HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2012975
ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑ
09.12.11

 

 

"Άνοδος της Αριστεράς και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Άνοδος των κομμάτων της Αριστεράς, οκτώ κόμματα στη Βουλή, μη αυτοδύναμη κυβέρνηση και εικόνα αβεβαιότητας και φόβου για το άγνωστο στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 30%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14%, το ΚΚΕ με 13,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 6%, οι Οικολόγοι με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%."(ΜΜΕ).

 

΄Εχουμε μιλήσει διεξοδικά για τον τρόπο που οι λογής δημοσκοπικές (λεγόμενες) εταιρίες, κατασκευάζουν τα...βαρόμετρα της κοινής γνώμης. ΄Ανετα θα μπορούσαν να  κάνουν το "μαύρο, άσπρο" και αντίστροφα για όποιον πλήρωνε. Καμιά αξιοπιστία και φερεγγυότητα ,καμιά εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Εν προκειμένω, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, γνωστή δεξιά, σοβαροφανής εφημερίδα και το επίσης γνωστό , σπερμολόγο κανάλι ΣΚΑΪ, πλήρωσαν και πήραν εκείνο που ζητούσαν από τη δημοσκόπηση της Public Issue. Προηγουμένως, βέβαια, για να πάρουν το "μαγειρεμένο"αποτέλεσμα, μαζί με τον "παρά" ,παράδωσαν στους μπαγαπόντηδες διεκπεραιωτές της...έρευνας   και τις κατάλληλες ερωτήσεις, που θα διαμόρφωνα το ζητούμενο "ρεζουμέ". Μ΄αυτό τον τρόπο,λοιπόν, η...φερέγγυα δημοσκοπική εταιρία, μας αποκάλυψε όλα αυτά τα περίεργα που διαβάζουμε παραπάνω,με πρώτο ότι η Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου είναι...πρώτο κόμμα.

 Θα μπορούσε, όμως, κανείς να αντιτάξει πως σε μια χώρα με ένα λαό χωρίς καμιά συνείδηση πολίτη, που ψηφίζει με γνώμονα ΜΟΝΟ το μικροσυμφέον του,θα μπορούσε να συμβαίνει και το παράδοξο να αναδειχθεί σήμερα πρώτο κόμμα η Ν.Δ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι αυτό το εκλογικό σώμα επί σειρά ετών έδινε πλειοψηφικές αυτοδυναμίες με μεγάλα ποσοστά στα δύο κόμματα εξουσίας.Το σύνολο της δύναμης και των δύο αυτών κομμάτων άγγιζε το 80% των ψηφισάντων.

 Μια τέτοια επιχειρηματολογία, βέβαια, αν δεν υποκρύπτει σκοπιμότητες, είναι μια επιπόλαιη προσπάθεια προσέγγιση της αλήθειας, που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική. Παλιότερα και πολλές φορές εδώ, έχουμε αναλύσει το συγκεριμένο θέμα και αποδείξει  ότι αυτό το αποτέλεσμα του ποσοστού του 80% του ελληνικού λαού,που ψηφίζει τάχα τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι φτιαχτό. Συγκεκριμένα,  δεν αφορά ολόκληρο το εκλογικό σώμα ,αυτούς,δηλαδή, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (περίπου 9 εκατομμύρια ψηφοφόροι), αλλά τους προσερχόμενους στις κάλπες την ημέρα των εκλογών ψηφοφόρους (υπολογίζονται περίπου σε 6-6.5 εκατομμύρια).

Αλλά,πώς συμβαίνει αυτό, γενιές- γενεών,ακόμα και έντιμων Ελλήνων, να μην μπόρεσαν μέχρι σήμερα να κατανοήσουν αυτή την αυταπόδεικτη αλήθεια και να ανακαλύψουν την απάτη; Είναι πολύ απλό,όπως έχουμε πει επανειλημμένα. Οι διάφοροι εκλογολόγοι "Νικολακόπουλοι" και οι διευθυντές των λεγόμενων δημοσκοπικών εταιριών, "τσιράκια" των "Κουρήδων-Χατζηνικολάου", αρμόδιοι (υποτίθεται) να παρουσιάζουν και να σχολιάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών, αποκρύπτουν συνειδητά αυτή την τόσο σημαντική αλήθεια και παρουσιάζουν τα βράδυα των εκλογών αποτελέσματα  ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ! Αυτό ακριβώς που επιτάσσει και εξυπηρετεί το "Σύστημα".

΄Ετσι,όταν λένε πως τα δύο κόμματα συγκέντρωσαν το 80% των ψήφων, αφήνουν να εννοηθεί πως το ποσοστό  αυτό είναι επί του αριθμού των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και όχι στους ψηφίσανατες. Δηλαδή, με μια απλή αριθμητική πράξη, έχουμε το εξής αποτελεσμα: Το 80% των 9 εκατομμυρίων εγγεραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους αντιστοιχεί σε 7.200.000 περίπου πρόσωπα,που λένε πως είνα η δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη.Το 80% πρέπει να αναφέρεται στα 6-6,5 εκατομμύρια που πήγαν και ψήφισαν και όχι στα 9 εκατομμύρια,που είναι οι εγγεγραμμενοι και μπορούν να ψηφίσουν,αλλά δεν πήγαν. Αυτό το 80%,λοιπόν,των 6 εκατομμυρίων φηφισάνων σε απόλυτ αριθμό είναι 4.800 000 πρόσωπα.  Μια τεράστια, δηλαδή, διαφορά.

Αυτή είναι η γνωστή  μεγάλη εκλογική απάτη της ελληνικής "Βιομηχανίας ενημέρωσης"  με την οποία νόθευαν τα εκλογικά  αποτελέσματα επί τόσα χρόνια. Κανείς,όμως, εισαγγελέας Αρείου Πάγου,κανένας άλλος  υπεύθυνος ούτε κατήγγειλε ούτε έκανε έστω και μια απλή νύξη γι αυτό το μεγάλο έγκλημα της απάτης.΄Ετσι, όπως πολλές φορές την επομένη των εκλογών αποδεικνύαμε εδώ, ο μεγάλος "νικητής" σε όλες τις εκλογές της μεταπολίτευσης (πλην της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης),αλλά ιδιάιτερα στις τελευταίες, σύμφωνα με το πλειοψηφικό τους σύστημα, ήταν η ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ,που αφορούσαν σχεδόν 3 εκατομμύρια ΄Ελληνες! Αυτό σημαίνει  πως το κόμμα,που έπαιρνε, ως ...πρώτο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τους άθλιους προέδρους της δημοκρατίας ήταν το... δεύτερο στη σειρά. Οι πανάθλιοι αυτοί πρόεδροι ,που έβλεπαν "φως-φανάρι" την απάτη, όχι μόνο δε μιλούσαν, αλλά κάλυπταν το έγκλημα και παρίσταναν πως δεν υπάρχει ούτε "γάτα ούτε ζημιά" . Τσάτσος, Καραμανλής, Σαρζετάκης, Στεφανόπουλος, Παπούλιας ουδέποτε δικάστηκαν γι΄αυτό το "εθνικό" έγκλημα, την οφθαλμοφανή παραβίαση του Συντάγματος. Το Σύνταγμα και η κοινή λογική επιτάσσουν, αν υπάρχει δυσαναλογία-δυσαρμονία μεταξύ αποτελέσματος και εκλογικού σώματος (αντικανονική λειτουργία πολιτεύματος), αυτό πρέπει να επισημαίνεται πάραυτα και ο εκάστοτε ρυθμιστής του πολιτεύματος να προβαίνει στις ενέργειες που είναι απαραίτητες ,για να αρθεί η δυσαναλογία και να θεραυπευτεί-αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτελυματος.Φυσικά ποτέ κανένας πρόεδρος αυτής της ελληνικής αφασικής δημοκρατίας ,όπως είπαμε, δε νοιάστηκε για την τήρηση του Συντάγματος, πόσο μάλλον να σεβαστεί τη λογική. Βρώμικα, ανήθικα άτομα, που δυστυχώς δεν τιμωρήθηκαν ούτε πρόκειται ποτέ (και λόγω ηλικίας) να τιμωρηθούν. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι μόνο τα μεγάλα κόμματα και οι εκάστοτε πρόεδροι της Δημοκρατίας,που θυσάζουν το δίκαιο και  το Σύνταγμα στις απαιτήσεις  του Συστήματος για την επιβίωσή του.Και τα μικρά κόμματα τα βολεύει αυτή η απάτη γι΄αυτό και την καλύπτουν. Το κόστος θα ήταν και γι΄αυτά μεγάλο, αν αποκαλυπτόταν η αλήθεια. ΄Ετσι, το ατροφικό 3-3,5% των κατά καιρούς "Συνασπισμών" που τους βάζει στη Βουλή και φαίνεται να αντιπροσωπεύει  περίπου 300.000 του εκλογικού σώματος, είναι ακόμα ατροφικότερο,αφού περιορίζεται σε περίπου 180-200 χιλιάδες ψηφοφόρους! Πρόσφατα,μάλιστα,δικός τους βουλευτής,είχε δηλώσει θρασύτατα πως είναι βλακεία η ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ,αφού και 2 να πάνε να ψηφίσουνε,πάλι το Σύστημα θα βγάλει κυβέρνηση .Αφέλεια;΄Οχι βέβαια.Ανηθικότητα και συμπόρευση του "τύπου" αυτού με το κατεστημένο.  

Επομένως,για να επστρέψουμε στο θέμα της δημοσκόπησης, μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού (σε αριθμό προσεγγίζει τα έξι εκατομμύρια) να λειτουργεί ως οπαδός-πελάτης, που κοιτάζει το μικροσυμφέρον και την πάρτη της και απέχει παρασάγγες από την ιδιότητα του πολίτη, υπάρχει όμως και ένα μεγάλο τμήμα του ίδιου λαού που συνειδητά βιώνει την ιδιότητα του πολίτη και απέχει από τη φαρσοκωμωδία των εκλογών και τις άλλες τέτοιες  διαδικασίες. Δε θα τολμούσαμε, βέβαια, να πούμε πως όλοι αυτοί που απέχουν ή ψηφίζουν λευκό-άκυρο ,είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες.  Θα επιμείνουμε,όμως, πως η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι όντως ΣΥΝΕΙΔΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

΄Αρα, το αποτελέσμα  της πρόσφατης δημοσκόπης είναι μια σχέτη φενάκη για τον εξής λόγο: ΄Οσο και ασυνάρτητη και εμφορούμενη από  τη φιλοσοφία του "παρτάκια" κι αν  είναι η πλειοψηφία αυτού του λαού,σε καμιά περίπτωση δεν θα έβγαζε πρώτο κόμμα τη Ν.Δ στη συγκεκριμένη συγκυρία.Οι "Αγανακτισμένοι" δεν είναι παρά χτεσινοί οπαδοί των κομμάτων,που όταν έπαψαν τα κόμματα να τους ταϊζουν,όπως τους είχαν συνηθίσει ,στράφηκαν εναντίον τους. Αλλά κι εκείνοι οι οπαδοί,που δε βγήκαν στις πλατείες ή δε στράφηκαν φανερά κατά των παρατάξεων που ανήκαν και ψήφιζαν,θεωρούν και τα δύο κόμματα ως υπεύθυνα για την κατάρρευση της οικονομίας (της δικιάς τους ανέχειας σε πρακτικό αποτέλεσμα) και επομένως δύσκολα ή μαλλον απίθανο να ξαναψήφιζαν ειδικά την ανεψιο-Καραμανλική  Ν.Δ, που τη θεωρούν (και είναι) η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και η οποία στην ουσία, ως κυβέρνηση, τίναξε  με τους εγκληματικούς χειρισμούς της την οικονομία στον αέρα.

Πού τους βρήκε, λοιπόν, η δημοσκόπηση  αυτούς τους ψηφοφόρους-νοσταλγούς του ανεκδιήγητου εκείνου πρωθυπουργού και της παράταξης ,που ,αφού πέταξαν το σκάφος στη " ξέρα", εξαφανίστηκαν άπαντες από προσώπου γης ; Μπορεί οι ψηφοφόροι να είναι ανήθικοι,συμφεροντολόγοι, απολίτικοι, αλλά... χαζοί δεν είναι. Ξέρουν πολύ καλά ότι σήμερα, αν πεινάνε και δεν έχουν προοπτική και μέλλον, γι αυτά φταίει αποκλειστικά η παράταξη της Δεξιάς. Απ΄την άλη τώρα,πασόκοι και να ψηφίσουν Ν.Δ;  Η (κατ΄ευφημισμό) λεγόμενη Αριστερά,έδωσε στην πρόθεση ψήφουν  εντολή στη Νέα Δημοκρατία να ξανακυβερνήσει; Μόνο γέλια θα προκαλούσε μια τέτοια σκέψη και εκδοχή.Αλλά ποιος είπε,όμως,  πως  οι εντολείς και οι διεκπεραιωτές της παραπάνω δημοσκόπησης δεν είναι για γέλια και για κλάματα; 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 09.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS