HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2075027
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS",18/3-24/3/2012
18.03.12

 

                            “ ΕΘΝΙΚΕΣ” ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

 

                                  Α Π Ο Χ Η

 

                   ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ "ΟΠΑΔΟΙ"-ΠΕΛΑΤΕΣ

 

                   ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ

                                            ΤΙΣ

                ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

                                

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ-ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ”.

ΟΙ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ” ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΟΠΑΔΟΙ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ” ΕΙΝΑΙ (ΣΥΝ) ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.

ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΛΘΗ ΚΑΙ “ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ”ΤΗΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ.

                                        ΓΙ΄ΑΥΤΟ

                                     

                      ΣΤΙΣ "ΕΘΝΙΚΕΣ" ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

 

                              ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!

 ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΘΕΙ "ΑΥΡΙΟ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ “ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ” ΚΑΙ “ΕΘΝΙΚΗ” ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

 

 

 

 


                                      ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012


                                      ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ -ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ

 

                                                   1.


Αν συμμετάσχεις ως ψηφοφόρος στις προσεχείς εκλογές, είναι σαν ένας γονιός να αναθέτει στο δολοφόνο του παιδιού του να αποδώσει εκείνος , ως δικαστής, δικαιοσύνη για το έγκλημα.

Αν κάτι τέτοιο το θεωρείς ανήκουστο και τερατώδες, γιατί να μην είναι το ίδιο,αν και συ νομιμοποιήσεις με την ψήφο σου τη διαδικασία, για να εκλεγούν ΠΑΛΙ στη Βουλή εκείνοι που δολοφόνησαν τη χώρα σου, ως κόμματα εξουσίας και αντιπολίτευσης;


                                                   2.


Στις προηγούμενες “εθνικές” εκλογές που η χώρα ακόμα δεν είχε “γονατίσει”,σχεδόν 3.000.000 Πολίτες ,αριθμός που αντιστοιχεί στο 30% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ΑΠΕΙΧΑΝ από τη διαδικασία εκείνων των εκλογών.

Στις προσεχείς εκλογές, στόχος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι το ποσοστό της ΑΠΟΧΗΣ να ξεπεράσει το 60%. Αυτό θα είναι ένα ισχυρό ράπισμα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και στους οπαδούς τους. Μια επίσημα εκφρασμένη-καταγεγραμμένη απαξίωση και περιφρόνηση ενός ήδη κατεδαφισμένου “πολιτικού” συστήματος που διέπραξε έγκλημα “καθοσίωσης” εναντίον της χώρας.

 

Παράλληλα, θα είναι ένα ΞΕΣΠΑΣΜΑ-ΣΑΛΠΙΣΜΑ νίκης και ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ να “αφανιστούν” εδώ και τώρα όλοι εκείνοι που ευθύνονται ως κόμματα και οπαδοί για την κατάσταση αναξιοπρέπειας και απόγνωσης που σε οδήγησαν και τις τραγικές εμπειρίες που βιώνεις κάθε ημέρα.


                                                    3.

Τα κόμματα που άσκησαν Εξουσία υποκρίνονται πως ...μετανοούν ,αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους, ζητούν συγγνώμη και σου υπόσχονται πως “πήραν το μήνυμα” γι΄αυτό και θα φροντίσουν στο εξής να γίνουν...καλύτεροι. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης από την άλλη, προσπαθούν να σε πείσουν πως εκείνα,αφού δεν άσκησαν εξουσία,δεν έχουν συμμετοχή ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΄Ομως, είναι το ίδιο υποκριτές με τους προηγούμενους. ΠΟΤΕ κανένα από τα λεγόμενα “μικρά” κόμματα, δεν προσπάθησε να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα του αλόγιστου δανεισμού σε “μείζον ζήτημα” και “υπ΄αριθ. ένα” κίνδυνο για την οικονομία της χώρας. Αντίθετα, πίεζαν με μοχλό τον κομματικό “συνδικαλισμό” για μεγαλύτερες (ψηφοθηρικές) παροχές, αυξήσεις και επιδόματα στους οπαδούς τους που ανήκαν σε διάφορες ελεγχόμενες από τα ίδια συντεχνίες απ΄αυτό ακριβώς το δανεικό χρήμα,αδιαφορώντας για την προέλευσή του και τις “εν δυνάμει” καταταστροφικές συνέπειες που έκρυβε. Την ίδια στιγμή, τα “μικρά” αυτά κόμματα δε δίσταζαν να δέχονται πακτωλούς κομματικών επιδοτήσεων αλλά και παχυλούς βουλευτικούς μισθούς από αυτό το “μοιραίο δανεικό” χρήμα,που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.


ΜΗ σε πείσουν ούτε οι μεν ούτε οι δε.΄Ολοι, ως κόμματα και οπαδοί-ψηφοφόροι-πελάτες, είναι ΣΥΝ-ΕΝΟΧΟΙ.


                                                    4.

Το HOMO-NATURALIS.GR ,όπως έκανε και στο παρελθόν,επειδή, όχι μόνο  η εγκληματική “βιομηχανία ενημέρωσης” έχει αποκλείσει τη "φωνή" του,αλλά δέχεται εδώ και πέντε χρόνια συνεχείς επιθέσεις στο σάιτ από ακροδεξιά και παρακρατικά στοιχεία, ξεκινά τις προσεχείς ημέρες ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ στις πρωτεύουσες των περισσοτέρων νομών της χώρας. Θα διανεμηθεί έντυπο, ενημερωτικό υλικό και παράλληλα τα μέλη της ομάδας που θα συμμετάσχουν στην πικετοφορία, θα συζητούν στους δημόσιους χώρους με τους Πολίτες για την ανάγκη ενίσχυσης της ΑΠΟΧΗΣ στις εκλογές με στόχο το 60% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας να μη προσέλθει στις κάλπες.

 


 

 

 

           Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                        ΜΕΣΑ ΑΠΟ

1. ΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

2. ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ   ΗΟΜΟ-NATURALIS.GR (2007-2012)

                                                                         &&&&

* ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2012

* ΔΕ ΘΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. ΘΑ ΔΙΑΤIΘΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΣΕ “ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ”TIMH

 

 

 

 

 

1. "MIA FOTOGRAFIA, HILIES LEXIS"

                                                   23-3-2012

 

             " Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν πάει εκλογές

Τη μη συμμετοχή της "Σπίθας" στις εκλογές αποφάσισε ο Μίκης Θεοδωράκης, επιχειρώντας να βάλει φρένο σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον ίδιο στο εκλογικό "παιχνίδι" των ημερών.

Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι φωνές, οι οποίες επιμένουν ότι πρέπει να γίνει το βήμα της διεκδίκησης της ψήφου στις εθνικές εκλογές.

"δεν είναι δυνατόν να γίνουν ελεύθερες εκλογές μέσα σε συνθήκες απώλειας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Η Σπίθα θα περιμένει - μονάχα αυτή - την επομένη μέρα των εκλογών, για να αντιμετωπίσει την πολλαπλασιασμένη οργή του Λαού, προκειμένου να πείσει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες για την ορθότητα των ιδεών της".

Εκτιμά ότι η λαϊκή οργή θα είναι πολλαπλάσια , γιατί η ισορροπία δυνάμεων μέσα στη Βουλή "θα είναι η ίδια όπως σήμερα, δηλαδή με μια νέα κυριαρχία των μνημονιακών δυνάμεων".(ΜΜΕ)

 

 

 

Λεονταρισμοί...ξεδοντιασμένου λέοντος. Γιατί ο λαλίστατος και πολυπράγμων μουσικοσυνθέτης δεν τολμά να κατέβη σε εκλογές; Τα φληναφήματα -προφάσεις που  τσαμπουνάει δεν πείθουν κανέναν. Ας αμαμετρηθεί, για να δούμε κι εμείς πόσοι είναι οι παλαβοί Ελληνάρες,που πιστεύουν όλες εκείνες τις πολιτικές (και όχι μόνο) αρλούμπες του Μίκη.

  "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" ...Σπιθιώτες και Σπιθιώτισες

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                     22-3-2012

"ΛΑΟΣ: Δεν μπορεί να έχουμε προεκλογική περίοδο τη Μ. Εβδομάδα

«Επιτέλους να σεβαστούμε τη θρησκεία. Να σεβαστούμε την Ορθοδοξία. Δεν μπορεί να έχουμε προεκλογική περίοδο τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πρέπει ο κόσμος να μπορεί να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα ανεπηρέαστος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές."(MME)

 

Το...θεό του δεν έχει αυτός ο τύπος .Κάτι με τις σωβρακοφανέλες, κάτι με τις επαγγελματικές μπουνιές και τα αργύρια της προδοσίας της "βιομηχανίας ενημέρωσης" κατάφερε να να γίνει...πολιτικός παράγοντας. Ποιος; Αυτός! Τώρα,το παίζει και θεούσος ο πολιτικός απατεώνας,για να εισπράξει καμιά ψήφο από τίποτα γριούλες,από κανέναν ανεγκέφαλο θρησκευόμενο...Σε όλα μέσα ο άθλιος.

 

 

                                                  21-3-2012

 

"Ενοχος ο Αλεξ.Λυκουρέζος για ηθική αυτουργία - ποινές για 21 άτομα

 

Ο γνωστός δικηγόρος και πολλοί ακόμη εμπλεκόμενοι καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για διάφορες κατηγορίες σχετικά με την καταπάτηση δασικής έκτασης.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη μεγάλη υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή Γλυφάδας, με τεράστια ζημιά σε βάρος του δημοσίου."(ΜΜΕ)


Λυκουρέζος: «Μαύρη ημέρα»

 

 Κατ΄αρχήν, μπράβο σε όλους, όσοι στο δικαστήριο αυτό  έβαλαν ...λιθαράκι να υπάρξει τέτοια  καταδίκη και δε λύγισαν από το  "βάρος" των ονομάτων.

Τώρα, να δούμε τη συνέχεια. Φίλος δικηγόρος μου εξηγούσε παλιότερα πως στήθηκε μεγάλη και αριστοτεχνική κομπίνα σ΄αυτή την υπόθεση και η ζημιά για το δημόσιο (για εμάς) είναι ανυπολόγιστη. Να δούμε, λοιπόν, σ΄αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που πετσοκόβουν ακόμα και τις πενιχρές συντάξεις των γερόντων και κάθε ευρώ είναι υπολογίσιμο για το δημόσιο, θα δημευτούν οι περιουσίες των ενόχων, για να ισοφαριστεί η ζημιά, ή θα πάλι θα πίνουν "εις υγείαν των κορόιδων;

 "

                                                         19-3-2012

"Δια χειρός…Λαλιώτη η νέα στρατηγική για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ

Η επανάκαμψη του Κώστα Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον γεγονός. Ο πρώην Υπουργός συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα με τον Ε.Βενιζέλο και θα αναλάβει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου" (ΜΜΕ)

 

       

Δια χειρός…Λαλιώτη η νέα στρατηγική για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ

 

 Καλά, έφτασε κιόλας το...Σάββατο του Λαζάρου και δεν το πήρα είδηση;

 Μα, γίνονται σήμερα τέτοια θαύματα; Μάλλον, καλά τα έλεγε ο μακαρίτης Ευάγγελος (Βαγγέλης) Γιαννόπουλος :"Κάθε θάμα τρεις ημέρες,το μεγάλο τέσσερις".Και μια και το ρίξαμε στα...θρησκευτικά,να θυμίσουμε τη ρήση του Xριστού: " παλιό ασκί καινούριο κρασί,δεν το κρατάει".

Κύριοι,Βενιζέλο, Λαλιώτη και λοιποί πασοκικοί "Λάζαροι". Είστε παρελθόν και μάλιστα "μαύρο και άραχνο. Μην... το κουράζετε!

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS  O KOSMOS MIA AVLI

            

                                                   22-3-2012

 

               ( ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...ΟΥΣΙΑΣ)

              Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ ΣΤΟ...ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ

 

Μέχρι να τελειώσει μια τεράστια ουρά στην Εθνική Τράπεζα,πετάχτηκα Μπουρνάζι για έναν καφέ. Τίγκα στις καφετέριες ,τα φαγάδικα και τα μπαρ η περιοχή. Στα μικράτα μου ήταν όμορφα εδώ, δεν υπήρχαν τέτοια μαγαζιά, σε εξοχή νόμιζες πως είσαι. Μου κάνει εντύπωση που οι καφετέριες είναι φίσκα,ώρα 12.30 μεσημέρι,ημέρα Πέμπτη,22 Μάρτη. Αποφασίζω να μην πιω τελικά καφέ και να τις γυρίσω όλες,να μετρήσω τους θαμώνες. Ξεκινάω από το δρόμο που στεγάζεται το...πάλαι ποτέ ένδοξο κανάλι του Κουρή και καταλήγω στην απέναντι μεριά,που παλιότερα ήταν ο Δεληολάνης (εκεί μαζευόμαστε η παλιοπαρέα,τότε που κατέβαινα πιο συχνά στο Περιστέρι).

 

Λοιπόν τα αποτελέσματα της έρευνας...τρομακτικά:Σε καμιά 20αριά πάνω κάτω καφετέριες,περισσότερα από 500 άτομα,στη συντριπτική πλειοψηφία τους νέοι, πίνουν φραπόγαλα και φρεντουτσίνα αράδα, φουμέρνουν “αράπικα" ,γκαρίζουν, βρίζουν και χτυπάνε τα πούλια στο τάβλια, μιλάνε για ποδόσφαιρο Παθαίνω. Καμιά βδομάδα που έχω κατέβη Ελλάδα και... είμαι συνέχεια στην τσίτα. Από τον τρόπο που οδηγούν οι ΄Ελληνες, τη μαυρίλα της Αθήνας, την αντιμετώπιση στην εφορία, τις τιμές στα μαγαζιά και το... μεροκάματο των 100 ευρώ χωρίς απόδειξη, που ζητάνε ακόμα οι υδραυλικοί,για να σου αλλάξουν ένα σιφόνι.

 

Αλλά,να μείνουμε στους καφενόβιους. Τέτοια ημέρα και ώρα ,σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών,σπάνια να δεις νέους ανθρώπους να συνωστίζονται έτσι στις καφετέριες και τα μπαρ. Η χώρα έχει ανεργία, έτσι λένε. Αλλά τί είδους ανεργία; Πότε οι ΄Ελληνες ,ειδικά οι νέοι,δούλευαν σε πραγματικές δουλειές, που θέλουν κόπο και μόχθο; ΠΟΤΕ ή ΕΛΑΧΙΣΟΙ. Η ίδια κατάσταση,όπως σήμερα.Τις δουλειές των Αλβανών και των Πακιστανών δεν τις καταδέχονται οι Ελληνάρες. Αλλά ούτε και στη γη θέλουν να δουλέψουν. Παρακατιανά όλα αυτά. Το έξυπνο είναι να αράζεις και να σου κάνουν τα έξοδα μέχρι τα 40 σου οι παπούδες και οι γονείς.

 

Η εικόνα της Ελλάδας που τα στρατευμένα ΜΜΕ δίνουν στην υφήλιο είναι ψεύτικη. Σε όλους τους τομείς, ακόμα και για την κρίση και για τα αίτια της και τα αποτελέσματά της ψέματα λένε. Το ίδιο και για την α(ν)εργία. Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα στην Ελλάδα. Τεμπελιά υπάρχει,λαμογιά,διαπλοκή,εύκολος πλουτισμός. Εκατομμύρια στρέμματα μένουν ακαλλιέργητα στη χώρα. Πέντε-δέκα στρέμματα να καλλιεργούσε ο κάθε άνεργος, θα ζούσε ...αυτοκράτορας. Αλλά,είπαμε.Αυτές είναι δουλειές Πακιστανών. Ο Ελληνάρας εργάζεται με το...μυαλό στις καφετέριες και, ανάμεσα φραπεδιά,ποδοσφαιροκουβέντα και τάβλι, συλλογάται για καμιά κομπίνα, ληστεία, αεριτζίδικη δουλειά .

 

Ποσώς με ενδιαφέρει αν πεινάει (που δεν πεινάει) ένας τέτοιος άθλιος συμπατριώτης μου.


 
                      

 *** " Σάλος από το ρατσιστικό σχόλιο στο facebook...

Την ώρα που η τοπική κοινωνία ταλανίζεται από το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών και την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, περιφερειακός σύμβουλος από την Κοζάνη και το συνδυασμό του Γιώργου Δακή ανάρτησε στο facebook ένα απίστευτο ρατσιστικό σχόλιο-μήνυμα!

Πρόκειται για τον Στέφανο Τοπαλίδη, ο οποίος γράφει το πρωτοφανές «ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΓΩ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΧΡΩΜΟΣΑΜΠΟΥΑΝ»!!!

Η εν λόγω απίστευτη φράση, που προφανώς γράφτηκε με αφορμή τη συζήτηση για το Κέντρο στη Νεάπολη,  φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες που απέστειλε αναγνώστης του Kozanimedia.gr! "(ΜΜΕ)

 Καλά,η Κοζάνη είναι εκτός ελληνικής επικράτειας; Εισαγγελέας δεν υπάρχει εκεί; Αν ναι, τί έκανε; Το "έχωσε μέσα" το καθίκι, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος, ή περί άλλα τυρβάζει?

 

 

 

***"39χρονη "μαϊμού" δικηγόρος έβγαλε 3 εκατομμύρια ευρώ

Σε 3 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που είχε αποσπάσει από ιδιώτες - μεταξύ των οποίων και γνωστός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας - 39χρονη, η οποία εμφανιζόταν ως δικηγόρος μεγάλης τράπεζας, υπεύθυνη για την διεξαγωγή πλειστηριασμών κατασχεμένων ακινήτων.

Τους έπειθε ότι μπορεί να μεσολαβήσει να "χτυπήσουν" σε πλειστηριασμούς ακόμα και ακίνητα - φιλέτα σε χαμηλή τιμή, με την ίδια να εισπράττει κάποια οικονομικό αντάλλαγμα για τη "μεσολάβησή" της.

Ο Ηρακλειώτης, ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια "στην πιάτσα", πείστηκε να δώσει στην υποτιθέμενη δικηγόρο το ποσό των 100.000 ευρώ για να "χτυπήσει" σε πλειστηριασμό ακίνητο-φιλέτο στην Γλυφάδα. Το εν λόγω ακίνητο εξαιτίας οφειλών του ιδιοκτήτη, θα έβγαινε σε πλειστηριασμό για ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Ωστόσο για να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού, ήταν απαραίτητη η προκαταβολή ενός ποσού ώστε εκείνη να μπορέσει να σταματήσει την εκτέλεση, να πάρει το φάκελο από την τράπεζα, να άρει την προσημείωση ή όποιο άλλο βάρος είχε το ακίνητο, ώστε μετέπειτα με τις γνωριμίες της μέσα στην τράπεζα, να το χρησιμοποιήσει ω

Στο ραντεβού που έγινε παρουσία μαρτύρων και από τις δύο πλευρές, η «δικηγόρος» έπεισε τον Ηρακλειώτη ότι θα έπρεπε άμεσα να δώσει την προκαταβολή καθώς ο πλειστηριασμός του ακινήτου είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να περιμένει να παρουσιαστεί κάποια άλλη ευκαιρία."(ΜΜΕ)

 

.

Τώρα δεν κατάλαβα. Κρατείται λέει η "μαϊμού" δικηγόρος και όχι και ο...επιχειρηματίας, ο οποίος, όπως διαβάζει κανείς στο παραπάνω κείμενο, έχει παραβιάσει το μισό ποινικό κώδικα. Και όχι μόνο αυτό,αλλά υπέβαλε και μήνυση εναντίον της ...δικηγόρου,αλλά δεν αποκλείεται να είναι συνεργάτες και εκείνη κάποια στιγμή να τον “έρριξε”.

“Λουλούδια” αμφότεροι, αλλά για τις διωκτικές αρχές ,το ένα... μοσκοβολάει και το άλλο... βρωμάει.                                                        21-3-2012

Το διηγήθηκε ένας από την παρέα προ ημερών στην καφετέρια. ΄Εχει 2 γκαρσονιερίτσες περιποιημένες, χωρίς κοινόχρηστα, κάπου στην Αθήνα,κοντά στο μετρό, που τις νοίκιαζε κανένα 200άρι τις “παλιές-καλές” ημέρες. Ξενοικιάστηκαν πριν 2 μήνες. Βάζει αγγελία,κατεβάζει την τιμή στα 160 ευρώ-πουλα το μήνα!. Τον πήρε κόσμος, πήγαιναν διάφοροι και τις έβλεπαν,όλοι τού έλεγαν καλές είναι, αλλά τι συμβαίνει και τις δίνεις τόσο φτηνά, μην εχουν κανένα κρυφό κουσούρι; “΄Ελεος,ρε παιδιά,τί λέτε; Κουκλίτσες είναι οι γκαρσονιέρες,τις δίνω φτηνά να βοηθήσω την κατάσταση,κρίση έχουμε...”. Τίποτα. 2 μήνες τον ταλαιπωρούσαν, κανένας δεν τις νοίκιαζε με 160!. Οπότε,τα “παίρνει”,βάζει πάλι αγγελία,αλλά τούτη τη φορά ζητούσε 220 ευρώ ενοίκιο για κάθε μια. Άντε πάλι από την αρχή, τράβα- δείξε, “ακριβές τις έχεις”,του λέγανε τώρα οι καινούριοι. “Μα τί λέτε;”,εκείνος, “τέτοια κελεπούρια φτηνότερα δε λέει. ΄Αντε να κόψω το δεκάρικο”. Να μην τα πολυλογούμε,βρέθηκαν πάνω από 5 ενδιαφερόμενοι με 210 ευρώ! Τις έκλεισε και τις δυο το πρωί της ημέρας που μας διηγήθηκε την ιστορία.

Τι τα θες! ΄Αμα είσαι ειλικρινής, ντόμπρος, έντιμος δεν πας μπροστά σ΄αυτό τον τόπο της διαπλοκής και της κομπίνας. Οι ΄Ελληνες θέλουν "μπαλαμούτι", παραμύθι, λαμογιά ,να τους δουλεύεις “ψιλό γαζί”,όπως οι “πολιτικοί”. Εντυπωσιάζονται,κομπλάρουν με τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”.

΄Αξιος ο μισθός τους.

 

 

 

 

***            "Τον έδεσαν στο σπίτι του και έκλεψαν 12.000 ευρώ!

Θύμα ληστείας έγινε ένας 32χρονος, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με δύο άγνωστους δράστες μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

"Οι κακοποιοί εισέβαλλαν στο σπίτι του 32χρονου, κι αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, τον έδεσαν και τον φίμωσαν.

Στη συνέχεια, έψαξαν για χρήματα και βρήκαν 12.000 ευρώ τα οποία και έκλεψαν."(ΜΜΕ)

 

Στη "βιομηχανία ενημέρωσης” στα περισσότερα “μέσα" της, οι παραβατικότητες ("εγκληματικότητα" όποιας μορφής),αν αφορούν αλλοδαπούς, επισημαίνεται-τονίζεται πάντα. Αν, όμως, οι δράστες είναι ΄Ελληνες ,στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αναφέρεται εθνικότητα, για να υπάρχει ο συνειρμός πως κι αυτά τα εγκλήματα ,αλλοδαποί τα διαπράτουν.

 

 

 

                                                20-3-2012          

"Πλοκάμια σε όλη τη χώρα είχε το κύκλωμα με τα «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας.

Τυφλοί, κωφάλαλοι και άτομα με κάθε είδους αναπηρία συνέρρεαν κατά εκατοντάδες στις αρμόδιες υπηρεσίες, υποβάλλοντας ψευδή δικαιολογητικά προκειμένου να εισπράξουν το προνοιακό επίδομα.

Στην επαρχία ειδικά, οι τυφλοί πολλαπλασιάζονταν κάθε χρόνο με καταιγιστικό ρυθμό, μιας και οι πελατειακές σχέσεις και ο ανύπαρκτος έλεγχος από τους γιατρούς, είχε ως αποτέλεσμα την παροχή αναπηρικών επιδομάτων ακόμα και σε υγιέστατους πολίτες.

Οι περισσότεροι «βαριά ανάπηροι» εντοπίζονται σε Κομοτηνή, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη. Οι Σέρρες έχουν το ρεκόρ σε «νεφροπαθείς». Η Θήβα έχει από χρόνο σε χρόνο αφύσικη αύξηση δικαιούχων όλων των επιδομάτων.

Στη Ζάκυνθο, τα «επιδόματα – μαϊμού», από τους 689 τυφλούς που έως τώρα εισέπρατταν επιδόματα, με την απογραφή περιορίστηκαν στους 150, δηλαδή κατά 539 λιγότεροι.

Ρεκόρ αναπηρίας σε όλη τη χώρα

Τυφλοί:
• Στο Ηράκλειο 1.271 (σε σύνολο 5.371 δικαιούχων όλων των επιδομάτων)
• Στη Ζάκυνθο 689 (σε σύνολο 1.445 δικαιούχων επιδομάτων)
• Στη Φλώρινα 374 (σε σύνολο 667 δικαιούχων επιδομάτων)
• Στην Καβάλα 644 (σε σύνολο 1.369 δικαιούχων επιδομάτων)
• Στη Χίο 625 (σε σύνολο 1.460 δικαιούχων επιδομάτων)

Βαριά ανάπηροι:
• Στην Κομοτηνή 2.816 βαριά ανάπηροι (σε σύνολο 4.419 δικαιούχων επιδομάτων)
• Στη Χαλκίδα 2.371 βαριά ανάπηροι (σε σύνολο 4.193 δικαιούχων επιδομάτων)
• Στη Θεσσαλονίκη από το 2009 στο 2010 έχουμε αύξηση βαριά αναπήρων κατά 1.157 άτομα
• Σε όλα τα άλλα επιδόματα έχουμε μεταβολή -366 έως +112 άτομα

Ακρωτηριασμένοι:
• Στην Κεφαλονιά 371 ακρωτηριασμένοι (σε σύνολο 683 δικαιούχων επιδομάτων)

Νεφροπαθείς:
• Στις Σέρρες 400 άτομα παίρνουν επίδομα νεφροπαθών (συγκριτικά, 480 έχει η Αν. Αττική). Ο νομός Σερρών έχει πληθυσμό 176.000, ενώ της Ανατ. Αττικής ξεπερνά το μισό εκατομμύριο. "

Ελλάς το μεγαλείο σου! Οπαδοί, κόμματα,τοπική αυτοδιοίκηση-τοπική κοινωνία, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι , ένα ολόκληρο πλήθος  (άπαντες ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ και... ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ) σε ένα πλέγμα διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων,"δούναι και λαβείν". ΄Ενα αλισβερίσι που τρομάζει τον Πολίτη,τον έντιμο, τον αξιοπρεπή, όποιον δε διαπλέκεται,δε συναλλάσεται με αντάλλαγμα την ψήφο του.

Πώς ο "Γερμανός" να μην οργιστεί, να μη "βγει από τα ρούχα" του ,να μην αναθεματίσει την ώρα και τη στιγμή που διέθετε τα λεφτά του σε απατεώνες,σε λαμόγια, σε χαραμοφάηδες; Ακόμα και οι υπερβολές στην κριτική των ξένων για τη χώρα μας,θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με κατανόηση,με ανοχή. ΄Εχουν δίκιο οι άνθρωποι, τους "πνίγει". Φαντάζεσθε τί είχε να γίνει,αν υπήρχε αντιστροφή των ρόλων ,εμείς,δηλαδή, στου Γερμανού κι εκείνοι στου ΄Ελληνα; Εδώ,ένα ψωμί να κλέψει αλλοδαπός τον έχουν έτοιμο για κρέμασμα. Οι δικοί μας αλητήριοι που δηλώνουν υπερηφάνως ΄Ελληνες,χριστιανοι Ορθόδοξοι, πατριωταράδες, δεν καταληστεύουν μόνο όλους εμάς τους υπόλοιπους, αλλά έχουν  το θράσος να τους θεωρούμε και συν-΄Ελληνες, συν-πολίτες. Σιγά,που είμαστε "ίσια και όμοια".Κλέφτες,παλιάνθρωποι,αισχροί,χωρίς "πέτσα" και φιλότιμο.  Αυτό είσαστε. 

 

                                         19-3-2012

 "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ"  (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ)

3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

Ποιοι ευθύνονται αν τα σχολεία γίνονται «κονίκλων εκθεμελιωτών φωλεαί»

Τι σημαίνει να είσαι δάσκαλος

Του Θανάση Διαμαντόπουλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012


Κάποιοι μαθητές μου, καθώς και ορισμένοι ακριβοί φίλοι, μού κάνουν την τιμή να με αποκαλούν «Δάσκαλε» (ή έστω, γιατί δεν ξέρω ακριβώς το πνεύμα της προσφώνησής τους, «δάσκαλε»). Ειλικρινά, και χωρίς καμία ψευτομετριοφροσύνη, αμφιβάλλω εάν αξίζω έναν τέτοιο, σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα τιμητικό και μεγάλο, τίτλο. Αυτό, αντίθετα, για το οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος είναι πως το ελάχιστο που έγινα, το ελάχιστο που είμαι, το οφείλω στους δασκάλους μου. Μέτριο ή κακότεχνο, είμαι πάντως ένα «δημιούργημα», μεταξύ των άλλων, της Αλεξάνδρας Μιχαλοπούλου, του Δημήτρη Τσόκα, του Αντώνη Παπαφράγκου, του «Καπόνε» Χατζηβασιλείου, του Ανδρέα Μπελεζίνη, του Κώστα Ανδρακάκου, του Ορφέα Μυτιληναίου, του Σταύρου Πάντου, του Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλου, του Αλεξ. Κατσαντώνη, του Ηλία Κρίσπη, του Μορίς Ντιβερζέ, του Λεό Χαμόν, του Λιό Αϊμόν (Leo Hamon), του Ζακ Λαγκρουά (Jacques Lagroye), του Κορνήλιου Καστοριάδη… Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι διαφορετικά; Εδώ ολόκληρος Αλμπέρ Καμί, όταν πήρε το Νομπέλ Λογοτεχνίας, έγραψε στον δάσκαλό του στο Αλγέρι για να του πει ότι του οφείλει τα πάντα, δεν θα ίσχυε αυτό για την ασήμαντη πνευματική μου οντότητα;
Τι μου ήρθε, όμως, ξαφνικά και αναφέρομαι στους δασκάλους μου ή, αν προτιμάτε, στην αφηρημένη έννοια του Δασκάλου, για τον οποίο ο πατέρας μου - εγγονός δασκάλου ο ίδιος - έλεγε: «Είναι σαν το κερί: λειώνει σκορπίζοντας γύρω του φως»; Αυτό λοιπόν που με σπρώχνει σ' αυτή την αναπόληση είναι η σύγκριση. Σύγκριση όχι τόσο με τη μετριότητα των σημερινών εκπαιδευτικών λειτουργών όσο με το ήθος που εκπέμπουν και με το μίσος που διοχετεύουν ή ενσταλάζουν στις ψυχές των εφήβων. Πράγματι, κάποιοι εξ αυτών - όχι όλοι βέβαια: πάντα θα υπάρχουν φωτισμένοι και φωτοδότες δάσκαλοι -, ωθώντας και παροτρύνοντας παιδάκια να φασκελώνουν τους εκπροσώπους της Πολιτείας, λειτουργούν ως λίβας καταστροφικός, μετατρέπουν δε τα σχολεία σε «κονίκλων εκθεμελιωτών φωλεάς» κατά τη φράση του Γ. Βλάχου (ανεξαρτήτως της ενδεχόμενης, και πάντως πιθανότατης, απαξίας ή των ευθυνών των φορέων θεσμικών αξιωμάτων).

Αρκετοί από αυτούς τους σημερινούς «πυγμαίους δασκάλους» υπήρξαν φοιτητές κατά τη δεκαετία της πλήρους αποσάθρωσης κάθε παιδευτικής λειτουργίας και, συνακόλουθα, της απόλυτης αγραμματοσύνης, δηλαδή την περίοδο 1975-1985. Και στη συνέχεια, εν πολλοίς, διορίστηκαν με την επετηρίδα. Ετσι, σήμερα διοχετεύουν στις νεανικές ψυχές των μαθητών τους το μίσος προς την κοινωνία που εκπηγάζει από την, κακοαπωθημένη κάποτε, συνείδηση των προσωπικών τους ανεπαρκειών, μειονεξιών και ελλειμμάτων. Προηγουμένως και επί σειρά ετών -κάνοντας την τρίχα τριχιά όσον αφορά κάποια συχνά ασήμαντα ελλείμματα «υποδομών», λέξη που τους υπαγόρευε η ελλιπής μαρξίζουσα υποκουλτούρα τους - παρότρυναν όχι σπάνια τα «βλαστάρια» που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία σε άγριες και απροσανατόλιστες καταλήψεις σχολείων. Επομένως, επειδή επέλεξαν να είναι δάσκαλοι του μίσους, ανίκανοι να διακρίνουν ανάμεσα στην αναγκαία αμφισβήτηση - «η ζωή έδωσε στη νιότη το υψωμένο δάκτυλο της κατάκρισης για να τη σέρνει μπροστά» έγραφε σε άλλους καιρούς ο Ασ. Πανσέληνος… - και την άκριτη εκθεμελίωση, θα έλεγα πως με την όλη στάση και συμπεριφορά τους δεν είναι απλώς οι ηθικοί αυτουργοί αλλά οι φυσικοί εκτελεστές, διά παρενθέτων άβουλων προσώπων, της πυρπόλησης κτιρίων και ενίοτε, εντός τους, ανθρώπων, όπως των εργαζομένων στη Μαρφίν (μεταξύ των οποίων μια έγκυος και μια παλιά φοιτήτριά μου, που δεν έγιναν, βέβαια, «σύμβολα»).

Συμπέρασμα (το οποίο έχει να κάνει με την ιεράρχηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για την ανάταξη της σημερινής κατάστασης, εφόσον βέβαια πιστεύουμε πως είναι ακόμη ανατάξιμη): το πρώτο που πρέπει να γίνει, πριν ακόμη και από την αποκατάσταση των δημοσιονομικών μας μεγεθών, είναι η αποκατάσταση της έννοιας και του ρόλου του έλληνα Δασκάλου, ως παραγωγού γνώσεων και ηθικής, εργασιακής βέβαια (αυτό δεν σημαίνει εργασιακής υποδούλωσης) αλλά και ευρύτερης. Το δεύτερο, η μεταφορά του στόχου της κριτικής μας διάθεσης. Αυτή, αντί ή, έστω, πριν στραφεί κατά του «συστήματος», των πολιτικών ή της «άτιμης κενωνίας», πρέπει να στρέφεται στους εαυτούς μας, να γίνει ικανότητα ενδοσκόπησης και αυτοκριτικής. Γιατί, εάν δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», πάντως όλοι μαζί ευθυνόμαστε που έφτασαν μέχρι εδώ τα πράγματα. Ειδικά, δε, το μερίδιο ευθύνης μιας γενιάς ολίγιστων, ακόμη και ηθικά, δασκάλων μόνο αμελητέο δεν είναι…
ΑΣΧΕΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ακουσα τις προάλλες σε καταπληκτική εκτέλεση στη ΝΕΤ το τραγούδι «Δρόμοι παλιοί» (του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη). Και ειλικρινά πόνεσα με τη σκέψη πόσο πολιτικοδιανοητικά πρωτόγονος μπορεί να είναι ένας τεράστιος μουσουργός…
Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος είναι καθηγητής Πολιτικών Θεσμών και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

 

Τον παραπάνω αρθρογράφο δεν τον γνωρίζω ούτε κατ΄όνομα ούτε κατ΄όψιν. Τον “συναντάω”, αν δεν κάνω λάθος, κάπου -κάπου στα ΝΕΑ, ως αρθρογράφο. Το γεγονός πως είναι πανεπιστημιακός δε μου “λέει τίποτα” (ως “κύρος” γραφής και αυθεντίας) ,αντίθετα, από μόνη της η ιδιότητα αυτή “ηχεί ύποπτα” (όλοι γνωρίζουν πώς εκλέγονται οι επιτήδειοι στα πανεπιστήμια: Νεποτισμός, αλισβερίσι- “αλλαξοκωλιές”,διαπλοκές, πελατειακές-κομματικές σχέσεις, αυτά και τα όμοια τους είναι τα βασικά ...προσόντα για να γίνεις πανεπιστημιακός στην Ελλάδα,εδώ και κάτι αιώνες. Γνωστά όλα αυτά. Φυσικά, ο κ.Διαμαντόπουλος μπορεί να αποτελεί εξαίρεση,και μακάρι, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο).

Θα ομολογήσω πως η "προμετώπη" στο κείμενο  με τα έξυπνα λεξιλογικά ψιμύθια που έβαλε, με τράβηξε και αυτός ήταν ένας λόγος που διάβασα το κείμενό του .Με "έφτιαξε" επίσης ο τίτλος "Δάσκαλος", με τον οποίο τον προσφωνούν οι μαθητές του. (Παρεμπιπτόντως και εμένα οι μαθητές μου "Δάσκαλο" με προσφωνούν. Και τον θεωρώ κόσμημα αυτόν τον τίτλο). Γνωρίζω πολύ καλά, μετά από σχεδόν 30 χρόνια στην Εκπαίδευση, πως η απόκτηση τέτοιου τίτλου είναι δύσκολη, αφού οι λόγοι που αποκαλούν οι μαθητές κάποιον έτσι είναι και συγκεκριμένοι και ....ακριβοθώρητοι στην ελληνική Εκπαίδευση. Ανθολογώ κάποιους: “Διαφορετικός” από τους άλλους συναδέλφους του-καινοτόμος, με έντονη προσωπικότητα-θετική ενέργεια, καλλιέργεια, κατάρτιση,ουσιαστική- "παιδαγωγική” προσέγγιση του μαθητή, μεταδοτικότητα. Και το σπουδαιότερο,όπως το διατύπωνε στους δικούς του μαθητές ο  Δάσκαλος Χάουαρντ Ζιν : «Θέλω να φεύγετε από το μάθημά μου όχι απλώς καλύτερα ενημερωμένοι, αλλά και περισσότερο έτοιμοι να εγκαταλείψετε την ασφάλεια της σιωπής, να ορθώσετε ανάστημα απέναντι στην αδικία, όπου τη συναντάτε».

 Σε κάποια,λοιπόν απ όσα γράφει, διαφωνώ ... οριζοντίως και καθέτως. Σε άλλα ,θα συνυπέγραφα. Θα σχολιάσω (δικαιολογήσω),όμως, μόνο μια διαφωνία:

Γράφει: “...το ελάχιστο που έγινα, το ελάχιστο που είμαι, το οφείλω στους δασκάλους μου. Μέτριο ή κακότεχνο, είμαι πάντως ένα «δημιούργημα», μεταξύ των άλλων, της Αλεξάνδρας Μιχαλοπούλου, του Δημήτρη Τσόκα, του Αντώνη Παπαφράγκου, του «Καπόνε» Χατζηβασιλείου, του Ανδρέα Μπελεζίνη, του Κώστα Ανδρακάκου, του Ορφέα Μυτιληναίου, του Σταύρου Πάντου, του Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλου, του Αλεξ. Κατσαντώνη, του Ηλία Κρίσπη, του Μορίς Ντιβερζέ, του Λεό Χαμόν, του Λιό Αϊμόν (Leo Hamon), του Ζακ Λαγκρουά (Jacques Lagroye), του Κορνήλιου Καστοριάδη…" Ελάχιστους απ΄αυτούς που αναφέρει ο αρθρογράφος δεν  γνωρίζω. ΄Ηξερα,μάλιστα, πολύ καλά (από... πρώτο χέρι) τους Ανδρέα Μπελεζίνη, Κώστα Ανδρακάκο, Ορφέα Μυτιληναίο,Σταύρο Πάντο (όλοι τους "εκείνα τα χρόνια" φροντιστηριακοί φιλόλογοι). Για αυτούς τους συγκεκριμένους έχω τις διαφωνίες μου, αν και κατά πόσο ήταν “Δάσκαλοι”. Λοιπόν.

Οι εν λόγο, είχαν το “Θεωρητικό” φροντιστήριο στην Κωλέττη.΄Ηταν συνέταιροι. Ο Μπελεζίνης δούλευε παλιότερα στον “Ηράκλειτο” του Μανωλκίδη (σπουδαίο θετικό φροντιστήριο), αλλά, μια ωραία πρωία,την “έκανε”.Πήρε...πραξικοπηματικά  κάποια τμήματα του ¨Ηράκλειτου" και έκανε του δικό του “μαγαζί” πιο πάνω,το “Θεωρητικό”. ("Δόλιο και αχάριστο" τον έλεγε ο Κώστας Μανωλκίδης). Τις δεκαετίες '60 και '70 ήταν, μαζί με το Φροντιστήριο “Τζουγανάτου” (ο Τζουγανάτος χωρίς συνέταιρο) τα δυο πιο φημισμένα αθηναϊκά φροντισστήρια υποψηφίων για θεωρητικές σχολές.

Σεπτέμβρης της σχολικής χρονιάς 1975-76. Λίγους μήνες πριν, είχα απολυθεί από το στρατό και έψαχνα δουλειά. Ο δρόμος με έφερε και στου Μπελεζίνη. Μου έκανε ο ίδιος το “ιντερβιου”, είπε  του άρεσα και την ίδια στιγμή με προσέλαβε. Στις αίθουσες τις δικές του, πήρα το “βάπτισμα του πυρός” στη διδασκαλία. ΄Εκανα ΄Εκθεση και Ιστορία. Φαίνεται, δούλευα καλά, αν και αρχάριος, οι μαθητές με “πήγαιναν” και ο Μπελεζίνης, που “έβλεπε και άκουγε” τα πάντα μέσα στο φροντιστήριο (αυτός έκανε κουμάντο) ,το πληροφορήθηκε και λίγο μετά ,μου αύξησε τις ώρες (είχα καμιά 30αριά την εβδομάδα).΄Ομως, λεφτά “καλά” δεν πλήρωνε, αν και τα δίδακτρα που έπαιρνε ήταν τσουχτερά. Κάτι “ψίχουλα” μας έδινε και χωρίς ΙΚΑ. Εκεί, κοντά στα Χριστούγεννα,που πληρωθήκαμε, δε μας έδωσε ούτε δώρο! Τα “πήρα κρανίο”κι εγώ, πιάνω έναν -έναν τους συναδέλφους, τους είπα πως είναι απαράδεκτο ένα τόσο πλούσιο φροντιστήριο να δίνει στους καθηγητές του “πενταροδεκάρες”, οι περισσότεροι συμφώνησαν,πιάνουμε και ιδρύουμε ένα υποτυπώδες συνδικαλιστικό όργανο (ούτε γραφείο δεν είχαμε), του δώσαμε και την...επωνυμία “Σύλλογος Καθηγητών Εργαζομένων στα Φροντιστήρια” και μια και δυο, κατεβαίνουμε σε απεργία και μάλιστα πριν πάρουμε έγκριση για την ίδρυση του Συλλόγου. ΄Αφρισαν οι συνέταιροι. -Πάει, σου λένε,θα μας πάρουν τα παιδιά και θα φύγουν (όπως έκανε κι ο Μπελεζίνης του Μανωλκίδη), θα φτιάξουν κι αυτοί με τη “μαγιά” δικό τους “μαγαζί”. Ο Μπελεζίνης έξαλλος,να ωρύεται,να βλαστημάει σαν ναύτης λιμανιού .

Τη δεύτερη ημέρα της απεργίας, μου τηλεφωνεί ο ίδιος στο σπίτι,να πάω,λέει, επειγόντως στο φροντιστήριο να συζητήσουμε, ως εκπρόσωπος των απεργών. "Τσακίζομαι", φτάνω ,ήταν όλα τα "φιλαράκια" μαζεμένα. Μπελεζίνης, Πάντος, Μυτιληναίος, Ανδρακάκος, όλοι. Με βάζουν στη μέση, λέω θα με λιντσάρουν τώρα, "πού με πονεί και πού με σφάζει” με κάνανε οι τρεις. Ο Μπελεζίνης,το έπαιζε ο μαλακός, συγκαταβατικός. Κάποια στιγμή, προστάζει τους άλλους να βγούν από το γραφείο, μείναμε οι δυο μας. ΄Αρχισε τα “γλειψίματα” και... “τί καλός και προσοντούχος καθηγητής ... από την πρώτη στιγμή το κατάλαβα...”,τέτοια ,και μου πετάει την πρόταση: Σταματάς την απεργία, γίνεσαι συνέταιρος με 5% και διπλασιάζεται η ωριαία αποζημίωσή σου. Του λέω “μέσα”, δέχομαι.Τα άλλα “παιδιά” τί θα πάρουν; “..χίδια”,μου λέει, “θα πάρουν. Γι΄αυτό σε πληρώνω εσένα,να σπάσεις την απεργία και να τους βάλεις στις τάξεις”. Εφριξα. Μέσα δεκαετίας ΄70 μιλάμε, αριστεροί οι περισσότεροι από εμάς, βγαλμένοι από “Νομικές” και“Πολυτεχνεία” ,τί μου έλεγε το άτομο; “Θεό δεν καταλαβαίναμε” τότε”.-Ευχαριστώ,δε θα πάρω ,του λέω, ένας καθικαράς είσαι”. Τον αφήνω σύξυλο και φεύγω. Την άλλη μέρα,παίρνανε τηλέφωνα τους απεργούς στα σπίτια τους, τους υποσχέθηκαν κάτι ψίχουλα παραπάνω και μισό δώρο και τη μεθεπόμενη τους έβαλαν ΟΛΟΥΣ στις αίθουσες. Δεν πήγαμε μόνο ο Κώστας ο Παπαγεωργίου κι εγώ. Την ίδια μέρα, μας απέλυσε και τους δυο ο Μπελεζίνης. Εμένα ,λίγο αργότερα, με πήρε ο Τζουγανάτος και έφαγα “ψωμί”.Ο Κώστας ο Παπαγεωργίου δε βρήκε δουλειά για πολύ καιρό, θυμάμαι.

Αυτοί,λοιπόν ήταν οι ...Δάσκαλοι,αγαπητέ ...Δάσκαλε. Προσωπικά ποτέ δε θα τους προσφωνούσα έτσι.

Τελευταία ανανέωση ( 04.04.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS