HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 1902447
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS", 30/9-6/10/2012
30.09.12

 

 

                                                           **********************************************

"Την ίδια στιγμή οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς άφησαν και  αφήνουν προκλητικότατα στο απυρόβλητο ενόχους για διάπραξη αναμφισβήτητων εγκλημάτων "εσχάτης προδοσίας", σαν εκείνα που διέπραξε η τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή με την ομάδα των "παρακοιμωμένων" υπουργών του. Η κυβέρνηση εκείνη ,ως γνωστόν,  όχι μόνο σε μια πενταετία διπλασίασε το εξωτερικό χρέος και έφερε το έλλειμμα στο ύψος ρεκόρ του σχεδόν 16% (κυρίως με τις αθρόες προσλήψεις  "γαλάζιων παιδιών" και κατασπατάληση δημοσίου χήματος σε "κουμπάρους"- "εργολάβους") ,αλλά, όταν ανακάλυψε την τεράστια καταστροφή και την επερχόμενη "λαίλαπα", εγκατέλειψε το "σκάφος" της χώρας,που συνετρίβη ακυβέρνητο στις "ξέρες". (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ)

 

                                  *********************************************************************************

 

 

 

 ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2012 ΣΕ 6 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

 

1. "MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

 

 

 

 

 

                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                      6-10-2012

 

 

 

 

 

                                                        8--10-2012

 


                                                                                                                          

1ο φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ

1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Η ανατροπή δεν πρόκειται  να έρθει ποτέ και από κανένα γνωστό, κομματικό ή άλλο σχηματισμό.Ούτε στην Ελλάδα ούτε στον κόσμο . Και αν γίνει κάτι, κάπου  "θεαματικό", θα είναι "μια από τα ίδια". Η ουσία θα παραμείνει, ακριβώς όπως είναι σήμερα. Ο άνθρωπος δε θα αλλάξει, οι κοινωνίες δε θα ευαισθητοποιηθούν, δε  θα αποκτήσουν τα μέλη τους ατομική και συλλογική ευθύνη. Θα παραμένουν εσαεί ταγική "ανθρωπόμαζα".

 

Οι επαναστάσεις που ευαγγελίστηκαν στο πέρασμα της Ιστορίας και ευαγγελίζονται ακόμα οι διάφοροι  "μηχανισμοί"  δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Οι "συνταγές" που  πρότειναν αποδείχτηκαν πρόχειρες και συνηθισμένες. Και  το όραμα κατέληξε στην καλύτερη περίπτωση φενάκη και στη χειρότερη εφιάλτης.

 

Μια μόνο επανάσταση απομένει,  που θα έχει ολοκλήρωση, διάρκεια-μονιμότητα. Είναι εκείνη που θα κερδίσει ο καθένας για τον εαυτό του. ΄Οποιος υποψιάστηκε πως πρέπει να αλλάξει πορεία, να αποστασιοποιηθεί από τα τεριμμένα  "δρώμενα" , να προ-ετοιμάζεται να γίνει ο "πολίτης" του "αύριο. Αυτός που σπάζει τα δεσμά του εγωισμού και του ατομικισμού.  Εκείνος που ανακαλύπτει το μυστικό της ολοκλήρωσης της προσωπικότητάς του μέσα από την αλλαγή του ίδιου,του μυαλού του και την  απόρριψη όσων  του μάθανε και αποδείχτηκαν ψεύδη. Αυτός είναι ο ελεύθερος ,ο συνειδητοποιημένος επαναστάτης-πολίτης του "σήμερα" και του "αύριο".  Σ΄ αυτόν ανήκει το ΜΕΛΛΟΝ.

 

 Οι ανατροπές, που πρόκειται τάχα να γίνουν,  έτσι, όπως τις προπαγανδίζουν και τις επιδιώκουν οι ίδιοι  "σκουριασμένοι"  μηχανισμοί, με τα ίδια "παλαιολιθικά  εργαλεία" και μέσα (αίμα,πόνος,δυστυχία) ,δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ΠΟΤΕ. "Καινούριο κρασί,σε παλιό ασκί δεν μπαίνει". Ο νέος ΄Ανθρωπος είναι ο o HOMO NATURALIS. O φυσικός ΄Ανθρωπος.

 

 ΄Αλλαξε πρώτα ΕΣΕΝΑ, αν θέλεις να αλλάξει Ο ΚΟΣΜΟΣ.

 

 

 _________________________________________________________________________________________________

"Αναβάλλεται η πρεμιέρα της Αννίτας Πάνια"

 

 Κατά μια εβδομάδα μετατίθεται η πρεμιέρα της εκπομπής «Αννίτα SOS», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ετοιμασίες στο στούντιο.


Οι τηλεθεατές  θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη, καθώς η εκπομπή δεν προβλήθηκε σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο." (ΜΜΕ)

 

 

Και πώς να το αντέξουμε; Μια βδομάδα είναι πολύ χρόνος για να στερηθούμε την Ανίντα και τις  φοβερές εκπομπές της που διατρέφουν εξαιρετικά την  ποιότητα της ζωής και συμβάλουν στην κατακόρυφη άνοδο του μορφωτικού επιπέδου εκείνων που τις παρακολουθούν.

(Και να σου πω Αννίτα; Τα τραγούδια των εκπομπών σου θα τα γράφει  εκείνος ο ακροδεξιός σύζυγός σου Καρβέλας,που  λέει πως του τη δίνουν οι αλλοδαποί και  να ξεκουμπισούν εδώ και τώρα να φύγουν από τη...χώρα του;  Θα έχετε πολλούς  Χρυσαυγίτες φαν πάντως. ΄Αντε,και καλή αρχη!)  

 

 _________________________________________________________________________________________________

1. CDU: Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα η επίσκεψη Μέρκελ

 

 
  • CDU: Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα η επίσκεψη Μέρκελ

 

2. Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη για την επίσκεψη Μέρκελ

 Η καγκελάριος της Γερμανίας έρχεται την Τρίτη στην Αθήνα και ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στη 1 το μεσημέρι «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας»

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.(ΜΜΕ)

 

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη για την επίσκεψη Μέρκελ
  

Πώς το έλεγε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία  "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" ; "Το νου σας  ,ρεμάλια" !Μην τα κάνετε λίμπα (πάλι)  συμπληρώνουμε εμείς και γίνουμε (πάλι) ρεζίλι των σκυλιών παγκοσμίως.

Σεμνά την Τρίτη,χαραμοφάηδες! 
 
 
 

  " Συγκλόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

 

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι από το βράδυ της Πέμπτης... Πειραιώτης, καθώς ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος απένειμε στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού τον τίτλο του επίτιμου δημότη, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του, τον άνθρωπο που οδήγησε τον Ολυμπιακό και μαζί του τον Πειραιά, στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης

 Στη διάρκεια της βράβευσης του Ιβκοβιτς, ο κ. Μιχαλολιάκος με μια ομιλία - κατάθεση ψυχής - για όλους τους Έλληνες, πέρασε μέσα από μια αθλητική εκδήλωση το μήνυμα της αξιοκρατίας και της αξιοσύνης που σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο διακρίνει τον αθλητισμό.

«Λαοί όπως ο ελληνικός και ο σερβικός, γνωρίζουν τι θα πει αντίσταση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά και καθήλωσε τους πάντες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ χειροκροτήθηκε θερμά, όταν λίγο πριν ολοκληρώσει ευχαρίστησε το Θεό, που τον αξίωσε να ζήσει αυτή τη βραδιά και να βραβεύσει έναν σοφό άνθρωπο, έναν κορυφαίο προπονητή, έναν πολίτη του κόσμου, έναν Έλληνα, έναν Σέρβο." (ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

 

                                          5-10-2012  

 

 

"Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη εκδόθηκε μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα βίας που εξελίχθησαν στο κέντρο της πόλης των Σερρών μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. (MME)

 

 

 

 

                                                       4-10-2012

 

 

" Το Αριστοτέλειο τιμά τον Παντελή Βούλγαρη

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θέλοντας να τιμήσει τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη για την προσφορά του στις τέχνες και τα γράμματα αποφάσισε να τον αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Την προσφώνηση θα κάνει ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει προβολή αποσπασμάτων των ταινιών του κ. Βούλγαρη και η αντιφώνηση του σκηνοθέτη με θέμα «Χρωστάω πολλά στους ποιητές». Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία του «Μεγάλος ερωτικός».(ΜΜΕ)

 

 

 

 "Τυφλός τυφλόν αν οδηγή, αμφότεροι εις βόθρον πεσούσι"

 

 

 

                                                         2-10-2012

 

 

"Πέθανε ένας απο τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

 Σε ηλικία 89 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή στη Ρώμη ο Ελληνοεβραίος Σλόμο Βενέτσια, ένα από τα τελευταία μέλη της εβραϊκής κοινότητας που είχαν καταφέρει να επιζήσουν του Ολοκαυτώματος.Ο Σλόμο Βενέτσια ήταν εβραίος σεφαρδίτης. Είχε γεννηθεί στις 29 Δεκεμβρίου του 1923 στην Θεσσαλονίκη, όπου έζησε μέχρι το 1944, όταν οι ναζί τον μετέφεραν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μαζί με την μητέρα του, τον αδελφό του και τις τρεις αδελφές του."(ΜΜΕ)

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

 Μαθαίνουμε από έγκυρη (αξιόπιστη) πηγή πως ο φυλακισμένος Σάββας Ξηρός διαγνώστηκε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Μια πολύ σοβαρή ασθένεια, όπως όλοι γνωρίζουν. Μάλιστα, κάποιοι γιατροί υποστηρίζουν πως η εξέλιξη αυτή ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα της...περιποίησης (με τα "χημικά")που του επεφύλαξαν στον Ευαγγελισμό, τότε που τον συνέλαβαν.

Αν είναι έτσι, ο Σάββας πρέπει να αποφυλακιστεί. Αρκετή σκληρότητα επέδειξαν όλοι σε έναν άνθρωπο, που είναι αυτονόητο πως χρειάζεται τώρα να τύχει ευνοϊκής μεταχείριησς μετά  και την εξέλιξη αυτή της υγείας του .

Επιβεβλημένο για λόγους ανθρωπιστικούς.

 

 

  

 

 

 

 

 

                                                  1-10-2012

 

 

 

 

"Ο κ. Κασιδιάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι συνεχώς αυξάνονται τα

ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πως οι οπαδοί της στην πλειοψηφία είναι

νέοι στην ηλικία, σκεπτόμενοι, υψηλού μορφωτικού επιπέδου." (ΜΜΕ)

 

  Το ανέκδοτο του μήνα, μιλάμε έτσι; Υψηλό μορφωτικό επίπεδο οι Νεο-Ναζί, χαχαχααααααααααα! Σαν αυτό του...Κασιδιάρη, μια παρτίδα.  Με τις σοβαρές σπουδές του το άτομο,τα διδακτορικά του, τις συγγραφές του... Εμ,πώς νομίζετε έγινε βουλευτής το παιδί; Με τα προσόντα και το υψηλόν επίπεδο μόρφωσης που διαθέτει αποδεδειγμένα. Και όχι μόνο αυτός και όλα τα άλλα "παιδιά" του Μιχαλολιάκου  στη Βουλή (πιστοποιημένο ...επίπεδο και ήθος μιλάμε από ...τα ξυρισμένα κεφάλια, τους χοντρούς σβέρκους και φυσικά τα χαστούκια και τα πιστόλια των αντρακλάδων).  Πρώτο... μπόι μόρφωσης, ο αρχηγός,βέβαια. Μιχαλολιάκος ο Μέγας! Πανεπιστήμων ο άνθρωπος. Βουνό τα χαρτιά και τα διπλώματα από τις σπουδές. Διαβασμένος,με εμβριθή,βαθυστόχαστο λόγο σαν αυτόν που...ξεφωνεί στο Κοινοβούλιο. (Α,ρε,Μιχαλολιάκο."Αν ήτα το βιολί, πουλί..."κ.λπ.΄Αστο.

 

Σιγά οι φασίστες ,που θα είχανε  μορφωτικό επίπεδο.Ούτε Λύκειο δεν έχουν τελειώσει οι περισσότεροι απ΄αυτούς. Κάτι ΤΕΛ  βγάλανε και κάτι σχολές αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, αν πήγανε ποτέ σε σχολείο. Φουσκωτοί, πορτιέρηδες, πιστολάδες, χούλιγκανς είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

 

Ας μας στείλει ένας από σας τους "τίτλους" σπουδών του και θα το κλείσουμε εμείς το...μαγαζί,αν τους δούμε.΄Ενας μόνο,ας μας στείλει.

 

 Επί λόγου τιμής,θα το κλείσουμε!

 

 

______________________________________________________________________________________________

"Πέθανε ο Ερικ Χόμπσμπαουμ

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 95 ετών, ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς του 20ου αιώνα, ο Έρικ Χόμπσμπάουμ, ο οποίος νοσηλευόταν με πνευμονία σε νοσοκομείο του Λονδίνου." (ΜΜΕ)

(φωτογραφία Jane Bown/ The Guardian)
(φωτογραφία Jane Bown/ The Guardian)

 Καθεστωτικός (πανεπιστημιακός), μαρξιστής ιστορικός, καλύτερος από πολλούς άλλους (μη μαρξιστές), αλλά κι αυτός  στη ζωή και στο έργο του έβαζε  την... "κασέτα". Τα ίδια πάντα έλεγε στα βιβλία του .Σα να διαβάζω τον δικό μας εδώ μαρξιστή ιστορικό Γιάννη Κορδάτο (αλλά όχι τόσο "ρηχός" όσο ο Κορδάτος).΄Ολα, κατ΄αυτούς τους ιστορικούς, ερμηνεύονται μέσα από το... κατά Μαρξ ευαγγέλιον. Καλός ο Μαρξ, κάλλιστος και αξεπέραστος σε πολλά. Αλλά,όπως έχουμε ξαναγράψει, έχει πει και φληναφήματα "ουκ ολίγα"  και λάθος συλλογισμούς έκανε πολλούς.

Αυτά για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

 

________________________________________________________________          

Γυμνή... αγανάκτηση στη Μαδρίτη

Μια γυμνόστηθη «αγανακτισμένη» διαδηλώτρια τράβηξε τα φλας των φωτογράφων, ανάμεσα στους χιλιάδες Ισπανούς που διαδήλωσαν το Σάββατο κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.

                                     

 

Πάτρα: H 45άρα έμπορος που... πουλά το κορμί της!

Νέο περιστατικό προσφοράς σεξ έναντι αμοιβής από γυναίκα της διπλανής πόρτας, λόγω κρίσης! Όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά σε 45χρονη ιδιοκτήτρια μεμπορικού καταστήματος που λειτουργεί στο κέντρο της Πάτρας και διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα.

 

 Kαι τί σεξιστικό δεν επινοεί να ανεβάζει η πορνοφυλλάδα του ιντερνέτ, για να κερδίσει "κλικ",που σημαίνει αύξηση συμμετοχής στην πίτα της διαφήμισης στον "κυβερνοχώρο".

΄Ολα για τον παρά! Στο "βωμό του Μαμωνά" θυσιάζονται και δεοντολογία και αξιοπρέπεια και κάθε αρχή ή αξία.

 

 

                                                     30-9-2012

 

"Ερντογάν: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε ξεχρεώσει το ΔNT

Η Τουρκία θα αποπληρώσει το υπόλοιπο 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια του χρέους της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μέχρι τον επόμενο Απρίλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέδριο του κόμματός του ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Η Τουρκία, η οποία στο παρελθόν βασίστηκε στο ΔΝΤ για να εξέλθει από οικονομικές κρίσεις, έχει σταματήσει τον δανεισμό από το 2008.

"Το χρέος μας (προς το ΔΝΤ) ήταν 23,5 δις. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 1,3 δις και τον Απρίλιο θα το φτάσουμε στο μηδέν. Τώρα πραγματοποιούμε συνομιλίες τεχνικής φύσης", είπε ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του."(MME)

 Μπα; Και ο ...μέγας ιστορικός, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και προσφάτως...αγγλομαθής ηγέτης των πάλαι ποτέ πρασινοφρουρών (και νυν υπό την επωνυμία "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ") κ. Τσίπρας, δεν έλεγε πως ΚΑΜΙΑ χώρα στη νεότερη ιστορία του κόσμου, δεν κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ , πως θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να γίνει Αργεντική και άλλα τέτοια... κουφά και θεόστραβα ;Τί έχει να πει τώρα που οι...Τουρκαλάδες (οι... "εχθροί του ΄Εθνους") μας έβαλαν τα γυαλιά;

Αλλά,τι ρωτάμε; Το έχει σε τίποτα ο " Μαυρογιαλούρος παλιάς κοπής"  (σημ.κ. Κεδίκογλου είναι δικιά μας αυτή η φράση που μας την "έκλεψες" προ ημερών), να τα αρνηθεί όλα και να αλλάξει κασέτα στο λεπτό?

 

 

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

                                  6-10-2012

 

 

 "Ο δημόσιος εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντι Μπλάσιο, ανέφερε ότι «στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στη Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να διεισδύσει στην Αστόρια», τονίζοντας με έμφαση ότι «οι οπαδοί της είναι ανεπιθύμητοι στην κοινότητα, στην πόλη και στη χώρα μας. Στο Κουίνς, με πολυεθνικό μωσαϊκό, ζουν αρμονικά άτομα διαφορετικής εθνικής προέλευσης και θρησκείας. Γι' αυτό, κάθε προσπάθεια καλλιέργειας μίσους και ρατσισμού θα πέσει στο κενό».(MME)

 Κύριε Τέντε είσαι εδώ; Εγώ,αν ήμουν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και είχα διαβάσει την παραπάνω είδηση,θα είχα παραιτηθεί την ίδια στιγμή.Εσείς;

 

***" ...Τα απειλητικά τηλεφωνήματα έγιναν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ μετά το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
 
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, άγνωστοι τηλεφώνησαν με απόκρυψη στο πολιτικό του γραφείο και απείλησαν για τη ζωή του.
 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια για το περιστατικό. (ΜΜΕ)

   Καμιάς χώρας με στοιχειώδη νομικό πολιτισμό ο εισαγγελέας του Ανώτατου δικαστηρίου της,μετά από καταιγισμό απειλών ,δολοφονιών, κακοποιήσεων, πράξεων βίας και καταστροφής από οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα, θα έμενε αδιάφορος. Στην Ελλάδα όμως, μπορούν ΟΛΑ να συμβούν. Μετά και την τελευταία καταγγελία του παραπάνω βουλευτή , που απειλήθηκε από τη Χ.Α (διάβαζε από Μιχαλολιάκο και των κουμπουροφόρων του ), ο αρμόδιος εισαγγελέας ούτε που νοιάστηκε να διατάξει έρευνα. Ούτε η παραδομένη στους Νεο-Ναζί ΕΛ.ΑΣ φυσικά κινήθηκε. Αλλά  πέρα  από την έρευνα, το λιγότερο που θα έπρεπε να είχε κάνει ο  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ήταν να αφαιρέσει πάραυτα την άδεια λειτουργίας του "κόμματος" των Νεο-Ναζί και να  απαγγείλει κατηγορίες την ίδια στιγμή  στα μέλη του ανεκδιήγητου "τημ" των φασιστών της Βουλής  για ηθική αυτουργία σε εγκληματικές πράξεις.
Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν απειληθεί επανειλημμένα από τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής, είμαστε κι εμείς εδώ στο  Homo-Naturalis. ΄Εχουμε κάθε δικαίωμα να καταγγέλλουμε αυτή την αδράνεια των υπευθύνων και να επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

 

 

                                           3-10-2012

 

 

"Καυστική» ανακοίνωση για την υπόθεση της διαβόητης «λίστας Φαλτσιάνι» -ή «λίστας Λαγκάρντ»- εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν για τη μεγάλη ληστεία που έγινε και γίνεται σε βάρος τους. Έχουν συμφέρον να βάλουν τέλος στην εκμετάλλευση - ληστεία τους είτε νόμιμη, είτε παράνομη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ." (ΜΜΕ)

Σωστά τα λέει ο Περισσός. Να γίνει κι αυτό,να δούμε τις λίστες με τα δις των φοροφυγάδων. Να διευκρινίσουμε όμως το εξής:  Οι μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού της “λίστας Λαγκάρντ” ,όπως λένε, είναι γύρω στις 2000 και οι μικροκαταθέτες μιας άλλης "λίστας" 54.000 , που έβγαλαν κι αυτοί έξω κοντά στα 22 δις.                                     Ερωτήματα-Διαπιστώσεις:

1.    Τα λεφτά που βγάλανε έξω οι φοροκλέφτες είναι δικά τους.
 Ναι ή ού? Δικά τους, φυσικά. Ζητούμενο: Είναι όλα “καθαρά” ή όχι; ΄Οσο καιρό ήταν στις ελληνικές τράπεζες, γιατί δεν είχε γίνει ουσιαστικός έλεγχος του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; Τώρα που βγάλανε έξω το “χοντρό” παρά ,ανακάλυψαν οι αρχές πως πρέπει να ελέγξουν την προέλευσή του; ΄Οσο μένανε σε ελληνικές τράπεζες και τα διακινούσε το τραπεζικό σύστημα επ΄ωφελεία του, δεν υπήρχε πρόβλημα προέλευσης των χρημάτων; (Αλλά,ας το παραβλέψουμε στην παρούσα φάση αυτό,γιατί άλλο θέλουμε να αποδείξουμε).

2.    Αν εξαιρέσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους (γιατί δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς...αλλιώς, "θα σού έλεγα εγώ"...),οι ΄Ελληνες μη δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 70% (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010 και 2011 του υπουργείου οικονομικών), την τελευταία 30ετία ή δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις ή οι δηλώσεις τους ήταν κάτω από το όριο φορολόγησης ή πλήρωναν αστεία ποσά ή είχαν ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ.

3.    ΄Εχουμε όμως και το ΦΠΑ. Λεφτά που έχουν εισπραχθεί από τον αγοραστή ,για να απδοθούν στο κράτος μέσω του πωλητή.΄Ομως, οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ποσοστό 60% έως και 80% σε μερικές περιοχές της χώρας, ή δεν απέδιδαν ποτέ ΦΠΑ ή τον απέδιδαν όποτε και όταν τους γούσταρε και τις περισσότερες φορές ...λειψό.

          
Να κάνουμε τώρα μια σούμα:  Η ουσία  σε απλά, κατανοητά ελληνικά είναι αυτή: α. Το γονάτισμα της ελληνικής οικονομίας οφείλεται (ποσοστό ευθύνης πάνω από 60%), σ΄αυτές τις “φοροκλοπές” από το ΣΥΝΟΛΟ των Ελλήνων φοροφυγάδων .β.Οι ειπράξεις φόρων από τις φορολογήσεις των κεφαλαίων που εξήχθησαν από τη χώρα,όπως καταγράφονται στις λίστες που είπαμε, μεταφράζονται σε “ψιχία” στην πραγματικότητα σε σχέση με τον πακτωλό των χρημάτων που θα εισέρρεε στο δημόσιο "κορβανά",αν η μη δημόσιοι υπάλληλοι ΄Ελληνες,δήλωναν ειλικρινά ΟΛΑ τα εισοδήματά τους και πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους.

Αυτή είναι η αλήθεια,Τα άλλα, είναι “μαυρογυαλούρικες” κουβέντες ,για να αποκομίζουν τα κομματικά μαγαζιά κέρδη,"γλείφοντας" και ξεγελώντας ένα “λαό”,που έχει μάθει στην κλοπή,τη λαμογιά και την απάτη.


    

 

 

 

 

***Σε ιστότοπους, εφημερίδες και άλλα “επίσημα” ΜΜΕ, εδώ και πολύ καιρό “σέρνεται” η είδηση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Κρήτη για την ανεξαρτητοποίησή της από την Ελλάδα το 2012!

΄Εχουμε επισημάνει στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, αλλά και σε άλλα κειμενά μας, πόσο επικίνδυνη είναι η "μεταμφίεση" κάποιων σε “ιστορικούς” για διάφορους λόγους. Οι περισσότεροι νομίζουν πως η Ιστορία είναι...λογοτεχνία, οπότε "μπάτε... χίλιοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε”.

Η Ιστορία είναι επιστήμη ( από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες) και οι ιστορικοί οφείλουν  να είναι “επαγγελματίες” .΄Οπως δεν μπορείς να παραστείς ως συνήγορος σε δίκη, αν δεν είσαι δικηγόρος, έστω κι αν ξέρεις "απ΄έξω και ανακατωτά" τους νόμους, όπως δεν ασκείς επάγγελμα γιατρού,αν δεν έχεις τελειώσει ιατρική,  δεν μπορείς να συγγράφεις ή να διδάσκεις Ιστορία,αν δεν έχεις τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα προς τούτο.

 
 Τόσες φορές επαναλαμβάνουμε τα ίδια, αλλά, δυστυχώς, το κακό δε λέει να περιοριστεί. Η τελευταία, όπως είπαμε απόπειρα  των...μασκαράδων  " ιστορικών"  εκφοβισμού, αποπροσανατολισμού και άγρας εντυπώσεων, είναι αυτή με το...διεξαχθησόμενο δημοψήφισμα το 2012 για την ανεξαρτητοποίση της Κρήτης. Η ιστορική πραγματικότητα για το συγκεκριμένο θέμα είναι αυτή και ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ :

1.H απελευθέρωση της Κρήτης από την Τουρκία με την παραίτηση του Σουλτάνου από τα δικαιώματά του στο νησί, επισημοποιήθηκε με τη ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ στις 30 Μάη 1913 με τον όρο “The Sultan of Turkey ceded Crete to the Balkan allies in whose favor all rights of sovereignty were renounced”= «Ο Σουλτάνος της Τουρκίας, παραχώρησε την Κρήτη στους Βαλκανικούς Σύμμαχους, υπέρ των οποίων, παραιτήθηκε όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του».
Ουδείς άλλος όρος υπάρχει στη συνθήκη για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή κάτι άλλο σχετικό.

2.Η ουσιαστική ΄Ενωση Κρήτης- Ελλάδας πραγματοποιήθηκε με τη ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ στις 10 Αυγούστου 1913, η οποία επικύρωσε οριστικά την ένωση του νησιού  με τον ακόλουθο όρο: “Crete was definitely assigned to Greece and was formally taken over on December 14 of that year.”= «Η Κρήτη προσαρτήθηκε οριστικά στην Ελλάδα που και επισήμως ανέλαβε την διοίκηση στις 14 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους».
Ούτε σ αυτή τη συνθήκη υπάρχει όρος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Στο Βουκουρέστι  η σύμπραξη Ελλάδας Ρουμανίας (βοήθησαν απροκάλυπτα η μια την άλλη) ήταν καταλυτική και για τις δύο χώρες. Δεν ήταν μόνο η ΄Ενωση της Κρήτης. Η Θεσσαλονίκη παραχωρήθηκε επίσης στην Ελλάδα στην κυριολεξία με την "ψήφο" των Ρουμάνων! Τα ανταλλάγματα του Βενιζέλου στους "φίλους"  δεν ήταν,όμως, του ίδιου “βεληνεκούς”. Το σοβαρότερο υπήρξε η αναγνώριση των Βλάχων της Ελλάδας ως Ρουμάνων.

Αυτά για να τελειώνει το αστείο με το δημοφήφισμα,που είναι να γίνει 100 χρόνια μετά τις παραπάνω συνθήκες, οι οποίες, όμως, υπεγράφησαν  το 1913. Επομένως, αν υπήρχε τέτοιος όρος για το αστείο δημοφήφισμα, θα έπρεπε αυτό να διεξαχθεί  το...1913.
Αλλά, κοιμηθείτε ήσυχοι, Κρητίκαροι. Δε θα απαλλαγείτε ούτε  τότε από το...φυσικό σας γονέα.

( Αναδημοσίευση από 8-7-2011 μετά από επιθυμία μελών) 

                                                                  2-10-2012

 

"Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ αναφέρει:

«Το περίμενα ότι κάποια στιγμή οι αλλεπάλληλες Ερωτήσεις μου στη Βουλή των Ελλήνων για τα Εθνικά θέματα της Ελληνικής Θράκης, θα ενοχλούσαν κάποιους.

Έτσι, δεν με αιφνιδίασε η σημερινή εναντίον μου διαμαρτυρία στους διαδρόμους της Βουλής, του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, η οποία εξελίχθηκε σε προειδοποίηση, σχετικά με την Ερώτηση που κατέθεσα για τον πίνακα του ρολογιού-σύμβολο της πόλης της Ξάνθης, με την…τουρκική σημαία, που χαρίστηκε παρουσία του συναδέλφου μου, χωρίς να διαμαρτυρηθεί, στον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή της Θράκης.

...χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Κουίκ ο οποίος τόνισε με νόημα και αποδέκτες προς πάσα κατεύθυνση πως «εμείς τη Θράκη δεν την παραδίδουμε».

 

 

    Αυτός ο ανεκδιήγητος, ακροδεξιός δημοσιογράφος που ακούει στο όνομα Τέρενς Κουίκ, ως γνωστόν δεν έχει "ιερό και όσιο". Κατ΄αρχήν, δεν έχει καμιά ιδεολογική σταθερότητα,αφού στο παρελθόν ...περιδιάβηκε όλες τις πόρτες των ελληνικών κομμάτων, για να καταλήξει σήμερα να γίνει η "καραμούτζα" του άλλου ακροδεξιού Ελληνάρα Καμμένου, ιδρυτή-συντηρητή του κόμματος που σήκωσε την ευκαιριακή σημαία των ασυνάρτητων και υστερικών εθνικιστών. Η ιδιότητα του ιδεολογικού "ανεμόμυλου" ,βέβαια, είναι γεγονός πως σε απαλλάσσει από την ευθύνη να έχεις αρχές, συνέπεια, σοβαρότητα και προπαντός στοιχειώδη σεβασμό στους άλλους ,αλλά και αυτο-σεβασμό- συγκράτηση . Εξ ού και η παραπάνω ανακοίνωση, με την οποία, ο άσχετος με την πολιτική και τη διπλωματία δημοσιογράφος, "παίζει εν ου παικτοίς" (π.χ με την ανόητη για εντυπωσιασμό κορώνα  «εμείς τη Θράκη δεν την παραδίδουμε»!.Ας είναι. "Τόσο του κόβει,τέτοια τσαμουνάει" που λένε για τους ανόητους στο χωριό μου).

Με αυτή την ευκαιρία ,να  καταθέσω μια προσωπική εμπειρία από την ασυνέπεια και την αντιδεοντολογική-αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του...ανδρός κατά την περίοδο της επαγγελματικής του...δημοσιογραφικής  δραστηριότητας.

΄Ηταν το 1982. Εκείνη τη χρονιά είχε ξεσπάσει "πόλεμος" στο Λονδίνο με τον τ.βασιλιά Κωνσταντίνο,αν θα πάρουν  τα παιδιά του ενδεικτικά και απολυτήρια με τους τίτλους τους "πρίγκιπες-διάδοχος" απο το δημόσιο, ελληνικό-αγγλικό σχολείο Hellenic College of London. Νεαρός και ενθουσιώδης εγώ τότε αποσπασμένος από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικός στο περί ου ο λόγος σχολείο ,είχα μαθητές μου τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αλεξία,Παύλο και Νικόλαο.

Αλλά, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αρχίζει και ο... πόλεμος. Μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτικούς του Κολλεγίου, αρνηθήκαμε να δεχτούμε σε σχολικά έγγραφα τους τίτλους των...βασιλοπαίδων, ζητήσαμε να μην επεμβαίνει ο Κωνσταντίνος στις υποθέσεις του ελληνικού δημοσίου σχολείου,να φύγει η ΄Αννα-Μαρία από "ιδρυτικό μέλος” του Κολλεγίου, να μην ανανεώνει το ελληνικό προξενείο τα διαβατήρια της "βασιλικής" οικογένειας με τους τίτλους της, να μην παίρνουν οικονομικά...βοηθήματα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (τους δίνανε οι εφοπλιστές και τσεπώνανε οι αναίσθητοι εκπαιδευτικοί στη "ζούλα" κάπου  1000 λίρες τον μήνα, όταν το επιμίσθο εκεί ήταν 350 λίρες!). Ζητούσαμε και άλλα τέτοια αντιβασιλικά και... εξωφρενικά για να τα απαιτείς στο Λονδίνο εκείνη την εποχή που ήταν η σφηκοφωλιά των φιλοβασιλικών εφολιστών και της σκληρής δεξιάς.

 Στην Ελλάδα, να γίνεται χαμός με αυτά τα γεγονότα.Να γράφουν οι εφημερίδες για την εξέλιξη του "πολέμου", ανάμεσα σε μας τους "αντάρτες" και το φιλοβασιλικό κατεστημένο του Λονδίνου. Το ΚΚΕ να έχει σηκώσει πρώτο την παντιέρα στη Βουλή και ο Ριζοσπάτης να μας καλύπτει απροκάλυπτα και δυναμικά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε, να το παίζει "μια στο καρφί και μια στο πέταλο". Να βγαίνει προς τα έξω με ...αντιβασιλική ρομφαία και την ίδια στιγμή να συνεργάζεται με τους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές (Λάτση,Πατέρα,Νομικό κ.α) και να έχει δώσει εντολή στο μεν πρόξενο του Λονδίνου να θεωρεί τα διαβατήρια της "οικογένειας” με τους "βασιλικούς" τίτλους και στον "χεντ μάστερ" του Κολλεγίου να πάρουν "αθόρυβα" και "διακριτικά" απολυτήρια τα παιδιά του Κωνσταντίνου από το Κολλέγιο με τους τίτλους τους και τη σφαγίδα της ελληνικής δημοκρατίας! "Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο",όμως. Εμείς ,οι αντάρτες εκπαιδευτικοί, του χαλάσαμε τα σχέδια, ξεκινήσαμε πόλεμο,που δεν μπορούσε να τον σταματήσει  ,οπότε τα κάναμε όλα "λίμπα" στο Λονδίνο και πήρανε απολυτήρια με σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας...πάπαλα τα παιδιά του "τέως".

 Στο μεταξύ, μια και δυο κατεβαίνω στην Ελλάδα για ενημέρωση των ΜΜΕ για τα γεγονότα . Τις εφημερίδες ,δηλαδή, γιατί ιδιωτική τηλεόραση δεν υπήρχε και τα "εθνικά" κανάλια, αν και είχαμε μιλήσει και είχαν τραβήξει πλάνα, με εντολή του αρμόδιου υπουργού  "έκαναν γαργάρα" και δεν  "έπαιξαν" τίποτα. Εμείς τα αυτονόητα ζητούσαμε. Να μας στηρίξει ο "δημοκρατικός" Τύπος και να μάθει ο κόσμος το διπλό παιχνίδι που παίζανε στην Αθήνα η κυβέρνηση με το "βασιλιά".
Ανάμεσα στις εφημερίδες που έστειλαν δημοσιογράφο για συνέντευξη, ήταν και το ΕΘΝΟΣ. Και ποιον στέλνει λέτε ; Τον...πολύ Τέρενς Κουίκ (ήταν τότε που το έπαιζε... αριστερός το "άτομο" και είχε προσληφθεί στο δημοκρατικό ΕΘΝΟΣ.)

΄Ηρθε, λοιπόν στο σπίτι , καθίσαμε ,μπήκα αμέσως στην κουβέντα για τα γεγονότα, αλλά εκείνος το... "χαβά" του. Εγώ να του λέω τί μας κάνανε οι εφοπλιστές για να μας εξοντώσουν, τί παγίδες μας στήνανε, τί σκοπούς είχανε, κι ελόγου του να πετάει  διάφορα χαζά, κάτι “κρύα” αστεία ,άσχετες κουβέντες, και ...“.πώς είναι οι γκόμενες στο Λονδίνο, θα καλοπερνάτε Ελληνόπουλά μου”,τέτοια παρανοϊκά για εκείνη τη στιγμή, που εγώ “καιγόμουνα”. Περνούσε η ώρα, με αυτά που έλεγε, διέκοπτε, ξεχνούσα, έχανα τον ειρμό μου, ούτε τα μισά δεν κατάφερα να πω από κείνα που είχα προγραμματίσει.Να με σταματάει, να λέει συνέχεια τις ίδιες εκνευριστικές βλακείες, σαν ανόητος έφηβος. Οπότε, "τα παίρνω κι εγώ κρανίο", ήμουν και φορτισμένος, στρεσαρισμένος από την "πρέσσα" των γεγονότων,"όξω ρε",του κάνω. " Αν είσαι εσύ δημοσιογράφος σοβαρής εφημερίδας, εγώ είμαι ο...πάππας. ΄Αντε ,τράβα από δω,δε δίνω συνέντευξη.Αει στα κομμάτια,κανάγια".

Για πότε τα μάζεψε ο Τέρενς και κουτρουβάλησε τις σκάλες...”Βουή”!Σου λέει θα με πλακώσει ο τύπος, λύσσαγα εγώ από το κακό μου,πετάγανε σπίθες τα μάτια μου. Είχα γίνει "Τουρκος" με την ανευθυνότητά του.Κι έτσι, τελείωσε άδοξα εκείνη η συνέντευξη με τον Τέρενς.

 Αλλά,την άλλη μέρα ,τί κάνει ο άθλιος; Βάζει το θέμα πρωτοσέλιδο στο ΕΘΝΟΣ, αλλά με εντελώς άσχετα και επινοημένα περιστατικά.Τίποτα για την ουσία. Δικό του παραμύθι είχε γράψει. Διαβάζω, "βγαίνω από τα ρούχα μου",τηλεφωνώ κι εγώ εξαγριωμενος την ίδια μέρα στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας,του λέω τα καθέκαστα,έφριξε ο άθρωπος. "Θα στείλω", μου λέει, "άλλον να καλύψει το θέμα,να μιλήσετε.Πές μου πότε και πού".

Δεν προλάβαινα,έφευγα την άλλη μέρα για το "πόστο" μου.Τους έστειλα,όμως με ταχυδρομείο το υλικό για τις περιπέτειές μας  με τους "βασιλιάδες" και μια δυνατή διαμαρτυρία και την ίδια εβδομάδα το ΕΘΝΟΣ επανόρθωσε και μας αφιέρωσε μια ολόκληρη στήλη και σε καλή θέση για τον αγώνα μας στο Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου.

 Αυτά περί ...ελαφρότητας και ανευθυνότητας του Τέρενς Κουίκ.

 

 

 

                                               1-10-2012

 

 

" Τέταρτοι  στο μέγεθος πέους  οι Έλληνες μεταξύ των Ευρωπαίων σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που έρχεται στη δημοσιότητα.

Μέτα τους Ισλανδούς, τους Ιταλούς και τους Σουηδούς, οι Έλληνες με 14,73 εκατοστά  ξεπερνούν τους Γερμανούς, τους Βρετανούς και τους Γάλλους.

Οι Βρετανοί έχουν μεγαλύτερα πέη από τους Γάλλους αλλά είναι λιγότερο πριονισμένοι από τους Γερμανούς.

Το πέος ενός Βρετανού είναι κατά μέσω όρο 14 εκατοστά, μεγαλύτερο από αυτό των Γάλλων που είναι 13,5 εκατοστά των Αυστραλων με 13,2,  των Αμερικανών με  13 και των Ιρλανδών με 12,7.

Οι λιγότεροι προικισμένοι είναι οι Νοτιοκορεάτες με μέγεθος που δεν ξεπερνά τα 7,68 εκατοστά...........Το ευαίσθητο αυτό θέμα μελέτησε ο Richard Lynn, ομότιμος καθηγητής της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ulster.

Τα εύρηματα του καθηγητή επιβεβαιώνουν προηγούμενες θεωρίες με τις οποίες υπάρχουν “διαφορές στις φυλές και τα μήκη του πέους”.

Ωστόσο υπάρχουν και επικριτές της έρευνας του καθηγητή καθώς η συλλογή δεδομένων έγινε από το διαδίκτυο."(ΜΜΕ)

 ΄Οπα! Νά΄το, λοιπόν. Μπορεί οι Γερμανοί να είναι πλούσιοι  και να μας σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό με τα δανεικά και τα χρέη,μπορεί εμείς να είμαστε οι παρίες της Ευρώπης σε όλα, αλλά...΄Ελληνες, παρηγορηθείτε! Τους τρώμε λάχανο σε άλλα ...προσόντα εμείς τους Γερμαναράδες. Στο μέγέθος του πέους! 14 κόμμα τόσο οι Ελληνάρες, πάπαλα οι Γερμανάρδες ,τοσιδούλα,σαν...Κορεάτες.

 

΄Οχι παίζουμε. Πίσω ,ρε, κουφ...λες,  Γότθοι (που έλεγε κι ο Γιάννης Δημαράς) και σας φάγαμε. Εμείς είμαστε απόγονοι του... Πανός και των Σατύρων,  νταβραντισμένοι Μεσογειακοί  και όχι ξενέρες σαν εσάς κει πάνω. Και να ξέρετε, μωρέ,πως δεν αλλάζουμε την κατάσταση της φτώχειας μας με όλα τα χρυσάφια σας ,αν είναι να μας πάρετε τους 14 πόντους μας. Καλύτερα φτωχοί (στην τσέπη και στα μυαλά), παρά στα...προσόντα.

 

Αυτά τα... αστειούλια,αλλά,ας σοβαρευρούμε κιόλας.

 

Γράφουμε παραπάνω για το σεξισμό που τελευταία  "χτυπάει κόκινο", εξαιτίας της κακής χρήσης του διαδικτύου ,της προπαγάνδας των ΜΜΕ και φυσικά της βιομηχανίας θεάματος. Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων σήμερα και των δύο φύλων,έχουν παγιδευτεί σε μια άρρωστη και αναξιοπρεπή κατάσταση. Μπορεί πολλοί να υστερούν σε άλλες δραστηριότητες και ευαισθησίες, να μη δίνουν δεκάρα για το αν υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν σαν μύγες από την έλλειψη μιας σταγόνας νερού ,ούτε καν για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας,αν ζει ή αν πεθαίνει,όμως αυτοί,ως  οι σεξομανείς, τα δίνουν ΟΛΑ για το χούι τους. Φίσκα το μυαλό από φαντασιώσεις, αισθησιασμό, αχόρταγη-ανικανοποίητη σεξουαλική επιθυμία.Πού να βρεθεί χώρους στο κεφάλι  για στοχασμό και  προβληματισμό;

 

Γνωστός στην παρέα μας γιατρός,δερματολόγος μας έλεγε παλιότερα το εξής απίστευτο. Χιλιάδες γυναίκες στη χώρα ζουν με μοναδικό όνειρο ,με αποκλειστική έγνοια  την αύξηση, ανόρθωση στήθους  και άλλων  συναφών επεμβάσεων . Στουπώνουν με κιλά σιλικόνες τα στήθη και κυκλοφορούν με... καμάρι,χωρίς να ξέρουν (μάλλον δε  νοιάζονται)  πόσο επικίνδυνα είναι όλα αυτά τα εμφυτεύματα.Από την άλλη,χιλιάδες  άντρες έχουν ως μοναδικό μέλημα να μην...υστερούν σε προσόντα "οργάνου" και καταπίνουν χούφτες τα αναβολικά και τα άλλα επαυξητικά χάπια μυών,για να χοντρύνει και να μεγαλώσει το... απ΄αυτό τους.

 

΄Ελεος,ρε,παιδιά. Το σεξ είναι δώρο της Φύσης στον άνθρωπο.Αλλοίμονο σ΄εκείνους που δεν το βλέπουν έτσι. ΄Αλλο,όμως,αυτό  και άλλο ο σεξισμός και η μανία για "αχόρταγο" σεξ και τεχνητά... προσόντα .Ας μη γινόμαστε άρρωστοι και γελοίοι.

 

 

 

 

 ***Λάβαμε πολλές οργισμένες απαντήσεις-διαμαρτυρίες για το θέμα που δημοσιεύσαμε και αναδημοσιεύτηκε και σε άλλους ιστότοπους, σχετικά με τον μπλόγκερ που συνελήφθη στα Ψαχνά, γιατί...εξύβρισε το γέροντα Παϊσιο (24/9/2012). Ανάμεσα στις διαμαρτυρίες ήταν και αυτές που συγκέντρωσαν και μας έστειλαν φίλοι ή μέλη του HOMO-NATURALIS . Ξεχωρίσαμε την ακόλουθη (τουλάχιστον ο αποστολέας σ΄αυτή δε βρίζει χυδαία) .


" Λες θεματογραφε
Ποιους θείους και ποιους... μπαρμπάδες, μωρέ, εξύβρισε ο άνθρωπος; ΄Εναν ανόητο καλόγερο, που λέει σωρό χαζομάρες και μάλιστα φοβιστικές για συντέλειες,πολέμους ,Αρμαγεδώνες και δεινά;
δεν ειμαι σε θεση να κρινω αυτα που ειπε ο γεροντας παισιος
στο μελλον θα φανει και θα κριθει αν θα ισχυσουν η οχι
αλλα να κοροιδευεις καποιον που δεν ειναι στην ζωη και να τον ειρωνευεσαι αυτο λεγεται ΕΞΥΒΡΥΣΗ ΝΕΚΡΟΥ και λογοδοτεις
στην δημοσιογραφια αν παρατηρησει καποιος στην τηλεοραση δεν σου επιτρεπουν να πεις την αποψη σου και να κατηγορεισεις καποιον εφοσον δεν ειναι μεσα στο πανελ του στουντιο διοτι απλα επειδη ειναι απων δεν μπορει να υπερασπισει τον ευατον του απο αυτον που τον λογοκρινει,ποσο μαλλον αν εχει πεθανει"


Αγαπητέ, για να περιοριστούμε στη δική σου διαμαρτυρία, ο θεματογράφος είναι διδάκτορας Ιστορίας και έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών αυτή την επιστήμη ,είτε διδάσκοντας, είτε συγγράφοντας. Αυτό σημαίνει πως δουλειά του είναι να κρίνει τις πράξεις των ανθρώπων. ΄Οπως δουλειά του χειρουργού είναι να κάνει εγχείριση και είναι στην κρίση του, αν πρέπει να την κάνει έτσι ή αλλιώς. Ούτε ο ασθενής ούτε οι συγγενείς του μπορούν να του υποδείξουν τον τρόπο που θα επιλέξει για να προχωρήσει στην επέμβαση.
Τα έχουμε πει αναλυτικά αυτά στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και γινόμαστε κουραστικοί να τα επαναλαμβάνουμε.


Να πάμε τώρα στις συγκεκριμένες απόψεις μας για τον Παϊσιο. Η γνώμη μας ,λοιπόν, για τον γέροντα είναι αυτή,ότι, δηλαδή, όσα προφήτευε για συμφορές, που θα έρθουν και δεινά και αρρώστιες και άλλα τέτοια κακά,τελικά αποδείχτηκαν...φούμαρα. Βέβαια,για να είμαστε δίκαιοι, δεν έπεσε έξω μόνο ο γέροντας Παϊσιος. Τα ίδια λέγανε και άλλοι προφήτες παλιότερα και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη,αλλά και αυτοί "λαθέψανε" σε όλες τις προφητείες τους. Ακόμα και ο ίδιος ο Χριστός και ο απόστολος Παύλος προφήτευσαν γεγονότα που ο χρόνος και η Ιστορία έδειξαν πως ουδέποτε συνέβησαν ("άλλα αντί άλλων" θα τις χαρακτηρίζαμε μερικές από αυτές τις προφητείες).


Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα κείμενο από τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, για να διαπιστώσει κάθε αντικειμενικός αναγνώστης πως, ειδικά ο Χριστός και ο Παύλος, προχώρησαν σε χοντροκομμένες προβλέψεις για το μέλλον και τελικά ο χρόνος απέδειξε ότι ο μοναδικός σκοπός αυτών των προφητειών ήταν καθαρά φοβιστικός. Να εμποιήσει, δηλαδή, "δέος και τρόμο" στους πιστούς, συναισθηματικές καταστάσεις που εξυπηρετούν συνήθως το "κύρος" και την "αυθεντία" των θρησκευτικών ηγετών. Σε καμιά από τις προβλέψεις αυτές, δεν "έπεσαν μέσα".

 Αυτή είναι η κρίση μας για το Χριστό .Τί θα πει τώρα ο αναγνώστης; ΄Οτι προσβάλαμε τον ιδρυτή της Χριστιανικής θρησκείας και πρέπει να...δικαστούμε, όπως ζητάει ένας από εκείνους που μας απείλησαν; Μα, αν ήταν έτσι, κανένας Ιστορικός δε θα μπορούσε να κρίνει το έργο των "προβεβλημένων" ανθρώπων, ζώντων και τεθνεώτων,γιατί θα κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να τον ...κλείσουν μέσα.

Στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ,επίσης, στο κεφάλαιο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, έχουμε αναλύσει εκτενώς ότι άλλο πράγμα είναι να είσαι Δημοσιογράφος και άλλος Ιστορικός. Το έργο του Ιστορικού κρίνεται θετικά ή αρνητικά από τους μελετητές , τους αναγνώστες και το χρόνο.ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Παραθέτουμε το κείμενο για το Χριστό, που μνημονεύσαμε παραπάνω:


 
       O ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΙΗΣΟΥΣ

25.12.10

Ο Σουετωνιος (69 ή 75 -125 μχ ,κατα προσεγγιση).Στο εργο του Vita Claud. C. XXV 4,  αναφερει:  "Judaeos impulsore Chresto assidue tumultuantes Romae expulsit" (Οι Ιουδαιοι,επειδη δημιουργουσαν συνεχως ταραχες για το Χριστο εκδιωχθηκαν απο τη Ρωμη).  Οντως, καπου εκει γυρω στο 40-50 μχ με αποφαση του αυτοκρατορα  Κλαυδιου, την οποια μνημονευει ρητα ο ιστορικος, επροκειτο να αποπεμφθουν ολοι οι Ιουδαιοι απο τη Ρωμη λογω της εριστικης και επιθετικης συμπεριφορας τους.Βεβαια, ολοι οι Ιουδαιοι δεν ηταν χριστιανοι, αλλα  ο Σουετωνιος  δεν τους ξεδιακρινει.Ιουδαιοι και χριστιανοι ειναι ακομα  ενα και το αυτο για τους Ρωμαιους (Το ονομα χριστιανοι δεν ειχε ακομα ταξιδεψει απο την Αντιοχεια στη Ρωμη).  

 Ειναι γεγονος πως εκεινη την περιοδο οι προστριβες μεταξυ των χριστιανων  για δογματικα και μεσσιανικα ζητηματα ειχαν δημιουργησει εναν πρωτοφανη πυρετο στη Ρωμη, αλλα και στην αυτοκρατορια ολοκληρη,με απροβλεπτες διαστασεις ειδικα  για την ταξη και την ηρεμια της μεγαλης πολης με την πανσπερμια  λαων,ιδεολογιων και φιλοσοφιων.Οξυθυμοι και επιθετικοι οι χριστιανοι, εξαιτιας των διενεξεων, των διαφοροποιησεων και των αντιφασεων των ιδιων των πρωτοκλασατων  στελεχων της νεας θρησκειας (οπως του Πετρου και του Παυλου),που μεταφερονταν και στους απλους πιστους και τους φανατιζαν, συμπεριφερονταν αναρμοστα οχι μονο στους  ομοϊδεατες τους, αλλα και και στους υπολοιπους πολιτες. Κατηγορουσαν, μαλιστα, τους Ρωμαιους , γιατι τους ειρωνευονταν χοντροκομμενα και χλευαζαν με αηθη τροπο τη θρησκεια τους. Οι Ρωμαιοι, οπως και οι Αθηναιοι,οντας ειρωνες και περιπαικτικοι, δεν αφηναν ασχολιαστες σαχλες και παιδαριωδεις κουβεντες,οπως αυτες των χριστιανων. Ποιος ξερει τι ειδους ατακες  και ανεκδοτα  θα ειχαν κυκλοφορησει στην αυτοκρατορια για τους χριστιανους και τις δοξασιες τους. Δεν ηταν μονο η τερατολογια της αναστασης του Ιησου, που υποστηριζαν οι χριστιανοι πως ειχε γινει .  Ηταν και οι αλλες, επιμερους αποψεις και θεωριες τους, τοσο παραξενα ακομψες στα ωτα και αμεσα αποβλητες απο το μεσο νου, που αν δεν προκαλουσαν οργη,σιγουρα  προξενουσαν  θυμηδια, αλλα και στους πιο αδαεις και αλαφροησκιωτους, φοβο και πανικο. 

   Εκεινο που φαινεται,ομως,  οτι  επηρεασε καταλυτικα τους συμβουλους του  Κλαυδιου να εισηγηθουν στον αυτοκρατορα την αποπομπη των χριστιανων (Ιουδαιων  συλληβδην) απο τη Ρωμη, ηταν οι καθημερινες και απεριγραπτες συγκρουσεις μεταξυ τους για θεματα δογματικα,αλλα ιδιαιτερα  για τη φοβιστικη εκεινη θεωρια-διαδοση  περι. της.. οσον ουπω αρπαγης των πιστων στους ουρανους και αναστασης των  νεκρων χριστιανων.(Η θεωρια αυτη ειναι και σημερα...ζωνατνη στους χριστιανους, ιδιαιτερα στους ευαγγελικους και πεντηκοστιανους). Εκεινος που πρωτος αναφερθηκε στο θεμα της "αρπαγης" των πιστων, ηταν ο ιδιος Ιησους. Αυτος,ομως, που την υποστηριξε με παθος και περιεγραψε τη συγκλονιστικο σεναριο της εξελιξης της, δεν ειναι αλλος απο τον Παυλο. Στους Θεσσαλονικεις εντελεται πως πρεπει οι πιστοι να ειναι ετοιμοι ανα πασα  στιγμη, γιατι πολυ συντομα θα ακολουθησει η αρπαγη της εκκλησιας, του σωματος δηλαδη των πιστων,που θα γινει ως εξης:  Ολα θα ειναι κανονικα τη μερα εκεινη.Τιποτα δεν προμηνυει  τη ζοφερη μερα και την επερχομενη συμφορα για τους μη χριστιανους και την αφατη χαρα και ευτυχια, που περιμενουν τους χριστιανους.Καποια ωρα εκεινης της ημερας σε ενα χωριο ο πατερας, (μη χριστιανος, ας πουμε),  σκαβει στο χωραφι του, η μανα (χριστιανη να υποθεσουμε)  αλεθει το σταρι και τα παιδια (αδιαφορα θα λεγαμε)  παιζουν ανεμελα στα σοκακια.Τοτε, ξαφνικα και απο το πουθενα σημαινουν οι σαλπιγγες της αρπαγης.Ο Ιησους, μεσα σε τεραστια συννεφα εμφανιζεται,για να παρει μαζι του στους ουρανους την εκκλησια (το σωμα των πιστων) Γινεται πανικος, χαμος, αλλοφροσυνη. Αλλοι φευγουν, αλλοι μενουν και δεν προφτανουν καν να αποχαιρετιστουν. Απο την παραπανω οικογενεια,φυσικα η μανα φευγει για τους ουρανους και ολα τα αλλα μελη της οικογενειας μενουν  πισω τραγικα μονοι.    Πριν απο αυτο, τα σωματα των υπο...αρπαγη πιστων θα εχουν μεταλλαγει (θα εχουν γινει πιθανον αναλαφρα,αερας). Θα αναστηθουν επισης πρωτα και οι νεκροι, αλλα μονο οι πιστοι,οι χριστιανοι, που λιωμενοι και αλιωτοι θα παρουν νεο σωμα.Ολοι μαζι, ζωντες και τεθνεωτες-αναστημενοι τωρα πιστοι, θα ανεβαινουν πομπη στους ουρανους, μπροστα ο Ιησους, πισω το ασκερι.Απο κατω,οι αλλοι, οι απιστοι, θα θρηνουν και θα χτυπουν το κεφαλι τους στον τοιχο, γιατι δεν ειναι και αυτοι μεσα στους τυχερους, που πανε μονιμο ταξιδι στον παραδεισο,αλλα και για τα επερχομενα απο εκει και περα δεινα.  

 Ας παραθεσουμε απο τις  δυο επιστολες του Παυλου στους Θεσσαλονικεις καποια αποσπασματα σχετικα με το θεμα της αρπαγης της εκκλησιας  σε μεταφραση:   

   ΠΑΥΛΟΣ  ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ                                                               #13

Δε θέλουμε όμως εσείς να αγνοείτε, αδελφοί, όσα αφορούν αυτούς που κοιμούνται, για να μη λυπάστε καθώς και οι λοιποί που δεν έχουν ελπίδα. 14 Γιατί αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός αυτούς που κοιμήθηκαν, μέσω του Ιησού θα τους φέρει μαζί του.  15 Γιατί αυτό σας λέμε βασισμένοι στο λόγο του Κυρίου, ότι εμείς οι ζωντανοί που θα απομένουμε στην παρουσία του Κυρίου δε θα προλάβουμε να φτάσουμε αυτούς που κοιμήθηκαν. 16 Γιατί ο ίδιος ο Κύριος θα κατεβεί από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι νεκροί στο Χριστό θα αναστηθούν πρώτα. 17 Έπειτα εμείς οι ζωντανοί, που θα απομένουμε, συγχρόνως μαζί με αυτούς θα αρπαχτούμε μέσα σε νεφέλες για συνάντηση του Κυρίου στον αέρα. Και έτσι πάντοτε θα είμαστε μαζί με τον Κύριο. 18 Ώστε να παρηγορείτε ο ένας τον άλλο με τα λόγια αυτά.                                                         

 # Αλλά σχετικά με τους χρόνους και τους καιρούς, αδελφοί, δεν έχετε ανάγκη να σας γράφουν, 2 γιατί εσείς οι ίδιοι ακριβώς ξέρετε ότι η ημέρα του Κυρίου έτσι έρχεται, όπως ο κλέφτης μέσα στη νύχτα. 3 Όταν λένε, «ειρήνη και ασφάλεια», τότε αιφνίδιος όλεθρος πέφτει πάνω τους όπως ακριβώς οι ωδίνες σ� αυτήν που έχει παιδί στην κοιλιά, και οπωσδήποτε δε θα ξεφύγουν. 4 Εσείς όμως, αδελφοί, δεν είστε στο σκοτάδι, ώστε η Ημέρα να σας καταλάβει ξαφνικά σαν κλέφτης. 5 Γιατί όλοι εσείς είστε γιοι φωτός και γιοι ημέρας. Δεν είμαστε της νύχτας ούτε του σκότους. 6 ρα, λοιπόν, ας μην κοιμόμαστε όπως οι λοιποί, αλλά ας αγρυπνούμε και ας είμαστε νηφάλιοι. 7 Γιατί αυτοί που κοιμούνται, τη νύχτα κοιμούνται, και αυτοί που μεθούν, τη νύχτα μεθούν.                                                            

  #3 Οφείλουμε να ευχαριστούμε το Θεό πάντοτε για σας, αδελφοί, καθώς είναι άξιο να γίνεται, γιατί υπεραυξάνει η πίστη σας και πλεονάζει η αγάπη καθενός ξεχωριστά όλων σας, του ενός προς τον άλλο, 4 ώστε εμείς οι ίδιοι να καυχιόμαστε για σας στις εκκλησίες του Θεού για την υπομονή σας και την πίστη σας, μέσα σε όλους τους διωγμούς σας και στις θλίψεις που ανέχεστε, 5 οι οποίες είναι ένδειξη της δίκαιης κρίσης του Θεού, για να γίνετε άξιοι της βασιλείας του Θεού, υπέρ της οποίας και πάσχετε. 6 Πράγματι, είναι δίκαιο απέναντι στο Θεό να ανταποδώσει θλίψη σ� αυτούς που σας θλίβουν 7 και άνεση σ� εσάς που θλίβεστε μαζί μ� εμάς, όταν αποκαλυφτεί ο Κύριος Ιησούς από τον ουρανό μαζί με τους αγγέλους της δύναμής του 8 μέσα σε πύρινη φλόγα, αποδίδοντας εκδίκηση σ� αυτούς που δεν ξέρουν το Θεό και σ� αυτούς που δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού. 9 Οι οποίοι θα πληρώσουν την τιμωρία τους με αιώνιο όλεθρο προερχόμενο από το πρόσωπο του Κυρίου και από τη δόξα της ισχύος του, 10 όταν έρθει κατά την ημέρα εκείνη να δοξαστεί μεταξύ των αγίων του και να θαυμαστεί μεταξύ όλων εκείνων που πίστεψαν � επειδή έγινε πιστευτή η μαρτυρία μας προς εσάς. 11 Γι� αυτό και προσευχόμαστε πάντοτε για σας, ώστε ο Θεός μας να σας κάνει άξιους της κλήσης σας και να εκπληρώσει κάθε αγαθή ευαρέσκεια και κάθε έργο πίστης με δύναμη, 12 για να δοξαστεί το όνομα του Κυρίου μας Ιησού μέσα σας, και εσείς να δοξαστείτε μέσα σ� αυτόν, σύμφωνα με τη χάρη του Θεού μας και του Κυρίου Ιησού Χριστού.Παρακαλούμε λοιπόν εσάς, αδελφοί, όσον αφορά την παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τη συναγωγή μας στο ίδιο μέρος κοντά του, 2 να μη σαλευτείτε γρήγορα από την ψυχραιμία του νου σας ούτε να θορυβείστε, μήτε με πνεύμα μήτε με λόγο μήτε με επιστολή σαν να ήταν από εμάς, πως δήθεν έχει έρθει η ημέρα του Κυρίου. 3 Κανείς ας μη σας εξαπατήσει κατά κανέναν τρόπο. Γιατί δε θα έρθει η ημέρα εκείνη αν δεν έρθει η αποστασία πρώτα, και δεν αποκαλυφτεί ο άνθρωπος της ανομίας, ο γιος της απώλειας, 4 αυτός που αντιτάσσεται και υπερυψώνεται ενάντια σε καθέναν που λέγεται Θεός ή σέβασμα, ώστε αυτός να καθίσει στο ναό του Θεού, για να αποδεικνύει τον εαυτό του ότι είναι Θεός. 5 Δε θυμάστε ότι, ενώ ήμουν ακόμη κοντά σας, αυτά σας τα έλεγα; 6 Και τώρα ξέρετε εκείνο που τον εμποδίζει, στο να αποκαλυφτεί αυτός κατά το δικό του καιρό. 7 Γιατί το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται. μόνο υπάρχει εκείνος που το εμποδίζει τώρα, ωσότου φύγει από τη μέση. 8 Και τότε θα αποκαλυφτεί ο άνομος, τον οποίο ο Κύριος Ιησούς θα εξολοθρέψει με την πνοή του στόματός του και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του. 9 Αυτού του άνομου η παρουσία θα είναι σύμφωνα με την ενέργεια του Σατανά με κάθε δύναμη και με σημεία και τέρατα ψεύδους, 10 και με κάθε απάτη αδικίας σ� αυτούς που χάνονται, επειδή δε δέχτηκαν να αγαπήσουν την αλήθεια για να σωθούν. 11 Και γι� αυτό ο Θεός στέλνει σ� αυτούς ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν στο ψέμα, 12 ώστε να κατακριθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν.  

 Αλλα δεν ηταν μονο αυτες οι παραδοξολογιες-τερατολογιες, που με παθος πρωτοφανες διεδιδαν οι χριστιανοι παντου.Απειλουσαν με χονδροειδη τροπο τους αλλους πολιτες πως θα  πολυ συντομα θα υποστουν τις μυριες οσες συμφορες. Τα αστερια θα πεσουν στη γη, αιμα  θα βρεχει και χολη, ο ηλιος θα εξαφανιστει και ουαι και αλλοιμονο στη γη και τους ανθρωπους .Ο ιδιος ο Ιησους ,μαλιστα ηταν αυτος που ειχε προφητευσει,οπως  μνημονευει ο Λουκας ,πως ολα αυτα θα γινουν μεσα σε εκεινη τη γενεα (επεσε εξω, φυσικα,οπως μια γενια αργοτερα αποδειχτηκε).    Τετοιες φοβιστικες απειλες, οσο κι αν φαινονται  χονδροειδεις σημερα, για μια εποχη σαν αυτη που μιλαμε, μπορουσαν να γινουν απολυτα πιστευτες, να αποπροσανατολισουν τον κοσμο απο την καθημερινη ρουτινα, που αυτο αυτοματα σημαινε αποδιοργανωση του κρατους, εγκαταλειψη της εργασιας και των λοιπων δραστηριοτητων της πολης. Στη Θεσσαλονικη ειδικα, ειχαν παρει τοσο φανατικα το θεμα, ωστε οι χριστιανοι περιμεναν πως απο μερα σε μερα πως θα γινοταν η αρπαγη και επομενως γιατι να δουλευουν και να κοπιαζουν, αφου συντομα θα πανε στον παραδεισο; Ο  Παυλος τους κατακρινει γι αυτο και προσπαθει να τους επαναφερει στην ταξη, ξεχναει ,ομως, πως αυτος πρωτος ειχε ανοιξει τον ασκο του Αιολου .    Ας παραθετουμε το 21ο κεφ του ευαγγελιου του Λουκα με τη φοβερη αυτη προφητεια.                                                                    

  #           ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (απο το 21ο κεφ του ευαγγελιου του Λουκα)    5 Και όταν μερικοί έλεγαν για το ναό ότι είναι κοσμημένος με λίθους ωραίους και με αφιερώματα, είπε: 6 «Γι� αυτά που βλέπετε θα έρθουν ημέρες κατά τις οποίες δε θα αφεθεί λίθος πάνω σε λίθο που δε θα καταστραφεί».   7 Τον επερώτησαν, τότε, λέγοντας: «Δάσκαλε, πότε λοιπόν θα γίνουν αυτά και ποιο το σημείο όταν μέλλουν να γίνονται αυτά;» 8 Εκείνος είπε: «Προσέχετε μην πλανηθείτε. Γιατί πολλοί θα έρθουν με το όνομά μου, λέγοντας: �Εγώ είμαι�, και: �Ο καιρός έχει πλησιάσει�. Μην πορευτείτε πίσω τους. 9 Όταν λοιπόν ακούσετε πολέμους και ακαταστασίες, μην πτοηθείτε. Γιατί πρέπει πρώτα να γίνουν αυτά, αλλά δεν είναι αμέσως το τέλος». 10 Τότε τους έλεγε: «Θα εγερθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας, 11 και θα γίνουν σεισμοί μεγάλοι, και κατά τόπους θα γίνουν πείνες και επιδημίες, και φαινόμενα φοβερά, και από τον ουρανό θα γίνουν σημεία μεγάλα. 12 Πριν όμως απ� όλα αυτά θα βάλουν πάνω σας τα χέρια τους και θα σας καταδιώξουν, παραδίνοντάς σας στις συναγωγές και στις φυλακές, οδηγώντας σας μπροστά σε βασιλιάδες και σε ηγεμόνες εξαιτίας του ονόματός μου. 13 θα αποβεί σ� εσάς για μαρτυρία. 14 Βάλτε λοιπόν στις καρδιές σας το να μην προμελετάτε να απολογηθείτε. 15 Γιατί εγώ θα σας δώσω στόμα και σοφία, στην οποία δε θα δυνηθούν να αντισταθούν ή να αντείπουν όλοι οι αντίθετοι σ� εσάς. 16 Θα παραδοθείτε, λοιπόν, και από γονείς και αδελφούς και συγγενείς και φίλους, και θα θανατώσουν μερικούς από εσάς, 17 και θα είστε μισούμενοι από όλους για το όνομά μου. 18 Αλλά τρίχα από το κεφάλι σας δε θα χαθεί. 19 Με την υπομονή σας αποκτήστε τις ψυχές σας».  20 «Όταν όμως δείτε την Ιερουσαλήμ να κυκλώνεται από στρατόπεδα, τότε να γνωρίζετε ότι έχει πλησιάσει η ερήμωσή της. 21 Τότε όσοι είναι στην Ιουδαία ας φεύγουν στα όρη και όσοι είναι στο μέσο αυτής ας αναχωρήσουν και όσοι είναι στην ύπαιθρο ας μην εισέλθουν σ� αυτή, 22 γιατί αυτές είναι ημέρες εκδίκησης, για να ολοκληρωθούν όλα τα γραμμένα. 23 Αλίμονο σε όσες έχουν παιδιά στην κοιλιά και σε όσες θηλάζουν εκείνες τις ημέρες. Γιατί θα γίνει καταπίεση μεγάλη πάνω στη γη και οργή στο λαό τούτο, 24 και θα πέσουν από το στόμα της μάχαιρας και θα οδηγηθούν αιχμάλωτοι σε όλα τα έθνη, και η Ιερουσαλήμ θα πατιέται συνεχώς από τα έθνη, μέχρις ότου συμπληρωθούν οι καιροί των εθνών».  25 «Και θα γίνουν σημεία στον ήλιο και στη σελήνη και στα άστρα, και πάνω στη γη στενοχώρια των εθνών με αμηχανία για τους ήχους της θάλασσας και το σάλο, 26 ενώ θα λιποθυμούν οι άνθρωποι από το φόβο και την προσμονή αυτών που θα επέλθουν στην οικουμένη, γιατί οι δυνάμεις των ουρανών θα σαλευτούν. 27 Και τότε θα δουν τον Υιό του ανθρώπου ερχόμενο μέσα σε νεφέλη με δύναμη και δόξα πολλή. 28 Όταν λοιπόν αρχίζουν να γίνονται αυτά, ανορθωθείτε και σηκώστε πάνω τα κεφάλια σας, γιατί πλησιάζει η απολύτρωσή σας».   29 Και είπε μια παραβολή σ� αυτούς: «Δείτε τη συκιά και όλα τα δέντρα. 30 Όταν προβάλουν ήδη τα φύλλα, βλέπετε από μόνοι σας και γνωρίζετε ότι είναι ήδη κοντά το θέρος. 31 Έτσι κι εσείς, όταν δείτε αυτά να γίνονται, να γνωρίζετε ότι κοντά είναι η βασιλεία του Θεού. 32 Αλήθεια σας λέω ότι δε θα παρέλθει η γενιά αυτή, ωσότου όλα γίνουν. 33 Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δε θα παρέλθουν».  

 Αλλους λογους,  ιδιαιτερα θρηεκευτικους,  δεν ειχε ο Κλαυδιος για να διωξει τους Ιουδαιους απο τη Ρωμη. Αντιθετα, η πολιτικη των Ρωμαιων ηταν  η κεντρικη εξουσια να σεβεται και να προστατευει τα ηθη,τα εθιμα και ειδικα τις θρησκειες των κατακτημενων λαων. Οταν, ομως, οι δοξασιες και οι διδασκαλιες μιας εθνικης  θρησκειας, παρασαλευαν την ταξη και δημιουργουσαν αναταραχες και συγκρουσεις, φυσικα και  η αντιδραση της διοικησης ηταν αναμενομενη και παιρνονταν τα καταλληλα μετρα (και πολλες φορες αυστηρα) για την επιβολη της ταξης.  Το ιδιο εγινε και σε αυτη την περιπτωση της εκδιωξης των Ιουδαιων απο τη Ρωμη. Ο Κλαυδιος  ακουσε τις περιγραφες των συμβουλων του για ο,τι συνεβαινε στην πολη, εξαιτιας αυτων των καινοφανων και φοβιστικων δοξασιων, αντεληφθη τον κινδυνο γενικευσης των ταραχων και του  πανικου και απεδεχθη την προταση  των συμβουλων του για ην εκδιωξη των  υπαιθυνων της αναστατωσης απο τη Ρωμη,δηλ των Ιουδαιων. 

 Ο Σουετωνιος, ο οποιος και απο  το εργο του συνολικα  φαινεται πως ειχε καλη προσβαση στις πηγες, ειδικα στα αυτοκρατορικα εγγραφα, θα κρινει  ως ιστορικο γεγονος αυτο το περιστατικο και θα το καταγραψει. Γι αυτο και μονο το λογο, χωρις φυσικα να εχει κατα νου να διασωσει μεσω της ιστοριας του  τη μνημη του Ιησού, του  θεου και σωτηρα των χριστιανων, μας παραθετει το ονομα ή το επιθετο  χριστός. Οι θεολόγοι ισχυρίζονται ότι ο Ιστορικός δε φαινεται να αμφιβαλει πως  αυτο το ονομα ανηκε  σε υπαρκτο  προσωπο, γι αυτο και δεν προσθετει καν  το προσφιλες ρημα των ιστορικων «λεγεται» που υποδηλωνει αμφιβολια και αμφισβητηση.

 Πρεπει, ομως, να διευκρινιστει πως ο Σουετωνιος δεν αναφερεται στο ονομα "Ιησους",αλλα  "χριστος". Τον "χριστο" (κεχρισμενο) περιμεναν οι Ιουδαιοι ως μεσία. Ιουδαιοι και χριστιανοι,επομένως,στη Ρωμη ειχαν διαφωνιες και εριδες  γενικά για το "χριστο",τον "κεχρισμένο" από το θεό (πώς θα ηταν,ποτε θα ερχοταν, τι ιδιοτητες θα ειχε,τι εργο θα επιτελουσε κ.λπ).Οι μεν χριστιανοι θα ισχυριζονταν πως ηρθε ο "χριστος" και αυτος ηταν ο Ιησους, οι δε Ιουδαιοι θα υποστηριζαν το αντιθετο.Είναι περισσότερο λογικο να πιστεψουμε πως ο Ιστορικος αναφερεται σ΄αυτο το "χριστο" των Ιουδαιων και οχι στον Ιησου των χριστιανων.Αν ηταν απολυτα σιγουρος για την ιστορικη υπαρξη του Ιησου,θα τον μνημονευε με το ονομα του και οχι με τη γενικη ιδιοτητα του "χριστου"-μεσσια.


 

 

 

3.  ETSI TA "VLEPOYN" ALLI

 

 

Αντιδράσεις για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη

Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε και στο χώρο της Ομογένειας της Νέας Υόρκης, προκαλώντας αντιδράσεις, εντός και εκτός της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την ιδεολογία και τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής. Επίσης, στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για "επικίνδυνο φαινόμενο".

Η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", σε δημοσίευμά της την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε ότι η "ακροδεξιά οργάνωση", όπως επισήμανε, άνοιξε πρόσφατα γραφείο στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας την παρουσία της μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Χρυσή Αυγή δεν λειτουργεί δικό της γραφείο στην Αστόρια. Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες με μέλη της Χρυσής Αυγής έχει παρθεί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει "καμία συνεργασία" με την Χρυσή Αυγή και ότι το οίκημά της, το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, "δεν χρησιμοποιείται" από τη Χρυσή Αυγή.

Τέλος, η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή της εκφράζει την "έντονη αποδοκιμασία" των μελών της για την εγκατάσταση συνδέσμου και την έναρξη δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, σημειώνοντας επίσης ότι "η Χρυσή Αυγή λυμαίνεται την ανέχεια και την απόγνωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή ψήφων και οπαδών".

 

 ΄Οχι,παίζουμε!' ΄Οταν ο ΄Ελληνας πάει "έξω", και ας ήταν "φυτό", συνέρχεται, ανακαλύπτει το "διαφορετικό",τον "κόσμο",τον πολιτισμό, Είναι σαν να ξυπνάει από όνειρο. Μέχρι τότε νόμιζε πως μόνο η...Ελλάδα ήταν "κόσμος" .Και να μη μιλήσουμε για...γλώσσα... 

Γι΄αυτό, δύσκολα να τον αγγίξει πλέον τον ξενητεμένο ΄Ελληνα  μια προπαγάνδα σαν αυτή των Νέο-Ναζι. Παράδειγμα, η αντίδραση της ομογένειας στην Αμερική για την ίδρυση γραφείου της Χ.Α στη Ν.Υόρκη. "Νύχτα θα τα μαζέψουνε και θα φύγουνε" οι φασίστες από εκεί. Θα δείτε.

Τελευταία ανανέωση ( 12.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS