HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2174971
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ”-ΑΝΑΣΑΣ.
09.05.12

 

 " Άρχισαν τα όργανα με τις δόσεις - Εγκρίθηκε το ποσό των 4,2 δισ και όχι 5,2 όπως αναμενόταν. Με την παγκόσμια κοινή γνώμη να έχει στραμμένη την προσοχή της στην Ελλάδα, όπως και οι διεθνείς χρηματαγορές, οι έλληνες για πολλοστή φορά είναι κατώτεροι των περιστάσεων και αντί να δώσουν μία λύση με μία κυβέρνηση συνεργασίας, συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να παίζουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια με μοναδικό σκοπό να έχουν οφέλη στις επόμενες εκλογές που σίγουρα θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα.Άλλη μία απόδειξη ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα μας πιέσουν μέχρις εσχάτων είναι η απόφαση να εγκριθεί τελικά η δόση στην Ελλάδα, αλλά μειωμένη κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ." (ΜΜΕ).

 

 

Σύσσωμος ο "πολιτισμένος" κόσμος (και όχι οι Γερμανοί μόνο ,όπως παραπληροφορούν κάποια από τα ελληνικά ΜΜΕ) είναι έξαλλος με τους ΄Ελληνες και ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μας χαρακτηρίζουν “τρελούς και ανισόρροπους”. Με ειρωνικά ή εξοργισμένα σχόλια σε δημοσιεύματα, συνεντεύξεις, συζητήσεις “στρογγυλής τραπέζης” από Ιαπωνία μέχρι Ευρώπη και Αμερική με χρονική αφετηρία τη νύχτα της Κυριακής που ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα, εξαπολύεται μια πρωτοφανής επίθεση κατά της χώρας και είναι από ολοφάνερη ως ευδιάκριτη η διατυπούμενη, είτε ως είδηση είτε ως απειλή, ευχή για χρεοκοπία πλέον της Ελλάδας . Μια χρεοκοπία,όπως υποστηρίζουν, που ναι, μεν, δε θα σώσει τη χώρα,αλλά είναι επιβεβλημένη ως "κάθαρση" στην τραγωδία που δε βιώνουν μόνο οι ΄Ελληνες ,αλλά και οι “ξένοι”,τουλάχιστον όσοι άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται σ 'αυτή.

Ελάχιστα μέσα ενημέρωσης με “αριστερό” προσανατολισμό  "επιχαίρουν" για το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάποια, μάλιστα,απ΄αυτά μιλούν για ...επανάσταση στην Ελλάδα,αποτέλεσμα της συντριβής του δικομματισμού (αποκρύπτουν, βέβαια,πως το μισό ΠΑΣΟΚ και το 1/3 της Ν.Δ φήφισαν ΣΥΡΙΖΑ). Στην πλειοψηφία τους,όμως, τα ξένα ΜΜΕ εκφράζουν πέρα από την οργή τους ,όπως είπαμε, και την ευχή τους, φανερά ή με "σημειολογικά" υπονοούμενα να χρεοκοπήσει η χώρα ,για να “τελειώνουμε” με τους ΄Ελληνες.


Το συμπέρασμα από τον ορυμαγδό αυτό της οργής του "Τύπου" είναι η πεποίθηση των ξένων ότι στις πρόσφατες εκλογές οι ΄Ελληνες ψήφισαν “απερίσκεπτα, αψυχολόγητα,παρανοϊκά”.Αντί, λένε, σύσσωμη η χώρα,να διατυπώσει-εκφράσει μέσα από τα αποτελέσματα των εκλογών ένα μήνυμα ευχαριστίας, αναγνώρισης ,καταδίκης του κακού εαυτού της και παράλληλα να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους σωτηρίας της,το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε την αφροσύνη,την αχαριστία,την ανευθυνόητα, την "ψευτομαγκιά",τη γραφικότητα, την απερισκεψία, τον εθνικισμό, και την έλλειψη αυτογνωσίας  των Ελλήνων .(Τα "ουσιαστικά" είναι  ακριβώς μεταφρασμένα από ξένες εφημερίδες και περιοδικά).Στο μεταξύ πέρα από την οργή του διεθνούς Τύπου,έχουμε και τις τοποθετήσεις-επιθέσεις των επίσημων οργάνων της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γεργκ ΄Ασμουσεν, στέλεχος της ΕΚΤ, που με μια σκληρή δήλωσή του διαφοροποιείται από εκείνα που υποστήριζε λίγο καιρό πριν και για πρώτη φορά, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε  πως η Ελλάδα είναι μια “τελειωμένη υπόθεση”  και υποστήριξε πως τώρα πια είναι σχεδόν βέβαιες οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. (Να επισημάνουμε εδώ πως πριν της εκλογές, η ΕΚΤ είχε αρνηθεί κατηγορηματικά μια τέτοια προοπτική). Η απειλή δια στόματος ΄Ασμουσεν διατυπώθηκε ως εξής: "Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει υπόψη της ότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές στη συμφωνία του προγράμματος, εάν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης". Στο ίδιο "μήκος κύματος" με τους αξιωματούχους της Ε.Ε κινούνται και οι δηλώσεις της Μέρκελ,η οποία πάντως πριν τις ελληνικές εκλογές έδειχνε περισσότερο "μαλακή" και συγκαταβατική.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και λόγω αρμοδιότητας έχουν και τα δημοσιεύματα των ξένων ,οικονομικών εφημερίδων, όπως η "έγκυρη" Financial Times ,που διατυπώνουν απερίφραστα πλέον τους φόβους (αλλά και την υποβόσκουσα επιθυμία τους) για τη χρεοκοπία της χώρας και την ανάγκη εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ .Ανάμεσα στα επιχειρήματα που επικαλούνται είναι κι εκείνα που αφορούν τις αγορές ,οι οποίες βρίσκονται πια  σε όλη την Ευρώπη στο κόκκινο”, αλλά και στη Νέα Υόρκη που ο δείκτης S&P 500 έφτασε σε χαμηλό δύο μηνών.

 

 

Αλλά, είναι τα πράγματα έτσι όπως τα παρουσιάζουν τα ξένα ΜΜΕ και τα αναδημοσιεύουν τα ελληνικά; Μήπως και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει εξαντληθεί η ψυχραιμία και τα περισσότερα από εκείνα που λέγονται και προγραμματίζονται είναι “θυμικές” αντιδράσεις από κακή εκτίμηση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών;


΄Οσον αφορά το θέμα της χρεοκοπίας, όπως φαίνεται από το σύνολο των απόψεων των οικονομολόγων, μια τέτοια εξέλιξη είναι “επί θύραις” και όχι μόνο λόγω του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά κυρίως εξαιτίας αυτού. Αυτό σημαίνει πως αν περιμένει κανείς να καταλαγιάσουν οι “εξάρσεις” ...ένθεν και εντεύθεν,να πέσουν οι τόνοι, να επανακτηθεί η ψυχραιμία και να αποτιμηθούν λογικά σε πραγματικά “νούμερα” τα αποτελέσματα των εκλογών, ίσως “αύριο” να είναι η πρώτη ημέρα της “αλβανοποίησης-αργεντινοποίησης”, που οδηγούν τη χώρα οι ανεύθυνες κραυγές-υστερίες Τσίπρα-Καμμένου-Μιχαλιολάκου .Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως αυτή τη στιγμή, δεν είνα μόνο ο "Τύπος",αλλά οι περισσότεροι οικονομολόγοι θεωρούν τη χρεοκοπία ως όρο sine qua non” ("εκ των ων ουκ άνευ"), για να υπάρξει "κάθαρση" στην ελληνική οικονομική τραγωδία. Μια τέτοια χρεοκοπία,υποστηρίζουν θα ανακούφιζε πρώτα την παγκόσμια και όχι μόνο την ευρωπαϊκή “αγορά” και ύστερα  θα λειτουργούσε ως πιλότος διαχείρισης των εθνικών ελλειμμάτων, των χρεών,της δημοσιονομικής πολιτικής γενικότερα από τις κυβερνήσεις των χωρών. Παράλληλα, πιστεύουν πως αυτή η “αλβανοποίηση-αργεντινοποίηση” της Ελλάδας θα καταστεί μόνιμο ιστορικό παράδειγμα αποφυγής του ελληνικού πολιτικού-κομματικού ήθους και της νοοτροπίας που έχει διαμορφωθεί επί σειρά ετών στη χώρα μας.


Πέρα από το σεβασμό που οφείλουμε στην άποψη των ειδικών οικονομολόγων, των αποκλειστικά αρμόδιων να μιλούν για τέτοια θέματα, δεν μπορούμε ούτε και στο ελάχιστον να συνταχθούμε ιστορικά με αυτή την άποψη. Μια τέτοια εξέλιξη  θα καταλήξει “μπούμερανγκ” για όλους και όχι μόνο για τη χώρα μας. Οι Ευρωπαίοι φαίνεται πως θέλουν να επιβάλουν μια εξοντωτικη τιμωρία στην Ελλάδα,να πάρουν εκδίκηση συλλήβδην,με τη μορφή "γενοκτονίας". ΄Ομως,ιστορικά τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βρίσκουν καμιά δικαιολόγηση απο την ηθική της Φύσης και της Ιστορίας. Ειδικά, η ιστορική παρατήρηση δείχνει πως οι “γενοκτονίες” πάσης φύσεως διεξάγονται από το “θύτη” υπό την επήρεια σφοδρών αρνητικών συναισθημάτων και επιβάλονται ως “τιμωρία” και όχι ως “κολασμός” (με την αρχαιολελληνική σημασία των όρων).Γι΄αυτό και η “γενοκτονία”,όλων των μορφών είναι,όπως είπαμε, και από τη Φύση αλλά και από την κατασταλαγμένη εμπειρία στο παγόσμιο ιστορικό “ασυνείδητο” , απεχθής και απόλυτα καταδικαστέα. Αλλά,ας περάσουμε στο "ψητό".


Ο πληθυσμός της χώρας μας είναι 11.000.000 (Δίνουμε “στρογγυλά” τα νούμερα για διευκόλυνση). Σύμφωνα τώρα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 έχει αυτή τη μορφή: Στο 100% των εκλογικών τμημάτων (20.605), και επί 9.949.401 εγγεγραμμένων, προσήλθαν και ψήφισαν 6.476.751 πολίτες (65,10 %). Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 6.324.104(97,64 %), τα άκυρα 116.887 (1,80 %) και τα λευκά 35.760 (0,55 %).

 

Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, έχουν ως εξής:

Κόμμα Ποσοστό Ψήφοι Έδρες

ΝΔ 18,85%, 1.192.054, 108

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 16,78%, 1.061.265, 52

ΠΑ.ΣΟ.Κ. 13,18%, 833.529, 41

Ανεξ. Έλληνες 10,60%, 670.596, 33

Κ.Κ.Ε. 8,48%, 536.072, 26

Χρυσή Αυγή 6,97%, 440.894, 21

ΔΗΜ.ΑΡ. 6,11%, 386.116, 19

ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,93%, 185.366

ΛΑ.Ο.Σ. 2,90%, 183.466

ΔΗΜ.ΣΥΜ. 2,55%, 161.510

δημιουργία, ξανά! 2,15%, 135.932

Δράση - ΦΣ 1,80%, 114.094

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 1,19%, 75.439

Κοιν. Συμφωνία 0,96%, 60.753

ΟΧΙ (ΔΑ-ΕΠΑΜ) 0,92%, 58.459

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" 0,88%, 55.646

Ένωση Κεντρώων 0,61%, 38.439

Σ. Εθν. Ενότητας 0,60%, 38.193

Κόμμα Πειρατών 0,51%, 32.487

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 0,45%, 28.502

ΚΚΕ (μ-λ)-Μ-Λ ΚΚΕ 0,25%, 16.049

ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ 0,10%, 6.095

Κόμμα Φιλελευθέρων 0,06%, 3.622

Ανεξ. Υποψήφιος 0,05%, 3.088

Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,04%, 2.616

ΟΚΔΕ 0,03% 2.002

Αξιοπρέπεια 0,01%, 775

Κ.Ε.ΑΝ. 469

ΑΝΕΞ.ΑΝ.ΑΡΙΣΤ... 307

ΠΑΝΑΘΗΝ. ΚΙΝΗΜΑ 107

Π.Α.Α. 96

Δημ. Βεργής 66

 

Δεν προσήλθαν στις εκλογικές κάλπες ή έριξαν “λευκό”- “άκυρο” περίπου 3.700.000 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (Εμείς θεωρούμε νοθευμένο αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα και θεωρούμε πως  "Αποχή-΄Ακυρα-Λευκά ξεπέρασαν το 45%, αλλά για λόγους “διαλεκτικής” τακτικής, θα μείνουμε στα νούμερα που έδωσε το “Σύστημα” επίσημα). Από την άλλη, 1.100.000 ψηφοφόροι των “μικρών” λεγόμενων κομμάτων δεν εκπροσωπούνται στην Ελληνική Βουλή ,λόγω εκλογικού νόμου (δεν “έπιασαν” το εκλογικό μέτρο). Με μια απλή πρόσθεση βλέπουμε πως σχεδόν το μισό του “ενήλικου” πληθυσμού της χώρας δεν εκπροσωπείται παντελώς στο ελληνικό κοινοβουλευτικό σύστημα και είναι σαν να μην υφίσταται, σαν να μην έχει καν  βούληση . Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι τυφλωμένοι κομματικοί ,οπαδοί και οι εκπρόσωποί τους, ισχυρίζονται πως  "αυτοί" (οι μη ψηφίσαντες)  δεν μπορούν να συν-αποφασίζουν, γιατί είναι... “νεκροί” πολιτικά, αφού δεν επέλεξαν ένα από εκείνα τα κόμματα που αρέσουν στους ψηφίσαντες, όχι,όμως, στους ..."μη"!

Αυτό λένε,βέβαια, εκείνοι. Η αλήθεια είναι όμως, πως ο μισός αυτός “ενήλικος” πληθυσμός της χώρας είναι το υγιέστερο “πολιτικά” κομμάτι του και η στάση του μεγαλύτερου μέρους αυτού του πληθυσμού που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει το “θέατρο” των εκλογών και τη διαδικασία εκπροσώπησης των πολιτών ήταν καθαρή πολιτική στάση. Οπότε, αν κάποιοι με πολιτική ωριμότητα έπρεπε να έχουν αυτή την ώρα την “τύχη” της χώρας στα χέρια τους ,είναι οι Πολίτες αυτού ακριβώς του είδους. Αντ΄αυτού , οι "κομματικοί" με την απειλή των “όπλων” (στην ουσία και όχι στην ήπια και αποπροσαντατολιστική έκφραση “λόγω εκλογικού νόμου”), έχουν καταστήσει πολιτικά ομήρους αυτούς τους πολίτες και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ -ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ μόνοι τους και... “ αν σας αρέσει”.

 


Αλλά και στους ίδιους τους “κομματικούς” ,στους ψηφοφόρους,δηλαδή, που συμμετείχαν στη διαδικασία της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης υπάρχει χάσμα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι μεγάλο. Αν εξαιρέσεις τον "αχταρμά", τη “μάζα” των “Αγανακτισμένων” οπαδών  (“κοπάδι” οι περισσότεροι, λίγο καιρό πριν, των δύο μεγάλων  κομμάτων), των Νεο-ναζί και των εθνικιστών (οπαδοί του ΛΑΟΣ μέχρι χτες) ,που συμφύρονται σε ευκαιριακούς κομματικούς σχηματισμούς,όπως αυτοί του Τσίπρα,του Καμμένου και του Μιχαλολιάκου , στον κομματικό “καμβά” ένα μεγάλο κομμάτι του συντίθεται από άλλης “ποιότητας” ψηφοφόρους. Η Α΄ ομάδα (Τσίπρα-Καμμένου-Μιχαλολιάκου) ,που, όπως είπαμε, σύγκειται από ευκαιριακούς οπαδούς, δεν έχει πολιτικό λόγο ούτε στο ελάχιστο. Η “Ιδεολογία” της επίσης είναι ανύπαρκτη ή ακαθόριστη. Για παράδειγμα,τί αριστερή ιδεολογία μπορεί να έχει κάποιος “Αγανακτισμένος” του ΣΥΡΙΖΑ, που τον ρωτάς αν η "αριστερή" του ιδεολογία... εμπεριέχει και κομμουνισμό και σου απαντάνε “σε καμιά περίπτωση; (Και τέτοιοι,φυσικά, είναι το σύνολο της “κινούμενης άμμου” των οπαδών Τσίπρα). Για να μη μιλήσουμε για τα “φυτά” των εθνικιστών -Νεοναζί του Καμμένου-Μιχαλολιάκου,που φαινομενικά μόνο δε συναντιούνται, στην ουσία, όμως, είναι τα καλύτερα “συγκοινωνούντα δοχεία”.

Συγκεντρωτικά όλοι τούτοι της Α΄ ομάδας (οι "εκτός εαυτού" οπαδοί) με το ζόρι φτάνουν τα 2.500.000. Μεταξύ τώρα των άλλων... δεινών και παθογενειών που τους κατατρύχουν,διακρίνονται και για τον αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό τους και επιδιώκουν με "τσαμπουκά" την έξοδο της χώρας από το Ευρώ. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της απλοϊκότητας της σκέψης και την αδυναμία σύλληψης της αυτονόητης πραγματικότητας που χαρακτηρίζουν όλη αυτή τη μάζα των “Αγανακτισμένων” της Α΄ομάδας, στο καταλυτικό επιχείρημα “αν βγούμε από την Ευρωζώνη πώς θα πληρωθούν την επόμενη μέρα οι μισθοί ,οι συντάξεις,πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία,τα σχολεία κ.λπ” σου απαντούν...εύκολα και ως ειδικοί  πως οι...εισπράξεις των εφοριών “φτάνουν και περισσεύουν”! (Στο μεταξύ, οι περισσότεροι είναι υπότροποι φοροφυγάδες και συνδέονταν “πελατειακά” με τα μεγάλα κόμματα. Η... αφασία,η αντιφατικότητα  στο μεγαλείο τους!)


Εδώ,όμως, εντοπίζεται το μεγάλο λάθος και η αρνητικά θυμική, όπως είπαμε, αντίδραση των ξένων,που ζητούν την “κεφαλήν επί πίνακι” της Ελάδας, εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο σε μια ισοπεδωτική ερμηνεία και σε ένα πρώτο “διάβασμα” μοιάζει να δείχνει πως ένα “απολίτικο, ανισσόροπο, φανατικό πλήθος” ,όπως το χαρακτηρίζουν τα ξένα ΜΜΕ, 2.500.000 ατόμων, εκφράζει και χαρακτηρίζει όλους τους ΄Ελληνες. Μα ,το εκλογικό σώμα της χώρας ανέρχεται σε 9.800.000 και, αν εξαιρέσεις περίπου 500.000 οπαδούς του ΚΚΕ (οι οποίοι,βέβαια, δεν συναποτελούν συστατικό της Α΄ομάδας) και κάποιους άλλλων μικρότερων κομμάτων ή ασυνειδητοποίητους του “Κινήματος” Αποχής-Λευκών 'Ακυρων των Ελεύθερων-Συνειδητοποιημένων Πολιτών, σχεδόν 7 (!) και παραπάνω εκατομμύρια  ΄Ελληνες έχουν τουλάχιστον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

 

Επομένως, δε θα είναι ιστορική αδικία και ισοπεδωτική “δικαιική” αντίληψη (νομικό ολίσθημα πρώτου “μεγέθους”) ΟΛΟΣ αυτός ο πληθυσμός των Ελλήνων,που κατά το μάλλον ή ήττον είναι ο κατ΄εξοχήν εκφραστής της συνείδησης και των χαρακτηριστικών των Ελλήνων,να τιμωρηθεί "δια δεκατισμού",εξαιτίας ενός πλήθους “αφρόνων, παρανοϊκών και αφελών”,όπως το χαρακτηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινής γνώμης; Τί πρέπει ,άρα, να γίνει, για να αποφευχθεί μια νέα οικονομική τραγωδία,χειρότερη απ΄αυτή που ήδη βιώνουμε, και η οποία φαίνεται  πως θα είναι η συνέπεια μιας “άτακτης” χρεοκοπίας της χώρας με επακόλουθο την “αλβανοποίηση-αργεντινοποίηση” της χώρας;

Συνοπτικά οι προτάσεις μας έχουν ως εξής:

Ο πρόεδρος τη δημοκρατίας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αρθεί στο ύψος της αποστολής του, να σταματήσει να διαπράττει αλλεπάλληλα λάθη και να προχωρήσει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης (όπως κι αν ονομάζεται και απ΄όποιους κι αν αποτελείται με έντονη, όμως, την παρουσία τεχνοκρατών) ,της οποίας κύριοι και αποκλειστικοί στόχοι θα είναι: α. Η εξασφάλιση πίστωσης χρόνου (από την Ευρώπη περισσότερο), αφ΄ενός για να γίνει κατανοητή στους λαούς της  η ερμηνεία της πολιτικής κατάστασης στη χώρα και αφ΄έτέρου  για την ανασύνταξη των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας. β. Η διεξαγωγή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ υποχρεωτικής προσέλευσης σ΄αυτό ΟΛΩΝ των ενήλικων Ελλήνων ,πλην των κατ΄ανάγκη (“ανωτέρα βία”) απεχόντων . Η διεξαγωγή του θα πραγματοποιηθεί με δύο ψηφοδέλτια (ΝΑΙ-ΟΧΙ) που θα αντιστοιχίζονται στη βούληση του ψηφοφόρου για παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη. Ο καθένας θα παραλαμβάνει φανερά και με την υπογραφή του το ψηφοδέλτιο επιθυμίας του. (Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε το εξής: Οι λόγοι της διεξαγωγής ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ που προτείνουμε απέχουν “πόρρω” από εκείνους που επινοήθηκαν-κατασκευάστηκαν στα "πασοκικά, κομματικά άδυτα", η εξαγγελία του οποίου από τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ,έγινε η απαρχή του “πολιτικού” και κομματικού του τέλους. Ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρο πως μια τέτοια εξέλιξη θα την εκμεταλλευτούν στο έπακρο, αλλά δε δικαιούνται ιστορικά αμφότεροι να διεκδικούν την πατρότητα αυτού του συγκεκριμένου Δημοψησμίσματος ,που έχει τα χαρακτηριστικά της “εθνικής σωτηρίας”. Το δικό τους ήταν καθαρά κομματικής ...σωτηρίας και “κολυμβήθρα” εξαγνισμού από τα αλλεπάλληλα λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γ. Παπανδρέου. γ. Η κυβέρνηση για τουλάχιστον ένα χρόνο να “συγκρατήσει” την οικονομία ,ώστε να αποφευχθεί η επερχόμενη "άτακτη"χρεοκοπία,θέτοντας σε "φουλ" λειτουργία τις δύο κύριες “ατμομηχανές” που θα σύρουν το “τρένο” της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή της είσπραξης των τεράστιων ποσών φοροδιαφυγής και του τουρισμού. δ. Την προκήρυξη εκλογών με τον “αέρα” των δεδομένων, που θα προκύψουν από το Δημοφήφισμα. Στις νέες εκλογές και μετά την εκφρασμένη βούληση στο Δημοψήφισμα τουλάχιστον 7.000.000 Ελλήνων για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας εκ των πραγμάτων θα διαλυθούν "εις τα εξ ων συνετέθησαν"  οι ευκαιριακοί και λίαν επικίνδυνοι για το μέλλον της χώρας κομματικοί σχηματισμοί Τσίπρα-Καμμένου. ε.Με ψήφισμα της ελληνικής Βουλής να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ η συμμετοχή στις νέες εκλογές των Νεο-Ναζί.  Αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας η είσοδος στο ελληνικό κοινοβούλιο τέτοιων παρανοϊκών εγκληματιών. Να μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα, μετά την Πολωνία, υπέστη τις χειρότερες καταστροφές από τους υπάνθρωπους Ναζί. Η παρουσία των Νεο-Ναζί στη Βουλή των Ελλήνων είναι παράλληλα και πρόκληση για άλλους λαούς που υπέστησαν επίσης τρομερά δεινά από το "κανιβαλισμό" του ΑΝΘΡΩΠΟΥ που επετέλεσαν αυτά τα κτήνη της ιστορίας.

Γνωρίζουμε πως τουλάχιστον η ιστορική κρίση όλων εκείνων των φορέων της Ιστορίας που δεν είναι στρατευμένοι, ταυτίζεται με τις συγκεκριμένες αυτές προτάσεις. Στο μέτρο,μάλιστα, που ένας ιστορικός έχει αρμοδιότητα να διατυπώνει προτάσεις, ως "θεραπεύων" Επιστήμη, σκοπός της οποίας είναι η δια-προ-φύλαξη- του ανθρώπου από την επανάληψη λαθών του παρελθόντος στο παρόν και στο μέλλον, θα έπρεπε οι προτάσεις που διατυπώσαμε να προβληματίσουν τον συνειδητοποιημένο Πολίτη, ο μόνος τελικά που έχει τη δύναμη να απαιτήσει την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Αλλιώς, φοβόμαστε, πως  "υπεύθυνοι και μη" ΄Ελληνες θα πρέπει να προετοιμαστούμε να "γνωρίσουμε" το μοντέλο  μιας νέας “Αλβανίας”, η οποία, πέρα από τον οικονομική συστοίχιση με τη γείτονα στα Βαλκάνια, θα έχει να αντιμετωπίσει και έναν πιθανό  (από μια “σπίθα” έτοιμο να εκραγεί) “εμφύλιο” πόλεμο. Αν δεν αποσοβηθεί "πάση θυσία"μια τέτοια κατάληξη ,το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο  σε ζωές και “πράγματα”.Τελευταία ανανέωση ( 10.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS