HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247039
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS",13/5-19/5/2012
13.05.12

                                 17-5-2012

       (ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ", ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ)

                                                            15-5-2012

                                    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε μια άτακτη χρεοκοπία, εξαιτίας της εγκληματικής συμπεριφοράς των  κομματικών ΤΣΙΠΡΑ,ΚΑΜΜΕΝΟΥ,ΚΟΥΒΕΛΗ ,οι οποίοι έθεσαν το κομματικό τους συμφέρον και τις ανήθικες φιλοδοξίες τους υπεράνω όλων, αρνούμενοι να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης “σωτηρίας”

                               Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ

                                          “ΣΥΝ.ΕΥΡΩ”

                                             ΚΑΙ ΤΟ

           ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ “ΗΟΜΟ NATURALIS”

εκτιμώντας την κρισιμότητα των “καιρών”, προτείνουν στους ΄Ελληνες Πολίτες,που απείχαν από τις πρόσφατες εκλογές ή ψήφισαν λευκό-άκυρο, να προσέλθουν στις κάλπες όταν και αν υπάρξουν επόμενες εκλογές και να ψηφίσουν κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Είναι καθήκον κάθε σοβαρού ΄Ελληνα- Ευρωπαίου να καταδικάσει  την αναίδεια και την αλαζονεία μωροφιλόδοξων-αφρόνων ατόμων και να  σταθεί με την ψήφο του "ανάχωμα" στην πορεία της χώρας προς τον όλεθρο, την "αλβανοποίηση" και τον “εμφύλιο”.

 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

                                                       13 ΜΑΗ 2012

                                         ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπροστά στον άμεσα διαγραφόμενο κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, που θα έχει ως πρώτο επακόλουθο έναν “επί θύραις” ανελέητο-καταστροφικό "εμφύλιο" πόλεμο, το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ "HOMO NATURALIS" προχωράει από σήμερα  στη σύμπηξη μετώπου πολιτικής οργάνωσης κατά των Εθνικιστών με τον τίτλο

                "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ"

                               “ΣΥΝ.ΕΥΡΩ”

Βασικός στόχος σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι η δραστηριοποίηση των μελών του “ΣΥΝ.ΕΥΡΩ” για την αποτροπή του ενδεχόμενου “αλβανοποίησης-αργεντινοποίησης” της χώρας από την “άτακτη” χρεοκοπία της, την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, που ανήκει ιστορικά και γεωγραφικά και την εξουδετέρωση της απειλής (απ΄όπου κι αν προέρχεται) εξόδου από την Ευρωζώνη και  εγκατάλειψης του κοινού, ευρωπαϊκού νομίσματος του ευρώ .

΄Ολοι όσοι έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και συμμερίζονται τους φόβους μας για την επερχόμενη δεινή καταστροφή της χώρας,αν δεν ανακοπή η πορεία της σε χαοτικές καταστάσεις, παρακαλούνται να δηλώσουν την παρουσία τους στο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ" (“ΣΥΝ.ΕΥΡΩ”) με την αποστολή μηνύματος στο email του HOMO-NATURALIS.GR.

                Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

(Θα ακολουθεί ενημέρωση ,όταν κρίνεται απαραίτητο).

*Η ΠΡΩΤΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ.

*ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

ΣΤΙΣ" ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (13/5-19/5/2012)

1. "... MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

                                                          19-5-2012

"Θα καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο και το χρέος"

"Θα καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο και το χρέος"

Ανοικτό αφήνει εκ νέου το ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου ή τους χρέους ο υπεύθυνος Πολιτικού ΣΧεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ κ Γ Δραγασάκης." Υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης του μέλλοντός μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για μονομερείς ενέργειες, εάν προκληθούμε γι' αυτό" δηλώνει χαρακτηριστικά.

O κ Δραγασάκης παραδέχεται πάντως ότι ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός, για τον οποίο μίλησε ο Μανώλης Γλέζος, μπορεί να υπάρχει ως΄"σχεδιο Β" αν χρειαστεί να κλείσει γρήγορα το πρωτογενές έλλειμμα για λόγους εθνικής ασφάλειας ή ύψιστης κοινωνικής ανάγκης. Διευκρινίζει πάντως ότι τότε θα χρειαστούν μη συμβατά μέσα και όχι κατ' ανάγκη το συγκεκριμμένο."(MME)

                                                             18-5-2012

"Προοδευτική κυβέρνηση ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ έχοντας υπεύθυνη θέση έναντι της κοινωνίας και της χώρας θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Κoυβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών και τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης αποφασίζουν και μιλούν για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα και επισήμανε τη δραματική απουσία ενός αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι «η κατάσταση αυτή τροφοδοτεί την ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να είναι απόντες».(ΜΜΕ)

Προοδευτική κυβέρνηση ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

"Στου κρεμασμένου το σπίτι, δε μιλάνε για σκοινί",κύριε, Φώτη μας. Τα έκανες που τα έκανες "θάλασσα" και εξαιτίας σου η χώρα οδηγείται στην περιπέτεια των εκλογών, "βγαίνεις και από πάνω". Τουλάχιστον,  μάθε πως "η σιωπή είναι χρυσός" και παράλληλα βγες να δηλώσεις ευθαρσώς ότι  δεσμεύεσαι να συνεργαστείς με κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις νέες εκλογές. Να το πεις καθαρά και όχι "ήξεις-αφήξεις",όπως έχεις μάθει να κάνεις.

___________________________________________________________________________________________

 "Νέος πρόεδρος της πιο σύντομης  Βουλής εκλέχθηκε ο κ. Βύρων Πολύδωρας με 179 ψήφους σε σύνολο 293 ψηφισάντων βουλευτών, θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιο ότι η ΝΔ στην περίπτωση που αναδειχθεί και πάλι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα επαναπροτείνει το πολύπειρο στέλεχός της."

___________________________________________________________________________________________

"Έπρεπε να συνοδεύει τον Ολάντ στις ΗΠΑ η σύντροφός του;

Οι εχθροί του Ολάντ τον περιμένουν στην γωνία. Και δεν είναι λίγοι. Με αφορμή την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ έσπευσαν να τον κατακρίνουν γιατί παίρνει μαζί την σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, ενώ δεν είναι παντρεμένοι.Την απάντηση την έδωσε ο Λευκός Οίκος. Με ανακοίνωση γνωστοποίησε πως η κ. Τριερβελέρ έχει λάβει επίσημη πρόσκληση για όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνει η Μισέλ Ομπάμα στο περιθώριο των δύο συνόδων και πως το ότι δεν είναι παντρεμένη με τον Ολάντ δεν αποτελεί παραβίαση του πρωτοκόλλου."(MME)

 Διαβάζω την είδηση ,κοιτάζω και το ημερολόγιο δίπλα μου και αναρωτιέμαι αν είμαστε στον 21ο αιώνα και η είδηση είναι κατασκευασμένη.

                                                          16-5-2012

    

 Μια...αναμνηστική  φωτογραφία με ονοματεπώνυμα ,για να γνωρίζουν οι γενιές των Ελλήνων που έρχονται ποιοι ευθύνονται για τις συνέπειες (κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές κ.λπ) που θα εισπράξουν στο μέλλον, εξαιτίας της μωροφιλοδοξίας, του ατομικισμού και της "τύφλας" τριων (3) κομματικών. Τα ονόματά τους: Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος, Φώτης Κουβέλης.

Ονόματα για τις "μαύρες" δέλτους της Ιστορίας.

             

 ________________________________________________________________________________________________

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Μπαρτσελόνα της πολιτικής"

)

Υποψήφιος στις Β' Αθήνας και Β' Θεσσαλονίκης ο Καμμένος

                               


 ;

 ΄Εβαλαν το κομματικό  συμφέρον και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες  υπεράνω όλων. Είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας. 

Αυτή τη φορά, όμως, δε θα είναι όπως παλιά. ΄Οσοι βαρύνονται με τέτοιου είδους εγκλήματα, θα τιμωρηθούν αυστηρά.Το χρεωστάμε στις γενιές των Ελλήνων που έρχονται.

                                                            15-5-2012

Υπέρ της εξόδου από το ευρώ ο Αλέκος Αλαβάνoς

ΤΣΙΠΡΑΣ:«Δεν μετέχουμε, όποια μορφή κι αν έχει το σχήμα»


"Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιος και θυγατέρα". Αν ζούσε ο Κύρκος, θα τους τα "έχωνε" κανονικά. Από "πρώτο χέρι" γνωρίζουμε πως τους θεωρούσε αμφότερους παλαβούς. Και δεν είναι;

                                                       14-5-2012

"Μεγαλύτερος ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ"

Αυτό δήλωσε ο  επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Πάντοαν και πρόσθεσε πως μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα σήμαινε κοινωνική καταστροφή.

Ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, είναι μεγαλύτερος σήμερα απ' ότι ήταν στην αρχή του έτους, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Πιερ Κάρλο Πάντοαν, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, σημεία της οποίας αναμεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones.

"Ο κίνδυνος υπάρχει και είναι σήμερα μεγαλύτερος απ' ότι πριν από έξι μήνες" δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΟΣΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει - μόλις ξεπεράσει το πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε μετά τις εκλογές - να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα σήμαινε κοινωνική καταστροφή, σημείωσε.

Διαβάστε

Ύστατη πρόταση - πίεση προς τον Φ.Κουβέλη - Κυβέρνηση συνεργασίας μέχρι τον Σεπτέμβριο με αριστερό πρωθυπουργό - Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες" (ΜΜΕ)


undefined

                       


Καλούν μάρτυρες για την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων

Τσίπρας-Κουβέλης: Καταδικάζουν τις νέες γενιές των Ελλήνων στην έσχατη εξαθλίωση για τα επόμενα 50 χρόνια. Διαπράττουν φανερά και πέραν πάσης αμφισβήτησης οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα.

Οι λαλίστατοι λίγο πριν και λίαν ...δραστήριοι οικονομικοί εισαγγελείς γιατί τώρα λούφαξαν;  Αν απέδωσαν ανύπαρκτες κατηγορίες εσχάτης προδοσίας στον Γ. Παπανδρέου για...αλλοιώσεις στατιστικών στοιχείων, τώρα γιατί έβαλαν την "ουρά στα σκέλια";

Ο Ιστορία μπορεί και έχει δικαίωμα να δικάζει με το κύρος με το οποίο την εξοπλίζει  η  ιδιότητά της ως Επιστήμη .  Και η ετυμηγορία της είναι πως  οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα,όσο καλύπτουν με την αδράνειά τους ή για άλλες αιτίες τους παραπάνω κομματικούς "Μαυρογυαλούρους",που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή, είναι το ίδιο με αυτούς συνένοχοι  για εγκλήματα εσχάτης προδοσίας.

 ____________________________________________________________________________________________

"Γλέζος: Ποιούς τρόμαξα με τις δηλώσεις μου!

 Τρομάξανε αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη της Ε.Ε.. Αυτοί που δίδαξαν το εύκολο χρήμα, το δανεισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή.(MME)

 Προφανώς, μιλάει για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ . Γιατί αυτά τα μπουλούκια-μπουμπούκια  Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  μετακόμισαν ομοθυμαδόν στο κόμμα του Γλέζου. Αυτοί διαθέτουν και όλα εκείνα τα κουσούρια που περιγράφει ο διατελών σε σύγχυση φρενών πάλαι ποτέ αντι-Ναζί .

                                                 13-5-2012


"Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ν.Μιχαλολιάκος

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στις 21.30" (ΜΜΕ).

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ν.Μιχαλολιάκος

 Ντροπή. Ειναι η στιγμή που ντρέπομαι γιατί είμαι ΄Ελληνας.

Ντροπή στον Κάρολο Παπούλια.

Πόσο χαμηλά έχει πέσει πια αυτη η χώρα!

"Υστατη προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Παπούλια
με τους αρχηγούς των κομμάτων


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Κάρολο Παπούλια, σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά έφτασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε ότι: «Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, μας έστειλε εντολή συνεργασίας όλων μας, για να αλλάξουμε πολιτική, αλλά ταυτόχρονα να μείνουμε στο ευρώ». Μετά το τέλος της κρίσιμης συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα έχει κατ' ιδίαν επαφές με τους Π.Καμμένο, Αλ.Παπαρήγα, Ν.Μιχαλολιάκο και Φ.Κουβέλη. Για για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρόμπαϊ τηλεφώνησε χθες στον Κάρολο Παπούλια με δική του πρωτοβουλία.:(MME)

 
undefined 13.05.2012 | 12:50

  ΄Οποιος αρνηθεί για λόγους μικροκομματικούς να πει "ναι" στο σχηματισμό κυβέρνησης (οποιασδήποτε μορφής), για να αποφευχθεί η  "επί θύραις" άτακτη χρεοκοπία της χώρας, είναι ένοχος "εσχάτης προδοσίας". Η ιστορική πρόβλεψή μας είναι πως ,αν  το "σκάφος" της χώρας δεν αποφύγει την ολοκληρωτική συντριβή, η πρώτη και η χειρότερη "παρενέργεια" μιας τέτοιας εξέλιξης, θα είναι ο "εμφύλιος".  

Αυτή τη φορά ,όμως,   οι ένοχοι "εσχάτης προδοσίας",που θα κάνουν την Ελλάδα "Λιβύη"  (στην καλύτερη περίπτωση) θα  περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή.

Ας το έχουν αυτό υπόψη τους.

 _________________________________________________________________________________________________

"Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Κουβέλης: Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν γίνεται


Πανάθλιε, Μυαρογυαλούρε" χωρίς  τον ΣΥΡΙΖΑ του  ενός εκατομμυρίου οπαδών-ανεμομαζωμάτων δε γίνεται κυβέρνηση,αλλά με σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Πολίτες (που δε νομιμοποίησαν το θέατρο των εκλογών σας) απόντες , δεν "τρέχει τίποτα";

Μα πόσο ανήθικοι μπορεί να είναι όλοι τούτοι (αρχηγοί και οπαδοί),που εφευρίσκουν χίλιες προφάσεις, για να μην παραδεχτούν την αυτονόητη αλήθεια πως ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν εκπροσωπείται πολιτικά κι αυτό εξαιτίας των ασυνείδητων κομματικών; 

 _________________________________________________________________________________________________

" Τα δάκρυα μαθήτριας για την Ελλάδα

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία 17χρονης μαθήτριας από την Καβάλα που ξέσπασε σε λυγμούς όταν μίλησε για το μέλλον των νέων στην Ελλάδα.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία 17χρονης μαθήτριας από την Καβάλα που ξέσπασε σε λυγμούς όταν μίλησε για το μέλλον των νέων στην Ελλάδα.

Η 17χρονη μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δανάη Φιλλίδου, ανέβηκε στο βήμα του 19ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων των "Νέων" για να παραλάβει το βραβείο για την εφημερίδα που εκδίδει το σχολείο της.

Ξέσπασε όμως σε δάκρυα όταν αναφέρθηκε στην Ελλάδα. "Νιώθουμε ότι χανόμαστε, φοβόμαστε μήπως χαθούμε στην ίδια μας τη χώρα. Θέλουμε να έχουμε μέλλον εδώ, θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα μας", ανέφερε." (ΜΜΕ)

2.   "DROMENA" EDO KE PARAPERA

      OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                                                        19-5-2012

Πολλά από τα μέλη του HOMO NATURALIS  ζήτησαν για λόγους δεοντολογίας να μη δημοσιευτεί η έτοιμη δημοσκόπηση ,που είχαμε προαναγγείλει πως θα ανεβάζαμε στις ΙΣΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ αυτή την εβδομάδα με το σκεπτικό πως το σάιτ δεν είναι δημοσκοπική εταιρία και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από πολλούς και δικαίως.

Αν και διαφωνούμε με αυτή την άποψη,θα ικανοποιήσουμε την επιθυμία της πλειοψηφίας των μελών του σάιτ. Θα διευκρινίσουμε όμως πως οι περισσότερες  δημοσκοπικές εταιρίες,που αμείβονται για να διεξάγουν μια έρευνα, κατά κανόνα “εκβιάζουν”με πολλές μεθόδους (ειδικά με τον τρόπκ διατύπωσης των ερωτήσεων) να προκύψουν τα αποτελέσματα που επιθυμεί ο εργοδότης τους.

Παραθέτουμε στη συνέχεια παλιότερo κείμενό μας για το θέμα των δημοσκοπήσεων:

                                      ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (30-10-2011)

"Οι αποφάσεις περιορίζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας» εκτιμούν οι πολίτες.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τη Σύνοδο Κορυφής

Αρνητικά κρίνουν έξι στους δέκα πολίτες τη συμφωνία των Βρυξελλών για το κούρεμα του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί την παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ."(ΜΜΕ)

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα είναι μια "θλιβερή ιστορία". Τόσο αξιόπιστες,όσο και τα...ΜΜΕ της χώρας και οι λοιπό θεσμοί της.  Εντελώς, μα εντελώς αναξιόπιστες. Αλλά αυτό, έστω και ο αντι-επιστημονικός τρόπος (διαδικασία) που πραγματοποιείται μια δημοσκόπηση, αν έμεναν μόνο σε επίπεδο θεωρίας (εντυπώσεων), δε θα δημιουργούσαν ανησυχία. ΄Ομως, τα κατευθυνόμενα αυτά συμπεράσματα έχουν συγκεκριμένο στόχο και συνιστούν σοβαρό πρόβλημα: Στην ουσία στέλνουν ΜΗΝΥΜΑ, καλούν τον κόσμο σε "στράτευση", επιδιώκουν δράση, έχουν"διάφορο" και περιμένουν ανταπόκριση.΄Οταν κάποιος (κόμματα, εφημερίδες, κανάλια συνήθως) δίνει εντολή σε μια εταιρία να  διεξάγει μια δημοσκόπηση, αποβλέπει κάπου συγκεκριμένα, περιμένει κάτι, γι΄αυτό και της υπαγορεύει από πριν  τα αποτελέσματα-συμπεράσματα, που πρέπει (θέλει) να εξαχθούν και να τα παραδώσει με τη σφραγίδα της αρμοδιότητας,του ειδικού. Αλλιώς,αν η εταιρία δημοσκόπησης αρνηθεί ή προτείνει να διαπραγματευθεί κάτι διαφορετικό,δεν της αναθέτει τη "δουλειά". Κάποιος άλλος θα είναι περισσότερο ελαστικός και πρόθυμος να προσφέρει στον πελάτη ό,τι εκείνος παραγγέλει.

Εν προκειμένω ,κατά τη δική μας κρίση, και η παραπάνω δημοσκόπηση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι "στημένη". Η εφημερίδα για ευνόητους λόγους (π.χ, να προσφέρει στον πελάτη της  "ό,τι τραβάει η ψυχούλα του" και όχι μόνο), κατασκεύασε για άλλη μια φορά δημοσκόπηση. Βεβαίως, σε μια πρώτη ματιά, αν δεν επεξεργαστεί κανείς λογικά και σε βάθος τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης και τα δεχτεί- εμπιστευτεί ως έχουν, δοθέντος ότι κανείς δεν αρνείται πως ο ΄Ελληνας θέλει και "την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο" (και να παραμείνει στο ευρώ και να μην υποστεί θυσίες), πείθεται πως έτσι είναι τα πράγματα και πως τελικά η πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί με τα μέτρα και τις αποφάσεις των Βρυξελών.

΄Ομως, η εταιρία που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση είναι "ηλίου φαεινότερο" πως δεν έθεσε τις "σωστές" ερωτήσεις στους ερωτώμενους κατά τη διαδικασία της πραγματοποίησής της, ώστε να εξαχθεί και το αντίστοιχο ορθό συμπέρασμα, αλλά τις διατύπωσε "πονηρά" και πήρε ακριβώς εκείνο που από την αρχή ήθελε. Ας το δούμε πιο αναλυτικά το θέμα.

Στην ερώτηση "Θέλετε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ" η αυτονόητη απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι ΝΑΙ. (Ελάχιστοι άσχετοι και φανατικοί θέλουν αυτή τη στιγμή να αποπεμφθεί η χώρα από την ΟΝΕ.΄Ολοι γνωρίζουν ότι εδώ που φτάσαμε ΤΩΡΑ, η επιστροφή στη δραχμή ισοδυναμεί με έγκλημα,αφού δεν έγινε από την αρχή και με το σωστό τρόπο.Το εγκληματικότερο λάθος αυτής της κυβέρνησης!) Στην άλλη ερώτηση, όμως, που διατυπώνετε ως εξής "πιστεύετε ότι τα μέτρα των Βρυξελών είναι σκληρά και θα πληγούν τα μεσαία εισοδήματα με αποτέλεσμα η λιτότητα να είναι οδυνηρή και πως αυτά τα μέτρα περιορίζουν και την εθνική κυριαρχία" η επίσης αυτονόητη  απάντηση του ερωτώμενου, είναι ΦΥΣΙΚΑ. ( Αλήθεια είναι πως θα πλήξουν τα μέτρα το σύνολο του πληθυσμού της χώρας και θα υπάρξει ένας λογικός και αλληλοεξαρτημένος από τα πράγματα περιορισμός της εθνικής επικυριαρχίας, αφού ο συνειρμός του ερωτώμενου ακολουθεί την παγιωμένη παγκόσμια τακτική του δανεισμού "δίνουμε δάνεια,σου βάζουμε προσημείωση-υποθήκη την περιουσία σου.Κανείς δε δίνει λεφτά για πλάκα". Με τη δεύτερη ,λοιπόν,ερώτηση-παγίδα ο δημοσκόπος παίρνει την απάντηση,που του ζήτησε ο πελάτης του,την παραδίδει στο όποιο "ΒΗΜΑ"- εργοδότη του και έχουμε τον παραπάνω δημοσιευμένο πυχιαίο τίτλο,που ήθελε το έντυπο.

Αν, όμως, η δεύτερη αυτή ερώτηση είχε τεθεί αλλιώς, στη σωστή (επιστημοινική της ) βάση-διατύπωση ,το αποτέλσεσμα πιθανότατα θα ήταν άλλο. Να η διαφορετική διατύπωση της ερώτησης σε δύο σκέλη: α. "Αν δεν είχαν παρθεί αυτές οι αποφάσεις στις Βρυξέλες και η χώρα αφηνόταν να χρεοκοπήσει με τα γνωστά αποτελέσματα (στάση πληρωμών μισθών συντάξεων κ.λπ), έξοδο από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή ,κατάσχεση καταθέσεων κ.α, θα θεωρούσατε πως οι Ευρωπαίοι  δε χειρίστηκαν σωστά την υπόθεση της χρεοκοπίας και μας έρριξαν στα "τάρταρα";". Η ερώτηση κι εδώ θα ήταν ασυζητητί  ΝΑΙ, θα είχαν ευθύνη οι "εταίροι" μας.  Και στο άλλο σκέλος της ερώτησης: β."Παρθήκανε προχτές  αυτές οι  αποφάσεις στις Βρυξέλες,που όντως είναι οδυνηρές για το σύνολο του πληθυσμού. Θα θέλατε να αποσυρθούν εδώ και τώρα τα μέτρα αυτά , με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει η χώρα ΣΗΜΕΡΑ;" Η απάντηση ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου θα ήταν ΟΧΙ, ΦΥΣΙΚΑ. Ποιος συνταξιούχος θα ήθελε στις 24 του μήνα Νοέμβρη (και κάθε 24του μήνα  από κει και πέρα)  να πάει στην Τράπεζα και να πάρει υποσχετική και "πατσαβούρες" ομόλογα,που θα του χορηγούσαν τα ταμεία του, αντί για ζεστό χρήμα σε ευρώ, έστω και της πενιχρής σύνταξης που εισπράττει σήμερα;

Συμπέρασμα (και όχι "κουτόχορτο" που θέλει να  "ταϊσει" τον κόσμο το ΒΗΜΑ): Μόνο οι αφελείς και οι κομματικά φανατικοί ή οι "Ελληνάρες"-εθνικιστές δεν μπορούν να αντιληφθούν πως  τη δημοσκόπηση,όπως και τη "βούληση" του όχλου, τα κατασκευάζεις στα "άδυτα" και ότι  τέτοια αποτελέσματα-συμπεράσματα είναι τεχνητά και εντελώς αναξιόπιστα. Να,λοιπόν, γιατί είναι ανάγκη "ζωής και θανάτου"  πια να βγούμε ΟΛΟΙ θαρραλέα προς τα "έξω" να συντρίψουμε το Νεο-φασισμό,που ρίζωσε στη χώρα. Να γίνουμε πιο "επιθετικοί",πιο δραστήριοι, να τους ξεγυμνώνουμε,να τους τραβάμε τις μάσκες ,να τους χτυπάμε εκεί που πονούν (στην έλλειψη αλήθειας,στη συσκότιση του πραγματικού ,στο φανατισμό και το συμφέρον τους). Μόνο έτσι θα καταφέρουμε οι ΄Ελληνες από όχλος να εξελιχτούμε σε ΛΑΟ, από οπαδό και υπήκοο σε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΗ.

Να στρατευτούμε ΟΛΟΙ σ΄αυτή την υπόθεση "ΖΩΗΣ - ΘΑΝΑΤΟΥ". Δεν υπάρχουν περιθώρια  αναβολής- αργοπορίας και δε συγχωρούνται απουσίες. ΄Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, για να ξυπνήσουμε εκείνους που είναι "αγνοί", αλλά ακόμα είναι σε νάρκη,να πείσουμε τους ειλικρινείς,  να οργανώσουμε τους επαναστατημένους,να πάρουμε οι εχέφρονες,οι λογικοί την κατάσταση στα "χέρια" μας, να απομονώσουμε τους άφρονες,τους φανατικούς,τους φορείς της παθογένειας του τόπου μας.

Εμείς, στο Homo-Naturalis ,το ΄χουμε "ορκιστεί" και θα το πετύχουμε. "Τα μαχαίρια βγήκαν" ήδη.

                                                             

 

                                                      18-5-2012

 "...Τότε παρασύρθηκε από ένα τζιπ, με οδηγό μία γυναίκα, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα ήταν ο 14χρονος να εκτοξευθεί πολλά μέτρα και να καταλήξει κάτω από τις ρόδες δύο αυτοκινήτων με οδηγούς δύο γυναίκες." (Newsbomb.gr)

 Τί θέλει να μας πει η  διάδοχος της πάλαι ποτέ περίφημης πορνοφυλλάδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ; ΄Οτι στην Πάτρα υπάρχουν πολλές οδηγοί...γυναίκες ή πως, αν στο παραπάνω δυστύχημα οδηγοί ήταν άντρες, μπορούσε και να μην είχε συμβεί; Γιατί παθαίνουν ντελίριο οι συντάκτες του σεξιστικού και πολυδιαφημισμένου (πόθεν το χρήμα;) αυτού ιστότοπου  ,όταν ακούνε "γυναίκα";

                                                     14-5-2012

"Για πρώτη φορά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύεται γραπτώς για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ.

Η δέσμευση Νετανιάχου περιλαμβάνεται σε επιστολή του προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, η οποία εστάλη το περασμένο Σάββατο, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ.

Σύμφωνα με το διπλωματικό ανταποκριτή της εφημερίδας, η επιστολή αυτή περιλαμβάνει τη δέσμευση για την ίδρυση ενός αποστρατιωτικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας διαπραγματεύσιμης λύσης.

 Την επιστολή του Νετανιάχου παρέδωσε το βράδυ του Σαββάτου στον Αμπάς στη Ραμάλα, ο απεσταλμένος του ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Μόλσο.

Σύμφωνα με ισραηλινό εκπρόσωπο, τον οποίο επικαλείται η Χααρέτζ, στην επιστολή του ο Νετανιάχου απευθύνει έκκληση για άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων χωρίς όρους, πράγμα που σημαίνει ότι απορρίπτει τις παλαιστινιακές αξιώσεις, αλλά δεν διατυπώνει κάποια νέα πρόταση."(MME).

Μπράβο! Το Ισραήλ, αν θέλει να έχει συμμάχους και δίκαιη μεταχείριση, πρέπει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης Νετανιάχου. Αλλιώς, μην περιμένει υποστήριξη από κανέναν και ειδικά από εκείνους που δεν φοράνε "γυαλιά"... οποιουδήποτε χρώματος.

***"Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμασία μετεκλογικής στάσης Τσίπρα

 


Οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αποδοκιμασία της μετεκλογικής στάσης του Αλέξη Τσίπρα δείχνει νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά από την RASS για τον "Ελεύθερο Τύπο".

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 20,5% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%.

Ωστόσο, "ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττει την απόρριψη σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το κατά πόσον η πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και τη στάση του κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων", αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σταθερή παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στο 6,2%, ενώ χαρακτηριστική είναι η μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ (4,8%) και της Χρυσής Αυγής (3,8%). Εκτός Βουλής παραμένουν η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Μεταξύ άλλων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 81,4% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Μάλιστα και το 80,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο το 17,95 κατά, ενώ και τ θέλουν παραμονή στο ευρώ.

Τέλος, το 66,1% δηλώνει ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση και το 32,4% ζητάει νέες εκλογές.

Η έρευνα της RASS διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Μαΐου) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.(MME)

Αν μας απαντήσει η  RASS πόσα χρήματα έλαβε από το συγκεκριμένο "αμαρτωλό" έντυπο για να διεξάγει την...έρευνα και ποιο ήταν το ερωτηματολόγιό της για να καταλήξει σ΄αυτά τα αποτελέσματα της ...δημοσκόπησης, θα της πούμε κι εμείς πόσο έγκυρα και...καθόλου κατευθυνόμενα είναι  αυτά τα αποτελέσματα.

3.  ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

Ο Ελύτης, ο Σαμαράς και η ΝΔ

Του Μίμη Σουλιώτη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 19 Μαΐου 2012
Την Νέα Δημοκρατία ή την Κληρονόμο; Την Νέα Δημοκρατία, διότι τα κόμματα ως θεσμισμένες αξίες είναι ολιγότερον δεξιά από το κληρονομικό δίκαιο. Συντάσσομαι πλήρως και ανεπιφύλακτα με το δικαίωμα του προέδρου της ΝΔ να σφηνώσει στίχους του Ελύτη στο δεκάλεπτο προεκλογικό σποτάκι του κόμματος και τίποτε μεμπτό δεν βρίσκω στην ενσφήνωση - τουναντίον, τέτοια σφηνάκια αποβαίνουν ωφέλιμα για την ποίηση και όλα τα άλλα είναι αμετροέπειες• ας το δούμε αναλυτικά.
Κυκλοφόρησε στις παραμονές των πρόσφατων εκλογών από τα ΜΜΕ η είδηση ότι «Ενοχλημένη είναι η σύντροφος του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο χρησιμοποιούνται στίχοι από το έργο του Ηλιος ο Πρώτος. Στο προεκλογικό αυτό σποτ παρουσιάζεται ο Αντώνης Σαμαράς να μιλά, ενώ κάποια στιγμή απαγγέλλονται οι εξής στίχοι: "Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες / Φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι / Σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά / Χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!"».
Το μόνο σημείο των δηλώσεων της Κληρονόμου με το οποίο δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει είναι ότι η εκμετάλλευση του Ελύτη για εμπορικούς σκοπούς δεν επιτρέπεται (ακριβέστερα, οι μελοποιήσεις και τα συναφή επιτρέπονται μόνον κατόπιν αδείας). Αλλά το δίκαιο της άποψης το εξασθενίζει η εξαναστάσα όταν εξισώνει την εμπορική εκμετάλλευση με την προεκλογική / πολιτική χρήση καθώς και με όσα άλλα αναφέρει στην διαμαρτυρία της, με την οποία ζήτησε την απόσυρση του σποτ: «Η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Ας δείξουμε σεβασμό. "Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ' αγάλματα!"». Πολύ σωστό, μόνο που η οργή των νεκρών δεν είναι υπάκουος σκύλος για να φερμάρει κατά τις προσταγές των ζώντων.
Η ποίηση πρέπει να λειτουργεί ως κοινοχρησία όλων των κομμάτων ενώ τα περί ποιητικού «εθνικού κεφαλαίου υψίστης σημασίας», το οποίο ίπταται τάχα υπεράνω κομμάτων, αποτελούν αεροβασία παρωχημένης ιδεολογίας. Η λογοτεχνία (και η τέχνη γενικώς) δεν είναι υπερκομματική, παρά δεκτική σε πολιτικές (μονοκομματικές είτε πολυκομματικές) προσπελάσεις• ιδεολογικά φορτισμένος είναι λ.χ. ο Υμνος εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού («Δυστυχής, παρηγορία / μόνη σου έμεινε να λες / περασμένα μεγαλεία / και διηγώντας 'τα να κλαις», όπως θα ψάλλουμε μόλις ακυρώσουμε το Μνημόνιο και επιστρέψουμε στην δραχμή) και σαφώς πολιτική διάσταση έχει του Ελύτη η ωραία φράση «Να πατήσουμε πάνω στην Ψυχολογία, στην Πολιτική, στην Κοινωνιολογία, ηλιοκαμένοι μ' ένα σκέτο άσπρο πουκάμισο». Οι πλείστοι εξάλλου από τους σημαντικότερους Ελληνες και ξένους ποιητές του Εικοστού αιώνα είχαν, όπως και ο Ελύτης, έκδηλη πολιτική τοποθέτηση: Πάουντ, Ελιοτ, Μπρεχτ και Ρίτσος είναι χτυπητά παραδείγματα - για να μη πάμε στους παλαιότερους Σολωμό, Κάλβο, Λασκαράτο.
Δεν είναι «όνειδος» παρά αντιθέτως είναι όφελος να αξιοποιούν οι πολιτικοί μας στίχους για την προεκλογική ή και για ευρύτερες πολιτικές χρήσεις. Εκτός από όφελος είναι και τιμή, για την ποίηση και για τον εκάστοτε ποιητή, να μπάζει ένας ηγέτης στον πολιτικό λόγο του στίχους, αρκεί να το κάμνει με τρόπο δόκιμο και πειστικό, δεδομένου ότι μάλλον δεν πλειοψηφούν οι πολιτικοί που τα πηγαίνουν καλά με την ποίηση. Και μολονότι ο Κουφοντίνας δεν με είχε πείσει με το απαγγελθέν ποίημα στο πέρας της απολογίας του, καθώς άλλης αισθητικής τάξεως είναι ο παραδοσιακός Παλαμάς με το «Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις» και άλλης η μεταμοντέρνα οργάνωση της 17 Ν (στίχους του Μιχάλη Κατσαρού ή της Κατερίνας Γώγου θα τους θεωρούσα καταλληλότερους για εκείνη την περίσταση), ο Σαμαράς ωστόσο έχει μακρόχρονη και πειστική σχέση με την ποίηση του Ελύτη: πρώτον, είχε προσωπική επαφή με τον Ποιητή• δεύτερον, ο μείζων ποιητής είχε το θάρρος και το ήθος να στηρίξει δημοσίως (1992) την ίδρυση της Πολιτικής Ανοιξης• τρίτον, επί προεδρίας Σαμαρά διοργανώθηκε εκδήλωση για τον Ελύτη στο (καραμανλικότατο) Ινστιτούτο της Δημοκρατίας• τέταρτον, και ουσιωδέστερο, ο Σαμαράς ανέκαθεν και συχνά εμβολιάζει τον λόγο του με στίχους του Ελύτη: από αυτή την ποίηση εμφορείται και έτσι, με λευκά πουκάμισα υπεράνω ιδεολογιών, ονειρώττει ο ίδιος για την παράταξή του. Η δεξιά εξάλλου δεν θεωρεί δεξιό τον εαυτό της: «αυθεντική πραγματικότητα» τον θεωρεί. Τα ανωτέρω δεν συνεπάγονται πως ο Ελύτης θα στήριζε στις πρόσφατες εκλογές την ΝΔ του κ. Σαμαρά. Μπορεί να την στήριζε, αν κρίνουμε από τις αποχρώσες ενδείξεις που παρέθεσα, μπορεί και όχι• κανένας δεν έχει το κύρος για να μας το επιβεβαιώσει ή για να το αποκλείσει. Τούτο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ωστόσο, γιατί η ενσφήνωση των ελυτικών στίχων στο νεοδημοκρατικό σποτάκι δεν εξυπονοεί τίποτε περισσότερο από αισθητικόν εμπλουτισμό του προεκλογικού μηνύματος χωρίς να χρεώνει στον Ποιητή την σώνει και καλά στήριξη της ΝΔ. Μακάρι, πάντως, όλα τα προεκλογικά μηνύματα να περιέκλειαν στίχους Ελλήνων και ξένων ποιητών. Μακάρι οι πολιτικοί ηγέτες και οι πολιτευτές μας να μη ήσαν ξυλοσχίστες από ποίηση, σαν τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου, παρά να την υπολήπτονταν όσο ο Τρότσκι τον Γεσένιν, ο Παν. Κανελλόπουλος τον Σίλερ, ο Βύρων Πολύδωρας τον Κιτς ή ο Σαμαράς τον Ελύτη• θα ήταν αλματάκι προόδου.
Ο Μίμης Σουλιώτης είναι ποιητής και διδάσκει λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Τί τσαμπουνάει εδώ ο ποιητής Σουλιώτης μου λέτε; Βρε, άνθρωπε,ήταν ή δεν ήταν δεξιός ο Αλεπουδέλης; Τί... ήξεις αφήξεις είναι αυτά που αραδιάζεις; Ούτε υπονοείται ούτε...εξυπονοείται. Ο Ελύτης ήταν καρα- Καραμανλικός,δεξιότατος και σφόδρα αντιδραστικός και δεν το έκρυβε . (Εσύ ,όμως,μου λες γιατί το κρύβεις;) .Η άλλη μπαρούφα πάλι; ΄Αντε, τώρα, να βγάλουμε διανοούμενους τον Κανελλόπουλο και τον Βύρωνα γιατί ,όπως είπαν,  διάβαζαν στα νάτα τους Σίλερ και Κιτς. Μα τι...κιτς πράγματα μας λες, ποιητά;   Να υποθέσουμε ...ποιητική αδεία;  

Δείτε τι απαντά ο οδηγός του τανκ στους ισχυρισμούς του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για το Πολυτεχνείο

"Δημοκρατία έχουμε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και εγώ μπορώ να πω ότι γ..... την Ορνέλα Μούτι, ποιος θα με απαγορεύσει. Το θέμα είναι ποιος θα με πιστέψει"!, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Pheme.gr
"Δεν τα γνωρίζει καλά τα γεγονότα ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο Μιχάλης Γουνελάς δεν ήταν ο χειριστής του τανκ, εγώ ήμουν. Ο Γουνελάς ως αξιωματικός, ήταν ο επικεφαλής του άρματος. Μην μπερδεύουμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα", συμπληρώνει.
Κληθείς να σχολιάσει όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για τον  "κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας", όπως είπε, "για ένα τανκ που έριξε την πύλη και πλάκωσε κάποιους ανθρώπους", είπε:
"Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν".
Παράλληλα, αναφερθείς στην τοποθέτηση του προέδρου της Χρυσής Αυγής ότι δεν υπήρξαν θύματα μέσα στο Πολυτεχνείο, είπε πως" μέσα στο Πολυτεχνείο δεν είδα θύματα. Τι αλλάζει όμως. Τι σημασία έχει αν τα θύματα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή στους γύρω δρόμους! "
Όπως προσθέτει ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, "αυτό που ξέρω εγώ και έζησα είναι ότι αν δεν ανοίγαμε σειρά για να φυγαδεύσουμε τους φοιτητές από τους αστυνομικούς, θα είχαμε πολλά θύματα. Κι αυτό δεν είναι μύθος"!
Τέλος, κληθείς να πει τη γνώμη του για τη Χρυσή Αυγή σημειώνει πως "Δεν ξέρω εγώ από αυτά τα πράγματα. Αυτοί είναι Χιτλερικοί. Δικαίωμα τους είναι. Εγώ ούτε τότε ούτε ποτέ δεν υπήρξα Χιτλερικός. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτό που είναι. Εγώ τις δικές μου τις κουβαλάω στην καμπούρα μου για όλη μου τη ζωή, κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι και να γίνει".

Oι φασίστες,ως γνωστόν,δεν είναι μόνο  σφόδρα ανήθικοι.Είναι και ανιστόρητοι. 

 


Χειμαρρώδης επιστολή της Βίκυ Σταμάτη προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου.Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει

Μετά την άρνηση του εισαγγελέα για αποφυλάκισή της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, έστειλε επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με το "Βήμα", η κ. Σταμάτη περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και σημειώνει ότι βρίσκεται στη φυλακή επειδή ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε ένα πολιτικό πρόσωπο.

"Η σημαντική διαφορά της ηλικίας και η ανωνυμία μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και με τοποθέτησαν στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας που αλλοίωσε την πραγματικότητα και την εικόνα μου και έδωσε τρομακτικές διαστάσεις σε γεγονότα, που αν τα έκανε οποιοσδήποτε άλλος κοινός πολίτης ουδείς θα ενδιαφέρετο και θα σχολίαζε", αναφέρει μεταξύ άλλων.

"Έτσι ένας γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων, που σέβονταν και αγαπούσε ο ένας τον άλλον μετετράπη σε τραγωδία με ακούσια πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που αγάπησε και παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε, η οποία μεταμορφώθηκε από τα ΜΜΕ στο πιο αντιπαθητικό άτομο της χώρας. Εγώ «κατέστρεψα» την Ελλάδα και έφερα όλα τα δεινά που βλέπουμε καθημερινά και ενδεχομένως το μνημόνιο είναι απότοκο ενός γάμου με 15 καλεσμένους και της αγοράς ενός σπιτιού κατόπιν τραπεζικού δανείου, όπως στο απολογητικό μου υπόμνημα αναλυτικά έχω εκθέσει"..

Χαρακτηρίζει δε για μια ακόμη φορά προκατειλημμένο τον ανακριτή, ενώπιον του οποίου εκλήθη να απολογηθεί, ενώ σημειώνει πως στην περίπτωσή της η Δικαιοσύνη δεν υπήρξε τυφλή.

"Η δικαιοσύνη που όφειλε να ήταν τυφλή, δίκαιη και αντικειμενική, εμφανίστηκε ιδιαίτερα μεροληπτική και άδικη, υπακούοντας ουσιαστικά τη βουή του πλήθους και με προφυλάκισε χωρίς να υπάρχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία, μη αιτιολογώντας επαρκώς και την απόφασή της αυτή. Με προφυλάκισε δηλαδή παράνομα ακολουθώντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε καταπατήσει και ακυρώσει το τεκμήριο της αθωότητάς μου"..

Παράλληλα αναφέρεται στην αγωνία του παιδιού της και λέει πως "ζει την πιο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία του χωρίς πατέρα και χωρίς μητέρα".

Αναλυτικά η επιστολή της

"Κυρία Πρόεδρε,

Έχω επίγνωση ότι η υψηλή Σας θέση δεν επιτρέπει σπατάλη του πολύτιμου χρόνου σας με την ανάγνωση επιστολών. Όμως, επιτρέψτε μου να σας εκθέσω, ότι αξίζει το κόπο να διαθέσετε μόλις 4 λεπτά για την ανάγνωση της παρούσας. Βρίσκομαι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού προσωρινά κρατούμενη εδώ και είκοσι μία (21) μέρες. Δυστυχώς, δεν βρίσκομαι εδώ κατά δίκαιη εφαρμογή του νόμου, αλλά κατόπιν παραβίασής του. Γιατί παρότι έχω λευκό ποινικό μητρώο, έχω μόνιμη κατοικία, δεν έχω απασχολήσει ποτέ πριν τις αρχές, δεν είμαι επικίνδυνη, δεν είμαι ούτε φυγόποινος ούτε φυγόδικος, παρότι είμαι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού 5 ετών που είναι πλέον ΜΟΝΟ του, βρέθηκα στις φυλακές…Ίσως ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας αποφάσισαν τη προσωρινή μου κράτηση θεωρώντας ότι το να είσαι σύζυγος ενός ήδη προφυλακισμένου πρώην Υπουργού και να πρέπει να προστατέψεις ένα ανήλικο παιδί, που βρίσκεται στη πιο τρυφερή ηλικία της ζωής του και έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη μητέρα του, είναι επαρκείς λόγοι για να μου στερήσουν την ελευθερία και να αφήσουν ένα παιδί 5 ετών χωρίς μητέρα και χωρίς πατέρα.

Επικοινωνώ μαζί Σας γιατί πιστεύω ότι θα κατανοείτε τη θέση μου καλύτερα από κάθε άλλον. Βρίσκομαι στις φυλακές αυτή τη στιγμή γιατί ερωτεύθηκα και παντρεύτηκα ένα πολιτικό πρόσωπο. Μπορεί να είναι αυτονόητο ότι η ιδιότητά μου ως συζύγου του Τσοχατζόπουλου αποτελεί αυτοτελές ποινικό αδίκημα και ιδιώνυμο λόγο προσωρινής μου κράτησης; Βρέθηκα δίπλα, πριν πολλά χρόνια σε μια πολιτική προσωπικότητα με μια διαδρομή 30 χρόνων, σε υψηλά κυβερνητικά και πολιτικά καθήκοντα. Όντως νεαρότερη ηλικιακά θαύμαζα αυτό τον άνδρα και όταν τον συνάντησα με γοήτευσε η προσωπικότητα, η ωριμότητα και η ευγένειά του. Με το χρόνο τον ερωτεύθηκα και τον αγάπησα. Η σχέση αυτή, που εξ υπαρχής ήταν σοβαρή, κατέληξε σε γάμο. Η σημαντική διαφορά της ηλικίας και η ανωνυμία μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και με τοποθέτησαν στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας που αλλοίωσε την πραγματικότητα και την εικόνα μου και έδωσε τρομακτικές διαστάσεις σε γεγονότα, που αν τα έκανε οποιοσδήποτε άλλος κοινός πολίτης ουδείς θα ενδιαφέρετο και θα σχολίαζε. Έτσι ένας γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων, που σέβονταν και αγαπούσε ο ένας τον άλλον μετετράπη σε τραγωδία με ακούσια πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που αγάπησε και παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε, η οποία μεταμορφώθηκε από τα ΜΜΕ στο πιο αντιπαθητικό άτομο της χώρας. Εγώ «κατέστρεψα» την Ελλάδα και έφερα όλα τα δεινά που βλέπουμε καθημερινά και ενδεχομένως το μνημόνιο είναι απότοκο ενός γάμου με 15 καλεσμένους και της αγοράς ενός σπιτιού κατόπιν τραπεζικού δανείου, όπως στο απολογητικό μου υπόμνημα αναλυτικά έχω εκθέσει.

Με το κλίμα αυτό κλήθηκα να απολογηθώ για μια κατηγορία, μεταξύ των άλλων και φέρομαι ότι δήθεν ίδρυσα εγκληματική οργάνωση, στην οποία συμμετείχα ενεργά. Στοιχεία της κατηγορίας ήταν ότι ήμουν σύζυγος του Τσοχατζόπουλου και ότι αγοράστηκε στο όνομά μου ένα σπίτι, το οποίο θα αγοραζόταν στο όνομα του συζύγου μου αλλά λόγω ηλικίας του όταν αγοράστηκε (71 ετών το 2010) δεν μπορούσε να πάρει τραπεζικό δάνειο στο όνομά του. Έτσι κλήθηκα εγώ, λόγω ηλικίας να κάνω την αγορά ώστε να λάβουμε δάνειο με αποπληρωμή σε 25 χρόνια. Η υπεράσπισή μου ήταν απλή. Παράθεσα την αλήθεια, κατέθεσα ότι δεν γνώριζα απολύτως τίποτα από τις πολιτικές, κυβερνητικές και τις εν γένει δραστηριότητες του συζύγου μου, ότι του είχα απεριόριστη εμπιστοσύνη, ότι τον πίστευα και τον αγαπούσα και τελικά προφυλακίστηκα από τον ανακριτή, που δύο μέρες πριν απολογηθώ, είχε εκφράσει γραπτά και κατηγορηματικά την πεποίθησή του, ότι είχα διαπράξει το αδίκημα που θα διερευνούσε στην ανάκριση, εκδίδοντας σχετική Διάταξη. Αντιλαμβάνεστε ότι απολογήθηκα μέσα σε ένα κλίμα «κανιβαλισμού». Τα ΜΜΕ μου είχαν φορτώσει τα δεινά της χώρας, πολίτες με προπηλάκιζαν έξω από το ανακριτικό γραφείο και ο ανεξάρτητος και αντικειμενικός ανακριτής, που ήταν υποχρεωμένος να ερευνήσει τα στοιχεία της ενοχής και αθωότητάς μου, ήταν ήδη σίγουρος και προκατειλημμένος για την ενοχή μου και μάλιστα δύο μέρες πριν απολογηθώ ενώπιόν του!

Κυρία Πρόεδρε,

Σε αυτό το κλίμα η δικαιοσύνη που όφειλε να ήταν τυφλή, δίκαιη και αντικειμενική, εμφανίστηκε ιδιαίτερα μεροληπτική και άδικη, υπακούοντας ουσιαστικά τη βουή του πλήθους και με προφυλάκισε χωρίς να υπάρχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία, μη αιτιολογώντας επαρκώς και την απόφασή της αυτή. Με προφυλάκισε δηλαδή παράνομα ακολουθώντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε καταπατήσει και ακυρώσει το τεκμήριο της αθωότητάς μου.

Κυρία Πρόεδρε,

Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν έγινε δίκαιη εφαρμογή του νόμου και δεν είχα μία δίκαιη προδικασία. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το λένε άλλοι, πιο ειδικοί από μένα. Ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Κόκκινος σε άρθρο του στην εφημερίδα Εστία (4.5.2012) αναφέρει «… οι τηλεοπτικές εκπομπές δημιουργούν περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επηρεάζει τη σκέψη λογικών ανθρώπων ατυχώς δε και ορισμένων δικαστών! Διαφορετικά δεν εξηγείται η προσωρινή κράτηση μητέρων βρέφους και ανηλίκων παιδιών… Η επιεικής ερμηνεία ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΗ. Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΙ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΟΧΙ. Διότι εκθέτει τη δικαιοσύνη για υπερβολική και παράλογη αυστηρότητα, όπως και τον εφαρμοστή του νόμου λειτουργό της!!»

Ο συνταγματολόγος κ. Σταύρος Τσακιράκης, καθηγητής της Νομικής Σχολής σε δημόσια ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «παράνομη τη προσωρινή κράτηση. Δεν πληρούνται ούτε στο ελάχιστο οι προϋποθέσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Συντάγματος».

Ο γνωστός δημοσιογράφου κ. Ν. Χατζηνικολάου γράφει για «την προσωρινή κράτηση μου και το ανθρώπινο πρόσωπο της Δικαιοσύνης απέναντι σε μητέρα ανηλίκου». Το αποτέλεσμα αυτής της ανάλγητης προφυλάκισης, που ήταν μη νόμιμη, και άδικη, ήταν καταστροφικό. Ένα παιδί 5 ετών έμεινε χωρίς πατέρα και μητέρα. Το πραγματικό θύμα της ήταν ένα ανήλικο παιδί στην πιο ευαίσθητη ηλικία του, που αναγκάστηκε χωρίς ουσιαστικό, πραγματικό και νομικό λόγο και αναγκαιότητα, να μείνει μόνο του, με τους ηλικιωμένους γονείς μου (η μητέρα μου δε, έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας) και να αλλάξει περιβάλλον πηγαίνοντας από την Αθήνα και το σπίτι μας στο χωριό «Ζέλι» στην Αταλάντη, ένα χώρος ξένος και διαφορετικός από το δικό του.

Κυρία Πρόεδρε,

Κάθε φορά που του τηλεφωνώ, ακούω την αγωνία του παιδιού μου. Του λέω ψέματα. Του λέω ότι είμαι σε ταξίδι και θα επιστρέψω. Κι αυτό περιμένει και κλαίει. Και κλαίει γιατί έχασε τη μάνα του και το πατέρα του. Και είναι μόλις 5 ετών, και δεν μπορώ να του εξηγήσω ότι η σχέση μου και ο γάμος μου με τον πατέρα του και η αγάπη μου γι’ αυτόν, που ως κορυφαίο καρπό της είχε τον ίδιο, αποτέλεσε τον αποκλειστικό, κατά την εκτίμησή μου, λόγο για την δικαιοσύνη να με εγκλείσει στις φυλακές και να στερήσει τη μάνα του από αυτόν, αποδίδοντάς μου συμμετοχή στο έγκλημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Και ειλικρινά τον γιό μας δεν τον ενδιαφέρει ούτε η μη νομιμότητα της κράτησής μου, ούτε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου, ούτε η παραβίαση των βασικών αρχών του δικαίου. Τον ενδιαφέρει κάτι πολύ απλό και ανθρώπινο, που ούτε φυλακίζεται ούτε αντικαθίσταται . Η στοργή, η αγκαλιά και η αγάπη της μάνας του… Τέλος, δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο θα έπρεπε να διατυπώσω τη διαμαρτυρία μου, ούτε γνωρίζω αν η αποστολή της επιστολής μου αυτής προς Εσάς είναι ενδεδειγμένη πράξη. Όμως, έχοντας φτάσει στα όρια της απόγνωσης, θα ήθελα να θεωρήσετε ότι δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η κραυγή μου προς τη Δικαιοσύνη, για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που βιώνω, η κραυγή μιας μάνας που αγωνιά για ένα παιδί που ζει την πιο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία του χωρίς πατέρα και χωρίς μητέρα. Ένα παιδί που κάθε μέρα αναζητά τη ζεστασιά και την αγκαλιά της μάνας του και το μόνο που βρίσκει είναι μια απέραντη και ατέρμονη μοναξιά…

Με ιδιαίτερη τιμή

Βασιλική Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου

Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού"

Τα περισσότερα από αυτά που λέει η επιστολογράφος είναι αλήθεια .Μόνο θεόστραβοι και τυφλωμένοι δε θα συμφωνούσαν.

inShare1

Τεράστιο λάθος η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δηλώνει ο Ραχόι

Δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το ευρώ, προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προειδοποίηση ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι «τεράστιο λάθος», απηύθυνε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προσερχόμενος  στο ισπανικό κοινοβούλιο.
 

«Θα είναι τεράστιο λάθος εάν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος απηύθυνε σήμερα εκ νέου έκκληση για αποτελεσματική παρέμβαση της Ευρωζώνης στην επίλυση της κρίσης χρέους.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 6,5%, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 505 μονάδες βάσης, του 5ετούς στο 5,55% (505 μ.β.) και του 2ετούς στο 4,30% (423 μ.β.).

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν επανέλαβε πως δεν ασκείται καμία πίεση στην Ελλάδα για να εξέλθει από το ευρώ και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο κάτι τέτοιο. Ο Νούναν εξέφρασε την άποψη πως θα έπρεπε ενδεχομένως να γίνει δημοψήφισμα για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Ίσως αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα», τόνισε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών.

 "Ο Νούναν εξέφρασε την άποψη πως θα έπρεπε ενδεχομένως να γίνει δημοψήφισμα για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Ίσως αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα», τόνισε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών."

Αυτός ακριβώς φωνάζουμε κι εμείς από εδώ μέρες τώρα, αλλά το κομματικό κατεστημένο της χώρας έχει τους λόγους του να "κλείνει τ΄αυτιά"  του στη σωτήρια αυτή πρόταση.

Ξεγύμνωμα Καμμένου στο Προεδρικό

Μάταια προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το non paper ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ηταν λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ την περασμένη Κυριακή, όταν ο Πάνος Καμμένος ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο χρόνος ήταν πιεστικός, στις οκτώμισι είχε προγραμματιστεί η άφιξη της Αλέκας Παπαρήγα. Εξάλλου, όσα είχε να αναφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν ειπωθεί ήδη. Αποχωρώντας άφησε ένα πλαστικό ντοσιέ με ένα πεντασέλιδο έγγραφο, στο οποίο παρουσιαζόταν αναλυτικά το πλαίσιο που έθεταν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για τη στήριξη κυβερνητικού σχήματος.
Παρακάλεσε μάλιστα τον Κάρολο Παπούλια να το διαβιβάσει στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να το κάνει ο ίδιος επειδή δεν συμμετείχε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που είχε προηγηθεί.
Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το επιχείρημα ακούστηκε περισσότερο ως επανάληψη ενός παραπόνου ή μιας διαμαρτυρίας που ήδη είχε εκθέσει και δημόσια ο Πάνος Καμμένος.
Μαζί με το έγγραφο, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων άφησε στο Προεδρικό Μέγαρο και ένα πολυσέλιδο έντυπο, περασμένο σε σπιράλ, για τις οικονομικές θέσεις του κόμματός του...
Το πεντασέλιδο κείμενο τα επόμενα λεπτά φωτοτυπήθηκε από τις υπηρεσίες της Προεδρίας και λίγο αργότερα η γραμματέας του ΚΚΕ ήταν η πρώτη που το παρέλαβε - το επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Μαΐλης.

Εως τις δέκα το βράδυ είχε διαβιβαστεί με φαξ και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να το λάβουν υπόψη για τη σύσκεψη της επομένης. Το απόγευμα της Δευτέρας, όμως, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να αποκηρύξει το έγγραφο, να καταγγείλει «πλαστογράφους» και να φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τα περισσότερα στελέχη του κόμματός του.
Ο ίδιος βρέθηκε σε πολιτικό κενό προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με παρεμβάσεις του από κανάλι σε κανάλι - για να αναγκάσει τελικώς την Προεδρία της Δημοκρατίας να διαψεύσει, πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, έναν πολιτικό αρχηγό.
Είχε προηγηθεί η ματαίωση της χθεσινής κατ' ιδίαν συνάντησης του Κάρολου Παπούλια με τον Πάνο Καμμένο, η οποία δεν είχε νόημα μετά τα όσα είχαν προηγηθεί.
Το επίμαχο έγγραφο συζητήθηκε και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ακολούθησε, με τη συμμετοχή του κ. Καμμένου, έστω και αν ο ίδιος έκανε προσπάθεια να την αποφύγει. Ενώπιον όλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση διάψευσης για τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου, βάζοντας τέλος και στους ελιγμούς που επιχείρησε.
Στο επίμαχο έγγραφο, που αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα non paper για τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, περιγράφονται οι επτά όροι για στήριξη της κυβέρνηση και ακόμη δύο σενάρια: ένα για κυβερνητικό σχήμα ολιγόμηνης διάρκειας με την ανοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ή κινδύνευε η χώρα με κατάρρευση, και ένα για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Το σχέδιο, για την ανοχή του κόμματος Καμμένου ήταν αυτό που προκάλεσε το πολιτικό θρίλερ, αφού θα μπορούσε να αποτελεί μια διέξοδο από το τούνελ της ακυβερνησίας. Ο ίδιος, μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής παρουσιάζοντας τους επτά όρους που έθετε, είχε δηλώσει ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα συμμετείχαν σε «κυβέρνηση εθνικού σκοπού» - αν γνωρίζουν πως η χώρα βρίσκεται σε «δραματική κατάσταση».

Οπως φάνηκε στη συνέχεια, τη θέση αυτή την αγνοούσαν τα λοιπά στελέχη του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κώστας Μαρκόπουλος και Χρήστος Ζώης τηλεφώνησαν τη Δευτέρα το απόγευμα στον κ. Καμμένο ζητώντας εξηγήσεις και εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει.
Αυτοί, με τη σειρά τους, αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν δημόσια τη θεωρία της «πλαστογραφίας» και στην ίδια θέση επέμειναν και χθες, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.
Η διάψευση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ωστόσο, είναι κοινός τόπος ότι εξέθετε τον κ. Καμμένο και προκαλούσε σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του, αλλά οι νέες προεκλογικές ανάγκες κρατούν τα στόματα κλειστά.

 Πάνος Καμμένος. Δεν πρόκειται περί σοβαρού ατόμου. Το έχουμε ξαναγράψει. Κυκλοθυμικός, απρόβλεπτος, πονηρός, ψεύτης, μωροφιλόδοξος, κάργα εθνικιστής μέχρι ακροδεξιός.  Μαζί με το Μιχαλολιάκο μοιράστηκαν τις ψήφους του Καρατζαφέρη και της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ

"Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα".

[Προβολείς] Ρετρό

Του Μιχάλη Τσιντσίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΣΤΑ ΝΕΑ,Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αν είχε κανείς τη δύναμη να βγει από τον ίλιγγο που προκαλεί η θέα του γκρεμού, αν είχε την ψυχραιμία να δει την τροχιά μας από μακριά, θα διέκρινε ότι ζούμε στιγμές ρετρό. Δεν είναι μόνο τα ανδρεϊκά συνθήματα που ζουν μια δεύτερη άνθηση στο συλλογικό υποσυνείδητο. Είναι η εμμονή με το μοντέλο που χρεοκόπησε. Η ψευδαίσθηση ότι η προμνημονιακή Ελλάδα είναι ένας τόπος από τον οποίο εξοριστήκαμε, η Εδέμ που υπάρχει ακόμη και μας περιμένει τάχα να επιστρέψουμε.
Δεν είναι τυχαία η ενσάρκωση αυτής της αυταπάτης. Ενας πολιτικός αρχηγός συνομήλικος της μεταπολίτευσης διεκδικεί το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Αντιλαμβάνεται τους πολίτες ως μεταφυσικό υποκείμενο, ως υπερούσιο Λαό που αξίζει μόνο κολακεία. Αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τον μόνο αυθεντικό εκπρόσωπο αυτού του Λαού. Τι κι αν οι αριθμοί τον τοποθετούν σε θέση μειοψηφίας; Τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς. Θα στείλει τους αριθμούς να διορθωθούν ξανά στις κάλπες.
Αν είχε κανείς την πολυτέλεια, αν δεν ένιωθε τον βρόχο του κινδύνου, θα ήθελε να δει αυτόν τον αρχηγό να εκλέγεται αυτοδύναμος. Να τον δει να προσπαθεί να κυβερνήσει μόνος του χωρίς συναινέσεις και συμβιβασμούς. Να τον δει να προσπαθεί να δώσει στον Λαό του ό,τι υποσχέθηκε: μισθούς, συντάξεις, διορισμούς. Να μοιράζει τον πλούτο που δεν παράγεται. Θα ήθελε κανείς να τον δει να σύρεται από ιδεασμούς που έχει παντού στον κόσμο θεραπεύσει η Ιστορία.
Θα ήθελε να τον δει κανείς. Αλλά δεν έχει rewind η Ιστορία.

΄Οχι, βέβαια,δεν πάει πίσω το ποτάμι της ιστορίας!

Ο μόνος που δεν το ξέρει είναι το  μωρό...μειράκιο, κατά κόσμον Τσίπρας.

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, παραδεχόμενος ότι έχει γράψει ο ίδιος το 1987 εγκωμιαστικό κείμενο για τον Χίτλερ, τον οποίο αναφέρει ως "μεγάλο άνδρα του 20ου αιώνα".

Μιλώντας στον "Τύπο της Κυριακής" σημειώνει για το πόνημά του που είχε δημοσιευτεί σε έντυπο της Χρυσής Αυγής: "Και έγκλημα να είχα κάνει θα είχε παραγραφεί" ενώ για τον Χίτλερ αναφέρει:

"Ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και καλώς τον πολεμήσαμε. Ωστόσο, λατρεύτηκε από το γερμανικό λαό και η Γερμανία επί των ημερών του γνώρισε οικονομική άνθηση.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Δίστομο και Καλάβρυτα, τόνισε ότι καταδικάζει τις εκτελέσεις Ελλήνων από δυνάμεις κατοχής.

"Στα Καλάβρυτα έχουν εκτελεστεί συγγενείς της γυναίκας μου. Στη λάσπη που δεχτήκαμε απάντησε ο λαός των Καλαβρύτων, καθώς μας ψήφισαν 650 άνθρωποι. Είμαι Έλληνας εθνικιστής. Στα Καλάβρυτα θα ήμουν στην πρώτη γραμμή. Αυτός που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή ήταν ο ΕΛΑΣ. τα εγκλήματα εκεί έγιναν από Γερμανούς, όχι από ναζί. Δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί ναζί" σημειώνει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Όσον αφορά τον χαιρετισμό με υψωμένο το δεξί χέρι, ομολογεί ότι τον έμαθε στην οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη "4η Αυγούστου" και πως με τον ίδιο τρόπο χαιρετούσαν ως μέλη της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.

Όσον αφορά τη Χούντα χαρακτηρίζει "σπουδαίους στρατιώτες" των Γ. Παπαδόπουλο και τον Ν. Ντερτιλή και δηλώνει ότι "η επανάσταση της 21ης Απριλίου, έκανε τον κόσμο να περνάει καλύτερα".

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες κατά μελών του κόμματος για εμπλοκή τους σε ποινικές υποθέσεις χαρακτηρίζει την υπόθεση Κασιδιάρη αστεία και αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Σε ερώτηση για το αν έχει γράψει ποιήματα για τον εωσφόρο, ο κ. Μιχαλολιάκος σημειώνει ότι είναι Χριστιανός ορθόδοξος και απαντά ότι είχε γράψει αρχαιολατρικά ποιήματα πριν 31 χρόνια.

Σε ερώτηση για τον Γιώργο Γερμενή ("Καιάδας) και τον Απόστολο Γκλέτσο ("Τόλης 88"), που συμμετέχουν σε Black Metal συγκροτήματα, ο κ. Μιχαλολιάκος σημειώνει ότι ο Γερμενής είναι Χριστιανός και καλός μουσικός και ο Γκλέτσος Γεωπόνος με δύο παιδιά.

Τέλος, αναφερόμενος στο περίφημο "εγέρθητι", ο κ. Μιχαλολιάκος λέει ότι δόθηκε μεγάλη διάσταση σε ένα ζήτημα που είναι αστείο. "Οι δημοσιογράφοι δεν έφυγαν από την αίθουσα. Μας έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της Νάντιας Αλεξίου, την οποία γνωρίζω προσωπικά. Το στέλεχος που το είπε δεν ήθελε να προσβάλει τους δημοσιογράφους. Απλά το 'εγέρθητι' είναι το συνήθειό μας. Δεν σύραμε κανέναν έξω. Πάντως εγώ δεν το υιοθετώ για δημοσιογράφους και δεν έδωσα εγώ τέτοια εντολή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι 'αδειάζω' τα στελέχη μου. Αν άρχιζαν τις μπουνιές, τότε θα το καταδίκαζα" απαντά ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

"Τα εγκλήματα στο Δίστομο δεν έγιναν από ναζί".

Καλά, τώρα τί θέλει να πει ο... ποιητής;

Ναζί, αστείος και ανιστόρητος. Δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσει κανείς τέτοιες ανοησίες. 


Spiegel: Αντίο Ακρόπολη!

      13/5/2012

Με 12σέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα κυκλοφορεί αύριο το Der Spiegel με θρυμματισμένο το ευρώ σε μια ερειπωμένη Ακρόπολη. "Αποχαιρετισμός στο ευρώ".Με τον τίτλο Akropolis adieu και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ» κυκλοφορεί αύριο η έγκριτη γερμανική επιθεώρηση der Spiegel. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται διαλυμένη σε ερείπια η Ακρόπολη και δύο μεγαλύτεροι κίονες, πάνω στους οποίους έχει προσκρούσει και έχει θρυμματιστεί το ευρώ.

Το αφιέρωμα του περιοδικού στη νέα όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης αποτελείται από 12σέλιδο ένθετο με κύριο τίτλο «Αποχαιρετισμός στο ευρώ» και υπότιτλο «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση».

Το αυριανό τεύχος ανατρέχει σε προηγούμενα αφιερώματα για την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και γίνεται επισήμανση στην αλλαγή στάσης των συντακτών του Spiegel μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι οποίοι τώρα τάσσονται πλέον υπέρ της εξόδους της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Σύμφωνα με το σχέδιο του γερμανικού Υπ. Οικονομικών, το Ταμείο διάσωσης EFSF θα σταματήσει να χορηγεί μόνο εκείνα τα χρήματα, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στον ελληνικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως, τα δισεκατομμύρια εκείνα, με τα οποία εξυπηρετείται το χρέος των κρατικών ομολόγων τα οποία έχει αναλάβει η ΕΚΤ στο πλαίσιο των μέτρων διάσωσης, θα συνεχίσουν να χορηγούνται στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί δυνατόν να αποτραπούν απώλειες στην Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες τελικά θα είχαν αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.

Ακόμα κι αν οι Έλληνες πάψουν να λαμβάνουν βοήθεια από τα ταμεία διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης, δεν πρόκειται να αφεθούν στην τύχη τους, όπως προβλέπει το γερμανικό Υπ. Οικονομικών. Αν συνεχίσουν να είναι μέλη της ΕΕ, θα δικαιούνται βοήθεια από τις Βρυξέλλες, όπως και τα υπόλοιπα κράτη με δικό τους νόμισμα, όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολή κατάσταση. Και τότε αυτή η βοήθεια δεν θα χρηματοδοτείται από τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τσίπρας, Θεοδωράκης,Γλέζος, Καμμένος, οι υπεύθυνοι. Πολύ σύντομα θα "φύγουν νύχτα"!

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS