HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2074976
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS"12/2-18/2/2012
12.02.12

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ 2007-2012

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ TOY

 HOMO-NATURALIS.GR

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 5.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2012

1.  "...MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"


 "ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ "ΕΚΑΨΕ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"!             ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (13-2-2012)


                                                                                    16-2-2012

"Πώς αντέδρασε η Γερμανία στην οργή Παπούλια

Κάμπετερ :«οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επιδεικνύουν μεγάλη αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή σταθεροποιώντας μακροπρόθεσμα την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά. Σε αντάλλαγμα ζητούμε από την ελληνική πλευρά μία αλλαγή συμπεριφοράς και μέτρα που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη πως οι συμφωνίες μας θα τηρηθούν».(MME)

Βεστερβέλε:"Καλώ τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να μην συμμετάσχουν στην κλιμάκωση μιας τέτοιας αντιπαράθεσης. Η μετριοπάθεια είναι ο αναγκαίος κανόνας".(MME)

Ο Κάρολος Παπούλιας και το  πασοκικό συνάφι του είναι από τους βασικούς υπεύθυνους που η χώρα κατάντησε όνειδος ολόκληρης της υφηλίου και παράδειγμα προς αποφυγήν. Ντροπή τους!

 Αντί, λοιπόν, να σιωπά, παριστάνει τον οργισμένο και τον θιγμένο. Αλλά, αν θα έπρεπε να θίγεται και να οργίζεται ήταν πριν χρόνια από τις παλιανθρωπιές και τις λοβιτούρες του αρχηγού του Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε που ο μέγας δημαγωγός ισχυριζόταν ψευδώς πως έχτιζε βίλα στη "Μιμή" με χρήματα που του δάνεισε ο...Παπούλιας. Και ο άθλιος σφογγοκωλάριος Κάρολος  έσπευσε να τον καλύψει με ασύστολα ψεύδη και ψευδομαρτυρίες .Ποτέ δε ζήτησε γι΄αυτά συγγνώμη. Και φυσικά ούτε τιμωρήθηκε, όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου με στοιχειώδη νομικό πολιτισμό.

Ας τον μαζέψει κάποιος. ΄Οταν μιλάει, ζημιά κάνει. Υπόδικος είναι. Αν είχε πραγματική “πέτσα”, σήμερα θα είχε παραιτηθεί από το αξίωμα που κατέχει και το οποίο απαιτεί ανθρώπους  ακέραιους, έντιμους και προπαντός χωρίς  το άθλιο παρελθόν του Κάρολου Παπούλια.

ΜΕΡΚΕΛ Η ΣΚΑΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΗ

Γ. Δημαράς: "Είστε απολίτιστοι Γότθοι"


    

 ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΣΟΒΑΡΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ  ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΟΡΑΜΑ  ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ” ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΡΚΟΖΙ, ΠΕΤΡ ΝΕΤΣΑΣ, ΜΠΟΙΚΟ ΜΠΟΡΙΣΟΦ, ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ, ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΣ "ΚΟΠΗΣ" ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ. ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΖΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΘΟΥΝ. ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΥΜΗΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.

 

                                                                                     16-2-2012

     " Ρέθυμνο: Ασέλγησε στην 11χρονη ανιψιά του, την ώρα που κοιμόταν!"

Από Newsit.gr | NewsIT – 37 λεπτά πριν."


 Κάποτε ήταν η  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.΄Εχουμε ξαναγράψει γι΄αυτή την άθλια πορνο-εφημερίδα ,που παλιότερα μονοπωλούσε πανελλαδικά τη διαστροφή, τη νοσηρότητα και το σεξισμό. Σήμερα, έχουν αυξηθεί τα έντυπα αυτού του είδους,περιοδικά και εφημερίδες (ας είναι καλά οι... Κωστόπουλοι). Την πρωτοκαθεδρία κρατάει φυσικά η ESPRESSO και ακολουθούν  διάφορες άλλες “πολύχρωμες” διαδικτυακές “φυλλάδες” σαν το παραπάνω NEWSIT, που... δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω σε ό,τι έχει σχέση με  νοσηρότητα και ανωμαλία. ΄Οπως, για παραδειγμα, με τo δημοσίευμα που παραθέσαμε.

Βρε, πανάθλιοι εκπρόσωποι της εξίσου πανάθλιας “ενημέρωσης” που προσφέρετε, ποιον και τί εξυπηρετεί η αναπαραγωγή και η διάδοση μιας τέτοιας νοσηρής “είδησης”, σαν την παραπάνω; ΄Εχετε ποτέ καθήσει να αναρωτηθείτε τί περιλαμβάνει αυτός ο... έρμος κώδικας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ή όλα εσείς τα θυσιάζετε στο βωμό του "Κερδώου Ερμή";  Θα μου πείτε, τί ρωτάω; Προφανώς,  οι  “μάγειροι” της βομηχανίας αυτού του είδους “ενημέρωσης” ξέρουν πολύ καλά τι σόι "λουλούδια" έχουν για αναγνώστες-πελάτες και φροντίζουν να τους ταϊζουν μαζί με το ανάλογο κουτόχορτο της υπόλοιπης “ενημέρωσης” που κάνουν και με μεγάλες δόσεις σεξισμού και νοσηρότητας,που είναι απαραίτητες στους "δικούς" τους.

Πανάθλιοι και οι μεν και οι δε!

 

                                                                         15-2-2012

 

 "Μόντι: Υπερβολικά σκληρή η αντιμετώπιση της Ελλάδας παρά τις ανομίες της

Διχαστικά στερεότυπα εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας προκαλεί η στάση Γερμανίας και Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι. Χαρακτήρισε πάντως «υπερβολικά σκληρή» την αντιμετώπιση της Ελλάδας . Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε τις πολιτικές που ακολουθούνταν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, κατάρτιζαν έναν πλήρη κατάλογο των χειρότερων πρακτικών στην Ευρώπη: Διαφθορά, νεποτισμός, έλλειψη ανταγωνισμού, παρατυπίες σε κρατικές συμβάσεις, φοροδιαφυγή».(ΜΜΕ)

 

 "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" ο Μάριο Μόντι. Θα γίνει ποτέ ο Παπαδήμος Μόντι; Μπορεί,αν το τολμήσει.

________________________________________________________________________________________________

"Παπούλιας: Ποιος είναι ο κ.Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια..."

 

 Πότε τα ανακάλυψε  αυτά,ο κύριος Παπούλιας για  τον Σόιμπλε, τους  Γερμανούς,τους Ολλανδούς και τους Φινλανδούς; Τώρα που τα βρήκε μπαστούνια ή τότε που...δάνειζε 10.000.000 τον Ανδρέα Παπανδρέου για να αγοράσει το “κωλόσπιτο” της Μιμής ; Δεν ντρέπεται να μιλάει έτσι απαξιωτικά για λαούς και ανθρώπους ο υπόδικος πρόεδρος, που δεν έχουν καμιά ευθύνη για το κατάντημα της χώρας; Αντίθετα,εξαιτίας της δικής του αβελτηρίας, της ανεπάρκειάς του ως ανώτατος άρχοντας και της παραμέλησης του  καθήκοντός του, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και όχι εξαιτίας εκείνων που κατηγορεί. Νομίζει πως με το θέατρο της παραίτησης από το μισθό του θα εξιλεωθεί ή θα πείσει κανέναν νουνεχή πως τα κάνει αυτά από...πατριωτισμό και φιλοπατρία;  (Να μας πει προηγουμένως πόσα εισέπραξε μέχρι σήμερα από τις θητείες του ως πρόεδρος της δημοκρατίας κι αν είναι αλήθεια πως είναι ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους αρχηγούς κρατών μαζί με κάτι Αφρικανούς φυλάρχους και δικτάτορες).Να του πούμε εμείς,λοιπόν,γιατί παίζει τέτοιο θέατρο σήμερα.Γνωρίζει πως ήρθε το τέλος του,πως οι συγκυρίες, αν ζήσει,θα τον οδηγήσουν στη φυλακή και προσπαθεί με αυτές τις κινήσεις εντυπωσιασμού και με "δεκάρικους" σαν τον παρακάτω (δες ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ) να  κατασκευάσει άλλλοθι για τις δύσκολες στιγμές του που θα βρει μπροστά του.

Δε σου φταίει ο   Σόιμπλε, κύριε Παπούλια,  που ως μαθητευόμενος μάγος και συ,μαζί με τους άλλους πρωτοκλασάτους αστέρες της πασοκικής συντεχνίας τινάξατε  στον αέρα την οικονομία με την εγκληματική ανεπάρκειά σας και τις ανήθικες προεκλογικές εξαγγελίες , τύπου “Τσοβόλα δώστα όλα”.

Πέντε χρόνια σε καλούσαμε από δω να αφήσεις τις δημαγωγίες ,να πάψεις τις κομματικές συμπεριφορές,να αρθείς στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να προχωρήσεις σε σχηματισμό εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης για τη σωτηρία του τόπου. ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ! Κώφευες. Κοίταζες να ροκανίζεις χρόνο,να εισπράττεις τον παχυλότατο μισθό σου και να παίζεις (σε εκατό ταμπλό) “εν ου παικτοίς”.

 Κάρολε Παπούλια, είσαι ένοχος "εσχάτης προδοσίας". Τίποτα δε θα σε σώσει, ούτε θα μπορέσεις, αν ζήσεις, στις ημέρες που έρχονται,  να αποσείσεις την ατιμωτική αυτή  κατηγορία.

 

" Ένωσαν την οργή τους στην ταπεινωμένη Ελλάδα

Διαβάστε πώς έζησε η ανταποκρίτρια της Guardian τη μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο Μνημόνιο.

Με τις εικόνες από τα τελευταία δραματικά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας να "ταξιδεύουν" σε όλο τον κόσμο, άρθρο της Guardian θέτει το ερώτημα εάν έχει έρθει το τέλος της κοιτίδας της δημοκρατίας, μιας Ελλάδας που περιγράφει ως ταπεινωμένη και φλεγόμενη.

Στα μάτια της Helena Smith, τα βίαια επεισόδια, οι λεηλασίες και το χάος που περιβάλλει τη χώρα αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.(ΜΜΕ)

 

 

 Για το συγκεκριμένο θέμα γράψαμε και χτες (ΕΤΣΙ ΤΑ “ΒΛΕΠΟΥΝ” ΑΛΛΟΙ).΄Εχει πολύ ενδιαφέρον,πάντως, και συνεχίζουμε εδώ και σήμερα.

Τα ταμπλόιντ  (φυλλάδες), απανταχού της γης, μοιάζουν απαράλλακτα. Η φιλοσοφία τους γνωστή: Η ...κονόμα. Το σύνθημά τους ένα: Αίμα,θέ(α)μα,σπέρμα.΄Ο,τι θέλει ο πελάτης, για να ικανοποιήσει τις ανομολόγητες ορέξεις του. Εδώ, η περίφημη, σοβαροφανής Guardian (σκανδαλοθηρική στην πραγματικότητα κι αυτή και καθόλου καλύτερη από τη Sun ή τη Mirror, ας πούμε) , έχει αναλάβει, εκτός των άλλων, και ένα ...εθνικό χρέος: Πρέπει να κάνει το δυστυχή Εγγλέζο, αν μη τι άλλο,  μέσα στο φόβο, την ανασφάλεια ,τη μονοτονία και την κατάθλιψη  που προκαλεί ένα απαίσιο και συνεχώς  ίδιο, χειμωνιάτικο μοτίβο καιρού (όποιος δεν τον ξέρει!), να νιώσει ασφαλής, “πάλι καλά, που δεν είμαι στην Ελλάδα”(!),“κομμάτι” χαρούμενος και φυσικά...υπερήφανος που είναι Εγγλέζος.

Προσέξετε η κυρία ΄Ελενα που... συμπάσχει με τους πονεμένους και δυστυχείς ΄Ελληνες ,τί είδους ρεπορτάζ κάνει: "Ένωσε την οργή τους". Η Helena Smith βασίζει το επιχείρημα αυτό στο ετερόκλητο πλήθος που βρέθηκε στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσει κατά του νέου Μνημονίου....Θυμάμαι ως αγόρι πώς ήταν κατά τη διάρκεια του μεγάλου λιμού και του μεγάλου παγετού τον χειμώνα του 1941. Έχουμε έναν διαφορετικό πόλεμο τώρα, αλλά τον ίδιο εχθρό, τους Γερμανούς", ανέφερε πρώην ναυτικός. ...Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες νιώθουν πως βρίσκονται σε πόλεμο, με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να επισημαίνει πως είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδηθεί τη στιγμή που απομένουν πέντε μόνο εβδομάδες προτού κριθεί η τύχη της χώρας...”

Μάλιστα. Μόνο που ξέχασε στο ρεπορτάζ της η δαιμόνιος δημοσιογράφος να πει στους διψασμένους να μάθουν καταστροφές και δυστυχίες  άλλων συμπατριώτες της, κάποιες... μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, πως οι  ΄Ελληνες είναι κάπου 11.000.000 (διαβάζεται έντεκα εκατομμύρια). Απ΄αυτούς, τουλάχιστον 7.000.000 (διαβάζεται επτά εκατομμύρια) θα μπορούσαν να είναι στους δρόμους την Κυριακή. Δεν ήταν όμως. Ήταν ΜΟΝΟ κάπου  7.000 (διαβάζεται  εφτά χιλιάδες) παρτάκηδες, πρώην οπαδοί κομμάτων και νυν “Αγανακτισμένοι”, κάτι  συντεχνίες που χάνουν τα προνόμιά τους, κάτι παπάδες, μερικές εκατοντάδες ακροδεξιοί  και μπαχαλάκηδες. Τα υπόλοιπα  ...6.000.093 μπορεί μεν να μην είναι όλοι τους συνειδητοποιημένοι πολίτες (και δεν είναι σίγουρα), αλλά το μυαλό τους "φτάνει και περισσεύει" να δουν ποιο είναι το συμφέρον τους και σε ποια πλευρά θα πρέπει να ταχτούν . Και όπως διαπιστώσαμε από τις “αστείες” συγκεντρώσεις της περασμένης Κυριακής, δε διάλεξαν την πλευρά “Νενέκοι” γι΄αυτό και δεν κατέβηκαν  επτά εκατομμύρια στους δρόμους ,αλλά ... εφτά χιλιάδες. Κι απ΄αυτούς, την Αθήνα δεν την έκαψαν,  παρά 100-200 κουλουλοφόροι (μεταμφιεσμένοι μπάτσοι-ακροδεξιοί και  μπαχαλάκηδες), όπως κάνουν πάντα, εδώ και κάποιες δεκαετίες και όχι μόνο  την περασμένη Κυριακή. Κι αυτές οι καταστροφές, καμιά σχέση δεν έχουν ούτε με την αγανάκτηση και το θυμό των Ελλήνων,ούτε πρόκειται να πέσει η “Δημοκρατία” (έστω κι αυτή που λένε πως είναι δημοκρατία) από  μια δράκα χουλιγκάνους. Αυτά όλα ξέχασε να τα διευκρινίσει η... ΄Ελενα και φρόντισε να δώσει  εκείνο ακριβώς,που είπαμε πως λυσσάει να....απολαύσει η εγγλέζικη ανθρωπόμαζα για την Ελλάδα.

Η διατροφή “άχυρο”που θέλει να ταϊσει η κυρία υπάλληλος της "Βιομηχανίας ενημέρωσης" δεν προβλέπει άλλου είδους...τροφή για τους αναγνώστες της.  Αυτή έχει το....συσσίτιο, αυτή  προσφέρει!

 

 

                                                          14-2-2012

 

1. ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 " Σπιθιστές και Σπιθίστριες

...Η ΣΠΙΘΑ που είχε την τιμή να ανάψει τη φωτιά της Αντίστασης, θα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο που χάραξε, όσες θυσίες κι αν χρειαστούν έως ότου διώξουμε και τον τελευταίο ξένο επιβήτορα και στερεώσουμε μια για πάντα την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Παλλαϊκή Εξουσία που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε αδέσμευτα προς την οικοδόμηση της Πατριωτικής Αναγέννησης.

...Επιτροπές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής άμυνας, ενώσεις, σύλλογοι, συγκροτήματα, επίκαιρες πρωτοβουλίες και κάθε μορφής δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα και χώρους, θα μας αναδείξουν σε ζωντανό κύτταρο και θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Λαού μας.

....την Νέα Ελλάδα της Ανεξαρτησίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, της Παλλαϊκής Εξουσίας.

...Θυμάστε πριν πόσον καιρό καταγγείλαμε την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου ως προς το Ισραήλ. Επί τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ το έφερε στην Βουλή με μεγάλη καθυστέρηση. Στο Βελλίδειο αναφέρθηκα στις τουρκικές γέφυρες στον Έβρο. Γνωρίζετε άρα γε ότι μετά από αυτή την καταγγελία ο στρατός έσπευσε να δημιουργήσει τάφρο στην ελληνική πλευρά;" (ΜΜΕ)

Μίκης - Γλέζος: Ολοι μαζί να σταματήσουμε την προδοσία

              Κάποιοι γερνάνε και ξεμωραίνονται (ανοηταίνουν).

                                                .

                          2.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

  " Ο κ.Μητσοτάκης προτείνει σε όλα τα κρίσιμα υπουργεία η κυβέρνηση Παπαδήμου, μεταβάλλοντας τη νομοθεσία, να διορίσει μονίμους υφυπουργούς με πενταετή θητεία που θα καλύπτουν και την επόμενη βουλευτική περίοδο.

«Η επιλογή και ο διορισμός τους πρέπει να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», τονίζει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος θεωρεί ότι είναι χρέος της κυβέρνησης Παπαδήμου να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

«Οι εσωτερικές εξελίξεις στα δύο μεγάλα κόμματα μετά την ψηφοφορία δημιουργούν προϋποθέσεις γενικότερης αναδιάρθρωσης του πολιτικού σκηνικού» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Επιπλέον αναφέρει ότι «η χώρα είναι από καιρό ακυβέρνητη και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου -η οποία όντως μας έσωσε την κρίσιμη ώρα από την άναρχη χρεοκοπία- ασχολείται κατά κύριο λόγο με το μεγάλο αυτό θέμα, παραβλέποντας τη σκληρή πραγματικότητα».

Επισημαίνει ότι «για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Παπαδήμου η Ελλάς πρέπει να κυβερνάται» και υποστηρίζει ότι «στα κρίσιμα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να τεθούν επικεφαλής τεχνοκράτες».

«Τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Κυριακής όταν οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι πυρπόλησαν και λεηλάτησαν την πρωτεύουσα, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τη διαπίστωση ότι το κράτος στη χώρα μας έχει καταλυθεί και ότι η Δημοκρατία μας δεν λειτουργεί. Κι αυτό συνιστά κίνδυνο μεγαλύτερο και από την απειλούμενη χρεοκοπία» καταλήγει ο Κωνσταντίνος Μητσοτακης."(ΜΜΕ)

Κων. Μητσοτάκης: Χρειάζεται βαθύς ανασχηματισμός

 

                  Κάποιοι επίσης γερνάνε και...συνετίζονται.

 

          ("Και έσονται οι έσχατοι πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι".

          Παράξενη είναι η ζωή! Αψευδής μάρτυρας η Ιστορία). 

 

                                        13-2-2012

 

Με ψήφους 199 «ναι» επί της αρχής, 74 «όχι» και 5 «παρών» υπερψηφίστηκε χθες αργά τη νύχτα το νέο Μνημόνιο. Την ίδια στιγμή το άρθρο 1 ψηφίστηκε από 190 βουλευτές, «όχι» δήλωσαν 83 και «παρών» 5• το άρθρο 2 έλαβε 201 «ναι», 74 «όχι» και 3 «παρών»• το άρθρο 3 έλαβε 199 «ναι», 74 «όχι» και 5 «παρών»• και το άρθρο 4 202 «ναι», 74 «όχι» και 2 «παρών».

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το νέο μνημόνιο

 

 1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΠΕΛΕΞΑΝ,  ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟ- ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ  ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ , ΤΟ ΜΕΓΑ  “ΕΘΝΙΚΟ”.

 ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΙ  “ΑΜΑΡΤΩΛΟ” ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ.

 

                                         2.  Οι “ΝΕΝΕΚΟΙ”

 

Νέο κόμμα από τους διαγραμμένους
ΠΑΣΟΚ
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ (ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ)
Με αρνητική ψήφο στο νομοσχέδιο και επί της αρχής και στα άρθρα τάχθηκαν οι εξής 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:
Σπύρος Κουβέλης, Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θόδωρος Παραστρατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Οδυσσέας Βουδούρας, Τσετίν Μάντατζη και Γιάννης Αμοιρίδης.
n Ο Αργύρης Λαφαζάνης, αν και κατά την ώρα της ψηφοφορίας ήταν απών, δεν διαγράφηκε καθώς είχε λίγο νωρίτερα παραιτηθεί.

ΑΠΟΝΤΕΣ (ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ)
Απόντες ήταν οι Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, Χάρης Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Αργύρης Λαφαζάνης.

«ΠΑΡΩΝ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ (ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ)
«Παρών» επί της αρχής δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και καταψήφισε το άρθρο 1, ο Γ. Κασσάρας δήλωσε «παρών» επί της αρχής, «όχι» στο άρθρο 1 και «παρών» στα άλλα άρθρα, ο Χρ. Μαγκούφης δήλωσε «παρών» επί της αρχής, «όχι» στο 1 και «ναι» στα υπόλοιπα και ο Γ. Παπαμανώλης «παρών» επί της αρχής, «όχι» στο 1 και «ναι» στα υπόλοιπα.

«ΝΑΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,
«ΠΑΡΩΝ» Ή «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1
(ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ)
Γ. Κουτσούκος («ναι» επί της αρχής, «παρών» στο 1 και «ναι» στα υπόλοιπα), Π. Αντωνακόπουλος («παρών» στο 1 και «ναι» επί της αρχής και στα υπόλοιπα), Π. Δημητρουλόπουλος («ναι» επί της αρχής, «όχι» στο 1 και «ναι» στα υπόλοιπα), Β. Κεγκέρογλου («ναι» επί της αρχής, «όχι» στο 1 και «ναι» στα υπόλοιπα), Χρύσα Αράπογλου («ναι» επί της αρχής και στα υπόλοιπα, «όχι» στο 1), Δ. Κουσελάς («ναι» επί της αρχής, «παρών» στο 1 και «ναι» στα υπόλοιπα), Δημήτρης Καρύδης («ναι» επί της αρχής και στα υπόλοιπα, «όχι» στο 1), Μαρία Μίχου («ναι» επί της αρχής και στα υπόλοιπα, «όχι» στο 1), Μιχάλης Τζελέπης («ναι» επί της αρχής, «παρών» στο 1 και «όχι» στα υπόλοιπα).
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«ΟΧΙ» ΣΕ ΟΛΑ (ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ)
Από τη Νέα Δημοκρατία «όχι» δήλωσαν Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ελενα Κουντουρά, Δ. Σταμάτης, Κ. Παπασιώζος, Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Μ. Τζίμας, Μίκα Ιατρίδη, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Γκιουλέκας, Ζ. Τζηκαλάγιας, Χρ. Ζώης, Σπ. Γαληνός, Π. Μελάς, Γ. Καρασμάνης, Α. Καριπίδης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Γ. Βαγιωνάς, Α. Δερμετζόπουλος και Θ. Λεονταρίδης. Επίσης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ήταν απών (διαγράφηκε).

Ο ΛΑΟΣ
Διαφοροποιήσεις από τις θέσεις των κομμάτων τους σημειώθηκαν και από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη, που υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο και διαγράφηκαν.

Η ΔΗΣΥ
«Παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

                 Ας τους παραδώσουμε στη χλεύη της ιστορίας 

 

 

      "Αυγενάκης: "Κάποιοι κάνουν ψευτοαντάρτικο

«Έπειτα από βαθύ προβληματισμό και με συναίσθηση της ευθύνης που έχω ως νέος πολιτικός απέναντι στη γενιά μου, στην πατρίδα μου και στο λαό της Κρήτης, αδυνατώ να κλείσω τα μάτια και να αγνοήσω το απειλητικό και εκβιαστικό ενδεχόμενο της έκτακτης ή ελεγχόμενης χρεοκοπίας. 


Λέω ΌΧΙ στη χρεοκοπία.

Λέω ΝΑΙ στην έξοδο της χώρας από τη κρίση και δηλώνω ΠΑΡΩΝ στον αγώνα για τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Δηλώνω ΠΑΡΩΝ στον αγώνα για ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας.

Δηλώνω ΠΑΡΩΝ στον αγώνα που κήρυξε η Δημοκρατική Συμμαχία απέναντι στις συντεχνίες, την πολιτική ατολμία και την ολιγωρία που βουλιάζουν την Ελλάδα στην ύφεση.

Δεν παραιτούμαι στα δύσκολα ούτε κάνω ψευτοαντάρτικα, απουσιάζοντας από την αίθουσα της Βουλής την ώρα της ψηφοφορίας. Τώρα, ακόμα περισσότερο, απαιτείται μαχητικότητα και συνέπεια».(ΜΜΕ)

 

 Μπα-μπλα-μπλα-μπλά. Είναι τέχνη τελικά να λες, να λες και να μη...λες τίποτα. Είναι ταλέντο "Μαυρογιαλούρων" αυτό, δεν είναι "παίξε -γέλασε",ούτε  μπορεί να το διαθέτει ο... πάσα ένας!

 "Τα μηνύματα αυτά έχουν κάνει μέσα σε λίγες ώρες ρεκόρ likes και shares στο Facebook.Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών που βλέπουν τα σαρωτικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόϊκας να τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Ενας πολίτης που ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση έγραψε πάνω σε ένα 5ευρω "επειδή ξέρω πως και αυτό θα φτάσει στα χέρια σας αργά ή γρήγορα, σας εύχομαι για το 2012 να πάτε στο Δ.....ο. Με αγάπη...». ΄Ενας άλλος έκανε ένα φανταστικό συνδυασμό δύο εποχών (ΜΜΕ)

        

1. Κατ΄αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε πως το να γράφεις εξυπνακισμούς δε σε κάνει πολίτη.  Πάει αυτό. Μετά, είναι και ευήθης ο τύπος, γιατί δεν μπορεί το μυαλουδάκι του να επεξεργαστεί τα απλά και τα αυτονόητα σχετικά με τη χρεοκοπία . ΄Εχουμε και κάτι άλλο. Αν τον δέρνει η φτώχεια, όπως λέει, γιατί δεν πάει να καλλιεργήσει κανένα χωράφι από τα εκατοντάδες χιλιάδες χέρσα που υπάρχουν στη χώρα, θαρρώ και στη δικιά του ιδιαίτερη πατρίδα; Μήπως θα τον πονέσει η... μεσούλα του ή είναι δουλειές για Πακιστανούς αυτές; Και ένα τελευταίο για τον παραπάνω και τους λοιπούς συν-Αγανακτισμένους συν-παρτάκιδες. Εμείς, άθλιοι, δεν έχουμε υποστεί οικονομικό... πατατράκ; Δε χάσαμε (και είναι σίγουρο περισσότερα από κάποιους σαν κι εσάς, που τρώγατε ως οπαδοί,παράνομο-ανήθικο χρήμα  από ρουσφετολογικές "δωρεές") δεδουλευμένα επί χρόνια με κόπο και χωρίς κομματικές "αλλαξοκωλιές";

"Μονά, διπλά, δικά σας",λοιπόν. Και τεμπαλιά-ραχάτι και τις τσέπες γεμάτες  από τα "δανεικά". Και τώρα που η  στέρεψε η "βρύση" αγανάκτηση,οργή και μιζέρια.

Πέρα από τα άλλα, δεν έχουν ούτε ίχνος αξιοπρέπειας τα άτομα.

 

                                                   12-2-2012

 

           " Στις φλόγες 2 τράπεζες και 1 κατάστημα στην πλατεία Κοραή

Τα επεισόδια προκάλεσαν περίπου εκατό άτομα, τα οποία είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και φορούσαν κράνη μοτοσικλετών.

Οι πρωταγωνιστές εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απέντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει αποπνικτική από τα χημικά, τους καπνούς και τις φωτιές, ενώ πολλά σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος θυμίζουν πεδίο μάχης.

 Οι αστυνομικοί απώθησαν τους κουκουλοφόρους, αλλά αυτοί ανασυντάσσονταν και στη συνέχεια επέστρεφαν και επιτίθονταν στα ΜΑΤ που ήταν στο Σύνταγμα."(ΜΜΕ)

 

Στις φλόγες 2 τράπεζες και 1 κατάστημα στην πλατεία Κοραή

 

100 αλήτες είναι ΟΛΟΙ κι ΟΛΟΙ οι κουκουλοφόροι ,κύριε Χρήστο Παπουτσή, οι οποίοι μοιράζονται ω εξής: 50 είναι ακροδεξιοί, μεταμφιεσμένοι μπάτσοι και  φασιστοειδή Χρυσαυγίτες. Οι υπόλοιποι 50 ειναι Χούλιγκαν των γηπέδων και κάτι ανεγκέφαλα, απολίτικα άτομα ,που οι μπάφοι και η πρέζα τους έχουν κάνει το μυαλό  "κουρκούτι" και δεν καταλαβαίνουν "θεό". Δεν μπορούν οι σιδηρόφρακτες... λεγεώνες σου να πιάσουν αυτούς τους 100 καθικαράδες; ΄Οχι, δα! Δε θέλουν και το ξέρεις,γιατί "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει". Τα άλλα  που λές για οργανωμένο σχέδιο με 40 εμπρησμούς, άστα για τους αφελείς.

 

                         1.  "Ογκώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

 Σε εξέλιξη είνα από το νωρίς το απόγευμα σήμερα το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διοργανώνουν συνδικαλιστοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, ενάντια στα νέα μέτρα της τρόικας, τα οποία συζητούνται σήμερα στη Βουλή. Στις 5.30 οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος είχαν φτάσει τις 15.000. Στην άλλη συγκέντρωση, του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, οι διαδηλωτές, την ίδια ώρα είχαν φτάσει τις 8.000."(ΜΜΕ)

2. "Γνώρισα τη πραγματική 17 Νοέμβρη. Του Ανδρέα Μπελιμπασάκη

 Στις 17 Νοέμβρη του 1975, στην πρώτη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου (στις 17 Νοέμβρη του 1974 διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές), η μητέρα μου πήρε από το χέρι δύο μικρά παιδιά -εμένα και την εξαδέλφη μου- και «κατεβήκαμε» στην πορεία.

Βρεθήκαμε χαμένοι και εμείς, συγκινητικά μόνοι σε ένα πολύβουο ατελείωτο πλήθος κάπου στην Βουκουρεστίου μην ξέροντας πού να σταθούμε. Ο κόσμος στριμωγμένος. Δίπλα μας, φωνές, συνθήματα και ακατανόητες φράσεις… «Το ΚΚΕ πέρναγε τρεις ώρες», «Η κεφαλή της πορείας είναι στην αμερικανική πρεσβεία», «η ουρά βρίσκεται στην πλατεία Αμερικής», «ποιος θα μπει μπροστά η ΚΝΕ ή ο Ρήγας»;

Όλα θυμίζουν πανηγύρι. Πολλά χρώματα. Συνθήματα. Φασαρία. Και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Απόλυτη σιωπή. Δεν κουνιέται κανείς. Όλοι με σκυμμένα κεφάλια. Κλαίνε. Ακούγεται το «προσκλητήριο των νεκρών». Δίπλα μας περνάει η «σημαία του Πολυτεχνείου». Ακολουθούν γυναίκες με μαύρα. Χωρίς καμία συνεννόηση όλοι φωνάζουν το ίδιο σύνθημα, «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης»! Πιάνουν τα χέρια μας άγνωστοι άνθρωποι. Προχωράμε μαζί τους. Η πορεία ξεκίνησε."

1. Η εκτίμηση φίλου που παρακολούθησε τις σημερινές συγκεντρώσεις  στο κέντρο της Αθήνας είναι πως οι συμμετέχοντες δεν ήταν πάνω από 8-10.000 άτομα.

2. Στην πρώτη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο το 1975 κανείς δεν μπόρεσε να εκτιμήσει  μέχρι σήμερα τον ακριβή  αριθμό των ανθρώπων που συμμετείχαν στην πορεία. Από προσωπική εκτίμηση θα μπορούσαν να ήταν ακόμα και 1.000.000!

                                             Διότι:

    α. "΄Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας".

    β. Από τη μια, ο κόσμος ,έστω και με τα "βαρίδια" που  κουβαλάει, από διαίσθηση περισσότερο, οσφρίζεται τον κίνδυνο και μένει μακριά πιά από τους "Θεοδωράκηδες",τους "Φωτόπουλους" και τους "Λυμπερόπουλους". Από την άλλη, οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  μέρα με τη μέρα γινόμαστε όλο και πιο πολλοί.

 

 " Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος εκτόξευσε κατά του  τα χαρτιά με το μνημόνιο".(ΜΜΕ)

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

 Και...τα μυαλά στα κάγκελα! Δεν ωρίμασαν ποτέ τελικά.


 

Οι “Μαυρογυαλούροι” φαντάζονται πως με τέτοιες κινήσεις -παραιτήσεις εντυπωσιασμού και δημαγωγίας θα διασωθούν. “Κούνια που σας κούναγε”,ανόητοι. Δεν έχετε διαδαχθεί το παραμικρό από τα “γιγνόμενα”,ούτε τα μηνύματα των καιρών είσαστε σε θέση να συλλάβετε. Βάλτε το  καλά στο μυαλό σας, ανιστόρητοι: Τίποτα  ΑΥΡΙΟ,δε θα είναι όπως ΣΗΜΕΡΑ και ΧΤΕΣ."

 

      "ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ" ΤΗΣ ...ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ!

 

  2.    "DROMENA"  EDO KE PARAPERA

          OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                                   16-2-2012

" Tην απόφασή του να επιστρέψει τη βουλευτική του έδρα στο ΛΑ.Ο.Σ., έκανε το πρωί της Πέμπτης γνωστή ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε ο ίδιος, "δεν άλλαξε ο ίδιος θέση, αλλά το κόμμα του". Πρόσθεσε επίσης, ότι για να πει το "ναι" στη Βουλή "θυσίασε την καρέκλα του υφυπουργού".

Κληθείς να απαντήσει στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, "αν τα έχει βρει" με άλλο κόμμα ο κ Γεωργιάδης απάντησε πως "όχι, ωστόσο αυτές τις ημέρες διαπίστωσε ότι το όνομά του έχει αξία στην πολιτική πιάτσα".

Στην ερώτηση γιατί ψήφισε υπέρ του μνημονίου , ο πρώην υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε: "το κριτήριό μου είναι να παραμείνει η χώρα στο Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν πέσει η χώρα δεν έχει αξία να είμαι υπουργός".(ΜΜΕ)

 

 Αν μη τί άλλο, κράτησε στάση αξιοπρέπιας ο ακροδεξιός ΄Αδωνις. Παρασάγγες καλύτερη άλλων που το παίζουν (τρομάρα τους!) και αριστεροί. ΄Ετσι να ήταν οι αριστεροί.

Μπράβο ,΄Αδωνι!

                                          14-2-2012                             

" Γιαννίτσης: «Οπως όλα δείχνουν φαίνεται ότι πάμε σε εκλογές»


«Όπως όλα δείχνουν φαίνεται ότι πάμε σε εκλογές», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος, παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας στην παρούσα Βουλή για το πολιτικό χρήμα, τονίζοντας πάντως την ανάγκη μείωσης τουλάχιστον κατά 20% της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, θέτοντας θέμα «πολιτικής ηθικής». (ΜΜΕ)

“Χαρακίρι” θα ήταν , όχι η προσφυγή,η σκέψη και μόνο για εκλογές αυτή τη στγμή. Σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών και επιμήκυνση της θητείας της επι μακρόν είναι οι μόνες λογικές και συνετές λύσεις στην κρισιμότητα των καιρών για τη χώρα.

Ας κάνουν στην "πάντα" πλέον οι πολιτικοί όλου του ελληνικού κομματικού φάσματος. Αρκετά δεινά επεσώρευσαν στη χώρα. Ο "μαυρογυαλουρισμός" έχει πεθάνει στην Ελλάδα. Ας το πάρουν είδηση, όσοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα .Και πρώτοι οι "Νενέκοι" της τελευταίας ψηφοφορίας στη βουλή.

 

                                                                             13-2-2012

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ "ΕΚΑΨΕ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

                                    ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (13.02.12)

 

                                                     12-2-2012

 "Σε λίγες ώρες η ελληνική Βουλή καλείται να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Η συζήτηση  για τη νέα δανειακή σύμβαση άρχισε στις 14:30 και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, οπότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.Ο ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει τρία άρθρα: Το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να εξειδικεύονται τα μέτρα, τα οποία θα εμπεριέχονται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος πρέπει να έλθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρoυ."(ΜΜΕ)

H άρνηση παροχής ψήφου από βουλευτές στην κρίσιμη αποψινή ψηφοφορία, αποτελεί έγκλημα “εσχάτης προδοσίας” για τη χώρα. Μετά τις δύο μεγαλύτερες “εθνικές” καταστροφές της νεότερης  ελληνικής ιστορίας (ελληνοτουρικός πόλεμος του 1897 και Μικρασιατική καταστροφή το 1922) ,η τρίτη στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας,θα μπορούσε να είναι αυτή απόψε,αν δεν ψηφιστούν τα επίμαχα άρθρα.

Μόνο για τρεις αιτίες θα μπορούσε να αρνηθεί βουλευτής την ψήφο του στην  ψηφοφορία “ζωής και θανάτου” της πατρίδας του.Ή εξαιτίας ευήθειας ή από προσωπικό μικροσυμφέρον-αβδηριτισμό ή από κομματική “τύφλα”.  Πλην της πρώτης, οι δύο άλλες τιμωρούνται ως έγκλήματα "εσχάτης προδοσίας" για τα οποία δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ.

  "Βορίδης και Αδωνις γύρισαν την πλάτη στον Καρατζαφέρη

 

«Ελεύθεροι σκοπευτές και άνωθεν εκβιαστές δεν επέτρεψαν σε αυτή τη συνεργασία να έχει συνέχεια» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης αιτιολογώντας την αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση και δίνοντας το έναυσμα της αποχώρησης της κοινοβουλευτικής του ομάδας από τη Βουλή. Δεν τον ακολούθησαν οι Μ. Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης που παρέμειναν στην αίθουσα της Βουλής"(MME)

 

Στάση ευθύνης και αξιοπρέπειας  θα χαρακτηρίζαμε την κίνηση αυτή των δύο ακροδεξιών βουλευτών σε αντίθεση με εκείνη των συναδέλφων τους στο ίδιο κόμμα,που προτίμησαν την προδοσία και την εγκατάλειψη της μάχης,όπως κάνουν πάντα οι εθνικιστές -εθνοκάπηλοι.

Δεν αποκλείεται μετά απ΄αυτό, Βορίδης και Γεωργιάδης να ενσωματωθούν μελλοντικά στο  κόμμα του Σαμαρά. Αλλά, δε θα ήταν και έκπληξη, αν και η Ντόρα Μπακογιάννη  παρείχε κομματική στέγη στους “αντάρτες” βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ.

Πάντως, ας μην είμαστε εντελώς αφελείς και ανυποψίαστοι. Αν δε διαγραφούν οι δύο βουλευτές από το  κόμμα τους, θα πρέπει πια να αναρωτηθούμε τί παιχνίδι παίζει ο ακροδεξιός συρφετός , δοθέντος ότι ο Καρατζαφέρης είναι ικανός για ΟΛΑ.

Η επόμενη μέρα θα δείξει.

 

  3.      ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

" Ο Κώστας Χαρδαβέλας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Newsit διευκρινίζοντας ότι…"

                                  Από Newsit.gr | NewsIT    16/2/2012


Με επιστολή που μας απέστειλε ο Κώστας Χαρδαβέλας επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζεται για το επόμενο τηλεοπτικό βήμα του.
Ωστόσο, ο γνωστός δημοσιογράφος διευκρινίζει ότι δεν γίνεται ιδιοκτήτης του σταθμού αλλά μαζί με άλλους πράγματι προσπαθεί να δημιουργήσει έναν καινούργιο ενημερωτικό σταθμό.
Συγκεκριμένα η επιστολή που μας απέστειλε ο Κώστας Χαρδαβέλας, αναφέρει ότι:
«Αγαπητό Newsit και κ. Γρηγόρη Μελά,
Επειδή δεν είναι καιρός για αστεία θα ήθελα να σας βεβαιώσω τα εξής ως προς την ανάρτησή σας «Αγόρασε τηλεοπτικό σταθμό ο Κώστας Χαρδαβέλλας»:
Ούτε τα χρήματα διαθέτω (μετά την γνωστή ιστορία του Alter ακόμη προσπαθώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου στην εφορία), ούτε φυσικά δήλωσα πως «αγόρασα τηλεοπτικό σταθμό» στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου που θα προβληθεί την Παρασκευή στον ΑΝΤ1.
Η πραγματικότητα είναι πως μαζί με άλλους καλούς συναδέλφους εδώ και καιρό καταβάλουμε μία υπερ-προσπάθεια να βρούμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε έναν νέο ενημερωτικό σταθμό και μέσα από αυτόν να δώσουμε δουλειά – σε αυτήν την τραγική εποχή- σε 50- 60 δημοσιογράφους και τεχνικούς.
Αισθάνομαι πως βρισκόμαστε κοντά στο να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, φυσικά με σεμνότητα και γνώση της τρέχουσας τηλεοπτικής πραγματικότητας. Ελπίδα μας είναι να στηριχθούν οι επαγγελματίες του χώρου μας και κυρίως να υπάρξει ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης.
Αν τελικά τα καταφέρουμε και όταν θα είμαστε έτοιμοι, τότε η ομάδα των δημοσιογράφων που συμμετέχει στην προσπάθεια θα προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσιοποίηση προς αποκατάσταση της αλήθειας
Κώστας Χαρδαβέλλας
16/2/2012 ώρα 14.00»
Με την επιστολή του αυτή ο Κώστας Χαρδαβέλας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Newsit στο οποίο αναφέραμε ότι «σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια σκοπός του Χαρδαβέλα ήταν να ανοίξει ένα διαδικτιακό κανάλι. Τελικά όμως, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται και λέει και ο ίδιος στη συνέντευξη με τον Κωστόπουλο αποφάσισε μάλλον να κάνει τηλεοπτικό κανάλι. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται θα… συνεταιρισθεί με έναν ακόμα πολύ γνωστό δημοσιογράφο (που δεν αποκαλύπτουμε ακόμα το όνομά του μέχρι να το επαληθεύσουμε!) και οι δύο τους λοιπόν προέβησαν στην αγορά του «Channel 9». Βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι η είδηση ακόμα δεν διασταυρώνεται από καμία πλευρά καθώς οι… εμπλεκόμενοι τηρούν σιγή ιχθύος. Ωστόσο εμείς το μεταφέρουμε με πάσα επιφύλαξη.»
Μπορεί λοιπόν ο καταξιωμένος δημοσιογράφος να μην μπορεί να αγοράσει το σταθμό αλλά θα είναι από τα βασικά στελέχη του.
Μάλιστα, σύμφωνα πλέον με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, οι συζητήσεις με τους υπεύθυνους του σταθμού βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και δεν αποκλείεται το καινούργιο ενημερωτικό κανάλι να εκπέμψει σύντομα. Το ευχόμαστε καθώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι παρήγορο ότι θα βρουν δουλειά κάποιοι άνθρωποι και θα δούμε ξανά στις τηλεοπτικές μας οθόνες ικανούς παρουσιαστές-δημοσιογράφους ενημερωτικών εκπομπών.

Κύριε Ιησού Χριστέ,Υιέ του Θεού,

Συχώρα με που δεν πιστεύω σε Σένα, αλλά, παρ΄όλα αυτά, επειδή ευρίσκομαι στην έσχατη απόγνωση και δε μου έρχεται κάτι άλλο προσφορότερο εκτόνωσης στο μυαλό, σπεύδω να Σου αναπέμψω δέησιν και Σε παρακαλώ τείνε ευήκοον ους σε μένα τον...αμαρτωλό, γιατί έχω σοβαρούς λόγους για να Σου το ζητάω.

 Διαβάζοντας, λοιπόν, τις παραπάνω... εμετικές στην κυριολεξία προσφωνήσεις και τα σχέδια αυτών των θρασύτατων "δεινόσαυρων” της δημοσιογραφίας (Χαρδαβέλα, Κωστόπουλου και λοιπών "ομοίων"),που   ασέλγησαν και αποπάτησαν πάνω της για  περισσότερο από μισό αιώνα και επειδή δεν υπάρχει άλλη ελπίδα να απαλλαγεί η δύσμοιρη Ελλάς από δαύτους, (απειλούν πάλι να βρωμίσουν το "γυαλί") σε ικετεύω, Κύριε, κάνε το θαύμα σου και πάρ΄τους εκεί ψηλά στην αγκάλη ΣΟΥ, να απαλλαγούμε κι εμείς εδώ από  την όχι μόνο άχρηστη,αλλά πρωτίστως επικίνδυνη παρουσία τους κι εκείνοι από τη χλεύη,τους καγχασμούς και την “πρόγκα” των νουνεχών και εμφρόνων. Εν ολίγοις, έχουν κατανατήσει πια, πέρα από γελοίοι, και... άχθος αρούρης. Οπότε ΧΑΡΗ θα κάνεις σε όλους μας.

 Πάρ΄τους, Κύριε!

  Σ΄ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής και καρδίας,αν εισήκουσας την δέησίν μου.

 

           Παπούλιας: Ποιος είναι ο κ.Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα;

                                    Ethnos.gr  14/2/2012

 Την έντονη ενόχλησή του για τη στάση που τηρούν έναντι της Ελλάδας οι ευρωπαίοι εταίροι και συγκεκριμένα για τις πιέσεις που ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στις επανειλημμένες πιέσεις των τελευταίων ημερών προς την Ελλάδα που ασκούνται από Ευρωπαίους αξιωματούχους και ειδικά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο κ. Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ενημέρωση που είχε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τα αμυντικά θέματα εκδήλωσε σε υψηλούς τόνους την ενόχλησή τους για το ύφος και τις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε.
"Όλοι έχουμε χρέος να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε την κρίση. Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε, δεν το δέχομαι σαν Έλληνας.
"Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε όχι μονο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης.
"Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότυπα του Τσώρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων. Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν οι παππούδες μας, τα ξέρουν οι πατεράδες μας", συνέχισε ο κ. Παπούλιας. "Ο παππούς μου ήταν ο πρώτος υπαξιωματικός τραυματίας στη μάχη των Βουκολιών στην Κρήτη, όταν πήγαν για να απελευθερώσουν την Κρήτη".
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου, κάλεσε την πολιτική τάξη της χώρας "να φανεί αντάξια της αποστολής της", και να ακολουθήσει το παράδειγμα που δίνουν οι στρατιωτικοί, υπογραμμίζοτνας ότι "πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου μας, η Ιστορία της Ελλάδας.

Ως πού θα φτάσει η υποκρισία αυτού του ανθρώπου; Ο υπόδικος πρόεδρος της Δημοκρατίας νομίζει πως  με τερτίπα σαν αυτό της παραίτησης από τον παχυλότατο μισθό του και  εθνικούς πανηγυρικούς σαν τον παραπάνω,που εκφωνούν οι Λυκειάρχεις κάθε 25η Μαρτίου,  θα αποφύγει την τιμωρία. Ε,δε θα την αποφύγει. ΄Ερχονται οι ημέρες που, άτομα σαν τον Κάρολο Παπούλια, θα εύχονταν καλύτερα να μη ζούσαν.

 

 

                                         NEWS247,14-2-2012

 

           Ένωσαν την οργή τους στην ταπεινωμένη Ελλάδα

Με τις εικόνες από τα τελευταία δραματικά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας να "ταξιδεύουν" σε όλο τον κόσμο, άρθρο της Guardian θέτει το ερώτημα εάν έχει έρθει το τέλος της κοιτίδας της δημοκρατίας, μιας Ελλάδας που περιγράφει ως ταπεινωμένη και φλεγόμενη.
Στα μάτια της Helena Smith, τα βίαια επεισόδια, οι λεηλασίες και το χάος που περιβάλλει τη χώρα αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής έρχεται να επισημάνει πως τέσσερις δεκαετίες μετά τη χούντα στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αδύνατο να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες στην κοιτίδα της δημοκρατίας.
Αυτό που στέκεται εμπόδιο στην επιθυμία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που επιθυμούν να διαδηλώσουν ειρηνικά μπροστά από τη Βουλή είναι αυτή τη φορά τα δακρυγόνα που για μία ακόμα φορά "έπνιξαν" τους διαδηλωτές.
Σαν να μην έφτανε αυτό, επισημαίνει πως το χάος που ακολούθησε με κτίρια να παραδίνονται στις φλόγες συνέβαλε στο να εξασφαλιστεί η διάλυση της συγκέντρωσης τη στιγμή που στο Κοινοβούλιο λάμβανε χώρα ψηφοφορία για βαθιά αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το νέο πακέτο διάσωσης.
Το επόμενο πρωί οι Αθηναίοι βρέθηκαν αντιμέτωπη με μία πόλη που έμοιαζε βομβαρδισμένο τοπίο. "Δεν είναι οι πολιτικοί που υποφέρουν, είναι οι πολίτες. Αυτά τα μέτρα δεν σκοτώνουν μόνο τη δημιουργική σου φλόγα, σε κάνουν απελπισμένο", σχολίασε φοιτήτρια ενώ πίσω της βρισκόταν ένα απανθρακωμένο κτίριο που κάποτε ήταν τράπεζα.
Με το δράμα χρέους να εντείνεται στην Ευρώπη, επισημαίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης και στα πρόθυρα ακυβερνησίας, τη στιγμή που τα θεσμικά όργανα υπολειτουργούν και οι πολίτες συνθλίβονται από το νέο κύμα περικοπών.
Βιώνοντας επί τρία χρόνια τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης, το φάντασμα των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας δεν τρόμαξε τους Έλληνες. "Ένωσε την οργή τους". Η Helena Smith βασίζει το επιχείρημα αυτό στο ετερόκλητο πλήθος που βρέθηκε στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσει κατά του νέου Μνημονίου.
"Θυμάμαι ως αγόρι πώς ήταν κατά τη διάρκεια του μεγάλου λιμού και του μεγάλου παγετού τον χειμώνα του 1941. Έχουμε έναν διαφορετικό πόλεμο τώρα, αλλά τον ίδιο εχθρό, τους Γερμανούς", ανέφερε πρώην ναυτικός.
Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες νιώθουν πως βρίσκονται σε πόλεμο, με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να επισημαίνει πως είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδηθεί τη στιγμή που απομένουν πέντε μόνο εβδομάδες προτού κριθεί η τύχη της χώρας.
Η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο δαίμονες. Από τη μία πλευρά η χρεοκοπία και από την άλλη πλευρά τα νέα επώδυνα μέτρα. Ακόμα όμως και αν έγινε το βήμα για την υιοθέτηση του δεύτερου Μνημονίου, οι κοινωνικές αναταραχές που τρομάζουν τους Ευρωπαίους και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα καθιστούν εκ νέου αβέβαιο το μέλλον για τους Έλληνες...
 

Κυρία  Helena Smith, είσαστε σίγουρη πρώτα πως υπηρετείτε σωστά τη δημοσιογραφία και την πληροφόρηση και δεύτερον βρισκόσαστε εκεί, παρούσα, στα γεγονότα της Κυριακής που περιγράφετε: Εμείς αμφιβάλουμε και για τα δύο. Δεν αμφιβάλουμε, όμως, καθόλου για το είδος τροφής που θέλετε να ταϊσετε τους  πελάτες σας-"ανθρωπόμαζα" εκεί στη γηραιά Αλβιώνα, που δε φτάνουν όλα τα άλλα, έχουν και τον "σκατόκαιρο", το αγιάζι, τη  μούχλα και την υγρασία να τους ταλαιπωρούν τα νεύρα και να τους κάνουν το μυαλό... κουρκούτι, χειρότερο και από εκείνο της "ανθρωπόμαζας" των Γερμανών.

 

"Έχετε δει τι γίνεται στην Ελλάδα πρόσφατα;"

14-2-2012

Άρθρο που ξεμπροστιάζει τον στρουθοκαμηλισμό της Γερμανίας σε σχέση με το "ελληνικό πρόβλημα" δημοσιεύει το Bussines Insιder, καλώντας την Άνγκελα Μέρκελ να αλλάξει τώρα πολιτική, πριν οδηγηθεί η ευρωζώνη στην καταστροφή.

Το άρθρο τιτλοφορείται "Αγαπητή Ευρώπη: Βγάλτε τα κεφάλια από την άμμο και ρίξτε μια ματιά στην Ελλάδα".

Χρησιμοποιώντας στοιχεία και με απλά και ισχυρά επιχειρήματα, ο αρθρογράφος Henry Blodget αποδεικνύει ότι το φάρμακο της Ευρώπης για την Ελλάδα έγινε φαρμάκι που δηλητηρίασε την οικονομία και την κοινωνία της.

"Έχουμε μια ερώτηση για την κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί και όλους όσους προσποιούνται ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή λιτότητα. Έχετε δει τι γίνετε στην Ελλάδα πρόσφατα;" αναρωτιέται ο αρθρογράφος και παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για την καταστροφή που έχει συντελεστεί στη χώρα μας την εποχή του μνημονίου:

*Το ΑΕΠ της χώρας καταγράφει πτώση 7% το 2011 σε σχέση με το 2010

*Το 1/4 των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο από το 2009

*Οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

*Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 40% το πρώτο μισό του 2011

*Περίπου το 50% των νέων κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι

*Οι Έλληνες έχουν αποσύρει το 1/3 των καταθέσεών τους από τις τράπεζες, υπό το φόβο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

H αλήθεια για την ελληνική οικονομία

Σύμφωνα με το Bussiness Insider, η ελληνική οικονομία στην κυριολεξία καταστρέφεται και δεν είναι δυνατόν ένα ακόμα πακέτο μέτρων λιτότητας να διορθώσει την κατάσταση.

"Κα Μέρκελ και κ. Σαρκοζί σε ποιον πλανήτη ζείτε;" ρωτά ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

"Το βασικό πρόβλημα με την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, που δεν έχουν τη δύναμη και την ανάπτυξη της Γερμανίας, είναι ότι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το ίδιο νόμισμα με αυτή. Όταν μια χώρα έχει το δικό της νόμισμα, μπορεί να προχωρήσει σε υποτίμηση και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Η Ελλάδα και άλλες χώρες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό".

Το Bussiness Insider σημειώνει ότι λόγω του κοινού νομίσματος, η μόνη εναλλακτική είναι η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή το "ψαλίδι" σε μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας (δηλαδή η λιτότητα).

Οι δύο δρόμοι

"Βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της εναλλακτικής. Η οικονομία καταρρέει και η αναρχία απειλεί τη χώρα", σημειώνει ο αρθρoγράφος, ο οποίος υποστηρίζει ότι πλέον υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι:

1. Η Ελλάδα βγαίνει από την Ευρωζώνη και επιστρέφει στη δραχμή

2. Η Γερμανία να επιδοτήσει τα ελλείμματα και να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

Ο πρώτος δρόμος, στον οποίο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, πορεύεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, θα καταστρέψει τη χώρα μας και δεν θα βοηθήσει την ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα θα προκαλέσει ντόμινο, το οποίο αυτή τη στιγμή μοιάζει αναπόφευκτο.

Η δεύτερη απάντηση στην κρίση, το να χρηματοδοτήσει η Γερμανία την Ελλάδα με περισσότερη ένταση, μοιάζει ανεδαφική, αλλά έχει ξαναγίνει και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν!

Όπως αναφέρει o Bussiness Insider, οι πλούσιοι Γερμανοί, ήδη χρηματοδοτούν τους φτωχότερους της Ανατολικής Γερμανίας. Επίσης, οι πλούσιες Πολιτείες στις ΗΠΑ, στηρίζουν τις πιο φτωχές.

Έτσι, αυτό θα μπορούσε να συμβεί και εντός της Ευρωζώνης, μεταξύ των εταίρων.

"Αυτές είναι οι εναλλακτικές σου Ευρώπη. Σταδιακή διάλυση ή μεγαλύτερη ενοποίηση. Πρέπει να διαλέξεις. Στο μεταξύ σταματήστε να υποκρίνεστε ότι η λιτότητα θα λύσει το πρόβλημα. Δεν θα το λύσει και στο μεταξύ θα κάνει τη ζωή των Ελλήνων επικίνδυνη, χαοτική και μίζερη" καταλήγει ο Henry Blodget.

 

  Δύο,λοιπόν, είναι οι εναλλακτικές λύσεις, η εξής... ΜΙΑ: Η ισχυρή οικονομία της Γερμανίας να επιδοτήσει τα ελλείμματα και να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέου. Απλά πράγματα,τόσο απλά.

Προβολείς] Σ’ ευχαριστώ, ω Γερμανία

Του Μιχάλη Τσιντσίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ  ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σ' ευχαριστώ, ω Γερμανία. Σ' ευχαριστώ που είσαι τόσο απεχθής. Τόσο υπέροχα ικανή να φταις για όλα.

Εσύ δεν διέφθειρες το πολιτικό μας σύστημα; Εσύ δεν μόλυνες - ψηφιακώς και υποβρυχίως - τους άσπιλους ευπατρίδες που μας διακονούσαν; Εσύ τους χάλασες, όπως χάλασες κι εμάς, φυτεύοντας Μπέμπες, Καγιέν και Μερσεντές στο φαντασιακό μας.

Μόνο το ανάθεμα σου πρέπει, Γερμανία. Χωρίς εσένα θα είχαμε καταφέρει να εισπράξουμε κάτι περισσότερο από το ένα τοις εκατό των βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο. Χωρίς τη βαριά σκιά σου, θα είχαμε εξυγιάνει το κράτος. Θα είχαμε ξεριζώσει τις ελλειμματικές παραφυάδες του. Θα είχαμε καλύτερα νοσοκομεία. Καλύτερες εφορίες. Καλύτερα πανεπιστήμια.

Εσύ καθήλωσες την οργιώδη παραγωγή μας. Σακάτεψες τη ρωμαλέα μας ανταγωνιστικότητα. Εσύ καταδικάζεις στην αχρησία τους νόμους που ψηφίζουμε. Καθυστερείς τα δικαστήριά μας.

Δεν είναι όμως για όλα αυτά που λατρεύω να σε μισώ, Γερμανία. Είναι πρωτίστως γιατί βοηθάς τον κόσμο να 'ναι απλός. Επίπεδος. Ασπρος ή μαύρος. Χρεώνεσαι ό,τι είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Κι ό,τι είναι δυσάρεστο να ειπωθεί, το καλουπώνεις.

Χάρη σε σένα δεν έχουμε πολλά και σύνθετα προβλήματα. Εχουμε ένα πρόβλημα και είσαι εσύ.

Χάρη σε σένα και το ρυπαρό σου παρελθόν νιώθουμε πάλι ήρωες, πάλι αθώα σφάγια της Ιστορίας.

Χάρη σε σένα βολευόμαστε στην ευκολία των στερεοτύπων. Στην αγλωσσία των συνθημάτων. Στους θούριους της δεισιδαιμονίας.

Σ' ευχαριστώ, ω Γερμανία. Μάνα των κακών. Μαμμή της αγανάκτησης. Πηγή της πιο υπνωτικής παραμυθίας.

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 

 Πάλι με χαρά μας  φιλοξενούμε τον Τσιντσίνη με ωραίο ,σταράτο κείμενο, σπαθάτες κουβέντες.  Πάντα τέτοια.

Το στοιχείο της Μεταπολίτευσης που εξανδραπόδισε το παραγωγικό τμήμα του λαού

Το τέλος της «λαολειχίας»

Του Θανάση Διαμαντόπουλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
Το καθαρευουσιάνικο ρήμα «λείχω», που στη δημοτική σημαίνει «γλείφω», είναι κυρίως γνωστό από τη συμβολή του στη δημιουργία του δεύτερου συνθετικού λέξεως η οποία υποδηλώνει συνήθη σεξουαλική πράξη. Αντίθετα, αυτό που θα μπορούσε να προσδιοριστεί ως «λαολειχία» υπήρξε ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά της ιστορικοπολιτικής περιόδου που έμεινε γνωστή ως Μεταπολίτευση.
Ας μείνουμε, στο πρώτο και βασικότερο στοιχείο της πραγματικότητας που οικοδομήθηκε στα μεταδικτατορικά χρόνια. Δεδομένου πως διαχρονικά κυρίαρχο αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού υπήρξε η απορρόφηση ενός τουλάχιστον μέλους κάθε οικογένειας στο Δημόσιο, στη συνέχεια δε η άνευ επίμοχθης προσφοράς εργασίας απρόσκοπτη μισθοδοσία από αυτό, αναπόφευκτο παρακολούθημα της μεταπολιτευτικής «λαολειχίας» υπήρξε αυτό που στην πραγματικότητα εξανδραπόδισε, πρόσφατα δε εξαθλίωσε, το παραγωγικό τμήμα του λαού, το οποίο όφειλε να συντηρεί τις στρατιές των εν λόγω αργόμισθων: οδηγηθήκαμε σε ακραία πολιτική ενδυνάμωση των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, ειδικευμένων στην προστασία του «ιδανικού» τής άνευ εφίδρωσης άνετης και ασφαλούς διαβίωσης. Οι εν λόγω αναγορεύτηκαν σε ντε φάκτο συγκυβερνήτες της χώρας, απολαμβάνοντες τιμών, προνομίων αλλά και προοπτικών περίλαμπρης προσοδοφόρου πολιτικής σταδιοδρόμησης.
Εύλογα, επομένως, το μετά από ένα σημείο δυσβάστακτο κόστος αυτού του δομικού στοιχείου της Μεταπολίτευσης την οδήγησε στο σημερινό επονείδιστο τέλος. Αν, όμως, το τέλος-κατάρρευση της Μεταπολίτευσης ήταν ήδη εγγεγραμμένο στις αρχές της, το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να λεχθεί και για την κυβέρνηση που συγκροτήθηκε το 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου. Μόνο που οι κύκλοι των κυβερνήσεων είναι πολύ πιο σύντομοι από αυτούς των ιστορικοπολιτικών περιόδων. Πράγματι, λοιπόν, το επίσης επονείδιστο τέλος και της κυβέρνησης του τρίτου των Παπανδρέου βρισκόταν ήδη στο ξεκίνημά της: στην αφελή και αστόχαστη συνέχιση τότε των παροχών, στη συμπερίληψη στο κυβερνητικό σχήμα κάποιων ανεκδιήγητων κυριών, οι οποίες θεωρούσαν «ευγενές άθλημα» να ανθίστανται σε κάθε δημοσιονομική περιστολή και σε κάθε εξυγιαντική παρότρυνση των ξένων εταίρων ή δανειστών μας, αλλά και στη διατήρηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ενός απίστευτου παλαιοπασοκικού τύπου, που ρωτούσε κάθε κυβερνητικό παράγοντα προτιθέμενο να αντισταθεί στη διαιώνιση της χαζοχαρούμενης δημοσιονομίας: «Ξέρετε σε ποια κυβέρνηση είστε, κύριε;»

Η παταγώδης, ωστόσο, κατάρρευση του συστήματος της Μεταπολίτευσης και του κόμματος που κατεξοχήν εξέφρασε αυτό το σύστημα, δημιουργεί σήμερα πολιτικό κενό, το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Η «αντισυνδικαλιστική» κίνηση των τριών υπουργών Διαμαντοπούλου - Λοβέρδου - Ραγκούση, εκ των πραγμάτων εμπεριέχουσα το σπέρμα ενός μελλοντικού πολιτικού σχήματος, ασφαλώς και κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Η πολιτική ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας τους είναι, όμως, λογικό να συνυπάρξει με εκδήλωση αντίστοιχης πρωτοβουλίας και στο άλλο ημισφαίριο του πολιτικού μας συστήματος, από όσους και εκεί αρνούνται την ανεύθυνη και ανέξοδη εθελοτύφλωση (αυτοί, όπως λέγεται, είναι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ίσως ο Νίκος Δένδιας κ.λπ.).
Αν τα δύο αυτά πιθανά μελλοντικά σχήματα κινηθούν παράλληλα, η Μεταπολίτευση θα έχει τελειώσει, γιατί θα έχει ολοσχερώς καταρρεύσει το κυρίαρχο κομματικό σύστημα στο οποίο αυτή στηρίχτηκε. Αν, αντίθετα, κινηθούν συγκλινόντως, η Μεταπολίτευση θα έχει τελειώσει, γιατί θα έχει ολοσχερώς καταρρεύσει η κυρίαρχη ιδεολογική βάση πάνω στην οποία αυτή οικοδομήθηκε και αναπαρήχθη. Σε κάθε περίπτωση, η λιγότερο πρωτότυπη διαπίστωση που μπορεί να γίνει στις ημέρες μας είναι ότι ζούμε σε μια φάση μετάβασης και βιώνουμε τις ωδίνες της γέννησης του νέου.
(ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ) ΑΣΧΕΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Η «εναλλακτική» εκδοχή της Μεταπολίτευσης που είναι η «ηγερία του φιλολαϊκού» Κυρία Λιάνα Κανέλλη, στις αναρίθμητες τηλεοπτικές της εμφανίσεις - οι οποίες κάνουν αρκετούς εχέφρονες Ελληνες να συνειδητοποιούν πόσο ευμενής υπήρξε η Ιστορία με την πατρίδα μας κατά τη δεκαετία του 1940 - διερωτάται συχνά πότε έγινε δημοψήφισμα στη χώρα μας, ώστε «να πάρει επιτέλους ο λαός τις τύχες του στα χέρια του». Ας μου επιτραπεί να της υπενθυμίσω μία τουλάχιστον φορά, όχι πολύ πρόσφατη, είναι αλήθεια, αλλά ωστόσο εξαιρετικά χαρακτηριστική ως προς τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της μεθόδου έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας: στα τέλη του 1920, με τεράστια ανόθευτη πλειοψηφία και ενθουσιασμό απροσμέτρητο ο ελληνικός λαός αποφάσισε δημοψηφισματικά την επάνοδο στον θρόνο του γερμανόφιλου βασιλιά Κωνσταντίνου, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των δυνάμεων που είχαν κερδίσει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ηταν αδιαφιλονίκητα μια αντιδυτική και «αντιστασιακή» ψήφος και στάση, από αυτές που λατρεύει η Κυρία Κανέλλη. Οι συνέπειές της φάνηκαν ενάμιση χρόνο αργότερα, με τη Μικρασιατική Καταστροφή στα τέλη του καλοκαιριού του 1922…
Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου

Κάποιος  θα ορκιζόταν πως ή ο Θ. Διαμαντόπουλος μας διαβάζει εδώ ανελλιπώς, ή εμείς διαβάζουμε ... τις σκέψεις του. Τίποτα απ΄όλα αυτά. Τα λογικά, τα αυτονόητα, τα πασιφανή τα υιοθετούν "με την πρώτη" οι εχέφρονες και χωρίς αντιγραφές ή προσυνεννοήσεις. Μόνο οι ανόητοι τελικά δεν μπορούν ούτε να επεξεργαστούν ούτε να δεχτούν τα μηνύματα της λογικής.

ΧΑΝΤΕΡ ΑΝΤΝΑΝ

[Πρόσωπα] Η πολύτιμη αξιοπρέπεια

Του Γιώργου Αγγελόπουλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
Ο Χάντερ Αντνάν κλείνει σήμερα 58 ημέρες απεργίας πείνας στις ισραηλινές φυλακές, όπου κρατείται σε άθλιες συνθήκες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. Είναι η μεγαλύτερη απεργία πείνας που έχει κάνει ποτέ παλαιστίνιος κρατούμενος. «Η αξιοπρέπειά μου είναι περισσότερο πολύτιμη από την τροφή», λέει. Και είναι πρόθυμος να πεθάνει για να την υπερασπιστεί.
Ο Χάντερ Αντνάν, 33 χρόνων, είναι πατέρας δύο παιδιών και ζει στο χωριό Αραμπεχ, στην περιφέρεια της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης. Η γυναίκα του είναι έγκυος στο τρίτο παιδί τους. Παλαιότερα είχε υπάρξει εκπρόσωπος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ. Προτού συλληφθεί εργαζόταν ως αρτοποιός, ενώ παράλληλα σπούδαζε για να πάρει μάστερ στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Μπιρ Ζέιτ. Στις 17 Δεκεμβρίου, πριν από το χάραμα, μασκοφόροι ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι του. Απείλησαν με τα τουφέκια τους τα μέλη της οικογένειας, τους ηλικιωμένους γονείς του, την έγκυο σύζυγό του και τις δύο κόρες του. Του φόρεσαν κουκούλα, του έδεσαν τα χέρια με χειροπέδες πίσω από την πλάτη και τον έριξαν στο πάτωμα ενός στρατιωτικού τζιπ. Κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του οι στρατιώτες συνέχισαν να τον κλωτσούν και να τον χαστουκίζουν. Στη συνέχεια κρατήθηκε για αρκετές ώρες έξω στο κρύο, με τα χέρια του πρησμένα από τις χειροπέδες, με το κάτω χείλος του κομμένο να αιμορραγεί. Την επομένη ανακρίθηκε από τη Σιν Μπετ: τον έδεσαν σε μια καρέκλα σε στάση που του προκαλούσε αφόρητους πόνους και τον κράτησαν δεμένο σε όλη την ανάκριση.
Αραγε σε ποια στιγμή αποφάσισε να αρχίσει απεργία πείνας; αναρωτιέται η Αμίρα Χας στη «Χααρέτζ». «Ηταν όταν έβριζαν και απειλούσαν ότι θα βλάψουν την οικογένειά του; Ή όταν οι ανακριτές άρχισαν να τραβούν βίαια τα γένια του; Ή μήπως όταν ένας από τους ανακριτές έτριψε το δάχτυλό του στα παπούτσια του και μετά το έσυρε πάνω στο μουστάκι του Αντνάν; Ή ήταν όταν δεν του επέτρεψαν να προσευχηθεί;».
Χωρίς να το έχει προσχεδιάσει, ο Χάντερ Αντνάν κήρυξε απεργία πείνας και παρέμεινε σιωπηλός στην υπόλοιπη ανάκρισή του, που διήρκεσε πολλές ημέρες. Και η αποφασιστικότητά του ενισχύθηκε όταν πληροφορήθηκε ότι βρίσκεται υπό καθεστώς «διοικητικής κράτησης», που αποτελεί στην πραγματικότητα κράτηση επ' αόριστον χωρίς δίκη, ούτε καν απαγγελία κατηγοριών.
Ο Αντνάν έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Σάφεντ και κρατείται δέσμιος στη νοσοκομειακή κλίνη, παρότι βρίσκεται στο χείλος του θανάτου. Οι συνήγοροί του έχουν καταθέσει προσφυγή κατά της κράτησής του και ο στρατιωτικός δικαστής αναμένεται να αποφανθεί αυτή την εβδομάδα. Χθες εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της φυλακής Οφερ ζητώντας την αποφυλάκισή του. Δεκαέξι άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ που χρησιμοποίησαν εναντίον τους οι ισραηλινές δυνάμεις και τέσσερις συνελήφθησαν. Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις δημοσιογράφοι και ένας οδηγός ασθενοφόρου.

 Απίστευτη βαρβαρότητα! Οι Ισραηλινοί δε σέβονται την ιστορία τους.  Ασεβούν στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.  Ντροπή, ντροπή! 

Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ. Επιτέλους!

 

                                                13-2-2012

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ "ΕΚΑΨΕ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

                              ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (13.02.12)

 

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

Με νέα οξύτατη αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με το ΚΚΕ και δευτερευόντως τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την έγκριση του νομοσχεδίου που θα οδηγήσει στη νέα δανειακή σύμβαση και την αναδιάρθρωση (PSI) του δημοσίου χρέους.

Τα κόμματα της Αριστεράς (καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ) αντέδρασαν στη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται κάθε ίχνος συνταγματικής τάξης και κοινοβουλευτισμού.

   Κόντρα εκτός ορίων Βενιζέλου-ΚΚΕ

 12-2-2012

Πανδαιμόνιο στη Βουλή, λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης για το Μνημόνιο 2. Αφού τοποθετήθηκαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί είναι κατεπείγον το νομοσχέδιο, μίλησε για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, προειδοποιώντας για πολύ δύσκολες μέρες σε περίπτωση που δεν περάσει το νομοσχέδιο.

Στο σημείο αυτό, ο Ευ. Βενιζέλος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι για αρκετά λεπτά διέκοψαν τον υπουργό Οικονομικών.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος εκτόξευσε τα χαρτιά με το μνημόνιο, πράξη που στηλίτευσε ο πρόεδρος της Βουλής.

"Τραμπουκίζετε. Δεν θα περάσει η δική σας αντίληψη κυρίες και κύριοι του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων που οδηγείται τη χώρα στην καταστροφή" απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

"Περήφανη είναι η χώρα που ξέρει την αλήθεια και σώζει τον εαυτό της", φώναζε ο κ. Βενιζέλος εν μέσω αποδοκιμασιών από τους βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και τον Πάνο Καμμένο, που ήταν εκτός εαυτού και φώναζε.

Ο πρόεδρος της Βουλής μάταια προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη.

"Θα κάνει το γύρο του κόσμου η πράξη του κ. Μαυρίκου. Εξευτελίζετε τη χώρα και την οδηγείτε στην καταστροφή" είπε οργισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε.

"Αν νομίζετε ότι θα οδηγήσετε την διαδικασία σε αδιέξοδο και θα τιμωρήσετε την τρόικα και το ΔΝΤ είστε γελασμένοι. Τον ελληνικό λαό τιμωρείτε"

Ευήθεια,ατομικό μικροσυμφέρον-δημαγωγία  των βουλευτών του ΚΚΕ; ΄Οχι, βέβαια. Τότε μένει η κομματική "τύφλα".

Ε,ναι. Εδώ έκαναν  εγκληματικά λάθη το Ιστορικό ΚΚΕ και ιστορικές μορφές -"ογκόλιθοι" (π.χ Ζαχαριάδης) και δε θα κάνει το ΚΚΕ της Αλέκας-Λιάνας και του "νάνου" κυρίου Μαυρίκου

Τελευταία ανανέωση ( 04.04.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS