HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320387
ΣΥΡΙΑ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΛΑΘΟΣ (ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ) ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ
18.04.13

 

 

«Βόμβες» ρίχνει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Συγκεκριμένα, δήλωσε σήμερα ότι οι Δυτικοί παίζουν με τη φωτιά «χρηματοδοτώντας την αλ Κάιντα» και «θα το πληρώσουν πολύ ακριβά», σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξης που παραχώρησε και αναμένεται να μεταδοθεί απόψε τηλεοπτικά.

Τα αποσπάσματα αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από την προεδρία της Συρίας.

«Η Δύση έχει ήδη πληρώσει ακριβά το γεγονός ότι βοήθησε στις αρχές της την Αλ Κάιντα. Σήμερα κάνει το ίδιο πράγμα στη Συρία, τη Λιβύη και σε άλλες περιοχές και θα το πληρώσει ακριβά στην καρδιά της Ευρώπης και στις Ηνωμένες Πολιτείες», προειδοποίησε ο πρόεδρος Άσαντ στη συνέντευξή αυτή που πρόκειται να μεταδοθεί από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Ο σύρος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι αν το καθεστώς του δεν επικρατήσει στη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, η Συρία κινδυνεύει να εξαφανιστεί από το χάρτη.

«Δεν έχουμε άλλες επιλογές από τη νίκη, γιατί αν δεν είμαστε νικηφόροι, αυτό θα είναι το τέλος της Συρίας και δεν νομίζω ότι έστω κι ένας πολίτης της Συρίας αποδέχεται αυτή την επιλογή», τόνισε ο Άσαντ σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της συριακής προεδρίας στο Facebook.(ΜΜΕ)

 

 

 O Σύρος πρόεδρος ίσως και να υπερβάλει. Θα ήταν αδιανόητο η χιλιο-παθούσα  από την Αλ Κάιντα Αμερική να χρηματοδοτεί το δήμιό της. Αν πάλι συμβαίνει αυτό, τότε η ανηθικότητα της υπερδύναμης "χτυπάει κόκινο" και η παράνοια  ξεπερνάει κάθε όριο.

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως η Δύση δε βοηθάει την εγκληματική, μουσουλμανική  οργάνωση. Υπάρχουν πολλοί ,πάμπλουτοι, φανατικοί ΄Αραβες, που θα μπορούσαν να προσφέρουν άφθονο  χρήμα  στους τρομοκράτες (και το κάνουν). Δεν έχουν ανάγκη τα δολάρια της Αμερικής οι φονταμενταλιστές αρχηγοί και διδάσκαλοι  της "τυφλής" τρομοκρατίας.

 Η Δύση, βέβαια, όπως έκανε και στην Αίγυπτο και στη Λιβύη ,ενισχύει ηθικά, αλλά και υλικά τους "αντάρτες" στη Συρία, που ελέγχονται από τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" και κατ΄επέκταση από την Αλ Κάιντα. Αυτό ναι, μπορεί να συμβαίνει και συμβαίνει. Πιθανόν ο Μπασάρ Αλ΄Ασαντ κάτι τέτοιο υπονοεί, όταν μιλάει για απ΄ευθείας χρηματοδότηση της Αλ Κάιντα από τη Δύση.

΄Ο,τι και αν συμβαίνει, πάντως,  η στάση της Δύσης και ειδικά της Αμερικής είναι ιστορικά απαράδεκτη. Παράδοσαν την Αίγυπτο και τη Λιβύη στους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" ,που συνεργάζονται σχεδόν φανερά πια με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές, μουσουλμανικές οργανώσεις. Σήμερα δρέπουμε όλοι οι..."άπιστοι" τους καρπούς αυτής της αποκοτιάς, αφού το Ιράν, που είναι ΚΑΙ πυρηνική δύναμη, βγήκε ενισχυμένο και απειλεί πως θα πετάξει τη "βόμβα" στη Μεσόγειο. Η αποσταθεροποίηση που επιδίωξε και πέτυχε η Δύση στη "θάλασσά" μας και στην ευρύτερη περιοχή, αποδείχτηκε τελικά μπούμπεραγκ και για τη Δύση, αλλά ιδιαίτερα για τις χώρες της Μεσογείου (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), που οι παθιασμένοι μουλάδες απειλούν πως θα εξαφανίσουν από το χάρτη, γιατί συνεργάζονται με τους εχθρούς τους.
 
΄Οσο είναι νωρίς (που δεν είναι), ας σταματήσουν αυτή την παραφροσύνη οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους. Ας πάψουν να ενισχύουν την αντιπολίτευση στη Συρία και ας στηρίξουν τον ΄Ασαντ, που φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι  το "μη χείρον"   για την περιοχή. Αν ,τελικά, και η Συρία παραδοθεί στους  "Αδελφούς Μουσουλμάνους" (διάβαζε στην Αλ Κάιντα), ας περιμένουμε τα χειρότερα στη "γειτονιά" μας.

΄Οσο για τον πρόεδρο Ομπάμα,  ας μη νομίζει πως η Αμερική είναι μακριά κα πως το βεληνεκές των  Ιρανικών πυραύλων με τις πυρηνικές κεφαλές δε φτάνει στην Ουάσιγκτον. Η ιστορία έχει αποδείξει πως "φτάνει και παραφτάνει " και ας μην είναι πάντα ...κεφαλές.

Η έλλειψη ιστορικής κρίσης και ευθύνης σε συνδυασμό με την υπεροψία και την υπερεκτίμηση της οπλικής υπεροχής και της δύναμης,    μπορούν αν κάνουν        νεκροταφείο τον πλανήτη μας! Το γνωριζουν αυτό οι σημερινοί ηγέτες, που πρώτη φορά στα νεότερα χρόνια ,δείχνουν  να είναι κατώτεροι των περιστάσεων και των ιστορικών συγκυριών σε " Ανατολή και  Δύση";

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS