HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247120
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS",29/4-5/5/2012
29.04.12

1. "MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

                                                            4-5-2012

         " 7 ΜΑΙΟΥ:Η ΑΠΟΧΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ"

                                          (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

 

                                               3-5-2012

 

 (Διευκρίνιση από 29/4/2012: Ξεκινάμε από σήμερα τις δημοσιεύσεις του who is who των...αρχηγών των παραδοσιακών ελληνικών κομμάτων του μαυρογυαλουρισμού).

 

                                              Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

 Ο Α. Σαμαράς, θα ήταν το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ,αν δεν ήταν δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα Αυτό είναι και το μοναδικό...προσόν του Αντώνη ( το εκμεταλλεύτηκε "κατά κόρον"). Από κεί και ύστερα, είναι το... απόλυτο χάος του ΤΙΠΟΤΑ.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (η "αλεπού" της μαυρογυαλούρικης πολιτικής) δεν έτρεφε καμιά εκτίμηση στις (ανύπαρκτες) ικανότητες του Αντώνη και τον χαρακτήριζε ανεπαρκή και σαφώς εθνικιστή και λαϊκιστή.Σοβαρές ευθύνες επίσης στον τότε υπουργό Εξωτερικών Α. Σαμαρά για τις δυσμενείς εξελίξεις στα εθνικά θέματα επιρρίπτει στον 12ο τόμο των Αρχείων του και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής:

«Ο κ. Σαμαράς, από την άλλη πλευρά, εφήρμοζε πολιτική άκαμπτης αρνητικότητος, η οποία ταχέως έφερε τη χώρα σε πλήρη απομόνωση μέσα στην ΕΟΚ. Ταυτόχρονα, επί υπουργίας Σαμαρά, σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου κατακόρυφη επιδείνωση των σχέσεών μας με όλους ανεξαιρέτως τους βαλκανικούς γείτονές μας. Παρά την εμφανή διαφωνία πρωθυπουργού  υπουργού Εξωτερικών, η κατάσταση αυτή διήρκεσε επί αρκετούς μήνες, αφού ούτε ο κ. Σαμαράς παρητείτο, ούτε ο κ. Μητσοτάκης τον απομάκρυνε».

 

Αυτή ακριβώς η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Σαμαρά,που στέκεται με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στην Ευρώπη, τον καθστά ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού είναι εντελώς ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ. Ιδεολογική βάση ο ίδιος δεν έχει και αν "κουβαλάει" κάτι, είναι το "πακέτο" της στείρας ιδεοληψίας του εθνικισμού και του λαϊκισμού. Σκοπιανο-Αλβανο-Τουρκο-Βαλκανο-φάγος πολιτικός, το σίγουρο είναι πως αν γίνει η εκλογική στραβή και δούμε τον Αντώνη πρωθυπουργό,την επομένη θα είμαστε περικυκλωμένοι από...εχθρούς του ΄Εθνους,υπονομευτές της εθνικής μας ακεραιότητας, και ύπουλους γείτονες. Η απομόνωση της χώρας θα είναι μια δεδομένη ιστορία, η οποία πλέον δε θα έχει να αντιπαλεύει μόνο με την οικονομική της τραγωδία, αλλά θα αναγκαστεί να ανοίξει νέα, ήδη κλεισμένα μέτωπα,εθνικιστικά αυτή τη φορά ( Σκοπιανοί,που δε θα γίνουν ποτέ...Μακεδόνες, Ρουμάνοι,που δε δικαιούνται να διεκδικήσουν αδελφικά τους ΄ΕΛΛΗΝΕΣ Βλάχους, Αλβανοί που οφείλουν εδώ και τώρα να απελευθερώσουν τη... σκλαβωμένη κόρη της Ελλάδας Βόρεια ΄Ηπειρο, Τούρκοι που το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος τους). Με λίγα λόγια εδώ καράβια (θα) χάνονται, βαρκούλες (θα) αρμενίζουν.

 

 Με μια τέτοια εξέλιξη είναι βέβαιο πως η οργισμένη ήδη Ευρώπη τούτη τη φορά δεν πρόκειται να ανεχθεί ,για να ασχοληθεί  να κλείσει τα καινούρια μέτωπα, που θα ανοίξει η πολιτική του Σαμαρά. Η πίεση θα είναι πλέον ανυπόφορη και θα ασκείτια από παντού. Εκεί κάπου, η αντοχή της Ευρώπης,αλλά και της Αμερικής (για άλλους λόγους) θα τελειώσει. Μια καινούρια Αλβανία των Βαλκανίων γεννιέται: Η Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά.

 

 Ας δώσουν κάποιοι την ευκαιρία με την ψήφο τους στην "εθνοκτόνο" παράταξη τη Δεξιάς, να θάψει γιια μάλλη μια φορά τη χώρα. Το έχει κάνει άπειρες φορές στο παρελθόν. Οι δεξιοί πολιτικοί στην Ελλάδα είναι αποδεδειγμένα οι καλύτεροι νεκροθάφτες της.

 

  

 

 

                                                   2-5-2012       

    

 (Διευκρίνιση από 29/4/2012: Ξεκινάμε από σήμερα τις δημοσιεύσεις του who is who των...αρχηγών των παραδοσιακών ελληνικών κομμάτων του μαυρογυαλουρισμού).

 

"Στο τελευταίο,μάλιστα, συνέδριό τους, οι ΄Ελληνες "κομμουνιστές" με γραμματέα του Κόμματος τηςν Αλέκα Παπαρήγα εξήραν την αποφασιστική συμβολή του παρανοϊκού δικτάτορα Στάλιν στην εγκαθίδρυση και επικράτηση του σοβιετικού μοντέλου εξουσίας και την έκριναν... ιστορικά απαραίτητη ".(Homo-Naturalis.gr. Ιστορική Δημοσογραφία)

 

Φωτογραφία για ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ''ΗΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ''

 

 

Στάλιν όπως Πάπας

 

 

O ...πατερούλης, ως γνωστό, εκτελούσε χωρίς λόγο και με συνοπτικές διαδικασίες όσους “συντρόφους” υποπτευόταν πως επιβουλεύονταν τη ζωή του και τη θέση του. Αναρίθμητα τα θύματά του .Να αναφέρουμε ενδεικτικά:

 

1. Οι Κουλάκοι. Ουκρανοί αγρότες που απέτυχαν το 1932 να «πιάσουν» την παραγωγή που προέβλεπε το κόμμα. Τότε ο στρατός εισέβαλε στα χωριά τους, απαγόρευσε την έξοδο και την εισοδο των χωρικών και άφησαν κάπου 5-7 εκατομμύρια αποκλεισμένους κατοίκους να πεθάνουν από την πείνα!

 

 2. Το 80-85% της εκλεγμένης κεντρικής επιτροπής από το συνέδριο του κόμματος.

 

Δηλαδή εξόντωσε τη συντριπτική πλειοψηφία της ΚΕ. Συγκεκριμένα: Το πολιτικό γραφείο του Λένιν μέχρι ενός. Την υπηρεσία ασφαλείας του Λένιν. Την ηγεσία του στρατεύματος. Τον αρχηγό της αστυνομίας .Τα αποσπάσματα που διεκπεραίωσαν τις εκτελέσεις. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι!

 

Η...Αλέκα και οι σύντροφοί  της όχι μόνο αρνούνται να καταδικάσουν αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα,αλλά τα θεωρούν και απαραίτητα! Την ίδια στιγμή, απειλούν να βγάλουν την Ελλάδα από την οικογένεια της Ε.Ε και να εγκαταστήσουν στη χώρα καθεστώς... Χότζα. Να φανταστούμε πόσα θα είναι τα θύματα (μεταξύ αυτών και ο γράφων προφανώς), αν ποτέ  τα παρανοϊκά αυτά άτομα  του σταλινικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με το σφυροδρέπανο αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση της χώρας;

 

Οι βρυκόλακες ξύπνησαν, βρυχώνται και διψούν πάλι για αίμα. Θα δώσεις με την ψήφο σου άλλοθι σε τέτοια  εγκληματική συμμορία να διαπράξει νέα σταλινικά εγκλήματα; Θα γίνεις ο “κουκολοφόρος” τους, που με την ψήφο σου-δάκτυλο θα υποδείξεις στο κόμμα τους φανταστικούς εχθρούς του για να τους εκτελέσει;

 

   

 

 

 

 

 

 __________________________________________________________________________________________________

 

Αίτηση αποφυλάκισης υποβάλλουν σήμερα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών οι συνήγοροι της συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη.

Στην αίτησή τους, οι συνήγοροι της κατηγορουμένης θα υποστηρίζουν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για προσωρινή κράτηση του πελάτη τους. Τονίζουν, η κατηγορουμένη δεν είναι ύποπτη φυγής, δεν είναι ύποπτη για τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ επισημαίνουν ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού. Επικαλούνται, επίσης ,την κατάσταση της υγείας της που διατρέχει κίνδυνο λόγω της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της, η σύζυγος του τ. υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, βρίσκεται σε άθλια ψυχοσωματική κατάσταση που από την ημέρα του εγκλεισμού της στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ πραγματοποιεί και απεργία πείνας.

Μετά την επίσκεψή του στις φυλακές, ο δικηγόρος Β. Χειρδάρης γνωστοποίησε ότι η εντολέας του βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, κλαίει συνέχεια αναζητώντας το παιδί της και πραγματοποιεί απεργία πείνας, αποφασισμένη να τη συνεχίσει μέχρις εσχάτων. Για τον λόγο αυτόν έχει ζητηθεί από τον ιατρό των φυλακών να βρίσκεται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού θεωρεί άδικη την προφυλάκισή της, όχι μόνο αρνούμενη τις κατηγορίες, αλλά και γιατί πιστεύει ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ενώ, σε συνδυασμό με την προσωρινή κράτηση και του συζύγου της, έχει στερηθεί και τους δύο γονείς του το 5,5 ετών παιδί τους.

Σωφρονιστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η Β. Σταμάτη δείχνει εντελώς αρνητική στο να προσαρμοστεί στην κατάσταση του εγκλεισμού της, κλαίει διαρκώς και φωνάζει ότι της λείπει το παιδί της, δηλώνοντας ότι δεν θα πάρει τροφή μέχρις ότου γίνει δεκτό το αίτημά της να αποφυλακιστεί για να επιστρέψει κοντά του. Για την απεργία πείνας έχουν, ωστόσο, αναρτηθεί ειρωνικά και σκωπτικά σχόλια στο διαδίκτυο."(ΜΜΕ)

 

 Να κρατήσουμε τα ειρωνικά και σκωπτικά σχόλια που αναφέρει το κείμενο. Πόσο ανάλγητος πρέπει να είσαι, όταν προφυλακίζεις τις μητέρες ανήλικων παιδιών ,αλλά και πόσο κτήνος, όταν χαίρεσαι με την τιμωρία  αυτή.

 ΄Εχουμε πάλι επισημάνει: "΄Ανθρωπος θηρίον και...  θηριωδέστερον των θηρίων". Και από την άλλη, "ώς χαρίεν έστ' άνθρωπος,όταν άνθρωπος ή".(=τί ωραίο είναι να είσαι (πραγματικός) άνθρωπος!).

 

        

 __________________________________________________________________________________________________

"Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα

«Δώστε μας τη διερευνητική εντολή στις 6 Μαΐου για να βγει ο λαός από το περιθώριο των αποφάσεων και εμείς θα την τιμήσουμε. Δεν θα απαξιώσουμε την εντολή του λαού. Δεν θα την επιστρέψουμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα» δήλωσε απόψε από τη Λάρισα,στο πλαίσιο προεκλογικής του ομιλίας, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας."(MME)

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα

 

 ΄Εχει εντελώς τρελαθεί αυτός ο Μαυρογυαλούρος. Και τί Μαυρογιαλούρος! Εντελώς...παλιάς κοπής. "Λάλησε" που λέμε στο χωριό μου. Η αυτογνωσία ήταν η σημαντικότερη αρετή στην αρχαιότητα. Αλλά, ακόμα και ως λέξη έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιο του δοκησίσοφου...ανδρός. 

Τελικά,στις "κουβέντες του καφενείου" δε θα βρεις ΄Ελληνα που να μην κρίνει τον εαυτό του ικανό να κυβερνήσει την Ελλάδα. Και ο...μέλλων πρωθυπουργός από δω,  να σου πει σωρό από τέτοιες κουβέντες.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

"Πιθανό «μπλόκο» της Γερμανίας στην Ουκρανία λόγω Τιμοσένκο

 

«Εμείς οι Γερμανοί λέμε πως η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας δεν μπορεί να επικυρωθεί, αν δεν πληρούνται απολύτως οι συνθήκες ενός κράτους δικαίου» τόνισε ο Βέστερβέλε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

 Να σημειωθεί πως δεν έχει υπογραφεί επίσημα η  συμφωνία της 30ής Μαρτίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία .

Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στο Κίεβο πως ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει δεσμευτεί να εφαρμόζει τους κανόνες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να ξέρει πως ο δρόμος προς την Ευρώπη περνά από μια γέφυρα που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: την δημοκρατία και το κράτος δικαίου» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος."(MME)

 

 Η Τιμοσένκο δεν ήταν και η ...αγιότερη στην Ουκρανία τις ημέρες της παντοδυναμίας της. Αυτό είναι γνωστό. Αλλά, ο σημερινός (και παλιότερος) πρόεδρος της χώρας Γιανουκόβιτς είναι μια σχέτη "λέρα",ένας μαφιόζος της πολιτικής. Να θυμίσουμε πως την περίοδο της "πορτοκαλί" επανάστασης (2004-2005) είχε βάλει ανθρώπους του να δηλητηριάσουν τον τότε ηγέτη της "επανάστασης" Γιούσενκο, ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του  απ΄αυτή τη δηλητηρίαση. Σήμερα,ο βρωμερός πρόεδρος Γιανουκόβιτς συνεχίζει να δείχνει το ζωώδη χαρακτήρα του, βασανίζοντας την κρατούμενη πολιτική του αντίπαλο Τιμοσένκο,η οποία έχει ξεκινήσει απεργία πείνας στις φυλακές όπου κρατείται άρρωστη.

΄Ο,τι και να λέμε για τη Γερμανία, μπράβο της και πάλι για τη στάση που κρατά πάνω στο κορυφαίο αυτό ζήτημα της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. 

 

 

                                                       30-4- 2012

 

 (Διευκρίνιση από 29/4/2012: Ξεκινάμε από σήμερα τις δημοσιεύσεις του who is who των...αρχηγών των παραδοσιακών ελληνικών κομμάτων του μαυρογυαλουρισμού).

                                                              2.

                                  (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,20-6-2011)                               

Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός  : "Σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας»  (ΜΜΕ, παλιότερα).

 

Μοναδικός υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

 

 

 

                                                                               ***
 

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις»  (και «αλέκτωρ» εδώ, εμείς, που γράφαμε χτες  για το «ποιόν» Ευάγγελου), τα είπε πάλι τα μπαρουφοειδή στο Λουξεμβούργο ο υπουργός. «Το ένστικτο», λέει, «αυτοσυντήρησης του ΄Εθνους»! Αλλά, γιατί ,έτσι που το διαβάζω αυτό , μου θυμίζει  εκείνον τον αλήστου μνήμης τ. πρόεδρο της δημοκρατίας με τοανάδελφο έθνος; Το έχουν, λέτε, οι νομικοί να πετάνε τέτοιες κοτσάνες;  (Α, μπα, δε νομίζω.  Πού να δείτε οι «δάσκαλοι»). Αλλά ας μη χάνουμε τονειρμό μας.

 

Ποιο ΄Εθνος και ποιο ένστικτο και πράσινα άλογα,  μωρέ Βενιζέλε;  Εκεί είσαι ακόμα εσύ; Γιατί λες πως οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι έχουν πολιτική συνοχή και ωριμότητα ,ενώ στους ΄Ελληνες μιλάς για ΄Εθνος και κουραφέξαλα; Μήπως γιατί οι συμπατριώτες μας είναι κομμάτι ψώνια και  φαντασμένοι Ελληνάρες-πατριωταράδες και τα γουστάρουν όλα αυτά ;  Και πoιο είναι αυτό το ένστικτο, μεγάλε, αφού, τουλάχιστον ως συνταγματολόγος, οφείλεις να γνωρίζεις πως το ΄Εθνος που αναφέρεις ούτε ανάδελφο  είναι, ούτε κανέναν ιδιαίτερο ένστικτο έχει, σε σχέση με άλλα 'Εθνη; Μήτε και ειδικός (παραγγελία) «θεός της Ελλάδας» υπάρχει, έτοιμος πάντα να διασώσει τη χώρα την ύστατη στιγμή. Και άσε παλιότερα. Σήμερα, πώς  είναι δυνατόν να ανήκουμε στο ίδιο ΄Εθνος, οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, ας πούμε, και ο αχταρμάς των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες,   τα λαμόγια και οι έντιμοι, ετούτοι και οι άλλοι; Πώς,  βρε, Βενιζέλο να τους τσουβαλιάσεις όλους αυτούς και να τους εντάξεις σε ένα ΄Εθνος και μάλιστα ανάδελφο και με ένστικτο αυτοσυντήρησης;  Γίνονται; Δε γίνονται αυτά και το ξέρεις πολύ καλά.

 

 Κάποτε, τα παλιά χρόνια στην Ανδρίτσαινα ήταν ένας πολιτευτής . Αν τα θυμόταν καλά ο παππούς, που μου διηγιόταν ιστορίες από τα παλιά, ο τύπος πρέπει να  βγήκε ουκ ολίγες φορές βουλευτής   .  ΄Ηταν δικηγόρος  στην Ανδρίτσαινα και ως καλός παρλαπίπας , εντυπωσίαζε τους χωριάτες με κάτι  ξεγυρισμένους «δεκάρικους» ,που έχουν αφήσει εποχή στην περιοχή.

Σε ένα χωριό, λοιπόν, που πήγε προεκλογικά να μιλήσει ,ρωτάει τον κομματάρχη του να του πει τα προβλήματα του χωριού. «Ε», του λέει εκείνος, «τα βασικά προβλήματα είναι η κατασκευή νέου γεφυριού στο «ρέμα του Πολυχρόνη», που γκρεμίστηκε πέρσι και  η επισκευή της «Παναγίας της Καρκαλούς», που έπεσε με το σεισμό». «Καλά», του λέει ο  υποψήφιος, «φτάνουν αυτά».

Μαζεύτηκε ο κόσμος, ανεβαίνει εκείνος  στην πρόχειρη εξέδρα της πλατείας και αρχίζει τον προεκλογικό του λόγο: «Φίλτατοι πατριώτες μου ,άνδρα μοι έννεπε, μούσα, πολύτροπον, το ελληνικόν ΄Εθνος, ος μάλα πολλά πλάχθη, του Πολυχρόνη το γιοφύρι.»!. Κρακ-Κρακ τα χειροκροτήματα από κάτω η πλατεία, αφού  οι χωριάτες, μπορεί  να μη  σκάμπαζαν  από  Οδύσσεια ούτε καταλάβαιναν τι τσαμπούναγε ο βουλευτής τους («περίδια-γραμμάτων»,σου λέει ταλέει) ,αλλά, μόλις ακούσανε ελληνικόν έθνος και για του Πολυχρόνη το γιοφύρι, σκέφτηκαν πως αναφερόταν στις ένδοξες σελίδες  της ιστορίας της Ελλάδας και  υποσχόταν ότι θα φτιάξει το  γιοφύρι και αρχίσανε τα παλαμάκια.  «επί Τροίης», συνέχισε ο ...ρήτορας , «ιερόν πτολίεθρον έπερσεν , η παναγία η Καρκαλού»!.Πάλι παλαμάκια οι χωριάτες, αφού το ακούσανε με τα αυτιά τους πως  για την κατασκευή της πεσμένης εκκλησίας μιλάει ο άνθρωπος. Και έτσι, με την απαγγελία στίχων της Οδύσσειας  και τις εμβόλιμες αναφορές  στο ΄Εθνος και στα προβλήματα του χωριού, ολοκλήρωσε περιχαρής το λόγο του ο μπαγαμπόντης πολιτευτής, που φάνταζε τεράστιο μυαλό με αυτά τα ακατανόητα που ξεφούρνιζε  στους  ψηφοφόρους του και φυσικά μαζί με τα χειροκροτήματα, εισέπραξε και τις ψήφους τους, που τον έστειλαν για μια ακόμα φορά στη Βουλή τωνΕλλήνων.

 

Ανάφερα το περιστατικό με αφορμή τις παραπάνω βαρύγδουπες αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΄Εθνος  και στη δυστυχία τουλαού .   Βέβαια, δεν τον παίρνει τον υπουργό στην εποχή μας να βγάζει λόγους, απαγγέλλοντας Οδύσσεια, για να εντυπωσιάζει (όχι πως δε θα το έκανε, αν όλοι τρώγαμε κουτόχορτο),αλλά τα περί Έθνους και λοιπά συγκινητικά περί του αίματος των Ελλήνων (δοκιμασμένη ελληνική συνταγή), τα γνωρίζει πολύ καλά ο διδάσκαλος του Συνταγματικού  και τα παραθέτει  σήμερα (αλλά και σε κάθε ευκαιρία) προς κατανάλωση από τους «Αγανακτισμένους» και τους υπόλοιπους πατριώτας Ελληνάρες.

 

Είπαμε. Με την επιλογή του Ευάγγελου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ  για άλλη μια φορά υποβαθμίζεται (η ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη) η πολιτική ζωή του τόπου, σε επίπεδο παλαιού πολιτευτού Μαυρογιαλούρου της Ανδρίτσαινας.

 

Και εις ανώτερα!


 

 

 

 

 

 

 

                                                         29-4-2012

 

( Ξεκινάμε από σήμερα τις δημοσιεύσεις του who is who των...αρχηγών των παραδοσιακών ελληνικών κομμάτων του μαυρογυαλουρισμού).

                                                                  1.

" Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τη γερασμένη Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στο Ζάππειο.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην "ιερή συμμαχία του καταρρέοντος πολιτικού συστημάτος", ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση της Α. Παπαρήγα ότι το ΚΚΕ είναι Μπάγερν απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ....''παίζει'' σαν την Μπάρτσα πια....9 φορές κερδίζει, μία φορά χάνει...".

"Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με κόμματα με τα οποία μας χωρίζει χάσμα προεκλογικό και ιδεολογικό".

"Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς. Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη", τόνισε ο κ. Τσίπρας".(ΜΜΕ)

 

 Υπερφίαλος, αλλόκωτος ,απολίτικος, αρθρώνει τέτοιας ποιότητας "πολιτικό" λόγο, ως η πολιτική να είναι ποδόσφαιρο.

 Αυτός, που είναι ως τα μπούνια μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ, που τον ανέδειξε το ΣΥΣΤΗΜΑ, που θέλει να διαχειριστεί το ΣΥΣΤΗΜΑ μιλάει για...  "ιερή συμμαχία του καταρρέοντος πολιτικού συστημάτος"!

Ο Τσίπρας ,αν  εκφράζει κάτι, είναι ο ΜΟΝΟ η χείριστη μορφή  του ελληνικού "μαυρογυαλουρισμού" .

 Υ.Γ Ακούστε  μια πολιτική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ ,για να διαπιστώσετε πόσα χρόνια πίσω γυρίζει τον κομματικό λόγο το συγκεκριμένο κόμμα. 

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                                                             3-5-2012

 

" Έντονα αντέδρασε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου στη διαφήμιση της ΝΔ που εμφανίζει τον μεγάλο Ελληνα ποιητή, όπως αποκάλυψε η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 8”.Την έντονη αντίδραση της συντρόφου του Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτας Ηλιοπούλου προκάλεσε η διαφήμιση της ΝΔ όπου εμφανίζεται ο μεγάλος Ελληνας ποιητής.

Η κα Ηλιοπούλου ζητεί την άμεση απόσυρση του σποτ και εκφράζει τη λύπη της που είδε φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη και να χρησιμοποιείται απόσπασμα απο ποίημά του.

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, που έχει την ευθύνη για το έργο του ποιητή, αναφέρει "Η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Ας δείξουμε σεβασμό". Και μνημονεύει τον στίχο: "Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ’ αγάλματα!".(ΜΜΕ)

 

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου... "δεν δικαιούται δια να ομιλή" .Γνώριζε πολύ καλά πως ο σύντροφός της ποιητής ήταν οπαδός της Ν.Δ και μάλιστα θαυμαστής του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα θυμήθηκε να διαφυλάξει τη μνήμη-φήμη του,κάτι που δεν έκανε ούτε ο ίδιος;

 

Γράφαμε στις 18-10-2011:

 "Ενα συνέδριο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών φώτισε αυτές τις ημέρες το έργο του.

Το απόσπασμα από τον λόγο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη (από την ομιλία του στη Στοκχόλμη κατά την απονομή του Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1979) επικαλέστηκε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης στην εισήγησή του «Η γλώσσα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη», που δόθηκε στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου για την «Ευέλικτη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη» στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών" (ΜΜΕ).


Είχε "χεσμένη τη φωλιά του" ο ποιητής με τις μπλε σημαίες της Ν.Δημοκρατίας που τυλιγόταν στο Κολωνάκι παραμονές εκλογών,έβαλαν και τον Μπαμπινιώτη να...ξεφωνίσει λόγο,"ήρθε και έδεσε το γλυκό".

 Η σύντροφος του ποιητή Ιουλίτα Ηλιοπούλου δεν μπορεί να κρατήσει ισορροπίες και να μην εκθέτει το έργο  του Ελύτη περισσότερο  με τέτοιες ...κακές παρέες που κάνει;

 

 

3.  ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

Τετάρτη, 2/5/2012

 

ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

Σε μούμια 5.300 ετών τα αρχαιότερα ερυθρά κύτταρα

Στο σώμα του Ετζι, του Ανθρώπου των Πάγων, ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα ερυθρά κύτταρα αίματος που έχουν ποτέ βρεθεί στον κόσμο. Η μούμια του Ετζι είχε ανακαλυφθεί στις παγωμένες Αλπεις το 1991 και μετράει 5.300 έτη «ζωής».

Σε μούμια 5.300 ετών τα αρχαιότερα ερυθρά κύτταρα

Το μουμιοποιημένο πτώμα του «Ετζι» φέρει σοβαρά τραύματα και μώλωπες και ως τώρα δεν είχαν βρεθεί ίχνη αίματος πάνω του. Τώρα, μετά από 21 χρόνια, οι επιστήμονες, με επικεφαλής το βιολογικό ανθρωπολόγο Αλμπερτ Ζινγκ του γερμανικού πανεπιστημίου «Λούντβιχ Μαξιμίλιαν» του Μονάχου και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του Μπολζάνο, ανακάλυψαν ίχνη αίματος στα τραύματα και κατάφεραν να απομονώσουν κανονικά ερυθρά κύτταρα.

Η μούμια βρίσκεται υπό συνεχή επιστημονική έρευνα από τότε που δύο Γερμανοί ορειβάτες την ανακάλυψαν τυχαία στους πάγους των ιταλο-αυστριακών αλπικών συνόρων, στο Νότιο Τυρόλο, σε υψόμετρο 3.210 μέτρων.

Το σώμα ήταν εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο χάρη στους πάγους, γεγονός που επέτρεψε στους επιστήμονες -με τη βοήθεια και των αναλύσεων του DNA του- να υπολογίσουν το ύψος του (γύρω στα 1,60 μέτρα), το βάρος του (50 κιλά), το χρώμα των ματιών και των μαλλιών του (καστανά), καθώς και την ηλικία του (περίπου 45 ετών) τη στιγμή του βίαιου θανάτου του, ο οποίος πιστεύεται ότι προήλθε από ένα βέλος από πυρόλιθο στο πίσω μέρος του ώμου του, το οποίο έκοψε μία ζωτική αρτηρία. Βρέθηκαν επίσης στο στομάχι του υπολείμματα από το τελευταίο γεύμα του, που περιλάμβανε κρέας ελαφιού.

Σε μούμια 5.300 ετών τα αρχαιότερα ερυθρά κύτταρα

Όπως δήλωσε ο Ζινκ, αποτέλεσε έκπληξη ότι μετά από τόσα χρόνια κατόρθωσαν να βρουν πλήρη ερυθρά κύτταρα, που μοιάζουν πολύ με τα σύγχρονα. Η ανακάλυψη έγινε μετά από ανάλυση δείγματος ιστών από το σημείο του τραύματος από το βέλος, καθώς και από ένα προηγούμενο τραύμα στο χέρι. Με τη βοήθεια ενός πολύ ισχυρού ατομικού μικροσκοπίου και ενός λέιζερ, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τα αρχαιότερα ερυθροκύτταρα, που έχουν διατηρηθεί για πάνω από 5.000 χρόνια.

Η επιβεβαίωση του ευρήματος έγινε με μια άλλη τεχνική, τη φασματοσκοπία Ράμεν, η οποία επιβεβαίωσε ότι τα κύτταρα ήταν πραγματικά και έφεραν όλα τα συνήθη χαρακτηριστικά των ερυθρών κυττάρων, όπως την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα. Στο παρελθόν και άλλοι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να ανιχνεύσουν αίμα σε αρχαία λίθινα εργαλεία, όμως, όπως είπε ο Ζινκ, αυτή είναι η παλαιότερη επιβεβαιωμένη ανακάλυψη αίματος.

Επίσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν στο αίμα στην περιοχή του βέλους ίχνη φιβρίνης, μίας πρωτεΐνης που εμφανίζεται αμέσως μετά από ένα τραύμα και βοηθά το αίμα να πήξει, αλλά γρήγορα εξαφανίζεται πάλι. Από αυτό το εύρημα, σύμφωνα με τον Ζινκ, εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο «Ετζι» έζησε λίγη ώρα μετά το θανάσιμο τραυματισμό του και δεν πέθανε αμέσως.

 

 Βήμα-βήμα η "επιστήμη" αποκαλύπτει τα μυστικά της ανθρώπινης ιστορίας. Η βιολογία,η ανθρωπολογία,η ιατρική,η γεωλογία και  οι περισσότερες θετικές επιστήμες αποδεικνύονται πλέον οι πολυτιμότεροι σύμμαχοι  της επιστήμης της Ιστορίας. ΄Ομως, ακόμα και  σήμερα, οι ιστορικοί  (με ή χωρίς εισαγωγικά) συνεχίζουν να "δουλεύουν" κυρίως με τα παλιά εργαλεία των ιστορικών ,που στηρίζονται περισσότερο στη θεωρία και ελάχιστα ή καθόλου στην "πράξη".

Οι εποχές άλλαξαν,οι ανατροπές είναι φανερές παντού, ακόμα και σε επιστήμες "ακλόνητες,όπως η φυσική για παράδειγμα,για την οποία ισχυρίζονταν πως ήταν σχεδόν αδύνατον να κλονιστούν οι θεωρίες της.

Ζούμε την εποχή  των επαναστάσεων και όχι μόνο στην επιστήμη. 

 

[Προβολείς] Ο νόμος της υποτροπής

Του Μιχάλη Τσιντσίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΣΤΑ ΝΕΑ,Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

 

«Η αρρώστια ήταν η μόνη μας υγεία». Θυμάσαι αυτόν τον στίχο; Θυμάσαι εκείνη τη χώρα; Τη χώρα που σκορπιζόταν πρώτο-τραπέζι-πίστα, ενώ την έτρωγαν υποβρυχίως τα ελλείμματα. Που εξαπατούσε εαυτήν και εταίρους πειράζοντας τους αριθμούς. Ηταν μια χώρα ντοπαρισμένη, στην οποία ψήφισες πριν από δυο χρόνια. Τη θυμάσαι;
Σου άρεσε εκείνη η χώρα; Σου άρεσε η δημοκρατία της; Η διαφάνειά της; Οι υπηρεσίες της; Σε έκανε περήφανο εκείνη η χώρα που δανειζόταν μέχρι που δεν βρισκόταν πια κανείς να τη δανείσει;
Δεν πάμε μακριά. Δυόμισι χρόνια πίσω πάμε. Δυο Μνημόνια πριν. Το θυμάσαι: τη χώρα δεν τη χάλασε ούτε ο Τόμσεν, ούτε η Μέρκελ, ούτε οι χιλιοτραγουδισμένες «παθογένειες του καπιταλισμού». Το θυμάσαι: πριν χρειαστεί να συνθηκολογήσει, η χώρα ήταν χαλασμένη.
Υπογράψαμε Μνημόνια, με όρους αιματηρούς, με όρους αυτονόητους. Ομως με τον εαυτό μας δεν έχουμε έρθει ακόμη σε συμφωνία. Δεν έχουμε σκεφτεί ότι στα τριάντα επτά χρόνια π.Μ. - πριν από το Μνημόνιο - κανέναν δανειστή δεν υπέμεινε ο άτεγκτός μας τράχηλος, κανέναν δυνάστη. Φοροφυγάδες και φορολογούμενοι, βυσματωμένοι κι άνεργοι, απέχοντες και ψηφοφόροι τη χώρα τη χαλάσαμε εμείς. Εμείς, χωρίς κηδεμόνες.
Μην πας μακριά. Μην πιέζεις τη μνήμη σου. Μην το σκεφτείς πολύ. Ακου αυτούς που πουλάνε τζάμπα ευημερία, εθνικό κλέος και πετρελαϊκά θαύματα. Ακου τους όψιμους συνοδοιπόρους τους, που φαντασιώνονται ότι θα μπουν στο Μαξίμου ως οχλοβοσκοί, «με τον λαό στους δρόμους».
Μην πας μακριά. Πήγαινε πίσω ολοταχώς. Πήγαινε νοτίως και ανατολικώς, εκτός Ευρώπης. Να ξαναζήσεις αυτό που ξέχασες. Θυμάσαι; Αυτή είναι και η διάγνωση: «Η αρρώστια μας πρέπει να επιδεινωθεί».

  Κείμενο για...όλα τα λεφτά.

 

 

 

 

Spiegel: "Υπόσχονται αλλαγή αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού"

Στις ελληνικές εκλογές της 6ης Μαΐου είναι αφιερωμένο δημοσίευμα του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού der Spiegel, που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η DW, στο άρθρο με τίτλο "Ποια κρίση" και υπέρτιτλο "Η Αθήνα καλεί σε εκλογές", η συντάκτρια γράφει πως οι υποψήφιοι των εκλογών υπόσχονται πως  όλα θα αλλάξουν, "με πρώτους εκείνους, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού".

"Σαν να μην συνέβη τίποτα"

Η αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει πολύ στην ανανέωση και το καθιστά σαφέστερο οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, ο συντηρητικός Αντώνης Σαμαράς και ο σοσιαλιστής Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή γράφει τα εξής:

'Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα".

Για τον Αντώνη Σαμαρά η αρθρογράφος σημειώνει ότι έχει τη φήμη του "διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος".

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η αρθρογράφος του περιοδικού der Spiegel τον περιγράφει ως εξής:

"Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του π. πρωθυπουργού Γεωργίου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο".b

 Συνυπογράφουμε και με...τα δυο μας χέρια.

Κυριακή, 29/4/2012


 

 

BIBΛΙΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Πρώην μέλος βγάζει στη φόρα τα... άπλυτα της Χρυσής Αυγής

Στο βιβλίο του με τίτλο «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής», το Νο3 της οργάνωσης, Χάρης Κουσουμβρής, που αποχώρησε το 2002, εξιστορεί άγνωστες και σκοτεινές πλευρές της δράσης της και περιγράφει ανάγλυφα τη «γερμανόπληκτη» ιδεολογία της

  Mέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά υπό το βλέμμα του «φύρερ» της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου.


Mέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά υπό το βλέμμα του «φύρερ» της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου.

Μέχρι πριν από κάποια χρόνια ήταν ένας από αυτούς, ένας «χρυσαυγίτης». Ηταν μάλιστα ανάμεσα στους τρεις πρώτους στην ιεραρχία της οργάνωσης. Ο Χάρης Κουσουμβρής αποχώρησε τελικά το 2002, όταν συνειδητοποίησε ότι η οργάνωση απαιτούσε πλήρη υποταγή στον «αρχηγό» και «έθετε πολλές φορές σε αμφισβήτηση τις βασικές μου αρχές: πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια».

Λίγο καιρό μετά, ο Χάρης Κουσουμβρής εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής». Την έκδοση ανέλαβε ο ίδιος από το βιβλιοπωλείο-εκδοτικό οίκο «Ερεβος» που είχε ανοίξει στον Πειραιά. Στο 175σέλιδο κείμενό του, το πρώην μέλος της οργάνωσης αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές της δράσης της και περιγράφει ανάγλυφα τη «γερμανόπληκτη» -όπως ο ίδιος λέει- ιδεολογία της.

«Η Χρυσή Αυγή από την αρχή είχε πρόβλημα γερμανοπληξίας. Αρχικά υπήρχαν σβάστικες στα γραφεία, αλλά ύστερα εξαφανίστηκαν. Ωστόσο ο Μιχαλολιάκος ήθελε να μας πείσει για την υπεροχή του Homo nordicus, του ανθρώπου από τον Βορρά. Ποιος όμως ο λόγος όταν ο Χίτλερ στο βιβλίο του παραδέχεται ως προγόνους του τους Ελληνες;» σημειώνει ο συγγραφέας.

  «Ο Μεταξάς ήταν... όργανο του πράκτορα των Αγγλων Γεωργίου» έγραφε στο περιοδικό της, τον Φεβρουάριο του 1986, η Χρυσή Αυγή.


«Ο Μεταξάς ήταν... όργανο του πράκτορα των Αγγλων Γεωργίου» έγραφε στο περιοδικό της, τον Φεβρουάριο του 1986, η Χρυσή Αυγή.

Συνέπεια της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τη ναζιστική ομάδα ήταν τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του σχεδόν να εκδιωχθούν. Σύντομα αναγκάστηκε να κλείσει το βιβλιοπωλείο του, όταν κατάλαβε ότι τα παιδιά του κινδυνεύουν. Αμέσως μετά, μετακόμισε από τον Πειραιά στην επαρχία, ενώ άλλαξε και όλα τα τηλέφωνά του για να... εξαφανιστεί.

Ο Χάρης Κουσουμβρής εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή σε ηλικία 17 ετών, μαζί με τον αδελφό του Σωκράτη. «Ηταν 13 Μαΐου 1990 όταν περάσαμε για πρώτη φορά το κατώφλι της οργάνωσης στην οδό Κεφαλληνίας 74 και μου πήρε 12 χρόνια να καταλάβω το λάθος μου» αναφέρει ο ίδιος. Τα μέλη τούς είχαν υποδεχθεί φιλικά, λέγοντάς τους ό,τι ήθελαν να ακούσουν, όπως λέει. Μετά και την... απαραίτητη μελέτη της βιβλιογραφίας όπως το «Ο αγών μου» του Χίτλερ και τα πονήματα του Γκέμπελς, τα δύο αδέλφια ήταν πια πλήρη μέλη της οργάνωσης.

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Χάρη Κουσουμβρή με τίτλο «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής».
Το εξώφυλλο του βιβλίου του Χάρη Κουσουμβρή με τίτλο «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής».

Σιγά σιγά ανέβαινε στην ιεραρχία. «Ο ''αρχηγός'' ήταν το υπέρτατο ον για εμάς. Ο λόγος του, διαταγή. Αυτό απαιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς, έχω αναγκαστεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενά του» δηλώνει ο Χ. Κουσουμβρής.

Στο βιβλίο, ο συγγραφέας παραδέχεται ότι ήταν απολύτως πειθαρχημένος στις «ορέξεις» του «αρχηγού», όπως γράφει, και απολύτως εμποτισμένος με το μίσος κατά των αριστεριστών και των μεταναστών. Ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε καβγάδες με τους «άλλους» και μάλιστα είχε υποστεί τις συνέπειες. Σαράντα πέντε ράμματα του έκαναν μια φορά, όταν 15 άγνωστοι του επιτέθηκαν με λοστούς στον σταθμό της «Βικτώριας», όπως αναφέρει...

Καθώς ανεβαίνει στην ιεραρχία της οργάνωσης -έγινε ταμίας κάποια στιγμή-, αντιλαμβάνεται ότι ο «αρχηγός» δεν θα ανεχθεί κανέναν ανταγωνιστή - έτσι δικαιολογεί και την εμπλοκή του Περίανδρου στον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Κουσουρή το 1998 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά και τα «καρφώματα» που υπέστη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτό, σε συνδυασμό με την ιδεολογία της οργάνωσης που είχε ξεφύγει από τον εθνικοσοσιαλισμό, έκανε τον Κουσουμβρή να αποχωρήσει.

Ανώτατος φυλετικός τύπος
Σε απόκομμα του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» που παραθέτει, αναφέρεται ότι «Σκοπός και νόημα της υπάρξεώς μας ήταν, είναι και θα είναι όσο θα ζει έστω και ένας Homo nordicus ο ερχομός του ανώτατου φυλετικού τύπου». «Τούτη η πρόταση της Χρυσής Αυγής συμπλέει άριστα με τη γενική ξενομανία και γερμανοπληξία, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εθνικοσοσιαλιστικές αρχές» παρατηρεί ο Κουσουμβρής, και σε άλλο σημείο σημειώνει: «Ποιος ο λόγος λοιπόν να λατρεύουμε τη Γερμανία, εφόσον εμείς (σ.σ. εννοεί οι Ελληνες) ενσαρκωθήκαμε στο όνειρο ενός εκ των μεγαθηρίων της ιδέας (σ.σ.: εννοεί τον Χίτλερ).

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση της οργάνωσης, ο συγγραφέας αναφέρει: «Ως ταμίας της ''Χρυσής Αυγής'', είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται οργάνωση. Ποιος την ενίσχυε, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος...».

Στο βιβλίο σημειώνεται: «Απ' ό,τι εμμέσως μας έδωσε να καταλάβουμε ο ίδιος ο διαβόητος ''αρχηγός'' της Χρυσής Αυγής, ''αρπαχτές'' γινόντουσαν από όλους τους κομματικούς χώρους καταπώς συνέφερε τα δύο μεγάλα κόμματα». Οπως λέει, ήταν μάρτυρας όταν ο ίδιος ο «αρχηγός» τον είχε στείλει με άλλους να συνοδεύσουν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ πολιτικό πρόσωπο που τον είχε καλέσει βουλευτής της ΝΔ.

Αποκαλυπτικός είναι ο Χ. Κουσουμβρής και σε σχέση με τις επαφές που είχε η Χρυσή Αυγή με άλλες ευρωπαϊκές ακροδεξιές οργανώσεις. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, «έρχονταν από Νότια Αφρική, Γερμανία, Ιταλία και αλλού στελέχη από ναζιστικές, ακροδεξιές, ρατσιστικές οργανώσεις για να ανταλλάξουμε απόψεις.

Στην αρχή, και κυρίως τους Γερμανούς, τους αντιμετωπίζαμε με δέος... Οσο όμως τους ζούσα τόσο τους σιχαινόμουν. Ξυπνούσαν το μεσημέρι, κατέβαζαν ένα μπουκάλι ούζο μονορούφι, άκουγαν σκληρή μουσική και μέσα στο μεθύσι πετούσαν και ρατσιστικές βρισιές».

Κατηγορώ
«Συμπλέουν με το σύστημα»

Η συνειδητοποίηση της... θέσης του στην οργάνωση έγινε όταν στις 20/4/2000 συμμετείχε με άλλους σε διαμαρτυρία για συνέδριο επιχειρηματιών Ελλάδας και Τουρκίας, που διοργανώθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο. Την ημέρα εκείνη κάηκε και τουρκική σημαία, υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε ο Κουσουμβρής. Αργότερα, μετά την αποχώρησή του από την οργάνωση, πρώην ομοϊδεάτες του, όπως λέει, τον κατηγόρησαν άδικα για ληστεία στην Καλαμάτα και τον έσυραν σε δίκη... «Γράφοντας (το βιβλίο), ενήργησα μακριά από τις ατομικές μου ορμές με σκοπό όχι να καταστεί το κείμενο αυτό μια εκδικητική πράξη απέναντι σε μία συμβιβασμένη παράταξη, αλλά να προστατεύσω τον αγνό αγωνιστή από τα πλοκάμια του συστήματος» καταλήγει ο Χ. Κουσουμβρής. «Με την ίδια ευκολία που αυτοί συμπλέουν με το σύστημα, εγώ αρνούμαι να υπερασπιστώ νομικά με στοιχεία τον εαυτό μου, έχοντας απέναντί μου κατηγορίες στηριγμένες και ενεργούμενες από κάποιους της Ασφάλειας και του παρακράτους. Γιατί εγώ σε αντίθεση με κάποιους δεν είμαι καταδότης. Ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου γι' αυτό το καρκίνωμα ξεκινάει μια προσπάθεια ξεσκεπάσματος της αλήθειας προς χάριν των ονείρων και των έργων τόσων αδικημένων που πήγαν στράφι, ενδυναμώνοντας ένα ''λάθος''».

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ
Πρώτα βρίζουν και μετά εξυμνούν τον Μεταξά

Ο Χάρης Κουσουμβρής καταγγέλλει πολλές φορές στο βιβλίο του τη διγλωσσία της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικά παραθέτει απόσπασμα από το περιοδικό της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 1986: «Ο Μεταξάς ήταν σαφώς γοητευμένος από τα εθνικοσοσιαλιστικά και τα φασιστικά πρότυπα. Ηταν όμως ένας δοτός πρωθυπουργός, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην εξουσία, όργανο του πράκτορα των Αγγλων Γεωργίου και των μεγαλοαστικών συμφερόντων που αυτός εκπροσωπούσε.

Αγωνιζόμενος να αποκτήσει ερείσματα για να απαγκιστρωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Γεωργίου, προσπάθησε να ασκήσει μια φιλολαϊκή και εθνική πολιτική, που ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να παγιώσει σε ένα εθνικολαϊκό καθεστώς απαλλαγμένο από τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της πολιτικής ολιγαρχίας, που εκπροσωπούσε ο θρόνος.

Ερμαιο της πλουτοκρατίας
Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν έγινε ποτέ ένα λαϊκό εθνικοσοσιαλιστικό ή έστω φασιστικό καθεστώς. Ερμαιο της πλουτοκρατικής και ολιγαρχικής ακροδεξιάς και της αγγλόδουλης πολιτικής της, χρησιμοποίησε τον Μεταξά και κατεδίωξε κάθε αληθινό εθνικοσοσιαλιστή, αποβάλλοντάς τον από τις τάξεις του».

Αργότερα, η ίδια η οργάνωση θα... αλλάξει γνώμη, τιμώντας τόσο τον Ιω. Μεταξά όσο και τον Γεώργιο Β'.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 Εντάξει, λίγο πολύ γνωστά είναι όλα αυτά που περιγράφει ο πρώην χρυσαυγίτης και δε χρειάζονται σχολιασμό. ΄Ενα μόνο. Λέει:

" Σε απόκομμα του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» που παραθέτει, αναφέρεται ότι «Σκοπός και νόημα της υπάρξεώς μας ήταν, είναι και θα είναι όσο θα ζει έστω και ένας Homo nordicus ο ερχομός του ανώτατου φυλετικού τύπου».

Αν κατάλαβα καλά, από το...σπέρμα αυτών των  τύπων εκεί στη φωτογραφία κι εκείνου του σαπιοκοιλιά αρχηγός τους υπάρχει ποτέ περίπτωση να προέλθει ο... ανώτατος φυλετικός τύπος; Μήπως, λέω εγώ, μόνο για πιθηκοειδή με ανάλογο iq ... εξαρκούν οι γενετικές ικανότητες του σπέρματος των εικονιζόμενων πιθήκων;   

 

Τελευταία ανανέωση ( 16.09.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS