HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247032
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS", 3/2-9/2/2013
03.02.13

1. "MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

              

 

 

 

 

 

                                                    

 

 

 

                                             9-2-2013

"Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον “μαϊμού αντιμνημονιακό”.

“Ο κ. Τσίπρας πέρασε ωκεανούς αλλά τη Χρυσή Αυγή δεν την ξέχασε. Ίσως αυτό να οφείλεται και σε μικροπολιτικό κίνητρο, καθώς σε πρόσφατη δημοσκόπηση προέκυψε ότι τη μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων του την έχει προς τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα 7,5%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ποσοστό που πήρε στις εκλογές δεν προέρχεται από αριστερούς. Ο κόσμος βλέπει πλέον ότι ο Τσίπρας είναι "μαϊμού αντιμνημονιακός" και ασφαλώς τον εγκαταλείπουν"( συνέντευξή Μιχαλολιάκου στο περιοδικό Crash).

 

                                                                      

Ωμή παραδοχή Μιχαλολιάκου: Έχουμε φίλους στην αστυνομία και το στρατό

 Αυτό που υποστηρίζει ο αρχηγός των Νεο-Ναζί είναι αλήθεια. Σε ανάλυσή μας,  στις 29/1/2013 (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ) με τίτλο ΠΕΡΙ ΤΗΣ  "ΕΙΔΟΓΕΝΕΣΗΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΘΕΩΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ) γράφαμε:

 

 

"...Δεν  τολμούν καν να το ονοματίσουν με άλλο όνομα, αφού είναι "ηλίου φαεινότερο" πως αυτό το νέο “κινημα” που γεννήθηκε από το πουθενά, θυμίζει σε όλα ΠΑΣΟΚ, αλλά το ίδιο απαρνιέται το όνομά του.΄Οχι, όμως, και τα συνθήματά του, τον κομματικό του λόγο τη νοοτροπία του, τη σύνθεση της ανθρωπόμαζας (μέχρι και αναρχικοί -αντιεξουσιαστές, εθνικιστές, χρυσαυγίτες, παπάδες κινήθηκαν αδερφωμένοι σε κείνο το πλήθος). "Φωνή Ιακώβ,αλλά χείρες Ησαύ", αναφωνούν οι ειδικοί ,που στη φούρια τους να το ταυτοποιήσουν,  το είπαν κίνημα των "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ”. Αργότερα, όταν κατακάθισε η "αλισίβα”, και φάνηκε καθαρότερο το απόνερο, πήρε και το κανονικό του όνομα.  Βαπτίστηκε "ΣΥΡΙΖΑ" (για να υπονοεί προφανώς πως   ΟΛΑ θα τα κορέψει  σύριζα.΄Οπως και με το ΠΑΣΟΚ τότε ,που ΟΛΟΙ θα πάθαιναν Σοκ! )."

 Αν θέλανε, λοιπόν, κάποιοι  να μην "κρύβονται πίσω από το δάχτυλό" τους και να αποβάλουν τα...αριστερά σύνδρομα "αλληλεγγύης" συντρόφων που τους κατατρύχουν  ακόμα, άνθρωποι  προοδευτικοί στην ουσία ,που αρνούνται, όμως, να παρα- δεχτούν  πως τα  όρια είναι δυσδιάκριτα, ή τουλάχιστον εύθραστα, ανάμεσα στα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Να δούμε επιγραμματικά τους λόγους!
                                   
1.Είναι κόμματα εθνικά-εθνικιστικά και τα δύο (αντιμνημονιακά ,όπως με περισσή  υπερηφάνεια αυτο -χαρακτηρίζονται).

2. Η βάση τους είναι πολυσυλλεκτική (οι οπαδοί ως "κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα") χωρίς ξεκάθαρο, ιδεολογικό προσανατολισμό.

3. Εκτός από τη...λατρεία  οιουδήποτε  πατριωτικού  και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και τα δύο αρθρώνουν, μέσω δύο (στα όρια της παραφροσύνης και της υστερίας  ομιλούντων) αρχηγών,  έναν παραληρηματικό, δημαγωγικό, εντελώς ανεύθυνο πολιτικά  λόγο ("μαυρογυαλουρισμός"), που στοχεύει στην προσέλκυση ή τη συγκράτηση μαζών, οι οποίες δε διαθέτουν άλλα σταθερά και ευδιάκριτα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, πέραν εκείνων της απόλυτης-κυρίαρχης εμμονής τους στο ατομικό συμφέρον, την ικανοποίηση των προσωπικών -συντεχνιακών συμφερόντων, την αναρρίπιση των παθών και  τη διατήρηση και φόρτιση  επιλεκτικών συναισθημάτων, ειδικά  της αγανάκτησης και του μίσους σε ο τιδήποτε δεν εκφράζει τη δική τους αντίληψη περί "κομματικής πολιτικής".

4. Η βία, η καταστροφή, το χάος, η κινδυνολογία  είναι  τα καλύτερα όπλα της...ιδιόμορφης κομματικής τακτικής τους. Εθνικιστές, "Αγανακτισμένοι", Χούλιγκανς ,Περιθωριακοί πάσης... φύσεως και αιτίας, άτομα  επιρρεπή σε παραβατικές (βαριά εγκληματικές μερικές φορές) συμπεριφορές, διακρίνονται ιδιαίτερα σε επιχειρησιακές δραστηριότητες  με... κουκούλες, μολότωφ, ξυλοδαρμούς και πισώπλατα μαχαιρώματα.

5.Οι "ιδεολογικές"  διαφορές που επικαλούνται και τα δύο κόμματα,είναι οι ίδιες "διαφορές" ,  που παλιότερα επικαλούνταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ("αριστερό κίνημα") και η Ν.Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή (δεξιό-ακροδεξιό κόμμα ).Στην ουσία,βέβαια,όπως απέδειξε η ιστορία, τα δύο αυτά κόμματα δεν ήταν, παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ελάχιστες, μάλλον ανύπαρκτες ,οι  διαφορές τους. 

6. ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΗ ΑΥΓΗ σήμερα ανταγωνίζονται με τρόπο θρασύ και απροσχημάτιστο τη μονοπώληση  της καθαρότερης, εθνικής-εθνικιστικής "ιδεολογίας" ελληνικού  κόμματος (με κυρίαρχο τύπο οπαδού τον "Ελληνάρα"), τον προπαγανδισμό  των αυξημένων προστατευτικών ιδιοτήτων τους, ως  "πατερούληδων" του λαού  και τέλος την απόκτηση   εύσημων που κερδίζουν ως αμείλικτοι διώκτες του παλιού, κομματικού κατεστημένου (ξεχνώντας πως και τα δύο δεν είναι παρά η "ειδογένεση"- εξέλιξη ΠΑΣΟΚ και Ακροδεξιάς Ν.Δημοκρατίας).

 7.Η  προσχώρηση -ένταξη  ΣΥΡΙΖΑ και  ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  σε στρατόπεδα με αντί ή ρατσιστικά χαρακτηριστικά  είναι περισσότερο προσχηματικές συμπεριφορές  για τη συγκράτηση των δύο άκρων. Μιας ομάδας αριστερών ,δηλαδή,από το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, ως εκ της ιδιότητάς τους αυτής ,δε θα μπορούσε να μην υποστηρίζει  τους μετανάστες και μιας άλλης, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ,τους ασυγκράτητους, τους "κατάμαυρους" Νεο-Ναζί , που διψάνε για... πακιστανικό ή άλλο  "αίμα"  που δεν είνα...άριο. Και οι δύο αυτές "ρότες", όπως είπαμε, πραγματοποιούνται με ευκαιριακές σημαίες ,πελατιεακής αντίληψης  που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα και υπερτονίζονται επίτηδες για να χαράσσονται οι γραμμές των ορίων ανάμεσα στα δύο εθνικοσιοσαλιστικά (στην ουσία) κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                7-2-2013

 

 

                                                   " ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

«Non Grata» και στη Δανία η Χρυσή Αυγή

Σε απερίφραστη καταδίκη της ίδρυσης παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Γερμανία προχώρησε και η ομογενειακή κοινότητα της Δανίας χώρας προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα μετέλθουν παντός νόμιμου μέσου προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή εξάπλωση του ακροδεξιού κόμματος και στη σκανδιναβική χώρα.

«Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας, ενημερωμένη για τη δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και την προσπάθειά της να απλωθεί και σε χώρες με Έλληνες μετανάστες, όπως η Γερμανία, καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματός στη Νυρεμβέργη. Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη προσβολή για μας ως μετανάστες, Έλληνες πολίτες και ανθρώπους. Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξοργίζει δε και ο συμβολισμός που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ' Ράϊχ».

Η ελληνική κοινότητα της Δανίας σημειώνει επίσης ότι «ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζl (2003-2005) και τον παλιότερο όρο βρωμοέλληνες. Εισπράπουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας».

Το ψήφισμα καταλήγει τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη και στη Δανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα και τη μαζική μας φυσική παρουσία για να τη σταματήσουμε».(ΜΜΕ)

«Non Grata» και στη Δανία η Χρυσή Αυγή

 

 'Ετσι,έτσι,να ξεβρωμίσει ο κόσμος από την μπόχα των "Μιχαλολιάκων".  Είναι εγκληματίες, είναι παράνομοι. ΄Οσο επιτρέπουν σε αυτή τη ναζιστική οργάνωση να δραστηριοποιείται στη χώρα μας, να   έχει νόμιμη άδεια κόμματος, να συμμετέχει σε εκλογές, να εκλέγει βουλευτές η ελληνική δικαοσύνη είναι έκθετη. Ας παίρνουν, τουλάχιστον, μαθήματα από τους ΄Ελληνες μετανάστες και από τις δικαστικές αποφάσεις των άλλων χωρών, που δεν αφήνουν σε "χλωρό κλαρί" τους νεο-Ναζί.

Εδώ, πού θα πάει αυτη η ιστορία, το φαινόμενο της ατιμωρησίας; Ασεβούν στην Ιστορία οι δικαστές. 6 εκατομμύρια άνθρωποι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν με επώδυνο και άτιμο τρόπο από τους Ναζί. Είναι οι δολοφόνοι αυτοί που  ο Μιχαλολιάκος και οι οπαδοί του  τιμούν  και εκτιμούν. Δεν είναι αυτό ΥΒΡΙΣ; Δεν είναι έγκλημα "καθοσίωσης"; Ναι, λέει η ιστορία και έχει καταγράψει στις "μαύρες" δέλτους της την ηγεσία της σημερινής δικαιοσύνης ,αλλά και τους πολιτικούς προϊσταμένους της.

Δε χαρίζεται, δεν κάνει  υποχωρήσεις η Ιστορία. Πολύ περισσότερο δε φοβάται και δε διστάζει να πει την αλήθεια. Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, όσοι έχουν καταδικαστεί και μαλιστα τελεσίδικα από το αδέκαστο "δικαστήριό" της

__________________________________________________________________________________________________ 

"Φωτιές άναψε για ακόμα μία φορά ο Γιώργος Τράγκας. Αυτή τη φορά βέβαια, δεν ήταν τα όσα λέει μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, αλλά η συνάντηση που είχε πριν από λίγες μέρες με στελέχη της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο γνωστός δημοσιογράφος θα αναλάβει εκπομπή στην κρατική τηλεόραση. Ο ίδιος όμως, ο Γιώργος Τράγκας, στη σελίδα του στο facebook διευκρίνισε ότι

«Πριν από λίγο, διάβασα στο διαδίκτυο για την συνάντηση που είχα με τους κ.κ. Καλημέρη και Σίμο στην ΕΡΤ. Πράγματι, είχα μια συνάντηση μαζί τους, όχι για να πάρω εβδομαδιαία εκπομπή ή να μετάσχω στην ενημέρωση της κρατικής τηλεόρασης. Απλά παρουσίασα μια παλαιά σκέψη μου – πρόταση για κάποιους ιστορικούς φακέλους (προσωποκεντρικούς) που έχω στο αρχείο μου και κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετική ύλη για φακέλους - ντοκιμαντέρ. Άλλωστε να σας πω σε αυτή την επικοινωνία μας ότι έχω ήδη προσυμφωνήσει με τον διάσημο για τα ντοκιμαντέρ του, Μπιλ Στιλ, να φτιάξουμε ένα μαζί για όσα συνέβησαν στα πολιτικά παρασκήνια και στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.» (MME)

 

 

  "... να φτιάξουμε ένα μαζί για όσα συνέβησαν στα πολιτικά παρασκήνια και στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.» (MME)

 Να φτιάξει ο Τράγκας, λέει, ντοκιμαντέρ για αυτά που συνέβησαν στη ζωή της χώρας τα τελευταία χρόνια! Και με ποια ιδιότητα,πέραν αυτής του ψεύτη ,του θρασύ ,του κομματικά εγκάθετου και του  "μέσα σ΄όλα", θα κάνει αυτή τη δουλειά;

Είσαι ιστορικός εσύ, κύριε Τράγκα; Γιατί, απ΄όσο...γνωρίζουμε, η Ιστορία της σύγχρονης  Ελλάδας (και όχι η σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας) είναι δική μας δουλειά. Η Ιστορία δεν είναι δημοσιογραφική ενασχόληση (ειδικά για κάτι τύπους σαν και σένα), ούτε δουλειά της "πλάκας", για να την κάνει ο καθένας. Είναι επιστήμη, έχει κανόνες, δεοντολογία και προπαντός ο ιστορικός   διακρίνεται για το ήθος του.΄Ολα αυτά λείπουν απο την αφεντιά σου. Εμείς πιστεύουμε πως το μόνο που ξέρεις καλά  είναι να βγάζες "φράγκα" σε βάρος της ενημέρωσης, να ψεύδεσαι,να παίρνεις δουλειές (διαφημίσεις κ.λπ) με κομματικά κριτήρια,να διαπλέκεσαι, και το χειρότερο να εκθέτεις τη χώρα μ΄αυτά τα υστερικά, τα παράλογα, τα σχεδόν φασιστικά που λες για την Ευρώπη και ειδικά για τη Μέρκελ.

Κάτω, λοιπόν,τα χέρια από την Ιστορία. Αρκετά υπέφερε η δημοσιογραφία από σας τους παλιούς, αδίστακτους, ημιμαθείς και κομματικά εμπαθείς κονδυλοφόρους. Είπαμε,η ιστορία είναι επιστήμη, δεν είναι έργο  λαϊκής κατανάλωσης σε ελαφριές φυλλάδες.

 

 

                                                                           6-2-2013

 

 

"Κωνσταντοπούλου: Επεισόδιο στην Ολομέλεια!

 

Εκτός εαυτού έβγαλε πάλι αρκετά μέλη της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.Η κα Κωνσταντοπούλου η οποία μετέχει στην Προανακριτική, μπήκε κάποια στιγμή στην Ολομέλεια και αφού ανέβηκε στο βήμα συνέβησαν τα εξής:

Η κα Κωνσταντοπούλου, έσκυψε στο αυτί του Προεδρεύοντος κ. Γρηγοράκου και ζήτησε τον λόγο ενώ στο βήμα ήταν ο Μάκης Βορίδης.

Ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:

Βορίδης: "Έλεος!"

Η κα Κωνσταντοπούλου διαμαρτύρεται και εμφανώς εκνευρισμένη κατεβαίνει

Γρηγοράκος: "Επιτέλους μπείτε στην οικογένεια του Κοινοβουλίου!"

Η κα Κωνσταντοπούλου, απτόητη κατεβαίνει στα έδρανα και ζητάει τον λόγο...

Κωνσταντοπούλου: "Με στοχοποιείτε συνεχώς…"

Γρηγοράκος: "Δεν έχετε το λόγο. (Της αφαιρεί το λόγο και κλείνει μικρόφωνο). Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας στη Βουλή και να παίρνει το λόγο όποτε θέλει… Κύριε Κεγκέρογλου ελάτε στο βήμα."(ΜΜΕ)

 

 

 ΄Ετσι είναι (κακο) μαθημένη. ΄Ολα "ίσωμα" μπροστά της, αφού, ως...θυγατέρα, τα βρήκε όλα έτοιμα-εύκολα.

Θράσος,αμετροέπεια , απίστευτος εγωκεντρισμός!

_________________________________________________________________________________________________

"Φουντώνουν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Τι θα κάνουν οι αγρότες τις επόμενες ώρες

Σε θέση μάχης οι αγρότες σε όλη τη χώρα οι οποίοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους σε όλα τα μπλόκα. Δηλώνουν αποφασισμένοι να αποκλείσουν τμήματα της εθνικής οδού καθώς και το τελωνείο του Προμαχώνα. Τι λένε στο Νewsit οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Με τα μάτια στραμμένα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι οι αγρότες όλης της Ελλάδας. Η κρίσιμη σύσκεψη θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα και οι αγρότες λένε πως πια περιμένουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις καθώς από λόγια χόρτασαν.

Οπως λένε τηρούν στάση αναμονής αλλά εάν απόψε δεν πάρουν απαντήσεις στα αιτήματά τους τότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα βγουν στην εθνική οδό." (ΜΜΕ)

 

 

" ΄Οποιος έχει μαχαίρι, τρώει πεπόνι" . Οι τρακτεράδες κατεβάζουν τα "τανκς" και μου κλείνουν το δρόμο, για να μην πάω εγώ στη δουλειά μου, να μη φάνε  τα δικά μου τα παιδιά "ψωμί"  και να φάνε τα δικά τους. Οι ναυτεργάτες, οι σοφεραίοι, οι γιατροί, οι φαρμακοποί,οι Δεητζήδες, όλες οι συντεχνίες να σκοτώσουν εμένα να ζήσουν αυτοί. Και στη δική τους (πονηρή) λογική (μαγκιά), αυτό λέγεται συνδικαλισμός, αγώνας, δίκαια αιτήματα και ζητούν μάλιστα να τους στηρίξω, όπως κάνουν οι "Μαυρογυαλούροι"  Τσίπρας, Αλέκα,  Καμμένος, Μιχαλολιάκος,που  "βγάζουν από τη μύγα ξίγκι" (διάβαζε για να μαζέψουν  ψήφους).

"Κούνια που σας κούναγε",αλητήριοι,παρτάκηδες. Η χώρα καίγεται κι εσείς εκεί, το χαβά σας, το συμφέρον σας. Να ρουφήξετε από το πεθαμένο αίμα της, να σκυλεύσετε το πτώμα της . Εσείς να είσαστε καλά, εμείς οι άλλοι, "στα κομμάτια" . ΄Οσοι, δεν έχουμε "όπλα" στα χέρια μας (τρακτέρ, μέσα μεταφοράς, μονοπώλιο στο "χάπι για την πίεση" του μισού πληθυσμού της χώρας) και να εκβιάσουμε για λύτρα, υπομένουμε, βασανιζόμαστε, ζούμε κάνοντας "το σκατό μας παξιμάδι".

Αλλά, είναι και το άλλο. Πιστεύουμε πως οι περισσότεροι ΄Ελληνες τηρούμε τέτοια στάση, όχι τόσο, γιατί δε δεν έχουμε "όπλα". Απλούστατα, διαθέτουμε "τσίπα", που ούτε στο λεξιλόγιό τους "κατέουν" όλες αυτές οι συντεχνίες-αρπακτικά που ύψιστη και μοναδική τους ...ιδεολογία είναι  "ο θάνατος των δικών μας παιδιών ,η ζωή των δικών τους".

Παλιάνθρωποι, ανήθικοι, άτιμη φάρα!

 

________________________________________________________________________________________________

"Άγρια επίθεση του Αντώνη Κανάκη στην Ελένη Μενεγάκη

Με την Ελένη Μενεγάκη και τη θεματολογία της εκπομπής της ασχολήθηκαν χθες στο Ράδιο Αρβύλα, ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του

 

Αφορμή ήταν θέμα με μασάζ στην εκπομπή της, στην οποία ένας άνδρας και μία γυναίκα ήταν ξαπλωμένοι και απολάμβαναν χαλαρωτικό μασάζ.

«Μας γεννιούνται πολλές απορίες με κάποια πλάνα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη», είπε αρχικά ο Αντώνης Κανάκης για να ρίξει τα βέλη του αμέσως μετά.

«Τι νόημα έχουν οι ενότητες μασάζ σ' αυτές τις εκπομπές. Εξηγείστε μας σας παρακαλώ γιατί έχουμε πρόβλημα να το καταλάβουμε»" (ΜΜΕ)

Άγρια επίθεση του Αντώνη Κανάκη στην Ελένη Μενεγάκη

 

"Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα", ένα πράμα. Τα μασάζ της Ελένης τον μάραναν τον Αντώνη (μαγαζάτορα νυκτερινού κέντρου στη συμπρωτεύουσα και ...εν ταυτώ  παρουσιαστή ΑΝΤΕΝικήςεκπομπής στην πρωτεύουσα. "Πανταχού παρών" ο τύπος με τους κολλητούς του). 

 "Εξηγείστε μας σας παρακαλώ γιατί έχουμε πρόβλημα να το καταλάβουμε»,αναρωτιέται ο επι κεφαλής του...χορού Αντωνάκης.

Κι εμείς έχουμε πρόβλημα να καταλάβουμε "τί θεό λατρεύουν"  τα..."παιδιά  από τη Σαμαρίνα" (Σαλόνικα). Αναρχικοί, αριστεροί, δημοκράτες, αλλά  και εθνικιστές, γλωσσαμύντορες, ελληνάρες. ΄Ολα τουρλού-τουρλού και, φυσικά, κριτική "επί παντός επιστητού".

Αχ,  τί καλά τα λέγανε εκείνοι οι δικοί μας "Αρχαίοι" (ημών των ειδημόνων ,Αντώνη και όχι υμών των αδαών  : ¨΄Αλλων ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων" (=Κάνει το θεραπαυτή των άλλων , αυτός που είναι γεμάτος από αρρώστιες!).

 Αλλά, "Ξύπνησαν οι σκλάβοι, Αντωνάκη μου!». Τη θυμάσαι την ατάκα του παλιού (κακού) ελληνικού κινηματογράφου; Λακάνε σιγά όσοι δικοί σου αρχίζουν να γίνονται "υποψιασμένοι". Λίγα τα ψωμιά σας στο γυαλί, "βρωμοποδαράδες"... Αρβύλες.

 

 

 

 

 

 

                                                           5-2-2013

 

 

"Νταλάρας: «Αφήστε τη Χρυσή Αυγή να μιλάει να καταλάβει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται»

 ο βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργος Νταλάρας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή» και μεταξύ άλλων μίλησαν για το αν υπάρχει πολιτική χωρίς πολιτικούς.

Ο τραγουδιστής αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή είπε τα εξής: «Όσο πιο πολύ αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να δηλώνει τις πολιτικές της αρχές και αξίες, τόσο πιο πολύ θα καταρρέει. Αφήστε την να μιλάει, να καταλάβει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, παρουσιάζεται σαν πολιτικό κόμμα. Κάτι άλλο είναι από πίσω. Γιατί ο κόσμος δεν θέλει να δει το κάτι άλλο είναι δικό του θέμα. Άφησέ τον να το λύσει μόνος του».(ΜΜΕ)

 

 
 


"Νταλαρικές" κουβέντες, καθαρές, "έξω από τα δόντια". Ο Γιώργος Νταλάρας, το έχουμε ξαναγράψει, μέσα σ΄αυτό το συρφετό από σούργελα που κυκλοφορούν στονκαλλιτεχνικό” χώρο, είναι από τους λίγους, ίσως ο μοναδικός σήμερα τραγουδιστής, με σοβαρότητα, ήθος, σώφρωνα πολιτικό λόγο και  αξιοπρεπή στάση ζωής.

 

                                                                         4-2-2012

" Ρατσιστικό παραλήρημα σε αίθουσα αναμονής νοσοκομείου

Το ρατσιστικό παραλήρημα μιας γυναίκας κατέγραψε μια 23χρονη Νιγηριανή, η οποία περίμενε με την Ισπανίδα φίλη της στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου Ipswich στο Suffolk της Μεγάλης Βρετανίας.

H γυναίκα επιτέθηκε λεκτικά στην 23χρονη φοιτήτρια Gina Thompson και την 21 ετών φίλη της.

Αφού της ρώτησε από που είναι άρχισε να φωνάζει: «Έρχεστε εδώ και λέτε ότι είστε φτωχοί ενώ εμείς πληρώνουμε φόρους και παίρνουμε την κάτω βόλτα μέσα σε αυτήν την κρίση»!

Η γυναίκα στο παραλήρημά της έβριζε για αρκετή ώρα και άλλους ασθενείς...

«Τι στο καλό έγινε σε αυτή τη γ... χώρα» αναρωτιόταν η γυναίκα στο παραλήρημά της, συνεχίζοντας να βρίζει τη νεαρή γυναίκα μέχρι που κάποιος ανέφερε ότι είχε ήδη καλέσει την αστυνομία.

Η Gina Thompson δήλωσε στην MailOnline: «Ένιωσα μεγάλη ντροπή και δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Μας κοιτούσαν όλοι. Είμαι φοιτήτρια και πληρώνω 13.000 στερλίνες το χρόνο σε δίδακτρα. Η φίλη μου έχει έρθει για σπουδές από την Ισπανία. Μας εξέπληξε η συμπεριφορά της. Η φίλη μου φοβήθηκε. Ένιωθε ανασφαλής μετά».

Η Βρετανίδα συνελήφθη." (ΜΜΕ)

Βίντεο-ΣΟΚ: Ρατσιστικό παραλήρημα σε αίθουσα αναμονής νοσοκομείου

 

 «Τι στο καλό έγινε σε αυτή τη γ... χώρα» αναρωτιόταν η γυναίκα στο παραλήρημά της, συνεχίζοντας να βρίζει τη νεαρή γυναίκα μέχρι που κάποιος ανέφερε ότι είχε ήδη καλέσει την αστυνομία".

 ΄Οντως,τί στο καλό γίνεται σε κάτι χώρες σαν την Αγγλία,τη Γαλλία,την Ολλανδία ,την Ελλάδα,που ο ρατσισμός φούντωσε και προβλέπεται χειρότερος μελλοντικά;

Οι αιτίες είναι πολλές και μια απ΄αυτές (η σπουδαιότερη) η ατιμωρησία. Τα άτομα αυτά κατά κανόνα είναι ατελούς ή ανύπαρκτης μόρφωσης, ψυχονευρωτικά, επιρρεπή σε αντικοινωνικές ,περιθωριοποιημένες και εγκληματικές πράξεις.  Στις πολιτισμένες κοινωνίες είναι άμεση ανάγκη να διαφυλαχτούν τα υγιή μέλη τους από τέτοιου είδους εγκληματικές φυσιογνωμές. Το κακό είναι πως  οι (ψυχικά άρρωστοι) ρατσιστές ούτε "ακούν", ούτε διδάσκονται, ούτε αλλάζουν.  Απαιτείται, επομένως  άμεσα η καταγραφή τους, η απομόνωσή τους και φυσικά η παραπομπή τους με νέους νόμους και αυστηρές ποινές στα δικαστήρια.

Είναι η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνονται οι ρατσιστές. Δικιμασμένες λύσεις. 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

Η επιστολή καθηγητή ενός εκ των συλληφθέντων της Κοζάνης.

Πρόκειται για τον Χρήστο Ιωαννίδη ο οποίος γνώριζε τον Μπουρζούκο από το 2005 έως 2008, περίοδο κατά την οποία ήταν μαθητής του στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.

Ο καθηγητής, ο οποίος είναι υπεύθυνος του περιοδικού «Schooligans» και του μαθητικού φεστιβάλ «Schoolwave» αναφέρει σε επιστολή του πως ο Ανδρέας - Δημήτρης ήταν ένα έξυπνο και κοινωνικό παιδί που όμως είχε θυμό μέσα του όπως όλα τα παιδιά της εφηβείας.

 «Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή αλλά και ως εθελοντή στο περιοδικό. Ήταν χαρά μου να έχω μέσα στην τάξη παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη. Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε heavy metal. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός. Ίσα-ίσα ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του» υποστήριξε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη ο Μπουρζούκος «είχε και αυτός θυμό μέσα του, όπως όλα τα αληθινά παιδιά που ανακαλύπτουν στην εφηβεία τους την απάνθρωπη και υποκριτική κοινωνία στην οποία ζούμε. Όχι, δεν ήταν κακός μαθητής, ήταν πολύ καλός. Μπήκε και αυτός στο πανεπιστήμιο, γράφοντας μία από τις εκθέσεις-κονσέρβες που του ζητάει το σύστημα».

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει η lifo ο καθηγητής μιλάει για τους γονείς του Μπουρζούκου, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «δύο αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι. Ερχόντουσαν τακτικά στο σχολείο να μάθουν για το παιδί τους». Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης ο πατέρας του Ανδρέα- Δημήτρη έμεινε άνεργος, γεγονός που προκάλεσε τον θυμό του μαθητή.

«Δεν ξέρω πόσες αιτίες θυμού προστέθηκαν από τότε. Μπορώ ίσως να φανταστώ αρκετές απ' αυτές, καθώς ζω κι εγώ μέσα σ' αυτήν την Ελλάδα» υποστήριξε συγκεκριμένα.

Ο καθηγητής αναφέρει ωστόσο,  ότι λυπάται και ντρέπεται που ο Ανδρέας – Δημήτρης πίστεψε στη βία.

«Λυπάμαι για τον Αντρέα-Δημήτρη που πίστεψε, καθώς φαίνεται, στη βία σαν απάντηση στη βία του συστήματος. Ντρέπομαι όμως και για την Ελλάδα που οδηγεί παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη σ' αυτό το σημείο. Ντρέπομαι για τους αστυνομικούς που τον βασάνισαν. Ντρέπομαι για τους δημοσιογράφους που ήδη τον καταδίκασαν. Και ντρέπομαι για όλους τους ανυποψίαστους πολίτες που θα τον τσουβαλιάσουν μέσα στο κεφάλι τους σαν έναν "τρομοκράτη" και θα προσπεράσουν το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπό του για να πάνε στην επόμενη είδηση. Η παραμόρφωση είναι όλη δική μας» σημείωσε κλείνοντας"

Η επιστολή καθηγητή ενός εκ των συλληφθέντων της Κοζάνης

 
 

 Επιστολή- σφαλιάρα στους "Κούγιες", που δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να "πετούν λάσπη" σ΄αυτά τα παιδιά, πως, τάχα μου, ήταν αλήτες, αντοικινωνικά ," κακοί"  μαθητές και παρατημένα από τους γονείς τους.

Μπράβο " Δάσκαλε" !

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

"Αγόρασε χρόνο μέχρι το συνέδριο ο Α. Τσίπρας…

Σε αναγκαστικό «συμβιβασμό» ώστε να αποφευχθεί μια καταστρεπτική εσωκομματική κρίση που θα είχε σοβαρές συνέπειες στην ενότητα και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν «ρεαλιστές» και «ριζοσπάστες», αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη να διαμορφωθεί άμεσα μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο να γκρεμιστεί το οικοδόμημα στα εξ ων συνετέθη ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης το οποίο αποτελεί προϊόν αμοιβαίων υποχωρήσεων.+(ΜΜΕ)

 

 Αργά ή γρήγορα, το... πολυκατάστημα του ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει και στη θέση του θα ανοίξουν "μαγαζάκια", όπως ήταν και παλιά, πριν την εξέλιξη αυτού του χώρου της "Αριστεράς"  σε...σούπερ μάρκετ. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και  θα προκύψει σύντομα, αφού η συγκατοίκηση των "ενοίκων-συντρόφων",που κουβαλούν εντελώς διαφορετικές ιδεολογίες, νοοτροπίες, εμπειρίες, ζητούμενα, ήταν από την αρχή και είναι προβληματική.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Τσίπρας " γενικώς" δεν ...τραβάει. Δεν είναι ο "χαρισματικός" αρχηγός. Απλώς, μιμείται τον Ανδρέα. ΄Αλλο μίμηση, όμως, και άλλο φυσικό ταλέντο. Ο Παπανδρέου ήταν άριστος "ηθοποιός" στα δημαγωγικά. Ο Τσίπρας μοιάζει με τις φιγούρες στο θέατρο σκιών. Πίσω από το πανί, κίνηση και φωνή στα χαρτόνια δίνουν έμπειροι καραγκιοζοπαίκτες.

____________________________________________________________________________________ 

1. "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εκτός ΕΡΤ η Έλλη Στάη, θύμα της κυβερνητικής πολιτικής!" (ΜΜΕ)

 

 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εκτός ΕΡΤ η Έλλη Στάη, θύμα της κυβερνητικής πολιτικής!
 
        

2. " Δείτε την Έλλη Στάη στην εφηβεία της

                                                    

Ακόμα και μετά από τόσες δεκαετίες που έχουν περάσει από τότε διατηρεί την ίδια λάμψη...

Η πρασινομάτα Έλλη Στάη χωρίς ίχνος μακιγιάζ και με τα μαλλιά στο φυσικό τους χρώμα σίγουρα θα έκλεβε καρδιές! (ΜΜΕ)

 
 
Δείτε, Έλλη Στάη,deite, elli stai
 

 

1.   Και... "θα χάσει η Βενετιά βελόνι",δηλαδή;

2 Σίγουρα, "θα έκλεβε καρδιές" η τότε έφηβη ΄Ελη. Αλλά και μετεφηβικά και στα νιάτα της, θα συνέχζε να... κλέβει. Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να σταματήσει αυτό . Με τα...μάτια και τα...πόδια της ΄Ελλης (της όποιας ΄Ελλης) ,δε γίνεται σοβαρή δημοσιογραφία. ΄Οπως δε γίνεται τίποτα δηλαδή,σοβαρό με τέτοια " μέσα", που ήταν και είναι τα πιο προσφιλή στις επαγγελματικές επιδιώξεις, τις προσλήψεις και την καριέρα πολλών γυναικών και όχι μόνο στη χώρα μας.

Και..."ο νοών νοείτω"!

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

                                                            3-2-2013

 

 "...Οφείλω να διευκρινίσω και πως παρά τα δημοσιεύματα, δεν είχα κανένα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου".(Απόσπασμα από την επιστολή του Νίκου Ρωμανού).

 

 

Οι επιστολές που "αντάλλαξαν" ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τον Κούγια

 

 

Απόλυτα ορατή  η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς του Ν. Ρωμανού.Δεν έχει άδικο το παλικαράκι που του στερήσανε τα αναφαίρετα δικαιώματά του στη ζωή ,χωρίς να ευθύνεται στο παραμικρό. Η μετά το φονικό στάση του και το πλαίσο ζωής που διαμόρφωσε, και δικαιολογούνται και εξηγούνται,όπως λεμε παρακάτω, από όλους εκείνους,που κρατάνε τα μάτια τους ακόμα "ανοιχτά".

 

___________________________________________________________________________________________________

                               

 "Ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου  που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του φέρεται να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες.
 Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων
- Στις 17.00 στον εισαγγελέα οι δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή στη ''Συνωμοσία"
- Εμφανέστατα τα σημάδια ξυλοδαρμού και στις 4 φωτογραφίες
- Φίλος του Αλ. Γρηγορόπουλου ο ένας που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια
- Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο δικηγόρος του Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας"

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι 4 συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ύστερα από την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν. Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των 4 συλληφθέντων, δύο εκ των οποίων κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι δικηγόροι τους θα ζητήσουν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και ιατροδικαστική εξέταση καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι 4 συλληφθέντες φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Τα ξημερώματα οι 4 μεταφέρθηκαν απο την Κοζάνη στη ΓΑΔΑ ενώ οι δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή στη "Συνωμοσία" θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα για την εκτέλεση των δύο ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους.

 Στις φωτογραφίες είναι εμφανές ότι οι συλληφθέντες έχουν κακοποιηθεί καθώς επίσης ότι οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία"

(MME)
 


                                

  

         ΣΥΓΓΝΩΜΗ,  ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΒΙΑΣΤΗΚΑΜΕ NA ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΜΕ

 

 

Γράφαμε την 1-2-2013  με αφορμή την είδηση πως τα λεφτά των ληστειών από τις τράπεζες στην Κοζάνη θα πήγαιναν στο ταμείο της Οργάνωσης:

 

  " Σιγά τα ...παλουκάρια που θα έβαζαν τα λεφτά των ληστειών στο ταμείο της...Οργάνωσης. Σε μπάφους και λοιπές "ουσίες" θα πήγαιναν. Ληστές είναι, ποινικοί. Τα άλλα, πως τάχα είναι μέλη Οργάνωσης Λαϊκής Βίας είναι φούμαρα, για τους αφελείς. Αυτές οι οργανώσεις σήμερα είναι η βιτρίνα για ξέπλυμα ληστευμένου χρήματος από "κακούργους", όπως έλεγε τους ποινικούς ενας παλιός, ταλαιπωρημένος, "συνήθης ύποπτος" άλλων εποχών."

 

Οφείλουμε να ομολογήσουμε  πως βιαστήκαμε  να προχωρήσουμε σε χαρακτηρισμούς για  τα άτομα που έκαναν τις ληστείες στην Κοζάνη. Ειδικά, όταν ένας απ΄αυτούς ήταν ο  φίλος του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που εκτέλεσε εν ψυχρώ μπροστά του ο αστυνομικός Κορκονέας στις 6-12-2008. Για το λόγο αυτό, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να επανορθώσουμε το λάθος μας και   να ζητήσουμε συγγνώμη.΄Οταν γράφονταν  οι παραπάνω χαρακτηρισμοί,δε γνωρίζαμε τα πρόσωπα που εμπλέκονταν σ΄ εκείνες τις πράξεις.

 

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως δικαιολογούμε  τις παραπάνω ληστείες. Ο γράφων , συνειδητοποιημένος πολίτης, ιστορικός, "δάσκαλος" και πατέρας , έχει συγκεκριμένη άποψη για τις ληστείες-απαλλοτριώσεις, όπως και για την "΄Ενοπλη Λαϊκη Πάλη"   και επανειλημμένα και ευθαρσώς την έχει καταθέσει εδώ.  Την επαναλαμβάνουμε συνοπτικά: Το "αντάρτικο των πόλεων"  ή όπως αλλιώς ονομάζεται ο ένοπλος αυτός αγώνας, δεν εξυπηρετεί ΤΙΠΟΤΑ ,πέρα από την "εκτόνωση" των εμπλεκομένων, τουλάχιστον σ΄αυτή τη φάση της ιστορίας. Αντίθετα, τέτοιες ενέργειες "ρίχνουν νερό στο μύλο" της αντίδρασης. Καθένας απο μας οφείλει να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την επώδυνη διαδικασία της επανάστασης μέσα του. Να αλλάξει αυτός πρώτα, για να έχει και δικαίωμα και δυνατότητα να αλλάξει τους άλλους. Και σίγουρα, όσοι σήμερα καταφεύγουν στη βία και τα όπλα για να αλλάξουν τον κόσμο ή εισπράττουν δημοσιότητα με τη  φιγούρα του "τζάμπα" ακτιβιστή,  το...επαναστατικό "κήρυγμα" ή τις...βαρύγδουπες "δηλώσεις", δεν κάνουν επανάσταση ούτε δικαιούνται να χαρακτηρίζουν τις πράξεις ή τα τσιτάτα  τους επαναστατικά, γιατί απλούστατα δεν έγινε η περίφημη αλλαγή μέσα τους, δεν "άκουσαν"  εκείνο το συγκλονιστικό  "κλικ" του μυαλού που σε κάνει  "Αλλο ΄Ανθρωπο".

 

Και ναι, μεν, δε δικαιολογούμε, αλλά μπορούμε να  ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε την απονενοημένη πράξη των ληστειών από τη μεριά του 20χρονου σήμερα ,φίλου του "δικού μας" Αλέξη,που δολοφόνησαν χωρίς λόγο μπροστά στα μάτια του οι δυο "μπάτσοι". "Βαρύ σταυρός" έλαχε στην πλάτη ενός παιδιού.΄Ενας έφηβος, που ακόμα δεν είχε προλάβει να  "ανοίξει" καλά καλά τα "μάτια" του στη ζωή, βλέπει το συνομήλικο και "αδερφοποιτό"  του να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες ενός παρανοϊκού Νεο-Ναζί με την ανοχή του συνεργάτη του, αφού  και οι δύο ήταν αστυνομικοί.  Θα μπορούσε στη θέση του Αλέξη να ήταν αυτός.  Απλά,είχε μπόλικη τύχη με το μέρος του.

 

Στη συνέχεια, αντί γι΄αυτό το στυγερό έγκλημα να ξεσηκωθούν οι πάντες,  ελάχιστοι (πάλι)  κατεβήκαμε στους δρόμους , για να διαμαρτυρηθούμε για την αποτρόπαιη δολοφονία. Και το χειρότερο. Η τότε κυβέρνηση, αντί δια στόματος πρωθυπουργού να καταδικάσει έμπρακτα, σε υψηλούς τόνους, "καθαρά και ξάστερα"  το φόνο, λούφαξε, απέφυγε να το κάνει,  στην ουσία κάλυψε τους εγκληματίες και "πέταξε το μπαλάκι" στη δικαιοσύνη, αφήνοντας πολιτικά έκθετη για άλλη μια φορά , εκείνη τη "μοιραία" κυβέρνηση Καραμανλή που ευθύνεται και για το γονάτισμα της οικονομίας.

 

Σαν να μην έφταναν αυτά, λίγο μετά,  βγήκαν οι "Κούγιες" και  άρχισαν να πετάνε λάσπη στα δυο 15χρονα παιδιά, πως ήταν, τάχα, αλήτες, αναρχικοί,"κ@λόπαιδα και ούτε λίγο ούτε πολύ "καλά κάνανε που τον φάγανε  τον αληταρά"!. Αλλά, δε σταματάει εδώ ο θρασύτατος εμπαιγμός και η φαρμακερή συκοφαντία.  Γίνεται μια δίκη κι αντί να καταδικαστούν και οι οι δύο  σε ισόβια (για τους λόγους που εξηγήσαμε σε κείμενό μας παλιότερα  και το παραθέτουμε στη συνέχεια), ο ένας από τους δολοφόνους  πέφτει στα "μαλακά και σήμερα...ελεύθερος και ωραίος, σαν να μην έγινε τίποτα,σαν να σκοτώσανε ένα σκυλί, απολαμβάνει την...οικογενειακή θαλπωρή με τα παιδιά του.

 

Κι έρχεται και η "χαριστική βολή". Οι δολοφόνοι του Αλέξη  βρίσκουν στήριγμα, αλλά   και ιδεολογικούς εκφραστές από  μια εν δυνάμει οργάνωση εγκλήματος  Νεο-Ναζί, στην οποία η πολιτεία, μέσω των εντεταλμένων της οργάνων, (δικαιοσύνη)  εξασφάλισε "βήμα" στην ίδια τη Βουλή των Ελλήνων, για να προπαγανδίζουν ελεύθευρα το φασισμό . Την ίδια στιγμή, πάλι κάποιοι  " Κορκονείς" , μαχαιρώνουν πισώπλατα  ανύποπτους  και  εξαθλιωμένους από τη φτώχεια μετανάστες -συνανθρώπους μας στους δρόμους.

 

΄Υστερα απ΄αυτά, ένα εικοσάχρονο παιδί, όταν αποσύρει πλέον την εμπιστοσύνη του  απ΄ΟΛΟΥΣ, αποσύρεται και από τη ζωή. ΄Οταν νιώθει το έδαφος ξαφνικά να έχει φύγει από τα πόδια του και " σαλτάρει", όταν καταφανώς νιώθει πως    εκείνοι που πίστευε ότι ήταν ταγμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο του, ΠΡΟΔΩΣΑΝ ή  " ένιψαν τα χείρας" τους, πώς να μην αποφασίσει να "πάρει ο ίδιος το δίκιο στα χέρια" του, με τον τρόπο που το μετεφηβικό του μυαλό, αντιλαμβάνεται την εκδίκηση, την "κάθαρση της  τραγωδίας"  και το χρέος του απένατι στον άνανδρα δολοφονημένο φίλο του;Πίστευε πως μ΄αυτό τον τρόπο αποδίδει δικαιοσύνη, ότι "παίρνει πίσω το αίμα του νεκρού" ,πως είχει καθήκον να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια. Και έκανε αυτό που έκανε. Αδικαιολόγητο για ενηλίκους, κατανοητό για ένα παιδί.

 

Η ιστορία έχει υποχρέωση να κρίνει "χωρίς φόβο και πάθος",  με το "χέρι στη καρδιά" και το μυαλό της "καθαρό" από στρατευμένα αρρωστήματα και ύποπτες  προφάσεις . Κι αυτό κάνει.

 

 

                                                                                        ***

 

 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ 

14.10.10

Δίκαιη η απόφαση του δικαστηρίου για τον Κορκονέα, η επιβολή,δηλαδή, των ισοβίων για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.΄Ομως, ο δεύτερος κατηγορούμενος Βασίλης Σαραλιώτης τελικά "έπεσε στα μαλακά”,αφού το δικαστήριο τον θεώρησε απλό συνεργό στη δολοφονία. Τα πράγματα,όμως,δεν είναι έτσι. 

 Κατ΄αρχήν, δε θα πρέπει να μας διαφεύγει πως ο Σαραλιώτης ήταν και αυτός αστυνομικός,όπως και ο Κορκονέας. Ως αστυνομικός, στα καθήκοντά του ήταν και η αποτροπή της αξιόποινης πράξης και μάλιστα, όταν αυτή ακόμα βρισκόταν στο στάδιο της ανολοκλήρωτης τέλεσης. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στη διάρκεια τέλεσης του εγκλήματος,οπότε πιθανόν και να μην μπορούσε να το αποτρέψει, αλλά ήταν από την αρχή μαζί με το συνάδελφό του και παρακολούθησε (για να μην πούμε από τώρα προετοίμασε) "καρέ-καρέ"την εξέλιξη της εγκληματικής πράξης μέχρι την ολοκλήρωσή της, που σημαίνει πως συνηγορούσε στην τέλεσή της.

 Αν ήθελε να την αποτρέψει,όταν είδε πως ο Κορκονέας “τράβηξε πιστόλι” και ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει είτε τον Αλέξη είτε οποιονδήποτε άλλον από τους συγκεντρωμένους, θα έπρεπε να πέσει πάνω του, να του στρέψει το χέρι στο έδαφος και στη συνέχεια να τον συλλάβει μόνος ή με τη βοήθεια άλλων. Αυτό ήταν και το αστυνομικό και το ανθρώπινο καθήκον του. Δεν ήθελε, όμως, να τον σταματήσει. Αντίθετα, η παντελής έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους του που ισοδυναμεί εδώ με εγκληματική αδράνεια, ενίσχυσε τη θέληση του δολοφόνου,ο οποίος διασφαλίζοντας τη συναίνεση του συναδέλφου του,προχώρησε ευκολότερα στο έγκλημα .

 Ο Σαραλιώτης επιθυμούσε διακαώς να σκοτώσει ο Κορκονέας. Επομένως, μόνο απλός συνεργός δεν ήταν. Πολύ περισσότερο,επειδή,όπως τονίστηκε, ήταν αστυνομικός και είχε, ως εκ της ιδιότητάς του αυτής, υποχρέωση να επέμβει και να αποτρέψει το έγκλημα. Και αφού δεν είναι απλός συνεργός ,είναι έμμεσος. Ο έμμεσος συνεργός επιδιώκει την τέλεση της εγκληματικής πράξης, αλλά επειδή θέλει να αποφύγει τις συνέπειες του άμεσου συνεργού, χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται έναν, κατά την άποψή του, “ποινικά ανεύθυνο” και τον αφήνει να τελέσει την αξιόποινη πράξη. Συγκεκριμένα: Ο Σαραλιώτης μόλις είδε τον Κορκονέα σε έξαλλη κατάσταση και έτοιμο να σκοτώσει, υπέθεσε πως ο δολοφόνος είχε πολλά ελαφρυντικά, για να την “σκαπουλάρει” (“κατάσταση άμυνας”, “βρασμό ψυχής” κ.α).΄Ετσι,τον κατέστησε στο μυαλό και τη θέλησή του “ποινικά ανεύθυνο” και εκπληρώνοντας  το δικό του διακαή πόθο να “φάμε έναν αναρχικό”,όχι μόνο δεν απέτρεψε τον Κορκονέα,αλλά τον εξώθησε στο έγκλημα με την ανοχή, την αδράνεια, πιθανότατα και με λεκτική παρότρυνση της μορφής “φάτο το κωλόπαιδο”.Τέτοια στάση, τέτοια βούληση χαρακτηρίζει τον έμμεσο συνεργό.

Κακώς,επομένως, το δικαστήριο επεφύλαξε τέτοια μεταχείριση στον Σαραλιώτη,ο οποίος, θα τολμούσε κανείς να πει, είναι χειρότερος και από τον Κορκονέα,γιατί, αν καταλογίσουμε στο δεύτερο ασυγκράτητο θυμικό και ανικανότητα στη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων του,ο Σαραλιώτης είναι ύπουλος,ψυχρός και υπολογιστής. Δεν εκτίθεται μεν άμεσα,επειδή φοβάται τις συνέπειες, όμως έχει την ψυχραιμία να αποφασίσει και να πραγματώσει την “καταδίκη” και του θύματος και του θύτη. Κουτοπόνηρος, σατανικός, μπαμπέσης,αλλά προπαντός άτιμος.

 Γι αυτό και πιστεύουμε πως δεν ενήργησε απλά με συγκατάβαση,αλλά  με εγκληματικό δόλο. ΄Αρα,μια τέτοια στάση δεν μπορεί να τιμωρείται με μια ποινή,που θα εισέπραττε ένας συνηθισμένος ληστής τράπεζας,αν είχε συλληφθεί. 

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

                                                         8-2-2013

Τις προάλλες , κάποια συνέδρια- μαζώξεις  "αστράτευτων" ιστορικών  με έστειλαν ένα "τουρ" στα Βαλκάνια. Για μέρες έμεινα Βουκουρέστι. Είδα κόσμο (πολλούς ΄Ελληνες), που είχα να δω καιρό, μίλησα με ανθρώπους που "γνωρίζουν" και έχουν διάθεση και ικανότητα να "μεταγγίζουν" εμπειρία-γνώση, έμαθα καινούρια πράγματα, αναβαπτίστηκα.Το κυριότερο είναι πως πήρα κουράγιο. Είμαστε σε καλό δρόμο όσοι συλλογιόμαστε ,όπως συλλογιόμαστε, ελεύθερα,δηλαδή, χωρίς “αγκυλώσεις”,τύφλα και διαπλοκές.

Και να, μερικά πράγματα  που θα ήθελα να συμμεριστώ με τους φίλους στο σάιτ. Κάποια απ΄αυτά μπορεί  να μην είναι καινούρια, να τα έχουμε ξαναπεί, ή άλλοι να τα γνωρίζουν από  δικιά τους εμπειρία. Αλλά ,υπάρχουν και πολλοί που  θέλουν να μάθουν,να ενημερωθούν,να προσθέσουν γνώση στη γνώση τους.  Να ανοίξουν κι΄άλλα "παράθυρα στον κόσμο".

Να μιλήσουμε, λοιπόν,συνοπτικά για τη σημερινή κατάσταση σε κάποους τομείς στη Ρουμανία, που κι αυτή, όπως όλες τις Βαλκανικές  χώρες ,τη μαστίζει η οικονομική κρίση και να τη συγκρίνουμε με την Ελλάδα:


1. Ο μέσος μισθός στη Ρουμανία είναι περίπου 300 ευρώ το μήνα. Μ΄ αυτά τα λεφτά, που στην Ελλάδα η αγοραστική τους δύναμη είναι πενιχρή ( δεν μπορείς ούτε τα ψώνια της οικογένειας να προμηθευτείς),  εκεί μπορείς να τα ξοδέψεις ως εξής και να καλύψεις τις βασικές ανάγκες του μήνα : α. Θέρμανση (24 ώρες το 24ωρο και να "σκας", με το φανελάκι να κυκλοφορείς στο σπίτι,  ζεστό νερό, πάλι 24 ώρες, ρεύμα ηλεκτρικό, νερό, κοινόχρηστα : 100 ευρώ .(Στην Ελλάδα, για να έχεις τέτοια ποιότητα από τις παροχές αυτές, δε σε φτάνει το χιλιάρικο). β. Σούπερ μάρκετ : Με 50 ευρώ γεμίζεις ένα καλάθι σε ενα μεγάλο σουπερμάρκετ. Για τα αντίστοιχα προϊόντα στην Ελλάδα,θα χρειαζόσουνα τουλάχιστον 80-100 ευρώ. γ. Μια πίτσα χατ  για 2 άτομα (στο τεράστιο και πανέμορφο Μολ στο Κοτροτσένι), με κρασάκι και όλες τις σχετικές σάλτσες : 7 ευρώ. δ. Εισιτήρια σε  μετρό-λεωφορεία-τρόλευ-τραμ (που έρχονται το ένα πίσω από το άλλο και στην ώρα τους): 1 ευρώ. ε. Καφέ-τσάι-μπύρα "έξω" : 2 ευρώ.(Στην επαρχία,φυσικά , πολύ πιο φτηνά όλα).

2.Από την άλλη. Με την πολιτική Τσαουσέσκου (η μοναδική χώρα στην Ευρώπη,που δε είχε χρέη και δανεισμό) και με την Ε.Ε να έχει πέσει πάνω στο "μεγάλο ασθενή" (Ελλάδα) και να στερεί παροχές που δικαιούται και αυτή η χώρα, ως μέλος της Ε.Ε, εν τούτοις  δε "γονάτισε" οικονομικά ,όπως η δικιά μας.

 Παράλληλα, κάθε οικογένεια έχει ένα "κεραμίδι" στο κεφάλι της (με τη πολιτική Τσαουσέκο,πάλι).  Ακόμα και οι “Γύφτοι”, που εδώ δεν καταδέχονται οι δικοί μας ...αριστοκράτες από την Αγ. Βαρβάρα να τους πουν μια  "καλημέρα", στο Βουκουρέστι ζουν δίπλα-δίπλα,στα ίδια σχολεία τα παιδιά τους, συμμετέχουν ενεργά στην εμπορική ζωή της χώρας (και ας είναι  οι πιο "σκληροί" Ρομά  στην Ευρώπη!). Την ίδια εποχή (επί Τσαουσέσκου πάντα) με τα επίσημα στοιχεία,που έχουμε στα χέρια μας  (ιστορικά ντοκουμέντα) ,ελάχιστες δεκάδες αντιφρονούντων (πολιτικοί κρατούμενοι) υπήρχαν στις φυλακές. Τον  ίδιο καιρό, μετά το  "αντάρτικο" στην Ελλάδα των ακροδεξιών κυβερνήσεων, (δηλαδή της...δημοκρατίας),  τα "ξερονήσια"  βογγούσαν από τους πολιτικούς κρατούμενους, χιλιάδες ΄Ελληνες  ζούσαν εξόριστοι σε ξένες χώρες, ως πολιτικοί πρόσφυγες και όσοι ήταν στην Ελλάδα,αλλά δεν είχαν "χαρτί κοινωνικών φρονημάτων", "σε πήρε και σε σήκωσε", δεν άνοιγες ούτε περίπτερο. Οπότε η λύση(;) ήταν μετανάστης στις...φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου στις στοές .

3. ΄Επεσα 2 φορές πάνω σε απεργία  με πορείες στο Βουκουρέστι. ΄Ολα δούλευαν κανονικά. Οι διαδηλωτές, πλήθος μέγα, με σημαίες, πανώ, ντουντούκες, φυλλάδια στα χέρια να διαδηλώνουν πάνω στα πεζοδρόμια, προχωρώντας με απόλυτη τάξη, φωνάζοντας συνθήματα και δε χρειάστηκε ούτε μια φορά να επέμβει η αστυνομία, που παρακολουθούσε διακριτικά από απέναντι. Δεν "άνοιξε ρουθούνι", δεν κόπηκε λεπτό η κυκλοφορία, δε σταμάτησε κανένα μέσο μεταφοράς.  Κόσμια, πολιτισμένα, δημοκρατικά. Τα έβλεπα και "τράβαγα τα μαλλιά μου", ντρεπόμουν, αγανακτούσα που σκεφτόμουνα  τον τσαμπουκά των δικών μας συντεχνιών εδώ,με τον ατομικισμό,τον τραμπουκισμό, τη φιλαυτία. Δεν μπορεί κανείς ¨Ελληνας ,αν δε ζήσει έξω από τη χώρα,έστω και λίγο,να καταλάβει πόσο πίσω βρισκόμαστε σε όλα, πόσο ανυπόμονος και επιπόλαιος λαός είμαστε.

4. Πάρκο "Χεραστράου".΄Ενα από τα απέραντα πάρκα του Βουκουρεστίου με μια γραφική λίμνη στο κέντρο. ΄Ολα καθαρά, να αστράφτουν. Ο κόσμος κάνει βόλτες, τα παιδιά  παίζουν, σκυλιά βολτάρουν με δίπλα το αφεντικό τους κι αν τύχει  το ζωντανό και κάνει την "ανάγκη" του, ο συνοδός σταματά αμέσως και  μαζεύει τις ακαθαρσίες σε σακουλίτσα που έχει υποχρεωτικά μαζί του. ΄Ενα σχολείο έχει έρθει περίπατο. Λύκειο ήταν, μεγάλα παιδιά,έφηβοι. Περπατούν παρέες- παρέες, αγόρια,κορίστια, χωρίς φωνές, τσιρίγματα, μαγκιές, μπουνίδι. Λες και ήσουνα σε ...εκκλησία. Σκεφτόμουνα τα δικά μας, κακομαθημένα εδώ σχολιαρόπαιδα: Μπαίνουν στα μέσα μεταφοράς,περπατούν στο δρόμο και πρέπει να τους ακούσουν όλοι, να φωνασκούν , να βρίζουν χυδαία  (στις 10 λέξεις τους οι μισές μαλ@κα μου και μαλ@κα μου), να φουμάρουν το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο. Είναι αυτά τα παιδιά που σε λίγο θα βγουν στη διαδήλωση και θα τα κάνουν όλα λίμπα, όπως οι γονείς τους τώρα, γιατί δεν έμαθαν ποτέ τί σημαίνει αλληλοσεβασμός, ευγένεια, πολιτισμός, ανοχή.

Η "Ελλάδα με πληγώνει παντού", όπου πάω κι όπου σταθώ.Με τις μνήμες της, με τις ειδήσεις που βλέπω από τα ξένα πρακτορεία, πολλές φορές με τη δικιά μου νοοτροπία, που κι εγώ την κουβαλάω (κι ας λέω για τους άλλους). Ντρέπομαι, θα ήθελα να ζήσω μακριά,για πάντα, από αυτή τη χώρα. Αλλά,πάλι σκέφτομαι πως δε θα εγκαταλείψω τη χώρα μου με τόση ομορφιά, "χάρισμα  θεού", εξαιτίας της νοοτροπίας κάποιων Ελληνάρων. Αν θέλουν να ξεκουμπιστούν αυτοί. Αλλιώς να συμμορφωθούν,να γίνουν κάποια στιγμή κι αυτοί άνθρωποι, Ευρωπαίοι. Εμείς που δε μιλάμε,δεν κάνουμε τσαμπουκάδες, δεν καταστρέφουμε, εμείς τελικά  πληρώσαμε και πληρώνουμε γι αυτή τη χώρα.Ο ι άλλοι που φωνασκούν και διαμαρτύρονται, συνήθως είναι εκείνοι που κλέβουν, που ευθύνονται για το κατάντημά της. Δε φεύγει ο νοικοκύρης από το σπίτι του, να μείνει ο κλέφτης...Αυτονόητα πράγματα.
 
5. Τελειώνουμε με μια παρατήρηση. Συνάντησα πολλούς΄Ελληνες στο Βουκουρέστι. Επιχειρηματίες οι περισσότεροι (έχουν και ελληνικό σχολείο), άλλοι φοιτητές,  κάποιοι παιδιά και εγγόνια πολιτικών προσφύγων. " Διαφορετική "φάρα"! ΄Αλλη "ποιότητα" ανθρώπων, μιλάμε!

Πώς αλλάζει, λέω , ο ΄Ελληνας έτσι και βγει από τα σύνορα και μείνει, έστω και ως τουρίστας ,ένα μήνα σε άλλη χώρα. Συμμορφώνεται, μαζεύεται, αποκτά άλλη νοοτροπία,  άλλη συμεριφορά.

Γι΄αυτό ,μια καλή πρόταση θα ήταν η υποχρεωτική (με απειλή τιμωρίας) έξοδος καθενός ΄Ελληνα, έστω για μερικούς μήνες, από τη χώρα. Ας πάνε όπου θέλουν,αρκεί να βγουν από την Ελλάδα.  Να απογαλακτιστούν τα... βλαμμένα λίγο, να πάψουν να είναι κακομαθημένοι μαμάκηδες. Να ενηλικιωθούν οι αιώνια...έφηβοι ΄Ελληνες, επιτέλους!

 

 

 

 

                                                   7-2-2013

"Χανιά: Κατηγορούν οπαδούς της Χρυσής Αυγής για τις απανωτές επιθέσεις σε αλλοδαπούς!

 

Αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Χανιά όπου σύμφωνα με καταγγελίες οι νύχτες μετατρέπονται σε πεδίο μάχης με στόχο τους μετανάστες. Σε πρόσφατο περιστατικό - σύμφωνα με την ''Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων'' - τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ομάδα 8 αγνώστων είχε στήσει καρτέρι σε ανυποψίαστους μετανάστες." (ΜΜΕ)

 

Το...αστείο είναι πως η Διεθνής Αμνηστεία, όπως λέμε και παρακάτω , βγάζει ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις, στέλνει χαρτομάνι με απειλές για τα απίστευτα φαινόμενα ρατσισμού στη χώρα μας  και όλα αυτά, φυσικά,  για "κουβέντα να γίνεται", για το "θεαθήναι". Στην ουσία, οι απειλές της δεν έχουν νόημα, από τη στιγμή που δε βουτάνε όλα αυτά τα καθάρματα (και ειδικά τους ηθικούς αυτουργούς ,όπως το Μιχαλολιάκο), να τους καθίσουν σε ευρωπαϊκό διασκαστήριο και να τους κλείσουν μέσα για την υπόλοιπη αισχρή ζωή τους.

Είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να σκοτώνουν ανθρώπους, γιατί η επιδερμίδα τους είναι... μαυριδερή; Και να κυκλοφορούν η οικογένεια Μιχαλολιάκου και ο συρφετός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Νεο-Ναζί ελεύθεροι ,να ξεκοκαλίζουν  λεφτά (και μάλιστα του δημοσίου), βαμμένα με αίμα αθώων;

Τέτοια κτηνωδία πλέον;

 

 

                                              5-2-2013

 

 

" Με μικρό προβάδισμα προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία GPO, για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή», στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 21,1%,
ΣΥΡΙΖΑ 20,8%,
Χρυσή Αυγή 10,0%,
ΠΑΣΟΚ 7,4%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2%,
ΚΚΕ 5,0%,
ΔΗΜΑΡ 4,8%." (ΜΜΕ)

 

 Δημοσκόπηση  GPO, για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή».

Το ανέκδοτο της ημέρας!

 

***" Ο πρώην υπουργός επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι σαν τον κ. Κωστόπουλο και σαν αυτούς που χορεύουν στο «Dancing with the stars».

«Είναι εντελώς ημιμαθής και αγράμματος, είναι προφανές ότι δεν ξέρει στοιχειώδη πράγματα. Μένει σε ένα επίπεδο ευφυολογημάτων και πρώτων σελίδων εφημερίδων.

Είναι καθαρά επικοινωνιακό φαινόμενο. Είναι σαν τον κύριο Κωστόπουλο, σαν αυτούς που χορεύουν στο 'Dancing with the stars', σαν τις διάφορες ηθοποιούς των σήριαλ», δήλωσε στο Βηmagazino ο κ. Πάγκαλος.

«Έκανε μία προσπάθεια κακότεχνη και αναξιοπρεπή, κατά την άποψή μου, να γίνει αποδεκτός από τους εξωτερικούς “αφέντες”, τους οποίους τόσα χρόνια κακολογούσε, ύβριζε και απειλούσε και πιστεύω ότι έχουμε φτάσει πλέον στα όρια της ανόδου του».

Ο κ. Πάγκαλος για μια ακόμη φορά εκφράζεται θετικά για την κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία χρεώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης για τη σταθερότητα της χώρας.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, αλλά δηλώνει ότι δεν το εγκαταλείπει.

Μάλλον ο κ. Πάγκαλος ξεχνά πως ο κ. Κωστόπουλος είναι γνήσιο τέκνο του εκσυγχρονισμού τον οποίο υπηρέτησε πιστά και ο ίδιος." (ΜΜΕ)

 

 Κοντά στο 90% αλήθειες  λέει  ο λαλίστατος  Θόδωρος και σ΄αυτό το ...χαρίεν κείμενό του.

Λέγε μας τέτοια, ψοφάμε για  πάγκαλους (=υπέροχους), τέτοιους χαρακτηρισμούς για Τσίπρα.

 

 

 

 

 

 

                                                      

                                                                         4-2-2013

1."Εμπλέκουν την Ελλάδα στην επίθεση στην Αγκυρα

Για ύποπτους, ατεκμηρίωτους και αυθαίρετους ισχυρισμούς κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τουρκικά δημοσιεύματα που θέλουν τον τρομοκράτη που ανατινάχθηκε την Παρασκευή στην αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα να έχει εκπαιδευτεί στο Λαύριο!

Συγκεκριμένα μερίδα του τουρκικού τύπου, ανάμεσά τους και η Sabah, γράφουν ότι ο βομβιστής είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο στο Λαύριο, ενώ άλλες εφημερίδες αναφέρουν ότι ο άντρας πήγε Τουρκία μέσω Ελλάδας.

Για το θέμα ερωτήθηκε σήμερα και ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δήλωσε ότι έχει ήδη θέσει το ζήτημα στον έλληνα ομολόγό του!

Αμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας,...Δεν κρύβουμε την έκπληξη μας. Εάν τούτο είχε συμβεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες. Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Οπως σημειώνεται «η τουρκική πλευρά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, μέσω των επισήμων διαύλων. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όσο και εάν δεν πείθουν, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Όσο για την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, είμαστε από τους πρώτους που την καταδικάσαμε, εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας τόσο στην αμερικανική, όσο και στην τουρκική κυβέρνηση». (ΜΜΕ)

    2. ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝΔΙΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

 "  Ισχυρισμοί και γενικεύσεις που υιοθετούνται την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού."

 

1. "Στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σκοινί". (Αυτό σε ό,τι αφορά την ελληνική ανακοίνωση για την εκπαίδευση των τρομοκρατών Κούρδων στο Λαύριο και αν υπήρχαν ή όχι τέτοια στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Ελλάδα ).

2. Η τρομοκρατία της μορφής "καμικάζι", που αφορά " ξένους" είναι διαφορετική  από τη εγχώρια; Πιο... σοφτ (και "εθνικά" δικαιολογημένη) η πρώτη; Εμείς λέμε καταδικαστέες και οι δύο.  "Δυο μέτρα και δυο σταθμά" δεν έχει ο ιστορικός ,όταν διατυπώνει ιστορική κρίση.

 3.Τα λοιπά να τα αφήσετε για τους αφελείς και το  Μιχαλολιάκο. Τον βολεύουν μια χαρά  τέτοιες ανακοινώσεις και οι ανοησίες που κάνατε τόσα χρόνια. Μ΄αυτά φτάσατε τους Νεο-Ναζί στη Βουλή και τις 2 χώρες να σπαταλούν δισεκατομμύρια για τους εμπόρους όπλων που χρηματοδοτούν το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, λοπόν. Δε σας συμφέρει!

 

 

                                                              3-2-2013


"Ο Νικόλαος Ρωμανός, ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που είδε τη δολοφονία του ήταν και ο βασικός μαρτυρας στη δίκη που όμως ποτέ δεν κατέθεσε. Η επιστολή του στον Αλέξη Κούγια και η απάντηση του Κούγια λίγα χρόνια μετά...

Γυρνώντας λίγα χρόνια πίσω, το μοιράιο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, ο Νικόλαος Ρωμανός βλέπει το φίλο του νεκρό από σφάιρες του υπηρεσιακού όπλου του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Έτσι καλείται σαν βασικός μάρτυρας στη δίκη που όμως δεν κατέθεσε ποτέ...

Έφυγε από το σπίτι του και σύμφωνα με τον πατέρα του τα ίχνη του χάθηκαν. Με μία του επιστολή λίγο αργότερα, ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου εξήγησε γιατί δεν κατέθεσε ποτέ στη δίκη.  Στην επιστολή του επιτίθεται στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του Κορκονέα. Κάνει λόγο για "φαντασμένο δικηγορίσκο" και για "μυθομανή καραγκιοζάκο" και ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία ανάμιξη σε καμία τρομοκρατική οργάνωση.

Η επιστολή του Νικόλου Ρωμανού

«Η πρωτοβουλία μου να γράψω και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσω την θέση μου και να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να παραστώ στο δικαστήριο πάρθηκε έπειτα από την ανάγνωση αλλά και την εξέλιξη τόσο των δημοσιευμάτων, όσο και των γεγονότων της δίκης. Ρίχνοντας μια ματιά στα δημοσιεύματα των media αλλά και τις δηλώσεις του κυρίου Κούγια, θεωρώ πως είμαι υποχρεωμένος να πάρω θέση απέναντι του, από τη στιγμή που και ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το ίδιο προς το πρόσωπό μου.

Όσον αφορά λοιπόν τη μη συμμετοχή του στη διαδικασία σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ για να καταθέσω, δηλώνω ότι με μεγάλη μου χαρά και ανυπομονησία περιμένω τη μη συμμετοχή του, αλλά και τις εξίσου γελοίες δηλώσεις του, οι οποίες το μόνο που μου προκαλούνε είναι νευρικό γέλιο.

Στο δεύτερο σκέλος στο οποίο αναφέρεται στη συμμετοχή μου σε ακροαριστερές οργανώσεις, συνεργασίας μου με κυκλώματα και άλλες παρόμοιες γελοιότητες θα ήθελα να τονίσω, πως είναι σενάρια συνωμοσιολογίας ενός φαντασμένου δικηγορίσκου ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζώνεται από την επικαιρότητα ανεξάρτητα με το αν αυτή είναι θετική η αρνητική για τον ίδιο. Τίποτα παραπάνω από ένα μυθομανή καραγκιοζάκο ο οποίος έχει γνώση του ποινικού κώδικα και αρέσκεται στο να ρουφάει όση περισσότερη δημοσιότητα μπορεί, είτε με το ρόλο του θύματος (δαρμένος, λιπόθυμος κλπ.), είτε ως ένας σοβαροφανής επαγγελματίας.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. περι της μη παρακολούθησής μου, το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι πως όσο αυτοί δεν με παρακολουθούνε άλλο τόσο ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε τον Αλέξανδρο. Οφείλω να διευκρινίσω και πως παρά τα δημοσιεύματα, δεν είχα κανένα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου.

Εύχομαι λοιπόν τόσο στον κ Κούγια, όσο και στον πελάτη του, καλά ξεμπερδέματα και προκαλώ την ελληνική αστυνομία να φέρει εις πέρας το έργο της, αν και εφόσον έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα».

Λίγα χρόνια μετά ο 20χρονος σήμερα Νικόλαος Ρωμανός, συλλαμβάνεται για ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και αποτυπωματά του βρίσκονται σε δυο γιάφκες της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Κι έρχεται η σειρά του Αλέξη Κούγια να απαντήσει με την εξής επιστολή...

"Με πολύ μου λύπη πληροφορήθηκα την εμπλοκή του νεαρού Νικολάου Ρωμανού στην υπόθεση των ληστειών στην Κοζάνη. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θεωρούσα και θεωρώ τόσο την υπόθεση Γρηγορόπουλου – Κορκονέα, όσο και την χθεσινή υπόθεση των ληστειών της Κοζάνης, όπου φέρεται να συμμετέχει ο Νικόλαος Ρωμανός, ανθρώπινες τραγωδίες, όπου τόσο οι δράστες, όσο και τα θύματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο λεπτομέρειες ενός ανθρωποφάγου συστήματος, που την μια φορά, γιατί έτσι το συμφέρει σε δικαιώνει, και την άλλη επειδή πάλι έτσι το συμφέρει σε κονιορτοποιεί. Δεν θα πάρω θέση. Εγώ στην υπόθεση Κορκονέα – Γρηγορόπουλου δεν έκανα τίποτα άλλο παρά να βοηθήσω την δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, πιστεύοντας ότι ο εντολέας μου, αστυνομικός των 600 ευρώ, πατέρας τριών ανηλίκων τέκνων, ηλικίας 2, 4 και 6 ετών, δεν ήταν ένας ψυχρός δολοφόνος, όπως τον είχαν προκαταδικάσει, κορυφαίοι πολιτικοί ταγοί που τότε τα Μ.Μ.Ε τους τιμούσαν και κονιορτοποιούσαν τον εντολέα μου, ενώ σήμερα τα ίδια Μ.Μ.Ε. τους αποκαλούν «προδότες» που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, αλλά ένας τραγικά άτυχος άνθρωπος.

Την ίδια θέση κρατώ και σήμερα, σεβόμενος την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον πόνο της οικογένειας του και συμμερίζομαι επίσης τον πόνο και την αγωνία, ολόκληρης της οικογένειας Νάσιουτζικ για την εμπλοκή ενός ευαίσθητου κοινωνικά και συναισθηματικά παιδιού, όπως ο Νίκος Ρωμανός, στην δύνη τέτοιων επιλογών που οδηγού ευαίσθητα και αξιόλογα παιδιά, οι ψυχροί καθοδηγητές τους, οι οποίοι σημειωτέον πάντοτε μένουν στο σκοτάδι.

Με την ίδια φιλοσοφία ζωής που υπερασπίστηκα τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με την ίδια φιλοσοφία ζωής θα υπερασπιζόμουνα και τον Νικόλαο Ρωμανό".(MME)

 1. Νικόλας Ρωμανός . Δροσερό κείμενο, λόγια με άρωμα αγριολούλουδων στο μνήμα του Αλέξη Γρηγορούπουλου.

 2. Αμετανόητος Κούγιας .Λέγαμε: Η διαφορά ζώου και ανθρώπου είναι ότι ο άνθρωπος αναγνωρίζει το λάθος του και  ζητάει συγγνώμη, όταν πρέπει. Αλλιώς, υποβιβάζεσαι σε  ζώο και, ως τέτοιο, ούτε το σφάλμα του εχει την ικανότητα να διακρίνει και να αναγνωρίσει, ούτε στοιχειώδη αυτογνωσία να διαθέτει. "Παχύδερμο"!Οπότε διασώζεσαι για όλη του τη ζωή  .

 

 

3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

Παρασκευή, 8/2/2013

 

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα

Στην πρώτη ουσιαστική πολιτική παρέμβαση -μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία της ΝΔ και την πρωθυπουργία το 2009- προχωρεί ο Κ. Καραμανλής, με στόχο να υπερασπιστεί τη δική του διακυβέρνηση και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο στην ελληνική οικονομία.

Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα

Η επιστροφή Καραμανλή, έστω και μέσω ενός πολυσέλιδου non paper που βρέθηκε χθες στις θυρίδες βουλευτών της ΝΔ και σε e-mails εκπροσώπων του Τύπου, δημιουργεί σαφώς πρόβλημα στην κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον Α. Σαμαρά, ο οποίος προσπαθεί με ήπιο τρόπο και χρησιμοποιώντας πολιτικό τακτ απέναντι στον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος να... ξεφύγει από εκείνη την περίοδο.

Το κείμενο, το οποίο αποτελεί αντιγραφή ουσιαστικά σημείων του βιβλίου του Γ. Παπαθανασίου «Με τη γλώσσα των αριθμών, η αλήθεια για την οικονομία», που είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη του 2010, επιχειρεί να απαντήσει στην κριτική που ασκήθηκε πρόσφατα (και από τον Γ. Στουρνάρα) ότι επί των ημερών Καραμανλή σημειώθηκε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας.

Θεωρείται βέβαιο ότι αυτή η κίνηση έχει την έγκριση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, γεγονός που προκαλεί και τον «πονοκέφαλο» στα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς το όλο θέμα δεν αφορά πλέον μια μικρή ομάδα «Καραμανλικών» βουλευτών, αλλά τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή και τις σχέσεις του με τον Α. Σαμαρά.

Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα

Σε ό,τι αφορά την ουσία, η προσπάθεια που καταβάλλεται μέσω του συγκεκριμένου non paper είναι να πειστεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ειδικότερα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι όλη η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας σημειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Μετά δηλαδή από την παράδοση της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ...

Συγκεκριμένα τονίζεται χαρακτηριστικά: «Η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το πρώτο εννεάμηνο του 2009. Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος), με την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων και τη μεθοδευμένη έκρηξη του ελλείμματος, συνεπώς και την ανάλογη αύξηση του δημοσίου χρέους, βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα

«Ακόμα και έτσι πάντως» -συνεχίζει το κείμενο- «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της Τρόικας θα χρειαστεί περίπου μία δεκαετία αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο Χρέος στο ύψος του 120%, αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!».

Στην επιχείρηση «αθώωσης» της διακυβέρνησης Καραμανλή εντάσσεται και η κατηγορία που εκτοξεύεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη ΝΔ και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά».

Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα

Εφταιγε... η αντιπολίτευση
Τέλος, στο ίδιο non paper αναφερόταν ουσιαστικά ότι η... αντιπολίτευση εμπόδισε τον τότε πρωθυπουργό να κυβερνήσει, καθώς «ο κ. Καραμανλής είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συνομιλούν τακτικά με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου δεν έκρυβαν χθες την έκπληξή τους για την κίνηση να διανεμηθεί αυτό το κείμενο και σημείωναν ότι δεν ωφελεί κανέναν η επιστροφή στο παρελθόν.

Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα

 

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 8/2/2013

 

 

ΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

Γερμανοί νεοναζί φωτογραφίζονται με την Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Τα στελέχη της γερμανικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Freies Netz Süd» από την Βαυαρία, καμαρώνουν για την επίσκεψή τους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Η επίσκεψη εκπροσώπων της ακροδεξιάς βαυαρικής οργάνωσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κτήριο του κοινοβουλίου, αποδεικνύεται από φωτογραφίες που ανήρτησαν τα μέλη της «Freies Netz Süd» στην ιστοσελίδα τους.

Γερμανοί νεοναζί φωτογραφίζονται με την Χρυσή Αυγή στη Βουλή
Οι αντιπρόσωποι της γερμανικής νεοναζιστικής οργάνωσης φωτογραφήθηκαν εντός του ελληνικού κοινοβουλίου μαζί με τον κ.Μιχαλολιάκο και δημοσίευσαν τις φωτογραφίες τους στην επίσημη ιστοσελίδα τους.
Η συγκεκριμένη οργάνωση χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον εξτρεμιστικές στον γερμανικό ακροδεξιό χώρο και έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές τις Γερμανίας για τις δράσεις της κατά των μεταναστών.
Τα στελέχη του «Freies Netz Süd» επισκέφθηκαν την Αθήνα την ημέρα που η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε την πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας για την επέτειο των Ιμίων.
Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης υπήρξε εκτενέστατη αναφορά τόσο στην συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον κ. Μιχαλολιάκο όσο και από την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.
Πρόσφατα μάλιστα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε δημοσίευμά του αποκάλυπτε τις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με εξτρεμιστικές οργανώσεις της Βαυαρίας, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά ανέφερε βρίσκονται σε γνώση της γερμανικής αστυνομίας.

 

 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΑΣΟΚ: Αποδεικνύεται η σχέση της Χρυσής Αυγής με το νεοναζισμό

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού από τον πολιτικό κόσμου του συνταγματικού τόξου αναφέρεται ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τις φωτογραφίες του κ.Μιχαλολιάκου με Γερμανούς νεοναζί στο κοινοβούλιο.

ΠΑΣΟΚ: Αποδεικνύεται η σχέση της Χρυσής Αυγής με το νεοναζισμό
Οπως αναφέρει ο κ.Μανιάτης, σε δήλωσή του, «η φωτογραφία ντοκουμέντο που κυκλοφορεί σε γερμανικές ιστοσελίδες δείχνει τον κ. Μιχαλολιάκο, Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, να ποζάρει με τον Matthias Fischer, εντός του ελληνικού κοινοβουλίου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.
» Ο Matthias Fischer, είναι προεξέχον μέλος της οργάνωσης Freies Netz Süd (FNS), συνιδρυτής της Fränkischen Aktionsfront (FAF) που έχει τεθεί εκτός νόμου λόγω της φιλοναζιστικής δράσης της το 2004, ιδρυτής της κίνησης «Άρια Ελπίδα».
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι οι φωτογραφίες αποτελούν απόδειξη της αδιαμφισβήτητης σχέσης της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστικά γερμανικά κόμματα, επαναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας.
Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ανακοίνωσε θεσμικές πρωτοβουλίες ώστε να απομονωθεί ο νεοναζισμός από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία. «Κάθε ώρα που περνάει (οι πρωτοβουλίες αυτές) καθίστανται και πιο επείγουσες» τόνισε.
Και καταλήγοντας, επανέλαβε το κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ προς όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συνεργαστούν ώστε να μην επιτρέψουν τη δράση ενός αντικοινοβουλευτικού κόμματος μέσα στο κοινοβούλιο.
«Καλούμε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συντονίσουμε τις δραστηριότητές μας έτσι ώστε να μην συνυπάρχουμε, να μη συνλειτουργούμε, να μην παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες με τη Χρυσή Αυγή στα θέματα που αφορούν το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν συγχωρείται άγνοια της ιστορίας και δεν συγχωρείται άγνοια της κοινωνικής δυναμικής» τονίζει.
Διαφημίσεις Google

 

 

 

 

 

 

Οι οκτώ χώρες που νιώθουν «ριγμένες»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2013

Η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Δανία είναι από τις χώρες που δίνουν τα περισσότερα και εισπράττουν τα λιγότερα από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνολικού ύψους σχεδόν 1 τρισ. ευρώ, και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πίεσαν για τη μείωσή του. Στον προϋπολογισμό της ΕΕ οι πλούσιες χώρες συνεισφέρουν για τη στήριξη των ασθενεστέρων.Το υψηλότερο ποσό το καταβάλλει η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά της Ιταλίας, η οποία μάλιστα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παραπάνω χώρες διέρχεται μαζί με την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην Ιστορία της.


Πιέσεις Μόντι. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Μόντι είχε πιέσει από τις προηγούμενες ημέρες για μείωση της συνεισφοράς της χώρας του στον προϋπολογισμό της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας το ποσό που καταβάλλει η Ρώμη δυσανάλογο με την οικονομική κρίση που υφίσταται

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η Γερμανία κατέβαλε το 2011 στην ΕΕ σχεδόν 20 δισ. εισέπραξε το ίδιο έτος 12,1 δισ. Αντίστοιχα η Ιταλία κατέβαλε 14,3 δισ. και πήρε πίσω 9,5 δισ. Οι υπόλοιπες χώρες της κρίσης - η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία - έλαβαν περισσότερα από όσα κατέβαλαν το 2011. Οσον αφορά τη χώρα μας, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2011 δείχνουν ότι κατέβαλε 1,7 δισ. και εισέπραξε 6,5 δισ. ευρώ.Εάν γίνει αναγωγή στον πληθυσμό της Ελλάδας, ενώ κάθε κάτοικος της χώρας κατέβαλε τη χρονιά αυτή για τον προϋπολογισμό της ΕΕ 155,8 ευρώ, έλαβε 577,98 ευρώ.

  Μα τί λέτε τώρα; Είναι υποχρεωμένες να ξοδεύουν ΟΛΕΣ οι χώρες για πάρτη μας. Και λίγα δίνουν. Κανονικά μας χρωστάνε ,δεν τους χρωστάμε, αν μη τι άλλο, γιατί εμείς...κτίζαμε Παρθενώνες, όταν ελόγου τους τρώγανε βελανίδια.

(Μεταξύ μας τώρα. Και οι Τσίπρες που λένε πως τα λεφτά που μας δίνουν βοήθεια με το ένα χέρι τα παίρνουν με το άλλο; Πως οι Γερμανοί κερδοσκοπούν και  βγήκαν κερδισμένοι από τα δικά μας χρέη; Λες και αυτοί μας παρακαλούσαν να  ξεκοκαλίζουμε δάνεια- Πώς γίνεται, βρε παιδιά; Κάποιος λέει ψέματα εδώ, δεν μπορεί. Μας παραπληροφορούν μήπως; Γιατί λένε πως κάθε ΄Ελληνας πλήρωσε 155 και έλαβε 577; Μην έγινε λάθος στα νούμερα ή οι άθλιοι Μαυρογυαλουροι μας δουλεύουν" ψιλό γαζί"; 

 

 

 

 

 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: O Θεός και οι Έλληνες

 

Όταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο, είπε σε όλους τους λαούς που είχε φτιάξει να περάσουν μέσα στη βδομάδα να διαλέξουν μια χώρα να κατοικήσουν.

"Δέχομαι μέχρι το Σαββάτο" τους ξεκαθάρισε. "Την Κυριακή θα ξεκουράζομαι".

Δευτέρα πρωί έτρεξαν και στήθηκαν στην ουρά οι Γερμανοί. Την πρώτη μέρα της προθεσμίας. Κι έτσι τους έδωσε μια ωραία και μεγάλη χώρα στην καρδιά της Ευρώπης.

Μετά από λίγο ήρθαν οι Κινέζοι. Ομοιόμορφα ντυμένοι και σε παράταξη. Ήταν μπόλικοι και τους έδωσε την Κίνα.

Την Τρίτη οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Άγγλοι, οι Πορτογάλοι, οι Σουηδοί, οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί. Πήραν όλοι από μια χώρα.

Τετάρτη όλοι οι Αφρικανοί με τα πολύχρωμα ρούχα τους. Τους έδωσε ολόκληρη την όμορφη Αφρική και τους είπε να τη μοιραστούν.

Την Πέμπτη πήγαν οι Aβορίγινες. Τους έδωσε την Αυστραλία.

Την Παρασκευή, αφού τέλειωσαν με τη γραφειοκρατία, πήγαν οι Ρώσοι. Αφού είδαν τι πήραν οι άλλοι, συμφωνήσαν και πήραν την παγωμένη αλλά πανέμορφη Ρωσία.

Το Σαββάτο ήρθαν όλες οι υπόλοιπες φυλές και έθνη και πήραν ό,τι περίσσεψε.

Το Σάββατο βράδυ, αργά, έφτασαν οι Τσιγγάνοι με όλα τους τα παιδιά. Ο Θεός τους είπε ότι άργησαν πολύ και δεν είχε μείνει τίποτα. Ήταν και πολλοί, που να τους βάλει; Παρ' όλα αυτά, επειδή ήταν μέσα στην προθεσμία, τους επέτρεψε να πάνε σε όποια χώρα θέλουν και να μείνουν με τους κατοίκους της. Κι έτσι απλώθηκαν παντού.

Την Κυριακή ο Θεός κάθισε να αναπαυθεί ευχαριστημένος. Κατά το απογευματάκι βλέπει έξω από την πόρτα του ένα πλήθος να φωνάζει να του ανοίξουν! Ήταν οι Έλληνες, ως συνήθως εκπρόθεσμοι και μόλις μπήκαν άρχισαν τα παρακάλια:
- Ανοιξε Θεούλη μου, σε παρακαλούμε, θέλουμε κι εμείς μια πατρίδα.
- Τι θέλετε εδώ παιδιά? Δεν είπαμε ότι την Κυριακή ξεκουράζομαι?
- Το ξέρουμε Θεούλη μου, αλλά μπερδέψαμε τις ημερομηνίες. Μη μας αφήσεις σε παρακαλούμε χωρίς δική μας πατρίδα σαν τους τσιγγάνους... Είμαστε νοικοκυραίοι εμείς.
- Καλά βρε παιδιά, γιατί δεν ήρθατε νωρίτερα? Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε σπιθαμή. Τα έχω μοιράσει όλα.
- Θεούλη μου, εμείς φταίμε, είδαμε ότι είχε πολύ χώρο κι είπαμε ότι θα περισσέψει και για μας. Και περιμέναμε να σπάσει λίγο ο κόσμος για να μην περιμένουμε στις ουρές... Έχουμε τόσα σπουδαία μυαλά, έχουμε πολλά να κάνουμε και να δώσουμε στον κόσμο... μη μας αφήσεις χωρίς Πατρίδα. Μπορεί να αργήσαμε, αλλά αν μας δώσεις κι εμάς, θα την υπερασπιζόμαστε με τη ζωή μας.
- Τι να σας πω ρε παιδιά? (είπε ο Θεός ξύνοντας το κεφάλι του). Κι εσείς παιδιά μου είστε και μάλιστα τα πιο έξυπνα, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει άλλος χώρος!
- Σε παρακαλούμε;
- Καλά. Τότε θα σας δώσω ένα μικρό κομματάκι που είχα κρατήσει για τον εαυτό μου!!!

 

 Γι αυτό λένε πως η Ελλάδα είναι ΟΜΟΡΦΗ, αλλά ...έχει ΠΟΛΛΟΥΣ΄Ελληνες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διεθνής Αμνηστία: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να σβήσει με Photoshop τα προβλήματά της"


Κεραυνοί από τη Διεθνή Αμνηστία κατά της Ελλάδας για τον ξυλοδαρμό των 4 συλληφθέντων. Ζητά άμεση διερεύνηση των καταγγελιών

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ερευνήσουν τις κατηγορίες για βασανισμό συλληφθέντων και την προσπάθεια συγκάλυψης μέσω αλλοίωσης των φωτογραφιών τους, σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στο χρονικό της σύλληψης των τεσσάρων για ληστεία τράπεζας στην Κοζάνη, αλλά και στα όσα είπε η αστυνομία σχετικά με τα σημάδια στο πρόσωπό τους.

"Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις κατηγορίες βασανισμού και κακομεταχείρησης από την αστυνομία" δήλωσε ο Marek Marczyński, υπεύθυνος της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η διαφορά ανάμεσα στα βίντεο κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων και στις φωτογραφίες, οι οποίες είχαν υποστεί επεξεργασία για να μη φαίνονται τα σημάδια.

"Σε μια περίπτωση το πρόσωπο ενός συλληφθέντα, είχε αλλοιωθεί καθώς είχε γίνει αφαίρεση της μελανιάς. Παρά την εξόφθαλμη παρέμβαση ο υπουργός Δημόσιας τάξης είπε ότι η επεξεργασία έγινε για να μπορούν να αναγνωριστούν οι δράστες" σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.

Ο κ. Marczyński, δήλωσε ότι "οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να σβήσουν με photoshop τα προβλήματά τους" και πρόσθεσε ότι "η κουλτούρα της αυθαιρεσίας πρέπει να σταματήσει".

"Πρέπει να γίνει επίμονη έρευνα για τις καταγγελίες, να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν στη Δικαισύνη" καταλήγει ο Marczyński.

 

 

Να αφήσει το θέατρο η Διεθνής Αμνηστία και τα ευχολόγια. Κατάντησε γραφική, σαν τον ΟΗΕ. Σε ποια δικαοσύνη να οδηγηθούν οι Νεο-Ναζί αστυνομικοί; Σ΄αυτήν που έδωσε άδεια στην εγκληματική οργάνωση να γίνει κόμμα; 

Αν,κύριοι θέλετε πραγματικά να τιμωρηθούν οι ρατσιστές στην Ελλάδα και οι Νεο-Ναζοί, βασανιστές αστυνομικοί, να σύρετε την κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,να αναλάβετε δράση, όχι ανακοινωσούλες (τάχα μου σκληρές) και κουβέντες του αέρα.

Πράξεις εδώ και τώρα. Αλλιώς, σταματήστε τα καραγκιοζιλίκια.

 

 

 

 

Ζωή με τον βιασμό επί οκτώ χρόνια!

Εφιάλτης δίχως τέλος για τέσσερις αλλοδαπές που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στη χώρα μας από τον ίδιο δράστη. Οι δίκες «σέρνονται» για επτά χρόνια, εξαιτίας των συνεχών αναβολών, κυρίωςμετά από αιτήματατης Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνηγόρου του κατηγορουμένου. Δύο από τα θύματα μιλούν στα «ΝΕΑ» και μια σύντροφος της συνηγόρου την καταγγέλλει για αγνόηση δεοντολογίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013


Η Αυστραλέζα Ντάνα Μαρί Σέιντ είναι μία από τις τέσσερις τουρίστριες που σύρονται εδώ και επτά χρόνια στα ελληνικά δικαστήρια επειδή έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα. Και για τις τέσσερις περιπτώσεις στη θέση του κατηγορουμένου βρίσκεται ο ίδιος άνδρας.
Η υπόθεση της Ντάνα δεν έχει ακόμα δικαστεί. Επειτα από ένα μπαράζ αναβολών και ένα επαναλαμβανόμενο πέρα-δώθε μεταξύ Αυστραλίας και της χώρας μας, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στα «ΝΕΑ» για την εμπειρία της με την ελληνική Δικαιοσύνη λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.
Η επτάχρονη οδύσσεια της Ντάνα στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των συνήθων αναβολών -  αποχών των δικηγόρων ή των δικαστών, ή και λόγω εκογών. Η καθυστέρηση οφείλεται ως επί το πλείστον στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης - και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύεται σε διπλανή στήλη. «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται», αναφέρει η κ. Βωβού.
Στην ίδια υπόθεση ο Εμ. Αρ. (σ.σ.: τα πλήρη στοιχεία του δεν δημοσιεύονται, παρά την καταδίκη του στο Εφετείο, καθώς η υπόθεσή του εκκρεμεί στον Aρειο Πάγο) κατηγορείται επιπλέον και για τον βιασμό της καναδέζας δημοσιογράφου Νάταλι Κάρνιφ καθώς και ακόμα μίας Αυστραλέζας. Να σημειωθεί ότι ο  κατηγορούμενος έχει κάνει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο κατά της καταδίκης του από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο σε πέντε χρόνια κάθειρξη και δύο χρόνια αναστολή πολιτικών δικαιωμάτων για μία ακόμη υπόθεση. Τον βιασμό μιας Βορειοευρωπαίας. Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 8 Φεβρουαρίου.
Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς της Ντάνα, της Νάταλι, της άλλης Αυστραλέζας και της Βορειοευρωπαίας έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου. Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τη συνήγορο υποβλήθηκαν επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων. Επίσης έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος. Ολα απορρίφθηκαν.
«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις πώς νιώθεις αφού τελείς υπό διαρκή αναμονή, ενώ συνεχώς διαψεύδεται η ελπίδα ότι ΑΥΤΗ τη φορά η υπόθεση θα κλείσει. Είναι εξαντλητικό και τρομακτικό να σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος  είναι ελεύθερος και πιθανόν να συνεχίζει τη δράση του. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο ελληνικό δικαστικό σύστημα που να το αποτρέψει αυτό.  Και όσο τραβάει σε μάκρος η υπόθεση τόσο πιο ασφαλής θα νιώθει ο κατηγορούμενος ότι πιθανόν δεν θα τιμωρηθεί και για άλλες ενέργειες τέτοιου είδους», γράφει στο ηλεκτρονικό μήνυμα με τις απαντήσεις της προς «ΤΑ ΝΕΑ».
«Είναι σαν να μην υπάρχει από την πλευρά του ελληνικού δικαστικού συστήματος σεβασμός για τα θύματα σεξουαλικής βίας ή την προάσπιση της δικαιοσύνης γενικότερα. Από την άλλη, δεν εκπλήσσομαι, ιδιαίτερα με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες αλλά και με αυτά που είδα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκα», δηλώνει στα «ΝΕΑ» η Νάταλι Κάρνιφ, η υπόθεση βιασμού της οποίας εκδικάζεται μαζί με αυτήν της Ντάνα.
 Και συμπληρώνει: «Σίγουρα δεν ειδικεύομαι στο νομικό σύστημα της χώρας μου, όμως γνωρίζω ότι όταν κάποιος καλείται να συμμετάσχει σε μια δίκη ως μάρτυρας, αντιμετωπίζεται με πολύ περισσότερο σεβασμό. Ρίχνω το φταίξιμο στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, που επιτρέπει αυτή η υπόθεση να συνεχίζεται εσαεί. Βέβαια, και πάλι, λόγω των τεράστιων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή την περίοδο, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι αυτή η υπόθεση είναι τόσο σημαντική όσο, για παράδειγμα, η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων ενός ολόκληρου έθνους».
«Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε με τίποτα στην Αυστραλία. Στην πατρίδα μου εργαζόμουν στο σωφρονιστικό σύστημα, όπου μεταξύ άλλων είχα ασχοληθεί και με ανθρώπους που είχαν τελέσει σεξουαλικά εγκλήματα. Μπορώ με κατηγορηματικό τρόπο να πω ότι αυτή η καθυστέρηση δεν θα γινόταν ανεκτή, ανεξαρτήτως της κοινωνικής θέσης του κατηγορουμένου. Ο πλούτος και η εξουσία κάποιου θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα αλλά όχι την πρόοδο της εκδίκασης της υπόθεσης», επισημαίνει η Ντάνα.

«ΑΔΥΝΑΜΙΑ». «Μπορεί το ελληνικό δικαστικό σύστημα να είναι αρκετά πολύπλοκο και να μου προκαλεί σύγχυση, αλλά αυτός που θεωρώ πραγματικά υπεύθυνο είναι ο δικαστής, από την άποψη ότι είναι εκείνος που λαμβάνει την τελική απόφαση. Κατά κάποιον τρόπο φαίνεται να υπάρχει μια αδυναμία σε αυτό το επίπεδο, σαν να μην είναι κανένας πρόθυμος να λάβει μια απόφαση. Και πάλι, κατανοώ ότι η Ελλάδα αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει καταστάσεις που είναι πολύ σημαντικές, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από επτά χρόνια» καταλήγει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημείς ουδεμίαν αμφιβολίαν είχομεν περί  τούτου (για να θυμηθούμε τους παλιούς, βερμπαλιστές (κατά κανόνα) συναδέλφους της... Ζωίτσας. "Φροου-φρού και αρώματα", το... κορίτσι, όλα βιτρίνα στο βωμό της δημοσιότητας και της επαγγελματικής- κομματικής ανάδειξης. "Ηλίου φαεινότερον. ΄Οχι πως κόπτεται για το δίκιο,ότι κραυγάζει για την αλήθεια. Για να φανεί, μόνο γι αυτό.

"Κατά μάνα κατά κύρη..." κλπ .

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 09.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS