HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2284669
ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...ΒΕΒΑΙΩΣ,ΒΕΒΑΙΩΣ!
19.08.13

 

                                      ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, 19/8/2013

 

"Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος εναντίον όλων: Και η ΝΔ εκπασοκίστηκε..."

 

Ο 30χρονος γιός του Αχιλλέα Καραμανλή που διαθέτει και αυτός το ονοματεπώνυμο του διάσημου θείου του Κώστα Καραμανλή, παρότι δεν δηλώνει πολιτικός αλλά επιχειρηματίας, έκανε μια αμιγώς πολιτική παρέμβαση με αιχμές εναντίον των πάντων.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα βρίσκει τον Αντώνη Σαμαρά «αποτελεσματικό Πρωθυπουργό» που «έχει εκπλήξει ευχάριστα». Επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι «διπλασίασε του δημοσίους υπαλλήλους και εκτόξευσε το χρέος».

Επίσης επιτίθεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου διότι «το 2010 έκανε το μεγάλο λάθος και αντί για μείωση του δημοσίου προτίμησε μειώσεις μισθών και συντάξεων». Τέλος αναφέρει ότι «και η ΝΔ εκπασοκίστηκε» ενώ συμπληρώνει ότι «ακολούθησε πρακτικές που ήταν εναντίον του DNA του κόμματος».(ΜΜΕ)

 

                                                                      ***

" Νά΄το, νά΄το το όμορφο  παιδί"  που ...ομιλεί  (λέει το ίδιο)  με άλλη  ιδιότητα και πάντως όχι εκείνη του " ονοματεπωνύμου". Με την πρώτη, δηλαδή,το άτομο, ρίχνει την "κοτρώνα" στο κεφάλι. Μία κι έξω. Αδίστακτος. Μπαγαπόντης.

 

Και πώς να μην είναι αφού, γνωρίζει   τόσο καλά την ...άκριτη κρίση των οπαδών της παράταξης, που θα σπεύσουν να επινοήσουν  χίλιους λόγους,για  να μας πείσουν πως    η ...καινούρια  βέρσιον  Καραμανλή, μιλάει ως πρόσωπο και όχι ως "γόνος" ,  ιδιότητα που ...αμέσως και σαφώς παραπέμπει σε νεποτισμό -οικογενειοκρατία.  Ας είναι, εμείς κάνουμε πως τον πιστεύουμε,για να πάμε στην ουσία.

 

Τί μας λέει, λοιπόν, ο  ...Νέος;  Ο  Ανδρέας Παπανδρέου , ισχυρίζεται ο Δεξιός απόγονος Καραμανλή, τα φταίει ΟΛΑ! (Αν και δεν το λέει καθαρά, υπονοεί φυσικά πως ο "πατριάρχης" της δυναστείας Καραμανλή,ο...Εθνάρχης,  απαλλάσσεται παντελώς). Το  ένα είναι  αυτό. Το δεύτερο τώρα:  Τον έτερο "Καπαδόκη" της οικογένειας Καραμανλή, τον τέως και "μοιραίο" πρωθυπουργό της χώρας,  Κώστα, τον βρίσκει κι αυτόν παντελώς αθώο.

 

 Ο  Α. Παπανδρέου,λοιπόν, κατέστρεψε την οικονομία! Κι εμείς, που και ως ιστορικοί αλλά και ως πολίτες, απλήν γραφήν και ανάγνωσιν γνωρίζοντες και ώτα έχοντες ...ακούειν τί λένε όσοι ξέρουν τις "πομπές" Κώστα Καραμανλή από "πρώτο χέρι" , νομίζαμε πως ο π. πρωθυπουργός όχι μόνο διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο 16% ,αλλά και την "κοπάνησε", ως κοινός απατεώνας, όταν βοούσε η χώρα για την οικονομική κατάρρευση, που ζύγωνε και η Ευρώπη τον εκλιπαρούσε να λάβει μέτρα σωτηρίας  εδώ και τώρα. Δεν το έκανε. ΄Ετσι ,οδήγησε τη χώρα στην τραγική οικονομική (και όχι μόνο) κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

 

 Λοιπόν, για πολλοστή φορά να βάλουμε (ΙΣΤΟΡΙΚΑ) τα πράγματα στη θέση τους. Κι αφού  πούμε πάλι, πως πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή, που οι περισσότεροι  ιστορικοί γράφανε τη στρατευμένη τους Ιστορία 50 και 100 χρόνια μετά, για να μην υπάρχουν ντοκουμέντα, όπως έχουμε αναπτύξει αναλυτικά στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. Σήμερα η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΙΑ καταγράφει  και κρίνει ακόμα και στις λεπτομέρεις, όχι μόνο τα ιστορικά γεγονότα, αλλά ακόμα και τα πιο απλά από τα οποία θα προκύψει η πραγματική και αστράτευτη Ιστορία του μέλλοντος. Και όλα αυτά με αποδείξεις και ντοκουμέντα, που ο χρόνος, η εποχή  παρέχουν με αφθονία ΣΗΜΕΡΑ. "Σπάνις"  πηγών δεν υφίσταται στην Ιστορική Δημοσιογραφία,όπως συνέβαινε παλιά με την Ιστορία. ΄Εχει στα "πόδια" της  το υλικό που χρειάζεται και το χρησιμοποιεί με σεβασμό και αξιοσύνη. Και μετά απ΄αυτή τη διευκρίνιση, πάμε ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ στην ουσία.

 

1. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει τεράστια ευθύνη για την κακή  εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Ως οικονομολόγος, όφειλε να γνωρίζει πως δεν μπορείς να στηρίζεσαι για πάντα στα δανεικά.΄Επρεπε να κτίσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο, τέτοιο που  να έχει σχέση με  την ντόπια πραγματικότητα ,στηριγμένο στις ελληνικές δυνατότητες. Δεν το έκανε,αλλά αντίθετα συνέχισε να μοιράζει φτηνό, δανεικό χρήμα  ("Τσοβόλα δώστα ΟΛΑ") ,για να κρατήσει την εξουσία ,την οποία όντως το ΠΑΣΟΚ κατάφερε με αυτό τον τρόπο να την ασκεί επί είκοσι συναπτά έτη. ΄Ομως, οι "Πασόκοι"  γνώριζαν πολύ καλά (με τη συνεχή υποτίμηση και άλλα "τερτίπια") να κρατάνε  "ζωντανή" ακόμα την οικονομία και έτσι την παράδοσαν στην κυβέρνηση της Ν.Δ του Κώστα Καραμανλή. Γι΄αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνεται η πασοκική άσκηση της εξουσίας για το τελευταίο κατάντημα της οικονομίας, πέρα από το μέτρο που επισημάναμε παραπάνω.

 

2. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο π. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΣΤΟ 16% ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΕΙ ΤΗ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΡΙΔΑ" ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΞΩΚΕΙΛΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΟΠΩΣ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ  ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ,ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ.

 

Η ελληνική δικαιοσύνη με τις ευλογίες ΟΛΩΝ των κομμάτων , κάλυψαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) τον π. πρωθυπουργό και όχι μόνο δεν τον παρέπεμψαν (όπως θα γίνει κάποια ημέρα)  σε ειδικό δικαστήριο,αλλά επέτρεψαν σε δικαστές να ...αυτοσχεδιάζουν για τη σωτηρία του Συστήματος, φυλακίζοντας "επώνυμους" για αδικήματα που βαρύνεται η μισή Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των πολιτικών και των "αρχόντων" της τοπικής αυτοδιοίκησης  για εκτόνωση της λαϊκής οργής  ( " στάχτη στα μάτια"). 


 

3 Ο Γιώργιος  Παπανδρέου δεν έχει καμιά ΠΟΙΝΙΚΗ ευθύνη για την καταστροφή της οικονομίας. Δε δημιούργησε την οικονομική κρίση, αλλά του την "πέταξαν" να τη διαχειριστεί.  Οι αποφάσεις που έλαβε ως πρωθυπουργός ήταν πολιτικές  και αποδείχτηκαν σήμερα ΣΩΤΗΡΙΕΣ. Τα λάθη του π. πρωθυπουργού εντοπίζονται σε άλλα αντικείμενα της κυβερνητικής του δραστηριότητας  (πχ δημοψίφισμα). Αυτοί οι λαθεμένοι χειρισμοί του απέδειξαν ότι δεν μπόρεσε να απαλλαγεί ούτε αυτός από την "κατάρα" της δημαγωγίας και του "μαυρογυαλουρισμού" που κατατρύχει τους ΄Ελληνες πολιτικούς από συστάσεως ελληνικού κράτους.

 

 Αυτή είναι η αλήθεια. Τί λέει (και ποιος τον έβαλε  να  τα λέει) ο νέος ...Κωστάκης Καραμανλής δεν αφορά την Ιστορία, αλλά τον ίδιο και τη Δεξιά παράταξη. Θέλει να κτίσει προφίλ και  ψάχνει για "ίματζ μέικερς". Μόνο που η Ιστορία κόβει και σ΄αυτόν  το δρόμο και τον στέλνει  στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ, που είναι η θέση του με αυτά τα ανιστόρητα, δημαγωγικά και επικίνδυνα που ως... γνήσιος Καραμανλής ισχυρίζεται.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 29.04.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS