HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2117104
" ΜΝΗΜΟΝΙΚΟΣ" ΄Η "ΑΝΤΙ" ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΑΝ...
12.07.13

Η τελευταία εξέλιξη με την απεργία πείνας του Κώστα Σακκά, δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας πως στη χώρα μας υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας,  Δικαιοσύνης, αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας .΄Επρεπε να φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου o  απεργός, για να τον αφήσει ελεύθερο  το Συμβούλιο Εφετών  με την επιβολή σκληρών περιοριστικών όρων.  Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά  η υποκρισία των ελληνικών κομμάτων, τα οποία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, ειδικά όταν υπάρχει άμεσο κομματικό όφελος, δε διστάζουν να φτάσουν στα άκρα (και όχι μόνο "δια λόγου"), στην περίπτωση Σακκά, αφού έβγαλαν κάτι "χλιαρές", "ανάλατες" ανακοινώσεις (για την "τιμή των όπλων"), συνέχισαν να ξιφουλκούν μεταξύ τους για τα συντεχνιακά συμφέροντα των οπαδών-πελατών-ψηφοφόρων τους και να δραστηριοποιούνται εμμανώς στην ...είσπραξη "διατιμημένων"  ψήφων από τη  Αγορά  της "κινούμενης άμμου" των Ελλήνων ψηφορόρων  (σύνηθες  δέλεαρ, το μοίρασμα  υποσχέσεων για χρήμα).


  Παράλληλα,  φάνηκε     πόσο  σκληρή και ανάλγητη είναι στην πλειοψηφία της η ελληνική κοινωνία ("ανθρωπόμαζα"). ΄Ολες αυτές τις ημέρες του αγώνα "ζωής και θανάτου" του Κώστα Σακκά, εκτός από ελάχιστους συνειδητοποιημένους πολίτες, που συμπαραστάθηκαν στο μελλοθάνατο απεργό, ο πληθυσμός της Ελλάδας στο σύνολό του έμεινε, όχι μόνο αμέτοχος και αδιάφορος μπροστά στο δράμα του συμπολίτη μας, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι ("επώνυμοι"  και μη), που από την ουδετερότητα και την αδιαφορία πέρασαν και σε...ενεργό (φραστική ευτυχώς) δραστηριότητα (εχθρική στάση) απέναντι στον απεργό πείνας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούσαμε από...έγκριτους δημοσιογράφους,   αλλά και από "απλούς"  σχολιαστές  σε φόρα του διαδικτύου τις φράσεις  ,όπως "ας κόψει το λαιμό του"  και "όπως έστρωσε ας κοιμηθεί")!


 Είμαστε κατά πάσης μορφής βίας. Ο γράφων, ως πολίτης και ιστορικός, πιστεύει στην ατομική επανάσταση, που στοχεύει  στην αλλαγή του τρόπου σκέψης του ανθρώπου και στην καταπολέμηση των ελαττωμάτων και της ζωώδους υπόστασης γενικότερα του ίδιου.   Δεν μπορείς να μιλάς για επανάσταση, όταν ο ίδιος  παραμένεις πρωτόγονος, "κακός", ατομιστής ,"κομπελξικός", φανατικός. Ούτε να αλλάξεις τους άλλους έχεις δικαίωμα ( άσε που δεν μπορείς), αν   εσύ   πρώτα  δεν έχεις επαναστατήσει κατά του εαυτού σου.


 Ο Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή σε ομάδα ΄Ενοπλης Λαϊκής Πάλης. Αν συμμετείχε, όπως λέμε παραπάνω, μας βρίσκει αντίθετους αυτή του η δραστηριότητα. Σε κείμενά μας  στην ιστοσελίδα μας,  έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει τους λόγους που δε μας εκφράζει η λεγόμενη  ΄Ενοπλη Λαϊκή Βία.΄Ομως, από τη στιγμή που διαπιστώσαμε πως καταπατώνται βασικά ατομικά δικαιώματα ενός συνανθρώπου μας, ανεξάρτητα από τον  ιδεολογικό του προσανατολισμό ή την κοινωνική του θέση  και πως  ο θεσμός της Δικαιοσύνης της χώρας μεροληπτεί απέναντί του και  καταπατά οφθαλμοφανώς τους νόμους  (τους οποίους ειδικά οι λειτουργοί της "Θέμιδος" οφείλουν να σέβονται πρώτοι εξ όλων), ο γράφων, ως πολίτης και ως επαγγελματίας ιστορικός,  είχε την υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί για  αυτή την απίστευτη καταπάτηση των επιταγών του συνταγματικού χάρτη της χώρας και για το λόγο αυτό  προχωρήσαμε  σε αναστολή της λειτουργίας του HOMO-NATURALIS. Το ίδιo θα κάναμε, αν διαπιστώναμε  πως καταπατώνται  τα ατομικά δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου  πολίτη αυτής της χώρας και κινδυνεύει μάλιστα ,εξαιτίας αυτού, άμεσα η ζωή του. Εμείς αυτό θεωρούμε ως έντιμη στάση ζωής  και στοιχειώδη υποχρέωσή μας.


 Σήμερα η "έννομη" τάξη (άγραφη και γραπτή) δείχνει να αποκαταστάθηκε(;) με την απελευθέρωση του απεργού πείνας. Σε μας πάντως έμεινε μια "πικρή γεύση στο στόμα". Αυτή η αδιαφορία του κόσμου και η δυσλειτουργία της κοινωνικής ευαισθησίας (για τα κόμματα και τους θεσμούς δεν είχαμε καμιά αμφιβολία), έχει σημάνει ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ  συναγερμό και στην πολιτική και στην ιστορική μας συνείδηση . Δε δείχνει να αλλάζει η συμπεριφορά της "ανθρωπόμαζας"  ανά τους αιώνες. Ο όχλος δεν έχει αξιακή συγκρότηση και πολιτικές ευαισθησίες. Λειτουργεί θυμικά και  σχεδόν πάντα με βάση το ατομικό του μικρο- συμφέρον. Αν εξασφαλίζει "άρτον και θεάματα" (ό,τι ακριβώς  υπόσχονται στις μάζες οι "ηγέτες", τα κόμματα και τα συντεχνιακά καπετανάτα), ποσώς ενδιαφέρεται για την κατάκτηση υψηλότερων στόχων.Το χειρότερο είναι πως , αυτήν ακριβώς την ικανοποίηση της  πρωτόγονης ανάγκης για "άρτον και θεάματα"  τη βαπτίζει σε "αγώνα" και τη χαρακτηρίζει ακόμα και ...επαναστατική δραστηριότητα (!), διαστρεβλώνοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα και  τις στοιχειώδεις έννοιες-σημασίες  των λέξεων.


Καθήκον μας είναι ,επομένως, να   πολεμάμε κι αυτή τη στάση της κοινωνίας. Γι΄αυτό πολλές φορές από εδώ έχουμε τονίσει πως δεν είναι χειρότερος ο  "πολιτικός" από τον "οπαδό"-πελάτη και πως δεν υπάρχει διαβάθμιση στο κακό, την ανηθικότητα,την αναλγησία,την ουδετερότητα,την ανευθυνότητα.  ΄Αρα, δε σου  δίνουμε "συγχωροχάρτι",αν έμεινες αδιάφορος στο χτεσινό δράμα του Κώστα Σακκά. Ούτε μας ενδιαφέρει η άποψή σου  για εκείνον (δεν έχεις άποψη) με τέτοια συμπεριφορά.Ούτε δικαίωμα έχεις να τον κρίνεις.


 Για να ανήκεις στις τάξεις των "Ελεύθερων Συνειδητοποιημένων Πολιτών", στο "βασίλειο" του αληθινού ανθρώπου, πρέπει να σταματήσεις να κρύβεσαι πίσω από τα "φουστάνια" της κομματικής σου τύφλας ( ή και της βολικής ουδετερότητας) , να δέχεσαι εντολές από  κομματάρχες και ηγετίσκους, να  κραυγάζεις πως "δίκιο" είναι το κυνηγητό του ατομικού σου συμφέροντος  και πως είσαι... επαναστατημένος και πολιτικοποιημένος ,επειδή  παραληρείς και συ μαζί με τους συν-οπαδούς-συν-τρόφους σου στις κομματικές μαζώξεις, στους δρόμους και τις πλατείες για "αξίες" που  αφορούν κυρίως το ...στομάχι σου.


Αν δε ήσουν στην πορεία μας για τον Κώστα Σακκά, αν αδιαφόρησες για τα ατομικά δικαιώματα ενός συμπολίτη μας που καταπατήθηκαν βάναυσα από το "Σύστημα", για μας είσαι τό ίδο συν-ένοχος και συστημικός  και ας λες  πως  πολεμάς και αγωνίζεσαι να αλλάξεις  τα "κακώς κείμενα". Μπορεί να "κοκορεύεσαι" πως βγήκες στους δρόμους ενάντια στην αυθαιρεσία των διεθνών τοκογλύφων και την αναλγησία της Μέρκελ ή αντίθετα να δηλώνεις πως έμεινες "σπίτι" σου, ως αντιμνημονικός και  "ευρωπαϊστής" . Δε μας πείθεις, αν προχτές οι κάμερες δεν κατέγραψαν τη μούρη σου στις εκδηλώσεις υπέρ του απεργού πείνας Κώστα Σακκά. ΄Οχι δε μας πείθεις και δε μας αφορά ό,τι και να λες.


" Εδοκιµάσθης ως χρυσóς εν Καµίνω και ευρέθης κίβδηλος"!

 

΄Η, απλά, ειλικρινά  και καθαρά, είσαι κι εσύ "μια από τα ίδια"! Συστατικό του κιμά της ανθρωπόμαζας! 
Τελευταία ανανέωση ( 12.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS