HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2014806
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS", 3/3-9/3/2013
03.03.13

 

                                                               

                               ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                                           6-3-2013

 1. " Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Α. Πλωμαρίτης, υποστηρίζει μπροστά στην κάμερα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί "όταν φύγουν οι λαθρομετανάστες" και δηλώνει  ότι "είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους και να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια". Στη συνέχεια μιλάει για τα μαλλιά και τα δόντια των μεταναστών, τα οποία -όπως λέει γελώντας " θα τα πουλήσουν, όπως και τα δόντια των αριστερών" (ΜΜΕ).


 

2.. Ο Ποινικός Κώδικας, στο άρθρο 69, προβλέπει το «μέτρο ασφάλειας» της «φύλαξης ακαταλόγιστων εγκληματιών» δηλαδή ατόμων που «λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του[ς]»... απαλλάσσονται από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες. Το ανωτέρω άρθρο προβλέπει ότι «το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξη [των ανωτέρω προσώπων] σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυν[α] για τη δημόσια ασφάλεια».


 

3. Εδώ και πολύ καιρό,  στελέχη και οπαδοί της  Χρυσής Αυγής (Νεο-Ναζί)  διαπράττουν  αλλεπάλληλες εγκληματικές πράξεις,όπως δολοφονίες, κακοποιήσεις ανθρώπων, προπαγανδισμός  βασανιστηρίων - επώδυνης θανάτωσης ανθρώπων ("φούρνοι",κατακρεούργηση σωμάτων) -βίας-ρατσισμού και άλλων ειδεχθών εγκλημάτων.


 

                                          ΕΠΕΙΔΗ

α. Η ελληνική δικαιοσύνη , αρμόδια να προχωρήσει στη διαδικασία δίωξης των δραστών αυτών των εγκλημάτων,  δεν το έπραξε μέχρι σήμερα.


β.Μέλη της  συγκεκριμένης παράταξης είναι  πέραν πάσης αμφισβήτησης και αμφιβολίας ( και μετά τις σημερινές αποκαλύψεις των ΜΜΕ) επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, ΛΟΓΩ ΝΟΣΗΡΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥΣ

                 

                                             ΚΑΛΟΥΜΕ


Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προχωρήσει κατεπειγόντως και αυτεπάγγελτα στις ενέργειες εκείνες που προβλέπει ο νόμος , σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 69 του ποινικού κώδικα για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας .


                                             ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ


Αν πάλι ο αρμόδιος εισαγελέας "κωφεύσει",όπως έκανε μέχρι σήμερα,  με αποτέλεσμα να αποθρασυνθούν έτι περισσότερο οι Νεο-Ναζί και ορατό πλέον τον κίνδυνο διάπραξης παρανοϊκών εγκλημάτων, εξαιτίας της νοσηρής διατάραξης των πνευματικών τους λειτουργιών (πρόσφατο παράδειγμα ο  Νεο-Ναζί  δολοφόνος της Νορβηγίας),  θα προχωρήσουμε με προσωπική έγκληση και με όλες εκείνες τις σύννομες ενέργειες, που προβλέπει το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο στην έκδοση δικαστικής απόφασης για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του προμνημονευόμενου άρθρου 69 του ποινικού κώδικα.

                      

 

 

 

 

 

 

 

           1. "MIA FOTOGRAFIA,HILIES LEXIS"

 

 

 

 

                                                         3-3-2013

 

 (ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ,  ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ  ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ   ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΔΑΣ)

 

"Πολλά περισσότερα από όσα θεωρούνταν τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Κατά τη διάρκεια της βάρβαρης δυναστείας του Χίτλερ, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Εβραίοι υπολογίζονταν ότι είχαν δολοφονηθεί από τους Ναζί.

Μία νέα έρευνα ωστόσο αποκάλυψε πως τα θύματα του Ολοκαυτώματος ενδέχεται να είναι πολλαπλάσια από όσα θεωρούνταν. Ερευνητές του Μουσείου Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ κατέγραψαν στο σύνολό τους όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα γκέτο που είχαν στηθεί από τους Ναζί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όταν ξεκίνησε την έρευνά της, η ομάδα υπολόγιζε να ανακαλύψει περίπου 7.000 σημεία, διασκορπισμένα στη Γηραιά Ήπειρο.Προς μεγάλη έκπληξή τους, οι ερευνητές ανακάλυψαν 42.500 στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάτι που σημαίνει πως τα θύματα του Ολοκαυτώματος ενδέχεται να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια!

Μιλώντας στους New York Times, ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Χάρτμουτ Μπέργκοφ, δήλωσε: «Ο αριθμός αυτός είναι τόσο υψηλότερος από αυτόν που αρχικά πιστεύαμε. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων το πόσο απαίσια ήταν η ζωή στα στρατόπεδα τότε, ο αριθμός που ανακαλύψαμε ωστόσο είναι πραγματικά απίστευτος».

Η ανακάλυψή τους περιλαμβάνει 30.000 στρατόπεδα δουλείας και 980 στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επίσης, αποτελείται από σημεία εκτελέσεων, καθώς και ιατρικά κέντρα, στα οποία οι Εβραίες γυναίκες εξαναγκάζονταν να κάνουν μαζικές εκτρώσεις, προκειμένου να εξαλειφθεί εξ ολοκλήρου το εβραϊκό γένος.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μία σειρά από χάρτες, που απεικονίζουν τα στρατόπεδα αυτά να εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν και τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται στη Γερμανία και την Πολωνία."

 
 
Πολλά περισσότερα από όσα θεωρούνταν τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Θέτουμε κι αυτό το συγκλονιστικό, ιστορικό στοιχείο στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης. Πληθαίνουν οι ενδείξεις για τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που οι ερευνητές πιθανολογούν πως φτάνει στα 20 εκατομμύρια!

Κι όμως. Ο δικός μας εδώ  ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ  συνεχίζει  να "φτύνει" πάνω στις στάχτες αυτών των αθώων θυμάτων. Και φυσικά δεν "ιδρώνει το αυτί" τους από τις  αλλεπάλληλες καταγγελίες μας για το έγκλημα που διέπραξαν και διαπράτουν οι δικαστές με το να: α. Χορηγήσουν άδεια λειτουργίας κόμματος σε θαυμαστές των Ναζί,  χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να την έχουν ανακαλέσει. 2.Μην έχουν ακόμα προφυλακίσει και δικάσει τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονιών των μεταναστών και συγκεκριμένα τον ψυχοπαθή Μιχαλολιάκο και την τρελαμένη ομάδα των Νεο-Ναζί που τολμούν να βρίσκονται στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ντροπή σ΄αυτούς τους δικαστές. Η Ιστορία τους έχει δικάσει και καταδικάσει. Σύντομα ελπίζουμε πως και οι έντιμοι ΄Ελληνες δικαστές (υπάρχουν και είναι πολλοί στην ελληνική δικαιοσύνη) θα απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των συναδέλφων τους που αποδόμησαν   το βασικότερο πυλώνα της  οργανωμένης κοινωνίας και της συντεταγμένης Πολιτείας, το θεσμό της Δικαιοσύνης.  

__________________________________________________________________________________________________

 ___________________________________________________________________________________________________

                                                                9-3-2013                  

 

 

 

"Καμμένος: Ο Κώστας Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος." (ΜΜΕ)

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

"Κρέμασε γόβες ο Μπουτάρης στο... δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Το εν λόγω σκηνικό έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο Μπουτάρης με αφορμή την γιορτή της γυναίκας θέλησε να τιμήσει το ωραίο φύλο.

Γυναικείες γόβες, μπότες αλλά και παντόφλες κρέμονταν έξω από το δημαρχείο.

Μία πρωτότυπη εικαστική παρέμβαση του Δήμου για την Ημέρα της Γυναίκας που είχε τίτλο «Σσσσς... Shoes».

Τα παπούτσια ανήκουν σε γυναίκες δημότες της Θεσσαλονίκης που τα παρέδωσαν στις υπηρεσίες του δήμου ανταποκρινόμενες στο κάλεσμά τους.

Τις άφησε και ξυπόλητες ο δήμαρχο;(ΜΜΕ)

Κρέμασε γόβες ο Μπουτάρης στο... δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

 Πρωταπριλιά δεν έρχεται το...Μάρτη. Γνωστό αυτό. ΄Αρα, η παραπάνω ιστορία πρέπει να είναι αληθινή. Οπότε,ο δήμαρχος είναι όντως ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Πέρα από την πρωτοτυπία και την έμπνευση, έχει και ένα σωρό άλλες σημειολογικές ερμηνείες  αυτή κίνηση με τα ...γοβάκια και τις μπότες.

Ο Μπουτάρης με το σκουλαρίκι στο αυτί, τις κόκινες κάλτσες και τα τατουάζ, σίγουρα θα τις γνωρίζει καλύτερα από μας τις ερμηνείες και αυτές περισσότερο θα ήθελε να βγάλει προς τα έξω. ΄Εξυπνο και αστείο, λοιπόν το σκηνικό που έστησε. 

 Σε πάμε,δήμαρχε! Αν μη τι άλλο ,απομυθοποιείς την εξουσία της Τ.Α, ειδκά μετά τη σοβαροφανή  παρουσία επί τόσες τετραετίες στο δήμο Θεσσαλονίκης, του  ληστή με το "λευκό κολάρο" Παπαγεωργόπουλου.

 

                                                                                   8-3-2013

                              

 

 

 

  Tα είπε ΟΛΑ ο τύπος με τις φωτογραφίες!

 

 ___________________________________________________________________________________________________

«Δεν θέλω να πεθάνω, παρακαλώ μην με αφήσετε να πεθάνω» τα τελευταία λόγια του Τσάβες

 

Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς του Ούγκο Τσάβες, στρατηγός Χοσέ Ορνέγια μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press για τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Βενεζουέλας. 

«Δεν θέλω να πεθάνω, παρακαλώ μη με αφήσετε να πεθάνω» ήταν τα τελευταία λόγια του Κομαντάντε, τα οποία ψιθύρισε καθώς πια ήταν πολύ αδύναμος για να μιλήσει δυνατά, όπως είπε ο Ορνέγια."(MME)

 

.

 

 

 Τέτοια στάση απέναντι στο θάνατο δεν ταιριάζει σε... επαναστάτη. Αλλά, ας μας πει κάποιος, γιατί ο τύπος ήταν επαναστάστης,όπως υποστηρίζουν οι θαυμαστές του (μεταξύ αυτών και ο Τσίπρας); 

  _________________________________________________________________________________________________            

"Μόνο οι οπαδοί του βλέπουν το νεκρό Τσάβες - Μαρτυρία Γάλλου δημοσιογράφου

Καμία φωτογραφία του νεκρού Ούγκο Τσάβες, δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα σε μια πιθανή προσπάθεια των αρχών να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον θρύλο γύρω από το νεκρό Κομαντάντε. Μόνο όσοι κάθονται υπομονετικά στο λαϊκό προσκύνημα βλέπουν τον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας και μεταξύ αυτών ήταν και δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο που πέρασε μπροστά από τη σορό του.Όπως είπε, στον Τσάβες έχει φορεθεί μια άψογη στρατιωτική στολή στο πράσινο της ελιάς, μαύρη γραβάτα, φέρει το κόκκινο θρυλικό μπερέ του και έχει γαλήνια όψη, μέσα από το γυαλί που καλύπτει την κορυφή του φέρέτρου του.

Η κυβέρνηση λέει ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει και έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον Τσάβες.

Οι σκηνές που θα δείτε είναι χαρακτηριστικές. Λιποθυμίες από την πολύωρη αναμονή στην ουρά και οδυρμός στην θεα του νεκρού ηγέτη. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι όλες τις φωτογραφίες που δίνονται στην δημοσιότητα περνούν από την έγκριση της κυβέρνησης....

 Αυτή η ανθρωπόμαζα είναι η κατάρα κάθε ελπίδας πραγματικής επανάστασης. ΄Οποιος τάζει να τους ταϊσει καλύτερα ή τους ταϊζει ("άρτος και θεάματα") είναι θεός ,ήρωας, σωτήρας, επαναστάτης. "Καληώρα" ο Τσάβες! Η επανάσταση  γι΄αυτούς δεν έχει καμιά σχέση με την εσωτερική αλλαγή, με την κατάκτηση  υψηλότερης σφαίρας στην εξέλιξη του ανθρώπου-ζώου σε ΄Ανθρωπο.

Ποσώς,λοιπόν, με ενδιαφέρουν  αυτού του είδους οι επαναστάσεις.  Ο παλιάνθρωπος, όσο περισσότερο και καλύτερο "ψωμί" του δώσεις, παλιάνθρωπος θα μείνει. ΄ Ισως και χειρότερος από πριν.  

Γι΄αυτό, ΟΛΕΣ οι επαναστάσεις που σκόπευαν στο "στομάχι" και όχι στο "κεφάλι", απέτυχαν παταγωδώς. Πείτε μου μια που ευδοκίμησε. Η απόδειξη της αποτυχίας τους είναι ο σημερινός κόσμος. Ο μισός πεινάει και ο άλλος μισός πεθαίνει από τις ασθένειες που προκαλεί η παχυσαρκία! Παράλογος κόσμος, σκληρός,  εγωκεντρικός, αδιάφορος για την αλλαγή του,την εξέλιξή του σε εκείνες τις σφαίρες, που η φύση τον έχει προορίσει να κατακτήσει.

Να κάνουμε, λοιπόν, την επανάσταση του "μυαλού". Να πάψουμε να σκεφτόμαστε όπως μας έμαθαν. Αν γίνει αυτό το "κλικ" στο μυαλό, τότε όλα θα αλλάξουν και οι άνθρωποι θα έχουν ελπίδα να αποκτήσουν πολύ πιο εύκολα καλύτερο  "ψωμί"  και ανθρωπινότερες  συνθήκες ζωής. 

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ,  Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ  ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΚΑΝΕΙΣ (ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΖΩΟ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΥΤΟΑΝΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ .

ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΝΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

 _________________________________________________________________________________________________

 

"Ο «καθυστερημένος» Γιώργος και η χειραψία με τον Σημίτη

Πολλές και ενδιαφέρουσες χειραψίες είχαμε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Μπορεί οι σχέσεις τους κατά διαστήματα να μην είναι και οι καλύτερες, μιας και ο κ. Σημίτης έχει αφήσει αρκετές φορές αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου, ωστόσο δεν μπορούσαν να αποφύγουν την έστω και αμήχανη χειραψία.

«Τι κάνετε κ. Πρόεδρε;» ρώτησε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Κώστα Σημίτη, για να λάβει την απάντηση: «Καλά, διασταυρώνομαι συχνά με τον αδελφό σας που κάνει τζόκινγκ, εγώ δεν κάνω βεβαίως», είπε με το γνωστό χαμόγελο ο κ. Σημίτης.

Ο «καθυστερημένος» Γιώργος και η χειραψία με τον Σημίτη

 Καλά, δεν το πιστεύω.  Μιλάνε  στον πληθυντικό οι...τέως ; Τί να υποθέσουμε; ΄Οσο το κόμμα  "τράβαγε", προσαγορεύονταν "σύντροφοι" (ο όρος υπονοεί στενή ιδεολογική συγγένεια, αλλά  και αδελφοσύνη, οικειότητα κ.λπ) .Τώρα που διαλύθηκαν στα... εξ ων συνετέθησαν, χάθηκε,έστω η οικειότητα, και περάσαμε  στα τυπικά  κύριε πρόεδρε;

΄Αβυσσος η ψυχή των τέως πασόκων!

 

 

 

 

                                              6-3-2013

                              ΜΜΕ:

                      "Ανατριχιαστικό βίντεο:

Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι θα

"κάνουν σαπούνια τους αλλοδαπούς"(οπως ο Χιτλερ και οι ΝΑΖΙ )


Δειτε το βιντεο εδω http://news247.gr/eidiseis/politiki/anatrixiastiko_vinteo_melos_ths_xryshs_ayghs_dhlwnei_oti_tha_kanoyn_sapounia_toys_allodapous.2155184.htmlΣυγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Απειλές σε αλλοδαπούς on camera και δηλώσεις σοκ για φούρνους και σαπούνια !!!!Τη συμπεριφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας κατέγραψε με την κάμερά του ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης.Το βίντεο παρουσίασε το κανάλι Channel4.


Ο κ. Γεωργούσης πέρασε ένα μήνα με την οργάνωση, κατά την προεκλογική περίοδο, μαζεύοντας υλικό για το ντοκιμαντέρ του.Στο βίντεο παρακολουθούμε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Α. Πλωμαρίτη και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, να μοιράζει ψηφοδέλτια στο δρόμο της Αθήνας βρίζοντας και απειλώντας αλλοδαπούς.


"Εσύ τι είσαι Έλληνας;" ρωτά έναν αλλοδαπό και στη συνέχεια τον καλεί να φύγει από μπροστά του.


"Κάθεται και με κοιτάει ο λεχρίτης" συνεχίζει ο Πλωμαρίτης.


Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί "όταν φύγουν οι λαθρομετανάστες" και δηλώνει στην κάμερα ότι "είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους" και να "κάνουν τους μετανάστες σαπούνια".


Στη συνέχεια μιλάνε για τα μαλλιά και τα δόντια των μεταναστών, τα οποία -όπως λένε γελώντας- θα τα πουλήσουν, όπως και τα δόντια των αριστερών.


Εκείνη τη στιγμή περνούσε μια οικογένεια από το Μπαγκλαντές, τους οποίους ειρωνικά καλεί να ποζάρουν στην κάμερα, λέγοντας "εμείς τους αγαπάμε τους ξένους. Πέσατε στη Χρυσή Αυγή. Τη γλυτώσατε στο μη".

Ο Πλωμαρίτης σε άλλο σημείο του βίντεο (05:25) λέει κοιτώντας έναν αλλοδαπό: "Τελείωσε το πανηγύρι. Αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε. Και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλωτσιές".


Γεωργούσης: "Με σόκαρε η εχθρότητα των μελών της Χρυσής Αυγής"


 
 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ

Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι θα «κάνουν σαπούνια τους αλλοδαπούς»

Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι θα «κάνουν σαπούνια τους αλλοδαπούς»

 

Δεν είναι καθόλου έκπληξη οι παραπάνω δηλώσεις Πλωμαρίτη και καθόλου τρομακτικά όλα αυτά, γιατι είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό και ουδείς, ούτε οι ίδιοι οι Νεο-Ναζί, αρνούνται το θαυμασμό τους στο Χίτλερ. Το τρομακτικό είναι άλλο. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει συλλάβει ούτε τον αρχηγό των Νεο-Ναζί ,παρανοϊκό Μιαχαλολιάκο, ούτε τον ψυχοπαθή Πλωμαρίτη για τουλάχιστον οκτώ(8) σοβαρά ΠΟΙΝΙΚΑ αδικήματα, που έχουν διαπραχθεί μετά τη δημοσιοπόιηση αυτού του ντοκιμαντέρ.

Εγκληματικό, επίσης,  είναι το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν έχουν πάει φυλακή ως ηθικοί αυτουργοί δολοφονιών και κακοποιήσεων τα μέλη του  "κοινοβουλευτικού τημ" της Χρυσής Αυγής με ευθύνη ΠΑΛΙ της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών κομμάτων της Βουλής.

ΑΙΣΧΟΣ!

 

 

 

                                                         5-2-2013

 

 Παίρνουμε καθημερινά δεκάδες απειλητικά-υβριστικά μηνύματα ,κυρίως από Νέο-Ναζί. Εκείνο που κάνει εντύπωση περισσότερο κι από τις ίδιες τις απειλές, είναι οι υβριστικές λέξεις-εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι  Χρυσαυγίτες. Απίστευτο υβρεολόγιο, μοναδικός...πλούτος, "βόθρος" πραγματικός.Η γνωστή φράση " βρίζει σαν ναύτης του λιμανιού" μάλλον δεν εκφράζει πια την πραγματικότητα. Θα πρέπει πλέον να λέμε  "βρίζει σαν.. χρυσαυγίτης". Είναι βρισιές, αλήθεα, που, ως λέξεις, δεν άκουσα ποτέ στη ζωή μου .

 

΄Εχουμε γράψει πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν)  αυτά τα άτομα ανήκουν στον υπόκοσμο ,στους "ανθρώπους της νύχτας" (κακοποιοί, προαγωγοί, φουσκωτοί, εκβιαστές-εισπράκτορες- διακινητές "μαύρου" χρήματος, τζογαδόροι πολλοί,το παραδέχονται μάλιστα οι ίδιοι και  θεωρούν κάτι σαν "τίτλο"  αυτές τις...επιδόσεις!). Κι από την άλλη, ημιμαθείς ή εντελώς αστοιχείωτοι αρκετοί. Μόνο σε τέτοιο υπόκοσμο  στις πέντε κουβέντες  οι τέσσερις ,πάει να  είναι βρισιές.

 

΄Οταν διενεργούσαμε την έρευνα-δημοσκόπηση πανελλαδικά για το Homo-Naturalis.gr και μας δήλωναν κάποιοι "συμπαθούντες"  στην ερώτηση  "ποια η γνώμη σας για τη τη Χ.Α", παρατηρούσαμε και  τον τρόπο ομιλίας,τις εκφράσεις, τις κινήσεις,ακόμα και την εμφάνισή τους.

 

 ΄Ενα περίεργο πράγμα: ΄Ολα πάνω τους έδειχαν  το επίπεδο αυτών των ατόμων. Αγροίκοι, επιθετικοί, βωμολόχοι, "ζοχάδες",  ίδια σχεδόν "κοψιά" ,όμοια εμφάνιση (πολλοί με ξυρισμένο κεφάλι,τατουάζ, σβέρκους χοντρούς ). Αυτό που λέει ο λαός μας "υπόκοσμος". Και όχι μόνο στις πόλεις,αλλά και στις επαρχίες. Πού εκείνοι οι αγαθοί, οι  γλυκομίλητοι, οι αυθόρμητοι,οι φιλόξενοι επαρχιώτες μας, που συναντούσαμε  εκείνες τις ημέρες με την ιδιόμορφη  μεν προφορά ,αλλά συμπεριφορά " αριστοκράτη" στην ψυχή,  άνθρωποι   "έξω καρδιά" . ΄Εβλεπες στα πρόσωπά τους τη γλύκα, στα μάτια τους την αγνότητα.

 

Αντίθετα, οι Νεο-Ναζί κι εδώ  στην επαρχία "σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα". Και "μονάδες", "μετρημένοι στα δάχτυλα". Τους έβλεπαν οι συγχωριανοί τους και "άλλαζαν δρόμο".Το καταλαβαίναμε κι εμείς, κι ας μην τους ξέραμε. Αγριάνθρωποι, ακοινώνητοι, επιθετικοί.  Να μη ξεδιακρίνεις  τίποτα  το "ελληνικό" πάνω τους  σε χαρακτήρα, παρουσία, εμφάνιση. Τη λεβεντιά,βρε παιδί μου, του ΄Ελληνα!  Κι ας λένε οι ίδιοι πως είναι ....Ελληνάρες.

 

"Οία η ψυχή, τοιάδε και η μορφή" λέγανε οι Αρχαίοι. Οι Χρυσαυγίτες  είναι η τρανοί απόδειξη!

 

 

 

 

 

 

     2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

          OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

 

                                                       9-3-2013

 

" Στη Βενεζουέλα ο Τσίπρας για την κηδεία του Τσάβες

Τον χαρακτήρισε «μεγάλο ηγέτη» και «σπουδαίο επαναστάτη»

 

«Μεγάλο ηγέτη» και «σπουδαίο επαναστάτη» χαρακτήρισε τον Ούγκο Τσάβες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, ηγέτες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ του Ιράν, τον Ραούλ Κάστρο της Κούβας, τον Αλεξάντρ Λουκασένκο της Λευκορωσίας και τον Ενρίκε Πένια Νιέτο του Μεξικού, παρευρέθησαν στην κηδεία του ηγέτη της Βενεζουέλας.(MME)

 ΄Εχουμε γράψει  (επομένως ...υπογράψει) πως εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ δε μυρίζει μόνο ιδεολογική, κομματική, "αφασικο-γλωσσική" , ακόμα και... ενδυματολογική ( γενικότερη εμφανισιακή)  μούχλα, αλλά κα δικτατορία και φασισμός.

 

Ο πολιτικά "κωφάλαλος"   αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τους διθυράμβους για το μεγάλο "Τσε Γκεβάρα" (συχώρα μας "Τσε" για την ασέβεια) της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, παρέστη και στη κηδεία του. Μαζί του ήταν και οι δικτάτορες Αλεξάντερ Λουκασένκο και Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ, κολλητοί του μακαρίτη  Τσάβες, όπως ακριβώς και ο ...αριστερός (τρομάρα του,έτσι να ήταν οι αριστεροί!), δικός μας εδώ Τσίπρας.

 

Για τον Ιρανό δικτάτορα έχουμε γράψει τόσα πολλά στο σάιτ. Θυμίζουμε πως είναι το "ενεργούμενο" των  "Αγιοταλάχ" και της Αλ Κάιντα και απειλεί πως θα "πετάξει" την πυρινική βόμβα στη Μεσόγειο, για να καταστραφούν όλοι οι... άπιστοι ,οι εχθροι του ισλάμ, μεταξύ των οποίων και οι ΄Ελληνες!

 

Για τον άλλο, αιμοβόρο  δικτάτορα της Λευκορωσίας, διαβάστε τί γράφαμε εδώ  το Σεπτέμριο του 2010.

 

                                       

                                                             10-9-2010 

  

Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δολοφόνσε στις 3 Σεπτέμβρη 2010 και τον μπλόγκερ Όλεγκ Μπεμπένιν,που ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χάρτη 97, στην πρωτεύουσα Μινσκ. Ο Μπεμπένιν δεν είναι φυσικά ο πρώτος. ΄Οπως και στη Ρωσία του άλλου δικτάτορα Πούτιν (στενός φίλος του Λουκασένκο) και στη Λευκορωσία πολλοί δημοσιογράφοι,μπλόγκερ,πολιτικοί, ακτιβιστές κ.α έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι ΗΠΑ αποκαλούν τον Λουκασένκο “τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης”. (Μόνο που οι ΗΠΑ,ως συνήθως ,χαρακτηρίζουν κάποιον δικτάτορα ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Ο Πούτιν για παράδειγμα ,με τον οποίον οι αμερικανοί πρόεδροι χαριεντίζονται και ανταλλάσσουν επισκέψεις,είναι χειρότερος δικτάτορας από τον Λουκασένκο. Δε συμφέρει, όμως, την υπερδύναμη σε αυτή τη φάση να “αναμετρηθεί” με τη Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν ).

Ο αδίστακτος,λοιπόν, αυτός δολοφόνος που κυβερνά επί χρόνια τη Λευκορωσία,όταν δολοφονεί κάποιον, ισχυρίζεται ή ότι ο δολοφονηθείς αυτοκτόνησε ή πως ήταν μπλεγμένος σε άλλες “ιστορίες” (προσωπικές διαφορές), τα γνωστά, δηλαδή, που λένε όλες οι εξουσίες σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι μόνο ο Λευκορώσος. Εχω μια προσωπική εμπειρία από το “βίο και την πολιτεία” αυτού του κτήνους και την παραθέτω:

Το 2004-2005 ήμουνα αποσπασμένος στο Κίεβο. Εκείνη την εποχή είχε ξεσπάσει στην Ουκρανία η περίφημη “πορτοκαλί επανάσταση" του  Βικτορ Γιούσενκο,ο οποίος υποσχόταν τότε πως όχι μόνο θα πέταγε στα “σκουπίδια” το ρωσόφιλο πρόεδρο Γιαννουκόβιτς, αλλά και πως θα άλλαζε εντελώς το “πρόσωπο” της Ουκρανίας. (Τελικά,6 χρόνια μετά και αφού ο “επαναστάτης” πρόεδος τα έκανε στην κυριολεξία "θάλασσα",ο μεν ρωσσόφιλος Γιανουκόβιτς  ξαναπήρε την εξουσία,η δε Ουκρανία συνεχίζει να δεινοπαθεί μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση που γνώρισε ποτέ η χώρα).

Δίδασκα τότε Ιστορία σε δύο πανεπιστήμια ,το Σεφτσένκο και το Σλαβονικό και είχα γνωρίσει αξιόλογους, πολιτικοποιημένους συναδέλφους και φοιτητές. Μαζί με αυτούς, μήνες ολόκληρους ,νύχτα και ημέρ,α διαδηλώναμε στους δρόμους του Κιέβου ή κατασκηνώναμε στην κεντρική πλατεία Μεϊντάν, με θερμοκρασία 20 και 25 βαθμούς υπό το μηδέν, φωνάζοντας συνθήματα ,μοιράζοντας έντυπο υλικό στον κόσμο, συζητώντας και ονειρευόμενοι να “εξάγουμε” την επανάσταση και σε άλλες χώρες.

Μια ημέρα,ο πιο επαναστατημένος καθηγητής από το Σεφτσένκο με 5-6 φοιτητές, μου αποκαλύπτουν πως μαζί με εκατοντάδες άλλους από το Κίεβο θα ταξιδέψουν στη Λευκορωσία,για να μοιράσουν φυλλάδια και να προπαγανδίσουν την "πορτοκαλί επανάσταση", και μου πρότειναν να πάω κι εγώ.Και θα πήγαινα,αν (για καλή μου τύχη) ο γιος μου, ούτε ενός έτους μωρό τότε, δεν είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό από ίωσ,ήταν μέρες στο κρεβάτι και έπρεπε να μείνω κοντά του.

Πήγαν,λοιπόν,τα “παιδιά” στο Μινσκ,περάσανε 2 μέρες,περάσανε 3, μιλιά η ομάδα,ούτε τηλέφωνο ούτε είδηση καμιά. Κάποια στιγμή μαθαίνουμε από το Γιούσενκο πως ο δικτάτορας Λουκασένκο είχε συλλάβει όλους τους ξένους επισκέπτες-διαδηλωτές στη Λευκορωσία(κάποιες χιλιάδες),τους είχε φυλακίσει σε γήπεδα, στρατώνες, όπου μπορεί κανείς να φανταστεί, υπό άθλιες συνθήκες και τους είχε δικάσει σε έκτατκτα στρατοδικεία και καταδικάσει ΟΛΟΥΣ σε πολύχρονες φυλακίσεις και κάποιους, πιο “ζωηρούς”, σε...ισόβια.

Γίνεται χαμός στην Ουκρανία. Να τρέχουν συγγενείς και φίλοι,να ρωτάνε για την τύχη των δικών τους, να κάνουν διαμαρτυρίες, τα ΜΜΕ, μέσα και έξω από τη χώρα, να μεταδίδουν την είδηση και να κάνουν οι κυβερνήσεις έκκληση να αφεθούν ελεύθεροι οι φυλακισμένοι,αλλά ο δικτάτορας το χαβά του,τους “έγραφε” όλους κανονικά. Θυμάμαι την αγωνία και το κλάμα αυτών των ανθρώπων που είχαν δικούς τους φυλακισμένους .Η κοπελιά,ας πούμε, του φίλου συναδέλφου,που λέγαμε, να σπαράζει στη μέση της πλατείας Μεϊντάν,να τραβάει τα μαλλιά της και κάποια στιγμή την είδα να σκίζει τα μάγουλα με τα νύχια, όταν κάποιος που είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το λευκορωσικό κάτεργο,μας ενημέρωσε πως βασάνιζαν τους κρατουμένους και πως ο δικτάτορας ήταν αποφασισμένος να αφήσει τους φυλακισμένους να εκτίσουν τις πολύχρονες φυλακίσεις και άλλα τέτοια τρομερά. Πανικός εκείνες τις ημέρες στην Οκρανία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. 

Λίγες εβδομάδες μετά, ο Γιούσενκο γίνεται πρόεδρος της χώρας και μόλις αναλαμβάνει την εξουσία στέλνει τελεσίγραφο με απειλή πολέμου στο κάθαρμα της Λευκορωσίας και έτσι μόνο κατάφερε να “σπάσε锨τον άθλιο δικτάτορα,ο οποίος άφησε ΟΛΟΥΣ τους κρατουμένους ελεύθερους να γυρίσουν σπίτια τους, γιατί ήξερε πολύ καλά πως τότε ο Γιούσενκο δεν αστειευόταν.

Αυτός,λοιπόν,είναι ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, που μαζί με τον κολλητό του Πούτιν ,έχουν επιβάλει μια πραγματική δικτατορία στις χώρες τους, την οποία αποκαλούν "δημοκρτία",επειδή κάποιες χιλιάδες λαού προσέρχονται στις κάλπες και ψηφίζουν,ενώ οι δικτάτορες έχουν ήδη πάρει τη νίκη από τα...αποδυτήρια και μάλιστα με 10-0!

Και μη χειρότερα .

 

 

 

 

 

 

                                                  8-3-2013

"Αθωώθηκε από το Στρατοδικείο αντιρρησίας συνείδησης

Αθωώθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο αντιρρησίας συνείδησης, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος κατηγορείτο για ανυποταξία.

Ο 44χρονος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη", είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από αστυνομικούς, στο σπίτι του, και παραπέμφθηκε στη στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Έξω από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν, το πρωί, αλληλέγγυοι του 44χρονου." (ΜΜΕ)

 

 Καλώς αθωώθηκε ο αντιρρησίας. Καμιά... αντίρρηση. Κι εγώ, αν με καλούσαν τώρα για φαντάρο, δε θα πήγαινα. Θα δήλωνα πραγματικός αντιρρησίας συνείδησης. Γιατί και που πήγα στρατό τί έγινε; ΄Εχασα από τη ζωή μου δυόμιση ολόκληρα χρόνια. ΄Ετσι, για την πλάκα. Μ΄ έστειλαν χαρακτηρισμένο (επικίνδυνο!) "κωλοφάνταρο", να  "χτυπάω γερμανικά νούμερα"  στην κορυφή, στο  Βέρμιο όρος,  σε πολικές θερμοκρασίες! Αλλά πάνε αυτά. ΄Αλλο θέλω να πω.

Ο υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ)  καλώς ,λέμε, δήλωσε αντιρρησίας, αν το πιστεύει και δεν πήγε φαντάρος, όταν έπρεπε. Παλιότερα, κάτι  τέτοιοι (  Σαββόπουλοι ,Λαζόπουλοι , Τριανταφυλλόπουλοι  και άλλοι όμοιοι...επιφανείς  και κονομημένοι που σήμερα το "παίζουν μούρες", μερικοί μάλιστα και Ελληνάρες), παριστάνανε τους τρελούς και δεν υπηρετούσαν. Τους έδιναν "τρελόχαρτο" και τους έστελναν... ατσαλάκωτους  σπιτάκι τους. 

Εγκληματική πρόκληση!  Αλλά δεν είναι μόνο αυτό,  δεν πλήρωσαν ποτέ οι παλιάνθρωποι μια αποζημίωση, δεν πρόσφεραν καμιά φορά  κάτι  στο κοινωνικό σύνολο, έστω και για τα μάτια.  Αν μη τι άλλο, για την "τσαντίλα" ημών των υπολοίπων, "ρε γαμώτο"  που είμαστε οι ηλίθιοι  της...παρέας και υπηρετήσαμε αγγόγυστα  την πατρίδα,τρομάρα της!  Ενώ αυτοί ήταν οι ξύπνιοι, οι ατσίδες, οι μάγκες και γλίτωσαν τα καψόνια και την παράνοια του στρατού (να ανοίγεις τρύπες το πρωί,να τις κλείνεις το βράδυ ,την άλλη μέρα να τις ξανανοίγεις και πάει λέγοντας...)

 Λέμε, λοιπόν, αυτός ο κύριος αντιρρησίας Καρανίκας αντί μετά την αθώωσή  να πάει να προσφέρει υπηρεσία στα τοπικά ,κομματικά  γραφεία του  ΣΥΡΙΖΑ ή να προσέλθη ανενόχλητος αύριο πάλι στη δουλίτσα του, να πάει κανα 2 χρονάκια  και να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ κοινωνικό έργο οπουδήποτε . Σε ένα άσυλο ανιάτων, σε ένα δήμο να μαζέψει σκουπίδια, κάπου, τέλος πάντων, που χρειάζονται βοήθεια αμισθί, για να  ισοφαρίσει  έτσι με την υποχρέωσή του,που δεν εκπλήρωσε . Τουλάχιστον, την υποχρέωση απέναντι   στους άγραφους νόμους που διατείνονται  πως ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ και ουδείς πιο ίσος ή λιγότερο από κάποιον άλλο. ΄Ετσι , θα κλείσει  και τα στόματα εκείνων  που λένε πως ο αθωωθείς Συριζαίος είναι αντιρρησίας της...λούφας και παραλλαγής.

΄Οχι "τζάμπα μάγκας"!΄Ετσι, αν είναι, όλοι  ξέρουν να το παίζουνε.

 ________________________________________________________________________________________________

                                                   

"Κατάκολο: Νεκρός ο ναύτης που χτυπήθηκε από κάβο και έπεσε στη θάλασσα από κρουαζιερόπλοιο!

 

Ο άτυχος ναύτης από τις Φιλιππίνες ανασύρθηκε νεκρός από δύτες - Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που έφτασε το πρωί στο Κατάκολο...

Νεκρός ανασύρθηκε ο άτυχος Φιλιππινέζος ναύτης, μέλους πληρώματος κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος το πρωί, χτυπήθηκε από κάβο που έσπασε και έπεσε στο λιμάνι του Κατάκολου.

Η σορός του βρέθηκε από δύτες, σε κοντινή απόσταση από το κρουαζιερόπλοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 25χρονο Φιλιππινέζο, που εργαζόταν στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Norwegian jade...

Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από Ιταλία, προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι(MME)

 

1983, Μάρτης μήνας σαν τώρα.  Τί σύμπτωση! Θαρρώ πως και η μερομηνία είναι κοντά στη σημερινή,δε θυμάμαι ακριβώς.

Γύριζα από Λονδίνο Ελλάδα, οδικώς μέσω Ιταλίας. Στην Ανκόνα, μόλις  το καράβι "έλυνε" και περιμέναμε να φύγουμε για Πάτρα, κόβεται ένα 'παλαμάρι", χτυπάει με δύναμη  2 άτομα  από το πλήρωμα που πάλευαν εκεί κάτω με τα σχοινιά και τους αφήνει τέζα. Το κρανίο του ενός είχε γίνει κομματάκια,σαν να έσπασε βάζο και οι πιτσιλιές απο το αίμα τους  είχε  κατακοκινίσει τις "κουλούρες" των σχοινιών και  το χώρο γύρω σε απόσταση 10 μέτρων.  Τέτοιο "φόρτσε" μιλάμε!

Τρέξαμε  2-3 που είμαστε στο κατάστρωμα να βοηθήσουμε. Από τη γέφυρα δεν κουνήθηκε κανείς, σαν να μην είχε γίνει τίποτα. Δεν είχαν πάρει ακόμα είδηση.  Είδαμε τα πτώματα μέσα στα αίματα, φρίξαμε. Πιάνω στα χέρια μου να δω το κομμένο, ματωμένο παλαμάρι, τί να δω.΄Επαθα! Χιλιοφθαρμένο,να κρέμονται τα "ξέφτια" ,ποιος ξέρει πόσα χρόνια είχε να το αλλάξει ο πλοιοκτήτης. ΄Εβαλα τις φωνές, τις κατάρες  "φονιάδες..."  και τέτοια. Βουτάω και μια μηχανή από έναν τουρίστα δίπλα και τρέχω να βγάλω φωτογραφίες τα διαμελισμένα πτώματα και τα φθαρμένα σχοινιά. Για πότε πετάχτηκαν 2 φουσκωτοί από το πλήρωμα,  μου πήραν τη μηχανή από τα χέρια και με ανέβασαν "σηκωτό" πάνω, ούτε κατάλαβα.

Δυο-τρεις μέρες μετά, μόλις έφτασα Αθήνα, πάω  στα  ΝΕΑ και το  ΕΘΝΟΣ, περιγράφω σε κάποιους δημοσιογράφους που με δέχτηκαν τη σκηνή της δολοφονίας των ανθρώπων από τους εγκληματίες πλοιοκτήτες- αφεντικά, και τι μου λένε; "Συνηθισμένα πράματα, εργατικό ατύχημα. Συμβαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο"! ΄Εμεινα.  -Καλά, τους λέω, ευχαριστώ για την...ενημέρωση, να είσαστε καλά . Μάζεψα  το φάκελο με τα στοιχεία ((όνομα φέρυ μπότ, ημέρα, ώρα), έφτυσα πίσω μου και έφυγα. Στο δρόμο σκεφτόμουν: Τελικά, ποιοί είναι χειρότεροι; Οι πλοιοκτήτες ή οι δημοσιογράφοι;

 Τότε ήμουνα "παιδί", όλα ήταν συκγεχυμένα στο μυαλό μου. Δεν ήξερα ακόμα πόσο "κακός"  είναι ο κόσμος και πώς δουλεύει το "σύστημα". Σήμερα πια, μεγάλος, δεν έχω καμιά αμφιβολία.  Και η απάντηση στην απορία μου πριν 30 χρόνια , είναι εύκολη και  απόλυτη:  Το ίδιο είναι.  Οι διεφθαρμένοι δεν έχουν διαφορά.Ο δολοφόνος με το όπλο και ο δολοφόνος με το "άσπρο κολάρο" είναι ένα και το αυτό.

" ΄Ολα τα γουρούνια έχουνε την ίδια μούρη". Πόσο έξυπνα  πάλι  διατύπωσε  μ΄ αυτή την "ατάκα" (έξοχη παρομοίωση)  την πραγματικότητα ο (πάντα) θυμόσοφος λαός.

 

 

 

 

 

                                                            6-3-2013

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ,Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ!

 

***"Συγγένειες και καταγωγές Ελλήνων καλλιτεχνών" (ΣΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ",σήμερα, 6.3.2013)

 

 

                                                                                          4-3-2013

"  Χρυσή Αυγή σχεδιάζει Κέντρα Προσχολικής Αγωγής για παιδιά Ελλήνων.

Παρά το σάλο που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα «Διάπλαση των παίδων» για παιδιά από 6 έως 10 χρόνων, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ετοιμάζει παιδικούς σταθμούς μόνο για παιδιά Ελλήνων.Οι πρώτοι δέκα παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από το καλοκαίρι και το εγχείρημα έχει αναλάβει ο βουλευτής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Ήδη νομικοί σύμβουλοι του κόμματος αναζητούν τη φόρμουλα κάτω από την οποία θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

 

Το θέμα της «κατήχησης» έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Οι φωνές που ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Εισαγγελίας ολοένα και πληθαίνουν..."(MME)


                                                  ***

Αν κάποιος  που είχε τη μέριμνα (γονική ή όχι) ενός παιδιού, το κακοποιούσε με οποιονδήποτε τρόπο, μια πολιτισμένη κοινωνία με τα αρμόδια όργανά της όφειλε άμεσα να απομακρύνει το παιδί από αυτό το άρρωστο περιβάλλον και να αφαιρέσει την κηδεμονία από το δράστη. Το ίδιο, αν ένας δάσκαλος κακοποιούσε το μυαλό των παιδιών με επικίνδυνες διδασκαλίες.

   

Οι Νέο-Ναζί μαζεύουν παιδιά  και τα διδάσκουν το έγκλημα,το μίσος,το ψεύδος,την απάτη. Διαστρεβλώνουν την ιστορία και παραποιούν    την αξιακή συγκρότηση του ατόμου.  

Δηλητηριάζουν αθώες ψυχές και  προετοιμάζουν κακοποιούς,για  να πάρουν τη σκυτάλη από τους Μιχαλολιάκους και τους Κασιδιάρηδες. Να μαχαιρώνουν  φτωχούς μετανάστες,να κακοποιούν  όποιον αντιστέκεται στην παραφροσύνη του ναζισμού.  Κατασκευάζουν "ρομπότ" με ειδικότητα στις δολοφονίες,τους βιασμούς,την παρανομία.

 

Βιάζουν την ψυχή και το μυαλό  ανθρώπων "εξ απαλών ονύχων". Σε άλλη χώρα, αν είχε συμβεί  κάτι ανάλογο, δε θα συζητούσε κανείς πολίτης ούτε περί οικονομικής κρίσης , ούτε για την ισόβια καταδίκη κάποιου καταχραστή δημάρχου .  Θα είχαν ξεσηκωθεί ΟΛΟΙ εναντίον των βιαστών του κορμιού ή του μυαλού ενός παιδιού , με διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες ,πικετοφορίες. Ακόμα και έξω από τα σπίτια των δραστών θα είχαν κατασκηνώσει ακτιβιστές. Και το κράτος  την ίδια στιγμή με συνοπτικές διαδικασίες θα είχε αφαιρέσει από τέτοια άτομα το δικαίωμα να ανατρέφουν παιδιά. Θα τα απομάκρυνε εν ριπή οφθαλμού, σε άλλο άνοσο και υγιές περιβάλλον.

 

Πριν  λίγα  χρόνια στην Αμερική (Καλιφόρνια) ,  κάποια αίρεση δίδασκε  σε συγκεντρώσεις ενηλίκων που παρίσταντο  παιδιά, διάφορους  θρησκευτικούς παραλογισμούς-παραδοξολογίες. Σε λιγότερο από 24 ώρες είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος ο αρμόδιος μηχανισμός της Πολιτείας , σφραγίστηκε η αίθουσα συγκεντρώσεων, συνελήφθησαν οι αρχηγοί της αίρεσης και οι γονείς των παιδιών σύρθηκαν στα δικαστήρια  με αυτόφωρη διαδικασία και  αίτημα της πολιτείας να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών.

 

Σήμερα ο παρανοϊκός Μιχαλολιάκος και το "τημ" των τρελαμένων  "παρακοιμώμενών" του ζητάνε άδεια να ανοίξουν παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία!! Εδώ είναι...Ελλαδιστάν.  Θεσμοί δε λειτουργούν πια,η δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη. Ακόμα ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ να ανακαλέσει την άδεια λειουργίας του κόμματος  των εγκληματιών Νέο-Ναζί.  Ούτε ΚΑΝΕΝΑΣ εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για ηθική αυτουργία  σε δολοφονίες και κακοποιήσεις ανθρώπων.

 

Δε θα είναι περίεργο ,επομένως, αν αύριο τους χορηγήσουν και άδεια ίδρυσης παιδικών σταθμών. Οπότε, μετά τους Χρυσαυγίτες,  σειρά έχουν να ζητήσουν άδεια παιδικών σταθμών και οι...παιδεραστές.  Μια δασκάλα τις προάλλες βγήκε και δήλωσε πως δεν είναι δα και έγκλημα η παιδεραστία!!

 

Επικίνδυνη για παιδιά αυτή η χώρα. Οπότε, πάλι η λύση θα δοθεί από τους....κουτόφραγκους .Θα το δείτε.  Φαίνεται πως οι ΄Ελληνες είμαστε ανίκανοι, ακόμα και τα στοιχειώδη, τα οφθαλμοφανή ,τα αυτονόητα να διαχειριστούμε.

 

Κρίμα! Δεν ήταν πάντα έτσι αυτή η χώρα.

 

 

***Σάλος από τον θάνατο διαδηλωτή που αυτοπυρπολήθηκε στη Βουλγαρία

 


Η είδηση του θανάτου νεαρού άνδρα, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε σε διαδήλωση, στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας κυριαρχεί στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.Ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των τοπικών αρχών, αλλά αυτή η δραματική πράξη του τον οδήγησε στον θάνατο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν ο άτυχος άνδρας, τα εγκαύματα τρίτου βαθμού που έφερε σε σχεδόν ολόκληρο το σώμα του ήταν αυτά που επηρέασαν τη λειτουργία οργάνων ζωτικής σημασίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον θάνατο.

Ο κ. Γκοράνοφ υπήρξε ο πρώτος από τους συνολικά τρεις άνδρες, οι οποίοι επέλεξαν τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας εναντίον της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες Βούλγαρους, όπως υπενθυμίζουν σήμερα οι τοπικοί σχολιαστές σε εκτενή δημοσιεύματα για την "Εθνική γιορτή της οργής".(MME)

 

Στα Βαλκάνια δύο είναι οι χώρες που δύσκολα θα τα βγάλουν πέρα οικονομικά σ΄αυτή την κρίση. Η Βουλγαρία και η Αλβανία. Υπάρχει μεγάλος φόβος για ακραία φαινόμενα φτώχειας σ΄αυτές τις δυο χώρες με απρόβλεπετες κοινωνικές αναταραχές. Οι υπόλοιπες βαλακνικές χώρες  είναι σε καλύτερα κατάσταση. Η Ρουμανία, ας πούμε, έχει βαριά βιομηχανία, ορυκτά,απέραντες πεδιάδες,πλούσια χώρα γενικά, αλλά με πολύ κακούς πολιτικούς. 

 Η Βουλγαρία μια ορεινή χώρα, δεν έχει να στηριχτεί οικονομικά πουθενά. Γι΄αυτό η κατάσταση όσο πάει θα γίνεται πιο έκρυθμη, αν η Ε.Ε δε σπεύσει να βοηθήσει οικονομικά τη χώρα στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει. 

 

 

 

     3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

"Πονοκέφαλος" στην κυβέρνηση για τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ - Γιατί δε δέχεται κανείς να αντικαταστήσει τον Τάκη Αθανασόπουλο

- Αναστάτωση στην κυβέρνηση από τις παραιτήσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλου και του γ.γ του ΥΠΟΙΚ, Γιώργου Μέργου

-  Γιατί δε δέχεται κανένας να αντικαταστήσει τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

- Ο λόγος της παραίτησής τους είναι η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε βάρος τους για τη σύμβαση δημιουργίας μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι

- Η σύμβαση φέρεται να ζημίωσε την ΔΕΗ κατά 100 εκατομμύρια ευρώ

Παρελθόν αποτελούν πια για την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος. Η είδηση της παραίτησής τους το απόγευμα του Σαββάτου έσκασε σαν βόμβα...

Ο λόγος που τους οδήγησε στην παράιτησή τους, η ποινική δίωη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για σύμβαση που υπέγραψε το 2007 για την δημιουργία μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι, η οποία φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ. Σε εκείνο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, πρόεδρος ήταν ο τέως πια επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και μέλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος.

Και οι δυο παραιτήσεις έγιναν ήδη αποδεκτές από τον πρωθυπουργό.

 

Περισσότερο από διαίσθηση ψιλιαζόμαστε πως κάτι "βρωμάει" σ΄αυτή την ιστορία της δίωξης. Παρακάτω γράφουμε : "Μπράβο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών!  ΄Οταν θέλει η δικαιοσύνη, μπορεί και σε κάνει  "να τρίβεις τα μάτια σου".

Τώρα,όμως, που το ξανασκεφτόμαστε  κάποια ερωτηματικά και συνδυασμοί -συνειρμοί γεγονότων ορθώνονται και βασανίζουν το μυαλό μας: Γιατί δίωξη στο Μέργο, που δεχτηκε σφοδρή επίθεση τις προηγούμενες εβδομάδες για τις δηλώσεις του περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων; Εμπλέκονται και "Πεπόνηδες" σ΄αυτή τη δίωξη (με οποιονδήποτε τρόπο);

 

Τί τραγικό να μπλέκεται σε τέτοια κομματικά παιχνίδια η Δικαιοσύνη!

Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη, να συγκεκτρώσουμε στοιχεία και θα τα ξαναπούμε .

 

:

 

 

 

 

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δ.Σ. της ΔΕΗ

 

Κακουργηματική ποινική δίωξη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007, που φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.Η δίωξη αφορά σύμβαση που υπέγραψε το τότε ΔΣ της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ, για την κατασκευή μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι παρά το γεγονός, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, πως ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και δεν επρόκειτο να προχωρήσουν έγκαιρα οι εργασίες. Συγκεκριμένα, το έργο αφορούσε την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της επίμαχης μονάδας της ΔΕΗ.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50, που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ της επίμαχης περιόδου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, που στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της αναδόχου εταιρειας ΜΕΤΚΑ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα που προηγήθηκε της δίωξης, η ζημιά που προέκυψε για τη ΔΕΗ αφορά ποσό αποζημίωσης που κατέβαλε στον ανάδοχο, ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης κατασκευής του αγωγού στη ΔΕΣΦΑ, ως κατασκευάστρια εταιρεία, ποσά τοκοφορίας που απώλεσε εξαιτίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων, σε επιβαρύνσεις από τόκους δανείων που έλαβε και άλλα.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, θα καλέσει τους υπαίτιους σε απολογία.

 

 Μπράβο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών!  ΄Οταν θέλει η δικαιοσύνη, μπορεί και σε κάνει  "να τρίβεις τα μάτια σου".

"Πάνω τους". Τσακίστε ΟΛΟΥΣ τους καταχραστές. Ας χάσουν επιτέλους τον ύπνο τους, ακόμα και οι μικροκαταχραστές.

Μπορεί ακόμα η ελληνική δικαιοσύνη να προλάβει, να σηκωθεί από κει που την έρριξαν κάτι επίορκοι δικαστές και εισαγγελείς και να σταθεί στα πόδια της.  Το έχουμε πει πολλές φορές. "Υπάρχουν ακόμα δικαστές στη Δανμαρκία"!

 

 

 

 

 

 

Ο Τζήμερος ζητάει ισόβια για τον Προκόπη Παυλόπουλο!

 

«Ο επόμενος ισοβίτης πρέπει να λέγεται Παυλόπουλος»… Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Θάνου Τζήμερου στην Athens Voice, με τον ιδρυτή και πρώην πρόεδρο της κίνησης «Δημιουργία Ξανά» να ζητάει την καταδίκη του καθηγητή και πρώην υπουργού Εσωτερικών, καθώς τον κατηγορεί για «υπεξαίρεση» λόγω διορισμών και «κομματικού πελατειακού συστήματος».

Διαβάστε το άρθρο του Θάνου Τζήμερου από την ηλεκτρονική έκδοση της Αthens Voice:

«Αν η υπεξαίρεση 17 εκατομμυρίων σε βάζει μέσα ισόβια, ποια πρέπει να είναι η τιμωρία για υπεξαίρεση 1,2 δις ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;

Ο υπεξαιρέτης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το κομματικό πελατειακό σύστημα. Κι αυτός που ανέλαβε τη βρόμικη δουλειά λέγεται Προκόπης Παυλόπουλος. Για τους φίλους, Πάκης.

Η κομπίνα είναι γνωστή. Για να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ, οι κομματικοί μηχανισμοί είχαν εφεύρει τη μέθοδο των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Πήγαινε ο «πελάτης» στο γραφείο του βουλευτή, του δημάρχου, του υπουργού κ.λπ. και αυτός τον έστελνε σε ένα από τα δεκάδες χιλιάδες νομικά πρόσωπα που «εποπτεύει» το Δημόσιο. Συνήθως του έδινε κι ένα σημείωμα: «με σύσταση της κας Τάδε» -όπου κα Τάδε ήταν η ιδιαιτέρα του κομματάρχη. Άλλες φορές το φρόντιζε περισσότερο το παιδί, όπως αποκαλύπτουν τα σημειώματα που βρήκε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λεάνδρος Ρακιντζής στις αθρόες παράνομες προσλήψεις του ΜΕΤΡΟ: «Υπεύθυνη Σταθμού, τη φοβίζει δεν είναι σίγουρη», «Την αγχώνει η δουλειά του εκδότη», «Επιθυμεί θέση ελεγκτή εισιτηρίων», «Δεν δέχτηκε να γράψει το test». Υπήρχαν και φορές που το σημείωμα το έστελνε κατευθείαν ο ένας «νονός» στον άλλον: «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου». Όλοι αυτοί υπέγραφαν συνήθως συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου. Στριμωχνόντουσαν σε ένα γραφείο, τους έδιναν σφραγίδα, γραφική ύλη, τους έβαζαν κι έναν υπολογιστή για να παίζουν πασιέντζες κι έπεφτε το παραδάκι. Κι επειδή οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου κάποτε λήγουν, το κόμμα-πατερούλης τις ανανέωνε και τις ανανέωνε και τις ανανέωνε...

Όμως, η αβεβαιότητα είναι κακό πράγμα. Κι όταν κάποια την αγχώνει η δουλειά του εκδότη (εισιτηρίων, όχι λογοτεχνικών έργων, να μην μπερδευόμαστε...), φαντάσου πόσο την αγχώνει η σκέψη ότι σε 8 μήνες θα πρέπει να ανανεώσει τη σύμβαση της αργομισθίας της! Πίεζαν, λοιπόν, οι συμβασιούχοι: «Μονιμοποιήστε μας, γιατί δεν θα σας ξαναψηφίσουμε». Πόσοι ήταν αυτοί; Κανένας δεν ξέρει, ούτε καν κατά προσέγγιση. Το κράτος αποφεύγει να μετράει. Υπολογίζονται, πάντως, σε τουλάχιστον 200.000!

Ήταν άχρηστοι όλοι; Φυσικά και όχι! Κάποιοι μπορεί να ήταν και ιδιαίτερα ικανοί ως άτομα. Αλλά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, προσλήφθηκαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε οργανική θέση ούτε ανάγκη. Και όλοι, μα όλοι, παρέκαμψαν το ΑΣΕΠ. Όλοι, μα όλοι, ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρχε πραγματική ανάγκη εργασίας, προσπέρασαν αντικανονικά έναν άλλον υποψήφιο που δεν παρακάλεσε τον «κομματικό ΟΑΕΔ».

Όμως, το «δώσε και σε μένα μπάρμπα» κουράζει ακόμα και τον... μπάρμπα. Γιατί ο «βολεμένος» έχει αδέρφια, ξαδέρφια, γνωστούς. Θα τους πει την πατέντα και θα θέλουν κι αυτοί. Κι έτσι, ο πρωταθλητής της πελατειακής συναλλαγής, Βενιζέλος, έκανε την προσωπική του... υπέρβαση και στο Σύνταγμα του 2001 έβαλε μαζί με το άρθρο για την (μη) ευθύνη Υπουργών κι ακόμα ένα: το άρθρο 103. Εκεί, στην παράγραφο 2 διαβάζουμε: «Απαγορεύεται η από το νόμο μονιμοποίηση προσωπικού που υπάγεται στο πρώτο εδάφιο ή η μετατροπή των συμβάσεών του σε αορίστου χρόνου. Οι απαγορεύσεις της παραγράφου αυτής ισχύουν και ως προς τους απασχολούμενους με σύμβαση έργου». Μάλιστα το πρώτο εδάφιο, που μνημονεύεται πιο πάνω, λέει ότι σε οργανικές θέσεις που είναι άδειες (θέσεις, δηλαδή, με χαρακτήρα μονιμότητας) μπορούν να προσληφθούν μη μόνιμοι υπάλληλοι, με συμβάσεις έργου. Ε, ούτε κι αυτοί επιτρέπεται να μονιμοποιηθούν! Όποιος έχει μια παραπάνω ευαισθησία με τα ελληνικά δεν μπορεί να μην παρατηρήσει την απρόσεχτη, αλλά ένοχα αντιφατική σύνταξη«απαγορεύεται η από το νόμο...»!

Τι θα πει «απαγορεύεται η από το νόμο...»; Απαγορεύεται από το Σύνταγμα, κι αν απαγορεύεται από το Σύνταγμα δεν υπάρχει περίπτωση να θεσπισθεί νόμος που να καταστρατηγεί αυτό το άρθρο! Έτσι γίνεται στη Δημοκρατία, ε; Ή, μήπως, ο Βενιζέλος ήταν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα προκύψει νόμος που θα παραβίαζε το Σύνταγμα και έσπευσε να το προφτάσει; Βέβαια οι κακές γλώσσες λένε ότι τον συμβούλεψε ο Πάγκαλος πως μόνο αν τους έχεις όλους αυτούς σε διαρκή «ομηρία» μπορείς να ελπίζεις στην ψήφο τους. «Αν τους μονιμοποιήσεις τους έχασες» του είπε η παλιά καραβάνα της πολιτικής. «Και πρασινοφρουροί να είναι, του διευκρίνησε, είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το πρώτο κ...λόπαιδο που θα τους δώσει πέντε δεκάρες παραπάνω». (Τότε ο Τσίπρας μόλις είχε τελειώσει από τις καταλήψεις στο Λύκειο και συνέχιζε με τις καταλήψεις στο Πολυτεχνείο.) Αλλά, είπαμε, κακές γλώσσες είναι αυτές, δεν θα τις πιστέψουμε κι όλας...

Κι ερχόμαστε στο σωτήριο έτος 2004. Πρωταθλητές Ευρώπης, Ολυμπιακοί, τελετές, το παιδί με τη βάρκα που έμπαζε από τότε νερά αλλά κάναμε ότι δεν τα βλέπαμε... Τόσοι έφαγαν, να μη σιγουρέψουν τη μάσα και οι κακόμοιροι συμβασιούχοι; Και βρέθηκε ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση: Πάκης!

Με το διάταγμα 164/04 μονιμοποιεί τους πελάτες συμβασιούχους εξευτελίζοντας το Σύνταγμα δυο φορές: πρώτον διότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την ξεκάθαρη απαγόρευση του άρθρου 103 και δεύτερον διότι το κάνει όχι με νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή αλλά με προεδρικό διάταγμα! Τα προεδρικά διατάγματα είναι, στην ουσία, νόμοι έκτακτης ανάγκης. Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένο, αυστηρό πλαίσιο για την έκδοσή τους, γιατί αλλιώς δεν θα χρειάζονταν η Βουλή! Σιγά να μην ιδρώσει το αυτί του Πάκη. Τραβάει ένα ξεγυρισμένο διάταγμα και εν μια νυκτί οι στρατιές των δικών μας παιδιών στρογγυλοκάθονται στο Δημόσιο! Μόνο το ΚΚΕ διαμαρτύρεται ότι ήταν λίγοι όσοι μονιμοποιήθηκαν! Φαίνεται ότι αυτή η καραμπινάτη παρανομία άφησε κάποιους –προφανώς δικούς τους– απ' έξω!

Πόσοι μπήκαν στο μισθολόγιο τότε; Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς 40.000 μόνο για το 2004. Πόσοι από τότε; Εκατοντάδες χιλιάδες! Κι επειδή ο Πάκης δεν ήθελε να αφήσει κανέναν πελατάκο με το παράπονο, ένα χρόνο μετά έκανε την περίφημη συνέντευξη στο ΑΣΕΠ που έδινε διπλάσια μόρια απ' ό,τι όλα τα άλλα μαζί: πτυχία, δεξιότητες, εξετάσεις. Έτσι, ακόμα και μέσω ΑΣΕΠ, ο δικός μας «σκράπας» άφηνε άφωνη την εξεταστική επιτροπή («μιλημένη» κι αυτή) με την ιδιοφυΐα του και έμπαινε με τα τσαρούχια κλείνονας την πόρτα στον αριστούχο χωρίς κομματική ταυτότητα. Φίλος, παλιός βουλευτής που τα βρόντηξε νωρίς, μου έλεγε ότι τα κόμματα είχαν μοιράσει με ποσοστά τις προσλήψεις. Ποσόστωση υπήρχε και μέσα στο ίδιο το κόμμα. Τόσους θα διορίσει ο βουλευτής, τόσους η τοπική οργάνωση και τόσους τα κεντρικά!

Πόσο κόστισε σε σένα και σε μένα το χουβαρδαλίκι του Πάκη; Να πιάσουμε μόνο τους συμβασιούχους του 2004: 40.000 x 30.000 μέσο μισθολογικό κόστος/άτομο μάς κάνει 1 ΔΙΣ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Τόσα υπεξαίρεσε ο Παυλόπουλος από το δικό σου και το δικό μου ιδρώτα. Πάνω από 11 δις μέχρι σήμερα, μόνο για αμοιβές των μονιμοποιημένων πελατών της πρώτης χρονιάς!

Φυσικά, δεν ήταν ο μόνος. Αλλά η περίπτωσή του είναι case study. Kαι καθώς το κακό σπυρί φαίνεται ότι άρχισε να σπάει, είναι καιρός να μη λέμε μόνο τα πράγματα με το όνομά τους αλλά και τους πράξαντες. Τα πολλά λεφτά δεν ήταν στην απευθείας κλοπή. Ήταν στην έμμεση – τη νομότυπη, σ' αυτή που τη βάφτιζαν κοινωνική πολιτική και διέλυσε και την κοινωνία και την παραγωγή και την ηθική και το μέλλον μας. Η ιστορία τούς χρωστάει ακόμα ένα πρωτοσέλιδο, σαν του Παπαγεωργόπουλου».

 

 Τα ίδια λέμε κι εμείς από το 2004. Μάλιστα, μετά τον εξαναγκασμό μας σε παραίτηση από τη δημόσια εκπαίδευση, προσφύγαμε στην ελληνική δικαιοσύνη και με μια μακροσκελέστατη αγωγή καταγγείλαμε με στοιχεία όλα αυτά που περιγράφει και ο Τζήμερος. Την αγωγή κοινοποιήσαμε και στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κων. καραμανλή. Δεν ίδρωσε το αυτί των δικαστών που χρεώθηκαν την αγωγή και διεξήγαγαν τις δίκες,που ακόμα τόσα χρόνια μετά δεν έχουν  τελιεώσει! Ούτε ακόμα, όταν καταγγείλαμε πως δολοφόνησαν συνάδελφο στην Τασκένδη που είχε ανακαλύψει το φαγοπότι του δημοσίου χρήματος από μαϊμού ομογενείς και την κεντρική υπηρεσία και είχε μηνύσει τους δράστες.  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ και  οι δικαστές δεν έστειλαν την καταγγελία στον εισαγγελέα! (Οι ίδιοι δικαστές, αντί σήμερα να είναι φυλακή, συνεχίζουν να ...προσφέρουν τις  υπηρεσίες τους ,ξεκοκαλίζοντας αναδρομικά και παχύλους μισθούς!)

Στο  Homo-Naturalis  συνεχίζουμε τις ίδιες καταγγελίες από το 2007 και ζητάμε επί τόσα χρόνια να δικαστούν ο Κ.Καραμανλής και οι πέντε "παρακοιμώμενοι" υπουργοί του με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας,αφού ευθύνονται για την οικονομική κατάρρευση,εξαιτίας του πελατειακού κράτους που είχαν στήσει και αναλυτικά και γλαφυρά το περιγράφει  ο Τζήμερος παραπάνω, ΄Ολοι τους μέχρι σήμερα την έχουν σκαπουλάρει και βασικός λόγος η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλικών που περιγράφουμε παραπάνω και της στρατευμένης στάσης των οικονομικών εισαγγελέων και του Αρείου Πάγου.

Δεν μπορούν όμως για πολύ να συνεχίσουν αυτή την τακτική. Από τα πράγματα θα αναγκαστούν να σπάσουν το απόστημα και τότε θα πληροφορηθει ο κόσμος τη βρωμιά που εμπεριέκλειε. Είναι τότε που και ο Καραμανλής και ο Παυλόπουλος-Αλογοσκούφης-Παπαθανασίου- Πολύδωρας θα πρέπει, αναλογικά με τις ποινές που εισέπραξαν Παπαγεωργόπουλος και Τσοχατζόπουλος,  να πάμε 7 φορές ισόιβια. 

 

4/3/2013

Ηρωικός πατέρας: Έδωσε την ζωή του για να μην πεθάνει η κορούλα του από το κρύο!

 

Είναι ίσως από τις πιο συγκινητικές ιστορίες και το απόγειο της αυτοθυσίας που δείχνει ένας πατέρας για το παιδί του. Όλα έγιναν στην Ιαπωνία, όπου επικρατεί σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας.Ο Μίκιο Οκάντα πέθανε προσπαθώντας να προστατέψει την 9χρονη μοναχοκόρη του Νατσούνε, την ώρα που χιονοθύελλα και πολικές θερμοκρασίες σάρωναν τη νήσο Χοκάϊντο.

Ο Οκάντα είναι ένα από τα τουλάχιστον 9 θύματα της κακοκαιρίας, αλλά η ιστορία του είναι συγκινητική.

Η τελευταία φορά που επικοινώνησε με τους δικούς του ήταν το Σάββατο στις 4 το απόγευμα όταν πήγε να πάρει τη μικρή από το ολοήμερο σχολείο.

Τους τηλεφώνησε να τους πει ότι το φορτηγάκι του είχε εγκλωβιστεί στο χιόνι. Τους είπε μάλιστα ότι θα το εγκατέλειπε και ότι εκείνος και η μικρή Νατσούνε θα συνέχιζαν για ένα χιλιόμετρο με τα πόδια.

Όμως, τους βρήκαν το πρωί της Κυριακής, μόλις 300 μέτρα από το φορτηγό.

Το συγκλονιστικό ήταν ότι ο ηρωικός πατέρας είχε σχηματίσει ασπίδα προστασίας με το σώμα του πάνω από την κορούλα του για να την προστατεύσει. Είχε βγάλει το μπουφάν του και είχε καλύψει με αυτό το παιδί.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόνο με ελαφρά τραύματα. Ο πατέρας, όμως δεν τα κατάφερε. Στο νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Νατσούνε, ήταν ήδη ορφανή από μητέρα εδω και δυο χρόνια και τώρα έχασε και τον πατέρα της με αυτό τον τραγικό τρόπο...

Tην ίδια ημέρα, στο νησί Χοκάϊντο μια τετραμελής οικογένεια πέθανε από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητο που είχε καλυφθεί από το χιόνι.

 

 Σ αυτή την "παγωνιά"  των ψυχών σήμερα, τέτοιες πράξεις ηρωισμού είναι μοναδικές, για να θυμίζουν πως ο άνθρωπος-ζώο, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ΄Ανθρωπο-"θεό", όταν το μυαλό και η ψυχή του  κατακτούν τις  ανώτερες σφαίρες της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Καρχιμάκης: Ο Ψυχάρης έριξε τον Παπανδρέου για τα 10 εκατομμύρια ευρώ

 

Μετωπική επίθεση κατά του βασικού μετόχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρου Ψυχάρη εξαπέλυσε το βράδυ της Παρασκευής ενώπιον περίπου 500 παπανδρεϊκών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος παράλληλα εξαπέλυσε και βολές κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που με τη στάση τους «βοήθησαν» στην ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Ο κ. Καρχιμάκης όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα zougla, μιλώντας σε συνεστίαση το βράδυ της πρώτης ημέρας του συνεδρίου παρόντων στελεχών όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Παντελής Οικονόμου, ο Γρηγόρης Νιώτης, η Αννα Νταλάρα, η Ρεγγίνα Βάρτζελη και άλλοι, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τους παριστάμενους να διαδώσουν τους αληθινούς λόγους για τους οποίους ανατράπηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τον έριξαν, υποστήριξε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τα ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη και οι τράπεζες γιατί συγκρούστηκε μαζί τους κάνοντας μια αρχική γενική αναφορά. Για να γίνει όμως σαφέστερος, ελάχιστα λεπτά αργότερα στοχοποίησε τον κ. Ψυχάρη.

Μετέφερε μάλιστα στους συνδαιτυμόνες του μια «εικόνα» μέσω διαλόγων: Ενας τραπεζίτης, είπε, ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό αν συμφωνεί να δώσει ακάλυπτο δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Ψυχάρη. Ο κ. Παπανδρέου, πάντα σύμφωνα με τον Μιχάλη Καρχιμάκη ρώτησε με τη σειρά του: Θα το έδινες σε οποιονδήποτε απλό πολίτη. Και όταν αυτός του απάντησε αρνητικά, ο κ. Παπανδρέου του είπε: Τότε δεν θα το δώσεις ούτε σε αυτόν.

Η αντίδραση του κ. Ψυχάρη, όπως την περιέγραψε στους συγκεντρωμένους ο πρώην βουλευτής Λασιθίου ήταν: Εγώ θα τον ρίξω τον Παπανδρέου και θα τον στείλω και στο Ειδικό Δικαστήριο».

Καταχειροκροτούμενος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε στη συνέχεια: Μας λέγανε προδότες την ώρα που ο Παπανδρέου εξασφάλιζε δάνειο 140 δισ. ευρώ και σήμερα ο Σαμαράς πανηγυρίζει γι' αυτό που κατάφερε ο Παπανδρέου. Και ο Παπανδρέου λοιδορείται από τα ΜΜΕ που χρωστούν στο κράτος, που δεν πληρώνουν φόρους και δάνεια».

Και κατέληξε υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Πέσαμε γιατί είχαμε μια αισχρή αντιπολίτευση και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αυτό το αντιμετωπίζαμε όμως. Αλλά δεν αντιμετωπίσαμε το εσωτερικό μας πρόβλημα. Αν είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα συμπαγή σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβέρνηση και θα είχε οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου έχουμε γράψει άπειρες σελίδες εδώ και μερικώς έχουμε κρίνει ιστορικά (θετικά και αρνητικά) το έργο του. Να συμφωνήσουμε, όμως, σε γενικές γραμμές και με τις απόψεις του Μ. Καχριμάκη,ο οποίος "στοχοποίησε" τον Σ. Ψυχάρη και τον υπέδειξε ως έναν από τους βασικούς υπονομευτές του Παπανδρέου, τη (δύσκολη) περίοδο της πρωθυπουργίας του. Αλλά, έχουμε να επισημάνουμε και τα εξής:

Στο εκδοτικό συγκρότημα του Χ. Λαμπράκη ,αν και υπήρχαν-υπάρχουν  κάποιες εξαιρετικές "μονάδες" δημοσιογράφων , τη γραμμή της εφημερίδας πάντα τη χάραζε και τη... χάλαγε  ο ίδιος ο Χ. Λαμπράκης  με τον... "παρακοιμώμενό" του Σταύρο Ψυχάρη. Γνωστή η φράση πανελλαδικά (και πραγματική) πως "ο Λαμπράκης ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις" , ανάλογα με τα συμφέροντά του. Αισχρός ως εκδότης-δημοσιογράφος, "επιτυχημένος"  ως επιχειρηματίας και με "ελαστικό" ιδεολογικό, αξιακό σύστημα. Οποισδήποτε έδειχνε να είναι εμπόδιο στα εκδοτικά-οικονομικά του σχέδια (συμφέροντα) ήταν "χαμένος από χέρι".

Με το θάνατό του, την ίδια γραμμή τήρησε και τηρεί ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ Σ. Ψυχάρης. ΄Ο,τι είπαμε για το Λαμπράκη, ισχύει επαυξημένο για το σημερινό "αφεντικό" του συγκροτήματος. Δεν είναι, επομένως, περίεργο που στράφηκε εναντίον του Παπανδρέου, όταν εκείνος αρνήθηκε να τον βοηθήσει να πάρει το "θαλασσοδάνειο". Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει παλιότερα  και ο άλλος (το ίδιο ανήθικος εκδότης) Γ.Κουρής. "Una faccia una razza".

Στον κατάλογο των διωκτών του τ. πρωθυπουργού ξέχασε (ή απέφυγε) να εντάξει ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τους οικονομικούς εισαγγελείς ,ειδικά τον Πεπόνη, που έχουν εξαπολύσει πρωτοφανή  πόλεμο και έχει αποδυθεί σε "κυνήγι μαγισσών" εναντίον του Γ. Παπανδρέου και των συνεργατών του. Την ίδια ώρα, οι ίδιοι οι εισαγγελείς έχουν στήσει τείχος προστασίας για το βασικό  υπεύθυνο της κατάρρευσης της οικονομίας  τ. πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή. 

Τα πράγματα είναι απλά και ιστορικά οφθαλμοφανή: Ο Καραμανλής διπλασίασε το χρέος, εκτόξευσε στο 16% το έλλειμμα και εγκατέλειψε το "σκάφος". Ο Παπανδρέου κλήθηκε να δια-χειριστεί την κρίση, δεν τη δημιούργησε. Είχε δύο επιλογές : 1. Να τηρήσει τη διεθνή νομιμότητα της "Αγοράς" .2. Να αρνηθεί να υποταχθεί και να προχωρήσει σε "επανάσταση" (επιστροφή στη δραχμή, γερή υποτίμηση, κούρεμα χρέους κ.α). Επέλεξε το πρώτο. Και τα κατάφερε. Αν είχε επιλέξει το δεύτερο, ουδείς γνωρίζει το αποτέλεσμα. Η ιστορία δεν κρίνει με βάση τις εικασίες και τις υπόνοιες,αλλά εκ των γεγονότων και των αποτελεσμάτων. Αυτή είναι η απλή ιστορική αλήθεια. ΄Οποιος δεν την αποδέχεται έχει λόγους, και πάντως δεν είναι ιστορικά ενημερωμένος. 

"Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον",  όμως. ΄Η, "όλα εδώ πληρώνονται",που έλεγε ο (κακός) μακαρίτης δημοσιογράφος Ν.Κακαουνάκης. Σύντομα αυτή η ιστορική αλήθεια θα γίνει και επίσημα αποδεκτή.  

 

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS