεδονίας. Δεν είμαστε εδώ για να καταργήσουμε τις συνθήκες, αλλά να κάνουμε νέες για τη φιλία και την ειρήνη.Μ΄αυτό που κάνετε (εννοούσε το Βέτο) απομονώνεται η χώρα σας, είναι καταστροφή αυτή η στάση για την Ελλάδα. Κάποτε θα το πληρώσει η πατρίδα σας αυτό που έγινε σήμερα στο Βουκουρέστι" Ποιος να το έλεγε: Ο Μπους...συνετός και ίστωρ! Και πράγματι. Το πληρώνουμε σήμερα ακριβά, κι αυτό και άλλα μαζί.

Εκείνος βέβαια,, ο τελευταίος "κακός δαίμονας" της Ελλάδας (ανεψιός του μεγάλου "δαίμονα" και...Εθνάρχη Καραμανλή),  αφού πέταξε το καράβι στην ξέρα,  το εγλατέλειψε "άρον-άρον" και εξαφανίστηκε από προσώπου γης .Ατιμώρητος και αμετροεπής προς το παρόν, δείχνει να τη γλιτώνει ,να  τη "βγάζει καθαρή". Κι΄ άφησε εμάς σήμερα να πληρώνουμε  και την ασχετοσύνη του  και τη μοναδική στα χρονικά της ελληνικής ιστορίας  απληστία των οπαδών του, που επέπεσαν ως ακρίδες στο δημόσιο χρήμα και μέσα σε μια μόνο πενταετία, ρήμαξαν στην κυριολεξία τα πάντα", "τίναξαν την πάγκα στον αέρα" ,άφησαν πίσω τους "στάχτη και μπούρμπερη". Σήμερα,οι ίδιοι αυτοί πελάτες -κλέφτες της εγκληματικής εκείνης "ανεψιοκαραμανλικής" Δεξιάς κυβέρνησης, άλλοτε ως ...Αγανακτισμένοι στις πλατείες και άλλοτε ως ...Μακεδονομάχοι  στα διάφορα "Αρματα", συνεχίζουν το έργο της καταστροφής και της διαπόμπευσης. Με εθνικιστικές μαζώξεις και ...τελεσίγραφα εκθέτουν πάλι  τη χώρα  ανεπανόρθωτα στα μάτια των ξένων, δίνουν τροφή για "χολή" στα "ταμπλόιτ" - σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ και και μάλιστα σε μια περίοδο που είναι από τις κρισιμότερες στην ιστορική της πορεία,αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει "τί τέξεται η επιούσα".

Από πάνω ,τα άλλα "λέλουδα",οι Σκοπιανοί .΄Αλλοι θερμόαιμοι αυτοί. Κάργα εθνικιστές  σαν τους δικούς μας εδώ. Χρόνια τώρα,τεχνηέντως, με αυτή την καραμέλα της "Μακεδονίας" οι ηγεσίες τους ,τούς οδηγούν κι αυτούς στα ίδια αδιέξοδα μονοπάτια, σε  ανόητους εθνικιστικούς παροξυσμούς ,για να τους αποπροσανατολίσουν φυσικά από τις πραγματικές τους ανάγκες και να τους εκτρέψουν από τη σωστή πορεία της συμφιλίωσης, της κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων, της αλληλεγγύης και της καλής γειτονίας.  Εκείνοι,  εκεί πάνω με το τεράστιο άγαλμα ενός σφαγέα, καθόλου "καλά" στα μυαλά του αρχαίου βασιλιά  , που έστησαν αλαζονικά στη μέση της πρωτεύουσάς τους και ετούτοι ,εδώ κάτω  με τα "Πανελλήνια ΄Αρματα",τις προκηρύξεις και τους αφορισμούς των "Αγιοταλάχ" ΄Ανθιμων και  Αμβρόσιων, έχουν βάλει στη μέση δυο φτωχές χώρες με άπειρα κοινά προβλήματα και τις σφυροκοπούν,τις συνθλίβουν,τις γονατίζουν. Υψώνουν τείχη πώρωσης,υστερίας και τύφλας. Κόβουν τις γέφυρες επικοινωνίας των  συνειδητοποιημένων πολιτών, των ανθρώπων με "κοινό νου" από τη μια μεριά και από την άλλη.

Πρέπει να παραδεχτούμε πως το λόγο τον έχουν αυτοί σήμερα: Οι παρανοϊκοί,οι ανόητοι, οι αιμοβόροι. Για λίγο όμως.Ευτυχώς που η ίδια η ζωή βάζει τα πράγματα στη θέση  και τη σωστής τους πορεία.Και αύριο που αυτές οι κρυαγές των εθνικιστών, ένθεν και εντεύθεν, θα σιγήσουν ,σίγουρα εμείς οι "άλλοι" θα βρούμε   τη λύση με νηφαλιότητα και με ιστορική ευθύνη.Το χρωστάμε στα παιδιά μας.
_________________________________________________________________
 

"Κατάληψη του ALTER από τους απλήρωτους εργαζομένους του

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER στις 22:00 κατελήφθη από τους απλήρωτους εργαζόμενους του, οι οποίοι μπήκαν στην αίθουσα κοντρόλ του σταθμού, σταμάτησαν τη ροή του προγράμματος που ήταν όλη μαγνητοσκοπημένη και ανέβασαν στις οθόνες του ALTER μία κάρτα η οποία γράφει:

«Οι εργαζόμενοι του ΑΛΤΕΡ δεν είναι είλωτες, απαιτούν τώρα τα δεδουλευμένα τους, τέρμα η κοροϊδία».

«Εδώ και ενάμιση χρόνο η διοίκηση του ΑΛΤΕΡ μας κοροϊδεύει.

Καθυστερεί τους μισθούς μας, μας υπόσχεται ημερομηνίες πληρωμής που ποτέ δεν τηρεί και μας οδηγεί στην ανέχεια.

Μας οφείλονται από 5 έως 10 μισθοί κατά περίπτωση και πλέον έχουμε όλοι πρόβλημα επιβίωσης!

Η πλειοψηφία των εργαζομένων του ΑΛΤΕΡ βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας και θα παραμείνουμε μέχρι να εξοφληθούμε!

Δεν επαιτούμε! Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας!» (MME)

Κατάληψη του ALTER από τους απλήρωτους εργαζομένους του

 

Μια απορία. Για ποια...εργασία μιλάνε τα τσιράκια του Κουρή,του Γιαννίκου,του Χατζηνικολάου; Γιατί εμείς πιστεύουμε πως η μοναδική δουλειά που ήξερε να κάνει καλά το κανάλι  είναι ο αποπροσανατολισμός, η παραπληροφόρηση, η παραποίηση, η λογοκρισία,η χάλκευση. Αν τώρα  για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, έβαλαν το "χεράκι" τους και οι "εργαζόμενοι" εκεί,αλλά τα αφεντικά τους τούς γέλασαν, ποσώς μας ενδιαφέρει. "΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει". ΄Η, αλλιώς, "σπέρνεις ανέμους,θερίζεις θύελες".


 

                                                       28-11-2011

 

"Οι εικόνες μιας συγκλονιστικής χρονιάς

Το 2011 ήταν μια χρονιά γεμάτη ειδήσεις και πολύ δυνατές εικόνες. Δείτε τον κατάλογο που δημοσίευσε το Reuters. Ποιες φωτογραφίες από Ελλάδα μπήκαν στις πρώτες 100 (Pics)

 η λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters. Από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, στην Αραβική Άνοιξη και από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το 2011 ήταν μια χρονιά πλούσια σε γεγονότα και εντυπωσιακές εικόνες.

Η κεντρική φωτογραφία είναι του Goran Tomasevic. Νεαρός Αιγύπτιος στέκεται μπροστά σε οδόφραγμα κατά τις ταραχές που συγκλόνισαν την Αίγυπτο τον Ιανουάριο και οδήγησαν στη φυγή του Μουμπάρακ.

Στον κατάλογο του Reuters περιλαμβάνονται και δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα, τις οποίες σας παραθέτουμε πρώτες.

 

 

Του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη

Τουρίστες εγκαταλείπουν έντρομοι ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Το Σύνταγμα είχε μεταβληθεί σε πεδίο μάχης και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, λόγω της χρήσης χημικών από την αστυνομία.

 

 

Του φωτορεπόρτερ Νώντα Στυλιανίδη

Ένας άνδρας προσπαθεί να αυτοπυρποληθεί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε ζητήσει διακανονισμό για τα δάνεια που δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Το αίτημά του απορρίφθηκε. Επέζησε, αλλά υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

 

Του Eric Thayer

Ο εννιάχρονος Dante Michell, κρατώντας ένα αρκουδάκι, κατευθύνεται στην κηδεία της επίσης 9χρονης Christina Green. Το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης σε εκδήλωση, όπου μιλούσε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Gabrielle Giffords. Έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι, ενώ οι Giffords τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Του Ricardo Moraes

Δολοφονία 12 παιδιών σε σχολείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Συγγενής ενός από τα θύματα δεν αντέχει και λιποθυμά κατά τη διάρκεια της κηδείας.

 

Του Carlos Gutierez

Ιούνιος 2011. Εντυπωσιακό θέαμα από αστραπές, πάνω από το ενεργό ηφαίστειο Puyehue-Cordon Caulle στη Χιλή, το οποίο εκτοξεύει λάβα και στάχτες.

 

Φωτογραφία Olivia Harris

Πλιάτσικο σε κατάστημα στο ανατολικό Λονδίνο τον Αύγουστο του 2011, κατά τη διάρκεια του κύματος βίας που συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία μετά τον φόνο νεαρού από αστυνομικούς.

 

 

Του Goran Tomasevic

Μάρτιος 2011. Συγκλονιστική εικόνα από τη Λιβύη. Νεαρός πιστός στο καθεστών Καντάφι, πέφτει στα χέρια των εξεγερμένων μεταξύ των πόλεων Μπρέγκα και Ρας Λανούφ.

 

Του Toshiyuki Tsunenari για το Asahi Shimbun

Πόνος και καταστροφή στην Ιαπωνία, μετά τον σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε. Γυναίκα κλαίει στα χαλάσματα σε δρόμο της πόλης Νατόρι, στη Βόρεια Ιαπωνία.

 


Του Eric Thayer

Εκπληκτικής ομορφιάς φωτογραφία από πτήση αεροπλάνου, στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2011.

                                                          (ΜΜΕ)

   

"Του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη

Τουρίστες εγκαταλείπουν έντρομοι ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Το Σύνταγμα είχε μεταβληθεί σε πεδίο μάχης και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, λόγω της χρήσης χημικών από την αστυνομία."

Καλά,όλες οι άλλες φωτογραφίες.΄Οντως είναι συγκλονιστικές και οι λεζάντες τους αρκούντως κατατοπιστικές. Αλλά, αυτή με τους τουρίστες στο Σύνταγμα,που είναι ...έντρομοι σαν να σκάσανε μπόμπες στο κεφάλι τους,σίγουρα είναι από τις γνωστές υπερβολές των ΜΜΕ που κάνουν την "τρίχα τριχιά" για λόγους εντυπωσιασμού.

Αν δεν είμαστε εκεί την ημέρα εκείνη,θα λέγαμε και μεις πως στο Σύνταγμα έγινε κάτι φοβερό. Εκτός, αν οι φωτογράφοι και οι ρεπόρτερ, που διάλεξαν αυτή τη φωτο (μαζί με τη δολοφονία 12 παιδιών σε σχολείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία), για να τη βάλουν ως μια από τις 100 συγκλονιστικότερες της χρονιάς στον κόσμο, είναι "άκαπνοι"-άπειροι από διαδηλώσεις, κυνηγητά,ξύλο,δακρυγόνα.΄Αμα είσαι ψημένος,αυτά στο Σύνταγμα "προχτές" ήταν ...στρακαστρούκες σε χιώτικη Λαμπρή.

 

 

_________________________________________________________________________________________________

"Αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες για το έλλειμμα

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Γεωργίου στους Financial Times πως διώκεται ποινικά επειδή δεν "μαγείρεψε" τα στατιστικά μεγέθη κάνουν το γύρο του κόσμου. Περιγράφει τη στατιστική στην Ελλάδα σαν άθλημα μονομαχίας.Ο Ανδρέας Γεωργίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επίσημη ποινική έρευνα και με ισχυρισμού ότι διόγκωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, ενεργώντας κατά του εθνικού συμφέροντο

 "Διώκομαι επειδή δεν μαγείρεψα τα βιβλία. Θα θέλαμε ένα καλό, βαρετό ίδρυμα που κάνει τη δουλειά του. Δυστυχώς, στην Ελλάδα η στατιστική είναι ένα άθλημα μονομαχίας", δήλωσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στους Financial Times.".Οι συντάκτες, μάλιστα, υπερβάλλοντας, υποστηρίζουν πως εάν ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικαστεί για "εσχάτη προδοσία" θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη".(ΜΜΕ)

| ε

 

 Στη χώρα μας, ως γνωστό, ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα απ΄όσα είθισται και θεωρούνται αυτονόητο να γίνονται "έτσι και όχι αλλιώς" στις πολιτισμένες χώρες. Π.χ στην Ελλάδα ,αν είσαι ιδιώτης, ανάγεις σε άθλημα την κλοπή φόρων. Αν είσαι επιχειρηματίας-ελεύθερος επαγγελματίας-"αγρότης" τό ίδιο, συν την παράνομη κάρπωση των διαφόρων οικονομικών πακέτων-επιδοτήσεων του Ε.Ε -κράτους. Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και χαλάσεις την "πιάτσα", θέλοντας να κάνεις καλά τη δουλειά σου,να είσαι έντιμος,να αποφεύγεις τη διαφθορά και να την καταγγέλλεις, το πιθανότερο είναι να βρεθείς κατηγορούμενος,όπως ο εν λόγω προϊστάμενος της Στατιστικής υπηρεσίας.

Πάλι καλά,που αυτόν τουλάχιστον δεν τον σκότωσαν .Τον καθηγητή Γιώργο Τριάρχη,που δίδασκε στην Τασκένδη,αποσπασμένος από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας και κατήγγειλε τη διαφθορά και την κατασπατάλιση του δημόσιου χρήματος που γινόταν "κάτω από τη μύτη" του με πρωταγωνιστές  τη"μαφία" της εκεί ομογένειας και  "ανθρώπων" των κεντρικών υπηρεσιών Υπουργείων,τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ  "μέρα μεσημέρι" στη μέση του δρόμου. Οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι,αν και όλοι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα γνωρίζουν  το έγκλημα.

Το ζητούμενο εδώ σε μας, τουλάχιστον,δε είναι να καταγγέλλουμε και να επισημαίνουμε μόνο τα κακώς κείμενα. Ο ελεύθερος συνειδητοποιημένος πολίτης πρώτα απ΄όλα φροντίζει να έχει ενεργό δράση στα "δρώμενα" και στο μέτρο που μπορεί να τα διαμορφώνει. Αυτό κάνουμε και θα το πραγματοποιούμε πιο δραστήρια στις κρίσιμες ημέρες που έρχονται.Για όλα αυτά που καταγγέλλουμε-επισημαίνουμε, θα ζητήσουμε ευθύνες και θα απαιτήσουμε οι παραβάτες να τιμωρηθούν παραδειγματικά.Υπομονή!

 

 

 

 

 

                                                                        27-11-2011


"Υποστηρικτές της Χούντας στη σχολή Ευελπίδων

Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου


Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Ο Αρχηγός των τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων, όπως αποκαλύπτει "Το Βήμα", έδωσε εντολή να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο της Σχολής όλοι οι αλλοδαποί και οι Κύπριοι, προχωρώντας στη συνέχεια σε ομιλία με μηνύματα κατά του Πολυτεχνείου και υπέρ της Χούντας.

Μαζί με πέντε ακόμα άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου, με την πλειονότητα των ευέλπιδων να παραμένουν στις θέσεις τους, ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα."(MME)

 

 

Φωτο αρχείου

 

 

 Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι από όσα γράφαμε για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη,την αποχώρηση του προέδρου της δημοκρατίας και τη στάση των παρελαυνόντων Ευέλπιδων και να που, κάποια "σταγονίδια" -"παπαδοπουλάκια" στη Σχολή Ευελπίδων, ξαναχτύπησαν. Ε,βέβαια, θα ξαναχτυπούσαν,αφού τότε,όταν έπρεπε, δεν τμωρήθηκαν για τη στάση τους στη Θεσσαλονίκη. Για να δούμε τώρα,που η προσβολή στο πολίτευμα που διέπραξαν τα "χουντόπουλα" είναι απείρως μεγαλύτερη, θα τους αποβάλει από τη σχολή ο αρμόδιος Αβραμόπουλος ή θα τον δέσουν κι αυτόν μια μέρα ,αν ΤΩΡΑ δεν αποκόψει αυτά τα καρκινώματα από το σώμα του στρατού;

΄Οπως πάντα,ανεγκέφαλοι γι΄αυτό και αμετανόητποι-αμετροεπείς  οι περισσότεροι  "πολιτικοί" στην Ελλάδα .

 

                             Να, το κείμενό μας τότε μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης

 

                                     "Οι Ευέλπιδες δεν έκαναν πίσω

Αρνήθηκαν να φύγουν από την παρέλαση οι Ευέλπιδες στη Θεσσαλονίκη. Τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή" και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο"(MME).

 

 "Ελλάς,η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας":1. Ακροδεξιο-"αγανακτισμένος" συρφετός ματαιώνει την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. (Κακώς ,κάκιστα άφησαν να συμβεί αυτό. Αν και οι τέτοιου είδους πανηγυράκια και επιδείξεις στρατιωτικής ισχύος χωρίς λόγο, πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Είναι γελοίες, αν μη τι άλλο. Φτάνει να θυμηθεί κανείς μόνο τον αστείο βηματισμό των... παρελαυνόντων). 2. Αποχωρεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας σαν "βρεγένη γάτα" και ο όχλος των παραληρηματικών-υστερικών εθνικιστών ανενόχλητος επιβάλει το γινάτι και τον τσαμπουκά του στην οργανωμένη πολιτεία.(Ο απόλυτος εξευτελισμός ενός ανύπαρκτου κράτους, που δεν έχει καμιά σχέση με συντεταγμένη-οργανωμένη πολιτεία 3. Αν και ματαιώθηκε η παρέλαση με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, οι αυριανοί αξιωματικοί του στρατού, αρνούνται να αποχωρήσουν! Μένουν και τραγουδούν το...Μακεδονία ξακουστή! (Αντιπαρερχόμαστε τον έτερο εθνικιστικό παροξυσμό εκείνων που θα έπρεπε να είναι κατ΄εξοχήν διαλλακτικοί και προπαντός  πατριώτες  και όχι εθνικιστές. Θα επι-μείνουμε, όμως, σε κάτι άλλο σοβαρότερο:Οι Ευέλπιδες,όπως και ΑΠΑΝΤΕΣ οι ένστολοι, οφείλουν να σέβονται τις πολιτικές αποφάσεις και να μην αυτονομούνται κατά το δοκούν.Τί ήθελαν να το "παίξουν",δηλαδή, τα παλικαράκια στη Θεσσαλονίκη; Τους... μακεδονομάχους παρίσταναν; ΄Η μήπως (το χειρότερο) ήθελαν να περάσουν κάποιο μήνυμα της μορφής, "εδώ είναι ο στρατός, για καθίστε καλά"; Μήπως "εμνήσθησαν  ημερών αρχαίων"...παπαδοπουλικών οι νεαροί ιέρακες;)

 

Για ηρεμήστε ,καλόπαιδα. Πληρώνεστε οι στρατιωτικοί από το δημόσιο κορβανά (διάβαζε από τα δανεικά που μας χρεοκόπησαν)  για έργο,σχεδόν ανύπαρκτο. Το οικονομικό γονάτισμα της χώρας οφείλεται εν πολλοίς και στη δικιά σας εθνικιστική παράνοια,αλλά και στην υστεροβουλία σας, με την επιμονή σας τόσα χρόνια να σπαταλάτε  αστρονομικά ποσά από δάνεια σε άχρηστους και προπαντός "διαπλεκόμενους" εξοπλισμούς.

 

Αφήστε, λοιπόν, τους τσαμπουκάδες και προπαντός αυτό το μόρτικο,πατριωτιλίκι -αντριλίκι, στυλ Νεο-φασιστών βατραχανθρώπων στον Πειραιά που θα πιναν τις ρακές τους σε καύκαλα...Αλβανών και  των Ευέλπιδων στη Θεσσαλονίκη που γράφουν στις...κατακαίνουργιες αρβύλες τους (  πληρώνουμε εμείς και γι αυτές) τις πολιτικές εντολές. Στον 21ο αιώνα είμαστε, παλαιοημερολογίτες μου,αν πήρατε τίποτα χαμπάρι!

 

Πέρα απ΄αυτά. τώρα. Εισαγγελέας,αρχηγός στρατού και προπαντός υπουργός ΄Αμυνας υπάρχουν,ακούνε; ΄Εκαναν ανακρίσεις στη σχολή Ευελπίδων, βρήκαν ενόχους,τους τιμώρησαν; Αν όχι, κάποιοι ελλιποβαρείς νοός "Παπαδόπουλοι" μάλλον εκκολάπται ανάμεσα στα μειράκια στη Βάρη.  Μπορεί,αν χαλεποί καιροί το φέρουν,να   τους βρουν μπροστά τους μια μέρα. Να μην τους έχουν και δεμένους κιόλας.(΄Αφρονες,όπως πάντα οι πολιτικοί!).

 

Υ.Γ. Ο μέγας δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου, παραμονές  του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη 1967,έλεγε σε ομιλία του σε ένα θέατρο της Πατησίων: "Μας εκφοβίζουν με δικτατορία.Τους προειδοποιούμε. Είμαστε έτοιμοι.Ο λαός θα γίνει στρατός και ο στρατός λαός". Λίγες ημέρες αργότερα, η δικτατορία τον συνέλαβε στο Καστρί. (Τα λόγια αυτά τα άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά αξιόπιστο πρόσωπο και μου  διηγήθηκε το περιστατικό πρόσφατα).Τέτοιος δημαγωγός...καρατίων ήταν το ίνδαλμα και αρχηγός των "πρασινοφρουρών". Ας προσέξει,λοιπόν, λίγο κο ο...υιός Παπανδρέου ΣΗΜΕΡΑ. Ας καιροφυλακτεί γενικώς. "Οι καιροί ου μενετοί".Πολλά δεινά έχει επισωρεύσει η "οικογένεια" στην πολύπαθη αυτή χώρα.Μη μας πέσει κι άλλο.

 

 

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                                              2-12-2011          

 

               

***"Απελάθηκε η διπλωματική αποστολή του Ιράν από τη Βρετανία

Σύσσωμη η διπλωματική αποστολή του Ιράν εγκατέλειψε τη Βρετανία, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για την απέλασή της."(MME)

΄Αρχισαν να ηχούν τα "τύμπανα του πολέμου". Οι Αμερικανοί και οι "ουρές" τους ετοιμάζονται πιθανότατανα να πλήξουν τους Αγιοταλάχ. Αν,όμως, οι μουλάδες έχουν έτοιμη τη "μπόμπα"; Στις ΗΠΑ δε φτάνουν να τη ρίξουν.Στη Μεσόγειο όμως;

     

 

 

***"Δημιουργείται αποτεφρωτήριο νεκρών στο Μαρκόπουλο

Το πράσινο φως έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Μαρκόπουλου, για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών της Αττικής.

Η απόφαση για χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία του αποτεφρωτηρίου αφορά σε χώρο που ανήκει στον δήμο, δίπλα από το υφιστάμενο κοιμητήριο και «μακριά από κάθε κτίσμα, λειτουργικά και οπτικά».(MME)

 ΄Αντε και...καλορίζικο.Καιρός ήταν να  "εκπολιτιστούν" και στην Αθήνα. Ο Μπουτάρης στη συμπρωτεύουσα έκανε την αρχή, ήταν ο  ρέκτης .΄Ωρα κάθε πρωτεύουσα νομού να αποκτήσει αποτεφρωτήριο νεκρών.Είναι πιο "ανθρώπινη" και περισσότερο πολιτισμένη η καύση των νεκρών παρά η ταφή, με το πτώμα να λιώνει   αργά-αργά και να γίνεται βορά των σκουληκιών. 

 

 

 

 

                                                         1-12-2011

 

 ***"Εγώ, θα τους τουφέκιζα όλους τους δημοσίους υπαλλήλους,που απήργησαν. Θα τους έβγαζα έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους", είπε ο ΄Αγγλος παρουσιαστής, που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear. "Θέλω να πω μ' αυτό ότι απεργούν ενώ παίρνουν χρυσές συντάξεις ενώ εμείς πρέπει να δουλεύουμε", πρόσθεσε"(ΜΜΕ)

΄Οπα,ο ιδιωτικός υπάλληλος! Εκτέλεση προτείνει για τους δημόσιους που απεργούν, μια και δεν του πέφτει ο μισθός "βρέξει-χιονίσει". Και...καλά όλα τ΄άλλα. Εν τάξει, ας τους...εκτελούσε,αφού έτσι γουστάρει.Αλλά,και μπροστά στα παιδιά τους,βρε αθεόφοβε, θα τους έπαιρνες των ανθρώπων τα κεφάλια; Τόσο σαδιστής και απάνθρωπος πιά;

Υ.Γ Πάντως στην Ελλάδα τέτοια πρόταση δε θα έπιανε για ένα και μοναδικό λόγο. Τα εκτελεστικά αποσπάσματα (δημόσιοι) τα επιφορτισμένα με το έργο της εκτέλεσης των απεργών, "κάθε τρεις και μία" θα κατέβαιναν σε απεργία, οπότε η...υπηρεσία θα πήγαινε από αναβολή σε αναβολή. Εκτός, αν ανέθεταν εργολαβικά τις εκτελέσεις στον...ιδιωτικό τομέα.

υ.Γ

 

 

***     "Σπασμένο τηλέφωνο για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Κλήση να καταθέσει για τα όσα είπε περί λογαριασμών Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, έλαβε ο Ιωσήφ Ζησιάδης από την ελληνική Βουλή. Το τηλεφώνημα Πετσάλνικου και τα δεκάδες αναπάντητα μηνύματα

     Ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος φέρεται να επικοινώνησε με τον Ι. Ζησιάδη, ο οποίος όμως απάντησε ότι δεν θυμάται ακριβώς (!) τι είχε πει στην τηλεοπτική εκπομπή. Στην επίμαχη εκπομπή, ο κ. Ζησιάδης είχε καταγγείλει ότι η Ελβετία ήδη από το 2005 είχε προτείνει φορολογική συμφωνία στην Ελλάδα, που όμως δεν προχώρησε, γιατί όπως είπε "βουλευτές της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ έχουν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες". (MME)

"Είδατε ο συκοφάντης ΄Ελληνας βουλευτής στην Ελβετία Ζησιάδης τί είπε για τους βουλευτές μας; ΄Εχουν, λέει, εκατομμύρια καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Μα, πώς τολμάει και τους εκθέτει τους ανθρώπους;" 'Ετσι, θα σκέφτηκε ο πολύς Πετσάλνικος (ναι, αυτόν που λίγο έλειψε να τον κάνουν και  πρωθυποργό) και πήρε οργισμένος το βουλευτή στο τηλέφωνό του στην Ελβετία να τον καλέσει  να έρθει στη Βουλή και να καταθέσει τα στοιχεία που έχει για το θέμα. Εκείνος όμως... κρύβεται.Εξαφανίστηκε .Και τη μια φορά που τον πέτυχε ο δικός μας, είπε πως... δε θυμάται ακριβώς τί κατήγγειλε.

Αυτά,βέβαια, τα λέει Ο Πετσάλνικος για να βγάλει πάλι "λάδι" τους συναδέλφους του,επειδή,ως γνωστόν, "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει". Αλλά,τί τις θέλει τις μαρτυρίες του Ζησιάδη; Γιατί δεν μας απαντάει ο ίδος,αντί να ρωτάει τον Ελβετό βουλευτή συμπατριώτη μας,  ως ο πλέον αρμόδιος (πρόεδρος Βουλής γαρ), γιατί, ενώ οι Ελβετοί είχαν προτείνει φορολογική συμφωνία στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις μας από το 2005 και μετά έκαναν τον...κωφάλαλο; 

Μα, "τί κάνει νιάου- νιάου στα κερμαμίδια";   ΄Η ,ποιοι  ...λευκαίνουν χαρτούρα  στα "πλυντήρια" της Ελβετίας;    ΄Οχι εγώ, πάντως.    

 

 

          

***"Κύκλωμα εξεταστών μοίραζε άδειες οδήγησης

Κύκλωμα το οποίο εξέδιδε άδειες οδήγησης σε άτομα που δεν είχαν πάει καν να παρευρεθούν στις εξετάσεις, αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Συμμετείχαν 7 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, δύο υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο ιατροί και τρεις υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας Συγκοινωνιών, από τους οποίους ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί."(ΜΜΕ)

Ελάτε τώρα. Και γιατί αυτό να αποτελεί είδηση; Οι μισοί ΄Ελληνες οδηγοί, που πήραν τις άδειες οδήγησης κανονικά και  με το νόμο, ξέρουν πως οι άλλοι μισοί  πήραν άδειες...μαϊμού έναντι αδράς αμοιβής. Πώς νομίζετε πως έχουμε σε κάθε μεγάλη έξοδο οχημάτων από το κλεινόν άστυ δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες σαν να ξέσπασε ξαφνικά στους αυτοκινητόδρομους πολεμική σύρραξη; "Τυχαίο; Δε νομίζω".

Μετά,θυμώνουμε,όταν μας τα "σούρνουν" οι Γερμανοί και μας βρίζουν λαμόγια και απατεώνες. Δεν έχουν άδικο. Μόνο που "κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά". ΄Αδικο, αλλά συμβαίνει.

 

 

 

                                               28-11-2011

 

 

"Στη Δικαιοσύνη οι «χρυσές» ιστοσελίδες

Αντικείμενο δικαστικής έρευνας αποτελούν πλέον οι «χρυσές» λίστες, στις οποίες περιλαμβάνονται ιστοσελίδες διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών και επιμελητηρίων της χώρας.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, εισαγγελέας Εφετών, Γρ. Πεπόνης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Νικολόπουλου.

Σε αυτή γινόταν αναφορά σε σειρά ιστοσελίδων, η κατασκευή των οποίων κόστισε χιλιάδες ευρώ, αν και στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δοθούν ελάχιστα.

Χαρακτηριστικά, στον κατάλογο αναφέρονται μεταξύ άλλων οι ιστοσελίδες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, για τις οποίες δαπανήθηκαν 1.406.363 εκατ. ευρώ, του Υπουργείου Εξωτερικών (1.291.150 εκατ. ευρώ), της Βουλής (1.120.000 εκατ. ευρώ) και του ΝΑΤ (900.000 ευρώ).(MME)

1.406.363 ευρώ οι ιστοσελίδες Εφετείων!!Καλά, ούτε ιστοσελίδες -διαφήμιση των..Μακντόναλτς  να ήταν.

"Πέτσα" σ΄αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει,το γνωρίζουμε.Το κακό είναι πως δεν υπάρχει ούτε και δικαιοσύνη να βάλει μέσα τους διαπλεκόμενους των οποίων οι υπογραφές είναι κάτω από τέτοια ποσά που ενέκριναν να ξοδευτούν για ιστοσελίδες  και να τους αναγκάσει να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.

Θα μένουν ατιμώρητοι.΄Οχι για πολύ όμως .Να το θυμάστε.

 

 

 

 

 

 

3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

Αίγυπτος

Κυρίαρχοι του παιχνιδιού οι φανατικοί ισλαμιστές

Αδελφοί Μουσουλμάνοι και σαλαφιστές συγκεντρώνουν πάνω από 60% των ψήφων!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Αγγελόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2011


Ανησυχία στα μη θρησκευτικά κόμματα προκαλεί η διαφαινόμενη μεγάλη νίκη των ισλαμιστών στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Αίγυπτο. Παρότι η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί χθες η καταμέτρηση των ψήφων, η νίκη των Αδελφών Μουσουλμάνων είναι αναμφισβήτητη. Ωστόσο η πραγματική «έκπληξη» της ψηφοφορίας αυτής είναι η άνοδος των φονταμενταλιστών σουνιτών του σαλαφιστικού κόμματος Αλ Νουρ. «Αλ Νουρ, η έκπληξη της στιγμής» ήταν χθες ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ανεξάρτητης εφημερίδας «Αλ Σουρούκ». Σύμφωνα με την κυβερνητική «Αλ Αχράμ», «οι σαλαφιστές κάνουν την έκπληξη ξεπερνώντας σε πολλές περιφέρειες το Κόμμα Ελευθερία και Δικαιοσύνη των Αδελφών Μουσουλμάνων».
Οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι ψήφισαν ελεύθερα για πρώτη φορά από το 1952 που ο στρατός έδιωξε τον βασιλιά, φαίνεται ότι θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία στους ισλαμιστές. «Τους δοκιμάσαμε όλους, γιατί να μη δοκιμάσουμε μια φορά και τη σαρία;» ρωτούσε ο Ραμαντάν Αμπντέλ Φάταχ, ένας 48χρονος γενειοφόρος δημόσιος υπάλληλος. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές με νόμιμο πολιτικό κόμμα, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι κερδίζουν πάνω από το 40% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Σύμφωνα με τους ίδιους, ακολουθούν στήθος με στήθος το σαλαφιστικό Αλ Νουρ και οι φιλελεύθεροι του Αιγυπτιακού Μπλοκ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, το Αλ Νουρ, το οποίο ιδρύθηκε στην Αλεξάνδρεια μετά τη λαϊκή εξέγερση του Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, παίρνει το 20%-25% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ. Η ιδέα ενός Κοινοβουλίου που θα κυριαρχείται από μια συμμαχία ανάμεσα στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και στους σαλαφιστές προκαλεί ανατριχίλα στους υποστηρικτές του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους και στην κοπτική κοινότητα, τους χριστιανούς της Αιγύπτου. «Αν τα ισλαμιστικά ρεύματα κυριαρχήσουν στο Κοινοβούλιο, αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα σύστημα όχι δημοκρατικό, αλλά αυταρχικό υπό θρησκευτικό μανδύα», λέει ο Χάσαν Ναφάα, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, τονίζοντας: «Δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον Μουμπάρακ με ένα θεοκρατικό αυταρχικό καθεστώς».
Πάντως το κίνημα νεολαίας «6 Απριλίου», από τα πρώτα που συμμετείχαν στην εξέγερση κατά του Μουμπάρακ, δήλωσε ότι μια νίκη των ισλαμιστών δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία ανησυχίας. «Ουδείς πρέπει να ανησυχεί για τη νίκη ενός ψηφοδελτίου ή ενός πολιτικού ρεύματος. Αυτό σημαίνει δημοκρατία και τούτο το μεγάλο έθνος δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να το εκμεταλλευτεί ξανά», υπογραμμίζει το κίνημα στη σελίδα του στο facebook.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ. Αν το Κόμμα Ελευθερία και Δικαιοσύνη των Αδελφών Μουσουλμάνων και το Αλ Νουρ εξασφαλίσουν τον αριθμό των εδρών που περιμένουν, θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να σχηματίσουν ένα σταθερό πλειοψηφικό μπλοκ, παρότι δεν είναι καθόλου σίγουρο πως οι Αδελφοί θα επιδιώξουν μια τέτοια συμμαχία. Ο Ισαμε ελ Ιριάν, στέλεχος του κόμματός τους, είχε δηλώσει πριν από την ψηφοφορία ότι οι σαλαφιστές θα είναι «βάρος για οποιονδήποτε σχηματισμό». Το Κόμμα Ελευθερία και Δικαιοσύνη θα μπορούσε να αναζητήσει άλλους εταίρους, όπως το φιλελεύθερο Ουάφντ ή το μετριοπαθές ισλαμικό Κόμμα Ουάσατ, το οποίο ίδρυσαν το 1996 πρώην Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

 

 Ο "ασκός του Αιόλου" άνοιξε στην Αίγυπτο. Οι Αμερικανο-Ευρωπαίοι ((μεταξύ αυτών και η χώρα μας) θα "δρέψουν τους καρπούς" της αφροσύνης τους τώρα. Ιράν, Αίγυπτος, Λυβύη η γραμμή άμυνας και επίθεσης των φονταμενταλιστών μουσουλμάνων, που θα βάλουν φωτιά στη Μεσόγειο.

Ωραία τα καταφέρατε,ανεγκέφαλοι Νατοϊκοί. Βάλατε τη φωτιά στη "γειτονιά" μας και ..."απο δω πάνε οι άλλοι"  Αλλά, "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά". Κανείς δε θα μείνει έξω από το βεληνεκές της τύφλας των Αλ Κάιντα.Να το θυμόσαστε κι αυτό.   

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

                                                                    NEWS   247.gr /1-12-2011

Το δολάριο ως εθνικό νόμισμα της Ελλάδας

Για την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο στην Ελλάδα και άλλες χώρες προετοιμάζονται οι ΗΠΑ. Τι προβλέπει μελέτη της FED. Τα οφέλη, το "κούρεμα" και οι κίνδυνοι. Πώς η πολιτική της Μέρκελ οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ

Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα", οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.

Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός.

Τι προβλέπει το σχέδιο. Η "νέα δραχμή"

Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.

Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή",  η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.

Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα" που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED, το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.

Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.

Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".

Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.

Πλήρης πολιτική εξάρτηση

Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.

Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.

 

Η φυσική θέση της Ελλάδας είναι στην Ε.Ε και αργότερα, όταν ξεπεραστούν οι εθνικιστικές αγκυλώσεις και δημιουργηθεί οι ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ), η χώρα μας θα αποτέλεσει μια από αυτές. 

΄Οσο,όμως,η Μέρκελ και ο Σαρκοζί προτάσσουν το δικό τους εθνικό συμφέρον  και δε δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν την ιδέα της ενωμένης σε ομοσπονδία κρατών Ευρώπης,η ιδέα των Αμερικανών θα είναι οικονομικά επωφελής για την Ελλάδα. Πέρα απ΄αυτό,την έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες. Αυτό από την άλλη, δε θα προβληματίσει απλά ,αλλά θα κινητοποιήσει το σκληρό πυρήνα της Ε.Ε (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία κ.α) προς την κατεύθυνση της άμεσης δημιουργίας των ΗΠΕ.

Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο μοιάζει μόνο σαν όραμα. Αλλά στα μάτια εκείνων που είναι στραμμένα και βλέπουν στο μέλλον,η ιδέα δεν είναι απλά ένα όραμα,αλλά μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ περισσότερο ...πραγματική κι από τη συνέχιση της περιστροφής  της Γης γύρω από τον ΄Ηλιο και τη Σελήνη!

 

 

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

 

 

Το ερώτημα είναι απλό: Τι κρατούσε την κυβέρνηση Παπανδρέου;

Η απάντηση είναι, επίσης, απλή: η στήριξη του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και ευρύτερα των δανειστών. Η επιλογή τους να έχουν μια κυβέρνηση προθύμων, πολιτικούς ολότελα συνεπείς στο «ναι σε όλα». Οταν διά της φωτοβολίδας του δημοψηφίσματος οι «απ' έξω» απέσυραν την εμπιστοσύνη τους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του λαού, των απλών ανθρώπων, που έβλεπαν ότι πάμε ο καθένας προσωπικά αλλά και όλοι μαζί ως χώρα στο απόσπασμα των αγορών, είχε ήδη χαθεί. Οπότε, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το πολιτικό παιχνίδι, το σύστημα επιστράτευσε τις εφεδρείες του. Κάπως έτσι, δυστυχώς απλά, προέκυψε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Και ξαφνικά, όλοι μας, αν πιστέψουμε κάποια ΜΜΕ διαρκώς πρόθυμα, πρέπει να θεωρήσουμε ότι αλλάξαμε σελίδα, να δώσουμε πίστωση χρόνου και να ελπίζουμε ότι ένας τραπεζίτης και μια συνεργασία υπαγορευμένη θα δώσουν λύση για τον καθένα μας προσωπικά αλλά και για τη χώρα.

ΒΕΒΑΙΑ, εάν η υπόθεση ήταν τόσο απλή, τότε ακόμη και η κυβέρνηση Παπανδρέου, οι Λοβέρδοι και οι Βενιζέλοι, οι Χρυσοχοΐδηδες και οι Παπουτσήδες θα είχαν δώσει λύση και δεν θα πήγαιναν, από δόση σε δόση, και από «ναι» σε «ναι», τη χώρα στην πτώχευση. Γιατί είναι η πολιτική τού «ναι σε όλα», η πολιτική της αποδοχής των Μνημονίων, η πολιτική της υποταγής στις αγορές και της «επένδυσης» στην εξάρτηση αυτή που φέρνει κάθε μέρα τη χώρα πλησιέστερα στην έξοδο από το ευρώ, με όρους που άλλοι θα καθορίσουν.

ΚΑΙ όταν οι άλλοι καθορίζουν τους όρους, εμείς, όπως όλοι αυτοί που... καθορίζονται, θα κληθούμε απλώς άλλη μία φορά να πληρώσουμε το λογαριασμό. Γιατί οι «άλλοι» ποτέ δεν αποφασίζουν για το καλό μας. Τους συμφέρει, προφανώς, να αποφασίζουν για το καλό τους. Και αυτό κάνουν.

ΚΑΠΩΣ έτσι βέβαια η δημοκρατία φτωχαίνει μέχρι να γίνει «είδος εν ανεπαρκεία», όπως έγιναν οι συμβάσεις και τα δικαιώματα και γίνεται το δικαίωμα στη δουλειά, τη σύνταξη και την αξιοπρέπεια. Κάπως έτσι βρεθήκαμε με μία στα λόγια τρικομματική κυβέρνηση που ετοιμάζεται να γεννήσει ένα νέο κόμμα: το κόμμα του Μνημονίου!

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ αυτού του «νέου» κόμματος θέτουν ζήτημα παράτασης της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου «για όσο χρειαστεί», κρύβουν πίσω από πανηγυρισμούς για την 6η δόση τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα Μνημόνια και προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί της ανεπάρκειάς τους την κρίση που καίει την Ευρώπη που γνωρίσαμε.

ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να πληρώσει την υπερσυσσώρευση των προβλημάτων τους. Αλλά -προφανώς- αυτοί που τα δημιούργησαν και τα συντηρούν δεν θέλουν να πάρουν το λογαριασμό. Στοχοποιούν, λοιπόν, άλλη μία φορά στην ιστορία τα συνήθη θύματα: τους απλούς ανθρώπους, το δικαίωμά τους να σηκώνουν κεφάλι και να διεκδικούν!

Η... μεγάλη ιδέα της Ευρώπης που παραμύθιασε ολόκληρους λαούς πνέει τα λοίσθια. Το σύστημα που οικοδόμησαν αποδεικνύεται ένας σαλτιμπάγκος που χορεύει όπως του σφυρίζουν οι κεφαλαιούχοι του κοπανιστού αέρα.

ΑΛΛΗ μία φορά ο «αυτοκράτορας» είναι γυμνός! Το ζήτημα, για όλους εμάς, τους «άλλους» της ιστορίας, παραμένει: Κάποιος πρέπει να το φωνάξει!

 

  "΄Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει" αυτός ο αρθρογράφος". Οπότε,ή "βουλωμένο γράμμα διαβάζει" ο τύπος ή μας.. επεξεργάζεται "ψιλό γαζί". Και μάλλον το δεύτερο συμβαίνει. Ο δημοσιογράφος-τσιράκι της "Μάνίας",δίνει τον "υπέρ πάντων αγώνα" μπας και προσφέρει μια οικονομική "ανάσα" στην (πάλαι ποτέ ένδοξη) εφημερίδα του Κίτσου και νυν παραπαίουσα. Εδώ, ως όλα δείχνουν, "δίνει ρέστα" παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού και προπαγάνδας, για να ...ταϊσει κουτόχορτο "Αγανακτισμένους" αναγνώστες ή κανέναν μεσοβέζικο Κουκουέ που βαριέται (αλλά δεν το ομολογεί ούτε στον εαυτό του) να διαβάζει Ριζοσπάτη και προτιμά τα...αθλητικά της Ε με καμιά λοξή ματιά και στις "πολιτικές" της σελίδες.

Και τί δεν κάνει ο δημοσιογράφος, για να κρατήσει το ψωμάκι του στις χαλεπές αυτές ημέρες που ήρθαν .Μέχρι και τη μαϊμού του γύφτου με το ντέφι,να χορεύει τσιφτετέλι υποδύεται.

 

 

 

 

Πούτιν: Να μην ανακατεύεται η Δύση στα εσωτερικά μας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ STA NEA,Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

 

 
Παράλληλα, τόνισε ότι «θα ήταν καλύτερα [οι χώρες αυτές] να ξεπληρώσουν το χρέος τους με τα χρήματα αυτά και να σταματήσουν να ακολουθούν μία αναποτελεσματική και δαπανηρή εξωτερική πολιτική» -«καρφί» προς τα οικονομικά προβλήματα Ευρώπης και ΗΠΑ.

«Όλοι οι ξένοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν το εξής: Η Ρωσία είναι μια δημοκρατική χώρα, ένας έμπιστος εταίρος, ένας προβλέψιμος εταίρος, με τον οποίο μπορούν και πρέπει να συμφωνούν, αλλά στον οποίο δεν μπορούν να επιβάλλουν τίποτε» υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το συνέδριο άρχισε την Κυριακή με επαίνους και εγκώμια στον Πούτιν από έναν εργαζόμενο σε χαλυβουργία, έναν επιχειρηματία, έναν αγρότη, ένα παρασημοφορημένο αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων και έναν γνωστό σκηνοθέτη. Ο ένας μετά τον άλλον παρήλασαν στο βήμα, χαιρετίζοντας τον Πούτιν ως το μοναδικό ηγέτη που μπορεί να ηγηθεί της χώρας.

Οι 11.000 σύνεδροι που είχαν κατακλύσει τη στάδιο της Μόσχας φώναζαν «Πούτιν, Πούτιν» και «ο λαός εμπιστεύεται τον Πούτιν». Φιλοφρονήσεις αντήλλαξαν στο βήμα και ο Πούτιν με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τον Μάρτιο θα πάρει τη σκυτάλη της πρωθυπουργίας.

Ωστόσο, ο Πούτιν δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλής και ζητούμενο του συνεδρίου της Ενωμένης Ρωσίας, που προβλήθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, ήταν ακριβώς να δώσει ώθηση στη δημοτικότητα του Πούτιν και του κόμματός του μία εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Η Ενωμένη Ρωσία έχει δει τα ποσοστά της να παίρνουν την κατηφόρα τους τελευταίους μήνες. Είναι βέβαιο πως θα αποσπάσει τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, όμως αναμένεται να απολέσει την παρούσα πλειοψηφία των δύο τρίτων που της επέτρεψε να αλλάζει ανεμπόδιστα το Σύνταγμα.

Ανάλογη τάση και για τον Πούτιν, γεγονός που αποδείχθηκε και πριν μερικές ημέρες όταν αντί να αποσπάσει το χειροκρότημα των θεατών σε αγώνα μποξ τον οποίο παρακολούθησε, δέχθηκε αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα.

Κατά την ομιλία του ο Πούτιν υποσχέθηκε στους Ρώσους σταθερότητα, λέξη που επανέλαβε πολλές φορές. Αντικρούοντας την κριτική ότι έχει αυξήσει τους ελέγχους σε βάρος της δημοκρατίας, ο Πούτιν επέμεινε ότι η Ρωσία χρειάζεται ένα «σταθερό πολιτικό σύστημα» για να εγγυηθεί «σταθερή ανάπτυξη» για τις δεκαετίες που έρχονται.

Επιτέθηκε, επίσης, στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι κατέστρεψαν τη χώρα όταν υπηρέτησαν στην κυβέρνηση τη δεκαετία του '90.

Και, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει με το σχέδιό του για μία Ευρασιατική Ένωση προς ενίσχυση των σχέσεων της Ρωσίας με τους γείτονές της, αποκαθιστώντας δεσμούς που καταστράφηκαν με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

 ΄Ενας από τους χειρότερους σύγχρονους δικτάτορες,που στρηρίζει την εξουσία του στη μαφία,τις δολοφονίες,τις διώξεις, τα βασανιστήρια, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, έχει το θράσος να υποστηρίζει πως η Ρωσία σήμερα έχει...Δημοκρατία.

΄Εχασαν οι λέξεις το νόημά τους παντού  δυστυχώς στις μέρες μας .

 

 

 

 

 

4. "HRISES" KE "EPIHRISES" SELIDES

     EXIPNA KE EXIPNAKISMI  

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS