HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2246301
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS",22/1-28/1/2012
22.01.12

 

 

 

   &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

                  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

                              ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ 2007-2012

                     ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ TOY

                                        HOMO-NATURALIS.GR

                 ***ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 5.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2012

 _________________________________________________________________________________________________

 

  "O Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΝΟΥΣ" (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ,26/1/2012)

 

 

 

1. "...MIA FOTOGRAFIA, HILIES LEXIS"

                                                            27-1-2012

 

 

 

" Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Από εισοδήματα το 1 εκατ. ευρώ

Ισχυρίζεται ότι η δίωξη για ξέπλυμα χρήματος στοχεύει στην συκοφάντησή του" (ΜΜΕ)

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Από εισοδήματα το 1 εκατ. ευρώ
  2  

 

Μα τι επενδύσεις  είναι αυτές επιτέλους που μπορούν να  αποφέρουν  1ολόκληρο εκατομμύριο ευρ-όπουλα εισπράξεις; Εδώ όλοι αγκομαχάμε να τα "βγάλουμε πέρα" (και όχι μόνο τώρα στην κρίση) και ο  τ.δήμαρχος  ... αποταμιεύει τόσο παραδάκι; Πού άραγε; Εδώ ή έξω, στις γνωστές, ασφαλείς καβάτζες;

  Στο μεταξύ, μια περίεργη σύμπτωση. Χτες γράφαμε παρακάτω πάλι για τον Παπαγεωργόπουλο και την προφυλάκισή του. Λίγες ώρες αργότερα, τα γνωστά ακροδεξιά τρωκτικά που έχουμε καταγγείλει πως μπαίνουν στο σάιτ και "αλωνίζουν", έκαναν το κείμενο... μπάχαλο.

 Αλλά,“έχει ο καιρός γυρίσματα”,αλήτες μου. Θα πέσετε,δε θα πέσετε κάποια στιγμή στη φάκα?

                                               26-1-2012

 

1." Ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άσκησε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τον δήμο Θεσσαλονίκης ποσού που, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών, φτάνει τα 51,4"

     

2."Χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ άφησε ο Παπαγεωργόπουλος

Οι ζημίες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές στον Δήμο Θεσσαλονίκης ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες"(MME)
Για  ξέπλυμα  ο Β.Παπαγεωργόπουλος

 

 Και για να έχουμε καλό ερώτημα εκεί στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, τι λέτε να κάνετε με την προφυλάκιση που πρότεινε ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης γι΄αυτό το "λέλουδο" με τέτοιες κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις που τον βαρύνουν; Μήπως (μήπως λέμε) επειδή είναι καραμπινάτο στέλεχος της Ν.Δημοκρατίας και  ακούραστος ψηφοσυλλέκτης του κόμματος επί συναπτά έτη θα την σκαπουλάρει; Είναι δυνατόν να "μπουζουριάζετε" τον έρημο ηγούμενο του Βατοπεδίου για αστεία πλημμελήματα ,ενώ τους Παπαγεωργόπουλους και τους παρακοιμώμενους του Καραμανλή στην υπόθεση Εφραίμ να τους αφήνετε στο απυρόβλητο; Και όταν από την άλλη, οι συνάδελφοί σας Πεπόνηδες διώκουν για εγκλήματα "εσχάτης προδοσίας" τον τέως πρωθυπουργό Παπανδρέου και για τον πραγματικό ένοχο της καταστροφής της χώρας Κ. Καραμανλή στήνουν  νομικό τείχος προστασίας,  τί κύρος και ανεξαρτησία  μπορεί να έχει μια τέτοιου είδους εμπλεκόμενη σε κομματικά (και όχι μόνο) παιχνίδια δικαιοσύνη; 

 'Ομως, "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Συνεχίστε με αυτή την τακτική (άλλωστε το έχετε παράδοση στη Δικαιοσύνη), μέχρι το ετοιμόρροπο οικοδόμημα ,όπως το καταντήσατε, να καταρρεύσει (και θα καταρρεύσει ) με πάταγο. (Και μην ορκίζεσθε, κύριοι...αναδρομικοί μου πως δεν πρόκειται να το δείτε αυτό σύντομα. "Μια του κλέφτη ,δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μοίρα"!).

 

 

 

                                                         25/1/2012

 

   "Σαμαράς: "Το Βατοπέδι χρησιμοποιήθηκε για να πέσει η κυβέρνηση της Ν.Δ"

 

"Όπως γνωρίζετε η υπόθεση Βατοπεδίου χρησιμοποιήθηκε για να πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας" είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι "δύο τουλάχιστον εξεταστικές επιτροπές, που συστάθηκαν και επί των ημερών της δικής μας διακυβέρνησης, αλλά και επί της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν βρήκαν κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο βλάβης του δημοσίου συμφέροντος της χώρας, όπως δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη "πολιτικού χρήματος", ούτε διαδρομή "πολιτικού χρήματος". Έτσι η υπόθεση αυτή έκλεισε στην πολιτική της πτυχή, οριστικά. Κάποιοι ίσως τη χρησιμοποιούν για πολιτικές σκοπιμότητες". (ΜΜΕ)

  

 

 
 

 

 

 

 

 Από την πρώτη μέρα είχαμε επισημάνει πως τα περίφημα εκείνα ...σκάνδαλα της περασμένης πενταετίας (Βαβίλης,Ζαχόπουλος,Βατοπέδι κ.α),που ανέδειξαν οι-τους...αστέρες της δημοσιογραφίας ήταν τεχνητά και εξυπηρετούσαν πολλές σκοπιμότητες. Τους λόγους, τους αναλύσαμε σε πολλά κείμενά μας  (π.χ  στο άρθρο μας ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ/27/11/2008). ΄Ολοι εκώφευαν τότε, καθώς και ο λαλίστατος κύριος Σαμαράς,που σήμερα ...ανακάλυψε ξαφνικά την αλήθεια.

Το μέγα πρόβλημα της φίμωσης της φωνής του Homo-Naturalis.gr παραμένει.  Αν μας άφηναν να είχαμε δυνατότερη  “φωνή”,σήμερα ίσως  τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τη χώρα. Το ζητούμενο παραμένει: Πώς θα αποκτήσουμε “βήμα” για ενημέρωση του κόσμου,ο οποίος συνεχίζει να τρέφεται με σκουπίδια; Πώς θα τιμωρηθούν εκείνοι που “κατόπιν εορτής” (και αφού έχουν επωφεληθεί παντοιοτρόπως), “ανακαλύπτουν “ (πάλι για λόγους σκοπιμότητας) την αλήθεια,την οποία εμείς διασαλπίζουμε εδώ στην ώρα της;

Το μελετάμε,πάντως. Το σίγουρο είναι πως δε θα το αφήσουμε έτσι.

_____________________________________________________________________________________________________

 

"Παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στην Δραπετσώνα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων και αργότερα υπέκυψε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

 Ο 77χρονος δημιουργός βρισκόταν στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας για τα γυρίσματα του τελευταίου μέρους της τριλογίας του με τίτλο «Η άλλη θάλασσα». Ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας."(ΜΜΕ)

 


 

 

 

                     Καλό ταξίδι,Τεό!

 ________________________________________________________________________________________________

 

                      "Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

΄Εφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος πατριώτης, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ίσως ο πιο γνωστός Έλληνας κινηματογραφιστής στο εξωτερικό.

Ποιός ήταν.  Από την Αμπελιώνα κατάγεται ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο σινεφίλ επισκέπτης, μάλιστα, διακρίνει αμέσως την επίδραση του τοπίου στις ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη. Στην Αμπελιώνα μείναμε στον –μοναδικό- ξενώνα «Εποχές» που έγινε με την τρυφερή φροντίδα του Νίκου Αγγελόπουλου (ιδρυτή και διοικητή της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aldemar) αδελφού του σκηνοθέτη.Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε  στις 27 Απριλίου 1935.

 Η Αμπελιώνα... ένα μικρό, ορεινό χωριό της Πελοποννήσου κρυμμένο ανάμεσα σε δάση καστανιάς, πάνω σε ένα νοητό τρίστρατο που συναντιούνται οι νομοί της Ηλείας, της Μεσσηνίας, και της Αρκαδίας. Οι εποχές του χρόνου και της ιστορίας αφήνουν τα ίχνη τους, ντύνουν τα πάντα στα χρώματά τους χαρίζοντας, κάθε φορά, την φρεσκάδα μίας νέας αρχής.

 Ανάμεσα στα καλντερίμια ήχοι, εικόνες και μυρωδιές, ξεμπλέκονται και ξεπροβάλλουν μπροστά μας, αναπάντεχα, σαν τις παλιές αγάπες. Η σκέψη απελευθερώνεται και αξιολογούμε ξανά τις λεπτομέρειες μιας καλής ζωής. Αναθεωρούμε την αξία της διατροφής, την ανάγκη της συντροφιάς και την φυσικότητα της άσκησης.

Ένας πλούσιος μικρόκοσμος γεμίζει την μέρα μας αβίαστα και ανθρώπινα. Εδώ η βραδύτητα γίνεται συνώνυμο των ξεχασμένων απολαύσεων." (MME)Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ίσως ο πιο γνωστός Έλληνας κινηματογραφιστής στο εξωτερικό.
epohes_xenones_ampeliona
 
epohes_xenonas_ampeliona

 Αμπελιώνα, Αμπελιώνα! Πανέμορφη από τα "πάνω χωριά" της γενέτειρας Ανδρίτσαινας. Είσαι τυχερή. "Γέννησες και ανάθρεψες" άντρα ευκλεή . "΄Αγια"  τα χώματά σου.

 

 

 

 

                                                 22-1-2012

 

" Η εισαγγελική παρέμβαση των Πεπόνη – Μουζακίτη για την διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών Παπανδρέου - Παπακωσταντίνου και άλλων εμπλεκόμενων υπουργών για τα ‘φουσκωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ."(ΜΜΕ)

Καλούν μάρτυρες για την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων

 

  Λέγαμε στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ της προηγούμενης εβδομάδας (αναδημοσίευση και στις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ με τίτλο “Οικονομικοί εισαγγελείς: Νέος κόλαφος στη Δικαιοσύνη”) πως, αν δεν αποδειχτεί ότι οι παραπάνω οικονομικοί εισαγγελείς έχουν οποιαδήποτε διαπλοκή (κυρίως με κομματικούς μηχανισμούς και πρόσωπα),τότε για να διατυπώνουν τέτοιες βαριές κατηγορίες για τον τέως πρωθυπουργό, ότι μεθόδευσε(!),δηλαδή, τη χρεοκοπία της χώρας, κάτι άλλο συμβαίνει. Οι κατηγορίες αυτές που υιοθέτησαν είναι τόσο σοβαρές που στοιχειοθετείται το έγκλημα της"εσχάτης προδοσίας". Η σπουδή μάλιστα που επέδειξαν να ανακινήσουν ΤΩΡΑ αυτό το θέμα, σε συνδυασμό με τη... θεατρινίστικη ,όπως αποδεικνύεται πλέον, υποβολή των παραιτήσεών τους (διότι τάχα ...πιέστηκαν στην υπηρεσία τους ),κάνουν ακόμα πιο ύποπτα τα πράγματα, αφού 1. Απαλλάσσουν  την κυβέρνηση Καραμανλή από την κατηγορία της "εσχάτης προδοσίας", όταν εκείνη ήταν η κυβέρνηση που οδήγησε ουσιαστικά και κατά κύριο λόγο τη χώρα στη χρεοκοπία. Το έγκλημα αυτό  και χρονικά προηγείται,αλλά και πολύ πιο σοβαρό θεωρείται από αυτό που αποδίδουν στον  τ. Πρωθυπουργό οι εισαγγελείς. 2. Δίνουν στο "πιάτο" με τέτοιες κατηγορίες την εκλογική κατίσχυση της Ν. Δημοκρατίς στις επόμενες εκλογές,όποτε κι αν γίνουν.

Ακόμα πιο ύποπτα γίνονται τα πράγματα, αν σκεφτεί κανείς πως, οι εν λόγω εισαγγελείς "εκώφευαν" ,όταν ,το 2008 ,εμείς από εδώ  " χτυπούσαμε καμπάνες"  για την επερχόμενη χρεοκοπία και κατηγορούσαμε την κυβέρνηση Καραμανλή και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ενόχους "εσχάτης  προδοσίας,"γιατί οδηγούσαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Δεν είχαν την ιδιότητα του εισαγγελέα τότε οι κύριοι Πεπονής και Μουζακίτης; Γιατί δεν κινήθηκαν εκείνη την εποχή, ως όφειλαν, οπότε θα είχε σωθεί η χώρα με τη δική τους συμβολή και θα είχαν τιμωρηθεί οι πραγματικοί ένοχοι της χρεοκοπίας; Δεν είναι αυτό κραυγαλέα απόδειξη πως ή κατευθύνονται -χειραγωγούνται από "κάπου" ή είναι παντελώς αφελείς πολιτικά, ανιστόρητοι και ανεπαρκείς για τη θέση που κατέχουν;

Αλλά,θα ισχυριστούν πως τότε ,το 2008 (είτε ως οικονομικοί εισαγγελείς είτε όχι δεν έχει καμιά σημασία), διέλαθαν της προσοσχής τους τα στοιχεία που παραθέταμε  και για το λόγο αυτό δεν κινήθηκαν. Οι ίδιοι ,όμως, δεν όφειλαν τότε, ως εκ της ιδότητός τους, να παρακολουθούν “εκ του σύνεγγυς” την κατάσταση στη χώρα, να ενημερώνονται από ποικίλες πηγές και ειδικά από τα ΜΜΕ του εξωτερικού και να “συλλαμβάνουν” τα μηνύματα της συμφοράς που πλησίαζαν; Αν τα γνώριζαν και δε κινήθηκαν, τότε είναι και οι ίδιοι υπόδικοι μαζί με την καραμανλική “κουστωδία” και έχουν διαπράξει το έγκλημα της “εσχάτης προδοσίας” .Αν ισχυριστούν πως δεν γνώριζαν τα στοιχεία, τότε είναι παντελώς ανεπαρκείς για τη θέση που κατέχουν και η αμέλειά τους είναι βαριά (ενσυνείδητη) και επισύρουσα σοβαρότες ποινές. ΄Οταν ο νέος θεσμός της Δικαιοσύνης αποκατασταθεί στη χώρα και αποκαθαρθεί ο σημερινός αποτυχημένος και εν πολλοίς διεφθαρμένος, θα αποδοθούν σοβαρές ευθύνες στους δύο αυτούς κυρίους για “χίλιους” λόγους. ΄Οχι μόνο για τη “βαριά αμέλεια” εκείνης της περιόδου που επέδειξαν από τη θέση που κατείχαν,αλλά και για την εντελώς επιπόλαιη ενέργεια για λειτουργούς Δικαιοσύνης (ίσως και κατευθυνόμενη) να σπεύσουν χωρίς στοιχεία, χωρίς ιστορική και πολιτική εμβάθυνση, χωρίς οικονομικές γνώσεις, χωρίς σεβασμό στην ιδιότητά τους να καταγγείλουν τον τ.πρωθυπουργό της χώρας για σκοπούμενη χρεοκοπία της χώρας του, αποκρύπτοντας πως εκείνος που χρεώνεται ιστορικά (και ποινικά) τη χρεοκοπία της χώρας, είναι κατ΄εξοχήν ο τελευταίος πρωθυπουργός της Ν.Δημοκρατίας. Πώς γίνεται σε μια τόσο κρίσιμη ιστορική περίοδο, δημόσιοι υπάλληλοι (έστω και αν δεν αρέσει  στους δικαστές αυτή η ιδιότητα) και μάλιστα εισαγγελείς, να εμπλέκονται με τόση επιπολαιότητα  σε "πολιτικά παιχνίδια"και  να τάσσονται αναφανδόν (και μάλιστα οφθαλμοφανώς παράλογα και άδικα) με την πλευρά των πραγματικά ενόχων για την καταστροφή της χώρας  και οι οποίοι συμβαίνει να είναι "κομματικοί αντίπαλοι" εκείνου, που σήμερα του απαγγέλλουν τόσο βαριές κατηγορίες;

 Αλλά είναι και κάτι άλλο ακόμα. Κι αν ισχυριστούν όπως είπαμε πως “δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ήξεραν”, ΣΗΜΕΡΑ  που γνωρίζουν το μέγεθος της ευθύνης της κυβέρνησης Καραμανλή για την οικονομική, πολιτική, κοινωνική καταβαράθρωση της χώρας, πρέπει να απαγγείλουν κατηγορίες κατά των πραγματικών ενόχων, όπως τους κατονομάζουμε στο άρθρο μας "ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" (27/11/2008) και για τις κατηγορίες που διατυπώνουμε. Αν δεν το κάνουν ΑΜΕΣΑ, θα έχουμε έναν επιπλέον λόγο να πιστεύουμε πως οι άνθρωποι που έπρεπε να υπηρετούν "τυφλά" τη Δικαιοσύνη,έχουν τα μάτια τους... ορθάνοιχτα  να κοιτάζουν "καρσί" προς συγκεκριμένη "κατεύθυνση και  θέα". Θα περιμένουμε να δούμε την αντιδρασή τους και θα επανέλθουμε σύντομα στο τεράστιο αυτό ιστορικό ζήτημα.

 

 

 

 

2.  "DROMENA" EDO KE PARAPERA

      OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                                                            27-1-2012

 

  " Απογοητευμένος από τους ρυθμούς υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων -κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στην απόρριψη του άρθρου για την απελευθέρωση των φαρμακείων- εμφανίζεται σε συνέντευξή του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που θέτει ως «αναγκαστική προϋπόθεση» για την εκταμίευση οποιασδήποτε περαιτέρω οικονομικής βοήθειας τη συμφωνία και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» ο κ. Γιούνκερ εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, είναι όμως ιδιαίτερα επικριτικός για την ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων:

Σκιά πάνω από την Ελλάδα

«Ναι μεν η κυβέρνηση βάζει τα δυνατά της, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν πολύ αργά και πολύ καθυστερημένα. Μόλις την Δεύτερα ένας σημαντικός μεταρρυθμιστικός Νόμος απέτυχε να ψηφιστεί από την Βουλή. Μεμονωμένες συντεχνίες είναι πάντα πιο ισχυρές από πιθανές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Αυτό ρίχνει μια σκιά πάνω στην Ελλάδα", σημειώνει και προειδοποιεί ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αντιστέκεται περισσότερο στις απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης και του ΔΝΤ”.(ΜΜΕ).

 

“ Μεμονωμένες συντεχνίες είναι πάντα πιο ισχυρές από πιθανές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες”.

 

Κι αφού το γνωρίζουν ΟΛΟΙ, γιατί δεν τους “κόβουν  τα πόδια”;  "Πέντε-δέκα" μαφιόζικες συντεχνίες είναι και  για το μόνο που νοιάζονται είναι η πάρτη τους. Γιατί δεν τις "γονατίζουν"; Αν οι ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της χώρας ήταν οργανωμένοι, θα τολμούσαν σήμερα  οι "Φωτόπουλοι" και οι  "Λυμπερόπουλοι" να βγάλουν τσιμουδιά; Πότε θα οργανωθεί αυτό το κίνημα,που είναι η μοναδική ΛΥΣΗ στο πρόβλημα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης;

 

 

 

*** “ Η ιστορία των φόρων (Από την εκπομπή της ΝΕΤ Η μηχανή του χρόνου)αλαξε τιποτες?

Γνωρίζατε ότι στην αρχαία Αθήνα η άμεση φορολογία θεωρούταν ατιμωτική και τυραννική;

Ότι στον χρυσό αιώνα του Περικλή φορολογούνταν μόνο οι πλούσιοι και πλήρωναν εκείνοι το εισιτήριο των πιο φτωχών για θέατρο και διασκεδάσεις;

Ξέρατε ότι όσοι καταχρόνταν δημόσιο χρήμα τιμωρούνταν με δήμευση της περιουσίας τους;

Γνωρίζατε ότι το πρώτο haircut, κούρεμα χρεών δηλαδή, έγινε πριν από δυόμισι χιλιΗ ιστορία των φόρων (Από την εκπομπή της ΝΕΤ Η μηχανή του χρόνου)αλαξε τιποτες?άδες χρόνια από τον περίφημο νομοθέτη Σόλωνα;

Γνωρίζατε ότι ο φόρος αλληλεγγύης έχει τις ρίζες του στη βυζαντινή φορολογία και ότι τον πλήρωναν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες;

Ότι στο μεσαιωνικό Βυζάντιο φορολογούσαν τα πάντα, από τον καπνό που έβγαινε από τις καμινάδες μέχρι τον αέρα που ανέπνεαν οι υπήκοοι;

Ξέρατε ότι οι Γερμανοί επέβαλλαν φόρο στους Βυζαντινούς τον 12ο αιώνα και ζήτησαν να τους καταβληθεί σε χρυσό;

Ξέρατε ότι το κίνημα «δεν πληρώνω» πρωτοεμφανίστηκε στο Βυζάντιο και συνεχίστηκε στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας; Οι αγρότες τότε, εγκατέλειπαν την περιουσία τους προκειμένου να μην πληρώσουν τους φόρους.

 

Γνωρίζατε ότι το χαράτσι κρατά από τα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας; Ήταν ο περίφημος κεφαλικός φόρος, τον οποίο πλήρωναν μόνο οι χριστιανοί υπήκοοι, εκτός αν γίνονταν μουσουλμάνοι. Ήταν μια ακραία μορφή φοροαποφυγής.

 

Ξέρετε τι σημαίνει η έκφραση «το μυαλό σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος»; Αυτή και πολλές άλλες, προέκυψαν από τη βαριά φορολογία των Οθωμανών.(ΜΜΕ)

 

Πόσες φορές να το πούμε; Η Iστορία τραυματίζεται καθημερινά όχι μόνο από τους  ερασιτέχνες -λαθρεπιβάτες της επιστήμης,αλλά  πρωτίστως από τους καθεστωτικούς ιστορικούς και τη “βιομηχανία ενημέρωσης”.

 

 Αν πεις πως θέλεις να προσθέσεις 10 πορτοκάλια και 12... τραπέζια, όλοι γελάνε ,γιατί και το μικρό παιδί ξέρει πως δε γίνεται πρόσθεση  ανόμοιων πραγμάτων.  ΄Οταν,όμως, παριστάνεις τον ιστορικό αναλυτή ,όπως το σαϊνι της ΝΕΤ που υπογράφει (και όχι μόνο τούτη τη φορά) τη “μηχανή του χρόνου” ),τότε πάει στον "αγύριστο" ο  καθιρεωμένος αυτός κανόνας οπότε στην “ιστορική πρόσθεση”  έχουμε ως άθροισμα τον παραπάνω  “αχταρμά”,που ο “δαιμόνιος  ανήρ” θέλει να μας τον παρουσιάσει ως ...ιστορική ανάλυση. Ούτω πως στην... περισπούδαστη πραγματεία, ως “κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα” συμφύρονται:  Οι “λειτουργίες” στην αρχαία Αθήνα με το μεσαιωνικό Βυζάντιο και τον... “ ψηλό, λιγνό καλόγερο μα κόκαλα δεν έχει”, η νεότερη εποχή του “κεφαλικού φόρου” και η σύγχρονη του  ΔΝΤ και της οικονομίας της "Αγοράς"...Με άλλα λόγια, “ τα ...πάντα-΄Ολα μαζί και η Ιστορία χώρια.

 

 

                                                          25-1-2012

 

   «Σφαγίασε τη δημοκρατία», διατυμπάνισε η «Χουριέτ» αναφερόμενη στον Σαρκοζί. «Σαρκοζί ο Σατανάς», αποφάνθηκε από την πλευρά της η «Σοζτσού», μια μικρή εφημερίδα που συνήθως τα βάζει με τον Ερντογάν. «Μια γκιλοτίνα για την Ιστορία», ήταν ο τίτλος της «Ακσάμ», «Μια γκιλοτίνα για την ελεύθερη σκέψη», ο τίτλος της «Σταρ». «Shame on you France» («ντροπή σου, Γαλλία»), ήταν το κυρίαρχο trending topic, δηλαδή το θέμα που συζητιόταν περισσότερο στο τουρκικό twitter. Στο μεταξύ, θραύση κάνει στη γείτονα ένα διαδικτυακό παιχνίδι, με τον τίτλο: «Τι λέτε για ένα οθωμανικό χαστούκι στον Σαρκοζί» - και προφανές περιεχόμενο.

Διαμαρτυρίες στην Τουρκία, πανηγυρισμοί στην Αρμενία: «merci» («ευχαριστώ») λένε τα πανό των ακτιβιστών έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο Γιερεβάν. «Είναι μια ιστορική ημέρα για τους Αρμενίους σε ολόκληρο τον κόσμο… μια αξέχαστη ημέρα», έγραψε ο αρμένιος Πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν στον Νικολά Σαρκοζί. Ενθαρρημένη από την επιτυχία της στο Παρίσι, η αρμενική Διασπορά αναμένεται να διπλασιάσει τις προσπάθειες για να εξασφαλίσει αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας και από τις ΗΠΑ "  ( ΜΜΕ)

 

Η Αρμενική γενοκτονία του 1915-16 είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Όταν οι Αρμένιοι επαναστάτησαν και  ζήτησαν βοήθεια  από τη Ρωσία που πολεμούσε τότε κατά των Οθωμανών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Υπουργός ΄Αμυνας Ενβέρ και  ο Υπουργός Εσωτερικών Ταλαάτ, (οι δύο από την τριανδρία που κυβερνούσε τότε την Οθωμανική Αυτοκρατορία) αποφάσισαν τη μαζική εκδίωξη και  εξολόθρευση των Αρμενίων. Μια καθαρή «εθνοκάθαρση» και  γενοκτονία,δηλαδή   . Ο τελικός στόχος ήταν, όσοι Αρμένιοι  επιβιώσουν, να εκδιωχθούν  από την Ανατολία (Μικρά Ασία) στη συριακή έρημο Ζορ.  Οι νεκροί κατά τις σφαγές εκείνες ξεπέρασαν το 1.000.000 και ήταν κυρίως άμαχοι.

 Με το τέλος του Α ’Παγκοσμίου Πολέμου, οι πρωταίτιοι της γενοκτονίας διέφυγαν νύκτα από την Κωνσταντινούπολη, σ’ένα γερμανικό υποβρύχιο για να ξεφύγουν από τους Συμμάχους που  ήταν σίγουρο ότι θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο για τη γενοκτονία. Λίγο αργότερα, ο Ταλαάτ και ο Σεκίρ  δολοφονήθηκαν από Αρμένιους. Η τελευταία οθωμανική Βουλή (το 1919-20) συζήτησε διεξοδικά τις σφαγές των Αρμενίων και καταδίκασε τις ειδεχθείς αυτές πράξεις.

Τα υπόλοιπα, που λένε ο Ερντογάν και η "βιομηχανία εθνικιστικής ενημέρωσης" των Τούρκων, είναι για να ντρέπονται .Αλλά, για να ντρέπεσαι πρέπει να έχεις "τσίπα" και τέτοια δε διαθέτουν ούτε οι πολιτικοί  ούτε τα στρατευμένα ΜΜΕ,απανταχού της γης.

 

 

 

 

                                                                      24-1-2012

            "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ"

                       ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΡΙΑΝΗ

 

΄Οταν σου ρίχνει σωσίβιο μια ΑΥΡΙΑΝΗ και ένας Κουρής (ο χειρότερος εκπρόσωπος  της βρώμικης, ελληνικής “βιομηχανίας ενημέρωσης” στα τελευταία χρόνια),κάτι τρέχει στο βασίλειο ...της Δανιμαρκίας.

 

Καλύτερα που λέει ο λόγος να σε ντάντευε ο...Γιαγκούλας.

Στο μεταξύ, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης ακόμα δεν απάντησαν στις αιτιάσεις μας και στα ερωτήματά μας. Ακούστε, λοιπόν, εκτός των άλλων και ανιστόρητοι,εισαγγελείς. Με τους “Γεωργίου”παίζετε,δυστυχώς, και δεν ερυθριάτε ,όπως θα άρμοζε σε διαστικούς λειτουργούς, όταν διαπράττουν τέτοιου είδους και μεγέθους υπηρεσιακά ολισθήματα.Με την Ιστορία, όμως,δεν έχετε τη δύναμη να παίξετε, πολλώ μάλλον να την αγνοήσετε.Είστε “μικροί” και  μεγάλα τα εγκλήματά σας,για να κρυφτείτε από εκείνη.

Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό.

 

 

***"Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη προς το Δημόσιο "(MME)

και σύ ,τέκνον Βρούτε;

 

                                                         23-1-2012

 "Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης σε συνέντυξή του στον ρ/σ «Ράδιο 9,δήλωσε».

 

«Δεν μπορούμε να αναμοχλεύσουμε πώς εξελίχθησαν τα οικονομικά του Ελληνικού κράτους από την ίδρυση του μέχρι σήμερα... Το γεγονός ότι τα τελευταία 30 χρόνια ξοδεύαμε περισσότερα από όσα παράγαμε το ξέρουμε πλέον όλοι. Δεν είναι μυστικό», κατέληξε.”(ΜΜΕ).

 

Ωραία η ομολογία ενοχής του κυρίου ...αναπληρωτή της Ν.Δημοκρατίας. Δε χρειάζονται περισσότερα σχόλια.΄Ενα μόνο να πούμε. Αν υπήρχε σοβαρή ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ αυτά τα τελευταία 30 χρόνια,σήμερα δε θα παρίσταναν οι... θύτες τα θύματα.΄Η, για να το πούμε ...παροιμιακά ,αφού  “έλειπε  ο γάτος, χόρευαν τα ποντίκια”.

 

 

*** "Στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετώνΤο υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα 4.151 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Η λίστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Όπως προκύπτει από την λίστα οι 4.151 οφειλέτες χρωστούν στο ελληνικό κράτος 14,877 δισεκατομμύρια ευρώ!
Πρώτος στην λίστα με οφειλή 952 εκατομμυρίων ευρώ είναι επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης (Νικόλαος Κασιμάτης).
Ακολουθεί ο Ευ. Σιέμπος με χρέη 320 εκατομμύρια ευρώ και η Ελ. Καρυδοπούλου με χρέη 239 εκατομμύρια ευρώ.
Μόνο οι 15 μεγαλύτεροι οφειλέτες χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 3,2 δισ. ευρώ.
Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο


Σε εφαρμογή της ΠΟΛ 1185/2011 δημοσιοποιείται κατάσταση φυσικών προσώπων με βασική οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 150.000 € και διευκρινίζουμε τα εξής:
Στην κατωτέρω κατάσταση η βασική οφειλή εμφανίζεται σε δύο στήλες σύμφωνα με την πηγή προέλευσής της (Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο).
Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 25/11/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 25/11/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 25/11/2011.
Στην κατωτέρω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής, οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011, οι οφειλές υπό δικαστική αμφισβήτηση καθώς και οι οφειλές ανηλίκων, αποβιωσάντων και πτωχών.
Συμπεριλήφθηκαν όμως πλέον των οφειλών που αφορούν σε Κ.Α.Ε. προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν στα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΧ-ΚΕΕΔ) και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού.
Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ./ Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.
Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνεται μετά την δημοσιοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΠΟΛ 1185/2011 σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής."(MME)

  Να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

 

1. "Στην κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής, οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011, οι οφειλές υπό δικαστική αμφισβήτηση καθώς και οι οφειλές ανηλίκων, αποβιωσάντων και πτωχών.”

Δηλαδή,η... μισή Ελλάδα δεν έχει υπαχθεί στη λίστα των οφειλετών.Εντελώς άδικο,παράνομο και παράλογο.

2.΄Ενοχοι δεν είναι μόνο οι οφειλέτες,αλλά και οι προϊστάμενοι-ελεγκτές των κατά τόπους ΔΟΥ στις οποίες υπήγοντο τα παραπάνω “καμάρια”- φοροκλέφτες  ( σ.σ. Οι ίδιοι θεωρούσαν εαυτούς ..."μάγκες, ξύπνιους ,γάτες" κι εμάς τους λοιπούς θνητούς που πληρώναμε κανονικά τους φόρους μας, "χαζούς, κορόιδα, αποτυχημένους"). Υπεύθυνοι επίσης είναι οι αρμόδιοι δικαστές που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των φοροφυγάδων αυτών και τους άφησαν ατιμώρητους μέχρι σήμερα. Ανεξάρτητα από το αν  “διαπλέκονται” (κοινώς  “τα έπιαναν”)  ή όχι οι εν λόγω κρατικοί υπλάλληλοι, εφοριακοί και δικαστές ,το γεγονός πως ήταν υπεύθυνοι “πάση θυσία” για την είσπραξη τόσο μεγάλων χρεών ή την τιμωρία των ενόχων και τους επέτρεψαν μέχρι σήμερα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να "ξεκοκαλίζουν" τα κλεμμένα,  τους καθιστά συνενόχους και ύποπτους. ΄Οταν αποκαθαρθεί η δικαιοσύνη, θα ζητηθεί και απ΄αυτούς “λόγος”.Είναι το ίδιο υπόδικοι με τους κλέφτες. "Μαζί φάγανε τα λεφτά” στην ουσία.  

 

 ***" ...Περιλαμβάνονται ακόμα στη λίστα των οφειλετών  και ο ιδιοκτήτης της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος με συνολικές οφειλές 14,29 εκατ. ευρώ".

Γι  αυτό το "φρούτο" δεν εσεμνύνετο ο  μεγαλοδημοσιογράφος- μεγαλομέτοχος της ελληνικής "βιομηχανίας ενημέρωσης")  Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πως είναι κουμπάρος και φίλος του; Ο ίδιος μάλιστα, παλιότερα, όταν τα έσπασαν (όπως τα έσπασαν) με το συν-λουόμενό του Θέμο Αναστασιάδη (άλλο "λέλουδο" και τούτος)  και εν μια νυκτί τον εκπαραθύρωσαν από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ,αποκάλυψε πως ο μεγαλοκλεφταράς Ραφτόπουλος του είχε προτείνει να αναλάβει εκείνος τη χρηματοδότηση των  επιχειρήσεων...ΖΟΥΓΚΛΑ.

Μάλιστα. Κι από πού θα εύρισκε τα λεφτά να χρηματοδοτήσει το Μάκη ο απατεώνας Ραφτόπουλος; Από τα 15 εκατομμύρια,που δεν κατέβαλε ποτέ στο δημόσιο "κορβανά" και του τα καταβάλαμε  εμείς ("αντ΄αυτού") τόσα χρόνια,ως μεγάλα κορόιδα;

"Πες μου τον κουμπάρο σου να σου πω ποιος είσαι", Μάκη, που... "όλα τα σφάζεις,όλα τα μαχαιρώνεις" .

 

 

3.   ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

 

 

 

                                              (Σπιτόσκυλο,16/3/2008)

 

Το σπιτόσκυλο έχει επιλέξει να μην έχει γνώμη για τα συμβάντα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα«, την οποία παλιά ξεκοκάλιζε, αλλά πλέον έχει βαρεθεί λίγο, σαν γυναίκα που δεν ήταν τελικά αυτό που νόμιζες, και πας βόλτα μαζί της πότε πότε έτσι, από συνήθεια. Κάτι που πάντα απολάμβανε, όμως, ήταν αυτά τα real estate θέματα με τα σπίτια των πλουσίων, σετάκι με την κοινωνική καταγγελία «που τα βρήκατε τα λεφτά κύριε;» και «πώς φτιάχνεις πισίνα την ώρα που ο κοσμάκης πεινάει;». Το σπιτόσκυλο σιχαίνεται το λαϊκισμό αυτού του είδους, βέβαια, την ιδέα ότι δεν επιτρέπεται κανένας να έχει σπίτι με πισίνα επειδή ο κοσμάκης πεινάει, αλλά ομολογουμένως απήλαυσε τη διαπόμπευση του Μαγγίνα με το τραγελαφικό compound-αναψυκτήριο, ή του Ρουσόπουλου με το σπίτι στο Καπανδρίτι που μπορεί να μην ήταν και καμιά βιλάρα, αλλά 120.000 που το δήλωσε δεν κόστιζε επ’ ουδενί.

Σήμερα που μιλάμε το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί ασχολείται με άλλο λαοπρόβλητο κύριο, το Νίκο Χατζηνικολάου, αλλά αυτή τη φορά η διαπόμπευση είναι λίγο τζούφια. Δες το σπίτι, πρώτα απ’ όλα:

Βίλα Chatzinique

Είναι, λέει, ένα σπίτι 700 τετραγωνικών και τεσσάρων επιπέδων σε οικόπεδο ενός στρέμματος στην Πολιτεία, με φοβερή θέα, ασανσέρ για την Πόρσε, τελεφερίκ για τους καλεσμένους, δύο πισίνες, και τιμή κατασκευής 2,5 εκ. ευρώ. ΟΚ, τα χάλια του έχει, όπως και να το κάνουμε. Αλλά η κριτική της εφημερίδας αφήνει το σπιτόσκυλο με απορία και λίγη απογοήτευση. Η εφημερίδα καταγγέλει πως:

1. Το σπίτι είναι κιτς.
2. Ο Χατζηνικολάου έχει Πόρσε.
3. Το σπίτι έχει τελεφερίκ (εννοεί μηχανική ράμπα, σαν κυλιόμενες) για να φτάνουν οι επισκέπτες στην είσοδο και να μην ανεβαίνουν τα (πολλά) σκαλιά.
4. Το σπίτι έχει ασανσέρ για την Πόρσε.
5. Ο Χατζηνικολάου είναι πλούσιος.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, λέει το σπιτόσκυλο. Καταλαβαίνει πως ενδεχομένως οι εκδότες, δημοσιογράφοι, διευθυντές έχουν τα προσωπικά τους, αλλά τέτοια κείμενα είναι λίγο της ξεφτίλας. Η ιδέα ότι το «τελεφερίκ» ή το cargo elevator για το αυτοκίνητο, ή η εσωτερική πισίνα είναι «κοινωνική πρόκληση» προκαλεί στο σπιτόσκυλο αντιλαϊκιστική αλλεργία. Εξάλλου, υπάρχει και η νύξη για το πόθεν έσχες. Το σπίτι, λέει, κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν θυμάται καλά το σπιτόσκυλο, ο κύριος Χατζηνικολάου θα έπρεπε να δουλέψει περίπου 18 μήνες για να βγάλει αυτά τα λεφτά, σύμφωνα με τα φημολογούμενα (και από το Πρώτο Θέμα) κασέ του.

That said, το σπιτόσκυλο από τη μεριά του έχει να καταγγείλει μερικά πράγματα γι’ αυτό το κτίσμα:

1. Όπως και να το δεις, αυτό είναι ένα άσχημο σπίτι.
2. Το βεστιάριο, λέει, είναι στο ισόγειο, ενώ το master bedroom στον 2ο όροφο. Αυτό κατά τη γνώμη του σπιτόσκυλου είναι ηλίθιο. Γιατί αμα ξυπνάει η κυρία με την τσίμπλα στο μάτι, δεν πρέπει να κατέβει δυο ορόφους για να ντυθεί.
3. 4 επίπεδα; Το σπιτόσκυλο στις διακοπές του βρέθηκε για πρώτη φορά σε μίνι-μεζονέτα, με το υπνοδωμάτιο απάνω και το σαλονάκι αποκάτω, και το ‘πιασε η ψυχή του. Το πάνω-κάτω είναι εξουθενωτικό, και φορτώνεσαι και με ένα σωρό κρίσιμα διλήμματα του στύλ «Τα πήρα όλα; Να κατέβω; Ή μήπως ξέχασα τίποτα και πρέπει να ξανανεβαίνω; Τα γιαλιά μου; Το κινητό;». Το σπιτόσκυλο δεν μπορεί να διανοηθεί τι κουράγιο πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι να ανεβοκατεβαίνουν όλη μέρα σκάλες. Και του φαίνεται αδιανόητα αστεία η ιδέα να περιμένεις το ασανσέρ για να πας να κάνεις τα κακά σου.
4. Γιατί ντε και καλά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή; Ο δημοσιογράφος έχει και παιδάκια, από ότι ξέρει το σπιτόσκυλο, κι αυτό που θέλουν τα παιδάκια είναι άπλα να γυρνοβολάνε, όχι σκάλες και θέα. 4 στρέμματα σε καμιά Εκάλη (όπου μένει και ο κύριος Αναστασιάδης, και ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος), θα ήταν σαφώς καλύτερη επιλογή για μια οικογένεια, παρά αυτήν εδώ την πολυκατοικία. Περί ορέξεος κολοκυθόπιτα, βέβαια.

Εσύ τι λές;

 

 Λέγαμε παραπάνω με αφορμή το τεχνητό σκάνδαλο ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ  πως αυτοί οι πανάθλιοι εκπρόσωποι της ελληνικής "βιομηχανίας ενημέρωσης" ,με το "αίμα, σπέρμα, θέ(α)μα" που αφειδώς τάισαν επί συναπτά έτη την ανθρωπόμαζα, έγιναν...μεγάλοι και τρανοί. Τί καταθέσεις, τι βίλες,τι ταξίδια και  γκόμενες... ΄Ολος ο κομπλεξισμός αυτού του εσμού  των ημιμαθών, φιγουρατζιδων και "βλαχαντερών" δημοσιογράφων της ιδιωτικής τηλεόρασης (ό,τι χειρότερο γέννησε η ιθαγενής δημοσιογραφία),από το 1989 και εντεύθεν, βγήκε στη  φόρα και εκφράστηκε μ΄αυτό  τον εμετικό, κιτς νεοπλουτισμό τους.

 

Θαυμάστε για παράδειγμα πώς μεταφράζει την επιτυχία και την καταξίωση (επαγγελματική,κοινωνική κ.λπ) ο "μέγας αστήρ" αυτού του είδους της δημοσιογραφίας κύριος Ν. Χατζηνικολάου,ο οποίος ,όπως επανειλημμένα έχουμε υποστηρίξει εδώ, είναι απόλυτα υπεύθυνος (κι αυτός) για το σημερινό κατάντημα  της χώρας  και ένοχος "εσχάτης προδοσίας. Η θέση του για την υπόλοιπη ζωή του είναι (  με όλο μαζί το "βαρύ πυροβολικό" του συναφιού του), εκεί που κατοικοεδρεύουν οι εγκληματίες.(Οι πραγματικοί, έτσι; Γιατί, οι περισσότεροι από εκείνους που θεωρούνται "εγκληματίες",συγκρινόμενοι μ΄αυτούς ,είναι...αρνάκια του θεού. 

 

 

 

"Άρειος Πάγος κατά Λοβέρδου για το μακελειό

Διαβάστε στο NEWS 247/25-1-2012

 

 Αναφορά "φωτιά" έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης, της πολιτικής και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εγκαλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τις πρόσφατες δηλώσεις "περί μακελειού", οι οποίες έγιναν υπό τη κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας, όπως αναφέρει και τον παροτρύνει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των νοσοκομείων και "με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη, από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής)".

 

Δεν πρέπει να προκαλούν, αλλά και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας "όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή", προσθέτει ο Παπαδάκης.

Καλεί παράλληλα τους δικαστές και εισαγγελείς να κάνουν διαρκή αυτοκριτική, αλλά και ζητάει να σταματήσουν τα "λαϊκά ιεροδικαστήρια", από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που παραπλανούν την κοινή γνώμη και προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις στη Δικαιοσύνη.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του Παπαδάκη έχει ως εξής:
"Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που επανειλημμένα έχω πει : ν' αφήσουν την δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της. Τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στην Δικαιοσύνη.
Όσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας "περί μακελειού" που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής).
Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ'αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστότελεια διατύπωση).
Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, το λάθος του άλλου να το συγχωρούν όχι όμως το δικό τους (ώστε να μην το επαναλάβουν), να κάνουν διαρκή αυτοκριτική γιατί όποιος την αφήνει, εγκαταλείπει μια από τις βασικές λειτουργίες της νόησης και στερεί από μια ιδιότυπη με τον εαυτό του διαλεκτική γόνιμη σύνθεσή της. Να γίνονται παρατηρητές αλλά και παρατηρούμενα αντικείμενα συγχρόνως, να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο.
Στο δίλημμα των πολιτών "τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή" να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης.
Τέλος, οι νομικοί (αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες) να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την Δικαιοσύνη, σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε".

΄Εχουν τρελαθεί εντελώς  κάποιοι δικαστές;  Καλά, δεν υπάρχουν σοβαροί δικαστές να μαζέψουν τους αμετροεπείς ,διαπλεκόμενους,  φανατικούς  και υβριστές, συναδέλφους τους  ;  Οι ...δημόσιοι υπάλληλοι των “αναδρομικών” (Γιάννης κερνάει ,Γιάννης πίνει”), των μηνιαίων παχυλών μισθών των  4 και 5.000 ευρώ, των “αγαστών” με την κοινή γνώμη αποφάσεων, αντί να ντρέπονται ,δίνουν και μαθήματα συμπεριφοράς;

Αιδώς,Αργείοι!

 

 

 

Διαστάσεις] Εντεκα εκατομμύρια εγκληματίες

Του Μιχάλη Μητσού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πριν από δύο χρόνια, ο Εουχένιο Λεάλ χρειάστηκε να ζητήσει αντίγραφο του ποινικού του μητρώου. Εψαχνε για δουλειά και του το ζητούσαν οι πιθανοί εργοδότες του. Ο Εουχένιο δεν ανησυχούσε, καθώς δεν είχε παραβιάσει στη ζωή του ούτε κόκκινο φανάρι. Μεγάλη ήταν λοιπόν η έκπληξή του όταν διαπίστωσε ότι στο χαρτί που του έδωσαν έγραφε πως έχει διαπράξει ένοπλη ληστεία στη γενέτειρά του. Επρόκειτο για λάθος; Οχι. Απλώς οι κουβανικές Αρχές έκριναν ότι εκτός από τις συλλήψεις, τις πιέσεις και τις απειλές που υφίσταται ο γνωστός διαφωνών, καλό θα ήταν να τον φορτώσουν και με μια ληστεία. Ενας ενοχλητικός πολίτης αντιμετωπίζεται πιο εύκολα από την Αστυνομία αν έχει βαρύ ποινικό μητρώο.
Την ιστορία διηγείται στο μπλογκ της η κουβανή διαφωνούσα Γιοάνι Σάντσες, που δεν κουράζεται να ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα της. Σε αυτό το νησί - γράφει - φαίνεται πως δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος άνθρωπος. Και τα έντεκα εκατομμύρια κάτοικοι είναι εγκληματίες του ποινικού δικαίου. Αλλος αγοράζει γάλα από τη μαύρη αγορά, άλλος έχει δορυφορική κεραία στο μπαλκόνι του, κανείς δεν είναι τίμιος, κανείς δεν υπακούει στους νόμους. Και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Οπως ο Ορλάντο Σαπάτα, που πέθανε πριν από δύο χρόνια από απεργία πείνας σε ηλικία 42 ετών. Οπως ο 49χρονος Γκιγιέρμο Φαρίνιας, που είχε μείνει πέρυσι πετσί και κόκαλο ύστερα από 135 ημέρες απεργίας πείνας, και τώρα τον έκλεισαν ξανά στη φυλακή. Οπως ο Βίλμαν Βιγιάρ, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη φυλακή από τον ίδιο λόγο σε ηλικία 31 ετών. «Ενας εγκληματίας του ποινικού δικαίου», έτσι τον χαρακτήρισε η Γκράνμα στο μονόστηλο που του αφιέρωσε. Το όργανο του καθεστώτος αναφερόταν προφανώς στον λόγο για τον οποίο είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλακή: επειδή έλαβε μέρος σε μια διαδήλωση στην Αβάνα.
Γιατί δεν ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος με τον νέο αυτό θάνατο; Γιατί οι κουβανοί μάρτυρες ήταν πάντα τόσο μόνοι; Η κουβανική δικτατορία τύγχανε πάντοτε ειδικής μεταχείρισης, παρατηρεί ο Πιερλουίτζι Μπατίστα στην Κοριέρε ντέλα Σέρα. Διασημότητες όπως ο Ολιβερ Στόουν ή ο Μάικλ Μουρ εξυμνούν τον Κάστρο ή το κουβανικό σύστημα υγείας, χωρίς να συνοδεύουν αυτούς τους ύμνους με μια κριτική για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εποποιία της Σιέρα Μαέστρα συγκαλύπτει το εγχώριο απαρτχάιντ που εμποδίζει τους κουβανούς πολίτες να επισκέπτονται τα αγαπημένα νησιά των τουριστών, εκτός αν δουλεύουν στα ξενοδοχεία ή στις παραλίες. Λες και ένας κομμουνισμός με ηχητικό φόντο το «Buena Vista Social Club» είναι λιγότερο ωμός από τους κομμουνισμούς της Ανατολικής Ευρώπης. Λες και ένα γκουλάγκ που λούζεται από τον τροπικό ήλιο είναι λιγότερο γκουλάγκ.

 

 

 

 

                                                                   1.

Ποιος είναι ο Μάρκος Καραμπέρης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο φερόμενος ως αρχηγός του μεγαλύτερου από τα τέσσερα κυκλώματα των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης. Γιος του Θωμά Καραμπέρη, ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '70 και του '80, ο Μάρκος Καραμπέρης συνέχισε και απογείωσε τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια επισήμως είχε αποσυρθεί από τη νύχτα για να δραστηριοποιηθεί στα κτηματομεσιτικά. Είναι κουμπάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του εν αργία περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο Μάρκος Καραμπέρης, 59 ετών, ενεπλάκη στην υπόθεση του Βατοπεδίου το φθινόπωρο του 2008, όταν διέρρευσε τότε σε τηλεοπτικά κανάλια το περίφημο «βίντεο του εκβιασμού». Σε αυτό ο Καραμπέρης εμφανιζόταν να εκβιάζεται από τον δικηγόρο Μ. Κουκουβίνο, σύζυγο της δικηγόρου που χειριζόταν την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» στη Νέα Ραιδεστό. Η συνάντηση Κουκουβίνου - Καραμπέρη είχε γίνει τότε γιατί ο τελευταίος ήταν κουμπάρος και συνεργάτης του Αθ. Πάπιστα, ιδιοκτήτη της εταιρείας Ανθεμίας ΑΕ που έχτιζε μεζονέτες στα οικόπεδα που κατέληγαν στο Βατοπέδι. Και σε εκείνη την υπόθεση είχε εμπλακεί ο Π. Ψωμιάδης αλλά και η Κωνσταντίνα Κάνου ή Αζέλ, φίλη του πρώην νομάρχη και χορεύτρια οριεντάλ στα μαγαζιά του Καραμπέρη.
Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Καραμπέρης κατέβηκε υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου του ΛΑΟΣ, κερδίζοντας περίπου 4.500 ψήφους.

 

 

 

                                                                    2.

 

[Προβολείς] Ενας γάμος και τρεις δικογραφίες

Του Μιχάλη Τσιντσίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012
Το YouTube είναι πια η μεγάλη βίβλος. Είναι η τράπεζα των εικόνων που συγκροτούν τη συλλογική μνήμη μας. Εκεί, αν αναζητήσεις τη λέξη Greece, βλέπεις ένα βιντεάκι που επιχειρεί να αναστηλώσει το εθνικό μας προφίλ. Δεν προβάλλει μόνο παραλίες και αρχαιότητες. Ξεχωρίζει και το μεγαλύτερο από τα σύγχρονά μας κατορθώματα: την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το βιντεάκι επιγράφεται «Τhat's Greece» και είναι εξόχως παραπειστικό. Στο YouTube έχει θησαυριστεί μια άλλη τελετή, πιο εμβληματική για την Ελλάδα που αφήνουμε. Είναι οι γάμοι του Μάρκου Καραμπέρη, του μεγάλου δανειστή.
Τα πλάνα από το μυστήριο και τη δεξίωση διαρκούν μόλις έξι λεπτά. Κι όμως συλλαμβάνουν τη μαγεία του νέου ελληνισμού. Μια Τζάγκουαρ φέρνει την ξανθή νύφη στην εκκλησία. Μια βροχή από ροδοπέταλα αγλαΐζει τους μελλόνυμφους. Κι αργότερα, κάτω από τους φοίνικες, στις όχθες μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, η νύφη θα υπακούσει στο κλαρίνο του Γιώργου Μάγκα. Ρουφώντας λαγνικά το πούρο του, ο γαμπρός θα καμαρώσει το τσάμικο της αγαπημένης του. Στην πίστα είναι παρούσες όλες οι «αγορίνες» του: ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, ο εθνικός τραγουδιστής και ο εθνικός διασκεδαστής - η dream team του Βαρδάρη.
Η έκθεση σε αυτή την τσαρουχάτη φαντασμαγορία του 2003 λειτουργεί εν τέλει καθησυχαστικά. Συνειδητοποιείς ότι, οκτώ χρόνια μετά, όλα έχουν αλλάξει. Η πόλη είναι πιά σε καλά χέρια. Ο περιφερειάρχης έχει εκπέσει. Ο δήμαρχος απολογείται για κακούργημα. Ο κύριος Μάρκος δεν διαφεύγει πια «αχρέωτος».
Οκτώ χρόνια μετά, η μπουζουκολάνδη των δανεικών είναι μια χώρα ληγμένη. Κι ο Καραμπέρης που κόμπαζε ότι «μ' ένα μπουκάλι ουίσκι και μια πουτάνα τούς αγοράζω όλους», έχει διαψευστεί. Τον διαψεύδουμε προοδεύοντες, παρά την όψιμη πενία μας. Δεν είμαστε όλοι, αγορίνα μου, τόσο ολιγαρκείς.
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

΄Ολα τα ακροδεξιά... αστέρια σε παρέλαση! (μεταξύ αυτών και ο εθνικός τραγουδιστής και ο εθνικός διασκεδαστής ,βέβαια).  "Ποιος στη χάρη σου,αρχηγέ του ΛΑΟΣ".

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 27.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS