HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2074975
"ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS",11/12-17/12/2011
11.12.11

                   ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

                                               (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,13/12/2011). 

 

        "ΙΣΧΥΡΟΙ" ΤΗΣ Ε.Ε: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΣΚΑΦΟΣ". ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ!

 

 

                      ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

                                            ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

                     "ΚΑΘΑΡΣΗ"  ΣΤΗΝ "ΤΡΑΓΩΔΙΑ"

 

 "ΙΣΧΥΡΟΙ" ΤΗΣ Ε.Ε: "ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΣΚΑΦΟΣ". ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ"!

                                            ("ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ", 13-12-2011)

 

1."... MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

                                             16-12-2011

 

 

 

      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

         ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

                          ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ

                  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

                                                                    17-11-2011

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, αιρετικές και αμφιλεγόμενες φωνές της σύγχρονης δημοσιογραφίας και διανόησης σίγησε. Ο Κρίστοφερ Χίτσενς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του οισοφάγου και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

 

 'Ενας, ένας οι συνετοί και συνεπείς  επαναστάτες φεύγουν.

Στο καλό και συ Κρίστοφερ! Ο κόσμος έχει φτωχύνει χωρίς εσένα. ΄Ολοι εμείς που σε αγαπούσαμε  το ξέρουμε πως  είναι αλήθεια.

 (ETSI TA "VLEPOUN" ALLI. Βιογραφικό  και σχόλια)

 

 

 

 

 

 

 

 

      ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

 

  Financial Times:

"Οι τραμπούκοι Μερκοζί δαιμονοποίησαν την Ελλάδα"

 

 


                                            ΠΑΣΣΕΡΑ:

                      "Κάκιστη διαχείριση της ελληνικής κρίσης»,

 

 

 

Πασσέρα: Η ελληνική κρίση «φταίει» για την κατάσταση της Ιταλίας

 Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ  ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε  ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ  ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕΡΚΟΖΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ.

 

***"ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Ο ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΟΥΚΑΔΩΝ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΡΤΗΣ... ΕΦΑΓΕ ΨΙΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ!!

 

Ο εκ Χαλκίδας διώκτης των Οϋκάδων δικηγόρος, Θανάσης Τάρτης, δεν πέρασε καθόλου ωραία μέρα σήμερα. Δεν φτάει που έφτασε στο Ναυτοδικείο απο το ξημέρωμα, με συνοδεία αστυνομίας διότι φοβόταν, αλλά και μέσα στην αίθουσα του Ναυτοδικείου ένας απο τους παριστάμενους δεν άντεξε στις προκλήσεις του Τάρτη και, ενώ ζήτησε απο το δικαστήριο την εκδίωξή του απο την αίθουσα, διέφυγε της προσοχής και τρέχοντας έσκασε μια μπουνιά στον Θανάση Τάρτη... Ο δε Δημητράς δεν κοίταξε άνθρωπο στα μάτια όση περίμενε για να καταθέσει"(φασιστικό έντυπο)

 

 

 

 

 Φασιστικό ,λαθρόβιο  έντυπο επιχαίρει γαι την μπουνιά που έριξε στο δικηγόρο Τάρτη ένας ανεγκέφαλος Νεο-Ναζί. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε το έντυπο ούτε ο παρανοϊκός υπάνθρωπος. "Ουκ αν λάβοις" σώφρονα ενέργεια ",παρά του μή έχοντος" νουν.

Το δικαστήριο,όμως; Τί έκανε το δικαστήριο στην αίθουσα του οποίου διαδραματίστηκαν οι απείρου κάλλους αυτές σκηνές του ξυλοδαρμού του συνηγόρου; Διέταξε τη σύλληψή του δράστη και την προσαγωγή του σε δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου; Αν ναι, τιμωρήθηκε το φασιστοειδές και ποια ήταν η τιμωρία του; Από την άλλη,οι ίδιοι οι δικαστές ή κάποιος εισαγγελέας και δη ο του Αρείου Πάγου, πώς ανέχονται τέτοιου είδους προκλήσεις κατά του πολιτεύματος από τους Νεοναζί  και τα έντυπά τους; ΄Η το μόνο που γνωρίζουν μερικοί δικαστές είναι να βγάζουν αποφάσεις "Γιάννης κερνάει,Γιάννης πίνει" και να εισπράττουν εν ριπή οφθαλμού αναδρομικά την ώρα που η χώρα καταρρέει;

Κύριοι,το ποτήρι ξεχείλισε πλέον. Αφού εσείς δεν μπορείτε ούτε το κύρος της δικαιοσύνης να προασπίσετε  ούτε το δικό σας,ειδικά αυτή την ώρα  που στην ουσία η χώρα έχει διαλυθεί πολιτικά,οικονομικά,κοινωνικά (ο υπόδικος πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ανύπαρκτος και η κυβέρνηση "πνέει τα λοίσθια"),οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΔΡΑΣΗ εδώ και τώρα

 

 

 

 

 

 

1."Στέλεχος της τρόικας στο Reuters: «Μη θεωρείτε δεδομένο το νέο πακέτο»

 

 Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο ίδιος αρκέστηκε να πει ότι «στόχος μας παραμένει το πρόγραμμα να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει εγγύηση ότι η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική, θα σας πω: "Φυσικά, τίποτα δεν είναι εγγυημένο"».

Υπό όρους η νέα βοήθεια

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρεί ποσό, σημειώνοντας με νόημα πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μην θεωρεί δεδομένη τη νέα βοήθεια.

«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο», διεμήνυσε και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό" (ΜΜΕ).

 

 

Στέλεχος της τρόικας στο Reuters: «Μη θεωρείτε δεδομένο το νέο πακέτο»

 

2. "Ο λόγος αφορά στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν Έλληνες του εξωτερικού ή επισκέπτες από τη χώρα μας σε άλλα κράτη της Ευρωζώνης να κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα το οποίο έχει εκδοθεί στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για αρνήσεις αποδοχής πιστωτικής κάρτας, επειδή έχει εκδοθεί στη χώρα μας (δηλαδή, εκδότρια αρχή είναι κάποια ελληνική τράπεζα ή οργανισμός) πληθαίνουν, αν και προς το παρόν, τουλάχιστον, ο αριθμός τους δεν είναι τέτοιος που να προκαλεί επίσημη αντίδραση.

Ωστόσο, προκαλεί σκεπτικισμό και ανησυχία, από τη στιγμή μάλιστα που οι εν λόγω κάρτες είναι καθ’ όλα καλυμμένες  και επ’ ουδενί προβληματικές".(ΜΜΕ)

 

 

 

Περίεργα φαινόμενα με ελληνικές πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό

 

 

Για όσους "διαβάζουν πίσω από τις λέξεις", τα λόγια αυτά της Τρόικας και η διαφαινόμενη  γενική στάση των ξένων τραπεζών μελλοντικά απένατι στις ελληνικές, σηματοδότησαν  το τέλος της "θεατρικής" τραγωδίας και την έναρξη (οσονούπω)  του πραγματικού δράματος  για την Ελλάδα .

 

 

 

                                                        

 

***1."Focus: Δεν θέλαμε να θίξουμε τους Ελληνες

Με κοινή δήλωση τους, ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες και απέδωσαν το δημοσίευμα σε «δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα».

Οπως υποστήριξαν, εκτιμούν και σέβονται την χώρα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να ασκούν ως δημοσιογράφοι τα καθήκοντά τους «και να ασκούν κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα οι πολιτικοί της». Στην δήλωσή τους, επίσης, τονίζουν πως η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαΐκής οικογένειας και ως εκ τούτου η κατάσταση στην χώρα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο.

Επίσης, ανέφεραν πως τα επίμαχα δημοσιεύματα αποτελούν προΐόν δημοσιογραφικής έρευνας εξαιτίας δικαιολογημένου ενδιαφέροντος.

Τις θέσεις των Γερμανών κατηγορουμένων όμως δεν φάνηκε να συμμερίζεται η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, η οποία είναι μία εκ των έξι μηνυτών και έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Η δικηγόρος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τόσο το εξώφυλλο όσο και το δημοσίευμα του περιοδικού προσβάλλει του Ελληνες, τους οποίους χαρακτηρίζει συλλήβδην απατεώνες που κάνουν άσεμνη χειρονομία σε όλη την Ευρώπη.

«Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορεί όλους τους Ελληνες ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη», τόνισε η μάρτυρας. (ΜΜΕ)

 

2."Φύτρωσαν" πισίνες στο Κιλελέρ

Οι τριάντα πισίνες που εντοπίζονται σε ένα μικρό χωριό 3.000 κατοίκων στο Κιλελέρ και ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα που δηλώνεται ανέρχεται σε 1.578 ευρώ αναδεικνύει τις διαστάσεις της φοροδιαφυγής

 

Με το μέσο ετήσιο αγροτικό εισόδημα που δηλώνεται να ανέρχεται σε 1.578 ή 132 ευρώ τον μήνα, το ιστορικό Κιλελέρ, που έχει γεμίσει πισίνες, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα φοροδιαφυγής που "βασιλεύει" στην Ελλάδα.

Μόνο 40 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε σύνολο 1.031.792 ατόμων δηλώνουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ."(ΜΜΕ)

 

 

 Η θιγείσα από το δημοσίευμα και μηνύτρια  δικηγόρος του γερμανικού περιοδικού, δεν είδαμε  να καταθέτει μηνύσεις εναντίον των εκατομμυρίων Ελλήνων φοροφυγάδων, που οδήγησαν τη χώρα εδώ που την έφεραν. Για να μας πείσει,λοιπον, περί της...αγνότητας και του άδολου των προθέσεών της η κυρία δικηγόρος, πριμένουμε αύριο κιόλας να μηνύσει και τα λαμόγια του Κιλελέρ για τα κακουργήματα της κλοπής δημόσιου χρήματος επί συναπτά έτη. Αλλιώς, αφήστε τους θεατρινισμούς κυρία Αικατερίνη Πουλάκη μας. "΄Αλλων ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων", που έλεγαν οι αρχαίοι μας ή ,επί το λαϊκότερο ,"στου κρεμασμένου το σπίτι να μιλάνε για σκοινί", είναι το λιγότερο υποκρισία (ίνα μη τι χείρον είπω).

 

*** "Τοίχο τοίχο το σκονάκι

Ένα σκονάκι αριστούργημα έκαναν φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας. Έγραψαν τη λύση άσκησης σε τοίχο απέναντι από το κτίριο που έδιναν εξετάσεις!

Μπορεί το σκονάκι στα πανεπιστήμια να έχει αναχθεί σε μια μορφή "τέχνης", ωστόσο το συγκεκριμένο ξεπερνά κάθε φαντασία.

Στο ΤΕΙ Λάρισας φοιτητές έγραψαν τη λύση άσκησης, όχι σε χαρτάκια, όχι στο ταβάνι της αίθουσας ή σε μέρος του σώματός τους, αλλά σε ένα τοίχο!

Σύμφωνα με το μπλογκ teilarissa.blogspot (απ' όπου και οι φωτογραφίες), το σκονάκι γράφτηκε στον μπροστινό τοίχο του κτιρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων, ώστε να είναι ορατό από κτίριο, όπου διεξάγονταν οι εξετάσεις.
(ΜΜΕ)

 Η πλειοψηφία των Ελλήνων φοιτητών παίρνει πτυχίο με "σκονάκι" από τη μια και με τις κομματικές  ή...άλλου είδους διασυνδέσεις από την άλλη. Εκείνοι που διαβάζουν-ερευνούν και παίρνουν πτυχία με τον κόπο και την αξία τους είναι ελάχιστοι. (΄Οπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους χώρους στην Ελλάδα). ΄Οποιος νομίζει πως είναι υπερβολική αυτή η άποψη, ας ρωτήσει τους ίδιους τους "δράστες" (αν είναι ειλικρινείς) και μετά ας τους μετρήσει. Ας ρωτήσει επίσης κι εμάς τους "παροικούντες την Ιερουσλήμ",που ξέρουμε τα πράγματα από μέσα, δηλαδή.

Αν τα ελληνικά πανεπιστήμια έμπαιναν σε πραγματικές λίστες αξιολόγησης ,θα ήταν εκεί με κάτι  τριτοκοσμικά πανεπιστήμια .Ο μόνος τομέας που... διαπρέπουν τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι αυτοί της διαπλοκής ,της "αλλαξοκωλιάς",της αναξιοκρατίας .

 

 

 

                                                   15-12-2011

  "Το «Focus» μιλάει τώρα για «σατυρικό» δημοσίευμα

«Σατυρικό» χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Focus» στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία ο δημιουργός του, αρνούμενος τις κατηγορίες της προσβολής εθνικού συμβόλου, της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου και της εξύβρισης."(ΜΜΕ)

Το «Focus» μιλάει τώρα για «σατυρικό» δημοσίευμα

 

 Δε μας φτάνουν όλα τα άλλα, έχουμε και κάτι "ψώνια Ελληνάρες" να "πατάνε" μηνύσεις σε ό,τι κινείται, αλλά νομίζουν πως δεν περπατάει...ελληνικά.  Μηνύουν μετά πρωτοφανούς μανίας από τον τ. πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου μέχρι το παραπάνω έντυπο, που δεν είπε δα και τίποτα παράξενο, ούτε ψευδές. Κι  εμείς από δω, χαρακτηρίζουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και συλλήβδην τους πολιτικούς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και υπεύθυνους για την καταστροφή της χώρας. Λόγοι αποκλειστικά καλώς εννοούμενης σοβαρότητας, δε  επιτρέπουν και σε μας από δώ να δημοσιεύσουμε την ίδια φωτογραφία και με την ίδια λεζάντα, με ευθύνη του δικού μας σάιτ.Τι θα κάνουν οι Ελληνάρες; Θα μας μηνύσουν κι εμάς; ΄Αντε,λοιπόν,να δούμε.

Βέβαια,να παρατηρήσουμε το εξής (αν και είναι αυτονόητο,ίσως και παράκαιρο στο συγκεκριμένο αυτό  σημείωμα): Η παραπάνω κριτική του αρθρογράφου του περιοδικού για τους ΄Ελληνες,που όπως είπαμε ισχύει "μέχρι κεραίας", γίνεται από έναν απόγονο, ενός λαού που στο σύνολό του συμμετείχε στο πιο απάνθρωπο αιματοκύλισμα του κόσμου όλων των αιώνων κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Αλλά,γι΄αυτό το θέμα έχουμε μιλήσει εδώ κι άλλες φορές και θα ξαναμιλήσουμε. Δεν είναι της παρούσης.   

Ελπίζουμε,πάντως, η απόφαση του δικαστηρίου να είναι απαλλακτική, γιατί αλλιώς θα γίνουμε πάλι "ρεζίλι των σκυλιών" παγοσμίως. Αρκετά πια με τους "Αγανακτισμένους" και τους λογής γραφικούς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

(Παρακάτω (ΕTSI TA "VLEPOUN"ALLI  δημοσιεύουμε   κριτική  άρθρου κάποιου Ελληνάρα δημοσιογράφου σε παλιότερο άρθρο του ίδιου περιοδικού). 

 

 

                                    14-12-2011

 

"Ο δρόμος της δραχμής καταλήγει σε πραξικόπημα"

 

"Οργισμένοι πολίτες θα στριμώχνονται σε ουρές στις τράπεζες, για να μπορέσουν να αποσύρουν τις καταθέσεις από τους 'παγωμένους' λογαριασμούς τους. Η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ και οι τιμές, σε όσα καταστήματα ανοίξουν, θα εκτιναχθούν σε επίπεδα ρεκόρ".

"Σύντομα, η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα διακοπεί, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση".

"Και καθώς η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός", συμπληρώνει.(MME)

 

 

 

 

 

 ΤΟ 1967 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2011

         To 1967 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2011                         

   "TO 1967 DEN EINAI 2011    

Ο στρατός να αναλάβει σήμερα την εξουσία στην Ελλάδα και να σταθεί; Ας γελάσουμε. Μόνο παρανοϊκοί στρατιωτικοί νόες ,χειρότεροι των Παπαδόπουλου-Πατακού-Μακαρέζου, θα μπορούσαν, όχι μόνο να επιχειρήσουν, αλλά και να διανοηθούν να συνωμοτήσουν με τέτοιο σκοπό. Και δε μιλάμε μόνο για την αδυναμία, οποιουδήποτε επίδοξου πραξικοπηματία να "συντονίσει" τους... συνεργάτες του, έτσι όπως είναι σήμερα οι δομές του στρατεύματος. Είναι πρωτίστως η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο κόσμος από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και  η "δημοκρατική" ωριμότητα που διακρίνει σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Η αντίδραση σε τέτοια άφρονα ενέργεια θα είναι άμεση και αποτελεσματική. Τους μόνους οπαδούς που θα μπορούσε να αποκτήσει μια τέτοια "ανώμαλη πολιτική κατάσταση" είναι από την τάξη των λεγόμενων "Αγανακτισμένων",επειδή στην πλειοψηφία τους είναι  τέως οπαδοί κομμάτων με τα οποια η σχέση τους υπήρξε πελατειακή. Οι τύποι αυτοί εύκολα αλλάζουν σταρτόπεδα και "προσκυνούν" πάντα εκείνον που θα τους υποσχεθεί να τους ταϊσει καλύτερα. Ακριβώς, όμως, επειδή είναι και κατ εξοχήν "παρτάκηδες" σε μια δυναμική εναντίον τους αντίδαση από συνειδητοποιημένους-οργανωμένους πολίτες,θα το "έβαζαν στα πόδια".

Επομένως, είναι  αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι το 2011  είναι 1967 ή πως η Ελλάδα είναι... Αίγυπτος. Τέτοιες απειλές είναι κατευθυνόμενες και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Αυτή τη μέθοδο, για παράδειγμα,χρησιμοποίησε και ο Γ.Παπανδρέου, λίγο πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα-"ταφόπετρά" του, όταν αιφνιδιαστικά έφερε τα πάνω κάτω με τις σαρωτικές αλλαγές στη ηγεσία του στρατεύματος. Μια κουτοπόνηρη ενέργεια  (τάχα πως υπήρχαν έντονοι ψίθυροι για πραξικόπημα!), για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη εκείνη απόφαση  περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος,που άφησε άναυδους τους Ευρωπαίους, αλλά και εμάς εδώ.

Τέτοια δεν πιάνουν πια. "Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω" Και όποιος πιστεύει το αντίθετο,είναι σίγουρο πως θα "φάει τα μούτρα" του.Βάλτε το στο ...ολιγόνοο κεφάλι  σας όλοι οι άφρονες. ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1967!   (Homo-Naturalis.gr.ETSI TA "VLEPOUN" ALLI/14-12-2011)

 

 

 

 

                                                    12-12-2011

 

    "Προκλητικό πανό σε γήπεδο των Σκοπίων

Πανό με ανθελληνικό περιεχόμενο ανήρτησαν οι οπαδοί της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων Βαρντάρ, κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος Βαρντάρ – Μπρεγκάλνιτσα.ο πανό έγραφε στα αγγλικά «Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα ... χρεοκοπία» (Greece, We Wish You Happy New ... Bankruptcy).

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες. Η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» σε σημερινό δημοσίευμά της σχολιάζει:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες όλο και πιο βαρέων πολιτικών δηλώσεων, οι οποίες μεταφέρονται στα γήπεδα, καθώς κάποιοι ελπίζουν ότι εκεί δεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, όμως θα έχουν την κατάλληλη απήχηση. Έτσι και χθες, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βάρνταρ-Μπρεγκάλνιτσα που διεξήχθη στα Σκόπια, οι οπαδοί της Βαρντάρ, γνωστοί με την επωνυμία 'Κομιτατζήδες', έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα. Για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμοί. Ωστόσο, είναι σαφές τι μπορεί να σημαίνουν τα μηνύματα αυτού του τύπου για τις σχέσεις καλής γειτονίας». (ΜΜΕ)

Προκλητικό πανό σε γήπεδο των Σκοπίων

 Γιατί λένε πως "όλα τα γουρούνια" (σκοπιανά, τούρκικα, γερμανικά, ελληνικά) "έχουν την ίδια μούρη"; Ακριβώς την ίδια, μιλάμε! Περιστέρι με ...γουρουνίσια μούρη και  μαύρο τρίχωμα έχετε δει όμως;΄Οχι,βέβαια.

 

__________________________________________________________________________________________________

"Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες;

Άστραψε και βρόντηξε μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real Fm ο Νίκος Χατζηνικολάου για τους 117 πρώην βουλευτές  οι 113 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που ζητούν αναδρομικά εκατομμύρια ευρώ!

Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες;

 

Ο δημοσιογράφος και εκδότης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του.(ΜΜΕ)

 

 

 

 Να και ο "φτωχούλης του θεού", που τα "πήρε κρανίο" με τους ...ριψάσπιδες και παρ΄ολίγον (αν δεν ερχόταν η καταστροφή) εκατομμυριούχους βουλευτές. Θα ισχυριστεί, βέβαια, πως αυτός δεν τα "παίρνει" από το Δημόσιο, σε Ιδιωτική επιχείρηση εργάζεται. Μωρέ,τί μας λες;Τα εκατομμύρια των κρατικών διαφημίσεων (κανονικές επιχορηγήσεις)  ΜΟΝΟ να λογαριάσουμε  (μην πούμε για τις διαπλοκές των αφεντικών του παλιότερα με το Δημόσιο, τα χρέη στο ΙΚΑ,τις άλλες παροχές),θα αποδειχτεί πως από τον ίδιο "κορβανά" πληρώνεται κι αυτός και μάλιστα είναι  ο πιο καλοπληρωμένος "υπάλληλος" του Δημοσίου . Με το θέατρο, π.χ "τις φοράδες που... χέζονται στο αλώνια" και τους "Καραγκιόζηδες" δεν εξιλεώνονται τα "αμαρτήματα" του πατριάρχη της παραπληροφόρησης, του αποπροσανατολισμού,  της χάλκευσης-στημένης επικαιρότητας και της προπαγάνδας.

΄Αλλωστε, κι αυτό το τάχα μου "ξέσπασμα", είναι  στα... καθήκοντά του: Να δίνει στον πελάτη εκείνο που ακριβώς θέλει. Ποιος ΄Ελληνας και ξένος δεν αγανακτεί με την εντελώς ανήθικη αυτή  "απάτη δια του νόμου"  του Κεδίκογλου, των δικαστών και τώρα των βουλευτών;  Το "Καραγκιόζηδες"  είναι κάθε ημέρα "ψωμοτύρι"  στο στόμα του ΄Ελληνα  (μάλιστα εδώ και πολύ καιρό). "Χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι", αν ανακάλυψε τώρα και ο Χατζηνικολάου την...Αμερική.

 

 

 

 

"...Γίναμε μέλος της Ε.Ε  νωρίτερα από ό,τι η Ισπανία και η Πορτογαλία χάρη στον Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Το σκεπτικό πίσω από την ένταξη ήταν, όπως σημειώνεται, τόσο ρομαντικό όσο και γεωπολιτικό, με τη Γαλλία να θεωρεί πως η Ένωση θα ήταν ελλιπής χωρίς την Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας και πηγή του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο συμβολικός, ρομαντικός χαρακτήρας της Ελλάδας ήταν πολύ ισχυρός.

 

Ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δώσει εντολή να γίνουν έργα ανάπλασης στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης για να μαλακώσει την προσγείωσή τους.

Έτσι, σε χρόνο ρεκόρ, ο δρόμος μετατράπηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο, τεσσάρων λωρίδων. Στον Ζισκάρ ντ' Εστέν και τους Ευρωπαίους εταίρους άρεσε αυτό που είδαν καθ' οδόν. "Είχαν παραπλανηθεί"...(ΜΜΕ).

 


                                                   

 
 
 
 
 Κ.Καραμανλής( 1974) και Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εσταίν (1978)

"Απ' έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα" η Αθήνα της παραλιακής Λεωφ. τότε. Και τί να πεις για την άλλη Ελλάδα,της επαρχίας. Ανεξάρτητα απ΄αυτό, η ουσιαστική συμβολή του Κ. Καραμανλή στη γρήγορη και επωφελή ένταξη της χώρας στην Ε.Ε είναι αναμφισβήτητη. Φυσικά, χωρίς την αποφασιστική υποστήριξη του τότε Γάλλου προέδρου Ζισκάρ τε΄Εστέν, δύσκολα θα μπορούσε η Ελλάδα να γίνει μέλος της τότε ευρωπαϊκής οικογένειας και μάλιστα πριν κι από την Ισπανία!

 

                                                        11-12-2011

                 "Οι βουλευτές εγκαταλείπουν τον Γιώργο

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι «άστεγοι» βουλευτές διερευνούν αν το στρατόπεδο της «τρόικας» είναι πιο φιλόξενο από αυτό των «βενιζελικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, την ερχόμενη εβδομάδα ομάδα 8-10 βουλευτών, οι οποίοι κατατάσσονται ως «προεδρικοί», θα συναντηθούν με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει πεδίο σύγκλισης πολιτικών απόψεων και  φιλοδοξιών.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ορισμένοι βουλευτές που πρόσκεινται στον κ. Γιώργο Παπανδρέου είτε «κουράστηκαν» να περιμένουν τον πρόεδρο να «ανοίξει τα χαρτιά του» είτε τον θεωρούν «καμένο χαρτί» με αποτέλεσμα να άρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπό του και να ψάχνουν νέο πολιτικό καταφύγιο.

Πρόκειται κυρίως για μεσαία στελέχη του Κινήματος –με αυξομειώσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω- τα οποία εκτός από την εκλογική πελατεία μπορούν να διαπραγματευτούν την επιρροή και τις γνωριμίες στον κοινωνικό, συνδικαλιστικό, επιχειρηματικό ή μιντιακό τομέα.

Το γεγονός αυτό τους μετατρέπει σε «πολύφερνες νύφες» που θα δώσουν όμως την στήριξή τους σε έναν από τους υποψηφίους μόνο με ικανοποιητικά ανταλλάγματα.

Από την άλλη «προεδρικοί» βουλευτές δίχως όμως καμία επιρροή τόσο στα εσωκομματικά όσο και στην κοινωνία, παραμένουν πιστοί στον κ. Παπανδρέου, μη έχοντας και άλλη επιλογή.

Βασικό τους χαρακτηριστικό, οι σκληρές πολωτικές δηλώσεις εναντίον όσων «υπονόμευσαν τον πρόεδρο».

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό των ημερών από τον «κόσμο του ΠΑΣΟΚ» είναι τα δεκάδες τραπέζια σε εστιατόρια, κυρίως πέριξ του ξενοδοχείου Κάραβελ όπου και διαμένουν οι περισσότεροι βουλευτές της περιφέρειας.

Το μενού περιλαμβάνει πίτσες, μακαρονάδες και εσωκομματικά.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι σύντομα θα ξεκινήσει η μάχη που περιλαμβάνει «βρώμικους μηχανισμούς», εκβιασμούς και διαπραγματεύσεις.

Ξέρουν επίσης ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον επιβιώνουν πολύ πιο εύκολα οι μικρές και ευέλικτες ομάδες".

 

 

Οι βουλευτές εγκαταλείπουν τον Γιώργο

           "΄Ομορφος κόσμος ηθικός...κομματικά πλασμένος"

_________________________________________________________________________________________________

 

"Εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν 117 πρώην βουλευτές

Αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ ζητούν να τους καταβληθούν πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διπλές αγωγές στο ελληνικό δημόσιο. Μεταξύ των "αδικημένων" οι Τσοχατζόπουλος και Μαντέλης. 

 

Όπως είναι γνωστό, το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου (πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου) οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1.5.2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ).

Με την απόφαση του Μισθοδικείου στους δικαστές δόθηκαν αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005. Ακολουθώντας τον κανόνα της "πυραμίδας", μετά την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου, αυξήθηκαν ανάλογα και οι αποδοχές των υπολοίπων ιεραρχικά δικαστών.

Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους σε βάθος χρόνου προς τα πίσω και πριν την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου και αφού προηγουμένως τις εξισώνουν πάντα με αυτές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ.

 Μερικά από τα "ηχηρά ονόματα"  πρώην "πατέρων της βουλής" που διεκδικούν αυτές τις αποζημιώσεις,  είναι οι Μίκης Θεοδωράκης,'Ακης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης, Γ. Ανωμερίτης, Γ. Δρυς, Ελισάβετ Παπαζώη, Πέτρ. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης, Αν. Καραμάριος, Θ. Κασίμης, Ν. Κατσαρός, Πέτρ. Τατούλης, Αντ. Φούσας κ.ά. (ΜΜΕ)

 

 

Ανοίγουν οι λογαριασμοί Κεδίκογλου"

 Ο Ρωμ. Κεδίκογλου υπήρξε ένας από τους χειρότερους προέδρους του Αρείου Πάγου. Είναι αυτός που άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" με την προμνημονευόμενη απόφαση του μισθοδικείου (2006) στο οποίο προήδρευε.Οι παρενέργειες εκείνης της απόφασης φάνηκαν λίγο μετά , όταν, αρχόμενης της οικονομικής κρίσης στη χώρα, οι δικαστές έσπευσαν εν ριπή οφθαλμού  να εισπράξουν τα περίφημα "αναδρομικά" τους και οι π.βουλευτές να καταθέσουν αγωγές με τις οποίες διεκδικούν από το Δημόσιο εκατομμύρια για διαφορές των αποδοχών τους.

Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω π.πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξευτέλισε εντελώς το κύρος της δικαιοσύνης, όχι μόνο με την παραπάνω απόφαση, αλλά και με τις κατηγορίες για παράνομο πλουτισμό του γιου του. Μια υπόθεση που έχει μείνει ακόμα στο σκοτάδι, αφού συντεχνιακά και κομματικά συμφέροντα δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος. Παραθέτουμε ενδεικτκά ένα απόσπασμα από τον τύπο της εποχής εκείνης για το συγκεκριμένο θέμα:  

 "Ο κ. Κεδίκογλου αποχωρεί από το Δικαστικό Σώμα σε μια στιγμή που τα πεπραγμένα της προεδρίας του, με αιχμή τις παρεμβάσεις του για το θέμα των συμβασιούχων, αλλά και τις καταγγελίες για τις οικονομικές δραστηριότητες του γιου του, δικηγόρου Φαίδωνα Κεδίκογλου , έχουν προκαλέσει μεγάλη κρίση στην κορυφή της Δικαιοσύνης...Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τις τράπεζες αντίγραφα των συναλλαγών του ιδίου και της συζύγου του." (ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  07/07/2007)

 _________________________________________________________________________________________________

 

"Μητέρα και κόρη μήνυσαν τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία!


Μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατέθεσαν δύο Ελληνίδες, μητέρα και κόρη.Πρόκειται για την εκπαιδευτική ψυχολόγο Όλγα Γεριτσίδου και την κόρη της Τάνυα, ψυχοπαιδαγωγό" .(ΜΜΕ)

 

 

 

Μητέρα και κόρη μήνυσαν τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία!

 

 Οι κυρίες θα μας έπειθαν για το άδολο των προθέσεών τους και προπαντός για το αφανάτιστο της ενέργειάς τους ,να μηνύσουν,δηλαδή, για εσχάτη προδοσία τον τ.πρωθυπουργό, αν  πολύ  καιρό πριν ( ή έστω και ταυτόχρονα), είχαν μηνύσει και τον Κ.Καραμανλή,Γ.Αλογοσκούφη, Γ.Παπαδημητρίου,Π.Παυλόπουλο,Β.Πολύδωρα (κατ΄αρχήν), της ...ανεψιοκαραμανλικής Δεξιάς,που όχι μόνο έρριξαν το σκάφος  στην "ξέρα",αλλά το εγκατέλειψαν άρον-άρον με τους "επιβάτες" μέσα και εξαφανίστηκαν.Οι ευθύνες αυτών είναι περισσότερες και χειρότερες από εκείνες του Γ. Παπανδρέου.

Αλλά, ο δικαστικός τους δρόμος δε θα έπρεπε να τελιεώσει εδώ. Α.Παπαρήγα, Α.Τσίπρας,Γ.Καρατζαφέρης παίρνουν αμέσως μετά σειρά ,γιατί έχουν κι αυτοί θέση στο εδώλιο . Οι παραπάνω αρχηγοί των "μικρών" λεγόμενων κομμάτων, ενώ γνώριζαν πως ο συνεχής και αλόγιστος δανεισμός θα οδηγούσε τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια εδώ που την οδήγησε, προέταξαν το κομματικό τους συμφέρον έναντι του  "εθνικού" και ενώ θα έπρεπε να έχουν αναλάβει "σταυροφορία" πολλά χρόνια πριν, για να δοθεί ένα τέλος σ΄αυτή την εγκληματική τακτική του δανεισμού όλων των ελλληνικών κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν έκαναν το αυτονόητα επιβαλόμενο από το αξίωμά τους, αλλά ούτε καν την κατήγγειλαν. Αντίθετα,πέρα από τις κομματικές επιδοτήσεις (ρευστό) που εισέπρατταν κι αυτοί οι ίδιοι από τα "δανεικά και αγύριστα", ενεθάρρυναν με κάθε τρόπο το γνωστό,αρρωστημένο,συνδικαλιστικό πάθος των συντεχνιών  για διεκδίκηση περισσότερων και περισσότερων απολαβών, πάλι  από το "πέτσινο"χρήμα . Οι κομματικές σκοπιμότητες, ο φανατισμός, η ολιγωρία (να μείνουμε μόνο σ΄αυτά) και των συγκεκριμένων  υποδίκων,οδήγησαν τη χώρα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική καταβαράθρωση. 

Επομένως, αξιότιμες κυρίες... ψυχολόγοι, οφείλατε να γνωρίζετε πως η εν θερμώ, θυμική, "αγανακτισμένη" ή κομματικά κατευθυνόμενη  κίνηση, εκθέτει τον άνθρωπο σε απερίσκεπτες ενέργειες. Αντίθετα,η ψυχραιμία, η σύνεση, η ειλικρίνεια,η δικαιοσύνη, χαρακτηρίζουν το λογικό και "φυσικό" άτομο και το προφυλάσσουν από πολλές παγίδες.

Αλλιώς...  καθιστάμεθα γραφικοί και το χειρότερο ύποπτοι.

 

 

 

2."DROMENA EDO KE PARAPERA

    OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

                                           16-12-2011

 

 "Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιταλικές τράπεζες ήταν από τις πρώτες σε όλη την Ευρωζώνη, που εκμηδένισαν την παρουσία ελληνικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκια τους, αν και ποτέ δεν ήταν ιδιαιτέρως σημαντική.(ΜΜΕ)

Απίστευτα ανθελληνική γενικότερα η στάση της Ιταλίας στην τελευταία κρίση. Βέβαια,ο προσεκτικός ιστορικός θα ανακαλύψει την ίδια στάση της Ιταλίας  για την Ελλάδα και στο παρελθόν πάμπολλες φορές.Για να μην μιλήσουμε πάλι για τον εξοντωτικό  πόλεμο του 1940 και τις τεράστιες  απώλειες σε ζωές και υλικές  καταστροφές για τις οποίες η Ιταλία δεν κατέβαλε στην ουσία καμιά αποζημίωση (ηθική και υλική) .

 

***"Φάκελοι με σφαίρες σε Μόντι, Μπερλουσκόνι και άλλους οχτώ

Οι σφαίρες είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φακέλους που περιείχαν και προκήρυξη υπογεγραμμένη από το «Κίνημα Ένοπλων Προλετάριων».

«Θα την πληρώσετε όλοι, θα σας πλήξουμε και θα είναι ένας πόλεμος μέχρι τελευταίας ρανίδος. Πρόκειται να πληρώσετε τα οικονομικά μέτρα με αίμα», αναφέρεται στην προκήρυξη.

Τα ιταλικά μέσα επισημαίνουν ότι το τελευταίο αυτό περιστατικό αυξάνει περισσότερο την κοινωνική ένταση, μετά την έκρηξη πακέτου που είχε παραδοθεί σε διευθυντή της φοροεισπρακτικής υπηρεσίας Equitalia και τον εντοπισμό, χθες, νέου εκρηκτικού πακέτου, σε άλλα γραφεία της ίδιας εταιρείας.

Την ευθύνη για την αποστολή των πακέτων είχε αναλάβει η ομάδα αναρχική ομάδα Fai".(ΜΜΕ)

Σιγά, ρε ανεγκέφαλοι ...Κατσαπλιάδες που απειλείτε πως θα τους ...καταπιείτε όλους. Μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσετε  πρώτα να λιανίζετε τους  εαυτούς σας; 

Τους βρήκατε τους ενόχους εσείς! Ο κάθε Μπερλουσκόνι και  Μόντι είναι η αιτία των κακών.΄Οχι η διάζευξη του ανθρώπου από το φυσικό τρόπο ζωής, τον οποίο  βιώνετε και προωθείτε πρώτοι εσείς. Σαν τους φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους,που για όλα τα κακά του κόσμου φταίμε εμείς οι...άπιστοι και όχι το κεφάλι τους του κούφιο.

Μα τί αφέλειες είναι αυτές. Τόσο μικρόνοες είστε;

 

 

 

***"Απειλές τούρκων εναντίον της Γαλλίας

 

"Αφορμή στάθηκε η πρόθεση του Νικολά Σαρκοζί να φέρει προς ψήφιση στο γαλλικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο που θα τιμωρεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους βήματα θα προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις Τουρκίας -Γαλλίας σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και κάθε άλλο επίπεδο και ότι η ευθύνη θα βαρύνει αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία», αναφέρει ο Ερντογάν σε επιστολή του προς το Γάλλο πρόεδρο.

Στο σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή την επόμενη εβδομάδα, προτείνεται φυλάκιση ενός χρόνου και πρόστιμο 45.000 ευρώ για όποιον αρνείται τις δολοφονίες που αποτελούν γενοκτονία."(ΜΜΕ)

΄Αστα αυτά, Ερντογάν. Πολιτικός είσαι,βέβαια,και δεν περιμέναμε να έχεις αντικειμενική, ιστορική κρίση. Αλλά να αμφισβητείς ακόμα και τα ιστορικά πασιφανή και αναμφισβήτητα;  Η ιστορική αλήθεια,λοιπόν,δεν είναι αυτή που λες εσύ. Η αλήθεια είναι πως στην ιστορία της νέας Τουρκίας έχουμε 2 γενοκτονίες. Αυτή των Αρμενίων και την επίσης στυγερή των Κούρδων.

Μη γίνεσαι,λοιπόν,  προκλητικός και γραφικός .

 

 

 

                                                 15-12-2011

 

 

"Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες, του κυρίου Σπινέλη, ο κανόνας του 4-4-2 για την είσπραξη των προστίμων αποτελεί κοινό μυστικό.

Όπως εξήγησε το 40% αφορά στην «έκπτωση» επί του προστίμου που επιβάλλεται στον εκάστοτε φορολογούμενο, το άλλο 40% αντιστοιχεί στην μίζα του εφοριακού και μόλις το 20% αποτελεί το ποσοστό του προστίμου που καταλήγει στα δημόσια τομέα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Σπινέλη, το πρόγραμμα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε με απευθείας ανάθεση αντί 15 εκατομμύριων ευρώ ενώ το πραγματικό του κόστος ανερχόταν σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο αναπληρωτής Οικονομικός Εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης".(ΜΜΕ)

 

 Μου αρέσει που η δικαιοσύνη περίμενε το Σπινέλη, για να διατάξει έρευνα. Ο "κόσμος τό΄ χει τούμπανο κι αυτοί"...κλείναν τ΄αυτιά τους. Να μην ακούνε, να μην ξέρουν,να μην έχουν ευθύνη. Τα γνωστά τερτίπια της απίστευτης ελληνικής δικαιοσύνης.

Αλλά, το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ οι καταγγελίες Σπινέλη. Αυτές  θα ερευνηθούν,θα εντοπιστούν πέντε-δέκα λαμόγια εφοριακοί και  φοροκλέφτες και θα τελειώσει το θέμα με την επιβολή κάποιας ποινής ,"χάδι"πιθανότατα. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η λειτουργία των εφοριών εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει εφοριακός που να μην τα "έπαιρνε" και να μην
τα "παίρνει". Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες σε κάθε ΔΟΥ σε όλη την επικράτεια. Αυτές τις εξαιρέσεις, όμως, πρέπει να ψάξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και να βρει. Να ανατεθεί σ΄αυτούς τους ανθρώπους, τόσο ο σχεδιασμός και η οργάνωση των εφοριών, όσο και η αποκάλυψη των μεθόδων και των "ατροπών" που χρησιμοποιούν οι ριψάσπιδες συνάδελοί τους για την καταλήστευση  του δημόσιου χρήματος.

Αν θέλει (που δεν το βλέπουμε) η σημερινή κυβέρνηση να πατάξει τη φοροκλοπή ( η "κατάρα" της ελληνικής οικονομίας), έχει να ακολουθήσει τα εξής ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  βήματα: 1. Κάλεσμα των εφοριακών (υπηρετούντες και συναταξιούχοι) για  εκούσια παραδοχή των αδικημάτων,που διέπραξαν στα χρόνια της υπηρεσίας τους και η προσκόμιση της λίστας με τα ονόματα των φοροφυγάδων που τους δωροδόκησαν. Η περιουσία των αυθορμήτως ομολογούντων, θα κατάσχεται όλη, πλην της "πρώτης κατοικίας" και οι αποδοχές τους  (μισθός -σύνταξη) θα καταβάλονται μειωμένες κατά 50%. 2. Εξονυχιστική έρευνα της δραστηριότητας και των περιουσιακών στοιχείων, όσων δεν προέβησαν σε εκούσια αποδοχή των αδικημάτων τους. ΄Ερευνα σε..."βάθος", όμως, ξετίναγμα, μέχρι...τετάρτης γενεάς, σε συγγενείς και φίλους.΄Οσοι αποδειχτούν κλέφτες, θα χάνουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, θα απολύονται χωρίς αποζημίωση από την υπηρεσία και οι συνανταξιούχοι θα αποζημιώνουν το κράτος με παρακράτηση της σύνταξής τους στο μεγαλύτερο μέρος της. Παράλληλα, θα δημοσιοποιούνται  τα ονόματα των διεφθαρμένων αυτών εφοριακών, θα ασκούνται και θα επιβάλονται οι προβλεπόμενες διώξεις και οι αυστηρότερες  ποινές .

΄Οσο για τους εμπλεκομένους φορολοκλέφτες, που σε συνεργασία με τους παραπάνω διεφθαρμένους εφοριακαούς εξαπάτησαν το "δημόσιο", πέρα από τη κατάσχεση των περιουσιών που είναι στο όνομά τους (ή έχουν μεταβιβαστεί σε άλλα πρόσωπα) για την εξόφληση των οφειλών τους, όσα χρόνια εξαπατούσαν και έκλεβαν φόρους, να επιβάλονται και αυστηρές ποινές -φυλακίσεις. Αυτηρές, όμως, αμετάκλητες και υποχρεωτικής έκτισης μέχρι και την τελευταία ημέρα. 

 Εκείνος που θα τολμήσει στη χώρα, ως πρωθυπουργός (γιατί ο σημερινός δε βλέπουμε να έχει τα κότσια) να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα τις πρώτες 100 ημέρες της άσκησης εξουσίας, θα έχει γίνει σύμβολο. Κάποτε πρέπει και  στον τόπο αυτό της διαπλοκής, της απάτης, των πελατειακών σχέσεων να ανατείλει μια νέα εποχή.Δεν πάει άλλο πια.

 

                                                 14-12-2011

 

"Η αναφορά του Αμερικανού συμβούλου της παγκόσμιας τράπεζας Γκάρι Ριντ στα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τη συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης του ελληνικού κοινοβουλίου.

Έχοντας κληθεί από τα μέλη της επιτροπής να μιλήσει για ένα νέο μοντέλο διοίκησης, ο Γκάρι Ριντ υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο λάθος, με τον Θανάση Πλεύρη και τον Ηλία Πολλατίδη να κάνουν λόγο για πρόκληση άνευ προηγουμένου.

 Αναγνωρίζοντας το λάθος του, ο Αμερικανός σύμβουλος της παγκόσμιας τράπεζας να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες βουλευτές."(MME)

 

"Σιγά τα ωά"! Ουδείς, πλην Ελλήνων, αποκαλεί  τα Σκόπια...Σκόπια απανταχού της γης. Ο παραπάνω Αμερικανός είναι σίγουρο πως ούτε κατάλαβε το...λάθος του. Τραπεζικός είναι ο άνθρωπος, γιατί να γνωρίζει πως η "Μακεδονία" δεν είναι...Μακεδονία; Εδώ ούτε διπλωμάτες δεν το γνωρίζουν.

Το 1988 και το 2002 υπηρετούσα στο Σχολείο των "Αποδήμων Ελληνοπαίδων Βαρυμπόπης" και στο "Διαπολιτισμικό  Βαρυμπόπης" αντίστοιχα. Στο πρώτο, φοιτούσαν παιδά παλιννοστούντων Ελλήνων απ΄όλο τον κόσμο. Με μια αφορμή, έκανα τότε για πρώτη φορά μια στατιστική για το πόσοι μαθητές αποκαλούσαν τα Σκόπια, Μακεδονία. Σε σύνολο 300 μαθητών, ζήτημα να ήταν 3-4. Το 2002 έκανα το ίδιο. Στο "Διαπολιτισμικό" φοιτούσαν αλλοδαποί, όχι μόνο παλιννοστούντες. Σε σύνολο 150 μαθητών πάλι τα ίδια ,όπως το 1988. Το 2004-2005 ήμουνα αποσπασμένος στο Κίεβο και δίδασκα ελληνική Ιστορία στα ελληνογλώσσα τμήματα των πανεπιστημίων Σεφτσιένκο και Σλαβονικό. Παράλληλα ,εργαζόμουνα και στο γραφείο εκπαίδευσης της ελληνικής πρεσβείας.  Κανένας ελληνόγλωσσος φοιτητής  ούτε καθηγητής σε σύνολο 100 τουλάχιστον ατόμων στα πανεπιστήμια,    γνώριζε πως  τη "Ματσεντόνια" εμείς εδώ τη λέμε Σκόπια. Επίσης σχεδόν όλοι οι διπλωμάτες άλλων χωρών που επισκέπτονταν τη δικιά μας πρεσβεία,όταν έκαναν αναφορά στο όνομα της γειτονικής χώρας, σπάνια έλεγαν FYROM. Χρησιμοποιούσαν νέτα- σκέτα το όνομα "Ματσεντόνια.

Γι΄αυτό πρέπει να τελειώνει αυτή γελοιότητα με την ονομασία ,που ταλαιπωρεί τόσα χρόνια και τις δύο χώρες. "Εδώ ο κόσμος καίγεται και"...οι εθνικιστές μαλλιοτραβιούνται και μετά...χτενίζονται.   Οι ονομασίες ΄Ανω ή Νέα Μακεδονία ακόμα και Σλαυική Μακεδονία για τη γείτονα είναι  ιστορικά και λογικά αποδεκτές. Τα άλλα είναι για ανεγκέφαλους ,τυφλωμένους γηπεδολάγνους-Ελληνάρες-Σκοπιανάρες.   

 

                                                 13-12-2011

                               

  Απίστευτο και όμως αληθινό. Από χτες στέλνουμε (ας είναι καλά τα μέλη μας, που βοηθάνε) τα κείμενά μας για αναδημοσίευση σε περισσότερα από 50 ελληνικά και ξένα σάιτ-μπλογκ και σε περίπου 10 εφημερίδες. Καλά,οι εφημερίδες.΄Οχι μόνο δεν τα αναδημοσιεύουν ,αλλά δοθείσης ευκαιρίας ,όταν μιλούν για μας, "στάζουν δηλητήριο".  Αυτό δεν είναι περίεργο, αφού έχουμε αναφανδόν τοποθετηθεί στο "στρατόπεδο" εκείνων που αντιμάχονται τα ελληνικά ΜΜΕ,τα οποία αποκαλούμε "Βιομηχανία Ενημέρωσης" ("αίμα-σπέρμα-θέ(α)μα"). Και, καλά επίσης για τα σάιτ ,που πολλά είναι "μαγαζάκια" και ως τέτοια  εμπορεύονται "διάφορα". Κάποια  μας διαγράφουν επί τόπου,άλλα πετσοκόβουν τα κείμενά μας. Ιδιαίτερα εκείνα που εξυπηρετούν κομματικές  σκοπιμότητες ή νεφελώδεις "ιδεολογίες".  (Παλιότερα,είχαμε καταγγείλει και τα indymedia Athens που κι αυτά μας έχουν στα "μαύρα κατάστιχα").

 

 Το περίεργο ,όμως, είναι με τα μπλογκ που υποτίθεται πως είναι ανεξάρτητες φωνές και υπάρχει...συναδελφική αλληλεγγύη και συνεργασία. Εμ,δε. Κι απ΄αυτούς,  πολλοί αρνούνται να ανεβάσουν κείμενά μας. ΄Ισως, γιατί χαλάμε την "πιάτσα" τους ή γιατί... άβυσσος η ψυχή   του ανθρώπου και  αχαλιναγώγητη η αυτάρεσκη μανία  του για προσωπική ανάδειξη -επίδειξη.

Υπάρχουν όμως στον κυβερνοχώρο πολλές "γωνιές" που είμαστε καλοδεχούμενοι, ανεβαίνουν κείμενά μας και μάλιστα αυτό το κάνουν  με πολλή χαρά ,όπως διαπιστώνουμε από την επικοινωνία των ανθρώπων που τα "κουμαντάρουν". Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε σε όλα τα ανεξάρτητα και ελεύθερα ...συναδελφάκια ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΗ- ΔΥΝΑΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΠΕΝΝΑ ,όταν και όπου πρέπει.

 Homo

 

                                            12-12-2011

«Εξιχνιάστηκαν» εννέα ληστείες - Συνελήφθη 44χρονος  ΄Ελληνας

Ακόμη και pet-shop κατηγορείται ότι είχε ληστέψει 44χρονος Ελληνας, ο οποίος συνελήφθη στην Ηλιούπολη και φέρεται να είχε διαπράξει είτε μόνος είτε με συνεργό του, εννέα ληστείες, από τον περασμένο Αύγουστο." (ΜΜΕ).

 

΄Ελληνας ο ληστής; Αποκλείεται. Συνωμοσία,συκοφαντία! Αλβανός ειναι ο τύπος (το πιθανότερο,αν φυσικά δεν είναι Πακιστανός). Αλλά, στο κάτω-κάτω και ΄Ελληνας (που λέει ο λόγος) να είναι, στον τόπο του βρίσκεται, ό,τι θέλει κάνει.Ο Αλβανο-Πακιστανός από πού έχει το δικαίωμα  να ληστεύει στην Ελλάδα; 

Αν διαφωνείτε, ρωτήστε και κανέναν ... Ελληνάρα. Εκείνος ξέρει!  

 

3.ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

 

[Διαστάσεις] Σε αναζήτηση του Θεού

Του Μιχάλη Μιτσού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Είναι αλήθεια ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος των «ΝΕΩΝ» για την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση που έκανε αυτή την εβδομάδα το CERN μας εξέπληξε. «Εστειλε», λέει, «ο Θεός σημάδι μέσω CERN». Υστερα από πολλά εκατομμύρια χρόνια, οι επιστήμονες είδαν το μποζόνιο Χιγκς, επονομαζόμενο και «σωματίδιο του Θεού», σε μια από τις οθόνες της αίθουσας ελέγχου του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρόμπερτ Σρίμσλεϊ των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, οι επιστήμονες είναι πεισμένοι ότι το μποζόνιο βρίσκεται για φορολογικούς λόγους στη Γενεύη, στην ελβετική δηλαδή πλευρά των συνόρων. Ο λόγος μάλιστα που δεν μπόρεσαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό είναι οι αυστηροί ελβετικοί νόμοι περί τραπεζικού απορρήτου.
Για την αναζήτηση του δυσδιάκριτου σωματιδίου, που θεωρείται ότι προσδίδει μάζα στο Σύμπαν, έχουν ήδη δαπανηθεί δισεκατομμύρια ευρώ. Πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, όχι γιατί πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να δοθούν για την καταπολέμηση της φτώχειας, αλλά γιατί θεωρούν πως στόχος όλης αυτής της περιπέτειας είναι να διατηρηθεί η πίστη σε επιστημονικές θεωρίες που παρουσιάζουν μεγάλα κενά. Εξέχοντες βρετανοί αμφισβητίες, μάλιστα, εξόργισαν πρόσφατα την επιστημονική κοινότητα τοποθετώντας διαφημίσεις στα λεωφορεία που έγραφαν: «Το σωματίδιο του Θεού μάλλον δεν υπάρχει. Σταματήστε λοιπόν να ανησυχείτε και απολαύστε τη ζωή σας».
Ενώ όμως οι επιστήμονες έχουν συγκεντρωμένο το ενδιαφέρον τους στο CERN, ο βρετανός δημοσιογράφος έχει να αναφέρει σημαντικές εξελίξεις στον Μεγάλο Επιταχυντή Παραισθήσεων του Βατικανού. Οι μυστικιστές που εργάζονται εκεί ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην απόδειξη της ύπαρξης του λεγόμενου «Θεού». Γνωστή και ως «μποζόνιο άλφα και ωμέγα», η θεότητα αυτή θεωρείται ο ελλείπων κρίκος στο μοντέλο του μυστικισμού που εξηγεί τη δημιουργία του Σύμπαντος, και ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο το σκοτάδι έγινε φως. Φαίνεται πως όταν το απέραντο σκοτάδι πέρασε μέσα από την έννοια του Θεού, απέκτησε μάζα και μετατράπηκε σε φως. Κατά τον ίδιο τρόπο, η αλληλεπίδραση με τον Θεό μετέτρεψε τις απέραντες δέσμες χρόνου στις επτά ημέρες της εβδομάδας και γέμισε θλίψη όλους εκείνους που μισούν τη Δευτέρα και θα προτιμούσαν ο Θεός να έχει ξεκινήσει την εβδομάδα από την Τρίτη.
Ο Επιταχυντής αυτός είναι ένα τούνελ μήκους 35 χιλιομέτρων, όπου διοχετεύονται καλόγεροι με μεγάλη ταχύτητα, με την ελπίδα πως όταν συγκρουστούν μπορεί να αντικρύσουν τον Θεό. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά. Οι καλόγεροι συγκρούονταν αλλά αντί να δουν το φως περιορίζονταν να ζητούν συγγνώμη και να μιλούν για τον καιρό ή για το φαγητό στο μοναστήρι. Οι επιστήμονες έκριναν σκόπιμο λοιπόν να τους αντικαταστήσουν με Τραππιστές μοναχούς, προκειμένου να μειωθεί τουλάχιστον ο θόρυβος.
Τα πειράματα συνεχίζονται, τόσο στο Βατικανό όσο και στη Γενεύη. Ο Θεός εξακολουθεί να αντιστέκεται, αλλά οι ερευνητές τον πλησιάζουν όλο και περισσότερο, μια μέρα θα τον πιάσουν, τον ίδιο ή το σωματίδιό του.

 

 Εξυπνακισμοί του...ποπού από τον αρθρογράφο, που "αλλού πατά και αλλού βρίσκεται". Τί συνωμοσίες, διαπλοκές και αλισβερίσια ανακαλύπτει,τι εφορίες και ελβετικές τράπεζες,τι καλόγεροι και ...Βατικανά, υποκρύπτονται...Επιστήμονες ύποπτοι, πονηροί και ελεγχόμενοι  από το...Μωυσή (μέσω Εβραίων μάλλον,που προσφέρουν το χρήμα για να αποδειχτεί και επιστημονικά πως υπάρχει ο Γιαχβέ ). Και τί δεν επιστρατεύεται λέμε  σ΄αυτό το πόνημα - αχταρμά,για να μην πει στο τέλος ο συντάκτης του ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, πλην του "θαυμάστε με τι ωραία τα λέω ο μπαγάσας". Εν τάξει, μας έπεισε. Μπορούν (τους επιτρέπει) τώρα να συνεχίσουν οι επιστήμονες το μεγάλο πείραμα,που οι  ειδικοί λένε ότι θα στείλει την παλιά φυσική στον κάλαθο των αχρήστων;

Γέμισε ο κόσμος ψώνια και φονταμενταλιστές παντός είδους.

 

 

 

 

Υπέκυψε ο πολέμιος των τυράννων

Μία από τις πιο προβεβλημένες, εκρηκτικές, τολμηρές, αλλά και αντιφατικές προσωπικότητες της εποχής μας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς, ο πιο διάσημος ίσως άθεος και πολέμιος της θρησκείας, συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Ο Θεός δεν είναι μεγάλος» (εκδόσεις Scripta), πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 62 χρόνων, στο Χιούστον, από παρενέργειες καρκίνου του οισοφάγου.

Ηαρρώστια του,που είχε σκορπίσει παγκόσμια συγκίνηση, εκδηλώθηκε το 2010 ενώ προωθούσε την αυτοβιογραφία του «Hitch 22», που έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε και στα ελληνικά («Μεταίχμιο»), για να γνωρίσουμε καλύτερα έναν άνθρωπο που αγάπησε πολύ την Ελλάδα.

Το πρώτο βιβλίο που έβγαλε ήταν αφιερωμένο στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο («Cyprus», 1984) και ακολούθησε η πιο εύγλωττη επιχειρηματολογία που έγινε ποτέ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα («The Parthenon Marbles, The Case for Reunification»). Η πρώτη σύζυγός του (1981) ήταν η Ελληνοκύπρια Ελένη Μελεάγρου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Στις σελίδες της συναρπαστικής αυτοβιογραφίας του περιγράφει τον αγώνα μας εναντίον της δικτατορίας, που τον έζησε από κοντά, τη συνάντησή του με τον Μανώλη Γλέζο, αλλά και την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα, το 1973, για να παραλάβει το πτώμα της αγαπημένης του μητέρας, που είχε αυτοκτονήσει σε ξενοδοχείο παρέα με τον εραστή της.

Δεν είναι, πάντως, για τα παραπάνω που ο Κρίστοφερ Χίτσενς θα μείνει στην Ιστορία, αλλά για τους πολλούς και παθιασμένους αγώνες που ανέλαβε στη ζωή του. Παιδί μικροαστικής βρετανικής οικογένειας από το Πόρτσμουθ, που χάρη στην επιμονή της μητέρας του σπούδασε σε ιδιωτικά σχολεία και στην Οξφόρδη, από πολύ νωρίς ταυτίστηκε με τους τροτσκιστές και εντάχθηκε στο κίνημα των Διεθνιστών Σοσιαλιστών. Ο πόλεμος στο Βιετνάμ και η δικτατορία στην Ελλάδα σφράγισαν την πολιτικοποίησή του. Ως ανταποκριτής του αριστερού βρετανικού περιοδικού «The New Statesman», του αμερικανικού «The Nation», αλλά και άλλων εντύπων, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του γυρίζοντας ανά την υφήλιο: Βόρεια Ιρλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Αργεντινή.

Αριστερά και περιπλάνηση

Η απομάκρυνσή του από την Αριστερά ήταν σταδιακή και επεισοδιακή. Στην αρχή (1982) τάχθηκε υπέρ της βρετανικής εισβολής στα Φόκλαντς και στη συνέχεια δεν της συγχώρησε την κατά τη γνώμη του χλιαρή υποστήριξή της στον φίλο του Σαλμάν Ρούσντι, την εποχή (1989) που οι Ιρανοί μουλάδες εξέδωσαν εναντίον του τη φάτουα για τους «Σατανικούς στίχους». Από τότε ο Χίτσενς θεωρούσε ότι τα ριζοσπαστικά ισλαμικά στοιχεία αποτελούσαν τεράστιο κίνδυνο για τις δυτικές αρχές της πολιτικής δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Γράφει στη βιογραφία του για την υπόθεση Ρούσντι: «Οσα μισούσα συγκρούονταν με όσα αγαπούσα. Αυτά που μισούσα: δικτατορία, θρησκεία, ανοησία, δημαγωγία, λογοκρισία, εκφοβισμός, τρομοκράτηση. Αυτά που αγαπούσα: λογοτεχνία, ειρωνεία, χιούμορ, το άτομο, η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης».

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ταυτίζεται με τους Βρετανούς φίλους τού Ρούσντι, Ιαν ΜακΓιούαν και Μάρτιν Εϊμις, που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις ΗΠΑ και κατακεραυνώνει τον Νόρμαν Μέιλερ, τον Τζον Απντάικ, τη Σούζαν Σόνταγκ και τον Νόαμ Τσόμσκι, που, όπως γράφει, «σαν να παρέλυσαν» φοβούμενοι μήπως ταυτιστούν με τον Μπους. Ο ίδιος δεν δίστασε να ταχθεί υπέρ της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ (2003) και δεν άλλαξε ποτέ γνώμη.

Αυτό δεν τον έκανε να κατεβάσει τους τόνους απέναντι σε άλλους Αμερικανούς πολιτικούς που σιχαινόταν. Το 2001 κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών του Νίξον ως εγκληματία πολέμου στο βιβλίο του «Η δίκη του Χένρι Κίσινγκερ» (εκδόσεις Εστία) και αφιέρωσε ένα βιβλίο πολεμικής στον Μπιλ Κλίντον.

Ο πιο προβεβλημένος, όμως, αγώνας της ζωής του ήταν εναντίον του θεού και της θρησκείας (κάθε θρησκείας). Πρώτα περιέλαβε μια γυναίκα, την οποία όλη η Δύση θεωρούσε αγία. Στο βιβλίο του «Μητέρα Τερέζα: Θεωρία και Πράξη» (εκδόσεις Στάχυ) κατήγγελλε ότι η μικρόσωμη μοναχή προσηλύτιζε τους φτωχούς Ινδούς στην πιο αντιδραστική εκδοχή του ρωμαιοκαθολικισμού. Και στο μπεστ σέλερ του «Ο Θεός δεν είναι μεγάλος» γράφει ανάμεσα σε άλλα εμπρηστικά: «Η Βίβλος σίγουρα δικαιολογεί ένταλμα σύλληψης για ανθρώπινο τράφικινγκ, εθνοκαθάρσεις, αγοραπωλησίες γυναικών και σφαγές χωρίς αιτία. Γράφτηκε από άξεστα, απολίτιστα ανθρώπινα θηλαστικά».

Κάποιοι περίμεναν ότι ο καρκίνος και ο θάνατος θα τον έφερναν κοντά στον Θεό. Τους απογοήτευσε. Τον Νοέμβριο του 2010, ασθενικός και χωρίς μαλλιά από τη χημειοθεραπεία, κατατρόπωσε τον θρήσκο Τόνι Μπλερ σε ένα ντιμπέιτ στο Τορόντο με θέμα: «Είναι η θρησκεία μια δύναμη του καλού για την ανθρωπότητα;».

Δηλώσεις για το θάνατό του έκαναν οι Σαλμάν Ρούσντι, Μάρτιν Εϊμις, Ιαν ΜακΓιούαν, ακόμα και ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ. Η πιο εύστοχη ανήκει στον επίσης άθεο συγγραφέα Ρίτσαρντ Ντόκινς: «Ηταν ένας γενναίος πολέμιος όλων των τυράννων, του Θεού συμπεριλαμβανομένου». *

 

Κρίστοφερ Χίτσενς. Ασυμβίβαστος,ελεύθερος, οξυδερκής, συνετός.΄Ενα από τα καλύτερα μυαλά της εποχής μας και συνεπής επαναστάτης. Μπορούσες να διαφωνήσεις με επί μέρους απόψεις του,αλλά στο σύνολό  η "φιλοσοφία" και ο τρόπος ζωής του σε έπειθαν και σε εξέφραζαν,αν ήσουν από την ίδια "πάστα".  Πρωτοπορία στην πραγματική-αντικαθεστωτική  διανόηση και τον αγώνα για αξιοπρέπεια του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

 

 

 

 

                        NEWS247/16/11/2011

 

 

"Οι τραμπούκοι Μερκοζί δαιμονοποίησαν την Ελλάδα"

Δριμεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου της Γαλλίας και της Καγκελαρίου της Γερμανίας από αρθρογράφο των Financial Times. Αποδίδει στο δίδυμο τη δαιμονοποίηση της Ελλάδας και εκτιμά ότι όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είναι απόρροια του σκασίματος της φούσκας της ευρωπαϊκής ηγεσίας


Με άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στο δίδυμο Μερκοζί αρθρογράφος των Financial Times που υποστηρίζει ότι με τις τραμπούκικες τακτικές του έχουν αναδείξει τη δαιμονοποίηση της Ελλάδας σε αιτία της απόλυτη αιτία της κρίσης.

O Paul Betts επισημαίνει ότι το ευρωπαϊκό δίδυμο μετέτρεψε με μαθηματική ακρίβεια αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα σχετικά μικρό και επιλύσιμο πρόβλημα σε πρώτου βαθμού κρίση εμπιστοσύνης για όλο το ευρωπαϊκό έργο, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους πρώτους και σπουδαιότερους ενόχους.

"Αποτυγχάνοντας να επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα στην αρχή του, σε συνδυασμό με τις τραμπούκικες τακτικές του, το δίδυμο Μερκοζί έχει οδηγήσει τους πολίτες των 27 μελών της Ε.Ε. σε ένα επίπεδο που δεν φαντάζονταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους, πριν 12 μήνες.

Η απόρριψη του αιτήματος της Βρετανίας να επιλέξει μη συμμετοχή στην συνθήκη για το City του Λονδίνου, επειδή οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι είναι εν γένει υπεύθυνοι για την κρίση, από τον Νικολά Σαρκοζί είναι ένα ανησυχητικό σημάδι ότι αυτός και οι σύμμαχοί του δεν έχουν μάθει τίποτα, καθώς σκουντουφλάνε από τη μια Σύνοδο στην άλλη. Θα ήταν μικρό το τίμημα που θα πλήρωναν για χάρη της ενότητας", επισημαίνει.

Θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε τον Παπανδρέου

Αναφέρει πως τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών είναι άμεσο αποτέλεσμα του σκασίματος της φούσκας της ευρωπαϊκής ηγεσίας, όπως είναι και όλα τα άλλα προβλήματα.

"Καθώς παρακολουθούμε τον αγώνα τους να αποφύγουν την κρατικοποίηση, σίγουρα αξίζει πίσω από τη διαμάχη με τον Κάμερον να αναζητήσουμε την ουσία και το όραμα της συμφωνίας που πέτυχαν οι 26 στις Βρυξέλλες.

Έχοντας αυτά κατά νου, ίσως μπορέσουμε να συγχωρέσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου που υπερασπίστηκε τη δημοκρατία και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Ντέιβιντ Κάμερον που υπερασπίστηκε τις τράπεζές του", τονίζει.

Εκτιμά μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, καθισμένος στην πολυθρόνα του σπιτιού του, δεν θα μπόρεσε να συγκρατήσει ένα πικρό χαμόγελο, παρακολουθώντας την απόλυτη απομόνωση του Ντέιβιντ Κάμερον στον απόηχο του βέτο στη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Η περιφρόνηση που λούστηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, στον οποίο επιδεικτικά επιτέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προφανώς θα θύμισε στον Γιώργο Παπανδρέου το σφυροκόπημα που είχε υποστεί ο ίδιος από την ευρωπαϊκή αδελφότητα στη Σύνοδο στις Κάννες.

Έχοντας τολμήσει να προτείνει να αποφασίσουν μόνοι τους οι Έλληνες πολίτες όσον αφορά την κλιμακούμενη αυστηρότητα των μέτρων λιτότητας που τους επέβαλε η Ε.Ε., ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε ταπεινωτικές επιπλήξεις και στάλθηκε πίσω στην πατρίδα του για να αποσύρει το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί", παρατηρεί.

Οι Βρετανοί, όπως σημειώνει, μπορούν να παρηγορηθούν γιατί η Βρετανία εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να επιλέξει –ορθώς ή εσφαλμένα- να αντιταχθεί στον κανόνα των υπαγορεύσεων, ο οποίος δείχνει να έχει γίνει ο κανόνας στην Ευρωζώνη όσο διογκώνεται η κρίση χρεών, παράλληλα με την διαρκώς αυξανόμενη απελπισία των ηγετών της.

"Μπορούν να στραβοκοιτάζουν τη "δικαιοσύνη του νικητή" που ο Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα, αναλογιζόμενοι τα πλεονεκτήματα της στάσης του Ντέιβιντ Κάμερον στις Βρυξέλλες", τονίζει.

Το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών

Η μοίρα των ελληνικών τραπεζών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς, όπως σημειώνει, δεν ήταν η αιτία του ελληνικού προβλήματος.

Σημειώνει μάλιστα ότι οι σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι το άμεσο αποτέλεσμα της δημοσιονομικής δυστροπίας της κυβέρνησης, που επιβλήθηκε επί υπερβολικά μεγάλο διάστημα εξαιτίας της αμέλειας των Βρυξελλών, και που τελικά απέκλεισε την ελληνική κυβέρνηση και κατά συνέπεια τις τράπεζες από τις διεθνείς αγορές.

Βάζοντας αλάτι στην πληγή, συνεχίζει, οι τράπεζες τιμωρήθηκαν επιπρόσθετα με την υποχρεωτική αποφυγή του ρίσκου και τις επενδύσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία μέχρι τις αρχές του έτους μόλις, θεωρούνταν σχετικά "ασφαλή", δεδομένου του πόσο χαμηλός ήταν τότε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, πόσο μάλλον η Ευρώπη.

"Στις ερχόμενες ημέρες, η BlackRock Solutions, ο διεθνής επενδυτικός οίκος που έχει κληθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος να αποτιμήσει ανεξαρτήτως της ποιότητα των δανειακών βιβλίων της Ελλάδας, θα δώσει τα αποτελέσματά της.

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI

Παράλληλα, οι τράπεζες επίσης εμπλέκονται με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και τους διεθνείς επενδυτές στον τελευταίο κύκλο διαπραγματεύσεων που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες του προτεινόμενου κουρέματος 50% στα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, που είναι απαραίτητη συνθήκη για την νέα δόση δανείων προς την Αθήνα", σημειώνει.

Η κατάληξη όλων αυτών, όπως τονίζει, θα είναι ένα έλλειμμα κεφαλαίων για όλες τις ελληνικές τράπεζες, που, αν δεν καλυφθεί με ειδικά μέτρα όπως άντληση κεφαλαίων και εκποιήσεις, πιθανότατα θα οδηγήσει σε, μεγαλύτερη ή μικρότερη, κρατικοποίηση.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, για την πρόταση έκδοσης προνομιούχων μετοχών 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση, δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να αποφύγει να καταλήξει στα χέρια ενός απαξιωμένου δημοσίου τομέα. Μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να πει σε ποιο βαθμό η ΕΤΕ και οι άλλες τράπεζες, θα επιτύχουν.

Στο μεταξύ, οι Έλληνες καταθέτες, παρατηρεί, έχουν επιδείξει έναν αξιοσέβαστο βαθμό ψυχραιμίας, καθώς κλιμακώνεται η κρίση.

"Αν και έχουν παρατηρηθεί αισθητές εκροές, δεν έχουν εκδηλωθεί μαζικές αναλήψεις όπως είχαν γίνει στην Northern Rock. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να είναι εξαιρετικά εκνευριστική για τις διοικήσεις τους, για να μην πούμε για τους πελάτες, δεδομένου ότι η διολίσθησή τους στην οικονομική άβυσσο παρουσιάζει έναν τέλειο συγχρονισμό με την κακοδιαχείριση της κρίσης της Ευρωζώνης από τους Ευρωπαίους ηγέτες", υπογραμμίζει.

 

 

Γεια στο στόμα σου!  Αλήθειες εύλογες, οφθαλμοφανείς, αναντίρρητες.

 

 

 

 

 

                                                16-12-2011

"Η Αρχαία Μακεδονία δεν είναι δική μας ούτε η ιστορία της"

Λάβρος κατά του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο προκάτοχός του Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι. "Προσπαθεί να επιβάλλει την αρχαία ελληνική ιστορία ως δική μας", σημειώνει. Δεν βλέπει φως στο Ελληνοσκοπιανό

Λίγο μετά τη δικαίωση των Σκοπίων από το δικαστήριο της Χάγης στο θέμα της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι, μιλώντας στο "Radio Free Europe", επιτίθεται στο νυν πρωθυπουργό, προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος "VMRO DPNE", του οποίου σήμερα ηγείται ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, επιτίθεται κατά του διαδόχου του για την πολιτική "αρχαιομακεδονοποίησης" που προωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζοντας με νόημα πως επιχειρεί να "ξαναγράψει την ελληνική ιστορία", ενώ θεωρεί πως τα Σκόπια θα εκμεταλλευτούν την απόφαση της Χάγης, προκειμένου να μην υπάρξει λύση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

"Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα. Ο λαός μας βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέματα, με παραπληροφόρηση, με ντοκιμαντέρ στα οποία βλέπουμε  ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και παρουσιάζεται ανάλογα. 

Για μένα είναι  πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας.

Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχτούμε και το  οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.

Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να βασιστούμε" δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γκεοργκιέφκσι, ένας από τους λίγους πολιτικούς άνδρες στα Σκόπια, που αμφισβητεί ευθέως το καθεστώς "αρχαιομακεδονοποίησης" που προωθεί η κυβέρνηση Γκρούεφκσι.

Όσον αφορά της απόφαση της Χάγης, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε : "Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας.  Επί δύο μήνες θα είμαστε γεμάτοι χαρά και θα λέμε πόσο ισχυροί είμαστε ως ηθικοί νικητές. Αλλά δεν θα υπάρχει βούληση για την επίλυση και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα αφού δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτε μέσα,  στα επόμενα,  τουλάχιστον στα δύο ή τρία χρόνια", προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση Γκρούεφσκι είναι σε θέση να συμβιβαστεί με την Ελλάδα,  ώστε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε κατηγορηματικά:

"Όχι. Δεν βλέπω, ασφαλώς, κανένα σημάδι από την πλευρά της χώρας μας. Και αυτό διαφαίνεται από τους κρατικούς δημοσιογράφους που καθημερινά κηρύττουν την κυβερνητική πολιτική. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό που βλέπουμε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης με την κυβερνητική προπαγάνδα. Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση υπεραμύνεται το όνομα χωρίς να έχει κάποια άλλη επιλογή".

Οι σώφρονες, οι λογικοί ,οι αντικειμενικοί ερευνητές της ιστορίας, σίγουρα είναι λιγότεροι από τους παράνοες, αφασικούς ,τυφλωμένους και ανιστόρητους και στις δύο χώρες.΄Ομως, υπάρχουν και θα γινόμαστε περισσότεροι με τον καιρό. Ας μην επιτρέψουμε στα "γουρούνια" να σπρώξουν στη λάσπη που ζουν τη φιλία και την αλληλεγγύη των δύο γειτονικών χωρών. ΄Εχουμε ιστορική υποχρέωση για τις γενειές που έρχονται.

 

Η δουλειά σκοτώνει κάθε χρόνο μία μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι θάνατοι εργαζομένων ετησίως εν ώρα εργασίας ή από κάποιο αίτιο που προκλήθηκε από αυτήν ξεπερνούν τις 165.000.

Ο αριθμός αυτός είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος οι υφιστάμενοι μηχανισμοί καταγραφής αφορούν τα «παραδοσιακά» επαγγέλματα και δεν έχουν ακόμη εντάξει νέες μεθόδους για την κάλυψη ατυχημάτων ή ασθενειών που σχετίζονται με τις νέες μορφές εργασίας και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Τα τραγικά αυτά στοιχεία οδήγησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπερψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία την Εκθεση σχετικά με την ενδιάμεση αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2007 - 2012 για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

Στόχος είναι η επανεξέταση και αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των υιοθετούμενων πολιτικών, ώστε να εκπονηθούν οι νέες εκσυγχρονισμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

 165.000 νεκροί το χρόνο. Απίστευτο! Και  φυσικά,οι περισσότεροι απ΄αυτούς θα είναι βιομηχανικοί εργάτες και εν πάση περιπτώσει χειρώνακτες .Που σημαίνει πως μάλλον δε δουλεύουν στη ζεστασιά και την ασφάλεια ενός γραφείου με μισθό "βρέξει- χιονίσει". Το τραγικό είναι πως η αμετροεπής αυτή τάξη των  "σοφτ εργαζομένων" (των "γραφείων"  ) δεν τρέφει καμιά εκτίμηση για τους εργαζόμενους σ΄αυτού του είδους τις δουλειές και στους οποίους μάλιστα αναφερονται και απαξιωτικά. Αν ,μάλιστα, μπορούσε κανείς να κάνει μια στατιστική για την επαγγελματική προέλευση των συμμετεχόντων σε απεργίες,πορείες και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες...Αγανακτισμένων,θα έβλεπε πως οι συντριπτική πλειοψηφία ανήκει σ΄αυτούς τους "σοφτ εργαζομένους" και όχι στους εργάτες-χειρώνακτες. Αυτοί κάθε φορά "βγάζουν γλώσσα" και παριστάνουν τους αδικημένους. Ο βολεμένος, δυστυχώς, δεν καταλαβαίνει τη "γλώσσα" του δυστυχή, του απόκληρου, του "επί ξύλου κρεμάμενου".Ούτε τον "πονάει".

 

 

                                            15-12-2011

                   “Μπορεί κανείς να καταλάβει τους  Έλληνες;”

              Το  δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του “Focus”

Στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού “Focus” αναρτήθηκε ρεπορτάζ με τον τίτλο “Μπορεί κανείς να καταλάβει τους  Έλληνες;” Ο υπέρτιτλος “Πολιτιστικό σοκ: Ελλάδα” δίνει και την απάντηση του συντάκτη, ειδικά αν συνδυαστεί με τον υπότιτλο “Η Ε.Ε. δεν επέβαλε στην Ελλάδα μόνο ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, αλλά ζήτησε και την αλλαγή νοοτροπίας. Οι ρίζες, όμως, της διαφορετικότητας των Ελλήνων είναι βαθιές και δεν θα πρέπει να αναμένεται κάτι περισσότερο από μια επιδερμική αλλαγή”. Το δημοσίευμα είναι επιθετικό σε ακραίο βαθμό, ψέγοντας τους  Έλληνες για όλα: Από τον τρόπο που πληρώνουν (ρεφενέ) στις ταβέρνες μέχρι ότι εξακολουθούν να λένε την Κωνσταντινούπολη Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ. Από το ότι δεν έχουν καταργηθεί τα αρχαία ελληνικά μέχρι τα μοναχικά ζεϊμπέκικα στις πίστες. Γράφει μεταξύ άλλων ο συντάκτης: “Οι  Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι  Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί να αλλάξει κάποιος που είναι ήδη τέλειος;” Και συνεχίζει: “Οι  Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος. Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α΄ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες (στα αγγλικά, λένε οι  Έλληνες). Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το απαντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού, “στους δρόμους ισχύει το ʽόλοι εναντίον όλωνʼ και προπάντων κατά των πεζών. Η διχόνοια είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944-1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απʼ ό,τι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. ʽΕίσαι δικός μαςʼ, είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορούν να κάνουν οι  Έλληνες σε κάποιον ξένο”.

Ο ελληνικός λαός εγκαλείται από τον γερμανό δημοσιογράφο για εθνικισμό και προγονοπληξία: “Η Κωνσταντινούπολη ακόμη και σήμερα ονομάζεται Κωνσταντινούπολη. Σε εκκλησίες και μονές κυματίζει η σημαία του Βυζαντίου δίπλα στην ελληνική, ενώ τα σχολικά βιβλία καλλιεργούν απροκάλυπτα τον σοβινισμό”. Εγκαλείται επίσης για τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζει και κοινωνικοποιείται: “Οι περισσότεροι  Έλληνες είναι κοινωνικοί άνθρωποι. Σπάνια τρώνε μόνοι τους έξω. Η έννοια της παρέας εμπεριέχει και μία αποκλειστικότητα. Κάθε παρέα διεκδικεί την πίστα για τον εαυτό της και πληρώνει τους μουσικούς για τις παραγγελιές της.  Όλοι παραγγέλνουν, τα πιάτα τοποθετούνται στο μέσο του τραπεζιού, ο καθένας τρώει και πίνει όσο θέλει.  Όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, αρχίζουν τα ψευτομαλώματα.  Όλοι αγωνίζονται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Και όσον αφορά το φιλοδώρημα, το ποσό του δεν δηλώνεται προφορικά, αλλά αφήνεται στο τραπέζι, καθώς φεύγει η παρέα”. Ο συντάκτης ενοχλείται βαθύτατα και από συμπεριφορές που συνδέονται με θρησκευτικές πεποιθήσεις. Γράφει συγκεκριμένα: “Το 97% των Ελλήνων έχουν βαπτιστεί χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι άγιοι εμφανίζονται ως υπουργοί και υφυπουργοί του Θεού στα εικονίσματα, τα οποία δεν απαντώνται μόνο στις αναρίθμητες εκκλησίες και μονές, αλλά και σε διαμερίσματα, ταβέρνες, σουπερμάρκετ και νυχτερινά μαγαζιά. Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται στους αγίους. Κάθε άγιος έχει και δικό του χαρτοφυλάκιο”. Ύστερα από όλα αυτά, δεν προκαλούν εντύπωση οι μομφές για αναβλητικότητα: “Η λέξη αύριο έχει ευρύτατη σημασία. Κυρίως χρησιμοποιείται για να μετατίθενται θέματα προς διεκπεραίωση στο μέλλον. Υπάρχουν μεν ταχυδρομικοί κώδικες και ονομασίες οδών (που τις ξέρει μόνο ο ταχυδρόμος), αλλά μόνο σποραδικά βλέπει κανείς αριθμούς σε σπίτια και καταστήματα. Οι  Έλληνες δεν συμπαθούν τους χάρτες. Λίγοι αγοράζουν ταξιδιωτικούς οδηγούς και συστήματα πλοήγησης. Προτιμούν να ρωτούν. Απέναντι σε στοιχεία και πληροφορίες που παρέχονται γραπτώς θα πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός. Οι ώρες κοινού των μουσείων, όπως αναγράφονται στις ιστοσελίδες τους, σπάνια ισχύουν. Καλύτερα κάποιος να τηλεφωνεί”. Ο λίβελος καταλήγει με τα εξής: “Πολλοί  Έλληνες είναι δημιουργικοί όχι μόνο στο μαγείρεμα στατιστικών στοιχείων. Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ιδιωτικά μουσεία με περίεργες συλλογές”. Και βεβαίως δεν λείπει η αποδόμηση του ελληνικού καλοκαιρινού ονείρου: “Οι  Έλληνες κάνουν πολύ ευχαρίστως διακοπές. Κατά προτίμηση με την παρέα κάπου στην Ελλάδα. Πολλοί ξενώνες έχουν χτιστεί με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Αντί, όμως, οι ιδιοκτήτες να διαμορφώσουν απλά δωμάτια, φτιάχνουν διαμερίσματα για τα παιδιά τους (για όταν μεγαλώσουν). Αυτό το θέμα δεν έχει απασχολήσει κανέναν προς το παρόν στις Βρυξέλλες”.

                                   Συν-υπογράφουμε! 

 

 

 

 

"Ο δρόμος της δραχμής καταλήγει σε πραξικόπημα"


Για την επιβεβαίωση του "χειρότερου εφιάλτη της Ευρώπης" κάνει λόγο ο συντάκτης της αμερικανικής εφημερίδας, που περιγράφει την πορεία επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτήσει μία σειρά δυσάρεστων γεγονότων για την Ελλάδα, όπως η κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "δεν θα είναι μία συνηθισμένη Δευτέρα αυτή που θα ακολουθήσει".

"Οργισμένοι πολίτες θα στριμώχνονται σε ουρές στις τράπεζες, για να μπορέσουν να αποσύρουν τις καταθέσεις από τους 'παγωμένους' λογαριασμούς τους. Η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ και οι τιμές, σε όσα καταστήματα ανοίξουν, θα εκτιναχθούν σε επίπεδα ρεκόρ".

"Σύντομα, η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα διακοπεί, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση".

"Και καθώς η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός", συμπληρώνει.

Εν συνεχεία, ο αρθρογράφος σημειώνει, ότι αυτή η τρομακτική αλληλουχία καταστάσεων μπορεί να μην συμβεί ποτέ, ο κίνδυνος όμως τόσο για την Ελλάδα, όσο και για οποιαδήποτε άλλη αδύναμη οικονομία της Ευρώπης, να αποχωρήσει από την Ένωση δεν πρέπει να αποκλείεται.

Και ήταν αυτός ακριβώς ο κίνδυνος, που οδήγησε τους 26 εκ των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, να συμφωνήσουν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στην υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων, για την παρακολούθηση της δημοσιονομικής πορείας των χωρών.

Επισήμως, οι "φύλακες" του κοινού νομίσματος αρνούνται να αναφερθούν "φωναχτά" στην πιθανότητα εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη, ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας πως "δεν είναι συνετό, να δημιουργούνται υποθετικά σενάρια και σχέδια, απίθανο να συμβούν στην πραγματικότητα".

"Την ίδια στιγμή όμως, οικονομικοί αναλυτές αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη", προσθέτει ο αρθρογράφος.

Στο δημοσίευμα, γίνεται ακόμη αναφορά στις αποσύρσεις δισεκατομμυρίων καταθέσεων από τις τράπεζες, με μόνο το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου να "σηκώνουν" 14 δισ. ευρώ, με αποκορύφωμα τις ημέρες που μεσολάβησαν από την προαναγγελία του δημοψηφίσματος, έως την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

"Ελπίζω να μην συμβεί, αλλά ας είμαστε προετοιμασμένοι"

Μία από τις πιο αναλυτικές μελέτες επί του θέματος, έχει εκπονηθεί από τον Οικονομολόγο και καθηγητή σε Πανεπιστήμιο της Λιλ. Έρικ Ντορ.

Στο σύγγραμμά του με τίτλο "Αποχωρώντας από την Ευρωζώνη: Ο οδηγός ενός χρήστη" ο οικονομολόγος σημειώνει το αυτονόητο, πως η ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, συνεπάγεται το αυτόματο "πάγωμα" των τραπεζικών καταθέσεων.

Προκειμένου να εμποδίσουν τους πανικόβλητους Έλληνες από την εκταμίευση των χρημάτων τους και τη μεταφορά τους σε τράπεζες του εξωτερικού, οι μεταφορές θα έχουν σταματήσει και καθώς με τη νέα ισοτιμία, το νόμισμα θα χάσει την αξία του, οι καταθέσεις θα παραμένουν "παγωμένες".

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τα υποτιμημένα ευρώ, έως ότου τυπωθεί το εθνικό νόμισμα της χώρας, με την Ελλάδα να μετατρέπεται στην ουσία σε έναν "οικονομικό ζητιάνο".

Για τους τουρίστες, η Ελλάδα θα είναι παράδεισος ευκαιριών, όμως για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ακόμα και τα ταξίδια εσωτερικόυ θα είναι "όνειρο".

 

  Ο στρατός να αναλάβει σήμερα την εξουσία στην Ελλάδα και να σταθεί; Ας γελάσουμε. Μόνο παρανοϊκοί στρατιωτικοί νόες ,χειρότεροι των Παπαδόπουλου-Πατακού-Μακαρέζου, θα μπορούσαν, όχι μόνο να επιχειρήσουν, αλλά και να διανοηθούν να συνωμοτήσουν με τέτοιο σκοπό. Και δε μιλάμε μόνο για την αδυναμία, οποιουδήποτε επίδοξου πραξικοπηματία να "συντονίσει" τους... συνεργάτες του, έτσι όπως είναι σήμερα οι δομές του στρατεύματος. Είναι πρωτίστως η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο κόσμος από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και  η "δημοκρατική" ωριμότητα που διακρίνει σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Η αντίδραση σε τέτοια άφρονα ενέργεια θα είναι άμεση και αποτελεσματική. Τους μόνους οπαδούς που θα μπορούσε να αποκτήσει μια τέτοια "ανώμαλη πολιτική κατάσταση" είναι από την τάξη των λεγόμενων "Αγανακτισμένων",επειδή στην πλειοψηφία τους είναι  τέως οπαδοί κομμάτων με τα οποια η σχέση τους υπήρξε πελατειακή. Οι τύποι αυτοί εύκολα αλλάζουν σταρτόπεδα και "προσκυνούν" πάντα εκείνον που θα τους υποσχεθεί να τους ταϊσει καλύτερα. Ακριβώς, όμως, επειδή είναι και κατ΄εξοχήν "παρτάκηδες" σε μια δυναμική εναντίον τους αντίδαση από συνειδητοποιημένους-οργανωμένους πολίτες,θα το "έβαζαν στα πόδια".

Επομένως,είναι  αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι το 2011  είναι 1967 ή πως η Ελλάδα είναι... Αίγυπτος. Τέτοιες απειλές είναι κατευθυνόμενες και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Αυτή τη μέθοδο, για παράδειγμα,χρησιμοποίησε και ο Γ.Παπανδρέου, λίγο πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα-"ταφόπετρά" του,όταν αιφνιδιαστικά έφερε τα πάνω κάτω με τις σαρωτικές αλλαγές στη ηγεσία του στρατεύματος. Μια κουτοπόνηρη ενέργεια  (τάχα πως υπήρχαν έντονοι ψίθυροι για πραξικόπημα!), για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη εκείνη απόφαση  περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος,που άφησε άναυδους τους Ευρωπαίους, αλλά και εμάς εδώ.

Τέτοια δεν πιάνουν πια. "Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω" Και όποιος πιστεύει το αντίθετο,είναι σίγουρο πως θα "φάει τα μούτρα" του.Βάλτε το στο ...ολιγόνο κεφάλι  σας όλοι οι άφρονες. ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1967!   

 

 

 

 

                               ENET.gr/13-12-2011


Μας «καταδίκασαν» οι Αμερικανοί αναλυτές

Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι τον Μάρτιο προδικάζει μερίδα Αμερικανών αναλυτών, οι οποίοι στον απόηχο της συνόδου κορυφής εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την αποτελεσματική υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους μέσω του νέου «δημοσιονομικού συμφώνου».

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί ακόμη να αποβεί μοιραία για την ευρωζώνη καθώς παραμένει το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, ειδικά όσο δεν υπάρχει συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI). Ο εθελοντικός χαρακτήρας του «κουρέματος» τίθεται εν αμφιβόλω, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει «πιστωτικό γεγονός» και τελικά ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. «Η ελληνική κατάσταση συνεχίζει να έχει ένα μοιραίο κεντρί στην ουρά της», είπε σχετικά στους «Financial Times» ο αναλυτής Τζον Ντίζαρντ.

Σύμφωνα με άλλες αναλύσεις, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες που αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής θα παρεμποδίσουν την αναπαραγωγή μιας νέας κρίσης κρατικού χρέους στο μέλλον, αλλά δεν θα αποτρέψουν τη μόλυνση και την ύφεση. Οι περισσότερες χώρες, επισημαίνουν Αμερικανοί αρθρογράφοι, αναπλήρωναν το έλλειμμα παραγωγικότητας με ελλειμματικές δαπάνες, πρακτική η οποία θα λάβει τέλος με τη νέα συνθήκη. Δεδομένων των επιπέδων χρέους και της νομοθετημένης συγκράτησης του προϋπολογισμού, θα είναι αδύνατον για τις αδύναμες χώρες να επιβιώσουν στην ευρωζώνη.

Η σύνοδος κορυφής εκτιμάται ότι είναι αποτυχημένη, για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε η αποκατάσταση της ανάπτυξης, η μεταρρύθμιση των οικονομιών ώστε να καταστούν πιο ανταγωνιστικές και η εξάλειψη κάποιων προγραμμάτων λιτότητας και η κινητοποίηση της γερμανικής οικονομίας μέσω των εισαγωγών, ώστε να βοηθηθούν οι αδύναμες οικονομίες. Ως εκ τούτου, η νότια Ευρώπη καταδικάζεται στο να απαρτίζεται από πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κάποια στιγμή θα επέλθει η διάλυση.

Αναφορικά με την Ελλάδα, ακόμη και μια παρέμβαση της ΕΚΤ δεν θα είναι επαρκής. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Stratfor, Πίτερ Ζεϊχάν, η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει και θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Η διαχείριση της εξόδου θα είναι δυνατή με τη σύσταση ενός ταμείου αξίας 2 τρισ. ευρώ για την προστασία των τραπεζών και των αγορών από το σοκ, για τους ίδιους τους Ελληνες όμως το μέλλον είναι δυσοίωνο. Κατά τις εκτιμήσεις της UBS το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 50% αρχικά και κατά 15% ετησίως για μερικά χρόνια μετά την έξοδο.

Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» προέβαλε τη θέση διεθνών οικονομικών εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζουν ότι βασικό πρόβλημα της τρέχουσας κρίσης χρέους της Ε.Ε. είναι λιγότερο η έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας και περισσότερο η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και οι υφιστάμενες ανισορροπίες προϋπολογισμού -εξαγωγείς έναντι εισαγωγέων- εντός ευρωζώνης. Η «Τάιμς» υπογραμμίζει ότι η κρίση απέχει μακράν από τον τερματισμό της, ενώ οι δομικές αλλαγές και οι επενδύσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας θα διαρκέσουν χρόνια έως ότου φέρουν αποτελέσματα.

 

"ΙΣΧΥΡΟΙ" ΤΗΣ Ε.Ε: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΣΚΑΦΟΣ".ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ("ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ/13-12-2011)


Φαινόμενα] Οσο μένουμε ζωντανοί

Της Πόπης Διαμαντάκου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011


Σε μια εποχή που θρηνούμε τη «χαμένη νιότη» του κόσμου και ριχνόμαστε στην κατανάλωση του ρετρό ή στις πλαστικές που «σβήνουν τον χρόνο», σημασία έχει να μη χαθεί ο σεβασμός στην ίδια τη ζωή

Ο χρόνος, η νοσταλγία αλλά και η αισιοδοξία που γεννά ο σεβασμός στα ανθρώπινα συστατικά της ζωής μακριά από το άγχος της αγκίστρωσης σε μια ψευδαίσθηση νεότητας ήταν στοιχεία που ανακαλύψαμε αποσπασματικά στο τηλεοπτικό θέαμα της εβδομάδας.
Απολαυστική σε δυο διαφορετικές τηλεοπτικές εμφανίσεις της η Ζωζώ Σαπουντζάκη, σύμβολο μιας αλλοτινής Ελλάδας που αναζητούσε στο χλιδάτο κιτς της νυχτερινής πίστας τη φαντασίωση ενός πλούτου που τότε ακόμη δεν υπήρχε και σήμερα της αειθαλούς δύναμης που δίνει το πείσμα για ζωή. Στη μια, στο «Πρωινό μου» του Mega, η έμφαση ήταν στο σόου που παρουσιάζει, μια αφήγηση-σαν-παραμύθι της ζωής της, όπου θαυμάζεται για τη λάμψη τη δική της και των αφηγήσεών της για «μια άλλη εποχή».
Στην άλλη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη «Ολα για την υγεία», με θέμα της τις επιστημονικές ανακαλύψεις για «αιώνια νιότη». Η ίδια δεν μιλάει για «αιώνια νιότη», μιλάει για τον χρόνο που περνάει αλλά δεν τον σκέφτεται, επενδύει πάντα σε αυτό που έχει, τη ζωή.
Ιδανικά συντονίστηκε με το περιεχόμενο της κάθε εκπομπής, στο πρωινάδικο ήταν η αειθαλής σοουγούμαν, στην εκπομπή με τους επιστήμονες ήταν το παράδειγμα της συνείδησης ότι καμιά τεχνική δεν κρατάει τη νιότη όσο η ίδια η δύναμη της ψυχής. Το «μυστικό» της; Η αισιοδοξία.
Εμείς διαπιστώσαμε και στις δυο εμφανίσεις της και ένα ακόμη σπανιότερο «μυστικό», την απουσία ακόμη και υπόνοιας παραπόνου, εκείνου του υπόκωφου μουρμουρητού γκρίνιας το οποίο συνοδεύει συχνά τις αφηγήσεις παλαιοτέρων με ένα «τότε που…» και νεότερων με ένα «δεν αναγνωριζόμαστε, εμείς που…». Ισως γιατί πίσω από την εικόνα μιας κυρίας που δεχόταν με δικαιολογημένη αυταρέσκεια τα κοπλιμέντα για την αναλλοίωτη φιγούρα της, διακρινόταν με ευκρίνεια ο άνθρωπος ο οποίος απολαμβάνει την αμετακίνητη συνέπειά του στον στόχο, σε μία και μόνο επένδυση, έστω κι αν αυτή ήταν η «εικόνα» του.
Ενα παράδοξο «φαίνεσθαι» ωστόσο, για το οποίο τόσα έχουν ειπωθεί για τις σαθρές βάσεις του, κυρίως γιατί παραμένει ένα παιχνίδι με τη χαμένη αυτοπεποίθηση και παγιδεύει την ανθρώπινη προσωπικότητα στο άρμα ενός μάταιου κυνηγητού της χαμένης νιότης. Στην περίπτωση της Ζωζώς μοιάζει να βασίζεται ωστόσο ακριβώς σε αυτή. «Ποτέ δεν κάπνισα, ποτέ δεν ήπια, όχι για να είμαι ωραία, μόνο για τη δουλειά μου». Και οι αισθητικές επεμβάσεις; «Δεν σε κρατούν αυτές νέο».
Λένε πως τις εποχές των κρίσεων, όταν ο κόσμος μοιάζει να αποσυντίθεται, κυριαρχεί μια τάση επιστροφής στο παρελθόν για να αναζητηθούν εκεί, μέσα από την ωραιοποιημένη νοσταλγική μνήμη, οι ιστορίες που ανασυνθέτουν τη συναισθηματική έστω συνοχή των κοινωνιών. Ενίοτε με μια μανία στο γλυκερό ρετρό και μάλιστα το γκλάμουρ σαν μια στιγμή λαμπερής τελειότητας που αποστειρώθηκε στη λαϊκή μνήμη από το πέρασμα του χρόνου. Ενίοτε, σπανιότερα, με μια δημιουργική συνάντηση της λαμπερής μνήμης «των παλαιών» με τις σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες.
Περισσότερο αφιερωμένη στο νοσταλγικό ρετρό, έστω και με τον θαυμασμό της αντοχής του στον χρόνο, η εμφάνιση της Ζωζώς Σαπουντζάκη στο πρωινάδικο του Mega. Ενας άνθρωπος που έχει φτιάξει στέρεες προσωπικές γέφυρες στον χρόνο και στις εποχές επενδύοντας όχι στην «αιώνια νιότη» αλλά στη διαρκή ζωντάνια στο «Ολα για την υγεία».
Η εκπομπή παρουσίασε όλες τις επιστημονικές μεθόδους - ακόμη και τις πειραματικές - να κρατηθεί η νιότη των κυττάρων, να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου. Επιστημονικά είμαστε σε καλό δρόμο, οι επόμενες γενιές θα δείχνουν «νέες» μέχρι το βαθύ γήρας. Ωστόσο η καλύτερη στιγμή ήταν η επιμονή στο πραγματικό «μυστικό», που είναι να μείνουμε ζωντανοί. Οχι σαν ένα κυνήγι «εικόνας» πια, αλλά σαν μια εσωτερική κατάσταση που απαιτεί συνεχή διαπραγμάτευση με τη ζωή και διάλογο με τον χρόνο.

 To παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο  Homo-Naturalis.gr  (AΡXEIO,7-1-2011). Το αφιερώνουμε εξαιρετικά στην κυρία Πόπη Διαμαντάκου, την επονομαζόμενη και "Κουρκουσούρα Πολυτελείας".


 

"5.Πώς το λένε τα…ιερά κείμενα;  «Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι»; Αναφερόμαστε στον ποιητή  Θανάση Νιάρχο (έτσι   αυτοσυστήνεται ο ίδιος. Θα έπρεπε πάντως να γνωρίζει  πως ποιητή κάποιον αναγορεύουν οι αναγνώστες του,ποτέ ο ίδιος ο ποιητής τον εαυτό του). Ένα το κρατούμενο και πάμε στα επόμενα.

Γράφει, λοιπόν, για την  «κυρία Ζωζώ Σαπουντζάκη», σήμερα στα ΝΕΑ ο κύριος Νιάρχος: «Με το χέρι λοιπόν στην καρδιά… μόνον καλλιτέχνης βαθιά σοβαρός και υπεύθυνος µπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει µε τόση παραληρηµατική ευφροσύνη και, ταυτόχρονα, εγκράτεια ένα «υλικό»τραγουδιών που παντρεύει ρεµπέτες, Σουγιούλ, Χατζιδάκι, Νικολακοπούλου,Κραουνάκη. Αλλά και µε ένα ανώτερο πνευµατικό ήθος (όπως ακριβώς γράφεται, χωρίς καµιά υπερβολή), όταν ενώ περνάει στο «Χάρτινο το φεγγαράκι» το γυµνό ώς εκείνη την ώρα πόδι της,µε συστολή το σκεπάζει. Αν ήξερε ο καθένας µας στον τόπο αυτό τι ακριβώς πουλάει, τα πράγµατα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους µας….».

Ώστε μαθαίνουμε εκ στόματος και γραφίδος  ποιητού και (ευκαιριακού) κριτικού ελαφρού θεάματος πως η κυρία Σαπουντζάκη είναι «μια σοβαρή και μάλιστα βαθιά και υπεύθυνη καλλιτέχνης. Με ένα πραγματικά ανώτερο πνευματικό ήθος, ειδικά όταν ενώ τραγουδάει το «χάρτινο φεγγαράκι» ,σκεπάζει με συστολή το γυμνό ως εκείνη την ώρα πόδι» .

Μα τι «τραγουδάει» τώρα ο ποιητής, μου λέτε; Όλα αυτά  τα «πνευματικά» μαζεμένα είναι η κυρία Σαπουντζάκη; Μην κάνει λάθος πρόσωπο; Δε μιλάμε για τη Ζωζώ, που  δεκαετίες τώρα  βγάζει το ψωμάκι της και εξασφαλίζει τη δόση της σε δημοσιότητα,  πετώντας  μπούτι έξω (ακόμα και σήμερα στα 80 της ); Α, μπα. Δεν μπορεί, ή για κάποια άλλη μιλάει εδώ ή για τη Σαπουντζάκη αλλά…ποιητική αδεία.

Και παρακάτω:"Ξέρετε ποιο ήταν το αγαπηµένο θέαµα του φιλοσόφου και πολιτικού, του σπουδαγµένου στη Χαϊδελβέργη Κωνσταντίνου Τσάτσου στην τηλεόραση τη δεκαετία του ‘70 ή του ‘80; «Η γειτονιά µας». Κατά τη γνώµη µας, η αδυναµία του αυτή δεν του αφαιρούσε τίποτε απολύτως, αντίθετα του πρόσθετε.»

Πώς τον είπατε, κύριε Νιάρχο μας,  τον σπουδαγμένο στη Χαϊδελβέργη (και υβριστή του «Πολυτεχνείου»*)  Κωνσταντίνο Τσάτσο; Φιλόσοφο; Και  επί τίνος ακριβώς αντικειμένου φιλοσοφούσε (μετά ή άνευ του γνωστού θουκυδιδείου ουσιαστικού) ο ακροδεξιός μακαρίτης πρόεδρος της δημοκρατίας; Επί του θεάματος της «γειτονιάς μας» τη δεκαετία του ΄70 ή του ΄80, αφού το γνωρίζετε εσείς, οκ. Επί άλλων "πιπεράτων περιπετειών"  επίσης, το γνωρίζει όλη η τότε Ελλάς. Αλλά  αυτές και μόνο οι... φιλοσοφικές ενασχολήσεις δεν καθιστούν μέγα το πνευματικό ανάστημα του ανδρός, όπως ισχυρίζεστε. Αντίθετα, αυτά και άλλα πολλά χαμηλώνουν «αναστήματα» και όχι μόνο του…φιλοσόφου Κωνσταντίνου Τσάτσου.  

Αλλά έχει και συνέχεια: «Να κλείσουµε µ’ ένα «µυστικό»: η κυρία Ζωζώ Σαπουντζάκη φαίνεται στη σκηνή µια γυναίκα θεόρατη ενώ στη ζωή θα την έλεγες µάλλον µικρόσωµη. Χωρίς να θεωρηθώ βέβηλος ή ιερόσυλος, θυµάµαι τον πατέρα Βασίλειο στην Ιβήρων (µάρτυράς µου ο Σταµάτης Φασουλής) που, ενώ ευλογούσε τους λαϊκούς και τους µοναχούς, η βαθιά συγκεντρωµένη έκφραση του προσώπου του είχε διπλασιάσει σχεδόν το µέγεθός του σε βαθµό που να µην τον αναγνωρίσουµε, να νοµίσουµε ότι είναι ένας άλλος».

Αλήθεια, Σταμάτη Φασουλή; Και συ μέλος της παρέας των νέο-ορθόδοξων «διασημοτήτων»  της πατρίδας μας; Και συ  στις αποδράσεις τους στα… Αγια όρη και τα βουνά, φιλοξενούμενοι των πνευματικών τους Αθωνιτών γερόντων-πατεράδων;

Καλά λένε πως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και ειδικά τον ελληνικόν.  

 

 

Κοντά στο σωματίδιο του Θεού;

Φουντώνουν οι φήμες, ενόψει των προγραμματισμένων ανακοινώσεων από το CERN. Πιθανό να έχουμε αποδείξεις για την ύπαρξη του μποζόνιου Χιγκς. Οι προσδοκίες και η πορεία των ερευνών

Το μεγαλύτερο και πιο χρονοβόρο "κυνηγητό" στην ιστορία της Φυσικής πλησιάζει ίσως στο τέλος του, καθώς την Τρίτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) πρόκειται να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για την εύρεση του μποζονίου του Χιγκς, του αποκαλούμενου και "σωματιδίου του Θεού".

Οι φήμες οργιάζουν στη διεθνή επιστημονική κοινότητα ότι είναι πιθανό να δημοσιοποιηθούν σαφείς ενδείξεις - αν και όχι αποδείξεις - για την ανακάλυψη επιτέλους του υποατομικού σωματιδίου-φαντομά, πάνω στο οποίο στηρίζεται το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής (καθώς είναι το λεγόμενο "πεδίο Χιγκς" που προσδίνει μάζα στα άλλα σωματίδια της ύλης), αλλά το οποίο, προς το παρόν, παραμένει μόνο μία θεωρητική υπόθεση.

Διάχυτη είναι η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί διεθνώς ότι οι δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, που εργάζονται αντίστοιχα στους ανιχνευτές ATLAS και CMS του CERN, ,τελικά έχουν αξιόπιστες ενδείξεις για την ύπαρξη του "Χιγκς" στην περιοχή μάζας περίπου των 125 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ), σύμφωνα με το "Nature", το "New Scientist", το "Scientific American" και τους "New York Times".

H πορεία των ερευνών μέχρι στιγμής

Μέχρι σήμερα, τόσο οι έρευνες στο CERN, όσο και στον "ανταγωνιστικό" επιταχυντή Tevatron του αμερικανικού εργαστηρίου Fermilab (που πλέον έχει τεθεί εκτός λειτουργίας) έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το μποζόνιο του Χιγκς πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των 115 και 140 GeV. Είναι πιθανό αύριο, για πρώτη φορά, να δοθεί επίσημα μια πιο συγκεκριμένη εκτίμηση για την μάζα του.

Μια μάζα των 125 GeV θα αποτελούσε καλά νέα και για την θεωρία της "υπερσυμμετρίας", που προβλέπει ότι σε κάθε σωματίδιο αντιστοιχεί ένα συμμετρικό αλλά βαρύτερο σούπερ-σωματίδιο, αλλά ίσως ευνοήσει και τη "θεωρία των χορδών", που αποτελεί μία επέκταση της "υπερσυμμετρίας".

Άλλοι φυσικοί πάντως επισημαίνουν ότι ακόμα και μία μάζα των 125 GeV (περίπου 133 μεγαλύτερη από την μάζα ενός πρωτονίου) δεν θα σήμαινε ότι κατ' ανάγκη αποδεικνύει την ύπαρξη σούπερ-συμμετρικών σωματιδίων ή την ορθότητα της θεωρίας των χορδών.

Θα πάρει χρόνο η επαλήθευση

Ακόμα όμως κι αν όντως την Τρίτη επιβεβαιωθεί επίσημα ότι έχουν βρεθεί αυτές οι διασταυρωμένες ενδείξεις στο CERN, η οριστική «αναβάθμιση» της ανακάλυψης από τις ενδείξεις στις αποδείξεις θα γίνει εντός του 2012 και αφού προηγηθεί η περαιτέρω μελέτη των στοιχείων από τις συγκρούσεις των σωματιδίων.

Μέχρι τότε, συνεπώς, το θέμα δεν θα θεωρείται οριστικά λήξαν, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι ενδείξεις -αν πράγματι ανακοινωθούν - θα θεωρηθούν τελικά αναπόδεικτες (μία στατιστική πλάνη), άρα θα πρέπει να αποκλειστεί τελείως η ύπαρξη του σωματιδίου.

Αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη σύγχρονη Φυσική και το λεγόμενο «Καθιερωμένο Μοντέλο» της, που περιγράφει τους θεμελιώδεις «δομικούς λίθους» της ύλης και τις σχέσεις των σωματιδίων με τις φυσικές δυνάμεις, καθώς οι επιστήμονες θα πρέπει πια να αναζητήσουν μία άλλη εξήγηση αναφορικά με το γιατί τα υποατομικά σωματίδια (και το σύμπαν συνολικά) έχουν μάζα.

Η θεωρία για τον μηχανισμό του Χιγκς

Ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς είναι αυτός πρώτος που πρότεινε την ύπαρξη του σωματιδίου, το οποίο πήρε τελικά το όνομά του, ενώ πέντε ακόμα επιστήμονες συνέβαλαν στη σχετική θεωρία για τον "μηχανισμό του Χιγκς", που περιγράφει την αλληλεπίδρασή του με τα άλλα σωματίδια.

Αυτό σημαίνει ότι, αν βρεθεί το ομώνυμο μποζόνιο, η επιτροπή των Νόμπελ θα δυσκολευτεί να διαλέξει την τριάδα που θα μοιραστεί το βραβείο, αν και δύσκολα ο ίδιος ο Χιγκς δεν θα είναι ένας από τους τρεις.

Πάντως, ακόμα και αν βρεθεί το "σωματίδιο του Θεού", πάλι θα παραμένει ανοιχτό το ερώτημα όχι γιατί έχουν μάζα τα άλλα υποατομικά σωματίδια, αλλά γιατί έχουν τη συγκεκριμένη μάζα.

Όπως δήλωσε η φυσικός του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Λίζα Ράνταλ, σύμφωνα με την θεωρία του κβαντικού πεδίου (που συνδυάζει την κβαντομηχανική και την ειδική σχετικότητα), οι μάζες αυτές θα έπρεπε να είναι χιλιάδες τρισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερες. Άρα, θα πρέπει να αναμένεται μελλοντικά μία ακόμα σημαντικότερη ανακάλυψη, πέρα από το "Χιγκς", που θα ερμηνεύσει καλύτερα το "Καθιερωμένο Μοντέλο".

Όπως δήλωσε ο διάσημος φυσικός Στίβεν Γουάινμπεργκ, του πανεπιστημίου του Τέξας, ένας από τους "πατέρες" του "Καθιερωμένου Μοντέλου" στη δεκαετία του ΄60, τυχόν αποκλεισμός της ύπαρξης του σωματιδίου του Χιγκς ανοίγει το δρόμο για την αναζήτηση μίας πιο "εξωτικής" Φυσικής, με περισσότερα υποατομικά σωματίδια, περισσότερες δυνάμεις και έξτρα διαστάσεις στην Φύση, από όσες είναι γνωστές ως τώρα.

 

 Μάλλον πλησιάζουμε στο τέλος των περισσοτέρων Επιστημών, όπως τις γνωρίζαμε. Σε λίγο, θα είναι εντελώς πεπαλαιωμένες με "πρώτη και καλύτερη" τη ΦΥΣΚΗ.

Αλλάζει ο κόσμος παντού. Και ο άθρωπος εξελίσσεται σε ΄Ανθρωπο, σε Homo-Naturalis. Τίποτα δε θα είναι,όπως στις ημέρες μας .Δεν είναι ούτε διαίσθηση ούτε ευχή. Είναι η ίδια η ΖΩΗ που θα το επιβάλει.

                                             Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011 

 

Welt Online: Νάνα Μούσχουρη «Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες»

Μια  εκρηκτική συνέντευξη έδωσε η Νάνα Μούσχουρη στη «Welt online» του Σαββάτου, με αφορμή την πρόσφατη συναυλία της στο Βερολίνο.

Με τον τίτλο «Είμαι πολύ, πολύ θυμωμένη» η εκτενής συνέντευξη επικεντρώνεται στην κατάσταση που επικρατεί σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η 77χρονη πια τραγουδίστρια αναφέρεται στην σύγχρονη Ελλάδα λέγοντας:

«Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό... Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα».

Στην ερώτηση εάν ανησυχεί για την Ευρώπη η Νάνα Μούσχουρη απαντά:

«Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε, ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν. Οι σοσιαλιστές έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να εργάζονται πολύ στις σίγουρες και καλοπληρωμένες δουλειές τους».

«Όλα αυτά χρηματοδοτούνταν με ευρωπαϊκά χρήματα - τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, οι εκλογές. Η Ευρώπη έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένη για αυτό... Εντέλει η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο, απ' ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα», τονίζει.

-Κατανοείτε την αντι-γερμανική διάθεση στην πατρίδα σας; Εσείς βιώσατε την γερμανική κατοχή στην παιδική σας ηλικία.

«Αυτό δεν έχει καμία σχέση, οπότε δεν κατανοώ αυτήν τη διάθεση. Είμαι πραγματικά πολύ, πολύ θυμωμένη. Ντρέπομαι. Το αισθάνομαι ως προδοσία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά όχι δωρεάν», συμπληρώνει.


Επιτέλους! Να τα λένε και κάποιοι άλλοι (και δη "επώνυμοι"), γιατί πολλή λάσπη τρώμε τόσο καιρό εδώ, που λέμε τα ίδια με τη Μούσχουρη. Κουραστήκαμε πια να μας βρίζουν και όχι μόνο οι Ελληνάρες. Επιτέλους. Μπράβο,Νανά!


 

 

 

 

 

 

                             Newsbomb.gr./12-12-2011

 

Προσωπική αστρολογική πρόβλεψη από το astrology.gr!

Θέλετε να μάθετε τι σας φέρνει το μέλλον; Θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για ό,τι κι αν συμβεί σε σας προσωπικά; Θέλετε να γνωρίζετε πώς θα εξελιχθεί η σχέση με το έτερον σας ήμισυ; Τέλος στις γενικόλογες προβλέψεις, που μπορεί να αφορούν εκατοντάδες ανθρώπους. Οι ειδικοί του astrology.gr ετοιμάζουν την προσωπική σας αστρολογική πρόβλεψη. Ειδικά για σας.

 Προσωπική αστρολογική πρόβλεψη από το astrology.gr!


Ανάλυση Γενεθλίου Ωροσκοπίου, Ερωτική Συναστρία, Πρόβλεψη για ένα Έτος, αλλά και Καρμική Ερμηνεία του Χάρτη σας: όλα στη διάθεση σας, με τη σφραγίδα της εγκυρότητας του πιο «προχωρημένου» αστρολογικού portal στην Ελλάδα.

Για να ανακαλύψετε το άστρο που γράφει το όνομα σας και να μάθετε τι «αταξίες» σκαρώνουν για σας στους ουρανούς αλλά και τι δώρα σας φέρνουν και να πράξετε αναλόγως.

Ένα, δύο, τρία ...κλικ! Μπείτε στο e-shop του astrology.gr και η παραγγελία σας θα εκτελεστεί αμέσως!

Ηδη, η Νίκη Κάρτσωνα και ο Νάσος Γουμενίδης απέκτησαν τις προσωπικές τους προβλέψεις από το e-shop του astrology.gr και ενθουσιάστηκαν! Εσείς, θα συνεχίσετε να πορεύεστε στα τυφλά;

kartsona Νίκη Κάρτσωνα:«Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε γυναίκα!»«Δοκίμασα τις προσωπικές προβλέψεις από το e-shop του astrology.gr και έμεινα έκπληκτη από την εγκυρότητα και την ακρίβειά τους! Ένιωθα σα να μιλούσα με μια αστρολόγο που με ήξερε καιρό και, μάλιστα, σα να μιλούσα μαζί της σε real time. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει ένα διαφορετικό δώρο στον εαυτό της αυτά τα Χριστούγεννα!»


nasos Νάσος Γουμενίδης: «Πλέον, επισκέπτομαι καθημερινά το astrology.gr!»«Αισθάνθηκα πολύ περίεργα καθώς "διάβαζα" τον εαυτό μου μέσα από την ανάλυση του astrology.gr. Βεβαίως, ο μήνας Δεκέμβρης είναι πολύ περίεργος, με δύσκολες όψεις, χωρισμούς, καυγάδες, εντάσεις. Οι δύσκολες μέρες είναι από τις 12 Δεκέμβρη μέχρι και τις 23. Αλλά, τελικά, αυτό που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι "στα ζόρικα προχωρούν οι ζόρικοι". Εντυπωσιάστηκα με τις λεπτομέρειες του Ωροσκόπου μου, από το e-shop του astrology.gr. Ομολογώ ότι, μέχρι προχθές, δεν παρακολουθούσα την Αστρολογία. Πλέον, επισκέπτομαι καθημερινά το astrology.gr. Έρχονται στιγμές που νιώθω ότι με συμπληρώνουν οι πληροφορίες του. Και αυτό είναι σπάνιο σε μια εποχή ακατάσχετης μπουρδολογίας και καθωσπρεπισμού. Συνεχίστε έτσι... Να είστε σίγουροι ότι εγώ θα σας διαβάζω καθημερινά. Σας ευχαριστώ. Αλήθεια, γίνεται κάτι, ώστε αυτός ο Άρης να τα βρει με τη Σελήνη και να αλλάξουν λίγο τα πράγματα;».
 

Ε. Μελέτη: Ενιωσα ότι οι ειδικοί του astrology με ξέρουν καλύτερα από τον ίδιο μου τον εαυτό!«Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του προσωπικού αστρολογικού μου χάρτη, πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Αν και για χρόνια διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο ισχύουν οι αστρολογικές προβλέψεις και σκιαγραφήσεις, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του δικού μου χάρτη ένιωσα ότι εκείνος που έγραφε τα χαρακτηριστικά μου, με γνωρίζει καλύτερα και από τον ίδιο μου τον εαυτό.Η περιγραφή του χαρακτήρα και της ιδιοσυγκρασίας μου έγινε με πολλές λεπτομέριες που ίσως μόνο εγώ γνωρίζω για τον εαυτό μου. Αισθάνηθηκα σαν να υπάρχει εκεί μία ανώτερη δύναμη που μπορεί να βλέπει πιο βαθυά μέσα μας ακόμα και από εμάς τους ίδιους. Η ανάλυση ήταν τόσο λεπτομερής και ακριβής που φοβήθηκα να διαβάσω τις προβλέψεις για το νέο έτος!».

meleth

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.

 

 

 

 Απ΄όλα ,εμένα μου άρεσε το τελευταίο. Με ένα κλικ, λέει, ενημερώνεσαι για τα πάντα. Τί να κάθεσαι να ψάχνεις τώρα αλλού ή να τρέχεις να ανοίγ εις το Homo-Naturalis.gr; Εδώ στα παρέχουμε όλα "πακέτο".΄Αλλωστε, το λέει και ο λαός: "Ο καλός ο μύλος (διάβαζε "κονομημένος"), τ΄ αλέθει όλα". ΄Ο,τι θέλει ο πελάτης: Από "αστρολογία, σπέρμα, αίμα", μέχρι..."σοβαρές ειδήσεις" . Θα μου πεις, είναι καλύτερος ο σοβαροφανής Χατζηνικολάου στο Μega, επειδή αλλάζει την παραπάνω σειρά της φτιαχτής (από τον ίδιο) επικαιρότητας και την κάνει από "σοβαρές ειδήσεις" μέχρι "αστρολογία,σπέρμα,αίμα"; ΄Οχι δε λέμε αυτό. Το κατάντημα της "βιομηχανίας ενημέρωσης" είναι δεδομένο. Από πολύ παλιά,  ως σήμερα. Απλώς, επισημαίνουμε την ευθύνη που έχει πλέον εκείνος που συνειδητά, με ένα κλικ στο νετ και ένα ζάπινγκ στην  TV   δίνει δύναμη ,χρήμα, δημοσιότητα και συνέχεια στους απόπατους των ΜΜΕ. Μη ρίχνεις αλλού το ανάθεμα. ΕΣΥ ευθύνεσαι 100%.Τελείωσε!

 

 

 

4. "HRISES"KE "EPIHRISES"KOUVENTES

     EXIPNA KE EXIPNAKISMI

 1.Συνέβη στην Πλατεία Συντάγματος. ΄Ανδρας των ΜΑΤ λέει σε γιαγιά που διασχίζει την κεντρική πλατεία: «Κυρία μου, δεν μπορείτε να περάσετε από εδώ». Και η απάντηση της γιαγιάς: «Γιατί, έχεις σφουγγαρίσει;».

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS