HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2217614
O ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ" ΚΑΙ Η NEA ΟΙΚΟΝ. ΚΑΤΑΣTΡΟΦΗ
16.05.13

 

 

   1. Η τελευταία κυβέρνηση της Ν.Δ υπό τον Κ. Καραμανλή ήταν εκείνη που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση, επειδή: α.  Διπλασίασε το  εξωτερικό χρέος της χώρας. β. Εκτόξευσε το έλλειμα στο 16%.  

Και τα δύο αυτά εγκλήματα συντελέστηκαν,  για να συντηρηθεί το απέραντο πελατειακό κράτος της Ν.Δ , που όμοιό του  στο παρελθόν μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε  στήσει, για να ικανοποιήσει  και να συγκρατήσει τους γνωστούς  "πρασινοφρουρούς" και  τους λοιπούς  οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.


2.΄Οταν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, ειδοποιούν το 2008 τον τότε πρωθυπουργό για τη συμφορά που πλησιάζει (δύο φορές, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έφτασε  στην Αθήνα, για να σβήσει τη "φωτιά")  ο υπόδικος σήμερα  Κώστας Καραμανλής, διαπράττει (πέρα από τα δύο οικονομικά εγκλήματα  του αχαλίνωτου  δανεισμό και της εκτόξευσης των ελλειμμάτων, που τρόμαξαν της διεθνείς αγορές χρήματος και απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από τη χρηματοπιστωτική ικανότητα της χώρας) και  ένα  τρίτο (από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της χώρας μας) : Αδιαφορεί για τις υποδείξεις των "ξένων" και αποφασίζει συνειδητά και  με οποιοδήποτε κόστος (διάβαζε με τη νομοτελειακή  κατάρρευση της οικονομίας) να κερδίσει τις εκλογές του 2009 . ΄Ετσι, αρνείται  να προχωρήσει,εν όσω ακόμα ήταν νωρίς, έστω και  σε μια στοιχειώδη κίνηση  σωτηρίας  της χώρας, για να καθησυχάσει τις αγορές και να αποφύγει την υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων σε " σκουπίδια" από τους διεθνείς "οίκους αξιολόγησης".  Η Ευρώπη βλέπει εμβρόντητη  και φρίττει. Οι   Αμερικανοί το ίδιο.  Αδυνατούν να πιστέψουν  πως υπάρχει επικεφαλής κυβέρνησης, που παραδίδει τη χώρα του στον όλεθρο με αντάλλαγμα το κόμμα του να ξαναπάρει την εξουσία.


3. Από το 2009 μέχρι σήμερα η χώρα πέρασε από τη "Σκύλλα και τη Χάρυβδη”. Ευτυχώς,  οι ΄Ελληνες δεν είδαν τα χειρότερα (πχ. έναν "εμφύλιο" που θα μπορούσε να προκύψει πολύ εύκολα σε μια κατάσταση "άτακτης χρεοκοπίας") και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην, έστω και με λάθη, παρέμβαση της Ε.Ε   (κυρίως της Γερμανίας),  που απέτρεψε την οριστική  καταστροφή και έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα να ορθοποδήσει (τρεκλίζοντας ακόμα, αυτή την ώρα).


4. Την επομένη της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι γεγονός πως δεν υπήρχε χρόνος,  για να αποδοθούν ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή που κατέστρεψε τη χώρα (και όχι μόνο οικονομικά). ΄Αλλοι χειρισμοί είχαν  εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα. ΄Ομως, ΠΟΤΕ ο τότε πρωθυπουργός, αν και  δεν έχανε ευκαιρία να θέτει το θέμα των ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή στους εταίρους της Ε.Ε, δεν έκανε το ίδιο και στο εσωτερικό της χώρας. Απέκρυψε συνειδητά τις ευθύνες εκείνης της κυβέρνησης της Ν.Δ και σχημάτισε  προστατευτική ομπρέλα ατιμωρησίας γύρω από τους υπόδικους συναδέλφους του. Με λίγα λόγια  ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ   το έγκλημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.


5.  Από το 2009  μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν  με πρόσχημα την προτεραιότητα της οικονομικής σωτηρίας της χώρας, συγκάλυψαν κι αυτές το έγκλημα της "εσχάτης προδοσίας",που διέπραξε η τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή. Αλλά όχι μόνο οι κυβερνήσεις.  Σύσσωμη η  αντιπολίτευση  παρείχε κι αυτή απόλυτη κάλυψη στον υπόδικο τ.πρωθυπουργό. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ -ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια αισχρότατη πολιτική πράξη,που μπορεί να χαρακτηριστεί ως έγκλημα  " εσχάτης, πολιτικής προδοσίας": Με αντάλλαγμα τις ψήφους της "Κεντροδεξιάς",που ελέγχει ο Κ.Καραμανλής, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιώπησε ΕΝΤΕΛΩΣ το μεγάλο έγκλημα της τελευταίας κυβέρνησης της Ν.Δ και παράλληλα παρείχε απόλυτη άφεση αμαρτιών και  στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ("θείο"),αναγορεύοντας έναν από τους χειρότερους πολιτικούς της Ιστορίας το τόπου ,σε ΕΘΝΑΡΧΗ!


6. Για την ικανοποίηση-εκτόνωση της οργής της  "ανθρωπόμαζας"  επινοείται και στήνεται από το κομματικό κατεστημμένο της χώρας , με τη συνεργασία μιας μερίδας δικαστών -εισαγγελέων  και  της "βιομηχανίας ενημέρωσης"  η επιχείρηση- δικαστικό θέατρο  “ΛΑΪΚΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ” και παραδίδονται βορρά της αδηφάγας αυτής "κοινής γνώμης"  επώνυμοι "μικροαπατεώνες" (πολιτικοί και μη),που  οδηγούνται στη φυλακή ή  σύρονται σε "θεατρικές"  δίκες (π.χ Τσοχατζόπουλος και οι 2 μητέρες ανήλικων παιδιών(!), Παπαγεωργόπουλος,Ψωμιάδης,Γαβαλάς, περί  τους 100  μεγαλοφοροφυγάδες" κ.α).  Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ,πέρα από τη συγκάλυψη -  αποπροσανατολισμό και για  την αποκόμιση   κομματικών ωφελημάτων, στήνει και κρατάει σε "υψηλούς τόνους" ("κραυγές" Κωνσταντοπούλου - "χαλκευμένα"  δημοσιεύματα Βαξεβάνη) μια εντελώς  απρόβλεπτη και ήσσονος σημασίας υπόθεση, τη  "λίστα Λαγκάρντ" ,την οποία αναγορεύει σκόπιμα  σε ύψιστης σημασίας "σκάνδαλο". (Σύμφωνα με τη σκηνοθεσία, το πραγματικό σκάνδαλο  Κ.Καραμανλή της οικον. κατάρρευσης της χώρας ,είναι... ανύπαρκτο  μπροστά στο "μέγα σκάνδαλο" της Λίστας λαγκάρντ!)  .


7. Σήμερα, πέντε σχεδόν χρόνια από τη έναρξη της κρίσης, ΟΥΔΕΙΣ πραγματικός ένοχος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. ΄Οσοι κάθισαν ή  φυλακίστηκαν  για το “θεαθήναι” ήταν “μικροαπατεώνες “,  η παρανομία των οποίων σχετίζεται με άλλες υποθέσεις και όχι με το "μέγα έγκλημα" της οικονομικής καταστροφής της χώρας.  (Σαν να διώκεις, δηλαδή, και να  τιμωρείς αμείλικτα το δράστη μιας γροθιάς και να αφήνεις  ελεύθερο-ατιμώρητο,  γνωστό δράστη ειδεχθούς  δολοφονίας). Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους προφυλακισμένους-φυλακισμένους , τιμωρήθηκαν με κατηγορίες  για τις οποίες θα μπορούσε να κατηγορηθεί σχεδόν το σύνολο των ατόμων που άσκησε οποιαδήποτε μορφής εξουσίας στην Ελλάδα,καθώς και το 70% του ελληνικού λαού,που επί δεκαετίες επιδίδεται  σε συνειδητή και  ασύστολη φοροκλοπή.

 

8.  Για την οικονομική κατάρρευση  της χώρας και τη συγκάλυψη  αυτού του εγκλήματος οφείλουν να τιμωρηθούν : 1. Η τελευταία κυβέρνηση της Ν.Δ υπό τον Κ.Καραμανλή,καθώς και οι βασικοί συνεργάτες του  Γ. Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου, Π.Παυλόπουλος, Β.Πολύδωρας 2.΄Οσοι προχώρησαν σε εγκληματικές  συμφωνίες συγκάλυψης των ενόχων της οικον. καταστροφής και συγκεκριμένα  ο Γ. Παπανδρέου, ο  Α.Τσίπρας -  η "ηγετική ομάδα" ΣΥΡΙΖΑ, η γνωστή  "ομάδα" των οικονομικών εισαγγελέων, ανακριτών και δικαστών -η  ηγεσία του Αρείου Πάγου και οι  βασικοί εκπρόσωποι  της "βιομηχανίας ενημέρωσης" (ΜΜΕ).


9. Η σημερινή συγκυβέρνηση ,που στηρίζεται στη συνεργασία των κομματικών αρχηγών  Α.Σαμαρά,  Ε. Βενιζέλο και  Φ. Κουβέλη   ελέγχεται ιστορικά,γιατί μέχρι σήμερα με πρόσχημα την άμεση προτεραιότητα της σωτηρίας της χώρας, ( η εκτίμησή μας είναι πως υπάρχει "σκόπιμη αδράνεια", που χρεώνεται στον Α.Σαμαρά,  ο οποίος επιζητεί  με κάθε τρόπο  να συγκρατήσει   την κεντροδεξιά, της οποίας ένας μεγάλος πληθυσμός  έχει μεταναστεύσει  και στεγάζεται  πια στο ΣΥΡΙΖΑ),συνεχίζει  να αφήνει  στο  "δικαστικό απυρόβλητο" τις παραπάνω δύο κατηγορίες ενόχων . Αν σύντομα οι " τρεις αρχηγοί" της συγκυβέρνησης   δεν προχωρήσουν στις διαδικασίες για τη σύσταση "ειδικού δικαστηρίου" στο οποίο θα παραπεμφθούν   1.  Ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και οι  "παρακοιμώμενοι" υπουργοί του, με την κατγορία της εχάτης προδοσίας για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και 2. Οι Γ. Παπανδρέου και Α. Τσίπρας-ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για συνειδητή συγκάλυψη του  εγκλήματος   της εσχάτης προδοσίας",  πέρα από  την ιστορική τους ευθύνη,θα αποτελέσουν  σύντομα την "τρίτη ομάδα",που θα χρειαστεί να παραμεφθεί σε "ειδικό δικαστήριο"  για συγκάλυψη  του εγκλήματος της  "εσχάτης προδοσίας".


10. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ,του οποίου η  συνειδητή, ένοχη σιωπή και ανοχή συγκροτούν  μια μορφή συγκάλυψης μέχρι αυτή τη στιγμή και ηθικά-πολιτικά είναι εκτεθειμένο. Το ΚΚΕ οφείλει, έστω και μόνο , να βγει και να καταδικάσει τους συγκεκριμένους ενόχους, με τα "ονοματεπώνυμά" τους όμως  και όχι  με τις γνωστές γενικόλογες  καταγγελίες " για την ενοχή του  διεθνούς  καπιταλισμού , της παγκόσμιας οικον .ολιγαρχίας..."  και τις  άλλες τέτοιες  στερεότυπες καταγγελίες-τσιτάτα.

 

11. Για το "θίασο" των ΝΕΟ-ΝΑΖΙ του Μιχαλολιάκου , οι οποίοι,  ελέω  ενόχων -υπόδικων ελλήνων δικαστών, παριστάνουν τους βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο,πιστεύουμε πως δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα ή "ηθικό ανάστημα" να παριστάνουν τους "κήνσορες και  τιμητές" επί  οποιουδήποτε θέματος. Η θέση τους είναι στη φυλακή και όχι σε  εθνικό κοινοβούλιο.


 Σ΄αυτό τον τόπο ιστορικά ΠΟΤΕ δεν τιμωρήθηκαν οι πραγματικοί ένοχοι εθνικών καταστροφών και εγκλημάτων (πόλεμος 1897, Μικρασιατική Καταστροφή 1922, εγκλήματα της "Κατοχικής" και "Μετακατοχικής" Δεξιάς (ΕΡΕ)  εναντίον του  60-70% του ελληνικού λαού,  Κ.Καραμανλής για τη συνέχιση των ίδιων εγκλημάτων της Ν.Δ,  Α.Παπανδρέου για το  "σκάνδαλο Κοσκωτά" ).  Αν  συνεχιστεί και τούτη τη φορά  η "εθνική παράδοση" της ατιμωρησίας των πραγματικών ενόχων  και στη θέση τους κάθε φορά  "θυσιάζονται και κανιβαλίζονται"  είτε παντελώς  αθώοι, είτε  "διαφορετικοί" και  "συνηθισμένοι"   ένοχοι,  τότε, όχι μόνο δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει στην Ελλάδα, αλλά κάθε φορά, έστω κι αν πάλι ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα,  θα επαναλαμβάνεται  το "ίδιο έργο".  Πάλι   κάποιος μελλοντικός πρωθυπουργός "Κ.Καραμανλής",  εξαιτίας  ανεύθυνων ή σκόπιμων χειρισμών  της εξουσίας , θα  επιφέρει μια νέα οικονομική καταστροφή της χώρας,  ίσως χειρότερη απ΄αυτή που βιώσαμε εμείς σήμερα.


 Δυστυχώς, "η  ιστορία  τούτο μόνο διδάσκει. Πως οι άνθρωποι τίποτα δε διδάκονται από την ιστορία". Και ακόμα: "΄Οποιος ξεχνάει την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να τη ξαναζήσει" .Αυτή  είναι η  "πικρή" αλήθεια!

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.05.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS