HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2117272
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ:ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ..."
23.12.11

        

 

 

 

  "Χριστούγεννα στο κελί για τον Εφραίμ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» .(ΜΜΕ).

 

 

Τέλος δεν έχει ο κατήφορος της ελληνικής δικαιοσύνης. Γιά άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις της υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Η προφυλάκιση Εφραίμ για παράδειγμα από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών , δείχνει πολύ καλά πως είναι μια απόφαση για το “θεαθήναι”,που “συνάδει” με τη...λαϊκή βούληση , αποφασίστηκε με γνώμονα εκείνη και έχει σκοπό να συστοιχιθεί με τη λεγόμενη κοινή γνώμη .

Αφού οι σκουπιδοπαραγωγοί της “βιομηχανίας ενημέρωσης” ,της στημένης πληροφόρησης και της κατασκευής σκανδάλων,αποφάσισαν πριν περίπου 3 χρόνια πως για εισπρακτικούς σκοπούς (άνοδος τηλεθέασης=χρήμα) συνέφερε η αναγωγή μικροσκανδάλων ( τύπου Βαβίλη,Ζαχόπουλου, Βατοπεδίου) σε... υψίστης σημασίας σκάνδαλα, ξεκίνησαν να τα "παίζουν" με εμετικούς ρυθμούς επί συναπτά έτη. Την ίδια εποχή, το Homo-Naturalis.gr ανεδείκνυε ως κυρίαρχο θέμα και μέγα σκάνδαλο την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, προειδοποιούσε για τη συμφορά και καλούσε τον κομματικό- "πολιτικό” και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας να αναλάβουν σταυροφορία για την αποσόβηση της καταστροφής που πλησίαζε με πρώτο βήμα το σχηματισμό εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης από πρόσωπα χωρίς κομματική ταυτότητα ή άλλη εξάρτηση.

Παράλληλα, κοινοποιήσαμε σε ΟΛΑ τα ελληνικά ΜΜΕ,αλλά και σε σάιτ και μπλόγκ το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο δικό μας σάιτ ( 27/10/2008, με τίτλο “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ”. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" (=καίγονται τα σπίτια σας και σεις διασκεδάζετε) και με ειδική επιστολή τους επισημαίναμε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα μια ενημερωτική “επανάσταση” μέσω αυτών, ώστε να ασκηθεί ισχυρή πίεση και να αναγκαστούν ο κομματικός κόσμος της χώρας και ο πρόεδρος της δημοκρατίας να προχωρήσουν σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το ίδιο άρθρο και η επιστολή στάλθηκαν και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και στα κεντρικά κομματικά γραφεία. Κανένας τους δε συγκινήθηκε. Αντίθετα, κατάλαβαν πως η ανάδειξη τέτοιου θέματος εκείνη την ώρα ,που “έπαιζαν” επιτυχώς και ήταν στο φόρτε τους τα κατασκευασμένα “σκάνδαλα”, ισοδυναμούσε με οικονομική αυτοκτονία της “βιομηχανίας ενημέρωσης”,αφού οι αναταράξεις της αγοράς και η αντίδραση του κόσμου, θα είχαν καταλυτικά αρνητικές επιπτώσεις στα “ταμεία” τους (ειδικά στο διαφημιστικό τους “τζόγο”).

΄Ετσι, από την πρώτη στιγμή οι Κουρήδες,οι Λαμπράκηδες,οι Μπόμπολοι,οι Τράγκες, αποφάσισαν την “εν ψυχρώ εκτέλεση” της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, της ανάδειξης του  μεγάλου σκανδάλου της οικονομικής κρίσης και επέλεξαν τη συνέχιση της κερδοφόρας επιχείρησης  "τεχνητή επικαιρότητα" ,που είχαν επιβάλει και συντηρούσαν εκείνη την εποχή και "βάπτιζαν" απλά ζητήματα σε μείζονα θέματα-σκάνδαλα.Μια πράξη η οποία, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αποτελεί έγκλημα “εσχάτης προδοσίας” και “καθοσίωσης”. Σήμερα, όλοι αυτοί, που θα έπρεπε να είναι φυλακή από καιρό,"νίπτουν τα χείρας” τους, παριστάνουν τους αδιάφορους- έκπλητους και το χειρότερο αναδεικνύονται κατήγοροι άλλων . Το πιο κωμικό είναι πως αναγορεύονται σε ειδικούς για την... έξοδο από την κρίση,που οι ίδιοι άφησαν σκόπιμα (δόλος) να πάρει τις τραγικές,σημερινές διαστάσεις.

Εν τω μεταξύ, η “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα” ελληνική δικαιοσύνη, αντί να βρει τρόπο ,αφού αυτό είναι το καθήκον της, να στείλει μέσα τους πραγματικά υπεύθυνους για το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, κι αυτή “νίπτει τα χείρας” της  και παράλληλα, για να αποσείσει και να διασκεδάσει τις ευθύνες της, να αποπροσανατολίσει και να εκτονώσει τη “λαϊκή” οργή, προβαίνει στην προφυλάκιση ενός μικροαπατεώνα-χρησιμοθήρα καλόγερου του...αγίου ηγουμένου Εφραίμ!

Ποσώς,βέβαια, μας ενδιαφέρει η προφυλάκιση αυτή και ούτε θα προβαίναμε σε διαμαρτυρία για...άδικη (μονομερή ναι) μεταχείριση, γιατί πίσω από τη βιτρίνα που κατασκεύασαν-έστησαν οι σκουπιδοπαραγωγοι δημοσιογράφοι στο "σκάνδαλο” Βατοπεδίου ,υπάρχει και ουσία,που δείχνει πως σε εκείνες τις ...ιερές ανταλλαγές υπήρχαν σκοτεινές διασυνδέσεις με “πολιτικά”-κομματικά γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα,οι ίδιοι οι δικαστές δείχνουν πως το τέλος του σκοτεινού αυτού διαδρόμου οδηγεί κατ ευθείαν στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και στους “παρακοιμώμενούς” του.

΄Αρα, όλοι αυτοί,όπως και ο Εφραίμ,ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί-συναυτουργοί, έπρεπε να ακολουθήσουν τον ηγούμενο στο κελί. Αλλά,  δεν τους έστειλαν εκεί οι δικαστές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του διαπλεκόμενου με εκείνους (εξουσία) καλογέρου,επειδή, ισχυρίζονται, πως  είναι “δεμένα τα χέρια” τους. Αν,ήταν όμως φτιαγμένοι από την "πάστα” κάποιων  Ισπανών ή Ιταλών δικαστών θα εύρισκαν όχι ένα,αλλά δέκα τρόπους να τους βάλουν μέσα.Τα “δεμένα χέρια” είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”.

Βέβαια, εδώ δεν τιμωρήθηκαν ακόμα (αλλά δεν θα το αποφύγουν) οι “πρωτεργάτες”-συντελεστές της δεινής κρίσης,που βιώνουμε σήμερα ,τα ονοματεπώνυμα των οποίων έχουμε πολλάκις εδώ δημοσιεύσει. Αναφέρουμε ξανά αυτά τα ονόματα εδώ γιατί, αφ΄ενός μεν, είναι σημαντικό υλικό της Ιστορίας που “γράφουμε” στο σάιτ, αφ΄ετέρου δε, για να έχει στο μέλλον πλήρη και σαφή ενημέρωση ο νέος θεμός της δικαιοσύνης που γεννιέται πάνω στα ερείπια αυτού του κτιρίου-ερειπίου,που κατ΄ευφημισμό αποκαλείται ελληνική δικαιοσύνη.

 

Βασικοί ένοχοι,λοιπόν, της οικονομικής κρίσης και της επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας είναι:

1. Από τους “πολιτικούς” οι: Κ Καραμανλής, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου, Π Παυλόπουλος και Β. Πολύδωρας.

2. Από τη “βιομηχανία ενημέρωσης”:΄Ολοι οι ιδιοκτήτες των καθεστωτικών ΜΜΕ και τα “τσιράκια”- συνεργάτες τους δημοσιογράφοι. Απ΄όλο αυτό το συρφετό, τεράστιες ευθύνες καταλογίζονται ειδικά σε εκείνους που δηλώνουν πως ασκούν “πολιτική δημοσιογραφία” . Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ιδιοκτήτες -υπεύθυνους των ΜΜΕ αδελφούς Κουρή, Χ. Λαμπράκη, Γ. Μπόμπολα,Γ. Τράγκα,Γ. Κύρτσο, Π.Κωστόπουλο, Λ.Κανέλλη και τους δημοσιογράφους που κατευθύνονται-χρηματοδοτούνται από αυτούς, όπως Ν. Χατζηνικολάου, Ν.Ευαγγελάτος, Ι.Πρετεντέρης, Α. Παπαχελάς,Ε. Στάη, Ο.Τρέμη και άλλοι, που για λόγους οικονομίας χώρου δεν αναφέρουμε εδώ. Στην υπό έκδοση “Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας” ,βέβαια, καταγράφουμε αναλυτικά (και ελπίζουμε χωρίς παραλείψεις) ΟΛΑ τα ονόματα των δημοσιογράφων,που κατά την ιστορική μας κρίση βαρύνοντα με σοβαρά “εγκλήματα"  κατά των βασικών αρχών  της δημοσιογραφίας και υπέχουν σοβαρές ευθύνες για τη κρίση που σοβούσε και ενέσκηψε σήμερα και που δεν είναι μόνο οικονομική,αλλά και πολιτική,κοινωνική,πολιτιστική. Στους υπόδικους της "βιομηχανίας ενημέρωσης" συμπερλαμβάνουμε και πολλούς "γελωτοποιούς", ειδικά της ελληνικής τηλεόρασης,με...εξέχοντα,ως αδίστακτο και "υβριστή"(με την αρχαία ελληνική έννοια), το Λ.Λαζόπουλο. 

3.Από το χώρο της Δικαιοσύνης πιστεύουμε πως η ευθύνη επιμερίζεται σε πολλούς ανώτερους δικαστικούς και το πρόβλημα αφορά συνολικά τη δικαιοσύνη και την ηγεσία της και δεν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα. Ενδεικτικά,όμως, μνημονεύουμε τους Ρ. Κεδίκογλου τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γ.Σανιδά τέως εισαγγελέα του Αρείου πάγου, Ν. Ζαγοριανό, ανακριτή στην υπόθεση Ζήμενς.

΄Υστερα απ΄αυτά, αν ΟΛΟΙ οι κατονομαζόμενοι παραπάνω, ως ένοχοι και υπεύθυνοι για εγκλήματα κατά ενός ολόκληρου λαού και ειδικά παιδιών και ανήμπορων,εξαιτίας της φτώχειας -ανέχειας και της απόγνωσης που θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στους επόμενους μήνες και θα εξελιχθούν σε “μάστιγα”,δε βρεθεί νομικός τρόπος από τους υπεύθυνους φορείς της ελληνικής δικαιοσύνης να δικαστούν άμεσα για εγκλήματα “εσχάτης προδοσίας”,η προφυλάκιση Εφραίμ θα μοιάζει... ανέκδοτο που (θα) βγάζει πολύ γέλιο.

Το δικαστικό σώμα στη χώρα μας απέδειξε πως είναι κατώτερο των περιστάσεων,πολλοί ισχυρίζονται χειρότερο απ΄όσο οι “πολιτικοί” και οι της “βιομηχανίας ενημέρωσης” .΄Εχουν απολέσει προ πολλού την “έξωθεν καλή μαρτυρία” και έχουν υποσκάψει το κύρος της δικαιοσύνης με σωρεία άλλων ενεργειών. Να μνημονεύσουμε ενδεικτικά τα πρόσφατα “περιστατικά”,όπως η ατιμωρησία του τ. Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, τα “αναδρομικά” και τον τρόπο που τα εισέπραξαν,  τα τεράσια πρόστιμα που επιβάλει το ευρωπαϊκό δικαστήριο και καταβάλουμε όλοι εμείς για καθυστερήσεις στην εκδίκαση δικαστικών υποθέσεων ,αλλά και για άδικες-παράνομες -αντιφατικές αποφάσεις που εκδίδουν .

Σήμερα,για άλλη μια φορά με τη ...φιγουρατζίδικη προφυλάκιση Εφραίμ απέδειξαν πως ούτε συμμορφώνονται ούτε έχουν διάθεση να αλλάξουν τακτική, συμπεριφορά,νοοτροπία και να αποδώσουν ουσιαστική και πραγματική δικαιοσύνη.Συνεχίζουν να "διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλον". Νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο. Δεν είναι,όμως. Μπορούν να ξεγελούν τους πάντες, ειδικά τους αδαείς και τους φοβισμένους. Εμείς προειδοποιούμε κάποιους απ΄αυτούς (των οποίων γνωρίζουμε πολύ καλά και τα ονόματα) πως δεν είμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο και τους υποδεικνύουμε να σταματήσουν τις απειλές, που μαθαίνουμε από έντιμους συναδέλφους τους πως εκτοξεύουν σε βάρος μας. Δε φοβόμαστε, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους (και όχι μόνο αυτοί). Στο μεταξύ, μπορεί να μην έχουν  καταστεί ακόμα υπόδικοι,αφού οι ίδιοι καθορίζουν ,αλλά μόνο για άλλους, ,ποιοι είναι τέτοιοι,αλλά την ιστορία δεν μπορούν να την ξεγελούν ούτε μπορούν να παίζουν “ εν ου παικτοίς”. Επαναλαμβάνουμε:Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS