HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2038967
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS",10/6-16/6/2012
10.06.12

 
«

 

 

                                       ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε μια άτακτη χρεοκοπία, εξαιτίας της εγκληματικής συμπεριφοράς των  κομματικών ΤΣΙΠΡΑ,ΚΑΜΜΕΝΟΥ,ΚΟΥΒΕΛΗ ,οι οποίοι έθεσαν το κομματικό τους συμφέρον και τις ανήθικες φιλοδοξίες τους υπεράνω όλων, αρνούμενοι να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης “σωτηρίας”

                               Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ

                                          “ΣΥΝ.ΕΥΡΩ”

                                             ΚΑΙ ΤΟ

           ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ “ΗΟΜΟ NATURALIS”

εκτιμώντας την κρισιμότητα των “καιρών”, προτείνουν στους ΄Ελληνες Πολίτες,που απείχαν από τις πρόσφατες εκλογές ή ψήφισαν λευκό-άκυρο, να προσέλθουν στις κάλπες όταν και αν υπάρξουν επόμενες εκλογές και να ψηφίσουν κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Είναι καθήκον κάθε σοβαρού ΄Ελληνα- Ευρωπαίου να καταδικάσει  την αναίδεια και την αλαζονεία μωροφιλόδοξων-αφρόνων ατόμων και να  σταθεί με την ψήφο του "ανάχωμα" στην πορεία της χώρας προς τον όλεθρο, την "αλβανοποίηση" και τον “εμφύλιο”.

 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

                    ( ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS",20/5-26/5/2012 )

                                             13 ΜΑΗ 201

                                 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μπροστά στον άμεσα διαγραφόμενο κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας,που θα έχει ως πρώτο επακόλουθο έναν “επί θύραις” ανελέητο-καταστροφικό "εμφύλιο" πόλεμο, το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ "HOMO NATURALIS" προχωράει από σήμερα στη σύμπηξη μετώπου πολιτικής οργάνωσης κατά των Εθνικιστών  υπό τον τίτλο


"ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ"

“ΣΥΝ.ΕΥΡΩ”

Βασικός στόχος σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι η δραστηριοποίηση των μελών του “ΣΥΝ.ΕΥΡΩ” για την αποτροπή του ενδεχόμενου “αλβανοποίησης-αργεντινοποίησης” της χώρας από την “άτακτη” χρεοκοπία της, την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, που ανήκει ιστορικά και γεωγραφικά και την εξουδετέρωση της απειλής (απ΄όπου κι αν προέρχεται) εξόδου από την Ευρωζώνη και  εγκατάλειψης του κοινού, ευρωπαϊκού νομίσματος του ευρώ .

 

΄Ολοι όσοι έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και συμμερίζονται τους φόβους μας για την επερχόμενη δεινή καταστροφή της χώρας,αν δεν ανακοπή η πορεία της σε χαοτικές καταστάσεις, παρακαλούνται να δηλώσουν την παρουσία τους στο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ" (“ΣΥΝ.ΕΥΡΩ”) με την αποστολή μηνύματος στο email του HOMO-NATURALIS.GR 

 

(Θα ακολουθεί ενημέρωση ,όταν κρίνεται απαραίτητο).

 

 

 

 

 

1."MIA FOTOGRAFIA, HILIES LEXIS"

                                                  

 

                                    TΟ “HOMO-NAΤURALIS”

 

                                           ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ


            ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

                ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

                 ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

     ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΗΛΩΣΕΙ

ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

                                  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ:

                                          ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                           ΠΑΣΟΚ

                                            ΔΗΜΑΡ

 _________________________________________________________________________________________________

                                                         15-7-2012             

"Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στους FT Deutschland

 Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, σπέρνουν με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι.

Ο αγώνας για εθνική αξιοπρέπεια, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής θα νικήσει το φόβο και την υποταγή.

Να χαίρονται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος τους προστάτες τουs"(MME)

    


                                               ***

Καλά λένε, "μια φωτογραφία...χίλιες λέξεις"! Για προσέξτε καλύτερα,  τον εικονιζόμενο, παραληρούντα  Τσίπρα,  κομματικό "Ταλιμπάν" (τί μούχλα ,θεέ μου που αναδίδει αυτό το άτομο)  και υποψήφιο για... εγκεφαλικό, έτσι όπως ωρύεται,  εξαγγγέλοντα την... επιβολή λογοκρισίας  στα γερμανικά έντυπα (εν προκειμένω στους FT Deutschland), που τον έχουν πάρει είδηση τί "ψώνιο" είναι και τον κράζουν συνεχώς. Μάλιστα.

 

Προτείνουμε,λοιπόν, εφεξής οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα μπλογκ, ελληνικά και ξένα, να περνούν, πριν κυκλοφορήσουν, από τα γραφεία της Κουμουνδούρου προς έγκριση. 'Οσα κρίνονται κατάλληλα, μη απάδοντα, δηλαδή ,προς τη γραμμή του κόμματος και συγκεκριμένα με τις απόψεις του... τρανού ("θου,Κύριε...") οικονομολόγου Ιωάννου Δραγασάκη, του ...ποιοτικού δημοσιογράφου-στοχαστή ("θου" για δεύτερη φορά "Κύριε...") Πάνου Σόμπολου  και του απαράμιλλου ,πανεπιστημιακού εργατολόγου (ας τριτώσουν τα "θου,Κύριε"), σφογγοκωλάριου του  Αυτιά , Αλέξη Μητρόπουλου, να σφραγίζονται με το "τυπωθήτω" και να κυκλοφορούν. Τα υπόλοιπα στην πυρά.

 

Οι πληγές  ενός αυταρχικού καθεστώτος-κόμματος -πολιτικής οργάνωσης είναι αναρίθμητες.  Επισημαίνουμε τις... κλασικές:  1. Η  πατριδοκαπηλία-εθνικισμός. 2. Η έλλειψη τροφοδοσίας ιδεών στο χώρο του από "δεξαμενή" διανοουμένων. 3. Η λογοκρισία  και 4. Η χρήση βίας . Βρείτε μου μια "πληγή" που να μην αντιστοιχίζεται με τις παθογένειες ΣΥΡΙΖΑ . Τα  τρία πρώτα είναι πασιφανή. Να μείνουμε και να σχολιάσουμε μόνο τη χρήση βίας  "made in...  ΣΥΡΙΖΑ" που τη βίωσαν στο "πετσί" τους, ειδικά οι Αθηναίοι  στο κέντρο, τις άγριες ημέρες και νύχτες ,όταν οι λογής... Αγανακτισμένοι στους δρόμους με τις κατσαρόλες και τα κουταλοπήρουνα στα χέρια, τα αντίσκηνα και τα καζάνια συσσιτίων στο Σύνταγμα ,οι  ...αγωνιζόμενες για το "παντεσπάνι" συντεχνίες των υψηλών "ρετιρέ"  Φωτόπουλων -Λυμπερόπουλων , σε αγαστή συνεργασία με τους  μπαχαλάκηδες και τους Νεοναζί, έκαιγαν όλοι αντάμα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ως νέοι Ηρόστρατοι  και Νέρωνες. Ξεχνιούνται αυτά;

 

Απο μας όχι, Φτάνει να μην ξεχαστούν αύριο κι από εκείνους που αφρόνως ποιούντες και την επαύριον... μετανοούντες, θα αποφασίσουν να  δώσουν ψήφο στους γραφικούς Συριζοφρουρούς. Το μόνο σίγουρο,πέρα από το λιθαράκι που ...βγαζουν από τα θεμέλια του οικοδομήματος της χώρας, είναι πως πολύ σύντομα θα μετανιώσουν.

 

 Τους το επισημαίνουμε "μετά λόγου γνώσεως",δοθέντος ότι μετά την αναχώρηση εκ του...παραβάν,  ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ,πολλώ μάλλον διορθώνεται.

 

 

 

 

                                                                         14-6-2012

 

"Μέρκελ: Μόνη επιλογή η πολιτική ένωση της Ευρώπης

 

 

Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι οι δυνατότητες της χώρας της «δεν είναι απεριόριστες και δεν πρέπει να υπερτιμώνται», μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Η καγκελάριος τόνισε επίσης ότι η Γερμανία δεν θα αρκεσθεί στις «εύκολες λύσεις» και στη «μετριότητα» ως προς τα μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης και επανέλαβε ότι πρόθεσή της είναι να αγωνισθεί για μία πολιτική ένωση της Ευρώπης, τη μόνη επιλογή που μπορεί να θέσει την Ευρώπη σε μία «σταθερή βάση».

«Αποστολή μας είναι να πράξουμε σήμερα αυτά που δεν έγιναν (όταν δημιουργήθηκε το ευρώ) και να βάλουμε τέλος στον φαύλο κύκλο του αυξανόμενου χρέους, της μη τήρησης των δεσμεύσεων. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο, ότι είναι επώδυνο, μία μακρά διαδικασία. Πρόκειται για ένα ηράκλειο άθλο, αλλά είναι αναπόφευκτο», κατέληξε" (ΜΜΕ)


 

 

 

 Λέτε, τελικά, η κα Μέρκελ "να βάλει τα γυαλιά" σε πολλούς, τάχα μου αριστερούς-προοδευτικούς ευρωπαίους πολιτικούς (ελληνιστί ...Μαυρογυαλούρους), τύπου Μελανσόν;

Βεβαίως και είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η πολιτική ένωση της Ευρώπης. Εμείς είμαστε από την αρχή κατηγορηματικοί σ΄αυτό. Στο σάιτ μας, στην αρχική σελίδα,  κρατάμε  μόνιμα το πλαίσο

"HOMO-NATURALIS.GR

TO SITE TIS EVROPIS

***

NA AGONISTOUME NA GENITHI

TO

UNITED STATES OF EUROPE

(   I HORA TON PEDION MAS )"

 

 

Και θα επιμένουμε, μέχρι να ευοδωθεί αυτός ο σκοπός της ζωής μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

 ________________________________________________________________________________________________

                                                                

  

                                                                  13-6-2012

 

 

                                                                      "ΠΕΡΑΜΑ

"Στον ανακριτή αύριο οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης

Στον ανακριτή Πειραιά, θα οδηγηθούν αύριο στις 9 το πρωί τα έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, που φέρονται ως οι δράστες της επίθεσης εναντίον τεσσάρων Αιγυπτίων στο Πέραμα, εκ των οποίων τραυμάτισαν τον ένα σοβαρά στο κεφάλι.

 

Με κατάγματα στο πρόσωπο μεταφέρθηκε χθες στον Ευαγγελισμό ο ένας από τους Αιγύπτιους που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού

Οι έξι συλληφθέντες που έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα τους, ως οι δράστες της επίθεσης, πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες προσέγγισαν μονοκατοικία στο Πέραμα, όπου διέμεναν οι τέσσερις Αιγύπτιοι 28, 36, 39 και 42 χρόνων και αφού προκάλεσαν φθορές στα παράθυρα, επιτέθηκαν εναντίον του 28χρονου, τον οποίο τραυμάτισαν στο κεφάλι.

Επίσης, προκάλεσαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα και ένα τρίκυκλο ιδιοκτησίας των αλλοδαπών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή."(MME)

 

 

Με κατάγματα στο πρόσωπο μεταφέρθηκε χθες στον Ευαγγελισμό ο ένας από τους Αιγύπτιους που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού
 

 Η απόλυτη κτηνωδία. Μιλάμε πλέον για επικίνδυνους, ψυχοπαθείς δολοφόνους. Είναι περίεργη η στάση και της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης που "πέρα βρέχει" μετά από τόσα εγκληματικά περιστατικά πού έλαβαν χώρα τον τελευταίο καιρό με δράστες  Χρυσαυγίτες. Σήμερα, δε θα είχαμε ένα συνάνθρωπό μας να νοσηλεύεται στην εντατική, θύμα της εγκληματικής μανίας αυτών των δολοφόνων,αν λειτουργούσαν οι θεσμοί στη χώρα.


Τί πράγματα είναι αυτά; Σε ποιο κράτος με στοιχειώδη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, θα υπήρχε τέτοια αδιαφορία και παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος από τα εντεταλμένα όργανα να τα προασπίσουν;

  Η αδράνεια και της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης είναι εγκληματική. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία.


 

 Αλλά, ο πρωθυπουργός,κάποιος υπουργός,οι λαλίστατοι προεκλογικά αρχηγοί των κομμάτων, ο αρχιεπίσκοπος ειδικά,πού είναι όλοι αυτοί,πού κρύφτηκαν; Γιατί από χτες μέχρι σήμερα δεν "παρήλασαν" από το νοσοσκομείο να συμπαρασταθούν στο δύστυχο συνάνθρωπό μας, που έπεσε θύμα του τυφλού φανατισμού και της κακότητας αγρίων ανθρώπων,να παραηγορήσουν τις οικογένειές τους,να κάνουν δηλώσεις,να στείλουν αυστηρό μήνυμα στο αληταριό,να προειδοποιήσουν;


Ντροπή σ΄αυτή τη χώρα.Ντροπή στους ανθρώπους που εκπροσωπούν τους θεσμούς,και που πληρώνονται αδρά γι΄αυτό.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Κ. Μητσοτάκης: "Πρώτη η Ν.Δ. με τρίτο πρόσωπο πρωθυπουργό - Ο Τσίπρας μεγάλωσε στα πούπουλα"

 

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη συγκρότησης μιας κυβέρνησης αποτελούμενης από φιλοευρωπαϊκές δυνάμειςκαι συγκεκριμένα τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ."(MME)

 

 

 

  Ποιος να το έλεγε πως ο Κ. Μητσοτάκης στο τέλος θα εξελισσόταν στον πιο σώφρονα πολιτικό εν ζωή και πως εμείς σήμερα εδώ θα είμαστε υποχρεωμένοι να το διαπιστώσουμε ,να το αναδείξουμε και  ταυτόχρονα να του δώσουμε και συγχαρητήρια για τη σύνεση που τον διακρίνει αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο. Κι από την άλλη, κοιτάξτε κάποιους άλλους,το Μίκη Θεοδωράκη, για παράδειγμα, πώς κατάντησαν και τί εκπροσωπούν σήμερα.

   "΄Εχει ο καιρός γυρίσματα" και "τα στερνά νικούν τα πρώτα " τελικά.

 

 (Η συνέντευξη στη συνέχεια: ETSI TA "VLEPOUN" ALLI)

 

 

________________________________________________________________________________________________

"Η Ρωσία στέλνει επιθετικά ελικόπτερα στη Συρία",λένε οι ΗΠΑ

 O δικτάτορας της Ρωσίας Πούτιν είναι εκτός των άλλων  και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας παιδιών και αμάχων στη Συρία (και όχι μόνο). Μιά μέρα θα πρέπει να οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο και να δικαστεί ως εγκληματίς πολέμου

 _________________________________________________________________________________________________

                                                    12-6-2012                   

 

 

       "Στην Αθήνα με …βούλευμα ο Εφραίμ

Πράσινο φως στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο άναψε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του Εφραίμ επιτρέποντας του να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα για διάστημα πέντε ημερών.

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» αποφυλακίστηκε με όρους στα τέλη Μαρτίου ύστερα από 3 μήνες εγκλεισμού στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο κελί «2», όπου σήμερα κρατείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον Εφραίμ σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του ήταν καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου τόσο από τη χώρα όσο και από τη Μονή Βατοπεδίου, και υποχρεωτική εμφάνιση στο Α.Τ της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Εφραίμ τονιζόταν μεταξύ άλλων ότι: «ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου υπερβαίνει τους 3 μήνες, κρίνεται σε κάθε περίπτωση ικανός να συνετίσει τον κατηγορούμενο και να τον αποτρέψει από την τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων...».ΜΜΕ)

 

Στην Αθήνα με …βούλευμα ο Εφραίμ

 

 Η τελευταία παράγραφος δεν είναι για γέλοια. Θα ήταν, αν το συγκεκριμένο βούλευμα δεν το υπέγραφαν δικαστές, που υποτίθεται πως υπηρετούν το θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά ήταν απόσπασμα από σενάριο κωμωδίας. ΄Οταν διαβάζεις σε σκεπτικό βουλεύματος πως ο ηγούμενος μετά από 3 μήνες φυλακή...σωφρονίστηκε και θα είναι...καλό παιδί από δω και πέρα γι΄αυτό και αποφυλακίζεται, τελικά είναι να κλαις και μάλιστα γοερά. Όπως ακριβώς και τότε, που τον έκλεισαν μέσα,γιατί έτσι σκηνοθέτησε" το έργο η ελληνική  "βιομηχανία ενημέρωσης" και ο υπηρέτης της  εκτέλεσε  ευπειθώς την εντολή.  

Ν

_________________________________________________________________________________________________

"Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Αν κυβερνήσουμε, θα καταστρέψουμε τη χώρα

Α ίσθηση προκαλεί η επιστολή - βόμβα που φέρεται να έστειλε ο Νίκος Χανιάς, στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχωρεί από το κόμμα, αναφέροντας ότι ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα.

Στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα:

"Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας".

Αναφέρει ακόμα ότι τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς, όπως γράφει, αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ "θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι".

"Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα", τονίζει.

Κλείνει την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική "είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του".

Ο Νίκος Χανιάς, που ήταν συνδικαλιστής με το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης από τους πρωταγωνιστές μάλιστα στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007."(ΜΜΕ)

 

 

 

                                 ***
                       ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΠΛΟΥ

 Μετά και την αποστολή κι άλλου σήματος SOS, τώρα  από  υπεύθυνο του πληρώματος του σκάφους ΣΥΡΙΖΑ, που το εγκατέλειψε εγκαίρως σε λιμάνι-σταθμό, ας  το σκεφτούν καλά, όσοι θελουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους κι αυτή την Κυριακή με το σαπιοκάραβο του ΣΥΡΙΖΑ, τον  αλαζόνα-πανάσχετο Τσίπρα καπετάνιο και τους ... Συριζοφρουρούς-ληστές μασκαρεμένους σε πλήρωμα.΄Ετσι και ανοιχτεί ο σκυλοπνίχτης, θα καταποντιστεί μεσοπέλαγα.

"Σάββατο κοντή γιορτή". Εδώ είμαστε κι εδώ  θα είσαστε...κουλοί όσοι... !

 

 

 

 

                                                                        11-6-2012

 

                "Μιχαλολιάκος: «Veni, vidi, vici»

 

 

Veni, vidi, vici (=ήρθα, είδα, νίκησα)» ήταν η πρώτη δήλωση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει στα έδρανα της Βουλής το κόμμα του για πρώτο φορά στην ιστορία του.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, ενώ επιτέθηκε κατά των υπολοίπων κομμάτων, λέγοντας ότι «περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός τους περιφρόνησε». (ΜΜΕ)


Μιχαλολιάκος: «Veni, vidi, vici»

 Πολύ ψώνιο το άτομο. Ημιμαθής ,ανιστόρητος, αμετροεπής, γελοίος. Φαντάζεται πως πετώντας ...λατινικές κοτσάνες  (αλλά Βύρωνας Πολύδωρας με τους ...στρατηγούς ανέμους), ξαφνικά...πολιτογραφήθηκε στη διανόηση. ΄Η με ανοησίες της μορφής " «περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός τους περιφρόνησε" και... ψήφισε Χρυσή Αυγή πως αναγορεύτηκε σε μέγα και τρανό πολιτικό.

Ποιος είναι,βρε πανάθλιε ο ελληνικός λαός; τα 400 χιλιάδες κουμάσια, απόφοιτοι των απανταχού της Ελλάδας ΤΕΛ και λοιπών σχολικών τεχνολογικών μονάδων, οι χούλιγκαν των γηπέδων στις θύρες 13 και 21, κάτι μουστακαλήδες υδραυλικοί  από το Μοσχάτο,τα νεκραναστημένα φαντάσματα,που ονειρεύονται και ηδονίζονται να κρατήσουν αναμμένους φούρνους ακόμα και στον 21ο αιώνα; Ο ελληνικός λαός ,ανισόρροποι, είναι 11 εκατομμύρια και με τους οικονομικούς μετανάστες 13.000.000!  

΄Ολος αυτός ο πληθυσμός " γελάει  με σένα, τους ...Κασιδιάρηδες και τις Ουρανίες σας, Καραγκιοζάκο Μιχαλολιάκο και σας σιχτιρίζουν, γιατί φαντάζεστε   πως το αντριλίκι είναι και παλικαριά.  "΄Αλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης", ανεγκάφαλοι θαυμαστές  των εκτελεστών των αθώων θυμάτων  των Καλαβρύτων, του Διστόμου,του Χαϊδαρίου,της Καισαριανής.  ("ψιλά γράμματα" αυτά  για τις αναγνωστικές σας δυνατότητες).

Αλλά, ανιστόρητοι και θρασύδειλοι (το ένα  θρέφει το άλλο), όταν συσπειρωθεί και οργανωθεί το κίνημα των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, θα σας εξαφανίσει από προσώπου Ελλάδας και γης.  Αγνοείτε τους νόμους της Ιστορίας γι΄αυτό κι εκείνη σας φτύνει.


Υ.Γ. Είμαι στη Βουδαπέστη και  προσπαθούσα να πάρω μια συνέντευξη από τον ακροδεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν. Η αγγλίδα μεταφράστρια ,μια κατάξανθη κοπελίτσα, όταν της είπα πως είμαι ΄Ελληνας γέλασασε και μου πέταξε το καρφί. "Καλά, αυτό το μαυριδερό πράμα που χτυπούσε τη γυναία στην τηλεόραση, εκτός των άλλων φαντάζεται αλήθεια πως θα μπορούσε ποτέ να είναι απόγονος της κατάξανθης Αρίας φυλής;". Είπε και έπαιζε με νόημα με μια τούφα από τα χρυσαφένια μαλλιά της.

(΄Οντως, εδώ είναι το απόλυτο κομφούζιο της...Γενετικής, που εκδικείται την έλλειψη σεβασμού των Ναζί στην ιστορία).

 

 

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

                                                     15/6/2012

Φίλος που "κουβεντιάζουμε" στο μέιλ, ανάμεσα στα άλλα "ωραία" και  ώριμα  γράφει και τα εξής: 

.................................................................................................................................

Η οικονομική κρίση που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι μια κρίση του τραπεζικού  συστήματος και της υπερίσχυσης του χρηματοπιστωτικού τομέα πάνω στην πραγματική οικονομία. Είναι λοιπόν εξαιρετικά άδικο να καλούνται οι λαοί  της Ιρλανδίας, Ισπανίας και Ισλανδίας να πληρώσουν για χρέη που δημιούργησαν οι τράπεζές τους.

 

Σε μας όμως δεν συνέβη αυτό. Στην Ελλάδα αυτό που χρεοκόπησε είναι το κράτος και η συντεχνιακή ,αντιπαραγωγική λογική του. Προσωπικά είμαι υπέρ του μεγάλου κράτους με σαφή όμως παραγωγικό και αναδιανεμητικό ρόλο στα πρότυπα των χωρών της Σκανδιναβίας. Δεν μπορούν όλα (υγεία,παιδεία, ασφάλιση) να έχουν γνώμονα το κέρδος, και ο ρόλος του δημόσιου τομέα πρέπει να είναι σημαντικός.

 

Σε μας η αριστερά αντί να δει κριτικά τις χρόνιες παθογένειες του κράτους (στις οποίες με τον τρόπο της συμμετείχε), εξαντλείται σε μάχη κατά του μνημονίου το οποίο έχει και θετικές (αντιγραφειοκρατικές) και αρνητικές (υφεσιακές) πλευρές. Το μνημόνιο όμως είναι οι όροι για να πάρουμε δάνειο . Αν δε θέλουμε δάνειο δεν υπάρχουν και όροι.

 

Για την αυταρχική και απλά κλεπτοκρατική δεξιά των κοτζαμπάσιδων δεν κάνω τον κόπο να κάνω κανένα σχόλιο μιας και δεν περιμένω τίποτα από αυτή.

 

 .......................................................................................................................................................................................

 

Αντί λοιπόν να έχουμε προτάσεις στη βάση της πραγματικής οικονομίας και της αναδιανομής του πλούτου αφού πρώτα παραχθεί (ο μόνος πραγματικά αντιμνημονιακός δρόμος) έχουμε ατέλειωτες συζητήσεις για το μνημόνιο το οποίο όμως  είναι το αποτέλεσμα της κρίσης και όχι ο δημιουργός της.

 

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είχαμε ούτε αστική τάξη (είχαμε όμως κρατικοδίαιτους Κολωνακιώτες βιομηχάνους  χωρίς βιομηχανία), ούτε σοβαρό σοσιαλιστικό κίνημα αλλά ομάδες που συγκρούονταν για την εξουσία στη βάση των προσωπικών γνωριμιών και συμφερόντων. Τελικά ούτε κράτος (δυτικό) φτιάξαμε.

Το κακό φάνηκε από την αρχή. Ο Καποδίστριας που έκανε μια προσπάθεια να φτιάξει κράτος δεν τα κατάφερε.Τον "έφαγαν" τα τοπικιστικά συμφέροντα Μάνης και 'Υδρας.

 


....................................................................................................................................................................................

Οι πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας θα έπρεπε να απαντήσουν σε δύο θέματα:

1) Ποιο πρέπει να είναι το παραγωγικό και καταναλωτικό πρότυπο της χώρας .Τι θα παράγουμε, πως θα το παράγουμε και που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα όσο αφορά την παραγωγή αλλά και τι προηγείται όσο αφορά την κατανάλωση (τουλάχιστον στις δαπάνες του κράτους ).

2) Πως θα αναδιαρθρωθούν οι υπηρεσίες του κράτους ώστε να απευθύνονται στον πολίτη και όχι στον πελάτη ψηφοφόρο και τις κάθε είδους συντεχνίες (από πανεπιστημιακούς μέχρι ταξιτζήδες) .Πως θα λυθούν θέματα όπως η φοροδιαφυγή, η αυθαιρεσία παντού (από τη δόμηση μέχρι την αστυνομία),η χαμηλή παραγωγικότητα του κράτους λόγω της γραφειοκρατίας κλπ

 

Αντί γι αυτά αναλωθήκαμε σε σχόλια γύρω από το μνημόνιο και την παραμονή στο ευρώ. Η παραμονή στο κοινό νόμισμα είναι απαραίτητη κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον τώρα , αλλά με την ένσταση ότι η ισχυρή οικονομία στηρίζει τα νομίσματα και όχι το αντίστροφο.

Αν είχαμε ισχυρή οικονομία δεν θα είχαμε πρόβλημα ούτε με τη δραχμή.


 

                                                          13/6/2012

 

 

                                            " ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Αθωώθηκαν από τον Αρειο Πάγο Εφραίμ και Αρσένιος

Αθώοι κρίθηκαν από τον Αρειο Πάγο ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος για κατηγορία που αφορά στην καθυστέρησης δημοσίευσης της απόφασης του πρωτοδικείου Ροδόπης που δικαίωνε, κατά πλειοψηφία, το δημόσιο στη δικαστική διαμάχη για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων.

 

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης που είχε καταδικάσει σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, αλλά και την εφέτη Μαρία Ψάλτη.
Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης η δικαστής κρίθηκε ένοχη για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση δεν έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, περιέχει ασαφείες, στερείται νόμιμης βάσης και ερμηνεύει εσφαλμένα την εφαρμογή του νόμου. Γι' αυτό και δέχθηκε ότι αφού δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη πρέπει να κηρυχθεί αθώα η φυσική αυτουργός της παράβασης καθήκοντος, δηλαδή η δικαστής Μαρία Ψάλτη και να κηρυχθούν επίσης αθώοι οι καταδικασθέντες ως ηθικοί αυτουργοί της."\
 

Αυτός ο πανάθλιος εκπρόσωπος της "βιομηχανίας ενημέρωσης" Νίκος Χατζηνικολάου ,θα έχει τη στοιχειώδη αγχίνοια (δε λέμε ευαισθησία,γιατί τέτοια δε διαθέτει),να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά που επί συναπτά έτη κανιβάλιζε;

Βρωμερό,λίαν επικιίνδυνο και αναίσθητο  συνάφι. 

 

 

 

 

 

Ο κ. Σααμαρας Χαρακτήρισε μάλιστα «οικονομικά για κόμικς» το πρόγραμμα του ΣΥΙΖΑ στο οποίο καταλόγισε ξανά ότι δεν περιέχει ούτε έναν αριθμό" (ΜΜΕ)

 

                     Αν μη τι άλλο,εφευρηματικό.

 

 

3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 


Financial Times Γερμανίας

Σύσταση γραμμένη στα ελληνικά κατά του Τσίπρα

Με κείμενο γραμμένο στα ελληνικά και τίτλο "Αντισταθείτε στον δημαγωγό",  η γερμανική ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Financial Times" παροτρύνει τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν "θαρραλέα υπέρ μίας μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης".

Το κείμενο δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής και αναφέρεται στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής 17 Ιουνίου.

Το κείμενο κάνει λόγο για "ιστορικές  εκλογές" και επισημαίνει την ανάγκη η Ελλάδα, να παραμείνει στο ευρώ.

"Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο", αναφέρεται στο κείμενο.

Διαβάστε το επίμαχο κείμενο αναλυτικά:

"Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης.

Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο.

Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης.

Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μην εμπiστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί.

Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια.

Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας".

  Η Financial Times Deutschland (FTD) είναι μια σοβαρή εφημερίδα με πολλά και επιτυχημένα άρθρα.

Εδώ και πολύ καιρό η ίδια εφημερίδα έχει μυριστεί πόσο γραφικός και ανόητος είναι ο νεοεμφανισθείς, ως Μαυρογυαλούρος τούτη τη φορά, Τσίπρας και τον στολίζει συνεχώς με...κοσμητικά .Πέρα απ΄αυτό (το σημαντικότερο), αποκαλύπτει την μπουρδολογία Τσίπρα και των οικονομικών...φωστήρων του κόμματος των "Αγανακτισμένων" και τους "ξεβρακώνει" κανονικά.

Αν δεν ήταν κι αυτές οι φωνές εκεί έξω, μπορεί να φανταστεί κανείς τί θα είχε συμβεί σ΄αυτή τη χώρα, αν  όλος αυτός ο συρφετός, που συσπειρώνεται για να τη διαλύσει ,έμενε ανενόχλητος να σαχλαμαρίζει, να "παίζει εν ου παικτοίς" και να προπαγανδίζει συνταγές και τσιτάτα περασμένων αιώνων για τη σωτηρία της  χώρας;

Ούτε να το σκεφτώ θέλω.

 

 

 

 

 

Β. Πολύδωρας: Μαρξιτομισθοφόροι και μολοτοριψίες του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Πολύδωρα:

«Φθάνουμε στις εκλογές. Τις πιο κρίσιμες στη νεώτερη εποχή. Αυτή που λέμε μεταπολίτευση. Που δήθεν τελειώνει. Η αλήθεια είναι πως δεν      τελειώνει. Απλά τα «παιδιά του πολυτεχνείου» συνταξιοδοτήθηκαν. Άλλα είναι στη φυλακή, άλλα κρυμμένα στις βίλλες τους να τρων τα κλοπιμαία, άλλα περιφέρονται στα «στέκια» και να αυτοεπαινούνται στα παραμύθια τους με έναν ήρωα (τον εαυτό τους, εννοείται) και δυο ψευδομάρτυρες κομπάρσους, άλλα να οργανώνουν τη μεγάλη συγκέντρωση της Πέμπτης και άλλα να πιάνουν στασίδι στην Κουμουνδούρου για την επόμενη μέρα. Αυτοί είναι οι συνταξιοδοτούμενοι που εμπορεύθηκαν το «πολυτεχνείο» και τα συμπαρομαρτούντα

Που κόλλησαν σαν βδέλλες στα αριστεροσοσιαλίζοντα κόμματα και κινήματα της εποχής. Ήσαν οι λιγότεροι. Κάποιοι άλλοι κατέφυγαν στις εφεδρείες των λεκτόρων στα πανεπιστήμια. Άλλος προσφιλής τους χώρος ήταν τα ινστιτούτα της εκπαίδευσης και «παιδείας».

Ήξεραν πως ο χώρος ήταν πρόσφορος για μαρξιστομισθοφόρους. Και έζησαν έτσι, στρατολογούντες τα θύματά τους, τους δήθεν διανοούμενους επαναστάτες, με το αζημίωτο. Άλλοι κατέλαβαν τα συνδικάτα. Οι περισσότεροι, είναι πάλι αλήθεια, πετάχθηκαν «στη γράνα». Και λησμονήθηκαν εκεί. Από καιρού εις καιρόν τους έριχναν και κανένα ξεροκόμματο από τα περισσεύματα του μεγάλου φαγοποτιού.

Αυτή ήταν η μεταπολίτευση. Σήμερα τα παιδιά τους παίρνουν τη σκυτάλη που εκείνοι ολοπόνηρα τους παρέδωσαν. Αναγεννούν και αναζωογονούν τα «ίδια ιδεώδη». Του κράτους-αγελάδας για άρμεγμα, που το τρέφουν με το αίμα τους αντί για χόρτο και σανό οι φτωχοί βιοπαλαιστές, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρέμποροι, οι μεροκαματιάρηδες και πάντως οι κομματικώς αντίθετοι και ηθικά διαφωνούντες φιλήσυχοι νοικοκυραίοι.

Τα παιδιά τους λοιπόν, που από μειράκια τα εξεπαίδευαν στις καταλήψεις, στα συλλαλητήρια, στις «μολοτοφορίψεις» και στην ιδεολογία της ανυπακοής, της βίας και του αντάρτικου, τώρα γίνονται οι νέοι διάδοχοι, οι νέοι αναθεωρητές, οι νέοι μεταρρυθμιστές, οι νέοι ριζοσπάστες, οι ψευδοπροφήτες πάντα της «νέας αλλαγής». Με μια μικρή ανεπαίσθητη διαφορά: ότι θα είναι πάλι οι ίδιοι καβάλα πάνω στα ίδια υποζύγια. Στους νομοταγείς, κατά τεκμήριο δεξιούς πολίτες. Αυτό οργάνωσαν δύο χρόνια τώρα, με τους μίσθαρνους κεκράκτες των ερτζιανών και με τους δίδοντες εξετάσεις στα αδηφάγα αφεντικά τους μικρούς και μεγάλους τηλεοπτικούς αστέρες, κατά τεκμήριο μεταπολιτευτικούς αποφοίτους των αριστερών και αριστερίστικων νεολαιών.

Η πρώτη ύλη της ιδεολογίας της «επανάστασης», οι αγανακτισμένοι. Τα εύφλεκτα υλικά, οι αυτοκτονημένοι δυστυχείς συνάνθρωποι. Το βαθύ πρόβλημα, οι άνεργοι. Χθες, προχθές ανανεώθηκε το οπλοστάσιο με τα φάρμακα των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας. Ο στόχος σταθερά ίδιος, τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν. Ασχέτως αν η ΝΔ ουδέποτε εκυβέρνησε, με εξαίρεση την εθνοκυβερνητική πράξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ή για την ακρίβεια, αφέθηκε να κυβερνήσει.

«Πρόσχημα» δυστυχώς υπήρξε. Και θλιβερό διάλειμμα στην αριστεροπασοκοκρατία. Και ακουσίως άλλοθι παρείχε. Αυτοί που εκυβέρνησαν ήσαν οι κραδαίνοντες τον γρόνθον της ανυπακοής και προπαντός τα καδρόνια, αντί κοντού κόκκινης σημαίας, της εκβιαστικής απειλής. Και προ αυτής της φοβεράς απειλής οι προσχηματικά κυβερνώντες ενέδιδαν. Δεν ενέδωσα ποτέ.

Σήμερα προβάλλουν το δίλημμα ως αποτρόπαιο σκιάχτρο: Μνημόνιο ή ελπίδα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο γκροτέσκο και γκαιμπελικό προπαγανδιστικό τέχνασμα. Όμως η πρόκληση για τη διάσωση της οικονομίας με όλα τα συνεπακόλουθα είναι μία: Δάνειο ή όχι. Και κατ΄επέκταση, Ευρώ ή δραχμή και ακόμη παραπέρα, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ ή στην απομόνωση και στην παρέα με τους διεθνείς παρίες, της γης τους κολασμένους;Όσον αφορά το «ποντίκι που βρυχάται» προκαλώντας τη Μέρκελ να του πει, σύμφωνα με ποια διάταξη των νομικών κειμένων μπορεί να αποβληθεί η καταγγέλλουσα το μνημόνιο δύστροπη δανειολήπτρια Ελλάδα, η απάντηση είναι απλή: Δεν υπάρχει διάταξη. Δεν θα αποβληθεί. Τα λεφτά θα της κόψουν. Και θα μείνει μέσα σαν ηρωϊκό πτώμα, σαν μούμια των Συριζαίικων πειραμάτων.

Ο αιδεσιμότατος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο ήρωας και μάρτυς για την ισοτιμία μαύρων και λευκών στην Αμερική, είπε στην περίφημη ομιλία του «έχω ένα όνειρο»: Εκεί έξω είναι ένα βουνό απελπισίας που πρέπει να διαβούμε. Μέσα μας όμως υπάρχει ένας βράχος ελπίδας. Θα νικήσουμε».

 

 Αμετροεπής, αλαζόνας, υπερφίαλος, μωροφιλόδοξος, ανιστόρητος ο ...αυτο-αναγορευθείς  σε διανοούμενο της Διεξιάς ( μπαγιάτικο  "φρούτο"  από εποχής Τσάτσου, Κανελλόπουλου κ.α), ο κοντοχωριανός  μου δικηγόρος Βύρων Πολύδωρας από τα...Περιβόλια (ή "Γάρδιτσα",χωριό έξω από την Ανδρίτσαινα Ολυμπίας), αφού, ως  άξιος  εκπρόσωπος της πελατειακής κομματικής..τέχνης, κατάφερε να εισέλθη ...επαξίως στο πάνθεον των "Μαυρογυαλούρων", σήμερα ,ως αυθεντικός... μολοτοριψίας, πέταξε τα "σβησμένα στουπιά" του, περιτυλιγμένα σε μια κόλλα επιστολόχαρτου και...από δω πάνε οι άλλοι.

 

Ο  "πολιτικός" που μαζί με τον Κ. Καραμανλή και τους λοιπούς "παρακοιμώμενους" του πρωθυπουργού της τελευταίας κυβέρνησης της ΝΔ (Π. Παυλόπουλος, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου) ,θα έπρεπε να είναι φυλακή για τους λόγους που χίλιες φορές έχουμε επισημάνει εδώ (παραθέτουμε σύντομο απόσπασμα από παλιότερο κείμενό μας: " Η μαφιόζικη-εγκληματική εκείνη κυβέρνηση ήταν αυτή που ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΣΟ 16% ,ΠΟΥ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, που νόθευε ασύστολα τα στατιστικά στοιχεία για να αποκρύψει το μέγεθος του προβλήματος. Για να μη μιλήσουνε για το κομματικό κράτος,τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τις σπατάλες, τους "κουμπάρους",τους "εργολάβους" και τις άλλες συντεχνίες των "ημέτερων" που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα..." ), παριστάνει  την αθώα περιστερά, "νίπτει τας χείρας " του, πετάει εξυπνακισμούς του τύπου της παραπάνω, κενής ουσιαστικού περιεχομένου, επιστολής  και νομίζει πως έτσι τη...σκαπουλάρισε.

 

Εμ, δε γλυτώνουν έτσι, συν-πατριώτη. Πρώτα-πρώτα, δε γλυτώνεις από την Ιστορία. Και αυτή την περίοδο, σ αρέσει δε σ΄αρέσει,  την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας την καταγράφουμε  κι εμείς εδώ στο Homo-Naturalis, ως επαγγελματίες ιστορικοί. Κα ναι, μεν, δε "μας πας" καθόλου (το υποθέτουμε, αν δεν το γνωρίζουμε), αλλά μπορείς να "αφορίζεις" και να λες τις γνωστές "παρλαπίπες" σου  ή να  υποστηρίζεις χωρίς επιχειρήματα  πως  είμαστε... μαρξιτομισθοφόροι ( (τί είναιι τούτο πάλι; Ως λέξη πώς στέκεται;) ιστορικοί. Αλλά τί να κάνουμε, βλέπεις; ΄Οπως κι εσύ, μέσα από τις διαδικασίες που ορίζει το Σύστημα  έγινες δικηγόρος, εκλέγεσαι  βουλευτής, υπουργός, πρόεδρος της Βουλής (κι αυτές τις ιδιότητές σου δεν μπορούμε να τις αμφισβητήσουμε), έτσι κι εμείς με της  ίδιας νομιμότητας ,αναγνωρισμένες και επιβεβλημένες από το ίδιο  Σύστημα διαδικασίες, γίναμε ιστορικοί και με αυτή την ιδιότητα λέμε, όσα λέμε και οφείλεις και να μας ακούς και να μας σέβεσαι.

 

Και τί λέμε και επιμένουμε; Πως, Βύρωνα Πολύδωρα, εσύ δε...δικαιούσε δια να ομιλείς, όπως ομιλείς,  ή καλύτερα είσαι ο τελευταίος που θα μπορούσες να κάνεις κριτική σε άλλους. Είσαι  υπόδικος για εγκλήματα "εσχάτης προδοσίας" , ως μέλος της  τελευταίας κυβερνητικής συμμορίας του Κ. Καραμανλή που κατονομάσαμε. Σείς, πού κάψατε το 2007 πάνω από 60 ανθρώπους (παιδιά ανάμεσα σε αυτούς) και το φυσικό περιβάλλον στην Ηλεία (είσαι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος, ως υπουργός τότε Δημόσιας Τάξης ). Σεις, οι  "γαλάζιες ακρίδες",όλος ο νεοδημοκρατικός συρφετός ,που επιπέσατε στο δημόσιο κορβανά, τον ριμάξατε και αφού τινάξατε  την "μπάνκα"  στον αέρα, την κοπανήσατε "άναδρα", ως κοινοί κλέφτες και λοποδήτες. Σεις, που ενώ σας είχε ανατεθεί να "κουμαντάρετε" το  όχημα της χώρας,το αφήσατε πάνω στη στροφή να εκτροχιαστεί, ενώ ,λίγο πριν, το είχατε εγκαταλείψει ασφαλείς. Εξαιτίας αυτού σήμερα, η πατρίδα μας ανεβαίνει το "Γολγοθά" της και σε λίγο, πολύ πιθανό, να φτάσει και στη "Σταύρωσή" της. Αυτά, Βύρωνα Πολύδωρα, δεν παραγράφονται και δεν ξεχνιούνται από την Ιστορία. Δεν έχει δικαιωμα η Ιστορία να ξεχνά τέτοια εγκλήματα. Και δε σας ξεχνάμε, υποσχόμαστε.

 

Μετά από μας,  έχει σειρά η Δικαιοσύνη, γιατί κάποτε και σ΄αυτό τον τόπο ο χιλιοταλαιπωρημένος αυτός θεσμός  θα αποκαθαρθεί. Μπορεί σήμερα, ελέω της επαίσχυντης διαπλοκής που ακείτε με τρόπο ...επαγγελματικό, να αποφεύγετε  την προσαγωγή σας στο εδώλιο και να παριστάνετε ,μάλιστα πέρα από τους αθώους, τους... κήνσορες και τους τιμητές των πάντων. Δε θα είναι, όμως, τα πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, για πάντα έτσι, όπως θα θέλετε, βέβαια. Θα βεθούν πραγματικοί δικαστές, που θα σας οδηγήσουν σε διπλανά με τον Τσοχατζόπουλο κελιά και στο βούλευμα της καταδίκης σας,πέραν των άλλων, θα επισημαίνουν αυτήν ακριβώς την αλήθεια: Οδηγήθηκαν   εκεί που είναι η θέση τους, γιατί  δεν μπορείς να "βάζεις μέσα" έναν υπουργό που πήρε μίζες και μπόνους, όπως έκανε ο "όμορφος" (αλλά και άπειροι άλλοι υπουργοί στο παρελθόν) ή τον "τελευταίο τροχό της αμάξης",τον  ηγούμενο από το Βατοπέδι  και να αφήνεις στο απυρόβλητο ολόκληρη την κυβερνητική συμμορία του Κ. Καραμανλή, η οποία, όπως είπαμε, οδήγησε τη χώρα στον οικονομικό όλεθρο και στα σημερινά δεινά (που δεν είναι μόνο οικονομικά).Τέτοια δικαιοσύνη να είσαι σίγουρος πως θα αποδοθεί, Βύρωνα, όταν και η Ελλάδα (σύντομα ελπίζουμε) θα γίνει Ευρώπη.

 

Ως τότε,  λέγε ,εσύ τα "δικά" σου.΄Ετσι κι αλλιώς,  κανείς  σώφρων και νουνεχής πολίτης  δε σε  παίρνει στα σοβαρά. "΄Επεα πτερόεντα" ,λόγια του...στρατηγού ανέμου,που λες κι εσύ,τσαμπουνάς.


 

 

 

 

 

 

 

Η Ελλάδα και τα 115 σχέδια Μάρσαλ

Σε 479 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει ότι ανέρχεται η βοήθεια προς την Ελλάδα που έχει ήδη δοθεί ή για την οποία έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις όπως αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times o Χανς Βέρνερ Ζιν, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Μελετών Ifo και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Στο ποσό αυτό, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", περιλαμβάνει τις δανειακές συμβάσεις, τη χορήγηση ρευστότητας και τις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και το κούρεμα του χρέους.

Σημειώνεται ότι οι δύο δανειακές συμβάσεις είναι συνολικού ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ρευστότητα που έχει χορηγήσει η ΕΚΤ (με μορφή δανείων) στην Ελλάδα, υπολογίζεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές,  σε 125 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει αγοράσει και ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην έκκληση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να βοηθήσει η Γερμανία περισσότερο την Ευρωζώνη και την Ελλάδα, ο Χανς Βέρνερ Ζιν συγκρίνει τη βοήθεια αυτή με το Σχέδιο Μάρσαλ. 

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι το Σχέδιο Μάρσαλ αντιστοιχούσε στο 2% του ΑΕΠ της Γερμανίας συνολικά.

Επομένως, αν η Ελλάδα είχε επωφεληθεί με αντίστοιχο τρόπο τώρα, η βοήθεια που θα έπαιρνε θα περιοριζόταν σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντίθετα, αναφέρει, η Ελλάδα έχει πάρει 115 σχέδια Μάρσαλ, εκ των οποίων τα 29 μόνο από τη Γερμανία. "Γιατί, κύριε Ομπάμα, δεν είναι αυτό αρκετό;", διερωτάται.

Ο Γερμανός οικονομολόγος παραλείπει ωστόσο να αναφέρει ότι τα σχέδια Μάρσαλ δεν ήταν δάνεια αλλά κυρίως δωρεάν βοήθεια, κάτι που έχει μεγάλη διαφορά.

Αναφέρει ακόμα ότι οι "μη ανταγωνιστικές", όπως τις χαρακτηρίζει, χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έχουν πάρει βοήθεια 2,19 τρισεκατομμυρίων ευρώ από τα Ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εκτός από την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε προχθές η εφημερίδα Financial Times, τα πακέτα για την Ισπανία είναι 100 δισεκατομμύρια ευρώ, για την Πορτογαλία 78 δισεκατομμύρια ευρώ και για την Ιρλανδία 67,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

  Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Μελετών Ifo και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μονάχου  δε... μασσάει τα λόγια του. Η μελέτη είναι απόλυτα ακριβής και τα στοιχεία που παραθέτει αποκαλύπτουν, πρώτα το μέγεθος της βοήθειας (γιατί περί βοήθειας πρόκειται κι ας λένε οι Ελληνάρες,ό,τι θέλουν) ) και ύστερα, το μέγεθος της δικής μας αφροσύνης και της αχαριστίας  (η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα στην αρχαιότητα!).

Αυτά για να μην ξεχνόμαστε, τώρα  μάλιστα που  πλησιάζουν και οι εκλογές.

 

 

 

 

Κ. Μητσοτάκης: "Πρώτη η Ν.Δ. με τρίτο πρόσωπο πρωθυπουργό - Ο Τσίπρας μεγάλωσε στα πούπουλα"

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη συγκρότησης μιας κυβέρνησης αποτελούμενης από φιλοευρωπαϊκές δυνάμειςκαι συγκεκριμένα τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις τύπου Μόντι ή Παπαδήμου με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών, ενώ δήλωσε πως πρώτο κόμμα πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο πρωθυπουργός να είναι ένα τρίτο πρόσωπο.

Όπως τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το διακύβευμα των εκλογών είναι το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή όχι, ενώ εμμέσως κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως οι εκβιασμοί και οι τσαμπουκάδες στην Ευρώπη δεν περνούν.

Μάλιστα, καταλόγισε στον κ. Τσίπρα παραλήρημα μεγαλείου μέσω του οποίου δίνει εντολές στο ελληνικό πολιτικό σύστηγμα και την Ευρώπη.

Στην ερώτηση για το εάν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και σημείωσε "ο Τσίπρας να κάνει την αντιπολίτευσή του και το πεζοδρόμιο να λειτουργήσει".

Επιτέθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως "οι κουκουλοφόροι που αλληθωρίζουν, που τους συμπαθούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τη Χρυσή Αυγή. Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα δήλωσε ότι τον συμπαθεί, αλλά "στα πούπουλα γεννήθηκε, στα πούπουλα μεγάλωσε και ανατράφηκε, έζησε την καλύτερη εποχή της Ελλάδας και της Δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση. Τι ξέρει αυτός από θυσίες, από αίμα, από αγωνία, από όσα υπέφερε ο ελληνικός λαός;".

Σχετικά με το μνημόνιο δήλωσε ότι οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας πως έγιναν λάθη αλλά μπορούν να διορθωθούν, ενώ τόνισε με νόημα πως δεν φταίνε οι ευρωπαίοι αλλά οι έλληνες πολιτικοί με τις τακτικές που ακολούθησαν, όπως τα μέτρα που έπληξαν οριζόντια μεγάλες τάξεις, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, δήλωσε ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές, ενώ προέβλεψε πως ο πολιτικός βίος θα μπει σε νέα φάση και θα αναδειχθούν νέα πρόσωπα.

                     Τα σχόλιά μας παραπάνω

 

 

Τσίπρας: Όσοι κινδυνολογούν, υπηρετούν το λόμπι της δραχμής

"Στις 18 Ιουνίου σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξη, το απόγευμα της Τρίτης, ενώ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το μνημόνιο από ένα νεό εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

"Βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας, δημοκρατικής, Ελλάδας, με αξιοπρέπεια, ασφάλεια, με ανάπτυξη, για ένα κράτος δικαίου", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έφτασαν τη χώρα στο απόλυτο σημείο πλήρους καταστροφής.

Ο ίδιος τόνισε ότι απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε Ισπανία και Ιρλανδία. "Το Μνημόνιο τελειώνει στις 17 Ιουνίου".

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός ανοίγει νέο κεφάλαιο μετά την μεταπολίτευση. "Τη Δευτέρα αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Κάνουμε ένα νέο βήμα όλες και όλοι μαζί ενωμένοι. Βάζουμε τα θεμέλια μίας δημοκρατικής Ελλάδας".

Και συνέχισε: "Στις 18 Ιουνίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση, για να μην ζήσουμε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Και η χώρα θα έχει κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά ή με πυρήνα τη ΝΔ".

Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να μπει τέλος στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. "Στις 18 Ιουνίου τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο της χρεοκοπίας με ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης και αναπαραγωγής της χώρας, με δικαίωμα στην ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή, με περίθαλψη και σύνταξη για τα γηρατειά. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να αποκαταστήσουμε το ατομικό δικαίωμα στην ασφάλεια".

Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα και υπογράμμισε ότι έρχεται το τέλος στο στρατό των κομματικών συμβούλων που κυβερνούσαν αναποτελεσματικά.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για στελέχωση του δημόσιου τομέα με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια. "Οι αμοιβές όλων θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες οικονομίας. Σε καμία περίπτωση, δεν θα διαιωνίσουμε το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις. Θα έρθουν ταυτόχρονες μειώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ θα γίνει καταγραφή περιουσιολογίου των πολιτικών και τι είχαν πριν και μετά τις 17 Ιούνίου, με ταυτόχρονες περικοπές βουλευτών. Θα περιοριστούν ακόμα και οι μεταγραφές από το ένα γραφείο στο άλλο".

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι θα φέρει την αποκατάσταση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ για δύο χρόνια και η επαναφορά μετενέργειας.

Στους άμεσους στόχους της Αριστερής παράταξης είναι η κατάργηση των χαρατσιών, ξεκινώντας από τους μακροχρόνια ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Παράλληλα, στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για μερική ή ολική διαγραφή χρεών των νοικοκυριών, με βάση τη μείωση μισθών, αλλά και ρύθμιση αγροτικών χρεών στις τράπεζες. "Παράλληλα, θα φέρουμε το πάγωμα της διαδικασίας εκποίησης ή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, ενώ θα θέσουμε ως βάση την ανασύσταση της εργατικής εστίας, αλλά και της Βοήθειας στο Σπίτι".

"Όλα αυτά θα έχουν στόχο την σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανακούφιση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων", συνέχισε ο. Τσίπρας.

Προτεραιότητα η πάταξη του σάπιου πολιτικού συστήματος

Στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πάταξη των σκανδάλων και η επαναφορά προς εξέταση των μεγάλων σκανδάλων, όπως η Siemens. "Όσοι νομίζουν ότι θα κουκουλώσουν τις βρωμιές τους, είναι γελασμένοι", ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Αυτό που ζούμε είναι μια ιστορική διαδικασία ειρηνικής επανάστασης του λαού μας. Οι δυνάμεις του χτες με τη διαδικασία της λάσπης ή του Νέρωνα ή προσπαθώντας να δούνε από ψηλά τη Ρώμη που καίγεται, δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν το ασίγαστο πάθος του λαού μας για αποκατάσταση της αλήθειας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ περνούν στη λήθη της ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους έναν τόπο λεηλατημένο.

Δεν είμαστε σωτήρες ή ήρωες. Απλά ανταποκρινόμαστε στο πατριωτικό μας καθήκον. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Εμείς δεν πρόκειται να σας προδώσουμε ποτέ. Με αυτό το στίγμα θα πορευθούμε", κατέληξε ο ίδιος.

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και η κομματική πολυφωνία

Στα σενάρια πολιτικής αστάθειας της χώρας, εξαιτίας της πολυφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος απάντησε: "από πολυτασικό κίνημα μετατραπήκαμε σε ενιαίο κόμμα, με συγκροτημένο πρόγραμμα, λογική και αυτοπεποίθηση. Η ΝΔ είναι πλέον έτσι. Εμείς έχουμε κοινό αξιακό πεδίο, κοινή ιδεολογία και κοινούς στόχους και αυτό μας κάνει διακριτούς.

Και εμείς δοκιμαστήκαμε το τελευταίο διάστημα. Ήμασταν αντιπολίτευση και πλέον διεκδικούμε θέση διακυβέρνησης. Θέλω να επαναλάβω ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χώρα δεν είναι εκτός των τειχών.

Η χώρα δικαιούται δυνατότητα ισχυρής διαπραγμάτευσης για το Μνημόνιο. Αυτοί που αναπαράγουν την κινδυνολογία είναι η τραπεζοκρατία και οι δυνάμεις της πολιτικής διαπλοκής που έχουν τον έλεγχο των ΜΜΕ". 

Όσον αφορά στη ακύρωση του Μνημονίου που ίσως φέρει κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ο ίδιος επεσήμανε: "Έχουμε πλήρη επίγνωση της καμμένης γης που θα αναλάβουμε, με χρεοκοπημένες τράπεζες και άδεια ταμεία.

Αν όμως δεν υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά εξακολουθήσει η μνημονιακή πολιτική, με μέτρα λιτότητας και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση του πετρελαίου, αυξήσεις σε τιμολόγια των ΔΕΚΟ και χαράτσια, υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει για πολύ ακόμα να υπάρχει η Ελλάδα;

Είναι σίγουρο ότι έρχεται το μνημονιακό χάος. Εμείς είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για αποφυγή της κατάρρευσης και θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο χρεοκοπίας. Θα το κοινωνήσουμε και στους εταίρους μας, χωρίς τσαμπουκά, αλλά με διάθεση διαπραγμάτευσης.

Αν μία χώρα οδηγηθεί στην κατάρρευση, θα οδηγηθούμε σε πύρινη λαίλαπα. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Και διαρκώς επιβεβαιωνόμαστε στις προβλέψεις μας. Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει μέλλον έτσι".

Η φορολόγηση των πλουσίων

"Τον πλούτο θα τον φορολογήσουμε. Όταν κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι χάνουν", επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι "με αυτήν την στρατηγική ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ, χρήματα που μέχρι σήμερα κάθονταν".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι κάθετος στις οριζόντιες περικοπές και απολύσεις, αλλά υπέρμαχος του εξορθολογισμούτου δημόσιου τομέα.

Από πού ξεκίνησε και πού έφτασε  Ο Μαυρογυαλούρος-ιμιτασιόν Ανδρέας Παπανδρέου,Τσίπρας. Σήμερα, εμείς είμαστε που υπηρετούμε το λόμπυ της...δραχμής ενώ αυτός το λόμπυ του...ευρώ.

Μπορεί κανείς από εδώ και ύστερα να έχει δυνατότητα συνεννόησης και διαλόγου με τη σάπια αυτή παλαιοκομματική "παράγκα";  

 

 

ο δράμα της Παιανίας και το κρυφτούλι του Κασιδιάρη

Η μοίρα παίζει πολύ περίεργα παιχνίδια. Την περασμένη Πέμπτη ένας 24χρονος πήρε το νόμο στα χέρια του, εκπληρώνοντας το όνειρο κάθε Ελληναρά και κάθε Κασιδιάρη.

Ένας διαρρήκτης αλλοδαπός, έπεσε νεκρός από τα πυρά του φοιτητή, ωστόσο ο νεαρός θύτης δεν έδειξε να συμμερίζεται τα χειροκροτήματα και τους αλλαλαγμούς, αυτών που πιθανότατα δεν γνωρίζουν την παράδοση αυτής της χώρας ως προς τον σεβασμό στον (οποιοδήποτε) νεκρό.

"Αφαίρεσα μια ανθρώπινη ζωή και αυτό δεν διορθώνεται. Τι έκανα;", είπε ο νεαρός στον πατέρα του.

Είναι προφανές από τα λόγια του, ότι πρόκειται για ένα νέο που παραμένει ακόμα άνθρωπος σε μια εποχή που δικαιολογεί τα πάντα, λόγω των δεινών που μας έχουν βρει και της φτώχειας στην οποία μας έχουν καταδικάσει.

Μια μικρή παρένθεση εδώ. Αν από τα πυρά του νεαρού, είχε σκοτωθεί κάποιος αθώος γείτονας, τι θα λέγαμε σήμερα; Φανταστείτε τι θα ζήσουμε αν επικρατήσει στη χώρα η κουλτούρα της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας. Κλείνει η παρένθεση.

Το αν κάποιος διατηρεί την ανθρωπιά του, δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τις συνθήκες. Οι Έλληνες υπήρξαν φτωχοί και σε άλλες περιόδους και η Ελλάδα πέρασε εποχές ακόμη πιο δύσκολες από αυτή που ζούμε σήμερα. Σε εκείνες τις εποχές κάποιοι γίνονταν φονιάδες και κάποιοι πάλευαν να αλλάξουν τα πράγματα, κάποιοι γίνονταν αντιστασιακοί και κάποιοι προδότες και μαυραγορίτες.

Ο κρυπτόμενος Κασιδιάρης

Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό της Παιανίας, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε απευθείας μετάδοση, πετούσε νερό στη Ρένα Δούρου και χτυπούσε τη Λιάνα Κανέλλη.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης εκμεταλλευόμενος τους νόμους της Δημοκρατίας, την οποία εκείνος και η οργάνωση στην οποία ανήκει, λοιδωρούν και κατακρίνουν, κρύφτηκε επί δύο μέρες και επανεμφανίστηκε με μια ανακοίνωση προσπαθώντας να δικαιολογήσει την “αντρίκεια” πράξη του.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι την ημέρα που οι θιασώτες της βίας και της αυτοδικίας, είχαν όλο το πεδίο μπροστά τους για να ξετυλίξουν την προπαγάνδα που οδηγεί στη ζούγκλα που ονειρεύονται, κατέληξαν κρυπτόμενοι.

Ο νεαρός φοιτητής θα μπορούσε να εμφανιστεί και ως ήρωας, αλλά ευτυχώς παρέμεινε άνθρωπος ένιωσε το βάρος της πράξης του και ανέλαβε την ευθύνη του τι έκανε σαν πραγματικός άνδρας. Η δικαιοσύνη θα τον κρίνει, αλλά ο ίδιος δεν αδίκησε τον εαυτό του και δεν προσέβαλε τη μνήμη του ανθρώπου που σκότωσε.

Αντίθετα, ο κ. Κασιδιάρης, που επιθυμεί να πάρουμε τα όπλα και να εκπροσωπήσει μαζί με τους ομοίους του, όσους επιλέγουν την αυτοδικία, για πράξη που επιφέρει πολύ μικρότερες συνέπειες, επέλεξε το κρυφτούλι.

Ο αποκλεισμός βοηθά τη Χρυσή Αυγή

Ο συνδυασμός των περιστατικών αποτελεί ένα ξεμπρόστιασμα για αυτούς που παρουσιάζονται ως οι άνθρωποι που θα “καθαρίσουν” τη χώρα και θα εξουδετερώσουν ένα σάπιο σύστημα, την ώρα που αποτελούν το μεγαλύτερο δεκανίκι του.

Εκμεταλλεύονται απλώς τις κραυγαλέες αδυναμίες του κράτους, που έχει φροντίσει να μην επανδρώνει σωστά τα αστυνομικά τμήματα, με λίγους κακοπληρωμένους συμπολίτες μας να προσπαθούν να τα βάλουν με καλά οργανωμένες συμμορίες, ενός κράτους που άφησε το μεταναστευτικό να ξεφύγει και έριξε νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Η πολιτική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής, δεν θα έρθει μέσα από τους αποκλεισμούς των ΜΜΕ, που πρόλαβαν πάντως να μας ενημερώσουν πόσες χορδές έχει η κιθάρα του Καιάδα και πόσα ποιήματα έχει γράψει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Η αντιπαράθεση μαζί της πρέπει να είναι δημόσια και συνεχής, το κενά που εκμεταλλεύεται στην ασφάλεια και στο μεταναστευτικό πρέπει να καλυφθούν από το κράτος, τους θεσμούς και την αστυνομία.

Τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη, αποδεικνύουν αφενός ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον νεαρό και όχι σαν τους χειροκροτητές του, υπάρχει ελπίδα και αφετέρου ότι το αυγό του φιδιού είναι κλούβιο.

Προλαβαίνουμε ακόμα να εμποδίσουμε τα σχέδια όσων ονειρεύονται το κράτος του τρόμου, όπου η βία θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και οι ζωές των ανθρώπων θα χάνονται ή θα καταστρέφονται από το τράβηγμα μιας σκανδάλης.

 

 

 

Λ
Τελευταία ανανέωση ( 22.08.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS