HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2214400
H "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ", 04/12-10/12/2011
04.12.11

                  ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

                                              ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

                      "ΚΑΘΑΡΣΗ"  ΣΤΗΝ "ΤΡΑΓΩΔΙΑ"

 

_________________________________________________________________________________________________

__________________________ΜΠΡΑΒΟ!________________________________________________________________________

 

"Αυστηροποίηση των ποινών με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας προβλέπει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 3.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών έως 3 ετών σε όποιον:

Με πρόθεση, δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικά, δια του τύπου ή μέσω διαδικτύου κ.λ.π.) παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων ή κατά πραγμάτων, που χρησιμοποιούνται κυρίως από αυτούς που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους, όπως χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, κατά τέτοιο τρόπο που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια τάξη ή να απειλείται η ζωή των ανθρώπων αυτών.

Επιπλέον, καθορίζονται οι ποινικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση που οι πράξεις τους είχαν ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος (φυλάκιση τουλάχιστο ενός έτους και χρηματική ποινή από 6.000 έως 20.000 ευρώ)."(ΜΜΕ)

 _________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

1. "...MIA FOTOGRAFIA,HILIES LEXIS"

 

 

                                                     9-12-2011

       ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑ (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ)

 __________________________________________________________________________________________________

                                                 
                                

Click here to see a large version

 

 Οι πρόεδροι-στυλοβάτες του Συστήματος. Ανήθικοι, δημαγωγοί, παραβάτες του Συντάγματος, "βιαστές" της κοινής λογικής. Σε αγαστή συνεργασία με τη "βομηχανία ενημέρωσης"  πρωτοστατούν σε συνταγματικές εκτροπές, καλύπτουν  "εγκλήματα",  παραποιούν τη θέληση των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ -ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, παραβιάζουν όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά και τους νόμους, παραπαλανούν ,αποπροσανατολίζουν.

Η θέση τους  (για όσους απ΄αυτούς ζουν) θα έπρεπε  να είναι στη φυλακή. Τουλάχιστον για συμβολικούς λόγους. Εμείς, αν ζήσουν-με, θα επιδιώξουμε να τους στείλουμε εκεί.

(Δες σημερινό κείμενο στις  ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ με τίτλο " ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑ".

__________________________________________________________________________________________________

 

 

"Είχαν βρει όπλο απέναντι από το σπίτι του Καραμανλή

Όπλο με διόπτρα είχε εντοπιστεί απέναντι από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή σύμφωνα με το περιοδικό "Crash". Οι πιέσεις των ΗΠΑ, οι απειλές και τα τρία περιστατικά που τον έπεισαν ότι έπρεπε να φύγει από την εξουσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα" (ΜΜΕ)


 

 Χαχαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Βρε,τί σκαρφίζονται οι παλιάνθρωποι, για να βγούνε λάδι!

     (Δες κείμενο πιο κάτω ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ)

 __________________________________________________________________________________________________

 

                                                                      8-12-2011

 

 "Ο Καραμανλής και οι off the record διάλογοι

Οι αθέατες πτυχές της κυβέρνησης Καραμανλή σε βιβλίο του Μ. Κοττάκη. Ο συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι των σχέσεων Καραμανλή με τους βαρόνους των media, μέχρι το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τις σοβαρές καταστροφές, μετά από κάθε συμφωνία με τη Ρωσία."(ΜΜΕ)


 

΄Ενας ακόμα εξαρτημένος υπάλληλος της "βιομηχανίας ενημέρωσης" (σε συνδυασμό με γερές κομματικές, κοινωνικές και λοιπές διασυνδέσεις) ονόματι Μ.Κοττάκης, αναλαμβάνει να...συγγάφει ιστορία ( δημοσιογραφική ιστορία). Αγιοποιεί, μοιράζει συγχωροχάρτια, προπαγανδίζει, σπιλώνει, παραπληροφορεί, χαλκεύει γεγονότα και καταστάσεις μέσα σε 500 σελίδες-σκουπίδια.

Πολλές φορές υποστηρίξαμε πως η  ΙΣΤΟΡΙΑ, παλιότερα και σήμερα , βιάστηκε από  Κοττάκηδες, εξαρτημένους πανταχόθεν "κονδυλοφόρους". Ειδκά ο "παράς", η κομματική-παραταξιακή τύφλα και φυσικά η δημοσιότητα  είναι οι χειρότερες και περισσότερο παθογενείς εξαρτήσεις αυτού του είδους της  δημοσιογραφίας( μορφής... Μ.Κοττάκη).

 (Αποσπάσματα από το βιβλίο πιο κάτω :ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ)

 _________________________________________________________________________________________________

 

"Ζισκάρ Ντ' Εστέν: Να εξετάσετε το ενδεχόμενο εξόδου σας από το ευρώ

 Η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της από το ευρώ, προκειμένου οι πολίτες της να αποφύγουν τον πόνο του αποπληθωρισμού, εκτιμά ο πρώην Γάλλος πρόεδρος, Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν.


Σε συνέντευξή του στο Reuters επισημαίνει ακόμα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει στην ευρωζώνη, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας έχοντας ένα τόσο ισχυρό νόμισμα που δεν της δίνει τη δυνατότητα υποβάθμισής του.

«Το αν θα παραμείνει στο ευρώ ή αν θα χρησιμοποιήσει ένα εθνικό νόμισμα για ένα διάστημα, είναι επιλογή της Ελλάδας» επισήμανε. «Αν η χώρα είχε μείνει στη δραχμή, αυτή τη στιγμή το νόμισμά της θα είχε υποτιμηθεί κατά τουλάχιστον 40-50% (ΜΜΕ)

 

 

 Αυτό θα ήταν το επωφελέστερο,αν είχε γίνει από την αρχή.Το ζητούσαμε επίμονα και το υποδεικνύαμε κι εμείς από τότε εδώ.( Δες και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, Η.Π.Ε ΄Η "Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ, ΣΩΘΗΤΩ"/17-8-2011). Ο Γ.Παπανδρέου επέλεξε τη λύση του συμβιβασμού και της υποταγής στις αγορές. Αποδείχτηκε η επιλογή του αυτή μέγα λάθος.Τώρα, είναι αμφίβολο, αν κι αυτή η έξοδος απο το ΟΝΕ, θα μπορέσει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σ΄αυτή τη φάση,που κλυδωνίζονται οι οικονομίες σχεδόν όλων των κρατών της Ευρώπης ,τα πάντα είναι ρευστά. Υπό τις παρούσες συνθήκες, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και μια ολοκληρωτική οικονομική κατσαστροφή της Ευρώπης. Μοναδική λύση φαίνεται να είναι η δημιουργία μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης  (Η.Π.Ε),είδικα πολιτικά και οικονομικά .

 _________________________________________________________________________________________________

  

"263.000 ευρώ για τη 19χρονη Μέριλιν Μονρόε

 Οταν η Μέριλιν Μονρόε ήταν ένα απλό κορίτσι με φυσική ομορφιά και μεγάλες προσδοκίες που άκουγε στο όνομα Νόρμα Τζιν Ντόχερτι... Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το θέμα της δημοπρασίας των αρνητικών φιλμ από την πρώτη φωτογράφιση της ηθοποιού. Το 1946, ο φωτογράφος Τζόζεφ Τζάσγκουρ δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη της 19χρονης τότε Μέριλιν. Πόσω μάλλον να φανταστεί ότι το ποσό των 263.000 ευρώ"(ΜΜΕ)

 

 

"Οταν η Μέριλιν Μονρόε ήταν ένα απλό κορίτσι". Γιατί μετά έγινε...σύνθετο, επειδή την εκπόρνευσε η "βιομηχανία του θεάματος" και την έστειλε και νωρίς στον τάφο. Η περιφρόνηση της πραγματικής ζωής και των νόμων της φύσης, η  χάλκευση αρχών και αξιών ,η σύγχυση φρενών και τα στερεότυπα που επιβάλουν οι "βιομηχανίες" αποπροσανατολισμού, παραπληροφόρησης ,διαστρέβλωσης έχουν κόστος σε εκείνους που παραδίδονται αμαχητί. ΄Οπως, ακριβώς, η εικονιζόμενη Αμερικανίδα ηθοποιός και οι θαυμαστές της.  

 

 

 

 

                                   

                                               6-12-2011

 

 

 

 

                                       ΣΑΝ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

 Αλέξη Γρηγορόπουλε,σαν χτες , πριν 3 χρόνια, ήσουνα  κι εσύ ένα εφηβάκι. Και όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας σου, ξεχείλιζες από ζωή και όνειρα.

Σαν σήμερα,δύο  κτήνη Νεο-φασίστες - Ελληνάρες- "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε", σου έκοψαν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, το νήμα της ζωής σου.

 Εκείνων η κτηνωδία και ο δικό σου χαμός, σηματοδότησαν ιστορικά μια "νέα εποχή" κι ας μη φάνηκαν ακόμα σε όλους καθαρά τα σημάδια της. 

 Εδώ και λίγο καιρό Αλέξη, τον ένα από τους δολοφόνους σου τον έβγαλαν έξω! Σε λίγα χρόνια, να ξέρεις, θα βγάλουν και τον άλλον!

Συγγνώμη, αγόρι μου, που  σε δολοφονούν  για δεύτερη φορά  και ούτε πάλι εμείς οι "δικοί" σου μπορέσαμε να κάνουμε κάτι.  Συχώρεσέ μας ακόμα γιατί δεν τα καταφέραμε  οι μεγαλύτεροι, που όταν είμαστε στην ηλικία σου κάναμε τα ίδια όνειρα με σένα, να αλλάξουμε τον κόσμο.

  Να ξέρεις πάντως πως ο θάνατός σου δεν πήγε "στράφι". Μας δίδαξε κάτι πολύ σημαντικό. Καταλάβαμε  πως όλοι τελικά είμαστε "ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ, ΕΣΥ". Ειδκά αυτή την ώρα που ο κόσμος άρχσε να "γυρίζει ανάποδα". Δεν είσαι εδώ για να το δεις.΄Ερχονται δύσκολοι καιροί και κανείς δεν ξέρει πια αν αύριο  η ανέχεια, η στέρηση, η απόγνωση, η αποξένωση, η συντριβή, η αυτοκτονία  θα γίνουν σφαίρες σαν τη δικιά σου, που θα κόψουν το νήμα της ζωής πολλών, ίσως αναρίθμητων, άλλων αθώων Αλέξηδων.

Σου δίνουμε, όμως, μια υπόσχεση: Δε θα αφήσουμε να ξεχαστεί η δολοφονία σου. Θα την παραδώσουμε  για παραδειγματισμό στις γενιές που έρχονται. Αλλά και θα αγωνιστούμε με "νύχια και με δόντια" ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και αναξιοπρέπειας, ενάντια σε όλες εκείνες τις αφύσικες-ανήθικες δυνάμεις που κατεργάζονται τον όλεθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

                      ΑΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΕ.   

 

 

                                                                        5-12-2011

 

"Κλειστή η Σταδίου από πορεία της Ομοσπονδίας Τυφλών

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα άτομα με προβλήματα όρασης για το «ψαλίδι» στις παροχές."(ΜΜΕ)

Κλειστή η Σταδίου από πορεία της Ομοσπονδίας Τυφλών

 Ντροπή στην πολιτεία. Το λιγότερο που οφείλουμε ΟΛΟΙ μας είναι ο σεβασμός στα "άτομα με ειδικές ανάγκες". Δεν κρίνεται μόνο ο πολιτισμός μας απ΄αυτό, αλλά και η ανθρωπιά ενός εκάστου.

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

       "Το Λιμενικό δεν σεβάστηκε το σώμα μου»

«Ενιωσα βιασμένη», λέει η νεαρή δικηγόρος Φωτεινή Μάζαρη, περιγράφοντας τη διαδικασία των... εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ως υποψήφια νομικός του Λιμενικού Σώματος. Αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, στηρίζοντας έτσι και τις συνυποψήφιές της που δεν μίλησαν γιατί «φοβήθηκαν μην κοπούν και έχουν ανάγκη να δουλέψουν».

 Την επώνυμη καταγγελία μετέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου στην επιτροπή ισότητας και δικαιωμάτων της Βουλής, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, υποψήφια στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με το συνδυασμό «Αλμα στο μέλλον». «Οταν υπάρχει καταγγελία και πληροφορίες ότι τέτοια εξευτελιστικά γεγονότα συμβαίνουν ακόμη και σε άντρες υποψήφιους, οφείλουμε να εξετάσουμε τι συμβαίνει», επισημαίνει στην «Ε» η κ. Αμμανατίδου"(ΜΜΕ)

 

 

Η δικηγόρος Φ. Μάζαρη: «Αισθάνθηκα βιασμένη»

 

 

 Σώπα, καλέ, κυρία συνδικαλίστρια και μέλλουσα "μπατσίνα"  μου εσύ, που σε... βιάσανε, γιατί σου είπανε να βγάλεις τα ρούχα σου. Δηλαδή, αν χρειαστεί και σε βάλουν τσίτσιδη στο χειρουργικό κρεβάτι ,μήπως έχεις υπόψη σου πόσοι ...θεώνται των "αποκρύφων σημείων σου"; Καμιά "ντουζίνα" θα έλεγα. Θα τους μηνύσεις όλους αυτούς για.. προσβολή γενετήσιας ελευθερίας (βιασμό, ασέλγεια και λοιπά συναφή εγκλήματα, που εσύ,ως μάχιμη δικηγόρος, γνωρίζεις καλύτερα;).

΄Αντε,να κερδίσεις με το καλό τη δίκη, να βγάλεις  κάνα "δεδικασμένο", να πάρουμε κι εμείς σειρά (γενεές γενεών Ελλήνων) για μηνύσεις στους καραβανάδες που μας ξεβράκωναν "καλά καθούμενα" στα στρατόπεδα,που παρουσιαζόμαστε  για να... υπηρετήσουμε την πατρίδα.     

Τί κάνεις ο άνθρωπος,για να πάρει ψήφους,λέμε.Δεν έχει "ιερό και όσιο".

__________________________________________________________________________________________________

"Ιταλίδα υπουργός ανακοίνωσε κλαίγοντας τα μέτρα λιτότητας

Η αναγγελία των αυστηρών μέτρων λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίδραση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες των συνταξιούχων. Το σχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, για την ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβάνει σκληρές "μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις.(ΜΜΕ)

  Υπουργός είναι αυτή ή...κροκόδιλος; Οι πολιτικοί παγκοσμίως μοιάζουν μεταξύ τους σαν τα "μογγολικά". Είναι "παντός καιρού και πάσης χρήσης".Αλλιώς,χωρίς τέτοια προσόντα,δεν μπορεί να είσαι πολιτικός.

 Υ.Γ Για δείτε στη φωτογραφία τον διπλανό της,που έχει ξεραθεί στα γέλια την ώρα που η κυρία  χύνει κορκοδίλεια δάκρυα. Ο τύπος( μάλλον "παλιά καραβάνα") αντιλαβάνεται το θέατρο και αντιδρά αυθόρμητα.

__________________________________________________________________________________________________

 

      "Κανέλλη: Αισθάνομαι μ*λάκας.

 

 "Φασίστρια", είπαν το αποκλείουμε. "Κομμουνίστρια και αυτοκτονική διάθεση δεν πάνε μαζί", ξεκαθάρισε η ίδια η βουλευτής. Έτσι έμεινε το τρίτο..."Αισθάνομαι μ…κας", είπε.(ΜΜΕ)

 

Μικρότερα γράμματα
Η Λιάνα Κανέλλη, το νοσοκομείο και το τσιγάρο

 

Αργά κατάλαβε τί είναι η Λιάνα. Πέρα απ΄αυτό, γιατί απέκλεισε  και την εκδοχή της "φασίστριας"; Από ακροδεξιά δεν ξεκίνησε η κυρία βουλευτής και τη μάζεψαν μετά στο ανιστόρητο ( πάλαι ποτέ ιστορικό)  ΚΚΕ;

Υ.Γ  Και...σόρρυ για τη φοβιστική φώτο.Δεν είχαμε κάποια άλλη πρόχειρη.

__________________________________________________________________________________________________

                                      

 

 

 

                                                            4-12-2011

 

 

"Χίτλερ: Ο μάστορας της φοροδιαφυγής

Η Μερσεντές του ήταν δηλωμένη ως εταιρικό ΙΧ. Φέσωσε υπουργείο 50 εκατ. μάρκα για να τυπώσει το πρόσωπό του σε γραμματόσημα. Δεν πλήρωσε ουδέποτε φόρο εισοδήματος. Ο Αδόλφος έφτασε να χρωστά στο γερμανικό κράτος 400.000 μάρκα"(MME


 

 ΄Ολοι οι κλέφτες αυτού του είδους ,κρύβουν μέσα τους ένα Χιτλερίσκο. Ο φασισμός είναι  τρόπος  ζωής, συμπεριφορά,χαρακτήρας, υποκρισία. (Δες ολόκληρο το άρθρο παρακάτω :ETSI TA "VLEPOUN" ALLI)


  Χθες μόλις γράφαμε εδώ:

 "Στην ίδια χώρα και εποχή, κάποιο ταλαίπωρο γυφτάκι ,που θα το πιάνανε να ξαφρίζει κανένα περίπτερο και ..." εφέρετο  ενώπιον της  αδέκαστης ελληνικής δικαιοσύνης), ειδικά αν ήταν "υπότροπος εγκληματίας" , θα "έτρωγε καμπάνα"-φυλάκισης που θα ήταν... όλη δικιά του.  ΄Οταν, όμως, ο μόδιστρος Γαβαλάς, ο   επαγγελματία κλέφτης, προσαχθεί ενώπιον της αυτής δικαιοσύνης (καταχραστής δημόσιου και όχι ιδιωτικού χρήματος,το  αδίκημα κακούργημα,δηλαδή), θα καθαρίσει εν ριπή οφθαλμού ή με κάποια  αστεία για το βαλάντιό του πρόστιμα ή με κάτι ανίσχυρες  φυλακίσεις  δύο χρόνων με αναστολή, ως ...έχων "καθαρό ποινικό μητρώο",τρομάρα του!"

 

 Ποιος έχασε  "πέτσα" στην Ελλάδα, για να την βρουν εκείνοι  που έπρεπε να έχουν και δεν έχουν;

 ________________________________________________________________________________________________

 

"Ο «τρελός» ΠΑΟΚτζής κάνει τώρα… διεθνή καριέρα!

Αναμφισβήτητα είναι το πρόσωπο της εβδομάδας...!

 Ο λόγος για τον οπαδό του ΠΑΟΚ που δικαιολογημένα... τρελάθηκε όταν ο Αθανασιάδης έκανε το 2-0 επί της Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πριν λίγα βράδια!

Η φωτογραφία του έκανε ρεκόρ κοινοποιήσεων και likes στο Facebook, ωστόσο το στιγμιότυπο δεν έμεινε ενός συνόρων"(MME)!

 

 

Ο «τρελός» ΠΑΟΚτζής κάνει τώρα… διεθνή καριέρα!

 

...΄Οταν ο άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης και επιστρέφει στη ζωώδη κατάστασή του!

________________________________________________________________________________________________

 

"Α. Χάφινγκτον: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη

Εκτός ευρωζώνης και χωρίς το ενιαίο νόμισμα η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση σύμφωνα με την ελληνοαμερικανίδα εκδότρια Αριάνα Χάφινγκτον σε συνέδριο του Economist"(ΜΜΕ)


 

"315 εκατομμύρια ντόλαρς πούλησε το δημοσιογραφικό της μπλογκ-ταμπλόιντ  μια κωλοπετσομένη ελληνο-αμερικανίδα ονόματι Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον. Την επιχείρηση  «Ενημέρωση από το διαδίκτυο" με χρωματιστά δημοσιεύματα, πιασάρικους τίτλους,κατάχρηση σημείων στίξης και άλλα τέτοια γνωστά "πονηρά" , την έστησε το 2005, επενδύοντας 1 εκατομμύριο δολάρια! Μέχρι σήμερα, εκτός από το ποσό της πώλησης του μπλογκ, έχει εισπράξει και εκατομμύρια επί πλέον από τις διαφημίσεις.

Χριστιανή και μάλιστα… νηστεύουσα, γυναίκα ρεμπουπλικάνου πολιτικού και εκατομμυριούχος  αλλά και... φιλελεύθερων απόψεων δημοσιογράφος, κατάλαβε πόσο εύκολα μπορεί κανείς να βγάλει λεφτά, πουλώντας φούμαρα και "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".  Γάτα η κυρία,το έχει πιάσει το νόημα.΄Οσο υπάρχει "ανθρωπόμαζα"  που κάνουν κλικ σε οτιδήποτε "γυαλίζει", οι Αριάνες θα κονομάνε τρελά.

 Σε καλή μεριά, κυρία Στασινοπούλου μας. Ειλικρινά, καθόλου δε σας ζηλεύουμε.  Έλα,όμως, που δεν μπορείς να το πιστέψεις. Αλλά, αυτό είναι και το χειρότερο, απ΄όσα έχεις πάθει μέχρι τώρα." (H "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ" ,7/2-13/2/2011)

 

 

 

 

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

      OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

                                                        

 

 

                                                  8-12-2011

 

 ΠΑΪΣΙΟΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ : "...σύντομα θα γίνει πόλεμος! Θα πεινάσετε..." (ΜΜΕ).

 Κι εμείς που λέγαμε πως θα πεινάσουμε, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης... "Βουλωμένο γράμμα διαβάζει" ο γέροντας.

Και δε μας λες,παπούλη,με ποιον θα πολεμήσουμε? Προφανώς με τους  Τούρκους, για να πάρουμε πάλι πίσω την πόλη με την Αγιά Σοφιά,το μέγα μοναστήρι; ΄Ετσι πάει;

 

                                               7-12-2011

 

 

"Παπαδήμος: Βρισκόμαστε υπό την επιτήρηση της ιστορίας.

 «Η Ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει, αν εγκαταλείψουμε τη μάχη για το μέλλον» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η επιτυχία είναι υπόθεσή όλων και υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές."(MME)

 

 Και ποια είναι αυτή η Ιστορία, κύριε πρωθυπουργέ μας,που θα σας συγχωρήσει ή όχι; Κανένας μελλοντικός ...Παπαρρηγόπουλος, κάποιος άσχετος και αποστασιοποιημένος από τα "πράγματα" (λόγω χρονικής απόστασης) ιστορικός μετά από 200 χρόνα;Τί είναι νομίζετε η Ιστορία, κύριε Παπαδήμο; "Μυθ-ιστορία", σαν αυτή που συγγράφουν οι καθεστωτικοί "κονδυλοφόροι" οι μεν, για να γεμίζουν τα εμπορικά "καλάθια"  των εκδοτικών οίκων και οι δε, για να "καλλύνουν" τις σελίδες των σχολικών εγχειριδίων και τους πανηγυρικούς των Λυκειαρχών στις εθνικές επετείους; Αυτή την "ιστορία" περιμένετε  να σας κρίνει και ανάλογα να σας απονείμει εύσημα , να σας στεφανώσει ή να σας στείλει στα ιστορικά "τάρταρα"; Και πότε; Μετά από κάμποσους αιώνες, λέτε, από σήμερα; Μάλλον δείχνει να σας βολεύει μια τέτοια θεώρηση της Ιστορίας, κύριε "υπηρεσιακέ" πρωθυπουργές, ως δικαιολογία για να αποφεύεγετε την πραγματική αντικειμενική άποψή της .

 

Μάθετε, όμως, ποια πραγματική Ιστορία θα σας κρίνει και μη ζητάτε ιστορική "κάλυψη" και άλλοθι στα λάθη σας: Εκείνη που είναι ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΑ και σας παρακολουθεί με ανοικτές όλες τις "προσλαμβάνουσες", την οποία, και να θέλετε και να αγωνιάτε, δεν μπορείτε να την αποφύγετε, επειδή, όπως σωστά σε ξέφυγε, είσαστε "υπό την επιτήρησή" της. Μήν κρύβεστε, λοιπόν και σεις,όπως σχεδόν όλοι οι ΄Ελληνες πολιτικοί, πίσω από τα ...φουστάνια της.

 

Σας παραθέτουμε  μια παράγραφο από κείμενό μας  που ανέβηκε στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ του Homo-Naturalis.gr στις 17-8-2011 με τίτλο " ΄Η Η.Π.Ε (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΄Η Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ, ΣΩΘΗΤΩ), για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πως αυτή η "ιστορία" που εσείς υπονοείτε ή εκλαμβάνετε ως Ιστορία, ελάχιστη ή καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματική Ιστορία. Αυτή,δηλαδή, που σεις λέτε πως σας παρακολουθεί και βρίσκεστε "υπό την επιτήρησή της":

 

 

 

 "Για όλους αυτούς τους λόγους υποστηρίζουμε  πως η πραγματική Ιστορία (συγγραφή, κρίση κλπ)  δεν πορεύεται ερήμην των ιστορικών δρώμενων ,αλλά  προχωρούν αντάμα, «χέρι –χέρι». Και η «Ιστορική Δημοσιογραφία», σε αντίθεση με τη «Δημοσιογραφική Ιστορία», όπως αναλύουμε στα αντίστοιχα μαθήματα ,είναι εκείνη που προσφέρει  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το πραγματικό-αυθεντικό υλικό της Ιστορίας (σε ακατέργαστη μορφή μερικές φορές) στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ με τα γεγονότα, αλλά και στον κατοπινό ιστορικό, να «ιστορεί». Αυτό το «ιστορείν»  είναι (στα μέτρα του ανθρωπίνως εφικτού, αφού και ο ιστορικός είναι «άνθρωπος»)  πιο κοντά στην πραγματικότητα, μπορεί και η ίδια η αλήθεια, και πάντως είναι   η καλύτερη εγγύηση διάσωσης του ιστορικού υλικού στις γενιές που έρχονται, για να μελετούν τον παρελθόν και να σωφρονίζονται από τα διδάγματά του, όταν αποφασίζουν για το παρόν η το μέλλον τους. Να, γιατί κι εμείς  με την ιδιότητα του ιστορικού  «γράφουμε» ΣΗΜΕΡΑ  τη Σύγχρονη-Βιωματική  Ιστορία μας. ΣΗΜΕΡΑ καταλογίζουμε ευθύνες. ΣΗΜΕΡΑ δικάζουμε ή αθωώνουμε.

 (Παραθέτουμε στη συνέχεια και κάποια άλλα αποσπάσματα από το κείμενο μας στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ του Homo-Naturalis.gr  που μνημνεύσαμε).

 "Ο λόγος της διαστρέβλωσης της Ιστορίας είναι σχεδόν πάντα ο ίδιος :  Η εξάρτηση («ιδεολογική» ή οικονομική)   εκείνων που αναλαμβάνουν να διαπράξουν αυτό το έγκλημα. Αλλά, θα ήταν ανεπίκαιρο να επιχειρήσουμε   να αναλύσουμε πάλι το μεγάλο αυτό θέμα. Το έχουμε ήδη αναλύσει διεξοδικά στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Εδώ θα σταθούμε μόνο στη μέθοδο ,που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι «χαλκείς»  της Ιστορίας και στα αποτελέσματά της «χάλκευσης».

Η μέθοδος είναι  απλή:  Για κρίσιμα ,ιστορικά θέματα, όπως είναι αυτό σήμερα της  οικονομικής καταβαράθρωσης της χώρας, οι εκπρόσωποι της «Δημοσιογραφικής Ιστορίας» (αντίθετη η «Ιστορική Δημοσιογραφία)  συγκεντρώνουν ένα ανεξέλεγκτο και ογκώδες πληροφορικό «υλικό»,επιλέγουν επιμέρους εκείνο που εξυπηρετεί την «επικαιρότητα»,το σχολιάζουν, το κρίνουν χωρίς συνήθως να τηρούν στο ελάχιστο τη δεοντολογία και τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας (πχ. αντικειμενικότητα).
 Στη συνέχεια, για να προσδώσουν κύρος στα «τσιτάτα» τους,  «πετάνε» και ένα ασαφές και απροσδιόριστο «ο ιστορικός  του μέλλοντος» θα αποφασίσει  περί του «ορθού», αλλά  ήδη, όμως, έχουν αποδώσει αυτοί άκριτα, βιαστικά και «στρατευμένα»   ευθύνες ή όχι στους συντελεστές και δημιουργούς του «ιστορικού γίγνεσθαι». Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν να κορέσουν την αδηφάγα πείνα της επικαιρότητας (αυτή είναι η δουλειά τους), αλλά «τραυματίζουν» την Ιστορία, που δεν ανέχεται πέρα από τα αυτονόητα (αντικειμενικότητα, μονομέρεια, αμεροληψία κ.λπ) ειδικά έλλειψη το πρόχειρο και το εφήμερο.
Με άλλα λόγια, υποδύονται τους ιστορικούς και προκαταλαμβάνουν   την «άποψη» της Ιστορίας, την οποία όχι μόνο καταδικάζουν σε αναμονή ενός μη προσδιοριζόμενου μέλλοντος, αλλά και στερούν το  δικαίωμά της (ως επιστήμη) να αποτιμά αυτή μόνη το «ιστορικό γίγνεσθαι» με τα δικά της αποκλειστικά κριτήρια.  Ακολουθώντας τέτοιες τακτικές και μεθόδους εξυπηρετείται άμεσα ο βασικός σκοπός της βιομηχανίας της «ενημέρωσης»,που δεν είναι φυσικά η εξεύρεση της ιστορικής αλήθειας και η απόδοση ευθυνών, αλλά ΜΟΝΟ το κέρδος. Κι αυτό γίνεται με το «ξεπέταγμα» του ιστορικού υλικού και τη γρήγορη, πρόχειρη, αβαθή προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων, για να προχωρήσουν στο «παραπέρα»  στη «ροή» της επικαιρότητας, που αυτό ακριβώς ενδιαφέρει πρωτίστως τη δημοσιογραφία .
΄Ετσι, η εποχή που διαδραματίζονται τα ιστορικά δρώμενα δείχνει να πορεύεται ερήμην της Ιστορίας, αφού η υποδυόμενη το ρόλο της «Δημοσιογραφική Ιστορία» την υποκαθιστά και  ξεμπερδεύει με το …ιστορικό της καθήκον, πετώντας το μπαλάκι στο  χρονικό «χάος»,  που έχει την «έδρα» του ο «Ιστορικός του μέλλοντος».
Στο μεταξύ, δε μας λένε ποιος είναι αυτός ο Ιστορικός, που θα αγγίξει με το «μαγικό του ραβδί» το σημερινό «δημοσιογραφικό γίγνεσθαι» και θα το μεταμορφώσει σε «ιστορικό». Τι μορφή θα έχει;  Θα είναι  μήπως κανένας «αγιασμένος», χωρίς ανθρώπου πρόσωπο και συμπεριφορές; Αλλά, τέτοιο πρόσωπο δεν έχει  παρουσιαστεί και υπάρξει στην ανθρώπινη Ιστορία. Ακόμα και ο θεωρούμενος ως πατέρας της επιστημονικής Ιστορίας Θουκυδίδης στο περίφημο ιστορικό του έργο, λειτούργησε εν πολλοίς ως Αθηναίος και στρατηγός παρά ως ιστορικός. Τα έχουμε αναλύσει αυτά στις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ και θα πούμε περισσότερα με άλλη ευκαιρία.
Επ' αυτού, λοιπόν ,ποιος θα είναι ,δηλαδή, αυτός ο «ιστορικός του μέλλοντος»,  που θα αποφασίσει για την τη ιστορική αλήθεια του δικό μας «ΣΗΜΕΡΑ», δε μας λένε οι… λαλίστατοι τίποτα. ΄Εχουν, όμως, φροντίσει  να παραδώσουν σ΄ αυτόν το…μάγο ιστορικό, ήδη «χαλκευμένο» το  υλικό, τη δική τους «αλήθεια». Κι αυτή η «αλήθεια» είναι πάντα  εκείνη που την υπαγορεύει  το καθεστώς της βιομηχανίας «ενημέρωσης» ,που υπηρετούν .
 Με τον τρόπο αυτό  καθιστούν τις «διαδρομές» των γεγονότων  δαιδαλώδεις, ώστε και ο υποτιθέμενος αντικειμενικός, «αυριανός» ιστορικός τους  (υπονοούν περισσότερο τον αποστασιοποιημένο συναισθηματικά λόγω χρονικής απόστασης από το παρελθόν), να έχει χάσει το «μπούσουλα» και να αναγκάζεται να αποδεχτεί, ως ιστορική αλήθεια, αυτή που έχουν διαμορφώσει ως τέτοια, οι σύγχρονοι με τα γεγονότα «καταγραφείς» και κριτές  τους . Είναι αναγκαίο  εδώ ένα παράδειγμα για να γίνουν πιο σαφείς οι θέσεις μας.  
 ΄Ολοι γνωρίζουν πως τα πρακτορεία ειδήσεων, οι εφημερίδες,  οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ραδιόφωνα (η βιομηχανίας της «ενημέρωσης») συλλέγουν κατ΄ αποκλειστικότητα το παγκόσμιο υλικό της πληροφόρησης, το «ρετουσάρουν»,το κατανέμουν  και το διοχετεύουν στη διεθνή αγορά, έτοιμο προς «κατανάλωση» .Με τη διαδικασία αυτή και τον τρόπο, που το αξιοποιούν,   διαμορφώνουν ανάλογα τη λεγόμενη «κοινή γνώμη», αφού είναι σχεδόν μοναδικές πηγές πληροφόρησης.   Για να επιτύχουν τη διαμόρφωση αυτή και να λάβουν την εξουσιοδότηση της αποκλειστικότητας  της διαχείρισης  της παγκόσμιας ενημέρωσης,  υποστηρίζουν πως διαθέτουν τα εχέγγυα αντικειμενικότητας και πλουραλισμού, που τους εξασφαλίζει και τους εκχωρεί το πολίτευμα της δημοκρατίας μέσα στο οποίον -και για το οποίο- «λειτουργούν»  και του οποίου αποτελούν τον … τέρτατο πυλώνα («Τέταρτη εξουσία»). Αυτοαναγορεύονται  ταυτόχρονα με αυτό τον «ύπουλο»  τρόπο και σε αυθεντικές ιστορικές πηγές  γι΄αυτό τον… περίεργο ιστορικό του μέλλοντος», τον οποίο καλούν ,όπως είπαμε, αυτός να «βγάλει από τη φωτιά  τα κάστανα» της ιστορικής αλήθειας.
Αυτό λίγο πολύ συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο εδώ. Επομένως, για να μείνουμε στη χώρα μας   το συμπέρασμα από την εικόνα που έχουν διαμορφώσει τα λεγόμενα ΜΜΕ  για την παρούσα ιστορική φάση της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα είναι το ακόλουθο: ΄Ολοι έχουν δίκιο!! Και όσοι λένε  «όχι» στα «πεπραγμένα» της κυβέρνησης, όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης και  όσοι λένε «ναι». Κι αυτή η παράξενη συνύπαρξη του ορθού και του λαθεμένου  για την ίδια πράξη,  η παράλογη αντίφαση στην κριτική , επιτυγχάνεται στο όνομα της…ελευθεροτυπίας. Και ελευθεροτυπία, λένε, σε ένα «δημοκρατικό» καθεστώς σημαίνει ,πως  ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να λέει τη γνώμη του, να κρίνει, να δικάζει ,να αθωώνει, να απ-ενοχοποιεί, εν πάση περιπτώσει να αποφασίζει για το ορθό σύμφωνα με τη δική του γνώμη.
Δε λένε όμως, κάτι πολύ βασικό, «ανατρεπτικό» καλύτερα, πως αυτή  η «ΓΝΩΜΗ-ΑΠΟΨΗ» είναι από πριν διαμορφωμένη στα   κομματικά «χαλκεία» ή παρέχεται   «επί πληρωμή» και άλλα ανταλλάγματα  στις εκπομπές των διάφορων… «ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ».  Και στην πρώτη  περίπτωση ,η «χάλκευση» εξυπηρετεί το συμφέρον του κόμματος  (όπως το εννοεί και το διαμορφώνει) η ηγετική ομάδα του και το οποίο, όπως είπαμε, προέχει και υπερτερεί ακόμα και του «εθνικού». Στη δεύτερη , η βιομηχανία της «ενημέρωσης»,  καθορίζει  το «προϊόν-ΑΠΟΨΗ»,που θα πουλήσει  με βάση  το κέρδος, που εκείνο θα της αποφέρει.
Δεν είναι επομένως περίεργο  γιατί στα  σημερινά «δρώμενα», παριστάμεθα μάρτυρες του παράλογου  φαινομένου  ο Σαμαράς, ο Τσίπρας , η Παπαρήγα , οι «Αγανακτισμένοι, να διαφωνούν μεταξύ τους στα περισσότερα από τα …«άλλα» και ο ένας να αντιμάχεται με λύσσα τον άλλον, αλλά  για το «Μεσοπρόθεσμο»,όμως, να διαμορφώνουν μια κοινή στάση και να το πολεμούν σε αγαστή συνεργασία. Αφού το κομματικό-παραταξιακό τους συμφέρον ,όπως το αντιλαμβάνονται εκείνοι, συμπίπτει εν προκειμένω , η αντίδραση είναι κοινή.  Επ΄αυτού δεν έχουν να «χωρίσουν» τίποτα .(Να έχουμε πάντα στην «άκρη του μυαλού» μας, πως αυτά τα  «πολιτικά»  μορφώματα, που  ονοματίσαμε, είναι εντελώς πολιτικά ασυνείδητα, αφού έχουν υποστεί έναν καταλυτικό «αβδηριτισμό» ,μια ανήκουστη «αφασία», σε σημείο, που, ενώ  με όσα λένε και πράττουν ΜΟΝΟ για το κομματικό συμφέρον τους νοιάζονται,  παρουσιάζονται ως να …κόπτονται  αποκλειστικά για το «εθνικό»).
 Τον ίδιο αβδηριτισμό ή το σύνδρομο της «αυτο-απενοχοποίησης» έχει υποστεί και η νεοεμφανισθείσα  «τάξη»-«συνομοταξία των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι , διατελούντες σε σύγχυση φρενών και σε …τριχασμό  προσωπικότητας, υποδύονται με τις συμπεριφορές τους διάφορους ρόλους,  προεξάρχοντος εκείνον του  «Πιλάτου». Οι ίδιοι, διατείνονται, καμιά ευθύνη δεν έχουν για το κατάντημα της χώρας. Οι πολιτικοί-κομματικοί και, εν πάση περιπτώσει,  οι «άλλοι», τα φταίνε όλα. Σαν να μην ήταν, όπως λέγαμε, οι πατεράδες τους εκείνοι (ή ίδιοι νεότεροι), που «μαζί τα τρώγανε τα λεφτά» του …Τσοβόλα στον πελατειακό –κομματικό  «τζόγο». Λες και δεν έτρεχαν αυτοί «προχτές»  στα γραφεία των κομματαρχών, απαιτώντας (εκλιπαρώντας)  μια θεσούλα στο δημόσιο, μια επιδότηση, ένα δάνειο.
 Τώρα, που «γύρισε ο κόσμος ανάποδα» και μια και δεν έχουν αυτοί, ως ά(ε)νεργοι πια , να χάσουν τίποτα…αγωνίζονται για να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο», όχι από πολιτική, συνειδητή  επιλογή, αλλά ως ευκαιριακό μέσο εκτόνωσης και εκδίκησης. Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι επιχειρηματίες που άντεξαν  και το «Μεσοπρόθεσμο» φαίνεται να τους βολεύει (τουλάχιστον προς το παρόν ), όσοι «κουτσά-στραβά» την «παλεύουν» την κρίση, ξαφνικά έγιναν εχθροί και «ταξικοί αντίπαλοι(!) .  «Να τους πάρουν κι αυτούς μαζί τους»,λοιπόν, αφού οι εξεγερμένοι -Αγανακτισμένοι,ως άλλοι «κολασμένοι της γης,  δεν έχουν να χάσουν ,παρά μόνο τις αλυσίδες τους»(!)
΄Οσο για τη βιομηχανία «ενημέρωσης» τώρα, το κάθε επιμέρους «μαγαζί»  καθορίζει  τη στάση του  και διάκειται θετικά ή αρνητικά απέναντι στην «επιλογή» Παπανδρέου ,αλλά και στο όποιο κυβερνητικό έργο  με βάση το δικό του συμφέρον. Οι  Κουρήδες, ο Μπόμπολας, οι Τεγόπουλοι, ο ΔΟΛ, ο Τράγκας , ο Χατζηνικολάου  βρίζουν ή όχι, επικροτούν ή διαφωνούν, καταδικάζουν ή αθωώνουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του , ανάλογα με: 1. Το «είδος» των πελατών, που τους προτιμά και  εμπιστεύονται τη δημοσιογραφική τους κρίση  2. Τις…εξυπηρετήσεις, που έτυχαν από το κυβερνών κόμμα παλιότερα.
 Αν ο πελάτης δε θέλει για τους δικούς του λόγους ούτε ζωγραφιστό τον Παπανδρέου, αν τον θέλει και δεν τον θέλει, αν είναι «ορκισμένος» οπαδός ή αντίπαλος του κόμματος , το έντυπο ,το κανάλι, το ράδιο  προσαρμόζεται και ανάλογα μεταμορφώνεται σε πολέμιο ή υποστηρικτή  του έργου της κυβέρνησης, σε «χλιαρό» παρατηρητή, σε κριτικό της …φιλοσοφίας «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Ακολουθεί,  ως επιχείρηση,  ακριβώς το νόμο της «αγοράς και ζήτησης»: «Προέχει το δίκιο του πελάτη».
  Αλλά, δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν και  τα άλλα, μη ορατά από τους πολλούς, κριτήρια, που καθορίζουν τη συμπεριφορά  του.    Αν δεν χορήγησαν στον  καναλάρχη-ιδιοκτήτη  τα δάνεια που ζήτησε, ούτε του διέγραψαν οφειλές του στο …ΙΚΑ, αν  πήρε ή όχι  εργολαβίες, επιχορηγήσεις, διαφημίσεις, αν θα ήταν πιο επικερδές για την «επιχείρηση»  να ασκεί την εξουσία «αυτό» το κόμμα και όχι το «άλλο», τέτοια και συναφή, καθορίζουν αποφασιστικά τη στάση που θα ακολουθήσουν οι «βαρόνοι του τύπου» απέναντι στις επιλογές του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης (σήμερα και παλιότερα).
  Με τέτοια κριτήρια διαμορφώνουν ΑΠΟΨΗ  επί παντός θέματος και όχι μόνο περί του «Μεσοπρόθεσμου» οι ΄Ελληνες ιδιοκτήτες των λεγόμενων ΜΜΕ και τέτοιο δημοσιογραφικό πληροφορικό-ιστορικό  υλικό έχουν σκοπό να παραδώσουν στον περίφημο…ιστορικό του μέλλοντος  οι «γκουρού»  της σημερινής  βιομηχανίας «ενημέρωσης» και οι υπάλληλοί της.  Κι εκείνος φυσικά είναι σίγουρο πως θα… αγανακτήσει ,γιατί δε θα βρίσκει ούτε άκρη ούτε απάντηση στο αμείλικτο ιστορικό ερώτημα: Ποιος τελικά είχε τότε  δίκιο; Ο Γιώργος Παπανδρέου που ως  νεοεκλεγείς τότε πρωθυπουργός επέλεξε τη «λύσης της υποταγής στις επιταγές των δανειστών και όχι της σύγκρουσης μαζί τους;  Η κυβέρνηση, η οποία συνεπής στην επιλογή εκείνη, ψήφισε το «Μεσοπρόθεσμο»  ή οι άλλοι που το ξόρκιζαν;  Ποιος ευθύνεται και ποιος όχι για κακούς-επιζήμιους χειρισμούς  σε εκείνες  τις δύσκολες στιγμές και υπό εκείνα τα  δεδομένα και τις συγκυρίες;
 Βέβαια, χρόνια μετά, θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, θα έχει διαμορφωθεί η εικόνα. Η χώρα θα έχει  πορευτεί το δρόμο της («Γολγοθά» ή όχι). Μόνο που τα κοινωνικά, οικονομικά και λοιπά δεδομένα εκείνης της εποχής του μέλλοντος και οι συνιστώσες του ιστορικού της γίγνεσθαι (πολύ αργότερα από σήμερα) δε θα είναι αποκλειστικά απόρροια των  επιλογών  εκείνων που αποφασίζουν ΣΗΜΕΡΑ, αλλά ένα σύνολο   πολλών παραγόντων, αστάθμητων και μη, που θα διαμορφώνονται στην πορεία και  θα ερμηνεύουν σχετικά, καθόλου ή ελάχιστα τη σημερινή  επιζήμια ή επικερδή συμπεριφορά των πρωταγωνιστών των σημερινών «δρώμενων»,δικαιώνοντας  ή απαξιώνοντας τους τωρινούς χειρισμούς των υπεύθυνων.
 Είναι γνωστά όλα αυτά στους  ιστορικούς, ακόμα και στους  καθεστωτικούς. Να επιστρατεύσουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα : Για  σχεδόν έναν αιώνα μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποτυχημένη-καταστροφική για τη χώρα εκστρατεία στη Μ.Ασία,  δεν μπορέσαμε, ως ιστορικοί,  ούτε να συμφωνήσουμε ούτε να αποφασίσουμε οριστικά για το ποιος  τελικά έχει τη μερίδα του λέοντος στην ευθύνη για εκείνες τις αποφάσεις-ενέργειες ,που οδήγησαν σε «εθνική» τραγωδία και να αποδοθούν αντικειμενικές ευθύνες για την καταστροφή. Αντίθετα, γελοιοποιήθηκε κάθε έννοια ιστορικής αντικειμενικότητας και  παραβιάστηκαν  κατάφωρα το δικαίωμα και η αυτονομία της Ιστορίας  να αποφασίζει για το παρελθόν, αφού  λίγο καιρό πριν,  ανέλαβε ο…΄Αρειος Πάγος (ω, Κλειώ!) να στήσει ξανά δικαστήριο και να…δικάσει άλλη μια φορά τους καταδικασμένους από στρατοδικείο σε θάνατο έξη πρωταγωνιστές εκείνης της συμφοράς !!
Για όλους αυτούς τους λόγους υποστηρίζουμε  πως η πραγματική Ιστορία (συγγραφή, κρίση κλπ)  δεν πορεύεται ερήμην των ιστορικών δρώμενων ,αλλά  προχωρούν αντάμα, «χέρι –χέρι». Και η «Ιστορική Δημοσιογραφία», σε αντίθεση με τη «Δημοσιογραφική Ιστορία», όπως αναλύουμε στα αντίστοιχα μαθήματα ,είναι εκείνη που προσφέρει  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το πραγματικό-αυθεντικό υλικό της Ιστορίας (σε ακατέργαστη μορφή μερικές φορές) στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ με τα γεγονότα, αλλά και στον κατοπινό ιστορικό, να «ιστορεί». Αυτό το «ιστορείν»  είναι (στα μέτρα του ανθρωπίνως εφικτού, αφού και ο ιστορικός είναι «άνθρωπος»)  πιο κοντά στην πραγματικότητα, μπορεί και η ίδια η αλήθεια, και πάντως είναι   η καλύτερη εγγύηση διάσωσης του ιστορικού υλικού στις γενιές που έρχονται, για να μελετούν τον παρελθόν και να σωφρονίζονται από τα διδάγματά του, όταν αποφασίζουν για το παρόν η το μέλλον τους. Να, γιατί κι εμείς  με την ιδιότητα του ιστορικού  «γράφουμε» ΣΗΜΕΡΑ  τη Σύγχρονη-Βιωματική  Ιστορία μας. ΣΗΜΕΡΑ καταλογίζουμε ευθύνες. ΣΗΜΕΡΑ δικάζουμε ή αθωώνουμε".

 

 

 

 


                                                                        5-12-2011

 

***Καταδίκη της Ελλάδας για το βέτο.

Παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 συνιστά το βέτο της Ελλάδας με το οποίο παρεμποδίστηκε η ένταξη της ΠΓΔΜ στο NATO, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η απόφαση δεν γεννά άμεσα αποτελέσματα ως προς την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και δεν επηρεάζει την υπό τον κ. Νίμιτς διαδικασία. Αναμένεται όμως να δυσχεράνει τους χειρισμούς της ελληνικής διπλωματίας σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους τα Σκόπια ζητούν ένταξη.

Ο ηλεκτρονικός Τύπος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας στις πρώτες του αναφορές πανηγυρίζει και στέκεται κυρίως στο ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, η οποία επέβαλε να μην παρεμποδίσει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς: Ντνέβνικ: «Η Χάγη καταδίκασε την Ελλάδα», «Ουτρίνσκι Βέσνικ»: «Το ΔΔΧ αποφάσισε ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία», Alfatv: «Η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».(ΜΜΕ).

 

 ΄Οπως ακριβώς λέγαμε εδώ,λίγες ημέρες πριν.Η ...σφαλιάρα στη χώρα  έπεσε σβουριχτή από τη Χάγη. Τα Σκόπια κέρδισαν την υπόθεση και η Ελλάδα καταδικάστηκε στο Διεθνές δικαστήριο.Πάλι η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και αυτή η έρμη χώρα κινδυνεύει να γίνει όχι μόνο  το "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου. Ασύνετοι ανιστόρητοι και ερασιτέχνες πολιτικοί, ένας λαός στο σύνολό του ευκολόπιστος,αλλά και φαντασμένος.΄Ολα αυτά (κι άλλα πολλά) οδήγησαν στο "μη παρέκει" ,σε ένα δρόμο ,που πολλοί φοβούνται δεν έχει  γυρισμό και διέξοδο. Για τί να πρωτοκλάψει κανείς και για ποιο να πρωτομετανιώσει;"Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"!

Οι Ελληνάρες  ,βέβαια, εκεί, ανεγκέφαλοι, αμετανόητοι, "βλαχαντεροί", γραφικοί. Ο κόσμος να καίγεται κι αυτοί το... χαβά τους (ίνα μη τι χείρον είπω): Μακεδονία... ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα. Η λύση μ΄αυτούς είναι μια και μοναδική: "Ζουρλομανδύας" και μέσα. Δεμένοι στα κρεβάτια τους, μάλιστα.Είναι επικίνδυνοι ,μανιακοί τρελοί τούτοι, δεν είναι απλά γραφικοί.


 

 

 

 

***"Προειδοποιεί για ύφεση ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου

Η κυπριακή οικονομία δείχνει έντονα σημάδια ύφεσης, ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Αθανάσιος Ορφανίδης, προτρέποντας την κυβέρνηση να επεξεργαστεί σχέδιο επιπλέον μέτρων λιτότητας."(ΜΜΕ)

 

 Τί ανάγκη έχουν οι Κύπριοι τώρα που θα ανοίξουνε οι κρουνοί και θα ρέει άφθονο το φυσικό άεριο; ΄Αντε, με το καλό να πλουτίσουν οι του ΄Εθνους ...ανάδελφοι και να βοηθήσουν και τη "μάνα πατρίδα" που τόσα χρόνια έδινε από το υστέρημά της,για να μη λείψει τίποτα στη "θυγατέρα".

(Να υπενθυμίσουμε πως ακόμα και χωρίς εξετάσεις μπαίνανε  οι Κύπριοι στα ελληνικά πανεπιστήμια και συνεχίζεται αυτό το "βιολί" και σήμερα.Σε κυπριακό,όμως πανεπιστήμιο,αν είσαι ΄Ελληνας, δεν μπορείς να εγγραφείς ελεύθερα. Και με την ευκαιρία ,τί θυμήθηκα; Είχαμε έναν καθηγητή Λατινικών στη σχολή, Ηλιόπουλο τον λέγανε, χουντικός. Τί τραβήξανε οι Κύπριοι φοιτητές από δαύτον δε λέγεται. Δεν τους περνούσε με τίποτα (ούτε εμάς εύκολα, βέβαια, τα "φώτα μας άλλαζε"),γιατί τους θεωρούσε... αγράμματους! .Μάλιστα, λέγανε πως παλιότερα ,ο ίδιος ο καθηγητής έκοβε συνέχεια τον Κύπριο τραγουδιστή Μιχάλη Βιολάρη, που είδε και απόειδε ο άνθρωπος πως δε θα πάρει ποτέ πτυχίο και το ριξε στο... καλαματιανό να βγάζει το ψωμάκι του).

 

*** "Πράσινο φως από το ΔΝΤ για την έκτη δόση

Το πράσινο φως για την εκταμίευση μέρους της έκτης δόσης, ήτοι του ποσού των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να δώσει σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Το ποσό αυτό μαζί με τα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης θα δοθεί στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Καθοριστικής σημασίας για τη σημερινή απόφαση του ΔΝΤ είναι η έκθεση για την Ελλάδα του επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Μετά το πράσινο φως του Eurogroup και την απόφαση από το ΔΝΤ, τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα έχουν αποδεσμευθεί γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου.

 Και δε μου λέτε,παίδες; Πού θα πάει αυτό το βιολί; Πήραμε την έκτη δόση,θα πάρουμε την έβδομη,άντε και τη... δέκατη τρίτη και τσουχτερή. Και μετά; ΄Ετσι θα το πηγαίνουμε μια ζωή; Εγώ ξέρω πως με δανεικά τη βγάζουν μόνο κάτι ακαμάτηδες,κάτι ρεμπεσκέδες,ρεμάλια.Κι αν αύριο οι δανειστές-εξουσιαστές μας αρνηθούν ή δεν μπορούν να μας δανείσουν άλλα, τί γίνεται;Πείνα και των γονέων! Και; Θα ξεκοιλιάζουμε ο ένας τον άλλο για ένα "κομμάτι ψωμί;" 

Πώς κατάντησε έτσι μια χώρα,που παλιότερα,αν μη τι άλλο,έστω και με δανεικά,είχε μια αξιοπρέπεια,ένα κύρος; Και το πιο σπουδαίο, διέθετε αγωνιστικότητα,ελπίδα,όραμα,ορίζοντες. Ποιος δαίμονας τα πήρε όλα "εν μια νυκτί" ,ποιος λίβας  σάρωσε τα πάντα και δεν έμεινε τίποτα όρθιο; Μια τραγωδία,μια "πανώλη" περνάει η χώρα τελευταία. Και δεν υπάρχει  και "θεός της Ελλάδας" πια!. 

 

 

 

***H πλατφόρμα των «12»

Το πλαίσιο που κατέθεσαν οι "12" για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς προβλέπει:

1. Φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

2. Μείωση της εξάρτησης των επιχειρήσεων από τις χρηματοοικονομικές αγορές, με την ανάπτυξη δημόσιας πιστωτικής πολιτικής.

3. Έλεγχο της λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης, με την επιβολή ρυθμιστικών κανόνων.

4. Εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την εγκαθίδρυση ενοποιητικών μηχανισμών, υπό την εποπτεία δημοκρατικά νομιμοποιημένων οργάνων, όπως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

5. Στήριξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης "μέσω της κοινωνικής προόδου και όχι μέσω του ανταγωνισμού".

6. Αντίσταση στη λογική της "σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας" και διατήρηση και ενίσχυση του επιπέδου της κοινωνικής προστασίας.

7. Εξασφάλιση του ουσιαστικού συντονισμού της μακροοικονομικής πολιτικής των κρατών μελών, με σεβασμό στην αρχή της εθνικής κυριαρχίας και σύνταξη ομοσπονδιακού ευρωπαϊκού προϋπολογισμούπου θα διευκολύνει τη σύγκλιση μεταξύ των οικονομιών.

8. Επαναγορά από την ΕΚΤ κρατικών τίτλων και απευθείας χρηματοδότηση των κρατών με χαμηλά επιτόκια.

9. Δράση για την ανατροπή της "αποφασιστικής επιρροής ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης" και αλλαγές στο Σύνταγμα σε θέματα, όπως η ποινική ευθύνη των υπουργών, το εκλογικό σύστημα και οι προϋποθέσεις διενέργειας δημοψηφισμάτων.

10. Ριζική μεταρρύθμιση των διοικητικών μηχανισμών "με στόχο το κεντρικό κράτος να μετατραπεί σε επιτελικό νου, που σχεδιάζει και εποπτεύει" και ανασυγκρότηση των εκτελεστικών λειτουργιών του κράτους, ώστε να υπάγονται στην αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή διοίκηση.

11.Νέο "σοσιαλδημοκρατικό συμβιβασμό" της εργασίας με το κεφάλαιο.

12. Ενίσχυση των τοπικών οικονομικών δικτύων.

13. Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

14. Προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας.

15. Διαμόρφωση νέου αξιακού συστήματος για τη μετάβαση από τον «πολιτισμό της κερδοσκοπίας»  στον «πολιτισμό της αλληλεγγύης».


Πώς το έλεγε ο ( πολύ καλός τότε)  Χάρυ Κλιν;

Ουγκαγκα μπουμ μπουμ...


 

 

 

 

3.ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

                                          ENET/ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ/10-12-2100

                                                 Επωνύμως

                 Ellada, agapi mou - Vive la Grece!

 

«Νιώθω βαθιά ταπεινωμένος, ως φιλέλληνας, όταν μια εφημερίδα τολμά να βάλει τίτλο πως η Ελλάδα είναι «μια χώρα ίσως λιγότερο 'ευρωπαϊκή' απ' ό,τι φαίνεται» κι όταν το περιεχόμενο αυτού του άρθρου είναι κακή σύνοψη μιας ιστορίας την οποία οι συντάκτες δεν έχουν ζήσει· νιώθω ταπεινωμένος, ως Γάλλος, που συμπατριώτες μου πληγώνουν με τέτοιο τρόπο την ιστορία και τροφοδοτούν τον μύθο του ψεύτη και πονηρού (poniros στο πρωτότυπο) Ελληνα.

Αν λοιπόν δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Ο γερμανός βάρβαρος ή η ύπουλη Αλβιών, την οποία ο μεγαλύτερος ποιητής της, ο Βύρωνας, κατηγορούσε ήδη για λεηλασία της χώρας του Ομήρου; Περισσότερο ευρωπαϊκή η Αγγλία, που δεν επιθυμεί καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη -και κυρίως όχι εκείνη που θα της κόστιζε χρήματα; Δεν είναι αυτή η χώρα που επανέφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πυροδοτώντας έναν κατακλυσμό που η Ελλάδα έμελλε να πληρώσει πολύ ακριβά, μια χώρα που μπορεί εντούτοις να υπερηφανεύεται για την αντίσταση την πιο υποδειγματική απέναντι στον Ναζί κατακτητή.

Η ιδέα της Ευρώπης δεν έχει και πολλά χρόνια ζωή, αμφιβάλλω αν μπορούμε να διανέμουμε διπλώματα ευρωπαϊκότητας. Τόσο η ιδέα όσο και το γεωγραφικό της περιεχόμενο είναι προς οικοδόμηση και όχι ένα ακέραιο δεδομένο. (...) Αυτός ο περίφημος ελληνικός πολιτισμός έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα και τις τέχνες, τους κλασικούς μας του 18ου αιώνα και γονιμοποίησε τις ελίτ του ίδιου αυτού αιώνα που συντάραξαν τον κόσμο.

Η θέση της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης, πρόκειται άλλωστε για μία από τις πιο ζωντανές και τις πιο λαμπερές εστίες της ευρωπαϊκής κουλτούρας: με πρόσωπα αξιοσημείωτα σε όλους τους τομείς, και όχι μόνο στην ποίηση, με μια πρωτότυπη σχολή ζωγραφικής που αρχίζει από τον Θεόφιλο και οδηγεί στον Τσαρούχη μέσω του Εγγονόπουλου, με φιλόσοφους όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης. (...)

 

Ολοι λοιπόν ψεύτες και κλέφτες τους οποίους πρέπει να υπερασπιστούμε γιατί εφηύραν κάποτε τη λέξη "δημοκρατία"; Υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα να βάλουμε στη ζυγαριά: η φιλοσοφία (α λα δυτικά), η ιστορία, το θέατρο... Υπάρχουν σήμερα σε αυτή τη χώρα άνδρες και γυναίκες από τους πιο καλλιεργημένους και τους πιο πολιτισμένους που γνωρίζω· δεν δέχομαι να τους βάζουν "βάρβαροι" στον πάγκο της Ευρώπης. Οσο για τους αξιοθρήνητους κομπιναδόρους, σε ποια χώρα δεν υπάρχουν, έχοντας διασπαθίσει δεκάδες δισεκατομμύρια;

Το ερώτημα δεν είναι αν η Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκή: τα ίδια τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υφίστανται χωρίς τον ελληνισμό. Να θυμίσουμε πως η Ευρώπη ήταν μια πριγκίπισσα από τη Φοινίκη που απήχθη από Κρήτες προκαλώντας μία από τις πρώτες διαμάχες μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Ευρώπη έχει λοιπόν και ανατολίτικες ρίζες κι αυτός είναι ένας πολύ χρήσιμος μύθος σε αυτές τις εποχές διασταύρωσης των πληθυσμών. Τσιμέντο της Ευρώπης δεν είναι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες αλλά ένας πολιτισμός, και ο ελληνικός πολιτισμός είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν· αλίμονο, υπάρχουν τόσο λίγα!

Vive la Grece! Και ας μην αφήσουμε τεχνοκράτες να γονατίσουν φίλους και αδελφούς, πόσω μάλλον να τους ταπεινώσουν και να ταπεινώσουν κι εμάς».

ΕΤΙΕΝ ROLAND «LE MONDE» / «Νέα»

 

 

 

 Αγαπητέ, Ετιέν Ρολάντ. Τα περισσότερα απ΄ όσα λέτε είναι σωστά. Αλλά ως ΄Ελληνας (και ιστορικός) έχω να κάνω τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

1. "... οι συμπατριώτες μου πληγώνουν με τέτοιο τρόπο την ιστορία και τροφοδοτούν τον μύθο του ψεύτη και πονηρού (poniros στο πρωτότυπο) Ελληνα".

 Ο ΄Ελληνας, όχι επειδή είναι "΄Ελλην το γένος ", αλλά ως "υποπροϊόν" και αυτός ενός α-φύσικου "πολιτισμού" χιλιάδων (ίσως και εκατομμυρίων) χρόνων, είναι όντως πονηρός, όπως ο Νορβηγός,ο Πακιστανός και φυσικά και συ, ο Γάλλος. Ποιος λιγότερο ποιος περισσότερο,δεν έχει καμιά σημασία. Το βέβαιο είναι ότι όλες οι "φυλές" της γης στο "ίδιο καζάνι βράζουμε". Ο ανθρώπινος "πολιτισμός" (όπως η οικονομία της "αγοράς" που είναι κι αυτή επινόηση και συστατικό  του "πολιτισμού" ), αναπτύχτηκε-εξελίχτηκε ερήμην της φύσης και κόντρα σ΄αυτήν. Δημιούργησε, έτσι, έναν άνθρωπο αρπακτικό, σκληρό, υστερόβουλο, πονηρό, ατομιστή. 

 2. "Αν λοιπόν δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; .Ο γερμανός βάρβαρος ή η ύπουλη Αλβιών, την οποία ο μεγαλύτερος ποιητής της, ο Βύρωνας, κατηγορούσε ήδη για λεηλασία της χώρας του Ομήρου; "

Ελάτε τώρα. Ας αφήσουμε αυτούς τους μύθους για... βάρβαρους Τούρκους (εν προκειμένω Γερμανούς) ,πολιτισμένους ΄Ελληνες και "πάει λέοντας". ΄Οπως οι περισσότεροι, είστε και σεις θύμα των στερεότυπων και των "αξιών"  που  σας δίδαξε η "εθνική" σας εκπαίδευση με μοχλό την "ιστορία". Αυτή η παραποιημένη "ιστορία" που συγγράφουν καθεστωτικές "πένες" κατ΄εντολή (συνειδητή ή ασυνείδητη) της εκάστοτε εξουσίας (διάβαζε "πολιτισμού",η εξουσία είναι κι αυτή ένα συστατικό του),  απέχει πόρρω από την πραγματική ιστορία. Να σας φέρω κάποια παραδείγματα: Αποκαλείτε τους Γερμανούς "Βαρβάρους". Δε διευκρινίζετε ,βέβαια, αν προσάπτετε αυτό το χαρακτηρισμό στους σημερινούς Γερμανούς, εξαιτίας της συμπεριφοράς των παλιών γερμανικών φύλων( Τεύτονες, Γότθοι, κ,α) ή των νεότερων Γερμανών Ναζί. Στις ιστορικές περιόδους που αναφερόμαστε, όντως η συμπεριφορά εκείνων των Γερμανών ήταν βάρβαρη (χειρότερη ήταν των Ναζί). Σε άλλες περιόδους ,όμως, άλλα "έθνη-φυλές" παρουσίασαν την ίδια ή και χειρότερη βαρβαρική συμπεριφορά (π.χ Μακεδόνες-΄Ελληνες στην εκστρατεία τους στην Ασία, οι Ισπανοί, Πορτογάλλοι,Γάλλοι στις κατακτήσεις τους, που η "εθνική ιστορία" τους τις αποκάλεσε...εξευρενήσεις, ειδικά εσείς οι Γάλλοι την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, που στείλατε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδες Εβραίους και παιδιά-μωρά, οι Αμερικανοί και οι Βιετναμέζοι στην τελευταία μεταξύ τους σύγκρουση και πάμπολοι άλλοι). Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα,όπως και παραπάνω, πως οι  άνθρωποι,ως μονάδες και σύνολα, και ανεξάρτητα από εποχές, γεωγραφικές περιοχές, φυλετική καταγωγή, παρουσιάζουν άγριες, απάνθρωπες συμπεριφορές για χίλιους δυο λόγους (έλλειψη αναγκαίων για την επιβίωση, νοοτροπία- στερεότυπα -εκπαίδευση, εξουσία, παραπλάνηση κ.λπ). ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Σε καμιά περίπτωση η βαρβαρότητα δεν οφείλεται στο "αίμα" και την "καταγωγή".Η βασική αιτία της είναι η απομάκρυνηση του ανθρώπου  από τους φυσικούς νόμους. Η φύση προίκισε τον άνθρωπο με ΝΟΥ, ο οποίος στη φυσική του κατάσταση έχει τις προδιαγραφές να υπερνικά τις ζωώδεις-βάρβαρες συμπεριφορές και να καθιστά τον "έλλογο-νουνεχή" ικανό να κατακτά "υψηλές σφαίρες" και απεριόριστες αρετές. Η καταστρατήγηση της  φύσης (αφύσικη ζωή) είνα η αιτία αυτού που σεις ονομάζετε  "βαρβαρότητα" . ΄Ολοι, απανταχού της Γης, είμαστε  "Βάρβαροι Γερμανοί", κύριε... Ρολάνδε μου.

 3. "Αυτός ο περίφημος ελληνικός πολιτισμός έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα και τις τέχνες, τους κλασικούς μας του 18ου αιώνα και γονιμοποίησε τις ελίτ του ίδιου αυτού αιώνα που συντάραξαν τον κόσμο".

Κύριε καθηγητά μου,και πάλι να με συγχωρήσετε, αν επιμένω να λέω ότι είσαστε και σεις  θύμα της "εθνικής  ιστορίας"σας και της παράδοσης των "διανοουμένων" σας παλιότερα, που θέλουν τους νεότερους ΄Ελληνες απ΄ευθείας απόγονους των Αρχαίων, εκείνων που δημιούργησαν ένα αξιόλογο πολιτισμό, αλλά όχι αξιολογότερο από τον κινέζικο,τον Ανατολικών λαών κ.α. Δεν είναι εδώ η θέση, γα να αναπτύξουμε πως αυτός ο αρχαίος πολιτισμός των Ελλήνων ήταν,  εκτός από σπουδαίος, και  εν πολλοίς βάρβαρος. Π.χ, θα γνωρίζετε ότι ο Παρθενώνας (όπως παλιότερα και οι Πυραμίδες της Αιγύπτου) χτίστηκε πάνω στα "πτώματα"  των δούλων και με χρήματα, που κατέθεταν  με το "ζόρι" στο...κοινό ταμείο οι σύμμαχοι της Αθήνας. Σεις, οι λεγόμενοι φιλέλληνες στην Ευρώπη, τους τελευταίους αιώνες, έχετε "κόλλημα" με την Ελλάδα, ο πολιτισμός της είναι μύθος για σας τους "διανοούμενους ( παράδειγμα ο Λόρδος Μπάυρον που αναφέρατε). Δεν είναι, όμως,ούτε αυτό το θέμα πρόσφορο για ανάπτυξη εδώ. Οι Νεο-΄Ελληνες ζούμε στα ίδια χώματα που έζησαν και οι Αρχαίοι. Αυτό, ως ένα από τα συστατικά του "΄Εθνους", όπως ορίστηκαν τελευταία από τους καθεστωτικούς συγγραφείς και "φιλοσόφους", μαζί με τη γλώσσα ,"σφραγίζουν" καθοριστικά το "διαβατήριό" μας για την απόδειξη της ελληνικότητάς μας. Υπ΄αυτή την έννοια , είμαστε ΄Ελληνες από την απώτατη αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Να μην ξεχνάτε, όμως, πως και οι ΄Ελλληνες έχουν υποστεί αναρίθμητες επιμειξίες, όπως όλοι οι λαοί της Γης. Σλαύοι, ΄Αραβες, Γερμανοί-Γότθοι, Ενετοί, Τούρκοι, βόρειοι Λατινόφωνοι είναι μερικά μόνο από τα φύλα με τα οποία οι ΄Ελληνες είχαν ισχυρή επιμειξία. Πιστεύω πως θα έχετε μελετήσει το φαινόμενο του "μη όμαιμου"των λαών,  που ισχύει και  για το γαλλικό "΄Εθνος" το οποίο υπέστη συνεχείς και καταλυτικές επιμειξίες. Δεν υπάρχουν, επομένως ,"καθαροί" λαοί. Δεν είναι οι κάτοικοι μιας χώρας με τους προγόνους τους απαραίτητα "συγγενείς" με α΄ βαθμό συγγένειας ("εξ αίματος"). ΄Οσο, τώρα, γι΄αυτό που λέτε ότι "ο ελλληνικός πολιτισμός έθρεψε την Αναγέννηση", δε θα διαφωνήσουμε. Απλώς θα διευκρινίσουμε πως αυτός ο ελληνικός πολιτισμός ήταν του Θουκυδίδη, του Πλάτωνα,του Σοφοκλή,των Ρητόρων ("θρησκευτικός" πολισμός στην ουσία του) και όχι των Σοφιστών και των άλλων Συγγραφέων, των οποίων το έργο μαζί με το όνομα φρόντισαν να εξαφανίσουν  οι ίδιοι οι  Αρχαίοι,όσο  και ο Μεαίωνας.

 

 4.Η θέση της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης, πρόκειται άλλωστε για μία από τις πιο ζωντανές και τις πιο λαμπερές εστίες της ευρωπαϊκής κουλτούρας: με πρόσωπα αξιοσημείωτα σε όλους τους τομείς, και όχι μόνο στην ποίηση, με μια πρωτότυπη σχολή ζωγραφικής που αρχίζει από τον Θεόφιλο και οδηγεί στον Τσαρούχη μέσω του Εγγονόπουλου, με φιλόσοφους όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης. (...)

 

 Ασαφαλώς, η θέση της Ελλάδας είναι στις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και μάλιστα (τιμής ένεκεν γι΄αυτόν τον πολιτισμό που σας παρέδωσε) "πρώτη πολιτεία των ΗΠΕ". Να σημειώσουμε μάλιστα πως η Ελλάδα ,εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης  στην οποία την  οδήγησαν η κακή νοοτροπία του λαού της, η απάνθρωπη φιλοσοφία της οικονομίας της "αγοράς" και φυσικά η χρησιμοθηρία και η αλαζονεία των  περισσοτέρων από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε (μεταξύ αυτών και η χώρα σας η Γαλλία) ,υπήρξε η αφορμή για να αντιληφθεί όλη η Ευρώπη τη χρόνια υπόδειξη-αναγκαιότητα-απαίτηση της Ιστορίας για ένωση ΟΛΩΝ των χωρών της Ευρώπης (φυσικά συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, ακόμα και της μακρινής Ρωσίας). Κι αν δε δικαιούται, λοιπόν, η χώρα μου καλύτερης μεταχείρισης,όμως δικαιούται τουλάχιστον ίσης με άλλες. Γι΄αυτούς τους λόγους και για εκατοντάδες άλλους, οφείλετε να ξεκινήσετε μια "φιλελληνική εκστρατεία" στις πατρίδες σας, για να διδάξετε σε πολλούς ανιστόρητους, ημιμαθείς και απολίτιστους συμπατριώτες σας, πως εμείς εδώ κάτω, είτε  νότιοι Ιταλοί ,είτε Βαλκάνιοι, πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μας "φορτώνει" η ίδια η γεωγραφική μας θέση (μεσογειακοί λαοί), αλλά και η "πολύπαθη" ιστορία μας, άλλες διαφορές ή ιδιαιτερότητες δεν έχουμε ούτε με την κεντρική ούτε με η Βόρεια Ευρώπη. Διαφορές εφευρίσκουν μόνο Νεο-Ναζί ή χούλιγκανς.  Από την άλλη, πώς φαίνεστε,αλήθεια, ότι είστε "θεωρητικός" και μάλιστα... Γάλλος. Πιστεύετε πως η "διανόηση" και ο "πολιτισμός" εκπροσωπούνται πρωτίστως από τα "γράμματα και τις τέχνες". ΄Ελληνες, εκτός από τον Τσαρούχη και τον Εγγονόπουλο, διέπρεψαν και διαπρέπουν  ως επιστήμονες πάμπολλοι, όπως ο γιατρός Παπανικολάου, ο αστροφυσικός Νανόπουλος και εκατοντάδες άλλοι, οι περισσότεροι διεσπαρμένοι στα πέρατα της γης.

Καταλήγοντας, αγαπητέ μου (κατά δήλωσή σας) "φιλέλληνα", και για να πούμε και τα "σύκα-σύκα και τη σκάφη- σκάφη",μη σε νοιάζει και τόσο για μας εδώ. Είναι ιστορικά διαπιστωμένο πως η "αναγακαιότητα" (αδήριτος ανάγκη) στέλνει  κάθε "κατεργάρη στον πάγκο" του και η ζωή πληρώνει τους πάντες με το "ίδιο νόμισμα". Τόσο καιρό, είχατε να λέτε για την Ελλάδα,όλοι με "υψωμένο το δάχτυλο" στο Νότο. ΄Αλλοτε δίκαια,άλλοτε εντελώς άδικα, κατακρίνατε τους ΄Ελληνες πως είναι τα μοναδικά "μαύρα πρόβατα" στην Ε.Ε "΄Εχει  ο καιρός γυρίσματα", όμως.Τώρα ,η "ανάγκη", ο φόβος για το αύριο, η "ανατροπή", χτύπησαν και τη δικιά σας πόρτα. Σε πολλούς έκανε και... ποδαρικό. Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία ταλανίζονται κι αυτές από την οικονομική ανισορροπία,που δεν έχει να κάνει μόνο με τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα, την οκνηρία, την πονηρία των λαών, αλλά οφείλεται κυρίως στη μορφή της οικονομίας που έχει επιβληθεί-επικρατήσει και είναι εντελώς αντίθετη προς τη φύση και τους νόμους της.΄Οσο επιμένουν οι άνθρωποι και οι λαοί να συμπεριφέρονται αφύσικα-ανήθικα, θα εισπράττουν και το κόστος αυτής της αφροσύνης.  Η οικονομική κατάρρευση είναι μόνο μια από τις παραμέτρους της. 

 

 

 

 

 

 

                                                       NEWSMB.GR/9-12-2011

 

                 Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Όσοι ζήσαμε εκείνα τα πέτρινα, μαύρα χρόνια της χούντας, θυμόμαστε πως ξεκίναγαν οι αποφάσεις, οι νόμοι που εφάρμοζε η χούντα, με το «έτσι θέλω» δηλαδή και φυσικά χωρίς ψήφο στη Βουλή, γιατί Βουλή δεν υπήρχε.

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Έτσι ξεκίναγαν οι νόμοι που δημοσιεύονταν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

45 χρόνια μετά, δηλαδή κάπου μισό αιώνα, η ιστορία επαναλαμβάνεται σε χειρότερη μορφή.

Γιατί τώρα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έρχεται απ’ έξω, από το γνωστό «δίδυμο της συμφοράς» Μέρκελ - Σαρκοζί και αλίμονο σε όποια χώρα δεν υπακούσει.

Σήμερα τα ξημερώματα έβγαλαν ένα νέο φιρμάνι δικό τους για νέα ευρωλιτότητα και αιχμαλωσία όλων μας.

Και αυτοί μεν κάνουν τη δουλειά τους, να μας ρημάξουν, να μας εξαφανίσουν αρκεί να σώσουν τις τράπεζές τους.

Τι κάνουν όμως οι δικοί μας Παπαδήμος και Βενιζέλος;

Που πάνε κι έρχονται σαν άβουλα όργανα της τρόικας στις Βρυξέλλες και δεν έχουν καν την ευαισθησία να ενημερώσουν αυτό τον άμοιρο ελληνικό λαό, εμάς δηλαδή, ποιες αποφάσεις παίρνονται για τη ζωή μας και το μέλλον μας στις Βρυξέλλες, τι σημαίνουν όλα αυτά για την καθημερινότητά μας και το αύριο των παιδιών μας, τι ακόμη θα μας αρπάξουν, τι θα μας αφήσουν, πόσο ζόμπι θα μας κάνουν οι κυρίαρχοι του ευρώ, πόσο δούλους χωρίς εθνική υπόσταση θα μας μετατρέψουν.

Δεν μας λένε τίποτα. Δεν ξέρουμε τι γίνεται. Μόνο διαβάζουμε ότι κινδυνεύει το ευρώ, η ευρωζώνη, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου και άρα πρέπει να πάρουν και νέα μέτρα σε βάρος μας.

Και η κεντρική είδηση από όλα αυτά: Να ξέρετε ότι αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων στον κόσμο. Αφού μας στέγνωσαν, μας τρόμαξαν, μας τα πήραν όλα, τώρα θα μας κάνουν και άβουλα, αδύναμα πρόβατα στο ευρωπαϊκό μαντρί με τους γνωστύς λύκους γύρω μας.

Και αναρωτιέμαι μήπως ήρθε η ώρα να τους πετάξουμε όλους αυτούς από πάνω μας, με μία εθνική έγερση και μία άρνηση στα ανελέητα μέτρα που μας επιβάλλουν.

Τι το χειρότερο άραγε μπορούν να μας κάνουν από τα να μας βγάλουν από το ευρώ;

Ε και;

Μήπως τώρα είμαστε στο ευρώ;

 

 

 

 

Tον βρήκα ψάχνοντας στον κυβερνοχώρο. Γράφει τώρα και σε ένα πολύχρωμο Nwes.gr (ξέρετε εκείνα τα ιντερνετικά "έντυπα" που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και το περιεχόμενό τους είναι το ίδιο "ιλουστρασιόν" με την εμφάνισή τους) . Ο πολύς Κώστας Χαρδαβέλας! "Παλιά καραβάνα" στη "βιομηχανία ενημέρωσης", δεν έμεινε εφημερίδα,περιοδικό, ραδιοφωνο-κάναλο να μην περάσει. Συνήθως, έκανε τον πολιτικό αναλυτή, αλλά διέπρεπε και στο ρεπορτάζ  απ΄όσο θυμάμαι. (Δεν τον διάβαζα ποτέ). Τώρα ,μαθαίνω, πως "όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει" στο "αμαρτωλό" κανάλι του Κουρή.  Ψάχνει,λένε, για βρυκόλακες,αναλύει τα θαύματα των γερόντων στο ΄Ορος, ορκίζεται πως έχει συνομιλήσει με ούφο, αλλά μοιρολογάει και για τις χαμένες πατρίδες και σιχτιρίζει και τους... βάρβαρους Τούρκους, άμα το φέρει η κουβέντα..."Επί παντός επιστητού" σαν να λέμε... κινείται ο τύπος.

Σήμερα, στο κειμενάκι που διάβασα  είναι σφόδρα οργισμένος, γιατί λέει,  στις Βρυξέλλες δεν τον ρωτάει κανένας τί "νόμους και προφήτες" περνάνε. Κάτι σαν δικτατορία, δηλαδή, του μυρίζουν εκεί. Στο τέλος,  μας εμπιστεύεται  πως οραματίζεται και τούτος εθνικές εξεγέρσεις και λαϊκές αντιστάσεις κατά των δυναστών μας Ευρωπαίων και κλείνει με  εθνεγερτήριο κάλεσμα το... βαρυσήμαντο άρθρο.

Καμιά λέξη για  τη δικιά του ευθύνη τόσα χρόνια. Για τα υποπροϊόντα που πούλαγε και συνεχίζει να το κάνει και σήμερα. Για τον αποπροσανατολισμό, την παραπληροφόρηση, την κατασκευή ειδήσεων που πρωτοστατούσε-εί και τούτος, όπως όλοι οι παλιοί "καλοί" συνάδελφοί του,σαν τον φίλο του τον Τράγκα, ας πούμε, που συμπτωματικά τον βάλαμε και τον αναλύουμε κι εκείνον, κατά πώς του πρέπει, ακριβώς... από κάτω του.

  Αστεία πράγματα.

Η αυτογνωσία είναι αρετή από τις σπάνιες. Ποιος την έχασε για να τη βρουν οι "πρωτομάστορες" της ελληνικής" βιομηχανίας ενημέρωσης";

 

 

                                                   ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  CRASH (9-12-2011)

 

Στις πιέσεις και στις απειλές που δεχόταν αποδίδει την "έξοδο" του Κώστα Καραμανλή το περιοδικό "Crash", το οποίο αποκαλύπτει ότι απέναντι από το σπίτι του, σε ένα οίκημα είχε βρεθεί όπλο!

Το περιοδικό στο τεύχος του Δεκεμβρίου 2011, επικαλείται μαρτυρίες στενών συνεργατών του, εκμυστηρεύσεις του ίδιου, το Wikileaks και τα ειδικά μηνιαία δελτία της ΕΥΠ και υποστηρίζει ότι είχε σταλεί μήνυμα προς τον Καραμανλή που έλεγε: "Φεύγεις τώρα, Είναι αδιανόητο χώρα -μέλος του ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία".

Ο κίνδυνος και η "καραντίνα"

Ο τέως πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αλλάξει την καθημερινότητά του όταν κατάλαβε ότι η ζωή του και η ζωή της οικογένειάς του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το "Crash" ξεκίνησαν αλλαγές στα δρομολόγιά του, έμενε για λίγο σε συγκεκριμένους χώρους και περιόρισε τους περιπάτους του και τις επισκέψεις σε οποιοδήποτε χώρο θα μπορούσε να γίνει στόχος εκτελεστών.

Το γεγονός που είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας ήταν ότι είχε σε οίκημα απέναντι από το σπίτι του Καραμανλή είχε βρεθεί μακρύκαννο πολεμικό όπλο μεγάλης εμβέλειας με διόπτρα.

Ο Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε και όπως είπε ο ίδιος μπήκε για 242 ημέρες σε "καραντίνα", που άρχισε από το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, όταν ο Π. Παυλόπουλος του παρέδωσε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για σχέδιο δολοφονίας του ("Πυθία 1") και τελείωσε το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου 2009, όταν η ΝΔ συνετρίβη στις εκλογές.

Το θέμα με το όπλο, υποβαθμίστηκε, αν και το όπλο θεωρήθηκε ως "μήνυμα" καθώς στο σημείο του σπιτιού όπου βρέθηκε, υπήρχε παράθυρο με θέα την πρωθυπουργική κατοικία.

Το περιοδικό επικαλείται τα λόγια του ίδιου του Καραμανλή:

"Όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βέβαια ότι δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτα στη Νατάσα, αλλά κατάλαβε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από το σπίτι και ότι εγώ δεν ακολουθούσα πλέον το πρόγραμμά μου. Η ασφάλειά μου είχε ενισχυθεί από τις μέρες των 'Δεκεμβριανών' του 2008, αλλά μετά τις πληροφορίες για παρακολούθηση των κινήσεών μου τριπλασιάστηκε", εκμυστηρεύθηκε σε στενό φίλο του.

 

 

Σύμφωνα με το "Crash", το βράδυ των εκλογών του 2007, ο Κώστας Καραμανλής, είχε πει στη σύζυγό του ότι η κυβέρνησή του έχει το πολύ 15 μήνες ζωή.

Οι Αμερικανοί έδειχναν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την εξωτερική πολιτική του Κώστα Καραμανλή και των θεωρούσαν "αναλώσιμο".

Τρία περιστατικά που κλόνισαν τον Καραμανλή

Το περιοδικό αναφέρει τρία περιστατικά, στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2009, που ακολούθησαν τις πληροφορίες της FSB για το σχέδιο δολοφονίας του, τα οποία έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφασή του να αποχωρήσει. Αυτά είναι:

*Η πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τα γραφεία της ΚΕΔ στις 19 Μαρτίου 2009, όπου βρίσκεται το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Το γεγονός ότι έγινε στη συμβολή των οδών Κόνιαρη και Λ. Αλεξάνδρας και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση προκάλεσε ανησυχία. Αυτό που δεν έγινε γνωστό, ήταν ότι από το σημείο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Κώστα Καραμανλή, όταν έφευγε από το διαμέρισμά του στον Λυκαβηττό.

*Στο τέλος Ιανουαρίου, η ΕΥΠ παραδίδει στον Καραμανλή τρία μηνιαία πληροφοριακά δελτία με ευρήματα από υποκλοπές που είχε κάνει η μυστική υπηρεσία σε Αμερικανούς διπλωμάτες.

"Σε 6 μήνες ο Καραμανλής θα είναι παρελθόν" αναφέρει ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, διπλωμάτης με μεγάλη και εχθρική δραστηριότητα στην περιοχή της Θράκης.

*Την ίδια περίοδο, στο διάστημα μεταξύ 15 Μαρτίου-15 Απριλίου, οι Αμερικανοί διαμηνύουν στον ίδιο των Κώστα Καραμανλή: "Είναι αδιανόητο χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία".

Σύμφωνα με το "Crash" ο Κώστας Καραμανλής, είχε κλονιστεί και από την υπόθεση των υποκλοπών το 2006, όταν έμαθε ότι ήταν στόχος παρακολούθησης.

Εξηγώντας τους λόγους που η υπόθεση κρατήθηκε για ένα χρόνο μυστική ο τέως πρωθυπουργός φέρεται να είπε: "Δεν ήθελα να προκαλέσω αναταραχή. Δεν γνωρίζαμε από ποιο επίπεδο της αμερικανικής ηγεσίας είχαν δοθεί οι οδηγίες για κάτι τέτοιο. Εγώ ποτέ δεν είχα κινητό μαζί μου. Ένα είχα, που το έδωσα στη Νατάσα πολύ πριν κερδίσουμε τις εκλογές", είχε πει σε φίλο του.

Τα "όχι" του Καραμανλή

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο Καραμανλής είχε εξοργίσει τις ΗΠΑ με τις συνεχείς αρνήσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Από το "όχι" στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μέχρι την άρνησή του να κάνει δήλωση κατά της Ρωσίας, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γεωργία, ο κ. Καραμανλής έδειχνε να απομακρύνεται συνεχώς από τους Αμερικανούς, οι οποίοι μάλιστα τον είδαν να παραγγέλνει 450 άρματα μάχης από τους Ρώσους και να συναντιέται 8 φορές με τον Πούτιν.

Όταν μάλιστα αποφάσισε να προχωρήσει τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να του είπε: "Ασφαλώς και είσαι έτοιμος να δεχτείς επιθέσεις. Το έχεις μετρήσει;".

Σύμφωνα με το "Crash" ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε τελικά πολλές επιθέσεις, καθώς υπήρχαν πάνω από 1000 αναφορές (Intelligence Reports) που "έφευγαν" μέσα από το Μαξίμου και τον εμφάνιζαν, άλλοτε επιρρεπή στο ποτό, άλλοτε ψυχικά κλονισμένο και άλλοτε εκνευρισμένο με διάφορους υπουργούς.

 

 Ο Γιώργος Τράγκας (ο αποκαλούμενος στην "πιάτσα" του και ...τζάμπα μάγκας) είναι από το "τημ" εκείνο της "Βιομηχανίας  ενημέρωσης" που είναι ό,τι πιο ανήθικο  και  βρώμικο "κυκλοφορεί" σ΄αυτό το χώρο. Ειδικά στο (επίσης) βρώμικο  κανάλι του  ΑΛΤΕΡ, μαζί με τον Χατζηνικολάου και τους άλλους...  πλανητικούς αστέρες του δελτίου ειδήσεων των 8, δίνουν όλοι μαζί ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, προπαγάνδας, απάτης, σκοταδισμού και χάλκευσης γεγονότων. Ενοχοποιούν, απενοχοποιούν, απαλλάσσουν, συκοφαντούν, φτιάχνουν στα χαλκεία τους ό,τι ονομάζεται "είδηση-πληροφορία-ενημέρωση"  στη ...δημοσιογραφική αγορά της Ελλάδας (όρα "σκάνδαλο" Βατοπεδίου).

Εδώ, στο κείμενο που παραθέσαμε παραπάνω, ο άθλιος δημοσιογράφος (εκδότης του περιοδικού, που δημοσιεύει αυτό το κατάπτυστο κείμενο), ξεπερνά για άλλη μια φορά τον... εαυτό του. Θεωρώντας όλους τους ΄Ελληνες (όχι πως δεν είναι περισσότεροι) ,ως παντελώς ανίκανους να προχωρήσουν ακόμα και σε στοιχειώδεις λογικές διεργασίες και συνειρμούς (πρόβατα)  και για να απαλλάξει από τις τεράστιες ευθύνες του τον άνθρωπο-πρωθυπουργό που αντάμειψε τον μπαγαπόντη δημοσιογράφο για την πίστη του στην παράταξη (και σε όλη την καραμανλική οικογένεια) με την παροχή εκατομμυρίων ευρώ  κρατικών διαφημίσεων στα ΜΜΕ που είναι ιδοκτήτης ή συμμετέχει σε εκπομπές, τί σκαρφίστηκε λέτε; ΄Επεισε τον φυγόδικο-κρυπτόμενο τ.πρωθυπουργό, πως εκείνος (ο..Γιώργος) θα αλλάξει το εναντίον του "κλίμα",αν του δώσει μια συνέντευξη και, αφού την πήρε, κάθεται και φτιάχνει μια εντελώς ψεύτικη, παρανοϊκή θα λέγαμε "ιστορία για αγρίους",όπου μπλέκονται Ρώσοι εκτελεστές με ντουφέκια και διόπτρες, Αμερικανοί πράκτορες, τα μικρά παιδιά του με τη Νατάσα και αυτό τον αχταρμά συνέντευξη-ρεπορτάζ, τον παρουσιάζει στο πανάθλιο έντυπό του  ως αποκλειστική-μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία! Βέβαια, είναι τέτοια η αδεξιότητα και φανερή η αδυναμία του να πείσει  ακόμα και μικρά παιδάκια, που μόνο αυτός ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται.

Τί να πει κανείς; Τόσο ανήθικος και βρομερός αυτός ο τύπος, ο χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος της  ελληνικής "Βιομηχανίας ενημέρωσης", που θα μπορούσε, αν δεν υπήρχε ο Κουρής και κάποιοι άλλοι, να αναδειχτεί σε πατριάρχη της εξαρτημένης-στημένης ελληνικής δημοσιογραφίας.

Τί αισχρότητα!

 

 

 

                              ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Αναδημοσίευση  NEWS247/8-12-2011)

 

 

Ο Καραμανλής και οι off the record διάλογοι

 

 

Οι νταβατζήδες και το Βατοπέδι

Σύμφωνα με το απόσπασμα του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη και το περιοδικό "Επίκαιρα", ο πόλεμος κατά της διαπλοκής αναδείχτηκε σε βασικό όπλο του Καραμανλή στην προσπάθεια ανάληψης της διακυβέρνησης.

Ο συγγραφέας θυμάται την περιβόητη ατάκα για τους νταβατζήδες και ξετυλίγει το κουβάρι των σχέσεων Καραμανλή με τους βαρόνους των media, από την έμπνευση του νόμου περί βασικού μετόχου μέχρι την ανακάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

"Αυτή η παράταξη Μανώλη δεν έχει νταβατζήδες, το ΠΑΣΟΚ έχει δύο. Τους γνωστούς. Εμάς προσπάθησε κάποια στιγμή η Βλάχου, όχι όπως αυτοί. Δεν τα κατάφερε ποτέ", είχε πει ο Κώστας Καραμανλής.

Και όταν ένας υπουργός της ΝΔ που επισκέφτηκε προηγουμένως τον Χρήστο Λαμπράκη στην Αναγνωστοπούλου τού πρότεινε να ρίξει γέφυρες προς εκείνον για λογαριασμό του, ο Καραμανλής τον στραβοκοίταξε και του είπε: "Μα, καλά πώς τον εμπιστεύεσαι αυτόν, νομίζεις ότι πιάνεται πάντα φίλος;".

Από τους ισχυρούς επιχειρηματίες, άλλοι αναδιπλώθηκαν και άλλοι συνέχισαν τον πόλεμο, με πρωτοστάτη τον Γιώργο Μπόμπολα.

Όμως ο αυτοδημιούργητος Γιώργος Μπόμπολας που στη ζωή του έφτιαξε τα πάντα από το μηδέν και έδωσε και τη ψυχή του για να στήσει "Το Έθνος", στεναχωρήθηκε με την παρ' ολίγον απώλειά του (θα το αγόραζε η Γιάννα Αγγελοπούλου),και απλά δεν μπόρεσε να ξεχάσει. Και παρά τις επισκέψεις υπουργών της ΝΔ στο γραφείο του στο Χαλάνδρι, τα αισθήματά του για τον πρωθυπουργό δεν άλλαξαν ποτέ. Αντιθέτως".

Η αντεπίθεση συμφερόντων σάλπισε με την υπόθεση Βατοπεδίου. Ο ίδιος εμφανίζεται απογοητευμένος με τις ευρωεκλογές 2009 και εκμυστηρεύεται στον συγγραφέα: "Έχω χάσει την πίστη μου στους Έλληνες. Φεύγω 3 μέρες και 20 άτομα τσακώνονται μεταξύ τους. Εμένα βέβαια δεν μου έχουν κάνει μπαμπεσιά, μεταξύ τους όμως... Περνάμε προς τα έξω την εικόνα ενός διαλυμένου κράτους, γεμάτου σκάνδαλα. Και εντάξει η Siemens είναι. Το Βατοπέδι όμως; Πιστεύεις αλήθειας ότι τα πήρε κάποιος; Αν είναι δυνατόν!", αναφέρει στον συγγραφέα.

Τα Δεκεμβριανά και η βαζελίνη από τη Βραζιλία

Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου ο Καραμανλής κάλεσε στο γραφείο του το Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Τον βρήκε απογοητευμένο και δυσαρεστημένο και του είπε: "Γνωρίζεις ότι στα επεισόδια πρωταγωνιστούν ξένοι αναρχικοί; Ότι μέσα στη Νομική η βασική γλώσσα συνεννόησης είναι τα Ιταλικά; Γνωρίζεις ότι στο δεύτερο υπόγειο του Πολυτεχνείου κατασκευάζονται 80.000 μολότοφ με βαζελίνη εισαγόμενη από τη Βραζιλία;", σημειώνεται στο βιβλίο.

Η χώρα, η κυβέρνηση και ο Καραμανλής ήταν πλέον στο στόχαστρο ξένων δυνάμεων και μυστικών πρακτόρων, που εφάρμοζαν το γνωστό σχέδιο "Πυθία".

Ποτέ δεν ήταν Αμερικανόδουλος, απλά Αμερικανόφιλος

Οι σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τις ΗΠΑ πέρασαν από πολλά στάδια. Αν και σπούδασε στην Αμερική, ποτέ δεν πίστεψε ότι οι φιλίες υπερβαίνουν το εθνικό συμφέρον.

Ο Καραμανλής είχε δώσει από πολύ νωρίς τα διαπιστευτήριά του για το πώς αντιλαμβάνεται τις συμμαχικές σχέσεις.

"Το 1995 σε ένα συνέδριο στην Βοστόνη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, απλός βουλευτής Θεσσαλονίκης τότε, αντιδίκησε πίσω από τις κλειστές πόρτες με στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας, όταν εκείνα υπέδειξαν ωμά στους συμμετέχοντες να βάζουν πλάτη για τα τουρκικά θέματα και να ρίξουν τους τόνους για τα δικά μας δίκαια", υπογραμμίζει ο Μανώλης Κοττάκης στο βιβλίο του, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύουν σήμερα "Τα Επίκαιρα".

"Θυμάμαι ότι σε εκείνο το συνέδριο είχε γίνει μεγάλος καβγάς για τα εθνικά θέματα", αναφέρει ο Καραμανλής στον συγγραφέα.

Δημοσιογράφος που παρέστη σε αυτό θυμάται πως ο Καραμανλής προειδοποίησε τους διοργανωτές πως "αν δεν σεβαστείτε τα εθνικά μας συμφέροντα για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, τότε υπάρχουν οι Ρώσοι και οι Άραβες, στους οποίους μπορούμε να στραφούμε".

Μπαίνοντας στο 2004, ο Καραμανλής επικαιροποίησε τις απόψεις του.

Σε μία συνάντησή του στο γραφείο του στη Ρηγίλλης με τον Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος τον είχε επισκεφτεί για να του δώσει το βιβλίο του για τη μειονότητα της Θράκης, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει: "Στο λέω όχι για να το γράψεις, αλλά για το έχεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου: Δεν συμφωνώ με το σχέδιο Αναν!".

Στο περιοδικό "Επίκαιρα" περιγράφεται το πώς κύλησαν οι επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Πώς από το "Όχι" του Μπους, περάσαμε στην εκδίκηση των ΗΠΑ και το ελληνικό βέτο στις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ διπλωματικές και συμμαχικές σχέσεις. Από τις 27 Ιουνίου 2007, ο Κώστας Καραμανλής γράφτηκε οριστικά στη "μαύρη λίστα των συμμάχων".

Ο Μανώλης Κοττάκης προβαίνει σε μία ακόμη αποκάλυψη για το συστηματικό άνοιγμα στη Ρωσία και την αγορά S-300 του Πούτιν, ενώ περιγράφει λεπτομερώς την εμμονή Γαλλίας και Γερμανίας να αγοράσουμε οπλικά συστήματα.

Σε αυτό το σημείο, η αντίδραση Καραμανλή για το κόστος και η αντιπρότασή του να δώσουμε τα 40 παλιά Mirage, προκειμένου να αγοράσουμε από Γαλλία Rafal σε χαμηλότερη τιμή, πυροδότησε την αντίδραση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να καθησυχάσει, λέγοντάς της ότι θα γίνουν αγορές και από Γερμανία.

Η παρτίδα μπορούσε να σωθεί;

Την ημέρα που παρέδωσε ο Καραμανλής την πρωθυπουργία στον Παπανδρέου ήταν Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 και το δημόσιο χρέος ανέρχονταν σε 280 δις ευρώ. 

Τα 130 από τα 280 δις ευρώ μάς τα  είχαν δανείσει δύο μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες. Η γερμανική Deutsche Bank και η γαλλική BNP Paribas. Το χρέος ήταν μεγάλο, αλλά η διαπραγματευτική ισχύς του Κώστα Καραμανλή απέναντι σε Μέρκελ και Σαρκοζί θα ήταν εξίσου μεγάλη, σε περίπτωση που μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όπλο της στάσης πληρωμών.

Όμως ο Παπανδρέου είχε άλλα στο μυαλό του. Στενοί συνεργάτες και συνομιλητές του Καραμανλή την εποχή εκείνη προσθέτουν: "Πιθανότατα θα είχαμε αποφύγει το ΔΝΤ, αν είχαμε πάρει εμείς μέτρα που εξήγγειλε ο Καραμανλής στη ΔΕΘ.Η παρτίδα σωζόταν και το έλλειμμα θα διατηρούνταν σε λογικά επίπεδα. Φαντάζεστε τον Καραμανλή με τρόικες πάνω από το κεφάλι του;".

Τα μηνύματα βέβαια είχαν ξεκινήσει από την αρχή του έτους, όταν τα διεθνή "κοράκια" και οι κερδοσκόποι είχαν αντιληφθεί τα επίπεδα ελλείμματος και ετοίμαζαν την επίθεσή τους, καθώς ο τότε Γερμανός υπουργός Στάινμπουρκ ρωτούσε να μάθει για τη δυνατότητα δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Παπαθανασίου.

Ο Καραμανλής επικοινώνησε με τον Γιούνκερ που τον συμβούλευσε: "Προσέξτε το χρέος, διότι οι αγορές θα σας δανείζουν με όρους ΔΝΤ".

Αμέσως ο Καραμανλής έδωσε εντολή ο Παπαθανασίου να βγει στις αγορές να βρει δανεικά. Η Ευρώπη όμως ζητούσε μόνιμα μέτρα, γι' αυτό αμέσως μετά την επιστροφή του από την τότε Σύνοδο Κορυφής κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου και τους ζήτησε τη συναίνεσή τους σε έξι σημεία.

"Ο Παπανδρέου δεν άκουσε. Στη συνάντηση που είχε με τον Καραμανλή απέρριψε την πρόταση, με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να βρει άλλοθι για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές".

Η αποσταθεροποίηση συνεχίστηκε και κυρίως αυτή του Καραμανλή, που λόγω της ενεργειακής του πολιτικής και της απίστευτης σκανδαλολογίας προκάλεσαν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία μας.

Συνεργάτες του Καραμανλή υπογραμμίζουν ότι αν από το 2009 το ΠΑΣΟΚ συναινούσε σε ηπιότερα οικονομικά μέτρα, η πορεία του τόπου θα ήταν διαφορετική.

Πηγή: "Επίκαιρα"

 

 

 

 

 

                                        ΕΘΝΟΣ.gr/ 7-12-2011

 

Μ.Γκορμπατσόφ: «Να ακυρωθούν οι εκλογές της Κυριακής στην Ρωσία»

Την ακύρωση των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στην Ρωσία, ζήτησε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Μ.Γκορμπατσόφ: «Να ακυρωθούν οι εκλογές της Κυριακής στην Ρωσία»

«Οι ηγέτες της χώρας πρέπει να παραδεχθούν ότι υπήρξε νοθεία σε πολλαπλά επίπεδα και τα αποτελέσματα δεν απηχούν τη λαϊκή θέληση» δήλωσε ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.

«Νομίζω ότι (οι ρώσοι ηγέτες) μπορούν να πάρουν μόνο μια απόφαση- να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και να διοργανώσουν νέες» συμπλήρωσε ο Γκορμπατσόφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Παρά τις μαζικές συλλήψεις στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ο αριθμός των οποίων αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, φθάνοντας πλέον τις 800 μόνο για χθες, οι διαδηλωτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους κατά του Πούτιν, σχεδιάζοντας συγκεντρώσεις σε 69 πόλεις της χώρας.

 

Αν συνεχιστούν οι διαδηλώσεις ο δκτάτορας της Ρωσίας θα αιματοκυλήσει τη χώρα. Δυστυχώς, ελάχιστοι από τους ηγέτες στον κόσμο έχουν αντιληφθεί πως ο Πούτιν είναι ένας "εν δυνάμει" Χίτλερ-Στάλιν.

 

 

 

 

                                                        6-12-2011

 

 

ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΙΝΟΣ!

Αναρτήθηκε από mati team On 08:15
altΤην ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα "Αξία"....

Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού.

Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν... την άσκηση ποινικής δίωξης!

Νά τος πάλι ο αμετροεπής δικαστής. Κι εμείς που νομίζαμε πως αυτό το άτομο  θα είχε προ πολλού βάλει μια θηλιά στο λαιμό του να πάει να κρεμαστεί. Αυτός που ,ως δικαστής (πρόεδρος Αρείου Πάγου), υπέσκαψε το κύρος της δικαιοσύνης  κι ευτέλισε και αυτή και τους θεσμούς της χώρας. Ο αμετροεπής-αδίστακτος δικαστής που επελέγη πρόεδρος του Αρείου Πάγου ελέω Κ.Μητσοτάκη, ενώ ήταν στις τελευταίες θέσεις του πίνακα, με αντάλλαγμα να στήσει τη δίκη-παρωδία του Ανδρέα Παπανδρέου (με προειλημμένη την απόφαση), συνεχίζει με θράσος και αμετανόητος να προκαλεί  (όπως τότε) την κοινωνία και τη δικαιοσύνη.

Αφελείς είμαστε,όντως,που θα περιμέναμε τέτοια ηρωική πράξη από αυτόν.

 

 

 

 

 

Τρίτη άποψη] Το αντάρτικο του Πρύτανη

Πώς η εμμονή για την καρέκλα μπορεί να βουλιάξει ένα πανεπιστήμιο

Του Λουκά Βλάχου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2011


Είναι γεγονός ότι από την άνοιξη που το υπουργείο κινήθηκε με αποφασιστικότητα προς την ψήφιση του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, «το αντάρτικο του Πρύτανη». Οι πρυτάνεις, με το αστήρικτο επιχείρημα ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας, στέκονται απέναντι και διακηρύσσουν ότι «δεν θέλουν να εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια». Δεν θέλουν καμία αλλαγή στο καθεστώς που τους ανέβασε στην καρέκλα του πρύτανη. Αυτό το ξέραμε, το βλέπαμε και το ανεχτήκαμε στην αρχή με λίγη συμπάθεια... Εκαναν, σκεπτόμαστε, οι άνθρωποι τόσο μεγάλο αγώνα για την καρέκλα και πριν καλά καλά τη ζεστάνουν θα πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά; Τόσα κομματικά γραφεία επισκέφτηκαν, τόσες ώρες αφιέρωσαν να «τάζουν» σε φοιτητικές παρατάξεις, συνδικαλιστές, καθηγητές και διοικητικούς και ενώ τα κατάφεραν... τώρα να πρέπει να προκηρύξουν εκλογές για Συμβούλια που θα εκλέξουν άλλο πρύτανη... Απίστευτα πράγματα. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος κατάλαβε τον πόνο τους και πρόσφατα σκέφτηκε να τους προτείνει να αφήσουν να προχωρήσει ο νόμος που ψήφισε η Βουλή για τα πανεπιστήμια με μεγάλη πλειοψηφία και σαν αντάλλαγμα να τους επιτρέψει (η κυβέρνηση συνασπισμού), καταχρηστικά, να κλείσουν την τετραετία τους. Αν αυτό γίνει δεκτό, θα αποδειχτεί περίτρανα ότι αγωνίζονται μόνο για τα ατομικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα ομάδων που τους στηρίζουν.
Αυτές τις μέρες όσοι από τους καθηγητές πανεπιστημίου στηρίζουν την αλλαγή και τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια και θέλουν να αλλάξουμε σελίδα και να προχωρήσουμε από το τέλμα των τελευταίων ετών σε μια άλλη τροχιά, πρέπει να υποστούν επιθέσεις, ύβρεις και κατηγορίες από τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του πανεπιστημίου και τους (ευτυχώς λίγους) γύρω από τον πρύτανη. Απειλούν ότι αν κατέβουν οι καθηγητές να ψηφίσουν θα «στιγματιστούν μια για πάντα». Κωλυσιεργίες στις διαδικασίες, συνεργασίες με τις φοιτητικές παρατάξεις για να πάρουν τις κάλπες και να ακυρώσουν τις εκλογές. Λεκτικές αντιπαραθέσεις και προπηλακισμοί στην πενταμελή επιτροπή και άρνηση κάθε μορφής συνεργασίας οδηγεί το πανεπιστήμιο σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο. Από τη μια, οι πρυτάνεις αρνήθηκαν να ορίσουν επιτροπές για να εκλέξουν τα συμβούλια και την ίδια ώρα, όταν το υπουργείο προχώρησε στον ορισμό τους, ως όφειλε, τους αποκάλεσαν «διορισμένους». Οι πρυτάνεις ζήτησαν να μπούμε στη διαδικασία αλλαγής του νόμου (από επιτροπές διορισμένες από τους ίδιους) πριν εφαρμοστεί ο νόμος και δούμε στην πράξη τα προβλήματά του. Αν ο νέος νόμος δεν εφαρμοστεί τη φετινή ή την επόμενη ακαδημαϊκή χρόνιά, τα πανεπιστήμια θα βρεθούν σε νομοθετικό κενό. Αυτός θα είναι σίγουρα ο δρόμος της διάλυσής τους.

Πρόσφατα, η πρυτανεία στο ΑΠΘ πέρασε σε δυναμικότερες λύσεις. Ξεκίνησε μια πορεία προς τις σχολές για να «εξηγήσει τα τραγικά σημεία του νέου νόμου» και να σηκώσει τη σημαία «αυτό δεν θα περάσει». Τα σχέδια των πρυτάνεων συνοψίζονται σε δύο άξονες:
1. Κωλυσιεργώντας οι ίδιοι πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νέος νόμος και η αρχική τους θεωρίας επαληθεύτηκε και
2. Ακόμα και αν προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου και περάσουμε στη διαδικασία ανάδειξης των νέων διοικητικών σχημάτων, θα έχουν δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα φόβου και ανασφάλειας που μόνο «φανατικοί» καθηγητές θα πάνε να ψηφίσουν για να ισχυριστούν ότι «δεν κατέβηκε κανένας να ψηφίσει, άρα η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν θέλει τον νέο νόμο».

Ελπίζω ότι οι συνάδελφοι που είναι στο πανεπιστήμιο γιατί αγαπούν την έρευνα και αγωνίζονται για την εκπαίδευση των νέων θα σταθούν απέναντι σε όσους επιθυμούν να βάλουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας και των νέων. Δεν αγάπησαν το πανεπιστήμιο, αλλά την καρέκλα (η πλειοψηφία από αυτούς δεν έχει αξιόλογο ερευνητικό ή εκπαιδευτικό έργο). Να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους και να στηρίξουμε τη μεταρρύθμιση ακόμα και αν μας εκβιάζουν και θέλουν να μας κλείσουν στα γραφεία μας. Να στηρίξουμε τον νέο νόμο, να τον εφαρμόσουμε για μερικά χρόνια και να τον αλλάξουμε βλέποντας τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην πράξη. Αυτό θέλει η πλειοψηφία της κοινωνίας και αυτό θα πετύχουμε όλοι μαζί.
Ο Λουκάς Βλάχος είναι καθηγητής στο ΑΠΘ

 ΄Οταν ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ο γράφων, ως υποψήφιος ΔΕΠ στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, κατήγγειλα όσα σήμερα ξαφνικά ανακάλυψε ο κ.Βλάχος πως συμβαίνουν στα πανεπιστήμια και η καταγγελία εκείνη κοινοποιήθηκε σε όλο το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικού του πανεπιστημίου, ΟΥΔΕΙΣ από τους βολεμένους-καθεστωτικούς αυτούς κυρίους αντέδρασε τότε.

Ας αφήσουν, λοιπόν,σήμερα οι "Βλάχοι" τους (εκ του ασφαλούς) λεονταρισμούς. "οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι ὄνομα ἔχεις ὅτι ζῇς, καὶ νεκρὸς εἶ".

 

 

                   

Το προβληματικό Δημόσιο και οι (ελάχιστες) πιθανότητες αναδιοργάνωσής του

Ελλάδα, δυστυχισμένη χώρα

Του Alain Salles / LE MONDE

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2011Για να αποκτήσεις ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα, πρέπει να πας στη ΔΕΗ. Ο πελάτης παίρνει αριθμό προτεραιότητας και περιμένει στην ουρά προκειμένου να μιλήσει με μια υπάλληλο, η οποία ανοίγει τον φάκελο και τον στέλνει σε ένα άλλο γραφείο. Νέα αναμονή, νέα συνέντευξη, για να συμπληρωθεί ο φάκελος, που στέλνεται στον υπεύθυνο υπηρεσίας. Ακόμα μερικά λεπτά, όσο να τελειώσει αυτός το τηλεφώνημά του, να κοιτάξει τον φάκελο και να βάλει τη σφραγίδα του. Επιστροφή στο διπλανό γραφείο, όπου η προηγούμενη υπάλληλος βάζει δεύτερη σφραγίδα. Κατεύθυνση: η πρώτη υπάλληλος, που σφραγίζει με τη σειρά της και κατευθύνει τον φάκελο στον προϊστάμενό της, που σφραγίζει επίσης. Ο πελάτης μπορεί τότε να κατευθυνθεί προς το ταμείο και να καταθέσει μια εγγύηση (σε μετρητά, κάρτες και επιταγές δεν γίνονται δεκτές). Δεν έχει τελειώσει. Χρειάζονται ακόμα μια δυο σφραγίδες. Και υπομονή καμιά δεκαριά ημέρες προκειμένου να συνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι Ελληνες έχουν να αφηγηθούν πολλές ανάλογες καφκικές ιστορίες για το ελληνικό Δημόσιο. Από τις πολλές υπηρεσίες που δυσλειτουργούν, η πιο συμβολική είναι το υπουργείο Οικονομικών. Το ελληνικό κράτος δεν κατορθώνει να συλλέξει τους φόρους. Διότι η φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπορ και διότι οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες είναι αναποτελεσματικές, ενίοτε και διεφθαρμένες. Οικονομολόγοι του London Business Schoοl πρότειναν πρόσφατα την κατάργηση των υπηρεσιών αυτών ώστε να αναδημιουργηθούν καινούργιες. Επικαλούνται έναν πρώην υπουργό Οικονομικών που εκτιμούσε ότι «ακόμα και αν κλείναμε όλες τις εφορίες, τα έσοδα του κράτους δεν θα πλήττονταν ιδιαίτερα». Το ίδιο το κράτος είναι κακοπληρωτής. Παραδόξως, δεν είναι φτωχό. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στη χώρα. Δεν ξέρει όμως τι ακριβώς διαθέτει ελλείψει ενός κτηματολογίου άξιου του ονόματός του.
Για τους πολιτικούς που εναλλάσσονταν στην εξουσία το κράτος ήταν ο άξονας μιας πελατειακής πολιτικής που στερέωνε τη θέση τους: εσύ με ψηφίζεις, εγώ βρίσκω μια θέση για τα μέλη της οικογένειάς σου. Για τους Ελληνες, το κράτος είναι μια απόμακρη οντότητα από την οποία πρέπει να φυλάγονται, και την οποία δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει παρά μόνο για να αντλήσει όφελος. Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ορίζει αυτή τη διπλή κίνηση ως «κρατοφοβία» - ένα κράτος από το οποίο πρέπει κανείς να κρύβεται - και «κρατολατρεία» - το κράτος που προσφέρει εργασία και εργασιακή ασφάλεια. Οι ρίζες είναι παλιές: «Βγαίνοντας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι Ελληνες αντιλαμβάνονταν το κράτος ως έναν καταπιεστή ή ως μια πιθανή πηγή εσόδων και προνομίων, σε καμία περίπτωση όμως ως την έκφραση ενός πολιτικού σώματος στο οποίο έπρεπε να συμμετάσχουν», γράφει ο Γιώργος Πρεβελάκης στο βιβλίο «Γεωπολιτική της Ελλάδας» (εκδ. Libro).

«Λείπει από την Ελλάδα το ιστορικό βάθος των κρατικών θεσμών που ωφέλησε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», εξηγεί ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Πολιτικής και Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Το ελληνικό κράτος υπήρξε συγκεντρωτικό, υδροκέφαλο, απλωμένο, αλλά εγγενώς αδύναμο να εξηγήσει και να εφαρμόσει την οποιαδήποτε πολιτική».

Μετά την Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό εγκαθιδρύονται ισχυροί θεσμοί και μια ισχυρή Δημόσια Διοίκηση σε ένα κράτος αδύναμο και ήδη υπερχρεωμένο καθώς πρέπει να πληρώσει τις Μεγάλες Δυνάμεις για τη βοήθειά τους. «Η Ελλάδα είναι το μοναδικό γνωστό παράδειγμα χώρας που ζει σε πλήρη πτώχευση από την ημέρα της γέννησής της», έγραφε ο συγγραφέας Εντμόντ Αμπού το 1854. Τα προβλήματα αυτά θα αντέξουν μέχρι και σήμερα. Στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, που σημαδεύεται από πολλά βίαια επεισόδια, το κράτος δεν κατορθώνει να επιβληθεί σε έναν πληθυσμό που προσπαθεί να προστατευτεί και να ωφεληθεί από αυτό. Εδώ και είκοσι χρόνια, κάθε κυβέρνηση αναγγέλλει έναν εκσυγχρονισμό του κράτους που δεν γίνεται ποτέ πραγματικότητα.
Η αναδιάρθρωση του κράτους επιβάλλεται τώρα από την τρόικα. Ειδικοί των Βρυξελλών βρίσκονται στην Αθήνα για να αναδιοργανώσουν το προβληματικό Δημόσιο. «Είναι μια αναδιοργάνωση που έρχεται από ψηλά», λέει μετά λύπης ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ιδιαίτερα απαισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας: «Ολες οι στρατηγικές επιβίωσης καταρρέουν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να βρουν καταφύγιο στο κράτος. Η μεσαία τάξη καταστρέφεται. Η οικογένεια γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και παίζει ολοένα και πιο δύσκολα τον προστατευτικό της ρόλο. Οταν εξαφανίζονται ταυτόχρονα όλα τα μέσα προστασίας που διαθέτει μια κοινωνία, αυτό δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης».

 «Η Ελλάδα είναι το μοναδικό γνωστό παράδειγμα χώρας που ζει σε πλήρη πτώχευση από την ημέρα της γέννησής της», έγραφε ο συγγραφέας Εντμόντ Αμπού το 1854."

Μα τί λέει τώρα ο εχθρός  της Ελλαδίτσας μας, ο σιωνιστής, ο συνωμότης; Ποτέ δε συνέβη αυτό. Και όχι μόνο αυτό, όλα όσα γράφει το άρθρο είναι συκοφαντίες, υπερβολές, συνωμοσίες. Μας μισούν, παιδί μου, γ΄αυτό τα λένε .

Ρωτήστε και το Μίκη Θεοδωράκη να σας το επιβεβαιώσει. Τα ίδια θα σας πει. Οι Εβραίοι έχουν βάλει τη χώρα μας (που είναι και Ορθόδοξη)  στο "μάτι" ,ο διεθνής σιωνισμός την επιβουλεύεται. Αυτοί θέλουν να μας καταστρέψουν. Κι αν, ως ανθέλληνες, δεν πιστεύετε ούτε το Μίκη, ρωτήστε και το Νόαμ Τσόμσκι. Ναι ,τον κύριο καθηγητή του Αμερικάνικου ΜΙΤ, του πανεπιστημίου της αριστοκρατίας και του "παρά" ((αν κι αυτά πάνε μαζί). Ο κύριος Νόαμ,  ανεξάρτητα από το γεγονός πως ,ως πανεπιστημιακός, είναι κάργα καθεστωτικός ,εν τούτοις είναι και...αντιεξουσιαστής και επαναστάτης  και μπαχαλάκιας ."  Να, κάτι σαν τον δικό μας εδώ π.πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θα λέγαμε. Προσέξτε τι λέει ο γλωσσολόγος, ο ιστορικός, ο οικονομολόγος, ο συγγραφέας, ο...Αινστάιν και ο Δραρβίνος της εποχής μας:  «Πιστεύω ότι  η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. "΄Οπα της, κύριε Τσόμσκι, πώς το είπατε αυτό; Δε μας το λέτε πολλές φορές να το συνειδητοποιήσουμε και μεις οι αφελείς; 

Πάει τελείωσε.  Η ανθρωπότης ολάκερη φαίνεται πως άλλη έγνοια δεν έχει. Κοιμάται-ξυπάει με τον ίδιο καημό. Να δούνε την Ελλαδίτσα τέζα και ας έρθει η συντέλεια. Τέτοιο πάθος,τέτοιο μίσος με την... πάρτη μας, δεν ξανάγινε.

"Τρικυμία εν τω κρανίω", λέμε εμείς. Και χτυπάει κατακούτελα. Λίγο να λασκάει η "βίδα" και  την πάτησες. Κι ας είσαι και Μίκης και Τσόμσκι και όποιος... κιαρατάς θέλεις. Μυαλό είναι αυτό. Και με τα χρόνια φυραίνει κιόλας.

 

 €€

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα πρώτα χρόνια κατέφευγε σε κοινές μικροαπατεωνιές, όπως να εμφανίζει ως εταιρικό αυτοκίνητο τη νέα του Μερσεντές. Έπειτα για να μειώσει το φορολογητέο του εισόδημα, δήλωσε ψευδώς στην εφορία ότι ευεργετεί μία φιλανθρωπική οργάνωση για τις χήρες του πολέμου.

Κατάφερε να φοροδιαφεύγει επί μακρόν, φεσώνοντας με εκατομμύρια το γερμανικό δημόσιο και κερδοσκοπώντας ακόμη και από την έκδοση γραμματοσήμων. Στο τέλος, διέγραψε οριστικά και το συνολικό του χρέος.

Δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου, αλλά για τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ.

Αυτή την άγνωστη πλευρά του πλέον καταστροφικού ανθρώπου του 20ου αιώνα εξερευνά η τηλεοπτική εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης "Τα μυστικά του Γ' Ράιχ" και αποδεικνύει ότι ο Φύρερ που στους πύρινους λόγους του ευαγγελιζόνταν "το δημόσιο συμφέρον πάνω από τον εαυτό μας", χρωστούσε μόνο σε φόρους 400.000 μάρκα, δηλαδή 6 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά χρήματα.

Πάντως το έναυσμα για την τηλεοπτική εκπομπή έδωσαν οι έρευνες του που είχε κάνει πριν από χρόνια ο Βαυαρός συμβολαιογράφος και εφοριακός Κλάους - Ντίτερ Ντιμπόν στα αρχεία της εφορίας του Μονάχου.

"Ο Χίτλερ χρωστούσε φόρους, αλλά δεν τους απέδιδε. Συνεχώς αμφισβητούσε τις αποφάσεις σχετικά με το φόρο εισοδήματος για όλο το διάστημα από το 1925 έως το 1932", ανέφερε ο 70χρονος σήμερα εφοριακός.

Οι μεγαλύτερες οφειλές του είχαν συσσωρευτεί έως το 1933, οπότε από τις πωλήσεις του διάσημου βιβλίου του "Ο Αγών μου" είχε κερδίσει το αμύθητο για την εποχή ποσό των 1.230.000 μάρκων. Τους φόρους που αναλογούσαν στα κέρδη δεν τους απέδωσε ποτέ. Την ίδια χρονιά έγινε καγκελάριος.

Αρχικά δήλωσε ότι δωρίζει τον μισθό του σε ίδρυμα για τις χήρες κάτι που δεν έκανε ποτέ. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε δημοσίως ότι παραιτείται από τον μισθό και τα επιδόματα της θέσης του. Με πολύ λιγότερη δημοσιότητα, ένα χρόνο αργότερα, αποκατέστησε πλήρως τους μισθούς του, συμπεριλαμβανομένου και εκείνον του προέδρου.

Την ίδια χρονιά, μέσω του υφυπουργού Οικονομικών Φριτς Ρέινχαρντ, απάλλαξε εαυτόν από οποιεσδήποτε μελλοντικές φορολογικές οφειλές και διέγραψε όλα τα χρέη των προηγούμενων ετών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη ότι λίγο πριν από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο δικτάτορας χ΄ρεωσε το υπουργείο Ταχυδρομείου με δικαιώματα που φέρονται να ανέρχονται σε 50.000.000 μάρκα, προκειμένου να τυπώσει το πρόσωπό του σε γραμματόσημα της εποχής.

Τίποτα δεν κρύβεται τελικά από την Ιστορία. Αρκεί ο ερευνητής, πέρα απ΄όλα τα άλλα , να διαθέτει όρεξη, πολύ χρόνο και φυσικά εξειδίκευση, αρμοδιότητα .

Μπράβο στο Βαυαρό συμβολαιογράφο-εφοριακό.

 

 

 

4."HRISES" KE "EPIXRISES" SELIDES

    EXIPNA KE EXIPNAKISMI

Τελευταία ανανέωση ( 11.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS