HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2337446
ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΞΩΘΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ "ΕΜΦΥΛΙΟ
25.08.12

 

            ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ( 19/8-25/8/2012 )

 

"Ο Πεπόνης θα ζητήσει άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη δικαστική διερεύνηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως σας ενημέρωσε το newsbomb.gr, o κ. Παπανδρέου, μετά και την κατάθεση-«φωτιά» του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη για το μνημόνιο εξέφραζε φόβους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε την προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο.

Μάλιστα, πρόσωπα κοντά στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου εκτιμούσαν ότι η κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα άνοιγε τον χορό των εξελίξεων, με τον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι ορισμένοι θα θελήσουν να τον βλάψουν ηθικά και πολιτικά, επιρρίπτοντάς του βαρύτατες ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ειδησεογραφικά sites αναφέρουν ότι ο κ. Πεπόνης θα μεταβεί στη Βουλή, ακόμη και την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να καταθέσει αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του newsbomb.gr

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί για το εάν το αίτημα σχετίζεται με τα CDS ή την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη, που υποστήριξε ότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει." (ΜΜΕ)

 

Απίστευτο! Στην ελληνική ιστοριογραφία εξαρτημένοι και τυφλωμένοι από κομματικά πάθη και ιδεοληψίες δικαστές, δεν έλειψαν ποτέ, ειδικά στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αντιθετα. Ουδέποτε, όμως, εν ενεργεία εισαγγελείς εξέθεσαν τόσο πολύ τον  εαυτό τους και το θεσμό της δικαιοσύνης στα μάτια όχι μόνο των πολιτών της χώρας και των ευσυνείδητων συναδέλφων τους, αλλά και της παγκόσμιας κοινής γνώμης ,εξαιτίας της κομματικής αγκύλωσης και τύφλωσης που τους διακατέχουν.  Δύο (στην ουσία αναρμόδιοι) εισαγγελείς παλεύουν με "νύχια και με δόντια", εξαιτίας αυτών των "εμμονών" τους,(ή και άλλων αιτιών;) να ενοχοποιήσουν έναν πρώην πρωθυπουργό, που έκανε μεν πολλά λάθη, αλλά δε  θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να υποστηριχτεί  πως έγιναν με δόλο  ή να χαρακτηριστούν εγκλήματα "καθοσιώσεως" και "εσχάτης προδοσίας" (πλην εκείνου της απρόσμενης  εξαγγελίας του δημοψηφίματος) .Μάλιστα, επιμένουν να συνεχίζουν το ανήθικο αυτό  "κυνήγι μαγισσών" σε μια από τις δυσκολότερες καμπές στη νεότερη ιστορία της χώρας με άμεσο κίνδυνο να την οδηγήσουν  στον εμφύλιο και την οριστική καταβαράθρωση.

 

  Την ίδια στιγμή οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς άφησαν και  αφήνουν προκλητικότατα στο απυρόβλητο ενόχους για διάπραξη αναμφισβήτητων εγκλημάτων "εσχάτης προδοσίας", σαν εκείνα που διέπραξε η τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή με την ομάδα των "παρακοιμωμένων" υπουργών του. Η κυβέρνηση εκείνη ,ως γνωστόν,  όχι μόνο σε μια πενταετία διπλασίασε το εξωτερικό χρέος και έφερε το έλλειμμα στο ύψος ρεκόρ του σχεδόν 16% (κυρίως με τις αθρόες προσλήψεις  "γαλάζιων παιδιών" και κατασπατάληση δημοσίου χήματος σε "κουμπάρους"- "εργολάβους") ,αλλά, όταν ανακάλυψε την τεράστια καταστροφή και την επερχόμενη "λαίλαπα", εγκατέλειψε το "σκάφος" της χώρας,που συνετρίβη ακυβέρνητο στις "ξέρες".

Σ΄αυτά τα πασιφανή και αναμφισβήτητα εγκλήματα οι δύο εθελοτυφλούντες οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης "έκλεισαν και κλείνουν τα μάτια". Ας τα "κλείνουν". Για πόσο, άλλωστε; Αλλά, έστω κι αν οι υπηρεσιακοί τους προϊστάμενοι και η πολιτική εξουσία αποφεύγουν για ευνόητους λόγους να συγκροστούν με το αυτό "τημ" των επίορκων οικονομικών εισαγγελέων, η Ιστορία που έχει και την αρμοδιότητα και την ευθύνη και την εξουσία να τους κρίνει, ήδη το έχει κάνει και έχει καταγράψει τα ονόματά τους στη "μαύρη λίστα" των ενόχων δημοσίων λειτουργών για "εσχάτη προδοσία" .

 

Τελευταία ανανέωση ( 06.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS