HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2015642
I " ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMDAS", 17/3-23/3/2013
17.03.13

 

 

 

 

 

1. MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS

 

 

 

 

 

 

                                                    22-3-2013

 

 

«Να φύγουμε από την ευρωζώνη. Μας αρκεί η λίρα μας!»

 

 «Να φύγουμε από την ευρωζώνη (…). Μας αρκεί η λίρα μας!»

 

 

Τί λέει ο αμετροεπής, υποκριτής και ανίδεος (περί τα οικονομικά) παπάς και με ποια ιδιότητα;  Φαίνεται πως ο ιός του μαυρογυαλουρισμού δεν ενδημεί μόνο στην πολτική, αλλά και στη θρησκεία.

Περιορίσου στα καθήκοντά σου, μακαριώτατε. Είπαμε, " ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς". Εσύ τί είσαι από τα δύο; 

Στο μεταξύ ,για τα ναρκο-ευρώ (ή ναρκο-λίρες παλιότερα) των Ρώσσων μαφιόζων, έχεις ακούσει τίποτα ή κάνεις τον κουφό, μια και από αυτά τα "τριάκοντα αργύρια"  έχεις...λαμβάνειν  και συ τον παχυλότατο μισθό σου;

΄Αξιος ο...μισθός σου,υπηρέτη του Μαμωνά!

 

 _______________________________________________________________________________________________

"Tσίπρας-Καμμένος: Αποφάσισαν κοινό μέτωπο για το θέμα της Κύπρου

 Κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή τα γεγονότα στην Κύπρο, αποφάσισαν να σχηματίσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος μετά από την συνάντηση που είχαν σήμερα στην Βουλή."(ΜΜΕ)

 

 Μετά τους διθυράμβους Τσίπρα για το έργο του...Εθνάρχη στο μνημόσυνο (προ ημερών) του ηγέτη της Δεξιάς-Ακροδεξιάς Κωνσταντίνου Καραμανλή, σήμερα "ήρθε και έδεσε το γλυκό" με την άλλη πανηγυρική συμφωνία των αρχηγών των δύο... φίλιων κομμάτων για συνεργασία.

Αχ, αυτός ο λαός, πώς  σου ρίχνει  μια με τις ατάκες του  στην κεφάλα  και σε "στέλνει αδιάβαστο". ΄Οπως εν προκειμένω :" Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι"!

Μαύρα-κατάμαυρα ,όμως, λέμε εμείς,  από τη "μουτζούρα" και καπάκι και τέντζερης! ( Γι΄αυτό βάλαμε και τη φωτογραφία των δύο...ανδρών , για να το διαπιστώσετε "ιδίοις όμμασι" . Ποιος τώρα είναι ο τέντζερης και ποιο το καπάκι, αγνοούμε.  Πάντως ...σκεύη είναι και τα δυο. Και έτσι όπως κατάντησαν,  για... πάσα χρήση. Και ο νοών, νοείτω!). 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

 

" Κανάκης: «Μετά το ταξίδι στη Σιέρα Λεόνε, η ζωή μου άλλαξε». Ο Αντώνης Κανάκης μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την εμπειρία του στη Σιέρα Λεόνε! «Μετά από αυτό το ταξίδι η ζωή μου άλλαξε. Η εμπειρία αυτή με συγκλόνισε», είπε στον Real Fm ο Αντώνης Κανάκης! Και τόνισε πώς πράγματι τα χρήματα που δίνουν οι Έλληνες πηγαίνουν για φιλανθρωπίες.Και είπε πώς είδε το σχολείο που χτίστηκε στη Σιέρα Λεόνε!"(ΜΜΕ)

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________

"Bαρουφάκης: Μπλοφάρει χοντρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Eρωτήσεις - προκλήσεις, αλλά και απαντήσεις με έντονη βεβαιότητα ανταλλάσσονται στο twitter μεταξύ του Γιάννη Βαρουφάκη και followers, με αφορμή την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περί κλειδώματος της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες και την αντίθετη άποψη του καθηγητή.

Το κοινό ρωτάει τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας «Εσύ δεν έλεγες πριν ένα χρόνο πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να σταματήσει να δίνει ρευστότητα στις τράπεζες; Τι έγινε τώρα;». Για να πάρει την απάντηση από τον Γιάννη Βαρουφάκη «Πάτε στοίχημα ότι ούτε τώρα θα σταματήσει; Και ότι απλώς πιέζει, μπλοφάροντας, την κυπριακή ηγεσία;»

Το θέμα απασχολεί έντονα και ο διάλογος συνεχίζεται με νέα ερώτηση: «Δέκα μέρες κλειστές τράπεζες (για αρχή) κ. Καθηγητά είναι κάπως χοντρή μπλόφα, θα συμφωνήσετε...» . Οπότε ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέρχεται με σαφήνεια και επιμονή: «Χοντρή. Αλλά μπλόφα. Το θέμα είναι ότι θα το επιβεβαιώσουμε μόνο αν οι Κύπριοι δεν τα βρουν με την ΕΕ τη Δευτέρα».(ΜΜΕ)

 
 

 

 


 

 

Τον είχαμε πάρει για σοβαρό άνθρωπο το Βαρουφάκη στην αρχή. Στην πορεία αποδεικνύεται πως δεν είναι. Ας πούμε, καμιά ομοιότητα και επιστημονική αγχίνοια με το συνάδελφό του  Π. Ιωακειμίδη. (Διαβάστε άρθρα του τελευταίου στα "ΝΕΑ" και σε μας που έχουμε αναδημοσιεύσει πολλά απ΄αυτά).

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

"Εμειναν... άφωνοι!

Ηταν... αποστομωτική η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου για τον συνεργάτη του Ι. Κωτούλα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για φιλοναζιστικές απόψεις.

Ο Χ. Αθανασίου είπε ότι ο συνεργάτης του είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αναρωτήθηκε: «Αν υποτεθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, θα ήταν καλύτερα να δίδασκε στο σχολείο;».

Οι δημοσιογράφοι έμειναν, φυσικά, άφωνοι. Τελικά μάλλον είναι καλύτερα να μη διδάσκει σε σχολείο, κύριε υπουργέ. Κρατήστε τον στο υπουργείο!"(ΜΜΕ)

 

 

Εμειναν... άφωνοι!

 

 

 

 

 

                                       21-3-2013

 "Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εκτέλεση του τρανού Ναζί -και εγκληματία πολέμου- Άμον Γκοθ.

 Η επικεφαλής ιστορικός αναφέρει: «Είμαστε, σχεδόν, απολύτως σίγουροι πως εκτελέστηκε. Φυσικά, μέχρι ένα σημείο κάνουμε εικασίες, αλλά αυτό είναι το συμπέρασμά μας πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας», ενώ για την προσωπικότητα του Γκοθ δήλωσε: «Ήταν ένα πραγματικά τρομακτικό άτομο. Ξέρουμε με σιγουριά πως συνήθιζε να σκοτώνει μωρά για την πλάκα του, πυροβολώντας τα. Όταν σκότωνε κάποιον ενήλικο, κάτι που συνήθιζε να κάνει με επίπονο τρόπο, λίγο πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή, του άρεσε να τους κλωτσά δυνατά, ώστε να τους προκαλεί ακόμη μεγαλύτεροπόνο». (ΜΜΕ)

 

 

 Αφιερωμένο στον ΄Ελληνα δικαστή που χορήγησε άδεια λειτουργίας  κόμματος στην εγκληματική συμμορία του ΝΕΟ-ΝΑΖΙ  Μιχαλολιάκου. Το όνομά του θέλουμε , για να το καταγράψουμε στις μαύρες δέλτους της Ιστορίας.

Ντροπή!

 

 

 

 

 

 

 

                                              20-3-2013

                     

"Γερμανική κυβέρνηση: «Να μην περιμένει τη βοήθειά μας η Κύπρος...»

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απόρριψης, από το κυπριακό κοινοβούλιο, του νομοσχεδίου για την επιβολή φόρου επί των τραπεζικών καταθέσεων. Από τις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία, αλλά και την Αραβία ταξίδεψε η είδηση του ηχηρού κυπριακού «όχι» στο κούρεμα των καταθέσεων."(MME)

 

 " Δε  χτυπάς το μαχαίρι,αν δεν  έχεις σιδερένια γροθιά. "Αλλιώς, θα σφαγείς.

οι λεονταρισμοί, οι παλικαριές και ο "μαυρογυαλουρισμός" είναι εύκολα. Το απέδειξαν οι Κύπριοι βουλευτές. Το δύσκολο είναι να είσαι σοβαρός, υπεύθυνος και ψύχραιμος. Και ως πολίτης και ως πολιτικός . Στην Κύπρο δε φαίνεται να υπάρχουν τέτοιοι.

Να δούμε τώρα "ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά". Θα τους σώσει το μαφιόζικο, ρώσικο χρήμα, που είχαν καταθέσει οι λογής εγκληματίες  στις τράπεζές τους; (Και ευημερούσαν απ΄αυτό το " μαύρο" χρήμα  οι Κύπριοι).

Οι μαφιόζοι δεν έχουν φίλους. Κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους. Σύντομα θα το διαπιστώσουν οι...ανάδελφοι στη μεγαλόνησο.

 

 

                                                    19-3-2013

 

 "ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ" (ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

     

Σταύρος Θεοδωράκης

 

 

    

Ποτέ δεν τον πήγαινα αυτόν τον εκπρόσωπο της "βαριάς βιομηχανίας ενημέρωσης-ψυχαγωγίας". ΄Οχι μόνο από διαίσθηση. Από αυτά που έλεγε και έγραφε. ΄Οταν τον έβλεπα ή τον διάβαζα ,έλεγα μέσα μου: -Να ένας κλασικός τύπος υποκρίταρου δημοσιογράφου. Πίστευα πως δεν...πίστευε τίποτα απ΄αυτά τα θεαματικά πού έκανε και έλεγε με τα ρεπορτάζ για κάποιες "ευαίσθητες" μεινότητες και  άλλες "ειδικές περιπτώσεις" ατόμων. ΄Ολα στο βωμό του "θεαθήναι",του παρά,  της αναγνωρισιμότητας.

Σήμερα,πέταξε τη μάσκα του "καλού καγαθού" δημοσιογράφου και νάτη μπροστά μας ολοκάθαρη η μούρη ενός Νεο-Ναζί. 

Να το θυμηθείτε. Μια μέρα θα καταλήξει στο Μιχαλολιάκο. Είναι συνειδητός φασίστας και αδίστακτος. ΄Οταν κάποιος  έχει τέτοια ανικανότητα συνειρμού, αγχίνοιας και σκέψης για να αντιληφθεί πως εκατομμύρια συνάνθρωποί μας υπέστησαν τον αισχρότερο και πλέον επώδεινο θάνατο, εξαιτίας  μιας εγκληματικής μανίας, οι φορείς της οποίας είχαν ως σύμβολο ένα χαιρετισμό σαν αυτόν που έκανε ο μικρόνους χούλιγκαν, παίκτης της ΑΕΚ και  φτύνει στις στάχτες αυτώ των θυμάτων για ένα ΚΑΛΟ ΓΚΟΛ που έβαλε αυτός ο άθλιος παίχτης (γι΄αυτό και μόνο τον στηρίζει!), να ξέρετε πως είναι ικανός να κάνει όλα τα αισχρά.

Απομονώστε τον άθλιο Νεο-Ναζί δημοσιογράφο.Μην τον αφήνετε να αποπατεί  μέσα στο σπίτι σας μπροστά στα παιδά σας.Είναι επικίνδυνος,πέρα από ανήθικος .

 

 

 ________________________________________________________________________________________________

Ενα εκατομμύριο πιστοί στο Βατικανό για την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου Α'

 

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά του κόσμου - και βεβαίως και από την Αργεντινή - συγκεντρώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παραστούν στην ενθρόνιση του νέου Πάπα."(ΜΜΕ)

Ενα εκατομμύριο πιστοί στο Βατικανό για την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου Α

 

 

 

Ποια συγκέντρωση, ποια πορεία, διαμαρτυρία, διαδήλωση μάζεψε ποτέ 1 εκατομμύριο κόσμο;  Πότε βγήκε τόσος  λαός να διαδηλώσει, ας πούμε, για τα παιδιά που πεθαίνουν στην Αφρική για μια μπουκιά ψωμί;

΄Ωρες -ώρες έχω την εντύπωση ότι δε βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, αλλά κάπου στο μαύρο Μεσαίωνα!

Κατάθλιψη, σκοτεινιά πιάνει μ΄αυτά το λογικό άνθρωπο, εκείνον που πίστευε ότι θα είχε απαλλαγεί σήμερα  ο κόσμος μας από τέτοια βαρίδια, που τον  κρατάνε καθηλωμένο  στα ίδια και τα ίδια.

Κι όμως!

 

 

 

           

                                                   18-3-2013

 

 

 

 

"Στη Ρώμη για την ενθρόνιση του νέου Πάπα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

 

Για πρώτη φορά μετά το σχίσμα ανάμεσα στην Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη, Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί ενθρόνιση του Πάπα Ρώμης...


Για τη Ρώμη αναχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να παραστεί αύριο στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου Ρώμης Φραγκίσκου του Α'.

Στο Πατριαρχικό αεροπλάνο, με το οποίο ταξιδεύει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Ρώμη επιβαίνει και ο αρχιεπίσκοπος κ. Aram Ateşyan, Γεν. Επίτροπος του Αρμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που μεταβαίνει στη Ρώμη για τον ίδιο σκοπό." (ΜΜΕ)

 

 

 

 _________________________________________________________________________________________________

"Υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη ο Αλαβάνος

 Υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Κύπρου από την ευρωζώνη, τάσσεται με δήλωσή του ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι «με δραματικό τρόπο οι εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία υποδεικνύουν ότι για μια περιφερειακή χώρα σε κρίση ο μόνος δρόμος διάσωσης, ανασυγκρότησης και κοινωνική" (ΜΜΕ)

 

 

 Ανευθυνότητα, άγνοια, παράνοια πώς να χαρακτηρίσουμε  την επιμονή του ενός των πατρώνων του Τσίπρα  να συμβουλεύει έξοδο από την ευρωζώνη για Ελλάδα και Κύπρο; Στοιχειώδη λογική δε διαθέτει; Γνωρίζει τί σημαίνει άτακτη χρεοκοπία μιας χώρας;

Η νεότερη-σύγχρονη Ιστορία μας αποδεικύει πως σε πολλές των περιπτώσεων οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική στην Ελλάδα, δε διακρίνοναται ιδιαίτερα για τις πολιτικές (και όχι μόνο) αρετές τους. Κάποιοι, μάλιστα, δε διαθέτουν ούτε την απλή, του καθημερινού ανθρώπου τη λογική.

Ο Αλαβάνος, ως η... χρυσή πολιτική μετριότης,  είναι μια καθαρή επιβεβαίωση των ορθών συμπερασμάτων της ιστορίας.  

__________________________________________________________________________________________________

 

" Με μήνυμά του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Σταμάτης Γονίδης πήρε θέση για τον χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βέροια, παίρνοντας το μέρος του παίκτη.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σταμάτη Γονίδη στο facebook:

"Δυστυχώς μετά λύπης μου διαπιστώνω ακόμα μια φορά οτι ζούμε την εποχή που κυβερνούν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης. Μιλάω για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργο Κατιδή που ενώ το παιδί τους λέει ότι ηταν μια αυθόρμητη κίνηση αυτοί επιμένουν στην «πυρά», κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Εχω να πω στον Κατιδη την επόμενη φορά αγόρι μου να πιάνεις τ΄@@@@@ σου, φτάνει πια αυτός ο πόλεμος κατά της ΑΕΚ, από σήμερα είμαι ΑΕΚ... και δεν τους πείραξε που μας «πηδανε» οι Γερμανοί τους πείραξε μια κίνηση αυθορμητισμού! Ε, λοιπόν από εδώ και στο εξής θα χαιρετάω έτσι! ΓΟΝΙΔΗΣ". (ΜΜΕ)

 

 

 

Πολλές φορές γράψαμε για την υποδομή και την...κουλτούρα των Νέο-Ναζί και των υποστηρικτών τους. Ο συγκεριμένος "σκυλάς", πέρα από την...εκτέλεση της μουσικής, μας απέδειξε με το μήνυμα στήριξης στον φασίστα ποδοσαφαιριστή, πως εξίσου καλά γνωρίζει να δολοφονεί και τη νοημοσύνη και την ιστορία.

Α σιχτίρ,πανάθλιε!

 

 

                 

 

                                                                         17-3-2013

 

"Να φύγουμε από την Ευρωζώνη το συντομότερο, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup, έκανε λόγο «για προστυχιά των Ευρωπαίων».(ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

"Χρυσή Αυγή για Κατίδη: Ο ποδοσφαιριστής χαιρέτησε εθνικιστικά

Ανακοίνωση για τον πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, αναφέροντας πως πρόκειται για ελληνικό χαιρετισμό.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος αναφέρεται πως ο επιθετικός της Ένωσης χαιρέτησε εθνικιστικά, κάνοντας λόγο για εθνική αφύπνιση που ξεσηκώνει τα πλήθη." (ΜΜΕ)

 

Χρυσή Αυγή για Κατίδη: Ο ποδοσφαιριστής χαιρέτησε εθνικιστικά

 

 Από πού και ως πού ελληνικός χαιρετισμός αυτό; Ποιος,πού πότε το είπε; Ποια ιστορική πηγή, πέρα από την ανιστόρητη της Χ.Α;  

΄Οσο γι΄αυτόν τον "Ζουλού"  με την κοντυλο-κεντημένη πέτσα, εν τάξει. Χουλιγκάνος των γηπέδων είναι. Τί να περιμένει κανείς από τέοιους; Μικρό iq, ανύπαρκτη μόρφωση, ανικανότητα διαχείρισης συναισθημάτων και ενστίκτων...Τί θα ήταν, αν δεν ήταν Χρυσαυγίτης; 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

«Αν δεν αρέσει στην Κύπρο η συμφωνία, μπορεί να βγεί από το ευρώ»

Δραματικό αποκαλύπτεται το παρασκήνιο του Eurogroup, στην διάρκεια του οποίου φέρεται να ασκήθηκε τρομακτική πίεση στην Κύπρο από την ομάδα των «σκληρών» της ΕΕ, με πρωτοστάτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε." (ΜΜΕ)

 

 

"Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα", δηλαδή, για τον Αναστασιάδη. Οπότε..."μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον βέλτιστον" Και χείρον εν προκειμένω ,η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ.

 

 

2."DROMENA" EDO KE PARAPERA

    OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

                                       21-3-2013

 Καλός φίλος και αξιόλογος διανοητής μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

 

  Καλός φίλος και αξιόλογος διανοητής μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

  "Φίλε,

   Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο σου γράφω δυο λόγια ,αποφεύγοντας να πάρω τον "δημοφιλή δρόμο".

 Παρά το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας που διακατέχει τον ελληνισμό μετά το "όχι" του κυπριακού κοινοβουλίου, κάποιες σκέψεις δεν μπορεί παρά να τεθούν στο τραπέζι.

  Καταρχήν, θεωρώ δίκαιο να μην πληρώσουν οι καταθέτες (τουλάχιστον οι μικροί) τα χρέη των τραπεζών. (Περίπτωση διαφορετική από τη δική μας που χρεοκόπησε το κράτος).

 Όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ασχολίαστο το κυπριακό μοντέλο ανάπτυξης. Ένα μοντέλο που βασίστηκε σε έναν υπερτροφικό τραπεζικό τομέα, που υπήρξε παράδεισος για τους (Ρώσους κυρίως) μεγαλοκαταθέτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κύπρος έχει 17 δις ευρώ ΑΕΠ ενώ οι καταθέσεις των Κυπρίων ανέρχονται στα 43 δις και των Ρώσων στα 40 δις ευρώ.

  Αντιπαρέρχομαι τα σχόλια περί "πλυντηρίου" που ακολουθούν χρόνια τώρα το κυπριακό μοντέλο, αλλά αναρωτιέμαι αν την περίοδο της ευημερίας αναρωτήθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αν αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πραγματικά ήθελαν. Αν ναι, τώρα είδαν (και είδαμε) δυστυχώς και την άλλη όψη του νομίσματος. Τη δύσκολη στιγμή ο υπερτροφικός τραπεζικός τομέας δεν μπορεί να σωθεί χωρίς βαρύ τίμημα. Είτε η χώρα επιλέξει τον ευρωπαϊκό δρόμο διάσωσης (αυτόν που απέρριψε χθες) είτε το ρωσικό (αν υπάρξει), το κόστος θα είναι μεγάλο. Κανένας δε δίνει βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα. Οι Ρώσοι περιμένουν να φτάσουν στο "αμήν" οι Κύπριοι, ώστε να μπορέσουν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στο νησί. Οι (συντηρητικοί) Ευρωπαίοι απειλούν με κατάρρευση.

  Έτσι η Κύπρος βρέθηκε σε μια διελκυστίνδα μεταξύ Ε.Ε.- Ρωσίας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να  χειριστούν οι Κύπριοι στην παρούσα φάση την κατάσταση επωφελώς για  αυτούς. Εκτός από τα οικονομικά θέματα είναι και η γεωπολιτική σκακιέρα σε πλήρη εξέλιξη.

Τα "μακάρι να ήμασταν Κύπρος", όπως και τα "μακάρι να ήμασταν Αργεντινή" των Ελλήνων λαϊκιστών ,ας μην τα σχολιάσω. Προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση να πούμε κι εμείς οποιοδήποτε "Όχι" με την προϋπόθεση να το λέγαμε ενημερωμένοι για το τι θα ακολουθήσει και έχοντας επεξεργαστεί τις βασικές γραμμές ενός εναλλακτικού σεναρίου. Διαφορετικά μιλάμε για λαϊκισμό του χειρότερου είδους. Για λαϊκισμό που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο φόβο και πόνο. Που απευθύνεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική.

                                                        
                                     Με πολλούς χαιρετισμούς"

 
 Τί άλλο να προσθέσω, φίλε; Τα είπες εσύ ΟΛΑ, εμπεριστατωμένα, νηφάλια,λογικά. Σ΄αυτή τη χώρα είναι άδικο και ανιστόρητο να πιστεύουμε πως κυριαρχούν οι Τσίπρες, οι Μιχαλολιάκοι,οι Καμμένοι. Σίγουρα υπάρχει ένα πληθυσμιακό κομμάτι, με φιλοσοφία  "αρπακτής"  και  "βολέματος" (δεν είναι απλά λαϊκιστές), που επάξια τους εκπροσωπούν οι παραπάνω  δημαγωγοί. Φαίνονται πολλοί, γιατί βγάζουν κραυγές, διακατέχονται από ντελίριο και παραλήρημα.  ΄Ομως, οι ΄Ελληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι τέτοιοι. Αντίθετα, είναι πολίτες εχέφρονες, λογικοί, συνειδητοποιημένοι.

Είναι η ελπίδα του "σήμερα" και η εγγύηση του "αύριο" στην Ελλάδα, στις ΗΜΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ),που γεννιούνται.

 

 

 

 

                                            20-3-2013

Πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω μέηλ:

 

 "Σου κοινοποιώ και σένα την επιστολή που έστειλα  και ελπίζω να τη δω να δημοσιεύεται.

 

Είμαστε 4μελής οικογένεια .Πριν 1 χρόνο απολύθηκα από τη δουλειά μου και πριν 4 μήνες απολύθηκε και η γυναίκα μου. Πήραμε μια μικρή αποζημίωση και είχαμε την ατυχία να την καταθέσουμε στην Τράπεζα Κύπρου. Απ΄αυτά τα λεφτά ψευτοζούσαμε. Από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι σήμερα, τα υποκαταστήματα της τράπεζας αυτής παραμένουν κλειστά σε όλη την Αθήνα και τα ΑΤΜ της δε δίνουν χρήματα. Δεν έχουμε στην τσέπη μας  δεκάρα τσακιστή να πάρουμε ένα κιλό ψωμί, 1 λίτρο γάλα. Χωρίς υπερβολή, ζούμε εδώ και 5 ημέρες με μια κουλούρα που έφτιαξε η γυναίκα μου από ένα ληγμένο αλεύρι ,κάτι κρεμύδια και ένα λάχανο που υπήρχε στο ψυγείο. Σήμερα τελείωσαν κι αυτά. Με  τα παιδιά (το ένα μωρό, πίνει μόνο γάλα από τη μάνα του αυτή τη στγμή!) μου λέτε τί να κάνω;

 

Τί ήταν αυτό που έγινε; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε στέλνει νότα στην κυπριακή να τσακιστούν να ανοίξουν τις τράπεζες να πάρουμε τα λεφτά μας; Εμείς θα πληρώσουμε πάλι την Κύπρο; Δε φτάνουν τόσα χρόνια,που μας ταλαιπωρούν και μας βρίζουν κι από πάνω..."

 

Αγαπητέ φίλε,

πιο πάνω δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο για το θέμα αυτό:

 

 "Δε  χτυπάς το μαχαίρι,αν δεν  έχεις σιδερένια γροθιά". Αλλιώς, θα σφαγείς.

 

οι λεονταρισμοί, οι παλικαριές και ο "μαυρογυαλουρισμός" είναι εύκολα. Το απέδειξαν οι Κύπριοι βουλευτές. Το δύσκολο είναι να είσαι σοβαρός, υπεύθυνος και ψύχραιμος. Και ως πολίτης και ως πολιτικός . Στην Κύπρο δε φαίνεται να υπάρχουν τέτοιοι.

 

Να δούμε τώρα "ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά". Θα τους σώσει το μαφιόζικο, ρώσικο χρήμα, που είχαν καταθέσει οι λογής εγκληματίες  στις τράπεζές τους;  (Και ευημερούσαν απ΄αυτό το "μαύρο" χρήμα  οι Κύπριοι!).

 

Οι μαφιόζοι δεν έχουν φίλους. Κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους. Σύντομα θα το διαπιστώσουν οι...ανάδελφοι στη μεγαλόνησο. ".

 

Αυτό λέγαμε πριν λίγο.

 

Εσείς, ως οικογένεια  (και χιλιάδες άλλοι ΄Ελληνες) με αυτό που πάθατε  στην Τράπεζα Κύπρου πήρατε  μια γεύση του τί θα γινόταν και στην Ελλάδα,αν είχαν επικρατήσει οι Τσίπρες και οι Μιχαλολιάκοι.Αυτοί  οι ανεύθυνοι και τυφλωμένοι δημαγωγοί που λίγο έλειψε να  τινάξουν και τη δικιά μας χώρα στον αέρα. Είναι εκείνοι που αντί να "βάλουν μια πέτρα στο λαιμό τους να πάνε να πνιγούν",  νιώθουν ... υπερήφανοι σήμερα για την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να κάνει τον τσαμπουκά ...ξεβράκωτη. Αν δεν ήταν ακαδημαϊκό, θα σου έλεγα να πας και να καταλάβεις τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ή το παλατάκι του Τσίπρα στη Δροσιά με τα μωρά στην αγκαλιά σου, μέχρι να σου φέρουν αυτοί οι ανόητο Μαμελούκοι-Μαυρογιαλούροι της Κουμουνδούρου γάλα για τα παιδιά σου.

 

Οι βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση Κύπρο έχουν ονοματεπώνυμα και κατοικοεδρεύουν στην Ελλάδα: Τσίπρας,Μιχαλολιάκος, Καμμένος. Αυτοί οι άθλιοι πολιτικάντηδες είναι οι ηθικοί αυτουργοί των κραυγών, της παρανοϊκής ατμόσφαιρας και της αφασίας που δημιουργήθηκαν  τόσες ημέρες στη μεγαλόνησο και δεν επέτρεψαν να επικρατήσουν η λογική και ο ρεαλισμός. Χωρίς συνείδηση, ενδοιασμό, σεβασμό στους πολίτες (τουλάχιστον στα παιδιά) για μικροκομματικά οφέλη παραπληροφορούν, δημαγωγούν, ψεύδονται, διαστρεβλώνουν την αλήθεια με το εθνικιστικό παραλήρημα που τους διακατέχει και το θέατρο που παίζουν τόσο καιρό.

 

Ξέρω ότι δε σου έδωσα λύση στο πρόβλημά σου. Αλλά τουλάχιστον ας ξέρεις ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

 

Καλό κουράγιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                   18-3-2013

"Μόλις έφτασαν οι διαπραγματευτές, ένας απο αυτούς άρχισε να συνομιλεί με τον Ριζάι και έφερε σε ένα πολύ καλό επίπεδο τις διαπραγματεύσεις. Στο στάδιο αυτό την λύση έδωσε ο αξιωματικός της ΕΚΑΜ, τον οποίο γνώριζε ο Ριζάι απο προηγούμενες «συναντήσεις» τους και ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες έκαμψε και την τελευταία αντίσταση. "Εντάξει, ας το λήξουμε τώρα», είπε ο Ριζάι λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής και παραδόθηκε στις αρχές μαζί με τους δύο συνεργούς του.

Το περιστατικό μετά από περίπου 24 ώρες έληξε, ωστόσο γεγονός είναι, παρά τα αλληλοσυγχαρητήρια των αρχών, ότι ο Ριζάι παραδόθηκε στην ουσία μόνος του αφού κουράστηκε κι αφότου εξέθεσε τον κρατικό μηχανισμό με τις φωτογραφίες που έστειλε στα αλβανικά ιστολόγια και τις αλβανικές εφημερίδες από την ελληνική φυλακή υψίστης ασφαλείας..."

 

 

 

 

"...ωστόσο γεγονός είναι, παρά τα αλληλοσυγχαρητήρια των αρχών, ότι ο Ριζάι παραδόθηκε στην ουσία μόνος του αφού κουράστηκε κι αφότου εξέθεσε τον κρατικό μηχανισμό με τις φωτογραφίες που έστειλε στα αλβανικά ιστολόγια και τις αλβανικές εφημερίδες από την ελληνική φυλακή υψίστης ασφαλείας..."

 

Λυπήθηκαν κάτι έντυπα και λοιπά ΜΜΕ, σαν το παραπάνω για την αναίμακτη λήξη της περιπέτειας στις φυλακές Μαλανδρίνου. Αυτοί περίμεναν... πόλεμο, νεκρούς τραυματίες, να γεμίσουν σελίδες, παράθυρα, τηλε-ώρες, να πουλήσουν φύλλα,κλικ ,ακροαματικότητα. Αλλά δεν τους κάθισε. Η αστυνομία έκανε πολύ καλά φαίνεται τη δουλειά της και πέτυχε το ζητούμενο,την απελευθέρωση,δηλαδή, των ομήρων ,αλλά και τη σύλληψη των δραστών χωρίς βία και επιπλοκές. "Θέ(α)μα-αίμα-σπέρμα". Το...τρίπτυχο της ελληνικής "βιομηχανίας ενημέρωσης". Να και η απόδειξη.

Στο μεταξύ, μπράβο στις κρατικές υπηρεσίες που συνεργάστηκαν και έφεραν σε αίσιο πέρας τη δύσκολη αυτή  αποστολή.

 

 

                                                      17-3-2013

"Κύπριοι. Επικρίνουν Αναστασιάδη, ζητούν καταψήφιση της συμφωνίας, αλλά θέλουν το ευρώ" (ΜΜΕ)

Αλλά, "και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο" δε γίνεται ανάδελφοι της μεγαλονήσου. Κανονίστε τί από τα δύο θέλετε. Ως φαίνεται  "δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε".

Τί ωραία τα έχει όλα απλοποιήσει η συμπυκνωμένη λαϊκή σοφία !

 

 

 

 

3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

                     "ΤΑ ΝΕΑ", 22-3-2013

Βόμβα φυτοφαρμάκων στο πιάτο μας

Τον περασμένο μήνα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμα 135.000 ευρώ σε 61 εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη διακίνηση και χρήση φυτοφαρμάκων. «Σταγόνα στον ωκεανό» σχολιάζουν ειδικοί καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας, ο ετήσιος τζίρος ξεπερνά τα 36 εκατ. ευρώ. Πιο απλά, το 20% των φυτοφαρμάκων που πέφτουν στα ελληνικά χωράφια προέρχονται από τη μαύρη αγορά!

Ο βαμβακοπαραγωγός Κώστας Ζακαλκάς επιδεικνύει τα «καμένα» υπολείμματα της σοδειάς του στα Κύμινα Θεσσαλονίκης
Βόμβα φυτοφαρμάκων στο πιάτο μας
 
 
Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, οι βαμβακοπαραγωγοί Κώστας Ζακαλκάς και Σωτήρης Σέφης στα Κύμινα της Θεσσαλονίκης αντίκρισαν ξαφνικά ένα πρωί τις καλλιέργειές τους «καμένες». Τα ζωηρά βλαστάρια των φυτών είχαν μαραθεί και τα φύλλα τους είχαν υποστεί εγκαύματα.
Γρήγορα αποκαλύφθηκε η έκταση της αγροτικής πληγής. Περισσότερα από 7.000 στρέμματα βαμβακιού και οπωροκηπευτικών σε όλο τον κάμπο της Μακεδονίας, από τη Χαλκηδόνα ώς το Κλειδί Ημαθίας, είχαν καταστραφεί. Το κακό είχαν προκαλέσει ρυζοπαραγωγοί στα Κύμινα και στη Χαλάστρα, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποίησαν το ζιζανιοκτόνο Εστέρας 2,4D. Πρόκειται για εγκεκριμένο σκεύασμα που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, το οποίο όμως χρησιμοποιείται αυστηρά μόνο στα σιτηρά και το κυριότερο αποκλειστικά τους χειμερινούς μήνες.
Οι ρυζοπαραγωγοί επέλεξαν τον Εστέρα γιατί ήταν φθηνότερος - έως και στη μισή τιμή - από τα υπόλοιπα επίσης εγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα. Υπήρχε όμως ακόμη ένα μυστικό στα Κύμινα. Γεωπόνοι ανακάλυψαν ότι ο Εστέρας είχε αναμειχθεί με το φάρμακο Προπανίλ, επικίνδυνο φυτοφάρμακο που έχει απαγορευθεί και δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.
 
Στον καιρό της κρίσης, πολλοί αγρότες στρέφονται στο λαθρεμπόριο φθηνών φυτοφαρμάκων που εισάγονται από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, αδιαφορώντας για τη δική τους υγεία και τη δηλητηρίαση των χωραφιών τους, κατά συνέπεια και για την ποιότητα και την ασφάλεια των αγαθών που φτάνουν στο πιάτο του καταναλωτή. Στην ελληνική ύπαιθρο υπάρχει ομερτά για το θέμα - «κλείνουμε ο ένας το μάτι στον άλλο» λένε παραγωγοί. Οσοι μίλησαν στο πλαίσιο της έρευνας των «ΝΕΩΝ» - αγρότες, γεωπόνοι, έμποροι φυτοφαρμάκων και εκπρόσωποι εταιρειών - περιγράφουν ότι λαθραία φυτοφάρμακα δηλητηριάζουν τα χωράφια σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό,τι γράφουν οι εκθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.
«Σε αποθήκες αγροτών και γεωπόνων μπορείς να βρεις σήμερα μέχρι και παραθείο, ακόμη και DDT, δηλητήρια που έχουν απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες» αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» αγρότης των Σερρών. Τα κυριότερα παράνομα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα περιέχουν τις δραστικές ουσίες Propoxur, Simazine, Chlorpyrifos, Carbendazim, Triazo-phos, Disulfoton-sulfotone, Sebuthylazine, Terbuthyla-zine, Atrazine, Atrazine-desethyl, Bensulfuronmethyl, Metobro-muron, Rotenone, Rimsulfuron. Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκτιμούν ότι μόνο το 2012 πέρασαν από την Τουρκία 100 τόνοι του απαγορευμένου ζιζανιοκτόνου Προπανίλ. Ολα τα παραπάνω θεωρούνται ύποπτα για την εμφάνιση καρκίνου, καρδιαγγειακών και νευρολογικών παθήσεων και γι' αυτό αποσύρθηκαν.
Η κρίση έχει πλήξει τους αγρότες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον τελευταίο χρόνο οι τιμές των λιπασμάτων έχουν αυξηθεί κατά 9%. Πρόσφατα μάλιστα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς δήλωσε ότι παρατηρούνται μέθοδοι καρτέλ στην αγορά φυτοφαρμάκων, αφήνοντας αιχμές για τη σχέση γεωπόνων κα αγροτικών συνεταιρισμών με συγκεκριμένες εταιρείες εισαγωγής και διακίνησης σκευασμάτων.
Στη Βουλγαρία κυκλοφορούν ακόμη φάρμακα που έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ. Εχουν το μισό κόστος των αντιστοίχων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και επιπλέον οι αγρότες τα γνωρίζουν και τα εμπιστεύονται. Και οι λαθρέμποροι κάνουν πάρτι. «Σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας μοιράζονται κατά καιρούς τιμοκατάλογοι καταστημάτων από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, με φθηνά φάρμακα, απαγορευμένα στη χώρα μας αλλά δοκιμασμένα προ της απαγόρευσής τους από τους αγρότες...» αναφέρει βαμβακοπαραγωγός.
«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε αν υπήρχε ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα φυτοφάρμακα. Σε περιπτώσεις όπως στα Κύμινα, θα γνωρίζαμε τι ακριβώς ζήτησαν οι παραγωγοί και τι οδηγίες χρήσης παρείχε ο γεωπόνος. Οπως ακριβώς συμβαίνει στα φάρμακα για τον άνθρωπο και τη σχέση ασθενούς και φαρμακοποιού. Δυστυχώς, όμως, η διακίνηση και χρήση φυτοφαρμάκων στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτη» σημειώνει ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας-Θράκης Γρηγόρης Νικολαΐδης.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τροποποίησε τη νομοθεσία, επιτρέποντας την πώληση φυτοφαρμάκων από οποιονδήποτε έμπορο χωρίς να κατέχει άδεια γεωπόνου. «Αντίστοιχα, το 2005 επιτράπηκε η εισαγωγή φυτοφαρμάκων, εκτός από τις εταιρείες, σε οποιονδήποτε ιδιώτη. Τότε εμφανίστηκαν τα πρώτα παράνομα σκευάσματα μέσω Ιταλίας» διευκρινίζει.
 
Από την Κίνα στην Τουρκία. Τον προηγούμενο μήνα αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητο 45χρονου έξω από την Αλεξανδρούπολη 298 συσκευασίες με 87 κιλά φυτοφαρμάκου και 90 πλαστικά δοχεία με 170 λίτρα ζιζανιοκτόνου. Οι ετικέτες ήταν γραμμένες στα τουρκικά και το λαθραίο φορτίο είχε παραλήπτες αγρότες στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος διακινητής είχε συλληφθεί ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας περάσει 290 λίτρα φυτοφαρμάκων από την Τουρκία. Λαθρέμποροι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και στο Ορμένιο Εβρου.
Στην τελευταία έκθεση της Europol για το λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων (Ιανουάριος 2012) αποκαλύπτεται μια χρυσοφόρα δράση διεθνούς μαφίας. Τα φυτοφάρμακα παρασκευάζονται στην Κίνα και μεταφέρονται χύμα, σε τσουβάλια και βαρέλια, στην Τουρκία. Συσκευάζονται σε δοχεία, πάνω στα οποία τοποθετούνται πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών, όπως Syngenta, BASF, DuPont, Dow κ.λπ. Ρώσοι και Ελληνες ομογενείς από την ΕΣΣΔ αναλαμβάνουν τη μεταφορά του κοντραμπάντο στην Ελλάδα. Το λαθραίο εμπόρευμα μεταφέρεται ακόμη και με οπωροκηπευτικά. Η μαφία των φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την Europol, έχει συνδέσμους ακόμη και στις αγροτικές περιοχές, οι οποίοι κατευθύνουν και παραπλανούν τους παραγωγούς. Το λαθρεμπόριο εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, υπολογίζεται μάλιστα ότι προκαλεί απώλειες στη φορολογία των κρατών-μελών έως και 30 εκατ. ευρώ ετησίως. Κοντέινερ-βόμβες από την Κίνα εντοπίζονται τακτικά σε μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη προωθείται ρύθμιση με την οποία οι αγρότες θα καταγράφουν τις εισροές τους, περιλαμβανομένων και των φυτοφαρμάκων, στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου. Με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» σημειώνει: «Στη γεωργία της ποιότητας και της εξωστρέφειας την οποία οραματιζόμαστε και για την οποία εργαζόμαστε καθημερινά στο υπουργείο, τα παράνομα φυτοφάρμακα δεν έχουν καμία απολύτως θέση»
 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Διασφάλιση των 5.500 εργαζομένων στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

 

             22-3-2013

 

Σοκ προκαλεί και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το... νέο Κυπριακό

 

Η διάσωση της Κύπρου καθυστερεί από τους «Ρώσους εγκληματίες», υποστηρίζει  ο Αμερικανός αναλυτής Μπιλ Μπράουντερ, επικεφαλής του Hermitage Capital Management. Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, δήλωσε πως η δυσκολία στη διάσωση της Κύπρου, έχει γιγαντωθεί καθώς κανείς δε θέλει να εγγυηθεί για ένα σωρό Ρώσων εγκληματιών.

«Πριν δέκα χρόνια, η Ρωσία ανέλαβε το κυπριακό τραπεζικό  σύστημα. Υπάρχει μια φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες  και σαν αποτέλεσμα οι ρωσικές  εταιρίες, η Ρώσοι ολιγάρχες κρατούν  τα χρήματά τους στην Κύπρο και χρησιμοποιούν τις κυπριακές τράπεζες», δήλωσε ο Μπράουντερ.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι με το ξέπλυμα χρήματος που  πραγματοποιείται, η Κύπρος έχει γίνει  η ιδανική χώρα για Ρώσους εγκληματίες.

«Η Κύπρος, ουσιαστικά, είναι μέρος της Ρωσίας κι όχι της Ευρώπης. Για αυτό υπάρχει αυτή η αποστροφή για ένα σωστό σχέδιο διάσωσης του νησιού, η οποία δεν υπήρχε για άλλες χώρες», τόνισε. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως δεν προβλέπει η Ρωσία να βοηθήσει την Κύπρο. Αντιθέτως, είναι πεπεισμένος ότι η Κύπρος τελικά θα ακολουθήσει το αρχικό σχέδιο που της προτάθηκε από την Ευρώπη, έστω και αν με κάποιες τροποποιήσεις.

Την ίδια ώρα, ο βρετανικός Guardian σε δημοσίευμά του κάνει λόγο για «πανικό» ο οποίος έχει αντικαταστήσει την οργή των Κυπρίων, την ώρα που η χρεοκοπία καραδοκεί. Η δημοσιογράφος Ελένα Σμιθ, περιγράφει την κατάσταση στην Κύπρο, «πολεμική», καθώς πρόκειται για «οικονομική πανωλεθρία που δεν είχε ζήσει για δεκαετίες το νησί». Το δημοσίευμα, κάνει λόγο και για αποθέματα τροφίμων, τα οποία μπορεί να σημειώσουν έλλειψη, καθώς οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τους προμηθευτές, οι οποίοι ίσως αρνηθούν να παραδώσουν τις παραγγελίες αν δεν πληρωθούν σε μετρητά.

Η Σμιθ, ήρθε σε επαφή με ντόπιους επιχειρηματίες, οι οποίοι της επιβεβαίωσαν πως οι προμηθευτές επιμένουν να πληρωθούν  με μετρητά, ενώ αναφέρει πως επικρατεί  πανικός ανάμεσα στους Κυπρίους.

Σε δημοσίευμά του το BBC αναφέρει πως «η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», ενώ όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, Μαρκ Λόουεν, «ο φόβος υπερισχύει». Περιγράφει, μάλιστα, τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, οι οποίες μεγαλώνουν ημέρα με την ημέρα, με τους καταθέτες να ανησυχούν για τις καταθέσεις τους. «Οι επιχειρηματίες απαιτούν πληρωμές σε μετρητά και αρνούνται πιστωτικές κάρτες από φόβο ότι δε θα πάρουν τα χρήματά τους. Όλο αυτό οδηγεί σε πτώση της εμπορικής κίνησης, ενώ οι πελάτες μένουν μακριά από τα καταστήματα», αναφέρει ο Λόουεν.

«Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για να σωθεί  η προβληματική χώρα και να ησυχάσει η αγχωμένη ευρωζώνη», καταλήγει  ο ανταποκριτής.

Το CNN από την άλλη, εξετάζει ένα άλλο ζήτημα, αυτό του φυσικού αερίου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «η Κύπρος κάθεται πάνω σε χρυσορυχείο φυσικού αερίου», ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο το φυσικό αέριο μπορεί να σώσει το νησί. «Είναι πολύ δύσκολο να ειπωθεί. Μέρος του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τοπική κατανάλωση. Η Κύπρος χρησιμοποιεί πετρέλαιο, η οποία αποτελεί δαπανηρή πρόταση. Το υπόλοιπο αέριο θα μπορούσε να υγροποιηθεί, να φορτωθεί σε τάνκερ και να σταλεί στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και της Ασίας. Ωστόσο, αυτή είναι εξίσου δαπανηρή πρόταση», γράφει το κείμενο. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε, ο Λάζλο Βάρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ενέργειας «μέχρι το 2020, κάτω από τις πιο αισιόδοξες συνθήκες, το φυσικό αέριο της Κύπρου θα μπορούσε να κάνει τονωτική ένεση στην οικονομία, ύψους 3 δις. δολαρίων ετησίως». «Θα είναι τεράστια βοήθεια», τόνισε ο Βάρο.

 

 

Κι όμως! Στην Κύπρο υπήρχαν πολιτικοί,  δάσκαλοι, ακαδημαϊκοί, δικαστές, παπάδες. ΄Ολοι γνώριζαν 10 χρόνια τώρα  πως έτρωγαν από τα λεφτά των μαφιόζων, από το αίμα ανθρώπων! Κανείς τους δε μίλησε,κανείς δεν αντέδρασε, δε σιχάθηκε, δε βγήκε να φωνάξει,να φτύσει.

Τώρα κλαίνε σαν " γυναικούλες"  και ικετεύουν και ζητούν σωτηρία.

΄Αξιος ο μισθός τους!

 

Ομπάμα: «Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν το δικό τους κράτος»

 

Υπέρ της δημιουργίας ενός «ανεξάρτητου, βιώσιμου» παλαιστινιακού κράτους, τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, επισημαίνοντας ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα Παλαιστινιακά Εδάφη δεν είναι εποικοδομητική και δεν "προωθεί την ειρήνη".

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα, στην Δυτική Όχθη, ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι στους Παλαιστίνιους "αξίζει να έχουν το δικό τους κράτος" και ότι ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στην δημιουργία ενός "ανεξάρτητου, βιώσιμου" παλαιστινιακού κράτους. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για την επίτευξη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων μιας λύσης δύο κρατών.

"Ήρθα στην Δυτική Όχθη επειδή οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί βαθιά υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης", υπογράμμισε ο Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

"Βάσει των συνομιλιών που είχα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς, η πιθανότητα μιας λύσης δύο κρατών εξακολουθεί να υπάρχει", πρόσθεσε.

"Το βασικό ζήτημα τώρα είναι πως θα επιτύχουμε εθνική κυριαρχία για τον παλαιστινιακό λαό και ασφάλεια για τον ισραηλινό λαό", σημείωσε, έπειτα από συνομιλίες σχεδόν δύο ωρών που είχε με τον πρόεδρο Αμπάς.

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε νέες προτάσεις για την επίτευξη του στόχου αυτού, παρά μόνον σημείωσε ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα αφιερώσει σημαντικό χρόνο και ενέργεια στην προσπάθεια να αμβλύνει τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να τις φέρει πίσω στις άμεσες συνομιλίες, οι οποίες έχουν σταματήσει εδώ και καιρό.

"Ήμουν σαφής με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και την υπόλοιπη ισραηλινή ηγεσία ότι (...) δεν θεωρούμε πως η συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα είναι εποικοδομητική, είναι κατάλληλη, είναι κάτι που μπορεί να προωθήσει την ειρήνη", υπογράμμισε επίσης ο Ομπάμα.

Σε ομιλία του το 2009 στο Κάιρο, ο Ομπάμα είχε σημειώσει ότι οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται την νομιμότητα των συνεχιζόμενων ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων και είχε ασκήσει ανοιχτά πιέσεις για το πάγωμά τους στις συνομιλίες που είχε με τον Νετανιάχου στις αρχές της πρώτης του θητείας.

Ωστόσο πιο πρόσφατα αποφεύγει οποιαδήποτε άμεση αναφορά στις ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες και αντ' αυτού επιμένει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να απέχουν από μονομερείς κινήσεις, αναφερόμενος στην επέκταση των ισραηλινών οικισμών και στις προσπάθειες των Παλαιστινίων για την αναγνώριση ενός κράτους στον ΟΗΕ.

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε σήμερα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο την ρίψη δύο ρουκετών κατά του Ισραήλ από μια ένοπλη οργάνωση της Λωρίδας της Γάζας.

"Είδαμε ακόμη (σήμερα το πρωί) την απειλή της Γάζας με αυτές τις ρουκέτες. Καταδικάζουμε αυτήν την παραβίαση μιας σημαντικής κατάπαυσης του πυρός, η οποία προστατεύει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους", σημείωσε ο Ομπάμα, αναφερόμενος στην εκεχειρία που συνήφθη στα τέλη Νοεμβρίου ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στην Γάζα.

Ωραία τα λες,κύριε πρόεδρε.Δε μένει παρά να γίνουν πράξη,όσα υποστηρίζεις. Βάλε και συ το χέρι σου. ΄Ενας ολόκληρος λαός ταλαιπωρείται εδώ και τόσα χρόνια.

Είναι ιστορικό  έγκλημα η εγκατάλειψή του

 

 

 

 

 

Οι αδελφές του Ισλάμ θέλουν να κάνουν 11 παιδιά!

 

Φορούν νικάμπ, που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια τους, θέλουν να παντρευτούν άμεσα και να κάνουν μέχρι έντεκα παιδιά, τα οποία θα τηρούν αυστηρά τους κανόνες του Ισλάμ, τα βάζουν με τις γυναίκες που κατεβαίνουν στην πλατεία Ταχρίρ και πιστεύουν ότι μόνο εκείνες εκπροσωπούν την «πραγματική Αίγυπτο»... Ο λόγος για τις αδελφές του Ισλάμ, οι οποίες δηλώνουν ότι βρίσκονται «στην υπηρεσία των ανδρών».

Πραγματοποιούν συναντήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, χρηματοδοτούνται από την εξτρεμιστική οργάνωση Gamaa Islamiya και ασχολούνται με φιλανθρωπικό έργο, ιατρική περίθαλψη, εκπαιδευτική φροντίδα. «Τώρα είμαστε ελεύθερες να εκφραστούμε, στο φως του ήλιου. Με τον Μουμπάρακ δε μπορούσαμε να συναντηθούμε. Μας καταζητούσε η αστυνομία. Ξεκίνησε μια νέα εποχή για τις γυναίκες της Αιγύπτου», εξηγεί μια από τις νεαρές γυναίκες.

Όσο για τις διαδηλώσεις κατά των σεξουαλικών επιθέσεων, υποστηρίζουν πως «οι γυναίκες αυτές δε μας αντιπροσωπεύουν. Έχουν κακή συμπεριφορά: λένε άσχημες κουβέντες, πίνουν, κοιμούνται με άλλους άνδρες. Το είδαμε στην τηλεόραση», υποστηρίζει η επικεφαλής της ομάδας, Σάντια Αχμέντ.

Την ίδια ώρα, η 22χρονη Σομάγια Αζεμόν συμπληρώνει: «Αυτές οι γυναίκες που διαδηλώνουν στην πλατεία Ταχρίρ δεν είναι Αιγύπτιες. Εμείς είμαστε η πραγματική Αίγυπτος». Η Σομάγια, παρότι είναι πολύ νέα, δηλώνει ότι έχει ήδη αργήσει για να παντρευτεί και τονίζει πως η καταλληλότερη ηλικία για γάμο είναι μεταξύ 18-20 ετών, άλλωστε η γυναίκα πρέπει να τεκνοποιήσει. «Κι εγώ έχω αργήσει. Πρέπει να κάνω πολλά παιδιά. Τουλάχιστον πέντε, έξι, αν και θα ήθελα έντεκα».

Η 22χρονη, όμως, αποκαλύπτει και άλλες λεπτομέρειες, όπως ότι οι σύζυγοι των αδελφών, αγοράζουν συχνά σέξι εσώρουχα και «παιχνίδια» για να διασκεδάσουν, άλλωστε όπως λέει «ένα από τα κυριότερα σημεία της ζωής μας είναι να υπηρετούμε τον σύζυγό μας και να τον υπακούμε. Το λέει το Κοράνι, η οικογένεια έρχεται πάνω από όλα».

Πάνω βέβαια από τα σέξι εσώρουχα, όλες τους δεν αποχωρίζονται το νικάμπ, καθώς όπως λένε: «δεν πρέπει να τραβήξουμε την προσοχή των ανδρών. Η κόρη μου είναι νέα και έχει πολύ όμορφα μάτια, για αυτό το λόγο ακόμα και εκείνο το σημείο είναι καλυμμένο από ένα δίχτυ. Βέβαια, το ρούχο μας προκαλεί κάποια προβλήματα, ειδικά το καλοκαίρι που κάνει ζέστη. Όμως θα αποζημιωθούμε αργότερα, στον παράδεισο. Ο Θεός μας το ζήτησε να το φορέσουμε και είμαστε χαρούμενες που το κάνουμε», λέει η Σάντια.

Τι ρόλο όμως παίζει η πολιτική στη ζωή τους; Οι περισσότερες, όπως δηλώνουν στην εφημερίδα Repubblica, συμμετείχαν στην «επανάσταση πριν δύο χρόνια, ήμασταν στην πλατεία Ταχρίρ κατά του Μουμπάρακ». Ποιο όμως είναι το πρότυπό τους; «Ο Μπιν Λάντεν είναι ο πνευματικός οδηγός μας. Είναι ο σωτήρας μας. Οι δυτικοί τον θεωρούν τρομοκράτη, όμως ο πραγματικός τρομοκράτης είναι ο Μπους», λέει η επικεφαλής της ομάδας.

 

 ΄Οντως, "αυτή είναι η πραγματική Αίγυπτος"! Αμερικανοί και Ευρωπαίοι θα μπορούν να υπερηφανεύονται πως βοήθησαν αποτελεσματικά, για να γίνει η χώρα λίκνο ισλαμικής τρομοκρατίας ,φανατισμού και οπισθοδρόμησης.

Ντροπή!

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Νταλάρας γράφει για την Κύπρο…

 
 

ntalarasΟ Γιώργος Νταλάρας έγραψε στο επίσημο site του σχετικά με την Κύπρο:

Η Ευρώπη του βορά με το εκβιαστικό ultimatum στην Κύπρο, δείχνει για μια φορά ακόμη το τιμωρητικό και πολλές φορές εκδικητικό της πρόσωπο. Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του νότου. Το σχέδιο της δήθεν διάσωσης της Κύπρου με το «τελεσίγραφο» που της επέβαλε, είναι ΜΟΝΟ καταστροφικό. Η Κύπρος, η πόρτα της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή, η Κύπρος των 60 δις του φυσικού αερίου, η Κύπρος που κατόρθωσε να εξισορροπήσει τις σχέσεις της με τις αραβικές χώρες και το Ισραήλ, η Κύπρος με τις αγγλικές βάσεις, αλλά και τις ισχυρές ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσία, η Κύπρος που κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της μετά από πολέμους, εισβολή και κατοχή, δεν έχει κατά τους δανειστές της «πρόσωπο» για να εγγυηθεί! Τιμωρείται λοιπόν με δέσμευση χρημάτων εντίμων πολιτών, ακόμη και μικροκαταθετών που καλούνται άδικα, ίσως και παράνομα, να εγγυηθούν πληρώνοντας με τις οικονομίες της ζωής τους. Όπως περίπου έγινε και συνεχίζει να γίνεται στην Ελλάδα με τις οριζόντιες περικοπές, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τους εξαντλητικούς φόρους στα συνήθη υποζύγια. Όσο αυτή η Ευρώπη πιέζει τους λαούς με τόσο βίαιο τρόπο, δημιουργεί διχόνοια και εμφυλιακό κλίμα στις κοινωνίες, και καλλιεργεί ακραίες εθνικιστικές εξάρσεις. Η Κύπρος όπως και στο παρελθόν, θα βρει το δρόμο της… Όπως θα τον βρει και η Ελλάδα. Είναι όμως άραγε αυτή η ανθρωποκεντρική Ευρώπη που ονειρευτήκαμε;

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι μήπως η Κύπρος εκτός των άλλων πληρώνει το αξιοπρεπές και σχεδόν ομόφωνο «όχι» των πολιτών της στο σχέδιο Ανάν;

 

 Γιώργο Νταλάρα, φαίνεται πως τραγουδιστά τα λες καλύτερα απ΄ ό,τι γραπτά. ΄Ασε, τώρα, που σε πιάσανε και σένα οι εθνικισμοί σου. Δεν είναι η πολιτική και η οικονομία...αμανές. Θέλουν περισσότερη σοφία και σύνεση.

Εμείς εδώ, όταν είσαι σωστός ,στο αναγνωρίζουμε. ΄Οταν, όμως, λες ""χαζά" θα σε " κράζουμε",δε γλιτώνεις.

 

 

 

 

 

Όλος ο επεισοδιακός διάλογος Κωνσταντοπούλου – Μαρκογιαννάκη

 

Δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον όχι η τελευταία, που η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταφέρνει να εξοργίσει τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Αυτό συνέβη και σήμερα, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ... ανέβασε την πίεση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να της πει “είσαι η ντροπή του Κοινοβουλίου”!

Οι φωνές τους ακούστηκαν στους διαδρόμους και το newsit σάς παραθέτει όλο τον επίμαχο διάλογο:

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:

Το πρόβλημα είστε εσείς, δεν το δημιουργείτε, γιατί είστε το πρόβλημα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

Τι να σας πω; Λυπάμαι για λογαριασμό σας .Και λυπάμαι που δεν σας μαζεύει το κόμμα σας, δεν σας συμμαζεύει.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Υποδείξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αφήστε δεν χρειάζεται να απευθύνετε εσείς. Είστε ο πλέον ακατάλληλος για υποδείξεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

Η προσωποποίηση της κακότητας είστε καημένη. Ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του έχει κάποια πράγματα που τον ευχαριστούν. Εσείς έχετε την ευχαρίστηση να ταλαιπωρείτε τους ανθρώπους.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Δεν θα σας απευθύνω καν την προσφώνηση «κύριε Πρόεδρε», διότι δεν σας αρμόζει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Κυρία «γόνε», σας ακούμε. Εγώ δεν είμαι γόνος.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Είπαμε εσείς είστε αυτοφυής και μας είπατε την άλλη φορά ότι δεν είστε και παιδί του πατρός σας και θα μας γνωστοποιήσετε τίνος είστε. Περιμένουμε να μας το πείτε αυτό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

Ώρες ώρες, ξέρετε κάτι; Κύριε Δρίτσα Ξέρετε τι μου είπε αυτή η κυρία τώρα; Ξέρετε τι μου είπε;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Εσείς τι είπατε;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ:

Κύριε Πρόεδρε, δεν σας είπε αυτό που νομίζετε ότι σας είπε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

Αυτό μου είπε ότι περιμένει να δει ποιος είναι ο πατέρας μου. Αυτόν που με γέννησε εμένα! Δεν είστε ικανή να κοιτάξετε το νυχάκι του το μικρότερο του δαχτύλου του. Δεν είστε ικανή εσείς!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Να απευθύνεστε έτσι στους ομοίους σας, στους ομοτράπεζούς σας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

Ντροπή σας. Είστε η ντροπή του Κοινοβουλίου. Οι γονείς μου είναι νεκροί. Προσβάλεις βάναυσα τη μνήμη τους.

Αργότερα κύκλοι της Ζωής Κωνσταντοπουλου δήλωναν: «Ο κ. Μαρκογιαννάκης συστηματικά προσπαθεί δια των προσβολών και τον εκχυδαϊσμό να αποπροσανατολίσει και να αποτρέψει την εξέταση μαρτύρων. Η κ. Κωνσταντοπούλου ουδέποτε αναφέρθηκε στην οικογένεια κανενός».

 

Κύριε Μαρκογιαννάκη, δε θα έπρεπε να ξεχνάτε πως ο βλάκας είναι ανίκητος. Πώς πιστέψατε πως θα βγείτε νικητής απ΄αυτή την αναμέτρηση;

 

 

 

 

O Σταύρος Θεοδωράκης γράφει:Έλεος, υποκριτές

 

 

Έχω μια καλύτερη λύση για τον Κατίδη. Να τον τεμαχίσουμε και να τον πετάξουμε στα σκυλιά. Παρακολουθούσα τις αναλύσεις στα ραδιόφωνα αλλά και το βράδυ, στην τηλεόραση. Ο Κατίδης -για μερικούς δημοσιογράφους, αλλά και για ορισμένους πολιτικούς που μιλούσαν από τα κινητά τους- είναι, περίπου, ο Χίτλερ αυτοπροσώπως. Και μετά είναι τα «κοινωνικά δίκτυα». Ο Κατίδης πρέπει «να βγάλει τον σκασμό, να γυρίσει στο χωριό του στα Γιαννιτσά, να σκάψει ένα λάκκο, να χωθεί μέσα και να μην ξαναβγεί ποτέ». Αυτά ήταν τα θετικά σχόλια, γιατί υπήρχαν και αρνητικά που ζητούσαν να μπει στη φυλακή (σε κελί με μετανάστες – αυτό ήταν υπονοούμενο) και σε κάθε περίπτωση να πάψει να κυκλοφορεί γιατί κάποια στιγμή «θα τον βρούμε και θα τον τιμωρήσουμε όπως αρμόζει στα γουρούνια του είδους του». Όλα αυτά, βέβαια, γραμμένα από αντιρατσιστές – για να μην μπερδευόμαστε το διευκρινίζω.

Και μετά είναι ο ισόβιος αποκλεισμός από κάθε εθνική ομάδα. Γιατί μόνο ισόβιος; Τα παιδιά του Κατίδη δηλαδή θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε εθνικές ομάδες; Τα εγγόνια του; Και γιατί να τον αποκλείσουμε μόνο από όλες τις εθνικές αθλητικές διοργανώσεις; Σε πολιτιστικές διοργανώσεις θα μπορεί να συμμετέχει; Δηλαδή, αύριο-μεθαύριο, θα μπορεί να πάει στην παρέλαση; Και το Πάσχα στην Ανάσταση; Κι αν μολύνει τους άλλους Χριστιανούς; Αλήθεια, το ενδεχόμενο της μόλυνσης το έχουμε σκεφθεί; Να μολύνει τη γειτονιά του και στη συνέχεια με τα σταγονίδια και τις άλλες γειτονιές; Και εκεί που ήμασταν μια κοινωνία ανεκτική, χωρίς βία και διακρίσεις να γίνουμε ξαφνικά όλοι φιλοναζιστές;

Το σημαντικότερο είναι πού βγήκε και τα έκανε όλα αυτά ο Κατίδης; Στα ελληνικά γήπεδα! Έλα, Θεέ, στον τόπο σου! Σαν να λέμε, στους ναούς της αθλητικής δημοκρατίας. Εκεί που οι αντίπαλοι φίλαθλοι χαιρετιούνται με ελαφρές υποκλίσεις της κεφαλής, ο Κατίδης προσπάθησε να φέρει νέα ήθη. Λες και έχουν ακουστεί ποτέ ρατσιστικά συνθήματα στα ελληνικά γήπεδα. Λες και υπάρχουν οπαδοί που χαιρετάνε ναζιστικά και απλώνουν πανό με φασιστικά σύμβολα. Και το ‘99 που κάψανε τη σημαία της Αλβανίας στο Ολυμπιακό στάδιο φωνάζοντας «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ – Αλβανέ – Αλβανέ», ο Κατίδης πού ήταν; Μα, ήταν πέντε ετών! Λίγα έχουμε δει τα μάτια μας, από πεντάχρονα;

Και πότε χαιρέτησε ναζιστικά ο Κατίδης; Την επέτειο των 70 χρόνων από την έναρξη του εκτοπισμού των Ελλήνων Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη. Α, το κάθαρμα! Τέτοιο μίσος για τους Εβραίους, που ήθελε να αμαυρώσει την επέτειο. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες Εβραίοι γίνονται στόχος. Δείτε τα συνθήματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο -δουλειά του Κατίδη, κατά πάσα πιθανότητα- και θυμηθείτε τις επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στις συναγωγές και τις προσπάθειες εμπρησμού εβραϊκών μνημείων. Μα, θα μου πεις, «τότε ο Κατίδης ήταν δέκα χρονών». Ε, λίγα έχουμε δει και από δεκάχρονα;

Ή πιστεύετε και εσείς το αφελές σενάριο ότι ο Κατίδης ήταν ένα φτωχόπαιδο, χωρισμένων γονιών που μεγάλωνε σε ένα χωριό των Γιαννιτσών και δεν έκανε τίποτε άλλο -ούτε βιβλίο άνοιγε- εκτός από το να κυνηγά μια μπάλα. Για βλάκες μας περνούν; Ο Κατίδης είχε σχέδιο. Να έρθει στην ΑΕΚ, να βάλει γκολ σε μια δύσκολη εθνικά στιγμή – μην ξεχνάμε και τη φορολογία των καταθέσεων στην Κύπρο- να χαιρετήσει ναζιστικά και να στρέψει μια κοινωνία προς τον ναζισμό.

Τέλος πάντων και για να μη μακρηγορώ. Νομίζω ότι η συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων - του «συνταγματικού τόξου» - για το κίνδυνο Κατίδη είναι μια καλή αρχή. Οι Έλληνες, στα δύσκολα, ενώνονται. Έξω, τώρα, ο Κατίδης! Μαζί - μαζί, να φύγουν οι Ναζί (που φώναζαν και στο Σύνταγμα τη μέρα που ήρθε η Μέρκελ).

Τώρα και για να σοβαρευτούμε ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε όλα τα σωστά από την πρώτη στιγμή, εδώ στο protagon. Διαβάστε τον.

Και διαβάστε και τη βραδινή ανακοίνωση του πιτσιρικά Κατίδη: «Είμαι απόλυτα απαράδεκτος και νιώθω άθλια για όσα προκάλεσα με την άστοχη όσο και βλακώδη ενέργειά μου (…) η ΑΕΚ, την ιστορία της οποία προσέβαλλα με την απαράδεκτη και ηλίθια ενέργειά μου δεν έχει καμία ευθύνη. Εγώ έκανα το λάθος, εγώ θα το πληρώσω. Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας (…) δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε νεοναζιστής και ούτε ρατσιστής αφού έχω ετεροθαλή αδερφό από το Πουέρτο Ρίκο, ενώ η οικογένειά μου είναι όλοι από τον Πόντο και έχει βιώσει με τον χειρότερο τρόπο τον ρατσισμό (..)».

Ας δεχθούμε λοιπόν τη συγνώμη του Κατίδη, ας πάρουμε το κείμενο της μεταμέλειας του κι ας το μοιράσουμε στα γήπεδα. Θα είναι μεγαλύτερη η υπηρεσία μας από το να σκιαμαχούμε με ανύπαρκτους εχθρούς, αφήνοντας τους αληθινούς εχθρούς, τους αληθινούς ρατσιστές, τους αληθινούς φασίστες, τους αληθινούς θιασώτες τις βίας, να αλωνίζουν.

 

 

 

Προκλητικό: Δείτε πόσα κερδίζει η Γερμανία εξαιτίας της κρίσης

 18/3/2013
 

Την ώρα που η πλειονότητα των Ευρωπαίων πλήττεται από την οικονομική κρίση, η Γερμανία θησαυρίζει...


Τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομήσει από το κόστος των επιτοκίων η Γερμανία έως το 2023, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία.

Με βάση την έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το γεγονός ότι η Γερμανία, ενώ άλλες χώρες είτε δανείζονται με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια, είτε έχουν αποκλειστεί από τις αγορές, εμφανίζεται ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, της αποφέρει σημαντικά κέρδη.

Μόνο για το 2013, αυτή η εξοικονόμηση θα φθάσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Η τάση αυτή μάλιστα των υψηλών αποδόσεων αναμένεται να συνεχιστεί όσο παραμένουν χαμηλά τα επιτόκια.

 

 Πρόκληση δεν είναι που κερδίζει η Γερμανία, αλλά το ότι, αντί  οι εκπρόσωποι  της ελληνικής "βιομηχανίας ενημέρωσης" να είναι στη φυλακή (όπως π.χ της παραπάνω ιντερνετικής φυλλάδας, οι "Χατζηνικολάου", πολλοί από το συνάφι των δημοσιογράφων κ.α), ελέω των ανήθικων  κομματικών διαπλοκών (όρα ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλικοί) και της διαφθοράς της ελληνικής δικαιοσύνης, συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

Αντί να ζητούν την "κεφαλήν επί πίνακι" του Κώστα Καραμανλή που μέσα σε πέντε χρόνια, ως πρωθυπουργός μια εγκληματικής κυβέρνησης, κατασπατάλησε 20 δισ για να ταϊσει τις "γαλάζιες ακρίδες",τα βάζουν με τους Γερμανούς που καλά κάνουν και κερδίζουν 15 δισ. αφού δεν τα έκλεψαν, αλλά τους τα προσέφεραν "στο πιάτο"  χώρες σαν την Ελλάδα, με δημοκρατίες "μπανάνας" και απόλυτα στρατευμένα ΜΜΕ. 

΄Ομως, ξεχνούν πως οι ανατροπές στην Ιστορία είνα προσφιλής  ενασχόληση των Ιστορικών.

 

 

 

 

Τι πρόσφεραν οι Έλληνες στην ανθρωπότητα;

 18/3/2013

«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»… είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν! Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τι; Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!

1. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες...2... κ,λπ

Ρωτάτε τώρα με τέτοια μυαλά, γιατί η χώρα πήγε κατά διαόλου; Πόσο ανεύθυνος μπορεί να είσαι (πρωτίστως να μη διαθέτεις ίχνος αυτογνωσίας), για να λες τέτοιες κουταμάρες; Και όχι μόνο, αλλά ,για να  δικαιολογήσεις τον παλιοχαρακτήρα σου, να... ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα; 

 Τό σχέση έχει ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης, βρε άνθρωπε, με τους αρχαίους ΄Ελληνες; Επειδή τα συγκεκριμένα... εκτρώματα  πατούν στα χώματα που πάτησαν κι εκείνοι, αυτόχρημα αναγορεύητηκαν σε ΄Ελληνες;  ΄Αλλο αρχαίοι ΄Ελληνες και άλλοι Νέο-΄Ελληνες. ΄Ενας Κασιδιάρης, "αντάμ παπαντάμ" να κατοικούσε σ΄αυτή τη χώρα,΄Ελληνας δε θα γινόταν ποτέ.

Από την άλλη, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έτσι κι εδώ , κατοίκησαν δεκάδες άλλες φυλές και η επιμιξία ήταν και λογική και  αναμενόμενη. Και τι μ΄αυτό; Μήπως οι Ιταλοί, οι Πορτογάλλοι,οι Ισπανοί είναι γνήσιοι απόγονοι αυτοχθόνων ή Ρωμαίων;

Σημασία έχει τί είσαι σήμερα. Και δυστυχώς, οι Νεοέλληνες όντως είναι φορο-κλέφτες, ατομιστές, παρτάκηδες, αδιάφοροι για το διπλανό τους. ΄Ολοι τα ξέρουμε, όλοι τα διαπιστώνουμε καθημερινά. Αυτά οφείλουμε και να τα παραδεχτούμε και να φροντίσουμε να τα αλλάξουμε.

΄Οσο για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, πράγματι ήταν σπουδαίος και τώρα πια (και γι΄αυτό) είναι κληρονομιά της ανθρωπότητας. Σε καμιά περίπτωση δεν ...κατακυρώνεται "κληρονομικώ δικαίω" στους Νεοέλληνες, γιατί τότε δικαίωμα επ΄αυτού θα είχαν ακόμα και οι Νέο-Ναζί, που βρώμισαν  στις μέρες μας τη χώρα. Πώς θα μπορούσε η ανθρωπότητα  να εκχωρήσει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με τέτοια ελαφρότητα σ΄αυτούς τους υπανθρώπους; 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

''Σας παρακαλώ να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή''

 

''Μιλούν όπως οι ναζί, συμπεριφέρονται όπως οι ναζί, είναι ναζί" δικαιολόγησε την έκκληση του προς τη Βουλή για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου Ρόναλντ Λόντερ.

Έκκληση προς το ελληνικό κοινοβούλιο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, απηύθυνε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress) Ρόναλντ Λόντερ (Ronald Lauder), μέσα από την ομιλία του στη σημερινή τελετή μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, στη Θεσσαλονίκη.

"Σήμερα, αν και υπάρχει ειρήνη, δεν είναι όλα ειρηνικά. Οι Εβραίοι έχουν λόγο για ν' ανησυχούν. Όχι για τυχόν εξολόθρευσή τους αλλά για τον εξτρεμισμό, τη φανατική ιδεολογία, μία ιδεολογία που έφερε την καταστροφή πριν από 70 χρόνια. Μιλώ για τη 'Χρυσή Αυγή'" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λόντερ.

"Οι εξτρεμιστές δεν έχουν καμιά θέση στην Ελλάδα ή αλλού. Αλλά υπάρχουν. Οι ηγέτες τους χρησιμοποιούν τον χιτλερικό χαιρετισμό. Χρησιμοποιούν τη σβάστικα στις συγκεντρώσεις του κόμματός τους. Μιλούν για 'αίμα και τιμή'. Τιμούν τους ηγέτες της ναζιστικής Γερμανίας. Αμφισβητούν ανοιχτά το Ολοκαύτωμα και αρνούνται την ύπαρξη των θαμάλων αερίων. Διαβάζουν αντισημιτικά κείμενα, ειδικά τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα ή αλλού στον κόσμο" υπογράμμισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου.

"Αυτή η ομάδα έχει να κάνει μόνο με το μίσος. Επιτίθενται σε ανθρώπους στους δρόμους μόνο και μόνο επειδή το χρώμα του δέρματός τους είναι διαφορετικό. Απειλούν δημοσιογράφους. Μιλούν όπως οι ναζί. Συμπεριφέρονται όπως οι ναζί. Είναι ναζί" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λόντερ, "υπάρχουν πολλά εξτρεμιστικά κόμματα σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως η Χρυσή Αυγή" και γι' αυτό "θα πρέπει να επαγρυπνούμε ... και να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το μέλλον" που, όπως τόνισε, "είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, για τα παιδιά μας, τις κοινότητές μας".

Σημείωσε δε πως η Ελλάδα, όπου αιώνες τώρα υπάρχει δημοκρατία, "θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα, θέτοντας εκτός νόμου κάτι, όπως η Χρυσή Αυγή".

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, αλλά και ο πρόεδρός της (και πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου) Δαβίδ Σαλτιέλ ώστε να μην αφανιστεί η εβραϊκή κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, παρά το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκε η κοινότητα με το Ολοκαύτωμα.

Εξέφρασε δε την αλληλεγγύη της οργάνωσης, της οποίας ηγείται, προς τους Εβραίους, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. "Ο λόγος - ανέφερε - για τον οποίο η ηγεσία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου και οι επικεφαλής πολλών εβραϊκών κοινοτήτων είναι εδώ, σήμερα, δεν είναι μόνο για να θυμηθούμε το παρελθόν. Δεν είναι μόνο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα των πλέον τερατοειδών εγκλημάτων στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι και για να δείξουμε την αλληλεγγύη του παγκόσμιου εβραϊσμού προς τους Εβραίους της Ελλάδας, τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης".

Υπογράμμισε ακόμη - μεταξύ άλλων - πως το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο και το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (European Jewish Congress) συνεργάζονται στγενά για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μη ανοχής απέναντι στις μειονότητες.

Αμέσως μετά την τελετή μνήμης στη συναγωγή των Μοναστηριώτων, ο κ. Λόντερ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει η διευρυμένη εκτελεστική επιτροπή του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου.

 

Σου  υποσχόμαστε, πρόεδρε, πως στο όνομα των εκατομμυρίων θυμάτων των Ναζί, αυτό το αίσχος, αυτή η "Υβρις" να θητεύουν στο ελληνικό κοινοβούλιο οι Νεο-Ναζί του Μιχαλολιάκου, θα το σταματήσουμε πάση θυσία.

Δεν ξεχνάμε!

 

 

Πετάει ΕΞΩ όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!

 17/3/2013

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα ένα νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και παράλληλα ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν επιτρέπεται σε καμία ξένη τράπεζα να ανοίξει υποκαταστήματα στη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Μετά τη σημερινή αλλαγή, οι ξένες τράπεζες από δω και στο εξής, μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία ΜΟΝΟ μέσω θυγατρικών τους εταιρειών, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία. Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ακόμη και ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας. Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ρωσικών τραπεζών.

Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί το υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι και το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

 

O αρχηγός της κρατικής "μαφίας" και δικτάτορας της χώρας,αφού απέτυχε να εισπράττει επίδομα "προστασίας" από τις ξένες τράπεζες,"τα πήρε κρανίο" και τις έκλεισε.

Εδώ Ρωσία. Εδώ Πούτιν. "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν"!   

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 22.02.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS