HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2331796
ΤΟΥΡΚΙΑ:ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΙΣΛΑΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ
05.06.13

 

 

"Τουρκία: τους συνέλαβαν γιατί έγραψαν στο twitter για τις διαδηλώσεις!

Το “μπελάς το twitter” που είπε ο Ερντογάν δεν ήταν τυχαίο. Το καθεστώς της Τουρκίας έβαλε φαίνεται μπροστά το σχέδιο “μπλοκαρίσματος” το social media δια του τρόμου. Το σχέδιο είναι μάλιστα απλό. Συλλαμβάνονται κάποιοι χρήστες για να παραδειγματίζονται οι υπόλοιποιΠερίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν στην Τουρκία με κατηγορίες ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα μετέδωσε σήμερα το CNN Turk. Εννέα από τους συλληφθέντες κρατούνται στη Σμύρνη"(MME)

 

Φαίνεται πως έχασε το μέτρο ο Ερντογάν.  Και όχι μόνο αυτό. "Παίζει" και το παιχνίδι των εθνικιστών -παραστρατιωτικών με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις. Ειδκά,τις πρώτες ημέρες, όταν επέτρεψε στις δυνάμεις καταστολής να δείξουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο,διέπραξε το λάθος της... πολιτικής του ζωής .

 

Τα πράγματα δεν είναι απόλυτα καθαρά στην Τουρκία με αυτά που συμβαίνουν εκεί αυτή την ώρα. Γι΄αυτό και δεν πρέπει κανείς να βιάζεται,για να πάρει το μέρος του ενός ή του άλλου, ή να βγάζει οριστικά και αμετάκλητα συμπεράσματα.  Το σίγουρο πάντως είναι πως οι διαδηλωτές, όπως δείχνει ο  "χάρτης" των αριθμών και των δραστηριοτήτων τους,  στην πλειοψηφία τους είναι οπαδοί του ρεπουμπλικανικού κόμματος  (βασικός αντίπαλος του κυβερνώντος), που ανάμεσα στις άλλες "συνιστώσες" του, ισχυρά διακρίνεται  κι εκείνη  των στρατοκρατών -εθνικιστών της Τουρκίας.(Ονειρεύονται  ένα ισχυρό ΄Εθνος, εξοπλισμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τους "εχθρούς της μητέρας πατρίδας"!).

 

Βεβαίως,στο πλήθος των διαδηλωτών συμμετέχει και ένα μεγάλος αριθμός ακτιβιστών (αριστεριστές ,αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, "πράσινοι" κ.α), οι οποίοι, όμως , ούτε τη δύναμη έχουν να ηγηθούν της εξέγερσης ούτε καθαρή ιδεολογική γραμμή ακολουθούν, ώστε να γνωρίζει κανείς τι..."θεό λατρεύουν". Οι κομμουνιστές ακόμα δεν είπαν την τελευταία λέξη.΄Ισως, αν αυτοί ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, η "ζυγαριά" θα δείξει πού θα "γύρει", δοθέντος πως το εργατικό κόμμα της Τουρκίας είναι από τα πιο  δυατά στην Ευρώπη.

 

"Βαθύ  σκοτάδι" ,λοιπόν,ακόμα επικρατεί στη γείτονα σχετικά με τα τεκταινόμενα εκεί και ας λένε τα λαλίστατα διεθνή  ΜΜΕ ("βιομηχανία ενημέρωσης") πως ξεκίνησε η μεγάλη επανάσταση στην Τουρκία και θα φέρει την..."΄Ανοιξη". Καμιά επανάσταση δεν ξεκίνησε. Απλώς, οι κομματικοί αντίπαλοι του Ερνογάν ,υποκινούμενοι από τη  "μαύρη" στρατοκρατία, που την "ξεδόντιασε" ο νυν πρωθυπουργός της χώρας,  βγήκαν στους δρόμους,  για να ρίξουν την κυβερνηση. Μαζί τους συμπαρέσυραν και μια μεγάλη ομάδα ακτιβιστών-"πράσινων" ,η οποία, όμως, ούτε ζωγραφιστούς θέλει  και τους "Ισλαμιστές" και τους "Κεμαλικούς" .Χωρίς να το καταλάβουν,  πάντως,αυτή τη στιγμή , οι ουδέτεροι "επαναστάτες", "παίζουν" το παιχνίδι της αντιπολίτευσης και των εθνικιστών.

 

Ο Ερντογάν, θυμικός,αλλά και υπερόπτης, όπως είναι,"τσίμπησε" το δόλωμα.΄Αφησε την αστυνομία να τα κάνει "λίμπα", ειδικά τις δύο πρώτες ημέρες της εξέγερσης και τώρα διαπράττει το δεύτερο λάθος να λογοκρίνει τις φωνές των αντιπάλων του.  Φαίνεται να αγνοεί πως με τον τρόπο αυτό "σκάβει το λάκο" του κ. Πολιτικός χωρίς ψυχραιμία, με αντιδράσεις "θερμές",δεν έχει μέλλον,ούτε είναι και  ο καλύτερος στην άσκηση των καθηκόντων του. ΄Ασε που ο συγκεκριμένος  πρωθυπουργός με αυτά που λέει και κάνει πολλές φορές , προχωράει και χάνεται  σε επικίνδυνα μονοπάτια, που όλα ,όμως,οδηγούν κατ΄ευθείαν  στην αγκαλιά του φονταμενταλιστικού "Ισλάμ".

 

Η πιο ενδεδειγμένη λύση,δεν είναι ούτε η βία ούτε η φίμωση.  Καλύτερα θα ήταν αν  έβγαζε   και ο ίδιος τους οπαδούς του  "έξω",αλλά  μακριά από τους αντιπάλους διαδηλωτές που είναι για πέντε συνεχείς ημέρες σε δρόμους και πλατείες.  Είναι σίγουρο πως θα ξεχυθεί ένα τεράστιο κύμα  οπαδών του  στις μεγάλες πόλεις της χώρας . Αν οι διοργανωτές  καταφέρουν  και κρατήσουν το πλήθος των οπαδών Ερντογάν  μακριά από βίαιες ενέργεις και προπαντός  από "συναντήσεις" στους δρόμους με τους αντιπάλους τους, είναι σίγουρο πως την άλλη κιόλας ημέρα και οι μεν και οι δε, θα "φύγουν τρέχοντας" από  τους δρόμους,αφού και τα δύο μέτωπα θα έχουν λάβει το ισχυρό μήνυμα  πως ένας ο "εφύλιος" θα μπορούσε να είναι επί θύραις,αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία ,όταν τα  κόμματα στην Τουρκία  χάνουν τις εκλογές ,να κατεβάζουν τους οπαδούς τους στους δρόμους,για να στριμώξουν το νικητή. Παράλληλα, μετά από μια τέτοια εξέλιξη, έχει τη δυνατότητα και το χρόνο  ο Ερνογάν να ταυτοποιήσει- αποκαλύψει όλους εκείνους που εξωθούν τις δυνάμεις καταστολής σε πράξεις βίας,όπως έγινε τις δύο  πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων   και ποιοί  θέλουν νεκρούς διαδηλωτές.

 

Και στην  Ελλάδα τους γνωρίζουμε. Είναι  οι εθνικιστές- στρατοκράτες,που χάσανε την εξουσία και τη "μάσα" από τους φρενήρεις εξοπλισμούς της γείτονος και περιμένουν πώς και πώς να πέσει ο Ερνογάν ,να αναλάβει κάποια εθνικιστική κυβέρνηση,αφ΄ενός για να ξεκινήσουν πάλι το "μεγάλο φαγοπότι" από τις αγορές όπλων και αφ΄ετέρου για να "προφτάσουν"  τους ΄Ελληνες και τους Κύπριους,  πριν "βάλουν χέρι" οι " εχθροί"  στα πλούσια κοιτάσματα  στις αμφισβητούμενες περιοχές.

 

Ούτως ή άλλως,αυτές οι ταραχές σήμερα στην Τουρκία  μόνο την ειρήνη δεν εξυπηρετούν-προωθούν και φυσικά  "ρίχνουν νερό" στο μύλο εκείνων, που ονειρεύονται να ξανα-παγώσουν τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας προς όφελος των "γερακιών" και από τις δύο μεριές του Αιγαίοι.  Γι΄αυτό, ας είμαστε  προσεκτικοί και ως Ελλάδα και ως Ευρώπη. Επιπόλαιες "συμπράξεις"  και μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και στις δυο μεριές, είναι επικίνδυνα αυτή την ώρα.

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 05.06.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS