HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2043385
I ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS (16/6-22/6/2013)
16.06.13

 

 1.  "MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

 

                                               22-6-2013

«Μολών λαβέ» από την ΠΟΣΠΕΡΤ στην εντολή Στουρνάρα για εκκένωση του ραδιομέγαρου

Aρνούνται να  υπακούσουν στην εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.  

Η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και με την ανακοίνωση-απάντηση στον υπουργο, απευθύνει, μεταξύ άλλων, έκκληση στους πολίτες  να  περιφρουρήσουν το κτίριο.

«Στο υπουργείο οικονομικών απαντάμε "μολών λαβέ". Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε.  Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία. Καταπατούνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατία . Οι εργαζόμενοι δεν  σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα! Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ».(ΜΜΕ)
«Μολών λαβέ» από την ΠΟΣΠΕΡΤ στην εντολή Στουρνάρα για εκκένωση του ραδιομέγαρου
 

E,ναι. Γιατί να φύγουν; Από πού να φύγουν; Περιουσία του...πατέρα τους δεν  είναι η ΕΡΤ; Ποιος μπορεί να τους διώξει; Στην Ελλάδα, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, το "γραφείο" ,ο χώρος δημόσιας ,ακόμα και ιδιωτικής δουλειάς, είναι ιδιοκτησία του καθενός (η μορφή σχέσης εργασίας δεν έχει σημασία, ακόμα και αν είναι προμηθευτής ...χαρτιού τουαλέτας ).

Ελλάδα, Ελλάδα! Θέλεις καμιά εκατοστή ακόμα χρόνια να μπεις στην "αυλή" της Ε.Ε. (Για να στεγαστείς στο "σπίτι" της, βέβαια,,δε σε φτάνουν ούτε διακόσια). 

 Ερώτηση;  Ο κύριος Κουβέλης θα πάει για συμπαράσταση στους καταληψίες; (Σόρρυ, στους ιδιοκτήτες του ραδιομεγάρου της Αγ.Παρασκευής, ήθελα να πω).

____________________________________________________________________________________________

" Δωροθέα Μερκούρη – Κώστας Βαξεβάνης. Δείτε τους στην πρώτη έξοδο τους

 

 Πρόκειται για ένα από τα πιο hot και πολυσυζητημένα νέα ζευγάρια και όλοι αναμέναμε την πρώτη τους εμφάνιση. Ο λόγος για την Δωροθέα Μερκούρη και τον Κώστα Βαξεβάνη που μετά από τέσσερις μήνες σχέσεις αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη τους κοινή έξοδο. Το ερωτευμένο ζευγάρι εθεάθη στην πρεμιέρα της όπερας του Βάγκνερ Ιπτάμενος Ολλανδός, με την οποία η Εθνική Λυρική Σκηνή άνοιξε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο φακός του entertv ήταν εκεί και τους φωτογράφισε."(ΜΜΕ)

 

 

 Κ.Βαξεβάνης: Απεδείχθη ένας από τους χειρότερους εκπρόσωπους ΚΑΙ της πελατειακής σχέσης που ως κυρίαρχη (μοναδική)  συνδέει στενά στην Ελλάδα οπαδό και κόμμα, αλλά  και της "βιομηχανίας ενημέρωσης". Ο σφογγοκωλάριος, λοιπόν, του Τσίπρα, παρέλαβε παράνομα και καταχρηστικά αντίγραφο της λίστας "Λαγκάρντ" από τον αρχηγό του  ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοσίευσε σε δικό του λαθρόβιο έντυπο, αφαιρώντας ονόματα της λίστας κατ΄επιλογή δική του, όπως εκείνο του εργοδότη του Κοντομηνά.

Ο δημοσιογράφος που παρέβη (και όχι μόνο μ αυτή του την ενέργεια) κάθε κανόνα και αρχή της δημοσιογραφίας και υπέταξε τη δεοντολογία της ενημέρωσης σε κομματικά και προσωπικά συμφέροντα (πέρα από το παράνομο αυτής της πράαξης), ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ (ως μεγάλο... τσακάλι της μπίζνας των ΜΜΕ)  από τους ίδια ανήθικους και καιροσκόπους με εκείνον  εκπροσώπους της "βιομηχανίας ενημέρωσης", των οποίων μοναδικός σκοπός είναι το κέρδος σε βάρος της αλήθειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Το λαμόγιο αυτό της δημοσιογραφίας σήμερα αποδεικνύεται και μέγας...λατίνος εραστής (τρομάρα του!),  ίνα ούτω πληρωθή το ρηθέν πως  "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι".

 

 

 

 

 

 

                                                   21-6-2013

 

 

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 00:36
Κατηγορία: Δηλώσεις

 

  Ο ΕΜΦΡΩΝ

 

 

 

 

 

                                                                                                                     Ο ΑΦΡΩΝ

Κουβέλης: «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές» - αποχωρούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ

 

 

 

 

 

                                                     19-6-2013

 

"Βενιζέλος - Κουβέλης: Πάμε μαζί μέχρι τέλους! "'Ο,τι κάνεις εγώ θα σε στηρίξω", του είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Ορατές οι εκλογές" (ΜΜΕ)

 

 

 "Θα πάνε  "πακέτο", λοιπόν.

Κάντε το παιδά, ρίξτε την κυβέρνηση και μετά  πιάνετε παρεούλα οι δυο σας ...πάτο. Διότι ,όπως λένε και τα....ιερά κείμενα,  "τυφλός  τυφλόν  εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται".

΄Αντε, πουλάκια μου.΄Κι έτσι και το κάνετε, στον βόθυνον (=βόθρο) είναι η θέση σας. Και φυσικά πεταμένοι  και στις "χωματερές"  της Ιστορίας.

__________________________________________________________________________________________________

"Φωτόπουλος: Γενική απεργία μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.

Την προκήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση και η πολιτική που ασκεί, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ."(ΜΜΕ)

 

 

΄Οσο οι χρυσαμειβόμενοι Φωτόπουλοι και  οι  κυρίες της ΕΡΤ (διάβαζε Χούκλη και οι άλλοι... ερίτιμοι) θα ζητούν να πέσει η κυβέρνηση, παριστάνοντας τους...αγωνιστές της Δημοκρατίας ( διάβαζε "αγώνας", για να μη χάσουν τη "μάσα"), εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Σαμαρά, έστω και αν είμαστε σφόδρα "αντισαμαρικοί" (και αντισυστημικοί γενικώς).

Και ούτω  πράττοντες , γνωρίζουμε πως πορευόμαστε την ορθή οδό.

                                                       17-6-2013

 

 

" Η Ρεπούση, ο μύθος του Αισώπου και ο πρωθυπουργός

 ΄Εναν μύθο του Αισώπου -αυτόν με τον σκορπιό και τον βάτραχο- επέλεξε η Μαρία Ρεπούση προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του αναφορικά με το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

«Αυτό που κάνει ο Σαμαράς με της ΕΡΤ μου θυμίζει την ιστορία με τον σκορπιό και τον βάτραχο. Και είναι και η χώρα μεσοπέλαγα», έγραψε στο Twitter της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας το "λουκέτο" στην ΕΡΤ." (ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Αυτή η γυναίκα (να το θυμάσθε), θα μείνει στην...ιστορία, ως η χειρότερη δημαγωγός-"Μαυρογυαλούρος" στον (πρόσφατο), "μαύρο" κατάλογο των σαλτιμπάγκων, Ελλήνων κομματτικών. "Τα δίνει όλα" για μια ψήφο η άθλια!΄Ολα, ακόμα και την ίδια την ιστορία θυσιάζει, για να βγει μπροστά, να ακούγεται,να την ξέρουν.

Τραγική και ταυτόχρονα γραφική  μορφή , η  καιροσκόπος κυρία.

 _______________________________________________________________________________________________

" Kέλλυ Σακάκου: Για σένα απολυμένε του ιδιωτικού τομέα, ούτε συναυλίες ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες...

Θρυλική μορφή της δημόσιας τηλεόρασης, η Κέλλυ Σακάκου πήρε θέση σε όσα συμβαίνουν με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ, με μια αναφορά στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα που δεν χαίρουν αντίστοιχης συμπαράστασης με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Γράφει χαρακτηριστικά η Κέλλυ Σακάκου στο facebook:

«Εσένα άνεργε απολυμένε του Ιδιωτικού Τομέα σκέφτομαι αυτές τις ώρες! Σε κάλεσε ο εργοδότης σου μια μέρα και σου ανακοίνωσε την απόλυσή σου!... Έφυγες απελπισμένος, μια ζωή συντρίμμια σκέφθηκες, τι θα γίνουν τα παιδιά μου, η γυναίκα μου, οι άνθρωποι που στηρίζονται σε μένα, η δικιά μου η ζωή!.. Πήγες σπίτι και ίσως βρήκες έναν ώμο ν' ακουμπήσεις.. Αλλά μέχρι εκεί! Ούτε συναυλίες για χάρη σου, ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες, ούτε κόμματα, ούτε υστερίες, ούτε τσαμπουκάδες...»

Νωρίτερα είχε γράψει: «Είναι τουλάχιστον γελοίο! Βουλευτές νυν και πρώην, πολιτευτές και κάθε λογής υπεύθυνοι για τα προβλήματα της ΕΡΤ, προσέρχονται στο προαύλιο με κροκοδείλια δάκρυα για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που οι ίδιοι την κατάντησαν κομματική! Πρός άγραν ψήφων, βεβαίως βεβαίως!.. Μερικοί μάλιστα χρηματίσαντες και υφυπουργοί για δύο μήνες, άλλαξαν τα πατώματα του γραφείου τους πάραυτα -για να πατούν καλύτερα-... ξοδεύοντας από τα λεφτά μας αρκετές χιλιάδες ευρώ!! Τι υποκρισία και αηδία!... (Τώρα κλαις, γιατί κλαις συ δεν ήσουν που γέλαγες χτες); Και από μέσα σου γελάς ακόμα!» (MME)


 

 

 Με αφορμή την παραπάνω δήλωση της Κ. Σακάκου να πούμε κι εμείς για πολλοστή φορρά:

Πόσο δημαγωγικό είναι και εντελώς υποκριτικό , όπως εύστοχα παρατηρεί και η δημοσιογράφος παραπάνω, να κραυγάζουν  για  καταπατηθέντα δίκαια εργαζομένων - "τραυματισμό" της Δημοκρατίας (και άλλα τέτοια ηχηρά),   εκείνοι  ακριβώς (π.χ Τσίπρας),  που χτες απειλούσαν "θεούς και δαίμονες" για τις αναξιοκρατικές -ρουσφετολογικές  προωθήσεις "ημετέρων" σε θέσεις "φιλέτα" του δημοσίου,  για τον αντιδημοκρατικό-αντιδεολοντολογικό τρόπο λειτουργίας του χιλοαμαρτωλού αυτού δημόσιου οργανισμού  τςη ΕΡΤ και τους άνομους σκοπούς που υπηρετούσε (π.χ προπαγανδισμός της  πολιτικής και των συμφερόντων του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος). Αυτό είναι το ένα.

 Το δεύτερο είναι πως αποτελεί πρόκληση σε μια χρεοκοπημένη χώρα με  στρατιές ανέργων και  χαμηλόμισθων εργαζόμενων και μικροσυνταξιούχων, οι παντελώς αναξιοκρατικά προσληφθένετες σ΄αυτό το κατάπτυστο ίδρυμα ,να αμείβονται με χιλιάδες ευρώ (ακόμα και 20 και 30.000 μηνιαίως και ουδείς με λιγότερα από 2.000)!  Και αυτούς ακριβώς  τους παράνομους,τους κοινούς κλέφτες (να τους χαρακτηρίσουμε έτσι, αν δε θέλουμε να "κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλο"),΄να μας λένε πως, επειδή αρνούμαστε να τους στηρίξουμε και να τους καλύψουμε ,είμαστε...ασυνείδητοι και αντιδημοκράτες.

Αυτό το μαφιόζικο  ίδρυμα και αυτούς τους απατεώνες αργόμισθους, έρχονται,λοιπόν, σήμερα και τα στηρίζουν αδίστακτοι  δημαγωγοί και  υποκριτές,  είτε πρόκειται για κομματικούς, είτε για καλλιτέχνες είτε για οπαδούς-"πρόβατα". Και μάλιστα, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ έλλειψης αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας, στοιχειώδους λογικής ,με ανεπανάληπτο  θράσος, ισχυρίζονται πως η άρνηση της συνέχισης λειτουργίας ενός τόσο διεφθαρμένου κρατικού ιδρύματος ,η παρεμπόδιση διαιώνισης του καθεστώτος αναξιοκρατίας , η  παρέμβαση στην  προκλητική διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και  η άρνηση συγκάλυψης των τερσάστιων σκανδάλων, συνεπάγονται...έλλειμμα δημοκρατίας!

Μαθαίνουμε,λοιπόν,  δια στόματος "Μαυρογυαλούρων" αρχηγών και "Μαμελούκων" οπαδών , πως έλλειμμα δημοκρατίας δεν είναι να στηρίζεις κλέφτες, διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους,αλλά να τους ξεμπροστιάζεις και να τους  κόβεις τη δυνατότητα να συνεχίζουν το ανήθικο φαγοπότι τους!

Τελικά, σ΄αυτή τη χώρα υπάρχουν κάποιοι, τόσο ανεγκέφαλοι, διεφθαρμένοι και ξεκομμένοι από την απλή  λογική και το αυτονόητο,που όταν τους ακούς , πρέπει  να "τσιμπιέσαι για να ξυπνήσεις" από τους εφιάλτες του παράλογου και της αντίφασης. Του "θεατρινισμού και της προκλητικής, ανερυθρίαστης  προοώθησης των συντεχνιακών και των κομματικών συμφερόντων.    Και αναρωτιέσαι . Τί μπορεί να είναι όλοι τούτοι οι όψιμοι...φαν της πανελλαδικά    απαξιωμένης,λίγο καιρό πριν, "κρατικής βιομηχανίας ενημέρωσης";  Ανόητοι-φανατικοί ή καιροσκόποι;

Ό,τι κι αν είναι ούτε ηθική-τσίπα, ούτε ίχνος απλής λογικής διαθέτουν.
 __________________________________________________________________

 

"Χασάν Ροχανί: ο πολύγλωσσος κληρικός της μοβ επανάστασης

 Δάλεξε το κλειδί ως σύμβολο της καμπάνιας του και «έντυσε» την προεκλογική του εκστρατεία με το μοβ χρώμα της εξουσίας αλλά και της πνευματικότητας. Θα καταφέρει άραγε ο μετριοπαθής νέος πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί να επαναφέρει το απελπιστικά απομονωμένο κράτος του στον χάρτη των εξελίξεων;" (ΜΜΕ)

 

 

                                                          16-6-2013

 

 

ΕΡΤ: Ο Τατσόπουλος αποκαλύπτει το «αριστερό» σχέδιο Σαμαρά"

 ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται συν τω χρόνω ως το πιο προχωρημένο επικοινωνιακό πρότζεκτ στην Ελλάδα. Όχι της Δεξιάς, της Αριστεράς».

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «χρειάζεται πραγματική ενορατική τόλμη να κλείνεις την ΕΡΤ, ώστε ο κόσμος να βλέπει εφεξής ΜΟΝΟ ΕΡΤ». (ΜΜΕ)

 

 

 

 Θα το καταλάβει αν  πούμε στον τύπο πως άλλο η εξυπνάδα και άλλο ο εξυπνακισμός;

Με τούτα και με τα άλλα, έτσι γίνονται κάποια άτομα βουλευτές στην Ελλάδα. Με  τζερτζελέ και  φιγούρα. 

_________________________________________________________________________________________________

"ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής και απομονωμένος ο Σαμαράς" (ΜΜΕ)

 

  "Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα", ένα πράμα.Ο... επιστήμονας της υποκρισίας, της δημαγωγίας και του μαυρογυαλουρισμού Τσίπρας,  ο ετερόφωτος αστέρας της...Αριστεράς, (άσχετα αν ιδεολογικά, "ου γιγνώσκει  η αριστερά του, τί ποιεί η δεξιά του"), κατηγορεί τους άλλους για  κουσούρια που κουβαλάει ο ίδιος!  Πώς το λέγανε πάλι  αυτοί οι σοφοί Αρχαίοι μας;  "΄Αλλων ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων" (σε ελεύθερη μετάφραση= "λέει πως κάνει καλά τους άλλους και ο ίδιος   σούρνεται από τις αρρώστιες").


Πάρτε μια γεύση της υποκρισίας του ανδρός :΄Ελεγε παλιά:  "Η καθεστωτική , η κομματοκρατούμενη, η διαφθερμένη ΕΡΤ" .  Λέει σήμερα:  "Αυταρχική πολιτική η φίμωση και το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".

 Το να ρωτήσει κενείς ,πότε τελικά περιέγραφε την πραγματικότητα, ο "εντολοδόχος των γερόντων του ΣΥΡΙΖΑ",  τότε που  καταριόταν το χιλιοαμαρτωλό συγκρότημα της διαπλοκής και της διαφθοράς στο ραδιομέγαρο, ως ...μείασμα της Δημοκρατίας  ή σήμερα που υπεραμύνεται της συνέχισης της διεφθαρμενης λειτουργίας της, για να μην... πληγεί η η Δημοκρατία, θα είναι τζάμπα κόπος.


Μια τρέλα είναι  όσοι υποδύονται τους πολιτικούς στη Ελλάδα και όσοι "πίνουν νερό στο όνομά" τους (διάβαζε τα  "πρόβατα"). ΄Ολοι, μηδενός εξαιρουμένου. Οι  κομματάρχοντες και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν έχουν ταίρι.  "Σπάνε το  κοντέρ".


Γιατί λέτε "πήγε κατά διαόλου η χώρα";

 

 _______________________________________________________________________________________________

"Στην κόψη των... εκλογών" (ΜΜΕ)

 

Στην κόψη των... εκλογών

΄Ενοχος ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ,όποιος τολμήσει και ρίξει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Αν θέλει, ας προστεθεί στη σειρά των ενόχων  Κ.Καραμανλή και Ν.Μιχαλολιάκου με την ίδια κατηγορία, που περιμένουν, για να δικαστούν, όταν αποκατασταθεί το κύρος και η σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης στη χώρα μας

 

 

 2.   "DROMENA" EDO KE PARAPERA

        OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

 

 

                                                     21-6-2013

"Ανακοίνωση κόλαφος κατά του Κουβέλη από 4 μέλη της ΔΗΜΑΡ: "Γινόμαστε ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ"

 

Μετά την αιφνίδια απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ άρχισαν τα όργανα, με πολλούς να βάλλουν κατά του ίδιου τους του προέδρου.

Με ανακοίνωση τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά της στάσης του κ. Κουβέλη, κατηγορώντας τον πως έκανε άλμα στο κενό και πως η ΔΗΜΑΡ μεγένθυνε αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την κυβέρνηση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη.

Αναφέρουν και οι 4 πως η κίνηση του Φώτη Κουβέλη είναι πρόσχημα για να αποφύγει η ΔΗΜΑΡ το βάρος των κυβερνητικών ευθυνών, επικαλούμενη, τον "αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατακεραυνώνουν τη στάση της ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως ενώ η "κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ".

Πάντως, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του κ. Κουβέλη, όλα δείχνουν πως μέσα στο καλοκαίρι έρχονται εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ."(ΜΜΕ)

"Μαυρογυαλούρος"  απεδείχθη τελικά  και ο Φώτης. Φαίνεται πως δεν υπάρχει περίπτωση να  εκλείψει το είδος των Ελλήνων "πολιτικών",που σχεδόν πάντα και την τελευταία στιγμή πουλάνε τα πάντα σ΄αυτή τη χώρα και  θέτουν το κομματικό ή το προσωπικό τους συμφέρον υπεράνω όλων.  Από το 2008 και μετά που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, είδαμε τον Κ.Καραμανλή να θυσιάζει τη χώρα και να τη βυθίζει στη δεινή οικονομική κρίση που βιώνουμε,για να κερδίσει τις εκλογές του 2009 και ο Γ.Παπανδρέου με το περίφημο δημοψίφισμα που εξάγγειλε ξαφνικά, προσπάθησε να καρπωθεί κομματικά και προσωπικά οφέλη. Τσίπρας και λοιποί κομματικοί επίσης,όλα θυσία στον κομματικό "Μαμωνά". Και τώρα σειρά του...Φώτη. Μόλις πέταξε λίγο μπόϊ, την είδε... μεγάλος και τρανός.   Πώς λένε "έκανε και η μύγα κ@λο ,έχ@σε τον κόσμο όλο"!

 

"Μωραίνει Κύριος, όν βούλεται απολέσαι". Νόμος!

 

 

 

 

                                                   19-6-2013

 

Καλός φίλος, που συζητάμε εδώ τα πολιτικά (αλλά και τα λοιπά) δρώμενα, μας γράφει και του απαντάμε:

 

 

Νίκο καλημέρα.


 Το θέμα της ΕΡΤ δείχνει τον "κλασικό" τρόπο που στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα.


      Αφού οι κυβερνήσεις των πολλών τελευταίων ετών (κυρίως από τη δεκαετία του 80 και μετά) γιγάντωσαν τον οργανισμό κυρίως με ρουσφετολογικές προσλήψεις, αφού η αδιαφάνεια και η αργομισθία πήγαν "σύννεφο", αφού η ΠΟΣΠΕΡΤ (ο συνδικαλιστικός φορέας) "έλυνε και έδενε", αφού διάφοροι φίλοι και γνωστοί πήραν τεράστιες αμοιβές, ταξίδια κλπ (ακόμα και ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε από την ΕΡΤ και μετεκπαιδεύτηκε στο CNN για να φύγει μετά)  ,φτάσαμε στο "μη περαιτέρω". Η ανάγκη για αλλαγές έγινε επιτακτική.


     Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση?


     Αντί να εκπονήσει ένα σχέδιο που να λέει πως θέλει να είναι η δημόσια τηλεόραση, τι ακριβώς χρειάζεται σε επίπεδο προγράμματος, εργαζομένων, καναλιών, τεχνολογικού εξοπλισμού κλπ...αντί να ξεχωρίσει τους πραγματικά άξιους εργαζόμενους, τα πραγματικά πολύ καλά προγράμματα και εκπομπές που υπάρχουν (π.χ. "Ανιχνεύσεις") , αντί να ορθολογικοποιήσει το κόστος των εκπομπών...απλά κλείνει την τηλεόραση!


     Δεν αμφιβάλλω ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις ούτως ή άλλως. Απεργίες ,καταλήψεις κλπ. Όμως αν δεν δείξεις στην κοινωνία τι θέλεις να φτιάξεις ,αν δεν δείξεις τι όραμα έχεις για το μέλλον, πως θα πείσεις?


     Κάτι ανάλογο γίνεται με την γενικότερη πορεία της χώρας. Αντί να επεξεργαστούν ένα σχέδιο για την πορεία της χώρας, αφήνουν τα πράγματα να προχωρήσουν μόνα τους. Δεν αμφιβάλλω πως κάποια στιγμή η οικονομία θα ισορροπήσει σε κάποιο επίπεδο. Είναι ένας βασικός οικονομικός "νόμος" αυτό. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο ώστε αυτό το επίπεδο να μην είναι το χαμηλότερο δυνατό. Γιατί αυτό που ουδέτερα λέω "επίπεδο" σημαίνει ανέργους, μισθούς ,συντάξεις, υγεία κλπ,κλπ

     Σχέδιο δεν έχει βέβαια ούτε η αντιπολίτευση και αυτό είναι το δράμα των τελευταίων ετών. Τώρα που πολλά πρέπει να αλλάξουν, τώρα που πρέπει να οικοδομηθεί μια χώρα σε καλύτερες βάσεις, εμείς έχουμε απόλυτη (σχεδόν) ένδεια ανθρώπων και ιδεών σε πολιτικό επίπεδο...


     Μας έλεγαν και μας λένε ότι "διαπραγματεύονται σκληρά" με την τρόικα. Αλήθεια ποια είναι η θέση μας (ως χώρα) στη διαπραγμάτευση? Τι προτείνουμε εμείς? Όταν διαπραγματεύεσαι έχεις συγκεκριμένες απόψεις. Επεξεργασμένες ιδέες. Ζητάς κάτι. Εμείς τι ζητάμε? Να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι τεράστια ελλείμματα σε ένα αναχρονιστικό κράτος?

    

    Ατελείωτες κουβέντες στα (εναπομείναντα) κανάλια αλλά ουσία??

                                                     (  Η απάντησή μας) 

 

Δε διαφωνώ με όσα γράφεις. Η δικιά μου ένσταση  (γενικώς) για την ΕΡΤ είναι, αν χρειάζεται να υπάρχει "κρατικό" κανάλι.΄Εχει τόσους τρόπους το ΣΥΣΤΗΜΑ να  αυτοπροπαγανδίζεται. Να του προσφέρουμε (και να πληρώνουμε)  ένα ακόμα βήμα; Και το χειρότερο, να  παρέχουμε  "άλλοθι-σφραγίδα"  κράτους  δικαίου και δημοκρατίας, ποιοτικών επιλογών, πλουραλισμού σ΄ όσους τα χρειάζονται,  για να παίζουν το παιχνίδι της ελευθεροτυπίας και της απρόσκοπτης διακίνησης των ιδεών; ΄Ετσι κι αλλιώς, είναι γνωστό πως τέτοιο...πράμα ( πλουραλισμός) δεν υπήρχε    με την παλιά  και ούτε  με  τη νέα ΕΡΤ θα αποκτήσουν "φωνή" οι μη έχοντες τόσα χρόνια.  "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει",λοιπόν  μια ζωή!


Τα άλλα, περί πλήγματος στην καρδιά της δημοκρατίας από το κλείσιμο της ΕΡΤ και της σκληρής απόφασης για απόλυση 2.500 αναξιοκρατικά προσληφθέντων  και παχυλώς αμειβομένων απατεώνων-συνελλήνων,  είναι τζερτζελές και ευκαιρία για να διασταυρώνουν τα "χάρτινα" ξίφη τους  οι "Μαυρογυαλούροι"-" παλικαράδες"  των κομματικών μαγαζιών της  Ελλάδας .


Ποσώς με ενδιαφέρει, Γιάννη μου,  το στημένο παιχνίδι απαξάπαντων ,δημαγωγών αρχηγών και οπαδών-ανθρωπόμαζας.


 

 

 

 

 

                                                                  17-6-2013

" Δεν είναι δυνατόν η χώρα να μείνει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση» τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, επιρρίπτοντας ευθύνες για «προχειρότητα» στην κυβέρνηση" ΜΜΕ)

 

  Νάτα  μας! Κρατιστής και ο  ...ρέκτης δήμαρχος Μπουτάρης. Αύριο θα δούμε να τα κάνουν λίμπα και οι αντιεξουσιαστές από τα Εξάρχεια διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της...κρατικής τηλεόρασης και το "παντασπάνι" που έχασαν τα λαμόγια της ΕΡΤ.

Ω, της απύθμενης  υποκρισίας σας ,κύριε Μπουτάρη μας!

Και μια απορία μας. Αφού ,όπως διατείνεσαι , η ΕΡΤ είναι ...δημόσια τηλεόραση, γιατί εμείς, ας πούμε,  ποτέ δεν είχαμε "βήμα" στο εν λόγω μαφιόζικο μαγαζί,  αλλά "τρώγαμε συνέχεια πόρτα" , οσάκις θέλαμε να πούμε κι εμείς μια κουβέντα, για... τον πλουραλισμό, ρε γαμώτο; ; Δεν είμαστε  εμείς μέλη  της δημόσιας σας  κοινωνίας;

Ουαί υμίν  Δημαρχαίοι, Συριζαίοι, Δημαραίοι,  Πασοκαίοι και λοιποί  υποκριταί!

 

 

 

 

 3.     ETSI TA 'VLEPOUN" ALLI

 

 

 

 

 

 

Ο Θέμος Αναστασιάδης για την ΕΡΤ: “Αν δεν σπάσεις αβγά, δεν γίνεται δουλειά”

 

Ειλικρινά, το πώς έγιναν όλα μπάχαλο με την ΕΡΤ ακόμη δεν το έχω καταλάβει ούτε εγώ που έχω πολύπλευρη εξειδίκευση στον τομέα αυτό. Ακόμη και να ήταν βεβιασμένη ή και λανθασμένη η απόφαση για άμεσο μεν, προσωρινό δε κλείσιμο, ποιοι και γιατί με τέτοια ευκολία έδωσαν στο πρόβλημα τέτοιες διαστάσεις, ώστε να απειλείται ξαφνικά η επιβίωση της κυβέρνησης; Αντε έτσι, σαν να βαράμε «στον γάμο του καραγκιόζη», ο ένας θέτει βέτο, ο άλλος θέμα εμπιστοσύνης, και ο τρίτος θεμελιακά ζητήματα ηθικής τάξης για την ΕΡΤ; Μπορούν και συμφωνούν δηλαδή για πολύ σοβαρότερα ζητήματα, όπως το πώς μειώθηκαν «κόψε από δω-πάρε από κει» οι μισθοί παντού σε όλο το Δημόσιο κατά 30%, και δεν συμφωνούν για το πώς θα εξυγιανθεί η Αγία Παρασκευή;

Δεν διαφώνησαν για βαριές περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία και «κλοτσάνε» εδώ; Τα βρίσκουν στο να κάνουν το «κουνέλι» για 2.500 Ελληνες που χάνουν, αν όχι κάθε μέρα, κάθε 72 ώρες τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά κόβουν ΦΛΕΒΕΣ για την κρατική TV; Τόση υποκρισία από τη λοιπή συγκυβέρνηση; Το ’ψαξα από δω, το ’ψαξα από κει, και επειδή δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός, το μυαλό μου δεν σταματάει να πηγαίνει στο «πονηρό». Μήπως γιατί και εκεί στην Αγία Παρασκευή ισχύει κάτι ανάλογο με τη Βουλή; Είναι πάρα πολλά τα «δικά τους παιδιά»; Η εκλογική πελατεία, τα κομματόσκυλα και το συγγενολόι διαφόρων βαθμών; Αν ανοίξουν οι φάκελοι πρόσληψης, θα φρίξουμε. Τούτο δεν αλλάζει βέβαια την ουσία του θέματος, που μπορεί να απαντηθεί με λογική, ψυχραιμία και ευαισθησία.

Πρώτον: Υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεται κρατική TV σε μια χώρα; Όχι, ιδίως όταν είναι σε κίνδυνο ακόμη και τα ιδιωτικά κανάλια.

Δεύτερον: Υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η κρατικοδίαιτη τηλεόραση, όπως την κατάντησαν όλα τα κόμματα μαζί, πρέπει να αλλάξει, να νοικοκυρευτεί; Όχι, ιδίως όταν στον ιδιωτικό τομέα εκατοντάδες δημοσιογράφοι είναι χωρίς δουλειά, αλλά δεν νοιάζεται κανείς.

Τρίτον: Υπάρχει αμφιβολία ότι λύση κοινής αποδοχής για την κρατική ραδιοτηλεόραση δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ των ποτών... με διάλογο; Όχι, γιατί τουλάχιστον 20 χρόνια, όσο δηλαδή γίνεται η συζήτηση για εξυγίανση της ΕΡΤ, τόσο χειροτερεύει, διαπλέκεται και διαφθείρεται ως σύστημα.

Τέταρτον: Θα μπορούσε να λυθεί αυτός ο ΓΟΡΔΙΟΣ δεσμός χωρίς μια δυναμική ρηξικέλευθη απόφαση που θα βάλει εκ των πραγμάτων την όλη υπόθεση σε νέα, πιο υγιή και βιώσιμη λύση; Ρεαλιστικά μιλώντας, όχι. Κάποιος έπρεπε να τραβήξει τα καλώδια, να διακοπεί κάποια στιγμή το υφιστάμενο καθεστώς, και να δημιουργηθεί ένα νέο. Το δόγμα του ΣΟΚ είναι συχνά το μοναδικό που απομένει ως επιλογή. Χωρίς να αποκλείει βέβαια να μείνει στον τόπο και ο ασθενής και ο γιατρός που θα το χρεωθεί. Από πού κι ως πού, όμως, οτιδήποτε κι αν συμβεί στην ΕΡΤ μπορεί και επιτρέπεται να επηρεάσει την πορεία όλης της χώρας στην οποία συμφώνησαν τρία κόμματα, παραμερίζοντας πολύ μεγαλύτερες διαφορές απόψεων; Ψυχραιμία λοιπόν. Δεν έχει λογική να ρίξουμε την κυβέρνηση, δεν θα πέσουμε πάλι εκτός τροχιάς στα οικονομικά την ώρα που αρχίζει η τουριστική σεζόν -μία από τις μεγάλες ελπίδες μας να σταματήσει η κατρακύλα στην οικονομία- για την ΕΤ3! ΑΜΑΡΤΙΑ!

Ο Σαμαράς έκανε αυτό που όλοι κατά βάθος ξέρουμε ότι ήταν το προαπαιτούμενο εξαρχής - και όχι μόνο για την ΕΡΤ. ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΜΕΛΕΤΑ. Οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν τα δίκια τους να παραπονιούνται ότι δεν γίνεται να εμφανίζονται απλώς σύμφωνοι («τραβάτε με κι ας κλαίω»), όμως μέχρι την οριακή στιγμή της ΕΡΤ συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. έβαζαν βέτο σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και απόπειρα της κυβέρνησης έκριναν ότι είχε πολιτικό κόστος! Τα μηνύματα ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν. Ώρα να πάμε στο ζητούμενο: να ξεπεραστεί η κρίση. Ειδικά για την ΕΡΤ υπάρχει λύση: Το μοντέλο που εφαρμόζεται στις τράπεζες, Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ.

Η καλή ΕΡΤ είναι αυτή που γνωρίζουμε και έχει μπει στα κύτταρά μας δεκαετίες τώρα.ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΡΤ πάνε με το κλείσιμο όλοι οι υπόλοιποι που την έφεραν εδώ που την έφεραν. Οι κηφήνες, τα κομματόσκυλα, οι χρυσοκάνθαροι εκπομπάρχες με πανάκριβες αναθέσεις, οι μιζαδόροι και κάποιοι που βγήκαν τώρα στον αέρα για να ρίξουν το «καθεστώς».

Ενδιαμέσως να λειτουργεί σε ειδικό, μεταβατικό καθεστώς για να μην απαξιωθεί.

Κι έτσι απλά ΛΥΝΕΤΑΙ το θέμa

 

Σωστά μιλάει εδώ ο Θέμος. Ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τα δρώμανα εκ των έσω. Εξ ου και οι αλήθειες που λέει παραπάνω. 

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κλείνει η ΕΥΔΑΠ - Χωρίς νερό για τρεις μήνες

 

Τις επόμενες μέρες, μπορεί και ώρες, η κυβέρνηση θα αναγγείλει το κλείσιμο της ΕΥΔΑΠ και την –τουλάχιστον- τρίμηνη διακοπή παροχής υπηρεσιών της.Η απόφαση της κυβέρνησης λήφθηκε προκειμένου να εξυγιανθεί η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας, καθώς απασχολείται υπεράριθμο για τις ανάγκες του προσωπικό. Σκοπός της κυβέρνησης λοιπόν είναι από τους 3.000 περίπου εργαζομένους που απασχολούνται αυτό τον καιρό στην ΕΥΔΑΠ, να εργάζονται στην καινούργια Εταιρεία περίπου 700 υπάλληλοι. Την περίοδο που η ΕΥΔΑΠ δεν θα λειτουργεί, οι περίπου 4.300.000 πελάτες της, μέσα από τις 2.020.000 συνδέσεις της, θα πρέπει να εξυπηρετούνται… όπως μπορούν! Η καινούργια Εταιρεία όμως, που θα συσταθεί με την επωνυμία Ανεξάρτητη Νέα Εταιρεία Ύδρευσης (ΑΝΕΥ) θα παρέχει… γάργαρο νερό στους καταναλωτές. Να σημειωθεί ότι την περίοδο ανασύστασης της καινούργιας εταιρείας οι καταναλωτές θα γλιτώσουν από το πάγιο τέλος που πληρώνουν στην ΕΥΔΑΠ.

Σημείωση 1η: η «είδηση» αυτή είναι φανταστική. Ίσως όμως, σε λίγο καιρό… να αποδειχθεί αληθινή!

Σημείωση 2η: το νερό είναι πηγή ζωής. Το ίδιο όμως, και ο Πολιτισμός, τον οποίο όφειλε να παρέχει η ΕΡΤ!

Σημείωση 3η: όταν καίνε το σπίτι του διπλανού σου και εσύ αδιαφορείς, τότε εύκολα θα μπουν να κάψουν και το δικό σου!

 

  "η «είδηση» αυτή είναι φανταστική"

Μας εξηγεί η γνωστή κουτσομπόλα -πορνοφυλλάδα

Ναι,αλλά δεν είναι μόνο αυτή η είδηση φανταστική. Η πλεοψηφία των ειδήσεων από τη "βιομηχανία ενημέρωσης" είναι πέτσινη. Δε θα ήταν αυτή;

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 22.06.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS