HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2246294
H "ISTORIKH DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS",4/3- 10/3/2012
05.03.12

 

                                        

Αν παρομοιάζαμε την ελληνική οικονομία με τρένο, οι τρεις πιο ισχυρές ατμομηχανές του αυτή την ώρα, είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός.

Είναι ανεπίτρεπτο σε μια χώρα με τέτοιες παραδοσιακακές και αποδεδειγμένα παραγωγικές μορφές πρωτογενούς οικονομίας, να υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν μ΄αυτές, αλλά προτιμούν να βγαίνουν στους δρόμους, για να επαιτήσουν με πορείες, καταλήψεις, βανδαλισμούς... δανεικό χρήμα. Με χίλια επίθετα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη συμπεροφορά τους. Διαλέγουμε το χειρότερο: ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ.

 

       Νίκος Αδαμόπουλος  δρ. Ιστορίας (Hist.D)

 

           Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                        ΜΕΣΑ ΑΠΟ

1. ΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

2. ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ   ΗΟΜΟ-NATURALIS.GR (2007-2012)

                                                                         &&&&

* ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2012

* ΔΕ ΘΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. ΘΑ ΔΙΑΤIΘΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΣΕ “ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ” ΒΑΣΗ 

 

 

 

 

1. " MIA FOTOGRAFIA,HILIES LEXIS"

                                                     10-3-2012

 

"Παπαρήγα: Μορφή εμπαιγμού η συμφωνία για το PSI

Μορφή εμπαιγμού του λαού χαρακτήρισε την συμφωνία για το PSI η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συγκέντρωση γυναικών, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη

 Τάχα χάρισαν στον λαό 100 δισ και του έβαλαν ένα καινούργιο δάνειο 134 δισ. Εμείς εκτιμάμε ότι μόλις το 2015 το χρέος της χώρας θα είναι 400 δισ. και θα το πληρώσει άγρια ο λαός. Πρέπει να προλάβουμε να αντισταθούμε για να μη βραχούμε απ' τις καινούργιες καταιγίδες που έρχονται», υποστήριξε η κ.Παπαρήγα" (ΜΜΕ).

 

Παπαρήγα: Μορφή εμπαιγμού η συμφωνία για το PSI

Λόγος πολιτικά αφασικός και λοβοτομημένος. Η Μαυρογυαλούρος πολιτικός, που "σήμερα" θυμήθηκε τα δάνεια, που θα φτάσουν 400 δισ,"χτες" δεν έβγαζε τσιμουδιά γι΄αυτά. Παλιότερα, όταν καλούσαμε από εδώ το ΚΚΕ να βγει και να μιλήσει καθαρά για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση, "κατάπιναν τη γλώσσα" τους στον Περισσό και ροκάνιζαν κι αυτοί, μαζί με τους "μεγάλους" τις κομματικές επιδοτήσεις. Στο μεταξύ, κάνανε...εργατοπατερική πολιτική με ξένα (δανεικά) κόλυβα.

Δεν πείθετε κανέναν πια,κυρία Αλέκα μας. "΄Ολα τα γουρούνια έχετε την ίδια μούρη".Πόσες φορές θα το πούμε;

 

 

 

 

 

 

 

 

 ___________________________________________________________________________________

"Γ. Παπαθανασίου: Αυτό που έγινε εχθές, φέρει σφραγίδα πτώχευσης «Οι πανηγυρισμοί δεν δικαιολογούνται, φέρει σφραγίδα πτώχευσης αυτό που έγινε χθες και η σφραγίδα πτώχευσης έχει και υπεύθυνους και έχουν ονοματεπώνυμο οι υπεύθυνοι, μην ξεχνιόμαστε"(MME)

 

Γ. Παπαθανασίου: Αυτό που έγινε εχθές, φέρει σφραγίδα πτώχευσης

 Ο τελευταίος ανεκδιήγητος υπουργός Οικονομίας του Καραμανλή που θα έπρεπε να είναι φυλακή εδώ και πολύ καιρό,έχει το θράσος να μιλάει για ονοματεπώνυμα ενόχων. Ξεχνά, βέβαια,να μας πει πως πρώτο στη λίστα ενόχων ονοματεπώνυμο  είναι το δικό του.

 ΄Οσο, όμως, την απονομή δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων στην Ελλάδα έχουν αναλάβει  κάποιοι, που αντί να κυνηγούν τους πραγματικούς ενόχους, κατασκευάζουν τέτοιους, οι Παπαθανασίου  θα συνεχίζουν να έχουν και το μαχαίρι και το...πεπόνι!  

 

 

 

 

                                                              9-3-2012

"Καρατζαφέρης: Να πυροβολεί αστυνομικός όταν απειλείται"

                         

 

 

 

 

                                                                       8-3-2012

"Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κατηγορώ εσένα ,ηλίθιε Ευρωπαίε

Το "We blame you" ενός Βρετανού" (ΜΜΕ)

 

                                           Αλκίνοος, "ΟΛΑ τα λεφτά"!

ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ)  ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

(Πιο κάτω δημοσιεύονται ολόκληρο το κείμενο του Αλκίνοου Ιωαννίδη και τα σχόλιά μας (ETSI TA "VLEPOUN" ALLI) .

 

 

                                                          

«Πάω με διάθεση μόνο να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες αυτό το διάστημα, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, ούτε είχα υπόψη μου να αναλάβω τέτοια πόστα κάνω μία εξαίρεση στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές που δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει, αν μπορεί, και νομίζω ότι κάτι θα προσφέρω», δήλωσε ο κ.Μπαμπινιώτης (MME)

 

 

Γνωρίζουμε πως ο πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων δεν έχει ευελιξία ούτε δυνατότητα άρνησης  για τη στελέχωση της κυβέρνησής του με πρόσωπα, τα οποία προτείνονται από τα κόμματα που τον στηρίζουν και τον δεσμεύουν να τα χρησιμοποιήσει.΄Ομως, όταν πρόκειται για εξωκοινοβουλευτικούς, ο πρωθυπουργός έχει, νομίζουμε, την ευχέρεια να επιλέγει, αν μη τι άλλο, εκείνους που διαθέτουν την “έξωθεν καλή μαρτυρία” και να απορρίπτει αυτούς που την έχουν απολέσει και έχουν και μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα της χώρας. Και η επιλογή Μπαμπινιώτη για τη θέση του υπουργού Παιδείας ήταν χείριστη επιλογή. Ο Μπαμπινιώτης εκφράζει την ελληνική παθογένεια της Εκπαίδευσης (και όχι μόνο της πανεπιστημιακής) στο σύνολό της και σε όλες της μορφές της. Μέτριος, ως κακός επιστήμονας, αδίστακτος έμπορος, που εκμεταλλεύτηκε κατά κόρον την ιδιότητά του και τα ποικίλα “κονέ” που διαθέτει στην ελληνική “βιομηχανία ενημέρωσης” για την προώθηση στην αγορά “συγγραφικών προϊόντων”, τα οποία, τουλάχιστον ως επιστήμονα, δεν τον τιμούν και αποδεικνύουν την επιστημονική και επαγγελματική του ένδεια. Από την άλλη, ως ακραιφνής κομματικός, με ισχυρές διασυνδέσεις στο κόμμα της Δεξιάς και μέλος της ομάδας των “Νεο-Ορθόδοξων”, κατάφερε να ανελιχθεί χάρη σ΄αυτά τα...προσόντα. Ισχυρός επίσης εκπρόσωπος του νεποτισμού στα πανεπιστήμια,ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα κράτησε, αφού ο γιος του εδώ και χρόνια υπηρετεί με διάφορες “ιδιότητες” στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής. (Για το θέμα έχουμε ξαναγράψει εδώ με αφορμή δριμύτατες και επώνυμες καταγγελίες σε βάρος του υιού και της ομάδας δικηγόρων,που έχουν και “έδρες” στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο).

Κύριε, πρωθυπουργέ,επιμένουμε. Η “έξωθεν καλή μαρτυρία”, το “ποιος είναι ποιος” ,νομίζουμε πως πρέπει να αποτελεί καθοριστικό κριτήριο αυτή την ώρα για τις επιλογές των στελεχών της κυβέρνησής σας .Κι αυτή η επιλογή Μπαμπινιώτη, επαναλαμβάνουμε, υπήρξε χείριστη!

 

 

 

                                                           6-3-2012

                  " ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: “Αναγκαία η «αναστήλωση» του έθνους"

Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κίνδυνο, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών, δικά μας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην ομιλία του στο γεύμα που παρέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για την σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Το συσχετισμό ανάμεσα στην αναστήλωση των εικόνων και την αναστήλωση του έθνους είχαν κάνει νωρίτερα οι πολιτικοί στις δηλώσεις τους έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, όπου τελέσθηκε η λειτουργία για γιορτή της Ορθοδοξίας, παρουσία του κ. Παπούλια”  (ΜΜΕ) 

 

 

Αισιοδοξία και αυτοκριτική από Παπούλια, Ιερώνυμο

 

Γράφαμε πως οι ομνύοντες στο όνομα του κράτους έθνους προσπαθούν με “δεκάρικους" Γυμνασιαρχών σε εθνικές επετείους να απεκδυθούν των ευθυνών τους και να τις...επιμερίσουν στις πλάτες όλων μας. Εν προκειμένω, ο υπόδικος για “εσχάτη προδοσία” Κάρολος Παπούλιας στο όνομα της εθνικής μπουρδολογίας, καθιστά ενόχους όλους τους ΄Ελλληνες, με το...σκεπτικό πως ανήκομεν ΟΛΟΙ στο ανάδελφον ελληνικόν έθνος.΄Ετσι ,εγώ που δε συμμετείχα σε κανένα από τα εγκλήματα του Κάρολου (δεν άσκησα αισχρή, πασοκική εξουσία,δεν ορκίστηκα πως δάνεισα τον αρχηγό του κόμματός μου, για να καλύψω τις “πομπές” του, δεν αποποιήθηκα των ευθυνών μου ,ως πρόεδρος δημοκρατίας ,και έπραξα ό,τι ήταν εφικτό ,για να ανατρέψω την πορεία της χώρας στην καταστροφή), είμαι ομοίως ένοχος μ΄αυτόν και τους άλλους συν-διαχειριστές της εξουσίας.

΄Οχι,κύριε, Παπούλια. Δεν είμαστε όλοι ίσιοι και όμοιοι!

( Αυτή τη φορά,όμως, δε θα τη γλυτώσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε ,δικάζεται για πολύ λιγότερα εγκλήματα από τα δικά σου. Σύ, προς το παρόν, τη σκαπουλάρεις.΄Οχι, όμως, για πολύ. Να το θυμάσαι).

 

 

                                                          

                                                       5-3-2012

"Δεκάδες συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

Δεκάδες μέλη της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός blogger Αλεξέι Ναβάλνι, συνελήφθησαν απόψε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Μόσχα που είχε ως στόχο να καταγγείλει τη νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.
 "Γεια σε όλους από την κλούβα της αστυνομίας", έγραψε ο Ναβάλνι στο λογαριασμό του στο Twitter μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, έχει συλληφθεί και ο ηγέτης της άκρας αριστεράς Σεργκέι Ουντάλτσοφ. (MME)
Δεκάδες συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

 Η άγρια δικτατορία του Πούτιν  απροσχημάτιστα πλέον "δείχνει  τα δόντια" της. Ας της δείξουμε κι εμείς τα... δικά μας.

Αλλά, ο νέος "Στάλιν" της Ρωσίας δεν είναι μόνο ο σφαγέας των ακτιβιστών της Ρωσίας και ο εισηγητής της κατάργησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν είναι μόνο αφεντικό της ρώσικης μαφίας, που ελέγχει  με το ποινικό έγκλημα  όλες τις πτυχές της ζωής στη χώρα. Είναι και ηθικός αυτουργός της αιματοχυσίας στη Συρία.

Τί κάνουν οι Διεθνείς και οι Ευρωπαϊκοί οργανισμοί; Θα αφήσουν έναν κατάπτυστο δικτάτορα να παρέχει κάλυψη στους δολοφόνους 500 μικρών παιδιών στη Συρία και στους φονταμενταλιστές του Ιράν που ετοιμάζονται να κάνουν τη Μεσόγειο πυρηνικό ολοκαύτωμα;

 Ντροπή!

 

                                                                       4-3-2012

 

 "'Εβαλε τα κλάματα ο Πούτιν... γιορτάζοντας το θρίαμβο! "Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν 'ναι' στη μεγάλη Ρωσία".

 

 - Συγκεντρώνει 62% με καταμετρημένο το 16% των ψήφων
- Δάκρυσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στους 110.000 οπαδούς του που συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα
- Στο 58,3% η συμμετοχή στις εκλογές
- Καταγγελίες για νοθεία από την αντιπολίτευση
- Για 3.000 παραβιάσεις μιλούν οι εθελοντές παρατηρητές

Οι κάλπες έκλεισαν και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιστρέφει στην προεδρία της Ρωσίας για μια τρίτη θητεία, παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης των τελευταίων μηνών.(MME)

 


 

O δικτάτορας της Ρωσίας, ο σύμμαχος του Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ και του ΄Ασαντ ... νικητής στις στημένες εκλογές ελέω   "ψήφου' μιας  εθνικιστικής, υστερικής ανθρωπόμαζας.

Πρώτη πολιτική δύναμη της  Ρωσίας (κι εδώ) η ΑΠΟΧΗ.

 

2." DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS  MIA AVLI

 

                                               10-3-2012                     

 "Τα ονόματα των κατηγορούμενων του κυκλώματος του ΙΚΑ Καλλιθέας

 Σε περισσότερα από 500 άτομα επεκτείνεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΙΚΑ, για τη μεγάλη απάτη, εκατομμυρίων ευρώ, που αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα του ιδρύματος στην Καλλιθέα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν το απόγευμα για τη σοβαρή υπόθεση, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας Νίκος Μάρκου και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων, πρόκειται για ένα πραγματικό όργιο κλοπής σε βάρος του ΙΚΑ, με κέρδη «μαμούθ» για τα μέλη του κυκλώματος.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, μέχρι στιγμής προκύπτει ότι από τις 244 περιπτώσεις, τα επιδόματα «μαϊμού» που εισέπρατταν οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες τους, ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ, αλλά εξετάζονται και άλλες 260 περιπτώσεις που ενδέχεται να τριπλασιάσουν αυτό το ποσό και να το ανεβάσουν στα 18-20 εκατομμύρια ευρώ από το 2003 που άρχισε η δράση του κυκλώματος.

                   

 1. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ Ελένη του Ανδρέα και της Ελένης, που γεννήθηκε την 27-07-1957 στην Τριταία Ιτέας Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής.

2. ΠΑΤΕΡΑΚΗ Χριστίνα του Ευτυχίου και της Δέσποινας, που γεννήθηκε την 20-6-1962 στον Πειραιά και κατοικεί στον 'Αλιμο Αττικής.

3. ΦΕΡΡΑ Χρυσούλα του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 14-05-1960 στη Γουριώτισσα Αιτωλοακαρνανίας και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής.

4. ΣΟΥΡΙΔΗ Χριστίνα του Δημητρίου και της Όλγας, που γεννήθηκε την 25-12-1944 στη Στυλίδα Φθιώτιδος και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής.

5. ΚΑΡΑΪΣΚΟ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ευανθίας, που γεννήθηκε την 3-5-1949 στην Αρτονίνα Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής.

6. ΑΙΜΑΤΙΔΗ Παναγιώτη-Αλέξανδρο του Παρθένη και της Δανάης, που γεννήθηκε την 6-2-1969 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής.

7. ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνη του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 12-11-1946 στην Ερμούπολη Σύρου Κυκλάδων και κατοικεί στην Κότρωνα Γυθείου Λακωνίας." (ΜΜΕ)

  Στη χώρα της λαμογιάς,της απάτης,της διαφθοράς και τη σήψης,τίποτα πια δεν ξενίζει κανέναν. 

 

 

                                                      9-3-2012

 

                          Ελληνικές λεπτομέρειες... ουσίας.

Σύνταγμα χτες, αυτόπτης μάρτυς ο γράφων. Ακριβώς πιο πέρα από το ταχυδρομείο,στο περίπτερο, σταθμευμένη μια κλούβα γεμάτη αστυνομικούς. Στα 10 μέτρα ,ακριβώς στο φανάρι, διπλοσειρές ταξί έχουν καταλάβει τh μιάμιση λωρίδα του οδοστρώματος και οι οδηγοί σε ομαδούλες έξω από τα αμάξια,να χαριεντίζονται, να πίνουν καφέ,να καπνίζουν. Αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες (ο οδηγός ΄Ελληνας του εξωτερικού ,όπως λίγο αργότερα προέκυψε) που αδυνατεί να πιστέψει ό,τι βλέπουν τα μάτια του, φρενάρει απότομα και επικίνδυνα, για να μην πέσει πάνω στο παρκαρισμένο ταξί, νομίζοντας πως για να είναι σταματημένα εν μέση οδώ τόσα αυτοκίνητα, κάποιο τρακάρισμα θα είχε γίνει. Βλέποντας, όμως, τα "πανηγύρια" των οδηγών, αντιλαμβάνεται πως ...βρίσκεται στην Ελλάδα,όπου ως γνωστόν όλα επιτρέπονται, πηγαίνει πιο πέρα, παρκάρει κανονικά ,γυρίζει στην κλούβα, βρίσκει τον επικεφαλής αξιωματικό , του δίνει πλήρη αναφορά των στοιχείων του και κάρτα πιστοποίησης της ιδιότητας του (δημοσιογράφος-΄Ελληνας, μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού), του δείχνει την καραμπινάτη παράβαση των ταξιτζήδων, του εξηγεί τον κίνδυνο που διέτρεξε από το φρενάρισμα ((που θα συνεχιστεί και με άλλους)  και του ζητάει  να του εξηγήσει, γιατί επιτρέπουν μπροστά στα μάτια τους τόσοι αστυνομικοί να γίνεται τέτοια παράβαση του νόμου. Ο αξιωματικός, αντί να "καταπιεί τη γλώσσα" του” και να ζητήσει συγγνώμη για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του, του κάνει...παρατήρηση πως είναι προκατειλημμένος με τους ΄Ελληνες και την Ελλάδα και φυσικά κανένας από τους αστυνομικούς δεν κουνήθηκε να πάει να διώξει τα ταξί ,για να ανοίξει ο δρόμο. Ο συμπατριώτης τα “παίρνει κρανίο” με το θράσος του αξιωματικού να κάνει παρατήρηση στον καταγγέλοντα και όχι στον παραβάτη (γνωστό φαινόμενο στην Ελλάδα), ακολουθεί καυγάς τρικούβερτος, ο οποίος τελειώνει με την...υπόσχεση του δημοσιογράφου πως θα δημοσιοποιήσει το θέμα στο εξωτερικό, για να βλέπουν οι ξένοι το “μαύρο χάλι” μας από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικρά. Προλαβαίνω και τον πλησιάζω, τον ηρέμησα,τον κέρασα κι έναν καφέ να συνέλθη και για καμιά ώρα “κλαίγαμε” μαζί τη μοίρα της χώρας και σιχτιρίζαμε τους πανάθλιους που την κατάντησαν σ΄αυτό το χάλι.

2.Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σήμερα. Είμαι από νωρίς στο ισόγειο του κτιρίου, για να κάνω μια αίτηση. Κόσμος και λαός να περιμένει,υπολόγισα τη σειρά μου μετά από 2 ώρες, και ας ήρθα από τα ξημερώματα. ΄Ενας γέροντας κάποια στιγμή,θέλει να πάει τουαλέτα,αλλά η πόρτα είναι...κλειδωμένη. Δεν υπάρχει του λένε άλλη τουαλέτα στο κτίριο των 8 ορόφων ή, και αν υπάρχει, δεν ...επιτρέπεται να πάει. Δεν μπορεί να βαδίσει καλά και τον βλέπω πως είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Τον παίρνω, τον βοηθάω να βγει έξω, μου ψιθυρίζει πως έχει προστάτη και πρέπει να κατουρήσει οπωσδήποτε, κάνουμε αγώνα δρόμου, για να βρούμε κανένα καφενείο, αλλά...δεν προλαβαίνουμε. Το “κακό” είχε γίνει. Κατουρήθηκε ο άνθρωπος πάνω του.

Η συνέχεια. Γυρίζω πίσω,τα "ψέλνω" στον θυρωρό για αυτό το αίσχος να μην υπάρχει τουαλέτα σε μια τέτοια υπηρεσία, αδιάφορος εκείνος, αλλά περισσότερο μου κάνει εντύπωση πως από τους 50-100 παριστάμενους κανείς, ούτε πριν προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον γέροντα, ούτε τώρα συμμετείχε στη διαμαρτυρία.  ΄Εχει, όμως, και άλλη συνέχεια η σημερινή περιπέτεια στην ίδια υπηρεσία. Με τούτα και με τα άλλα, η φωτεινή επιγραφή δείχνει το νούμερό μου, τη σειρά μου. Βγάζω τα χαρτιά μου και κατευθύνομαι στο παραθυράκι να τα δώσω. Βλέπω,όμως, κάποιον να χώνεται ,να πηγαίνει μπροστά από μένα στον κισέ ,να αφήνει τα χαρτιά του και να λέει συνωμοτικά στην υπαλληλο που τον ρωτούσε  αν είναι η σειρά του”. Δεν είναι, αλλά έχω παράνομα παρκάρει έξω και πρέπει να... φύγω. Δε χάθηκε και ο κόσμος,αν με εξυπηρετήσεις... εκτός σειράς”!

Είτε στη ουσία είτε στη λεπτομέρεια,όπου κι αν τον πιάσεις τον ΄Ελληνα, “λερώνεσαι”. Αλλοίμο σ΄εκείνον που ζει στη χώρα αυτή και έχει φιλότιμο και πέτσα. Είναι χαμένος από χέρι.

 

 

 

                                                      8-3-2012

 

"Εκτός απο τον πρώην γ.γ. πληροφοριακών συστημάτων οι εφοριακοί μήνυσαν και τον διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ.Μήνυση κατά του Διομήδη Σπινέλη τέως γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων και του Νικόλαου Λέκκα διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ και προέδρου του Β΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλήλων Χαράλαμπος Νικολακόπουλος.

Η μήνυση, σύμφωνα με την Ομοσπονδία αφορά συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», οτι υπάρχει «εκτεταμένη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

Υπενθυμίζεται οτι στη συγκεκριμένη εκδήλωση είχε αναφερθεί οτι στις εφορίες επικρατεί το σύστημα 4-4-2. ώς μηχανισμός διανομής των εσόδων του κράτους μεταξύ εφόρων, ελεγκτών και του δημοσίου. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ, "Η περίοδος της σιωπής και της αποδοχής επιθέσεων, για την Ομοσπονδία μας, έχει περάσει οριστικά. Θα αντιδρούμε πλέον με κάθε πρόσφορο τρόπο, για να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη των σκληρά εργαζόμενων εφοριακών".MME)

 

 

To θράσος των συντεχνιών δεν έχει όρια. "Ο κόσμος τό χει τούμπανο" και οι... εφοριακοί κρυφό καμάρι! Αντί πολλοί απ΄αυτή τη “φάρα” να είναι φυλακή, γιατί είτε με τη μέθοδο, του 4-4-2 είτε με την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους και την ανέπάρκειά τους, έχουν τεράστια ευθύνη για το κατάντημα της χώρας, περνούν τώρα και στην επίθεση με μηνύσεις, ξέροντας πως η... καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Εμ,δε,λαμόγια. Ποιος δικαστής θα τιμωρούσε άνθρωπο σ΄αυτή τη χώρα, γιατί σας συκοφάντησε αν σας αποκαλέσει κλέφτες; Κι αν υπάρχουν, που υπάρχουν ανάμεσά σας και έντιμοι εφοριακοί, αυτοί, δυστυχώς, είναι η εξαίρεση του κανόνα. Κι από τους ταξιτζήδες και τους φορτηγατζήδες και τους μηχανικούς και τους δικηγόρους και τους φαρμακοποιούς και τους μεσάζοντες εμπόρους και όλες τις αισχρές ελληνικές συντεχνίες, που ζητάνε και τα “ρέστα”, την ώρα που οι ίδιοι “δολοφόνησαν” τη χώρα, είστε πρώτοι στη λίστα της διαφθοράς, της συναλλαγής, της απάτης, της λαμογιάς και της ΝΤΡΟΠΗΣ.

Σας το υπογράφουμε μετά... λόγου ιστορικής γνώσης.

 Αλλά, ποιος έχσε την πέτσα όμως να τη βρείτε εσείς;

 

 

 

 

                                                        6-3-2012

 

  “ Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία στην Ελλάδα.Το 42% των καταστημάτων στη Σταδίου έβαλαν λουκέτο” (ΜΜΕ)


Παραμύθια. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Με την οικονομική κρίση η “ανεργία” αυξήθηκε κατακόρυφα, μας λένε. Αλλά, ποια ανεργία ακριβώς; Για να δούμε την πραγματικότητα, έτσι όπως δεν τη δίνει η “βιομηχανία ενημέρωσης”.

Ισχυρό πλήγμα δέχτηκε  ΚΥΡΙΩΣ η παραοικονομία, δηλαδή οι “αεριτζήδικες-παρασιτικές" δουλειές και όσες είχαν ως αντικείμενο το εμπόριο καταναλωτικών αγαθών. Παράδειγμα: Αν πάρει κανείς και περπατήσει έναν εμπορικό δρόμο σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας (Σταδίου για παράδειγμα), θα διαπιστώσει πως από τα 10 μαγαζιά, τα 9 είναι... άχρηστα και πολλά απ΄αυτά συνδέονται κυρίως με τις ανάγκες της γυναίκας -εμπόρευμα. Καταστήματα (και μάλιστα πολυτελή τα περισσότερα) καλλυντικών, φαρμακείων-καλλυντικών, παπουτσιών ,ρούχων-εσωρούχων, κοσμημάτων, διακόσμησης, επίπλων, κινητής τηλεφωνίας ,τράπεζες, εκθέσεις αυτοκινήτων, καφετέριες  κ.λπ. Αυτές οι επιχειρήσεις, φυσικά, απασχολούσαν “εργαζόμενους” και ανθούσαν από την άρρωστη νοοτροπία του κόσμου να “καταναλώνει” άχρηστα στην πραγματικότητα προϊόντα, που ικανοποιούν τη ματαιοδοξία, τις τεχνητές ανάγκες ομορφιάς-εμφάνισης,το σεξισμό και τα γνωστά και χιλιοειπωμένα περί καταναλωτικής μανίας της ανθρωπόμαζας, που τη καλλιεργούν ,τη συντηρούν και την εκμεταλλεύονται οι χειρότεροι εκπρόσωποι της οικονομίας της “αγοράς”.

Τώρα, με την "κρίση", οι συνηθισμένοι στο εύκολο -αδούλευτο χρήμα ΄Ελληνες, αδυνατούν πλέον να το ξοδεύουν σ΄αυτές τις “αγορές” , αφού ξύπνησαν οι Ευρωπαίοι και δεν το διαθέτουν πια αφειδώς και ανεξέλεγκτο, όπως παλιά και ταυτόχρονα έκλεισε και η... στρόφυγγα παροχής “θαλασσοδανείων” από τις τράπεζες. ΄Ετσι, τα μαγαζιά της απάτης και της εκμετάλλευσης της ανοησίας -καταναλωτικής νοοτροπίας μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, έμειναν χωρίς πελάτες, επομένως χωρίς “χοντρά” κέρδη και οι “έμποροι” προτίμησαν να τα κλείσουν. Αποτέλεσμα, να μείνει “΄άνεργο” ένα ευάριθμο μέρος του πληθυσμού, που πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε τέτοιες άχρηστες (και επιβλαβείς) επιχειρήσεις, εκείνοι, δηλαδή, που καμιά σχέση δεν είχαν με εργασία που αφορούσε την παραγωγή για κατανάλωση προϊόντων, απαραίτητων στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών του αγοραστικού “κοινού”. Από κοντά, έχασαν τα “χρυσά” ενοίκια και οι ιδιοκτήτες που νοίκιαζαν σε "τρελές" τιμές τα μαγαζιά τους στους εμπόρους,οι βιοτεχνίες-βιομηχανίες που τους πομήθευαν το άχρηστο αυτό "εμπόρευμα" και πάει... λέοντας. (Αυτού του είδους η "αγορά" είναι σαν τον “πόντο. Λίγο μετά, ξηλώνεται όλη η κάλτσα).

Από την άλλη,όμως, κανένα σοβαρό μαγαζί, ούτε έκλεισε ούτε κινδυνεύει να χάσει πελάτες. Σουπερμάρκετ, φούρνοι, χασάπικα, λαϊκές αγορές αλλά και βιοτεχνίες-βιομηχανίες κατασκευής ειδών ένδυσης, υπόδησης κ.λπ, που δεν στοχεύουν σε πελάτες- “ψώνια” ( δε... βολεύονται παρά μόνο σε μάρκες), αλλά λειτουργούν για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού, δουλεύουν και θα δουλεύουν μια χαρά .

.

Για να μη μιλήσουμε για τον πληθυσμό που εξασφαλίζει τον “επηετανό βίο” (κατά Ησίοδο) με τα χεράκια του από τη “γης” (γεωργοί, κτηνοτρόφοι), όσοι δεν περιμένουν να κλέβουν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε, να εκβιάζουν, κλείνοντας δρόμους με τα τρακτέρ -τανκς ή να περνάνε διπλο-τριπλο-ζύγι το μπαμπάκι-χρυσάφι στους συνεταιρισμούς, αυτοί κι αν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Και “ψωμί” άφθονο θα  τρώνε πάντα και προπαντός καθαρό και βγαλμένο από τα ευλογημένα χεράκια τους.

Γι΄αυτό, ας μη λυπάτε κανείς τους άεργους, άνεργους, που μυξοκλαίνε. Είναι τεμπέληδες και αν πεινάνε είναι, γιατί δεν μπορούν αυτοί ("υψηλού" επιπέδου ανθρωπόμαζα) να ασχολούνται με τη γη και άλλες... παρακατιανές δουλειές.

“Ουδεν κακόν αμιγές καλού”,φίλοι. Η “κρίση”,το έχουμε ξαναπεί, ήταν η καλύτερη ευκαιρία να μπουν κάποια (πολλά) πράγματα στη θέση τους. Και πρώτα απ΄όλα, να "πέσει η μύτη" των Ελληνάρων, να "φάει η μούρη τους χώμα", που "είχαν πάρει ψηλά τον αμανέ" και ζούσαν τόσα χρόνια παρασιτικά, κλέβοντας και κοροϊδεύοντας την... υφήλιο ολόκληρη. 

 

 

 

***         "Θρίαμβος για τον Πούτιν οι εθνικές εκλογές στη Ρωσία" (ΜΜΕ)               

΄Οντως, ο θρίαμβος της μειοψηφίας. Δείτε πώς θέλει να κυβερνήσει “ο πανάθλιος τύραννος Αριδαίος”-Πούτιν.

Η Αποχή ξεπέρασε το 65%. Τα χαλκεία του Πούτιν έδωσαν περίπου 58% Αποχή. Ας είναι. Θα πάρουμε αυτό το 58% που έδωσαν ως βάση. ΄Αρα, από τους 100 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας, πήγαν να ψηφίσουν οι 42. Απ΄αυτούς, ο δικτάτορας λέει πως πήρε το 65%, δηλαδή, τον ψήφισαν 27. Επομένως, 73 άνθρωποι στους 100 στη Ρωσία δε θέλουν ούτε ζωγραφιστό το τέρας. (Σ΄αυτούς, δε συμπεριλαμβάνεται φυσικά ο πληθυσμός κάτω των 18 ετών που δεν ψηφίζει).΄Ομως, ελέω εκλογικού νόμου και του  "μαύρου" εκλογικού σώματος που τον στηρίζουν, ο αρχιμαφιόζος “αρχηγός” κυβερνά με σιδηρένια πυγμή μια ισχυρή χώρα, που την έχει καταντήσει ένα απέραντο κολαστήριο όχι μόνο για τους ακτιβιστές,αλλά και για όλους εκείνους που δεν ανήκουν στη μαφιόζικη "οικογένεια". 

Γιατί ο Καντάφι ήταν χειρότερος (και σε τί) από τον Πούτιν;

 

 

 

3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

Νταλάρας: "Τα' χω ξαναπεράσει αυτά, στη χούντα"

 NEWS247.gr/

 

 

Ήρεμος και απτόητος εμφανίζεται ο Γιώργος Νταλάρας μετά τις πρόσφατες αποδοκιμασίες σε συναυλίες του στη Νίκαια και στο Ίλιον.

Μιλώντας στα "ΝΕΑ", ο Έλληνας καλλιτέχνης δηλώνει πως έκανε το καθήκον του καθώς συνέχισε να τραγουδά όντας γιαουρτωμένος, ενώ τονίζει πως το πρόγραμμα των συναυλιών του θα συνεχισθεί κανονικά.

 

Αναφέρει δε πως αυτοί που του πέταξαν τα γιαούρτια στο κλειστό γυμναστήριο στο Ίλιον ήταν δύο ομάδων: ακροδεξιοί και ακροαριστεροί.

"Στη Νίκαια ήταν 6 άτομα, στην επόμενη συναυλία 9, και στο Ίλιον πολύ περισσότεροι. Αλλά ξέρετε τι γίνεται; Δεν εκφράζουν μία θέση. Οι μεν χρυσαυγίτες φωνάζουν "φύγε ρε κομμούνι, οι δε φωνάζουν "φασίστα". Ο υπόλοιπος κόσμος όμως είναι ο κανονικός κόσμος που πάει να δει μια συναυλία", λέει χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα, ερωτηθείς αν φοβάται απαντά πως τα έχει ζήσει ξανά όλα αυτά, στη χούντα.

"Στην επταετία παίζαμε σε ένα κέντρο στην Παραλιακή και ήρθε η Αστυνομία να μας συλλάβει. Η ορχήστρα έφυγε και μείναμε ο Νικολόπουλος, ο Λαυράνος κι εγώ".

Παράλληλα, αναφέρει πως δεν ήταν στις προθέσεις του να κάνει πολιτικές συναυλίες, δεν τον βοήθησε κανένα κόμμα.

"Πράξη αλληλεγγύης ήταν και το διαστρέφουν όσοι έχουν συμφέρον να το διαστρέψουν", λέει και απαντώντας σε όσους του καταλογίζουν ότι απέκτησε περιουσία αναφέρει:

"Τους ενοχλεί δηλαδή ότι έκανα τη διαδρομή που έκανα; Που από την Κοκκινιά βρέθηκα σε μεγάλο σπίτι; Μα και οι ίδιοι την ίδια διαδρομή δεν θα ήθελαν να κάνουν; Ας μάθουν λοιπόν ότι ούτε δάνειο πήρα ποτέ και ό,τι έχω είναι δηλωμένο. Όλα στο φως".

"Σήμερα είναι οι εποχές που έρχονται στην επιφάνεια οι τερατώδεις αδυναμίες μας και η δημοκρατία φαίνεται να έχει πάει σε άλλη γη σε άλλα μέρη. Και όσο η δημοκρατία είναι μακριά, αφήνει χώρο στον φασισμό", συνεχίζει ενώ αναφερθείς στη σύζυγό του  Άννα Νταλάρα αναφέρει πως την αγαπά και την εκτιμά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως την ψηφίζει κιόλας.

Σχετικά με το Μνημόνιο δηλώνει πως είναι εναντίον του. "Δεν το ζήτησα και δεν το ψήφισα. Αν με ρωτάς αν είχα δίκιο δε το ξέρω. Κάποιοι το ψήφισαν σαν αναγκαίο κακό. Καλά έκαναν; Ούτε και αυτό το ξέρω. Και φοβάμαι ότι κανείς δεν το ξέρει. Κατά τη γνώμη μου, αν ο κόσμος θέλει να λυτρωθεί, ας καλέσει τους εκπροσώπους των δύο τελευταίων κυβερνήσεων που μας οδήγησαν ως εδώ και όσους θεωρεί φταίχτες να τους στείλει στη δικαιοσύνη", λέει χαρακτηριστικά.

"Αντί να τα βάζετε με 30 τραγούδια και να κάνετε σαματά στις συναυλίες, πηγαίνετε αλλού. Εκεί που σας προδίδουν. Και μάλιστα μπροστά στα μάτια σας", καταλήγει.

Τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση

Ως απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπο του Γ. Νταλάρα το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη αναφέρει ότι "καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, όποια πρόφαση και αν χρησιμοποιείται, εναντίον όποιου και αν στρέφεται".

Για ανόητες πρακτικές κάνει λόγο ο Συνασπισμός ενώ και ο ΛΑΟΑΣ σημειώνει πως πρόκειται "για επικίνδυνες πρακτικές τις οποίες η Δημοκρατία θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα".

Παράλληλα, η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνει πως η δικαιολόγηση της βίας οδηγεί στην ανοχή της ενώ για μη αποδεκτές πρακτικές κάνουν λόγο και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 

Ο Νταλάρας έχει πει πολλές (και πολιτικές)  αλήθειες, αλλά  και χαζομάρες επίσης. Τον έχουμε "κράξει" παλιότερα από εδώ. ΄Ομως, σίγουρα στέκεται σκάλες πιο ψηλά από την... αγανακτισμένη ανθρωπόμαζα που δε γνωρίζει "τί θεό λατρεύει". Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με γηπεδικές συμπεριφορές ενός απολίτικου-ανεγκέφαλου  αχταρμά. Οι γιαουρτοεκσφενδονιστές αυτοχαρακτηρίζονται απ΄αυτά που κάνουν. 

 Προς ποιους και προς τί  ο καλλιτέχνης απολογείται ; Αυτό δεν καταλάβαμε.

 

 

 

 

Ρεν: Ανευ προηγουμένου η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

Την ικανοποίησή του για την «ευρεία, εθελοντική συμμετοχή» των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, εκφράζει ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου» επίδειξη αλληλεγγύης, από τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας και ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Η ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών αποδεικνύει την ισχυρή στήριξη που υπάρχει ως προς τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Φεβρουάριο για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στο μέλλον και συμβάλλει στη σταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωζώνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ρεν.

«Πράγματι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας επέδειξαν μια άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη, προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας να επανακτήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της στοιχείων και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τη δημόσια διοίκηση, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο κ. Ρεν υπογραμμίζει, επίσης, ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τη δέσμευσή τους προς το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και προς την «αυστηρή και έγκαιρη εφαρμογή των πολιτικών που περιλαμβάνει» και καταλήγει:

«Το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας αποτελεί τον θεμελιώδη λίθο των προσπαθειών μας για να τονώσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα. Είναι μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η επιτυχία του προγράμματος είναι ο θεμελιώδης λίθος της συνολικής μας απάντησης στην κρίση».

Αλταφάζ: «Εντυπωσιακή επιτυχία»
Στο μεταξύ, «εντυπωσιακή επιτυχία» χαρακτήρισε την εθελούσια συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, ο A. Αλταφάζ απάντησε ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει λεπτομερώς τους ομολόγους του για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI. Ανέφερε, επίσης, ότι εκτός από το PSI, το Eurogroup θα εξετάσει και τις άλλες πτυχές του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι πριν από την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για την ενεργοποίηση των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι του Eurogroup. «Είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, να κρίνει αν είναι σημαντικό να αυξηθεί η, ήδη υψηλή, συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», τόνισε.

Ερωτηθείς, τέλος, πότε θα δοθεί η τελική έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Α. Αλταφάζ απάντησε ότι όλα θα γίνουν «βήμα - βήμα», υπενθύμισε ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και επανέλαβε ότι, από την πλευρά της Ελλάδας πρέπει να εκπληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες.

Μπα ,σιγά που θα τους χρωστάμε και χάρη. Υποχρεωμένοι είναι να κάνουν αυτά που κάνουν κι ακόμα περισσότερα, διότι,όπως λέει και ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας (αν μπορούσε να τα πει πιο...λαϊκά),  "ποιοι είναι όλοι αυτοί οι...μπάσταρδοι, αυτοί οι χέστηδες οι Ευρωπαίοι που θα μας τη βγουν εμάς ,παιδιά ηρώων και εγγόνια αγωνιστών...; "

Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε. Ούτε καν τα δανεικά (για τα κλεμμένα δεν το συζητάμε ,βέβαια!)


 

 

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κατηγορώ εσένα, ηλίθιε Ευρωπαίε.

 

 

                         από την προσωπική του ιστοσελίδα (8/3/2012) 

 
"We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων.

Τι να απαντήσω; Τι να του πω; Πως οι αποικιοκράτες παππούδες του συμπεριφέρονταν στους Kύπριους δικούς μου σαν να ήταν ζώα, επειδή ήταν βοσκοί και δεν είχαν μπάτλερ; Πως η βασίλισσά του, αυτή η γιαγιά με τα καταπληκτικά καπέλα, όταν ήταν νέα υπέγραφε με το χέρι της θανατικές καταδίκες παιδιών 19 και 20 χρονών που πάλευαν να ελευθερώσουν τον τόπο τους; Να του πω για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, που τεχνητά προκάλεσε το μίσος μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, άνοιξε με το ζόρι την όρεξη στην Τουρκία για την Κύπρο και με τη βοήθεια της αστείρευτης δικής μας λεβεντομαλακίας δημιούργησε το Κυπριακό πρόβλημα, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και πρόσφυγες;

Να του πω για τον εμφύλιο εδώ στην Ελλάδα και για τον ρόλο που έπαιξε η εξωτερική πολιτική της χώρας του; Για τη σύμπραξη με τους ηττημένους Γερμανοτσολιάδες και κάθε λογής δοσίλογους εναντίων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία στο βουνό; Για το πώς εκμεταλλεύτηκαν την εγκεφαλική σκλήρηνση και τον επαρχιωτισμό της εδώ κομμουνιστικής ηγεσίας προκειμένου να ξεφορτωθούν μια και καλή το πιο δημιουργικό και αλτρουιστικό κομμάτι της χώρας; Πως από τότε επικράτησαν εδώ οι βολεψάκιδες, οι παρτάκιδες και οι ελληνάρες χωρίς Ελλάδα – αυτοί που όταν λένε «αγαπώ την πατρίδα μου» εννοούν στην καλύτερη περίπτωση «αγαπώ τον εαυτό μου» ή ακόμα «μισώ όλους τους άλλους» - φέρνοντας τη χώρα σήμερα στην καταστροφή;

Ας μη μιλήσω για τη Γερμανία, μη σας κουράζω με τα αυτονόητα...

“We blame you!” Έλα τώρα Robert, behave yourself να πούμε, μην κάνεις σαν παιδί! Κι εγώ σας κατηγορώ άμα είν’ έτσι.

Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις σας ανέθρεψαν και στήριξαν τη διαφθορά μας, προκειμένου να μας πουλήσουν σε διπλή τιμή τα άχρηστα, μισοχαλασμένα όπλα, τα φάρμακα και τις τηλεπικοινωνίες τους. Έστησαν Ολυμπιάδες.

Η δική μας κόστισε διπλάσια από του Σίδνευ, το είπε τότε υπουργός μας, υπερήφανος, σε ξένο κανάλι. Κι όταν ρωτήθηκε ο υπουργός στη συνέχεια: «Εννοείτε πως αυτά πληρώνονται με ξένα κεφάλαια;» απάντησε παρεξήγημένος (έχουμε και μια αξιοπρέπεια!), «Όχι! Αποκλειστικά με δικά μας χρήματα. Θα μάθουμε πόσα ακριβώς μετά το πέρας των αγώνων»! Τα πλήρωσε το κράτος, δηλαδή εμείς, δηλαδή τα εγγόνια μας. Κι εμείς φωνάζαμε «Ζήτω» και «Γεια». Και στήναμε ωραίες τελετές έναρξης και λήξης. Γραφείο τελετών!

“We blame you!” Και οι δύο παππούδες μου σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Δεν άκουσα ποτέ τους γονείς μου που μεγάλωσαν πάμφτωχοι και ορφανοί, ούτε τις πρόσφυγες, χήρες γιαγιάδες μου να κατηγορούν συνολικά τους Γερμανούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους ή τους Βούλγαρους. Είχαν μια σιωπή, μια βαθιά γνώση πως ο άνθρωπος, από όπου και αν κατάγεται, κρύβει μέσα του τον άγγελο μα κρύβει και το θηρίο. Το ταϊζει κρυφά, το κρύβει πίσω από χαμόγελα και ανέξοδες καλοσύνες, το καταπιέζει όταν ενοχλεί την καθημερινότητα και το ελευθερώνει όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν. Εκτός κι αν η καλλιέργεια και η ηθική του υπερισχύσουν. Μα, να ανοίξω φιλοσοφική συζήτηση;

Όχι. Τότε; Ας πάω στα «επουσιώδη». Να πω για τις αηδίες που η δική σας show-business μάς πούλησε δεκαετίες τώρα; Για τόσες ανοησίες της ποπ, της ροκ και των «charts» που μας τάισαν με το ζόρι; Που για κάθε τραγούδι της προκοπής αναγκαστήκαμε να αγαπήσουμε κι ένα σακί σκουπιδοτράγουδα και να συνδέσουμε τις εφηβείες και τις ζωές μας μαζί τους; «Και τι με νοιάζει, θα μου πει, αν εσύ έχαφτες τις αηδίες που σου πουλούσαν οι δισκογραφικές και τα ραδιόφωνα; Ας μην τις άκουγες. Είναι ανάγκη να σας φταίνε πάντα οι άλλοι;»

Καλά, θα πω για τα δικά μας: Έχεις δίκιο Robert, ότι κι αν πεις λίγο είναι. Η πρώτη μας βουλή είχε μέσο όρο 200 βαφτιστήρια ανά βουλευτή. Ήμασταν χαλασμένοι εξ αρχής. Ο εμφύλιος μεταξύ των Ελλήνων κατά την επανάσταση στοίχησε περισσότερους νεκρούς απ’ ότι ο αγώνας ενάντια στους Οθωμανούς. Βαφτίσαμε τον Ιταλό Καποδίστρια Έλληνα και μετά τον σκοτώσαμε γιατί δεν είχε τα κουσούρια μας. Όσο αίμα κι αν χύσαμε, όσους Θούριους κι αν ψάλαμε, όσες ηρωικές Εξόδους κι αν επιχειρήσαμε, τελικά εσείς μάς κάνατε κράτος, για να κάνουμε τις δουλειές σας. Το ένα από τα τρία πρώτα κόμματα της νέας μας χώρας, αυτό που ουσιαστικά επικράτησε, λεγόταν «Αγγλικό».

Αυτό τα λέει όλα. Ποια ιδεοληψία μάς έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Χάσατε ευγενή παιδιά εδώ Robert, το ξέρω. Ποιητές, ουτοπιστές, οξφορδιανούς αρχαιογνώστες, έφηβους φιλέλληνες, Έλληνες εξ αναγνώσεως, Πλατωνιστές όταν κανείς δεν είχε ακούσει για Πλάτωνα στα λημέρια μας για αιώνες. Εμείς ήμασταν αναλφάβητοι Αρβανίτες, Βλάχοι, Τουρκόγυφτοι, Τουρκόφωνοι, Πομάκοι, Σλαβομακεδόνες, Τσάμιδες. Εσείς βυθίσατε στο Ναβαρίνο, εσείς μας δώσατε κράτος, εσείς μας κάνατε Έλληνες. Εμείς απλώς κερδίσαμε το κύπελο στο ποδόσφαιρο και βγήκαμε να δείρουμε Αλβανούς.

Μπα, όχι, αυτά τα λέμε μεταξύ μας, δεν είναι για ν’ ακούγονται παραέξω, μετατρέπονται αυτομάτως σε υπερβολές και σε ψέματα όταν βγαίνουν απ’ το σπίτι. Θα του πω άλλα:

Μη νομίζεις πως περνούσαμε ζωή και κότα τόσα χρόνια Robert! Δεν ήταν παράδεισος το να κοιμάσαι σε ράντζο στο διάδρομο, εγχειρισμένος. Ούτε το να είσαι άτομο με αναπηρία και να σού είναι αδύνατον να κινηθείς στις πόλεις μας. Ούτε το να πληρώνεις «περαίωση» στην εφορία, θεωρούμενος απατεώνας εξ ορισμού. Ούτε το να οδηγείς και να πεθαίνεις στους δρόμους μας. Ούτε το να γεννάς με καισαρική για να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω ο μαιευτήρας και να ταϊζει γάλα σκόνη το παιδί σου για να πάρει προμήθεια. Ούτε το να μη βρίσκεις το δίκιο σου στα δικαστήρια. Ούτε το να κυβερνιέσαι από όσους μας κυβέρνησαν. Ούτε το να ζεις στην ασχήμια όπου ο καθένας έχτιζε ότι να ‘ναι όπου να ‘ναι. Ούτε το να είσαι παιδί χωρίς παιδεία και χωρίς χρόνο, με πέντε ιδιαίτερα τη μέρα, με άγχος και κατάθλιψη. Ούτε γέρος χωρίς ουσιαστική περίθαλψη και σύνταξη, να περιμένεις να πεθάνεις μπροστά στην τηλεόραση. Ούτε και το να είσαι Αιγυπτιώτης, Κύπριος, Μικρασιάτης, Ηπειρώτης, Ίμβριος ή Πόντιος ήταν πάντα ευχάριστο. Γι’ αυτό μη λες πως γλεντούσαμε τη ζωή μας τόσα χρόνια με δανεικά. Τα δανεικά τα έδιναν οι διαφθορείς των κυβερνήσεων και των εταιρειών σου και τα έτρωγαν οι διεφθαρμένοι δικοί μας δικοί τους. Και θησαύριζαν οι δυνατοί μέσα απ’ τη μιζέρια και τον εξευτελισμό μας και σήμερα θέλουν κι άλλο.

Τώρα, το πώς γίνεται αυτή η πλούσια και αδιάφθορη χώρα σου, ενώ ρούφηξε το αίμα αποικιών τόσα χρόνια, να χρωστά κι αυτή, το γιατί σού κόβονται οι παροχές στην παιδεία, οι κοινωνικές ασφαλίσεις, οι μισθοί και η πρόνοια, το γιατί έχεις χρόνια τώρα άστεγους κάτω απ’ τις γέφυρες, πεινασμένους στο δρόμο και αναλφάβητους το 2012, αυτό είναι άλλο, τεράστιο, παγκόσμιο θέμα που καλό θα ήταν να ψάξουμε όλοι μαζί. Δεν πηγάζει από την κατάσταση στην Ελλάδα. Μη μας κατηγορείς λοιπόν για όσα δεν φταίμε.

Αν θέλεις να μας κατηγορήσεις, κατηγόρησέ μας για την έλλειψη οργανωμένης άμυνας απέναντι σε μια επίθεση πρωτοφανή αλλά αναμενόμενη. Κατηγόρησέ μας που βρεθήκαμε ανέτοιμοι, επαρχιώτες αδικτύωτοι, αυτιστικοί, ομφαλοσκόποι, χασομέρηδες, μια πόλη ανοχύρωτη μπροστά στην προαναγγελθήσα επέλαση του τέρατος. Και κατηγόρησε και λίγο τον εαυτό σου, που αντί να συμπονέσει τον δοκιμαζόμενο φτωχόκοσμο της Ελλάδας, γλύφει μισοκοιμισμένος την καραμέλα που του πουλούν οι αγορές, τα περιοδικά των εκδοτών και οι ρατσιστικές αναλύσεις των καναλιών, περιμένοντας τη σειρά του. Σου λένε κάθε μέρα για την ελληνική τεμπελιά, για την ελληνική διαφθορά, για την ελληνική ψευτιά. Την αλήθεια που δεν σου λένε θα σου την πούμε εμείς: Ετοιμάσου να χάσεις όσα νομίζεις πως έχεις. Γιατί θα τα χάσεις όλα!

Και μην πεις "αυτά δεν γίνονται!" Κι εμείς τέτοια λέγαμε. Και σήμερα βρεθήκαμε χωρίς γη κάτω απ' τα πόδια μας. Αύριο θα έρθει η σειρά σου. Όταν λοιπόν θα σου στερούν τη σύνταξή σου, τα χρήματα που κέρδισες με ιδρώτα και με απουσία από τα παιδιά σου και τους έδωσες να σου φυλάξουν, όταν δεν θα ‘χεις γιατρό να γιατρευτείς, σπίτι να κοιμηθείς, πρόνοια να προνοήσει, φαϊ να φας, τραγούδι να τραγουδήσεις, τότε να μας κατηγορήσεις διπλά. Γιατί εμείς ανοίξαμε την Κερκόπορτα.

Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα. Όμως η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα.

Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται.

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.

Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε!"

 

 

Κύριε Παπαδήμο μου, μετά απ΄αυτό το κείμενο, πήγατε και κάνατε υπουργό στο Παιδείας τον... ανεκδιήγητο Μπαμπινιώτη και δεν προτείνατε να το αναλάβει ο Αλκίνοος; ΄Οχι,δηλαδή, πως θα δεχόταν  (καλλιτέχνης άνθρωπος και μάλιστα από τους...σοβαρούς και μετρημένους στα δάχτυλα"), αλλά, έτσι και “έσπαγε ο διάολος το ποδάρι” του και έμπαινε στη “Μητροπόλεως” ένας τέτοιος υπουργός, γιατί νιώθω πως από συστάσεως ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα για πρώτη φορά η ελληνική Εκπαίδευση θα γιόρταζε “Λαμπρή”;

 

Πού τέτοια τύχη σ΄αυτή τη χώρα!

 


 

 

 

 

X. Σμιτ: «Δεν θα είχα εντάξει τους Έλληνες στην ευρωζώνη»

«Εγώ δεν θα είχα εντάξει τους Έλληνες στην Ευρωζώνη» τονίζει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Bild». Σημειώνει ωστόσο ότι, εάν βρισκόταν σήμερα στην εξουσία της χώρας του, θα προσπαθούσε να εμπιστευθεί τις υποσχέσεις της Αθήνας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι Γερμανοί φορολογούμενοι πρέπει να «πετάξουν» κάποια δισεκατομμύρια υπό μορφή εγγυήσεων για την Ελλάδα, ο κ. Σμιτ δηλώνει ότι με την διάσωση της Ελλάδας, η εμπιστοσύνη του κόσμου στο ευρώ είτε μειώνεται είτε αυξάνεται και προσθέτει:

«Η Ευρώπη πρέπει να εμφανιστεί ενωμένη και ικανή να λύσει τα προβλήματά της, ειδάλλως δεν θα μπορούμε να παίξουμε κάποιο ρόλο μεταξύ των μελλοντικών μεγάλων δυνάμεων, μεταξύ Ινδίας και Κίνας, της Ινδονησίας και των ακόμη ισχυρών ΗΠΑ. Εάν αυτό δεν το καταλάβουν αυτοί που είναι σήμερα στην πολιτική εξουσία, δεν βλέπω μοίρα για την ήπειρό μας».

Σε ό,τι αφορά, το εάν εμπιστεύεται τις δεσμεύσεις των Ελλήνων, ο πρώην καγκελάριος απαντά: «Ας το πούμε έτσι: αν ήμουν ένας από εκείνους που είναι στην πολιτική εξουσία, θα προσπαθούσα να εμπιστευθώ τις δεσμεύσεις της Αθήνας».

Ο κ. Σμιτ ασκεί κριτική στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ, η οποία, όπως λέει, ενώ είναι καλή στην τακτική που ακολουθεί, δεν διαθέτει στρατηγικό στόχο. «Δεν έχει πρωτοκλασάτους συνεργάτες και έχει την τύχη να έχει έναν ειλικρινή υπουργό Οικονομικών. Έτσι προσποιείται ότι έχει δύναμη, η οποία όμως στην ουσία δεν υπάρχει. Μέχρι τώρα όλα πήγαν καλά. Κανένας δεν αντιλήφθηκε πόσο ριζικά άλλαξε την βασική της θέση. Στις αρχές του 2010 είχε δηλώσει ότι οι Έλληνες πρέπει να φύγουν από την Ευρωζώνη ενώ τώρα τάσσεται - τουλάχιστον προς τα έξω - υπέρ της παραμονής τους και υπέρ της παροχής εγγυήσεων ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων» λέει.

Αναφερόμενος, ωστόσο, στην ένταξη δέκα ανατολικών κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, ο Χέλμουτ Σμιτ κάνει λόγο για «καταστροφική και λανθασμένη απόφαση, η οποία μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο εξαιτίας της ευφορίας της επανένωσης της Γερμανίας και εξαιτίας της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης».

Welt: «Να γίνει η Ελλάδα κράτος με διοίκηση» (Deutsche Welle)
Η Bild δεν είναι το μόνο μέσο που ασχολείται με το ελληνικό ζήτημα. Η εφημερίδα Die Welt κάενι αναφορά στη χρησιμότητα ενός σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα και σχολιάζει: «Η Ελλάδα είναι για τις χώρες-δανειστές ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Αλλά τι θα μπορούσε να γίνει με τον πάτο; Η ΕΕ πρέπει να αποστείλει εξειδικευμένο δυναμικό από το Βορρά ώστε να οικοδομηθούν βιώσιμες κρατικές δομές (σ.σ.: στην Ελλάδα)».

Η εφημερίδα θεωρεί πικρή αλήθεια ότι το παρατεταμένο πρόγραμμα λιτότητας έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει απλά στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία.
Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «το πρώτο βήμα είναι να δοθεί στο βαρέλι ένας πάτος. Αυτό σημαίνει, να γίνει η Ελλάδα ένα κράτος με καλή διακυβέρνηση και διοίκηση. Αυτό που λείπει από τη χώρα είναι κρατικοί θεσμοί με δυνατότητα επιρροής. Η Ελλάδα είναι ένα 'failed state', ένα αποτυχημένο κράτος» και καταλήγει: «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ. Σε αυτό τα χρήματα παίζουν μόνο δευτερεύοντα ρόλο. Πρωτίστως χρειάζεται βοήθεια σε θεσμικό επίπεδο, στην οικοδόμηση του κράτους».

 

O Σμιτ μιλάει ως πολιτικός και σαν τέτοιος, όπως είναι φυσικό, δε λέει ΟΛΕΣ τις αλήθειες. Η εφημερίδα  Die Welt έχει εντοπίσει την "καρδιά" του προβλήματος. Αυτό, ακριβώς, που προτείνει  χρειάζεται η χώρα σήμερα.

Απλά,λογικά,κατανοητά.

 

Επίθεση ΚΚΕ στο "κίνημα της πατάτας"

 

 

Υπέρ του κινήματος της πατάτας ο ΣΥΡΙΖΑ

5/3/2012
 

Σκληρή κριτική στο κίνημα της φθηνής πατάτας από το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας" σε βάρος του λαού.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι πρόκειται για κόλπο εφάμιλλο των προσφορών στα σούπερ μάρκετ και προσθέτει ότι η ακρίβεια οφείλεται στα μονοπώλια και τις ληστρικές τιμές που επιβάλλουν.

Χαρακτηρίζει το "κίνημα της πατάτας" αντίστοιχο με το "κίνημα της πλατείας, που σύμφωνα με το ΚΚΕ είχαν ως στόχο τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση του κόσμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

"Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών.

Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων - καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει".

 

 Δεν είναι μόνο εντελώς απολίτικο και "μνημείο" ιστορικής άγνοιας αυτό το κείμενο. Είναι παρανοϊκό και ο συντάκτης του,εκτός των άλλων, φαίνεται να  διατελεί σε σύγχυση φρενών.

Αίσχος!

 

 

Υπέρ του κινήματος της πατάτας ο ΣΥΡΙΖΑ

5/3/2012

 

 

Το "κίνημα της πατάτας" χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το ως απάντηση στους κερδοσκόπους και ως "παράδειγμα αυτοοργάνωσης".

"Το διαχρονικό καθεστώς ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων, των επιχειρήσεων τροφίμων, αλυσίδων Super Market και των καρτέλ, επιβαρύνει προκλητικά τα εισοδήματα των εργαζομένων εδώ και πολλά χρόνια", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

"Παράλληλα, η διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στέρησε άλλο ένα εργαλείο για τη διάθεση φτηνών αγροτικών προϊόντων για τους καταναλωτές. Η μνημονιακή πολιτική της ανεργίας και της φτώχειας, που σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων, συνοδεύεται από την κερδοσκοπία των μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροδιατροφικού τομέα, με τιμές έως και δεκαπλάσιες από τις τιμές παραγωγού".

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "το αποκαλούμενο “κίνημα της πατάτας” αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτοοργάνωσης των παραγωγών, απέναντι στις ασύδοτες πρακτικές των μεσαζόντων".

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρωτοβουλία, "εντάσσεται σε μια σειρά κινημάτων αντίστασης των πολιτών και αυτοοργάνωσής τους, που αμφισβητεί έμπρακτα τις πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων. Ως τέτοιο, η Αριστερά δεν μπορεί να το αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα ή ακόμα και με εχθρότητα, στο βαθμό που το κίνημα αυτό, όπως και άλλα αντίστοιχα κινήματα, ενεργοποιεί τους πολίτες, και υπενθυμίζει σε όλα τα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας ότι η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την οργάνωσή τους καθώς και την κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής".

"Η εξασφάλιση της επιβίωσης παραγωγών και καταναλωτών απαιτεί συνολική ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Το αγροτικό και το γεωτεχνικό κίνημα, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να ενωθούν με τα κινήματα των εργαζομένων και των πολιτών σε ένα πλατύ ποτάμι λαϊκής αντίστασης και ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της και των συμμάχων της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για να πάψει η τροφή να είναι εμπόρευμα στα χέρια των κερδοσκόπων, για μια αγροτική παραγωγή με νέα οικολογικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά πρότυπα", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

 

 "Το "κίνημα της πατάτας" χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το ως απάντηση στους κερδοσκόπους και ως "παράδειγμα αυτοοργάνωσης".

Χαιρετίζουμε και εμείς την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τη χαρακτηρίζουμε ως μια από τις ελάχιστες φορές που  αρθρώνει πολιτικό και σώφρονα λόγο. 

Και σε...ανώτερα! 

 

 

«Πείτε κι ένα ευχαριστώ στη Γερμανία Έλληνες!»

4/3/2012

 

 Nα του πούμε και... ευχαριστώ ζητά ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ.
Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από το ευρώ, το κόστος για τη Γερμανία θα είναι μεγαλύτερο από την οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στη χώρα μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild.
«Οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν για τη Γερμανία μεγαλύτερες απ΄ ό,τι η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα», υποστηρίζει ο Ντέρινγκ και σημειώνει ότι «τώρα οι Έλληνες εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί».
Ζήτησε μάλιστα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια «να συμβάλει στο να πέσουν οι τόνοι, αντί να οξύνει τη διαμάχη», ενώ δεν έκρυψε ότι θέλει να του πούμε και... ευχαριστώ. «Ποτέ δεν είναι αργά για έναν λόγο ευχαριστίας και αναγνώρισης για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι».
Δεν παρέλειψε και τις... συμβουλές προς τους Έλληνες πολιτικούς. «Κάποιοι πολιτικοί, προ πάντων της αντιπολίτευσης, προτιμούν να βρίζουν την Ευρώπη παρά να κατονομάζουν τα δικά τους σφάλματα. Με θλίβει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα απ’ όσες βρίσκονται σε δυσκολία, όπου δεν υπάρχει ευρεία συμμαχία η οποία να υποστηρίξει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εισηγήσεις Γερμανών πολιτικών για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Ντέρινγκ καλεί τους πολιτικούς που εκλέγονται στη Γερμανία να ενδιαφέρονται για αποφάσεις που λαμβάνονται στην Γερμανία.
«Δεν χρειάζεται να σπάμε το κεφάλι μας για αποφάσεις που η Ελλάδα μπορεί να λάβει μόνη της», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι είναι «κρίσιμης σημασίας το γεγονός ότι οι Έλληνες τώρα εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί».
Τονίζει, πάντως, ότι η υπομονή των εταίρων, τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δέχθηκε στο μεταξύ μεγάλο πλήγμα. «Εξ΄ ου και ισχύει το εξής: Μόνο όταν γίνουν περισσότερα, θα υπάρξει και περισσότερη βοήθεια», λέει

 Αλήθειες που μόνο οι Ελληνάρες δεν εννοούν να καταλάβουν.

Συγγνώμη απ όλη την Ευρώπη για τους  συμπατριώτες μου.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 11.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS