HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2352336
"ΙΣΧΥΡΟΙ" ΤΗΣ Ε.Ε:"ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟ "ΣΚΑΦΟΣ".ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ".
13.12.11
       
          (ΠΛΗΡΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: "ΙΣΧΥΡΟΙ" ΤΗΣ Ε.Ε:ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΣΚΑΦΟΣ".ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ)

Αμερικανοί ειδικοί αναλυτές (οικονομολόγοι), έμπειροι ιδιώτες επενδυτές, σοβαροί αναλυτές σε ανεξάρτητα ΜΜΕ και ιστορικοί φαίνεται πως   θεωρούν αναπόφευκτη τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η Ε.Ε θεωρεί μάλλον πως η χώρα είναι πια "καμμένο χαρτί" και επομένως "τελειωμένη". Πέρα από τις οικονομικές και ιστορικές  αναλύσεις των ειδικών παραπάνω, εκείνο που περισσότερο, κατά τη δική μας άποψη, δείχνει ότι η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας βρίσκεται "επί θύραις" ,είναι οι αποφάσεις στην τελευταία σύνοδο στις Βρυξέλλες  και ειδικά οι γερμανικές θέσεις.

Η Μέρκελ είναι φανερό πως κέρδισε κατά κράτος, αφού οι απόψεις της πέρασαν σχεδόν 100%. Για παράδειγμα, η λύση των ευρωομολόγων, η ανάμιξη της ΕΚΤ και άλλες ευνοϊκές, ειδκά για την Ελλάδα προτάσεις , απορρίφτηκαν και θεωρείται απίθανο να συζητηθούν πάλι σοβαρά απο τους εταίρους. Και όχι μόνο αυτό. Η απόφαση των Γερμανών, που υιοθέτησαν στην ουσία τα ισχυρότερα οικονομικά  μέλη της Ε.Ε, για "σιδηρά πειθαρχία" και ανάγκη αλλαγής των υφιστάμενων συνθηκών, εις τρόπον ώστε να επιβληθεί  θεσμική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και του ελέγχου των κρατικών  προϋπολογισμών ,είναι απόλυτα ενδεικτική των προθέσεών τους.

Γερμανία, Γαλλία και λοιπές ισχυρές οικονομικά χώρες, συμφώνησαν "σιωπηρά" με τις αποφάσεις τους αυτές πως ,αντί να συνεχίζουν τις απέλπιδες προσπάθειες να διασώσουν το "μπαταρισμένο σκάφος" της Ελλάδας, είναι καλύτερα από τώρα να δώσουν το σύνθημα της εγκαταλειψής του. Και όχι μόνο αυτό. ΄Αφησαν να φανεί και η πρόθεσή τους για σκληρή τιμωρία,  τόσο της χώρας μας ,όσο και των υπολοίπων που βρίσκονται στην ίδια θέση με τη δική μας ή θα περιέλθουν αργότερα. 

  Η πεμπτουσία των τελευταίων εκείνων  αποφάσεων στις Βρυξέλλες είναι: ΄Οσοι δε συμμορφώνονται στο γερμανικό, αυστηρό  μοντέλο πειθαρχίας και συνεχίζουν να συντηρούν και να αναπαράγουν τις δικές τους νοοτροπίες και τα εθνικά τους παθογενή  στερεότυπα, θα υφίστανται τις συνέπειες με πρώτη την εκδίωξη του ανυπάκοου από το ευρώ. Και όχι μόνο αυτό. Οι απείθαρχοι θα δικάζονται και θα τιμωρούνται  πρώτα από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο προς μελλοντικό σωφρονισμό των υπολοίπων περισσότερο, αφού, ούτως ή άλλως, η έξοδος από το ευρώ είναι η χειρότερη τιμωρία εκείνων που το εγκαταλείπουν υπό τα σημερινά δεδομένα.

.

' Οπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς για άλλη μια φορά οι κανόνες της υφιστάμενης οικονομίας της "αγοράς κατάφεραν να επιβληθούν σε βάρος του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Οι "ισχυρές" χώρες, αντί όλες  να κινούνται στο ίδιο "όχημα", επέλεξαν να "κατασκευάσουν" χώρες-"οχήματα" με διαφορετικές "μηχανικές-τεχνικές" δυνατότητες, ειδικά στο ...κιβώτιο ταχυτήτων τους. ΄Αλλες (φαντάζονται) πως θα μπρούν να τρέχουν με υψηλές ταχύτηες και άλλες, μόλις που θα φαίνεται πως... κινούνται.

Είναι ως εκ τούτου φανερό πως   η πρώτη χώρα που θα υποστεί όλα αυτά τα δεινά της εγκατάλειψης και της τιμωρίας είναι φυσικά η Ελλάδα και κατά δεύτερο λόγο οι υπόλοιπες "υπερχρεωμένες" χώρες . ΄Ενα τέτοιο γεγονός ,όμως, σηματοδοτεί   πλέον τη...χιλιοαναμενόμενη  χρεοκοπία της χώρας , που με τη σειρά της συνεπάγεται και  πυροδοτεί καταλυτικές παρενέργειες στο υφιστάμενο "status",όπως απρόβλεπτες κοινωνικές αναταραχές, εξαθλίωση μεγάλων πληθυσμιακών συνόλων ,  απόγνωση και "απονενοημένες" ενέργειες,  έξαρση ρατσισμού-εθνικισμού κ.α.


Η απόφαση μοιάζει να είναι ειλημμένη. Οι "φίλοι" μας στην Ε.Ε όχι μόνο μας εγκατέλειψαν, αλλά αποφάσισαν να μας τιμωρήσουν και παραδειγματικά. Φυσικά, δεν πρόκειται, εμείς τουλάχιστον εδώ, να θεωρήσουμε υπεύθυνους (όπως θα κάνουν οι "Ελληνάρες") ΜΟΝΟ  εκείνους  που προχώρησαν σ΄αυτό το σχέδιο. Πρώτα, όπως έχουμε επανειλημμένα αναπτύξει, ακέραιη ευθύνη φέρει η ίδια η χώρα. Η πλειοψηφία ενός "κακομαθημένου"-ανεπρόκοπου ελληνικού λαού, που έμαθε τόσα χρόνια να ζει με δανεικά. Τεράστια σ΄αυτό είναι η ευθύνη των ελληνικών κομμάτων (ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ) και της ελληνικής "βιομηχανίας ενημέρωσης". Κόμματα και ΜΜΕ ,αντί να διδάξουν και να σωφρονίσουν αυτό το λαό, προτίμησαν να καλλιεργήσουν πελατειακές μαζί του σχέσεις. Τον ενθάρρυναν ,τον ανέχτηκαν, του μοίρασαν μαζί με το "πέτσινο" χρήμα και "συγχωροχάρτια", τον εξώθησαν στα άκρα. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τα κόμματα και τα ΜΜΕ είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της ολοκληρωτικής καταστροφής που σε λίγο πλησιάζει. Η αντίδραση των εταίρων μας μπορεί να μην είναι μεν άδικη, είναι όμως απάνθρωπη, ανιστόρητη ,εγωιστική-ατομικιστική. Εν ολίγοις ,"ιμπεριαλιστική".

Τις συνέπειες, βέβαια, θα τις υποστούν κι εκείνοι.΄Οχι μόνο οι ΄Ελληνες. Αφού, αντί να αναλύσουν ψύχραιμα το πρόβλημα, να προκρίνουν από την αρχή ουσιαστικά μέτρα και να  σπεύσουν εδώ και τώρα να βάλουν τις βάσεις, για να οικοδομηθεί η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ (πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά), προέταξαν το "εθνικό-εθνικιστικό" τους συμφερον. Αντί να συμπεριφερθούν ως Ευρωπαίοι, τα ίδια ΠΑΝΤΑ κράτη, όπως δείχνει η Ιστορία, επέλεξαν να βαδίσουν στα "χνάρια" των πατεράδων τους. Να μη... χαθεί η ιστορική, εθνική τους  παράδοση! ΄Οπως, για πράδειγμα, οι Γερμανοί, που αποφάσισαν να νεκραναστήσουν το Νεο-Ναζισμό και οι Γάλλοι, οι Εγγλέζοι  τη Νεο-Αποικιοκρατία.

Η Ιστορία θα τους τιμωρήσει.

Υ. Γ Εμείς συνεχίζουμε να περπατάμε στο δρόμο που οδηγεί στις ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ" και ξεκινάμε δυναμική "ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ". Καλούμε όλους τους νουνεχείς, τους σώφρονες, τους ελεύθερους, τους ΠΟΛΙΤΕΣ της Ευρώπης να "συστρατευτούν", για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Είναι εφικτός και ρεαλιστικός .Αν δεν "υλοποιηθεί" το όραμα της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, τότε θα μετατραπεί σε  "εφιάλτη" και για μας και για τα παιδιά μας. Και όχι μόνο στην Ευρώπη.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 14.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS