HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2074977
" ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS",25/3-31/3/2012
25.03.12

 

                                   ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

 

                                                   

 

                                      ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ -ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ

 

                                                    1.

 

Αν συμμετάσχεις ως ψηφοφόρος στις προσεχείς εκλογές, είναι σαν ένας γονιός να αναθέτει στο δολοφόνο του παιδιού του να αποδώσει εκείνος , ως δικαστής, δικαιοσύνη για το έγκλημα.

Αν κάτι τέτοιο το θεωρείς ανήκουστο και τερατώδες, γιατί να μην είναι το ίδιο,αν και συ νομιμοποιήσεις με την ψήφο σου τη διαδικασία, για να εκλεγούν ΠΑΛΙ στη Βουλή εκείνοι που δολοφόνησαν τη χώρα σου, ως κόμματα εξουσίας και αντιπολίτευσης;

 

                                                     2.

 

Στις προηγούμενες “εθνικές” εκλογές που η χώρα ακόμα δεν είχε “γονατίσει”,σχεδόν 3.000.000 Πολίτες ,αριθμός που αντιστοιχεί στο 30% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ΑΠΕΙΧΑΝ από τη διαδικασία εκείνων των εκλογών.

Στις προσεχείς εκλογές, στόχος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι το ποσοστό της ΑΠΟΧΗΣ να ξεπεράσει το 60%. Αυτό θα είναι ένα ισχυρό ράπισμα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και στους οπαδούς τους. Μια επίσημα εκφρασμένη-καταγεγραμμένη απαξίωση και περιφρόνηση ενός ήδη κατεδαφισμένου “πολιτικού” συστήματος που διέπραξε έγκλημα “καθοσίωσης” εναντίον της χώρας.

 

Παράλληλα, θα είναι ένα ΞΕΣΠΑΣΜΑ-ΣΑΛΠΙΣΜΑ νίκης και ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ να “αφανιστούν” εδώ και τώρα όλοι εκείνοι που ευθύνονται ως κόμματα και οπαδοί για την κατάσταση αναξιοπρέπειας και απόγνωσης που σε οδήγησαν και τις τραγικές εμπειρίες που βιώνεις κάθε ημέρα.

 

                                                     3.

Τα κόμματα που άσκησαν Εξουσία υποκρίνονται πως ...μετανοούν ,αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους, ζητούν συγγνώμη και σου υπόσχονται πως “πήραν το μήνυμα” γι΄αυτό και θα φροντίσουν στο εξής να γίνουν...καλύτεροι. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης από την άλλη, προσπαθούν να σε πείσουν πως εκείνα,αφού δεν άσκησαν εξουσία,δεν έχουν συμμετοχή ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΄Ομως, είναι το ίδιο υποκριτές με τους προηγούμενους. ΠΟΤΕ κανένα από τα λεγόμενα “μικρά” κόμματα, δεν προσπάθησε να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα του αλόγιστου δανεισμού σε “μείζον ζήτημα” και “υπ΄αριθ. ένα” κίνδυνο για την οικονομία της χώρας. Αντίθετα,αντί η αντιπολιτευτική τους πολιτική να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην επισήμανση της ανάγκης για γρήγορη και ουσιαστική αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, πίεζαν με μοχλό τον κομματικό “συνδικαλισμό” για μεγαλύτερες (ψηφοθηρικές) παροχές, αυξήσεις και επιδόματα στους οπαδούς τους που ανήκαν σε διάφορες ελεγχόμενες από τα ίδια συντεχνίες. Απαιτούσαν να οικειοποιηθούν  περισσότερο δανεικό χρήμα, αδιαφορώντας για την προέλευσή του και τις “εν δυνάμει” καταταστροφικές συνέπειες που έκρυβε. Σ΄αυτό πάνω ουσιαστικά εξαντλείτο το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολιτευτικής τους πίεσης. Την ίδια στιγμή, τα “μικρά” αυτά κόμματα δε δίσταζαν να δέχονται πακτωλούς κομματικών επιδοτήσεων αλλά και παχυλούς βουλευτικούς μισθούς από αυτό το “μοιραίο δανεικό” χρήμα,που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

 

ΜΗ σε πείσουν ούτε οι μεν ούτε οι δε.΄Ολοι, ως κόμματα και οπαδοί-ψηφοφόροι-πελάτες, είναι ΣΥΝ-ΕΝΟΧΟΙ.

 

                                                     4.

Το HOMO-NATURALIS.GR ,όπως έκανε και στο παρελθόν,επειδή, όχι μόνο  η εγκληματική “βιομηχανία ενημέρωσης” έχει αποκλείσει τη "φωνή" του,αλλά δέχεται εδώ και πέντε χρόνια συνεχείς επιθέσεις στο σάιτ από ακροδεξιά και παρακρατικά στοιχεία, ξεκινά τις προσεχείς ημέρες ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ στις πρωτεύουσες των περισσοτέρων νομών της χώρας. Θα διανεμηθεί έντυπο, ενημερωτικό υλικό και παράλληλα τα μέλη της ομάδας που θα συμμετάσχουν στην πικετοφορία, θα συζητούν στους δημόσιους χώρους με τους Πολίτες για την ανάγκη ενίσχυσης της ΑΠΟΧΗΣ στις εκλογές με στόχο το 60% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας να μη προσέλθει στις κάλπες.

 

 

                            “ ΕΘΝΙΚΕΣ” ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

 

                                  Α Π Ο Χ Η

 

                   ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ "ΟΠΑΔΟΙ"-ΠΕΛΑΤΕΣ

 

                   ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ

                                                 ΤΙΣ

                ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

                                

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ-ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ”.

ΟΙ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ” ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΟΠΑΔΟΙ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ” ΕΙΝΑΙ (ΣΥΝ) ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.

ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΛΘΗ ΚΑΙ “ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ”ΤΗΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ.

                                          ΓΙ΄ΑΥΤΟ

                                     

                      ΣΤΙΣ "ΕΘΝΙΚΕΣ" ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

 

                                  ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!

 ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΘΕΙ "ΑΥΡΙΟ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ “ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ” ΚΑΙ “ΕΘΝΙΚΗ” ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

 

 

 

 

 

1."MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

                                                     31-3-2012

 

Χάσαμε στα ξαφνικά πάνω στη Στενή τον "Πωλ". Καλός φίλος και υπέροχος άνθρωπος, συναισθηματικός ("έξω καρδιά"),ανοιχτόμυαλος και ...τραγουδιστής. Είχε ένα μοναδικό τρόπο να "ερμηνεύει" τη "Νερατζούλα φουντωμένη" και δεκάδες άλλα τραγούδια,που τα έλεγε με πάθος και δικό του τρόπο. Περνούσαμε όμορφα στα  "νυχτέρια" τα καλοκαίρια στο χωριό.

Καλό ταξίδι,φίλε. Θα είσαι στις καρδιές μας,όσο ζούμε.

(Σε ένδειξη πένθους,σήμερα και αύριο δε θα ενημερώσουμε το σάιτ)

 

 

 

                                                      30-3-2012

 

 

 

"Eπεισόδια στο ΟΑΚΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα από την ΕΛΑΣ άλλες επτά φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν στα πρόσφατα επεισοδία που είχαν σημειωθεί κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών."(MME)

Νέες φωτογραφίες συμμετεχόντων στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

 

 

undefined

 

 

 Καλώς έκανε η Αστυνομία και έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των αλήταράδων,που έκαψαν το ΟΑΚΑ.  Δίνουμε κι εμείς επίσης στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες κάποιων ανεύθυνων   εγκεφάλων, που άφησαν τους αληταράδες να κάψουν και το ΟΑΚΑ και το κέντρο της Αθήνας στα γνωστά,πρόσφατα γεγονότα. Αυτούς ποιος θα τους τιμωρήσει;

Για να λέμε την αλήθεια όχι όπως μας συμφέρει,αλλά όπως είναι. 

 

 __________________________________________________________________________________________________

"- Ο Παπαθανασίου γνώριζε ήδη από τις αρχές του 2009 τον εκτροχιασμό της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, και παρόλα αυτά δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων.

Και επειδή αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, προβαίνοντας στην διατύπωση την 2.10.2009 της πρόβλεψης, μέσω της ΕΣΥΕ, για έλλειμμα 6%, πρόβλεψη που βρισκόταν σε πλήρη διάσταση με τα πραγματικά στοιχεία."MME)

 Γράψαμε άπειρες φορές πως εκτός από τον Παπαθανασίου τη ...βασική  ομάδα  ευθύνης για τον κατήφορο της χώρας αποτελούν οι  Κ.Καραμανλής, Γ. Αλογοσκούφης, Π.Παυλόπουλος, Β.Πολύδωρας. Κανένας "Πεπόνης" δεν πρόκειται να τους σώσει ούτε και να αποπροσανατολίσει την ιστορία. Είναι πολύ μικροί όσοι το φανταστούν.

 

 

 

 

 __________________________________________________________________________________________________

"Νεοναζί τον βασάνισαν μέχρι θανάτου

Ο νεαρός Χιλιανός εξέπνευσε έπειτα από 25 ημέρες σε κώμα

 Οι εισαγγελείς ζήτησαν χθες να απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο σχετικά με τον θάνατο ενός νεαρού ομοφυλόφιλου στη Χιλή, ο οποίος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό σε ένα πάρκο επί μία ώρα από τους δράστες, οι οποίοι τον έκαψαν με τσιγάρα και χάραξαν σβάστικες στο σώμα του.

 Ο Ντανιέλ Σαμούντιο άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης, 25 ημέρες αφότου είχε δεχθεί την επίθεση, στις 3 Μαρτίου, που τον άφησε σε κώμα."(ΜΜΕ)

 

 

 

 Το λέμε συνεχώς. Δεν πρόκειται για ανθρώπους. Είναι η διαστροφή τη φύσης, ο εφιάλτης κάθε σώφρονος και λογικού ανθρώπου,η ντροπή της ανθρώπινης νοημοσύνης,ευασθησίας,διαφορετικότητας. Δεν μπορούμε να  αφήνουμε Νεοναζί  να κατέχουν "ζωτικό χώρο" δίπλα μας. Βρισκόμαστε  στην εποχή των μεγάλων ανατροπών,των αλλαγών και των κατακτήσεων. Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τη ζωή στο Μεσαίωνα.

 

 

 

 

                                                            29-3-2012

      "Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Εφραίμ

 

Την αποφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι Εφέτες έκαναν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, που είχε επιβληθεί εις βάρος του, με περιοριστικούς όρους."(ΜΜΕ)

 

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

                                                                        28-3-2012

" Χρυσή Αυγή: Νάρκες και ειδικές δυνάμεις στον Έβρο

 

Με το σύνθημα "Κανένα κέντρο υποδοχής - Καμία ανοχή στην παρανομία" απαντούν οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής στα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για κατασκευή χώρων υποδοχής των παράνομων μεταναστών.

Με μια ανακοίνωση, η οργάνωση έφτασε στο σημείο να προτείνει "καταγγελία της συνθήκης της Οτάβα και εκ νέου διασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού", όπως επίσης και "άμεσα κατασταλτικά μέτρα για τη διαφύλαξη των χερσαίων συνόρων στον Εβρο και μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή", ως λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι η συνθήκη της Οτάβα, υπεγράφη το 1999, και προβλέπει την απαγόρευση ναρκών κατά προσωπικού." (ΜΜΕ)

 

 

Βρίσκονται σε ζωώδη κατάσταση,μιλάμε. Πώ-πώ!

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

Απίστευτες φωτογραφίες από το πλιάτσικο της Αθήνας

 Απίστευτη είναι η Αστυνομία τελικά. Τώρα δίνουνε τις...φωτογραφίες των αλητών που έκαψαν την Αθήνα, ενώ τα ίδια τα ΜΑΤ την αφήσανε να καεί, όπως γράφαμε εδώ τη νύχτα των επεισοδίων ,αφού σκόπιμα κωλυσιεργούσαν και όχι μόνο δεν έκαναν "ντου" να πιάσουν τους κουκουλοφόρους,που βρίσκονταν ακριβώς απέναντί τους,αλλά δεν προστάτεψαν ούτε καν τα πυροσβεστικά, ούτε φρόντισαν να τους ανοίξουν δρόμο.Και τις καταγγελίες πως την Αθήνα την " έκαψαν" τελικά οι μπάτσοι,την έκανε συνάδελφός τους. Εμείς απλώς την αναδημοσιεύσαμε, όπως είχαμε καθήκον.

Ελλάς το μεγαλείο σου!

 

 

                                                      27-3-2011


"Οργή για τον πατέρα του εκτελεστή που μηνύει την Γαλλία «γιατί σκότωσε τον γιο του»

Οργισμένες αντιδράσεις του Σαρκοζί και κυβερνητικών στελεχών έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση του πατέρα του Μοχάμεντ Μεράχ, του τζιχαντιστή εκτελεστή της Τουλούζης που δολοφόνησε εν ψυχρώ 7 ανθρώπους, ότι προτίθεται να κάνει μήνυση στην Γαλλία «επειδή σκότωσε τον γιο του», αντί να τον συλλάβει ζωντανό.

Crédits photo : FAROUK BATICHE/AFP

«Χρειάζεται να θυμήσουμε σ' αυτόν τον άνθρωπο ότι ο γιος του βιντεοσκόπησε τα εγκλήματά του και είχε την διαβολική πρόνοια να στείλει αυτές τις ανόσιες εικόνες σε τηλεοπτικό κανάλι;» τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί, εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

«Αν ήμουν πατέρας ενός τέτοιου τέρατος, θα το βούλωνα ντροπιασμένος» είπε από την πλευρά του ο υπουργός εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, ενώ ο υπουργός εσωτερικών Κλοντ Γκεάν, χαρακτήρισε «απεχθή» και «αναξιοπρεπή» τα όσα ξεστόμισε ο πατέρας του δολοφόνου.

Νωρίτερα, ο Ανρί Γκενό, σύμβουλος του γάλλου προέδρου είχε δηλώσει:

«Είναι δικαίωμά του (να κάνει μήνυση) αλλά δεν μου βγαίνει παρά μόνο μια λέξη: απρέπεια», ενώ ξέσπασε ταυτόχρονα κατά όσων ισχυρίζονται ότι η γαλλική κοινωνία ευθύνεται για τις φονικές επιθέσεις του Μεράχ.(MME)

Οργή για τον πατέρα του εκτελεστή που μηνύει την Γαλλία «γιατί σκότωσε τον γιο του»

 

 "Κατά μάνα κατά κύρη " λέμε εμείς εδώ για τα παιδιά. Δυο τέρατα, πατέρας και γιος,"πάρ΄τον ένα και χτύπα τον άλλο".Αντί να βάλει μια θηλιά στο λαιμό ο άθλιος πατέρας και να πάει να κρεμαστεί, απειλεί να κάνει... μήνυση. Τί άλλο θα ήταν ένας φονταμενταλιστής μουσουλμάνος από ενδεής φρενών; Και τούτος...παραείναι.

 

 

 

 

                                        26-3-2012

 

"Την αθώωση των καθηγητών του Παντείου ζητά η εισαγγελέας

 Δεκατρία χρόνια ύστερα από την αποκάλυψη της υπόθεσης για την κακοδιαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών εισηγήθηκε την αθώωση και των τριών καθηγητών, εκπροσώπων των πρυτανικών Αρχών που κάθονται στο εδώλιο και πρωτοδίκως έφυγαν από τα δικαστήρια φορτωμένοι με βαριές ποινές κάθειρξης.

Η υπόθεση - κατά το κατηγορητήριο - αφορά την υπεξαίρεση περίπου 8 εκατ. ευρώ, την περίοδο 1992-1998 που προορίζονταν για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων του Παντείου. Με τη μέθοδο των εικονικών τιμολογίων και της πλαστογράφησης εγγράφων, τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς, από αγορά πολυτελών ειδών υγιεινής μέχρι αγορά μίας Φεράρι. Πρωτοδίκως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει τον Α. Κουτσοδημητρόπουλο σε τρεις φορές ισόβια και 15 έτη κάθειρξη, ενώ είχε μοιράσει ποινές από 10 έως 25 χρόνια κάθειρξη στον αποβιώσαντα Αιμ. Μεταξόπουλο και τους Π. Γετίμη, Δ. Κώνστα, Κ. Παπαθανασόπουλο, Μ. Παπαδοκωστάκη, Β. Βεϊκόντη, Χ. Μπούτσικο, Ι. Γρατσάνη και Π. Ορφανό.(ΜΜΕ)

 

 

Στο μεταξύ, ο καταδικασμένος καθηγητής Αιμίλιος Μεταξόπουλος πέθανε, εξαιτίας αυτής της καταδίκης,όπως γράφαμε στις 22-2-2011. Παραθέτουμε εκείνο το απόσπασμα:

 

"Παιδιά", της ελληνικής δικαιοσύνης. Γι΄αυτό το έγκλημα θα πληρώσει κανένας από το συνάφι ή θα γίνει κι αυτό "γαργάρα",όπως τόσα άλλα; "Γαργάρα" θα γίνει, φυσικά, μέχρι να ξημερώσει η καινούρια "ημέρα" και σ΄αυτό τον τόπο. Τότε θα τα πούμε.

 

 

                                                           25-3-2012

"Υπό δρακόντεια μέτρα διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Διαμαρτυρίες και συνθήματα με μικροένταση στη Φιλελλήνων. "

Απολίτικος χουλιγκάνος ο...Αγανακτισμένος, παρελαύνων  μαθητής. Ας του έστελναν το απολυτήριο και το δίπλωμα στο σπίτι και θα βλέπατε για πότε θα τους " έγλειφε"  πατόκορφα αυτούς που τώρα μουτζώνει. 

2."DROMENA"EDO KE PARA

    OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                                               29-3-2011

 

"Οργισμένος με τον Γ.Μπαμπινιώτη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Οξεία κριτική στον υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργο Μπαμπινιώτη, ασκεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με δήλωσή του.«Η υποχώρηση που ετοιμάζει ο νέος υπουργός Παιδείας και η αναστολή της ισχύος του εξυγιαντικού νόμου, που επιτέλους με καθυστέρηση πολλών ετών ψήφισε η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι μόνο ένα τραγικό λάθος που γυρίζει την Παιδεία πίσω. Είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν τη νομιμότητα, όταν δεν τους συμφέρει», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναφέροντας πως το χειρότερο είναι ότι το μήνυμα αυτό εκπέμπεται παραμονές των εκλογών.

Επ' αυτού εκφράζει την ελπίδα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και ο πρωθυπουργός θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα πράξουν το σωστό, ενώ επισημαίνει ότι το πρώτο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το οικονομικό, αλλά η κατάλυση του κράτους και η αδίστακτη, όπως συγκεκριμένα αναφέρει, αμφισβήτηση της δημοκρατικής νομιμότητας από πολλές πλευρές, κάτι που καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση μάταιη.

«Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς, οργανωμένες ομάδες πολιτών, αμφισβητούν την ισχύ των νόμων, με τους οποίους δεν συμφωνούν, το κράτος υποχωρεί και τελικά μαχητικές και οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία, Αυτό όμως στην ουσία είναι κατάλυση της δημοκρατίας. Είναι φασισμός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης."

Βρισκόμαστε στη...δυσάρεστη θέση να παραδεχτούμε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ και κάμποσο καιρό μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τις τοποθετήσεις του.

Πάντα τέτοια,κύριε επίτιμε!


 

 

                                                                       27-3-2012

 

 

 1. «Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα, και εκεί θα τρώνε ένα πιάτο φαΐ αν παράγουν. Βάλτε τους να κάνουν μια δουλειά. Να ξέρει ο Πακιστανός ότι αν έρθει στην Ελλάδα θα μπει σε στρατόπεδο και θα τρώει μόνο αν παράγει». Προειδοποίησε μάλιστα τους μετανάστες ότι «μόλις έρθουμε στα πράγματα θα τους διώξουμε όλους». (Καρατζαφέρης).

2. „To 2011 από τους 16.707 δράστες, Έλληνες ήταν το 56.3%, ενώ το ποσοστό των αλλοδαπών 43.7%. Στις κλοπές αυτοκινήτων, οι Έλληνες φτάνουν το 71% των δραστών” (Αστυνομία).

 

΄Εχουμε γράψει και παλιότερα πως οι στατιστικές της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα και την εθνικότητα των δραστών, συνεπικουρούμενες από τον καταιγισμό δηλώσεων τελαυταία του Καρατζαφέρη ,“Χρυσής Αυγής και άλλων...Μεταναστοφάγων, είναι ύπουλη και "κατευθυνόμενη" -"στρατευμένη",αφού έχει στόχο να αποπροσανατολίσει και να οδηγήσει σ΄αυτό ακριβώς που θέλει να τονίσει και να περάσει ως στερεότυπο στον κόσμο: “Συλλήβδην οι μετανάστες είναι εγκληματίες”.

 

Πράγματι, αν δούμε την παραπάνω στατιστική έτσι, όπως την δίνουν οι...εγκέφαλοι της αστυνομίας και αφεθούμε χωρίς λογική αντίσταση στα παραληρήματα Καρατζαφέρη, το 2011, στα 11 εκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της χώρας, ΜΟΝΟ 9 χιλιάδες δράστες εγκλημάτων είναι ΄Ελληνες. ΄Ομως, στο 1 εκατομμύριο (ίσως και λιγότεροι) που είναι πάνω-κάτω οι Μετανάστες στη χώρα, οι δράστες είναι 7 χιλιάδες ,μόλις, δηλαδή,2 χιλιάδες λιγότεροι . Με αυτά τα παραποιημένα στοιχεία, μόνο τυφλοί ή φανατικοί δε θα έβλεπαν πως οι ξένοι όντως είναι συντριπτικά υπέρτεροι στην εγκληματικότητα σε σχέση με τους ΄Ελληνες .΄Αρα έχουν δίκιο όσοι μιλάνε για την ανάγκη να “ξεβρωμίσει η χώρα από δαύτους”. Η αλήθεια,όμως, είναι άλλη και κρύβεται, όπως πάντα, στη λεπτομέρεια, που τελικά είναι η... ουσία και την οποία σκόπιμα  αποκρύπτει η Αστυνομία. Ας δούμε αυτό που υποστηρίζουμε αναλυτικά:

 

Η Αστυνομία το 2011, ΚΑΤΑΦΕΡΕ (μπράβο της!) να συλλάβει μόνο 16.000 δράστες διαφόρων εγκλημάτων.΄Ετσι λέει η στατιστική της, η οποία όμως απέφυγε να μας πει πως οι δράστες των διαφόρων “εγκλημάτων”  στην Ελλάδα που ΔΕΝ συνελήφθησαν το 2011 είναι σχεδόν 200.000! Μένει, επομένως, να διαπιστωθεί πόσοι από τους ...μόλις  184.000 δράστες που δεν συνελήφθησαν, είναι ΄Ελληνες και πόσοι ξένοι. Η Αστυνομία, δηλαδή, με περισσή...ευλάβεια αποφεύγει να μας μιλήσει για την “καρδιά” του ζητήματος και να παραθέσει στοιχεία ΟΥΣΙΑΣ που θα αποδείκνυαν, πέρα πάσης αμφισβήτησης, πως η συντριπτική πλειοψηφία των δραστών, τα “εγκλήματα” των οποίων ουδέποτε εξιχνιάστηκαν, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.Να ,γιατί:

 

Το 70% των δραστών, κυρίως ληστειών-μικροληστειών-κλοπών, όπως έχουμε επισημάνει παλιότερα σε άλλο κείμενό μας, είναι ναρκομανείς, οι οποίοι έχουν ανάγκη ρευστού "εδώ και τώρα". Αυτοί, όμως, ξέρουν να χτυπούν εκεί που γνωρίζουν πως οι πιθανότητες να συλληφθούν είναι ελάχιστες (αρπαγές τσαντών, κλοπές ηλικιωμένων, ληστείες σουπερμάρκετ, βενζινάδικων,λπ ). Οι ΄Ελληνες επίσης κακοποιοί από τα πιο μικρά ως τα σοβαρότερα εγκλήματα, είναι (οι περισσότεροι) “επαγγελματίες” (καλή γνώση του τόπου, του χρόνου και των συνθηκών) και πιο προσεκτικοί κατά τη διάπραξη του “εγκλήματος”. "Δουλεύουν" επίσης και κατά κανόνα με συνεργάτες έμπιστους και έμπειρους. Αντίθετα, οι ξένοι παραβατικοί είναι συνήθως "ερασιτέχνες” και η “εγκληματικότητά” τους είναι κυρίως του “ποδαριού”, “θυμική” (ό,τι πέσει μπροστά τους) ή είναι ξένες κοπέλες που εκαιριακά ή κατ΄επάγγελμα κάνουν τις πόρνες στους δρόμους της Αθήνας.

 

 Η ιδιαιτερότητα αυτή, όμως, είναι εκέινη που τους κάνει περισσότερο "εύκολους” στον εντοπισμό και τη σύλληψη , με τη λογική πως κι εγώ θα ήμουνα σχεδόν απόλυτα "ορατός" στο...Πακιστάν ("σαν τη μύγα μεσ΄το γάλα"),αν ήμουν παραβάτης, αφού δε γνωρίζω στη χώρα αυτή τα τα “κατατόπια” (τους δρόμους διαφυγής, τις καβάντζεςκ.λπ), πώς εν ολίγοις να   "φυλαχτώ".Αντίθετα από το ντόπιο εγκληματία, που έχει χίλιους τρόπους να ξεφύγει,αφού όλα τού είναι  "οικεία” και βοηθούν την “εξαφάνισή” του.

Αλλά, είναι και το άλλο. Ο ξένος ,στην Ελλάδα κυρίως, εντοπίζεται εύκολα ανάμεσα στο πλήθος.΄Εχει ειδικά χαρακτηριστικά (χρώμα, εμφάνιση,γλώσσα κ.λπ) ,που τον κάνουν "δαχτυλοδεικτούμενο" σε σχέση με τον ΄Ελληνα. Αυτό το καταλαβαίνουμε καλύτερα, αν παρακολουθήσουμε μια επιχείριση “σκούπας”,που γίνεται πάντα μόνο για τους ξένους, όχι για τους ΄Ελληνες. Σε σχέση με την εγκληματικότητα, σε κάθε “σκούπα”, αν κάποιοι από τους συλληφθέντες είναι και δράστες εγκλημάτων,εύκολα θα αναγνωριστούν στη διαδικασία εξακρίβωσης των στοιχείων, αποτυπωμάτων και ταυτοποίησης των λοιπών στοιχείων του εγκλήματος.

 

Τέλος,να μην ξεχνάμε και το εξής: οι Μετανάστες, ειδικά στην Αθήνα, έχουν συγκεκριμένο χώρο για παραβατική δράση, το κέντρο , και η παραβατικότητά τους εξαντλείται συνήθως στην εμπορία ναρκωτικών ή στην άσκηση πορνείας στους δρόμους πέριξ της Ομόνοιας. Να συγκεκριμενοποιήσουμε αυτό που λέμε με ένα παράδειγμα: Αν η αστυνομία κάνει ένα “ντου” κάποιο βράδυ μετά της εννέα στην οδό Σωκράτους , είναι σίγουρο πως θα έχει στη “φάκα” τουλάχιστον 50 εκδιδόμενες ξένες γυναίκες και άλλους 20 Μετανάστες (κυρίως Πακιστανούς ή Μαύρους ),που επιδίδονται στην εμπορία ναρκωτικών. ΄Απαντες, κατά τον ελληνικό νόμο είναι “εγκληματίες” (πόρνες και έμποροι ναρκωτικών στο ίδιο τσουβάλι!). Το ίδιο βράδυ,όμως, την ίδια χρονική περίοδο, σε όλους τους δρόμους της Αττικής , που διαπράττονται σωρηδόν παράνομες πράξεις από ΄Ελληνες ή Μετανάστες , ίσως και να μην έχει συλληφθεί ΚΑΝΕΝΑΣ δράστης! Εύκολα, επομένως, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί συλλαμβάνονται σωρηδόν οι ξένοι παραβατικοί στο κέντρο της Αθήνας σε σχέση με άλλες περιοχές.

 

Γι΄αυτό,λοιπόν,γίνεται απόλυτα φανερό πως οι στατιστικές και τα στοιχεία που ανακοινώνει κάθε τόσο η Αστυνομία είναι “μούφα” και βρίθουν σκοπιμοτήτων. Παλιότερα, σοβαρή αστυνομική πηγή και απολύτως αξιόπιστη μας είχε διαβεβαιώσει πως αν θέλαμε, με πραγματικά, αντικειμενικά στοιχεία να υπολογίσουμε σε ποσοστά την παραβατικότητα Ελλήνων και Ξένων στην Ελλάδα, θα δίναμε (χοντρικά) τους αριθμούς: 80% ημεδαποί και το υπόλοιπο 20% αλλοδαποί! Στην Αγγλία, συγκεκριμένα στο Λονδίνο, η εγκληματικότητα είναι σχεδόν αντίστροφη: 60% αλλοδαποί και 40% Εγγλέζοι!

 

Ας σταματήσει,λοιπόν,το...καρατζαφερικό παραμύθι,που το πιπιλάνε και όλα σχεδόν τα ελληνικά κόμματα,αλλά και η βρώμικη, ελληνική “βιομηχανία ενημέρωσης” περί αυξημένης (και υπέρτερης έναντι των Ελλήνων) εγκληματικότητας των Μεταναστών στη χώρα. Οι παραβατικοί δεν έχουν εθνικότητα και χρώμα .Ούτε, όπως σπεύδουν κάποιοι απλοϊκά να υποστηρίξουν, η “εγκληματικότα” οφείλεται στην ...ανέχεια και τη φτώχεια. Αν ήταν έτσι, οι φτωχοί στην Ελλάδα,που σήμερα είναι η πλειοψηφία, θα έπαιρναν ένα δίκανο στο χέρι και θα λήστευαν αράδα τράπεζες, σουπερμάρκετ και βενζινάδικα.

 Από την άλλη, υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, που δε θα έπρεπε να θεωρούνται εγκλήματα. Η πορνεία για παράδειγμα. Αν αφαιρούσαμε από τους 16.000...δράστες που συνέλαβε η αστυνομία το 2011, τις συλληφθείσες, εκδιδόμενες, ξένες γυναίκες, τότε οι ξένοι" δράστες" θα πέφτανε αυτόματα στο...μαγικό αριθμό (πάνω-κάτω) των 2.000 (ίσως και λιγότεροι).Οι περισσότεροι απ΄αυτούς τους συλληφθέντες, που ανακοινώνει η Αστυνομία, είναι πόρνες και μάλιστα μαύρες, που κάνουν "πιάτσα" στους δρόμους πάνω από την πλατεία Μάρνη.

 

Ας μη γίνεται, λοιπόν, αστεία, σαν τον...Καρατζαφέρη ,η Αστυνομία, πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα της "ξενοφοβίας των Ελλήνων. Οι ξένοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη χώρα.Μόνο όσοι δεν έχουν ταξιδέψει ή ζήσει σε άλλες χώρες δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Στο Λονδίνο στους 10 που βλέπεις στο δρόμο,οι μισοί είναι ξένοι. Το ίδιο και στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Η Αθήνα,δεν μπορεί να είναι η εξαίρεση. Η Αστυνομία,αντί να βγάζει στατιστικές παραπληροφόρησης, να φροντίσει να καταγράψει (ταυτοποιήσει) ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες,να καταγράψει την κατοικία τους, την εργασία τους και να ελέγξει το πόθεν έσχες των εισοδημάτων τους. Αυτό απαιτεί η σωστή λειτουργία του ελληνικού κράτους, το οποίο επιτέλους πρέπει να γινει κι αυτό σύγχρονο, ευρωπαϊκό,ανθρώπινο και αντιρατσιστικό.


 

 

 

 

 


 

                                                                                 26-3-2012

 

" Για πέντε χρόνια εκδιδόταν σε σπίτια και μπαρ 28χρονη Αλβανίδα


Για πέντε χρόνια αναγκαζόταν να εκδίδεται σε σπίτια και μπαρ στην Αθήνα και πόλεις της επαρχίας μια 28χρονη Αλβανίδα, η οποία κατήγγειλε στην Αστυνομία τους εκβιασμούς και τις απειλές που υπέμενε. Όπως ανέφερε σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, έξι συμπατριώτες της, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, την εκμεταλλευόταν από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως τον περσινό Ιούνιο.

Η ομάδα των Αλβανών εξέδιδε την 28χρονη μεταξύ άλλων στα Χανιά, τα Τρίκαλα, το Άργος, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και την Αθήνα. Με βάση όσα περιέγραψε στην Αστυνομία το θύμα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι Αλβανών. Ένας εξ αυτών έχει απελαθεί ενώ μία από τις γυναίκες είναι κρατούμενη για άλλα αδικήματα στον Ελαιώνα Θηβών. Η 28χρονη Αλβανίδα φιλοξενείται σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθείται από ψυχολόγο." (ΜΜΕ)
 

Πέντε ολόκληρα χρόνια η κυρία εκδιδόταν λόγω... εκβιασμού των νταβατζήδων της,αλλά μόλις τώρα...θυμήθηκε  να τους καταγγείλει.Καλά, μας δουλεύει "ψιλό γαζί" η "παστρικιά"; 

Το ζήτημα των "εκδιδομένων γυναικών" νομοθετικά χρήζει ριζικής αναμόρφωσης-μεταρρύθμισης.  Συγκεκριμένα: Εξοντωτική τιμωρία των "μεσαζόντων" (νταβατζήδων), όταν χωρίς τη θέληση της γυναίκας την εξωθούν με εκβιασμό σε πορνεία και την εκμεταλλεύονται ( φαινόμενο μάλλον σπάνιο υπό τις σημερινές συνθήκες). Στις περιπτώσεις, τώρα, εκούσιας  επιλογής της γυναίκας για άσκηση "πορνείας", θα πρέπει  η ίδια να  χορηγεί νόμιμη απόδειξη στον "πελάτη". Τεράστια  ποσά (φορο)διαφεύγουν σήμερα με το στρουθοκαμηλισμό του κράτους πάνω σ΄αυτό το ζήτημα. Οι περισσότερες "πόρνες", που τάχα μου τις...εκμεταλλεύονται, στην ουσία εκείνες εκμεταλλεύονται ασύστολα (αισχροκέρδεια) τους πελάτες τους αποκομίζοντας τεράστια κέρδη και φυσικά αφορολόγητα.

 

 

3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

Kαμπάνα Βρυξελλών αν δεν αναγνωριστούν μεταπτυχιακά από κράτη - μέλη

 

 Δημοσιεύτηκε NEWS247.gr, Μάρτιος 22 2012 

Την ανάγκη αναγνώρισης τίτλων επαγγελματικής εκπαίδευσης που αποκτήθηκαν σε άλλα κράτη - μέλη ζήτησε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ απαίτησε να τεθεί οριστικό τέλος στις διακρίσεις, ενάντια στους κατόχους μεταπτυχιακών διπλωμάτων από άλλα κράτη μέλη.

Στο ευρωπαϊκό αίτημα η Ελλάδα καλείται να απαντήσει εντός διμήνου.

Αν η απάντηση δεν είναι ικανοποιητική, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ελληνικοί κανόνες αρνούνται να αναγνωρίσουν κάποια μεταπτυχιακά διπλώματα που αποκτήθηκαν σε άλλα κράτη - μέλη ως ισότιμα με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων.

Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν μεταπτυχιακά διπλώματα που αποκτήθηκαν σε πανεπιστήμια με έδρα την Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό αποτελεί, κατά την Επιτροπή, έμμεση διάκριση στην ελληνική αγορά εργασίας εις βάρος των πολιτών της Ε.Ε. που κατέχουν τέτοιου είδους διπλώματα τα οποία εκδόθηκαν από άλλα κράτη - μέλη.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι η λανθασμένη αξιολόγηση ή η άρνηση αναγνώρισης μεταπτυχιακού διπλώματος που αποκτήθηκε σε άλλο κράτος- μέλος, έχει ως συνέπεια τη διακριτική μεταχείριση όσον αφορά την απασχόληση και ιδίως τους όρους εργασίας, όπως απαιτείται από το άρθρο 45 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Συνεπώς, η διάταξη αυτή παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, υπογραμμίζει η Επιτροπή.

   

 


"Η χώρα της Φαιδράς πορτοκαλέας"

  Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ
 "Ξεύρεις την χώραν που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα
 που κοκκινίζ’ η σταφυλή
 και θάλλει η ελαία;
 – Ω! δεν την αγνοεί κανείς,
 είναι η γη η ελληνίς!"
  (Άγγελος Βλάχος)


΄Αδικο είχε το περιοδικό "Ραμπαγάς" που διακωμώδησε τη φράση του ρομαντικού ποιητή και έμεινε από τότε (ειρωνικά) παροιμειώδης ; Μόνο που η χώρα, ως γνωστό, ως τόπος,ως φύση, κάθε άλλο παρά φαιδρή είναι. Τα ανόητα άτομα,που την κουμαντάρουν είνα φαιδρά και επικίνδυνα. Αλλά, ας μη μιλήσουμε για τα πασίγνωστα ,πώς και γιατί την οδήγησαν (με τις “ευλογίες”, φυσικά, της πλειοψηφίας του...αγανακτισμένου σήμερα ελληνικού λαού) σ΄αυτή την αναξιοπρεπή κατάσταση του “ζήτουλα” που βρίσκεται αυτή την ώρα. Να μείνουμε και να σχολιάσουμε την παραπάνω είδηση:

Μας απειλεί ΠΑΛΙ με ευρωπαϊκό δικαστήριο η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή (αυτό σημαίνει νέος διασυρμός και μεγάλο πρόστιμο) γιατί λέτε; Επειδή οι μεταπτυχιακοί τίτλοι του Χάρβαρντ,του Μιτ, της Οξφόρδης, Σορβόνης,Χαϊδελβέργης (για να μνημονεύσουμε τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο) δεν ...αναγνωρίζονται από μια χώρα,τη χώρα μας, τα πανεπιστήμια της οποίας αξιολογούνται με τις διεθνείς προδιαγραφές ως τα χειρότερα ακόμα και από εκείνα των αφρικανικών χωρών. Για μας που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγελαφική κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων,δεν είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση αυτή,πως στη χώρα μας, δηλαδή, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση-έρευνα είναι ανύπαρκτη . Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Να θυμίσουμε μόνο επί τροχάδην ποιοι και πώς εκλέγονται ως διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό στα πανεπιστήμια: Γιοι,θυγατέρες, γαμπροί-νύφες, “κουβαλητές τσάντας” κάποιου πανεπιστημιακού (ο γνωστός και αισχρός “νεποτισμός”-οικογενειοκρατία, που όμοιό του δε συναντά κανείς παρά μόνο σε τριτοκοσμικές” χώρες).Επίσης οπαδοί ΟΛΩΝ των κομμάτων, άλλες παρεούλες, “ιδεολογικά” συγγενείς και μέλη που συνδέονται μεταξύ τους με κάθε μορφής σχέση. (Στην υπό έκδοση ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καταγράφουμε τα περισσότερα ονόματα των συγγενών... εξ αίματος και αγχιστείας,αλλά και οπαδών κομματικών,θρησκευτικών και λοιπών οργανώσεων,ακόμα και μελών που συγκροτούν ανομολόγητες “παρεούλες” στους ακαδημαϊκούς και μη χώρους).

Αυτά λοιπόν τα “κωμικά” ελληνικά πανεπιστήμια, που ένα ΜΙΤ, ας πούμε, ούτε ως... νηπιαγωγεία δε θα τα αξιολογούσε στη δικιά του κλίμακα, μέσω του υπουργείου παιδείας ΔΕΝ ...αναγνωρίζουν, λέει, μεταπυχιακούς τίτλους του συγκεκριμένου πανεπιστημίου ή του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης, όπως είπαμε,αν δε νμπει υπογραφή από ένα αμαρτωλό, αλλά πρωτίστως αγράμματο ίδρυμα, το πάλαι ποτε...ΔΙΚΑΤΣΑ (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π). Μπορεί να ακούγεται  κωμικό αυτό, αλλά καθόλου δε γελούν εκείνοι που ταλαιπωρήθηκαν από αυτή τη διαδικασία του παραπάνω "καταστήματος", που στα... προσόντα του επίσης συμπεριλαμβάνεται ο αποδεδειγμένος χρημαατισμός  μελλών του. Να θυμίσουμε μόνο πως οι τίτλοι κορυφαίων ΄Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού δεν έχουν εδώ ακαδημαϊκή αναγνώριση αν δεν ...περάσουν από το “ιερατείο” του ΔΙΚΑΤΣΑ! .Απίστευτο; Καθόλου. Ρωτήστε και τον παγκοσμίως γνωστό αστροφυσικό Νανόπουλο τι ταπεινώσεις και  ταλαιπωρία υπέστη παλιότερα ,όταν θέλησε να αναγνωρίσει τους τίτλους του στην Ελλάδα και να έρθει στην πατρίδα του να προσφέρει έργο. Οι ...φωστήρες πανεπιστημικαοί μας εδώ απέρριψαν τους τίτλους του επιστημονικού αυτού κολοσσού και δεν τον έκριναν ικανό να πάρει έδρα στο πανεπιστήμιο! Μιλάμε για ιλαροτραγικές καταστάσεις.

Γνωρίζω πολλούς με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (διδακτορικά κ.α) που για λόγους αξιοπρέπειας ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να υποβάλουν τους τίτλους τους στο εξευτελισμένο αυτό ίδρυμα του ΔΙΚΑΤΣΑ. (΄Ηθελα κι εγώ, ο γράφων,να στερήσω την τιμή από αυτούς τους ημιμαθείς που το συγκροτούν, να κρίνουν το διδακτορικό μου,αλλά η υποβολή του ήταν υποχρεωτική, αφού οι διδακτορικές μου σπουδές έγιναν με χρήματα του δημοσίου στη διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας.΄Ετσι,αναγκάστηκα να το υποβάλω).

Με την ευκαιρία αυτή να αναφέρω δυο ευτράπελα που συνδέονται με αυτή την ιστορία, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ασχετοσύνης του ιδρύματος του ΔΙΚΑΤΣΑ και των μελών των διαφόρων επιτροπών. Η διατριβή μου ήταν στα αγγλικά ,αλλά η επιτροπή που θα το...ενέκρινε ή δε γνώριζε αγγλικά ή γνώριζε στοιχειώδη. Σκόπιμα,για να τους “ξεβρακώσω” δεν τους υπέβαλα και μετάφραση στα ελληνικά,όπως έκαναν οι περισσότεροι, οπότε καταλαβαίνει κανείς την κασκαρίκα και τον εξευτελισμό που τους επεφύλαξα.Το δεύερο “αστείο”: Συμμετείχα μια φορά στη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων. Η πασοκική επιτροπή που θα με έκρινε, βαθμολογούσε με τον έλάχιστο βαθμό το ουσιαστκό, επιστημονικό έργο (μετρήσιμα μόρια) και έβαζε υψηλές βαθμολογίες στη...συνέντευξη, που είχαν επινοήσει γι αυτό ακριβώς,για να πριμοδοτούν τους κομματικούς οπαδούς. Σ΄αυτή,λοιπόν,τη συνέντευξη σε ερωτούσαν πώς σε λένε, αν είσαι παντρεμένος και έχεις παιδιά και τί θα κάνεις αν πας ως σύμβουλος σε ένα σχολείο και οι καθηγητές δε σε...δεχτούν. Σε τέτοια σπουδαία, λέμε, έπεπε να απαντήσεις. Μια κυρία ,λοιπόν,της επιτροπής,πασοκικό κομματόσκυλο,πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού,συμφοιτήτριά μου στη σχολή, χωρίς όμως διδακτορικό,με ρώτησε αν είμαι... Σαρακατσάνος,γιατί διάλεξα να ερευνήσω την καταγωγή τους. Της λέω πως των Βλάχων την καταγωγή ερεύνησα και εκείνη εντελώς φυσικά τί μου απαντάει; Ε,καλά,όλες αυτές οι μειονότητες ίδιες είναι!

 Αυτά τα απίστευτα συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν στη χώρα που κάνουν κουμάντο ανεγκέφαλοι,ημιμαθείς και διαπλεκόμενοι, αλλά και από ένα λαό που στη συντριπτική του πλειοψηφία έχει τις ίδιες συμπεριφορές,αφού,ως γνωστό,κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες, τους δασκάλους, τους δικαστές ,τους δημοσιογράφους και το...ΔΙΚΑΤΣΑ  που του αξίζουν.


 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 01.04.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS