HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2015699
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS", 17/2-/23/2/2013
17.02.13

 

 

 

 

 

1. "MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

 

 

                                                     23-2-2013

 

 

"Αγάθωνας: "Το καημένο το χασισάκι δεν σκοτώνει κανέναν"!


 

 

 Να, που εισέβαλε στη ζωή μας και  ο Αγάθωνας (ή μύσταξ) και μάλιστα  από ρεμπέτης -χασισο-αοιδός,  μας προέκυψε και ειδικός περί της επικινδυνότητας ή μη  ...ουσιών και οινοπνευμάτων (αλλά και επί παντός επιστητού).

Και...χώνεται παντού ο τύπος και κάνει δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις  και λέει, λέει ως μέγας προφέσορας . Τις προάλλες, "τα έχωσε στον Κασιδιάρη", γιατί,λέει, το παλικάρι σηκώνει  χέρι και βαράει...γυναικούλες, ενώ ο άντρας ο πολλά βαρύς (με τις μουστάκες), πλακώνεται  ΜΟΝΟ  με... άντρες. Μάλιστα! Φορέας υψηλής κουλτούρας ο Ιακωβίδης και όχι μόνο μουσικής, αλλά και  καλός ΄Ελλην, πιστός στην  παράδοση -αντίληψη της φυλής   περί... ισότητας ανδρός και γυναικός,  περί ισχυρού και αδύνατου φύλου.

Εντάξει. Αφού ελέω ...Αυτιάδων και λοιπής δημοσιογραφικής αλητείας και αγυρτείας  αναγορεύτηκαν σε διδάσκαλους  του ...Γένους και οι χασισοπότες, καλά να πάθουν οι γεννήτορες που θα φάνε αύριο τη σφαλιάρα (και θα είναι όλη δικιά τους),όταν θα  βλέπουν  τα καμάρια τους από τα χασίσια και τους πάφους να καταλήγουν στα χάπια και τις κόκες. Αφού δεν στέλνουν στον "Οξαποδώ"τους Αυτιάδες και τους Αγάθωνες, αλλά στήνονται στους καναπέδες τους και  καλωσορίζουν αυτά τα... καλόπαιδα  να "αποπατούν" στα σαλόνια τους,  δεν τους λυπάμαι καθόλου.

Και όσο για σένα ...ρεμπέτ ασκέρ, Αγάθωνα.Το χασισάκι δεν είναι καθόλου ακίνδυνο, όπως λες ελόγου σου. Αντίθετα, και σου κουρκουτιάζει το μυαλό (τα κύτταρα του εγκέφαλου  που σκοτώνει δεν αντικαθίστανται) και  σε στέλνει νωρίς στον... αγύριστο . Πέρα απ΄αυτό,  οι μπάφοι , οι ναργιλέδες, οι ουσίες είναι ενδεικτικά πως κάτι δεν πάει καλά με το χρήστη. ΄Οτι το "παλέυει", δεν έχει αντιστάσεις και πως η ανωριμότητα, ειδικά η συναισθηματική,  που διακρίνει αυτά τα άτομα, αργά ή γρήγορα, τα οδηγεί από τα χοντρά τσιγαριλίκια στις κόκες και της ηρωίνες.

Ξυπνήστε. Σηκωθείτε από τους καναπέδες και κράξτε  τους Χατζηνικολάου και τους Αυτιαδες που ξεθάβουν   Αγάθωνες, τους ρετουσάρουν ,τους μπογιατίζουν και  λανσάρουν τις ατάκες και την μπουρδολογία τους τους  ως εφτμές , για να τα κονομάνε.
 
Ρωτήστε και κανέναν ειδικό, να σας τα πει καλύτερα. Κανέναν σοβαρό γιατρό, ας πούμε. Ο Αγάθων, ως άτομο της πλάκας, λέει πράματα της...πλάκας. Αλλά οι ουσίες δεν είναι "πλάκα." Κλαίει  κόσμος  και κοσμάκης, αιχμάλωτος και εξαρτημένος ,που  φυσικά δεν ξεκίνησε με κόκες και ηρωίνες, για να καταλήξουν πρεζόνια, αλλα με το...ακίνδυνο χασισάκι του... Ευρο-καρδιο-κατακτητή ,Αγάθωνος μυστακοφόρου του ΄Ελληνος.  

Κρατήστε τα παιδιά μακριά  από παλαβούς και εξαρτημένους ρε-μπεσκέδες.

 

 

________________________________________________________________________________________________

"Φοιτητές «την έπεσαν» στον Παπούλια!

 

Προγραμματισμένη για χθες, Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, ήταν η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου στην αίθουσα που φέρει το όνομά του, αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών ο καθηγητής Ηaralab Zur Hausen.

Σύμφωνα με τα ipeirotika.gr, η επίσκεψη του κ. Παπούλια ματαιώθηκε κυριολεκτικά στο παραπέντε.

Ενώ στην αίθουσα της εκδήλωσης, βρίσκονταν ήδη οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς, περίπου 10 λεπτά πριν από την άφιξή του Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο 20 φοιτητές, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν «έξω οι ασφαλίτες από το άσυλο» και φώναζαν συνθήματα εναντίον πολιτικών, της αστυνομίας και του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρωινός Λόγος.

Ο κ. Παπούλιας στάθηκε αδύνατον να προσεγγίσει το Πανεπιστήμιο."(MME)

 

Φοιτητές «την έπεσαν» στον Παπούλια!

 Αντί τα "παλικάρια της φακής"  στα Γιάννενα να γιουχάρουν τον Κάρολο Παπούλια, γιατί βαρύνεται με δεκάδες εγκλήματα (ηθικός αυτουργός της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα το 1995, υπεύθυνος της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας κ.α), διαμαρτυρήθηκαν για το...άσυλο. Να καταργηθεί το συγκεκριμένο άσυλο στα πανεπιστήμια, γιατί δεν έχει κανένα νόημα πλέον. Μόνο οι μπαχαλάκηδες το χρειάζονται και οι χασικλήδες για να κάνουν με την ησυχία τους στα άδυτα  μπάφους και  βρωμιές.

Ωραίοι φοιτητές, μή σας χάσουμε παιδιά!

 

 

 

                                                                   22-2-2013

 

"Νέα συνάντηση Σαμαρά – Μητσοτάκη

Μία χειραψία φαίνεται πως ήταν αρκετή για να «σπάσει ο πάγος» μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Νέα συνάντηση Σαμαρά – Μητσοτάκη

 

  

 

 

                                            

 

 

 

                                       20-2-2013

" Δε θα αφήσουν βραχονησίδα... χωρίς τη γαλανόλευκη!

 


Μια ομάδα Ηρακλειωτών ξεκίνησε από την Ντία και σκοπεύει να φθάσει ... ως τη Σαμοθράκη!Η αρχή έγινε από την Ντία, όμως οι τέσσερις Ηρακλειώτες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν ελληνική βραχονησίδα χωρίς τη γαλανόλευκη σημαία.

Ο Μανόλης Μιζεράκης, ο Αντώνης Τσαπίνος, ο Γιώργος Παπουτσάκης και ο Μανόλης Βαρδάκης αποφάσισαν να μην αφήσουν κανένα να κάμψει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και να εκφράσει ... διεκδικήσεις,

κι έτσι ετοιμάζονται να φθάσουν ... ως και τη Σαμοθράκη, για να μη μείνει καμία ελληνική βραχονησίδα χωρίς ελληνικό "σημάδι"."(ΜΜΕ)

 

ΦΩΤΟ από το CretaLive

 

Για αφήστε  τους λεονταρισμούς, "παλικάρια της φακής", στην Κρήτη. Με τις ίδιες ανοησίες  ένας άλλος κουφιοκεφαλάκης δήμαρχος  με μια κουστωδία ηλιθίων από το Καστελόριζο  κόντεψαν να μας πάνε σε πόλεμο, πριν λίγα χρόνια με την ιστορία στα ΄Ιμια.

Αν θέλουν να δείξουν ηρωισμό  οι  τζάμπα μάγκες από το Ηράκλειο, να πάνε να βρούνε τους φονιάδες από τα Ζωνανιά που άφησαν ανάπηρο έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλους σ΄εκέινη την απίστευτη επίθεση  ενός ολόκληρου χωριού εναντίον της νομιμότητας, για να καλύψουν τις "πομπές" τους ,τα ναρκωτικά και τις ληστείες.

Ντροπή στα Ζωνανιά. Ξέρουν ποιοί άφησαν φυτό έναν άνθρωπο και καμώνονται πως "δεν είδαν δεν άκουσαν" . Καλύπτουν τους εγκληματίες στο χωριό  με την ομερτά τους. Μαφία,παλιάνθρωποι. Μπρεδέψανε τις  " βράκες" με τα " φουστάνια".

Τα χασίσια, την οπλοφορία και τις βεντέτες να κοιτάξετε μερικοί-μερικοί να σταματήσετε στο νησί. Εξαιτίας, σας ένας ολόκληρος, αξιοπρεπής  κόσμος εκεί πέρα ,διασύρεται και συκοφαντείται.

 

Ανόητοι!

 

 

                                                                            19-2-2013

"Ρίο: Σεξ στις τουαλέτες και στα κρεβάτια νοσοκομείου - ''Βράζουν'' οι αποκλειστικές!

Σημεία και τέρατα καταγγέλλουν οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες - Αλλοδαπές κλείνουν συμφωνίες με ασθενείς και κάνουν σεξ τόσο στις τουαλέτες όσο και στα κρεβάτια του νοσοκομείου στο Ρίο...

Aποτελεί κοινό μυστικό στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου πως κάποιες από τις αλλοδαπές που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες προσφέρουν... και άλλες υπηρεσίες στους ασθενείς!

Μπορεί να λειτουργούν «αθέατα» στα μάτια όσων... δεν δίνουν σημασία στις κινήσεις τους, όμως δεν ξεφεύγουν από συναδέλφισσές τους που διαθέτουν νόμιμη άδεια και που όπως είναι φυσικό ελέγχουν τι συμβαίνει στον χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος." (ΜΜΕ)

 

 

 

                                                                 18-2-2013

 

"Κατέρρευσε ο πατέρας ενός από τα θύματα συμμορίας νεοναζί,Ο πατέρας του ενός από τα θύματα της ομάδας των νεοναζί, που έσπειρε τον θάνατο με τη δράση της σε πολλά σημεία της Γερμανίας, κατέρρευσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ανοιχτής έκκλησής του, να δοθεί το όνομα του γιου του στην οδό, επί της οποίας δολοφονήθηκε από την αιμοβόρα σπείρα." (ΜΜΕ)

 

 

 Είχε τσίπα ο άνθρωπος. Πού να κρυφτείς και τί να κάνεις άμα σου τύχει ο ...λαχνός να δεις το παιδί σου Νέο-Ναζί;

Εδώ σε μας είδατε να βγει ο πατήρ Κασιδιάρης να τραβήξει ένα γερό κράξιμο  στον κανακάρη του, ηθικό αυτουργό δολοφονιών και φυσικό αυτουργό κακοποιήσεων συνανθρώπων μας;   ΄Η "κατά μάνα κατά κύρη...";

 

 

 

 

                                                          17-2-2013

"Η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Ηλίας Βρεττός μιλάνε αποκλειστικά στο Yupiii.gr

 Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του Dancing With The Stars

Οι δύο φιναλίστ του λαμπερού show του ΑΝΤ1, Ηλίας Βρεττός και Ντορέττα Παπαδημητρίου, μιλάνε μόνο στο Yupiii για τον τελικό, λένε τι θα χορέψουν, εξηγούν αν νιώθουν ανταγωνιστικά ο ένας απέναντι στον άλλο και αποκαλύπτουν τη σχέση τους με τη Ζέτα Μακρυπούλια."

 

 

 

Στις 26/12/2011 σε κείμενό μας με τίτλο "ΕΡΩΤΑΣ-ΑΓΑΠΗ: ΠΡΟΪΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ "ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ",γράφαμε:

Η φύση όπλισε τον άνθρωπο με δύο πανίσχυρα όπλα για την επβιωσή του. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και εκείνο της διαιώνισης του είδους.Και τα δύο,ως εξαιρετικώς-πρωταρχικώς απαραίτητα ,για να καθίστανται επιθυμητά και ανά πάσα στιγμή δραστήρια,τα συνόδευσε με “δολώματα”:Γεύση-οσμή για την τροφή, ηδονή για τη γενετήσια πράξη. Η επιδίωξη συνεύρεσης των δύο φύλων δεν όρισε η φύση να "θηρεύεται" και να πραγματοποιείται μόνο για τη διαιώνιση του είδους,αλλά είναι φανερό πως την έχει καταστήσει αυτόνομη και αποκλειστική λειτουργία,ανεξάρτητη από την τεκνογονία.Η επίτευξη της ηδονής είναι αυτοσκοπός και για τα δύο φύλα. Οι φύση δεν όρισε αυστηρούς κανόνες, όπως η κοινωνία για την επίτευξη-πραγματοποίηση της συνεύρεσης ούτε και έθεσε “ηθικούς" περιορισμούς,όσον αφορά τουλάχιστον την επιλογή εκείνου ή του άλλου προσώπου και της συχνόητας συνεύρεσης με το ίδιο ή με διαφορετικά πρόσωπα .Οι μόνοι “περιορισμοί” έχουν να κάνουν με την “επιθυμία” (διάθεση ) και τη “ερωτική χημεία” των ...υποψηφίων προς συνεύρεση προσώπων. Αν υπάρχει ή προκαλείται (ερεθίζεται) η επιθυμία και υφίσταται η κατάλληλη “χημεία” για σεξ, τίποτα από τη μεριά της φύσης δεν εμποδίζει τα άτομα να συνευρεθούν. Επομένως,η ίδια η φύση έχει καθορίσει ως κανόνα την πολυγαμία και των δύο φύλων και αποκλείει ή απορρίπτει τη μονογαμία,αρκεί να εξασφαλίζονται, όπως είπαμε ,οι προϋποθέσεις που απαιτεί η συνεύρεση

Θα συμπληρώναμε σήμερα πως η Φύση ναι, μεν,  δεν εμποδίζει τα Θα συμπληρώναμε σήμερα πως η Φύση ναι, μεν,  δεν εμποδίζει τα άτομα να "συνευρεθούν" σεξουαλικά ,αν υφίσταται η κατάλληλη διάθεση-χημεία,αλλά δεν είναι στους  κανόνες και τις επιδιώξεις της η ανεξέλεγκτη, σεξουαλική βουλιμία, που οδηγεί σε μια επικίνδυνη μορφή  "παχυσαρκίας", το σεξισμό, όπως ακριβώς συμβαίνει και  με τη διατροφή. Ο υπέρβαρος-παχύσαρκος άνθρωπος ,εξαιτίας  άλογης και  υπερβολικής   κατανάλωσης τροφών, είναι άρρωστος και αφύσικος. Το ίδιο και  σεξιστής. Ο τιδήποτε  εκτός  φυσικής σεξουαλικής συμπεριφοράς, είναι  διαστρέβλωση, παρέκκλιση, προσβολή της Φύσης.

 Πολλές ίστορικές εποχές μαστίζονται από την ασθένεια του σεξισμού . Σήμερα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ειδικά με τον κινηματογράφο-βίντεο-τηλεόραση, το ιντερνέτ , έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλήττει όλες τις ηλικίες και τα δύο φύλα. Η παράλογη, παθιασμένη  λατρεία του σεξ στην εποχή μας είναι ασθένεια από την οποία νοσούν μεγάλα πληθυσμιακά στρώματα, ενίοτε είναι βαριά και ανίατη και σε τέτοιες  περιπτώσεις οδηγεί το άτομο στην περιθωριοποίηση, την αντικοινωνική συμπεριφορά, την  παραβατικότητα, ακόμα και σε εγκληματικές πράξεις (βιασμός, παιδεραστία,σαδισμός-μαζοχισμός κ.λπ).

Η αναζήτηση,η ενασχόληση  και η απόλαυση του σεξ δεν είναι απλά  υγιείς δραστηριότητες του ατόμου, αλλά και επιταγή της Φύσης. Η αποχή από το σεξ οδηγεί, όπως και η υπερβολή, η κατάχρησή του,  σε αδιέξοδες και επικίνδυνες ατραπούς. Είναι μεγάλο το ποσοστό τέτοιων άρρωστων ανθρώπων στις μέρες μας στους οποίους το αποχαυνωτικό σεξ έχει καταστεί εμμονή, πάθος και έχει καταλάβει σχεδόν το μεγαλύτερο, το αποκλειστικό μέρος  της καθημερινής δραστηριότητάς τους, κατάσταση που τους καθιστά ανίκανους πλέον να σκεφτούν -ασχοληθούν  με ο τιδήποτε άλλο.

Μια ματιά στα προγράμματα της τηλεόρασης και μια ανίχνευση της προσωπικότητας των παρουσιαστών  των  σεξιστικών εκπομπών (π.χ "τημ" κριτών του Dancing With The Stars και των συμμετεχόντων, Θ. Αναστασιάδης για τον ΑΝΤ1, πλειοψηφία παρουσιαστών του  STAR και άλλων, κυρίως, "λαθρόβιων" καναλιών) , δείχνει ακριβώς και την ποιότητα  των εκπομπών αυτών και τη γενικότερη παιδεία και συγκρότηση των συντελεστών τους .

Η "βιομηχανία ενημέρωσης - ψυχαγωγίας"  έχει ως αποκλειστικό στόχο της το κέρδος, γι΄αυτό  έχει κηρύξει συνεχή πόλεμο κατά το ατόμου και ειδικά εναντίον του ελεύθερου συνειδητοποιημένου-ενεργού πολίτη. Επιδίωξή της είναι η μετατροπή του σε συστατικό  του "κιμά" της ανθρωπόμαζας, η οποία, ως  εκ της ιδιότητάς της, στερείται κρίσης, λογικής και φυσικών συμεπριφορών. Ο σεξισμός είναι ένα ισχυρό ναρκωτικό ("αίμα,σπέρμα,θέ(α)μα") στα χέρα των εκπροσώπων αυτής της επαίσχυντης βιομηχανίας  ,που οι "βαρόνοι" των ΜΜΕ  και των άλων "ψυχαγωγικών" μέσων,  το προσφέρουν σε μεγάλες δόσεις, για να είναι η αποχαύνωση και η παράδοση της ανθρωπόμαζας απόλυτη και ουσιαστική. Κι αυτό με τη σειρά του  σημαίνει άνετη και διηνεκή εξασφάλιση του κέρδους,που είναι,όπως είπαμε, το μοναδικό τους ζητούμενο.

Δεν είναι, επομένως, ένοχοι  μόνο  οι "αστέρες" της διαστρεβλωμένης και πλαστής ενημέρωσης, και τα αφεντικά τους, αλλά το ίδιο υπόδικοι είναι και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους στον τομέα  της "ψυχαγωγίας". Κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι "προαγωγοί" ,οι δάσκαλοι του εκφυλισμού,του σεξισμού κα της αποχαύνωσης θα  τιμωρηθούν, φυσικά, όταν σύντομα  οι κοινωνίες θα  οδηγηθούν σε αδιέξοδα (όχι μόνο οικονομικά) και θα αναγκαστούν  να  προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και τα "επιστητά" . Τότε αναγκαστικά θα   στραφούν σε υγιείς και  φυσικές συμπεριφορές ,που  θα καταστήσουν το άτομο κυρίαρχο στις μελλοντικές αυτές μορφές της κοινωνίας  και τον ελεύθερο συνειδητοποιημένο πολίτη ,αποκλειστικό κύριο  της ζωής του.

Δε είναι πολύ μακριά οι μέρες αυτές!

 

 

 

 

 

2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

     OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

                                              22-2-2013

 

"Ισραήλ: Το Ιράν είναι κοντά στην κατασκευή ατομικής βόμβας

 Το Ιράν βρίσκεται "πιο κοντά από ποτέ" στην κατασκευή ατομικής βόμβας, υποστηρίζει το Ισραήλ μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ότι η Τεχεράνη ξεκίνησε να εγκαθιστά πιο σύγχρονες συσκευές φυγοκέντρισης στη μονάδα του Νατάνζ."(MME)
 

Είναι απίστευτη η στάση Αμερικής ,Ισραήλ στην πασιφανή  πρόθεση των φονταμενταλιστών  να κατασκευάσουν ατομική βόμβα (αν δεν την έχουν ήδη έτοιμη) και το χειρότερο να την πετάξουν στη Μεσόγειο. Στόχος και η Ελλάδα, λόγω αμερικανικών βάσεων.

ΤΩΡΑ είναι ώρα να τελειώνει αυτή η ιστορία με τους τυφλωμενους "Αγιοταλάχ". Αύριο θα είναι αργά.

 

 

 

                                                    21-2-2013

 

                                                  (ΔΡΩΜΕΝΑ)

Η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός και σαν τέτοιος διέπεται από συγκεκριμένους νόμους.  (Π.χ  Τρέφεται, αυξάνεται, αποβάλει).

Δεν είναι, επομένως, περίεργο που η μορφή της ελληνικής γλώσσας από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα, ενώ στη βάση της παραμένει η ίδια(σύνταξη, γραμματική κ.α), έχει αλλάξει. Εμπλουτίστηκε με νέες  λέξεις, έχασε-απέβαλε άλλες, ακολούθησε νέους μορφολογικούς  κανόνες και φυσικά επηρεάστηκε (και καμιά φορά καταλυτικά) από γλώσσες άλλων λαών με τους οποίους συγκατοίκησε (Ιταλικά,τούρκικα, σλαυοβλάχικα κ.α).

Οι ιδιωματισμοί (αλλά και οι νεολογισμοί) είναι  ένα ξεχωριστό γλωσσικό-γλωσσολογικό φαινόμενο . Είναι ένας ιδιαίτερος φραστικός τρόπος που δεν έχει "κυριολεκτική" σημασία, αλλά μεταφορική και είναι δύσκολο,αν δε γνωρίζει κανείς από την αρχή την ακριβή σημασία του, να μπορέσει από μόνος τους να την εντοπίσει. Γι΄αυτό, δεν είναι εύκολο να μεταφράσει κανείς  έναν ιδιωματισμό σε άλλη γώσσα ή διάλεκτο επακριβώς. (Πώς να μεταφράσεις, για παράδειγμα, τη μεταφορική, ιδιωματική φράση "έχει καβούρια στην τσέπη" στα αγγλικά; Στην κυριολεξία αποκλείεται.

Ο εμπλουτισμός  κάθε γλώσσας με ιδιωματισμούς τη δυναμώνει και της δίνει ζωντάνια, νεανικότητα και εκφραστικότητα. Πολλοί, βέβαια,απ΄αυτούς τους ιδιωματισμούς, δεν κρατάνε για πολύ (όσο μια γενιά ίσως) και αποβάλονται από το σώμα της γλώσσας, το ίδιο εύκολα, όπως εισήλθαν, ειδικά ότα δεν καταγράφονται από δόκιμους συγγραφείς, για να καθιερωθούν ή δεν εκφράζουν την ολότητα του πληθυσμού ηλικιακά, αλλά ένα μέρος του.

Με αφορμή την περιήγησή μας σε διάφορα σάιτ και άλλες πηγές και τον εντοπισμό νέων, καμιά φορά περίεργων τέτοιων ιδωματικών φράσεων, διαλέξαμε τις παρακάτω και τις παραθέτουμε με την ερμηνεία τους.

 

? Πήρα fax: Tο κατάλαβα
? Μπάρκουλης είσαι;: Είσαι τρελλός
? Βισματώθηκα: Έχω πολύ δουλειά
? Ποδανά: Διάλεκτος των νέων (ανάποδα)
? Η goa: Η rave γκόμενα
? Έφαγα ήττα: Έπαθα σοκ
? Στην πίπα σου: Βούλωστο
? Την είδα Σορίν Ματέι: Έγινα πολύ κακός
? Μάτσας: Προδώτης
? Με έδωσες: Με πρόδωςες
? Pamela: Η γυναίκα με το μεγάλο μπαλκόνι
? Κόντρα πλακέ: Η γυναίκα με το μικρό μπαλκόνι
? Σοβάτισμα: Ο αυνανισμός (πεοπαλινδρόμηση)
? Τον σακουλιάσανε: Τον πιάσανε, τον συλλάβανε
? Έφαγα φλάς: Μου ήρθε ξαφνικά
? Κουκουρούκου: Δεν μπορούμε να Συνεννοηθούμε
? Τα πήρα στο κρανίο: Νευρίασα
? Μαδομούνι γίνετε: Τσακώνονται γκόμενες
? Στην ψύχρα: Στα ίσια, κατάμουτρα
? Χιόνι: Ασταθής χαρακτήρας
? Ο ακάλυπτος: Ο καραφλός
? Φλάσαρα: Μου ήρθε απότομα
? Κατέβασα παροχή: Αδιαφόρησα
? Τον έκανε εμετό: Τον τρέλλανε
? Σπερματοκτόνο: Άπλησίαστη γκόμενα
? Μάρς: Όρμα
? Έγινα παζλ, χώμα: Κουράστηκα
? Βγάζω φανέλα, εφημερίδα: Διαδίδω
? Σαλούφα, μπακατέλα: Άσχημη γκόμενα
? Νταλίκα: Αντρογκόμενα
? Μπερκέτι (μπερεκέτι): Πάρα πολύ καλό
? Τσάγια, Τσίου: Άντε γεια
? Κόλλησα: Κόλλησε το μυαλό μου
? Ο καρεκλάς: Ο βλάκας
? Φλόμπα: Ελεεινή γκόμενα
? Ο φιδέμπορας: Ο ψεύτης, ο απατεώνας
? Ο γκλίτσας: Ο βλάχος
? Τη σούταρα: Την έδιωξα
? Έφαγα πίκρα: Απογοητεύτηκα
? Absolut: H γκομενάρα
? Είναι φτέλι: Είναι ξεφτιλισμένη
? Παλεύουμε;: To λες αν δεις χοντρή γκόμενα
? Μπουρούχα: Η άσχημη γκόμενα
? Φρικάρισα: Τρελλάθηκα
? Ξέρει γαλλικά και πιάνο: Αυτός που μιλάει αισχρά
? Μην καρφώνεσαι: Μην προδίδεσαι
? Κάνει τον κινέζο: Κάνει πως δεν ξέρει
? Κάνει τον Σημίτη: Το ίδιο με το παραπάνω
? Φατσοκόφτης: Ο πορτιέρης των club
? Κουραδοκόφτης: Το τάγκα εσώρουχο
? Ο σπινταριστός: Ο βιαστικός
? Τον κόβω: Τον κοιτάω
? Ρετάρισα: Χάζεψα
? Τα είδα όλα: Έμεινα έκπληκτος
? Είναι ρούχλας: Είναι τεμπέλης
? Γιάφκα: Συγκέντρωςη φίλων στο σπίτι
? Έκλεισε η φάση: Κανονίστηκε
? Την κάτσαμε: Την πατήσαμε
? Γαύρος: Φίλαθλος του Ολυμπιακού
? Βαζέλας: Φίλαθλος του Παναθηναικού
? Χανούμισσα: Φίλαθλος της Άεκ
? Λέμε: Και εννοούμε
? Χάλιας, χαλές, μανιαμούνιας: χαζογκόμενος
? Καλώς τον αδελφό Ξεφτίλα: καλώς τον κολλητό που είναι ομοϊδεάτης και ομοιοπαθής
? Ξελαμπικάρω: ξεδίνω
? Κάνε την, κόψε λάσπη, στρίβε: άδειασέ μας τη γωνιά
? Έφαγα αγγούρι / παλούκι: είχα πολύ δουλειά
? Τα βρήκα μπαστούνια: δυσκολεύτηκα
? Τα στήλωσα: πεισμάτωσα
? Την τίλιασα: έφαγα μέχρι σκασμού
? Έπαθα νίλα: την πάτησα
? Έχω δόντι: έχω μέσον
? Με κάρφωσες, με έδωσες, μου έκανες ματσακονιά: με πρόδωσες
? Πήγα για χόρτα, ή για μπίζα: την πάτησα
? Τον χόρεψε, τον έστειλε για τσάϊ: τον τρέλανε
? Ψιλικοκό, μανόγαλο: αυνανισμός
? Μπουζουριάζω, κάνω τσακωτό, φακώνω: συλλαμβάνω, πιάνω κάποιον
? Όμπλα-ούμπλα: ασυνεννοησία
? Πήρα κρανιωδώς, άναψαν κόκκινα: τσαντίστηκα
? Στην ξεφτίλα: πολύ φτηνά, ή πολύ εύκολα
? Η γκόμενα είναι *γειά σου*, ή *όπου*: είναι απλησίαστη
? Παντόφλα, τάβλα: γυναίκα με μικρό στήθος
? Μπεμπέκα: αντρογύναικο
? Καϊνάρι: στραβοπόδα ή ξεφτιλισμένη γκόμενα
? Ταλιατέλα: πολύ άσχημη γκόμενα που το παίζει ωραία
? Σουρωτήρι, χωνί, αέρα-πατέρα, σταθμός υπεραστικών: γκόμενα χαμηλών ηθών
? Κατά του απέναντι στόχου βά-λααα-τε: όρμα
? Χάλασε το γρανάζι: κόλλησε το μυαλό μου
? Αγρότης: αγροτικό αυτοκίνητο
? Στόκος, bridge: ο κολλημένος
? (κα)ρέκλας, ρεμπεσκές, ρούχλας: ο τεμπέλης
? Φεύγας, στροφίγγος: ο ασταθής τύπος
? Μάρτυρας του Αυνάν: ο μαλάκας
? Φευγάτος: ο παλαβός
? Εξάτμιση: ο πούστης
? Γκαμπριολέ, γκάμπριο, πλατείας: καραφλός
? Γιαούρτογλου, καραγκιοζοplayer: βλάκας, πανηλίθιος
? Καλώς το Ντάτσουν, καλώς τα ζαντολάστιχα: καλώς το βλάχο
? Αργύρης Χαλιλόπουλος, Χαλίλης, Γιαχαμπίμπης Γιαλελέλης: ο βλάχος που φορά ένα κάρο χρυσά τιμαλφή
? Ρόδας, γκάζιας, γκαζοφονιάς: μηχανόβιος
? Δίνω πασαπόρτι: διώχνω
? Την κάνω μπραφ: την κοπανάω
? Κάνω πάσα: στέλνω κάποιον σε κάποιον άλλον
? Έλα γεια: παράτα τα
? Έπαθα φρίκη, παρέδωσα πνεύμα, όλα είδον: τα έφτυσα
? Βάζω γκόλ: τα καταφέρνω
? Έκατσε, ή (αγ)κάλιασε η φάση: κανονίστηκε
? Τσίσους Κράϊστ (Chesus Christ), χεσμένος: αυτός που έχει πιει πολύ
? Τσίσα: τέλος

    Και κάποιες άλλες ιδιωματκές φράσεις πιο...οικείες και κατανοητές.                                                                               


Βρέχει καρεκλοπόδαρα
Ειναι θέμα ζωής και θανάτου
Σιγά τ’αυγά
Έφαγα τη θάλασσα με το κουτάλι
Απο την Πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα
Φέξε Μάη να φας τριφύλι
Μου την βιδώνει
Μου την σπάει
Καλομελέτα κι έρχεται
Πράσειν άλογα (απο το πράττειν άλογα)
Τρελός παππάς τον βάφτισε
Τίναξε τα πέταλα
Τα κακάρωσε
Μας άφησε χρόνους
Την έκανε λαχείο
Ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη
Κουνήσου απ' τη θέση σου...
Θα σου σπάσω τα μούτρα...
Θα φας ξύλο.....
Τον έκανε μπαούλο
Θα σε σαπίσω
Τα έκανες σαν τα μούτρα σου
Μ' έπιασες?
Έσπασε το ρόδι
Χέστηκα!
Σ' έχω χεσμένο!
Έχει χεσμένη τη φωλιά του!
Σιγά τον πολυέλαιο!
Μας έκανε τα μούτρα κρέας!
Καλά σαράντα!
Σ' έχω γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι
Στα παλιά μου τα παπούτσια
Πήγαινε να δεις αν έρχομαι

 

 

 

 

 

                                                            19-2-2013

 

Βρέχει σήμερα από το πρωί. ΄Ωρες-ώρες  τουλούμια.  2  μήνες έλειπα εξωτερικό και άλλους 3-4 είχα να πατήσω Αθήνα. ΄Οταν είμαι Ελλάδα, την αράζω στην Εύβοια, σπάνια κατεβαίνω Αθήνα. Σήμερα, αν και βρέχει είπα να κατέβω για κάτι δουλειές στην πρωτεύουσα. Δεν είναι και μακριά, σε 1 ωρίτσα από Χαλκίδα, τσουπ στο κέντρο.

Τέλειωσα νωρίς με τις υποχρεώσεις και είπα  να πιω έναν καφέ,να ξελαμπικάρει το μυαλό μου .Κάπου τελικά έχωσα το αμάξι,  πήρα την ομπρέλα κα κίνησα για το παλιό  Dolce τη Σκουφά (τώρα το λένε αλλιώς).  Δεν είναι και τόσο άσχημη η κατάσταση στο δρόμο. Εν τάξει, βρέχει, τρέχουν ποτάμια  στην άσφαλτο, φυσάει και λίγο, αλλά δεν είναι η κόλαση. Μάλιστα,κάποια στιγμή ψιλοσταμάτησε η βροχή και πήγε να "σκάσει μύτη"  ήλιος .Θα δεις, λέω μέσα μου,σε κανα 2 ώρες θα βγει λιακάδα, έτσι είναι η Αθήνα, "χαρά θεού"!


Περπατάω και σκέφτομαι το Λονδίνο κάτι χρόνια πριν . Τί ήταν αυτό, θεέ μου; Να βρέχει συνέχεια ,ώρες, μέρες, βδομάδες. Μια φορά θυμάμαι θα έβρεχε και 10 μέρες ασταμάτητα. Ομπρέλα δεν μπορούσες να κρατήσεις από τον αέρα, πού να βγεις να πας. Περιπέτεια να φτάσω στο Κολλέγιο στις 9 το πρωί και να γυρίσω πίσω στις 4 το απόγευμα. Μετά,το βράδυ πού να πας με τέτοιο σκατόκαιρο, δε σου κάνει καρδιά να βγεις πάλι, να γίνεις παπί, για να πας σε μια παμπ να πιεις ένα ποτό ,να κάνεις κανένα "καμάκι". ΄Αρα,  κι απόψε μέσα,καλύτερα.

 
Το ίδιο και στη Βιέννη. Πριν 2 χρόνια,  Μάρτης μήνας, έμεινα καμιά 15 μέρες. Κόλαση! Απαίσια βροχή, καρεκλοπόδαρα, συνεχώς, ασταμάτητα,μέρα νύχτα. Είμαι 2 μέρες κλεισμένος μέσα, μπαϊλντισα. Να βγω έξω να αναπνεύσω οξυγόνο (και ας είναι υγρασία), απλά, μέσα να μην μείνω άλλο. Το αποτολμώ εκεί στις 12 το μεσημέρι και βγαίνω στο δρόμο . Ο αέρας να λυσσομανάει, η υγρασία και η ομίχλη ένα κουβάρι, να το κόβεις με το μαχαίρι. Η ομπρέλα τσακίζεται ,ο θόλος του πανιού γυρίζει ανάποδα, μια δυο προσπάθειες να τον επαναφέρω, θαρρώ πως παλεύω με τα στοιχειά της φύσης, μάταια, την πετάω (καινούρια ομπρέλα) και μένω στη βροχή να μου μαστιγώνει τα μούτρα, τα παπούτσια μούσκεμα,τα ρούχα βαριά κι ασήκωτα, το παγωμένο νερό να κυλάει στο σβέρκο, στην πλάτη, να σου περονιάζει τα κόκαλα. ΄Ενα ,δράμα,μια οδύσσεια. Και να μη βρίσκεις και καφετέρια της προκοπής. Μπαίνω σε κάτι Στάρμπαρκς στο κέντρο της πόλης, πήχτρα, δεν βρίσκω θέση,φεύγω. Κάπου μετά από ώρα, κοντά στην πλαταιούλα που είνα το άγαλμα του Γουτεμβέργιου, μπαίνω σε ένα καφέ μπιστρό,στάζω από την κορυφή ως τα νύχια. Κουρνιάζω σε μια γωνιά και παραγγέλνω ένα εσπρέσσο. Πώς να το πιεις, να το ευχαριστηθείς τυλιγμένος με την... μπουγάδα ,να τρέμεις,να τουρτουρίζεις ; Καλύτερα να φύγω, να χωθώ πάλι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου,να στεγνώσω, τουλάχιστον να μη βρέχομαι,να ζεσταθεί το κοκαλάκι μου. Κι ας κλείσω και 3 και 4 μέρες μέσα,δεν ξαναβγαίνω,αν είναι έτσι ο καιρός μέχρι την ώρα που θα φύγω από τούτη την απαίσια πόλη, αλλά την...πεντακάθαρη, με την τέλεια αποχέτευση, με τις ανύπαρκτες λακούβες, με τη σήμανση "ρολόι" στους δρόμους. Να πάω στην Αθήνα, στην πόλη μου, που διάβαζε προχτές πως την έχουν κατατάξει κάπου ...30ή λέει, ανάμεσα στις χειρότερες πρωτεύουσες του κόσμου με πρώτη τη...Βιέννη!

Ρε, είσαστε καλά; Τέτοια τύφλα, τέτοια φανατίλα και προκατάληψη πια; ΄Η μην είστε εντελώς ηλίθιοι οι κριτές; Με ποια κριτήρια κατατάσσετε τις καλύτερες και τις χειρότερες πόλεις; Τί πάει να πει η Βιέννη είναι μια κούκλα; Μέσα κούκλα, έξω πανούκλα; Πρώτο κριτήριο ποιότητας ζωής δεν είναι ούτε η ανύπαρκτη λακούβα της πρωτεύουσας της Αυστρίας ούτε τα καλοδιατηρημένα, παμπάλαια κτίρια με τη μούχλα να έχει κάνει στρώμα "λίπους" στους τοίχους. Την ποιότητα στη ζωή την καθορίζει ΠΡΩΤΑ η φύση, ο καιρός, το κλίμα,ο ήλιος, ο καθαρός ουρανός. Δε λέω, η Αθήνα δεν είναι εκείνη που ξέραμε πριν 30 χρόνια. Τότε ήταν όντως καλή, καλύτερη, κάλλιστη. Δεν ήταν μόνο το κλίμα,ο γαλανός ουρανός, ο λαμπερός ήλιος,οι μοσκοβολιές στις αυλές των μονοκατικιών. ΄Ηταν και η φραπεδιά στο Λέντζο (έκλεισε προχτές κι αυτός), ο αυθορμητισμός των συνελλήνων, να σου πιάνει ο άγνωστος κουβέντα στο λεπτό ,να κουτσομπολέψετε μαζί, να αρπαζόσαστε για κόμματα,αρχηγούς,πρωθυπουργούς,να τρωγόσαστε και στο λεπτό να καταλαγιάζουν τα πολιτικά πάθη, πάλι φίλοι,τακίμια, πριν 2 ώρες άγνωστοι, τώρα να πίνετε ρακή αντάμα στο ουζάδικο στην Καρίτση,εκεί απέναντι από το ιστορικό θέατρο και τα ΝΕΑ -ΒΗΜΑ του Λαμπράκη,που σημάδευσαν και τα δυο τη ζωή μας.

Σήμερα,δεν είναι ίδια η Αθήνα, χάλασε με την πολυκοσμία, με την εγκατάλειψη. Αλλά, δεν παύει να είναι η Αθήνα. Με τον ήλιο να λάμπει στο στέμμα της 345 μέρες το χρόνο, με τους 12 και 16  βαθμούς της το καταχείμωνο, με υγρασία ανύπαρκτη, με τις γραφικές ακόμα γωνιές στου Ψυρρή,στο Μοναστηράκι,στην Πλάκα, τα Εξάρχεια. Να αγνατεύεις απέναντι από τον ΄Αγιο Δημήτρη το Λουμπαρδιάρη τον Παρθενώνα. Στην ίδια θέση αγέρωχος, μεγαλοπρεπής, επιβλητικός, να στέκεται στο λόφο της Ακρόπολης και να παρατηρεί έκπληκτος σ΄αυτό τον τόπο τους ανθρώπους  να συμπεριφέρονται ίδια, χιλιάδες χρόνια τώρα, έτσι παθιασμένα, θυμικά,  σαν οι θεοί τους να τους μετάγγισαν τη δικιά τους ξεγνοιασιά, το κέφι, την οργή, την τρέλα.  Να  βολτάρεις στο Θησείο ανάμεσα στις αρχαίες, τις "αγιασμένες" πέτρες, την Αγορά. Να βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου ολοζώντανους τους Σοφιστές να χαριεντίζονται και να λογοπαίζουν με τους έφηβους μαθητές τους στις "σχολές",αλλά στα "καφενεία" (υποδηματοποιεία και  αρωματοποιεία,όπως τα περιγράφει ο Λυσίας στο λόγο του "Υπέρ Αδυνάτου").

Για ποια ποιότητα ζωής μου λέτε στις  Βιέννες, τα Λόντρα και τα "πράσινα άλογα" ;.Εδώ είναι η ζωή, στην Ελλαδίτσα μου, δεν την αλλάζω με καμιά. 40 χώρες γύρισα, μόνο εδώ είδα να χαμογελάνε οι θεοί στους ανθρώπους και  να αντιγράφουν οι θνητοί τα πάθη των θεών και των ημίθεων,τις αρετές και τις κακίες τους.


Τραβάτε εσείς Συν-έλληνες στη ξενιτιά,στην ανήλιαγη μαυρίλα να ψάχνετε για δουλειά, να σας έχει ο Εγγλέζος "κλωτσοσκούφι". Λες και θέλει πολλά ο άνθρωπος να ζήσει και να είναι ευτυχής.΄Ενα πιάτο φαϊ, ένα ποτηράκι,καλό κρασί και καλή παρέα,"έξω καρδιά". Αυτό ζητάει η ψυχούλα του ανθρώπου για να βρει σύχαση ,αναπαμό ,ευτυχία. Η ευτυχία είναι μαζεμένες καλές στιγμές, καθόλου πομπώδης και λαμπερή. Και πάνω από το κεφάλι σου να λάμπει τσίτσιδος ο λαμπερός δίσκος του ήλιου, πηγή ζωής, έρωτα,αισιοδοξίας, κεφιού. "Πλούσια τα ελέη", η παράδεισος στη γη, που  γράφει ο Κρητίκαρος λογοτέχνης, η  ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ που δεν τη μετράνε,όμως, έτσι οι άσχετοι,οι αδαείς.

 Κάθισα στο  Dolce σε τραπέζι έξω, στο πεζοδρόμιο.  Παράγγειλα εσπρεσσάκι, μοσκοβολάει,μέχρι δω φτάνει το άρωμά του.Δεν κάνει κρύο καθόλου,σταμάτησε και η βροχή. Απέναντι στον τρούλο του Αγ Διονυσίου του Αεροπαγίτη και  στο παλιό κτίριο που στεγαζόταν το πάλαι ποτέ ,καλό "πρότυπο Σχολείο Αθηνών", κάτι αλανιάρες αχτίνες του ήλιου κυνηγάνε η μια την άλλη, τρελές, ατίθασες, λυγερές.

΄Ετσι μου΄ ρχεται, να βγάλω, (όπως οι παλιοί καθηγτές μας στα σχολεία)  μπλοκάκι, (εμείς οι νεότεροι δεν βγάζαμε κατάλογο) και να βαθμολογήσω με την ψυχή πρώτα :Αθήνα= άριστα, 10! Βιένη= 5, με το ζόρι τη βάση. Και μην εκπλήσσεσθε εκεί στις Βιέννες σας . Ε,τι να κάνουμε; Στην Αθήνα όντως οι δρόμοι δεν είναι πάντα τόσο καθαροί,αλλά ,να, είναι που δε βρέχει ασταμάτητα, μέρες, βδομάδες, μήνες, να τους ξεπλένει  η βροχή και να μένουν παστρικοί, όπως κάνει με τα δικά σας εκεί πεζοδρόμια και την άσφαλτο χωρίς... σαμάρια!

Αν σας αρέσει αυτή η ποιότητα ζωής, με γεια σας με χαρά σας. Εμένα μου περισσεύει. Βολεύομαι  καλύτερα μακριά σας, στο δικό μου "κλεινόν άστυ", (με ό,τι σημαίνει αυτό για τη δικιά μου φαντασία).Δε σας  χαρίζω  αυτή την πόλη με τίποτα!

 

 

 

 

 

3.  ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

 

Χρυσή Αυγή: Στρατολογεί μαθητές – Συγκλονιστική μαρτυρία 14χρονου

 Newsbomb.gr

 Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Στρατολογεί μαθητές – Συγκλονιστική μαρτυρία 14χρονου

Πλέον όμως και οι ίδιοι οι μαθητές μιλούν ανοιχτά χωρίς φόβο για την εμπειρία τους, και τον τρόπο που προσεγγίστηκαν, αντιμετωπίζοντας τη «ΧΑ» ως μέσο εκφοβισμού αλλά και... μόδα.

Η μαρτυρία του Δημήτρη, μαθητή Γ΄ Λυκείου, που δηλώνει εθνικιστής και ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, βασικό μέλος, όπως λέει, της ομάδας «Εθνικιστική Συσπείρωση Βορείων Προαστίων», στην οποία συμμετείχαν συνομήλικοί του, νεότεροι και 30άρηδες, είναι συγκλονιστική

«Κάποτε ήταν μόδα η αναρχία. Απλά και μόνο για να πας κόντρα στο σύστημα. Έτσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι που λένε ότι είναι εθνικιστές. Έρχονται με φούτερ του ελληνικού Στρατού ή με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ίσως το κάνουν και για τις κοπέλες» αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο 15χρονος Αποστόλης από τη άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου, στη Δυτική Αττική, λέει:

«Όποιον Πακιστανό βλέπουμε τον κυνηγάμε. Όσους λόγους έχει η Χρυσή Αυγή να το κάνει έχουμε και εμείς, Τον είχα δει να στέκεται σε εκείνη την κολόνα. Έτρεξα και έπεσα πάνω του μαζί με ένα άλλο παιδί και τον αρχίσαμε. Έχω χτυπήσει πολλούς. Δέκα, δεκαπέντε. Κάπου εκεί. Αν το μάθουν οι καθηγητές στο σχολείο λέω ψέματα ότι με προκάλεσαν».

Ακόμα πιο σοκαριστικό όμως, είναι ότι στις επιθέσεις συμμετέχουν και άλλα παιδιά, μαθητές της Β' και της Γ' Γυμνασίου.

«Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Σαν χόμπι το έχουμε. Όποιος δεν έχει χαρτιά πρέπει να τρώει ξύλο» λέει ο 14χρονος Γιώργος.

Μέχρι και στο σημείο να... εκβιάζουν καθηγητές τους έχουν φτάσει πολλά από αυτά τα παιδιά:

«Χρησιμοποιούν το όνομα της Χρυσής Αυγής για να εκφοβίσουν. Το εκμεταλλεύονται. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να έχουν τον έλεγχο, να εποπτεύουν το σχολείο. Έχουν πει και σε καθηγητές "θα σε περιμένουμε έξω αν δεν μας βάλεις καλό βαθμό», μαρτυρά στέλεχος Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Πως γίνεται η προσέγγιση από την Χρυσή Αυγή:

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης, ο οποίος επισκέφτηκε μόνος του τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όλοι ήταν φιλικοί μαζί του:

«Σε καλούν σε συγκεντρώσεις ή πορείες. Αν δουν ότι το λέει η ψυχή σου ή έχεις καλό σωματότυπο ή γνωρίζεις άτομα σε εφοδιάζουν με σημαίες. Σε δεύτερο βαθμό τσεκάρουν αν αξίζεις όταν γίνει κάποια φασαρία. Έτσι γίνεσαι μέλος. Η συνδρομή των 20 ευρώ είναι του απλού υποστηρικτή, το κάνει ο οποιοσδήποτε».

 
 

 "Παραμύθια της Χαλιμάς"  του δημοσιογραφίσκου   στο Newsbomb.gr, που προσπαθεί να βρει θέμα, για να εντυπωσιάσει (θέ(α)μα ,αίμα ,σπέρμα). Τίποτα από αυτά που γράφει δεν είναι αλήθεια.΄Ολα είναι στο μυαλό του. Κι αν υπάρχουν 10,20,100 τέτοια, κατά κανόνα χαμηλής διανοητικής κατάστασης άτομα ,που αν δεν έβρισκαν τη Χ.Α, θα εκδήλωναν τις μανίες τους μέσα από "θύρες13" και τους χουλιγκανισμούς των ομάδων, δεν αλλάζει η κατάσταση.

΄΄Οπως γράφουμε και αλλού, ο Μιχαλολιάκος έχει πολύ "αμαρτωλό" χρήμα ,ειδικά από τις βιομηχανίες όπλων και το ξοδεύει αφειδώς, για  προπαγανδισμό. Μια από τις μεθόδους παραπλανητικής " διαφήμισης",  είναι και η παραπάνω. Τάχα μου ο "πληρωμένος κονδυλοφόρος"  κάνει αρνητική κριτική, που στην ουσία, όμως, λειτουργεί  υπέρ του αρνητικώς κρινόμενου,αφού κινεί το ενδιαφέρον και την περιέργεια  εκείνων που τη διαβάζουν. Γνωστά κόλπα αυτά γι΄αυτό και δεν πείθουν.

Τα παιδιά είναι όπως ήταν πάντα.  ίδια και χτες και σήμερα και στον αιώνα τον άπαντα. Δεν έγινε καμιά... ανατροπή των νόμων της Φύσης για να πούμε πως άλλαξε κάτι. Γι΄αυτό, "κάτω  τα χέρια" από τα παιδιά-εφήβους. Οι "προαγωγοί"  των ΜΜΕ, ας μην προσπαθούν να τα "πάρουν"  από παντού. Στο τέλος το "ακάθαρτο" αυτό χρήμα, θα γίνει μπούμπεραγκ για τους ίδιους.

 

 

 

 

 

Σχεδίαζαν απόδραση των «Πυρήνων» από τον Κορυδαλλό – «Μίλησαν» τα USB από τη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

- Ήθελαν να βοηθήσουν τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων να αποδράσουν με ελικόπτερο

- Βρέθηκαν διευθύνσεις και ονόματα διευθυντών τραπεζών

- Πιθανόν σχεδίαζαν την απαγωγή τους

- Μια περούκα και αλεξίσφαιρο γιλέκο στο διαμέρισμα-γιάφκα στα Τουρκοβούνια

- Επιστολές των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό, Ρωμανού, Πολίτη, Μιχαηλίδη στα USB

- Ένα από τα στικάκια είχε κρυπτογραφημένο περιεχόμενο

Τα τέσσερα από τα πέντε USB που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια «μίλησαν» και άφησαν... άφωνους τους αστυνομικούς!

Το ένα από τα USB έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση-ανάλυση.

Στα υπόλοιπα βρήκαν σχέδιο απόδρασης αλά... Παλαιοκώστα με ελικόπτερο των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης από τις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με τα πρότυπα των δύο αποδράσεων που έχουν γίνει από τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριζάι από τις ίδιες φυλακές με τον ίδιο τρόπο. Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας κατηγορείται για τη δολοφονία του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη, με παγιδευμένο εκρηκτικό πακέτο.

Είχαν επίσης στοιχεία διευθυντών τραπεζών ήταν στόχοι και δεν αποκλείεται οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν την απαγωγή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα USB που βρέθηκαν στο κρησφύγετο περιέχονταν:

- Καταγραφή ενεργειών, στο πλαίσιο λεπτομερούς σχεδιασμού για απόδραση φυλακισμένων μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με χρήση ελικοπτέρου,

- Φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα Τραπεζών, για ενδεχόμενες ληστείες σε αυτά αλλά και απαγωγές διευθυντών τους

- Κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες,

- Κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κ.λπ.),

- Επιστολή των συλληφθέντων, Δημητρίου Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στις 12-10-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, λίγες ώρες αργότερα, την 13-10-2012,

- Κείμενο του συλληφθέντα Ιωάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε, για τελευταία φορά, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, την 12:56 ώρα της 22-08-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την 17:58 ώρα της ίδιας ημέρας,

- Διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο.

Επίσης, από τις έρευνες στο διαμέρισμα βρέθηκε επιπλέον μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυο γυναίκες μπαινόβγαιναν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Αυτό ήταν το “λεξικό” κωδικών των τρομοκρατών

Ρωμανός: Δεν ανήκω στους Πυρήνες της Φωτιάς αλλά συνεργάστηκα μαζί τους

Οι τρομοκράτες είχαν έτοιμη βόμβα που θα πυροδοτούσαν με κινητό! - Βρέθηκε σχεδιάγραμμα συνδεσμολογίας στην γιάφκα στα Τουρκοβούνια!

Σχεδιάγραμμα βόμβας σαν του... Mall; - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Έτσι βρήκαν τη νέα γιάφκα των Πυρήνων στα Τουρκοβούνια - Σχεδόν όλοι είχαν περάσει από εκεί

 

 Παίδες, η λαϊκή θυμοσοφία είναι  ξεκάθαρη: "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κ**λους" .Ειδικά ιδεολογικά, όχι μόνο επιχειρισιακά. Θα μιλήσουμε εκτενώς γι΄αυτό το θέμα σύντομα, θα θυμίσουμε παλιότερες ιστορίες, για να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. ΄Ενα από τα βασικά (ουσιώδη) αυτά συμπεράσματα είναι πως η εποχή μας δεν είναι τόσο  "γκαστρωμένη" επαναστατικά, όσο νομίζουν κάποιοι συναισθηματικά φορτισμένοι. Αν από τις παλιότερες ομάδες ένοπλης λαϊκής πάλης έλειπαν η καλή οργάνωση και τα "μέσα" από τις σημερινές  λείπουν η ιδεολογική συνοχή, η συνωμοτικότητα, η ψυχραιμία και η ιστορική γνώση.

Θα επανέλθουμε.

 

 

 

 

                                                      21-2-2013

 Γράφαμε στις 11-2-2013 για τους Νέο-Ναζί στην Ελλάδα:

"...Προηγούνται στη data base της ΕΛ. ΑΣ οι εγγραφές -πληροφορίες  για τους Χρυσαυγίτες-Νεοναζί, που σφάζουν στην ψύχρα κόσμο (και όχι μόνο σφάζουν,αλλά και ληστεύουν και κακοποιούν και βιάζουν),καθώς και τα ονόματα ΟΛΩΝ των Χρυσαυγιτών που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. Αν δεν είναι αποθηκευμένα στις ηλεκτρονικές τράπεζες κι αυτά τα ονόματα, τότε θα πρέπει να το κάνουν ΑΜΕΣΑ, αλλιώς είναι εκτεθειμένες και η πολτική ηγεσία της υπηρεσίας αυτής και φυσικά η ίδια η ΕΛ.ΑΣ.

Τα άτομα είναι εν δυνάμει εγκληματίες, βιαστές,ληστές, κακοποιοί"

 

 

 Και στις 15-2-2012 γράφαμε επίσης:

 

"Κρήτη: Σοκ από το τυφλό χτύπημα ρατσιστικής βίας!

Αυτό λέει γεμάτη οργή μια 25χρονη η οποία καταγγέλλει τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και μέχρι πρότινος διευθυντή σχολείου, Γ.Π.  ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ένα από τα μέλη του τάγματος εφόδου που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης επιτέθηκαν απρόκλητα σε τρεις μετανάστες από το Πακιστάν.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της 25χρονης, μάνας δύο παιδιών σε σταθμό

«Ο κόσμος της Ιεράπετρας γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιος είναι ο κύριος Π.

Εγώ είμαι 25 χρονών, έχω τελειώσει τώρα το πανεπιστήμιο και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου γιατί ο κύριος Π. για μένα είναι καταστροφέας ζωών και παιδικών ψυχών.

Βάζει μπροστά σαν βιτρίνα τα παιδιά του, την οικογένειά του και λέει ότι είναι κύριος και έντιμος.

Όμως εγώ είμαι εδώ για να σας πω την δικιά μου αλήθεια. Όταν ήμουν 13,5 ετών ο κύριος Π. με έβαλε στα αποδυτήρια του σταδίου Ιεράπετρας και ασέλγησε σε βάρος μου παρά φύσιν αρχικά για να μην μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι παρθένα.

Έπειτα υπήρξε μια ψυχολογική σε βάρος μου καθημερινή πίεση. Αυτός ο άνθρωπος μου έλεγε ότι με αγαπάει και ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό σε αθλήτρια και στον προπονητή της και ότι θα με βοηθήσει στις επιδόσεις μου.

Εμένα δεν με νοιάζουν τα κομματικά. Εμένα με νοιάζει ότι η ψυχή μου βιάστηκε.» σημειώνει χαρακτηρηστικά.

Έπειτα αποκαλύπτει πως την εξεβίαζαν να πει ψέματα στην ΕΔΕ και στον ανακριτή. Έτσι αναγκάστηκε όπως η ίδια λέει να υπογράψει ένα δηλωτικό ότι ο κύριος Π.  δεν της έχει κάνει τίποτα. Σε αντάλλαγμα του δηλωτικού πήρε υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες υπέγραφε ότι ο εκπαιδευτικός δεν θα καταφερθεί ποτέ εναντίον των γονιών της 25χρονης αλλά και εναντίον τ

 Με την ευκαιρία αυτή , ας ξαναθυμηθούμε ένα άλλο κέιμενό μας για τους ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, που ανέβηκες στις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ του HOMO-NATURALIS.GR  στις 24/7/11 

 

 

 ΕΠ΄ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ "ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ" ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ Επεξεργασία

24.07.11

    

 

O Ναζισμός δεν είναι ιδεολογία. Είναι πρωτίστως σύγχυση φρενών ,γιατί αντιμάχεται την ίδια τη ΖΩΗ. Τη μισεί και προσπαθεί να την εξαφανίσει σε όλες της τις μορφές, που τις θεωρεί αντίθετες στα «πιστεύω» του.Σε αντίθεση με τη Φύση για την οποία η πολυμορφία και η πολυ-ποικιλότητα είναι η βασική επιδίωξή της.    Η σύγχυση φρενών είναι έλλειψη ΟΡΘΟΥ ΝΟΥ (άνοια-ανοησία-παραλογισμός). Αν  τα βάζεις με τη Φύση και τους νόμους της (η απόλυτη Α-ΝΟΙΑ) είσαι  από την αρχή καταδικασμένος να αποτύχεις και συ και εκείνο για το οποίο θυσίασες τη ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

Πέρα απ΄αυτό, ο Ναζισμός  δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό υπόβαθρο, δεν υπόσχεται, δε δημιουργεί και δεν αναδεικνύει  διαχρονικές-φυσικές  αρχές και αξίες. Το αντίθετο. Ούτε στηρίχτηκε  επίσης η «άναρχη»  δόμησή του   σε κάποιο στέρεο  ιδεολογικό υπόβαθρο ( σε αντίθεση με τον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό)  και δε διαθέτει τη φιλοσοφική κάλυψη ενός σοβαρού διανοητή. Οι νεφελώδεις, αυθαίρετες, αναπόδεικτες  και αφύσικες διακηρύξεις περί καθαρότητας  της Αρίας φυλής και της ανάγκης διαιώνισής της, περί κατωτερότητας των άλλων φυλών και επικινδυνότητας της Εβραϊκής ,περί εξόντωσης των μη Αρίων μέχρι της οριστικής εξαφάνισή τους  θα φάνταζαν μια γελοία ανεκδοτολογία , αν δεν είχαν στοιχίσει στον κόσμο τόση φρίκη και αίμα.  Η προσπάθεια των Ναζί να δανειστούν –οικειοποιηθούν τη γιγάντια διάνοια του  Νίτσε, για να ερμηνεύσουν την εγκληματική τους συμπεριφορά και να δικαιολογήσουν τη θηριωδία τους  είναι κι αυτό  ενδεικτικό της εγκληματικής τους επιρρέπειας  και στα άλλα   εγκλήματα, όπως η παραχάραξη-διαστρέβλωση της ιστορίας καθώς και  των ανήθικων μέσων που μετέρχονται οι φορείς του ναζισμού, για να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

Ο Φασισμός-Ναζισμός (αν και στις λεπτομέρειες έχουν διαφορά) υπηρετεί συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο αναγορεύει μάλιστα σε…ιδεολογία: Την αναρρίπιση-υπερίσχυση των κατώτερων ενστίκτων του ανθρώπου και την ικανοποίηση της ζωώδους πλευράς του.

 Ο άνθρωπος έχει προικιστεί από τη Φύση με ποικίλες αρετές και αξιόλογα εργαλεία, για να αναδειχτεί «κυρίαρχος» στο ζωικό βασίλειο,  να πορευτεί σε διηνεκή και ασφαλή δρόμο  στον κόσμο που βρέθηκε, εξασφαλίζοντας την επιβίωσή του ως είδος,αλλά και την εξέλιξη εκείνη που θα τον καταστήσει ικανό να κατακτήσει υψηλά επίπεδα-ποιότητα «ζωής».

 Το σημαντικότερο εργαλείο που δώρισε η Φύση στον άνθρωπο ,για να τα κατακτήσει όλα αυτά ,είναι η ΛΟΓΙΚΗ. Δεν  υπάρχει ΟΝ στη γη που να  φέρει τη σφραγίδα-ιδιότητα  ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να μη διαθέτει την «κοινή» Λογική, η οποία πέρα από την καθολικότητά της , προσφέρει και  την ικανότητα στον «κάτοχό» της να ξεχωρίζει το φυσικό από το αφύσικο, το ηθικό από το ανήθικο, το «καλό» από το κακό».Το ζώο, στερούμενο λογικής ,υπακούει στη φωνή της φύσης του, η οποία δεν τον βοηθάει να ξεχωρίσει το «καλό» και το «κακό». ΄Ολη η συμπεριφορά του ζώου (ακόμα και τα αισθήματά του) είναι ενστικτώδη, μηχανιστική, ανακλαστική. Γι΄αυτό και δε λογοδοτεί, ούτε επιδιώκει την επανόρθωση του λάθους του ούτε νοιάζεται για την εξιλέωσή του . Ό τι πράττει το ζώο ,είναι καλώς καμωμένο για το ίδιο.

 

Αντίθετα, ο άνθρωπος διαθέτει τη Λογική, ως ένστικτο. Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ως βασικά ένστικτα εκείνα  της αυτοσυντήρησης και της αναπαραγωγής. Λάθος. Πρώτο στη σειρά είναι το «ένστικτο» της ΛΟΓΙΚΗΣ ,του ΝΟΥ και ακολουθούν τα άλλα, ελεγχόμενα μάλιστα από το  αυτό. Η ΛΟΓΙΚΗ (ΝΟΥΣ) του Ανθρώπου είναι αυτή που του απαγορεύει ή του υπαγορεύει να κάνει  κάτι. Κι ακόμα, του δίνει την ικανότητα να επενδύει ηθικά ή ανήθικα στις  πράξεις -συμπεριφορές του και να τις αναγνωρίζει ως τέτοιες. Γι΄αυτό και η «επανάκριση» μιας πράξης, η επιβράβευση ή καταδίκη της, η επανόρθωση του λάθους και η έκφραση της απαρέσκειάς του γι΄αυτό   είναι από τις στοιχειώδεις ατομικές και κοινωνικές  συμπεριφορές, σύμφυτες με την ιδιότητα ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ο πόλεμος μεταξύ της ζωώδους φύσης  και της Λογικής είναι ένα άλλο κυρίαρχο γνώρισμα του Ανθρώπου και είναι συνεχής, αδυσώπητος και διαχρονικός.  ΄Εξοχα ο Φρόυντ αυτή τη σύγκρουση τη διατύπωσε -ερμηνευσε στην περίφημη  θεωρία του περί «ΕGO» (ΕΓΩ-ΛΟΓΙΚΗ)  «ΙD» ( ΕΝΣΤΙΚΤΑ-ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ) και «SUPER EGO» (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ). Όταν  το «ID» αναδύεται το από το σκοτεινό κόσμο του, χαρακτηρίζεται από επιθετικότητα και ζητά να αναλάβει  εκείνο να πιλοτάρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το «σκάφος». Το «EGO»,  ως ισχυρότερο και επιφορτισμένο να κρατάει τις ισορροπίες, αντεπιτίθεται και το περιορίζει στο ρόλο της ικανοποίησης    των βασικών του αναγκών (π.χ  αυτοσυντήρηση, διαιώνιση του είδους) με παράλληλη συστοίχιση της δράσης του στις  συνθήκες που του υπαγορεύει η κοινωνικότητά του μια και ο ΄Ανθρωπος είναι  «κοινωνικό όν και συζήν πεφυκώς» . Τις δύσκολες καταστάσεις   που δημιουργεί πολλές φορές το «I τις ελέγχει το «EGO» με την εκτόνωση (κυρίως μέσω του ΟΝΕΙΡΟΥ) ή  με την  επιμέρους και υπό όρους ικανοποίηση κάποιων απ΄αυτές.

.

Τους κανόνες  συμπεριφοράς  του ανθρώπου, επομένως, τους καθορίζει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η ΛΟΓΙΚΗ  και όχι το ένστικτο και ο κοινωνικός περίγυρος. Και η ΛΟΓΙΚΗ έχει ένα και μοναδικό κριτή και σ΄αυτόν μόνο απολογείται: Τη ΦΥΣΗ, που λειτουργεί με απαρασάλευτους, διαχρονικούς  νόμους Η ΦΥΣΗ έχει καθορίσει τι είναι φυσικό-αφύσικο, που είναι ταυτόχρονα ηθικό-ανήθικο ( «ό τι είναι φυσικό είναι και ηθικό»). ΄Οποιος  ανατρέπει αυτή την αρχέγονη επιταγή της Φύσης,  διαπράττει ΥΒΡΙΝ κατά την αρχαία ελληνική αντίληψη. Είναι ,δηλαδή, παρά-λογος-παρα-νοϊκός,α- φύσικος. (΄Σημ. ΄Εχουμε αναπτύξει το συγκεκριμένο θέμα στις 23-1-2011/. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ στις 24-7-2011)

 

  Από την εμπειρία της Ιστορίας διαπιστώνουμε πως ο ναζιστής θα μπορούσε να διαπράξει  ο τιδήποτε παρανοϊκό, αφύσικο-ανήθικο, "ασεβές" στην ιδιότητα του ανθρώπου. Οι θηριωδίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι «φούρνοι»-θάλαμοι αερίων, οι βασανισμοί και οι εκτελέσεις αντιναζιστών και τα εκατομμύρια των θυμάτων στην περίοδο του τελευταίου πολέμου, δείχνουν ακριβώς αυτή την απερίγραπτη εξαθλίωση του ατόμου, που ΑΠΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ και υποβιβάζεται αυτοβούλως σε επίπεδο συμπεριφοράς άγριου θηρίου .

Τι σημαίνει αυτό;

Οι Ναζί μέσα από ένα βομβαρδισμό  ανυπόστατων-αντιφατικών θεωριών, υποδείξεων, εντυπώσεων, εύκολων «λύσεων», αρχικά στόχευσαν στη διατάραξη αυτής της ισορροπίας που όρισε η φύση, όταν αναγόρευε ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ κυρίαρχη ιδιότητα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Ο ΝΟΥΣ  είναι η πρώτη και η βασική λειτουργία του ατόμου που εχθρεύεται και εξοντώνει ο Ναζισμός. Στη συνέχεια, υποθάλπει το σύνολο των ενστίκτων του ατόμου, αλλά σε παραμόρφωση (π,χ, η «αυτοσυντήρηση» παρουσιάζεται ως ανάγκη επιβίωσης ΜΟΝΟ  του Ναζιστή, που είναι μέλος της Αρίας  φυλής και εξόντωσης των υπολοίπων που την επιβουλεύονται. Το σεξουαλικό ένστικτο μεταμορφώνεται στη χειρότερη διαστροφή του και μάλιστα σε εκείνη που η δύναμη επιβάλει τη θέληση του φορέα στο θύμα και τη βίαιη  ικανοποίηση των επιθυμιών του, μέθοδοι, που αντικαθιστούν το φυσικό νόμο της «επιλογής» συντρόφων  και τη «χημεία» στη γενετήσια επαφή  ) .

 

Η πρόσφατη τραγωδία στη Νορβηγία είναι επίσης η τελευταία και  τρανή απόδειξη  της καταστρατήγησης από Ναζιστή των Νόμων της φύσης, που θέλει τη ΛΟΓΙΚΗ κυρίαρχο διαιτητή των ανθρώπινων πράξεων. Εκτέλεσε λέει ο παρανοϊκός «Νεοναζί» στη Νορβηγία  σχεδόν 100 ανθρώπους  διότι…Αλλά, δε λέει «γιατί». Ψελλίζει κάτι ασυνάρτητα, παρανοϊκά, αφύσικα. «΄Επρεπε», λέει «να το κάνω, για να… σώσω την κοινωνία και να μείνω αθάνατος, ως κακούργος» Γενικόλογες ,παράλογες, ανυπόστατες, ΑΦΥΣΙΚΕΣ δικαιολογίες..

Αν, βέβαια, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή σου ή η ζωή συνανθρώπων σου, η ίδια η φύση-Λογική επιβάλει και την άμεση δική σου αντίδραση  για να αποτραπεί η βία και ο επερχόμενος κίνδυνος. Αλλά, όταν «στα καλά καθούμενα» αποφασίζεις πως η «κοινωνία πάει στραβά, οι Πακιστανοί είναι επικίνδυνοι για τη χώρα σου, η άσπρη επιδερμίδα είναι πιο…βελούδινη από τη μαύρη, οι Ευρωπαίοι  είναι καλύτεροι από τους Ασιάτες»,έτσι,  γιατί εσύ το νομίζεις και  αυτοαναγορεύεσαι σε «τιμωρό»-εκτελεστή των «διαφορετικών-κακών», είναι βέβαιο πως η το «EGO» πλέον δε λειτουργεί και έχει παραδώσει τα «ηνία» στo «ID» .

 

Αυτή, όμως, η υπερίσχυση του «ID» έναντι του «EGO» και του «SUPER EGO»  αποτελεί πάντα και  νομοτελειακά την τελευταία  πράξη της «τραγωδίας» ,όπως ακριβώς  παίχτηκε στη Νορβηγία.  Κάποιος απεμπόλησε  συνειδητά την ιδιότητα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ , μεταλλάχτηκε-υποβιβάστηκε σε ζώο, αποδεχόμενος ΜΟΝΟ αυτή την ιδιότητά του ,οπότε   διεπράχθη ΥΒΡΙΣ,  βιάστηκε, δηλαδή και  δολοφονήθηκε η ΛΟΓΙΚΗ και κατ΄ επέκταση η ΦΥΣΗ.

Τα υπόλοιπα θα γινόταν όπως έγιναν. ΄Ηταν θέμα χρόνου και «συγκυριών».

 

 

 

 

 

 

  Δίεση 101,3  ,17/2/2013

 

Ο «Τζιμάκος» επιστρέφει δριμύτερος!

 

 

Ο «Τζιμάκος» επιστρέφει δριμύτερος Ο καυστικός και αθυρόστομος στίχος του τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή αλλά και συχνά  ...αντίδικο

 

 

Αφού πέρασε ένα «ηλεκτροσόκ ρεαλισμού», όπως χαρακτηριστικά λέει, σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, μετά από μια περιπέτεια που είχε με την υγεία του, ο Τζίμης Πανούσης επιστρέφει στις live εμφανίσεις στο Troika Club.


Στο νοσοκομείο έβγαλε μια πέτρα, από τα νεφρά «γιατί είμαι γέννημα-θρέμμα ρόκ». Τώρα ετοιμάζεται για τις παραστάσεις του, με έμβλημα της παράστασης το άστρο του Δαβίδ «μπλεγμένο» με τη σβάστικα, καθώς, όπως λέει, είναι το σύμβολο που εκφράζει την παγκόσμια πραγματικότητα. Ο Τζίμης Πανούσης που φέτος κλείνει 32 χρόνια στις μουσικές σκηνές, έδωσε συνέντευξη στον Δίεση 101,3 και μίλησε για πολλά.

Για την εμπειρία του από το ΕΣΥ, το πολιτικό σύστημα τη «Χρυσή... Ευκαιρία», την Αριστερά που είναι «το καρκίνωμα του Ελληνισμού», για την Αλέκα και την κρίση, δηλώνοντας ότι αν ο ίδιος ήταν άνεργος και δεν είχε να δώσει γάλα στο παιδί του, θα αγκάλιαζε δέκα γουρούνια και θα «φεύγαμε όλοι μαζί».

Μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Για την εμπειρία του από το ΕΣΥ:

«Ήταν ένα ηλεκτροσόκ ρεαλισμού. Σε προσγειώνει στην πραγματικότητα και φεύγουν όλα αυτά τα «δήθεν» τα οράματα που έχουν οι καλλιτέχνες. Το σημαντικό είναι ότι εκεί συναντάς ανθρώπους κανονικούς που στις δικές μας τις παρέες δυστυχώς δεν υπάρχουν. Και βλέπεις τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, να μην κοιμούνται καθόλου, να παίρνουν 800 ευρώ και αυτά να τους τα χρωστάνε. Εκεί όμως, στον πόνο και στο θάνατο, είμαστε όλοι ίσοι. Εκεί μέσα γνώρισα κανονικούς ανθρώπους και το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολιτική ιδεολογία και είναι τόσο καθαροί για το πώς θα σου αναλύσουν τα πράγματα. Η δική μου η παρέα που είναι ΔΗΜΑΡ, με τα πέντε διδακτορικά δεν μπορεί να φτάσει εκεί το μυαλό τους.»

Για την Αριστερά:

«Συναναστρέφομαι κάτι ΔΗΜΑΡ, κάτι τέτοια. Από μικρό παιδί είχα αυτό το πρόβλημα ...Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού. Η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη αυτή η συστημική Αριστερά. Και η ΔΗΜΑΡ, ΔΕΙΜΑΡ γράφεται, Δεν ΕΙμαι Αριστερός.»

Το μαυσωλείο του Περισσού

Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν μπόρεσε να κρατήσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Ντροπή. Αντί να ανοίξει τώρα το Σπίτι του Λαού να κάνει παιδικούς σταθμούς, το έχει μαυσωλείο. Το σπίτι του Λαού είναι ένα μεγάλο αυθαίρετο, χτισμένο πάνω στον Ποδονίφτη και δεν τολμάει κανείς να το πειράξει. Και πλημμυρίζει γιατί ο θεός εκδικείται, αν και δεν υπάρχει σε αυτές τις περιοχές. Εγώ είμαι της γενιάς του Χημείου και έχω τραβήξει πολλά από την ΚΝΕ, τα ΚΝΑΤ τα λεγόμενα. Τα περιμέναμε να αντιδράσουν τώρα, μετά το χαστούκι του Κασιδιάρη αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Αν είχε χτυπήσει την κ. Κανέλλη ένας αντιεξουσιαστής, την επόμενη ημέρα θα είχαν καεί τα Εξάρχεια. Εγώ αν είχα εμπορικό κέντρο, θα έκανα άγαλμα στην Αλέκα Παπαρήγα. Έχει καταστρέψει όλο το εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Κάνουν κάτι εθιμοτυπικές απεργίες χωρίς λόγο ταλαιπωρώντας και κλείνοντας μαγαζιά, χωρίς να επιτυγχάνεται τίποτα. Χρειάζονται άγριες απεργίες. Αν απεργήσεις 12 ημέρες έχει παραλύσει το κράτος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους και θα φτιάξουν τη χώρα;

Έχουμε μια πολιτική χούντα που είναι ριζωμένη βαθιά από όλα τα κόμματα και της αριστεράς κυρίως. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα, είναι μεγάλη παγίδα και θα το δείτε όταν θα έρθει στην εξουσία. Τους έβλεπα προεκλογικά και το 80% δεν έχει δόντια. Αν δεν μπορείς να φτιάξεις τα δόντια σου, πώς θα φτιάξεις τη χώρα; Κατεβάζουν το μουστάκι για να μην φαίνονται τα δόντια που δεν υπάρχουν. Ο φερετζές του ξεδοντιάρη. Ντροπή!

Για τη «Χρυσή...Ευκαιρία»:

Δεν θέλω να κάνω κανένα αστείο, δεν θέλω να πιάσω στο στόμα μου τους αλήτες. Και στο πρόγραμμα θα τους λέω Χρυσή Ευκαιρία, δεν θέλω ούτε καν να τους αναφέρω, όπως είναι. Αυτοί θα εξαφανιστούνε σε λίγο καιρό που θα λυθεί το πρόβλημα με τους μετανάστες. Γιατί έχουμε γεμίσει καλάσνικοφ και μπαίνουν παντού και κάποιος πρέπει να κάνει μήνυση στο Σαμαρά που είχε ανοίξει τα σύνορα και γέμισε η χώρα από τους φυλακισμένους της Αλβανίας. Όσοι υποστηρίζουν τους φασίστες και είναι κυρίως νέοι, το κάνουν μόνο για τους μετανάστες και από αντίδραση. Και από μια πλευρά καλά κάνουν, είναι υγιής αντίδραση με λάθος τρόπο. Σου λέει ο άλλος. δεν θέλω αυτό το κοινοβούλιο, θέλω να μπεί μέσα ένας πιθηκάνθρωπος και να τους αρχίσει στα σκαμπίλια.Οι Έλληνες δεν έγιναν ξαφνικά φασίστες σε ποσοστό 10%. Είναι μια συγκυρία η οποία θα περάσει, διότι πρόκειται για κανονικούς πιθηκάνθρωπους, νεάτερνταλ που δεν μπορούν να σταθούν και κάποια στιγμή θα πάνε εκεί που ανήκουν. Στα βάθη της Αφρικής, στη ζούγκλα.

Για την κρίση και την επανάσταση:

Στο πρόγραμμα δεν θέλω να κάνω κανένα αστείο με τους πολιτικούς, δεν θέλω να πιάσω στο στόμα μου τους αλήτες, όλη αυτή τη συμμορία, το Σαμαρά και τους άλλους. Τους σιχαίνομαι, δεν θέλω να ασχοληθώ. Ξέρετε, υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο. Ενώ εμείς σαν λαός ήμασταν τελείως ανοργάνωτοι, εκείνοι την έκαναν πάρα πολύ καλά τη δουλειά, τους βγάζω το καπέλο. Μιλάω για τους δοσίλογους του Χριστοφοράκου και των άλλων. Το έχουνε στήσει πολύ καλά το πράγμα, οι Εβραιοναζήδες. Είμαστε ακόμη μουδιασμένοι γιατί δεν μας έκοψαν 100 ευρώ, μας πήραν τα μισά. Εκεί μένεις άναυδος. Και λες, ας έχω τη δουλίτσα μου, κι ας παίρνω 300 ή 500 ευρώ. Έχουν προσλάβει κάτι τρισάθλιους δημοσιογράφους οι οποίοι διαφημίζουν κάθε μέρα κάτι τρισάθλιους τύπους, που κανονικά δεν θα έπρεπε να τους ξέρει κανείς. Αυτοί που απασχολούν την ημέρα μας με πρωτοσέλιδα είναι κάτι άχρηστοι, αγράμματοι άνθρωποι, κλέφτες, πρώην έμποροι ναρκωτικών. Οπότε τι να κάνει κι ο κόσμος, όταν δεν έχει από κάπου να πιαστεί; Είναι δύσκολο να προβλέψεις το timing της εξέγερσης. Αλλά θα έρθει κάποια στιγμή, εκτός κι αν όπως έλεγε ο Καστοριάδης αποδεχτούμε ότι θέλουμε να είμαστε δούλοι. Υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα. Το κράτος αυτό πρέπει να ξεριζωθεί εκ θεμελίων. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με βία και αίμα, δεν υπάρχει εναλλακτική. Ξέρεις τι είναι να είσαι άνεργος; Να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις πού να πας; Εγώ αν ήμουν άνεργος και δεν είχα να δώσω γάλα στο παιδί μου δεν θα αυτοκτονούσα. Θα κατέβαινα κάτω, θα αγκάλιαζα δέκα γουρούνια και θα φεύγαμε όλοι μαζί. Η, κατέβα κάτσε μόνος σου στο Σύνταγμα. Ακίνητος! Δύο εκατομμύρια κόσμος να κατέβει στο Σύνταγμα και να καθίσει ακίνητος μέσα σε δύο μέρες θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Θα είχαμε τελειώσει με αυτούς τους αλήτες. Και το μετά; Το μετά να χτιστεί με απλούς, τίμιους ανθρώπους όπως αυτοί που συνάντησα στο νοσοκομείο. Λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, να κάνουμε δημοψηφίσματα από τα προποτζίδικα, από το ίντερνετ, απλά πράγματα. Ας μη γίνει λαϊκή δημοκρατία, ας γίνει μια αστική δημοκρατία που να μην είναι χυδαία, που να μην εξευτελίζει τον άνθρωπο.

Για τη σάτιρα και τις δικαστικές περιπέτειες:

Εχω πάνω από 80 δικαστήρια. Αθωώνομαι για κάτι και στη Λάρισα δικάζομαι για το ίδιο. Αλλά δεν έχω παράπονο από τη δικαιοσύνη, δεν έχω καταδικαστεί ποτέ πρωτόδικα ή εφετειακά γιατί εκεί δουλεύουν δικαστές κανονικοί. Από εκεί και πάνω είναι η ρεμούλα. Και οι δικαστές το δέχονται ότι το χιούμορ, όλα αυτά που φτιάχνω, είναι μέρος μιας παράστασης. Δεν μπορείς να κόψεις τα γεννητικά όργανα στο άγαλμα του Πραξιτέλη. Το αριστούργημα είναι στο όλον, αν του κόψεις τα γεννητικά όργανα. γίνεται χυδαίο. Αυτό είναι όλο, δεν θέλω να θίξω την Παναγία, γιατί να το θέλω;

Για τις νέες τεχνολογίες

Το ίντερνετ είναι μια υπερτιμημένη τηλεφωνική παρτούζα, όπου ο καθένας μπαίνει και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Κυρίως το κοντό του, γιατί αν έχεις μακρύ βγαίνεις και το δουλεύεις αλλιώς, δεν ιδροκοπάς μπροστά στον υπολογιστή. Και τα κινητά. Γίνονται όλο και πιο έξυπνα και όλο πιο ηλίθιοι αυτοί που τα κρατάνε.

Για το Θεό

Προσπαθώ να πιστέψω στο Θεό αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Έχω πάει στο θάνατο τρείς φορές και έχω γυρίσει. Παρόλα αυτά μυαλό δεν βάζω. Όμως σέβομαι απόλυτα αυτούς που πιστεύουν.

www.parakato.gr

 

Ο Τζιμάκος μας...ντάντεψε, μας μεγάλωσε. Του χρωστάμε. Τότε, που δεν τον άκουγε κανείς, που ήταν "αποσυνάγωγος"-αιρετικός και στο στόχαστρο "δικών" μας και εχθρών, εμείς ακούγαμε τη μουσική του, πηγαίναμε στις "σκηνές" του να δούμε τα σκετς του, να ακούσουμε τις ξύπνιες ατάκες του. ΄Ηταν (και είναι) καλός ο Πανούσης.

Λάθη έκανε-κάνει (όπως όλοι μας). ΄Ενα απ΄αυτά ήταν που τα έβαλε με τον Νταλάρα. Ρε,Τζιμάρα, εσύ δεν είσαι μίζερος, κομπλεξικός. Τί στο καλό σε έπιασε και έφτασες στα άκρα; Είπες βαριές κουβέντες για το Γιώργο! Ο ...Νταλαράκος (κι αυτός με τα λάθη του,πάντα όπως όλοι μας) είναι ο Νταλάρας. Αμφισβητείς το ταλέντο του, την εργατικότητά του, το ήθος του, την ιδεολογική καθαρότητά του; Εν τάξει, έβγαλε λεφτά.Ε, και τί να κάνουμε τώρα; Να του τα πάρουμε; Εδώ, βγάζουν άλλοι "χρήμα με ουρά" που δεν είναι Νταλάρες. Δεν έκανε περιουσία  άδικα ο Νταλάρας. Είναι ταλαντούχος, το άξιζε.

Κι εσύ είσαι "τζιμάνι παιδί",όντως. Κράτησες ψηλά τη "σημαία" μας (των αιρετικών και " αποσυνάγωγων") χρόνια και διατήρησες το μυαλό μας σε ετοιμότητα.  Να είσαι καλά  γι΄αυτό. Να κοιτάζεις να είσαι γερός! (Μου ΄λεγες,όταν έμενα Ν.Μάκρη πως είσαι από φύση φιλάσθενος .Στο  Μάτι τα λέγαμε, πριν χρόνια. Μένεις ακόμα εκεί άραγε;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόμμα «WikiLeaks» στην Αυστραλία

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 

 

 

 

Η λύση που βρήκε ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ για να βγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει τους τελευταίους οκτώ μήνες, είναι να εκλεγεί στην Άνω Βουλή της Αυστραλίας.

Κόμμα «WikiLeaks» στην Αυστραλία

 

                                                     ΑΠΟ ΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ"

 "ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ Ν.ΡΩΜΑΝΟ.΄Η ΜΑΤ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΡΑ

  Στην υπόθεση Ασάνζ, η συμπεριφορά των τριων κυβερνήσεων (Σουηδίας, Αμερικής, Αγγλίας)  κρίνεται εντελώς απαράδεκτη απέναντί του. ΄Οχι μόνο του έστησαν την κατηγορία ενός  βιασμού, που "βγάζει μάτι" πως είναι μαϊμού, αλλά τον έκλεισαν ζωντανό στον "τάφο" της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο  τόσους μήνες τώρα, συνεχίζουν να ζητούν εκδίκηση  και επιδιώκουν τη  εξαφάνιση του ηρωικού μπλόγκερ από "προσώπου γης", μια και  δεν τους αφήνει (ούτε πρόκειται)  σε "χλωρό κλαρί" με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του. Μόνο, αν τον βάλουν φυλακή και για πολλά χρόνια, νομίζουν πως θα ξεπλύνουν τη βρωμιά των "άπλυτων" που τους έβγαλε στη φόρα ο κυνηγημένος ακτιβιστής και θα ησυχάσουν μια για πάντα, για να μπορούν κάνουν τις παλιανθρωπιές τους τους στα άδυτα.

 

Αλλά, μετά την εξέλιξη αυτή, ας μην παραπονιούνται οι κρατικιστές και λογής "εθνοπατέρες", γιατί όλο και πιο πολλοί, ειδικά νέοι, μισούν την "εξουσία" και το "κράτος",  προσχωρούν στους αντιεξουσιαστές και την αναρχία  και στρέφονται εναντίο τους. Με "πομπές", με σκοτεινές διαδρομές διπλωματίας, με απάτες ,κομπίνες, τερτίπια, ψεύδη και προπαντός με έγκλημα και "αίμα” που όπως αποκαλύφτηκε ,  μέσα από τις "σελίδες" του ιστορικού ιστότοπου WikiLeaks  είναι "βαμμένα τα χέρια" πολλών κυβερνήσεων (με πρώτη και καλύτερη η Αμερική), δεν μπορεί σε καμιά των περιπτώσεων ένα κράτος να απαιτεί σεβασμό και αναγνώριση από τους πολίτες του. Πολλώ μάλλον να είνα "κράτος δικαίου".


΄Οταν ένας κυρίρχος  θεσμός συμπεριφέρεται σαν τον τελευταίο κακοποιό του κοινού ποινικού δικαίου, χάνει αυτόματα και κύρος και αξιοπρέπεια. Και οι κυβερνήσεις των τριων εμπλεκομένων κρατών είναι υπόλογες και υπόδικες στη συνείδηση όλων των ανθρώπων στη γη, που επιμένουν ακόμα να έχουν  κώδικα αρχών και αξιακή συγκρότηση στη ζωή τους. Ντροπή σ΄αυτές τις κυβερήσεις της διαφθοράς, της απάτης και της βάναυσης  καταπάτησης των αναφαίρετων ατομικών δικαιωμάτων.


Από την άλλη, όμως, "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Μ΄αυτή την ιστορία του Ασάνζ, μπορεί κανείς να διαπιστώσει και την "αντίφαση",να δει και την άλλη πλευρά του ποταμού, την άλλη όχθη.   Να ανακαλύψει και να συνειδητοποιήσει  αυτό που πολλά χρόνια λέμε και υποστηρίζουμε εδώ στο  Homo-Naturalis. Συγκεκριμένα.


 Στην περίπτωση Ασάνζ ,από τη μια είναι απόλυτα ορατή  η  χείριστη μορφή της κρατικής εξουσίας (πολιτική, δικαστική, αστυνομική-κατασταλτική),  το κακό-άδικο κράτος, που εκπροσωπούν-εκφράζουν  οι παραπάνω   κυβερνήσεις και από την άλλη, η κυβέρνηση του Ισημερινού (κι αυτός κράτος) που επέδειξε ευαισθησία και πίστη στο θεσμό και τις αρχές  της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και τις αξίες των  ανθρώπινων, ατομικών δικαιωμάτων . Και  αυτό όχι "ανέξοδα".Αντίθετα, με μεγάλο ρίσκο και  άμεσα επαπειλούμενο κίνδυνο ακόμα και διακοπής των διπλωματικών  σχέσεων με την Αγγλία (τέτοια έκβαση σημαίνει σοβαρή  ζημιά, οικονομική κυρίως ,του ασθενέστερου ,  εν προκειμένω του Ισημερινού) .Και όμως, η κυβέρνηση του μικρού αυτού κράτους, τόλμησε να τα βάλει με μια ισχυρή δύναμη και  να παραχωρήσει πολιτικό  άσυλο σε έναν άδικα κυνηγημένο  από  απάνθρωπες και ανήθικες, κρατικές εξουσίες άνθρωπο ,όχι μόνο χωρίς κανένα συμφέρον, αλλά αντίθετα, όπως είπαμε, με πασιφανή τον κίνδυνο να υποστεί πολλές κυρώσεις και  απώλειες ως κρατική υπόσταση και ως κυβέρνηση.


Το κράτος, λοιπόν, "αυτό καθ΄αυτό", ειδικά ως έννοια, δεν είναι ανήθικο ούτε "εξ ορισμού" ο θεσμός κατακριτέος. Είναι ιστορικά διαπιστωμένο πως οι κοινωνίες των ανθρώπων έχουν την ανάγκη της ύπαρξης και της διατήρησης του κράτους,  μιας κεφαλής- κεντρικής εξουσίας, που θα φροντίζει για την αποφυγή-αποσόβηση της σύκρουσης μεταξύ των μικρών " κρατών" (συμμαχιών-συντεχνιών,συμφερόντων) στο εσωτερικό του, των άλλων, δηλαδή μικρο-εξουσιών για την ομαλή συμβίωση των υπόλοιπων μελών των κοινωνιών. Κι αυτό, εκτός των άλλων, μεταφράζεται επιπλέον σε διασφάλιση της εσωτερικής, κοινής ειρήνης, των ατομικών δικαιωμάτων, της πρόνοιας, της ασφάλειας, της απονομής δικαιοσύνης, της παροχής εκπαίδευσης και άλλων αγαθών, τα οποία το κράτος είναι επιφορτισμένο να εξασφαλίζει για τους υπηκόους- πολίτες του. Σε αντάλλαγμα, το άτομο με τη γέννησή του υπογράφει ένα "άτυπο" (σχηματικό) συμβόλαιο με το οποίο εκχωρεί μέρος από την προσωπική του ελευθερία στο κράτος  (το "κοινωνικό συμβόλαιο" του Διαφωτισμού), σε αντάλλαγμα, για να νέμεται και να απολαμβάνει τα παραπάνω αγαθά.


 Ο άνθρωπος στην πορεία του προς  τον πολιτισμό, όπως δείχνει η μελέτη της Ιστορίας αδυνατεί  μέχρι σήμερα, ως  ως άτομο και σύνολο,  να κατακτήσει τις ανώτερες σφαίρες  της εξέλιξης του ανθρώπου σε "΄Ανθρωπο" και να κατοχυρώσει ουσιαστικά και αμετάκλητα τις ιδιότητες εκείνες που θα τον αναγορεύσουν σε Φυσικό  "άκακο" ΄Ον για τον εαυτό του, τους συνανθρώπους του  και τη Φύση. Γι αυτό, η ανάγκη ύπαρξης ενός άλλου έξω-ατομικού τρόπου χαλιναγώγησης και καταστολής των επιθετικών και άλλων  καταστροφικών ενστίκτων του, καθίσταται περισσότερο από  αναγκαία.  Στη διαδρομή της ανθρώπινης ιστορίας μέχρι σήμερα, διαπιστώνουμε πως τα μέλη των ομάδων και των κοινωνιών  σε προσωπικό-ατομικό επίπεδο (πολύ περισσότερο σε ομαδικό), όχι μόνο  δεν έχουν καταφέρει ακόμα  να κατακτήσουν την "κορυφή του βουνού", αλλά  και κατά την πορεία της ανάβασής τους σ ΄αυτήν,    αδυνατούν να  αυτο-συγκρατηθούν, αυτο-οργανωθούν ως "οδοιπόροι",  να πειθαρχήσουν, να εγγράψουν στη συνειδησή τους ανεξίτηλα,  δίκην  DNA, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και τους άγραφους νόμους της Φύσης (που θα τους απάλλασσε  από την ανάγκη ύπαρξης  γραπτών νόμων) και να λειτουργήσουν ασφαλώς και διηνεκώς, ως υπεύθυνα και αυτάρκη άτομα-άνθρωποι -πολίτες.  ΄Ετσι, η  ύπαρξη του κράτους ,της εξουσίας καθίσταται "αδήριτος ανάγκη", "εκ των ων ουκ άνευ" και ιδιαίτερα για τον ανίσχυρο, τον αδύνατο, εκείνον που δεν έχει πρόσβαση  στις άλλες μορφές εξουσίας (όπως χρήμα, αξιώματα, δύναμη, ομάδα, “γένος-φάρα” κ.α).

 
 

Η αναγκαιόητα-χρησιμότητα επομένως του κράτους είναι δεδομένη  στις σημερινές (και τις παλιότερες) συνθήκες υπό τις οποίες συμβιώνουν και δραστηριοποιούνται τα μέλη των κοινωνικών ως άτομα, ομάδες-σύνολα.  Αν,τώρα,το κράτος δεν επιτελεί τους σκοπούς  για τους οποίους έχει συσταθεί  και δεν καταφέρνει να φέρει εις πέρας την αποστολή που έχει επωμιστεί, αλλά ,αντίθετα , παραποιεί και αποδυναμώνει με τις συμπεριφορές του το κύρος, την αξία και τη χρησιμότητά του, τότε φαίνεται σε πρώτη, αστόχαστη ματιά πως  είναι από ανίκανο, έως άχρηστο -επικίνδυνο γι΄αυτό και πρέπει να καταργηθεί . Αλλά δεν είναι, όμως, έτσι, απλά τα πράγματα.

 

Οι λέξεις αυτοκρατορία, κράτος, εξουσία είναι  αφηρημένες, ακαδημαϊκές έννοιες και  όπως όλες οι έννοιες ,δεν υπάρχουν και δεν υφίστανται, έως ότου υλοποιηθούν. Αν δεν ενσαρκώνονται, αν δε λαμβάνουν φυσική υπόσταση μέσα από την ανθρώπινη διαχείριση, αν δεν παίρνουν "σάρκα και οστά" στην καθημερινή ή τη διαχρονική, ανθρώπινη τριβή της πραγματικότητας παραμένουν μόνο ως... λήμματα λεξικού.  Αυτή τη μετάβαση του κράτους από  έννοια-ιδέα στο σχήμα -μορφή του κράτους,όπως το γνωρίσαμε στη διαδρομή της ανθρώπινης ιστορίας και η αναγωγή του σε  "πράξη"-πρακτική, την αναλαμβάνουν  πάντα κάποιοι από τα ίδια τα μέλη της κοινότητας που  ανάλογα με τις ιστορικές συνθήκες και το επίπεδο πολιτικής ωριμότητας της εποχής, επιχειρού να  υλοποιήσουν την έννοια της  εξουσίας-κράτους, ως οι φορείς του,ως  οι εκπρόσωποί του,  είτε "ελέω θεού-καταγωγής", είτε άλλης, καθορισμένης διααδικασίας ανάδειξης  ατόμων, ως επικεφαλής συνόλων και κοινωνιών.


Αν, επομένως, σε όλες τις εποχές, αυτά τα πρόσωπα-  φορείς που διαχειρίζονται την εξουσία στο όνομα του κράτους είναι ή ανίκανοι-ανεύθυνοι  ή , το χειρότερο, ανήθικοι, απάνθρωποι, διεφθαρμένοι, άδικοι, χρησιμοθήρες δεν ευθύνεται το κράτος ούτε οι δομές του γι αυτήν την παρέκκλιση, τη μετάλλαξη,  την εκ-ανα-τροπή του οχήματος "κράτος-εξουσία". Τα άτομα που έχουν την ευθύνη ως οδηγοί, μηχανικοί, προσωπικό να λειτουργεί και να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αυτό το όχημα , εκείνοι επωμίζονται ακέραια και την ευθύνη,αν δε επιτυγάνεται  η πορεία.


 Οι διαχειριστές της εξουσίας σε όλες τις εποχές (τις ιστορικές πάντα,γιατί δε γνωρίζουμε στη "χαυραγή" της ανθρώπινης ιστορίας ,πριν,δηλαδή,την εμφάνιση της ιδοκτησίας, πώς λειτουργούσε το άτομο,ποιες ήταν οι ατομικές και οι  κοινωνικές του συμπεριφορές ) ,ανεξάρτητα από τον τρόπο που την αποκτούν και την ενσαρκώνουν, με τη διαδικασία που την ασκούν είναι αυτοί οι ίδιοι που καταξιώνουν την έννοια του κράτους ή την εξευτιλίζουν . Διεφθαρμένα μέλη κυβερνήσεων ή όλη η κυβέρνηση, ομάδες ή διαπλεκόμενοι- στρατευμένοι δικαστές, ασυνείδητοι αστυνομικοί, για να μείνουμε στους βασικούς φορείς που υλοποιούν πρωτογενώς την εξουσία, είναι εκείνοι που γελοιοποιούν και αμαυρώνουν την εικόνα του κράτους και δίνουν επιχειρήματα στους αντικρατιστές να επιτίθενται εναντίον  του  (ως ένοια και υπόσταση)  και συλλήβδην εναντίον της δημοκρατίας και των θεσμών.


Πριν μερικές ημέρες  τα παιδιά, που συνελήφθησαν στην Κοζάνη για τις ληστείες και κατηγορούνται ως μέλη οργάνωσης "ανταρτών πόλεων"  έδωσαν στη δημοσιότητα ένα συγκροτημένο και συγκινητικό κείμενο στο οποίο προσπαθούσαν να τεκμηριώσουν ,ανάμεσα στα άλλα, και την άποψή τους για την απόλυτη ανάγκη και την ατομική υποχρέωση  κήρυξης πολέμου εναντίον του κράτους και της εξουσίας. Πολλά από εκείνα που έγραψαν στην ανακοίνωση-προκήρυξη είναι αλήθειες , ειπωμένες μάλιστα και από πολλούς άλλους, που δεν  υιοθετούν τη βία ως μέσο ανατροπής του κράτους, αλλά την εξηγούν  μόνο ως ατομική διέξοδο σε λογής αδιέξοδα-εκτόνωση ή  προσωπική εκδίκηση.


 Κάποια,όμως από εκείνα που αναλύουν στο κείμενό τους δεν έχουν ούτε την ιστορική υποστήριξη, αλλά ούτε και τη φυσική-λογική ενίσχυση .Για παράδειγμα, είναι  πέρα ως πέρα, τουλάχιστον ιστορικά ,ατεκμηρίωτη η γενίκευση  ότι  η ίδια η έννοια του κράτους ("εξ ορισμού και αντικειμένου") και οι ίδιες  δομές της σύστασής του, ευθύνονοται για την εκτροπή του και την ανάδειξη της εξουσίας του σε μηχανισμό και δεξαμενή παραγωγής αδικίας,  βαρβαρότητας,  βιαιότητας ή  σε  "αγρό"  για την καλλιέργεια  και τη συντήρηση  επικίνδυνων "ζιζανίων"(των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και των άλλων ιδιοτήτων του λεγόμενου άδικου κράτους) .


Μας λένε, δηλαδή, πως δεν είναι ο Νεο-Ναζί Κορκονέας,που εκτέλεσε ένα παιδί στην ψύχρα, υπεύθυνος γι αυτό το ανήκουστο έγκλημα ,αλλά  δολοφόνος παιδιών και αθώων είναι το ίδιο κράτος! Πως ο αναίσχυντος δικαστής που χορήγησε άδεια λειτουργίας ως κόμμα στους υμνητές του Χίτλερ (κατέκαυσε στους φούρνους πάνω από πέντε εκατομμύρια αθώους ανθρώπους!) και οι δικαστές, που κρατούν στη φυλακή μανάδες ανήλικων παιδιών την ίδια ώρα που ορθώνουν τείχος προστασίας στην τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή (οδήγησε τη χώρα στο οικονομικό  βάραθρο) ή για τις άλλες εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες "ανομίες"  και  εγκλήματα "καθοσίωσης-εσχάτης προδοσίας" άλλων,δεν είναι αυτοί  οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε διαφθορά και "απιστία", αλλά το κράτος φταίει (ΠΑΝΤΑ το κράτος ως έννοια σ΄αυτές τις περιπτώσεις έχει την ευθύνη), επειδή τυχαίνει να το λένε...κράτος. Από την άλλη,όμως, ενώ  ο Κορκονέας είναι το κακό κράτος και αυτός το εκπροσωπεί ,  όσοι αστυνομικοί δεν είναι μπάτσοι-Κορκονείς δεν εκπροσωπούν ένα καλό και δίκαιο κράτος!("Μονά ζυγά δικά μας").

 

Αλλά, κι αν υποθέσουμε ,όπως λένε οι συντάκτες της παραπάνω προκήρυξης, πως η επανάσταση που επαγγέλονται κάποια στιγμή "σπάσει ο διάολος το ποδάρι"  του και  "πιάσει", πραγματοποιηθεί,δηλαδή, η  ανατραπή του υφιστάμενου μοντέλου κράτους και καταργηθεί η δύναμή του. Με ποια άλλη μορφή "εξουσίας" ή σχήμα (όπως κι αν το πουν) σκέφτονται να το αντικαταστήσουν;΄Η δεν πρόκειται να συστήσουν κυβέρνηση -κεντρική εξουσία, οπότε "μπάτε χίλιοι αλέστε και αλαστικά μη δώστε”; Και θα αφήσουν το  "κουβέρνο" μπάχαλο, το σκάφος ακυβέρνητο; Να πάμε τότε στοίχημα πως η πλειοψηφία των...φιλήσυχων πολιτών,αλλά και πολλοί από τους επικεφαλής επαναστάτες, εν ριπή οφθαλμού θα μεταμορφωθού σε βοσκό Γύγη, στο μύθο της πλατωνικης "Πολιτείας" και δε θα προφταίνουν οι εναπομείναντες, ως αιθερονάμονες,   ηγέτες της επανάστασης να μετράνε... "πτώματα".

 

Κι αν υποθέσουμε πως ήταν αλήθεια αυτό που έλεγε η 17Ν  παλιότερα σε προκήρυξή της πως μπορούσε να κατεβάσει στο Σύνταγμα 1.000.000 κόσμο (που σημαίνει πως υπήρχαν άλλα 2.000.000 από πίσω) και πως, αν τα μέλη της κατέβαιναν σε εκλογές  ή αναλάμβαναν την εξουσία επαναστατικώ δικαίω, ("δημιουργούσε δίκαιο") άνετα θα σχημάτιζαν  κυβέρνηση ή άλλη μορφή κυβερνητικού σχήματος, θα μπορούσαν να μας απαντήσουν οι...σύντροφοί σε μας που  μεγαλώσαμε κάποτε ΚΑΙ  με τέτοια οράμα σ΄αυτά τα  λίγα και απλά ερωτήματα;  1. Πώς, ως κυβέρνηση, θα αντιμετώπιζαν τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές, τους  "Φωτόπουλους” ,τους "Σταμούλους" και τους "Κωλλάδες";  Σε μια απεργία, που θα κατέβαζε, ας πούμε, το διακόπτη της ΔΕΗ, για να διατηρήσει η συντεχνία τα 3χίλιαρα και 4χίλιαρα, θα  άφηναν αυτές τις απολαβές αλώβητες ,εν μέσω οικονομικής κρίσης, ή θα έδινε εντολή ο Κουφοντίνας  να κατέβουν τα ΜΑΤ της επανάστασης με το σήμα της 17 Ν στις ασπίδες των Ματατζήδων , να κάνουν "τόπι" στο ξύλο τα μέλη της συντεχνίας και να πνίξουν το κέντρο της Αθήνας στα χημικά;  Τον “Φωτόπουλο” που έφτασε να  "εννοεί" και να υποστηρίζει  πως δίκαιο είναι το δικό του "δίκαιο", το συμφέρον της συντεχνίας του και πως  αγώνας, ιδανικό, αξία , "Τσε Γκεβαρα" είναι να παλεύεις για το "παντεσπάνι" του δικού σου παιδιού ,στερώντας  τη "γαλέτα" από το παιδί του διπλανού σου ;  Μ ΄αυτόν τον (γελοίο, εκτός των άλλων) τύπο, τί θα έκανε ο Κουφοντίνας; Θα τον έστελνε ως εχθρό της επανάσταση στη "Σιβηρία" ,στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο εκτελεστικό απόσπασμα, υπείκων στο (κατ΄αυτόν) εύλογο και ηθικά εξαγνισμένο "τσιτάτο-σύνθημα" πως ο "εχθρός της επανάστασης είναι εχθρός του λαού” και  άρα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ; Και τί κάνουμε τότε; Φτάνουμε στη ιδεολογική σύγυση   του ΚΚΕ  να αποφαινόμαστε-αποδεχόμαστε  εν έτει 2013 πως σωστά ο Στάλιν εξόντωσε εκατομμύρια "συντρόφους", αλλά...εχθρούς της επανάστασης (και αυτό φυσικά  για το καλό της);


Γι΄αυτο λέμε: Αν ο "Φωτόπουλος", καλέ και αξιαγάπητε Νίκο Ρωμανέ, δεν αλλάξει πρώτα μέσα του, αν δεν ολοκληρώσει εκείνη τη διαδικασία της προσωπικής επανάστασης, που θα τον κάνει πραγαματικό ΄Ανθρωπο, αν δε νιώσει το λυτρωτικό κλικ της ατομικής αλλαγής-στροφής του μυαλού του,  ΚΑΜΙΑ συλλογική επανάσταση και ΚΑΝΕΝΑ κίνημα στον κόσμο δε θα μπορούσε ούτε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  να κάνει πραγματικό αγωνιστή  ούτε να καταργήσει τα ΜΑΤ του Κουφοντίνα, αφού δε θα είναι απαραίτητα, όπως σήμερα τα ΜΑΤ του Σαμαρά! Αφελείς  ανιστόρητες, αβασάνιστες απόψεις, Γιάννη Μιχαηλίδη (και συ αξιαγάπητε).

 

Αν, επομένως θέλουμε να μην πέφτουμε στην παγίδα των  "εύκολων λύσεων",των απλουστεύσεων και των γενικεύσεων, οφείλουμε να δεχτούμε τα εξής , όσο και αν κάποιους σε προσωπικό επίπεδο  τους πνίγει το καταπατημένο δίκιο τους από τον τρόπο διαχείρισης (κακής,  δηλαδή, άσκησης της εξουσίας)  από φορέα ή φορείς της, όσο και αν πολλά  "τόξα" δείχνουν-χαράσουν μια κατεύθυνση, αυτής της ενοχής, της μετάλλαξης του κράτους δικαίου σε άδικο: Εμείς (όσοι προσπαθούμε να διαφυλάξουμε "ως κόρη οφθαλμού" τον "ορθό λόγο",την ορθή-καθαρή σκέψη ως εργαλείο εξήγησης του "κόσμου"), αντικειμενικά και με σύνεση, ψυχραιμία και κατανόηση υποχρεούμεθα να εντρυφήσουμε στις βαθύτερες αιτίες των  φαινομένων, να ασκήσουμε την όρασή μας ακόμα και στο σκοτάδι για την ανακάλυψη στιγμάτων της κρυμμένης αλήθειας, να αρθούμε  από το "φαίνεσθαι" στο "είναι", στην "ουσία" των πραγμάτων, στο "φως", που καταυγάζει. Και  όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα της ανάγκης ύπαρξης ή μη του κράτους στην τρέχουσα ιστορική περίοδο, να παραδεχτούμε, όχι χωρίς   "γροθιά" στο στομάχι, αφού αυτή η παραδοχή σήμερα γκρεμίζει το χτεσινό ιδολογικό μας οικοδόμημα, πως είναι ματαιοπονία, "λάκτισμα προς  κέντρα" να ανάγουμε σε αγώνα, σε ιδιανικό, σε υπέρτατη υποχρέωση  την οριστική κατάλυση του κράτους (ως έννοια, ιδέα και χρησιμότητα). Να καταλήξουμε  με γενναιότητα και ειλικρίνεια στο συμπέρασμα  πως δεν καταδικάζεται συλλήβδην το κράτος, εξαιτίας της "άρρωστης" συμπεριφοράς κάποιων (έστω και πολλών)  ή της ανεπιτυχούς  διαχείρισης της δύναμής του από τους εξουσιοδοτημέους να λειτουργούν ως εκφραστές και φορείς του. Και είναι πράγματι κατανοητή αλήθεια πως η αποτυχία των κρατικών λειτουργών στο ρόλο που τους ανετέθη, όντως στρέφεται εναντίον της ίδια της πολιτείας και την καθιστά ανίκανη να λειτουργήσει και να σταθεί ως "κράτος δικαίου", με αποτέλεσμα να υποσκάπτονται-υποβαθμίζονται το κύρος και η αξιοπρεπειά του, να απαξιώνεται ως θεσμός και  να προπαγανδίζεται η ανάγκη κατάργησής του.


Να βρούμε, λοιπόν, τρόπους να επιβάλουμε στους εκπροσώπους-φορείς τους κράτους να λειτουργούν σωστά ( εφ ω ετάχθησαν) ή, αλλιώς, να "πάνε να πνιγούν" αυτοί  (ή να τους "πνίξουν" οι εντεταλμένοι προς τούτο) .΄Οχι να ζητάμε εντελώς την κατάργηση και την εξαφάνισή του.


Μέσα από αυτή την συνεχή διαδικασία και την τριβή, με τη σωστή άσκηση της εξουσίας του κράτους  και την επίτευξη του στόχου του, όπως τον καθορίσαμε παραπάνω , ως " κράτος δικαίου"  σε όλα τα επίπεδα, καθημερινά και αδιάκοπα, δικαιώνεται η ύπαρξή του  και παράλληλα με τα δικά του εργαλεία , την παιδεία ("μόρφωση"), το παράδειγμα, το στερεότυπο, τη μίμηση, το άτομο θα προετοιμάζεται "εξ απαλών ονύχων" προς την εξέλιξη, για να καταστεί με το χρόνο ελεύθερος-συνειδητοποιημένος πολίτης , Φυσικός άνθρωπος, για  τον οποίο η υπακοή στους νόμους που έχει ορίσει η Φύση , οι πανανθρώπινες αξίες-αρχές που επιβάλει ο πρύτανης  των αρετεών του  Ανθρώπου, ο Νους, θα  καταστούν πλέον αταβιστικές, μόνιμες  αξίες που θα έχουν εμφυτευτεί στο μυαλό,την "καρδιά" και τη συνείδησή του και κανείς δε θα μπορεί να τις  ανατρέψει.


΄Οταν συμβεί αυτό, τότε και το κράτος θα είναι πια άχρηστο. Θα έχει επιτελέσει το έργο του, θα έχει πραγματώσει  το ρόλο του και θα εκπνεύσει-καταρρεύσει από μόνο του. Θα είναι  περιτό, αναχρονιστικό,αφύσκο πια.

 

Υ.Γ Κράτα Τζούλιαν Ασάνζ, είμαστε μαζί σου. Αύριο, ποιος ξέρει,όταν τελειώσουν τα δικά σου βάσανα, μπορεί να αρχίσουν τα... δικά μας και να χρειαστεί να είσαι και συ  κοντά σε μας, να συμπαρασταθείς. Με το κράτος και τους θεσμούς που έχουμε σ΄αυτή τη χώρα, "μας βλέπουμε" και μας να καταφεύγουμε σε καμιά ξένη πρεσβεία στην Αθήνα, ζητώντας πολιτικό άσυλο και σωτηρία.  Αχρείαστη να είναι εκέινη η πρεσβεία!

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS