HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2015639
Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ TΗΣ ΟΙKΟΝΟΜΙΑΣ, "Ο ΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔ
04.04.13

 

   "Ο ανακριτής συνδέει υποκλοπές και σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή!

 

Tη συνένωση των δικογραφιών που αφορούν στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και στο αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές. Τα Νέα επικαλούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δύο δικογραφίες συνδέονται μεταξύ τους και ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές δεν σταμάτησαν το 2005 - οπότε αποκαλύφθηκε η υπόθεση - αλλά συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007."(MME)

 

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη -συνέχεια που αποφάσισαν κάποιοι (από το χώρο της δικαιοσύνης τώρα) να δώσουν   στην υπόθεση της...συνωμοσίας κατά της ζωής του Κ.  Καραμανλή και της συζύγου του, θέλουμε να θυμίσουμε στους "επιλήσμονες"  τα παρακάτω: 

 

 Για μας δεν είναι καινούριο (το έχουμε γράψει άπειρες φορές και είναι η τεκμηριωμένη ιστορική μας κρίση) πως  πρόσωπα από το χώρο της ελληνικής δικαιοσύνης έχουν αποδυθεί σε πραγματικό "αγώνα δρόμου", για να σώσουν τον Κώστα Καραμανλή από τη φυλακή, εφευρίσκοντας και υιοθετώντας εντελώς αστεία σενάρια, όπως αυτό της...δολοφονίας του τ. πρωθυπουργού, που πιστεύουν πως θα αποτελέσουν στο μέλλον το υπερασπιστικό του  "άλλοθι", όταν έρθει η ώρα που θα κληθεί να λογοδοτήσει.

 

  Κανείς,φυσικά, ποτέ  δεν επιχείρησε να δολοφονήει τον Καραμανλή ή να πειράξει την οικογένειά του. ΟΥΔΕΙΣ. Για ποιο λόγο άλλωστε; ΄Ολα αυτά είναι ένα κακογραμμένο και γελοίο σενάριο, που του εξύφαναν οι "παρακοιμώμενοι" και συνένοχοι του τ. Πρωθυπουργού (Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Πολύδωρας). Το "παραμύθι" αυτό ανέλαβαν να το σενιάρουν τα σαϊνια-δημοσιογράφοι της Ν.Δ (ο ανεκδιήγητος Τράγκας πρώτος και καλύτερος), να το αναπαράγουν και να το διαδώσουν, ώστε την κατάλληλη στιγμή ,όταν χρειαστεί, να γίνει η επίκλησή του για τη σωτηρία του τ.πρωθυπουργού. 

 

Αλλά,δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο σενάριο που  "παίζει" αυτή τη στιγμή, για να τεθεί σε δικαστικό απυρόβλητο το "τημ" της  Καραμανλικής Ν. Δημοκρατίας ,που ευθύνεται αποκλειστικά για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την εγκατάλειψη του βυθιζόμενου "σκάφους" την πιο κρίσιμη στιγμή. Υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες-δολοπλοκίες,που βρίσκονται  στο στάδιο της εξέλιξης  και άλλες  που έχουν ήδη τελειώσει και τους   πήγαν...δεξιά .

 

 Πριν όμως  μιλήσουμε γι΄αυτές,  ας εξηγήσουμε και πάλι εν συντομία (για εκείνους που δεν παρακολουθούν τα κείμενά μας),γιατί  η διακυβέρνηση της χώρας από τον ανιψιό του...Εθνάρχη  ήταν η "χαριστική βολή"   για την οικονομία της χώρας. Να πούμε επίσης και με ποιο τρόπο η ομάδα Καραμανλή δημιούργησε όλες  τις προϋποθέσεις και έκλεισε τότε κάθε διέξοδο, ώστε  να είναι πλέον αναπόφευκτη η κατάρρευση της οικονομίας.

 

Μέσα σε πέντε (5), λοιπόν,χρόνια, που κυβέρνησε ο Κ. Καραμανλής  η κυβέρνηση της Ν.Δ  ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!. Ποτέ πριν (όχι στη μεταπολίτευση) , από τις αρχές, τουλάχιστον του προηγούμενου αιώνα, που έχουμε πλήρη ιστορικά στοιχεία, καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει ένα τόσο φοβερό έγκλημα και να προκαλέσει τη μη αναστρέψιμη καταστροφή της οικονομίας.

 

 Πάνω από 20 δισ. ευρώ (με τους δικούς τους πάντα υπολογισμούς, γιατί είμαστε σίγουροι πως δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως  τα πραγματικά νούμερα της σπατάλης, που τα υπολογίζουμε σε 25 δισ.) κατάκλεψε η συγκεκριμένη κυβέρνηση ,για να ταϊσει τη "γαλάζια ακρίδα" που επέπεσε στο δημόσιο χρήμα όλα αυτά τα χρόνια και "τίναξε την μπάνκα στον αέρα". Αν πάμε πιο πίσω για να αντιστοιχίσουμε "εποχές και συμπεριφορές", οι οπαδοί του  Α. Παπανδρέου, επίσης,  δεν υστέρησαν  σε άγριο  "φαγοπότι" και οι περίφημοι "πρασινοφρουροί" του για σχεδόν είκοσι (20) χρόνια κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, όπως ακριβώς και οι οπαδοί της Ν.Δ.

 

 Αλλά με μια διαφορά:  Ο Α. Παπανδρέου πρώτα γιατί οι συγκυρίες ήταν καλές  (χαμηλά  επιτόκια δανεισμού, μικρότερα τα δάνεια και ελεγχόμενα τα ελλείμματα), έπειτα λόγω της οικονομικής του κατάρτισης και εμπειρίας του ίδιου, δεν άφησε την οικονομία να εξωκείλει και όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  (και επί Σημίτη), είτε με τις αλλεπάλληλες υποτιμήσεις του τότε εθνικού νομίσματος (κυρίως) ,είτε με την εύκολη και συμφέρουσα δανειοδότηση,  πάντα πετύχαιναν οι πασοκικές κυβερνήσεις, ώστε  η οικονομία να είναι υπό έλεγχο, παρά τις τεράστιες σπατάλες για να κορέσουν την πείνα  του αδηφάγου πασοκικού  πλήθους.

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, όμως, αν και οι συγκυρίες ήταν σχεδόν άριστες, ειδικά   μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων (αυξημένο γόητρο της χώρας, ευκαιρίες προσέλκυσης επενδυτών, συνάψεις  δανείων με  συμφέροντες όρους, δυνατότητα  αξιοποίησης των ποικίλων  ολυμπιακών "επενδύσεων",αλλά πρωτίστως    αύξηση των εξαγωγών και στήριξη της εγχώριας παραγωγής  με κονδύλια που τότε αφειδώς προσέφερε η Ευρώπη στη χώρα μας), έκανε ό,τι χειρότερο περνούσε από το χέρι της ,για να εξασθενίσει την οικονομία και τελικά να την "κηδέψει".

 

Παραδομένη σε ένα πρωτοφανές όργιο    ψηφοθηρίας  η κυνέρνση και συγκροτούμενη  από εγκληματικά ανίδεους, αλλά και ανήθικους υπουργούς,  για να διαθέτει "ζεστό" χρήμα άμεσης ικανοποίησης των απαιτήσεων των κομματικών πελατών της, προχώρησε σε ένα δανεισμό της χώρας που όμοιός του δεν υπάρχει στην πολιτική ιστορία του τόπου, όπως είπαμε. Το να διπλασιάζεις το χρέος  μέσα σε τόσο μικρό διάστημα και να αφήνεις σε ανεξέλεγκτα ύψη τα ελλείμματα, να μην έχεις "πάρει είδηση" ούτε τί σημαίνει αυτό, ούτε πως η "βόμβα" έχε ήδη πυροδοτηθεί και από στιγμή σε στιγμή θα ακολουθούσε η έκρηξη, πρέπει ή να είσαι, ως κυβέρνηση, εντελώς ανίκανη και ηλίθια ή τόσο αφιονισμένη κομματικά, ώστε να μη νοιάζεσαι,  αν "γαία πυρί μειχθήτω".

 

Στο μεταξύ, μόλις οι Αμερικανοί (πρώτοι) ανακάλυψαν τη τεράστια "μαύρη τρύπα" της ελληνικής οικονομίας, έντρομοι από το μέγεθος της καταστροφής, που θα μπορούσε να συμπαρασύρει ακόμα και την παγκόσμια οικονομία,  στέλνουν τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε  και απαιτούν "εδώ και τώρα" την άμεση λήψη μέτρων, για να κλείσει  προσωρινά (1-2 μήνες)  η "τρύπα" ,μέχρι να μελετηθούν- ληφθούν  (απόρρητα)  και να εφαρμοστούν στη συνέχεια αποτελεσματικά μέτρα, πριν γίνει το μεγάλο "μπαμ". Ο πανάθλιος  Καραμανλής και η παρέα του, αντί (όπως εύστοχα τους είχαν συμβουλεύσει οι Αμερικανοί) να επωμιστούν τις ευθύνες τους και να ξεκινήσουν την  επισκευή του τεράστιου "ρήγματος" στα "ύφαλα του  πλοίου” (που σήμαινε άμεση καταβύθιση,αν δεν έκλεινε εκείνη την ώρα), "σάλταραν' την ίδια στιγμή  και το άφησαν ακυβέρνητο ,με τον κόσμο μέσα, να συντριβεί στους βράχους! Οι Αμερικανοί και φυσικά  ολόκληρη η υφήλιος λίγο μετά που πληροφορήθηκαν  τα κακά μαντάτα της Ελλάδας, έφριξαν και δεν μπορούσαν να "πιστέψουν στα αυτιά και τα μάτια" τους  πόσο τραγικά ανεύθυνη και εγκληματική  υπήρξε η κυβέρνηση αυτή για τη χώρα της.

 

Κι ενώ, μετά από όλα αυτά, στις πρώτες προτεραιότητες  της κυβέρνησης που ανέλαβε  ύστερα, τη διακυβέρνηση της χώρας ήταν να συνεργαστεί  με τα άλλα κόμματα και την ελληνική δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε  να οδηγηθεί ο Καραμανλής και η στενή του ομάδα,  σε "Ειδικό δικαστήριο", με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας ,συνέβησαν τα ακόλουθα:

 

1. Ο Γ. Παπανδρέου ΣΥΝ-κάλυψε ΑΠΟΛΥΤΑ τον προκάτοχό του και "σφύριζε αδιάφορα" όλο αυτόν τον καιρό, προφασιζόμενος πώς προείχε η σωτηρία της χώρας και έπρεπε να ασχοληθεί αποκλειστικά μ΄αυτό το πρόβλημα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα σε όλα τα κόμματα πως μια καταδίκη Καραμανλή  εκείνη την ώρα, θα οδηγούσε σε εμφύλια σύρραξη.

 

2. Λίγο καιρό αργότερα οι πανικόβλητοι  Καραμανλικοί  υπόδικοι και αφού εκτίμησαν-δαπίστωσαν  πως ο ΣΥΡΙΖΑ  ήταν το ανερχόμενο "αστέρι" στο κομματικό στερέωμα της χώρας, συνεργάζονται με κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου και υπόσχονται να  εκχωρήσουν τις ψήφους της κεντροδεξιάς που ήλεγχαν τότε   απόλυτα (σήμερα λιγότερο),   με αντάλλαγμα τη στήριξή τους από την αξιωματική αντιπολίτευση . Η συμφωνία έκλεισε  και την ίδια στιγμή, παρά τις φωνές τότε μιας ευρύτατης κομματικής πλειοψηφίας (πλην Γ. Παπανδρέου) α. αποδυναμώνεται και λίγο μετά παγώνει εντελώς η προπάθεια προς την κατεύθυνση της παραπομπής του Κ. Καραμανλή σε "Ειδικό δικαστήριο" με τις γνωστές  διαδικασίες. β. ο Κ. Καραμανλής προχωράει παραμονές εκλογών στη διατύπωση της συμπάθειάς του στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με  την περίφημη φράση "τον Τσίπρα τον πάω". γ. την ίδια στιγμή σταματάει εντελώς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά και από τα ΜΜΕ που ελέγχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάθε υπαινιγμός για ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή και εστιάζουν την επίθεσή τους πλέον κυρίως στο "παλαιο-ΠΑΣΟΚ" (του οποίου τελικά "διαμοιράστηκαν τα ιμάτια"), στους χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου και την υποταγή του τότε πρωθυπουργού στις εντολές της  Αγοράς και αργότερα στην ίδια τη  συγκυβέρνηση των τριων κομμάτων, υψώνοντας σε τέτοιο σημείο τις κραυγές αυτής  της αντιπολιτευτικής τακτικής-ανευθυνότητας, ώστε δεν ήταν πλέον δυνατόν να ακουστεί καμιά άλλη φωνή για την παραπομπή σε δίκη των πραγματικών ενόχων της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας. δ. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Κ. Καραμανλή και διατύπωση ανοικτού μηνύματος προς τους οπαδούς της κεντροδεξιάς (μεγάλη δεξαμενή "μετακινούμενων" κομματικών οπαδών στην Ελλάδα) το( κατ΄επίφαση αυτό) " αριστερό" κόμα του ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει το μέγα ιστορικό ανοσιούργημα να παραστεί ο αρχηγός του  στο μνημόσυνο του "θείου"  Κωνσταντίνου Καραμανλή  όπου και  εκφωνεί βαρυσήμαντο  "πανηγυρικό"  με τον οποίο αποκαθιστά ιστορικά  το σφαγέα των Ελλήνων αριστερών και "νεκροθάφτη" της χώρας  μετά τον πόλεμο ,τον αναγορεύει σε   Εθνάρχη και τον απαλλάσσει  από το  πολιτικό- εθνικό, εγκληματικό  παρελθόν του!(Θα μιλήσουμε σύντομα γι΄αυτό το ιστορικό ανοσιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ).

 

3 .Η ελληνική δικαιοσύνη ,που τότε (και  σήμερα) δεξιοκρατείται (συγκεκριμένα “Παυλοπουλοκρατείται”) στα ανώτατα κλιμάκια ,με καραμπινάτες  δεξιές επιλογές δικαστών στον ΄Αρειο Πάγο ,αλλά  και τοποθετήσεις σε νευραλγικές θέσεις (π.χ οικονομικοί εισαγγελείς) "δικών" τους   ανθρώπων ,σύρεται από τη γνωστή αυτή "ομάδα' δικαστών σε παράλογες και ανήκουστες πράξεις. Συγκεκριμένα: Για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή ,αλλά και για να υψώσουν  προστατευτικό τείχος  στην προφύλαξη του υπόδικου πρωθυπουργού και των πρωτοκλασάτων υπουργών του, οι επίορκοι αυτοί δικαστές άρχισαν να ξετυλίγουν  το σενάριο "άγρα εντυπώσεων" με τους γνωστούς  θεατρινισμούς και τις  διώξεις "βιτρίνας",  που προέβλεπε: α. φυλακίσεις  κάποιων επώνυμων "κλεφτοκοτάδων" (Γαβαλάς,  Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος κ.α) β.  συλλήψεις φοροφυγάδων ,που ήταν τέτοιοι ολόκληρες  δεκαετίες, αλλά με  αποφάσεις  των ίδιων των δικαστών που σήμερα τους βάζουν φυλακή, όλοι αυτοί στο παρελθόν δεν πλήρωναν ποτέ δραχμή από τα χρέη τους.  γ. συνεχής "βομβαρδισμός" της κοινής γνώμης για την καλλιέργεια του στερεότυπου-πεποίθησης (που σημαίνει παντελής αποπροσανατολισμός της ελληνικής κοινωνίας) πως  η ελληνική οικονομία κατέρρευσε επειδή... ο φτερωτός γιατρός στο δήμο Θεσσαλονίκης , έκλεψε 17 εκατομμύρια , ο αστείος νομάρχης ...Πανώτης διέγραψε τα πρόστιμα του Βενζινοπώλη οπαδού του, ο "όμορφος" του "ανδρεϊκού  ΠΑΣΟΚ"    πήρε μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο ...γραφικός Γαβαλάς προτιμούσε να γλεντάει στη Μύκονο αντί να πληρώνει τα χρέη του στην εφορία!  Εξαιτίας αυτών, λοιπόν  ,  κατέρρευσε η οικονομία και όχι,  γιατί σε πέντε χρόνια μέσα  ο  Κ. Καραμανλής με την επέλαση της  "γαλάζιας  λαίλαπας"  εξανέμισαν-υπεξαίρεσαν  20 ,ίσως και 25, δις από το δημόσιο "κορβανά' , που σημαίνει,όπως είπαμε, το ανήκουστο :ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ  ΣΤΟ  16%.!

 

4. ΣΥΡΙΖΑ και Καραμανλική Δεξιά   δράττονται της ευκαιρίας από  τους  ύποπτους χειρισμούς (πιθανότατα του επίσης Καραμανλικού  Διώτη)  στην υπόθεση της λίστας "Λαγκάρντ" και  στήνουν εξεταστική στη Βουλή  με δυο στόχους α. τη συνέχιση του αντιπερισπασμού -αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που είναι και ο βασικός στόχος των "συνεταίρων" (στους οποίους προστέθηκε και ο Καμμένος) και της μετατόπισης της ευθύνης γα την κατάρρευση της οικονομίας σε άλλες,"πήλινες  πλάτες" .΄Ετσι, σήμερα με την "πλύση εγκεφάλου" που έχουν πετύχει τα "συνεταιράκια", αν ρωτήσεις το μέσο ΄Ελληνα, που τρέφεται ειδησεογραγικά με τα καθημερινά "σκουπίδια" των  Ευαγγελάτων- Χατζηνικολάου-Βαξεβάνηδων ποιος "έφαγε τα λεφτά", θα σου απαντήσει με απόλυτη βεβαιότητα  "ο Τσοχατζόπουλος, ο Ψωμιάδης , ο  Παπαγεωργόπουλος  και ο Παπακωνσταντίνου με τα ξαδέλφια του". Τον Κ. Καραμανλή ούτε τον θυμούνται πλέον!) β.την αποκόμιση κομματικών ωφελημάτων από την καθημερινή συντήρηση (ανόητων και ανούσιων) πληροφοριών στην εξεταστική της Βουλής για την υπόθεση αυτή της λίστας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  οι στημένες...πολεμικές  σκηνές της κόρης του Κωνσταντόπουλου (απηνής διώκτης της...οικογενειοκρατίας-νεποτισμού)  και εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ και του κορυφαίου Καραμανλικού στελέχους Μαρκογιαννάκη, οι λεονταρισμοί των ακροδεξιών κ.α. Κανείς, όμως, από τους γελωτοποιούς - ηθοποιούς του θιάσου της εξεταστικής δεν μας είπε τη σχέση μπορεί να έχει μια  λίστα με  ονόματα Ελλήνων καταθετών σε ξένες τράπεζες (νόμιμη διαδικασία)  με την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. ΄Οση σχέση έχει ο "Φάντης  με το ρετσινόλαδο”,φυσικά!

 

 5.Τέλος, επανέρχεται στο προσκήνιο  το σενάριο της συνωμοσίας-σχεδίου (και η συντήρησή του με δικαστική σφραγίδα σήμερα) για τη...δολοφονία του Κ. Καραμανλή και της οικογένειάς του, που θα λειτουργήσει ως ασπίδα την ημέρα της "κρίσης" (είναι σίγουρο πως  θα έρθει η ημέρα αυτή,αφού άλλαξαν πια οι καιροί), όταν ο ίδιος ο τ. Πρωθυπουργός  θα επικαλεστεί  αυτό το  άλλοθι ,πως έχασε,δηλαδή, τον έλεγχο της οικονομίας και ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ "ΣΚΑΦΟΣ" ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ,όχι από την  απίστευτα χυδαία φυγή του και τη διάπραξη του εγκλήματος της "εσχάτης προδοσίας", αλλά εξαιτίας του πανικού του για τη... ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του!

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η παθογένεια της ελληνικής οικονομίας αριθμεί πολλές δεκαετίες (μάλον κοντά δύο...εκατονταετίες) .Συγκεκριμένα: α. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ειδικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου ευθύνονται γιατί , αντί να στηρίξουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε σταθαρά (δικά της) πόδια, επέλεξαν τον εύκολο δρόμο του δανεισμού για να εξυπηρετείται  το γνωστό κομματικό-πελατειακό κράτος. β. Η συντήρηση της νοοτροπίας της μεγαλύτερης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας, πως  από τη μια μεριά η φοροκλοπή είναι "αρετή" και "μαγκιά" και από την άλλη πως το κράτος -πατερούλης οφείλει τα πάντα στους υπηκόους του, ενώ οι ίδιοι δεν του χρωστάνε τίποτα. γ.Η γιγάντωση του  κράτους των "συνδικαλιστών και των συνδικάτων" (αντί του κράτους δικαίου), που εξώθησε στα άκρα το ανίερο αλισβερίσι μεταξύ  κυβερνήσεων και  οπαδών (κομματική πελατεία) , προξένησε ανεπανόρθωτη φθορά στην ελληνική οικονομία και επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης (για τους λόγους που προαναφέραμε) κατάστασης-παθογένειάς της δ. Η αλόγιστη και πρωτοφανής   διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στην πενταετία που κυβέρνησε η Ν.Δ υπό τον Κ. Καραμανλή τη χώρα, για να προσεγγίσει οπαδούς , να κρατήσει την κομματική πελατεία και   να εξαργυρώσει κομματικά "γραμμάτια", κατέφερε τη χαριστική βολή στην "πνέουσα τα λοίσθια" ελληνική οικονομία, η οποία τελικά κατέρρευσε οριστικά, όταν ο Κ. Καραμανλής και οι "παρακοιμώμενοί" του, αντί να παραμείνουν και να προσφέρουν τις ("εκ των ων ουκ άνευ") "πρώτες βοήθειες"  στη διάρκεια του πρώτου "εμφράγματος" της οικονομίας, την εγκατέλειψαν στη τύχη της, με αποτέλεσμα να επέλθη ο οριστικός της θάνατος (χρεοκοπία).

 

Υ.Γ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: Το 1922,μετά τη "Μικρασιατική καταστροφή" η λαϊκή οργή ήταν τέτοια που  για να εκτονωθεί η "άρχουσα τάξη" της εποχής έστησε  ακαριαία στρατοδικείο, που με συνοπτικές διαδικασίες καταδίκασε σε θάνατο σχεδόν ανεύθυνα πρόσωπα, καλύπτοντας έτσι τους βασικούς υπεύθυνους της καταστροφής, το βασιλιά Κωνσταντίνο και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Πάντα,δηλαδή,  "ανασύρεται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας"  το γνωστό σενάριο: Τη βαλβίδα εκτόνωσης της (δικαιολογημένης ή όχι) λαϊκής οργής, την "τραβούν"  είτε εντελώς αθώοι άνθρωποι,  είτε "δευτεράντζες" ενόχων , που ως  "μαύρα πρόβατα" ή "Ιφιγένειες"  σύρονται να σφαγιαστούν   για τη σωτηρία των πραγματικών ενόχων,που μένουν τελικά  εσαεί ατομώρητοι.

 

΄Οχι,όμως ,τούτη τη φορά!

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS