HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2214407
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS", 4/11-10/11/2012
04.11.12

 

  1. "MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               10-11-2012

 

 

" Στάθης Παναγούλης: "Πόλεμος" με απειλές για θάνατο και ειδικό δικαστήριο 

 Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγούλης είπε "Να παρακαλάτε εσείς που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικά δικαστήρια παρά να βρείτε το τέλος του πρέσβη του ΗΠΑ στη Λιβύη" ο όποίος εκτελέστηκε" (ΜΜΕ)

 

 

_________________________________________________________________________________________________

"Έκοψαν το τηλέφωνο του μητροπολίτη Καλαβρύτων!

 

Ἡ ἐνέργεια αὐτή δείχνει, ἀφενός μέν ὅτι ἡ οἰκονομική κρίση ἔχει πλήξει σοβαρά τήν Ἱερά Μητροπολή μας, ἡ ὁποία ὡς γνωστόν βρίσκεται σέ δεινή οἰκονομική θέση, λόγω τῆς ἀνυπαρξίας ἐσόδων, ἀδυνατώντας πλέον νά συντηρήσει ἀκόμα καί τά Ἱδρύματά της.

Ἀφετέρου ἀποδεικνύει τήν ἀναλγησία τοῦ Ὀργανισμοῦ, ὁ ὁποῖος ἀδίστακτα προχωρεῖ σέ παρόμοιες ἐνέργειες μή σεβόμενος τίς δύσκολες συνθῆκες διαβίωσης πού περνάει ὁ λαός μας. Διέκοψε τήν παροχή τηλεφώνου σέ ἕνα θεσμικό πρόσωπο, τό Ν.Π. τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, τό ὁποῖον ἐξ ὁρισμοῦ δέν μπορεῖ να εἶναι ἀφερέγγυο»(ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                   9-11-2012

 

 

 

                                                      "  ΠΡΟΣ

                                    ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

                                              ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

                                   ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑNNH

ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ TOY “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ   

                                        "ΗΟΜΟ-NATURALIS"

                                                   (Site: Homo-Naturalis.gr)

 

 

 


 "Από:                   bullsemen
 Απάντηση στο:   Χ.Α: ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ!...
 Ημερομηνία:       09/11/2012  20:48

 Εμφανίσεις:        10

 trito komma einai h xrysh augh kai vevaia se periptwsh xreokopeias den ton vlepw kala ton thematografο"

 

 

 

 

 

Αυτή την απειλή μας έστειλε φίλος του σάιτ από το  Zoo.gr .Είναι απάντηση από Νεο-Ναζί στο  θέμα που αναδημοσιεύτηκε εκεί με τίτλο   "Χ.Α: ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ!...".

Επανειλημμένα μας έχουν απειλήσει οι Νεο-Ναζί και περιμένουν την "αναμπουμπούλα" για να δράσουν.  Στο παρελθόν, είχαμε ενημερώσει από εδώ την ελληνική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις απειλές που δεχόμαστε. Παραθέτουμε εκείνη τη μήνυση-καταγγελία:

                                                       "  ΠΡΟΣ

                                    ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

                                              ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

                                   ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑNNH

ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ TOY “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ   

                                        "ΗΟΜΟ-NATURALIS"

                                                   (Site: Homo-Naturalis.gr)

                                    Ηλεκτρ.Δ/νση :hnaturalis.yahoo.com                               

 

                                                                             ΑΘΗΝΑ, 7/6/2012

 

 


Σας διαβιβάζω δύο (2)  απαντήσεις  σε "τόπικ, που έχουν αναρτηθεί  σε  ελληνικούς και ξένους ιστότοπους στις οποίες διατυπώνονται σαφείς απειλές κατά της ζωής μου, μία (1) δικιά μας (Homo-Naturalis.gr) καταγγελία ,που επίσης έχει αναρτηθεί και σε άλλα σάιτ -μπλόγκ ελληνικά και ξένα και αποσπάσμα από το τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή.Οι λόγοι της διατύπωσης αυτών των απειλών είναι η αντιναζιστική μας εκστρατεία που έχουμε εγκαινιάσει εδώ και πολύ καιρό και στον ιστότοπό μας και σε άλλα κείμενα της συγγραφικής μας δραστηριότητας.


Μετά τα πρόσφατα περιστατικά βίας κατά συνανθρώπων μας αλλοδαπών  κατά του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου Λιάνας Κανέλη σήμερα, 7/6/2012 ,αλλά και εναντίον άλλων δημοσιογράφων και αντιναζιστών Ελλήνων πολιτών από μέλη της αποκαλούμενης Οργάνωσης των Νεο-Ναζί  “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, οι παραπάνω απειλές των ίδιων αυτών ατόμων ,τα οποία ,όπως η ίδια η Οργάνωση παραδέχεται, εμφορούνται από ναζιστικές αντιλήψεις,είναι πλέον  πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθούν και εναντίον μου.

 

                                ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΩ

 1. Να “ταυτοποιήσετε” τους συγκεκριμένους χρήστες-αποστολείς (φυσικοί αυτουργοί) και να ασκήσετε δίωξη εναντίον τους για τα αδικήματα που θα διαπιστώσετε πως έχουν τελεστεί σε βάρρος μου.

 2. Να ασκήσετε δίωξη για ηθική αυτουργία σε εγκληματικές πράξεις εναντίον μου και κατά του αυτοαποκαλούμενου αρχηγού της οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”  Μιχαλολιάκου Νικολάου.

 3. Να προχωρήσετε στην άρση της άδειας λειτουργίας της εν λόγω εγκληματικής Οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” και την απαγόρευση της συμμετοχής της στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 ,αλλά και όποτε άλλοτε διεξαχθούν νέες, αφού ιστορικά, κοινωνικά, ηθικά, αλλά και νομικά είναι τύποις και ουσία παράνομη . Οι εγκληματικοί σκοποί παρόμοιων οργανώσεων  και τα τραγικά αποτελέσματα της εγκληματικής δράσης τους είναι ιστορικά βεβαιωμένα. (Ολοκαύτωμα, Ναζιστική Κατοχή και εγκλήματα κατά χωρών της Ευρώπης, όπως Πολωνία, Ελλάδα, πρόσφατα στη Νορβηγία κ.α)

 

Να λάβετε υπόψη σας και και το γεγονός πως η υποβολή της εν λόγω μηνυτήριας αναφοράς, πέρα από το “έννομο” συμφέρον “ μου, έχει και σημειολογική-συμβολική σημασία, λόγω της ιδιότητάς μου (ιστορικός) και της επιστημονικής μου διαβεβαίωσης πως τα εγκλήματα των Ναζί υπήρξαν τα πλέον  απεχθή και αιμοσταγή σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιιστορίας της Ανθρωπότητας. (Σχεδόν 5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, κυρίως Εβραίοι, αλλά και άλλες “μειονότητες", βασανίστηκαν με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο και εκτελέστηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεων και στα “κρεματόρια” κατά τη  διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου). Επιπλέον, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ιστορικά πως από τα πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σκληρότητας και της απάνθρωπης αντίληψης των Ναζί και των νοσταλγών του Ναζισμού,των Νεο-Ναζί (μεταξύ αυτώ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), που αποδεικνύουν τη “ζωώδη"  συμπεριφορά τους, είναι η άρνηση καταδίκης των εγκλημάτων τους και η έστω τυπική αίτηση συγγνώμης από τα θύματά τους. Αρνούνται επίσης  να εγκαταλείψουν στο παρόν και στο μέλλον την εγκληματική τους αυτή δραστηριότητα,την οποια ασκούν σε κάθε δεδομένη στιγμή, όπ ως πρόσφατα με την κακοποίηση ξένων οικονομικών μεταναστών, την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλη από  μέλη της συγκεκρμένης αυτής οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”.

                                      ΕΠΕΙΔΗ

 1. Η παροχή νομιμοποίησης από την ελληνική δικαιοσύνη της οργάνωσης αυτής αποτελεί προσβολή και έγκλημα στην έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ και ιδιαίτερα των Ελλήνων,που υπέστησαν τα πάνδηνα από την εγκληματική δραστηριότητα των Ναζί στη διάρκεια της κατοχής της Χώρας από τους Ναζιστές το 1941.

 2. Αν συνεχίσει με τη νομιμοποίησή της από την ελληνική δικαιοσύνη να δραστηριοποιοιείται και “πολιτικά” στη χώρα μας η Ναζιστική Οργάνωση "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", υπάρχει ορατός κίνδυνος α. δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του επονομαζόμενου κοινοβουλευτικού πολιτεύματος της χώρας, εξικνουμένου μέχρι ανατροπής του. β.καλλιέργειας και ανάπτυξης χειρότερης μορφής εγκληματικής δραστηριόητας, όχι μόνον κατά των “ξένων” αλλά και κατά παντός αντιναζιστή, όπως ο καταγγέλων. γ.προσβολής της πατρίδας μας και ως έννοια “Ελλάδα” και ως πολιτισμένη σύγχρονη χώρα και μάλιστα σε  μια ιστορική συγκυρία που η χώρα απειλείται με κατάρρευση (και όχι μόνο οικονομική).

                                    ΖΗΤΑΜΕ

  Να γίνει στο σύνολό της δεκτή η παρούσα μηνυτήρια αναφορά μας

                                        Ο μηνυτής

                           Αδαμόπουλος  Νικόλαος"

 

 

Σε άλλη,έστω και τριτοκοσμική χώρα ,θα είχε αναλάβει δράση την ίδια στιγμή ο αρμόδιος εισαγγελέας  και  η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στη δικιά μας, όμως, χώρα, η οποία πλέον δεν είναι ούτε καν τριτοκοσμική, οι δικαστές και οι εισαγγελείς, έχουν άλλες προτεραιότητες να διεκπεραιώσουν αυτή τη στιγμή. Πιο ειδικά, κατά παράβαση της γνωστής συνταγματικής διάταξης που απαγορεύει στον κλάδο να κατεβαίνει σε απεργίες, εκείνοι γράφουν στα... παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα και πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, για να διατηρήσουν τις παχυλότατες αμοιβές,που εισπράττουν ,όταν η χώρα πλέον έχει "γονατίσει" και υπάρχουν συνάνθρωποι που αυτοκτονούν από απόγνωση και γονείς που δεν μπορούν να προσφέρουν ένα κουλούρι στα παιδιά τους, για να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Για όλα αυτά οι δικαστές είναι υπόλογοι και το γνωρίζουν. Είναι εκείνοι που, ενώ όφειλαν να αφαιρέσουν την άδεια λειτουργίας ως νόμιμου κόμματος μια εγκληματικής οργάνωσης, όπως είναι αυτή  των Νεο-Ναζί του Μιχαλολιάκου, όπως τους το είχαμε ζητήσει πριν τις τελευταίες εκλογές,αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην άρση της άδειας με αποτέλεσμα σήμερα η μαφιόζικη οργάνωση να βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο! Είναι οι ίδιοι, που μετά από τόσες επιθέσεις, δολοφονίες, κακοποιήσεις συμπολιτών μας, ειδικά μεταναστών, από απειλές και ύβρεις εναντίον μας σαν αυτές που δημοσιεύσαμε, κώφευσαν και συνεχίζουν να το κάνουν. 

Το μόνο που απομένει είναι  το Δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκεφτόμαστε σοβαρά  πλέον να προσφύγουμε εκεί  και πατράλληλα να ζητήσουμε προστασία από τις διπλωματικές υπηρεσίες άλλης χώρας ,μια και η ελληνική αστυνομία έχει αλωθεί πλέον από τους Νοε-Ναζί και αν είναι να προστατεύσει κάποιον, σίγουρα δε θα είμαστε εμείς.

Η χώρα διέρχεται κρίση σε όλους τους τομείς. Δεν είναι μόνο η οικονομία, που κατέρρευσε. Οι θεσμοί έχουν δεχτεί βαρύτατο πλήγμα και μάλιστα δράστες θεωρούμαι αυτούς που είναι φορείς τους. Ο κοινωνικός ιστός  έχει διαρραγεί. Η ασφάλεια και η ακεραιότητα των πολιτών είναι εν κινδύνω.

Από εδώ και πέρα όλα μπορούν να συμβούν.

 

_________________________________________________________________________________________________

 "Λίγο η χαρά από την νίκη στις εκλογές και την ανανέωση της θητείας του στο Λευκό Οίκο. Λίγο η ένταση από την προεκλογική εκστρατεία, δεν ήθελε και πολύ. Ο Μπαράκ Ομπάμα συγκινήθηκε... ξανά."(MME)

 

 

  Πιο  "ανθρώπινος" και  καλοσυνάτος, πιο " καθαρό"  μάτι ο Ομπάμα. Και από τη φώτο το αναγνωρίζεις. Αν δεν ήταν οι εικονιζόμενοι ο Πρόεδρος της Αμερικής και ο  αρχηγός των Συντηρητικών  και μου λέγανε ποιον θα διάλεγες παρέα, για ένα "ποτήρι κρασί",  ασυζητητί θα...ψήφιζα  Μπαράκ! 

 

 

 ________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

" ΗΠΑ: 90χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής

 

O 90χρονος William Bell από το Arkansas, θα μπορούσε να αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες .

Παρόλα αυτά, η προχωρημένη ηλικία του καθιστά κάτι τέτοιο απαγορευτικό. Ο Bell , καταφέρνει να παραμένει σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Κατέχει μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ  για το άθλημα του, στις ηλικίες άνω των 75 ετών.

Πριν λίγες μέρες, κατάφερε να σπάσει το δικό του ρεκόρ, πηδώντας στα 2 μέτρα και 18 εκατοστά.

Ο ηλικιωμένος είναι πατέρας του Ολυμπιονίκη Earl Bell, που κέρδισε στο ίδιο άθλημα το ασημένιο μετάλλιο το 1984.

Ο ίδιος, είναι άλλωστε προπονητής αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες  όπως του Jeremy Scott.  Σίγουρα, οι επιδόσεις του William Bell αποτελούν ορόσημο και ο ίδιος είναι φωτεινό παράδειγμα για πολλούς αθλητές" (ΜΜΕ)

 

 Είναι μύθος πως πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό, για να είσαι "αθλητής"-αθλούμενος. Και ούτε χρειάζεται να είσαι κυνηγός επιδόσεων-ρεκόρ, για να έχεις μια καλή υγεία και να κρατιέσαι σε "φόρμα". Καλή διατροφή, υγιεινές περιβαλλοντικές συνθήκες, καθημερινη άσκηση (ειδικά περπάτημα-κίνηση), εγκατάλειψη κακών συνηθειών (κάπνισμα, ποτό, ακινησία), καταπολέμηση παχυσαρκίας, αρτηριακής πίεσης, προφύλαξη από ατυχήματα  και προπαντός δραστηριότητα, ενασχόληση, ειδικά πνευματική, προσφορά στο συνάνθρωπο, επικοινωνία, απόλαυση της ζωής είναι μερικά από τα μυστικά της μακροζωίας με ποιότητα, όμως, ζωής.

Ο ηλικιακός ρατσισμός που προωθεί η οικονομία της "αγοράς" για το "κέρδος" είναι από τις χειρότερες μορφές ρατσισμού, επειδή όχι μόνο περιθωριοποιεί τα άτομα μεγάλης ηλικίας ,αλλά στερεί και τους νεότερους από την πείρα των μεγαλύτερων, που θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν, αν δεν υπήρχαν     τα "χάσματα γενεών" ,οι " τρίτες ηλικίες", η λατρεία της "τεντωμένης πέτσας", τα πρότυπα ομορφιάς κάθε εποχής  και άλλες τέτοιες κατασκευασμένες προκαταλήψεις.

Ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να ζει πολλά και καλά χρόνια.Και η επιστήμη σιγά-σιγά, αλλά σταθερά  θα αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων και την ποιότητα της ζωής τους. Δεν είναι απίθανο μετά από 50 χρόνια, το φράγμα των  100 χρόνων ζωής να μην υπάρχει και να ξεπερνιέται εύκολα. Οι άνθρωποι θα φτάνουν σε ηλικίες που σήμερα είναι απαγορευτικές.

Οι απόψεις της Π.Διαθήκης των Εβραίων πως η ζωή του ανθρώπου είναι 80 με 85 χρόνια και οι θεωρίες κάποιων φιλοσόφων με αδιέξοδα (π.χ Λιαντίνης) πως  το άτομο πρέπει να κόβει  το νήμα της ζωή του νωρίς, είναι ανυπόστατες, επικίνδυνες και δεν έχουν καμιά επιστημονική τεκμηρίωση.

Η αυτοκτονία και  η ευθανασία επιτρέπονται και είναι αναγκαίες μόνο, όταν ο σωματικός πόνος ταλαιπωρεί,εξαντλεί ,ξευτελίζει τον ασθενή  και δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας του.

.

 

 

 

 

 

 

                                                                 8-11-2012

 

"Aντώνης και Έλενα Λυμπέρη: Η γνωριμία, η αυτοκρατορία και η κατάρρευση του ομίλου!

 


 

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο των lifestyle περιοδικών έκλεισε χθες με την συγκινητική επιστολή του Αντώνη Λυμπέρη προς τους εργαζόμενους που δούλεψαν αυτά τα χρόνια στον όμιλό του. Ενώ, υπήρχαν συζητήσεις τις τελευταίες μέρες για το μέλλον του ομίλου, ο εκδότης ξεκαθάρισε την κατάσταση και δυστυχώς ανακοίνωσε το αναπόφευκτο κλείσιμο ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας μας.

Οι εκδόσεις Liberis, που αποτελούσαν ένα από τα πιο δυνατά εκδοτικά ονόματα στο χώρο, έχοντας στο δυναμικό τους πολλά λαμπερά περιοδικά και χιλιάδες εντυπωσιακά εξώφυλλα, σταμάτησαν να υπάρχουν. Κάποια από περιοδικά πουλήθηκαν, ενώ βρίσκεται υπό συζητήσεις η τύχη των υπολοίπων.

 

 Μεγάλη απώλεια. Θα "χάσει η Βενετιά βελόνι" τώρα που  θα μας λείψει η... γκλαμουριά  του Λυμπέρη.  Και τί θα κάνουν οι "κοσμικοί" χωρίς τα lifestyle περιοδικά του! Τόσα χρόνια ήταν τεράστια η...προσφορά του ομίλου  στην κιτς πολιτικστική και λοιπή "παιδεία" των αναγνωστών του.

Να είναι καλά ο άνθρωπος με τη φαμίλια του από δω και πέρα, για να ξεκοκαλίσουν το παραδάκι που τους χάρισε όλα αυτά τα χρόνια η ανθρωπόμαζα, που είναι  η δικιά μας "κόλαση" .

 

Τα βλέπω αυτά, σκέφτομαι τα λεφτά που ξοδεύονται για τα ιλουστρασιόν σκουπιδο-περιοδικά και τις άλλες εκδόσεις και νιώθω πίκρα και θυμό,που  εδώ και πολύ καιρό είναι έτοιμη η Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας και δεν "υπάρχει μία" για να την εκδώσω.

΄Αδικο,ρε γαμώτο,πολύ αδικο!

 

 _________________________________________________________________________________________________

"Αιχμές Πάγκαλου κατά Σκανδαλίδη και Ανδρουλάκη

 

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος την αποχώρηση του Μίμη Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη στάση του Κώστα Σκανδαλίδη που οδήγησε στη διαγραφή του.

«Θα έβλεπα με συμπάθεια τις αποσκιρτήσεις, εάν ήμουν σίγουρος ότι αποκλειστική αιτία είναι η πολιτική διαφωνία», έγραψε στο Twitter ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στην αποχώρηση του κ. Ανδρουλάκη.

Όσον αφορά τη στάση του Κώστα Σκανδαλίδη και την απόφασή του να μην παραστεί στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα που οδήγησε στη διαγραφή του ο κ. Πάγκαλος έγραψε:

«Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κ αν βρεθείς».(MME)

 

 


 

_________________________________________________________________________________________________

"Ηράκλειο: Και οι 4 φοιτήτριες ήταν υπέροχες...

χθες το βράδυ (07-11-2012) στο κέντρο του Ηρακλείου. Τα τέσσερα κορίτσια δεν φώναξαν περισσότερο και δυνατότερα από τους άλλους, ούτε προκάλεσαν κάποιου είδους  αναταραχή για να …ξεχωρίσουν από το πλήθος. Απλά δεν άντεξαν την εικόνα «χωματερής» που παρουσίαζε η Πλατεία Δασκαλογιάννη μετά την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών που φρόντισαν να αφήσουν πίσω... τα σημάδια τους.

Πήραν λοιπόν την κατάσταση στα χέρια τους, δανείστηκαν από παρακείμενο κατάστημα εστίασης σακούλες απορριμμάτων και με πειράγματα και καλή διάθεση…ανέλαβαν δράση! Σύμφωνα με το cretalive.gr, σε λίγη ώρα η μικρή πλατεία ήταν και  πάλι όσο το δυνατό πιο ευπαρουσίαστη και τα κορίτσια - 4 φοιτήτριες με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Χανιά και το Ρέθυμνο- αφού εναπόθεσαν τις σακούλες στους κάδους απορριμμάτων αποχώρησαν ικανοποιημένα(ΜΜΕ)

 

 

 

                                                      7-11-2012

" Ρεπούση: Ενστάσεις και για τις ρυθμίσεις στην Παιδεία" (ΜΜΕ)

 "Με το παραμύθι της, έκανε την τύχη της" αυτό το...κορίτσι. Και τί παραμύθι! Της Χαλιμάς, μιλάμε.

Σ΄αυτή τη χώρα, ως γνωστόν,  οι φελλοί επιπλέουν.

 

 

" Guardian: Έφτιαξαν τη δική τους Βαϊμάρη στο Αιγαίο

Για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τονίζοντας πως «η χώρα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κάνει πως δεν βλέπει».

 

«Θα έχετε όλοι διαβάσει άλλωστε τις καταγγελίες για άνοδο της καταπιεστικής και κατασταλτικής κρατικής εξουσίας και του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Και είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό», υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά τόσο στην υπόθεση Βαξεβάνη, όσο και στους δύο δημοσιογράφους της ΕΡΤ, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, οι οποίοι αποπέμφθηκαν από την εκπομπή που παρουσίαζαν λόγω κάποιων σχολίων τους εναντίον της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο συντάκτης αναφέρεται και στη σύλληψη του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη, κάνοντας λόγο για «αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή».(ΜΜΕ)

 

 

 ΄Ελλειμμα δημοκρατίας γιατί συνελήφθησαν οι δημοσιογράφοι της "αμαρτωλής, ελληνικής βιομηχανίας ενημέρωσης οι αξιότιμοι κύριοι Βαξεβάνης,Καρατζαφέρης,Αρβανίτης και Κατσίμη; Ω, Τζίζας, που θα ανέκραζε οργισμένος και ο γνήσιος Εγγλέζος σε ανάλογο ερώτημα.

Μα, αυτοί άλλο που δεν ήθελαν. Τζάμπα διαφήμιση τους κάνανε.Ούτε "τρίχα από τα μαλλιά" τους (και καλώς) δεν πείραξαν.

Το έλλειμα δημοκρατίας διαπιστώνεται αλλού κύριοι της Γκάρντιαν.Στη διαφθορά στη διαπλοκή στις δολοφονίες και τις βιαιότητες κατά των μεταναστών στις αποφάσις της δικαιοσύνης, στη δυνατότητα που έδωσαν οι δικαστές να είναι οι Νεο-Ναζί στη Βουλή.

Καραμπινάτο έλλειμμα δημοκρατίας και δικαιοσύνης!

 

 

                                                                        5-11-2012

 

"Καταγγελία τουρίστα:«Με λήστεψαν και με χτύπησαν αστυνομικοί»

Μια απίστευτη καταγγελία Νεοζηλανδού αναστατώνει την τοπική κοινωνία στην Κρήτη.

 

O νεαρός Joel Stirling ισχυρίζεται ότι όλα ξεκίνησαν ενώ έκανε διακοπές με δύο φίλους του και γνωρίστηκε με ένα ντόπιο, σε εστιατόριο της πόλης των Χανίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα ο 29χρονος καταγγέλλει ότι ήρθε αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τον έδεσαν με χειροπέδες, τον έσπρωξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι.

Συνεχίζει λέγοντας πως στο αστυνομικό τμήμα, τον κλώτσησαν στο έδαφος, τον έδειραν και του πήραν το πορτοφόλι, στο οποίο είχε μέσα 200 δολάρια.

"Γρήγορα εξελίχθηκε σε μία πολύ σοβαρή κατάσταση", αναφέρει στις δηλώσεις του. "Άρχισαν να μου ρίχνουν μπουνιές. Νομίζω ότι χτυπήθηκα στο πρόσωπο με ένα γκλομπ. Ήταν πολύ απειλητικοί. Έλεγαν συνέχεια "Κανείς δεν θα σε σώσει, δε θα φύγεις από εδώ ζωντανός". Δεν μου έλεγαν γιατί με συνέλαβαν ή τι είχα κάνει".

Όπως ισχυρίζεται, βρέθηκε μόνος σε ένα μικροσκοπικό κελί και κατάφερε με το κινητό του τηλέφωνο (που είχε κρύψει στο παντελόνι του) να επικοινωνήσει με τους γονείς του, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και με τη σειρά της ενημερώθηκε και η Interpol.

To δημοσίευμα καταλήγει με τον 29χρονο να προτρέπει τους συμπατριώτες του να είναι πολύ προσεκτικοί αν επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν θα πατήσει το πόδι του στη Κρήτη ποτέ ξανά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «The New Zealand Herald» που φιλοξενεί το δημοσίευμα έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, με περίπου 170 χιλιάδες φύλλα καθημερινά. (ΜΜΕ)

Καταγγελία τουρίστα:«Με λήστεψαν και με χτύπησαν αστυνομικοί»

 

Αλήτες σίγουρα είναι οι δράστες, αστυνομικοί όχι.΄Ο,τι και να έκανε ο εικονιζόμενος, σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογείται αυτή η βία.

Δένδια,αν δεν  διώξεις  ΟΛΟΥΣ τους Χρυσαυγίτες και το όποιο αληταριό από την ΕΛ.ΑΣ , αύριο  θα πληρώσεις εσύ τα σπασμένα. Αυτά δεν τα λέμε εμείς μόνο. Ρώτησε σοβαρούς αστυνομικούς, όχι "φουσκωτούς" και τσαμπουκάδες, που το παίζουν αστυνομικοί, και θα σου το πουν κι αυτοί. 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

Τσίπρας: "Εκλογές για να μιλήσει ο λαός"

 

 

                                                                4-11-2012

"Μίμης Ανδρουλάκης: Θα καταψηφίσω τα μέτρα

 

 

 

  2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

       OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

                                                         9-11-2012

 Πολλοί φίλοι (μέλη, επισκέπτες)  του HOMO-NATURALIS.GR αναδημοσιεύουν σε άλλα sites- blogs κείμενά μας ,που τα βρίσκουν των ενδιαφερόντων ή της αρεσκείας  τους και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό. Δεν είναι απλά μια ευγενική "χειρονομία". Είναι περισσότερο μια στάση-θέση προσφοράς  του συνειδητοποιημένου Πολίτη,για να γίνουν περισσότερο γνωστές οι απόψεις που πρεσβεύουμε στο δικό μας ιστότοπο, όπως τις έχουμε καθορίσει και ιεραρχήσει στην ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ και τις συμμερίζονται πολλοί συμπολίτες και συνάνθρωποι.

Θέλουμε,όμως,να διατυπώσουμε μια παράκληση. ΄Οσοι φίλοι αναδημοσιεύουν κείμενά μας, να  επιλέγουν το  nickname HOMO-NATURALIS στα σάιτ που γίνεται η αναδημοσίευση, διότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μεταφέρονται κειμενά μας σε άλλες ιστογωνιές με χρήστες που χρησιμοποιούν "αδόκιμα", κάποτε και προκλητικά ή αστεία  nicknames.(π.χ Κάποιος ανεβάζει κείμενά μας σε μπλογκ και αναγνωρίζεται εκεί ως...Bahalakias.Ενας άλλος ως ...TouKasidiariHkasida!).

Ευχαριστούμε τους φίλους για την κατανόηση. 

 

 _________________________________________________________________________________________________

                       "ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ PUBLIC ISSUE

Πέντε μονάδες κάτω Χρυσή Αυγή και Ν.Μιχαλολιάκος"(ΜΜΕ)

 

Πάλι δε "στέγνωσε το μελάνι" από τη δική μας δημοσκόπηση που ανεβάσαμε εδώ πριν λίγες ημέρες και έρχεται η  PUBLIC ISSUE να συμφωνήσει με αυτό ακριβώς που προέκυψε από τη δική μας έρευνα -δημοσκόπηση. ΄Ενα στοιχείο αυτής της έρευνας που το αναδείξαμε μάλιστα, ήταν η πτώση της Χρυσής Αυγής -Μιχαλολιάκου. Αυτό το γεγονός   ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όπως φάνηκε από τα μέιλ που πήραμε. "΄Ολες οι δημοσκοπήσεις",  μας γράφανε,"βλέπουν άνοδο της Χ.Α και μόνο εσείς πτώση; Πλάκα μας κάνετε;". (΄Οχι, δεν κάναμε πλάκα. Απλά, σεβόμαστε κάποιες δεοντολογίες, που δεν κάνουν άλλοι,ενώ θα έπρεπε).

Να σκεφτούμε, μάλιστα  πως στην τελευταία δημοσκόπηση  (από το ...πονηρό "ΠΟΝΤΙΚΙ", να μην ξεχνάμε) ,την έδιναν και...τρίτο κόμμα τη Χ.Α! (Καλά, με αυτο το πλευρό να κοιμούνται οι μπαγαπόντηδες). Αλλά, είπαμε πώς διεξάγονται στη χώρα μας οι δημοσκοπήσεις. Μην τα ξαναγράφουμε και γινόμαστε κουραστικοί.

Τουλάχιστον, άρχισαν να διαβάζουν  Homo-Naturalis.gr. και ενημερώνονται. Πάλι καλά.  Την επόμενη φορά που θα ξανακάνουμε έρευνα, θα τους το πούμε.  Ας περιμένουν ,για να μην εκτίθενται περισσότερο  με τα παραμύθια που σκαρφίζονται και δημοσιεύουν.

 

 

 

                                                       8-11-2012

 Σόιμπλε: Ούτε την άλλη εβδομάδα απόφαση για την Ελλάδα

Πολύ νωρίς να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δημιουργώντας φόβους για περαιτέρω καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης.

 

«Δεν έχουμε περάσει ακόμα τον κάβο με την Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε σε οικονομικό φόρουμ στο Αμβούργο.

«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πως μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση για την Ελλάδα, και μαζί με την Ελλάδα, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Θα είναι πολύ νωρίς», συμπλήρωσε.(ΜΜΕ)

                                 "Ουδέν κακόν αμιγές καλού"!

 

 __________________________________________________________________________________________________

 " H επινίκια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Σικάγο

303 ο Ομπάμα 206 ο Ρόμνεϊ

Με δεδομένα προκαταρκτικά αποτελέσματα και προβολές των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων λίγο πριν από τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) για τις προεδρικές εκλογές σε 49 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, στην οποία ανήκει η
πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανεκλέγεται στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ αποσπώντας 303 μεγάλους εκλέκτορες έναντι 206 του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ. Μόνον το αποτέλεσμα στη Φλόριντα παραμένει ακόμη άγνωστο.
 
Για να επανεκλεγεί, ο Ομπάμα χρειαζόταν να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του σώματος των εκλεκτόρων, ή τους 270 επί του συνόλου των 538.

  Στην πλειονότητα των πολιτειών ο νικητής αποσπά όλες τις εκλεκτορικές ψήφους με την εξαίρεση των πολιτειών Μέιν και Νεμπράσκα, όπου η κατανομή τους είναι αναλογική. 

Σε εθνικό επίπεδο, ο Ομπάμα κέρδισε τον αντίπαλό του με διαφορά 500.000 ως 600.000 ψήφους, ή λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδουν τα δίκτυα CBS και CNN. (ΜΜΕ)

 Με ελάχιστη διαφορά πήρε τη νίκη ο Ομπάμα. 500-600 χιλιάδες ψήφοι είναι ένα "τίποτα" για την Αμερική. Βέβαια,σημασία έχει πως ο "μαύρος" πρόεδρος κέρδισε άλλη μια θητεία στο "Λευκό οίκο".Κι εμάς, εκείνο που μας χαροποιεί και μας "φτιάχνει" δεν είναι τόσο η πολιτική του Ομπάμα (στην ουσία δε διαφέρουν  σε πολλά οι Δημοκρατικοί από τους Ρεπουμπλικανούς),όσο πως η πιο ξακουστή  χώρα του κόσμου έχει έναν ΜΑΥΡΟ πρόεδρο! Σύμβολο (έστω και τυπικό) της ισότητας, του ανθρωπισμού, της ανεμπόδιστης λειτουργίας της Φύσης και ράπισμα κατά του ρατσισμού, της μισαλοδοξίας  και της τροχοπέδησης της ζωή της Φύσης και των νόμων της.

Καλή θητεία,πρόεδρε!

 

 

 

 

                                                 7-11-2012

 

Κως:Κατηγορείται για αρπαγή της κόρης του - ''Μου προκαλούν αηδία οι δημοσιογράφοι"

Η ιστορία της εξαφάνισης της μικρής Ζαχαρένιας τον Αύγουστο του 2008 είχε απασχολήσει έντονα τη κοινή γνώμη, ενώ από τη πρώτη στιγμή για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας και του εξωτερικού...Κατηγορούμενος για την αρπαγή - πριν από τέσσερα χρόνια - της μόλις 3,5 ετών κόρης του, θα βρεθεί ένας κάτοικος του νηησιού, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τη προσεχή Πέμπτη.

 

Η επιμέλεια του κοριτσιού, είχε δοθεί στη μητέρα της. Στις 2 Αυγούστου του 2008, ο πατέρας, πήρε το παιδί και επί περίπου πέντε μήνες ζούσαν μαζί στο εξωτερικό. Τελικά παιδί και πατέρας εντοπίστηκαν στις 27 Δεκεμβρίου 2008 σε χώρα του εξωτερικού (στη Πολωνία σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», στη Γαλλία σύμφωνα με τον πατέρα).

«Η Ζαχαρένια είναι μόλις τριάμισι χρόνων. Την πήρε ο πατέρας της παραβιάζοντας τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια και εξαφανίσθηκε. Μετά την αρπαγή κάθε γέφυρα επικοινωνίας μου με το παιδί έχει κοπεί» είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Τα Νέα» η μητέρα του παιδιού δυόμιση μήνες μετά την εξαφάνιση.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, μετά τον εντοπισμό του παιδιού, ο πατέρας τον Ιανουάριο του 2009 με επιστολή του εξηγούσε τους λόγους που τον ανάγκασαν να πάρει το παιδί του στο εξωτερικό τονίζοντας πως «η δική του μάχη ήταν να γίνει καλύτερο το παιδί του»! Ο ίδιος επεσήμανε πως «καθ΄ όλη τη διάρκεια των πέντε μηνών που λείπαμε από την Ελλάδα, καθημερινά της υπενθύμιζα τη μητέρα της. Συνέχεια τη ρωτούσα αν την πεθύμησε και τόνιζα ότι, όποτε θελήσει, θα γυρίσουμε»

«Δεν μετανιώνω» 

''Δεν μετανιώνω λοιπόν. Αν δεν φεύγαμε, θα μου παραπονιόταν κάποια στιγμή στο μέλλον ότι δεν έκανα αρκετά για να τη βοηθήσω. Τουλάχιστον ξέρω πως έκανα ό,τι μπορούσα. Είδα το παιδί μου να χαμογελάει και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο. Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, σήμερα η Ζαχαρένια είναι σε καλύτερη μοίρα απ΄ ό,τι ήταν πριν από έξι μήνες. Και σίγουρα σε πολύ καλύτερη απ΄ ό,τι θα ήταν αν είχαμε μείνει στην Κω όλο αυτό το διάστημα...

Το ότι κλήθηκαν οι τηλεοράσεις να σκαλίσουν τα οικογενειακά μας προφανώς και με αηδιάζει, από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι τώρα δεν θα μπορεί κανείς να την πειράξει, αφού όλοι θα δείχνουν το καλύτερό τους πρόσωπο μπροστά στην κάμερα. Ίσως, επιτέλους, ασχοληθεί και η δικαιοσύνη με την ουσία του θέματος. Και ίσως από όλα αυτά να κερδίσουν κάποια παιδιά στο μέλλον. Τα παιδιά αυτά που δεν φταίνε σε τίποτα και που γίνονται βορά της κάθε τηλεδίκης ώστε να προβληθούν κάποιοι και να τα κονομήσουν κάποιοι άλλοι''.(ΜΜΕ)

 

 Πικρή, πικρότατη  είναι αυτή η "ιστορία" στην Ελλάδα με τις δικαστικές αποφάσεις,που  αναθέτουν σε ένα διαζύγιο την επιμέλεια του παιδιού κατά κανόνα στη μητέρα. Δικαστίνες κυρίως , καλούνται να αποφασίσουν μέσα σε λίγα λεπτά για μια τόσο σοβαρή υπόθεση,όπως είναι  η ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού σε ένα γονέα .  Με ελαφρά τη καρδία και επειδή αντιλαμβάνονται το όλον θέμα περισσότερο, ως μια παράμετρο (κι αυτό) της υποβούσκουσας  αρχέγονης αντιπαλότητας των δύο φύλων , κρίνουν πως, ως...γυναίκες, πρέπει να υπερασπιστούν το φύλο τους και να δείξουν αλληλεγγύη,οπότε  αναθέτουν την επιμέλεια του  παιδιού στη μαμά-γυναίκα.  Υποσυνείδητα,δηλαδή,αυτές οι δικαστίνες μεταφέρουν εαυτές  στη θέση της μητέρας και  λειτουργούν όπως θα ήθελαν  κι αυτές να έκανε ο δικαστής για το δικό τους παιδί.

 

Στις 100 τέτοιες αποφάσεις στην Ελλάδα, μας  διαβεβαιώνει δικηγόρος που ασχολήθηκε με εκατοντάδες τέτοιες υποθέσεις, τουλάχιστον οι μισές είναι άδικες, παράλογες-αντιφατικές και σε πολλές περιπτώσεις εγκληματικές για το ίδιο το παιδί. Aν και οι δυο γονείς διαθέτουν τα εχέγγυα εκείνα που απαιτούνται για την ανατροφή ενός παιδιού, γατί το δικαστήριο στερεί την επιμέλεια από τον έναν και συνήθως αυτός είναι ο πατέρας, επειδή  η παρωχημένη κοινωνική αντίληψη ήθελε,τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, τον πατέρα θεατή στα δρώμενα της ανατροφής του παιδού; Μόνο σε περιπτώσεις  φανερής ανικανότητας ενός εκ των γονέων να επωμιστεί το βάρος της επιμέλειας του παιδιού ,πρέπει η δικαστική απόφαση να την αναθέτει στον ικανό. Αλλιώς,όπως συυνέβαινε και μέχρι την έκδοση του διαζυγίουν, η άσκηση της επιμέλειας να ανήκει εξ ολοκλήρου και στους δύο,όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.   

 

 "Βογγούν" πατεράδες που με μια δίκη στο "πόδι" και επειδή έτσι αποφάσισε μια δικαστίνα, του αποσπούν το παιδί από την αγκαλιά και κάνουν τη ζωή του ,αλλά και τη ζωή του παιδιού πολλές φορές, συντρίμια και κόλαση. Το  ψυχολογικό κόστος (ένταση,αγωνία, πόνος σε καθημερινή βάση) είναι απερίγραπτα σ΄αυτές τις περιπτώσεις. Αλλά και το οικονομικό βάρος αποβαίνει δυσβάστακτο, όταν  ξαφνικά κάποιος θα  πρέπει να επωμιστεί και  ένα   επιπλέον μηνιαίο έξοδο,όπως  είναι (πάλι απο το δικαστήριο καθορισμένο) το ύψος μιας διατροφής.Πολλοί στερούνται ακόμα και τα βασικά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σ΄αυτό το επιπρόσθετο οικονομικό βάρος, αλλιώς κινδυνεύουν να μη βλέπουν το παδί τους ούτε και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο όπως ορίζουν συνήθως στις αποφάσεις τους  τα δικαστήρια του... Ελλαδιστάν.

 

Ιδιαίτερο σοβαρό είναι το πρόβλημα σε αποφάσεις ανάθεσης επιμέλειας σε αλλοδαπές μητέρες (κυρίως από τις πρώην "ανατολικές" χώρες), οι οποίες  και χωρίς δικαστικές αποφάσεις απαγάγουν στην κυριολεξία τα παιδιά τους (παρατηρείται "βιομηχανία" τέτοιων απαγωγών παιδιών από μητέρες τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας), εγκαθίστανται στην πατρίδα τους ,αναγκάζοντας το παιδί να ζει ακόμα και σε άθλιες συνθήκες περιβάλλοντος και  το πετάνε  σε ένα σχολειό της "γειτονιάς" να τα βγάλει πέρα μόνο του ,όταν το άμοιρο ούτε τη γλώσσα δε γνωρίζει καλά-καλά.  Στη συνέχεια, κερδίζουν εύκολα στα δικαστήρια των χωρών τους αποφάσεις ανάθεσης  της επιμέλειας σε εκείνες , βγάζουν και μια γερή διατροφή από τον "Ελληνα" και άσε τον  "αγαθιάρη"  να προσπαθεί να ξυπνήσει από τον εφιάλτη,να μαζέψει τα συντρίμια του και να καταλάβει πώς ήρθαν  τα πάνω κάτω σε μια στιγμή. Οπότε πλέον  αντιλαμβάνεται πως ,αν θέλει να βλέπει το παιδί του, έστω και μια φορά το εξάμηνο, θα πρέπει πρώτα απ΄όλα  να καταβάλει  την διατροφή για τα επόμενα δέκα-δεκαπέντε χρόνια στην "απαγωγέα", η οποία δε χρειάζεται πλέον να εργάζεται στη χώρα της, αφού κάθε μήνα φτάνει εκεί το έμβασμα από την Ελλάδα ανελλιπώς και παχυλό.

 

Μιλάμε για ένα δράμα, δηλαδή, που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες γονείς-πατέρες στην Ελλάδα,αλλά και τα παιδιά τους που βρίσκονται πεταμένα μακριά, σχεδόν φυλακισμένα από τέτοιες αισχρές δικαστικές αποφάσεις. Οι ελληνικές αρχές και  οι πρεσβείες-προξενεία μας στις  χώρες αυτές, αδιαφορούν παντελώς για τέτοια ζητήματα και  στέλνουν κατ'ευθείαν στο καλάθι των αχρήστων αιτήσεις,αναφορές και υπομνήματα των ανθρώπων που ζητούν απεγνωσμένα συμπαράσταση  στην τραγωδία στην τραγωδία τους.(Παλιότερα είχαμε δημοσιεύσε  εδώ τέτοιες καταγγελίες-φωνές απόγνωσης) .

 

 Δυστυχώς, είναι πολύ πιθανό  στο μέλλον να δούμε και τα " χειρότερα" να συμβαίνουν , αφού, όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιες παρανοϊκές καταστάσεις, νιώθουν να πνίγονται,  ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις τους.

 

 

 

                                                                        5-11-2012

''Κοιτάζοντας στον καθρέφτη ο Έλληνας σήμερα δε βλέπει τίποτα το επιθυμητό. Δεν μας φταίνε οι ξένοι για την κατάντια μας'' λέει μεταξύ άλλων η διευθύντρια...

Γραπτή δήλωση σχετικά με το περιστατικό της αποβολής μαθήτριας του 2ου Λυκείου Πύργου, διένειμε χθες στον Τύπο η διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Καββαδά. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Δεν είχα σκοπό να απευθυνθώ μέσω του τύπου στην κοινή γνώμη. Όμως η έκταση που λαμβάνει το συγκεκριμένο περιστατικό με αναγκάζει να το κάνω. Δε θα σταθώ στη συμπεριφορά της μαθήτριας του σχολείου. Το νεαρό της ηλικίας της δικαιολογεί εν μέρει την επιθυμία της να τύχει δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που κατά τον Andy Warhol αντιστοιχούν σε κάθε άνθρωπο.

Θέλω όμως να εκφράσω τον προβληματισμό μου για τους υπόλοιπους που μένοντας στην πρώτη εύπεπτη ανάγνωση δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν κομματικά ή να πουλήσουν παραπάνω φύλλα κιτρινίζοντας και εμμένοντας στο δρόμο που έφερε την Ελλάδα έως εδώ που είναι σήμερα.

Κοιτάζοντας στον καθρέφτη ο Έλληνας σήμερα δε βλέπει τίποτα το επιθυμητό. Δεν μας φταίνε οι ξένοι για την κατάντια μας. Εμείς μόνοι μας κατεβήκαμε όλα τα σκαλιά και βρεθήκαμε εδώ που είμαστε. Ποιες αρετές πρεσβεύουμε; Την αλήθεια, την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα, τη φιλοτιμία; Μάλλον την ευκολία, το χάιδεμα των αυτιών, τον ωχαδερφισμό, την απάθεια.

Ο παιδαγωγός λοιπόν που πρέπει να βρίσκεται; Ποια παραδείγματα να δίνει με τη συμπεριφορά και τη στάση του; Έχουν λοιπόν όλα τελειώσει ή υπάρχει ακόμα ελπίδα;»(MME)

 

  Στα 30 χρόνια "διακονίας" στη δημόσια εκπαίδευση, διαπίστωσα τούτο: Ο ΄Ελληνας δάσκαλος  και των τριών βαθμίδων είναι  δυστυχώς "μικρός" και "λίγος". Αν κάποιον κλάδο είχε περισσότερο ανάγκη η ελληνική κοινωνία, μεταπολεμικά τουλάχιστον, ήταν αυτός των εκπαιδευτικών. Δεν είχε η χώρα την τύχη, όμως, να την υπηρετήσουν οι καλύτεροι παιδαγωγοί.  Κι αυτό, δεν είναι διαπίστωση μόνο, όσων ασχολούνται με την ελληνική παιδεία. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία το γνωρίζει.


Γι΄αυτό ,αποτελεί ευχάριστη έκπληξη το κείμενο της Ελένης Καββαδά, Δ/ντριας σε Λύκειο του Πύργου. Πάντα, βέβαια, στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση υπήρχαν κάποιοι καταπληκτικοί άνθρωποι που σήκωναν στους ώμους τους το βάρος της ευθύνης και της αποστολής  ενός εκπαιδευτικού και  διέσωζαν στο "νήμα" το κύρος και την αξιοπρέπεια  του ελληνικού σχολείου-παν/μίου. Ωραίοι άνθρωποι,αλλά... "μετρημένοι στα δάχτυλα"!. Μια  τέτοια "δασκάλα"  είναι η Ελένη Καββαδά. Τα είπε όλα στην απολύλογη δήλωσή της που πέρα από το ουσιαστικό και πολιτικό περιεχόμενό της, είναι και ως γραπτό ένα δροσερό και γλαφυρό κείμενο.  Δε θα το σχολιάσουμε, για να μη  χαλάσουμε τη μαγεία του.΄Αλλωστε, "λάμπει" από μόνο του  σαν διαμαντάκι και δε χρειάζεται κανενός είδους υποστήριξη.


Θα παραθέσουμε  μόνο ένα δικό μας σχολιασμό στο  Homo-Naturalis.gr σε ανάλογη αντίδραση μαθητών στην παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων (21-2-2012).


 

                              Η ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΜΙΑΣ...ΜΟΥΤΖΑΣ


 
                                                                               23.02.12
         
(Το θέμα ανέβηκε στην  ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVOMDAS ("DROMENA" EDO KE PARAPERA"στις 23-2-2012)               

 

 
                                             "Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012
                                         Παρέλαση με μούτζες στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα έγινε τη Δευτέρα 21 Φεβ 2012 παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης. Καλό είναι να σημειώσουμε πως:
1) ΔΕΝ παραβρέθηκαν βουλευτές (που παλαιότερα διψούσαν για προβολή), υπουργοί, αλλά ούτε και ο Κάρολος Παπούλιας, που πάντα πήγαινε.
2) Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, προφανώς για να μην  εξστασιαστεί το πλήθος από τις εκδηλώσεις αγάπης προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της λαοπρόβλητης εξουσίας, δεν επετράπη η παρουσία κόσμου, παρά μόνο
το απέραντο κενό.
3) Η πλειοψηφία των μαθητών απέστρεψαν το βλέμμα τους από τους επίσημους, οι οποίοι εισέπραξαν μάλιστα και πολλές μούτζες από τους μαθητές.
4) 17 ολόκληρες διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν επιστρατευτεί για το φόβο των παραπάνω εκδηλώσεων αγάπης του πλήθους.

Αντε, και σ' ανώτερα!! (ΜΜΕ)

 

 30 χρόνια στην εκπαίδευση είναι αρκετά, για να μπορεί κανείς να γνωρίζει καλά την ψυχοσύνθεση , τις “πεποιθήσεις” και τις  συμπεριφορές  των μαθητών-εφήβων-μετεφήβων που είναι σχεδόν στερεότυπα επαναλαμβανόμενες και ...επέκεινα χρόνου (διαχρονικές!), όσο καιρό, τουλάχιστον, κάθονται στα θρανία (αναφερόμαστε περισσότερο στους μαθητές-Λυκείου και τους φοιτητές). Με αφορμή λοιπόν τις μούτζες των μαθητών  στην... εξέδρα των επισήμων, να επιχειρήσουμε μια συνοπτική κατα-περι-γραφή  του ψυχισμού και της “αντίληψης” των μαθητών και των τρόπων που εκφράζονται. Να θυμίσουμε πως  οι μαθητές σ΄αυτή την ηλικία δεν έχουν μορφώσει σταθερή  “ιδεολογία”. Είναι “οπαδοί”, ευκαιριακοί τις περισσότερες φορές, επειδή ακόμα διαπλάθονται, “μορφώνονται”, εκ-παιδεύονται. Το ανώριμο της ηλικίας, αλλά και ο καταιγισμός των ερεθισμάτων που δέχονται από οικογένεια, σχολείο, παρέες-λοιπό εξωτερικό περίγυρο, ΜΜΕ, “πλήττουν” με μεγαλύτερη ένταση τους ανθρώπους αυτών των ηλικιών. Δοθέντος,μάλιστα, πως δε διαθέτουν επαρκή "εξοπλισμό άμυνας" (λογική αντίδραση), συνήθως λειτουργούν-απαντούν σε αυτά τα ερεθίσματα με μπόλικο συναισθηματισμό και φυσικά με περίεργη-ακατανόητη για πολλούς (ειδικά τους γονιούς), ακρισία.

 Σ΄αυτή την ερμηνεία μέσα είναι ενταγμένες και εξηγήσιμες  οι μούτζες των νεαρών στην παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων (21-2-2012). Η κατατρύχουσα τη χώρα οικονομική κρίση αποτελεί μείζον  ερέθισμα αρνητικής συναισθηματικής έκφρασης-έξαρσης σε όλους τους ΄Ελληνες, αλλά είναι ιδιαίτερα αισθητή και μη ελέγξιμη ειδικά στις νεαρές ηλικίες. Οι επιπτώσεις που υφίστανται από αυτή την κρίση,  γίνονται περισσότερο αντιληπτές από άτομα της εφηβείας και μετεφηβείας ,επειδή ακριβώς είναι άμεσα ορατές και καμιά φορά καταλυτικές για τη ζωή τους, που “ξεκινά τώρα”. Δεν είναι λίγο πράγμα να έχεις (να σου έχουν επιβάλει) μια “στρωμένη” αντίληψη για τη ζωή και ξαφνικά να σε ξεβολεύουν,να σε πετάνε πακέτο στα ...αζήτητα και να σου λένε πως τώρα πια δε θα πορευτείς έτσι, αλλά αλλιώς. Για παράδειγμα,επί συναπτά μεταπολεμικά χρόνια ,η δεσπόζουσα-κυρίαρχη νοοτροπία του ΄Ελληνα γονιού  ήταν τούτη: “Μάθε, παιδί μου, γράμματα”. Σκίσου να μπεις σε μια σχολή, να πάρεις (“κουτσά- στραβά”) ένα χαρτί, να βολευτείς (η να σε βολέψουμε) κάπου, ή ακόμα, έτσι και βγάλεις καμιά “καλή” σχολή (ιατρική, πολυτεχνείο)  να τα “κονομάς τρελά” κιόλας.

Ξαφνικά, λοιπόν, ένα πρωί, αυτά τα γαλουχημένα με τέτοια αντίληψη-πεποίθηση παιδιά, ξυπνούν απότομα και μέσα στο άγουρο ξύπνημα, ακούνε μοιρολόγια, θρήνους, κοπετούς, (“θέλτε να ακούστε κλάηματα”). ΄Ενας πανικός,  η... έξοδος του Μεσολογγίου. Εκεί, παθαίνει ταράκουλο το παιδί,που έχει ανάγκη σ΄αυτή την ηλκία από πολλά ,αλλά ,ειδικά,  από προστασία,ασφάλεια και σταθερότητα. Με την οικονομική κρίση τα πάντα έχουν τεθεί πια σε επικίνδυνη αστάθεια, αβεβαιότητα. Η σφοδρή θυμική αντίδραση, επομένως,είναι αυτονόητη, αναμενόμενη και  συναρτημένη με αυτήν ακριβώς την αίσθηση της απώλειας του "εδάφους", της ανασφάλειας, του χάους και της αβύσσου που έρχονται. Κι επειδή, όπως είπαμε,  τα άτομα αυτά δεν είναι σε θέση ηλικιακά ( εδώ δεν είναι ούτε οι μεγάλοι πολλές φορές) να σταθμίσουν τα πράγματα, δεν έχουν τη λογική δυναμική να αναζητήσουν τις πραγματικές αιτίες των γεγονότων και των φαινομένων,να ασκήσουν την αρετή της αυτογνωσίας ,να αποδώσουν-καταμερίσουν ευθύνες, εύκολα ενστερνίζονται την “τρέχουσα” ΄και συνήθως απλοϊκή αντίληψη  της ερμηνείας -ανάλυσης (αίτια, αφορμές, συνέπειες) των γεγονότων. ΄Ετσι,  στη συγκεκριμένη  συγκυρία, στη δεινή οικονομική κρίση, ο πραγματικός φταίχτης,  ο αποδιοπομπαίος τράγος, είναι ο... Γερμανός, ο "πολιτικός", ο τοπικός “άρχοντας”, ο “ άλλος”  γενικώς και αορίστως (στον “άλλο” δε συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς, ο καταδικός ή ο δικός τους άνθρωπος).  Εύκολα τώρα αυτή η  ψευδής -επιφανειακή ερμηνεία,  τροφοδοτεί τον ψυχισμό τους με σφοδρά κύματα αγανάκτησης, οργής, μίσους, περιφρόνησης, αηδίας για τους υπαίτιους, με όλα  εκείνα τα αρνητικά συν-αισθήματα, που είναι επιγεννήματα  τέτοιων ψυχικών φορτίσεων.

 Οι μούτζες των μαθητών,λοιπόν, ήταν μια εντελώς θυμική, ασυνείδητα κατευθυνόμενη, εκτονωτική ενέργεια που ούτε για “κρέμασαμα” των δραστών είναι, ούτε και για έπαινο-επιβράβευση. Ο λόγος ένας: Από τη  μια,  να μη μαθαίνουν οι άνθρωποι απ΄αυτή την ηλικία  να αποδέχονται   την εύκολη, συνήθως ελεγχόμενη ερμηνεία  των γεγονότων και από την άλλη, να εθίζονται να μην εκτονώνουν τη φόρτισή τους, πάλι με “εύκολο” τρόπο και ειδικά σε στόχους που δεν είναι εκατό τοις εκατό σίγουρο πως εκείνοι   ευθύνονται για τη σημερινή τους δυστυχία  και μάλιστα περισσότερο από τους ...γονείς τους.


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  3.  ETSI "TA VLEPOUN" ALLI

 

 

                                        8-11-2012

 

 Me to pou anevasame to parakato kimeno  " Η ιστορία των  Greeklish" den prolavename na metrame apo apostolis Ellinares vrisidi kai  mathimata...  ethnikis paradosis ke iperifanias, ethnikistikis istorias,patridognosias  anakata me sinomosiologies ke apiles gia tin epikimeni katastrofi tis xoras pou  katefthinete ke tektenete apo sigekrimena anthellinika kentra.

 

H apantisi mas stous afionismenus aftous  talibam tis  katharotitas tis ellinikis glossas ine i parakato ...aniparkti, opos tha diavasate, dilosi  Χένρι Κίσινγκερ(!!) me tin ipenthimisi pos afti i xora se tetia hondroidi psemata stirixe  to mitho tou periousiou laou tis. Afta plironume simera.

 

 

 

 

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ανθελληνική δήλωση του Χένρι Κίσινγκερ – Το χρονικό ενός μύθου

 

Η ανθελληνική δήλωση του Χένρι Κίσινγκερ – Το χρονικό ενός μύθου

Antique_lenseandbookΤον Φεβρουάριο του 1997, το μηνιαίο περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη (η οποία δεν είχε ακόμη αρχίσει τη στενή συνεργασία της με το ΚΚΕ) δημοσίευσε ένα απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ από τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον», που (υποτίθεται ότι) είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994:

 

 

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ως πηγή του δημοσιεύματος υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97. Τον μύθο (διότι για μύθο πρόκειται) τον κατάπιαν αμάσητο πολλά έντυπα, δημοσιογράφοι, σχολιαστές, πολιτικοί αναλυτές.

Ο Κίσινγκερ δεν άργησε να πληροφορηθεί, από συνεργάτη του περιοδικού «Πολιτικά Θέματα», ότι κυκλοφορούσε πλαστή δήλωσή του. Η διάψευσή του δημοσιεύτηκε στα «Πολιτικά Θέματα» (13.6.97): «Το απόσπασμα για το οποίο με πληροφορήσατε είναι ψευδές. Κάθε λέξη σ' αυτό είναι ένα ψεύδος και το νόημά του είναι επίσης ψευδές». Ωστόσο, η διάψευση αγνοήθηκε (σ.σ.: ή δεν έγινε αντιληπτή) και ο μύθος συνέχισε να αναμεταδίδεται. Επιπλέον, όταν ζητήθηκε από την Λιάνα Κανέλλη να παρουσιάσει την πηγή της, εκείνη ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας έχει γίνει άφαντο από τα γραφεία της εφημερίδας και από την ηλεκτρονική της έκδοση! Ειρήσθω εν παρόδω, η Κανέλλη έκτοτε δεν φάνηκε διατεθειμένη να υποστηρίξει το δημοσίευμά της.

Λίγο αργότερα, η είδηση για τη δήλωση Κίσινγκερ έφτασε στον Γιάννη Μαρίνο, που τότε ήταν εκδότης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», όπου διατηρούσε τη στήλη «Αντιοικονομικά», που διαβαζόταν πολύ (την υπέγραφε ως «Κριτόβουλος»). Ένας αναγνώστης της στήλης, του απέστειλε φωτοτυπία από την μηνιαία εφημερίδα «Δικαίωμα» (Μάρτιος 1997). Ο Γιάννης Μαρίνος πείσθηκε ότι η επιστολή είναι γνήσια και τη δημοσίευσε στη στήλη του. Αμέσως τη σχολίασε ο Χρήστος Γιανναράς στην «Καθημερινή», ο οποίος στη συνέχεια πέρασε γενεές δεκατέσσερις όποιον αμφισβητούσε τη γνησιότητά της. Με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ήρθε στο φως και η προηγούμενη διάψευση Κίσινγκερ στα «Πολιτικά Θέματα». Τελικά, μπροστά στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Γιάννης Μαρίνος αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα. Έγραψε στον Κίσινγκερ, ο οποίος του απάντησε ότι πρόκειται για μύθο (φωτοτυπία εδώ). Το κείμενο της διάψευσης έχει ως εξής:

«Dear Mr. Marinos

Thank you for your letter. As to the quote, there was no award ceremony, there was no speech and the alleged quote is entirely untrue. The whole thing is pure invention, and I expect you to correct it.
Since you are the first to tell me where the quote came from, I have only today had the opportunity to correct it in the Turkish Daily News and I have done so.

Sincerely yours,
Henry A. Kissinger»

Και η μετάφραση:
«Αγαπητέ κύριε Μαρίνο,

Ευχαριστώ για την επιστολή σας. Όσον αφορά το απόσπασμα, ούτε τελετή βραβεύσεώς μου υπήρξε, ούτε ομιλία μου και το προβαλλόμενο απόσπασμα είναι εξολοκλήρου αναληθές. Η όλη ιστορία είναι καθαρό εφεύρημα και αναμένω ότι θα προβείτε σε διόρθωση.
Καθώς είσθε ο πρώτος που με πληροφορεί από πού προήλθε το δημοσιευθέν απόσπασμα, μόλις σήμερα είχα την ευκαιρία να προβώ σε διόρθωση προς την «Turkish Daily News» και αυτό έπραξα.

Ειλικρινά δικός σας,
Χένρι Α. Κίσινγκερ»

Βέβαια, η διάψευση θα έπρεπε να περιττεύει. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του, καταλαβαίνει ότι είναι απολύτως αδύνατο ένας παμπόνηρος διπλωμάτης σαν τον Κίσινγκερ να ξεστομίσει τόσο ωμά λόγια. Ακόμα κι αν τα πίστευε αυτά, ποτέ δεν θα τα έλεγε –ή, αν τα έλεγε, θα τα γαρνίριζε με πολυπολιτισμικές και ανθρωπιστικές σάλτσες.

Στην συνέχεια, ο Γιάννης Μαρίνος, παρακάλεσε τον δημοσιογράφο Άλκη Κούρκουλα, ανταποκριτή ελληνικών εφημερίδων στην Κωνσταντινούπολη, να ψάξει στα αρχεία της «Turkish Daily News». Ο Άλκης Κούρκουλας βρήκε το φύλλο της 17.2.1997 (το οποίο η Λιάνα Κανέλλη είχε ισχυρισθεί ότι χάθηκε μυστηριωδώς) και σ' αυτό δεν υπάρχει καμιά δήλωση Κίσινγκερ, όπως άλλωστε και σε άλλα φύλλα της εφημερίδας τα οποία έψαξε.

Θα μπορούσε να προσπεράσει κανείς τη διάψευση του Κίσινγκερ, λέγοντας ότι ο πονηρός διπλωμάτης είπε ψέματα. Όμως, να είπε τάχα ψέματα και ο Έλληνας ανταποκριτής, που δεν βρήκε καμιά δήλωση στο επίμαχο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας; Ή μήπως οι δαιμόνιοι Τούρκοι τύπωσαν πλαστό φύλλο της 17.2.97 ειδικά για να το δει ο «γκιαούρης» ανταποκριτής; Απείρως πιθανότερο είναι να ψεύδεται το ρεπορτάζ της Λιάνας Κανέλλη.

Επιπλέον, ο Γιάννης Μαρίνος συνέχισε στην εντός Ελλάδος διερεύνηση του πώς προέκυψε αυτό το δημοσίευμα. Έτσι όπως ήταν επόμενο αναζητήθηκε η ταυτότητα της μηνιαίας εφημερίδας «Δικαίωμα», η οποία όπως προέκυψε εκδίδεται στην Κομοτηνή από τον εκεί εδρεύοντα Σύλλογο Ιμβρίων, Τενεδίων, Κωνσταντινουπολιτών και Ανατολικών Θρακών. Μετά από πολυήμερες άκαρπες προσπάθειες επετεύχθη επικοινωνία με την πρόεδρο της εφημερίδας, Σούλα Χρυσοστόμου, η οποία -άλλη έκπληξη- πληροφορεί ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας της δεν το πήρε από την τουρκική «Turkish Daily News», όπως προέκυπτε από τη διατύπωση του κειμένου, αλλά το αναδημοσίευσε από την ημερήσια εφημερίδα της Κομοτηνής «Χρόνος». Ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, Σταύρος Φανφάνης, όταν τον ανακάλυψε στο τηλέφωνο ο Γιάννης Μαρίνος, τον πληροφόρησε ότι κι εκείνος το αναδημοσίευσε από ένα περιοδικό, που όμως δεν θυμόταν ποιο ήταν. Εδώ ήταν αναπόφευκτο να σταματήσει η έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει τη διάψευση του Χένρι Κίσινγκερ, ότι ουδεμία έχει σχέση με τη δήθεν ομιλία του με το προφανώς κατασκευασμένο περιεχόμενο της. Εκτός αν τα έντυπα της Κομοτηνής, που το έφεραν στη δημοσιότητα, μπορέσουν να επικαλεσθούν αξιόπιστα τεκμήρια γνησιότητας.

 

 Ο μύθος περιπλέκεται

Όπως αποκάλυψε ο «Ιός της Ελευθεροτυπίας», η πρώτη αναφορά για υποτιθέμενη δήλωση Κίσινγκερ δεν έγινε από την Λιάνα Κανέλλη το 1997 (για δήλωση του 1994) αλλά από τον δικηγόρο Θ. Σταυρόπουλο σε άρθρο του στις 26.1.1987 στην «Ελευθεροτυπία», η οποία είχε περάσει απαρατήρητη. Επιχειρηματολογώντας υπέρ της ανάγκης να ξαναρχίσει η διδασκαλία των αρχαίων στο γυμνάσιο, ο Θ. Σταυρόπουλος πρόταξε ως μότο στο άρθρο του μια συντομότερη, αλλά σαφώς ιδίου κλίματος δήλωση του Χένρι Κίσινγκερ, η οποία, κατ' αυτόν, είχε ειπωθεί το 1973, αμέσως μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, η δήθεν δήλωση είναι: «Τους Έλληνες δεν μπορούμε να τους δαμάσουμε. Είναι μη κυβερνήσιμοι (ingouvernables). Πρέπει να τους χτυπήσουμε στις πολιτικές τους βάσεις» Henry Kissinger (Νοέμβριος 1973). Να προσεχτεί εδώ ότι δίνεται σε παρένθεση μια γαλλική λέξη (ingouvernables) και ότι το «πολιτικές» μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος αντί για «πολιτισμικές».

Το κακό τριτώνει, όταν π. Γεώργιος Μεταλληνός, προσκαλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή το 2003, δήλωσε ότι όχι μόνο υπάρχει η δήλωση Κίσινγκερ, αλλά και την άκουσε ο ίδιος με τ' αυτιά του (αυτήκοος, που λέμε). Τον Σεπτέμβριο του 1974, διηγείται, άκουσε τον Παύλο Μπακογιάννη στην ελληνική του εκπομπή από το Μόναχο (όχι τη Ντόιτσε Βέλε) να αναφέρει ότι ο Κίσινγκερ την προηγούμενη μέρα είχε πει αυτά κι αυτά στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης (σ.σ.: Ίσως να με απατά και η μνήμη μου, αλλά ο π. Μεταλληνός σε άλλη συνέντευξη, πιο πρόσφατη, δήλωσε ότι ήταν παρών στο ακροατήριο του Κίσινγκερ όταν εκστόμισε αυτή τη δήλωση). Η μαρτυρία του όμως, όπως και να έχει, μάλλον αποδυναμώνει την αληθοφάνεια του μύθου. Διότι όταν ο ένας λέει 1973, ο άλλος 1974 και ο άλλος 1994, το συμπέρασμα είναι ή ότι ο Κίσινγκερ έβγαινε συνέχεια και έκανε άγαρμπες δηλώσεις (και καλά, το τρις εξαμαρτείν;) ή ότι και η πιο καλοπροαίρετη μνήμη ξεγελιέται –αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι, δεν μπορούν να θεωρηθούν καλοπροαίρετοι.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι ο π. Μεταλληνός δεν είναι ο μοναδικός που δηλώνει αυτήκοος μάρτυρας. Υπάρχουν και άλλοι που ισχυρίζονται ότι άκουσαν τη δήλωση απ' το ραδιόφωνο. Κοινό σημείο όλων; Κανένας δεν άκουσε με τ' αφτιά του τον Κίσινγκερ να κάνει την περιβόητη δήλωση. Όλοι την άκουσαν μέσω κάποιου/ας εκφωνητή/ήτριας κάποιων ραδιοφωνικών εκπομπών. Κι όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι δηλώνουν διαφορετική ημερομηνία ακρόασης.

Το «τελειωτικό(;) χτύπημα» έρχεται από την διαδικτυακή κοινότητα του περιοδικού «Ρεσάλτο», όταν ο ιδιοκτήτης του (Θύμιος Παπανικολάου) δημοσιεύει (με το ψευδώνυμο «Ροβεσπιέρος») το πρωτότυπο κείμενο της δήλωσης Κίσινγκερ στην αγγλική γλώσσα, το οποίο «ανακάλυψε ένας φίλος» του «ψάχνοντας τα παλιά αρχεία του»:

«The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East».

Το πρώτο ερώτημα βέβαια που προκύπτει εδώ, γιατί ο (ανώνυμος) φίλος του Θύμιου Παπανικολάου καθυστέρησε για πάνω από τρεις δεκαετίες να «ψάξει τα αρχεία του», αφήνοντας τον Κίσινγκερ να βυσσοδομεί τόσα χρόνια. Το δεύτερο είναι, γιατί δεν παρουσιάζει και ένα αντίγραφο του αρχείου του (φωτοτυπία). Από αρκετούς, δεν περνά απαρατήρητο βέβαια, πως το «πρωτότυπο» μοιάζει να είναι μια ακριβής μετάφραση του «μεταφρασμένου» ελληνικού κειμένου.

 

 Καταλήγοντας...

Μολονότι ο Χένρι Κίσινγκερ σε συνέντευξη του, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Harvard International Journal of Press Politics» («To Βήμα», 21.9.97), παραδέχεται ότι μπορεί να έχει πει ως υπουργός Εξωτερικών ψέματα, πράγμα που, όπως λέει, δεν τον ενοχλεί, και μολονότι στο Βιβλίο του «Διπλωματία» (ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Λιβάνη) διατυπώνει γενικότερες απόψεις, που δεν απέχουν και πολύ από τις προκύπτουσες από το επίμαχο κείμενο αντιλήψεις του, το περιεχόμενο και η κατηγορηματικότητα της διάψευσης του Αμερικανού πολιτικού δεν επιτρέπουν καμιά αμφιβολία για την ειλικρίνεια του. Και πρέπει να συμπεράνουμε ότι το υποτιθέμενο απόσπασμα της ομιλίας του είναι κατασκευασμένο, ποιος ξέρει από ποιους και για ποιο λόγο.

 

 

 

 

 

Η ιστορία των Greeklish

Τι είναι τα greeklish;

Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά ή Φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα...γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο.

Τα greeklish χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όταν Έλληνες επικοινωνούν μέσω email, Internet Relay Chat ή instant messaging. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μηνύματα τύπουSMS, καθώς και μεταξύ Ελλήνων που ζουν καιρό σε αγγλόφωνες χώρες.

Στο παρελθόν ήταν δύσκολη η αναγνώριση των ελληνικών χαρακτήρων από υπολογιστές, γιατί δεν παρείχαν ανάλογη υποστήριξη όλα τα υπολογιστικά συστήματα.

Για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι Έλληνες χρήστες, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του Internet, τα αγγλικά, ή να πλάσουν μια δική τους γλώσσα. Αυτό το δεύτερο έκαναν όσοι άρχισαν να γράφουν με τα greeklish.

Η ιστορία των greeklish

Τα greeklish δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που γεννήθηκε στο διαδίκτυο. Αντίθετα είναι μια πρακτική που εμφανίστηκε σε διάφορους τόπους και εποχές και εφαρμόστηκε από διάφορες ελληνικές κοινότητες με διαφορετικούς τρόπους.

Μια ιδέα για την προϊστορία της γραφής αυτής μας δίνει το παρακάτω απόσπασμα από κείμενο του Κώστα Καρθαίου το 1934:

«Υπάρχουν κείμενα της βυζαντινής εποχής γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες.Επίσης, στην Κρήτη και στην Κύπρο κατά τον Μεσαίωνα τα λαϊκά τραγούδια γράφονταν με λατινικούς χαρακτήρες. Αργότερα, από το 1800, πολλά ελληνικά βιβλία τυπώθηκαν στη Σμύρνημε λατινικούς χαρακτήρες. (...)

Εξάλλου στη Σμύρνη έγινε απόπειρα να κυκλοφορήσει ελληνική εφημερίδα γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Οι Λεβαντίνοι της Σμύρνης, που μιλούσαν όλοι ελληνικά αλλά δυσκολεύονταν να μάθουν την κατ' αυτούς απελπιστική ορθογραφία μας, χρησιμοποιούσαν πάντα τους λατινικούς χαρακτήρες για να γράψουν τα ελληνικά.

Αργότερα, τους μιμήθηκαν οι Χιώτες και άλλοι έμποροι του εξωτερικού που έγραφαν τα γράμματα και τα τηλεγραφήματά τους στα ελληνικά αλλά με λατινικούς χαρακτήρες. Αυτή η φραγκοχιώτικη γλώσσα χρησιμοποιούνταν και από Ελληνες για να γράψουν σε άλλους Ελληνες που κατοικούσαν στη Σμύρνη, στο Λονδίνο ή αλλού.

Αυτός ο τρόπος γραφής εξακολουθούσε να επιβιώνει πολύ αργότερα και τον συναντάμε αρκετά συχνά στα τηλεγραφήματα των Ελλήνων του εξωτερικού».

Γράφοντας τα παραπάνω, ο Καρθαίος στηρίζεται σε κείμενο του Φώτου Γιοφύλλη στο περιοδικό «Πρωτοπορία» το 1930. Ο Καρθαίος και ο Γιοφύλλης, μαζί με άλλους διανοουμένους της εποχής (Μένος Φιλήντας, Δημήτρης Γληνός, Νίκος Χατζηδάκης κ.ά.), έθεσαν ζήτημα μεταρρύθμισης της γραφής της ελληνικής γλώσσας.

Ο Καρθαίος το διατυπώνει καθαρά: « (...) ζητάμε να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι λατινικοί χαρακτήρες για τη γραφή της νέας ελληνικής, που είναι η ζωντανή γλώσσα και που θέλουμε να την καταστήσουμε τη μοναδική γραπτή γλώσσα της χώρας-μας. Θέλουμε λοιπόν να συμπέσει η αλλαγή του αλφαβήτου με την εισαγωγή της φωνητικής ορθογραφίας».Τα κείμενα τους λησμονημένα από καιρό διασώζονται (μαζί με διάφορα παραδείγματα φωνητικής και λατινικής γραφής των ελληνικών) στον συλλογικό τόμο «Φωνητική Γραφή» που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Κάλβος το 1980.Παράδειγμα πρώτο: Κείμενο του Φώτου Γιοφύλλη («Πρωτοπορία», 1930) με επιμέλεια μεταγραφής της έκδοσης «Φωνητική Γραφή». Τα γ, δ και θ με ελληνικούς χαρακτήρες.

«Telos, γia na min ta poliloγume, γiati tapame poles fores afta, prepi na parume to latiniko alfavito metariθmizontas to fθogoloγika kata tis anages pu ehi i γlosa mas. Etsi horis n' agiksome tin orθografia tis arheas elinikis, pu poles tis lekses sozonde sti nea mas, benume sti horia ton politizmenon eθnon, ehume ta dieθnika γramata pu tahi olos o politismenos kosmos, ke pu ta piran tora teleftea ki i Turki».

Κάπου 70 χρόνια αργότερα τα φραγκοχιώτικα εμφανίζονται «με το ζόρι» στην ελληνική γλωσσική πραγματικότητα. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού τα χρησιμοποιούν στην ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου: γράφουν προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύουν ανακοινώσεις, συνεισφέρουν σε λίστες συζήτησης ή σε αρχεία με φοιτητικά ανέκδοτα.

(Κάποιοι αναφέρουν ότι η πρώτη σύγχρονη χρήση των greeklish έγινε από την Ε.Μ.Υ., την ελληνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πολλές δεκαετίες πριν και πολύ πριν απότην ευρεία χρήση του διαδικτύου).

Ακόμη και σήμερα όπου οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι στάνταρ στις ιστοσελίδες και αυξανόμενα δυνατοί στα μηνύματα, η χρήση λατινικών χαρακτήρων μερικές φορές επιβάλλεται για τεχνικούς λόγους, καθώς αποστολέας και δέκτης του μηνύματος μπορεί να μη διαθέτουν κοινές προδιαγραφές ούτε μέσα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι ιδεολογίες της ορθογραφίας

Καθώς η μεταγραφή των greeklish δεν γίνεται με βάση διαδεδομένο πρότυπο, τα λατινογραμμένα ελληνικά χαρακτηρίζονται από μεγάλη ορθογραφική ποικιλία. Η χρήση έχει καθιερώσει τρεις βασικούς τρόπους μεταγραφής:

- Φωνητική μεταγραφή: αποδίδει την προφορική γλώσσα και απλοποιεί την ιστορική ελληνική ορθογραφία, π.χ. «ξέρω» ως «ksero» και «χάρη» ως «chari».

- Οπτική μεταγραφή: αυτή, σε αντίθεση με τη φωνητική, αντιγράφει κατά το δυνατό την ιστορική ορθογραφία. Γνώμονάς της είναι η μορφή των γραμμάτων, που οδηγεί σε κάπως ανορθόδοξες λύσεις, όπως στην απόδοση του «θ» ως «8» ή «0», του «ξ» ως «3», του «η» με το λατινικό «n» κ.τ.λ.- Θεσιακή μεταγραφή: Βασίζεται στη θέση των χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο και διαφέρει από το οπτικό σύστημα μόνο σε ορισμένα γράμματα· αποδίδει π.χ. το «ξ» με το λατινικό «j» αντί για «x» ή «3» που συνηθίζονται στο οπτικό σύστημα. Αντίθετα με ό,τι συχνά πιστεύεται, οι περισσότεροι χρήστες ακολουθούν με συνέπεια ένα σύστημα.

Οποιος λ.χ. απλοποιεί το «ω» κατά πάσα πιθανότητα απλοποιεί και το «η». Αντίθετα, όποιος μεταγράφει το «ξ» και το «θ» ως «3» και «8», κατά κανόνα ακολουθεί το οπτικό σύστημα και για το «η» και το «ω». Ετσι, μεταγραφές όπως «3erh» (ξερή) και «Ο0wn» (Οθων) έχουν σύστημα, αλλά μεταγραφές όπως «3anthi» (ξανθή) ή «8iriodhs» (θηριώδης) όχι. Ορισμένες λέξεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες στη μεταγραφή τους, π.χ. η λέξη «διεύθυνση» μπορεί να αποδοθεί με πάνω από 20 διαφορετικούς τρόπους.

Ο περισσότερος όμως κόσμος χρησιμοποιεί ένα «μικτό» σύστημα, που συνδυάζει το θέμα της ορθρογραφίας με την φωνητική απόδοση, χωρίς η γραφή να έχει ισχυρή τυποποίηση.

Θεσμοποιημένο σύστημα μεταγραφής υπάρχει μεν από τον ΕΛΟΤ το οποίο χρησιμοποιείται από το Βρεττανικό συμβούλιο, το πρότυπο ISO 8432, αλλά ελάχιστοι το γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι το ακολουθούν συνειδητά. Πράγμα καθόλου παράξενο, καθώς το πρότυπο αυτό δεν διδάσκεται πουθενά. Με αποτέλεσμα να είναι διάχυτη η εντύπωση ανάμεσα στους Έλληνες χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «ο καθένας γράφει όπως θέλει» και ότι «ο καθένας έχει το δικό του σύστημα», εφ' όσον δεν υπάρχει κοινώς αποδεκτή μέθοδος γραφής.

Επίλογος – Γιατί πρέπει να πείτε ΟΧΙ στα Greeklish

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σήμερα, οι ελληνικοί χαρακτήρες υποστηρίζονται θαυμάσια στο διαδίκτυο. Επομένως δεν υπάρχει λόγος χρήσης των greeklish.Κείμενα γραμμένα με αυτό το σύστημα γραφής, είναι δυσανάγνωστα και πολλές φορές δυσνόητα.Πολλοί χρήστες του διαδικτύου αποφεύγουν να διαβάζουν μεγάλα κείμενα γραμμένα σεgreeklish, καθώς είναι ιδιαίτερα κουραστικά κατά την ανάγνωση.

Τα greeklish στις ιστοσελίδες, αποτελούν τροχοπέδη για βασικές λειτουργίες, όπως αυτήν της αναζήτησης. Εκτός αυτού, σήμερα, τα greeklish σε μια ιστοσελίδα μειώνουν το κύρος της. Πολλοί προσπαθούν να κρύψουν την ανορθογραφία τους, οχυρωμένοι πίσω απ' αυτόν τον τύπο γραφής. Αυτό δεν είναι λύση. Είναι προτιμότερο να διαβάζει κάποιος ένα ανορθόγραφο κείμενο γραμμένο στα ελληνικά, παρά τα τρισάθλια greeklish.

Εξάλλου, αν δεν προσπαθήσετε να γράφετε στα ελληνικά, πως θα μάθετε να γράφετε ορθογραφημένα; Πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο γραφής, επικαλούνται την δικαιολογία ότι «με τα greeklish» δεν χρειάζεται να γράφεις ορθογραφημένα. Πρόκειται καθαρά για ένδειξη ελλείμματος σοβαρότητας. Παρ' όλα αυτά όμως, υποσυνείδητα οι περισσότεροι προσπαθούν να γράψουν «ορθογραφημένα greeklish»!Μια άλλη δικαιολογία είναι δήθεν «η συνήθεια».

Έχετε αποπειραθεί άραγε ποτέ να συμπληρώσετε δημόσια και μη έγγραφα, χρησιμοποιώντας greeklish; Προφανώς όχι. Γιατί λοιπόν να γίνεται αυτή η επίκληση στο διαδίκτυο;

Το να γράφει πλέον κάποιος σε greeklish, αφ' ενός υποδηλώνει μια ασέβεια προς τους αναγνώστες, με την έννοια ότι τους ταλαιπωρεί κατά την ανάγνωση κι αφ' ετέρου δηλώνει μια έλλειψη σεβασμού και προς το ίδιο του το γραπτό. «Μαγκιά» δεν είναι να γράφεις γρήγορα, ή να προσπαθείς να καλύψεις τις αδυναμίες σου οχυρωμένος πίσω απ΄αυτή τη γραφή. «Μαγκιά» σήμερα είναι να προσπαθείς να γράφεις σωστά ελληνικά.

 

 «Μαγκιά» δεν είναι να γράφεις γρήγορα, ή να προσπαθείς να καλύψεις τις αδυναμίες σου οχυρωμένος πίσω απ΄αυτή τη γραφή. «Μαγκιά» σήμερα είναι να προσπαθείς να γράφεις σωστά ελληνικά."

 

Εμείς, λοιπόν,  που αγαπάμε τα ελληνικά ,που μάθαμε να τα γράφουμε σωστά, τα διδάξαμε  πολλά χρόνια στα ελληνόπουλα και συγγράψαμε εργασίες για τη γλώσσα μας (θυμίζουμε τα βιβλία μας: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" κ.α)  λέμε:

'Οχι, δεν ειναι μαγκιά ο εθνικισμός και ο... μιχαλολιακισμός. Είνα τύφλα και Νέο-Ναζιμός. Κάποτε πρέπει  κάποιοι ΄Ελληνες να μάθουν να συμβιώνουν με τους πολιτισμένους λαούς. Είναι καιρός που δεν έιμαστε πια υπήκοοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ακόμα και οι φίλοι μας οι Τούρκοι γράφουν τη γλώσσα τους με λατινική γραφή. (Και δεν είναι μόσο σ΄αυτό καλύτεροι από μας οι γείτονες και...μπράβο τους!).

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε τις απόψεις μας για την αντικατάσταση της ελληνικής γραφής με τη λατινική από ένα παλιότερο ,μικρό κείμενό μας που ανέβηκε εδώ:

 

 

                                          TO LATINIKO ALFAVITO STO SITE 

                                                                  08.03.11

 To site kathieroni ti latiniki grafi ,arxika se kapia kimena tou ke argotera se ola. I logi ine apli ke katanoiti nomizoume apo tous perissoterous ke epomenos s' aftous den ine anagi na apologithoume. Oso gia tous alous (ethnikistes kai lipous glossika“fontamentalistes” ), s' aftous pali apokliete na apologithoume gia profanis logous. Omos, mia eksigisi gia tous kaloproeretous (alla distaktikous) ke gia osous den exoun akoma katanoisi tin anageotita aftis tis alagis,ine aparetiti.

I oristiki (me ton kero) kathierosi tou latinikou alfavitou sto site, krithike anagkea, giati pistevoume pos "iggiken i ora” na eksevropaisti pleon i xora  glossika, ( ki oxi mono os pros tin "arosti" nootropia tis). To elliniko alfavito (finikiko?), afou eksipiretise Ellines ke filellines gia xiliades xronia,"eksemetrise to zin". I epimoni mas na sintiroume to diskoloxristo akoma ke gia mas tous idious  (poso mallon gia tous allous) , alfavito mas, provlimata dimiourgi ke de diefkolini kanenan.

 Gi afto, kathara praktiki logi epivaloun to glossiko eksigxronismo mas ke malista, oso pio grigora ginete. Sxedon oli i lai tis Evropis, mazi ke i Tourki, me ekseresi tous slavous (oxi olous) xrisimopioun apo xronia ti latiniki grafi sto grapto tous logo.

As min imaste pia se ola ta... strava  teleftei!

 Σημείωση:Στο παραπάνω κείμενο υιοθετήσαμε τη γραφή ενός καλού φίλου και μέλους του  HOMO-NATURALIS, που γνωρίζει  "πολλά και καλά γράμματα". 

Προσωπικά,όμως, προτιμάμε το παρακάτω λατινικό αλφάβητο για την ελληνική, όπως το δημοσιεύσαμε στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

:

                          P A R A R T I M A

 

 

        MATHIMATA ELLINO-LATINIKIS GRAFIS

 

 

     1.          TO ELLINO-LATINIKO  ALFAVITO

 

Α=a,β=v γ=g,δ=d,ε=e, ζ=z, η=i, θ=th, ι=i, κ=k, λ=l, μ=m, ν=n,ξ=x, ο=o, π=p, ρ=r, σ=s, τ=t, υ=i, φ=f, χ=h, ψ=ps, ω=o

 

 

 

Βιέννη: Συναυλία μνήμης για το ναζιστικό ολοκαύτωμα του Κομμένου Άρτας

Η μνήμη των 317 τραγικών θυμάτων του ναζιστικού ολοκαυτώματος στο μαρτυρικό ελληνικό χωριό Κομμένο, στις 16 Αυγούστου του 1943, τιμήθηκε με χθεσινοβραδινή συναυλία-αφιέρωμα, στη γνωστότερη Λέσχη Τζαζ στη Βιέννη, με τίτλο «Τραγούδια για το Κομμένο», που διοργάνωσε ο γνωστός Γερμανός μουσικός, Γκιούντερ Μπάμπι Ζόμερ, με ερμηνεύτρια τη διεθνώς καταξιωμένη, Σαβίνα Γιαννάτου.

Τη Σαβίνα Γιαννάτου, στη συναυλία που περιείχε ένα βαθύ αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό και αντιναζιστικό μήνυμα, συνόδευαν οι μουσικοί Ευγένιος Βούλγαρης και Σπήλιος Καστάνης στα έγχορδα και ο Φλώρος Φλωρίδης στο κλαρίνο, μαζί με τον Γκιούντερ Μπάμπι Ζόμερ στα κρουστά. Ο γνωστός Γερμανός μουσικός, ειρηνιστής και ανθρωπιστής, Γκιούντερ Μπάμπι Ζόμερ, γεννημένος στη Δρέσδη το 1943, τη χρονιά του ολοκαυτώματος του Κομμένου, είχε παρουσιάσει το 2008 συναυλία κρουστών σε αυτό το χωριό της Ηπείρου, όπου πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο της κοινότητας, Χρήστο Κοσμά, για τα εγκλήματα της γερμανικής ναζιστικής Βέρμαχτ κατά του άμαχου πληθυσμού και τη σφαγή των 317 κατοίκων του, στις 16 Αυγούστου του 1943.

Συγκλονισμένος από τις θηριωδίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ, εμπνεύστηκε μουσικά και απέδωσε το βράδυ της παράστασης ένα κομμάτι για τα παιδιά του Κομμένου, που άφησε άναυδο το κοινό το οποίο είχε κατακλύσει την πλατεία. Δημιουργήθηκε από τότε στενή φιλία ανάμεσα στον πρόεδρο, τους κατοίκους του Κομμένου και το Γερμανό μουσικό, ο οποίος έλαβε την απόφαση να παρουσιάσει ένα μουσικό εγχείρημα που φέρει το όνομα του μαρτυρικού χωριού και είναι αφιερωμένο στα τραγικά θύματά του. Ως πρεσβευτή μιας άλλης Γερμανίας, το Κομμένο τον ανακήρυξε πέρσι επίτιμο δημότη του. Όπως διακηρύττει ο Γκιούντερ Μπάμπι Ζόμερ, το Κομμένο θα φέγγει πάντα ως άσβεστη φλόγα που θα καταγγέλλει τη ναζιστική βία και θα σαλπίζει το μήνυμα της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης των λαών.

 

 Γι΄ αυτό ντρέπομαι, επειδή σ΄αυτή τη χώρα των "ολοκαυτωμάτων" μπόρεσε ο Μιχαλολιάκος και ο οχετός του να μπουν ακόμα και στη Βουλή. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία απέτυχε ως πολίτευμα  .Χρειαζόμαστε ένα καινούριο, το οποίο θα είχε θεσπίσει ως αρχή πως η θέση των "Μιχαλολιάκων"  είναι σε άσυλα ψυχοπαθών και σε φυλακές.

 

 

 

[Προβολείς] Περιμένοντας τη δόξα της Κρανούλας

Του Μιχάλη Τσιντσίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012

Δεν είναι ίδια όλα τα δίκια. Το δίκιο του δικηγόρου δεν είναι ίδιο με το δίκιο του οικοδόμου. Τα δίκια του μηχανικού, του δημοσιογράφου, του γιατρού είναι πιο δίκαια από τ' άλλα.
Aυτή η δύναμη επικρατεί: Ο αυτοματισμός της ιδιοτέλειας. Το ένστικτο που με οδηγεί, την ώρα που το κοινωνικό κράτος χρεοκοπεί, να ζητάω μέχρι τέλους το Ταμείο «ΜΟΥ». Να ζητάω πρώτη θέση στο ναυάγιο. Να προσδοκώ απ' το αγγελτήριο του θανάτου μου αγγελιόσημο.
Αυτή η τυφλή ιδιοτέλεια καταλήγει αυτοκτονική. Οδηγεί την κυβερνώσα Αριστερά να καμώνεται την αντιπολίτευση για ένα επίδομα γάμου, επισπεύδοντας έτσι τον πολιτικό αφανισμό της. Οδηγεί τους βουλευτές στην οριστική απονομιμοποίηση του κοινοβουλίου, μετατρέποντάς τους σε πλασιέ πότε της μίας, πότε της άλλης συντεχνίας.
Οχι, δεν είναι πολιτική επιλογή. Είναι σαν ένα λογισμικό εγκατεστημένο βαθιά στο πολιτικό μας υποσυνείδητο. Ακόμη κι εκείνοι που ρητορικώς αναγνωρίζουν την πτώση της Μεταπολίτευσης μοιάζουν προγραμματισμένοι να επανλαμβάνουν τους τρόπους που μας χρεοκόπησαν.
Στο κέντρο αυτού του μπεκετικού σκηνικού αναδύθηκε ο πολυσχιδής Κασσής - η ιλαρή μορφή που είχε ανάγκη η τραγωδία. Τοπάρχης, καταφερτζής πρόεδρος στη Δόξα Κρανούλας, πτηνοτροφοπατέρας στα Κοτόπουλα «Πίνδος», αντιρρησίας και καταληψίας, ο βουλευτής από τα Ιωάννινα ενσαρκώνει, λες, ένα αρχέτυπο: Τον δημοβοσκό που δεν αντέχει, ούτε άντεχε ποτέ τόση πραγματικότητα. Τον υπερθετικό του παλιού εαυτό μας. Τον άγγελο του αδιεξόδου μας.
Σαν τον Εστραγκόν, δείχνει το δέντρο και μας καλεί: «Δεν κρεμιόμαστε, λέω 'γώ;».

"Στο κέντρο αυτού του μπεκετικού σκηνικού αναδύθηκε ο πολυσχιδής Κασσής - η ιλαρή μορφή που είχε ανάγκη η τραγωδία. Τοπάρχης, καταφερτζής πρόεδρος στη Δόξα Κρανούλας, πτηνοτροφοπατέρας στα Κοτόπουλα «Πίνδος», αντιρρησίας και καταληψίας, ο βουλευτής από τα Ιωάννινα ενσαρκώνει, λες, ένα αρχέτυπο"

Τον "σφάζει με το μπαμπάκι" ο Μιχαήλ τον τύπο. και πόσους άλλους τέτοιους ξέρω! Γεμάτη η Ελλάδα από δαύτους.

 

 

 

 

Από το Αρχείο Καβάφη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012


Ο ποιητής είναι 45 χρόνων όταν στις 26.10.1908 γράφει το παρακάτω σχόλιο:

«Το ξέρω που για να επιτύχει κανείς στην ζωή, και για να εμπνέει σεβασμό χρειάζεται σοβαρότης. Και όμως με είναι δύσκολο να είμαι σοβαρός, και δεν εκτιμώ την σοβαρότητα.
Ας εξηγηθώ καλλίτερα. Με αρέσει στα σοβαρά μόνον η σοβαρότης· δηλ. 1/2 ώρα, ή μια ώρα, ή δυο ή 3 ώρες σοβαρότητα την ημέρα. Συχνά βέβαια και σχεδόν ολόκληρη μέρα σοβαρότητα.
Αλλως, με αρέσουν τα χωρατά, η αστειότης, η ειρωνεία η με ευφυή λόγια, το χαμπαγκάρισμα (humbugging).
Αλλά δεν κάνει.
Δυσκολεύει τες δουλειές.
Διότι ως επί το πλείστον έχεις να κάμεις με ζευζέκηδες και αμαθείς. Αυτοί δε είναι πάντοτε σοβαροί. Μούτρα, σέρια ζωωδώς· πού να αστειευθούν· αφού δεν καταλαμβάνουν. Τα σέρια τους μούτρα είναι αντικατοπτρισμός. Ολα τα πράγματα είναι προβλήματα και δυσκολίες για την αγραμματοσύνη τους και για την κουταμάρα τους, γιαυτό σαν βώδια και σαν πρόβατα (τα ζώα έχουν σοβαρότατες φυσιογνωμίες) είναι περιχεμένη επάνω στα χαρακτηριστικά τους η σοβαρότης.
Ο αστείος άνθρωπος γενικώς περιφρονείται, τουλάχιστον δεν λαμβάνεται υπ' όψιν σημαντικά, δεν εμπνέει πολλήν πεποίθησιν.
Γι' αυτό κ' εγώ καταγίνομαι στους πολλούς να παρουσιάζω σοβαρήν όψι. Ηύρα πως μεγάλως με διευκολύνει τες υποθέσεις μου. Εσωτερικώς γελώ και αστειεύομαι πολύ».(Το σημείωμα αυτό με κωδικό F23 ανήκει στο Αρχείο Καβάφη και δημοσιεύθηκε στο «Λεύκωμα Καβάφη 1863-1910», επιμ. Λένα Σαββίδη, εκδ. Ερμής, Αθήνα, 1983)
 

 Αχ, βρε Καβάφη. "Σπάει κόκαλα" η πένα σου. Κι αυτή η γλώσσα;  Κομψοτέχνημα! Ευωδιάζει άρωμα αρχαίας ελληνικής και μοσχομυρίζει  "λόγο" Σολωμού. Μας έδωκες πλούτον αφαντάστως πολύν, που θα έλεγες (κάπως έτσι) και συ. Γίνανε  τα γράμματα (και όχι μόνο σ΄εμάς εδώ) πλουσιότερα με τέτοια "διαμάντια" που  εξόρυξες και σμίλεψες με κέφι και επιμέλεια.

Σ΄ευχαριστούμε και ας σου τα "σούρνουμε" κάποιες φορές. Χάθηκε, αθεόφοβε, να μας αφήσεις και ένα "πολιτικό" ποίημα;  ΄Εζησες σε "πέτρινα χρόνια" για τον ανθρωπότητα. Είδες τον κόσμο να γυρίζει "ανάποδα". Δυο στιχάκια να έγραφες γι΄αυτό, θα ήσουν ο τέλειος! Και δεν ακούω τους σχολιαστές σου που σε "τραβάνε από τα μαλλιά" και λένε πως η ποίηση του "Αλεξανδρινού" στην ουσία είναι και πολιτική. Δεν είναι και το ξέρουν. Δυο στίχους (αφού είσαι και φειδωλός στην... παραγωγή) ήθελα να πεις, για τον κομμουνισμό,ας πούμε, που έφερε "τα πάνω κάτω". Δυο κουβέντες "αμβροσία" από κείνες τις δικές σου. Δεν τις είπες. Και στο καταλογίζω!

Γι΄αυτό σου γκρινιάζω ώρες-ώρες. Αλλιώς, είσαι "ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"! Ποιος μπορεί να σε αμφισβητήσει;

 

 

 

 

 

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στα σύνορα

 

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν παλαιστίνιο άνδρα, ο οποίος πλησίασε έναν φράκτη κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, δήλωσαν τη Δευτέρα νοσοκομειακοί γιατροί.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής, αναφέροντας πως τα στρατεύματα έριξαν προειδοποιητικές βολές, όταν ένας άνδρας που περπατούσε δυτικά των συνόρων δεν υπάκουσε στις εντολές να απομακρυνθεί από την περιοχή, την οποία το Ισραήλ φυλάσσει προκειμένου να αποφεύγονται οι διασυνοριακές επιθέσεις.

Γιατροί της Παλαιστίνης δήλωσαν ότι το θύμα ήταν άοπλο, με διανοητική υστέρηση και ότι αναγκάστηκαν να περιμένουν δύο ώρες προκειμένου να πάρουν άδεια για να συλλέξουν τη σωρό. Όπως εικάζουν αιτία θανάτου ήταν τραύματα που έφερε το θύμα στο σώμα του, τα οποία αν οι γιατροί είχαν περιποιηθεί νωρίτερα ίσως να είχε αποφευχθεί ο θάνατός του.

 

 Πώς το σκέφτονται,δηλαδή, το πράμα εκεί στο Ισραήλ; Καλός Παλαιστίνιος είναι ο... νεκρός Παλαιστίνιος,έστω και αν είναι άοπλος και διανοητικά ανάπηρος; Και σαν σαν μην έφτανε αυτό, εμπόδισαν και την άμεση μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Τέτοια να κάνετε και θα ψάχνετε με το "κυάλι" να βρείτε σύμμαχο και φίλο. Και είναι η εποχή που τους χρειαζόσαστε εκεί στο Ισραήλ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αλλά, μ' αυτά τα μυαλά....

 

Συναυλία αγάπης για τον 22χρονο Γιάννη που έχασε και τα δυο του πόδια

Ηταν Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 όταν ο 22χρονος παρασύρθηκε από τρένο στο Γκάζι με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο του πόδια συγκλονίζοντας όλη την Ελλάδα. Αύριο θα γίνει συναυλία από γνωστούς καλλιτέχνες για να μπορέσει ο Γιάννης να αποκτήσει πρόσθετα μέλη και να σταθεί ξανά όρθιος.

Μια στιγμή ήταν αρκετή για να αλλάξει για πάντα η ζωή του νεαρού Γιάννη, του παιδιού που δούλευε σερβιτόρος για να ζήσει την οικογένειά του.

Ο Γιάννης την μοιραία Τετάρτη είχε ρεπό, είχε όμως πάει στο μαγαζί που δούλευε για να πιει ένα καφέ και να τα πει με τους συναδέλφους του.

Επιστρέφοντας στο σπιτι του με το ποδήλατό του και ενώ περνούσε τις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως γύρισε να χαιρετήσει έναν φίλο του που του φώναξε και δε πρόλαβε να δει το τρένο που ερχόταν με ταχύτητα το οποίο τον παρέσυρε.

Ο Γιάννης τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς. Εκεί οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή αφού πρώτα του ακρωτηριασαν και τα δυο ποδια. Το χτύπημα για τον 22χρονο ήταν βαρύ καθώς είναι ο μόνος απο την οικογένειά του που είχε δουλειά, ο μόνος που έφαιρνε μεροκάματο στο σπίτι.

Οι φίλοι του κινητοποιήθηκαν άμεσα και ανέλαβαν να διοργανώσουν μια συναυλία προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ωστε ο Γιάννης να αποκτήσει πρόσθετα μέλη.

H είδηση έκανε το γύρο των social media και οι καλλιτέχνες που ευαισθητοποιήθηκαν και δέχθηκαν να τραγουδήσουν για τον Γιάννη αφιλοκερδώς ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Η συναυλία θα γίνει αύριο Τρίτη,  6 Νοεμβρίου 2012,  στο Βοτανικό (Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση). Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ. Ένα ποσό που οι περισσότεροι μπορούμε να διαθέσουμε, για να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπο μας να ξανασταθεί στα πόδια του.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία είναι οι: Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα όχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη & Snorkels, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καρράς, Κίτρινα Ποδήλατα, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σταύρος Νταντούς & Lost Tigainos, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Σαββιδάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια Ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger Project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Penny and the Swinging Cats, Rebetoven, Word of Mouth, 5 Εποχές και άλλοι.

Μια στιγμή ήταν αρκετή για να αλλάξει τη ζωή του Γιάννη, μια συναυλία αγάπης όμως μπορεί να κάνει το 22χρονο παλληκάρι να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝ-ΑΝΘΡΩΠΟ!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΕΝTΕΛΩΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ.

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 26.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS