HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2074964
" ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS",18/12-24/12/2011
18.12.11

 

 

 

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

                          ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ

                    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

                                           

 

      ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ                       

  ΒΗΜΑ 1ο. ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ "ΕΘΝΙΚΕΣ" ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ .

ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΦΥΤΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.


  

1. MIA FOTOGRAFIA, HILIES LEXIS.

 

                                                    24-12-2011

 

"Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν από την ελληνική πλευρά να «κάνει κάτι, γιατί το τέλος πλησιάζει».

Ένα από τα σενάρια θέλει τη μη καταβολή της έβδομης δόσης (ύψους περίπου 90 δισ. ευρώ) περί τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει με στάση πληρωμών, που θα την οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία και στη συνέχεια στην αποχώρησή της από το ευρώ." (Εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου).

 

 


  ΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ: " Ο Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ;" (24-12-2011)

 

 

 

                                                                  23-12-2011     

 

       "Χριστούγεννα στο κελί για τον Εφραίμ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» .(ΜΜΕ)

Χριστούγεννα στο κελί για τον Εφραίμ

 

 ΔΕΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ", 23-12-2011. "ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ: ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ..."

    

 

 

 

 

 

                                                                      22-12-2011

 

 

"Μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπiσκοπο

 Ο ιεράρχης στην μήνυσή του εγκαλεί τον καθολικό ιεράρχη γιατί στα εκπαιδευτήριο του Μοναχικού Τάγματος Αγίου Ιωσήφ όπου φοιτούν παιδιά ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών γονέων τελείται αγιασμός της νέας σχολικής περιόδου «υπό του Ρωμαιοκαθολικού Εφημερίου Πειραιώς κ. Ιωάννου Πάτση, και δια τους ορθοδόξους μαθητάς, γεγονός που απάδει εις την εκκλησιολογίαν και ποιμαντικήν της Εκκλησίας διότι αμβλύνει την ορθόδοξον αυτοσυνειδησίαν των μικρών ευπλάστων μαθητών, επιφέρει μίαν συγκρητιστικήν οικουμενιστικήν αντίληψιν και εμπίπτει εις τας περί προσηλυτισμού διατάξεις του δικαιϊκού εν Ελλάδι συστήματος.Το γεγονός αυτό συνέβη και εφέτος στις 11/9/2011 και ως προκύπτει από την συνημμένη τοπική Εφημερίδα «Ο φάρος της Τήνου» αρ. φύλλου 83 σελ. 3 αποτελεί συνήθη πρακτική».(ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

΄Οντως, πολύ...σοβαρό το θέμα. "Ζήτημα ζωής και θανάτου"!. Να επέμβη αμέσως ο εισαγγελέας, να συλλάβει τον αυθάδη καθολικό παπά και να τον προφυλακίσει. Εδώ και τώρα.

Πώς λένε  " Εδώ ο κόσμος χάνεται..." κι τούτοι το χαβά τους.

 

 

 

 

***«Το 2012 η αγανάκτηση να γίνει πιο συγκεκριμένη»

Ο Λάκης Λαζόπουλος βρέθηκε σε εκδήλωση και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Κορίτσια για σπίτι» του Μακεδονία Tv, για την οικονομική κρίση και την αγανάκτηση του κόσμου.

 «Τα μικρά γεγονότα είναι αυτά που δημιουργούν ιστορία από τους απλούς ανθρώπους. Ο “κανένας” έχει γίνει ήδη Πρωθυπουργός. Δεν είναι τυχαίο ότι παντού προκύπτει ότι θέλουν αλλαγή."(MME)

 

«Το 2012 η αγανάκτηση να γίνει πιο συγκεκριμένη»

 Αλαζόνας,υπερφίαλος,αμετροεπής. Ο..ΕΝΑΣ  δηλώνει πως ο "κανένας" έγινε πρωθυπουργός. "Θου, Κύριε, φυλακήν..."Μια Νομική δεν κατάφερε να τελειώσει και κάνει κριτική στον Παπαδήμο. Μιλάμε για άτομο εντελώς έξω από την πραγματικότητα,εντελώς ανήθικο.

Αν δεν υπήρχε η ελληνική ανθρωπόμαζα, που τη "γλείφεις" πατόκορφα, άθλιε Καραγκιοζάκο, για να σε κρατούν τηλεοπτικά ζωντανό με το τηλεκοντρόλ, φύλακας σε κανένα sex shop θα ήσουνα.Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο. ΄Ενας φασιστάκος είσαι, δοκησίσοφος και ατομιστής, που κάνεις κριτική εκ του ασφαλούς τσεπώνοντας εκατομμύρια. Η παράνοια δεν έχει όρια.  

 _______________________________________________________________________________________

 

"Επίθεση Μενβέντεφ στους «προβοκάτορες»

 

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στο Κοινοβούλιο, ο Μενβέντεφ τόνισε: «Το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν τις απόψεις τους με όλα τα νόμιμα μέσα είναι διασφαλισμένο, αλλά οι απόπειρες να χειραγωγηθούν οι ρώσοι πολίτες, να παρασυρθούν σε λάθη ή να υποκινηθούν κοινωνικές αναταραχές, είναι απαράδεκτες. Δεν θα επιτρέψουμε σε προβοκάτορες και εξτρεμιστές να βάλουν την κοινωνία μας σε περιπέτειες ούτε θα ανεχθούμε ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μας». (ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

 

 

                                                           21-12-2011

   

 

Αυριανή - 21/12/2011

 

Στο χώρο της “Βιομηχανίας της ενημέρωσης” σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι. Καλύτερα,δε βαρύνονται με τα ίδια εγκλήματα και δεν έχουν τα ίδια ελαφρυντικά. Η ουσία, βέβαια, είναι μία,πως και οι μεν και οι δε (ν) έχουν διαπράξει σωρεία “δημοσιογραφικών” εγκλημάτων.(Παρακάτω γράφουμε για τη “λίστα ντροπής” της “Βιομηχανίας ενημέρωσης”). Πάντως, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και προπαντός αντικειμενικοί (λόγω ιδιότητας περισσότερο), ουδείς σ΄αυτό το “χιλιο-αμαρτωλό” χώρο, ξεπερνά "τον  εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα" Γιώργο Κουρή και μάλιστα επί πάσης παρεκτροπής και ανομίας. Ο Κουρής είναι ο “πατριάρχης”-φορέας όλης της παθογένειας των ελληνικών ΜΜΕ. “΄Οπου και αν τον πιάσεις, λερώνεσαι”.Ειδικά όμως, στο να κάνει το “μαύρο άσπρο”, να αποποιείται τις ευθύνες του και να τις ρίχνει σε άλλους ,είναι... μανούλα. Σκεφτείτε για λίγο πάνω στο σημερινό τίτλο της...Αυριανής του .Ο κατ΄εξοχή "εγκληματίας" χαρακτηρίζει άλλους “έτσι” (ανεξάρτητα από το αν οι άλλοι είναι η όχι). Καμιά “πέτσα” ,ούτε ελάχιστο δείγμα μεταμέλειας για τον τρόπο, που ως ιδιοκτήτης ΜΜΕ, “χειρίστηκε” τον τρόπο ενημέρωσης-πληροφόρησης-διαμόρφωσης γνώμης-χαρακτήρα των “πελατών” του. Τα σκουπίδα που τάισε τόσα χρόνια από τα έντυπά του, τα κανάλια του, τα ραδιόφωνά του , ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού...αποδώσανε καρπούς. Αμετροέπεια, αναισθησία, εθνικισμός-λαϊκισμός, μπαμπεσιά, κουτοπονηριά, φανατίλα-τύφλα και πρωτίστως ατομικισμός- "ωχαδερφισμός” ,έθρεψαν επί χρόνια τους σκουπιδοφάγους πελάτες του. Σήμερα, βέβαια, “νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες” ,δυστυχώς όλοι, “βράζουμε στο ίδο καζάνι”. Από τα επακόλουθα της ατιμωρησίας κι αυτό.

Δε θα πληρώσει ποτέ ο Κουρής; Δεν είναι και μικρός. Θα φύγει κι αυτός ατιμώρητος για την...κόλαση;

 ____________________________________________________________________________________________________

 

 "Έκαψαν ζωντανό γιατρό στη Θεσσαλονίκη!

Σοκάρει και μόνο το άκουσμα της είδησης.

Σε αυτή τη περίπτωση, το θύμα ήταν ένας γιατρός-είχε την άδεια και χορηγούσε μεθαδόνη σε  χρήστες ναρκωτικών-ο οποίος διατηρούσε το ιατρείο του  στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης ή οι δράστες εισέβαλαν στον επαγγελματικό του χώρο και αφού τον αιφνιδίασαν, τον γρονθοκόπησαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα σε μια καρέκλα.

Ακολούθως έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα! Ο άτυχος άντρας είχε μαρτυρικό θάνατο καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, πέθανε από ασφυξία "(MME).

 

Ήθελαν να κάψουν ζωντανό γιατρό στη Θεσσαλονίκη!

 

"Ηλίου φαεινότερο" ότι το ειδεχθές έγκλημα το διέπραξαν ναρκομανείς. Φανερό επίσης πως πρόκειται για εκίδικηση, γιατί, ως φαίνεται, ο γιατρός έκανε σωστά τη δουλειά του. Δεν υπάρχουν πιο αδίστακτοι εγκληματίες από τους ναρκομανείς. Μπορεί να σε σκοτώσουν για "ψύλλου πήδημα". Πόσο μάλλον για τη δόση τους. Εκδικητικά άτομα και χωρίς "μπέσα".Εγωκεντρικά, χωρίς σέβας στη ζωή και αυτό είναι μια βασική αιτία της κατρακύλας τους. Οι ναρκομανείς είναι υπεύθυνοι για το 70% της εγκληματικότητας στη χώρα. Τα ΜΜΕ, όμως, και οι διωκτικές αρχές συνήθως αποσιωπούν αυτή την πραγματικότητα, για να καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος στην ελληνική "ανθρωπόμαζα",που πιστεύει πως για την εγκληματικότητα και τα λοιπά δεινά αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες. Ουδέν ψευδέστερον. ΄Οχι πως δεν υπάρχουν σκληροί εγκληματίες και στις τάξεις των "ξένων". Η συντριπτική όμως πλειοψηφία, δεν είναι .΄Ολοι όμως οι ναρκομανείς έχουν παραβατική συμπεριφορά ποιος μικρή, ποιος μεγάλη.

΄Εχουμε αναλύσει παλιότερα διεξοδικά το θέμα. Η λύση και για τους ίδιους τους ναρκομανείς και  στην εγκληματικότητα είναι ο εγκλεισμός αυτών των αρρώστων σε "άσυλα",όπου και θα υποβάλονται σε θεραπεία και θα ελέγχονται. Αυτόματα θα μειωθεί η εγκληματικότητα και θα μετριέται πλέον στους χαμηλότερους δείκτες. Παράλληλα,θα δοθεί τελειωτικό χτύπημα και στο εμπόριο όλων των ουσιών, αφού κανείς πια δε θα μπορεί να πουλήσει σε κανέναν.

 Κάποιους (πολλούς),όμως, δεν τους συμφέρει αυτή η λύση.

 

 

 

 

 

                                                          20-12-2011

 

 

"Καίγεται το σπίτι του Έλληνα πρέσβη της Γερμανίας "(MME)

 

 Μάλλον σε...βραχυκύκλωμα θα αποδώσουν την πυρκαγιά για λόγους ευνόητους. Αλλά γιατί μας μυρίζει...μπόχα Νεο-Ναζί;  

 

                                                          

 

                                                      19-12-2011

 

 

 "Στρος Καν: «Κρίμα που δεν εφαρμόστηκε σωστά η συνταγή του ΔΝΤ για την Ελλάδα»


Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», τόνισε κατά την ομιλία του. «Δεν έχω πεισθεί ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Αγγελα Μέρκελ μπορούν να συνεννοηθούν και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρωπαϊκό σύστημα έχει προβλήματα που το εμποδίζουν να προχωρήσει». (MME).

 

Ευτυχώς, πληθαίνουν οι φωνές, οι διαμαρτυρίες,η αγανάκτηση για τον ολισθηρό δρόμου που ακολοθεί το δίδυμο Μερκοζί. Διέλυσαν την Ελλάδα, διαλύουν στη συνέχεια και τις υπόλοιπες οικονομικά αδύναμες χώρες ,για να έρθει κάποια στιγμή,που θα καταρρεύσει η Ε.Ε.

Ας τους εμποδίσουμε ,ας μην τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφική τους μανία.

 

 

 

                                             18-12-2011

 

"Σταρκ: Αφήνω την ΕΚΤ γιατί απογοητεύτηκα από τις πολιτικές της

Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης διέψευσε ότι παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους» και κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι έκαναν πολύ λίγα για να προλάβουν την κρίση, παρά τις προειδοποιήσεις."(ΜΜΕ)

Σταρκ: Αφήνω την ΕΚΤ γιατί απογοητεύτηκα από τις πολιτικές της

 

 

"Οι τραμπούκοι Μερκοζί δαιμονοποίησαν την Ελλάδα"(Financial Times)

 

 


 

 

 

 Μέρκελ,ο "κακός δαίμονας" της Ευρώπης. Μαζί με το Σαρκοζί αποτελούν το δίδυμο της "συμφοράς". Βύθισαν την Ευρώπη στην οικονομική ύφεση,την κοινωνική εξαθλίωση και τη φτώχεια, στην έξαρση του ρατσισμού. ΄Εβαλαν βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε. Η ευθύνη τους είναι τεράστια.

 

 

***"Αντιδράσεις για την καταδίκη αγροτών στην Ορεστιάδα

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν οι 18 αγρότες που συμμετείχαν στις περσινές κινητοποιήσεις του Ορμενίου.

   Oι αγρότες κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών κατ’ εξακολούθηση για το μπλόκο που είχαν στήσει τον περασμένο Γενάρη του 2010 στην περιοχή του Ορμενίου.  Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, «Η ενότητα» σαν πρώτη αντίδραση καλεί τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην Αγροτική Τράπεζα Ορεστιάδας." (ΜΜΕ)

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI.

 

                                                23-12-2011

 

 

"Σκότωσε πρώτα το παιδί για να βλέπει ο πατέρας

Γνωστός πυγμάχος είναι ο ηθικός εντολέας της δολοφονίας του 35χρονου και του δίχρονου παιδιού του στη Καλαμάτα. Διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες"Συμβόλαιο θανάτου ήταν η φρικιαστική διπλή δολοφονία 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών παιδιού του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο πεσμένο σε χαντάκι, στις 29 Νοεμβρίου 2011, στο δημοτικό διαμέρισμα Άριος Καλαμάτας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που μετέβη γι' αυτό το σκοπό στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ηθικός εντολέας της δολοφονίας είναι 49χρονος Έλληνας, γνωστός πυγμάχος και παλιός συνεργάτης πρώην σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μεσσηνία.

Για τη δράση αυτή της οργάνωσης, ήταν ήδη σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία, όταν έγινε η διπλή δολοφονία, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αφού το παιδάκι βρέθηκε σφαγμένο με μαχαίρι, σχεδόν αποκεφαλισμένο και ο πατέρας με μια σφαίρα στο κεφάλι.(MME)

Επειδή κάποιοι στέκονται σε "όρθια" στάση και είναι δίποδα,δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι και άνθρωποι. Φυσικά, δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτά τα διεστραμμένα"όντα" ζώα. ΄Ενα ζώο δε θα σκότωνε ποτέ το παιδί ενός άλλου ζώου μπροστά στα μάτια του γονέα για εκδίκηση. Ας μην ντροπιάζουμε τα ζώα.

 

 

 

                                  22-12-2011

  ***" "Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιολόγησε αίτημα αιτούντων άσυλο στη Μ.

Βρετανία και την Ιρλανδία να μη μεταφερθούν στην Ελλάδα, διότι θα διατρέξουν τον κίνδυνο να υποστούν απάνθρωπη μεταχείριση..." (ΜΜΕ)

Αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη να διαλυθεί ,αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται “ελληνικά”. ΄Οπου και να την “πιάσεις (ως κράτος και λαός) ,λερώνεσαι”. ΄Ανθρωποι να υφίστανται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα απάνθρωπη μεταχείριση, όταν ακόμα και τριτοκοσμικές χώρες σέβονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα; Ποια “Χρυσή Αυγή” και ποιος Παπαθεμελής και Θεοδωράκης μου λέτε. Ο χειρότερος ρατσιστής είναι το ίδιο το κράτος, η ίδια η ελληνική πολιτεία.

Αίσχος!

 

 

" Σφαγή χωρίς προηγούμενο», χαρακτηρίζει η Γαλλία επέμβαση των συριακών δυνάμεων στην Τζαμπάρ αλ-Ζαουίγια με 111 νεκρούς, αμάχους και ακτιβιστές, καθώς η Συρία διάγει τα πλέον αιματηρά 24ωρα της εννιάμηνης εξέγερσης, την ώρα που ετοιμάζεται να δεχθεί την πρώτη αποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου. Επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και του Αραβικού Συνδέσμου ζητεί η συριακή αντιπολίτευση επιζητώντας τρόπο για το τερματισμό της άγριας καταστολής .Στο μεταξύ, η  οργάνωση Avaaz  η οποία  εδρεύει στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει συλλέξει αποδείξεις που κάνουν λόγο για 6.237 θανάτους πολιτών και στρατιωτών.Από αυτούς, οι 617 πέθαναν από βασανιστήρια ενώ τουλάχιστον 400 θύματα ήταν παιδιά."(ΜΜΕ)

Οι παλικαράδες του ΝΑΤΟ, καταλαβαίνουν πως δεν τους παίρνει να κάνουν "ντου" στη Συρία, γιατί η χώρα αυτή δεν είναι Αίγυπτος ούτε Λιβύη,που μπήκαν, τα έκαναν λίμπα, έστρωσαν το δρόμο στους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους, άνοιξαν τον "ασκό του Αιόλου" στη Μεσόγειο και την...κοπάνησαν. Παράφρονες,ανεγκέφαλοι,ανιστόρητοι μια ζωή!

Η Συρία, πανάθλιοι, Νατοϊκοί, δεν έχει αθώους, παιδιά,ακτιβιστές, ανήμπορους που σκοτώνονται ανηλεώς και αναίτια  από το καθεστώς ; Με αυτή τάχα τη δικαιολογία μπήκατε στη Λιβύη. Εδώ, γιατί δεν κάνετε εισβολή; Γιατί θα ξαναζήσετε ένα καινούριο Βιετνάμ και το ξέρετε πολύ καλά. "Βάλατε την ουρά στα σκέλια" και παρακολουθείτε εκ του μακρόθεν τη μεγάλη σφαγή των ακτιβιστών στην οποία επί εννέα ολόκληρους μήνες έχει αποδυθεί η εγκληματική συριακή εξουσία.

Είσατε ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων.

 

 

 

*** ΄Αμεση απελευθέρωση στην αναρχική Στέλλα Αντωνίου,που βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της συμμετοχής της στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Κανένας άρρωστος να μην παραμένει κρατούμενος σε φυλακές. Ο ανθρωπισμός είναι η πρώτη και η βασική αξία στη ζωή.

      ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 

 

 

 

                                                  21-12-2011

 

 

***Σε τρεις μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση με αναστολή καταδικαστήκαν δύο από τους 39 άνδρες του Λιμενικού Σώματος που κατηγορούνταν ότι παραβίασαν τον αντιρατσιστικό νόμο, φωνάζοντας συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Μετά από την επεισοδιακή εκδίκαση της υπόθεσης, το δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", δέχτηκε ότι τα ρατσιστικά συνθήματα εκφωνούνταν πράγματι από το άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού.

Έκρινε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να εξειδικεύσει την κατηγορία παρά μόνο σε δύο άνδρες, οι οποίοι φαίνονται καθαρότερα στο βίντεο να εκφωνούν τα συνθήματα αυτά. Οι υπόλοιποι απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, θεωρώντας ότι σε ένα πειθαρχημένο και καλά εκπαιδευμένο σώμα είναι αδιανόητο να εκφωνεί ο επικεφαλής ένα σύνθημα και να μην το επαναλάβουν όλοι.

Στην αγόρευσή του συνέδεσε την εκφώνηση των συνθημάτων αυτών με το γεγονός ότι τις μέρες εκείνες είχε ψηφιστεί ο νόμος περί ιθαγένειας και υποστήριξε ότι, με τα συνθήματα αυτά, το άγημα του Λιμενικού μετέτρεψε την παρέλαση σε ιδιότυπη διαδήλωση.

Αυτό που έκαναν, όπως σημείωσε, ήταν παράβαση του νόμου, ενώ τόνισε πως ο πατριωτισμός δεν παρέχει ασυλία.

"Έλληνας γεννιέσαι δε γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ", "Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό" και "Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς", είναι μερικά από τα συνθήματα που είχαν ακουστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.""(MME)

 Σαφής, λογικός,σύννομος ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή ΟΛΩΝ των κατηγορουμένων, γιατί, όπως εύστοχα παρατήρησε, "είναι αδιανόητο να εκφωνεί ο επικεφαλής ένα σύνθημα και να μην το επαναλάβουν όλοι".'΄Οσοι υπηρετήσαμε φαντάροι και μάλιστα "κωλοφάνταρα", ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό είναι αλήθεια. Αλλά, τί έκαναν οι υπόλοιποι δικαστές;΄Εγραψαν στα... παλαιά τους υποδήματα την απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη του εισαγγελέα και αθώωσαν τους κατηγορουμένους ,πλην δύο και μάλιστα  λόγω...αμφιβολιών. 

Γιατί νομίζετε αποθρασύνθηκαν οι Νεο-Ναζί, οι ρατσιστές και οι πάσης φύσεως όμοιοι εγκληματίες; ΄Οταν ένα δικαστήριο φοβάται στην ουσία να  τιμωρήσει αποδεδειγμένα ενόχους,αλλά τσαμπουκάδες κατηγορουμένους, τότε τέτοιοι δικαστές τραυματίζουν ανεπανόρθωτα το κύρος της δικαιοσύνης  και  πρέπει να πηγαίνουν "σπίτι" τους. Υπάρχουν δικαστές, σαν τον εν λόγω εισαγγελέα, που μπορούν να κρατήσουν στους ώμους τους το βάρος του θεσμού,αλλά  και  να εξιλεώσουν την ελληνική δικαιοσύνη από τα ανομήματα πάμπολλων φορέων της στο παρελθόν και σήμερα. 

 

***«Το υπουργείο Εξωτερικών, υπό το φως της τρέχουσας δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας έχει ανταποκριθεί στην επιτακτική ανάγκη εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών», υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Τα εν λόγω κονδύλια σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θεωρούνται δαπάνες απορρήτων εθνικών αναγκών αυτές που αποβλέπουν σε εξυπηρέτηση, αμέσως ή εμμέσως, της εξωτερικής πολιτικής του κράτους και δεν μπορούν να γίνουν γνωστές χωρίς ζημία των συμφερόντων της χώρας. „(ΜΜΕ)

Α, μάλιστα. Δηλαδή η (ατιμώρητη μέχρι σήμερα) δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένση εδώ και 5 χρόνια,που έγινε ακριβώς για να του “ κλείσουν το στόμα” και να μην αποκαλυφθούν αυτές οι σκοτεινές διαδρομές των “απορρήτων δαπανών”,εντάσσεται στις...εθνικές ανάγκες,που δεν είναι απαραίτητο να γίνουν γνωστές ,γιατί θα...ζημιωθεί η χώρα. Δηλαδή το να αποκαλύψεις τα ονόματα εκείνων που “ροκάνιζαν” τόσα χρόνια αυτά τα κονδύλια με πρόσχημα τις...εθνικές ανάγκες ,θα ζημίωναν τη χώρα.

Ντροπή,ντροπή, ξεδιάντροποι και βρομεροί αρουραίοι.


 

 

                                                        20-12-2011

 

Διάβασε στα μπλογκ ότι αυτοκτόνησε. Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης πληροφορήθηκε από το τηλέφωνό του την είδηση του...θανάτου του. Η είδηση αναρτήθηκε στα μπλογκ Sarotiko ,tragiko ,”Πρώτο Θέμα” και “ Ζοugla”. Mέχρι χτες βράδυ το “Πρώτο θέμα” δεν είχε παραδεχτεί το λάθος του ,ενώ το μπλογκ “Zougla”απέδιδε το συμβάν σε αναγνώστη,αφού κάθε αναγνώστης -χρήστης μπορεί να αναρτήσει οπιαδήποτε είδηση ή πληροφορία σ΄αυτό το μπλογκ” (ΜΜΕ).


Mε αφορμή την...αυτοκτονία του μυθιστοριογράφου-αρθογράφου Χ. Χωμενίδη, να παρατηρήσουμε τα εξής: . Οι ιστοσελίδες και τα μπλογκ πρέπει να έχουν...ονοματεπώνυμο. Το έχουμε ζητήσει από παλιά. Το ίδιο και οι αναγνώστες-χρήστες, πρέπει να υπογράφουν το κείμενό τους και να δημοσιεύονται μόνο, αφού γίνει από το μπλογκ τηλεφωνική ή άλλου είδους επαλήθευση-ταυτοποίηση. Δεν είναι μόνο ανήθικο , φασιστικό και άναδρο, αλλά και επικίνδυνο για τη ζωή ανθρώπων κάθε “κουκουλοφόρος” να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και να πετάει “κοτρώνες”, όπου βρει. Δείτε για παράδειγμα,πέρα από τα συγκεκριμένα μπλογκ που αναφέρονται στην παραπάνω δημοσίευση, τί γίνεται στο σάιτ των ακροδεξιών, τζογαδόρων-σεξιστών-παιδόφιλων και πάσης φύσεως διεστραμμένων κτηνών (ιντερνετικός απόπατος),που ..."ακούει στο όνομα"-τίτλο Ζoo.gr . Διαβάστε στο φόρουμ του εν λόγω σάιτ δημοσιεύσεις-απαντήσεις και φρίξτε. Εθνικισμός,ρατσισμός, προτροπές ακόμα και για επιθέσεις και δολοφονίες ανθρώπων που δεν εμφορούνται από τη φασιστική νοοτροπία πολλών χρηστών του σάιτ, είναι τα συνήθη που διαβάζει κανείς στις "συζητήσεις" του Ζοο.gr. Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε ειδικά γι΄αυτόν τον "οχετό" του κυβερνοχώρου. Το δικό μας σάιτ έχει δεχτεί άπειρες απειλές και πρωτοφανείς ύβρεις από τα φασοστοειδή του συγκεκριμένου αυτού ιστότοπου.

Αλλά και το “Πρώτο θέμα” και η "Zougla” δεν πάνε πίσω. Μπλογκ της πολυχρομίας, των πυχιαίων τίτλων και των θαυμαστικών, έχουν καταντήσει πλέον πραγματικά “σκουπίδια” και ως έντυπα-εκπομπές και ως ιστότοποι. Πέρα απ΄αυτό ,ο Τριανταφυλλόπουλος ψεύδεται,όταν λέει πως κάθε αναγνώστης-χρήστης δημοσιεύει στο μπλογκ του ελεύθερα τις ειδήσεις-πληροφορίες που θέλει. Θέματα του Homo-Naturalis.gr ,τουλάχιστον δυο φορές ,τα έχουν πετάξει και έχουμε προβεί μάλιστα σε συγκεκριμένες καταγγελίες για το σάιτ του...δημοσιογράφου που ξεκίνησε με τη δημοσιογραφία της “κλειδαρότρυπας-κρεβατοκάμαρας” και κατέληξε σε δημοσιογραφία... επί παντός επιστητού.

Για να κλείσουμε το θέμα της ανάγκης για τους “επώνυμους” ιστότοπους ,πιστεύουμε πως επιβάλεται νομοθετική ρύθμιση όχι μόνο του “ιδιοκτησιακού καθεστώτος” ενός σάιτ -μπλογκ, αλλά και του τρόπου που λειτουργεί και χειρίζεται τις δημοσιεύσεις του. Αλλιώς,σε λίγο όλοι θα “πετροβολούν” όλους, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

 

 

                                               19-12-2011

 

"Εννέα κόμματα στη νέα Βουλή «δείχνει» η δημοσκόπηση της marc, που δημοσιεύτηκε στο «Εθνος της Κυριακής».

 

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς την απαλοιφή των παραπάνω παραγόντων, «πρώτο κόμμα» είναι με ποσοστό 25,1% όσοι επιλέγουν «άκυρο» ή «λευκό» ή δηλώνουν «αναποφάσιστοι».(ΜΜΕ).

 Στις δημοσκοπήσεις έχουμε πολλές φορές αναφερθεί. Μια σχέτη απάτη είναι,όπως και οι ελληνικές στατιστικές και η ελληνική πραγματικότητα γενικότερα. 25,1% δίνει η marc σε ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ-ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ. Εδώ γελάνε ή μάλλον καγχάζουν οι νοήμονες. ΄Οχι 25 % ,65% και βάλε θα φτάσουν ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.Κάποια ψώνια,κάτι γραφικοί και φυσικά τα κομματικά λαμόγια-φυτά θα πηγαίνουν στα εκλογικά τμήματα πια. Εδώ, πριν την κρίση, ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ ήταν το πρώτο “κόμμα”,με 3.000.000 ΄Ελληνες,που δεν προσέρχονταν στις κάλπες ή ψήφιζαν ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ. Από το 2007 που λειτουργούμε, έχουμε κάνει “σημαία” μας αυτό το θέμα και έχουμε αναφερθεί άπειρες φορές στις τεράστιες ευθύνες,που έχουν όλοι οι καθεστωτικοί,αρμόδιοι παράγοντες, γιατί απέκρυψαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) την πολιτειακή-πολιτική αυτή εκτροπή-ανωμαλία, να αναθέτει, δηλαδή, ο πρόεδρος της δημoκρατίας στο δεύτερο σε δύναμη κομματικό σχηματισμό, να κάνει κυβέρνηση.Κόμματα,πρόεδρος δημοκρατίας, δικαισούνη,ΜΜΕ έχουν ακέραιη ευθύνη, γιατί παραποιούν συνειδητά την πραγματική θέληση των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Είναι “Χούντα”, αλλά, αντί για τανκς, χρησιμοποιεί τα όπλα που προμηθεύονται οι πραξικοπηματίες-κοινοβουλευτικοί από το “οπλοστάσιο” του κοινοβουλευτικού τους συστήματος ( νόμοι που ψηφίζουν οι ίδιοι και... “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”!) .

΄Ομως, μ΄αυτό τον τρόπο δεν κατάλαβαν πως τελικά το ίδιο τους το σύστημα ροκάνιζαν,αφού το απαξίωσαν και το εξευτέλισαν εντελώς. ΄Εκαναν την πλειοψηφική τους δημοκρατία,που ισχυρίζονται πως έχουν, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, μια μειοψηφική δικατορία. Δε σέβονται ούτε όσα οι ίδιοι αποφασίζουν με νόμους ή διακηρύσσουν ότι πιστεύουν.Ψεύτες και απατεώνες σε όλα.

Θα τρίβουν όμως τα μάτια τους απο δω και πέρα οι άθλιοι, που τόσα χρόνια "λαδώνουν" και συντηρούν τη μηχανή που σέρνει το όχημα ενός βρώμικου και άτιμου συστήματος σαν το δικό τους. Δε θα τους αφήσουμε ήσυχους. Δεν το κάναμε ούτε πριν. Μόνο που τότε, έπνιγαν τη φωνή μας.Τώρα πια δεν έχουν τη δύναμη να το κάνουν.Η “θεία αναγκαιότητα” είναι ο “απο μηχανής θεός” στην ιστορία. Εκείνη δίνει τις λύσεις, που οι α-φύσικοι,οι άδικοι,οι ψεύτες επ΄ουδενί θέλουν.

"΄Εχει ο καιρός γυρίσματα" για όλους και για όλα,απατεώνες μου.

 

 

 

                                                 18-12-2011

 

 

"ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2001, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δέκα χρόνια κομμάτια με το ευρώ

Τότε οι συνταξιούχοι έπαιρναν αύξηση 4%, οι μισθωτοί 2,5%, η βενζίνη κόστιζε 65 λεπτά, το εισιτήριο του τρόλεϊ 0,44 και όλοι έτρεχαν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Τώρα...

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα. Με απεργίες, απελπισμένους ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, τη μία επιχείρηση να κλείνει μετά την άλλη και με ένα ευρώ ετοιμόρροπο, αναρωτιόμαστε πώς ήταν και πόσο κόστιζε η ζωή μας δέκα χρόνια πριν, όταν άρχιζε η «εξοικείωσή» μας για να μπούμε στο ευρώ.

Εκείνες τις τελευταίες ημέρες του 2001 πριν από την επίσημη έλευση του ευρώ, την 1/1/2002 κανείς δεν ανησυχούσε για το πώς εξελισσόταν η καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων ενόψει των εορτών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι παρακολουθούσαν τις ανακοινώσεις του πρώτου προϋπολογισμού σε ευρώ που προέβλεπε αναδιανομή άνω των 600 δισ. δραχμών για αυξήσεις μισθών πέραν της επίσημης εισοδηματικής πολιτικής. Η αύξηση που προβλεπόταν στους μισθούς τους ήταν 2,5% και στις συντάξεις 4%.” (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ/18-12-2011)

 


' Οταν υποστηρίζουμε πως τα ελληνικά ΜΜΕ είναι μαζί με τους πολιτικούς βασικοί υπεύθυνοι της καταστροφής που έπληξε τη χώρα, έχουμε καθημερινή επιβεβαίωση από χίλιες μεριές. Η “βιομηχανία της ενημέρωσης, καλλιέργησε και συντήρησε όλο εκείνο το πλέγμα της παθογένειας που διακρίνει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού από συστάσεως ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. Και συνεχίζει να το κάνει, προσφέροντας στον “πελάτη” ό,τι εκείνος θα ήθελε να ακούσει,να δει και να διαβάσει. Με εντελώς κυνικό τρόπο, τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζουν και σήμερα,όπως πάντα, να αποπροσανατολίζουν,να παραπληροφορούν,να κατασκευάζουν επικαιρότητα. “Εκείνες τις τελευταίες ημέρες του 2001 πριν από την επίσημη έλευση του ευρώ, την 1/1/2002 κανείς δεν ανησυχούσε για το πώς εξελισσόταν η καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων ενόψει των εορτών”,"μας πληροφορεί η...καλή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Μάνιας. ΄Ολα τότε ήταν ένας... παράδεισος. Φτήνεια,αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις,καμιά ανησυχία όντως για το μέλλον. Αυτό ονειρεύεται,αυτό θέλει να ακούσει σήμερα ο “πελάτης” χρονιάρες ημέρες,μέσα σ΄αυτή τη σκοτεινιά,τη μιζέρια και την αβεβαιότητα για το “αύριο” του.

Αλλά,κυρία Μάνια μας,αυτό ακριβώς μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε.Αυτή η αλόγιστη,καταναλωτική μανία του Νεο-΄Ελληνα. Αμέριμνοι όλοι,τρώγαμε από τα δανεικά. ΄Οχι από το πραγματικό χρήμα,αυτό που βγαίνει από τον κόπο ενός λαού και την ανάπτυξη μιας χώρας,αλλά από το “πέτσινο” και κανείς δεν ανησυχούσε ότι μια μέρα θα μας ζητούσαν να επιστρέψουμε δανεικά +τόκους . Κανείς δε φαντάστηκε πως η εικονική εκείνη “νιρβάνα”, τόσο σύντομα θα γινόταν εφιάλτης. Και ποιος ευθύνεται για την καλλιέργεια και τη συντήρηση επί τόσα χρόνια αυτής της πλαστικής ευτυχίας, της τεχνητής ευμάρειας και της καλοπέρασης; Ποιον συνέφερε να ζει ο ΄Ελληνας σε τέτοιες αυταπάτες ,χωρίς καμιά υποψία ούτε και ενοχή; Τη “βιομηχανία ενημέρωσης”,φυσικά. Ιδοκτήτες ,δημοσιογράφους, τεχνικούς, καθέναν που “άνοιγε” και "λειτουργούσε” ένα “μαγαζί” (εφημερίδα,περιοδικό,κανάλι,ραδιόφωνο), για να πουλάει όνειρα και ...φύκια για μεταξωτές κορδέλες προς ίδιον όφελος . Η ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πρώτη και καλύτερη στη λίστα.

Αργά ή γρήγορα, όμως, οι μάσκες πέφτουν Και τότε...ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε!


 

 

 

 

3. ETSI TA "VLEPOYN" ALLI.

 

 

 

Το χωράφι έχει μπάζα αλλά είναι μια αφετηρία»

Υπογράφονται από τους 11 πρώτους δικαιούχους οι πρώτες συμβάσεις που αφορούν 29 αγροτεμάχια, έκτασης 180 στρεμμάτων

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φιντικάκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σπούδασε γεωπόνος, έχει δύο διδακτορικά από πανεπιστήμια του εξωτερικού, αλλά ανέκαθεν το όνειρό του ήταν να ασχοληθεί ο ίδιος με τη γη. Ο 30χρονος Μιχάλης Φραγκιαδάκης, αφού έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον χώρο της παραγωγής τροφίμων, σήμερα ζει στην Ξάνθη, όπου και αγόρασε δέκα στρέμματα για να καλλιεργεί σιτάρι, δηλώνοντας πλέον κατ' επάγγελμα αγρότης. Σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την έκταση που καλλιεργεί. Είναι ένας από τους 11 πρώτους δικαιούχους που θα υπογράψουν την προσεχή Τρίτη συμβόλαιο μίσθωσης δημόσιας αγροτικής γης, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ξεκινά από τον συγκεκριμένο νομό.
«Το λιθαράκι που βάζει το κράτος είναι μικρό, αλλά στην οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε έχει κι αυτό την αξία του», λέει ο κ. Φραγκιαδάκης για το κτήμα των 3,8 στρεμμάτων το οποίο θα νοικιάσει για 25 χρόνια έναντι ενός συμβολικού τιμήματος, 5 ευρώ το στρέμμα ετησίως. Τι θα καλλιεργήσει; «Ελαιόδεντρα, που τα γνωρίζω καλά αφού κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης, με σκοπό την παραγωγή βρώσιμης ελιάς. Είναι μια επένδυση που για να κάνεις απόσβεση χρειάζεσαι μια 8ετία, αφού η παραγωγή ξεκινά μετά τα πρώτα πέντε χρόνια και εγώ θα πρέπει άμεσα να δαπανήσω 3.000-4.000 ευρώ γιατί το χωράφι είναι ανισόπεδο, έχει μπάζα, θέλει όργωμα και φρεζάρισμα, αλλά είναι μια αφετηρία», όπως δηλώνει στα «ΝΕΑ».
Και μπορεί επειδή είναι 30 χρονών (το όριο ηλικίας είναι τα 35 για την ένταξη στο πρόγραμμα) με πτυχίο γεωτεχνικής σχολής να πήρε 200 μόρια και να ήρθε πρώτος στην κατάταξη για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο (που διεκδίκησαν κι άλλοι), ωστόσο υψηλή μοριοδότηση απέσπασαν και οι υπόλοιποι δέκα δικαιούχοι. Είναι στο σύνολό τους νέοι έως 35 ετών και ταυτόχρονα άνεργοι που δεν έχουν άμεση σχέση με το αγροτικό επάγγελμα, γι' αυτό και βαθμολογήθηκαν με 180 μόρια.

ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Την ανακοίνωση για την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων εκμίσθωσης αγροτικής και κτηνοτροφικής γης, που αφορούν συνολικά 29 αγροτεμάχια, έκτασης περίπου 180 στρεμμάτων, στην Ξάνθη, έκανε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, που παρουσιάζοντας τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος δεν έκρυψε ότι υπάρχουν δυσκολίες, κατά τον έλεγχο τόσο των εκτάσεων όσο και των αιτήσεων για την ανάδειξη των δικαιούχων, αφού ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει ανάλογη εμπειρία. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 8 αναρτήσεις ενοικίασης αγροτεμαχίων στο Διαδίκτυο (http://it.opekepe.gr/rentparcels/) για 12 νομούς της χώρας, έχουν υποβληθεί οριστικά 2.300 αιτήσεις και περίπου άλλες τόσες βρίσκονται στη διαδικασία της υποβολής τους. Αυτές οι αιτήσεις αφορούν 1.100 αγροτεμάχια, από το σύνολο των 1.700 που έχουν αναρτηθεί, και κάθε Πέμπτη γίνεται και νέα ανάρτηση.
Επίσης έχει ολοκληρωθεί η αποστολή ψηφιακών αρχείων σε 44 νομούς που αφορούν 27.841 αγροτεμάχια. «Πρόκειται για μια δουλειά που απαιτεί επί τόπου παρουσία, πράγμα που οι διοικητικές υπηρεσίες δεν έχουν συνηθίσει να κάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης, τονίζοντας ότι για τον έλεγχο 21.000 αγροτεμαχίων, έκτασης περίπου 400.000 στρεμμάτων, έχει επιστρατευθεί το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων των εμπλεκόμενων περιφερειών αλλά και του οργανισμού πληρωμών και ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Η αγροτική-οικιακή οικονομία είναι η άμεση ,αλλά και μακροχρόνια λύση στη σημερινή κρίση για τη χώρα. Είναι πρωτογενής οικονομία και έχει τα ιστορικά εχέγγυα να θεωρείται ως μοναδική και αναντικατάστατη. Χωράφια υπάρχουν στην Ελλάδα,στρέμματα ολόκληρα, ακαλλιέργητα. Η γη τα προσφέρει όλα, ειδικά σήμερα που δε απαιτείται ο μόχθος των παλιότερων γενεών .Ο έξυπνος ΄Ελληνας αυτή την ώρα,αντί να κάθεται και να κλαίει τη μοίρα του ή να σκέφτεται να πάει πάλι μετανάστης,όπως η μισή Ελλάδα τη δεκαετία του ΄50 και του ΄60, ας γυρίσει στο χωριό του. Δε θα το μετανιώσει ποτέ.

 

 

Παπαϊωάννου: Σε βαθιά κρίση η Δικαιοσύνη

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι «στη χώρα μας δεν έχουμε καθυστερήσεις, έχουμε ουσιαστικά αρνησιδικία», η οποία επιδεινώνεται και «συμβάλλει αποφασιστικά στην επικράτηση πολύμορφης ανομίας και ατιμωρησίας».

Και γνωστοποίησε προς τους υπόλοιπους υπουργούς τα εξής στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση:

  • Από το 1997 μέχρι σήμερα, η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε 360 υποθέσεις για υπερβολικές καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, από όλα τα δικαστήρια, πολιτικά, ποινικά και διοικητικά.
  • Υπάρχει υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε η χώρα μας, γιατί καθυστέρησε η έκδοση απόφασης 27 ολόκληρα χρόνια.
  • Η Ελλάδα έχει καταβάλει μέχρι σήμερα 8.420.822 ευρώ για χρηματικές αποζημιώσεις και ηθική ικανοποίηση με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Η Ελλάδα κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι τέταρτη κατά σειρά μεταξύ των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που συστηματικά και κατ' επανάληψη παραβιάζει τον εύλογο χρόνο στην απονομή της Δικαιοσύνης.
  • Μόνο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκαν 288.739 μηνύσεις το δικαστικό έτος 2010-2011. Εισήχθησαν στα Μονομελή και Τριμελή Πλημμελειοδικεία 117.247 υποθέσεις. Κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους εκκρεμούσαν προς εκδίκαση, στο Τριμελές 46.510, στο Μονομελές 88.564, στα Ασφαλιστικά 7.541, στο Τριμελές Ανηλίκων 157 και στο Μονομελές Ανηλίκων 1.743 υποθέσεις. Στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία με εξαίρεση τα Αυτόφωρα, δεν εκδικάζονται κατά μέσο όρο πάνω από 10 υποθέσεις.
  • Για τις πολιτικές υποθέσεις το προηγούμενο δικαστικό έτος 2010-2011 εισήχθησαν 196.623 και εκδόθηκαν 132.870 αποφάσεις.
  • Για τα Διοικητικά Δικαστήρια το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων ανέρχονταν τον Ιούλιο του 2011 σε 466.219. Έως τις 20.7.2011 εκκρεμούσαν 165.452 φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις.
  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εκκρεμείς υποθέσεις το 2010 ανέρχονται σε 35.631, το 2009 ήταν 31.699 και από αυτές περαιώθηκαν οι 8.700.
  • Στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι εκκρεμείς για προσδιορισμό υποθέσεις από το 2005 μέχρι τις 30.9.2011 ανέρχονταν σε 30.365».

Αναφορικά με τον προσδιορισμό των νέων υποθέσεων (καθορισμός δικασίμων) η κατάσταση είναι «εξίσου δραματική», υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου και προσέθεσε:

«Στο Πρωτοδικείο Αθηνών στα ασφαλιστικά μέτρα χορηγείται δικάσιμος για τον Ιούνιο του 2012, στις μισθωτικές διαφορές για τον Οκτώβριο του 2013, στις εργατικές διαφορές για τον Ιούνιο του 2014, στην τακτική διαδικασία για τον Οκτώβριο του 2015, στα συναινετικά διαζύγια για τον Ιανουάριο του 2013, στις εμπορικές διαφορές για τον Φεβρουάριο του 2015 και στις διατροφές για τον Ιανουάριο του 2013».

«Ακόμη πιο δραματική» είναι η κατάσταση στα Διοικητικά Δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τον προσδιορισμό των νέων υποθέσεων, ανέφερε ο υπουργός.

Ειδικότερα, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ο προσδιορισμός νεοεισερχομένων υποθέσεων, δηλαδή ο ορισμός δικάσιμου γίνεται έπειτα από τρία χρόνια, στο Διοικητικό Εφετείο μετά από ενάμισι χρόνο και στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά μέσο όρο μετά από δύο χρόνια.

Η γνωστή "πονεμένη" ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Απίστευτα τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός.Τα πράγματα είναι χειρότερα απ΄όσο νομίζαμε στη δικαιοσύνη.

 

 

 

Στη Βουλή το μπλόκο στο "Κουτί της Πανδώρας"

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης για τη φιλοξενία από την ΕΡΤ της εκπομπής "Το Κουτί της Πανδώρας", κατέθεσε ο Δημ. Παπαδημούλης. Σημειώνει ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα έρευνα, η οποία αφορά στους οφειλέτες του Δημοσίου που ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια, διήγαν έναν προκλητικά πολυτελή βίο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το Δ.Σ. της ΕΡΤ είχε εγκρίνει από τις 20 Σεπτεμβρίου τον νέο κύκλο επεισοδίων, ωστόσο μέχρι και σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση της εκπομπής, καθιστώντας αδύνατη την προβολή της.

"Σύμφωνα με σημερινή επιστολή του, υπεύθυνου για την οργάνωση και την παραγωγή της συγκεκριμένης εκπομπής, δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη, προς τον Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχη, υπήρξαν και στο πρόσφατο παρελθόν, με εντολή του κ. Ταγματάρχη, προσπάθειες παρεμπόδισης να 'βγει στον αέρα' το κουτί της Πανδώρας ή αιφνίδιες αλλαγές στη ροή προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, έτσι ώστε να μην προβληθούν τελικά έρευνες της εκπομπής που ενδεχομένως να έθιγαν διάφορα συμφέροντα", τονίζει ο Δημ. Παπαδημούλης.

Ρωτά τους υπουργούς οικονομικών και Επικρατείας:

• Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της ήδη εγκριθείσας από το ΔΣ της ΕΡΤ σύμβασης παρεμποδίζοντας την προβολή της συγκεκριμένης εκπομπής και μάλιστα με αποκαλυπτική θεματολόγια (χρέη προς το Δημόσιο) που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία ειδικά σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός μαστίζεται από σκληρή λιτότητα, περικοπές μισθών, ενώ η κυβέρνηση αποτυγχάνει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και αδυνατεί να μαζέψει έσοδα για το δημόσιο ταμείο;

• Γιατί παρά την ρητή δέσμευση του Υπ. Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου στο Κοινοβούλιο ότι μέχρι τις 25-11-2011 θα έχουν δοθεί στην δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοφειλετών του δημοσίου μετά και την σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Γνωμοδότηση 4/2011) αυτό δεν έχει γίνει;

• Πόσα προβλέπει η κυβέρνηση να εισπράξει και έως πότε από τις οφειλές αυτές;

• Θα αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες από τον Δ.Σ της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχη για την μη προβολή των επεισοδίων της εκπομπής « το κουτί της Πανδώρας»; 

 

Αυτόν τον...Ταγματάρχη, τον έχουμε συν-περιλάβει και στην (υπό έκδοση) “ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” ( λίστα ντροπής για τη “βιομηχανία της Ενημέρωσης”),ως γνήσιο εκπρόσωπο αβδηρητισμού-συβαρητισμού, μαζί με άλλα φυντάνια του χώρου της δημοσιογραφίας από τα οποία πρέπει να ζητηθούν ευθύνες, όταν με το καλό “ξημερώσουν καλές ημέρες" στον τόπο για το κατάντημα της ελληνικής δημσιογραφίας. Σήμερα από αυτό το δημοσίευμα για το “Κουτί της Πανδώρας” και τις περιπέτειές του, πήραμε πάλι άλλη μια επιβεβαίωση πως δικαίως εντάξαμε και τον...Λάμπη εκεί που του πρέπει. Δε λέμε,βέβαια, πως ο Βαξεβάνης είναι ο καλύτερος δημοσιογράφος, αλλά είναι πολύ καλύτερος από πολλούς άλλους και σε καμιά περίπτωση...Ταγματάρχης.

΄Ετσι, να πηγαίνει “κάθε κατεργάρης στον πάγκο” του,να ...καθαιρούνται στις τάξεις του “στρατιώτη” κάποιοι επίορκοι “Ταγματάρχες”. Να αρχίζουν να μπαίνουν σε τάξη μερικά πράγματα και σ΄αυτόν τον τόπο.

 

 

 

4."HRISES" KE "ΕPIHRISES" KOUVENTES

     EXIPNA KE EXIPNAKISMI

Τελευταία ανανέωση ( 25.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS