HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2015831
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS", 10/3-16/3/2013
10.03.13


 

 

 

 

 

 

  1."MIA FOTOGRAFIA,HILIES LEXIS"

 

 

 

                                                    15-3-2013

 

                                "ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΝΑΙΚΕΣ

 

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι εκτιμούν ότι η διακήρυξη θα δώσει «στις συζύγους πλήρη δικαιώματα ώστε να καταγγέλλουν στη δικαιοσύνη τους συζύγους τους κατηγορώντας τους για βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση, υποχρεώνοντας τις αρμόδιες αρχές να επιβάλλουν ποινές στους συζύγους ανάλογες με αυτές που επιβάλλονται για βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση από έναν ξένο».

Επίσης, προειδοποιούν ότι η διακήρυξη θα δώσει στα κορίτσια σεξουαλική ελευθερία, θα νομιμοποιήσει την άμβλωση, θα επιτρέψει στους νέους να προμηθεύονται αντισυλληπτικά, θα παράσχει στις γυναίκες ισότητα στο γάμο και θα απαιτήσει από άνδρες και γυναίκες να μοιράζονται καθήκοντα όπως η φροντίδα των παιδιών και οι δουλειές του σπιτιού.

Τέλος, η διακήρυξη θα δώσει «ίσα δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους, θα παράσχει προστασία και σεβασμό στις εκδιδόμενες γυναίκες και ίσα δικαιώματα στις συζύγους μοιχούς και στους γιους που γεννιούνται από σχέσεις μοιχείας».(ΜΜΕ)

 

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατά των δικαιωμάτων των γυναικών

 

Αδελφοί Μουσουλμάνοι! Οι κολλητοί της Αλ Κάιντα. Είναι αυτοί που οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι τους βοήθησαν να πάρουν την εξουσία στην Αίγυπτο και Λιβύη.

Χειροκροτήστε τους εκπροσώπους της "τζιχάντ"  και της "τύφλας"   για τις απόψεις τους περί γυναίκας . Αυτοί κυβερνούν σήμερα ολόκληρες χώρες, με στρατούς, όπλα, δύναμη, φανατικούς οπαδούς. Και όλα αυτά, ελέω ανιστόρητων κυβερνήσεων που τους πρόσφεραν την εξουσία στο "πιάτο". Να μην το ξεχνάμε!

 

________________________________________________________________________________________________

                                      14-3-2013

Πάνος Σόμπολος: Νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ

 

 

 Δηλαδή εξελέγη ο...Τσίπρας (κι εδώ).

Βρε παιδιά, εντάξει! Παλαιο-κομματικοί," Μαυρογυαλούροι" είσαστε και δε γίνεται να αλλάξετε τώρα. Αλλά, αυτόν τον ανεκδιήγητο-αστείο Σόμπολο με το ...στραβό όνομα και την εξίσου θεόστραβη προφορά (και να ήταν μόνο;) τί στα κομμάτια τον θέλετε στο κόμμα; 

Θα μου πείτε  και οι άλλοι  τί είναι; Μια απέραντη "ντουλάπα" με ρούχα παλιομοδίτικα και φθαρμένα είναι ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ.΄ Ασε δε η μπόχα της ναφθαλίνης! Από το 1974 κρατάει αυτή η..."κολώνια"!

Τότε που το ΠΑΣΟΚ, ο γεννήτορας του ΣΥΡΙΖΑ,τα έδινε ΟΛΑ (,όπως σήμερα ο " γόνος"), για να πάρει την εξουσία. Και τα κατάφερε.Κάτι όμως που δεν πρόκειται να συμβεί ξανά σήμερα,γιατί απλούστατα το 2013 δεν είναι 1981. Ας το καταλάβουν πια οι ηγεμόνες του.

 

 _________________________________________________________________________________________________

"Κασιδιάρης: Ο Τσίπρας και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισαν έναν τρομοκράτη"

 

 "Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί".  Ο αρχηγός του Νέο- Ναζί, που έκανε την παραπάνω δήλωση , βαρύνεται με τυφλές βομβιστικές ενέργειες και σώθηκε χάριν του  τότε καραμανλικού κράτους. Δεξιά και ακροδεξιά,ως γνωστόν, είχαν αγαστή συνεργασία τότε.

(΄Αλλο ένα φοβερό έγκλημα του Καραμανλή το οποίο παραγράφηκε,όπως και άλλα τέτοια εγκλήματα ,ελέω ΣΥΡΙΖΑ,που ανακήρυξε τον ηγέτη της Δεξιάς-Ακροδεξιάς  Εθνάρχη.

Ντροπή!

 

 

 _________________________________________________________________________________________________

"Κώστας Βαξεβάνης: Βραβεύτηκε με διεθνές βραβείο δημοσιογραφίας

  Κώστας Βαξεβάνης βραβεύτηκε με το πρώτο Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας Julio Anguita Parado «για τον θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στην διαφθορά στην καρδιά της Ευρώπης», όπως αναφέρει το koutipandoras.gr.

Η Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους δημοσιογράφους Mercedes Gallego (Vocento) , Montserrat Dominguez (Huffington Post) και  Antonio Garcia Ferreras (La Sexta) , τους Καθηγητές Octavio Salazar(Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα) Antonio Checa( Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης) Juan Antonio),  τον Juan Antonio Anguita Parrado, αδελφό του δημοσιογράφου (από την Κόρδοβα)  που σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ την 7η Απριλίου του 2003 και τη Lola Fernandez Palenzuela, γενική γραμματέα του  SPA, ξεχώρισε το παράδειγμα του στην άσκηση μιας στρατευμένης  και ριψοκίνδυνης δημοσιογραφίας , αντιμέτωπος με τις δομές εξουσίας σε ένα πλαίσιο προσωπικής και επαγγελματικής  τρωτότητας και  σε μια περίοδο σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών εντάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι υποψήφιος και για το Δημοσιογραφικό Βραβείο Index, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο στις 21 Μαρτίου."(MME)

 

 


 

Η βιομηχανία των ΜΜΕ παγκοσμίως παρουσιάζει κώδικες και συμπεριφορές μασονίας. Τα μέλη της έχουν απόλυτη αλληλεγγύη μεταξύ τους. Εν προκειμένω, στηρίζουν και βραβεύουν ένα δικό τους άνθρωπο, ο οποίος κατάφερε να πετύχει το βασικό στόχο  της εμπορικής δημοσιογραφίας, το γνωστό ...τρίπτυχο "θέ(α)μα, αίμα , σπέρμα". Ο Βαξεβάνης, όπως γνωρίζουν όλοι οι ΄Ελληνες, παρέλαβε την περίφημη "λίστα Λαγκάρντ" από τον Τσίπρα και τη δημοσίευσε στο περιοδικό του. Στόχος, να επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ κομματικά πάνω σ΄αυτή τη λίστα (δες θεατρινισμούς Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική*) και ο δημοσιογράφος να κερδίσει δόξα και χρήμα. Η ενημέρωση, φυσικά, από αυτή την ενέργεια κέρδισε κι αυτή αλλά...ένα στρογγυλό μηδενικό. Η δε υπόθεση της οικονομίας το ίδιο.

Αυτό δεν έχει όμως καμιά σημασία για τη "μασονική στοά".Σημασία έχει πως οι εντυπώσεις κερδίθηκαν, η βιτρίνα κατάφερε να αποκρύψει την κακή ποιότητα του εμπορεύματος στο εσωτερικό του μαγαζιού και..."όλα καλά και όλα ωραία". Ο δαιμόνιος δημοσιογράφος για τη μεγάλη προσφορά του στο ΤΙΠΟΤΑ κέρδισε...χρυσούν ωρολόγιον!

΄Αξιος ο μισθός σου,αθλιότατε Βαξεβάνη ,σφογγοκωλάριε τουΤσίπρα.

 

 

*Μαρκογιαννάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε την Κωνσταντοπούλου μέλος της Προανακριτικής για να απαξιώσει το έργο τηςΠροσωπική επίθεση στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.Με γραπτή δήλωσή του μετά τους ομηρικούς καυγάδες που προηγήθηκαν το πρωί, ο κ. Μαρκογιαννάκης τονίζει τα εξής:

«Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρ. Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου έχει συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένα τη δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της επιτροπής και εν τέλει την απαξίωση του έργου της».

 

 

                                                  13-3-2013

 

"Βατικανό: Αυτός είναι ο νέος Πάπας

 Ο καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο από την Αργεντινή είναι ο νέος Πάπας της Καθολικής εκκλησίας, που εξελέγη από το κονκλάβιο το βράδυ της Τετάρτης

 "Σιδερένιος" ο νέος πάπας τους, λοιπόν, αλλά  ποσώς μας ενδιαφέρει,αν ήταν αυτός ή άλλος ο επιλεγείς.

Πάντως, δεν είναι  σοβαρά πράγματα  να ασχολούνται τόσο καιρό  τα παγκόσμια Μέσα Ενημέρωσης με την εκλογή ενός θρησκευτικού αρχηγού. "Σιγά τα ωά"! 

 Στην εποχή μας,  με τα τόσα προβλήματα (π.χ το μισό πληθυσμό της γης να πένεται) όλες αυτές οι "παράτες" και τα πανηγύρια φαντάζουν κωμικοτραγικά.

 (Και λίγα από την  Ιστορία περί του "βίου και της πολιτείας" κάποιων Παπών στο διάβα των αιώνων :"ETSI TA VLEPOUN ALLI")

 

__________________________________________________________________________________________________

 

               " ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

   Ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο βουλευτής Γιάννης Καράμπελας ψήφισαν  κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη καθώς και  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός" (ΜΜΕ)

 

 

 

 

 
 
 
Γιάννης Καράμπελας 
undefined
 

 

Να παραδώσουμε τα κατάπτυστα  ονόματα και τις φάτσες τους  στην ιστορία, για να μην ξεχαστούν οι αθλιότητές τους.

΄Αξιοι του...βουλευτικού μισθού τους!

 

 

 ________________________________________________________________________________________________

"Η L. Gaga: Κυκλοφορεί με χρυσή αναπηρική καρέκλα, 24 καρατίων!Μετά από το ατύχημά της και την εγχείρηση στο ισχίο της, η Lady Gaga, αναγκάστηκε να κυκλοφορεί με αναπηρική καρέκλα. Φυσικά η εκκεντρική τραγουδίστρια δεν θα επέλεγε μια απλή καρέκλα...

Αλλά μία καρέκλα φτιαγμένη απο χρυσό 24 καρατίων και μαύρο δέρμα... Δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι στυλάτη και glamorous ακόμη κι εγχειρισμένη...

Μπορεί με τις φιλανθρωπίες της και το Born This Way Foundation να βοηθάει αρκετό κόσμο, όμως δεν παύει να προκαλεί, κυκλοφορώντας με ένα τόσο ακριβό αναπηρικό  καροτσάκι.

Σύμφωνα με τη New York Post, η Mother Monster επιστράτευσε τον σχεδιαστή Ken Borochov για να δημιουργήσει αποκλειστικά για εκείνη το  χρυσό καροτσάκι." (ΜΜΕ)


"Μπορεί με τις φιλανθρωπίες της και το Born This Way Foundation να βοηθάει αρκετό κόσμο, όμως δεν παύει να προκαλεί, κυκλοφορώντας με ένα τόσο ακριβό αναπηρικό  καροτσάκι".

  Πόσο ανόητος και τί "ψώνιο" μπορεί να καταντήσει κανείς, μου λέτε; Πού να βρείς άκρη με αυτά τα μυαλά; ΄Αμα βλέπεις και ακούς τέτοια ,σε πάνει μαύρη απελπισία, σιχασιά.

Το κάκιστο είναι πως η παραπάνω "μαϊμού",έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, που "κόβουν φλέβα" για πάρτη της.

Πάει,δε σωζόμαστε με τίποτα πια!
                                                   12-3-2013

 

"Μαύρος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα - Δεν έχουμε (ακόμη) ΠάπαΑτελέσφορη ήταν η πρώτη ψηφοφορία των 115 «πριγκίπων» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την εκλογή του νέου Πάπα. Μαύρος καπνός αναδύθηκε από την καπνοδόχο στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιστίνα, όπου παραμένουν οι καρδινάλιοι απομονωμένοι από των έξω κόσμο αφότου ακούστηκε το ιστορικό «Extra omnes» («έξω όλοι»).

Από την Τετάρτη οι καρδινάλιοι θα ψηφίζουν τέσσερις φορές την ημέρα και καπνός θα βγαίνει δύο φορές στις 13:00 και 19:00 (ώρα Ελλάδος). Εάν δεν έχει εκλεγεί ο νέος ποντίφικας έως την Παρασκευή οι καρδινάλιοι θα έχουν το Σάββατο μία ημέρας προσευχής και στοχασμού πριν επαναλάβουν την ψηφοφορία.

Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν από το πρωί της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου αναμένοντας το όνομα του νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ωστόσο, ο καπνός που βγήκε το βράδυ από την Καπέλα Σιστίνα ήταν μαύρος και η αναμονή παρατείνεται.

Μαύρος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα - Δεν έχουμε (ακόμη) Πάπα
 

Τί γελοιότητα, θεέ μου. Μαύροι κι άσπροι καπνοί και ..."τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι"!

Πώς μπορεί, έστω και στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος, να λάβει σοβαρά υπόψη του όλο αυτό το θέατρο και τους ηθοποιούς του; Και καλά το ιερατείο. ΄Εχει τα δικά του ανομολόγητα συμφέροντα και παίζει καλά στο έργο. Αυτοί οι ανόητοι, όμως,που συσσωρεύτηκαν στη Ρώμη απ΄όλο τον κόσμο και ξεπαγιάζουν έξω από το Βατικανό, για να δουν ... (άσπρο) "καπνόν αποθρώσκοντα" τί σόι μυαλά μπορεί να κουβαλάνε; Τί "σταυρό" έχουν κι αυτοί οι άνθρωποι στην πλάτη, μου λέτε;

Καπνός,αέρας το μυαλό κάποιων ανθρώπων .Ανύπαρκτο !

 

 

 

"Η συγκλονιστική φωτογραφία της Λιάνας Κανέλλη πριν από 40 χρόνια

 


Μια φωτογραφία από τη Λιάνα Κανέλλη της δεκαετίας του '70 δεν θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή βουλευτή του ΚΚΕ, με τον γνωστό δυναμισμό.

Εκείνη την εποχή η νυν βουλευτής του ΚΚΕ ήταν εκφωνήτρια των ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση. Ας σημειωθεί ότι ακόμη και πριν από 40 χρόνια ο τίτλος του ρεπορτάζ στο περιοδικό ήταν «Ποιος φοβάται τη Λιάνα Κανέλλη;».

  Εκφωνήτρα ειδήσεων σε κρατικό κανάλι, λέει; Μήπως στην ΥΕΝΕΔ; Μα, για να προσληφθείς εκεί την εποχή εκείνη  έπρεπε το λιγότερο να είσαι καραδεξιός, για να μην πούμε χουντικός.

Α,βρε Λιάνα. Σε όλα μέσα. Για τη δημοσιότητα ,την αναγνωρισιμότητα,το χρήμα. Γιατί σίγουρα, για ιδεολογία δε συζητάμε. Πότε από 40ετίας ...δεξιά  μας προέκυψες σήμερα αριστερά?

 
Να δείτε που σύντομα θα  γίνει και Γ. Γραμματέας του κόμματος η τύπισσα.΄Αμοιρο ιστορικό ΚΚΕ! Ποιος να το έλεγε πως θα εξελισσόσουν σε ένα κόμμα-καρικατούρα του Χαλβατζή (τί όνομα!), της Αλέκας, της Κανέλλη; Θα τρίζουν τα κόκαλα των παλικαριών που θυσιάστηκαν (και κάποιους τους θυσίασαν!) στο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ.

 

 

 

 

                                                  11-3-2013

 

 "Κλήση σε απολογία  ο Δελλατόλας για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Την κλήση σε απολογία απέστειλε στο γνωστό εκδότη, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης."(ΜΜΕ)

 

 Πώς είπανε το όνομα του εκδότη που τσέπωσε από την αμαρτωλή τράπεζα  PROTON  ένα παχυλό, αλλά εξίσου... αμρτωλό δάνειο; Κύριος Δελατόλας; Να βοηθήσουμε λίγο τη μνήμη σας με ένα παλιό κείμενο που ανέβηκε ( 2-11-2012) στο HOMO-NATURALIS.GR; Λέγαμε,λοιπόν,τότε:

 

   " Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της  PULSE, την οποία  ΠΑΛΙ παρήγγειλε το "λαθρόβιο" πλέον έντυπο “ΠΟΝΤΙΚΙ”,  πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% με τη Νέα Δημοκρατία να είναι  δεύτερη  με  20%, Χρυσή Αυγή  11,5%,   ΠΑΣΟΚ  6,5%,  . ΄Εχουμε αναλυτικά αναφερθεί στο σατιρικό έντυπο "ΠΟΝΤΙΚΙ" και επισημάνει πως πάντα ,από εποχής, που ιδιοκτήτης ήταν ο Παπαϊωάνου (πόσο μάλλον τώρα επί Δελατόλα) , κουβαλούσε πολλές "αμαρτίες".(Με ένα "κλικ" στο Google- Homo-Naturalis.gr  εφημερίδα "ΠΟΝΤΙΚΙ"  θα διαβάσετε  το θέμα).


     

    Αν κανείς  τώρα αναρωτηθεί ,μα, γιατί ΠΑΛΙ το ΠΟΝΤΙΚΙ, μέσα σε λίγες εβδομάδες από την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσίευσε, παραγγέλει και μια άλλη, με προφανή στόχο να βγάλει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ και  τρίτο τη Χρυσή Αυγή, θα πάρει την  πολύ απλή  απάντηση: ΟΧΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ...ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ-ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ. Ποιος θα αγόραζε το "ΠΟΝΤΙΚΙ" σήμερα, έτσι, όπως έχει καταντήσει  η αξιοπιστία του; (Αλλά και λόγω φυσικά της οικονομικής κρίσης).΄Ενας πρωτοσέλιδος "πομφόλυξ", όμως, όπως αυτός που βγάζει τρίτο κόμμα(!) τη ΧΡΥΣΥ ΑΥΓΗ ,όντως θα κινούσε την περιέργεια πολλών και θα το αγόραζαν. (Τουλάχιστον οι μισοί οπαδοί της Χ.Α,κάπου 150.000 φύλλα παραπάνω μιλάμε).Μην ξεχνάμε πως  και μερικές χιλιάδες φύλλα περισσότερα, είναι λογαριασμός γι΄αυτά τα έντυπα που πνέουν πλέον κυκλοφοριακά τα "λοίσθια" και δε θα κρατήσουν πολύ .

 

 Δε χρειάζεται ούτε πολύ μυαλό, ούτε ειδική έρευνα (αν κι εμείς την κάναμε) ,για να διαπιστώσει κανείς πόσο ψευδή και ανυπόστατα είναι τα παραπάνω δημοσκοπικά στοιχεία που παράδωσε η  PULSE στο "ΠΟΝΤΙΚΙ" για δημοσίευση..."

 

΄Εχετε αντιληφθεί, τώρα, περί ποίου ,αξιοτίμου  κυρίου εκδότου μιλάμε; Τελικά, μήπως δεν ήταν μόνο η κονόμα από την αύξηση της κυκλοφορίας του εντύπου Δελατόλα, που έβγαλε τρίτο κόμμα τη Χ.Α, αλλά και τίποτα άλλα... αλισβερίσια του θαλασσοδανειολήπτη εκδότη με  την "αγία οικογένεια"  Μιχαλολιάκου;  Αλλιώς, πώς εξηγείται  ότι, αμέσως μετά τη δημοσίευσης της "δημοσκόπησης " από  το λαθρόβιο έντυπο , που έβγαζε για πρώτη φορά τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, ο  ο αρχηγός των Νεο-Ναζί σαν..."έτοιμος από καιρό" έσπευδε να  βγάλει σχετική ανακοίνωση στην οποία επαίρεται και αυτο-συγχαίρεται για το  δημοσκοπικό αποτέλεσμα   της στημένης " δημοσκόπησης" του... Ποντικίου, που  έκτοτε την έχει κάνει "σημαία" ;

 

Πολύ μυαλό θέλει;

__________________________________________________________________________________________________

"Η απάντηση Μητρόπουλου σε δημοσίευμα για απόκρυψη 1 εκατ. Δολαρίων

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που τον εμπλέκει σε απόκρυψη αμοιβής ενός εκατομμυρίου δολαρίων προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Δήλωση ΤΟΥ Αλ. Μητρόπουλου,

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ"

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (στήλη το ΣΤΙΓΜΑ) όπου ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν 14 χρόνια (1999), αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτω έγγραφα:

Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό,

Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου,

Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και

Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 - 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει

Αλ. Π. Μητρόπουλος»

Το δημοσίευμα των "Νέων" έκανε λόγο για εμπλοκή του βουλευτή μη δήλωσης εισοδήματος ενός εκατομμυρίου δολαρίων που πήρε ως αμοιβή από υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ χωρίς όμως να κόψει απόδειξη."  (ΜΜΕ)

 

 

                                              10-3-2013

" Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος διαδηλωτής που βρισκόταν στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων προκάλεσε λεκτικά έναν άνδρα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τότε, άνδρες των ΜΑΤ αρχίζουν να κυνηγούν τον διαδηλωτή και όταν τον πιάνουν αρχίζουν να τον χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο διαδηλωτής βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος και δέχεται κλοτσιές και χτυπήματα από τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όταν φωνάζει το όνομά του, ένας άνδρας των ΜΑΤ βάζει τα χέρια του μέσα στο στόμα του διαδηλωτη για να του το κλέισει... Οι σκηνές δύσκολα περιγράφονται με λόγια!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που εξασφάλισε η Ελευθεροτυπία" (ΜΜΕ)

 

 

Ονόματα δεν έχουν οι νταήδες; Επικεφαλής δεν υπάρχει; Τους έμαθαν στην ασυδοσία. Να δέρνουν κόσμο χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές. Γι΄αυτό έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Στο μεταξύ, βάλανε μέσα  στο "σώμα" (με κάτι ξεγυρισμένα ...γιουρούσια) και τους Νεο-Ναζί και "ήρθε και έδεσε το γλυκό". Χάσανε και την ελάχιστη συγκατάβαση που είχαν από τον κόσμο.

Καλά,οι σωστοί, οι έντιμοι αστυνομικοί. Δεν καταλαβαίνουν πως αυτοί στο τέλος χρεώνονται την αφασία των βαρβάρων "συναδελφων" τους; Γιατί δεν τους βγάζουν στη φόρα; Τους φοβούνται;

 

   ________________________________________________________________________________                                 

"Με κεντρικό σύνθημα «φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!» οι αγανακτισμένοι έδωσαν μέσω facebook νέο ραντεβού στο Σύνταγμα για τις 6 το απόγευμα της Κυριακής.  Πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα και με εντολή της αστυνομίας διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τη Βουλή...Από τις 18:00 κόσμος άρχισε να καταφτάνει στο Σύνταγμα. Οι συγκεντρωμένοι υπολογίζονται στους 1.500 περίπου" (ΜΜΕ


Υπολογίζεται πως οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 1.500.


undefined

 

 Μυαλό-νοημοσύνη, ήθος-χαρακτήρας... Α-ΦΑ-ΣΙ-Α!

Είμαστε ό,τι... δια-δηλώνουμε τελικά.

 

 

 

 2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

      OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

 

                                                          16-3-2013

 

"Επίθεση Τσοχατζόπουλου σε δικαστές και πολιτικούς μέσα από τις φυλακές

 Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «κατασκευασμένο», «διαβλητό» και «πλαστό» πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο «μεταλλάχθηκε σε κατάπτυστο κατηγορητήριο εναντίον μου, αλλά και εναντίον ακόμα, της γυναίκας μου, της κόρης μου και άλλων 15 αθώων πολιτών».


Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε με αφορμή την παραλαβή του πολυσέλιδου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του ως υπουργού Εθνικής Αμυνας από εξοπλιστικά προγράμματα, ο πρώην υπουργός αμφισβητεί την απόφαση και σημειώνει: «Κάτι τρέχει στην Δικαιοσύνη».

Ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, καταγγέλλει στην πεντασέλιδη δήλωση του και πάλι «άνωθεν» παρεμβάσεις προς την Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι θέλουν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Εφετών ως «απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων», καθώς, όπως αναφέρει, δέχθηκε το «κατασκευασμένο», «πλαστό» και «διαβλητό» σε πολλά σημεία του , πόρισμα της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής το οποίο , όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, στη συνέχεια «μεταλλάχθηκε» από τους Εισαγγελείς σε «κατάπτυστο κατηγορητήριο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ακη Τσοχατζόπουλου:

«Το Συμβούλιο Εφετών δέχτηκε το «κατασκευασμένο», «διαβλητό», «πλαστό» σε πολλά σημεία του ΠΟΡΙΣΜΑ της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που από τις κ.κ. Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Αθηνών «μεταλλάχθηκε» σε «κατάπτυστο» «κατηγορητήριο» εναντίον μου, αλλά και εναντίον ακόμα, της γυναίκας μου, της κόρης μου και άλλων 15 αθώων πολιτών, που σκόπιμα ενέπλεξαν με εγκληματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις ενέργειες και παρανομίες οι «ΔΙΩΚΤΕΣ ΜΟΥ» στην Δικαιοσύνη.

» Υποχρεούμαι να το επαναλάβω και σήμερα, παραλαμβάνοντας το βούλευμά του. Κάτι τρέχει στην Δικαιοσύνη…!

» Τούτο το βασικό Θεσμικό Όργανο της Δικαιοσύνης, λίγες εβδομάδες μόνο πριν το ακροατήριο, αποδείχτηκε -δυστυχώς για την Δικαιοσύνη και το κύρος της - σε απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων.

» Δεν ανταποκρίθηκε ούτε στις ευθύνες, ούτε στον ρόλο του. Οι κ. κ. Εφέτες αρνήθηκαν να ασχοληθούν νομικά και επί της ουσίας με τις «ΑΚΥΡΟΤΗΤΕΣ», τις «ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ» και τις «ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ», που προέκυψαν στην πορεία της υπόθεσης. Πάνω από όλα όμως, έκαναν πως δεν βλέπουν τις «ΑΝΩΘΕΝ» πολλαπλές παρεμβάσεις.

» Αρνήθηκαν την αυτοπρόσωπη παρουσία μου. Την ζήτησα δύο φορές μέσω της νομικής συμπαράστασής μου, με αποκλειστικό σκοπό να τους παράσχω με αποδείξεις - μια και δεν έχω απολογηθεί μέχρι σήμερα - εξηγήσεις και πληροφορίες, συμβάλλοντας έτσι στο να προσεγγίσει η Δικαιοσύνη την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της υπόθεσης, ξεφεύγοντας από τον χώρο της VIRTUAL ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ, ΠΛΑΣΤΗΣ και ΧΑΟΤΙΚΗΣ κατάστασης, που αντιμετωπίζει με κάθε λογής «καλοθελητές» εδώ και 30 μήνες.

» Όπως και στο ξεκίνημα της έρευνας από τη Δικαιοσύνη της υλοποίησης του προγράμματος Συμπαραγωγής 3 + 1 Υ/Β, με βάση τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στα όργανά της, ζήτησα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

» Παρά ταύτα, αρνήθηκαν να εξετάσουν, όπως τους πρότεινα, την ηγεσία του Π.Ν. και τον ΑΓΕΕΘΑ, όλους τους Υπουργούς ΕΘΑ από το 2001 μέχρι και σήμερα, με πρώτον εμένα, που από τον Οκτώβριο του 2001, τοποθετήθηκα με απόφαση του Πρωθυπουργού ως Υπουργός της Ανάπτυξης».

 

 Αν ο τ.υπουργός και νυν κρατούμενος στις  φυλακές  Κορυδαλλού θέλει να έχουν εγκυρότητα και αξιοπιστία αυτά που ανακοινώνει, να διευκρινίσει αμέσως τη φράση: " οι κ.κ Εφέτες πάνω από όλα όμως, έκαναν πως δεν βλέπουν τις «ΑΝΩΘΕΝ» πολλαπλές παρεμβάσεις."!


Συγκεκρμένα, περιμένουμε δια στόματός του κ. Τσοχατζόπουλου :

 1.Την ταυτοποίηση αυτών των... "΄Ανωθεν" και των Εφετών, που τους κατηγορεί για διαπλοκή και διαφθορά.

2. Τους λόγους που γίνονται, αν γίνονται (καθ΄ημάς γίνονται) αυτές οι παρεμβάσεις. Θέλουν να ρίξουν, μήπως, πέντε -δέκα επώνυμους ( πολιτικούς κυρίως) στην "αρένα", για να γλιτώσουν ποιον-ους; Να υποθέσουμε ,ας πούμε τον τ.πρωθυπουργό  Κώστα  Καραμανλή και τους  "παρακοιμώμενους" υπουργούς του, που όχι μόνο, δημιούργησαν την οικονομική κρίση στη χώρα (διπλασίασαν το χρέος και εκτόξευσαν το έλλειμμα στο 16%!), αλλά και όταν οι Αμερικανοί (!) τους ενημέρωσαν για την επερχόμενη λαίλαπα, εγκατέλειψαν άρον-άρον το σκάφος, το οποίο ,όπως ήταν επόμενο, συνετρίβη ακυβέρνητο στους βράχους;

 3. Αν πήρε μίζες για τα υποβρύχια, όπως τον κατηγορούν, να βγει και να το παραδεχτεί έντιμα και παλικαρίσια. Δεν είναι, δα, προς...θάνατον! Στην Ελλάδα βρισκόμαστε,που η δημοκρατία της δεν απέχει και πολύ από εκείνην που αποκαλούμε της...Μπανανίας.  Η χώρα μας ειναι παγκοσμίως γνωστή για τη διαφθορά της. Και εν πάση περιπτώσει, ΟΛΟΙ (ή σχεδόν ΟΛΟΙ) οι υπουργοι στα συγκεκριμένα αυτά υπουργεία, που διαχειρίζονται πακτωλούς δημοσίου χρήματος, παίρνουν μίζες (νόμιμα...μπόνους κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου). Ξέρουμε υπουργό που θήτευσε στο ΄Αμυνας και σήμερα παριστάνει τον Ροβινσώνα με μια... πολυτελή θαλαμηγό. Δεν είναι ούτε ο πρώτος και δυστυχώς ούτε ο τελευταίος. Η οικονομία της χώρας δεν κατέρρευσε, επειδή πήραν-παίρνουν μίζες οι υπουργοί.  Καταστράφηκε από το τελευταίο εγκληματικό, πελατειακό-γαλάζιο κράτος που έκτισε ο Παυλόπουλος με εντολη Καραμανλή στα πρότυπα του εξίσου βρώμικου πελατειακού κράτους των πρασινοφρουρών του Ανδρέα Παπανδρέου. Περισσότερα από 20 δισ.(!) σπατάλησε η ομάδα της "εμπροσθοφυλακής" των υπουργών της κυβένησης της  Ν.Δ για τη "γαλάζια ακρίδα". Ποτέ δεν είχε συμβεί αυτό στο παρελθόν. Και εξαιτίας αυτού, φυσικά, εξώκειλε το καράβι και βούλιαξε.

 Να βγεις, λοιπόν, και να  πεις ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ, να παραδεχτείς πως οι μίζες που παίρνατε από τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι "ψιχία" μπροστά στα 20 δισ. του Καραμανλή. Τί βγαίνεις και λες το ανόητο πως η δίωξή σου είναι...πολιτική και θέλουν να σε εξοντώσουν οι αντίπαλοί σου; (Σιγά,μη  γινόσουν πρωθυπουργός και σε σαμποτάρισε γι΄αυτό ο Βενιζέλος). Να λες τα πράγματα με το όνομά τους, όχι φανφάρες και αοριστολογίες.

 4. Υπάρχει συμφωνία (ανήθικο κομματικό αλισβερίσι) μεταξύ Κώστα -Καραμανλή και ΣΥΡΙΖΑ α. για την "εισπήδηση" των ψηφοφόρων  της καραμανλικής Ν.Δ (κεντροδεξιά) στο Νεο-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ; (όρα το περίφημο "ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΠΑΩ",του Κ.Καραμανλή).β (όπως θα αποκαλύψουμε αναλυτικά σε κείμενό μας)  για την ιστορική αποκατάσταση Κωνσταντίνου Καραμανλή με το ιστορικό έγκλημα της παρουσίας και της εκφώνησης  λόγου-διθυράμβου στο μνημόσυνο του...Εθνάρχη από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ;  Και ποιο αντάλλαγμα εξασφάλισε ο  ανιψιός-Κώστας Καραμανλής; Την "ομερτά" μήπως  του ΣΥΡΙΖΑ; (Ακούσατε ποτέ τον  λαλίστατο Τσίπρα να μιλάει για τη υποχρέωση  Βουλής και Δικαιοσύνης  να οδηγήσουν  τον τ. πρωθυπουργό και την παρέα του σε ειδικό δικαστήριο ;

Αυτά να βγεις και να πεις, κύριε. ΄Οχι απειλές, παλικαρισμούς και ήξεις-αφήξεις. Μίλα με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ,ΑΛΛΙΩΣ ΣΙΩΠΑ!  

  

 

 

 

                                                   15-3-2013

" Ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στο Παγκράτι

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 13:23 Τελευταία ανανέωση: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 13:31
Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι την περασμένη Κυριακή ανέλαβαν οι οργανώσεις Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο και Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης.

"ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...

Στις 10 Μαρτίου πράξαμε το αυτονόητο. Μετουσιώσαμε τις υποσχέσεις μας για εκδίκηση σε πράξη. Τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας ταχυμεταφορών swift-mail στο Παγκράτι. Οι λόγοι για αυτή μας την επίθεση είναι απλοί και ξεκάθαροι. Η Ρεκλείτου Φωτεινή η οποία είναι η γυναίκα του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ταχυμεταφορικής και εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα, την 1 Νοεμβρίου του 2010 με την μικροαστική και αστυνομική περιέργεια που την διακατείχε άνοιξε ένα δέμα το οποίο είχαν αφήσει οι σύντροφοί μας εκεί για να αποσταλεί στην πρεσβεία του Μεξικό. Η περιέργειά της οδήγησε στον τραυματισμό της. Στη συνέχεια ως γνήσια ρουφιάνα ειδοποίησε τους μπάτσους δίνωντας αναλυτική περιγραφή για το ποιός το άφησε και προς τα που κατευθύνθηκε. Εξαιτίας της ρουφιανιάς της κινητοποιήθηκαν δεκάδες μπάτσοι οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή και περικύκλωσαν τους συντρόφους μας με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν.

Από εκείνη την μέρα η Ρεκλείτου ανήκει στην μαύρη λίστα του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης. Η αξιοπρέπειά μας δεν μας αφήνει ποτέ να ξεχνάμε τους ρουφιάνους. Ας καταλάβει λοιπόν το συγκεκριμένο υποκείμενο ότι αυτό ήταν απλώς ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα με αποδέκτη όλους τους μάρτυρες κατηγορίας των δικαστηρίων την Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς που θα σηκώσουν το δάκτυλο και θα "αναγνωρίσουν" τους "ενόχους". Ας μην ξεχνάνε ότι τουλάχιστον παλιά οι καταδότες φορούσαν κουκούλα ενώ τώρα έχουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.

Δεν είναι πολύς ο καιρός που άλλοι σύντροφοι έσπασαν στο ξύλο έναν άλλο μάρτυρα κατηγορίας της προηγούμενης δίκης της ΣΠΦ. Μιλάμε για τον ξυλοδαρμό του χαπάκια μπάτσου της αντιτρομοκρατικής Μουρδουκούτα στην Καλλιθέα. Επίσης πριν ενάμιση μήνα περίπου, καταστράφηκε στα Εξάρχεια το μαγαζί "το καφετί" ενός άλλου ρουφιάνου που είχε κάνει μύνηση και ζητούσε χρηματική αποζημίωση από φυλακισμένο σύντροφο της Συνομωσίας.
Κάθε αναγνώριση και κάθε καταδοτική μαρτυρία δεν θα λησμονείται.

Ας είμαστε ξεκάθαροι... Όσοι ρουφιάνοι, μπάτσοι, δικαστές και δεσμοφύλακες έχουν βλάψει ή προσβάλλει τους συντρόφους μας να ξέρουν ότι δεν θα ξεχαστούν όσος καιρός και να περάσει. Κάποια νύχτα θα δεχτούν την ανεπιθύμητη για αυτούς επίσκεψή μας με σφαίρες, με βόμβες, με σιδερογροθιές...
Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά των μπάτσων και των media να πολεμήσουν το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης. Με αφορμή διάφορες συλλήψεις, μιλάνε για την εξάρθρωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ας γίνει αυτή η επίθεση άλλη μια διάψευση στις εκτιμήσεις τους. Όπως έχει ειπωθεί, η Συνωμοσία δεν είναι απλά μια οργάνωση αλλά μια ιδέα και οι ιδέες ούτε εξαρθρώνονται ούτε συλλαμβάνονται.

Αλώβητοι πυρήνες θα συνεχίσουν να πράττουν και να επιτίθονται ενάντια στο σάπιο σύστημα και την κοινωνία των υποταγμένων που το στηρίζει.
Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι η λερναία ύδρα της νέας αναρχομηδενιστικής τάσης. Όσοι πυρήνες και να χαθούν στην μάχη, πάντοτε θα εμφανίζονται νέοι πυρήνες που θα ενισχύουν το δίκτυο της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF) και θα συνεχίζουν με πιο μεγάλο πάθος την χαρά της επίθεσης και της καταστροφής.

Γιατί γεννηθήκαμε για να πολεμάμε. Τίποτα άλλο δεν μας κάνει πιο ζωντανούς από αυτή τη ζωή της παρανομίας που επιλέξαμε.
Ο πόλεμος μαίνεται και είναι η ώρα να διαλέξει ο καθένας στρατόπεδο.

Αυτή μας την ενέργεια την αφιερώνουμε ολόψυχα στα φυλακισμένα αδέρφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στον Παναγιώτη (καλή ανάρρωση σύντροφε), στον Γεράσιμο, στον Γιώργο, στον Χάρη, στον Χρήστο, στον Μιχάλη, στον Γιώργο, στον Δαμιανό, στην Όλγα και στον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο. Μέχρι την αντάμωση αδέρφια.

Σε όλους τους πυρήνες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF) στην Ελλάδα, στον κόσμο και ιδιαίτερα στα αδέρφια μας στην Ινδονησία. Μηδενιστικούς χαιρετισμούς συντρόφια...

Στα συντρόφια της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ρωσία, στην Λευκορωσία, στο Μεξικό και την Ολλανδία.

Στους αναρχικούς της πράξης Alevedo και Nicola, (κατηγορούμενοι για τον πυρήνα ΟΛΓΑ-FAI) και στους ιταλούς αδερφούς και αδερφές μας που βρίσκονται αιχμάλωτοι στις Ιταλικές φυλακές.

Τέλος με ιδιαίτερη Εκτίμηση και Σεβασμό στα γνωστά και άγνωστα αδέρφια μας εδώ έξω, στους μοναχικούς λύκους που αποδυκνείουν ότι ο αναρχικός δεν φαίνεται από τα πόσα βιβλία έχει μάθει να παπαγαλίζει αλλά από τη συνέπεια των λόγων και των πράξεων του. Βαρεθήκαμε με τους "αναρχικούς" που είναι όλο λόγια και από πράξη τίποτα. Ή πράξε ή σκάσε...

Με ληστείες, εμπρησμούς, εκτελέσεις, βόμβες, πεσίματα σε φασίστες και μπάτσους θα μας βρίσκετε μπροστά σας...

"Δεν πρέπει να συνάπτουμε μάχη παρά μόνον όταν δεν έχουμε πλέον να ελπίζουμε σε τίποτα, εφόσον από τη φύση της η έκβαση μιας μάχης είναι αμφίβολη, αλλά από την στιγμή που η απόφαση έχει ληφθεί, οφείλουμε να νικήσουμε ή να πεθάνουμε" - Εγχειρίδιο Πολέμου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ...
ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF)

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.
Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης."

 

Λοιπόν, να βαθμολογήσουμε την προκήρυξη ως...μάθημα ΄Εκθεσης, ,όπως κάναμε παλιότερα (διορθωτές στις πανελλαδικές εξετάσεις). .΄Εχουμε, λοιπόν, και λέμε με άριστα το πέντε (5)  για κάθε ενότητα από τις παρακάτω τρεις(3):

1.Περιεχόμενο (ιδέες,απόψεις,σκέψεις,επιχειρήματα,τεκμηρίωση κ.λπ):3

 2.Μορφολογία (σύνταξη,γραμματική):4

 3. Λοιπά (ύφος,γλώσσα-λέξειςκ.λπ):4

 Ενδιαφέρουσα η προσπάθεια στο γράψιμο, παιδιά, αλλά σταματήστε τις άλλες βλακείες. Δεν οδηγούν πουθενά. Αν θέλετε,στείλτε εδώ κείμενά σας για εκτόνωση και συζήτηση και υποσχόμαστε πως θα τα δημοσιεύουμε πάντα. Καλή επισκεψιμότητα διαθέτει το σάιτ μας. Δεν είναι ανάγκη κάθε που θέλετε να πείτε κάτι, να βάζετε και μια βόμβα. Κυκλοφορούν και παιδιά στους δρόμους.

Σταματήστε τα... παιδιαρίσματα με τις βόμβες και τα πιστόλια.

 

 

 

 

 

 

                                                            14-3-2013

«Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο δήλωσε ότι ο αποθανών πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες ίσως να επηρέασε τον Χριστό, ο οποίος οδήγησε τους καρδινάλιους στην επιλογή ενός λατινοαμερικανού Πάπα.

"Γνωρίζουμε ότι ο κομαντάντε μας ανήλθε στους ουρανούς και βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χριστό", δήλωσε ο διάδοχος του Τσάβες, που θα διεκδικήσει μία προεδρική θητεία στις εκλογές του επόμενου μήνα.

"Κάτι επηρέασε την επιλογή ενός νοτιοαμερικανού πάπα, κάποιος νεοαφιχθείς στο πλευρό του Χριστού που τού είπε: 'Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα της Νότιας Αμερικής. (Ο Τσάβες) θα μπορούσε επίσης να συγκαλέσει ανά πάσα στιγμή μία συνταγματική συνέλευση στον παράδεισο για να αλλάξει την επί της γης Εκκλησία ώστε ο λαός, ο αληθινός λαός του Χριστού, να διοικεί τον κόσμο", πρόσθεσε ο Νίκολας Μαντούρο.

Ο Ούγκο Τσάβες υπήρξε ευσεβής καθολικός και η πίστη του ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών καθώς αγωνιζόταν κατά του καρκίνου" (ΜΜΕ)

 

Αφιερωμένη η δήλωση εξαιρετικά στον κύριο Τσίπρα και τους λοιπούς... ηγεμόνες του ΣΥΡΙΖΑ!

 

 

 

 

 

 

                                  13-3-2013

 

 

"Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ: Δε γεμίζουν ούτε λεωφορείο!

 

Στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των συνδικαλιστών ήταν θλιβερά μικρή. Ματαιώθηκε η πορεία προς τη Βουλή.  Δε γέμιζαν ούτε λεωφορείο οι συγκεντρωμένοι.

Ο κόσμος έχει γυρίσει για τα καλα την πλάτη στους συνδικαλιστές. Δεν είναι τυχαιο πως στο σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν όλοι και όλοι 150 άνθρωποι.


Δεν πηγαν καν σύσσωμα τα μέλη των προεδρείων των δεκάδων συνδικαλιστικών σωματείων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Αλλωστε και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές προβληματίστηκαν από τη μικρη συμμετοχή με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο αρχικός σχεδιασμός που προέβλεπε πορεία προς τη Βουλή.


Το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο Δημόσιο που προωθούνται από την κυβέρνηση.


Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν με τις πολιτικές τους την ανεργία στα ύψη, καρατόμησαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι, μέσω της πολιτικής που ασκεί, οδηγεί στην «κατεδάφιση» του κοινωνικού κράτους."(MME)

 Tους πήραν χαμπάρι τους συνδικαλιστάδες τί λαμόγια είναι και τους παίρνουν με τις πέτρες.

"Εκεί, εκεί στη δ΄εθνική", απατεώνες, συντεχνιάκηδες- εργατοπατέρες.

 

 

 

 

 

 

 

                                                   10-3-2013

 

 

  Μου το διηγήθηκε ζευγάρι φίλων. Σήμερα, μεσημέρι Κυρικακής , κάθονται να  φάνε σε ένα εστιατόριο της γνωστής  αλυσίδας   LA PASTERIA (΄Εκτορας Μποτρίνι).  Διαβάζουν στον κατάλογο και επιλέγουν ανάμεσα σε δύο μενού 12  και 18 ευρώ, το πρώτο. Για να σιγουρευτούν, επειδή τα λεφτά τους είναι τσίμα-τσίμα, ρωτούν την γκαρσόνα, αν αυτό το μενού που παραγγείλανε, όντως  κόστιζε 12 ευρώ. Η όμορφη, γελαστή και κουνάμενη,  το επιβεβαιώνει... πέραν πάσης αμφιβολίας και  ευχαριστημένοι τα φιλαράκια ,που θα φάνε με 12 (Μόνο! Μόνο;) ευρώ, προχωρούν στην παραγγελία της επιλογής.

 

Τους τα φέρνει κάποια στιγμή η ωραία τα φαγιά, τρώνε ορεξάτοι, γελάνε, περνάνε καλά, κάποια στιγμή ζητούν το λογαριασμό να φύγουν.΄Ερχεται η απόδειξη, κοιτάνε, τους "κόβεται το γέλιο στη μέση". Βλέπουν χρέωση 14.80, δηλ 15 ευρώ! "Γιατί, κορίτσι μου",ρωτάει ο φίλος την γκαρσόνα,"αφού 12 ευρώ γράφετε και είπατε πως κάνει το μενού, γιατί τώρα πρέπει να πληρώσω 15;" "Σας φέραμε κάτι ψωμάκια",του κάνει εκείνη "και ένα μπουκάλι νερό". "Μα εμείς δεν τα ζητήσαμε", αντιτείνει με "παρμένα στο κρανίο"  η δικιά του.  "Αλλά, έστω και τα φέρατε. 1 σκ@τομπουκάλι νερό και 3 ψωμάκια...καθολικής μετάληψης με όστια κοστίζουν 3 ευρώ? " "Τί να σας πω, εγώ υπάλληλος είμαι", καθαρίζει με τη δικαιολογία η κοπελιά και περιμένει να πληρωθεί.

 

"Και όταν δεν έχεις τα επιπλέον 3 ευρώπουλα τί κάνεις; ",με ρωτάει ο κολλητός. "Απλά,την...κάνεις κανονικά", του απαντώ κι εγώ φυσιολογικά "και δεν πληρώνεις το επιπλέον της απάτης" (γιατί περί απάτης πρόκειται).  "Δεν έχω, δυστυχώς, το δικό σου τσαμπουκά", αδερφέ, "κι έτσι θα αναγκαστώ αύριο, κατόπιν συμφωνίας με το κατάστημα,  να πάω πάλι 20 χιλόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, να καταβάλω τα χρεωστούμενα 3 ευρά! Κατάλαβες;"

 

Εγώ κατάλαβα, και πολύ καλά μάλιστα .Γι΄αυτό ο κάθε  ελληνοϊταλός "΄Εκτορας"  βρίσκει και τα κάνει. Γιατί ακόμα υπάρχουν κορόιδα και "Ραγιάδες"  σ΄αυτή τη χώρα σαν τους κολλητούς. Καλά να πάθουν, λοιπόν. Δεν τους λυπάμαι καθόλου. Ε,μα πια!

 

  

 

 

 

3.   ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

Kickstarter.com: Βγάλε 2 εκατομμύρια σε μία μέρα!

                                        16/3/2013

 

Την Τετάρτη, ο Ρομπ Τόμας, παραγωγός και σεναριογράφος του δημοφιλούς νεο-νουάρ της περασμένης δεκαετίας "Veronica Mars" ανέβασε μια καμπάνια στο Kickstarter.com, το πιο δημοφιλές site online εράνων (crowd funding), ζητώντας από το κοινό να χρηματοδοτήσει την προσπάθειά του να φέρει τη σειρά του στη μεγάλη οθόνη. Μέσα σε λιγότερο από 10 ώρες είχε μαζέψει 2 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας κάθε ρεκόρ!

Τι είναι όμως το Kickstarter και το crowd funding και γιατί να πας να δώσεις τα λεφτά σου εκεί; Είναι η νέα μόδα του Διαδικτύου που θέλει καλλιτέχνες ή επιστήμονες που έχουν μια καλή ιδέα, αλλά δεν μπορούν να βρουν χορηγούς, να ζητούν υποστήριξη απ' ευθείας από το κοινό. Μάλιστα, πολύς κόσμος το χρησιμοποιεί και για πολύ πιο απλά πράγματα. Παράδειγμα: "Χθες μου έκλεψαν το ποδήλατο. Μπορείτε να μαζέψετε 300 ευρώ για χάρη μου, να πάρω ένα καινούργιο;".

Όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα, το να πείσεις κάποιον να σου δώσει έστω και ένα ευρώ γι' αυτό που ζητάς έχει περισσότερο να κάνει με το ποιος είσαι και το πώς το ζητάς, παρά με το λόγο για τον οποίον το ζητάς. Ο Ρομπ Τόμας, για παράδειγμα, ήθελε στην ουσία να πείσει την Warner Brothers που είχε τα δικαιώματα για το "Veronica Mars" πως ήταν άδικο που η σειρά κράτησε μόνο 3 σεζόν (2004-2007), γιατί είχε φανατικό κοινό και έπαιρνε πολύ καλές κριτικές. Και πως ο κόσμος τη θυμάται ακόμη και μια ταινία με τους ίδιους ήρωες θα έκανε επιτυχία. Περισσότερο τον ένοιαζε, δηλαδή, να κάνει εντύπωση στο στούνιο, δείχνοντάς του πόσος κόσμος ενδιαφέρεται για την ταινία, παρά να μαζέψει χρήματα (όχι όταν τον χάλασαν κιόλας...).

Ο πρώτος άνθρωπος που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο δολάρια στο Kickstarter ήταν μια μουσικός. Η Amanda Palmer, φοβερά αντισυμβατική καλλιτέχνις, με ένα κοινό που τη γνώριζε από παλαιότερες συνεργασίες της και από τις συναυλίες της, δεν ήθελε να μπλέξει με κάποια δισκογραφική. Ήθελε να βγάλει τον δίσκο της μόνη της. Ζήτησε λοιπόν από το κοινό να τη χρηματοδοτήσει και κατάφερε. Η Bjork πάλι, η διάσημη Ισλανδή καλλιτέχνις, όταν ζήτησε ένα (αρκετά μικρότερο μάλιστα) ποσό, για να μετατρέψει το τελευταίο της άλμπουμ σε app για το Android και το Windows Phone (υπήρχε ήδη για το iPad), απέτυχε παταγωδώς. Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι η Palmer τα κατάφερε, γιατί ο κόσμος τη γνώριζε σαν φτωχή, ενώ για την Bjork όλοι ξέρουν ότι έχει βγάλει εκατομμύρια και δεν είχε ανάγκη από εράνους. Αλλά η αλήθεια δεν είναι αυτή. Είναι στο πώς το ζήτησε η κάθε μία. Η Bjork, ανέβασε την καμπάνια της στο Kickstarter και μετά δεν ξανασχολήθηκε ποτέ. Δεν έκανε ούτε ένα tweet, ούτε ένα post στο Facebook που να μιλά γι' αυτό. Η Amanda Palmer, όμως, προμοτάρισε την δική της καμπάνια με κάθε τρόπο...

Παίζει ρόλο και το τι προσφέρει ο καθένας στην καμπάνια του. Η νεαρή Καναδέζα τραγουδίστρια Alexz Johnson, για παράδειγμα, που ήθελε χρηματοδότηση για να κάνει μια τουρνέ στις ΗΠΑ, πρόσφερε μια "πριβέ" συναυλία για όποιον έδινε πάνω από 5.000 δολάρια, στο σπίτι του!

O Ρομπ Τόμας, για το "Veronica Mars" προσφέρει από ένα PDF με το σενάριο της ταινίας, σε όσους δώσουν από 10 ως 25 δολάρια, μέχρι... ένα ρόλο μέσα στην ίδια την ταινία, σε όποιον του χαρίσει πάνω από 10.000 δολάρια. Φυσικά και κάποιος άδραξε την ευκαιρία και τα έδωσε σχεδόν αμέσως!

Εκτός, όμως, από τα καλλιτεχνικά projects, το crowd funding έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής και άλλα, λιγότερο φανταχτερά. Όπως επιστημονικές μελέτες και ανάπτυξη τεχνολογιών. Το ρολόι της Pebble, μάλιστα, έχει κάνει την πιο επιτυχημένη καμπάνια στο Kickstarter, μαζεύοντας συνολικά 10 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που αλλάζει -κυρίως στην διασκέδαση, αλλά και σε άλλους τομείς- το crowd funding, είναι ότι πλέον ο κόσμος παίρνει τον έλεγχο του τι θα δει, θα ακούσει, θα χορέψει, στα δικά του χέρια. Δεν περιμένει από ένα στούντιο στο Χόλιγουντ να αποφασίσει αν το τάδε σενάριο αξίζει να γίνει ταινία ή από μια δισκογραφική εταιρεία αν το δείνα γκρουπ πρέπει να βγάλει άλμπουμ. Αν το κοινό κρίνει ότι τού αρέσει κάτι, το... προπληρώνει και το υλοποιεί. Ειδικά στη μουσική, που έτσι κι αλλιώς πια ο περισσότερος κόσμος κατεβάζει δωρεάν από πειρατικά sites, πολλοί καλλιτέχνες προτιμούν να διαφημίσουν το άλμπουμ τους πριν καν το ηχογραφήσουν, κυκλοφορώντας διάφορα demos και ζητώντας χρηματοδότηση. Και κάπως έτσι, το κοινό επιλέγει αυτά που γουστάρει περισσότερο, αφήνοντας στην αφάνεια όσα του είναι εντελώς αδιάφορα...

 Κάτι πολύ δυνατό γεννιέται. ¨Ισως, είναι καθοριστικό για την αναγνώριση του έργου εκείνων που είναι ουσιώδεις, αλλά ταπεινοί και πένητες. Το Kickstarter.com θα κάνει τη "μεγάλη" έκπληξη. Κάτι σαν επανάσταση. Περιμένουμε.

 

 

 

Στο ναδίρ η δημοτικότητα Χρυσής Αυγής και Ν.Μιχαλολιάκου

EΘΝΟΣ, 15/3/2013

Το ακροδεξιό κόμμα και ο επικεφαλής του είδαν την απήχησή τους να συρρικνώνεται σε μεγέθη πριν την εκλογική αναμέτρηση που τους έφερε για πρώτη φορά εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η νέα δημοσκόπηση της Public Issue για τον Μάρτιο περιλάμβανε σημαντικά αρνητικά μηνύματα για την Χρυσή Αυγή και τον ηγέτη της, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η δημοτικότητα του ακροδεξιού κόμματος, που πήρε 6,92% στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, υπέστη καθίζηση στο 11%, όταν ένα μήνα πριν ήταν στο 18% και στα τέλη του καλοκαιριού είχε φτάσει το 22%. Είναι η χαμηλότερη επίδοση της Χρυσής Αυγής από τότε που έχει παρουσία στην Βουλή.

Παράλληλη... βουτιά έκανε και η δημοτικότητα του Νίκου Μιχαλολιάκου, στο 13%, με τις αρνητικές απόψεις να είναι στο 81%. Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, που το Φεβρουάριο είχε δημοτικότητα 17% και τον Αύγουστο 22%, επέστρεψε στην περίοδο της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, αν και τότε είχε περισσότερες αρνητικές απόψεις για το πρόσωπό του (84% τον Ιούνιο).

Παρά την φθορά της δημοτικότητας του κόμματος και του αρχηγού της, πάντως, η Χρυσή Αυγή διατήρησε το σημαντικότερο μέρος της εκλογικής της επιρροής, καθώς αυτό εκτιμάται τον Μάρτιο σε 10%, από 11,5% το Φεβρουάριο, όταν και βρέθηκε στο ζενίθ της.

Να σας πούμε τώρα εμείς που αποσκοπεί όλος αυτός ο τζερτζελές της Public Issue για την πτώση της δημοτικότητας της Χ.Α και του αρχηγού της; Το λέει το παραπάνω κείμενο στη  τελευταία του παράγραφο:

""Παρά την φθορά της δημοτικότητας του κόμματος και του αρχηγού της, πάντως, η Χρυσή Αυγή διατήρησε το σημαντικότερο μέρος της εκλογικής της επιρροής, καθώς αυτό εκτιμάται τον Μάρτιο σε 10%, από 11,5% το Φεβρουάριο, όταν και βρέθηκε στο ζενίθ της"

Για να μας πει, δηλαδή, πως οι Νεο-Ναζί "χτυπάνε" ακόμα   δεκάρια και εντεκάρια.

"Πληρωμένοι κονδυλοφόροι", ξέρετε πολύ καλά πως τα πράγματα δεν ήταν ποτέ ,όπως τα λέγατε και τα  λέτε. Πλασάρατε ένα μύθο πως τάχα η Χ.Α ήταν τρίτο κόμμα, όταν εμείς με πραγματική δημοσκόπηση αποδεικνύαμε τότε πως όλοι μαζί πανελλαδικά οι Νεο-Ναζί δεν είναι περισσότεροι από 450.000. Απ΄αυτούς οι περισσότεροι δεν ήξεραν καλά- -καλά ποιος είναι ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης. ΄Οταν έμαθαν, λάκισαν.Σήμερα,δεν είναι παραπάνω από 350.000 στα σχεδόν 10 εκατομμύρια των ελλήνων ψηφοφόρων.

"Δημοσκοπήσεις "..."εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν"!

 

 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τη φυλακή σπάει τη σιωπή του στον Νίκο Ευαγγελάτο

- Ο πρώην υπουργός δηλώνει πεπεισμένος πως για την καταδίκη του για το πόθεν έσχες υπήρξε παρέμβαση

- Χαρακτήρισε την πολιτική του για τα υποβρύχια όντας υπουργός ως μία μεγάλη επένδυση

- Κατηγόρησε τους εισαγγελείς ότι εισέβαλαν στο σπίτι του και πήραν προσωπικές του σημειώσεις

- Εμφανίστηκε έξαλλος ο Α. Τσοχατζόπουλος που δεν αποφυλακίζουν τη σύζυγό του και την κόρη του

- ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ NEWSIT ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗΟ Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού και μετά την βαρύτατη καταδικαστική απόφαση εναντίον του για αναληθή δήλωση πόθεν έσχες, σπάει τη σιωπή του και μιλά αποκλειστικά στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 20:00.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για απόφαση ντροπής, ενώ όπως σημείωσε ήταν μία υπόθεση που ρυθμίζεται πάρα πολύ εύκολα. Σημείβσε πως δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται με 7 χρόνια φυλάκιση και δήμευση του σπιτιού του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου για μη αναληθή δήλωση πόθεν έσχες, σημειώνοντας πως υπάρχει πρωτοφανές πρόβλημα στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης έχει προσφύγει ήδη στον δικαστήριο του Στρασβούργου, προκειμένου όπως επισημαίνει να αντιμετωπιστεί στα ευρωπαϊκά όργανα μία τέτοια υπόθεση, σημειώνοντας πως για τη δική του απόφαση υπήρξε παρέμβαση χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει. Απλά δήλωσε πως είναι σαφές πως υπήρξε παρέμβαση είτε δικαστική, είτε πολιτική είτε κυβερνητική είτε παρέμβαση με οικονομικά συμφέροντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ. Τσοχατζόπουλος στη χειμαρρώδη συνέντευξή του δηλώνει πως κατανοεί το αίσθημα του κόσμου που ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση να ζητά αίμα πολιτικών, αλλά σημειώνει πως κάποιοι στα Δικαιοσύνη εκμεταλλευόμενοι αυτό το αίσθημα παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

Αναφερόμενος στο βούλευμα το οποίο ήταν καταπέλτης εναντίον του, μιλάει για ένα σχεδόν ίδιο κείμενο με την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής το 2011, τότε που όπως αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος έγινε προσπάθεια να ασκηθεί δίωξη εναντίον του από τη Βουλή και για τη δωροδοκία και για το ξέπλυμα. Μάλιστα, χαρακτήρισε το κείμενο του βουλεύματος κατάπτυστο και δηλώνει απορημένος πως "τολμούν οι εφέτες να αποδεχθούν και να προσυπογράψουν τέτοιες απίθανες κατηγορίες, με ψεύδη, με διαστρεβλώσεις, με ανεπάρκεια κατανόησης των δεδομένων".

Σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνει πως κάποιοι προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση και ασχολούνται αποκλειστικά με το τί έγινε το 2000, που όπως ισχυρίζεται "εμείς μετά από τρία χρόνια δουλειάς στο υπουργείο τότε, με τους συνεργάτες, τις ηγεσίες του Ναυτικού, των Ενόπλων Δυνάμεων και όλο τον κόσμο τον πολιτικό εν πάσει περιπτώσει της κυβέρνησής μας, διαμορφώσαμε μια πολιτική την οποία περάσαμε μέσα από το ΚΥΣΕΑ σε 4 συνεδριάσεις για να πετύχουμε αυτή την επένδυση στα ναυπηγεία, την οποία επένδυση στην τεχνολογία, τη μεταφορά και τη γνώση την οποία έχουμε ανάγκη να μπορούν οι Έλληνες να κατασκευάζουν μόνοι τους τα υποβρύχια που έχουμε τόσο ανάγκη".

Μάλιστα, χωρίς και αυτή τη φορά να κατονομάσει δήλωσε πως όλα είναι στημένα σενάρια και παρεμβάσεις σκοπιμότητας από συγκεκριμένους πολιτικούς οι οποίοι όπως τόνισε "θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, να ρίξουν τα βάρη σε εμένα δήθεν και στη δικιά μου περίοδο και να κρυφτούν οι ίδιοι να σκεπάσουν τις αμαρτίες και τις ντροπές τους".

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε στημένα και κατασκευασμένα όλα όσα ακούγονται για τον χορό των εκατομμυρίων, λέγοντας πως αυτά δεν αφορούν τον ίδιο, αλλά εταιρείες οι οποίες διακινούν ποσά μεταξύ τους και πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στο όνομά του και κανένας τραπεζικός λογαριασμός.

Ισχυρίστηκε επίσης στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο πως υπάρχουν κατηγορίες για λεφτά, πλουτισμό χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο λόγια, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως υφίσταται μία πολιτική δίωξη εδώ και δυόμιση χρόνια με σκοπό την εξόντωσή του.

Δήλωσε δε πως στις 22 του μήνα που θα ξεκινήσει το δικαστήριο και τότε θα ξεκαθαριστούν τα πάντα, προειδοποιώντας πως τότε θα αποκαλυφθούν και οι ευθύνες των πολιτικών οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την πολιτική εναντίον του.

Μάλιστα, για όλα όσα ακούγονται και όλα τα στοιχεία κατηγόρησε τους ανακριτές και τους εισαγγελείς λέγοντας πως έχουν δημιουργήσει ένα γραφείο τύπου και μέσω των δημοσιογράφων μεταφέρουν κάθε εβδομάδα αυτό που θέλουν εκείνοι να πούνε, δημιουργώντας εναντίον του μία επικοινωνιακά καταστροφική κατάσταση, ένα βαρύ κλίμα για εκείνον και τη γυναίκα του "το οποίο δεν μπορώ με τίποτα να το ξεπλύνω".

Για όλα όσα γράφονται για τα υποβρύχια ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για μία μεγάλη επένδυση και αντί όπως είπε, η δικαιοσύνη να ασχολείται με αυτό, ασχολούνται με μία πολύ μικρή προσωπική του επένδυση την αγορά του σπιτιού του, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Για το περιβόητο "παλάτι" απέναντι από την Ακρόπολη, κατήγγειλε ότι κάποιοι μπήκαν παράνομα στο σπίτι του, έψαξαν και βρήκαν χαρτιά και έγινε δύο φορές διάρρηξη. Μάλιστα για όλα αυτά τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του, δήλωσε πως "έρχεται τώρα να μου πει ο κύριος εισαγγελέας, ότι εγώ μπήκα στο σπίτι σου και είδα ένα χαρτί που λέει αυτό και λέει εκείνο. Καταρχήν προσωπικά δεδομένα, το τι έγραφα εγώ στις σημειώσεις τις δικές μου, μόνο εγώ μπορώ να το εξηγήσω. Εκείνος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία αξιοπιστία και καμία εγκυρότητα να πει οτιδήποτε πάνω σε αυτό".

Αρνήθηκε μάλιστα τα πάντα περί μεγάλης περιουσίας λέγοντας πως δεν έχει τίποτα πέρα του σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίου που αγόρασε μετά από 15χρόνια που ήταν σε ενοίκιο, το γραφείο του και το σπίτι στο Ψυχικό που το άφησαν στην πρώτη του γυναίκα και όλα όσα ακούγονται είναι παιχνιδάκια. Μάλιστα, τόνισε πως από το 1981 που ξεκίνησε στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν δύο χρόνια τίποτα δεν είχε ακουστεί εναντίον και όλα άρχισαν από σκευωρία γιατί ανακατεύτηκε σε διεθνές επίπεδο με ανταγωνισμούς για τους εξοπλισμούς και τα ενεργειακά, τα οποία, όπως σημειώνει, του στοίχισαν.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για τη γυναίκα, ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε οργισμένος λέγοντας πως “κατηγορούν το παιδί μου, το μικρό παιδί των 7 ετών, με συνέπεια να βρίσκεται στην εξορία 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε καθημερινή βάση ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα διότι και η μητέρα του βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Και η κόρη μου βρίσκεται επίσης στη φυλακή. Και μια σειρά άνθρωποι οι οποίοι τόλμησαν κάποτε να δουλέψουν κάποτε μαζί μου, για μένα αθώοι όλοι ξαφνικά βρίσκονται υπό κατηγορία”. Φάνηκε έξαλλος για το γεγονός πως δεν αποδέχονται την αποφυλάκιση της γυναίκας του αλλά και της κόρης του λέγοντας πως είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και σημείωσε πως δεν την αποφυλακίζουν όχι γιατί υπάρχει κατηγορία, αλλά όπως σημειώνει είναι πιθανόν να διαφύγουν πριν από τη δίκη.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ξάδελφό του, κ. Ζήγρα λέγοντας πως είναι ένας βαριά

 άρρωστος άνθρωπος.

 

΄Οντως, πρωτοφανές το μένος κάποιων ανακριτών, εισαγγελέων και δικαστών κατά της οικογένειας Τσοχατζόπουλου. Κανένα χειροπιαστό  στοιχείο δεν έχουν  προσκομίσει μέχρι σήμερα, που να αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την εμπλοκή του τ. υπουργού σε μίζες.  Μια μαρτυρία από έναν άρρωστο άνθρωπο (ξάδελφος) μόνο παρουσιάζουν και κάποιες σημειώσεις που ο καθένας μπορεί να τις μεταφράσει όπως θέλει. Αυτά είναι όλα κι όλα τα "τεκμήρια". Πέραν τούτων ΟΥΔΕΝ.


Αλλά, είναι και το άλλο. Από ευρύτερους δικαστικούς κύκλους  κρίνεται  εντελώς παρανοϊκή  και παράνομη  η ποινικοποίηση της οικογενειακής ζωής  για δεύτερη φορά στη μεταπολεμική Ελλάδα. (Η πρώτη ήταν με τους αριστερούς.΄Ετσι και ένας μόνο είχε το "χάραγμα" στην οικογένεια, ένοχοι ήταν όλα τα μέλη, μέχρι  και ...τρίτα ξαδέρφια και φίλοι και κουμπάροι!) Σήμερα οι δικαστές επαναφέρουν την ίδια τακτική, μετά από τόσα χρόνια "ύπνωσης".


Προφυλάκισαν 2 μητέρες ανηλίκων (κόρη και σύζυγο), επειδή... έτσι αποφάσισαν  κάποιοι  ανακριτές  και εισαγγελείς. Γυρίσαμε  πίσω,άραγε,στην αλήστου μνήμης εποχή του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"; Στοιχεία; Πού είναι τα στοιχεία; Αν δεν έχεις χειροπιαστές αποδείξεις,  βάζεις φυλακή ανθρώπους και μάλιστα μανάδες ανήλικων παιδιών έτσι, επειδή σου κατέβηκε η νεύρωση στην γκλάβα; ΄Η μήπως υπάρχει εξάρτηση,σκοπιμότητα ,και ποια; 


Και γιατί δεν προφυλάκισαν μετά απ΄αυτά  και τα μέλη των οικογενειών ληστών ή άλλων καταχραστών ,φοροφυγάδων,υπόπτων κ.λπ (π.χ του Ψωμιάδη, του Δούκα, του Παπαντωνίου, του Μητρόπουλου κ.α); Από τα παράνομα  λεφτά των "αρχηγών" τους δεν έτρωγαν και αυτές  οι οικογένιες και ψώνιζαν σπίτια και παλάτια; ΄Η οι δράστες  τα είχαν ξεχωρίσει σε νόμιμα και "μαύρα"  και από τα πρώτα μόνο έδιναν και  ζούσε η φαμελιά τους; Η μισή Ελλάδα, αν είναι έτσι, με καραμπινάτες εφοριακές απάτες και άλλες λαμογιές και κομπίνες, θα έπρεπε να είναι υπόδικη και προφυλακισμένη...οικογενειακά. Κι αν ο Τσοχατζόπουλος για απόκρυψη κάποιων μικροποσών στην ουσία   από τις φορολογικές του δηλώσεις  σε 3 χρόνια (σπορ που επιδίδονται σχεδόν όλοι οι νεο-έλληνες), έφαγε 7 χρόνια φυλακή και δήμευση περιουσίας,ο Μητρόπουλος με 1.000000 δολάρια κρυμμένα,θα φάει αναλογικά δις ισόβια;

 Είμαστε καλά σ΄αυτή τη χώρα ξαφνικά!
 

Καταδικάστηκε, βέβαια, και ο Παπαγεωργόπουλος (αν και πολλοί μιλάνε για ποινή-εξόντωση),αλλά εδώ υπήρχαν στοχεία οφθαλμοφανή, κλεμμένο χρήμα,που δεν επεστράφη ποτέ. Και ήξερε ο τ.δήμαρχος  για την κλοπή ή τουλάχιστον τόσα χρόνια ήταν υποχρεωμένος να ξέρει ποιος το έκλεβε,αν δεν πήγαινε  στη δική του τσέπη.


Από την άλλη, ο Τσοχατζόπουλος δεν αποφάσισε μόνος του  την ανάθεση και την αγορά των υποβρυχίων. ΄Οπως έκαναν και κάνουν δεκάδες υπουργοί στο ΄Αμυνας.  Εμπλέκονται  πρόσωπα και πρόσωπα σε τέτοιες διαδικασίες και πρώτα απ΄όλα οι εμπειρογνώμονες και ασφαλώς οι επικεφαλής των τριών κλάδων των Ενόπλων δυνάμεων. Γιατί αρνήθηκαν οι ανακριτές και οι εισαγγελείς  να καλέσουν αυτούς τους άμεσα εμπλεκομένους στην παραγγελία και την αγορά της;  Ως κατηγορουμένους ή έστω ως μάρτυρες; Αυτό είναι πρωτοφανές σκάνδαλο, συγκάλυψη της απάτης ή σα να μη θέλουν οι δικαστές να αποκαλυφθεί ΟΛΗ  η αλήθεια και να ζητούν επιλεκτικά την τιμωρία κάποιων και όχι ΟΛΩΝ των ενόχων. Και δεν είναι επιχείρημα, πως  οι στρατηγοί δεν μπορούσαν να μιλήσουν γιατί θα... έχαναν τη θέση τους. Είναι δικαιολογίες σοβαρές αυτές; Ας την έχαναν. Το καθήκον τους ήταν να μιλήσουν και να παραιτηθούν, αν διαπίστωναν παρανομία. Αντίθετα,όχι (όπως, λένε οι ίδιοι), δε διαπίστωσαν παρανομία,αλλά ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΑΝ την απόφαση, επομένως ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ και μάλιστα ισχυρίζονται πως ήταν απολύτως επικερδής για τη χώρα! Απαράδεκτες, πρωτοφανείς και σκανδαλώδεις αποφάσεις δικαστικών λειτουργών.


Γι΄αυτό αναρωτιόμαστε:   Μήπως ο ΄Ακης, τελικά, είναι θύμα του πολέμου εξουσιών ,αφού εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει πόλεμος από τη μεριά των δικαστών με αφορμή τις περικοπές των μισθών τους και τη σύγκρουσή τους με την πολιτική εξουσία; Δεν είναι πολύς καιρός που βγήκαν με τα συνδικαλιστικά τους όργανα και διεκδίκησαν αυτόνομη εξουσία του κλάδου, απορρίπτοντας το δημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα της εργασίας τους. "Επιτελούμε λειτούργημα, δεν είμαστε υπάλληλοι", βγήκαν και  δήλωσαν! Πληρώνονται, βέβαια, και μάλιστα παχυλότατα από το ταμείο της καημένης της...Ψωροκώσταινας!  (Οι γιατροί, αν είναι έτσι, οι δάσκαλοι, τι επιτελούν;  "Μπρίκια κολλάνε";). Μήπως,υποπτευόμαστε, έχουν πέσει στο "τραπέζι" επιλεκτικά κάποια πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα,κυρίως πολιτικά  ή της  "υψηλής" κοινωνίας με την ιδιότητα του "μαύρου προβάτου" της εβραϊκής παράδοσης; Ως βαλβίδα εκτόνωσης, δηλαδή,της οργής του κόσμου,που βιώνει αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση ; Δεν έχει,πάντως, ξαναστηθεί στη χώρα τέτοιο δικαστικό θέατρο από συστάσεως ελληνικού κράτους.


Αυτόνομη δικαστική εξουσία δεν υπάρχει. Είναι παρανοϊκό και παράλογο. Οι δικαστές δεν εκλέγονται, διορίζονται. Δεν είναι συστατικό δημοκρατίας η άσκηση τέτοιας  αυτεξούσιας μορφής εξουσίας, έστω κι αν την προβλέπει το Σύνταγμα , χωρίς να υπάρχει άμεση εκλογή από το λαό.  "Πάσα εξουσία πηγάζει από το λαό  και υπάρχει υπέρ αυτού", λέει το Σύνταγμα. Οι δικαστές "ενδύονται" εξουσία που τους την παρα-χωρεί η δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία . Οι πολιτικοί, η κυβέρνηση,δηλαδή. Είναι, επομένως, "δανεική", όπως  όλων εκείνων που ασκούν οποιαδήπτε μορφή εξουσίας σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους  σε μια συντεταγμένη πολιτεία. Εκτός, αν μας πουν οι δικαστές ότι "γυρίζουν το ρολόγι της ιστορίας" πίσω  σε εκείνες τις εποχές, που  οι λογής εξουσιαστές και τα αφεντικά λάμβαναν και ασκούσαν την εξουσία απευθείας από το...θεό. Δεν είναι, βέβαια, θέμα  της παρούσης στιγμής  για να αναλυθεί και το κλείνουμε εδώ.


Πάντως, η υπόθεση Τσοχατζόπουλου "μπάζει" από παντού.  ΄Εθεσε σε πρωτοφανή κρίση το θεσμό της δικαιοσύνης από μια δράκα δικαστών, που αποφάσισαν να γίνου "Ιταλοί"- εκδικητές. Το κακό είναι πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ΄Αρειος Πάγος. Πρόεδρος και εισαγγελείς ανύπαρκτοι (ή λίγοι). Στο μεταξύ, άλλα προβλήματα πολύ σοβαρά ταλανίζουν το χώρο της Δικαιοσύνης, όπως 1. Η εμπλοκή της  στην υπόθεση -έγκλημα της εισόδου των  Νεο-Ναζί στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού δικαστικοί λειτουργοί τους χορήγησαν άδεια και τους αναγνώρισαν το δικαίωμα να λειτουργούν  ως κόμμα με αρχηγό έναν κατηγορούμενο  τρομοκράτη για "τυφλές" βομβιστικές ενέργειες.  2. Ο δισταγμός (αδιαφορία) της δικαιοσύνης  να κινήσει διαδικασίες και να προχωρήσει σε  διώξεις για ηθική αυτουργία της ηγετικής ομάδας της Χ.Α, που προπαγανδίζει το ρατσισμό και τη βία, για φόνους και κακοποιήσεις συνανθρώπων μας (όπως θα γινόταν σε κάθε χώρα με νομικό πολιτισμό).


Τέτοια προβλήματα ορθώνονται και τέτοιου είδους ερωτήματα ανακύπτουν που ζητούν λύσεις και απαντήσεις. Και όσο αυτό δε γίνεται,  η Δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη στα μάτια του κόσμου, και όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας. Βέβαια, εκτίθενται και οι έντιμοι δικαστές (αλλοίμονο αν δεν παραδεχόμαστε πως υπάρχουν και τέτοιοι), ειδικά στα κατώτερα κλιμάκια,που παρακολουθούν έντρομοι και ταπεινωμένοι  την κατρακύλα και τον εξευτελισμό του θεσμού, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων ριψάσπιδων συναδέλφων τους.


Απίστευτες, πρωτοφανείς,επικίνδυνες αυτές οι εξελίξεις.Ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι κορυφαίος σε μια πολιτεία.Ο κυριότερος ίσως. Και στην Ελλάδα έχει τελευταία καταρρακωθεί εντελώς το κύρος του. Φαίνετα πως  μόνο η Ευρώπη (πάλι) μπορεί να δώσει λύση ΚΑΙ  σ΄αυτό το πρόβλημα.


Αλλοίμονο σε τέτοια χώρα!

Υ.Γ. Για τους καλοθελητές που θα σπεύσουν να αναζητήσουν...φιλικές ή ...πασοκικές  σχέσεις με τον τ. υπουργό, αποκαλύπτουμε πως ο  "όμορφος", όπως σε παλιότερα κείμενά μας στο HOMO-NATURALIS.GR έχουμε καταγγείλει, ήταν  στο εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ εκείνος,που στράφηκε με σφοδρότητα εναντίον των ανταρτών στην υπόθεση του Ελληνικού Κολλεγίου Λονδίνου ,μεταξύ των οποίων ήταν και ο γράφων. Ο ιστορικός, όμως ,δεν έχει την πολυτέλεια να "το κρατάει μανιάτικο". "Οι καιροί ου μενετοί"

 

 

 

 

Φοιτητές του Παντείου δεν ήξεραν τη Μάχη του Μαραθώνα

 
Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα το τραγελαφικό περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δονάτος Παπαγιάννης. Όταν ρώτησε 300 φοιτητές του να του πουν τι ξέρουν για τη Μάχη του Μαραθώνα, στην αίθουσα επικράτησε νεκρική σιγή.

Την κατάσταση έσωσε μια φοιτήτρια, η οποία αν και αλβανικής καταγωγής, περιέγραψε με καταπληκτική ακρίβεια τα γεγονότα της μάχης. Σύμφωνα με το όσα ανέφερε με γλαφυρό τρόπο ο καθηγητής στην Espresso:

«Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου τριακόσιοι φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες. Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο που έλαβε χώρα στην Αθήνα και προκάλεσε μάλιστα το ενδιαφέρον σε αθλητές όλου του κόσμου, αλλά και του ελληνικού κοινού, αφού προβλήθηκε live από την τηλεόραση» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές μου να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση... Ουδείς γνώριζε! Επέμεινα... «Δεν θα προχωρήσω την παράδοση του μαθήματος, αν δεν ακούσω απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα» είπα. Σιωπή. Ξάφνου σηκώνεται ένα χέρι. Με αυτοπεποίθηση. Δεν τρέμει. Νιώθω μια ελαφριά εκτόνωση. «Επιτέλους, γνωρίζει ένας» σκέφτηκα. Σώθηκε τουλάχιστον η τιμή του πανεπιστημίου».

«Αγαλλίαση»

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Ήταν φοιτήτρια. Με άψογη εκφραστική λεπτότητα και με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα. Ένιωσα μια κρυφή αγαλλίαση. Αλλά ταυτόχρονα και περηφάνια για την πληθωρική ευρυμάθεια της φοιτήτριάς μου, έστω και αν ήταν μία και μοναδική. Για να την επιβραβεύσω, την ρώτησα πώς τη λένε και από ποιο μέρος της Ελλάδας είναι (με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από τον Μαραθώνα!) Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε: «Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία».

 

 

Διάβασα μέχρι τέλους το κείμενο και περίμενα να δω το... περίεργο. Είναι αυτονόητο οι μαθητές-φοιτητές να μη γνωρίζουν ιστορικά γεγονότα για χίλιους λόγους. Να επισημάνουμε έναν σοβαρότατο: Το μάθημα που διδάσκουν ως Ιστορία στα σχολεία, ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματική ιστορία.Το ίδιο και εκείνοι που το διδάσκουν.

Εδώ δεν ξέρουν γενικώς  Ιστορία οι ΄Ελληνες.Τα ιστορικά γεγονότα μας μαράνανε ;

 

 

 

 

 

 

                                         "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΩΝ"

 

 Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ' (1492-1503)

undefined

Ο «ζωηρός» Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ' αφέθηκε στη λαγνεία και τις ακόλαστες απολαύσεις. Τη νύχτα της Αποκριάς του 1501, οργάνωσε το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργιο που είχε δει ποτέ το Βατικανό. Δεν έμεινε ωστόσο μόνο στο περιστασιακό σεξ με ελαφρών ηθών γυναίκες: ήταν γνωστό ότι ο Ποντίφικας έπεφτε συχνά στο κρεβάτι με τις δυο του αδερφές, διαπράττοντας την ύβρη της αιμομιξίας...

Πάπας Δάμασος Α' (366-384)Ο σκληρόκαρδος Ποντίφικας έφερε μια σκοτεινή εποχή στο Βατικανό: γυναίκες και παιδιά έγιναν αντικείμενα σεξουαλικής αγοραπωλησίας, στην προσπάθεια του Δάμασου Α' να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση εκκλησιών. Όποιος μάλιστα στεκόταν εμπόδιο στην τυραννική ηγεμονία του, βασανιζόταν και καιγόταν ζωντανός, με τη γη και τα υπάρχοντά του να περιέρχονται στη δικαιοδοσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Όταν μάλιστα 44 επίσκοποι αποκήρυξαν τις απεχθείς πράξεις του Πάπα και ζήτησαν την εκκλησιαστική του καταδίκη, ο πανίσχυρος Προκαθήμενος θα κατάφερνε να ξεγλιστρήσει, με τους 44 επισκόπους να δολοφονούνται ευθύς αμέσως, κάτω φυσικά από τις διαταγές του. Ο Δάμασος Α' ήταν μάλιστα από τους πρώτους Ποντίφικες που θα υιοθετούσαν την ιδέα ότι ο παπισμός συνδέεται ευθέως με τις πράξεις του Θεού, φέρνοντας τη θεϊκή παρέμβαση στις ανήθικες πράξεις του...

Πάπας Σέργιος Γ' (904-911)
Με μόλις 7 χρόνια θητείας στα ύπατα αξιώματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Σέργιος III έδειξε από νωρίς τον χαρακτήρα του: κατέλαβε τη θέση του Ποντίφικα μέσω δολοφονίας, ενώ στον καιρό που πέρασε στο Βατικανό συζούσε με την αγαπημένη του παλλακίδα Μαροζία, χωρίς να νοιάζεται για το σκάνδαλο που προκαλούσε στην καθημερινότητα των πιστών. Κι αν οι πολιτικές του φιλίες άφηναν κατά μέρος τις δολοφονικές του τάσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση στον παπισμό, η εταίρα του δρούσε ανενόχλητη συναγωνίζοντάς τον στο κακό. Σε τελική ανάλυση, η Μαροζία θα δολοφονούσε προσωπικά τον Πάπα Λέων ΣΤ', που διαδέχθηκε τον Σέργιο στον ρωμαιοκαθολικό θρόνο...

Πάπας Βενέδικτος Θ' (1032-1048)Το λήμμα της Καθολικής Εγκυκλοπαίδειας για τον Βενέδικτο Θ' τον χαρακτηρίζει «όνειδος για τον Θρόνο του Πέτρου» και ξέρει καλά το γιατί. Όχι μόνο ατίμασε το ύπατο καθολικό αξίωμα με φόνους και μοιχείες, αλλά έκανε και ό,τι μπορούσε για να εδραιώσει τη θέση του, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες. Και ήταν ακριβώς εξαιτίας των απεχθών του πράξεων που ο λαός θα τον έδιωχνε από το Βατικανό, με τις ανθρωποκτονίες και τα σεξουαλικά του εγκλήματα να μην μπορούν πλέον να παραμείνουν στο σκοτάδι. Ο Βενέδικτος Θ' δεν έφυγε ωστόσο από το αξίωμα με άδειες τσέπες: πριν αποδεχθεί τη μοίρα της πτώσης του από τον θρόνο, θα πουλούσε τη θέση του στον John Gratianus, που θα αναγορευόταν κατόπιν Πάπας Γρηγόριος ΣΤ'. Η ιστορία του Βενέδικτου δεν σταματά ωστόσο εδώ: μετά τον Γρηγόριο ΣΤ', θα στεφθεί Πάπας ο Δάμασος Β', τον οποίο και θα δολοφονήσει ο Βενέδικτος για να ανακαταλάβει τον ρωμαιοκαθολικό θρόνο. Παρά το γεγονός ότι οι Ρωμαίοι θα τον εκδιώξουν από τη Ρώμη, μην αντέχοντας άλλο τις εξωφρενικές του πράξεις, ο Βενέδικτος Θ' θα ξανακαθόταν στον θρόνο του με αυτοκρατορικό διάταγμα, παρά τα στυγερά του εγκλήματα...

Πάπας Πίος Θ' (1846-1878)
Οι πολιτικές φιλοδοξίες και η μακιαβελική ηθική του Πίου Θ' θα τον οδηγούσαν σε μια σειρά από μηχανορραφίες και πλεκτάνες, με αποκορύφωμα τον φόνο του αμερικανού προέδρου Λίνκολν! Τόσο η χρηματοδότηση του δολοφονικού σχεδίου όσο και η προετοιμασία της αποστολής βγήκαν κατευθείαν από το γραφείο του Πάπα, κανείς δεν γνωρίζει ωστόσο αν ο Ποντίφικας συναντήθηκε προσωπικά με τον John Wilkes Booth, ο οποίος πυροβόλησε τον Λίνκολν στις 15 Απριλίου 1865 στην Ουάσιγκτον. Παρά την κοινή πεποίθηση, ο Λίνκολν σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα εντολών από τον Πάπα και όχι από έναν μανιακό που ήθελε απλώς να του κλέψει τους σκλάβους!

Πάπας Ουρβανός Β' (1088-1099)
Ο Ουρβανός Β' αποτέλεσε ορόσημο για τη μετάβαση από τα παπικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του Θεού σε γενοκτονίες! Στα χρόνια 1096-1099, ο Πάπας διέταξε τη σφαγή 10 εκατομμυρίων ανθρώπων περίπου(!), αντρών, γυναικών και κυρίως παιδιών, στην προσπάθειά του να αυξήσει την καθολική επιρροή του και να βάλει χέρι στο Βελιγράδι, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, αλλά και στην Τουρκία, τη Συρία, την Αντιόχεια και την Παλαιστίνη, απελευθερώνοντας τους Αγίους Τόπους. Τα γεγονότα θα μείνουν γνωστά ως Α' Σταυροφορία...

Πάπας Ιννοκέντιος Γ' (1198-1216)Ενώ ο Πάπας Ιννοκέντιος Γ' δεν κατάφερε ποτέ να αγγίξει τα δυσθεώρητα νούμερα των σφαγών του προκατόχου του Ουρβανού Β', μπόρεσε ωστόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του να στερήσει τη ζωή σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Τιμώρησε Αγγλία και Γαλλία με τον παπικό τρόπο, αφόρισε τον Φίλιππο Β' της Γαλλίας και κέρδισε στρατιωτική υποστήριξη για τους σκοπούς της Ιεράς Εξέτασης. Και βέβαια ήταν και οι Σταυροφορίες, που αυτή τη φορά δεν στρέφονταν μόνο κατά των απίστων και των ειδωλολατρών, αλλά και κατά των πιστών χριστιανών, όπως η διαβόητη σταυροφορία κατά των Αλβιγηνών στη Γαλλία, με τις δυνάμεις του να σφαγιάζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με φριχτούς και αποτρόπαιους τρόπους...

Πάπας Βονιφάτιος Η' (1294-1303)Άλλος ένας Πάπας που μνημονεύεται από την Καθολική Εγκυκλοπαίδεια για τις αδικίες του ενάντια σε Θεό και ανθρώπους: «αιρετικές απόψεις και αφύσικη ανηθικότητα, ειδωλολατρία, μαγεία ... όλος του ο παπισμός ήταν ένα ρεκόρ κακίας»! Παρά το γεγονός ότι αναγορεύτηκε Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Βονιφάτιος Η' δήλωνε άθεος(!), ενώ το 1302 θα συλλάβει την ιδέα του «Unum Sanctum» που έχει στοιχειώσει έκτοτε τον καθολικισμό: τη θρησκευτική πεποίθηση δηλαδή ότι μόνο το ποίμνιο της καθολικής πίστης θα σωθεί κατά τη Μέρα της Κρίσης, με τον υπόλοιπο κόσμο να καταδικάζεται αιώνια στην Κόλαση...

Πάπας Ιωάννης ΚΓ' (1410-1415)
Δεν πρέπει να τον μπερδεύουμε με τον Πάπα Ιωάννη ΚΓ' του 20ού αιώνα, γιατί ο Ποντίφικας αυτός έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο διεφθαρμένος εγκληματίας που έχει καθίσει ποτέ στον παπικό θρόνο! Ο Ιωάννης ΚΓ' διέπραξε κάθε γνωστό στον άνθρωπο αδίκημα και με το παραπάνω. Πολυάριθμα μέλη του ιερατείου έγιναν μάρτυρες στα παρακάτω εγκλήματα του Ιωάννη ΚΓ', με 37 κληρικούς να καταθέτουν μάλιστα ανοιχτά εναντίον του: συνουσία, μοιχεία, αιμομιξία, σοδομισμός, κλοπή, μαγεία και δολοφονία. Το χαρέμι μάλιστα του Πάπα αριθμούσε 200 εταίρες, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν καλόγριες. Χιλιάδες ζωές χάθηκαν στην προσπάθεια να ανατραπεί ο Ποντίφικας και ευτυχία πλημμύρισε τους πιστούς όταν τελικά αυτό συνέβη...

Πάπας Πίος ΙΒ' (1939-1958)Ένα από τα πράγματα που ήθελε πολύ ο Πίος ΙΒ' ήταν η μεθοδική εξολόθρευση των άπιστων μειονοτήτων (μη καθολικών δηλαδή) της Ευρώπης, δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι ο ίδιος ο Πάπας παρέδωσε «σεμινάρια» και λεπτομερείς αναφορές στον Χίτλερ για το πώς θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί με το πρόβλημα, αλλά ακόμα και για την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης που θα υπηρετούσαν ακριβώς τον σκοπό του μαζικού αφανισμού λαών. Σύμφωνα με τον Πίο ΙΒ', δεν έφτανε απλώς οι Εβραίοι και οι άλλοι «αιρετικοί» της Ευρώπης να εξαφανιστούν από προσώπου γης, έπρεπε να καούν ζωντανοί, ώστε να ακολουθηθεί κατά γράμμα η τελετουργική τιμωρία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τους αιρετικούς. Ήταν όμως και ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στα 1946, έδωσε άσυλο σε πολλούς εγκληματίες πολέμου, περιλαμβανομένου του διαβόητου Άντε Πάβελιτς, που ήταν γνωστός στην Κροατία για το σατανικό καθεστώς που είχε εγκαθιδρύσει στη χώρα με τις ευλογίες του Βατικανού. Ο Πάβελιτς, σε στενή συνεργασία με τον Ποντίφικα, εξολόθρευσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίους ορθόδοξους Σέρβους, σε όλη τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πίος ΙΒ' λογίζεται ως μια από τις επιτομές του κακού στον 20ό αιώνα...

 

 

 

 

 

 

Τα μεγαλύτερα μάτια των Νεάντερταλ αποτέλεσαν την αιτία του αφανισμού τους

ΤΑ ΝΕΑ. 13/3/201

 
Τα μεγαλύτερα μάτια των Νεάντερταλ αποτέλεσαν την αιτία του αφανισμού τους
 
 
Τα μεγαλύτερα μάτια που διέθεταν οι Νεάντερταλ, σε σύγκριση με τους Homo Sapiens σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη αποτέλεσαν την αιτία του αφανισμού τους πριν από 28.000 χρόνια.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τα κρανία 32 Homo Sapiens και 13 Νεάντερταλ για να διαπιστώσουν μία σημαντική μέση διαφορά 6 χιλιοστών στο μήκος των ματιών των δύο ανθρωπίνων ειδών, που ανάγκαζε τους Νεάντερταλ να χρησιμοποιούν μεγαλύτερο τμήμα του εγκεφάλου τους για την οπτική λειτουργία και την επεξεργασία των οπτικών πληροφοριών.

«Καθώς οι Νεάντερταλ χρησιμοποιούσαν όλο και περισσότερο μέρος του μυαλού τους για την όραση και τον έλεγχο του σώματός τους άφηναν όλο και λιγότερο για την κοινωνικοποίηση και τη συναναστροφή» υποστηρίζει η Αϊλουντ Πιρς από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που ηγήθηκε των ερευνητών της σχετικής μελέτης.

«Αν βιώνεις με μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων έχεις ανάγκη περισσοτέρων ικανοτήτων διαχείρισης περισσοτέρων πληροφοριών για αυτό και οι Νεάντερταλ σε αντίθεση με τους Homo Sapiens δεν σχημάτιζαν πολυμελείς ομάδες» συμπληρώνει.

Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τους εμπόδιζε να εφευρίσκουν και να προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να επιβιώσουν κατά την εποχή των παγετώνων.

Αντίθετα οι Homo Sapiens, που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα συνυπήρχαν με τους Νεάντερταλ είχαν ανακαλύψει τις βελόνες και έραβαν τα ρούχα τους για να προφυλαχθούν από το κρύο.

«Ηταν πολύ έξυπνοι και οι Νεάντερταλ σε αντίθεση με τα κινηματογραφικά στερεότυπα που τούς εμφανίζουν βλάκες» λέει η Πιρς «αλλά δεν είχαν την ίδια ευφυΐα με τους Homo Sapiens, διαφορά που ήταν αρκετή για να γείρει την πλάστιγγα εναντίον τους όταν οι συνθήκες χειροτέρεψαν στο τέλος της εποχής των παγετώνων».

Το πόσο έξυπνοι ήσαν οι Νεάντερταλ, αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης εδώ και χρόνια.

Αποτελούσαν είδος στενά συγγενικό των ανθρώπων, μετανάστευσαν από την Αφρική και ξεκίνησαν να ζουν στην Ευρώπη πριν από περίπου 250.000 χρόνια, ενώ τα τελευταία ίχνη τους έχουν βρεθεί πριν από περίπου 28.000 χρόνια.

Από μια εποχή και μετά, συνυπήρχαν με τους προγόνους των ανθρώπων, οι οποίοι ήρθαν αργότερα από την Αφρική, σε μια σχέση που είναι αμφίβολο πόσο ειρηνική υπήρξε.

Στην παγωμένη και πιο σκοτεινή Ευρώπη, οι Νεάντερταλ, σύμφωνα με τις νέες εικασίες των επιστημόνων, χρειάστηκε να εξελίξουν πιο μεγάλα και ικανά μάτια για να βλέπουν καλύτερα από ότι στη φωτεινή Αφρική, όμως με το πέρασμα του χρόνου, αυτό το αρχικό πλεονέκτημα ίσως γύρισε «μπούμερανγκ».

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Proceedings B» της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC και το «New Scientist», πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος των homo sapiens αποδείχτηκε πιο ικανός να προχωρήσει σε τεχνολογικές καινοτομίες (π.χ. ανακάλυψη βελονών για το ράψιμο πιο ζεστών ρούχων), καθώς και στη δημιουργία κοινωνικών δικτύων αλληλοϋποστήριξης, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την επιβίωση των προγόνων μας, όταν η τροφή λιγόστεψε εξαιτίας των παγετώνων.

Αντίθετα, οι Νεάντερταλ έπεσαν θύματα της πολύ καλύτερης όρασής τους, που «έκλεβε» ενέργεια από το μυαλό τους.

Αν και δεν έχουν διασωθεί εγκέφαλοι για να μελετηθούν άμεσα, οι ερευνητές εκτίμησαν ότι οι -κατά περίπου έξι χιλιοστά- μεγαλύτερες κοιλότητες για τα μάτια στο κρανίο των Νεάντερταλ σημαίνουν πως είχαν καλύτερο οπτικό σύστημα στον εγκέφαλό τους.

Kάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα και με τον εγκέφαλο των πιθήκων που έχουν μεγαλύτερα μάτια.

Ας ληφθεί ακόμα υπόψη ότι οι Νεάντερταλ είχαν μεγαλύτερα σώματα από τους homo sapiens, πράγμα που επίσης σημαίνει μεγαλύτερες απαιτήσεις εγκεφαλικής ενέργειας.

Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτός ο συνδυασμός, δηλαδή μεγάλα μάτια και μεγάλα σώματα, απορροφούσε σημαντικό τμήμα της λειτουργίας του εγκεφάλου τους, με συνέπεια να απομένει λιγότερη εγκεφαλική ενέργεια στον μετωπιαίο φλοιό (την κατ’ εξοχήν έδρα της ανώτερης και της κοινωνικής νοημοσύνης) για να αφιερωθεί σε άλλα πράγματα, ζωτικά για την επιβίωσή τους.

Οι Νεάντερταλ, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, μπορούσαν να συγκροτήσουν ομάδες το πολύ έως 115 ατόμων και τα εμπορικά δίκτυά τους είχαν ακτίνα έως 48 χιλιομέτρων, έναντι ομάδων 150 ατόμων και δικτύων άνω των 300 χιλιομέτρων που δημιουργούσαν οι homo sapiens, άποψη με την οποία δήλωσε σύμφωνος και ο καθηγητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου Κρις Στρίνγκερ, παγκόσμια αυθεντία στην καταγωγή του ανθρώπου.

Άλλοι ερευνητές, όμως, όπως ο Ρόμπερτ Μπάρτον του βρετανικού πανεπιστημίου του Ντέραμ, εξέφρασαν την αμφιβολία τους κατά πόσο είναι αξιόπιστη η συσχέτιση μεγάλων ματιών και εγκεφαλικής ισχύος.
 

 Ωραίο παραμύθι. Καλύτερο και από της...Χαλιμάς.΄Οταν η φαντασία οργιάζει και τα  προϊόντα της τα βαπτίζουν επιστήμη, αυτό είναι και γελοίο και ανήθικο. ΄Οταν  λείπουν τα απολύτου κύρους επιστημοονικά κριτήρια  στην παλαιοντολογία και μερικές φορές και στην αρχαιολογία είναι επόμενο να καλλιεργείται αντί της επιστήμης η...λογοτεχνία. Και όπου υπάρχει ασάφεια, σκοτάδι, σύγχυση είναι εύκολη η κατρακύληση σε μύθους και τερατολογίες.

Στο θέμα μας Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ που ανεβάσαμε στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ στις 25/5/09) γράφαμε:

 

 " Τα ιερατεία και οι θεολόγοι, όπως είπαμε,επί συναπτούς αιώνες, δογμάτιζαν και αναγόρευαν θρησκευτικά φληναφήματα σε επιστημονικές απολυτότητες. Ας μην πέσουμε σην ίδια παγίδα του δογματισμού και της απολυταρχικής σκέψης στο όνομα της επιστήμης και της έρευνας. Οι θεωρίες, όταν δεν αποδεικνύονται με "χειροπιαστά", ατράνταχτα επιστημονκά στοιχεία, παραμένουν πάντα επιστημοφανείς απόψεις και  τίποτα περισσότερο.Το ίδιο και η θεωρία της εξέλιξης. Είναι απλώς μια θεωρία, που στηρίζεται στην παρατήρηση της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου και από τότε μέχρι σήμερα, παρά τα όποια ενισχυτικά στοιχεία  προστέθηκαν στην παρατήρηση του μεγάλου φυσιοδίφη, ΤΙΠΟΤΑ το ανατρεπτικό επιστημονικό δεν παρουσιάστηκε,που θα την οδηγούσε από την αχλύ της θεωρίας στο στέρεο επιστημονικό έδαφος της σοβαρής έρευνας.

 Εκτός, βέβαια, αν κάποιοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς μύθους , ειδικά σήμερα που η μια μετά την άλλη οι παραδοσιακές θρησκείες υποχωρούν και πολύ γρήγορα θα εξαφανιστούν,και  αναγορεύουν τη θεωρία της Εξέλιξης σε μια νέα θρησκεία .Ένας "χαλίφης στη θέση του χαλίφη", δηλαδή.Σ΄ αυτό, όμως, το παιχνίδι δεν έχουν θέση και δεν πρέπει  να συμμετέχουν σοβαροί άνθρωποι, που γι αυτούς η επιστήμη δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσον στην κατάκτηση της χρήσιμης και ωφέλιμης  γνώσης.

                                                   Β'

 Ο κίνδυνος της αντικατάστασης του παλαιού θρησκευτικού με το νέο "κοσμικό" ιερατείο, δεν είναι μια απλή ή μυστικοπαθής  υποθεση, αλλά μια ορατή πραγματικότητα . Σκοπός και των δύο είναι η χειραγώγηση των μαζών με μύθους και άλλα ακατανόητα μυστήρια..."

΄Οταν διαβάζετε τέτοια παραμύθια λοιπόν ,όπως αυτό με τα...μεγάλα  μάτια του Νεάντερταλ να έχετε υπόψη σας αυτά που λέγαμε για την εξέλιξη των ειδών και να κρατάτε ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ (΄Η καλύτερα μην κρατάτε καθόλου. Αν τύχει και βρείτε τίποτα...κεράσια, θα χωράνε και στις τσέπες!)

 
 
 

 

Μια σύγκρουση που θυμίζει (απόλυτα) Ελλάδα...

Μετωπική με τούς δικαστές στην Κύπρο

Αφορμή η προσφυγή για τις περικοπές -ενόψει Μνημονίου- στους μισθούς τους

 TA NEA/13-3-2013

 

 Την ώρα που τα παιδιά πάνε νηστικά στα σχολεία, η ανεργία αυξάνεται, καταστήματα κλείνουν και η χώρα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την εισβολή του 1974, οι δικαστές θέτουν θέμα κατά πόσον η περικοπή του μισθού τους είναι ή όχι συνταγματική».

Αυτά ήταν τα ιδιαίτερα καυστικά λόγια που χρησιμοποίησε στην αγόρευση του, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης, κατά την εκδίκαση την Τρίτη -στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου- της προσφυγής των δικαστών για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Ο Πέτρος Κληρίδης κατηγόρησε τους δικαστές ότι έπληξαν ανεπανόρθωτα τον θεσμό «την ώρα, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπαθεί να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας».

Μιλώντας ενώπιον των εννέα δικαστών της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας υπενθύμισε ότι το 1974 με δύο νομοσχέδια έγιναν περικοπές στους μισθούς και κανένας δικαστής τότε δεν είχε παραπονεθεί.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε παρόμοια υπόθεση που είχε προκύψει στη Μεγάλη Βρετανία και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, όπως είπε, «άφησε την υπόθεση για έντεκα χρόνια μέχρι να συγκροτηθεί δικαστήριο, το οποίο θα είχε την αντικειμενική αμεροληψία για να την εκδικάσει».

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Πέτρος Αρτέμης, διερωτήθηκε μόνον, κατά πόσον απαγορεύεται σε έναν πολίτη να διεκδικήσει τα συνταγματικά του δικαιώματα.

Απαντώντας ο Πέτρος Κληρίδης, τόνισε ότι «αυτό έγινε στην Αγγλία, γι' αυτό και συστάθηκε το ειδικό δικαστήριο».

Ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε να διακοπεί η ακρόαση αυτής της υπόθεσης μέχρι να αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο κατά πόσον μπορεί να δικάσει αυτή την προσφυγή.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου είπε ότι από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται ενώπιόν του από την αρχή και βρίσκεται στο μέσο της εκδίκασης, δεν κρίνει σωστό να διακοπεί η ακρόαση. Αυτή η απόφαση, υποστήριξε, θα ληφθεί, όταν ολοκληρωθεί η ακρόαση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου

Αξίζει με την ευκαιρία να αναφερθούμε στον ρόλο και την λειτουργία του ανώτατου αυτού δικαστή στην Κύπρο, που είναι ο τέταρτος στην ιεραρχία του κράτους και οι αρμοδιότητές του σε ελληνική αναλογία, συνδέονται με τέσσερις ανώτατες θέσεις! Του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας λοιπόν -θέση την οποία κατέχει από το 2005 ο Πέτρος Κληρίδης- με βάση το Σύνταγμα της Κύπρου και τους νόμους «είναι Ανεξάρτητος Αξιωματούχος του Κράτους και διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιλεγόμενος μεταξύ νομομαθών ανωτάτου επαγγελματικού και ηθικού επιπέδου.

»Υπηρετεί μέχρι το 68ον έτος της ηλικίας του, υπό τους ίδιους όρους όπως και οι Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και δεν απολύεται παρά μόνο υπό τους όρους και κατά τον τρόπο που απολύονται οι Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Προΐσταται της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, η οποία είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, μη υπαγόμενη σε οποιοδήποτε Υπουργείο και έχει το δικαίωμα να ακούγεται από κάθε Δικαστήριο ή Δικαστή και προηγείται ιεραρχικά οποιουδήποτε άλλου προσώπου εμφανιζόμενου ενώπιον οποιουδήποτε Δικαστηρίου ή Δικαστή.

»Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, βοηθούμενος από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, είναι ο νομικός σύμβουλος της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργικού Συμβουλίου και των Υπουργών, ασκεί δε κάθε άλλη εξουσία και εκτελεί κάθε άλλη υπηρεσία ή καθήκον που καθορίζεται ή ανατίθεται σε αυτόν από το Σύνταγμα ή το Νόμο.

»Εχει εξουσία κατά την κρίση του προς το δημόσιο συμφέρον να κινεί, διεξάγει, επιλαμβάνεται και συνεχίζει ή διακόπτει οποιαδήποτε διαδικασία ή διατάσσει δίωξη εναντίον οποιουδήποτε προσώπου στη Δημοκρατία για οποιοδήποτε αδίκημα. Η εξουσία αυτή μπορεί να ασκείται από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω υπαλλήλων που υπάγονται σε αυτόν και ενεργούν υπό και σύμφωνα με τις οδηγίες του.

»Τέλος ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ex officio μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων».

 

 Τί να προσθέσει κανείς; Τα είπε ΟΛΑ ο Γενικός εισαγγελέας της Κύπρου. Εδώ, τέτοιο θεσμό δεν προβλέπει το Σύνταγμά μας  (δυστυχώς).΄Οσο για τον ΄Αρειο Πάγο, είναι ανύπαρκτος, εδώ και πολύ καιρό.(Αλήθεια, υπάρχει πρόεδρος Αρείου Πάγου; Μια κυρία που διορίσανε είναι  ακόμα εκεί;)

Για να προσέξουμε αυτό:

 "Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε παρόμοια υπόθεση που είχε προκύψει στη Μεγάλη Βρετανία και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, όπως είπε, «άφησε την υπόθεση για έντεκα χρόνια μέχρι να συγκροτηθεί δικαστήριο, το οποίο θα είχε την αντικειμενική αμεροληψία για να την εκδικάσει».

 Να θυμίσουμε πως οι δικοί μας εδώ δικαστές, λίγο πριν την οικονομική κατάρρευση της χώρας, ανέθεσαν σε έναν υπόδικο σήμερα  ("ξέπλυμα μαύρου χρήματος') τ.πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ονόματι Ρ.Κεδίκογλου,  να τους... δικάσει την υπόθεση με τα αναδρομικά. (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!)΄Οντως, ο αυτός ο ...εξαίρετος  δικαστής  δίκασε την υπόθεση εν ριπή οφθαλμού (όχι που θα καθότανε 11 χρόνια να περιμένει σαν τους ...χαζούς Εγγλέζους),αποφάσισε πως δικαιούνται να πάρουν τα λεφτά οι συνάδελφοί του (κι αυτός μαζί) και οι αξιότιμοι δικαστές, έσπευσαν, πριν καταρρεύσει η οικονομία, με ειδικό (γρήγορο) "τερτίπι" (το περιγράψαμε πολλές φορές εδώ) ,να εισπράξουν 1 δισ. ευρώ ,τα οποία ακόμα να τα επιστρέψουν, κρυμμένοι πίσω από την απόφαση του επίορκου δικαστή Κεδίκογλου. 

Ε,καλά  που θα ήταν...Εγγλέζοι οι δικοί μας εδώ δικαστές.

 

 

 

 

«Είμαστε έτοιμοι για έναν μαύρο Πάπα»

 

Χιλιάδες Αφρικανοί εξέφρασαν την ελπίδα ο Πoντίφικας που θα εκλεγεί να προέρχεται από την μαύρη ήπειρο, αλλά λίγοι πιστεύουν ότι το Βατικανό είναι πραγματικά έτοιμο για έναν μαύρο Πάπα.

Όπως δείχνει δημοσκόπηση του CNN στην οποία συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι από 11 αφρικανικές χώρες, πάνω από το 82% των ερωτηθέντων λέει ότι η Αφρική είναι έτοιμη για έναν μαύρο Πάπα, ενώ το 86% πιστεύει ότι μια τέτοια εκλογή θα αυξήσει την επιρροή του καθολικισμού στην Αφρική. Ωστόσο μόνο το 62% πιστεύει ότι και το Βατικανό είναι έτοιμο για έναν Αφρικανό Ποντίφικα, ενώ το 50% εκτιμά ότι η Καθολική Εκκλησία θα ήταν πιο συντηρητική με έναν μαύρο Πάπα. Μόλις το 22% εκφράζει αντίθετη άποψη.

«Ένας Αφρικανός Πάπας θα φέρει περισσότερη ενότητα στην ήπειρο και αυτοπεποίθηση στους Αφρικανούς» λέει μια γυναίκα από την Ζιμπάμπουε.

To όνομα του καρδινάλιου από την Γκάνα, Peter Turkson, ακούστηκε πολύ μετά την είδηση της παραίτησης του Βενέδικτου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, στους επικρατέστερους συγκαταλέγονται κυρίως υποψήφιοι από την Ιταλία, καθώς και από την Βόρεια και την Λατινική Αμερική.

 

 "Η νύχτα  βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη".(Εν προκειμένω...μαύρο πάπα). Βρε, δεν πα να βγάλετε και...πράσινο; Ποσώς μας ενδιαφέρει. "Εδώ ο κόσμος καίγεται..." 

Κάποτε είχανε την Ιερή Εξέταση ,χωροφύλακα-δήμιο για  το μυαλό και το κορμί των ανθρώπων. Σήμερα την περιόρισαν στο μυαλό. Κοντά 1,2 δισ ανθρώπους, τους κάνανε το μυαλό κουρκούτι.

Τόσους αιώνες τα ίδια. Στον 21ο αιώνα φτάσαμε. Μπορεί να φύγαμε προ πολλού από το Μεσαίωνα, όμως... "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν". 

(Παράπονο: Μάλλον "εμείς οι ζώντες οι...περιλειπόμενοι" (κατά Παύλο) δε θα προφτάσουμε να ζήσουμε ,για να τραγουδήσουμε το θάνατο των θρησκειών. ΄Ολων των θρησκειών του κόσμου. ΄Οντως, η βλακεία είναι ανίκητη τελικά .

 

 

 

 

 

[Προβολείς] Η επιστροφή των μάγων

Μιχάλης Τσιντσίνης  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 11/3/2013

 

Αγαπούσε πολύ τον λαό του. Κι ήταν με τον λαό του πάντα γενναιόδωρος. Οπως με τη 19χρονη τρισεκατομμυριοστή ακόλουθό του στο twitter, την οποία αντάμειψε για την καλή της τύχη χαρίζοντάς της ένα διαμέρισμα.
Ο σύντροφός του, ο Λούλα, αποχαιρέτησε την εξουσία ύστερα από δύο θητείες. Ομως ο ίδιος ο Τσάβες δεν μπορούσε να αφήσει τον λαό του ορφανό. Βελτίωσε το Σύνταγμα για να παρατείνει τη θητεία του. Για να μπορεί να φροντίζει τον λαό του μέχρι την τελευταία του πνοή. Και ο λαός τού ανταποδίδει τώρα την αγάπη οδυρόμενος, φιλώντας το βαλσαμωμένο του σαρκίο. 
Γιατί άραγε μας αφορούν όλα αυτά; Γιατί κάποιοι από μας συγκινούνται από έναν ηγέτη που λατρεύεται σαν θεός; Γιατί εμπνέονται από τον θρύλο ενός συμπονετικού πατερούλη που μοιράζει ψωμί και περηφάνια; Γιατί έλκονται από το υπερθέαμα ενός τηλεξορκιστή που πουλάει απύλωτος, σε πανεθνικό δίκτυο λεβεντιά κατά των υπερδυνάμεων; 
Από τη σκοπιά της Ευρώπης, όλα αυτά δεν μοιάζουν μόνο ν’ ανήκουν σε άλλη ήπειρο. Ανήκουν σε άλλο κόσμο. Σε άλλη εποχή.
Τα πάθαμε κι εμείς εδώ. Χρόνια θητεύσαμε στην προσωπολατρία. Χρόνια και χρόνια χτυπούσαμε παλαμάκια γονυκλινείς στην πίστα του αρχηγικού λαϊκισμού.
Θα περίμενε κανείς να έχουμε απογαλακτιστεί από αυτό το πρότυπο. Φαίνεται όμως ότι είναι νωρίς για να ξεπεράσει κανείς τέτοιες έξεις. Είναι νωρίς για να κατέβουν από τη σκηνή οι λαοβάτες. Οι γητευτές που ζητούν ξανά λαό για υιοθεσία. Να τον κυβερνήσουν με μύθο, άσμα και μαγεία.

 

 Τί έγινε με σένα Μιχάλη; Γιατί χάνεσαι; Αραιά τα όμορφα κείμενά σου στα ΝΕΑ. Τί τρέχει; Μήπως δεν αρέσουν στον αρχικουμανταδόρο του ΔΟΛ κ. Σταύρο Ψυχάρη;  Προτιμά μήπως τον Πρετεντέρη; Τακιμιάζουν, πάντως, τα δυο τους. 

 

Σάλος στην Τεχεράνη επειδή ο Αχμαντινετζάντ αγκάλιασε τη μητέρα του Τσάβες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  ΤΑ ΝΕΑ, 11/3/2013

 
H φωτογραφία του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να παρηγορεί τη μητέρα του Τσάβες, προκάλεσε τις αντιδράσεις των φανατικών μουσουλμάνων στην Τεχεράνη (AP).
Σάλος στην Τεχεράνη επειδή ο Αχμαντινετζάντ αγκάλιασε τη μητέρα του Τσάβες
 
 
Εντονες επικρίσεις δέχθηκε στο Ιράν ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επειδή σε φωτογραφίες εμφανίζεται να παρηγορεί τη μητέρα του Ούγκο Τσάβες στην κηδεία του βενεζουελάνου ηγέτη.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του στο Καράκας, ο ιρανός πρόεδρος φωτογραφήθηκε να έχει ακουμπήσει το πρόσωπο του στο κεφάλι της 78χρονης Ελενα Φρίας, μητέρας του Τσάβες, καθώς εκείνη του κρατά τα χέρια.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τις φωτογραφίες, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση συντηρητικών επικριτών του Αχμαντινετζάντ.

Οι άνδρες μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να αγγίζουν γυναίκες που δεν είναι μέλη της οικογένειάς τους.

Ηδη ενοχλημένοι από το γεγονός ότι ο Αχμαντινετζάντ έπλεξε το εγκώμιο του Ούγκο Τσάβες, οι επικριτές του έσπευσαν να διαμηνύσουν στον ιρανό πρόεδρο ότι όχι μόνο διέπραξε αμαρτία, αλλά συμπεριφέρθηκε και με τρόπο που δεν αρμόζει στον πρόεδρο ενός ισλαμικού κράτους.

Δηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί από ένα «αποκλίνον ρεύμα», όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει συνεργάτες του και τον ίδιο και να δημιουργήσει αποστάσεις ανάμεσα στον ίδιο και τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Οι συνεργάτες του ιρανού προέδρου έσπευσαν να δηλώνουν ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη.

«Κατασκεύασαν τη φωτογραφία ή την πήραν από μία γωνία που μοιάζει να δείχνει ότι βρίσκονται σε επαφή. Δεν της έπιασε το χέρι» δήλωσε ο Μοχαμαντρέτσα Μιρ Ταντζεντίνι, σύμβουλος του προέδρου.

 

    ΩΧ!

 

 

Τσοχατζόπουλος: Εκδικητική η καταδίκη μου - Αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις

 

 

 

Με επιστολή του μέσα από τη φυλακή, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, σχολιάζει την καταδίκη του σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση του ανακριβούς πόθεν έσχες.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλά για «δίωξη δικαστών» με πολιτικό μανδύα εναντίον μου» και για «μια πρωτοφανή, μια μοναδική απόφαση στη μεταχουντική Δημοκρατική Ελλάδα».

Καταγγέλει πολιτικές παρεμβάσεις στους δικαστές που τον καταδίκασαν και εκδικητική καταδίκη, ενώ απευθύνεται στους πολιτικούς αρχηγούς και τους ρωτά αν αποδέχονται τις «παρεμβάσεις» στην Δικαιοσύνη.

Ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση, δήμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πρόστιμο 520.000 ευρώ και 4 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

ΌΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Σε «Δίωξη Δικαστών» με πολιτικό μανδύα εναντίον μου, εξελίχθηκε η απόφαση στην δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, την περασμένη Δευτέρα 04.03.2013.

Το δικαστήριο αυτό «κατάφερε» με δύο ψήφους - η μία Εφέτης ψήφισε αθώος - να εκδώσει μια πρωτοφανή, μια μοναδική ΑΠΟΦΑΣΗ στη μεταχουντική Δημοκρατική Ελλάδα, για έναν μόνον από τους 560 βουλευτές - νυν και πρώην - που ελέγχθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, υπό τον Πρόεδρο κο. Αργύρη, από το 2010. Με την απόφαση αυτή η πλειοψηφία «μετάλλαξε»μια απλή τυπική διαδικασία διαχείρισης των βουλευτικών πόθεν έσχες που αποσκοπεί στο όφελος της Δικαιοσύνης, της πολιτικής και της ίδιας της Δημοκρατίας, σε μια παράλογη εκκωφαντική και εκδικητική ΚΑΤΑΔΙΚΗ: 7 χρόνια «κάθειρξη», συν ένα (1) χρόνο για τα πλημμελήματα, χωρίς ελαφρυντικά και αναστολή, και με δήμευση της περιουσίας μου. Για έναν βουλευτή, που εκλέγεται επί 26 χρόνια, σε 10 εθνικές εκλογές (1981-2007)στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για ελλιπή και ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες των ετών 2009 και 2008.

Η «απόφαση» αυτή αποτελεί ΟΡΟΣΗΜΟ στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, στην λειτουργία της τρικομματικής Κυβέρνησης, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην λειτουργία της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί, κάτι τρέχει στη Δικαιοσύνη. Ολοένα και περισσότεροι πλέον πολίτες το λένε. Απευθύνομαι λοιπόν στους αρχηγούς και Προέδρους, των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στην Βουλή των Ελλήνων και τους ρωτώ:

Κύριοι,

- Αποδέχεστε ή απορρίπτετε τα φαινόμενα των παρεμβάσεων, που τα τελευταία χρόνια πυκνώνουν ως πολιτικές, κυβερνητικές, δικαστικές, ιδιωτικές και δημόσιες παρεμβάσεις εξουσίας;

- Ποιοι είναι αυτοί που ασκούνε εξουσία, παρεμβαίνοντας στην Δικαιοσύνη, όπως στους δικαστές της δίκης της Δευτέρας 4.3.2013, επιβάλλοντας πρωτοφανείς, εξοντωτικές ποινές, μακράν από την έννοια της «δίκαιης δίκης» του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ, που συνάδει άρρηκτα με το Σύνταγμα και την Ελληνική Νομοθεσία;

- Ποιοι είναι αυτοί που παρεμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης κατά τη μυστική και απόρρητα – κατά τα άλλα – προδικασία και μετατρέπουν τα εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία σε αφανή κέντρα Τύπου, με επιλεκτικές και κατευθυνόμενες διαρροές σε δημοσιογράφους και ανθρώπους των ΜΜΕ, που πλήττουν την προσωπικότητα και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου;

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αθανασίου, από τους στυλοβάτες της Δικαστικής Εξουσίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, πριν την πρόσφατη υπουργοποίησή του, αναγκάστηκε να απευθυνθεί δημόσια, λόγω της περίεργης κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Δικαιοσύνη, στους δικαστές και τους εισαγγελείς, να μην απορρίπτουν τα ελαφρυντικά του «πρότερου βίου» των κατηγορουμένων πολιτών.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος κάλεσε δημόσια τους δικαστές, στις φιλότιμες και επιτυχείς προσπάθειες που καταβάλλουν στην αντιμετώπιση του Οικονομικού Εγκλήματος, να αποφεύγουν στη λειτουργία τους κάθε χειραγώγησή τους από την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ώστε να αποφεύγονται έτσι και μέθοδοι «Ροβεσπιερισμού».

Εμείς θα προσθέταμε, ότι το λεγόμενο «κοινό περί δικαίου αίσθημα», δεν μπορεί να είναι ούτε οδηγός, ούτε και δέσμευση για την Δικαιοσύνη, τους εισαγγελικούς λειτουργούς και τους δικαστές.

Η δίκη αυτή άναψε «κόκκινο» στις σχέσεις Κράτους και Δικαιοσύνης, καθώς, με τις παρεμβάσεις που έγιναν, αναδείχθηκε ξεκάθαρα η δεύτερη, ως πόλος εξουσίας. Σε αυτή τη νέα σχέση, οι διαφωνίες εκτιμήσεων και επιλογών των δικαστικών λειτουργών, που επιδιώκουν να αναδειχθούν με τις αυξημένες εξουσίες, που στο όνομα της Δικαιοσύνης τους έδωσε η Πολιτεία για το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των Ελλήνων Πολιτών, έχουν ως άμεσο θύμα τους ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Αντί, λοιπόν, η Πολιτεία, με τον έλεγχο των δηλώσεων της υπηρεσιακής κατάστασης πολιτών, κάθε κατηγορίας, να δυναμώσει την επιθυμητή από όλους μας διαφάνεια για όλους και για όλα, και με τον τρόπο αυτό η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της Δημοκρατίας που τόσο έχουμε ανάγκη στην κρίση που περνούμε, φτάσαμε δυστυχώς σε «διώξεις» που υπηρετούν συσχετισμούς δυνάμεων.

 

 Η επιστολή Τσοχατζόπουλου εμπεριέχει αλήθειες πικρές.΄Επρεπε όμως να πάει ο ίδιος φυλακή, για να αντιληφθεί-παραδεχθεί αυτό που τόσα χρόνια λέμε εμείς: Η ελληνική δικαιοσύνη διαπλέκεται. Πολλοί, ιδιαίτερα δικαστές στα μεγάλα κλιμάκια, χειραγωγούνται. Από κόμματα, από κυβερνήσεις,από πρόσωπα,από αγκυλώσεις,από τη κοινή γνώμη.

Καιρός να σπάσει το απόστημα , αλλά ολοκληρωτικά, δυνατά, λυτρωτικά. .Ας βγάλει ο τ.υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μιζαδόρος (άσχετα αν δεν είναι ο μόνος)  στη φόρα ονόματα και υποθέσεις. Ας γράψει βιβλίο για όλους και για όλα .Και φυσικά να αποδεχτεί και ο ίδιος τις ευθύνες του, τα εγκλήματα του κόμματος που ανήκε και υπηρέτησε,τις δικές του παρανομίες .

Είναι παλικάρι, έστω και τώρα ; Περιμένουμε.

 

 

 

 

 

Μεσολόγγι: Σε απεργία πείνας ο δήμαρχος κατά του σχεδίου «Αθηνά»

 

Σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων κατά του σχεδίου «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο να παραμείνει ισχυρό και αυτόνομο το ΤΕΙ Μεσολογγίου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αφού ύψωσαν μαύρες σημαίες στα δημοτικά κτίρια οι κάτοικοι προχώρησαν σήμερα  σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού μαζί με τους κατοίκους της Ναυπάκτου.

Φοιτητές και τοπικοί φορείς που διαμαρτύρονται κατά του σχεδίου «Αθηνά» έχουν κλείσει από τις 11 το πρωί τον δρόμο στο ύψος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, προκειμένου τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από το δρόμο του ιδρύματος και να βλέπουν οι περαστικοί «ποια είναι η περιουσία που θέλει η πολιτεία να ξεπουλήσει».

Μάλιστα, τη Δευτέρα ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε απεργία πεινάς στο Μουσείο-Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης και κάλεσε όποιον άλλον θέλει να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ο δήμαρχος πρότεινε ακόμη να μην υπάρξει συμμετοχή του δήμου και των φορέων στις γιορτές της 25ης Μαρτίου και στη θέση τους να υπάρχει το πανό διαμαρτυρίας, ενώ στις γιορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί κανένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας.

Τέλος, όπως αναφέρει το aixmi-news.gr θα κληθούν οι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση εξαιτίας του σχεδίου «Αθηνά», σε διαφορετική περίπτωση θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι.

 

 

 ΄Ενα κείμενο από τα "ΔΡΩΜΕΝΑ" η απάντησή μας  στον ...ηρωικό  δήμαρχο του Μεσσολογγίου, ο οποιος, εκτός από τον εξευτελισμό της Εξόδου ("Σύμβολο") των Ηρώων προγόνων του , ξεφτίλισε και το ιερό δικαίωμα στη απεργία πείνας  αντί πινακίου...ψήφων.

Ντροπή σου,άθλιε!

 

                                                            

 

                            ΚΟΜΟΤΗΝΗ ,ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΑΠΕΣ 

                                                                             02.02.13

 

      (ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ,2/2/2013)

Εχουν δίκιο τα παιδιά. Πού να πηγαίνουν τώρα τόσα χιλιόμετρα μακριά; Καλά είχαν βολευτεί δίπλα στα σπίτια τους με τις σχολές. Το ορθό είναι να υπάρχει και από ένα τμήμα σε κάθε γειτονιά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κανακάρηδες  μακριά από τη φροντίδα της μαμάς.

 

Επίσης, γιατί να πηγαίνουν να παρακολουθούν μαθήματα (που δεν πάνε. Λέμε τώρα) και να δίνουν εξετάσεις ;(΄Ετσι κι αλλιώς, το 90% των φοιτητών, μπορεί και παραπάνω, με αντιγραφές περνάνε τα μαθήματα). Το ακόμα πιο ορθό είναι να τους στέλνουν το πτυχίο στο σπίτι και όχι ακριβώς εκεί, αλλά στην καφετέρια της γειτονιάς τους,  όπου ""ταβλαριάζονται" από τις 2 το μεσημέρι και μετά. (Προσοχή, όχι πιο νωρίς, γιατί οι περισσότεροι είναι ακόμα στο κρεβάτι, σε λήθαργο βαρύ από τις "ουσίες" και τις "μπόμπες-οινοπνέματα" της προηγούμενης νύχτας).

 

Κι ακόμα: Με το που θα παίρνουν τα ταχυδρομημένα πτυχία, να προσλαμβάνονται κοντά στο σπίτι τους σε μια δημόσια υπηρεσία, ΔΕΚΟ, δημαρχεία (σε γραφείο τέλος πάντων), όπου θα πέφτε ο μισθός "βρέξει-χιονίσει",μια και ελόγου τους (Ελληνόπουλα μοσχοαναθρεμένα και μαμάκηδες), δεν τους ταιριάζει να δουλεύουν μέσα στο αγιάζι και τον καύσωνα. Αυτά είναι  για Πακιστανούς. Στο κάτω-κάτω, γιατί τους κρατάμε εδώ αυτούς και τους ταϊζουμε, αν όχι για να δουλεύουν τις παρακατιανές δουλειές;

 

΄Ολα αυτά που γράψαμε,τα εννοούμε και έτσι είναι η πραγματικότητα. Τέτοια έχουν στο φαντασιακό και επιθυμητικό τους πεδίο οι Νεο-΄Ελληνες (γονείς και τέκνα). Και δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. (Μια άλλη παρενέργεια της πασοκικής λαίλαπας που πέρασε και ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία επί μια εικοσετία, που κυβέρνησαν οι " σύντροφοι" τη χώρα).

 

Τα ΑΕΙ,ΤΕΙ και τα άλλα ...ευαγή ιδρύματα, όχι μόνο είναι, εδώ και πολλά χρόνια, πολλώ μάλλον σήμερα, άχρηστα, αλλά και  στην ήδη γονατισμένη ελληνική οικονομία δίνουν τη "χαριστική βολή".΄Ενας ολόκληρος κόσμος (χιλιάδες),νέοι, ηλικίας από 18-30 ,στην πιο παραγωγική περίοδο, κάθονται, αράζουν,κοπροσκυλιάζουν στα μπαρ και στα φοιτητοστέκια  σε πόλεις και "χωριά" που τάχα μου σπουδάζουν ,ξεκοκαλίζοντας μισθό- σύνταξη,γονιών και παππούδων, τρώγοντας τα έτοιμα, χωρίς να προσφέρουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.  Παράλληλα, καλλιεργούνται και αναπτύσσονται μεταξύ τους  νοοτροπίες ,πρότυπα-στερεότυπα εντελώς αφύσικα και αντιπαραγωγικά.

 

Οι Πασόκοι ,βέβαια,παλιότερα και οι κατά τόπους "άρχοντες"  λέγανε (αργότερα συνέχισαν το ίδιο παραμύθι και οι Δεξιοί,όταν παρέλαβαν την  "κουταλα") πως με το να ιδρύεται και από ένα τμήμα ΤΕΙ σε κάθε ελληνική "Κωλοπετινίτσα", τονώνεται η τοπική οικονομία. Η τοπική οικονομία να τονωθεί με τα χωράφια  που μένουν ακαλλιέργητα και τα κοπάδια, που τα πουλήσανε οι χωρικοί για "μαχαίρι" εδώ και χρόνια και όχι να περιμένουν από το ευκαιριακό, το αεριτζίδικο χρήμα της Ευρώπης και των δανείων,για να ζήσουν. "Εγκλημα" εθνικό" από τα κόμματα και τούτο. ΄Εκαναν τον κόσμο στις επαρχίες τεμπέλη, μπαγαμπόντη, κουτοπόνηρο, τζαμπατζή. Δείτε την Κομοτηνή, για παράδειγμα,  που μαζέψανε όλες τις σχολές της χώρας εκεί  για να "μπουν καρφί στο μάτι"  των Τούρκων. Οπότε, αφήσανε και οι αγρότες τον "΄Ιασμο Και τις " Σάπες" ,πήρανε θαλασσοδάνεια και... ανεστενάζει εδώ και δεκαετίες η πόλη από τα παράνομα και μη "κοτέτσια" που έφτιαξαν και τα νοικιάζουν στους φοιτητές "χρυσάφι”.

 

Καθαρές κουβέντες και ξάστερες. ΄Η θα συνδεθούν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ με την αγορά,με την παραγωγή, με την οικονομία και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας σε επιστημονικό προσωπικό, ή να κλείσουν. Δεν έχουν άλλο λόγο ύπαρξης. ΄Αλλωστε, ό τρόπος που λειτουργούν,το προσωπικό που τα στελεχώνει και η ποιότητα της μάθησης που προσφέρουν, καμιά σχέση δεν έχουν με την επιστήμη και τη γνώση . Ζημιά μεγάλη κάνουν. Οφέλη τεράστια  θα προσκύψουν και για την οικονομία και για τη νοοτροπία του λαού, αν τα κλείσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS