HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2012962
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS", 27/1-2/2/2013
27.01.13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                                    31-1-2013

Φίλος μας έστειλε    ένα συκοφαντικό πόστ που ανέβηκε στο Zoo.gr  για τον ιδρυτή και υπεύθυνο του   σάιτ κ. Νικ. Αδαμόπουλο και η απάντησή μας ήταν η παρακάτω):

 


" Ο ιστορικός κ. Νικ Αδαμόπουλος δε συνηθίζει να απαντά σε λασπολογίες και συκοφαντίες ,όπως οι χτεσινές που δημοσιεύτηκαν από άγνωστο στο φόρουμ ενός μεγάλης επισκεψιμότητας ελληνικού σάιτ και αναφέρονταν στην επιστημονική και "υπηρεσιακή του ανέλιξη". Ούτε τούτη τη φορά θα υπάρξει μακροσκελής απάντηση στο συγκεκριμένο λιβελογράφημα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας μόνο επισημαίνουμε επί τροχάδην τα ακόλουθα:


1. Ο κ. Νικ. Αδαμόπουλος είναι αριστούχος διδάκτορας Ιστορίας και για πολλά χρόνια στη Β/θμια Εκπαίδευση,όπως φαίνεται στους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας ,ήταν πρώτος στον κατάλογο της κατάταξης των εκπαιδευτικών με "μετρήσιμα" (πραγματικά ) μόρια (βαθμολογία).


2. Αν και διαθέτει πλούσιο συγγραφικό -επιστημονικό έργο, ως υποψήφιος για πανεπιστημιακές θέσεις δεν εκλέχτηκε. Στις θέσεις αυτές που διακαιωματικά του ανήκαν,"διορίστηκαν" συνυποψήφιοι που δε διέθεταν ούτε το 10% των προσόντων του κ.Αδαμόπουλου (π.χ. Για τη θέση του λέκτορα στη σχολή Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκλέχτηκε ο έτερος υποψήφιος, συγγενής πανεπιστημιακού, χωρίς συγγραφική ή άλλη επιστημονική δραστηριότητα, ο οποίος στο βιογραφικό του δήλωνε πως έχει 10 βιβλία ανέκδοτα ακόμα (στο...συρτάρι!). Σε πανεπιστήμιο,όμως, του εξωτερικού ο κ. Αδαμόπουλος απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ,τόσο για το ερευνητικό του έργο,όσο και για τον τρόπο διδασκαλίας του. Η εργασία του στα αγγλικά για την " καταγωγή των λαών των Βαλκανίων με ιδιαίτερη μνεία στους Βλάχους, είναι μοναδική και αξεπέραστη ως αυτή τη στιγμή).


3. Σε καμιά απο τις θέσεις διευθυντή σχολικών μονάδων δε ζήτησε να τοποθετηθεί. Στα σχολεία ΑΠΟΔΗΜΩΝ και στα ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΑ χρειάζονταν από το ίδιο το διάταγμα της ίδρυσής τους αυξημένα προσόντα (άριστη γνώση ξένης γλώσσας,συγγραφικό έργο,μετεκπαίδευση κ.α). Στην Αν Αττική ο κ. Αδαμόπουλος ήταν ο εκπαιδευτικός με τα πιο πολλά μόρια και τοποθετήθηκε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ (με εντολή των Διευθυντών Β/θμιας Εκπ/σης) και παρά ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Διευθυντής από τον κατάλογο αξιολόγησης σύμφωνα με τα έγγραφα του φακέλου του.


4. Την ίδια περίοδο, ο κ. Αλ.Τσίπρας δεν ήταν μαθητής στο Λύκειο Αμαρουσίου, αλλά...πιο κάτω (Αμπελοκήπων).


5. Η κόρη του κ. Αδαμόπουλου ,Βανέσα, φοιτούσε τότε στο Πολυκλαδικό και ήταν αριστούχος μαθήτρια. Τελείωσε επίσης με άριστα το πανεπιστήμιο.


7. Το 2005 μετά από σφοδρή σύγκρουση με το κομματικό, "επιστημονικό" και εκπαιδευτικό κατεστημένο , ο κ. Αδαμόπουλος ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ,πολλά χρόνια πριν να συμπληρώσει τα υπό του νόμου προβλεπόμενα χρόνια υπηρεσίας για συνταξιοδότηση.

 

 

 

 1."MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

 

                                               2-2-2013

 


"Το σχέδιο "Αθηνά" άναψε φωτιές - Πορεία εκατοντάδων φοιτητών από ΤΕΙ της Αχαΐας και της Ηλείας 

Εκατοντάδες φοιτητές από το ΤΕΙ της Πάτρας αλλά και Πατρινοί φοιτητές που σπουδάζουν στα ΤΕΙ της Αμαλιάδας, του Πύργου αλλά και του Αιγίου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της ΠάτραςΣτην πλατεία Γεωργίου στην καρδιά της Αχαϊκής πρωτεύουσαςπραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους ως πρώτη αντίδραση των φοιτητών στα όσα προβλέπει το σχέδιο Αθηνά.

Όπως γράφει το patrastimes σύμφωνα με το σχέδιο μόνο από το ΤΕΙ της Πάτρας θα πρέπει να μετακινηθούν στο Μεσολόγγι 7.000 φοιτητές καθώς προβλέπεται η μεταφορά εκεί της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας."(MME)

 

΄Εχουν δίκιο τα παιδιά. Πού να πηγαίνουν τώρα τόσα χιλιόμετρα μακριά; Καλά είχαν βολευτεί δίπλα στα σπίτια τους με τις σχολές. Το ορθό είναι να υπάρχει και από ένα τμήμα σε κάθε γειτονιά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κανακάρηδες  μακριά από τη φροντίδα της μαμάς.

Επίσης, γιατί να πηγαίνουν να παρακολουθούν μαθήματα (που δεν πάνε. Λέμε τώρα) και να δίνουν εξετάσεις ;(΄Ετσι κι αλλιώς, το 90% των φοιτητών, μπορεί και παραπάνω, με αντιγραφές περνάνε τα μαθήματα). Το ακόμα πιο ορθό είναι να τους στέλνουν το πτυχίο στο σπίτι και όχι ακριβώς εκεί, αλλά στην καφετέρια της γειτονιάς τους,  όπου ""ταβλαριάζονται" από τις 2 το μεσημέρι και μετά. (Προσοχή, όχι πιο νωρίς, γιατί οι περισσότεροι είναι ακόμα στο κρεβάτι, σε λήθαργο βαρύ από τις "ουσίες" και τις "μπόμπες-οινοπνέματα" της προηγούμενης νύχτας).

Κι ακόμα: Με το που θα παίρνουν τα ταχυδρομημένα πτυχία, να προσλαμβάνονται κοντά στο σπίτι τους σε μια δημόσια υπηρεσία, ΔΕΚΟ, δημαρχεία (σε γραφείο τέλος πάντων), όπου θα πέφτε ο μισθός "βρέξει-χιονίσει",μια και ελόγου τους (Ελληνόπουλα μοσχοαναθρεμένα και μαμάκηδες), δεν τους ταιριάζει να δουλεύουν μέσα στο αγιάζι και τον καύσωνα. Αυτά είναι  για Πακιστανούς. Στο κάτω-κάτω, γιατί τους κρατάμε εδώ αυτούς και τους ταϊζουμε, αν όχι για να δουλεύουν τις παρακατιανές δουλειές;

΄Ολα αυτά που γράψαμε,τα εννοούμε και έτσι είναι η πραγματικότητα. Τέτοια έχουν στο φαντασιακό και επιθυμητικό τους πεδίο οι Νεο-΄Ελληνες (γονείς και τέκνα). Και δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. (Μια άλλη παρενέργεια της πασοκικής λαίλαπας που πέρασε και ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία επί μια εικοσετία, που κυβέρνησαν οι " σύντροφοι" τη χώρα).

Τα ΑΕΙ,ΤΕΙ και τα άλλα ...ευαγή ιδρύματα, όχι μόνο είναι, εδώ και πολλά χρόνια, πολλώ μάλλον σήμερα, άχρηστα, αλλά και  στην ήδη γονατισμένη ελληνική οικονομία δίνουν τη "χαριστική βολή".΄Ενας ολόκληρος κόσμος (χιλιάδες),νέοι, ηλικίας από 18-30 ,στην πιο παραγωγική περίοδο, κάθονται, αράζουν,κοπροσκυλιάζουν στα μπαρ και στα φοιτητοστέκια  σε πόλεις και "χωριά" που τάχα μου σπουδάζουν ,ξεκοκαλίζοντας μισθό- σύνταξη,γονιών και παππούδων, τρώγοντας τα έτοιμα, χωρίς να προσφέρουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.  Παράλληλα, καλλιεργούνται και αναπτύσσονται μεταξύ τους  νοοτροπίες ,πρότυπα-στερεότυπα εντελώς αφύσκια και αντιπαραγωγικά.

Οι Πασόκοι ,βέβαια,παλιότερα και οι κατά τόπους "άρχοντες"  λέγανε (αργότερα συνέχισαν το ίδιο παραμύθι και οι Δεξιοί,όταν παρέλαβαν την  "κουταλα") πως με το να ιδρύεται και από ένα τμήμα ΤΕΙ σε κάθε ελληνική "Κωλοπετινίτσα", τονώνεται η τοπική οικονομία. Η τοπική οικονομία να τονωθεί με τα χωράφια  που μένουν ακαλλιέργητα και τα κοπάδια, που τα πουλήσανε οι χωρικοί για "μαχαίρι" εδώ και χρόνια και όχι να περιμένουν από το ευκαιριακό, το αεριτζίδικο χρήμα της Ευρώπης και των δανείων,για να ζήσουν. "Εγκλημα" εθνικό" από τα κόμματα και τούτο. ΄Εκαναν τον κόσμο στις επαρχίες τεμπέλη, μπαγαμπόντη, κουτοπόνηρο, τζαμπατζή. Δείτε την Κομοτηνή, για παράδειγμα,  που μαζέψανε όλες τις σχολές της χώρας εκεί  για να "μπουν καρφί στο μάτι"  των Τούρκων. Οπότε, αφήσανε και οι αγρότες τον "΄Ιασμο Και τις " Σάπες" ,πήρανε θαλασσοδάνεια και... ανεστενάζει εδώ και δεκαετίες η πόλη από τα παράνομα και μη "κοτέτσια" που έφτιαξαν και τα νοικιάζουν στους φοιτητές "χρυσάφι”.

Καθαρές κουβέντες και ξάστερες. ΄Η θα συνδεθούν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ με την αγορά,με την παραγωγή, με την οικονομία και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας σε επιστημονικό προσωπικό, ή να κλείσουν. Δεν έχουν άλλο λόγο ύπαρξης. ΄Αλλωστε, ό τρόπος που λειτουργούν,το προσωπικό που τα στελεχώνει και η ποιότητα της μάθησης που προσφέρουν, καμιά σχέση δεν έχουν με την επιστήμη και τη γνώση . Ζημιά μεγάλη κάνουν. Οφέλη τεράστια  θα προσκύψουν και για την οικονομία και για τη νοοτροπία του λαού, αν τα κλείσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

"Επίσκεψη στο Άουσβιτς επέβαλε δικαστήριο σε αρνητή του Ολοκαυτώματος

 ΄Ενας Ούγγρος που κρίθηκε ένοχος στην δίκη του περί άρνησης του Ολοκαυτώματος καταδικάστηκε σήμερα σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ οι δικαστές του επέβαλαν επίσης να επισκεφθεί το Άουσβιτς-Μπιρκενάου ή κάποιο άλλο μνημείο που είναι αφιερωμένο στο ΧαΣόα ("Η Καταστροφή", στα εβραϊκά).

Το δικαστήριο της Βουδαπέστης αποφάνθηκε επίσης ότι μετά από την επίσκεψη αυτή θα πρέπει να συντάξει έκθεση στην οποία καλείται να περιγράψει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι έχει την επιλογή να επισκεφθεί το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Βουδαπέστη, το άλλοτε στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου (νότια Πολωνία) ή το Μουσείο Γιαντ Βασσέμ στην Ιερουσαλήμ.

Στον καταδικασθέντα, 42 ετών, ειδικός στην πληροφορική, απαγορεύτηκε επίσης η συμμετοχή σε δημόσιες συγκεντρώσεις και σε πολιτικά γεγονότα.

Στη διάρκεια μιας δημόσιας συνάθροισης στη Βουδαπέστη το 2011, ο άνδρας είχε σηκώσει ένα πλακάτ με το σύνθημα στα εβραϊκά: "δεν έγινε Ολοκαύτωμα". Το πανό αυτό ήταν ορατό για περίπου 15' και κατόπιν επενέβη η αστυνομία της Βουδαπέστης, έγραψε το εβδομαδιαίο περιοδικό HVG." (ΜΜΕ)

 

 

Λέγαμε χτες για τους άθλιους δικαστές που εμπλέκονται σε διαφθορά. Να,όμως, παραπάνω και τα "διαμάντια" του χώρου. Πραγματικοί λειτουργοί της δικαιοσύνης, με συναίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, που τιμούν την "τήβεννο" που φέρουν, είναι κόσμημα για το θεσμό και καύχημα για τους πολίτες και τη χώρα τους.

Και στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοιοι  άξιοι  δικαστές. Πολύ γρήγορα,όταν απομονωθούν και αποβληθούν από το σώμα οι "Πεπόνηδες",θα αποδοθεί κι εδώ δικαιοσύνη, ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαδικασία και τους λόγους που κάποιοι δικαστές έδωσαν στην οργάνωση των Νεο-Ναζί το "πράσινο φως" να  εισέλθουν στη Βουλή των Ελλήνων.  ΄Εκθετη επίσης είναι και η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνη που ΑΚΟΜΑ δεν έχει κινήσει καμιά δίωξη για ηθική αυτουργία σε φόνους αλλοδαπών κατά της ομάδας των εγκληματιών, που ελέω κάποιων επίσης  φανατικών και  πορωμένων  οπαδών-ψηφοφόρων, παριστάνουν τους βουλευτές στο κοινοβούλιο της χώρας (υποτίθεται πως γέννησε τη δημοκρατία). 

 Η φυσική έννομη τάξη θα αποκατασταθεί μια μέρα.Είναι απαίτηση της Φύσης.

 

 

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

                                                        1-2-2013

"Νέο «όχι» στην αναβολή της δίκης του Μπερλουσκόνι

 

 ο δικαστήριο του Μιλάνου όπου εκδικάζεται η υπόθεση που σχετίζεται με το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου μέσων ενημέρωσης του Σίλβιο Μπερλουσ

 

 

                                                        1-2-2013

"Νέο «όχι» στην αναβολή της δίκης του Μπερλουσκόνι

 

 ο δικαστήριο του Μιλάνου όπου εκδικάζεται η υπόθεση που σχετίζεται με το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου μέσων ενημέρωσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέρριψαν σήμερα το νέο αίτημα των συνηγόρων του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού να ανασταλεί η δίκη έως τουλάχιστον τις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

 

Οι δικαστές έκριναν ότι ο Μπερλουσκόνι δεν αντιμετωπίζει «εύλογο κώλυμα» λόγω της προεκλογικής περιόδου και ότι η δίκη μπορεί να συνεχισθεί κανονικά."(MME)

 

 

Φαίνεται πως έχει πέσει επιδημία διαφθοράς και σε δικαστές της γειτονικής χώρας. ΄Εχουμε εδώ τους "Πεπόνηδες",αλλά ...διαθέτουν και οι Ιταλοί   το αντίστοιχο είδος, δικαστές, δηλαδή,  που έχουν μπλέξει την κομματική-προσωπική "τύφλα" με την απονομή της δικαιοσύνης. ΄Οπως οι δικοί μας οικονομικοί εισαγγελείς, που συγκαλύπτουν το έγκλημα Καραμανλή για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου να βάλουνε τους Πασόκους φυλακή, και μάλιστα να επιπέσει οξύς πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων!

Ο Μπερλοσκόνι, καλώς ή  κακώς  (για μας κακώς), είναι αρχηγός κόμματος που συμμετέχει στις επόμενες εκλογές  και μάλιστα πιθανολογείται πως θα  τις πάρει.  Ο άθλιος δικαστάκος από το Μιλάνο,τυφλωμένος από προσωπικό μίσος για τον πρώην πρωθυπουργό, αποφάσισε να  διεξάγει αυτός τις εκλογές και να... αναδείξει  κυβέρνηση!

Είναι έγκλημα όταν η δικαιοσύνη  εμπλέκεται σε σκοπιμότητες και καταγγέλλεται για διαφθορά. Αν ένας κρατικός υπάλληλος (τέτοιοι είναι στην ουσία οι δικαστές και όχι εξουσία, όπως θα ήθελαν) τιμωρείται μια φορά, αν παραβαίνει το καθήκον του, οι δικαστές θα πρέπει για τον ίδιο λόγο να τιμωρούνται δέκα. Δεν υπάρχει συγχώρηση ,όταν δικαστής απονέμει δικαιοσύνη με παρωπίδες στα μάτια.

 

 

 

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"Μια θρυλική φωτό από τον Πόλεμο του Βιετνάμ

«Ο αρχηγός της Αστυνομίας εκτελεί έναν Βιετκόνγκ». Ίσως η πιο διάσημη φωτογραφία του Πολέμου στο Βιετνάμ, που φούντωσε το αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ. Τραβήχτηκε την 1η Φεβρουαρίου 1968 στη Σαϊγκόν από τον φωτογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP), Έντι Άνταμς. Το περιστατικό αποτυπώθηκε και από την κάμερα του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ο αρχηγός της Αστυνομίας του Νοτίου Βιετνάμ, στρατηγός Νγκουγιέν Νγκοκ Λόαν, τη στιγμή που εκτελεί εν ψυχρώ τον Βιετκόνγκ (νοτιοβιετναμέζο κομμουνιστή) Νκουγιέν Βαν Λεμ. Ο Λόαν ισχυρίστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ότι προέβη στην ενέργειά του αυτή από δικαιολογημένη αγανάκτηση, επειδή νωρίτερα ο Λεμ με τους συντρόφους του σε μια καταδρομική επιχείρηση είχαν σκοτώσει αδιακρίτως πολλούς αστυνομικούς και μέλη των οικογενειών τους, ανάμεσά τους και κάποιους συγγενείς του στρατηγού. Πολλοί από τους παριστάμενους δημοσιογράφους επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του Λόαν, αλλά δεν δικαιολόγησαν την πράξη του." (ΜΜΕ)

 

Μια θρυλική φωτό από τον Πόλεμο του Βιετνάμ

Αυτή η φωτογραφία "στοίχιωσε" τη γενιά μου. Παιδιά ακόμα, αντίκρυσαν τα μάτια μας αυτή τη βαρβαρότητα. Δεν ξέραμε από πόλεμο, κατοχή, αντάρτικο. Οι μεταπολεμικές γενιές "ζήσαμε" τη βία μέσα από τα ερτζιανά, τις φωτογραφίες, τον κινηματογράφο και αργότερα την τηλεόραση. ΄Ομως, αυτή η  βία από τις εικόνες λειτούργησε θετικά, δημιουργικά. Μας συνειδητοποίησε, μας κινητοποίησε, μας σήκωσε από τους καναπέδες  ήδη από την εφηβεία μας για συλλογικούς αγώνες σε πολιτικό επίπεδο. Σήμερα, δεν είναι έτσι στα παιδιά. Η βία στα βιντεοπαιχνίδια λειτουργεί αρνητικά,  μπαίνει στο αίμα τους, ταυτίζονται με τους "σκληρούς", τους ερεθίζουν οι σκοτωμοί. Και δε μένει στο φαντασιακό τους κόσμο μόνο. Την περνάνε κι έξω στη ζωή σε όλες της μορφές της. Κι αυτό είναι το επικίνδυνο. 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

Μπερλουσκόνι: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να έχουν τόσο υψηλά επιτόκια

 

 

Θέτοντας ως πρωταρχικό σκοπό να ξεπεραστεί η πολιτική της αυστηρής λιτότητας, η οποία όπως δήλωσε μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε οικονομίες σε ανάπτυξη, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είπε ότι: «η πολιτική που επιβλήθηκε στην Ευρώπη από την Γερμανία έφερε μόνο καταστροφή», συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν 50 εκατομμύρια Ευρωπαίοι που είναι άνεργοι ή εργάζονται περιστασιακά».

Τόνισε μάλιστα πως τα μέτρα λιτότητας σε οικονομίες που βρίσκονται σε κρίση, διπλασιάζουν την κρίση και οδηγούν τις χώρες μέσα σε έναν δίνη ύφεσης η οποία είναι πολύ επικίνδυνη.

 

«Πρέπει να κερδίσουμε στο μπρα ντε φερ με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες», συμπλήρωσε και προειδοποίησε πως «διαφορετικά, όλες οι χώρες θα αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου».

Βέβαια πρόσθεσε πως εύχεται αυτό να μη συμβεί, όμως δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφασιστεί πολιτικά.

Ο επικεφαλής του Λαού της Ελευθερίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ελλάδα λέγοντας πως «στην Ελλάδα και στην Ιταλία για παράδειγμα, δεν μπορούν να συνεχίζουν να επιβάλλονται επιτόκια δανεισμού τόσο υψηλότερα από εκείνα της Γερμανίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά φτάνει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες».(ΜΜΕ)

 

 

Μπερλουσκόνι: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να έχουν τόσο υψηλά επιτόκια

 

Λέγαμε , "από παδί κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια." Τώρα θα λέμε και από  το γόη Ιταλό , τον καβαλιέρο Μπερλουσκόνι.

Ορθά τα λέει. Χωρίς πραγματικά  ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ,μια -μια οι χώρες θα λακίσουν σε λίγο.

 

 

 

 

 ________________________________________________________________________________________________

" Νίκος Xατζηνικολάου: Να πουν στον Αμβρόσιο ότι φοράει ράσο, όχι ρόμπα

 

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στην κηδεία του Ντερτιλή χθες, προκάλεσε την έκρηξη του Νίκου Χατζηνικολάου. Με πρωινό του tweet o δημοσιογράφος και εκδότης αναφέρει: «Κάποιος να πει στον Αμβρόσιο ότι αυτό που φοράει είναι ράσο και όχι...ρόμπα!" (ΜΜΕ)

.

 

 

 

 

"Πάγκαλος κατά Τσίπρα στο twitter μέρος...

Ακόμη ένα επεισόδιο στην κόντρα που έχει ανοίξει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τον Αλέξη Τσίπρα γράφτηκε σήμερα στο Twitter, με τον πρώην υπουργό να "ανεβάζει" ειρωνικά σχόλια για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Rauss-Schnell. 1000 φορές το χω πει. Φύγετε από το ευρώ. Δεν σας ανεχόμαστε πλέον". Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός της Ελλάδας - Συνιστώσες", είναι το πρώτο μήνυμα που "ανέβασε" ο κ. Πάγκαλος στον προσωπικό του λογαριασμό και ακολούθησε ένα... υστερόγραφο.

"ΥΓ. "Αν συνεχίσετε να με εκνευρίζετε δεν θα εισπράξω την επόμενη δόση και θα σας καταγγείλω διεθνώς, στο ΔΝΤ κ στον Ομπάμα." Αλέξης ο Μέγας", έγραψε." (ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________

 " Εσπασαν νεύρα και... δάχτυλα

Εκτός από νεύρα, στη Βουλή σπάνε πλέον και... δάχτυλα! Το άνευ προηγουμένου περιστατικό συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής, όπου εν μέσω κραυγών για «εγκάθετους» και «υπόθαλψη εγκληματία», ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος υπέστη κάταγμα «δεξιάς άκρας χειρός» από το χτύπημα του χεριού του στο έδρανο!" (ΜΜΕ)

 

 

 

 Τί γράφαμε  παρακάτω για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά  των ακροδεξιών; Να, στα...καπάκια και άλλη επιβεβαίωση:

"Υπόκοσμος αυτοί οι ακροδεξιοί. Ευέξαπτοι, υβριστές, ασυγκράτητοι, λες και βγήκαν τώρα από τις... σπηλιές. Και δε μιλάμε μόνο για τους ...αξιότιμους βουλευτές τους.΄Ιδια φάρα και οι οπαδοί τους. Κάντε ένα τεστ στον περίγυρό σας και θα το διαπιστώσετε. Τις ημέρες που κάναμε τις δημοσκοπήσεις, συνατήσαμε ακροδεξιούς. Είχαν όλοι τους την ίδια συμπεριφορά, καρμπόν. Νευρικοί,  αγενείς, υβριστές, έτοιμοι να αρπαχτούν, να κάνουν φόνο!

Απομονώστε τους από συντροφιές, παρέες, γειτονιές, οικογένειες. Είναι  επικίνδυνα άτομα. Υπόσκοσμος .Κακό θα κάνουν,καλό δεν πρόκειται να δείτε από δαύτους".

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

"Πρωινός καβγάς on air με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!

- Παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ

- Πήρε να διαμαρτυρηθεί για τα σχόλια των δημοσιογράφων για όσα γίνονται στην προανακριτική

- Κατηγόρησε τους παρουσιαστές πως αντί για ειδήσεις λένε ανέκδοτα

- «Δε σας επιτρέπω να παραπληροφορείτε για να δημιουργείτε κλίμα» είπε" (ΜΜΕ)

 

 

-

΄Οπου τζερτζελές και "γυαλί", η Ζωίτσα πρώτη. Αρκεί να ακουστεί και σου κάνει κωλοτούμπες.

Στο μεταξύ, από αυτογνωσία...σκίζει η γυναίκα: "Δε σας επιτρέπω...", μας κουνάει το δάχτυλο,που μεταφράζεται και στη πασίγνωστη ελληνική ατάκα: "Ξέρεις ποια είμαι εγώ, ρε;" (ε ναι,πώς δεν ξέρουμε; Η θυγατέρα του Κωνσταντόπουλου, γνωστού και μή εξαιρετέου πρώην...αριστερού, τσιράκι τώρα των Βαρδινογιάννηδων). 

 Αχ,το θράσος και η αμετροέπεια  αυτών των παιδιών , ανιψιών, βαπτιστηριών  στη Βουλή, στα πανεπιστήμια, τις τράπεζες,στον ΟΤΕ ,σε όποια δημοσιοϋπαλληλική τρύπα μπορεί κανείς να φανταστεί. . Πουθενά στον κόσμο, ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δε θα βρεις τόσα και τέτοια φαινόμενα νεποτισμού (οικογενειοκρατίας), όσα στην Ελλάδα της δημαγωγίας,της διαπλοκής,της διαφθοράς και των αφασικών ,τυφλωμένων  ψηφοφόρων και οπαδών. 

 

 

                                                      31-1-2013

 

2."Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο πλοίο "Πελαγίτης" στο λιμάνι Μυτιλήνης -

 


Στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ μπλόκαραν την είσοδο στο πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αναχωρήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Όπως διαβάζουμε στο lesvospost τα μέλη του ΠΑΜΕ ανέβηκαν στον καταπέλτη του πλοίου εμποδίζοντας τόσο την επιβίβαση όσο και τον απόπλου του πλοίου.

Οι πελάτες ενημερώνονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι το πλοίο θα αποπλεύσει κανονικά, τα μέλη του ΠΑΜΕ ωστόσο είχαν διαφορετική γνώμη, όπως αποδείχθηκε." (ΜΜΕ)

 

                                                 2.  "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

 Κάτω από την άμεση, μαχητική και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων και του λαού, χθες με τη συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, σήμερα με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά και με την αλληλεγγύη που συνεχίζει να φτάνει απ' όλη την Ελλάδα, πέφτει στο κενό η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να προβοκάρει τον αγώνα των εργαζομένων.

Ελεύθεροι αφέθηκαν στις 12 το μεσημέρι οι 35 συνδικαλιστές που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Προηγούμενα είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της «παράνομης παραμονής σε δημόσιο χώρο», ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Φλεβάρη, καθώς δεν είχαν προσέλθει οι μάρτυρες κατηγορίας." (ΜΜΕ)

 

 

ΦΩΤΟ από το radiolesvosnews

  Με τέτοιες δικαστικές  αποφάσεις, ένας θα χτίζει, άλλος θα γκρεμίζει. Η ατιμωρησία,οι σκοπιμότητες και η διαπλοκή οδήγησαν τη χώρα, εδώ που έφτασε.  Μικρές, ανήθικες συντεχνίες, καθοδηγούμενες ειδικά από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, γονατίζουν τη χώρα καθημερινά. Σ΄αυτή την προπάθεια οι τραμπούκοι φαίνεται πως έχουν τη συμπαράσταση της συντεχνίας των δικαστών, που κι αυτοί εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρούν τους πολίτες, ,έχοντας (ενάντια στο Σύνταγμα και τους νόμους) κηρύξει στάσεις και απεργίες, για να μη δουν να μειώνονται οι παχυλότατες αμοβές που μέχρι σήμερα τσέπωναν. Γι εμάς τους άλλους (τη συντριπτική πλειοψηφία)  που παίρνουμε ψιχία και κάνουμε υπομονή,όλοι αυτοί  "χέστηκαν").

Αν  βγαίνουν τέτοιες δικαστικές αποφάσεις, γιατί να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί  ΠΑΜΕ και των  Τρακτεράδων πανελλαδικά;

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

"Ε.Ε: Ζητεί τις συλλήψεις των υπεύθυνων για τις ρατσιστικές επιθέσεις

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας συναντήθηκε σήμερα με τον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μουίζνιεκς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι επισήμανε στον κ. Μουίζνιεκς «τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στις αρχές και τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το γεγονός ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο συνιστά ένα παγκόσμιο οικουμενικό πρόβλημα η αντιμετώπισή τους. Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι έννοιες πολύ μακρινές από την κουλτούρα της ελληνικής πολιτείας πολύ περισσότερο μάλιστα σε μία περίοδο που η ιστορική πορεία της χώρας μας καταγράφει εντελώς αντίθετες συμπεριφορές».

«Οι όποιες μεμονωμένες καταγραφές» πρόσθεσε, «έχουν να κάνουν με ιδιαιτερότητες που επισημαίνουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της Ευρώπης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα».(ΜΜΕ)

 

 


 

"Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη

Στο Α' Νεκροταφείο πραγματοποιείται η κηδεία του τελευταίου αμετανόητου χουντικού, Ν. Ντερτιλή, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 90 ετών από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα.
 η νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος και είπε μεταξύ άλλων ότι ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη.

«Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Oι χουντικοί αποχαιρλετησαν με συνθήματα και πυροβολισμούς  τον Νικόλαο Ντερτιλή στην κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο ενώ φώναξαν και τα συνθήματα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Αλήτες, ρουφιάνοι πολιτικοί» και «Ζήτω ο Ντερτιλής».

Κάποιοι μάλιστα έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν 10 – 12 φορές τον αέρα." (ΜΜΕ)

 
Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Ο Ντερτίλης ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη

 

Αν ο Ντερτιλής είναι  ο...Κωλοκοτρώνης, ο Αμβρόσιος τί είναι;  Ο... Παλαιών Πατρών Γερμανός ή ο Παπαφλέσας; 

Δεν υπάρχει ούτε τσίπα,ούτε αυτογνωσία και αυτοέλεγχος σ΄αυτό τον "παπά". Κάνει μεγάλη ζημιά στην εκκλησία τους. Δεν το βλέπει ο Ιερώνυμος, που έχει και  μυαλό και τσίπα;

 

 ________________________________________________________________________________________________

" Ο Πέτρος Γαϊτάνος απαντά για τις δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής!

Πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή του ο Πέτρος Γαϊτάνος τάχθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής!

Στην κάμερα του «Πρωινό mou» όμως δήλωσε:«Ποτέ δεν ήμουν και δεν είμαι υπέρ ενός κόμματος. Απλώς, κατά καιρούς εκφράζω αυτό που βλέπω να συμβαίνει γύρω μου. Ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει με τις τακτικές των πολιτικών, και ότι πρέπει κάποια στιγμή οι πολιτικοί να γίνουν λίγο πιο επαναστατικοί». Και πρόσθεσε: «δεν αισθάνομαι να με εμπνέουν οι πολιτικοί. Ψηφίζω τον τριαδικό Θεό, και αυτό που με εμπνέει και μου δίνει εμπιστοσύνη, είναι μόνο ο λόγος του Χριστού».(ΜΜΕ)

 

 Δε φτάνει που θαυμάζει ο πανάθλιος αοιδός τους Νεο-Ναζί, είναι και με τον...Ιησού  Χριστό,για να τον έχει καβάντζα.  Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί μου; Μας λες και μας το μυστικό;

Αυτή κι αν είναι τρικυμία εν τω κρανίω!

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________

"Απίστευτο επεισόδιο στη Βουλή

 

 Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Βρε Τέρενς, είμαστε κι εμείς εδώ. Πώς κάνετε έτσι;».

Ρ. ΜΑΚΡΗ: «Τι λες μωρή, που είστε κι εσείς εδώ».

ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Εγώ εδώ είμαι. Εσύ πού μεγάλωσες;».

ΜΑΚΡΗ: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου». (ΜΜΕ)

                                                                                

Φωτογραφία για Έξαλλος στην προανακριτική με την ΕΥΠ ο Κασιδιάρης!

Φωτογραφία για Δήλωση Ρ. Μακρή για την απεργία στο Μετρό

                                         

 Υπόκοσμος αυτοί οι ακροδεξιοί. Ευέξαπτοι, υβριστές, ασυγκράτητοι, λες και βγήκαν τώρα από τις... σπηλιές. Και δε μιλάμε μόνο για τους ...αξιότιμους βουλευτές τους.΄Ιδια φάρα και οι οπαδοί τους. Κάντε ένα τεστ στον περίγυρό σας και θα το διαπιστώσετε. Τις ημέρες που κάναμε τις δημοσκοπήσεις, συνατήσαμε ακροδεξιούς. Είχαν όλοι τους την ίδια συμπεριφορά, καρμπόν. Νευρικοί,  αγενείς, υβριστές, έτοιμοι να αρπαχτούν, να κάνουν φόνο!

Απομονώστε τους από συντροφιές, παρέες, γειτονιές, οικογένειες. Είναι  επικίνδυνα άτομα. Υπόσκοσμος .Κακό θα κάνουν,καλό δεν πρόκειται να δείτε από δαύτους.

 

 

 _________________________________________________________________________________________________

 

                                                             30-1-2013

 

 Είσαι ψεύτης και απατεώνας κύριε Δήμο Κουμπούρη!

 

" Eνας εκ των συλληφθέντων ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Δήμος Κουμπούρης δήλωσε στον ΣΚΑΙ και το Νίκο Ευαγγελάτο ότι δεν έγινε κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας." (ΜΜΕ)

 

 

  ΄Εντιμος, αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος, ο οποίος την ώρα της κατάληψης του γραφείου του υπουργού, βρισκόταν στο Υπ. Εργασίας, μας διαβεβαίωσε πώς  κατάληψη του γραφείου έγινε. Μάλιστα, ως αυτόπτης μάρτυρας μας περιέγραψε όλη τη σκηνή από την ώρα που  οι καταληψίες με ύβρεις και απειλές εμπόδιζαν την είσοδο στο γραφείο οποιουδήποτε μέχρι τη στιγμή που ,πήκαν στο κτίριο τα ΜΑΤ και το απέκλεισαν.

Επομένως,ο άθλιος ψευτοσύντροφος, για να γλιτώσει δε διστάζει  να καταφύγει στο ψέμα και στην απάτη, αντί παλικαρίσια και έντιμα να δεχτεί τις συνέπειες της πράξης τους. 

΄Ετσι είναι κάτι τέτοια  ανθρωπάκια. Σαν τους Νεο-Ναζί, που μαχαιρώνουν στους δρόμους δυστυχισμένους μετανάστες και μετά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Εξανίστανται  μάλιστα που  τους...συκοφαντούν.

Κρίμα,κρίμα στο ΚΚΕ. Κάποτε σ΄αυτό το κόμμα πήγαιναν μόνο ιδεολόγοι και παλικάρια. Σήμερα έχουν μαζευτεί οι τραμπούκοι,οι παρτάκηδες , οι χαραμοφάηδες. "Η σάρα και η μάρα".

" Σύντροφοι" θα πρέπει να μάθετε (αν και το αποκλείουμε πως θα μάθετε)  πως σε καμιά περίπτωση "ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα". Το ψέμα είναι ψέμα για όποιο λόγο και αν λέγεται. Τελεία και παύλα! 

 

 

 

"Στην Τήνο ο Καμμένος για την επέτειο εύρεσης της εικόνας της Παναγίας

 ην Τήνο επισκέφτηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Θεοτόκου."(MME)

 

 


 

_________________________________________________________________________________________________

"Λάρισα: Στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια η Αλέκα Παπαρήγα

 Να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή απέναντι στην αγροτιά, προειδοποίησε την Κυβέρνηση σήμερα από την Λάρισα, η Αλέκα Παπαρήγα" (ΜΜΕ)

 

 

 

Το πόθεν έσχες της Αλέκας Παπαρήγα

 

                                                                           

 Αυτό είναι κατάντημα. Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ....Μαυριογυαλούρος, για να μαζέψει   λίγες ψήφους από  τα λαμόγια του "κάμπου",που δεκαετίες τώρα κλέβουν στην ψύχρα επιδοτήσεις, υπογράφουν ψεύτικες δηλώσεις στρεμμάτων που (δεν) κατέχουν, ζυγίζουν 50 και 100 φορές την ίδια ποσότητα μπαμπάκι, για υπεξαιρέσουν λεφτά .Και όχι μόνο αυτό. Η ίδια η Γ. γραμματέας του κόμματος- καρικατούρα που λέγεται σήμερα ΚΚΕ, επιβραβεύει τις κλοπές τους και  στηρίζει για λίγα ψίχουλα ψήφων τους απατεώνες με τα τρακτέρ.

Εκεί κατάντησε το ιστορικό ΚΚΕ;  'Οχι, βέβαια. Κανένας συνειδητοποιημένς κομμουνιστής από το αντάρτικο,αν ζούσε σήμερα και παρέμενε αγνός και ιδεολόγος, δε θα μπορούσε να συστοιχιθεί ιδεολογικά με την Αλέκα,το Χαλβατζή ,το ΠΑΜΕ και τους άλλους τραμπούκους,που συναγωνίζονται τους Νεο-Ναζί σε επιθέσεις, καταστροφές, βιαιότητα και παρανομία.  

 Αυτό το ΚΚΕ δεν είναι το ιστορικό ΚΚΕ που σεβόμαστε και  στηρίζουμε. Είναι κακέκτυπο και ως κόμμα και ως "βάση".  Τί σχέση μπορεί να έχει ο σημερινός τραμπούκος-παρτάκιας της ΚΝΕ και των συντεχνιών με τον Αντάρτη που αγωνιζόταν στο βουνό με τιμιότητα, ιδεολογία, υπευθυνότητα και ηρωισμό; Καμιά φυσικά. "Μέρα νύχτα"!

 

 

 

                                                                       29-1-2013

 

 

"Συγκλονιστικό: Ελεφαντάκι προσπαθεί να «ξυπνήσει» τη νεκρή μητέρα του

Συγκλονίζει η φωτογραφία ενός μικρού ελέφαντα ο οποίος μάταια προσπαθεί να «ξυπνήσει» τη μητέρα του, η οποία ήταν μία από τους δέκα ελέφαντες που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε δάσος της Μαλαισίας." (ΜΜΕ)
Συγκλονιστικό: Ελεφαντάκι προσπαθεί να «ξυπνήσει» τη νεκρή μητέρα του

Για να υποκλιθούμε στη ΜΑΝΑ Φύση με τα θαύματα που έκανε  και την ευαισθησία που την διακρίνει.  Κοντά της γινόμαστε  περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

Έξαλλοι οι βουλευτές στην Προαναριτική με την Ζ. Κωνσταντοπούλου - Επι 1,5 ώρα ρωτούσε τον Πρέσβη

Έκανε πάλι το θαύμα της η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μονοπώλησε τη συζήτηση" (ΜΜΕ)

 

 

 Πάλι ρεσιτάλ αμοραλισμού και πολιτικής ανηθικότητας-ανευθυνότητας από την κόρη του Κωνσταντόπουλου (τσιράκι των Βαρδινογιάννηδων), που ελέω του...καλού της πατέρα, βρέθηκε στο κόμμα του συρφετού και της δημαγωγίας. Εδώ και καιρό, προσπαθεί με κάτι τέτοια τερτίπια, όπως το παραπάνω,με ατάκες, θέατρο και  κατινίστικα καμώματα, να φτιάξει το δικό της ίματζ. Να μην τη θεωρούν κόρη του ...πατέρα της.

΄Ομως, ό,τι και να κάνει,αυτό θα είναι πάντα, Εκατοντάδες  συνάδελφοί της έχουν περισσότερα και καλύτερα προσόντα από δαύτη. Δεν έγιναν βουλευτές,όμως, γιατί δεν είχαν πατέρα στην...Κορώνη. Γι αυτό, καλύτερα ας κρατάει πιο χαμηλό προφίλ  η κυρία. Τη συμφέρει. Αλλιώς, θα "τα ακούει" πάντα και από όλους. ΄Αλλωστε, με τραμπουκισμούς, θεατρινισμούς και τέτοια μασκαριλίκια κανέναν δεν πείθει, πέρα από κάποιους ανεγκέφαλους...Αγανακτισμένους. Θα της συνιστούσαμε την "αιδήμονα σιωπή", αλλά είναι άγνωστες αυτές οι λέξεις για την εν λόγω...θυγατέρα.

                        

 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ: "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΑΛΛΟΙ" 

 

alt

 

 

                                                        


                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φυλάκιση 6 χρόνων σε αγροτοσυνδικαλιστές

 

 

 

Βαγγέλης Μπούτας: “Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα λεφτά που έφαγαν άλλοι” ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2013 12:02 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: top2, ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έτοιμος για μεγάλες συγκρούσεις εμφανίστηκε μιλώντας στο “Π” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας γεγονός που σηματοδοτεί κινητοποιήσεις με μεγάλη ένταση που ζήσαμε και στο παρελθόν. Ο αγροτικός κόσμος της χώρας Πηγή: www.paraskhnio.gr
Βαγγέλης Μπούτας: “Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα λεφτά που έφαγαν άλλοι” ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2013 12:02 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: top2, ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έτοιμος για μεγάλες συγκρούσεις εμφανίστηκε μιλώντας στο “Π” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας γεγονός που σηματοδοτεί κινητοποιήσεις με μεγάλη ένταση που ζήσαμε και στο παρελθόν. Ο αγροτικός κόσμος της χώρας Πηγή: www.paraskhnio

 

 Απειλούν πάλι οι κλέφτες των επιδοτήσεων,οι φοροφυγάδες,τα άθλια υποκείμενα που ξεκοκάλιζαν τόσα χρόνια τα δικά μας λεφτά στα σκυλάδικα και τις πόρσε. Και όχι μόνο απειλούν πως θα αποκλείσουν τους δρόμους, αλλά ζητάνε να κλέψουν κι άλλα,ενώ οφείλουν εκατομμύρια να επιστρέψουν από τα χρήματα που τους χάρισε ο Χατζηγάκης και οι οι άλλοι πατρώνες τους στην απάτη και τη διαπλοκή.

΄Οχι  μόνο να τους τσακίσετε ,αν κλείσουν πάλι τους δρόμους, αλλά το σπουδαιότερο να γυρίσουν τα  κλεμμένα λεφτά πίσω και να φορολογούνται κανονικά, όπως όλοι εμείς που  δεν παριστάνουμε τους αγρότες. Οι πραγματικοί αγρότες είναι κάποιοι φτωχοί άνθρωποι,που μοχθούν να βγάλουν τον "επιούσιο" και αυτοί είναι οι μόνοι στους οποίους οι μεγαλοκτηματίες και οι αγρότες μαϊμού δε δίνουν δεκάρα.

Φτάνει πια οι κοροϊδία με τους "άρχοντες του κάμπου" και του...βουνού. Εδώ και τώρα φυλακή,αν δεν επστρέψουν τις κλεμμένες επιδοτήσεις και τις άλλες εισφορές που μας οφείλουν δεκαετίες τώρα.

 

 

Βαγγέλης Μπούτας: “Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα λεφτά που έφαγαν άλλοι”Πηγή: www.paraskhnio.gr

 

    

                                                   28-1-2013

 

 

"Ξανάρχισε η δίκη των κατηγορουμένων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

 Ο Πακιστανός Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο αυτοαποκαλούμενος "εγκέφαλος" των επιθέσεων, δεν έκανε καμία δήλωση κατά την πρώτη ημέρα της δίκης που ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση των κατηγορουμένων και την επικοινωνία τους με τους συνηγόρους τους." (ΜΜΕ)

 


 

3.000 αθώοι άνθρωποι νεκροί καί μάλιστα με φρικτό θάνατο εξαιτίας του! Το ανθρωπόμορφο τέρας που δικάζεται σήμερα δε ζήτησε ούτε μια τυπική συγγνώμη, έστω  "για τα μάτια του κόσμου".

 ΄Εχουμε γράψει και άλλη φορά. Οι διαφορές ζώου και ανθρώπου δεν είναι πολλές, ΄Αλλωστε και ο άνθρωπος ζώο είναι.΄Ομως, έχουν,ανάμεσα στις λίγες, μια ειδοποιό διαφορά, κορυφαία. Οι άνθρωποι, όταν κάνουν κακό, το συνειδητοποιούν και, αν δεν μπορούν αλλιώς να επανορθώσουν, ζητούν συγγνώμη. Το τέρας που ακούει στο όνομα Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ ούτε αυτό μπόρεσε να κάνει.Τόσο ανήθικος και άναδρος. Είναι η απόδειξη του πόσο κτηνώδη ψυχή έχει. Τολμά ακόμα να αναπνέει οξυγόνο,όπως οι κανονικοί άνθρωποι, ενώ εδώ και καιρό έπρεπε ο ίδιος να βάλει τέλος σ΄αυτή τη βρωμερή και άτιμη ζωή του.

Αφού δεν έχει τη δύναμη ή την ευαισθησία να το κάνει ο ίδιος, ας το κάνουν γι΄αυτόν οι δικαστές.Το αξίζει 3.000 φορές και παραπάνω. Κι αφού αυτό δε γίνεται,ας πεθάνει,τουλάχιστον. μία.

 

 

 

 

 ________________________________________________________________________________________________

 

"24ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Πέμπτη

 Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη (31 Ιανουαρίου) εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ως ένδειξη συμπαράστασης των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοροράς" (ΜΜΕ)

 

 

..."΄Οπου γάμος και χαρά,η Βασίλω πρώτη" !

 

_____________________________________________________________________________________

 "Ο  Αντώνης Σταματόπουλος, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση: «Διορίστηκα στο Μετρό ως μαρμαράς και το μαγαζί ανήκει στην κόρη μου και όχι σε εμένα», είπε τονίζοντας ότι ο βουλευτής αναφερόταν στον ίδιο.

Ο κ. Σταματόπουλος απείλησε τον βουλευτή με μήνυση και χαρακτήρισε «χουντικό κόμμα» το ΠΑΣΟΚ." (ΜΜΕ)

 

 

 

1. Τί λέει το άθλιο λαμόγιο; Πιστεύει, δηλαδή,ότι όλοι τρώμε κουτόχορτο ; Πόσοι μαρμαράδες, βρε απατεώνα,αν δεν έχουν γερό, κομματικό "δόντι" (πασοκικό εν προκειμένω),διορίζονται μόνιμα κάπου και "βρέχει -χιονίσει" εισπράττουν παχυλότατο μισθό; Καί τί ήθελες, δηλαδή; Δε φτάνει που σε   διόρισαν με " μέσο", έπρεπε να σε κάνουν και ...επόπτη, αφού μάρμαρα ξέρεις να βάζεις μόνο;

2.Πόσες κόρες μαρμαράδων,μπογιατζήδων,μπετατζήδων έχουν πάρει άδεια του ΟΠΑΠ χωρίς "γλείψιμο", θρασύτατο κομματόσκυλο; Τέτοιες άδειες είναι χρυσωρυχείο. Ποιος απλός  ανθρωπάκος θα μπορούσε να κερδίσει  τέτοιο "λαχείο" για το δικό του παιδί;

3. Και θα προσφύγεις και στη δικαιοσύνη γιατί σε...συκοφαντήσανε, μπαγαπόντη, ενώ χτες έβριζες τους δικαστές, γιατί έκριναν παράνομη την απεργία σας. Τώρα θα σε κρίνουν δίκαια οι δικαστές,ε;

4.Είναι και χουντικό το ΠΑΣΟΚ τώρα που δεν μπορεί να σου κάνει άλλα ρουσφέτια. Τόσο καιρό που κοπροσκύλιαζες στις κλαδικές, ήταν δημοκρατικό κόμμα.

Χειρότερη φάρα απ΄αυτού του είδους τους συνδικαλιστές ,δεν υπάρχει. Παλιάνθρωποι, εντελώς! ΄Οπως έλεγε και ο μακαρίτης (κακός) δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης  για το συνάφι του "ο καλύτερος από μας, έχει σκοτώσει τη μάνα του". Οι "Σταματόπουλοι" για την πάρτη τους και τη μάνα τους και τον πατέρα τους και το σόι τους ολάκερο θα σκοτώνανε.΄Ενα θεό λατρεύουν αυτά οι ανήθικοι θαμώνες των κομματικών μαγαζιών : ΜΑΜΩΝΑ!

 

 

 

 

 

 

                                                27-1-2013

"Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πόλεις της Αιγύπτου

 

Μετά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι κήρυξε τρεις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο 30 ημερών.

Ο Μόρσι, στη διάρκεια του τηλεοπτικού του διαγγέλματος, ανέφερε επίσης ότι απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει στο Πορτ Σάιντ, την Ισμαηλία και το Σουέζ από την Δευτέρα, από τις 9 μ.μ. (19:00 GMT) και έως τις 6 π.μ. (04:00 GMT).

 

 

 

 

 

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

 

 

 

 

                                                           2-2-2013

 

 

Εκατοντάδες φοιτητές από το ΤΕΙ της Πάτρας αλλά και Πατρινοί φοιτητές που σπουδάζουν στα ΤΕΙ της Αμαλιάδας, του Πύργου αλλά και του Αιγίου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της ΠάτραςΣτην πλατεία Γεωργίου στην καρδιά της Αχαϊκής πρωτεύουσαςπραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους ως πρώτη αντίδραση των φοιτητών στα όσα προβλέπει το σχέδιο Αθηνά.

Όπως γράφει το patrastimes σύμφωνα με το σχέδιο μόνο από το ΤΕΙ της Πάτρας θα πρέπει να μετακινηθούν στο Μεσολόγγι 7.000 φοιτητές καθώς προβλέπεται η μεταφορά εκεί της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και φοιτητές των ΤΕΙ Αιγίου Ναυπάκτου και Αμαλιάδας των οποίων όλα τα τμήματα βάζουν λουκέτο...

Διαβάστε επίσης: Επιδοτήσεις για φοιτητές που μετακομίζουν λόγω... «Αθηνάς»

Ένα ΤΕΙ στην Αθήνα – Αυτόνομα ΕΜΠ και Πανεπιστήμιο Αθηνών – Όλες οι αλλαγές

 

***"Νέα στοιχεία για το θάνατο μετανάστη στις γραμμές του ΗΣΑΠ

 


Σύμφωνα με μαρτυρίες, άνδρες της δημοτικής αστυνομίας κυνηγούσαν τον παράνομο μικροπωλητή με αποτέλεσμα εκείνος να πηδήξει στις γραμμές για να ξεφύγει.Όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 8. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου, κυνηγούσαν έναν παράνομο μικροπωλητή, μετανάστη από τη Σενεγάλη.

Εκείνος, τρομοκρατημένος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πήδηξε στις ράγες του ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Μοναστηράκι και Θησείο με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από το ρεύμα και να βρει ακαριαίο θάνατο.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής ενώ ομοεθνείς του μικροπωλητές είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας ως υπαίτιους του δυστυχήματος.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των Αφρικανών μεταναστών και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες έσπευσαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών εναντίον των μεταναστών αλλά και θαμώνων- περαστικών που άρχισαν να διαμαρτύρονται στη θέα της αστυνομίας."

 

 Αφού ήτανε "χαζός" ο μετανάστης, καλά να πάθει. Τί ήθελε να απλώνει πραμάτειες με φτηνά παπούτσια, τσάντες, τσατσάρες και κουκλάκια στα πεζοδρόμια της Αθήνας, για να βγάλει ένα ψευτομεροκάματο του τρόμου;(Στην περίπτωσή του έγινε του θανάτου!). Χάθηκε να βουτάει στους  δρόμους πορτοφόλια ή να ληστεύει τους γονιούς των  μπάτσων που τον κυνηγούσαν να τον συλλάβουν, λες και ο άμοιρος είχε κάνει κανένα μεγαλοέγκλημα;

Το κράτος  σήμερα είναι μια αναγκαία πραγματικότητα. Με το χρόνο,όταν ο άνθρωπος ανέβη σε επίπεδα που θα τιμούν την ιδιότητά του ,θα καταργηθεί από μόνο του. Το κακό είναι, όμως, πως σ΄αυτό το αναγκαίο σήμερα κράτος ,υπηρετούν, και μάλιστα σε νευραλγικούς του τομείς, όπως αυτός της αστυνμίας, ανεγκέφαλοι, διεφθαρμένοι, ανήθικοι, ακόμα και Νεο-Ναζί,σαν τους δολοφόνους του άτυχου  Αφρικανού, που έπαιξε τη ζωή του και την έχασε χτες, για ένα, στην κυριολεξία, ξεροκόμματο.

Πανάθλιοι, αν ο κακόμοιρος Σενεγαλέζος, πουλούσε ναρκωτικά, να δικαιολογήσω το ζήλο σας να τον συλλάβετε. Κι εγώ μαζί σας. (Αν και με τέτοιους, κάποιοι από σας, προτιμάτε, αντί να τους πιάνετε, να συνεργαζόσαστε!).  Αλλά, να κυνηγάτε ένα πάμφτωχο μεροκαματιάρη με τέτοιο ζήλο και φανατισμό, και στο τέλος να τον οδηγήσετε σε ένα φρικτό θάνατο, πρέπει, ή να είστε ενετώς ηλίθιοι, ή να είσαστε Νεο-Ναζί. Το ένα χειρότερο από το άλλο.

Ποιος θα τιμωρήσει τους δολοφόνους;

 

 

 

 

***"Ρεκόρ θανάτων στις φυλακές της Βενεζουέλας

Συνολικά 591 κρατούμενοι πέθαναν το 2012 στις φυλακές της Βενεζουέλας, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ των πιο βίαιων στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα το Παρατηρητήριο για τις Φυλακές της Βενεζουέλας (OVP).Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ ακόμη και για τα δεδομένα της χώρας, στην οποία πριν από μερικές ημέρες 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε μια νέα εξέγερση κρατουμένων.

Στις 34 φυλακές της χώρας, η οποία έχει περίπου 29 εκατομμύρια κατοίκους, 591 άνθρωποι πέθαναν το 2012 και 1.132 τραυματίστηκαν έναντι 560 θανάτων και 1.457 τραυματισμών που είχαν καταγραφεί το 2011, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση της χώρας, καθώς δεν υπάρχουν σχετικά επίσημα στοιχεία.

Τα τελευταία 14 χρόνια (το OVP άρχισε τις καταμετρήσεις το 1999, όταν ανέβηκε στην εξουσία ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες), ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις φυλακές της χώρας ανέρχεται σε 5.657 και των τραυματιών σε 15.592." (ΜΜΕ)

 Ο μεγάλος αυτός λαϊκός ηγέτης της χώρας που προτιμά, αντί   να συντηρεί φυλακισμένους, να τους "αυτοκτονεί", δεν είναι ο φίλος του δικού μας εδώ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θαυμάζει το μοντέλο διακυβέρνησης της συγκεκριμένης χώρας, αλλά και άλλων λατινοαμερικάνικων; 

 Ανάθεμα αυτό το παιδί αν ξέρει "να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρο", που λέγανε στο χωριό μου για τον ανόητο.

 

 

 

 

 

 

                                                         1-2-12013

 

"Καταζητούμενοι για τρομοκρατία οι ληστές της Κοζάνης

Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι δύο από τους συλληφθέντες της διπλής ληστείας που έγινε σε ταχυδρομείο και τράπεζα στην Κοζάνη.
 

 

 \\

 

 

 

Σιγά τα ...παλουκάρια που θα έβαζαν τα λεφτά των ληστειών στο ταμείο της...Οργάνωσης. Σε μπάφους και λοιπές "ουσίες" θα πήγαιναν. Ληστές  είναι, ποινικοί. Τα άλλα, πως τάχα είναι μέλη Οργάνωσης Λαϊκής Βίας είναι φούμαρα, για τους αφελείς. Αυτές οι οργανώσεις σήμερα είναι η βιτρίνα για ξέπλυμα ληστευμένου χρήματος από "κακούργους", όπως έλεγε τους ποινικούς ενας παλιός, ταλαιπωρημένος, "συνήθης ύποπτος" άλλων εποχών.

 

 

 

 

                                         30-1-2013

 "...Ένα πρωτοφανές τεχνικό πρόβλημα που αφορά στην τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος οδήγησε στην διακοπή του τηλεοπτικού μας σήματος. Ο ΑΝΤ1 ζητά συγνώμη από το τηλεοπτικό κοινό. Σύσσωμο το τεχνικό τμήμα μας εργάζεται για την ταχύτερη αποκατάσταση της τεχνικής βλάβης..."

 Ετσι, το "Ράδιο Αρβύλα" δεν μεταδόθηκε, - μιας και η μετάδοσή του ήταν αδύνατη-, ενώ κριθηκε σκόπιμο να μην βγει στον αέρα ούτε το "Ολα" και στη  θέση τους να παίξει μία αισθηματική κομεντί. " (ΜΜΕ)

 Δεν μπορεί το κανάλι να καθιερώσει μόνιμα αυτό το τεχνικό πρόβλημα,αν μη τι άλλο, για να απαλλαγεί ο κόσμος από  το σκουπιδολόι που βρωμίζει το γυαλί εδώ και χρόνια με τις ηλιθιότητες τις κοτσάνες και τους εξυπνακισμούς που αμολάνε συνέχεια τα "βρώμικα"... άρβυλα από τη συμπρωτεύουσα  και φυσικά να ...στερηθούμε, επιτέλους,  τον απόπατο-εκπομπή που παρουσιάζει  ο  γνωστός "κατάμαυρος" παρουσιαστής; (ακούει στο... ευγενές όνομα Αναστασιάδης).

Θα μας κάνει μεγαλή χάρη ο Μίνωας (εμάς προσωπικά όχι, αφού εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καταργήσει το τηλεκοντρόλ)

 

 

 

 

                                     ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ  (29-1-2013)

 

(ΠΛΗΡΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ "ΕΙΔΟΓΕΝΕΣΗΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΘΕΩΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ)

Σύμφωνα με την θεωρία της εξέλιξης των ειδών οι ιδότητες ενός ή πολλών οργανισμών στο διάβα των αιώνων αλλάζουν, ανάμεσα σε διαφορετικές γενεές. Αν και τέτοιες μεταβολές είναι μικρές σε κάθε γενιά, σε βάθος χρόνου και αθροιστικά επιφέρουν σοβαρές διαφοροποιήσεις στις ιδιότητες των οργανισμών, σε τέτοιο σημείο που στο τέλος δημιουργούνται νέα διακριτά είδη ("ειδογένεση").


Το 1974 με την πτώση της χούντας ,όταν πια  το ΠΑΚ (ένοπλο κίνημα με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου στη διάρκεια τη δικτατορίας) μετονομάστηκε σε ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν πίστευε πως θα κατάφερνε να εξελιχθεί μέσα σε λίγο καιρό σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα στο οποίο μπορούσαν να συνυπάρξουν (διάβαζε να "συμφύρονται") ,αν όχι σε αγαστή ,σε ειρηνική, πάντως, στην αρχή συστοίχιση, κεντρώοι, αριστεροί (κυρίως μέλη του λεγόμενου τότε ΚΚ(εσ), αλλά και αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και του "αντάρτικου", αντιστασιακοί της χούντας, (βομβιστές και “τρομοκράτες”, πχ. Κ.Σημίτης, κατά τον προσφιλή χαρακτηρισμό της δικτατορίας), τροτσκιστές-λενιστές,μαοϊκοί κ.α. Ακόμα και ομάδες που είχαν αυτοπροσδιοριστεί ως αναρχο-αυτόνομοι (κάτι σαν τους σημερινούς αντιεξουσιαστές) πήγαν να "συστεγαστούν" ένα διάστημα στο "περίεργο" αυτό κομματικό συνονθύλευμα του Ανδρέα Παπανδρέου, την εξέλιξη του οποίου κανείς ιστορικός ή εργάτης της πολιτικής επιστήμης δε θα μπορούσε να φανταστεί ,ειδικά την εύκολη κατάκτηση της εξουσίας, ούτε στα πιο τρελά όνειρά του (πόσο μάλλον να την προβλέψει).


" Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμμένα",που θα έλεγε ο ιστορικός, ήταν όλο τούτο το "παρδαλό" πλήθος που συνέρρευσε το πρώτο καιρό στο κόμμα του Ανδρέα. Στην ουσία, βέβαια, καμιά ιδεολογική συγγένεια-ταύτιση (ούτε καν στοιχειώδη) υπήρχε μεταξύ των "ενοίκων" της πασοκικής αυτής "πολυκατοικίας". (Και τί σόι ιδεολογική συγγένεια να υπήρχε ,ας πούμε,όπως φάνηκε από την μετέπειτα πορεία τους, ανάμεσα στο Χαραλαμπίδη,τον Κωνσταντόπουλο,τον Καράγιωργα,τον Τσεκούρα, το Γιαννόπουλο, το Χαραλαμπόπουλο, τον Κουτσόγιωρα, τον Σκουλαρίκη.  "Χαμός στο ίσωμα" να λέμε).


Ο μόνος πραγματικός συνδετικός κρίκος αυτής της αδύναμης , κομματικής-ιδεολογικής  αλυσίδας ήταν η προσδοκία, πως τούτη τη φορά ο συσπειρωτικός λόγος-κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου προς όλο το αντιδεξιό μέτωπο, ανεξάρτητα από "ταμπέλες", θα μπορούσε να πετύχει το ακατόρθωτο, να ενώσει, δηλαδή, όλους τους ΄Ελληνες, που δεν ήταν Δεξιοί (τους περιφρονημένους, τους διωγμένους, που δεν είχαν για χρόνια στον "ήλιο μοίρα") σε μια παράταξη, που θα κατάφερνε ό,τι, ούτε το ΚΚΕ και η ΕΔΑ πέτυχαν, είτε με τα όπλα είτε με τις εκλογές (ήταν αυτή,ακριβώς, η ελπίδα, που αργότερα, το 1983, έκανε μια ιστορική φυσιογνωμία του "αντάρτικου", το Μάρκο Βαφειάδη,να στηρίξει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να χρηματίσει μάλιστα και βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ,την ίδια στιγμή που ο μεγάλος αυτός "αντάρτης" αυτοπροσδιοριζόταν, όντας βουλευτης του ΠΑΣΟΚ, ως κομμουνιστής!).


Βέβαια,δε χρειάστηκε πολύς χρόνος να φανεί το απαίσιο πρόσωπο της  κομματικής αυτής τερατογέννησης. Να αποκαλυφθεί από πολύ νωρίς κιόλας το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στο δημαγωγικό λόγο του Ανδρέα Παπανδρέου και τη " δεξιά"  πολιτική που ακολούθησε μετά τη θριαμβευτική εκλογή νίκη το 1981, ως κυβέρνηση. ΄Ηταν αυτή ακριβώς η πολιτική και οι άλλες πατερναλιστικές συμπεριφορές του Ανδρέα, που έκαναν  να "λακίσουν" από το κόμμα, σχεδόν άπαντες οι αιθεροβάμονες αριστεροί και αριστεριστές, όσοι πίστεψαν πως θα μπορούσε ποτέ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας και να κάνει πράξη αυτό που υποστήριζε, ως τη μέρα του θανάτου του, ο "αγαθός" Μάρκος Βαφειάδης,πως, δηλαδή ,"ο σοσιαλισμός δεν είναι μια χίμαιρα".


Από τότε "κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι" και η Ιστορία κατέγραψε πως το ΠΑΣΟΚ απέτυχε παταγωδώς σχεδόν στα περισσότερα από εκείνα που καταπιάστηκε. Πως το όνειρο κατάντησε εφιάλτης με το κυνηγητό όσων αντιστέκονταν στην "αυθεντία"  του αρχηγού του κόμματος και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, την ανάδειξη και επικράτηση του "όχλου"  των πρασινοφρουρών με τις κλαδικές, τα κομματόσκυλα, τον πασοκικό συνδικαλισμό, που επέπεσε ως ακρίδα και ροκάνισε το δημόσιο χρήμα, τους εργατοπατέρες που κατέλαβαν και μοιράστηκαν "καρέκλες" (δεν μπορούσαν όλα αυτά τα μεγαλεία ούτε καν να τα φανταστούν,όταν ξεκινούσαν νέοι από την ελληνική επαρχία για την πρωτεύουσα και ήταν τότε, που άφησαν για πρώτη φορά με την  ένταξή τους στο ΠΑΣΟΚ  το χαρακτηριστικό "μούσι" και πρωτόβαλαν το ιστορικό " ζιβάγκο".)


Αυτά,όμως, δεν ήταν τίποτα μπροστά στο μεγάλη επιδημία που ενέσκηψε από την εικοσαετή ,σχεδόν, αποκλειστική άσκηση της εξουσίας από τις πασοκικές εκείνες παθογενείς δυνάμεις και  ισοπέδωσε το "ανοσιοποιητικό σύστημα" ενός ολόκληρου  λαού (μη και των Δεξιών εξαιρουμενων). Είναι ο γνωστός  μολυσματικός, πασοκικικός ιός (η σύνθεσή του σε γενικές γραμμές: πελατειακές, κομματικές σχέσεις, αραλίκι-δημοσιοϋπαλληλίκι- τεμπελιά, ροκάνισμα δανεικού χρήματος, κλεψιά, διαπλοκή, διαφθορά), που μόλυνε όλο το σώμα της ελληνικής κοινωνίας μέχρι σήμερα και γέννησε παθογένειες και στρεβλές συμπεριφορές συντεχνιών, ομάδων, εργατοπατέρων τύπου Φωτόπουλου-Σταματόπουλου-"αρχόντων του Κάμπου",αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού.


Οπότε. το τέλος ήταν νομοτελειακά προδιαγεγραμμένο για ένα τέτοιο κόμμα. Αναμενόμενη η εξευτελστική, απαξιωτική τελευτή του σημερινού ΠΑΣΟΚ, από τη μια με τη συρρίκνωσή του πάλαι ποτέ  50%  σε μονοψήφιο νούμερο με αρχηγό τον Ε.Βενιζέλο και από την άλλη με τουλάχιστον ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος και "παρακοιμώμενο" του Ανδρέα Παπανδρέουνα να βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. "Πού ΄σαι νιότη πού΄ δειχνες πως θα γινόμουν άλλος"!


Και ενώ θα περίμενε κανείς, μετά από όλα αυτά, το πνέον ,εδώ και πολύ καιρό, τα λοίσθια κόμμα των Παπανδρέου, να έχει παραδοθεί ως  πτώμα  στο "ιατροδικαστικό τραπέζι" του ιστορικού, ξαφνικά και προς έκπληξη, πρωτίστως της Ιστορίας,  το θνήσκον αυτό κόμμα , εκεί κάπου προς το τέλος του Μάη του 2011, στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ κι ενώ όλοι ορκίζονταν πως ο "μεγάλος ασθενής τη βγάζει δεν τη βγάζει",δείχνει προς στιγμή να συνέρχεται, να αναλαμβάνει δυνάμεις, να αναρρώνει, να θέλει να σηκωθεί. Και όντως ,ξαφνικά  πετάγεται όρθιο, δυνατό, ζωντανό,όπως τότε, παλιά, την επαύριο της μεταπολίτευσης και τις παραμονές τους 1981. Οι πάντες "τρίβουν τα μάτια" τους, "τσιμπιούνται για να ξυπνήσουν",δεν μπορούν ούτε να ερμηνεύσουν το φαινόμενο ,ούτε να το κατανοήσουν. Δεν  τολμούν καν να το ονοματίσουν με άλλο όνομα, αφού είναι "ηλίου φαεινότερο" πως αυτό το νέο “κινημα” που γεννήθηκε από το πουθενά, θυμίζει σε όλα ΠΑΣΟΚ, αλλά το ίδιο απαρνιέται το όνομά του.΄Οχι, όμως, και τα συνθήματά του, τον κομματικό του λόγο τη νοοτροπία του, τη σύνθεση της ανθρωπόμαζας (μέχρι και αναρχικοί -αντιεξουσιαστές, εθνικιστές, χρυσαυγίτες, παπάδες κινήθηκαν αδερφωμένοι σε κείνο το πλήθος). "Φωνή Ιακώβ,αλλά χείρες Ησαύ", αναφωνούν οι ειδικοί ,που στη φούρια τους να το ταυτοποιήσουν,  το είπαν κίνημα των "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ”. Αργότερα, όταν κατακάθισε η "αλισίβα”, και φάνηκε καθαρότερο το απόνερο, πήρε και το κανονικό του όνομα.  Βαπτίστηκε "ΣΥΡΙΖΑ" (για να υπονοεί προφανώς πως   ΟΛΑ θα τα κορέψει  σύριζα.΄Οπως και με το ΠΑΣΟΚ τότε ,που ΟΛΟΙ θα πάθαιναν Σοκ! ).


“Το ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό” τώρα. Ελάχιστοι  μάλιστα λείπουν  από το προσκλητήριο  των παλιών "συντρόφων"-πρασινοφρουρών.(Λέγεται πως ακόμα και ο Λαλιώτης έκανε το πέρασμά του από κει,αλλά το κράτησε κρυφό).  Η σύνθεση του πλήθους-της βάσης είναι ίδια, οπως τότε. Το κόμμα πολυσυλλεκτικό ("κάθε καρυδιάς καρύδι",ακόμα και αναρχικοί και βομβιστές (σαν τους πρόσφατους στο Μόλ), συστεγάζονται στην " Κουμουνδούρου", όπως στην αρχή του 1974 οι άλλοι  στη Χαριλάου Τρικούπη. Και το σημαντικοτερο, ο αρχηγός είναι παρών (ετερόφωτος, βέβαια, και "ενεργούμενο" των κομματικών  πατρώνων ),αλλά παρών. Δημαγωγός, Μαυρογυαλούρος, αδίστακτος, θεατρίνος, όπως ο ΜΕΓΑΛΟΣ!.


Αυτό το κόμμα δεν είναι κακέκτυπο,δεν είναι καρικατούρα, δεν είναι η μετάλλαξη του παλιού ΠΑΣΟΚ. Είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που ,όπως είπαμε στην αρχή, εξελίχθηκε σ αυτό που είναι σήμερα, με βάση τους νόμους της εξέλιξης των ειδών, την περίφημη "ειδογένεση”. Δείχνει να είναι διαφορετικό, με κάποιες έντονες διαφορές, είδος νέο και  ξεχωριστό. Ναι, είναι. Αλλά, ο γονέας του νεου, εξελιγμένου αυτού είδους είναι  ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Και μόνο εκείνος που θέλει να γίνει πατροκτόνος θα τολμούσε να σκοτώσει το γονιό του.


Είναι  το ίδιο κόμμα που ως αντιπολίτευση παλιά έταξε να κάνει μια καινούρια Ελλάδα, αλλά ως εξουσία την “κήδεψε”. Αυτό το κόμμα σήμερα στη νέα του...ΣΥΡΙΖΙΑΝΗ εξέλιξη, θα την "ξανακηδέψει", αν το αφήσουμε.  Γι΄αυτό, ας μη του δώσουμε άλλη ευκαιρία , όσοι έχουμε συνείδηση και πείρα της καταστροφικής μανίας ΓΟΝΕΑ και αυθεντικού ΓΟΝΟΥ.  Η λαϊκή θυμοσοφία, άλλωστε, είναι απόλυτη και κατηγορηματική  σ΄αυτό: "Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα"!

 

 
Επόμ. >

 

 

 

 

 

                                                       28-1-2013

" Γονείς τρώνε τα παιδιά τους για να επιβιώσουν από λιμό

 


Φρικιαστικά στοιχεία αποκαλύπτουν μυστικοί ρεπόρτερ σε επαρχία της Βόρειας Κορέας.Ένας «κρυφός λιμός» στις αγροτικές περιοχές του Βορείου και Νοτίου Hwanghae εκτιμάται πως έχει ωθήσει τους κατοίκους στον κανιβαλισμό, με τις φήμες να κάνουν λόγο για περισσότερα από 10.000 θύματα!

Μόλις πρόσφατα, ένας εξαθλιωμένος πατέρας εκτελέστηκε, ύστερα από τη δολοφονία των δύο του παιδιών, τα οποία έφαγε προκειμένου να επιβιώσει!

Η ανατριχιαστική αυτή ιστορία είναι μόλις μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις που οι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα οδηγούνται σε πρωτόγονες καταστάσεις, τρελαμένοι από την πείνα, έπειτα από τις μαζικές κατασχέσεις τροφίμων από κυβερνητικούς πράκτορες.

Μυστικοί ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Asia Press είπαν στους Sunday Times πως ένας άντρας αναγκάστηκε να ξεθάψει το πτώμα του εγγονού του και να το φάει! Ένας άλλος έφτασε στο σημείο να βράσει τον ίδιο του τον γιο και να τον φάει!" (ΜΜΕ)

 

Αυτό το καθεστώς δεν έχει όμοιό του σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεκαετίες ολόκληρες "πίνει το αίμα" ενός λαού, που πεθαίνει από τις ελλείψεις βασικών αγαθών, τις αρρώστιες, τα βασανιστήρια, τις εκτοπίσεις, τις εκτελέσεις.

Η Αμερική κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Και ας απειλεί το καθεστώς με πυρηνικά και άλλα  αντίποινα. Σαν να είναι η Β. Κορέα καμια υπερδύναμη! Την αδράνεια, την αδιαφορία και τις σκοπιμότητες  τόσων χρόνων πληρώνει η ταλαίπωρη χώρα και ο λαός της.

Ας καθαρίσουν επιτέλους την "κόπρο του Αυγεία". Δεν πάει άλλο,είναι "ύβρις" η συνέχιση της ύπαρξης ενός τέτοιου καθεστώτος κανιβάλων. ΄Εχει ξεπεράσει τα όρια προ πολλού.  Κάθαρση στην τραγωδία! 


 

 

 

 

 

3.  ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

[Ενστάσεις] Γιατί σιωπά ο Αρχιεπίσκοπος;

Του Ηλία Κανέλλη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013


Μπορεί ο Σωκράτης και ο Κολοκοτρώνης να μην είναι το φόρτε του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, αλλά καθώς φαίνεται δεν χρειάζεται κιόλας. Αν τους επικαλέστηκε στην ομιλία του, στην κηδεία του χουντικού δολοφόνου Ντερτιλή, δεν ήταν για να τους τοποθετήσει με ακρίβεια στην Ιστορία, αλλά για να μπορεί να επικαλεστεί δύο πρόσωπα ως καρτούν της εθνικοφροσύνης. Χρειαζόταν δύο καρτούν που να λειτουργούν ως φετίχ στον αγοραφοβικό κόσμο των χουνταίων και των χρυσαυγιτών που τους πλαισίωσαν, προκειμένου να τονώσουν το νέο μέτωπο της εθνικοφροσύνης που μοιάζει να σηκώνει κεφάλι. Και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δεν έκανε τίποτα παραπάνω από ό,τι έχει μάθει να κάνει από παιδί: να ενισχύει κάθε κίνηση που βαθαίνει την απόσταση της Ελλάδας από τον πολιτισμένο κόσμο. Χρησιμοποιώντας τον λόγο της παραδοσιακής εθνικοφροσύνης, τον εγκωμιασμό του μίσους και την εξύμνηση ενός αποδεδειγμένα δολοφόνου.
Αρχιμανδρίτης της Αστυνομίας, με «αγιαστική και ποιμαντική» καριέρα στη διάρκεια της χούντας, οπότε και έγινε ταγματάρχης, ο Αμβρόσιος Λενής έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συσπείρωση των ακροδεξιών στοιχείων στην αδελφότητα θεολόγων «Παναγία η Χρυσοπηγή». Το χουντικό σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» είναι η επιτομή της ιδεολογίας του - με δικά του λόγια: «Σ' αυτή τη χώρα ο Ελληνισμός συνυφάνθηκε με τον χριστιανισμό, σ' αυτή την ένδοξη άκρη της γης, την Ελλάδα». Από αυτή την αφετηρία, κατά καιρούς, αφιερώνει διάφορες παρεμβάσεις, χαρακτηριστικά των οποίων είναι η απέχθεια για τους ξένους, η εξύμνηση της υποτιθέμενης καθαρότητας της φυλής, η συνωμοσιολογία... Είναι οξύμωρο αλλά ο μητροπολίτης μιας πόλης που πλήρωσε με πολύ αίμα την αντίσταση στον ναζισμό είναι ο ίδιος άνθρωπος που χαιρετίζει την άνοδο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής αποκαλώντας τη «γλυκιά ελπίδα»!
Πριν από μερικές ημέρες επέκρινε τους ιεράρχες που παρέστησαν στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» στη Θεσσαλονίκη. Προσφέρουν, σημειώνει, πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στον χώρο της αριστερής κουλτούρας και πριμοδοτούν την πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία. Ταυτόχρονα, εξυβρίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και όσους προώθησαν την πολιτική της λήθης και της εθνικής συμφιλίωσης. Τα βέλη του, προφανώς, πλήττουν ευθέως και τον Αρχιεπίσκοπο.
Και όμως ο Αρχιεπίσκοπος σαν να μην υπάρχει. Σύμφωνοι, είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Αλλά ο λόγος του έχει ισχύ και κύρος. Και οφείλει, όταν από χείλη εκκλησιαστικών ταγών εκπέμπονται διακρίσεις, να παρεμβαίνει φρονηματίζοντας και υπενθυμίζοντας ότι ο λόγος των θρησκευτικών ταγών είναι ο λόγος της αγάπης.
Η σιωπή του Αρχιεπισκόπου είναι εκκωφαντική απέναντι σε τέτοιες ακρότητες που εκθέτουν συλλήβδην την Εκκλησία.

 

 ΄Ελα,ντε, Κανέλλη, καλά τα λες εσύ. Τί έπαθε ο Ιερώνυμος κα σφυρίζει αδιάφορα; Αυτό ρωτάμε κι εμείς παραπάνω. Ο Αρχιεπίσκοπος σε άλλα έχει δείξει πως δεν... κολώνει. Και καλά ο ο Ιερώνυμος. Στη Σύνοδο υπάρχουν πολλοί αντιφασίστες. ΄Ενας δε σηκώνεται να του τα "ψάλλει" από την καλή του Νεο-Ναζί Αμβρόσιου;

Η δικαιοσύνη από την άλλη,γιατί αδρανεί, όταν είναι φανερό πως από τη θέση που κατέχει ο μισθοδοτούμενος από το ελληνικό κράτος ρασοφόρος, επηρεάζει κόσμο και τον καθοδηγεί στη βία και το έγκλημα; Αν ένας δάσκαλος έκανε και έλεγε αυτά που λέει ο φασίσας " παπάς," θα τον άφηναν να ξαναμπεί  σε τάξη;

 

 

 

 

 

Αιματηρές συγκρούσεις έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο

 

 

 

 

2-2-2013

 

Ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα από σφαίρες έξω από το προεδρικο μέγαρο του Καΐρου, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ εναντίον του.

 

Ο Μοχάμεντ Χουσέιν Κάρνι, 23 ετών, που είχε δεχτεί έναν πυροβολισμό μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, υπέκυψε στα τραύματά του, όπως ανέφερε ο Άχμεντ αλ Ανσάρι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών υγείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν συνολικά 53 άνθρωποι.

Όπως ανακοίνωσε εξάλλου το υπουργείο Υγείας, πέντε άνθρωποι στο Πορτ Σάιντ υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, ενώ διαδηλωτές έριξαν τουλάχιστον 15 μολότοφ πάνω από τα τείχη στην περίμετρο του κτιρίου.

Νωρίτερα σποραδικές συγκρούσεις είχαν σημειωθεί μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο Κάιρο, με τους διαδηλωτές να ρίχνουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών σε μια λεωφόρο που οδηγεί την πλατεία Ταχρίρ και να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κάτω η Αδελφότητα», αναφερόμενοι στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, στην οποία ανήκει ο Μόρσι.

Εξάλλου η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρο, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και στο Πορτ Σάιντ, έπειτα από έκκληση του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας, κύριου συνασπισμού της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, το οποίο ζητεί να τερματιστεί το «μονοπώλιο» της εξουσίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», «Κάτω η κυριαρχία του Ανώτατου Ηγέτη», αναφερόμενοι στον Μόρσι, και «Φύγε, φύγε».

Στην Αλεξάνδρεια χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας γύρω από τα κυβερνητικά κτίρια.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Ζακάζικ και αλ Μάχαλα, ενώ στο Σουέζ οι διαδηλωτές κουβαλούσαν φέρετρα για να θρηνήσουν όσους σκοτώθηκαν στα πρόσφατα βίαια επεισόδια.

Οι σημερινές διαδηλώσεις συμπίπτουν με την πρώτη επέτειο από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 74 άνθρωποι.

 

Ο φονταμενταλιστής πρόεδρος και σύμμαχος των απανταχού της γης Ισλαμιστών τρομοκρατών, έκλεψε τη νίκη από τους ακτιβιστές, που έδιωξαν με τους αγώνες και το αίμα τους τον (χίλιες φορές καλύτερο) πρώην πρόεδρο ,δικτάτορα Μουμπάρακ.

Οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" είναι  η "καρδιά" των τυφλωμένων εγκληματιών της Αλ Κάιντα. Αν δεν πέσει η κυβέρνησή τους σύντομα, θα χυθεί πολύ αίμα στη φτωχή και ταλαιπωρημένη χώρα.

 

 

 

Έρευνα για τη φάρσα με τη δημοσιογράφο και τον πρωθυπουργό

 

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς διέταξε έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέτρεψαν την εμπλοκή του σε στημένη εκπομπή κρυφής κάμερας.

Ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Σέρβου πρωθυπουργού, Ίβιτσα Τόντσεβ δήλωσε ότι «θα αναζητηθούν ευθύνες για παράλειψη καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα το διασυρμό ολόκληρης της Σερβίας και όχι μόνο του πρωθυπουργού». Ο κ. Τόντσεβ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για την αναμετάδοση του επίμαχου βίντεο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, χωρίς να το γνωρίζει, συμμετείχε σε στημένη τηλεοπτική εκπομπή που κάνει φάρσες σε διάσημα πρόσωπα. Έτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο στούντιο καλωδιακού καναλιού διαπίστωσε ότι η τηλεπαρουσιάστρια που τον φιλοξενούσε δεν φορούσε εσώρουχο. Το βλέμμα του και την αντίδραση του προσώπου του την κατέγραφε συνεχώς σε κλειστό πλάνο μία κάμερα όπου διακρίνεται έκπληξη και αμηχανία.

Η φάρσα έγινε για λογαριασμό της εκπομπής «Αδύνατη αποστολή» και η μετάδοσή της είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «Pink».

Το ανεξάρτητο συνδικάτο των δημοσιογράφων, NUNS καταδίκασε τη συμπεριφορά των συντελεστών της εκπομπής και του τηλεοπτικού δικτύου «Pink» επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν το ρόλο των ΜΜΕ και παραβιάζουν βασικούς κανόνες τις δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

 

"Σιγά τα ωά" ,που διασύρθηκε ο πρωθυπουργός και η Σερβία.  Για άλλες πομπές της έχει διασυρθεί η (και τώρα εθνικιστική) Σερβία (πχ. γενοκτονία

Σρεμπρένιτσα) και όχι με το εσώρουχο της κυρίας.

Η σοβαροφάνεια μας μάρανε!. 

 

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 28/1/2013

Ο ποιητής "αθωώνει" τον ιστορικό

Διαψεύστηκαν όσοι προσδοκούσαν ότι η ιστορική προσέγγιση της Θεσσαλονίκης που έκανε ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ θα έβρισκε τον μάστορά της, έστω και με καθυστέρηση έξι χρόνων από την κυκλοφορία του βιβλίου του «Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων».

Ο ποιητής  αθωώνει  τον ιστορικό

Το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ήταν προδιατεθειμένο για έναν... θρίαμβο έναντι του «ασεβούς» Βρετανού και η παράταξη της εκδήλωσης προδιέθετε για κάτι τέτοιο.

Δεν βρίσκονται άλλωστε κάθε μέρα στο ίδιο πάνελ ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος με τον πρόεδρο της ΕΜΣ Νίκο Μέρτζο να συνεπικουρούνται από τον ιστοριοδίφη Γιάννη Μέγα και τον συγγραφέα Γιώργο Καραμπελιά.

Η σύμπραξη είχε σημείο εκκίνησης το βιβλίο του Γιάννη Ταχόπουλου «Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του οθωμανισμού», το οποίο προαναγγελλόταν ως «η πρώτη εμπεριστατωμένη κριτική των απόψεων που, με αφετηρία το βιβλίο του Μαζάουερ, έχουν κυριαρχήσει την τελευταία περίοδο στην ακαδημαϊκή και πνευματική σκηνή σχετικά με τη Θεσσαλονίκη».

    ΜΕ το βραβείο Duff Cooper διακρίθηκε το βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ «Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων» (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2006)
ΜΕ το βραβείο Duff Cooper διακρίθηκε το βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ «Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων» (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2006)

Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως όλοι τα περίμεναν. Διότι ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, μιλώντας πρώτος, τους αιφνιδίασε όλους με τον ανατρεπτικό του λόγο. «Ο Μαζάουερ είναι ένα απροσδόκητο πλάσμα που εμφανίστηκε στα καλά καθούμενα» είπε ο κ. Χριστιανόπουλος με το γνωστό ύφος του, για να συνεχίσει:

«Οι αναφορές του για εμάς δεν είναι τόσο καλές, κάνει λάθη και έχει προκαταλήψεις για οτιδήποτε μη οθωμανικό, αλλά το βιβλίο του δεν είναι ακριβώς Ιστορία, είναι περίπου λογοτεχνία. Αυτό είναι ένα αβαντάζ του Μαζάουερ. Το βιβλίο του είναι απίθανα γοητευτικό, ακόμη κι εγώ σκέφτομαι μήπως δεν πρέπει να το χτυπήσω».

«Το βιβλίο του Μαζάουερ δεν είναι ακριβώς Ιστορία, είναι περίπου λογοτεχνία. Αυτό είναι ένα αβαντάζ του. Το βιβλίο του είναι απίθανα γοητευτικό», τόνισε ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος
«Το βιβλίο του Μαζάουερ δεν είναι ακριβώς Ιστορία, είναι περίπου λογοτεχνία. Αυτό είναι ένα αβαντάζ του. Το βιβλίο του είναι απίθανα γοητευτικό», τόνισε ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος

Οσον αφορά δε το βιβλίο που παρουσιαζόταν, δεν το σκέφθηκε καθόλου: «Θα περίμενα περισσότερη ωριμότητα από τον Ταχόπουλο. Το βιβλίο του είναι ένα ευσύνοπτο εγχειρίδιο, αλλά μπροστά στον γίγαντα Μαζάουερ εμφανίζεται ως νεαρό παιδάριο».

Κάπως έτσι έληξε η βραδιά πριν καν αρχίσει, καθώς η παρατήρησή του δεν απαντήθηκε ούτε καν από τον παριστάμενο συγγραφέα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Μαρκ Μαζάουερ Ο ιστορικός των Βαλκανίων

Γεννημένος το 1958 στο Λονδίνο, ο Μαρκ Μαζάουερ είναι από τους σημαντικότερους της γενιάς του Βρετανός Ιστορικός που ειδικεύεται στην ελληνική Ιστορία, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη του 20ού αιώνα. Συχνός επισκέπτης της Ελλάδας και γνώστης της ελληνικής γλώσσας, έχει ζήσει στη νεότητά του στη Θεσσαλονίκη, ενώ διατηρεί δεσμούς με τη χώρα μας καταθέτοντας συχνά τις απόψεις του στις διαλέξεις που δίνει.

Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, σπούδασε κλασική φιλολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καθώς και διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης, απ' όπου αποφοίτησε μέσα στη δεκαετία του '80, με διδακτορικό και μεταπτυχιακό δίπλωμα, αντίστοιχα. Σταθμοί στην πολύχρονη ακαδημαϊκή του καριέρα υπήρξαν σπουδαία πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως αυτά του Μπίρκμπεκ, του Λονδίνου, του Σάσεξ και του Πρίνστον όπου δίδαξε.

Ο Μαζάουερ έχει ερευνήσει και γράψει εκτεταμένα για την ελληνική ιστορία της νεότερης εποχής, των Βαλκανίων και της ιστορίας του εθνικοσοσιαλιστικού κράτους στην Ευρώπη και των ιδεολογιών κατά τον 20ό αιώνα. Το βιβλίο του «Η Ελλάδα και η οικονομική κρίση του μεσοπολέμου» κέρδισε το βραβείο Ράνσιμαν Ελληνοαγγλικού συνδέσμου 1992, ενώ το «Στην Ελλάδα του Χίτλερ. Η εμπειρία της κατοχής 1941-44» (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια 1994) κέρδισε το βραβείο Λόνγκμαν - Βιβλίο της χρονιάς το 1993 και τον σύστησε στο ελληνικό κοινό.

Με τα βιβλία του μεταφρασμένα σε αρκετές γλώσσες, ο ίδιος καθιερώθηκε διεθνώς με το «Σκοτεινή ήπειρος. Ο ευρωπαϊκός 20ός αιώνας» (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2001) και τα μετέπειτα βιβλία του «Βαλκάνια» (2001) και «Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι, 1430-1950» (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2006) διακρίθηκαν, επίσης, με τα βραβεία Γούλφσον καθώς και Ράνσιμαν και Duff Cooper, αντιστοίχα.

Από το 2002 έως σήμερα, ο Μαρκ Μαζάουερ αρθρογραφεί στις αγγλικές εφημερίδες Financial Times και The Independent.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Εθνική ταυτότητα και φόβος

Οι παρατηρήσεις στο βιβλίο του Μαζάουερ -αλλά ούτε μία λέξη για το βιβλίο που παρουσιαζόταν- από τον Γιάννη Μέγα (εσκεμμένες ή μη ιστορικές παραλείψεις, έμφαση ή αποσιώπηση ιστορικών γεγονότων, μισές αλήθειες, περίεργη επιλογή αποσπασμάτων, χρήση λέξεων με έντονες συνεκδοχές) ακούστηκαν ως φιλολογικός λυρισμός και άφηναν ακόρεστη την ανάγκη των παρισταμένων για καταγγελία του «βλάσφημου» και «ανίερου ξένου».

Το κοινό ήθελε καθαρές κουβέντες όπως του κ. Μέρτζου: «Ο Μαζάουερ χάλκευσε την Ιστορία», «οι αναγνώστες του δεν ξέρουν, αλλά γι' αυτό υπάρχουν οι ταγοί», «ο δρόμος που άνοιξε ο Μαζάουερ είναι ένας επικίνδυνος δρόμος», «πρώτοι στον λάκκο έπεσαν οι εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης, που το έκαναν μέχρι και δώρο το βιβλίο του. Τους κυνηγούσα να τους ρίξω στον λάκκο, που έλεγε κι ο Λένιν». Κοντά σ' αυτά, ο Γ. Καραμπελιάς πρόσθεσε την καταγγελία «της προσπάθειας αποδόμησης της εθνικής ταυτότητας» και αρκέστηκε ως εκδότης του πονήματος να σημειώσει «το βιβλίο του Ταχόπουλου ήταν αρχικά ένα εκτενές άρθρο κριτικής, δεν είναι ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά αναφέρεται στις διαστρεβλώσεις του Μαζάουερ».

Ο κ. Ταχόπουλος, τέλος, παρατήρησε ότι ο Μαζάουερ «υποτιμά οτιδήποτε ελληνικό, εξιδανικεύει την οθωμανική περίοδο» και «θεωρεί μέρος του εξελληνισμού της πόλης ακόμη και την εξόντωση των εβραίων». Με λίγα λόγια, όπως παρατήρησε παριστάμενος κατά την έξοδο, «μοιράστηκαν μεν τους προσωπικούς φόβους τους, αλλά δεν έκαναν κριτική στο βιβλίο του Μαζάουερ».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΚΕΣΑΣ

 

 1."Δεν βρίσκονται άλλωστε κάθε μέρα στο ίδιο πάνελ ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος με τον πρόεδρο της ΕΜΣ Νίκο Μέρτζο να συνεπικουρούνται από τον ιστοριοδίφη Γιάννη Μέγα και τον συγγραφέα Γιώργο Καραμπελιά.".

 Κανέναν πραγματικό Ιστορικό που να "ξέρει"  Ιστορία ,γιατί δεν πήρατε ,βρε,παιδιά,να ακούσετε και μια γνώμη ειδικού; Ποιος είναι ο Καραμπελιάς, ο Χριστιανόπουλος ,ακόμα και ο Μέγας και...τρανός ιστοριοδίφης;

Ελλάς της φαιδρας πορτοκαλέας !

 2. «Οι αναφορές του για εμάς δεν είναι τόσο καλές, κάνει λάθη και έχει προκαταλήψεις για οτιδήποτε μη οθωμανικό, αλλά το βιβλίο του δεν είναι ακριβώς Ιστορία, είναι περίπου λογοτεχνία." 

Τί λέει ο ποιητής: Εκτός από τα στιχάκια που γράφει  και τα ρεμπετοειδή που άδει, το παίζει τώρα και ιστορικός ο Χριστιανόπουλος; ΄Ελεος!

Η πεμπτουσία. Ο  Μαρκ Μαζάουερ έγραψε πολλές  και ξεχασμένες(ή μη ειπωμένες ) ιστορικές αλήθειες ,ειδκά για ό,τι έχει σχέση με τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.  Είναι ένας καλός ιστορικός,ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες,που μπορεί να έχει κανείς ως ιστορικός με το σύνολο των δικών του απόψεων.

 

 

 

 

 

Ρουπακιώτης: «Σταματήστε τους εισαγγελείς»!

Ποιοι θέλουν να σταματήσουν τους εισαγγελείς

Newsbomb.g, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

 

.

 

Ποιοι θέλουν να σταματήσουν τους εισαγγελείς

Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Newsbomb.gr που αποκάλυψε με ημερομηνίες και ονόματα τα δείπνα της διαπλοκής που είχαν ως μενού την αποδυνάμωση των οικονομικών εισαγγελέων, ακύρωσαν το πρώτο μέρος του σχεδίου.

Ακολούθησαν οι ενέργειες των ηρωϊκών λειτουργών της δικαιοσύνης που απέδειξαν ότι δεν πτοούνται από βαρύγδουπα ονόματα, επικοινωνιακές απειλές και παρεμβάσεις κονδυλοφόρων.

Οι μεθοδεύσεις που θα περνούσαν «νύχτα» στην βουλή ανατράπηκαν άρον άρον βλέποντας το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην κοινωνία. Τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού μετά το σφυροκόπημα της δικαιοσύνης στην διαπλοκή, όλοι οι Έλληνες έγιναν μια γροθιά γύρω από τους ηρωϊκούς εισαγγελείς.

Δεν περιμένουμε βέβαια ότι το σύστημα διαφθοράς που δομήθηκε επί δεκαετίες σε σκοτεινούς διαδρόμους θα πέσει σε λίγα εικοσιτετράωρα. Οι δεσμεύσεις είναι πολλές και όλοι γνωρίζουν ότι εάν πέσει ένας διεφθαρμένος, θα καταρρεύσουν αύτανδροι.

Τα ερωτήματα

Ποιός θα ψαρέψει λοιπόν στα θολά νερά επιχειρώντας να περάσει σε συζήτηση για την αλιεία γάμπαρης τροπολογίες εκτροπής; Τι λέει γι' αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης; Επιμένει ακόμα να επιχειρήσει το ευφυολόγημα περί «εισαγγελέως για την διαφθορά»; Κάποιοι επιμένουν ότι έχει βρεθεί και το «πρόσωπο». Ένα ελκυστικό πρόσωπο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που βρίσκεται 24 ώρες στην διάθεση της διαπλοκής ακόμα και με ένα τηλέφωνο.

Εμείς θα τους προτείνουμε να κρατήσουν το «πρόσωπο» ως ευχάριστη συντροφιά σε δείπνα με «καρδιοχτύπια» και να μην παίζουν με το μέλλον αυτής της χώρας. Ήδη την έχουν βλάψει αρκετά. Ώρα να την αφήσουν σε αυτούς που θα την ξαναστήσουν στα πόδια της, με αιχμή του δόρατος λειτουργούς όπως ο Πεπόνης και ο Μουζακίτης.


Μόνο τα ακροδεξιά ΜΜΕ σαν την παραπάνω ιντερνετική φυλλάδα,στηρίζουν πια τους επίορκους οικονομικούς εισαγγελείς και επιχαίρουν που η κομματική "τύφλα" και η διαπλοκή τους οδήγησαν στο "κυνήγι μαγισσών" και τη συγκάλυψη του μεγάλου εγκλήματος της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, που διέπραξε η τελευταια κυβερνητική κομπανία της Ν.Δ υπό τον Κ.Καραμανλή.

Τί περιμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης; Γατί δεν εξαντλεί τις αρμοδιότητές του, για να  σταματήσει τον κατήφορο Πεπόνη και Μουζακίτη που εξευτελίζουν με τις μονομερείς διώξεις τους και το θεσμό της δικαοσύνης και τους έντιμους λειτουργούς της; Βοά ο δικαστικός κόσμος, που έχει τσίπα και σωφροσύνη, βλέποντας το κατάντημα αυτό των δύο εισαγγελέων και κάποιων όμοιων μ΄αυτούς ανακριτών.

 

 

 

 

 

 

                    ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ HOMO-NATURALIS.GR  ( 27-1-2013)

 

 Η έρευνα -δημοσκόπηση  του  HOMO-NATURALIS.GR ,όπως είχαμε προαναγγείλει, είχε στο...στόχαστρο τις τελευταίες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά με αφορμή τις κινητοποιήσεις αυτές, επεξετάθη και σε άλλα "καυτά" θέματα της επικαιρότητας και διεξήχθη στο διάστημα των τελευταίων 3 ημερών στο νομό Αττικής, σε "δείγμα" 1.200 ατόμων, ισομερώς (περίπου) κατανεμημένα σε φύλο, ηλικία και περιοχή διαμονής. (Σημ. α. Ολόκληρη η Αττική χωρίστηκε στα κλασικά 4 διαμερίσματα: Ανατολική, Βόρεια, Νότια,Δυτική β. Στον πίνακα που ακολουθεί δεν ελήφθησαν υπόψη απαντήσεις της μορφής  " Δε γνωρίζω-δεν απαντώ" .γ. Οι απαντήσεις που ήταν ασαφείς , διφορούμενες ή παραπλανητικές δεν ελήφθησαν υπόψη.΄Οπως π.χ στην ερώτηση 3 οι απαντήσεις "ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ"). δ.Εκείνο που ενδιέφερε την έρευνα ήταν η ουσία και όχι οι λεπτομέρειες ή τα "παραπολιτικά". Για το λόγο αυτό, διαφυλάχτηκαν η αξιοπιστία και η σοβαρότητά της με τη δημοσίευση εκείνων των απαντήσεων-στοιχείων που εξυπηρετούσαν και προωθούσαν αυτούς τους δύο στόχους).

                                  1. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  

 1. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΄Η ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ-ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ;  ΚΑΤΑ: 1005

 

  2. Στην παρούσα οικονομική κρίση και μέχρι να συνέλθη η χώρα είναι δικαιολογημένες οι απεργίες των συντεχνιών, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή όχι των αιτημάτων τους;

    ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ: 988.

 

  3. Μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ποιο κόμμα έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη στην υποκίνηση ή τη στήριξη  των απεργιών για καθαρά μικροκομματικά οφέλη;

    ΣΥΡΙΖΑ:420

    ΚΚΕ: 570

__________________________________________________________________________________________________

4. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΩΣ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ-ΟΠΑΔΟΙ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ;

NAI: 1117

_________________________________________________________________________________________________
  

  5. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σύγκρουση (να ανοίξει μέτωπα) ακόμα και  επιτάξεις με τις συντεχνίες εκείνες που δεν υποχωρούν και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα με τις κινητοποιήσεις τους στο σύνολο του πληθυσμού;

     ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: 935

   

  6. Ποια από τα παρακάτω συνδικάτα-συντεχνίες νομίζετε πως έχει δείξει τη χειρότερη συμπεριφορά και οφείλει η κυβέρνηση να πατάξει άμεσα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις; (Να επιλέξετε 1)

    α.Φαρμακοποιοί-Γιατροί. 912

    β.Μέσα Μαζικής Μεταφοράς-Ταξί

    γ.ΔΕΗ

    δ. Εκπαιδευτικοί

   

  7.Πιστεύετε πως οι συντεχνίες στην Ελλάδα, όταν απεργούν, ποντάρουν στη γνωστή συνδικαλιστική αντίληψη " ο θάνατό σας η ζωή μας" ,που αφορά ελάχιστα το κράτος και στην ουσία το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού;

    Ναι: 955

 

   8. Με μια συνεργασία κομμάτων σε μελλοντικές εθνικές εκλογές  θα συμφωνούσατε;

    ΝΑΙ: 766

 

  9.΄Εχετε μέχρι σήμερα για πολιτικούς λόγους ψηφίσει ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ ή ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, έστω και μία (1) φορά;

    ΝΑΙ: 487

  

  10. Θα προτείνατε μια Ευρώπη ουσιαστικά ΕΝΩΜΕΝΗ (πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά), όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την Ελλάδα μια από τις πολιτείες αυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης;

    ΝΑΙ: 803

 

                                    2. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

α. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν "πηγαίνει με τίποτα" τους "Φωτόπουλους-Σταματόπουλους"  και τις συντεχνίες, που δε διστάζουν για τα προσωπικά τους συμφέροντα  να θέσουν σε κίνδυνο όχι μόνο το συμφέρον, αλλά ακόμα και τις ζωές (φραμακοποιοί-γιατροί) των πολλών. Κανένα επίσης ενδιαφέρον ή κατανόηση δε δείχνουν οι συντεχνίες για τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται. β. Καμιά ουσιαστική επίπτωση δε θα έχει για την κυβέρνηση μια στάση σκληρή, επίταξης, σαν αυτή που αποφάσισε και  επέβαλε στους προκλητικούς απεργούς  του Μετρό. γ. ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ εισπράττουν τη ζημιά από την εμμονή τους να υποστηρίζουν την παλιά παπανδρεϊκή " ιδεολογία" των συντεχνιών "ο θανατός τους, η ζωή μας". Μια παρατήρηση: Πολύ πιθανόν στις επόμενες εκλογές σε βάθος χρόνου  2 χρόνων, το ΚΚΕ να μην καταφέρει να περάσει στη Βουλή! δ. Ο κόσμος ζητάει πλέον κομματικές συμμαχίες και απειλεί με ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ,αν τα κόμματα συνεχίσουν την τακτική του μονοκοματισμού. ε. Τέλος, το όνειρο μιας ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΗΣ με τις χώρες της ως ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, όπως η Αμερική ,είναι ζωντανό και δε μένει παρά να πραγματοποιηθεί σύντομα.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 02.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS