HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2216081
A.ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ " ΑΙΩΝΙΟΥ ΕΦΗΒΟΥ"
15.09.13

  

                                " ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗ:

 
           

...Για τις τράπεζες είπε ότι θα «εθνικοποιηθούν» και οι αγρότες που έχουν χρέη σ΄αυτές θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη «νέα σεισάχθεια». Επίσης, θα δοθούν κίνητρα για την ενίσχυση των νέων αγροτών.

 ...Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης». Όπως είπε, η λύση είναι η διαγραφή χρέους, η αναστολή πληρωμών τόκων και χρεολυσίων και η εφαρμογή ενός επενδυτικού προγράμματος για την ανάπτυξη.

...Όπως έπεσαν οι δύο προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και αυτή του κ. Σαμαρά, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου, στο Βελλίδειο

...«Δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία» δήλωσε και σημείωσε πως οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας. Αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε «απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή," (ΜΜΕ)

                                                         ***

 Τα διαβάζω, τα ξαναδιαβάζω αυτά που είπε ο... πάλαι ποτέ έφηβος - πρόεδρος του 15μελους Πολυκλαδικού Aμπελοκήπων (τώρα 40αρης με τα... ούλα του!) και  "τρίβω τους... οφθαλμούς"  μου.   Φαίνεται πως από τότε δε λέει να μεγαλώσει αυτό το  παιδί.  Αρνείται πεισματικά να ενηλικωθεί.


Οι Ψυχολόγοι λένε  πως οι στρεσαρισμένοι ενήλικες, όταν θέλουν να ξεκουραστούν και να νιώσουν ασφάλεια και ξεγνοιασιά,  γυρίζουν πίσω στα χρόνια της...αθωότητας.   Το παιδί και ο έφηβος διαθέτουν, ως γνωστόν, ένα μεγάλο ατού:   Το...ακαταλόγιστο , που συνεπάγεται  και απαλλαγή από την τιμωρία  λόγω ,ακριβώς, τη  εφηβικής ανωριμότητας. Οπότε,  μπορεί να λέει ή και να κάνει παράλογα (εντός των ορίων πάντα), χωρίς τον κίνδυνο σοβαρών συνεπειών. (Το πολύ- πολύ να φαει καμιά... ανάποδη, αν ο γονιός  ή ο δάσκαλος είναι οπαδοί της παλιά  παιδαγωγικής.)


 Τι με πιάνει, πάντως ,και  όταν ακούω να λέει τέτοια αυτός ο έφηβος-πρόεδρος του 15μελούς   (μεγάλος ΑΡΧΗΓΟΣ του ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τώρα πια!), μου έρχονται συνεχώς στο μυαλό  τέτοιες σκηνές και φτιάχνω  προσομοιώσεις με παιδιά και έφηβους που δε λένε ούτε μυαλό  ούτε ...γλώσσα να βάλουν (μέσα).


Και τί δεν είπε και τί δεν υποσχέθηκε ο πάσχων εδώ και χρόνια από αυτό το (σφόδρα επικίνδυνο για μεγάλους)  σύνδρομο του "αιωνίου εφήβου"   Αλέξης Τσίπρας. Τα έδωσε όλα  στη Θεσσαλονίκη!  Δεν ξέρω γιατί και με ποιο συνειρμό, αλλά, έτσι όπως έβλεπα τους δημοσιογράφους αναγύρω και το "Μεγάλο Παιδί"  στη μέση  να λέει και να ομιλεί περί... παντός επιστητού και να έχει λύσεις και ..."θεραπείαν για πάσαν νόσον",  συνεχώς μουρμούριζα εκείνη  την ατάκα του παλιού ελληνικού κινηματογράφο: "Για περάστε για περάστε, αγοράστε και θαυμάστε"! Πανηγύρι-τσίρκο, μιλάμε.

 

Στο μεταξύ, τα διαβάζω,τα βλέπω  και στο video yahoo,αλλά ρίχνω και μια ματιά κλεφτά  στο ημερολόγιο δίπλα να σιγουρετώ πως ο χρόνος δεν κόλλησε στην εποχή που ο συχωρεμένος ο παππούς (παπούλη τον έλεγα),  δεν έπαιρνε ανάσα να λέει και να ξαναλέι τις ίδιες ιστορίες. Μια από τις τόσες ,επίκαιρη και αντιπροσωπευτική  , την αντιγράφουμε, όπως ακριβώς τη δημοσιεύσαμε παλιότερα eδώ στο  "Homo" .

 

" Κάποτε, τα παλιά χρόνια στην Ανδρίτσαινα ήταν ένας πολιτευτής . Αν τα θυμόταν καλά ο παππούς, που μου διηγιόταν ιστορίες από τα παλιά, ο τύπος πρέπει να  βγήκε ουκ ολίγες φορές βουλευτής   .  ΄Ηταν δικηγόρος  στην Ανδρίτσαινα και ως καλός παρλαπίπας , εντυπωσίαζε τους χωριάτες με κάτι  ξεγυρισμένους «δεκάρικους» ,που έχουν αφήσει εποχή στην περιοχή.

Σε ένα χωριό, λοιπόν, που πήγε προεκλογικά να μιλήσει ,ρωτάει τον κομματάρχη του να του πει τα προβλήματα του χωριού. «Ε», του λέει εκείνος, «τα βασικά προβλήματα είναι η κατασκευή νέου γεφυριού στο «ρέμα του Πολυχρόνη», που γκρεμίστηκε πέρσι και  η επισκευή της «Παναγίας της Καρκαλούς», που έπεσε με το σεισμό». «Καλά», του λέει ο  υποψήφιος, «φτάνουν αυτά».


Μαζεύτηκε ο κόσμος, ανεβαίνει εκείνος  στην πρόχειρη εξέδρα της πλατείας και αρχίζει τον προεκλογικό του λόγο: «Φίλτατοι πατριώτες μου ,άνδρα μοι έννεπε, μούσα, πολύτροπον, το ελληνικόν ΄Εθνος, ος μάλα πολλά πλάχθη, του Πολυχρόνη το γιοφύρι.»!. Κρακ-Κρακ τα χειροκροτήματα από κάτω η πλατεία, αφού  οι χωριάτες, μπορεί  να μη  σκάμπαζαν  από  Οδύσσεια ούτε καταλάβαιναν τι τσαμπούναγε ο βουλευτής τους («περίδια-γραμμάτων»,σου λέει ταλέει) ,αλλά, μόλις ακούσανε ελληνικόν έθνος και για του Πολυχρόνη το γιοφύρι, σκέφτηκαν πως αναφερόταν στις ένδοξες σελίδες  της ιστορίας της Ελλάδας και  υποσχόταν ότι θα φτιάξει το  γιοφύρι και αρχίσανε τα παλαμάκια.  «επί Τροίης», συνέχισε ο ...ρήτορας , «ιερόν πτολίεθρον έπερσεν , η παναγία η Καρκαλού»!.Πάλι παλαμάκια οι χωριάτες, αφού το ακούσανε με τα αυτιά τους πως  για την κατασκευή της πεσμένης εκκλησίας μιλάει ο άνθρωπος. Και έτσι, με την απαγγελία στίχων της Οδύσσειας  και τις εμβόλιμες αναφορές  στο ΄Εθνος και στα προβλήματα του χωριού, ολοκλήρωσε περιχαρής το λόγο του ο μπαγαμπόντης πολιτευτής, που φάνταζε τεράστιο μυαλό με αυτά τα ακατανόητα που ξεφούρνιζε  στους  ψηφοφόρους του και φυσικά μαζί με τα χειροκροτήματα, εισέπραξε και τις ψήφους τους, που τον έστειλαν για μια ακόμα φορά στη Βουλή τωνΕλλήνων.

 

Ρε, παιδιά, για τσιμπάτε με, παρακαλώ. Σε ποιο...13 είμαστε αλήθεια;  του 20... ή του19... ; Μη και τα "έπαιξα" εντελώς ,λόγω οικονομικής  κρίσης και άλλων... προσωπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζω τελευταία , λόγω ανδρικής κλιμακτηρίου; Δεν πάει άλλο.  Θα κοιτάξω να κολλήσω κι εγώ  το "σύνδρομο Τσίπρα". Να νιώθω μακάριος και ευτυχής,να λέω ό,τι θέλω μαι γουστάρω την ώρα που δίπλα μου ο κόσμος παιρνει  "φωτιά και καίγεται"!


 

Τελευταία ανανέωση ( 15.09.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS