HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2117226
"THE DAY ΑFTER"
20.01.12

 

           ( Αναδημοσίευση από την  ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA/19/1/2012)

 

" Το πραγματικό ερώτημα πλέον δεν είναι εάν ή πότε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά πώς. Η πρωτοβουλία για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, όπως σημειώνεται, αφορά τη διαχείριση μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Για τον λόγο αυτό είναι τόσο σημαντική η ελεγχόμενη χρεοκοπία, δεδομένου μάλιστα ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει χρέη 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 20 Μαρτίου.

Χωρίς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, δεν θα έχει επαρκή ρευστότητα για να τα καταφέρει. Οι ομολογιούχοι θα πρέπει να δεχθούν την ελληνική χρεοκοπία ακόμη και με απαίσιους όρους που προτείνονται. Σε αντίθετη περίπτωση, καταλήγει το άρθρο, μπορεί να τους επιβληθούν ακόμη χειρότεροι”.(ΜΜΕ).

 

 Εκεί, λοιπόν, φτάσαμε Η χρεοκοπία, όπως από παλιά λέγαμε εδώ, είναι αναπόφευκτη. Το ερώτημα είναι:΄Ατακτη  ή ελεγχόμενη; Θα υπάρξει δυνατότητα αποπληρωμής  14,5 δισ.  το Μάρτιο; Αν όχι και αν δεν καταλήξει σε συμφωνία η “ιδιωτική πρωτοβολία”,πάμε σε άτακτη χρεοκοπία. Αυτό σημαίνει στάση αποπληρωμής όχι μόνο χρεών, αλλά και  καταβολής μισθών, συντάξεων και παντελής αδυναμία εκπλήρωσης βασικών οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους. Τί θα γίνει τότε; Δε χρειάζονται μαγικές ικανότητες ,για να το αντιληφθεί κανείς. Θα έρθουν τα “πάνω κάτω”. Τα σημερινά δεινά, θα μοιάζουν σε 2-3 μήνες απλά "στριμώγματα".  Ειδικά, θα πληγούν οι μεγάλες ηλικίες του πληθυσμού ,λόγω  αδυναμίας τους να συντηρηθούν,αλλά και να αυτοπροστατευτούν. Τα άλλα,όλα είναι γνωστά. Τράπεζες ,σχολεία,νοσοκομεία,δημόσιες υπηρεσίες, εν μέρει ή  εν όλω, θα κλείσουν.

Εκείνα, όμως ,που δεν έχουν επισημανθεί επαρκώς ή καθόλου είναι δύο επακόλουθα της άτακτης χρεοκοπίας: 1. Η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας σε όλες της τις μορφές.  Οι επιθέσεις,κλοπές,ληστείες θα έχουν την...τιμητική τους. Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει πολλούς  στην ανάγκη να οπλοφορούν για την αυτοάμυνά τους. Οι  “λαθραίες” αγορές οπλισμού θα εκτιναχτούν στα ύψη. ΄Ενας εξοπλισμένος ,όμως, που θα δεχτεί  στο δρόμο ή στο σπίτι του επίθεση ή θα  εκλάβει κάποια κίνηση άλλου ως τέτοια, είναι βέβαιο πως δε θα διστάσει να “τραβήξει σκανδάλη” και...όποιον πάρει ο χάρος.Η αστυνόμευση, φυσικά, θα είναι ελλιπέστατη, έως ανύπαρκτη,που αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι τα περιστατικά βίας θα λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 2. Η αναμενόμενη   "στοχοποίηση" ατόμων, ειδικά πολιτικών και δημοσιογράφων,που θα θεωρηθούν ,ανάλογα με την “οπτική” που βλέπει ο καθένας τα τελευταία “δρώμενα” και τις εξελίξεις,ως υπεύθυνα γι΄αυτή τη συμφορά. ΄Οσοι αντιμάχονται τις ενέργειες της προηγούμενης και της παρούσας κυβέρνησης,θα θεωρούν υπεύθυνους εκείνους που τις στελέχωναν και  θα κατευθύνουν εκεί το μένος τους. Οι άλλοι, που πιστεύουν πως εξαιτίας της συμπεριφοράς των πρώτων (απεργίες συντεχνιών,δηλώσεις “πολιτικών”-συνδικαλιστών κ.λπ) η χώρα έπεσε στο γκρεμό,θα ζητούν την κεφαλή τους “επί πίνακι”.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή την εξέλιξη και το μέγεθος  της επερχόμενης “εμφύλιας” σύρραξης. Η κυβέρνηση, πριν την πιθανή,άτακτη διάλυση-αποχώρησή της, οφείλει, για να προλάβει τις “κακές” ημέρες που έρχονται την ανεξέλεγκτη κορύφωση της βίας και της εγκληματικότητας,να εκπονήσει σχέδιο από τώρα,ώστε να μη φτάσει η χώρα σε μη αναστρέψιμες  καταστάσεις. Ν αποφύγουν τουλάχιστον οι αθώοι τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Τελευταία ανανέωση ( 20.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS