HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2246315
I ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS (17/11- 23/11/2013)
17.11.13

 

 1. "MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

 

 

                    

                                                   23-11-2013

 

                 ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ: ΑΠΟΡΡΙΠΕΤΤΑΙ!

 (Στη μνήμη του Νίκου Μιχαλάκη από το Μύρτος Λασιθίου και της "γιαγιάς" Πηνελόπης από την Καστοριά)

"Γρεβενά: Συγκίνηση για τον θάνατο της γηραιότερης Ελληνίδας που ζούσε στην Τσεχία!

Η Ευαγγελία Καράσοβα εγκαταστάθηκε στην Τσεχοσλοβακία μετά τον εμφύλιο πόλεμο - Ποτέ δεν έπαψε να μιλάει την μητρική της γλώσσα...

Η πιο γηραιά γυναίκα της Τσεχίας μέλος της ελληνικής κοινότητας στη χώρα, η Ευαγγελία Καράσοβα, που γεννήθηκε το 1904 στην Ελλάδα, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 109 ετών στο νοσοκομείο της πόλης Κρνόβ στα βορειοανατολικά της χώρας, από πνευμονία, ανακοίνωσε η οικογένεια της.

Η Καράσοβα ήταν μέλος της ελληνικής κοινότητας που εγκαταστάθηκε στην πρώην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία το διάστημα 1948 - 1949 και όπως έγινε γνωστό καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της χρησιμοποιούσε τη μητρική της γλώσσα.

Η Ευαγγελία Καράσοβα ζούσε από το 1950 στο χωριό Ντίβτσι Χράντ, κοντά στα πολωνικά σύνορα και εργάστηκε για το μαγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής της στον τομέα της γεωργίας. Είχε γεννηθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 1904 στο χωριό Πρόζβορο στην περιοχή των Γρεβενών. Είχε τρεις γιους και δύο κόρες.

Περίπου 12.000 Έλληνες εγκαταστάθηκαν στην πρώην Τσεχοσλοβακία το διάστημα 1948 - 1949, μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η ελληνική κοινότητα στη Δημοκρατία της Τσεχίας αριθμεί τώρα περίπου 3.500 ενεργά μέλη που ζουν κυρίως στα βόρειο - ανατολικά."(MME)

 

 

 

Γρεβενά: Συγκίνηση για τον θάνατο της γηραιότερης Ελληνίδας που ζούσε στην Τσεχία!

 Δραματική είναι η ιστορία, που ακόμα δεν τολμήσαμε να την αναλύσουμε σε βάθος , των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, που αναγκάστηκαν να  εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την οριστική ήττα των κομμουνιστών το 1949.
 Χιλιάδες ΄Ελληνες αριστεροί ,πήραν  το δρόμο της προσφυγιάς, διωγμένοι κακήν κακώς από τον τόπο τους και διασκορπίστηκαν  στα πέρατα της τότε κομμουνιστικής  "οικουμένης".  Βουλγαρία, Ρουμανία,Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία και φυσικά η απέραντη Σοβιετική ΄Ενωση,  υποδέχτηκαν τους φυγάδες  ,οι περισσότερες απ΄αυτές τις  χώρες με σεβασμό,θαυμασμό  και φιλόξενη διάθεση, ελάχιστες με σκεπτικισμό κα  υποψία και  μόνο η Γιουγκοσλαβία του Τίτο με φυλακές και βασανιστήρια.

"Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας". Οι περισσότεροι  από τους εξόριστους, όπως η γιαγιά παραπάνω, ενσωματώθηκαν εύκολα  στις  νέες κοινωνίες, που αναγκάστηκαν να ζήσουν. Ποτέ, όμως, δεν έπαψαν να νοσταλγούν τον τόπο τους, τα αγαπημένα πρόσωπα που άφησαν πίσω, τα χώματα που ήταν θαμμένοι οι γονείς τους.

 Το σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο   κράτος, που αμέσως μετά το "Αντάρτικο" έστησε η Δεξιά, αρνιόταν πεισματικά και επί χρόνια να ανοίξει τις πόρτες εισόδου στη χώρα στους πολιτικούς πρόσφυγες .Το μόνο  που ζητούσαν πια πολλοί απ΄αυτούς,  γέροντες και ετοιμοθάνατοι ,ήταν να γυρίσουν,  για να πεθάνουν στον τόπο τους. Κι αυτό το  θάνατο, τους τον αρνήθηκε τελικά  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (Είναι ο...Εθνάρχης, στον οποίο  ο...αριστερός  Τσίπρας στο πολιτικό του μνημόσυνο,  χορήγησε  "συχωροχάρτι"  για μια χούφτα κεντροδεξιών ψήφων!).

Θυμάμαι το 2004 και 2005 στο Κίεβο. Αποσπασμένος από το υπουργείο παιδείας στην ουκρανική πρωτεύουσα, δίδασκα ιστορία και γλώσσα στο ιστορικό πανεπιστήμιο του Σεφτσένκο. Ανάμεσα στους φοιτητές μου, πρώτος και καλύτερος,  ένας 80χρονος γέροντας, ΄Ελληνας πολιτικός πρόσφυγας. Ερχόταν, όχι τόσο για να μάθει ιστορία (την "ιστορία" την είχε βιώσει στο πετσί του ο παλιός σκληροτράχηλος αντάρτης), αλλά για να νιώσει πως είναι στην πατρίδα,να ακούει τη γλώσσα ("πού μοιάζει με κελάηδισμα",έλεγε).

΄Απειρες οι αιτήσεις επαναπατρισμού, που του είχαν απορρίψει στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή κουράστηκε κι αποφάσισε να πεθάνει στα ξένα. "Δεν ξανάκανα εδώ και πολλά χρόνια άλλη αίτηση", μου είπε μια μέρα.  "Σ΄αυτά εδώ τα χώματα έθαψα μια γυναίκα και 2 παιδά. Δεν μπορώ να τους αφήσω πια μόνους, παιδί μου, γι΄αυτό δεν ξανάκανα αίτηση επαναπατρισμού". Εγώ, όμως, ήξερα το λόγο. η ΄Ολγα, η εγγονή του, συμφοιτήτρια με τον παππού της, μου τον εμπιστεύτηκε μια μέρα. "Δε θέλει να περάσει  πάλι τη διαδικασία της γραφειοκρατίας  επαναπατρισμού και ειδικά μια νέα απόρριψη", μου λέει.  "Θα τον σκότωνε."

Δεν πρόφτασε να τελειώσει την ακαδημαϊκή του χρονιά στο πανεπιστήμιο ο παππούς της ΄Ολγας και να του δώσω τον έπαινο, που περίμενε με αγωνία, σαν μικρό παιδί. Αρχές Ιούνη, πέταξε η ψυχούλα του. Ανάλαφρη  κατηφόρισε  στη Γιάλτα, έκοψε δρόμο πάνω από τη Μαύρη θάλασσα , πέρασε λεύτερη μέσα στα ελληνικά σύνορα και κούρνιασε σε κάποιο  κυπαρίσσι  του χωριού του  που για πάνω από πενήντα  χρόνια δεν το είχε δεί.

 

 

 

                                                 22-11-2013

" Βανδή σε Σφακιανάκη: «Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες»

Την αποχώρησή της από το σχήμα στο νυχτερινό κέντρο «Έναστρον», στο οποίο επρόκειτο να συνεργαστεί με τον Νότη Σφακιανάκη, ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο η Δέσποινα Βανδή.

 «Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό,... Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη. Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες... Αυτό».

                                                                               ****

  Η δήλωση Σφακιανάκη που «άναψε» φωτιές: «Επιβάλλεται να στηρίζεις τη ΧΑ. Αν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή. Βεβαίως και δεν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή. Και έχουν κλείσει μέσα, κάποιον ο οποίος είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις, ρε. Ποιος στο έδωσε το δικαίωμα; Επιβάλλεται να τη στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή. Γιατί αυτή μέσα έχει αν μη τι άλλο και την αυγή. Οι άλλοι έχουν το σκότος. Ο υπουργός Οικονομικών είναι φοροφυγάς, και οι πολιτικοί που θεσπίζουν νόμους για να μην πληρώνουν. Πες τους να πάνε να γ@μηθούνε. Που τον είδατε το ρατσισμό με τόσες χιλιάδες ξένους στην Ελλάδα. Ναι ρε, είμαι φυλετιστής». (MME)

 

Βανδή σε Σφακιανάκη: «Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες»

 

 1. «Η τέλεση της πράξης από μίσος προκαλούμενο λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής ή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση και η ποινή δεν αναστέλλεται.»(Τροποποίηση άρθρου 79 παρ.3 Π.Κ. Δικαστική επιμέτρηση ποινής | Ν. 4139/2013)

 

2.   Ηθικός αυτουργός είναι εκείνος ο οποίος με πρόθεση προκαλεί σε άλλον την απόφαση να τελέσει το έγκλημα :

Ο ηθικός αυτουργός αντιμετωπίζεται όπως και ο αυτουργός, με την ίδια  ποινή.

 

_________________________________________________________________

 

"Θεσσαλονίκη: Νεκρή αρκούδα από πυροβολισμό"

 

 

 
 

 

 

 

 Θεσσαλονίκη: Νεκρή αρκούδα από πυροβολισμό

                                                       21-11-2013

                                          

"Η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, λέει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

Σε μία πρωτοφανή δήλωση προέβη ο πρώην ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Ρόμαν Χέρτσογκ. Ερωτώμενος από δημοσιογράφο εάν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με πολιτικό «μπόνους», ως γενέτειρα της Δημοκρατίας, απαντά αρνητικά, εξηγώντας ότι ο ίδιος θεωρεί ως κοιτίδες της έννοιας την Ελβετία και την Αγγλία." (ΜΜΕ)

         

 Η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, λέει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

 

 

 
 "'Εξεστι  Κλαζομενίοις ασχημονείν" . Και... Γερμανοίς ομοίως! ΄Οπως είναι γνωστό,  οι Ναζί  ηδύνονται (τότε και σήμερα)  στη διαστρέβλωση της Ιστορίας, τη χάλκευση,  την προπαγάνδα. Τη μισούν οι Ναζί την Iστορία. Τη φοβούνται επίσης. Αλλά, γιατί;  Είναι η μόνη επιστήμη που μπορεί να αποδείξει πως ουδέποτε η ανθρωπότητα γνώρισε θηριωδέστερες στιγμές  από εκείνες τις μακάβριες που  έζησε  ο  κόσμος από   τους  γεννήτορες   του κ.  π.προέδρου της Γερμανίας.

Κι ακόμα, η Ιστορία είναι η μόνη που μπορεί να "βάλει υπογραφή"  στο  πιστοποιητικό  πως ο Ναζισμός δεν είναι καν ιδεολογισμός ( ιδεολογία δεν είναι σίγουρα), αλλά παράνοια, σχιζοφρένεια. Οι Ναζί αμφισβήτησαν τα κρεματόρια.  Αμφισβητούν γενικώς δια του συνειδητού ψεύδους και της λασπολογίας ό,τι η Ιστορία  "σφραγίζει", ως  ακλόνητο ιστορικό γεγονός. Είναι ο  νόμος τους ,  ο  κανόνας του Γκέμπελ.

Ο κύριος τέως Ποεδρος, μπορεί, μεν, να μην είναι Νεο-Ναζί (για "παλιός" δε γνωρίζουμε, τα έχει πάντως τα ...χρονάκια του, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία), αλλά χαλκέας και παραχαράκτης της επιστήμης του Θουκυδίδη είναι. Και τυφλωμένος επίσης.

Ο γράφων και οι συμπατριώτες του πάντως, κύριε π. Πόεδρε της Γερμανίας, δεν αισχύνονται,  όπως εσείς,  για τους γεννήτορές τους και  τη χώρα τους. Ούτε βαρύνονται ,ως ΄Εθνος, με τέτοια ειδεχθή και συγκλονιστικά  εγκλήματα. Αντίθετα,οι ΄Ελληνες σεμνύνονται ως αποδεδειγμένα αντιφασίστες και αντι Ναζί.  Εσείς "δε δύνασθε ...δια να ομιλήτε"! 

 Και εν πάση περιπτώσει,  επί λόγω ιστορικής τιμής, σας διαβεβαιούμε  πως  κοιτίδα της Δημοκρατίας, δεν υπηρξε το ...αρχαίο Βερολίνο σας, αλλά η αρχαία Αθήνα. Δεν αλλάζει αυτό, όπως δεν αλλάζει πως σχεδόν 6 εκατομμμύρια Εβραίοι "κάηκαν"  στους φούρνους που άναψαν οι δικοί  γονείς σας.

Αιδώς,αιδώς!

 

 

 

 

                                                 19-11-2013

 

 

" Ο Γλέζος για την προκήρυξη της διπλής δολοφονίας: Όποιοι κι αν είναι, πέρα από την ταυτότητά τους, ποιός τους όρισε ανακριτές, δικαστές, εκτελεστές; Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να αφαιρούν την ανθρώπινη ζωή;"

...Όσο για την ταυτότητα των δολοφόνων δύο είναι οι εκδοχές:

Η μια έχει απόλυτη σχέση με το σύστημα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας (G 8-20). Ειδικός Κλάδος ασχολείται και επιχειρεί να επιβάλει σε κάθε χώρα ακόμα και με δολοφονίες το καθεστώς της αρεσκείας του. Μερικά στοιχεία τα οποία εμπεριέχονται στο κείμενό τους αποκαλύπτουν αυτή τους την ταυτότητα"(MME)

 

 
Ο Γλέζος για την προκήρυξη της διπλής δολοφονίας: Αποκαλύπτεται το απάνθρωπο ποιόν τους
 
 
 

      *** ...Αχ,  πού΄σαι Γλέζο που έδειχνες πως θα γινόσουν άλλος!

 

1. " ποιός τους όρισε ανακριτές, δικαστές, εκτελεστές; Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να αφαιρούν την ανθρώπινη ζωή;"

 

Δηλαδή, σύντροφε του... Αλέξη , υπάρχουν, εξουσίες ή άλλα "κέντρα"  που εκχωρούν...δικαίως και δικαιωματικά... δικαίωμα σε κάποιους να είναι "εκτελεστές" και να "αφαιρούν την ανθρώπινη ζωή;" Ποια, πού, πότε; Δε μας το διευκρινίζεις αυτό  καλύτερα, για να αντιληφθούν και οι πιο δύσπιστοι πως το παλιό εκείνο  παλικάρι με το αριστερό τσαγανό, ο Μανώλης  Γλέζος, πέθανε, δεν υπάρχει πια. Αυτός που βλέπετε ο βρυκόλακάς του είναι.

 

 2. "...Ειδικός Κλάδος ασχολείται και επιχειρεί να επιβάλει σε κάθε χώρα ακόμα και με δολοφονίες το καθεστώς της αρεσκείας του. Μερικά στοιχεία τα οποία εμπεριέχονται στο κείμενό τους αποκαλύπτουν αυτή τους την ταυτότητα"

 

΄Ελεος! Πώς λέει;  "Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι"( εν προκειμένω το "σύνδρομο της συνωμοσιολογίας" από το οποίο έπασχαν οι παλιοί και μάλιστα οι σταλινικοί κομμουνιστές ).  ΄Ωστε,  τέτοιοι σου φαίνονται οι τύποι που δολοφόνησαν τους 2 χρυσαυγίτες, λοιπόν; Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος.

 

Γέροντα, ΗΡΩΑ (αυτή την ιδιότητα δεν τη χάνεις, ό,τι κι αν γίνει, ό,τι κι αν λέμε και σου καταλογίζουμε). Κάνε την τελευταία σου ηρωική πράξη.  Κατέβασε Ο ΙΔΙΟΣ  τη "σημαία" και την "ταμπέλα" ενός "μαυρογυαλούρικου"  κόμματος, που σε μαντρώσανε με υποσχέσεις . Δε σου αρμόζει εσένα να έχεις καταντήσει σγογγοκωλάριος σε ένα ανόητο "παιδαρέλι", μια καρικατούρα αριστερού, όπως  ήξερες εσύ καλύτερα απ΄ όλους μας τους πραγματικούς αριστερούς.

 

 Ντροπή! Μανώλη Γλέζο ακούς;

 

 

 

 

                                           18-11-2013

 

 

 

Τρομοκράτες οι κάτοχοι των καλάσνικοφ και χειροβομβίδων που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο;

 

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επιβλέπουν διακριτικά την υπόθεση του πολεμικού υλικού που βρήκε ένας αλλοδαπός το Σάββατο το απόγευμα, μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι, σε δάσος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα καλάσνικοφ, δέκα χειροβομβίδες 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Το πολεμικό υλικό στάλθηκε στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ επιβλέπουν διακριτικά την υπόθεση και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Κι αυτό, γιατί το υλικό ήταν μέσα σε νάιλον και τα όπλα ήταν λαδωμένα και γρασαρισμένα, έτοιμα για χρήση. Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιείται και από ποινικούς και τρομοκράτες, τόσο στην Ελλάδα και όσο και στο εξωτερικό."(MME)

 

 

 

 Τρομοκράτες οι κάτοχοι των καλάσνικοφ και χειροβομβίδων που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο;

 

 ΄Οχι, σαϊνια,δεν ανήκουν τα όπλα σε τρομοκράτες, αλλά σε Νεο-Ναζί. Το λέμε ακριβώς απο κάτω. Εκτός αν πετάξατε την κοτσάνα για ...ξεκάρφωμα,επειδή δε γουστάρετε να βρίσκετε  όπλα σε  Χρυσαυγίτες.Πολύ πιθανό.


 

 _________________________________________________________________________________________________

" ΑΠΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ

Οπλοστάσιο εντοπίστηκε σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Ολόκληρο οπλοστάσιο, αποτελούμενο από όπλα τύπου καλάσνικοφ, σφαίρες και χειροβομβίδες, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή της Ιπποκρατείου Πολιτείας

Ο εντοπιστός του έγινε προχθές το απόγευμα από αλλοδαπό και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ήταν επιμελώς θαμμένος μέσα σε πλαστικό βαρέλι."(ΜΜΕ)

 

Οπλοστάσιο εντοπίστηκε σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

 ΄Οπλα από καβάτζα Νεο-Ναζί. ΄Εχουμε γράψει  πως η σιωπηρή εντολή Μιχαλολιάκου ήταν οι οπαδοί να εξοπλίζονται. Χιλιάδες όπλα βρίσκονται στις καβάντζες των Νεο-Ναζί στην επικράτεια. Πάρτε τους "απο πίσω" και θα ανακαλύψετε " παναγίες".

 

 

 

 

 _________________________________________________________________________________________________

 

"Μόνο εκεί που υπάρχουν τάφοι υπάρχει και Ανάσταση"

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...

 

 

Το blog των Ελλήνων που βρίσκονται δίπλα στους φυλακισμένους Εθνικιστές

Ο Αγώνας συνεχίζεται...

Ο Αγώνας συνεχίζεται...

Η Εθνικιστική Φωνή των Ελλήνων στο διαδίκτυο

Η Εθνικιστική Φωνή των Ελλήνων στο διαδίκτυο

 

 : Προφανώς και πρόκειται περί παρανοϊκών ανθελλήνων όταν ΜΑΣ αποκαλούν "απογόνους του...Εφιάλτη, του Πήλιου Γούση και του Νενέκου"
Το Δελτίο Τύπου είναι επίσης φανερό ότι γράφεται από άτομα με χαμηλής ποιότητας ιδεολογικό υπόβαθρο - όργανα της παρακρατικής προπαγάνδας.

Δελτίο Τύπου για την προκήρυξη των δολοφόνων-τρομοκρατών
Το άθλιο και ανόητο μανιφέστο των θρασύδειλων δολοφόνων αποδεικνύει πως ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς.
Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά εξέθρεψε και άφησε ανενόχλητα αυτά τα αποβράσματα να σκοτώνουν, την ώρα που οι υπηρεσίες της αναζητούσαν τα ανύπαρκτα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής. Η προδοτική κοινοβουλευτική αριστερά του Τέξας και του London school of economics συνεχίζει να υπερασπίζεται τρομοκράτες της ίδιας συνομωταξίας με τους δειλούς δολοφόνους του Νέου Ηρακλείου.
Οι αθλιότητες κατά της Χρυσής Αυγής που περιέχονται στο ανόητο κείμενο της προκήρυξης αναπαράγονταν για......
έναν ολόκληρο μήνα από:
- τους επίορκους του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ (οι κατηγορίες του φακέλου Δένδια περιέχονται αυτούσιες στην προκήρυξη των τρομοκρατών)
- όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του κοινοβουλίου
- όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
Είναι όλοι τους συνένοχοι και τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ποινικές και πολιτικές τους ευθύνες.
Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον έντιμο, εθνικό της αγώνα μέχρι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτού του άνανδρου εγκλήματος.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ολόκληρο τo κείμενο της άθλιας προκήρυξης
http://www.defencenet.gr/defence/images/docs/prokirixi_dolofonia_xa.pdf


13 σχόλια:

  1. Για να σοβαρευτούμε λίγο.. Διαβάστε 2-3 φορές αυτό το πράγμα που το βάφτισαν προκύρηξη.. ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΔΙΑ για λόγους ψηφοθηρικούς.. "ΝΔ η σοβαρή έκφραση της Χρυσής Αυγής" άρα για να μην σαν πρίζουν τα παπάρια τα ΜΜΕ και να μην απειλείται κανείς δικός σας ή εσεις ο ίδιος ξαναψηφίστε Νου-Δούλα.. Ξαναδιαβάστε την και θα καταλάβετε ΠΟΛΛΑ!! Για μια ακόμη φορά η έμισθη τρομοκρατία στην υπηρεσία του κατεστημένου όπως ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ!!!!! Παραλίγο θα έβαζαν και τις ρουφιανιές του Ψάρρα και τα ψεύτικα κατηγορητήρια των ξεπουλημένων εισαγγελέων!! Άντε να πάνε γαμηθούν τα αναρχομουνόσκυλα.. Οι πληρωμένοι φονιάδες!!

    Απάντηση

   

 ΄Οταν βλέπεις εικόνες σαν κι αυτές και διαβάζεις εμετοκείμενα  σαν τα παραπάνω, αναρωτιέσαι τί ειναι χειρότερο;  Η δολοφονία δύο ανθρώπων ή η πιστοποιημένη πανταχόθεν  λοβοτομή 300.000 περίπου χιλιάδων μελών και  οπαδών της εγκληματικής οργάνωσης των Νεο-Ναζί;

Υπάρχει τάχα απάντηση; Εμείς δεν έχουμε, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολη. Να σκεφτεί μόνο κανείς πώς  κάθε Νεο-Ναζί είναι εν δυνάμει ένας   Ρουπακιάς ,ίσως και κάτι χειρότερο.  Για...εκτελέστε τον πολλαπλασιασμό 300.000 χ 1ας (και βάλε) Ρουπακιάς; Ούτε να το σκέφτομαι. Ρίγος!

Πάντως, σε όλη αυτή τη ιλαροτραγωδία που ζει η χώρα τελευταία, κορυφαία πράξη της είναι  η ιστορική διαπίστωση  πως για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, από συστάσεως ελληνικού κράτους  μια οργανωμένη, συσπειρωμένη ομάδα νταβαντζήδων,πορτιέρηδων, σβερκωτών, εκβιαστών νύχτας, ιδιοκτητών πορνομάγαζων, εν ολίγοις ό,τι πιο λούμπεν ,σιχαμερό και επικίνδυνο έχει μια κοινωνία, διεκδικεί με τέτοιο θράσσος και πρωτοφανή παράνοια  να αναλάβει την διακυβέρνηση μιας χώρας 11.000.000 πολιτών ,όχι μόνο εντελώς διαφορετικών από τούτους,αλλά και μισητούς στο πανελλήνιο,όπως σύντομα θα δείξουμε στη δημοσκόπηση που ετοιμάζουμε. Ουδέποτε χώρα έπαθε τέτοιο ...χουνέρι,που την κατέστησε όνειδος και "πομπή" στα πέρατα της οικουμένης .

Επί λόγω (ιστορικής) τιμής! 

 

                                                         17-11-2013

 

 

 

 

 

                            17 Νοέμβρη 1973: ιστορίες θυμάτων

σάρωση0018
 

Σκότωσαν την αδερφή μου

Μεσημέρι, 17/11/1973. Στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας του Φώτη Μπεκιάρη στο Νέο Κόσμο ανεβαίνουν γείτονες, φίλοι και η κόρη του, η Βασιλική, ένα 17χρονο κορίτσι – “λουλούδι”, για να δούνε τι συμβαίνει στις φυλακές ανηλίκων που ήταν σχεδόν δίπλα τους. “Ξαφνικά την είδαμε να σωριάζεται. Είχε κτυπηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. Την πήγαμε στον “Ευαγγελισμό”. Τρεις ώρες αργότερα μας είπαν ότι πέθανε. Δεν μας έδωσαν τη σφαίρα. Εκείνες τις μέρες τα περιπολικά γύριζαν στην περιοχή. Μας παρακολουθούσαν. Εμάς που ήρθαμε από την Αμφιλοχία για να δουλέψουμε. Τη Βασιλική που ξυπνούσε από τα άγρια χαράματα για να δουλέψει στο ζαχαροπλαστείο. Για να βοηθήσει την οικογένεια”. Ο Θωμάς Μπεκιάρης, ο αδερφός της Βασιλικής, 30 χρόνια μετά, θυμάται με πόνο. Έχει πικραθεί που τόσα χρόνια κανείς δεν πήγε να τους μιλήσει. Να τους παρηγορήσει. Ο ίδιος, τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, πήγαινε στο Πολυτεχνείο, στη γιορτή. Σήμερα δεν πάει. Τιμάει με το δικό του τρόπο τη Βασιλική. Απλά, όπως η μάνα του, που δεν ξέρει από πολιτική, αλλά κάθε 17 Νοέμβρη κατεβάζει το μαύρο μαντίλι ως κάτω και μοιρολογεί.

ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (ΤΑ ΝΕΑ – 15/11/2003)

 σάρωση0014

Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, γεννημένη στα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος.

Στις 12:00 το μεσημέρι, στις 17/11/1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της επί της οδού Μεταγένους 8 στο Νέο Κόσμο, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά προερχόμενα είτε από περίπολο είτε από τη φρουρά του γειτονικού αναμορφωτηρίου (σημερινού σχολικού συγκροτήματος) και πέθανε αυθημερόν.

περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (ΤΑ ΝΕΑ – 15/11/2003)

 

 

 

Η συγκλονιστική άγνωστη ιστορία ενός θύματος του Πολυτεχνείου

Η συγκλονιστική άγνωστη ιστορία ενός θύματος του Πολυτεχνείου

Ανάμεσα στους 24 νεκρούς που μνημονεύονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ξεχωρίζει ένα γυναικείο όνομα για την ξενική του προέλευση, εκείνο της Τόριλ Μαργκρέτα Ένγκελαντ από τη Νορβηγία.

Εκτός από την οικογένειά της που θρηνεί για το χαμό της εδώ και 40 χρόνια, ελάχιστοι γνωρίζουν τον τρόπο που το 22χρονο τότε κορίτσι πέθανε...

Η Τόριλ ήταν μία τουρίστρια που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αφού τραυματίστηκε θανάσιμα από μία «αδέσποτη σφαίρα» καθώς επέστρεφε από τον κινηματογράφο...

Η ανεπάρκεια των πληροφοριών για το θάνατο της κοπέλας όπως και άλλων θυμάτων ήταν αρκετή για εκείνους που υποστήριζαν ότι νεκροί του Πολυτεχνείου δεν υπήρξαν ποτέ και ότι επρόκειτο για συνωμοσίες της Αριστεράς.

Είναι λογικό να το υποστήριζαν αυτό τότε άνθρωποι της Χούντας, ωστόσο δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι που το πιστεύουν, λέει χαρακτηριστικά η αδελφή της Τόριλ σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Πώς από την αγάπη της για τα ταξίδια η Τόριλ βρέθηκε θύμα της Χούντας
Ήταν Μάιος του 1973 όταν  η Τόριλ έφτασε στην Ελλάδα, έπειτα από την επίσκεψή της στην Ιταλία.

Εκείνο το εξάμηνο είχε προγραμματίσει να δώσει τις τελικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο του Όσλο αλλά ήταν ανήσυχο πνεύμα και θέλησε πρώτα να επισκεφθεί την Ιταλία για να θαυμάσει τα μουσεία της.

Εκεί γνώρισε κάποιους Αμερικάνους και τους ακολούθησε στην Κέρκυρα, όπου πέρασε το Πάσχα προτού καταλήξει στην Αθήνα.

Όταν έφτασε στην πρωτεύουσα έμεινε σε κάποιο ξενοδοχείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, παράλληλα η Τόριλ φρόντιζε να κρατά ενήμερη με γράμματα ή τηλεφωνικά την οικογένειά της για το που βρίσκεται.

Η τελευταία φορά που μίλησε το 22χρονο κορίτσι με τη μητέρα του ήταν το πρωί πριν σκοτωθεί...

Η Τόριλ πυροβολήθηκε κοντά στο Πολυτεχνείο γύρω στις 11: 30 μ.μ επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο από τον κινηματογράφο.

Πώς ενημερώθηκε η οικογένειά της για τον τραγικό χαμό της
Δύο μέρες αργότερα από το φονικό ένας κληρικός χτύπησε την πόρτα των Ένγκελαντ και τους ενημέρωσε ότι η κόρη τους ήταν νεκρή.

Μερικές εβδομάδες αργότερα οι γονείς της Τόριλ παρέλαβαν ένα προσωπικό γράμμα από έναν οδοντίατρο πρώην βουλευτή της Ένωσης Κέντρου ο οποίος τους πληρορούσε ότι έκανε ό, τι μπορούσε για να την κρατήσει στη ζωή, αφότου η κοπέλα μεταφέρθηκε αιμμοραγώντας στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς» στη γωνία Πατησίων και Αβέρωφ, ακριβώς απέναντι από το Πολυτεχνείο, όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.

Σύμφωνα με πιστοποιητικό θανάτου ο διπλωματικός αντιπρόσωπος της Νορβηγίας στην Αθήνα δήλωσε ότι η Τόριλ πέθανε από «τραύματα στο στήθος και το λαιμό αφού χτυπήθηκε (από μακρυά) από σφαίρα υψηλού διαμετρήματος».

Η επίσημη γραμμή του Τύπου ήταν ότι η Τόριλ ήταν μία τουρίστρια που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και χτυπήθηκε στο στήθος από «αδέσποτη σφαίρα».

Υπάρχουν βέβαια και απόψεις που το  αμφισβητούν και υποστηρίζουν ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί την νύχτα εκείνη που δε θα μπορούσε η Τόριλ να είχε βρεθεί τυχαία εκεί, ενώ οι κινηματογράφοι θα ήταν κλειστοί εκείνο το βράδυ λόγω των γεγονότων του Πολυτεχνείου.

Ίσως η κοπέλα ήταν απλά περίεργη και ήθελε να δει τι συνέβαινε..

Διαπνέονταν από αίσθημα δικαίου και λογικά θα ένιωθε αλληλεγγύη για ό,τι συνέβαινε στο Πολυτεχνείο, προσθέτει η αδελφή της Λίβ Κάρλ Ένγκελαντ κατά την τρίτη επίσκεψή της στην Αθήνα για την τεσσαρακοστή επέτειο του θανάτου της Τόριλ.

 


 

           ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ "ΖΩΗΣ" ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΖΩΝTΑΝΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΓΟΝΩΝ ,ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΩΝ, ΑΠΑΡΑΣΑΛΕΥΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.

 

 2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

      OLOS O KOSMOS MIA AVLI

                                                23-11-2013

 

 

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η δημοσκόπηση-έρευνα ,η οποία, όπως είχε αναγγελθεί, διεξάγεται  μέχρι αυτή την ώρα, σχεδόν βαίνει στην ολοκλήρωσή της και σύντομα θα δημοσιευτεί. Η δημοσκόπηση θα είναι μια  ΕΚΠΛΗΞΗ για όλους  (κόμματα και  οπαδούς), αφού παρουσιάζει μια άλλη διάσταση της  εκλογικής πραγματικότητας στη χώρα μας και μια " ΕΥΧΗ"-ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ, που αν πραγματοποιηθεί, ανατρέπει άρδην τον πολτικό χάρτη  της χώρας.

 

Από τα ίδια αποτελέσματα προκύπτει επίσης και πάλι η διαπίστωση της εξάρτησης των "εταιρειών δημοσκόπησης" στην Ελλάδα από τα κόμματα  και τις "βιομηχανίες  παραπληροφόρησης", που πληρώνουν, για να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν .(Πρόσφατα ο Μπόμπολας, ο Δελατόλας   και ο Τριανταφυλλόπουλος  βάζουν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, για να  εξυπηρετήσουν τους ανομολόγητους στόχους τους).

 

Μια γεύση των συμπερασμάτων της έρευνας του Homo-Naturalis.gr  και της σημερινής "δημοσκόπησης," που δημοσιεύεται στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, δίνουμε σ΄αυτή την ανακοίνωση με την πληροφορία πως το κατευθυνόμενο αποτέλεσμα της γνωστής "φυλλάδας" του Μπόμπολα για τη Χ.Α, απέχει παρασάγγες από το πραγματικό.

 

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους .

 

 

 

 

                                                       21-11-2013

                                  ΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΑΜΑΣΗΤΑ; (ΔΡΩΜΕΝΑ)

 

 

"Η Σουηδία κλείνει φυλακές επειδή δεν έχει κόσμο να βάλει μέσα . Η Σκανδιναβική χώρα φαίνεται ότι έχει περισσότερες φυλακές απ' ό,τι δικαιολογεί ο αριθμός των εγκλείστων σε αυτές. Για αυτό το λόγο λοιπόν η κυβέρνηση προσφάτως αποφάσισε να κλείσει τέσσερις φυλακές και ένα κέντρο κράτησης. ...Στο σωφρονιστικό της σύστημα  προέχει η επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία και όχι η απλή φυλάκισή τους πίσω από τα σίδερα. Ο έγκλειστος πληθυσμός στη Σουηδία μειώθηκε κατά 6% πέρυσι."

                                                   

H Σουηδία θα έπρεπε να αποτελεί στην Ευρώπη πρότυπο και "μπούσουλα"  για κάθε  χώρα. Αν όχι όλα, τα περισσότερα δουλεύουν στην εντέλεια εδώ, "ρολόι".  Αλλά, δεν είναι τόσο το κοινωνικό κράτος, που την παρουσία του τη διαπιστώνεις  παντού (στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση, στο νοσοκομείο). Και στη Γερμανία και στην Αγγλία συμβαίνει το ίδιο.  Εκείνο που κάνει τη διαφορά και από την πρώτη στιγμή εντύπωση , είναι η νοοτροπία αυτού του  λαού, που για μας τους Νότιους φαντάζει από απίστευτη- μέχρι ...ύποπτη.

 

Τί γίνεται εδώ βρε παιδιά; Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω. Τί στο καλό κοινωνία ανθρώπων είναι τούτη; Πώς τα κατάφεραν και ανέτρεψαν την παγιωμένη  πεποίθηση από αρχαιοτάτων χρόνων πως    Homo homini lupus; Δε γίνεται.


Να  μιλήσεις   για το σεβασμό των ανθρώπων στη φύση και το περιβάλλον που έχει τον πρώτο  και τον τελευταίο λόγο εδώ; Την απλότητα και την έλλειψη καθε μορφής  οίησης και αλαζονείας και στο "ζωντανό" και  και στο περιβάλλοντα κόσμο ;   Σπίτια, δημόσια κτίρια, αγάλματα, εκκλησιές , μαγαζιά,  φωτισμοί, στολισμοί, όλα ταπεινά, καμιά υπερβολή, τίποτα πομπώδες.


Και οι άνθρωποι;  "Κάθε καρυδιάς καρύδι"!΄Ολες οι φυλές της γης παρελαύνουν μπροστά σου.  Εξανθρωπισμένοι (το βλέπεις και στα πρόσωπα, στα μάτια), μονιασμένοι, ευγενικοί, πολιτισμένοι, εύχαρεις, συγκροτημένοι, προνοητικοί,  πειθαρχημένοι  σε όλα τους. 


Αλλά, εκείνα που με τρέλαναν  περισσότερο απ΄όλα, είναι τούτα:


1. Τόσο καιρό εδώ κι ακόμα δεν είδα στο δρόμο ...μπάτσο. Πώς διάολο  είνα η στολή τους,  τί χρώμα έχει, κουβαλάνε δεν κουβαλάνε "κουμπούρι", είναι η μούρη τους αγριεμένη  (σαν των δικών μας εκεί), έχουν περιπολικά και...εκατά; Και αν ναι ,πού είναι ;  Δε θα έπρεπε να  κυκλοφορούν στους δρόμους; Θα με ρωτάνε για την ..σουηδική πολίτσια  και δε θα πιστεύουν πως είμαι τόσο καιρό εδώ.  Και όσο θυμάμαι το σκηνικό  κάτω σε μας,  παθαίνω . Φαντάζομαι αυτή την ώρα που γράφω ,  την Ακαδημίας από την Κάνιγγος ίσα με το Σύνταγμα. Σίγουρα θα είναι τίγκα στις κλούβες, τους ματατζήδες  παρατεταγμένους με τις...απίδες του θριάμβου, τα γκλομπ στα χέρια και τα χημικά στην πλάτη. Τις κανονικές μέρες μιλάμε,  όχι για τις... πανηγυρικές  των μπαχαλάκηδων και των μεταμφιεσμένων σε "αγανακτισμένους πολίτες"  Νεο-Ναζί  μπάτσων.  Σκυλιάζω που δε βλέπω εδώ έναν ματατζή , έστω και χωρίς την πανοπλία των δικών μας, να στέκεται "τσολιάς" σε μια πλατεία της Στοκχόλμης.  Αύριο, ορκίζομαι, θα  κάνω σαματά στο σπίτι, θα φωνάζω , θα βάλω διαπασών τα ροκάδικα, θα σηκώσω τη γειτονιά στο πόδι. Να δω,  δε θα καλέσει κανείς ένα "εκατό", έτσι για να δω κι εγώ, πριν φύγω από  δω, τί χρώμα έχουν τα περιπολικά τους   και ας με μπουζουριάσουν για "διατάρξη ησυχίας",  δε θα πω όχι.


2. Μετά είναι οι εκλησιές. Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι,Βουκουρέστ, ΄Αμστερνατμ, Κίεβο, Αγ. Πετρούπολη που να πας και να μη βλέπεις σε κάθε τεράγωνο...  ιερούς ναούς και  παπάδες. Τεράστιες, επιβλητικές, καλοδιατηρημένες, με καμπαναριά, με τη γνωστή θρησκευτική  οίηση και αλαζονεία εκκλησίες. Εδώ στη Στοκχόλμη, ούτε για δείγμα δε συναντάς  εκκλησιά σε δρόμο και πλατεία. (Για...ιερείς δε συζητάμε, ούτε αν υπάρχουν  ξέρω). Μόνο στο "ιστορικό κέντρο" θα δεις κάτι  παλιές (πανέμορφες), εκκλησιές-μουσεία.  Ψάχνω ώρες ποδαρόδρομο  στην περιοχή που μένω, να βρω μια εκκλησιά να βγάλω φωτογραφία αναμνηστική. Πουθενά, ούτε ζωγραφιστή.  Θα με τρελάνουν εδώ οι Σουηδοί, δεν τη γλιτώνω!


3. Τα άλλα, να τα απαριθμήσω  επιτροχάδην, χωρίς πολλές κουβέντες: α.΄Ανθρωπος από 5-105 χρόνων, σε πόλη  και χωριό  δεν υπάρχει εδώ που να μην ξέρει αγγλικά και μάλιστα  με τέλεια προφορά.  Πού ,πότε,γιατί τα μάθανε ΟΛΟΙ και τόσο καλά; β. Σε πολυκατοικίες  (ελάχιστες), σε  δρόμους ,πλατείες και εμπορικά κέντρα   δεν ακούγεται "κιχ". Αθόρυβοι, προσεκτικοί, να μην ενοχλήσουν τον άλλον, να μην προκαλέσουν και "χαμηλών τόνων" στη συμπεριφορά.  Κατεβαίνω Ελλάδα και σε μια μέρα μέσα τα νεύρα μου ειναι σπασμένα από το σαματά και τη γαϊδουριά-χοντρκομάρα του...πλησίον.  Σαν να μην έχουν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις στα διαμερίσματα, ως να μην κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μηχανές στους δρόμους.  Μια απέραντη,"εκνευριστική" ,ώρες-ωρες ησυχία, που λέει και  ο "κολλητός" εδώ, σαματατζής συμπατριώτης.  γ.  Μπαίνεις σε καφετέρια-ρεστοράντ και δε χρειάζεσαι αντιασφυξιογόνα  μάσκα, όπως στην Ελλάδα.  Δια ροπάλου απαγορευμένο το τσιγάρο. Πουθενά καπνός σε κλειστό χώρο.΄Οποιος  θεριακλής θέλει, να πάει όξω, να σταθεί στο αγιάζι,  να μη φουμέρνουν  και  τα δικά μου πνεμόνια τη δικιά του "αποκοτιά".   Γι΄αυτό και τίγκα στα παιδιά τα καφέ και οι κλειστοί χώροι διασκέδασης. Σε μας εκεί, πού να μπει μωρό σε καφετέρια,  οξεία δηλητηρίαση θα πάθουν τα πνευμονάκια του. δ.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Ωχ, θεέ μου! Τί είναι τούτα;  Κατ΄αρχήν τα κτίρα,χαμένα-χωμένα  σε ένα απέραντο πράσινο, σε κήπους και μπαξέδες, μια όαση. Διάδρομοι,αίθουσες,γραφεία λαμπίκος,Ούτε μια μουτζούρα σε τοίχο, σε πίνακα ανακοίνωσης, ούτε μια γόπα, ένα σκουπιδάκι σε διάδρομο. Και οι διδάσκοντες; Αστέρια!  Χωρίς ένα και δύο διδακτορικά (ορίτζιναλ, όχι της πλάκας ελληνικά), δεν παίρνεις "θέση" ("έδρα"  τη λένε οι απατεώνες πανεπιστημιακοί της Ελλάδας,  χαχαχα). Κανονικοί ερευνητές, έμφορτοι μόρφωσης, παιδείας και καλλιέργειας, απλοί, ταπεινοί, ανθρώπινοι. "΄Αλλο πράμα"!  


Κλείνουν, λέει, και τις φυλακές τώρα. Ε, βέβαια, τί να τα κάνουν εδώ τα σωφρονιστκά...καταστήματα;  Ελεγχόμενη και συνήθης εγκληματικότητα.   Κι αυτό ακόμα που λένε για βιασμούς , πως τάχα είναι πρώτη   χώρα στην Ευρώπη, "παραμύθι", μούφα στοιχεία παρουσιάζουν. Οι Σουηδοί δεν τα δέχονται επ΄ουδενί.  Παρασκευές και  Σάββατα το βράδυ, που άντρες  γυναίκες πίνουν του σκασμού και γίνονται μετά "κουνουπίδι", εκεί  "παίζεται"  η παραξήγηση.  Κάπου  οι πιωμένοι..."μπλέκουν τα μπούτια"τους και  το πρωί ψάχνουν να βρουν ποιος κοιμήθηκε με ποια και για... ποιο λόγο (!) και αν τούτο έγινε κατόπιν θελήσεως αμφοτέρων ή της άλλης, "τύφλα" , σε... ύπνωση και  κώμα ευρισκομένης!


Συνέλληνες, αφού τελειώσει η "κρίση" κάτω  και βγει η χώρα από το "τούνελ" (και θα βγει), κάποια Βουλή  θα πρέπει να ψηφίσει νόμο, οι ΄Ελληνες υποχρεωτικά να ταξιδεύουν στη Σουηδία για σεμινάρια συμπεριφοράς , ανθρωπιάς, κουλτούρας, αντιρατσισμού. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΩΣ.  Αλλώς ,και η οικονομική κρίση να περάσει,  η κρίση του "απολίτιστου",του αγροίκου  ΄Ελληνα είναι  η χειρότερη κατάρα της φυλής.


΄Ωρες- ώρες σκέφτομαι : Κι αν κάποτε οι Βίκινγκς, "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες" , εκείνοι  εδώ πάνω "τρώγαν βελανίδα", κάποια στιγμή μετά ,άλλαξε το "έργο" και  έγινε ακριβώς  το ...ανάποδο . Ποιος σήμερα "τρώει  βελανίδα" και μάλιστα αμάσητα; 

 

 

 

 

 

                                      20-11-2013

 

 Να βάλουμε ένα κείμενο για το Γλέζο, που είχαμε ανεβάσει πριν χρόνια, μας παρακάλεσαν κάποιοι παλιοί φίλοι. Δυστυχώς κι αυτό το κείμενο, όπως εκατοντάδες άλλα, καταστράφηκαν από τις κατά καιρούς επελάσεις των βαρβάρων Νεο-Ναζί Χάκερ και των παρακρατικών υπηρεσιών.

Στο  αρχείο μας έχει απομείνει λειψό αυτό το κείμενο για το Γλέζο. Το βάζουμε.

 "--------------------------------------------------------------------------------------------

...Εκατοντάδες παιδαρέλια, άξεστα χωριατόπουλα , ψευτόμαγκες απ΄ του Ψυρρή μεταμορφώθηκαν εν μια νυκτί σε ήρωες και πήραν  τους Ιταλούς "φαλάγγι", να πηλαλάνε σα λαγοί στης Αλβανίας τα βουνά.  . Το ίδιο λίγο αργότερα  στην αντίσταση κατά των Γερμανών.΄Ιδια ιστορία:  "Δαυίδ εναντίον Γολιάθ"΄. ...΄Ενας Γλέζος, λοιπόν,  δε θα συμμετείχε σε τέτοιο  πανηγύρι;

 

...Και μη μου λέτε εμένα πως ο ηρωικός Μανώλης Γλέζος υποδύθηκε τον ήρωα, για να τον κάνουν βουλευτή κάτι χρόνια αργότερα  κι ούτε  κατέβασε ποτέ το λάβαρο των Ναζί   στα  "ίσια και στεγνά"  απ΄την Ακρόπλη.  Δεινοπαθεί και φρίττει κάθε φορά η Ιστορία, όταν οι άσχετοι , οι μικροπρεπείς, οι φανατικοί  και οι συκοφάντες  εξ-ασκούνται  στο...ιστορο-λασπίζειν.

____________________________________________________

Και ο  Σάντας;  Ψέματα κι  αυτός; Που  αντί για βουλευτής κατάντησε στην Αυστραλία να πλένει πιάτα; Λέτε να μην  υποδύθηκε σωστά  τον ήρωα ή δεν είχε τα ..."κονέ"  του Γλέζου;   Και οι πολύχρονες φυλακές, οι καταδίκες; (΄Ολα γραμμένα σε χαρτιά και ντοκουμέντα). Γιατί έβγαλε μια ντουζίνα χρόνια φυλακή; Περνούσε από την πλατεία και τον συνέλαβε η ...περιπολία για παράβαση του νόμου 4.000;  Ας μην είμαστε εκτός από  αφελείς και νοσηροί συκοφάντες.

_____________________________________________________________

...΄Αλλωστε, απλά πράγματα. Ζουν ακόμα συγκρατούμενοι και σύντροφοι  του Γλέζου.(Εμείς κατά καθήκον ιστορικό τους βρήκαμε και έχουμε τις μαρτυρίες τους). Ρωτήστε τους να σας πουν και θα σας διαβεβαιώσουν πως ανάμεσα σε εκατοντάδες κρατούμενους  ..."ο Μανώλης, παιδί μου, το έλεγε η καρδιά του, πάγενε λες κόντρα στο θάνατο , κορόιδευε το Χάρο, κι αυτός  αρνιόταν να τον πάρει . Εμ, μπελάδες θά βαζε, να είχε κοντά του ένα Μανώλη Γλέζο!" (μαρτυρία συντρόφου).

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Γι΄αυτό σιωπάτε,  αμετροεπείς και τυφλωμένοι. Μην ασελγείτε σε μορφές που διαβήκαν τον ιστορικό "Ρουβίκωνα". ΄Αλλο ο ήρωας Γλέζος της Αντίστασης και των "διωγμών" της κομμουνιστοφάγας Δεξιάς  και άλλο ο προαλειφόμενος     ως "συνομιλητής"  Καμμένου.

 

΄Οχι, Μανώλη Γλέζο,να μη σε  αξιώσει" ο Χάρος τέτοια κατάρα.  Καλύτερα να σε πάρει τώρα .  Να σε θυμάται η Ιστορία  πάντα  στα ηρωικά   "φόρτε" και στα "ντουζένια" σου. ΄Ετσι σου πρέπει εσένα!

 

 

 

 

                                              19-11-2013

 

                                       (ΔΡΩΜΕΝΑ)

"Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΑΣ. ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ"

 

΄Οταν  οι σφαίρες της νεοσύστατης  τότε οργάνωσης της 17Ν  χτυπούσαν τους "βασανιστές"   και  τα μέλη της απαντούσαν  με το δικό τους τρόπο στην προκλητική αδιαφορία  (συγκάλυψη ειδεχθών εγκληματιών)   του τότε καραμανλικού συστημικού κράτους ,να τιμωρήσει  τα εγκλήματα της  Χούντας,  από τα "στήθη" της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στο άκουσμα της εκτέλεσης των μισητών και  ατιμώρητων εκείνων  αποβρασμάτων, βγήκε ένας αναστεναγμός ανακούφισης και δικαίωσης. ΄Εκτοτε, "κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι" της ιστορίας. Η φρέσκια τότε 17 Ν γερνούσε σιγά σγά και ηλικιακά και ιδεολογικά.΄Ετσι,  κάποια χρόνια αργότερα, πολλοί από τους "γέρους" αποχώρησαν και  το 45άρι,τη σφραγίδα και τη γραφομηχανή   παρέλαβαν οι "πιτσιρικάδες"  και 2-3 παλιοί  που  απόμειναν  μαζί τους.

 

Η μετάβαση από την πρώτη στη δεύτερη 17 Ν  δεν έγινε χωρίς σοβαρούς  κλυδωνισμούς στην οργάνωση. Οι Ξηροί και ο Κουφοντίνας, νέοι, με την ιδεολογική  αδρεναλίνη να “σπάζει κοντέρ" και φυσικά με ένα καθόλου  ευάριθμο (αντίθετα, αρκετά υπολογίσιμο)  "στρατό" οπαδών να ασπάζεται και το ιδεολογικό "οπλοστάσιο" των μελών της οργάνωσης, αλλά και την πλούσια επιχειρησιακή της δραστηριότητα να απολαμβάνει, φάνηκε από την αρχή πως είχαν επιλέξει να μετακινηθούν αισθητά,  όχι τόσο από τους στόχους  της πρώτης οργάνωσης, όσο από τις μεθόδους της.   Ιδεολογικά, βέβαια,δε διαφοροποιήθηκαν οι δύο οργανώσεις . Και τα νέα μέλη, όπως και  τα παλιά, είχαν καθαρό, κομμουνστικό, αντισταλινικό προσανατολισμό (μαρξιστικό-λενιστικό κυρίως).  Η μόνη και ουσιαστική διαφορά τους εντοπιζόταν  στις μεθόδους, όπως είπαμε, και ειδικά στο ζήτημα  της  επιλογής των στόχων-θυμάτων  εκτέλεσης. ( Βασική διαφοροποίηση επίσης θα πρέπει να υπήρχε στην "απαλλοτριωτική" δραστηριότητα  των "πιτσιρικάδων", που οι  αποχωρήσαντες "γέροι”  δε φαίνεται να την ενέκριναν, τουλάχιστον με τη συχνότητα και τον τρόπο που γινόταν).

 

Το "μοιραίο λάθος"  της οργάνωσης της Β17 Νοέμβρη  έγινε με τη δολοφονία Μπακογιάννη. ΄Ενας εντελώς "χαμηλών τόνων" βουλευτής (με τις συνηθισμένες "παρεκτροπές-αμαρτίες"  των μελών του  ελληνικού ,κομματικού συστήματος ) και μάλιστα  με αντιστασιακές περγαμηνές  στα χρόνια της δικτατορίας, πέφτει νεκρός από το 45άρι της οργάνωσης. Η είδηση της δολοφονίας του "Παύλου" πάγωσε τους πάντες.  Περισσότερο του οπαδούς της οργάνωσης. Πρώτα ,γιατί ο Μπακογιάννης δεν ήταν ο χειρότερος στο πολιτικο-κομματικό-οικονομικό σύστημα που υπηρετούσε (προηγούντο εκατοντάδες άλλοι  "πρόσφοροι ιδεολογικά στόχοι") και ύστερα, γιατί  ο δολοφονημένος ήταν πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πολλοί  τότε είπαν  (σήμερα υποστηρίζεται όλο και περισσότερο αυτό το σενάριο)  πως με τη δολοφονία  Μπακογιάννη τα μέλη της 17Ν εκτέλεσαν ένα “συμβόλαιο θανάτου” που είχαν αναλάβει έναντι οικονομικής αμοιβής.  Δεν αποκλείεται. Ο εντολέας, πάντως, παραμένει άγνωστος και ο γράφων δε θα ήθελε ποτέ να φανταστεί πως ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πολύ πιθανόν ό,τι έγινε, να έγινε εν αγνοία του,  από ανθρώπους, όμως,  που τον ήθελαν πρωθυπουργό κι εκείνοι  επέλεξαν το στόχο, πλήρωσαν τα "έξοδα" στους εκτελεστές και έκτισαν , μέσα στην περιρρέουσα φορτισμένη  συγκινησιακά ατμόσφαιρα από τη δολοφονία, το νέο ίματζ, την καθαρή εικόνα του Κ. Μητσοτάκη ,ενός (ο κορυφαίος) εκ  των αποστατών του ΄65.

 

 (Να επισημάνουμε  εδώ μια απαραίτητη σύγκριση .΄Ιδια πρέπει  να είναι και η περίπτωση “Γκιόλα”, που δολοφονήθηκε από τη " Σέχτα".  Κανείς δεν περίμενε πως ένας τέτοιος δημοσιογράφος  θα αποτελούσε στόχο  οργάνωσης "λαϊκής βίας" ,όταν ...περίμεναν στη σειρά  δεκάδες άλλοι, "αστέρες"  της ελληνικής "βιομηχανίας παραπληροφόρησης” ,όντως ,εντελώς "ακάθαρτοι". Κι εδώ ,παραμένει  μυστήριο και πλανάται το ίδιο ερώτημα. Ποιος ήταν ο εντολέας της εκτέλεσης ; ) .Ας επανέλθουμε στη 17Ν.

 

Τα αποτελέσματα της δολοφονίας Μπακογιάνη είναι γνωστά. Η μεν οργάνωση με αυτή την "αποκοτιά"  έχασε  την ευρύτερη λαϊκή υποστήριξη που  αναμφισβήτητα  διέθετε την εποχή εκείνη , ο δε Κ.  Μητσοτάκης   κατάφερε το ...ακατόρθωτο  να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας . Από κει και μετά,  ακολούθησε η πλήρης  απίσχναση της 17Ν  και σε ιδεολογικό επίπεδο και σε αριθμό  "ορκισμένων"οπαδών.  Το τέλος της προδιαγραφόταν νομοτελειακά. Η εξάρθρωση , η σύλληψη και η καταδίκη των μελών της με βαριές ποινές.

 

Τί έμεινε ,σύμφωνα με τη σημερινή ιστορική αποτίμηση ,από την πολύχρονη, σχεδόν 30 χρόνια, δραστηριότητα της πάλαι ποτέ  ένδοξης οργάνωσης  της 17 Ν;  Απολύτως τίποτα.΄Οπως ήταν αναμενόμενο και ιστορικά υπογεγραμμένο, τα όπλα των πρωταγωνιστών θα σιγούσαν, το "πλήθος θα μαζευόταν σπίτι” του και η παράσταση θα τελείωνε.  Κι έτσι  έγινε. Γιατί;

 

Επειδή,όπως πάμπολλες φορές εδώ υποστηρίζουμε, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ τύχη να εξελιχθούν σε γενικευμένες ,λαϊκές επαναστάσεις , οι ενέργειες  "ανταρτών πόλεων",όσο θεαματικές κι αν είναι. Μπορεί να ικανοποιείται η θυμική ανάγκη για δράση κάποιων ,που  την "καταβρίσκουν" με τέτοιου είδους "εξτρέμ"  παιχνίδια και πολλοί άλλοι  που τα παρακολουθούν με ενδιαφέρον και ζήλο, χωρίς  οι ίδιοι να συμμετέχουν. ΟΛΟΙ ,όμως,ξέρουν πως  είναι ένα παιχνίδι, που κάποτε θα τελειώσει. Και τελείωσε. Μετά 30 χρόνια "επαναστατικής" δραστηριότητας της 17 Ν , στη δίκη των μελών της, τους  συμπαραστάθηκαν 300 με 500 αντιεξουσιαστές-αναρχικοί! Αυτοί  απέμειναν από το 1εκατομμύριο που έλεγε η οργάνωση σε μια προκήρυξή της  πως θα μπορούσε να κατεβάσει στο Σύνταγμα.

 

Σήμερα,τους έχουν άπαντες ξεχάσει .  Παντού, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ,όπου υπήρχαν τέτοιες οργανώσεις "λαϊκής ' βίας", η δράση τους έληξε το ίδιο άδοξα ή παραπλήσια με αυτή της 17Ν.

 

 Γράφουμε αυτά,   με αφορμή  τη δημοσίευση της προκήρυξης της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη  για τη δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών στο Ηράκλειο Αττικής.(Καλά, έδωσαν την προκήρυξη να τη δημοσιεύσει η "Ζούγκλα" του "πατριάρχη" της  βρώμικης δημοσιογραφίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;) Και επιλέξαμε, αντί να κάνουμε κριτική στην οργάνωση , να αναφερθούμε στην ιστορική κατάληξη των παλιότερων οργανώσεων "λαϊκής βίας" γιατί, "όποιος ξεχνάει την ιστορία  είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει".

 

Θέλουμε,λοιπόν, απλά , καθαρά και συνοπτικά να πούμε στους εκτελεστές και το συντάκτη της όντως ,αυτή της φορά ,καλογραμμένης προκήρυξης (μορφολογικά τέλειο κείμενο,που θυμίζει παλιές ,"καλές στιγμές"  της "Αντιπληροφόρησης" του ΕΛΑ):

 

Η ιστορία έχει  "αποφασίσει"  για την τύχη τέτοιων "λύσεων" . Μπορεί, μετά την επέλαση των "βαρβάρων"  Νεο-Ναζί στη χώρα  , πολλοί να ένιωσαν ανακούφιση και υπερηφάνεια  από την εκδίκηση που πήραν για "πάρτη" τους οι “ λαϊκοί εκδικητές”.  Αλλά ,αυτά τα αισθήματα είναι προσωρινά και ευμετάβλητα. ΄Ολοι πάλι θα γυρίσουν στην...προτέρα τους κατάσταση.  Αυτή είναι η πορεία,η ψυχολογία και ο ιδεολογισμός της "μάζας" που  στην προκήρυξή της  η Οργάνωση με   “μαυρογυαλούρικο” λόγο  ( “βγάζει μάτι”), την αναγορεύει σε "λαό" και την απενοχοποιεί από τα εγκλήματάς της.

 

Καμιά επανάσταση ,ούτε έκαναν ούτε θα κάνουν οι φορείς και οι θιασώτες της "ένοπλης λαϊκής βίας". Ευκαιριακά και υπό το βάρος κάποιας συγκινησιακής πίεσης , τους θυμούνται οι  μάζες. Πολύ περισσότερο σήμερα.΄Οσο ο  ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ που λέει και ο συντάκτης  της προκήρυξης και αφού το “Νεο-Πασόκ"  ακολουθεί  το συστημικό δρόμο για την κατάκτηση της εξουσίας , πολλοί απο τους σημερινούς  "πανηγυριτζήδες" που  εκτονώθηκαν  με τις πρόσφατες δολοφονίες, αν δεν έχουν "στεγαστεί"  ήδη  στο κόμμα των Φωτόπουλων και των Κολάδων, εκεί θα καταλήξουν.  Από τέτοιες ενέργειες ,οι μόνοι πια και μονίμως   “τρίβοντες τα χέρια”   είναι οι  2-3 χιλάδες αντιεξουσιαστές  των "Εξαρχείων"  και κάποιο άλλοι "ανένταχτοι" με αδύναμη -ελλιπή ιστορική ενημέρωση και κρίση.

 

Τέλος,  τα 10-15 "παιδιά" ,που εναλλάσσονται στη μετα-17Νοεμβριανή εποχή  σε όμοια  "επαναστατική"  δραστηριότητα με διαφορετική κάθε φορά επωνυμία (έξυπνη κίνηση, για να μη φορτώνονται  όλα τα  “δεινά” σε περίπτωση σύλληψης) , δείχνουν να είναι "ορατοί" και πιθανότατα εύκολα θα τους  πλησιάσουν, όταν αναλάβουν πάλι να τους βρούν οι Αμερικάνοι ή οι Εγγλέζοι.  Τα όπλα τους  θα "σιγήσουν", πολύ περισσότερο τώρα που  η χώρα φαίνεται να βγαίνει από την κρίση και να διαλύεται "εις τα εξ  ων συνετέθη"  η εγκληματική παράταξη  των Νεο-Ναζί.   Θα σιγήσουν , βέβαια, μέχρι την επόμενη οικονομική ή άλλη κρίση ,που  τα όπλα θα τα ξαναπάρουν κάποιοι άλλοι, διάδοχοι των σημερινών και έτσι θα πηγαίνει το "πράμα" , "λέγοντας".

 

Καμιά λαϊκή επανάσταση  (μαζική ή όχι) δεν πέτυχε (κι ας επικράτησε  ως εξουσία για ένα διάστημα), ούτε θα πετύχει, όσο οι φορείς της αντιγράφουν  τις ξεπερασμένες πια μεθόδους και τα "γερασμένα"   μαρξιστικά-λενιστικά- τροτσκιστικά  στερεότυπα. Ωραία τα είπαν εκείνοι κάποτε  και υποκλινόμαστε στην αγχίνοιά τους. Πού θα βρεθούν, όμως,  ΟΙ ΑΚΕΡΑΙΟΙ, που θα μετουσιώσουν τη θεωρία σε πράξη;

 

 ΜΟΝΟ ΜΙΑ επανάσταση πετυχαίνει ,δοκιμασμένα ιστορικά. Η "προσωπική επανάσταση". Η αλλαγή του εαυτού σου, του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς σου.΄Οσο είσαι γεμάτος από τον "εαυτό"  σου και κουβαλάς τον τρόπο σκέψης που σε δίδαξαν οι  δάσκαλοι των "ισμών",   δε  δικαιούσε να μιλάς  για επανάσταση.

 

Ο κόσμος θα αλλάξει εύκολα και χωρίς αίμα, ως "σύνολο" ,όταν  αλλάξει ο καθένας ως "μονάδα" .

  
 
 

 

 3. ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

12 λόγοι που δεν έχουμε βρει εξωγήινους!

 

                       20-11-2013

 

Η υπηρεσία SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) προσπερνάει τους επιστημονικούς κλάδους και φτάνει στην καρδιά αυτών των φιλοσοφικών ερωτημάτων, όπως γιατί είμαστε εδώ και τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Το 1960, το Πρόγραμμα Ozma ξεκίνησε μία σοβαρή έρευνα για σήματα από άλλους πολιτισμούς. Ο ερευνητής Frank Drake επινόησε λίγο αργότερα την εξίσωση Drake προκειμένου να προσδιορίζει ποσοτικά πόσοι προηγμένοι -τεχνολογικά- πολιτισμοί ενδεχομένως να υπάρχουν στο γαλαξία μας. Όσο προχωράει η έρευνα για εξωγήινη ζωή, παραμένει ένα βασανιστικό ερώτημα: που είναι όλοι αυτοί; Το 1950, ο φυσικός Enrico Fermi διατύπωσε το λεγόμενο παράδοξο Fermi. Ουσιαστικά, αυτό που είπε ήταν, εάν η ζωή είναι θεωρητικά τόσο κοινή στον γαλαξία μας, τότε γιατί δεν έχουμε βρει ακόμα αποδεικτικά στοιχεία; Παρακάτω παρατίθενται οι 12 λόγοι για τους οποίους ενδεχομένως να μην έχουμε βρει ακόμα εξωγήινη ζωή.


12. Οι εξωγήινοι βρίσκονται στη Γη, απαρατήρητοι

Αυτή είναι η αγαπημένη λύση σε κάθε συνωμοσιολογική θεωρεία γύρω από τα ΑΤΙΑ: οι εξωγήινοι βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά είτε περνούν απαρατήρητοι είτε συγκαλύπτονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Εκτός από την ανικανότητα των κυβερνήσεων να αποσιωπήσουν ακόμα και τα πιο ανούσια μυστικά, δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτή τη θεωρεία. Ενδεχομένως, να μπορεί κάποιος να υποθέσει πως κάποια στιγμή στο παρελθόν είχαν επισκεφτεί τη Γη οι εξωγήινοι, αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύει.

11. Φοβούνται την τεχνολογική μας ανωριμότητα

Ίσως οι νέοι πολιτισμοί, όπως ο δικός μας, να θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για οποιαδήποτε επαφή. Είμαστε ένα άκρως αρπακτικό είδος και χρησιμοποιούμε αυτή την ικανότητά μας για να εκμεταλλευτούμε τον πλανήτη μας και τα αποθέματά του. Ενδεχομένως, αυτό να προκαλεί σε οποιοδήποτε ώριμο είδος απροθυμία ώστε να μας εντάξει στη γαλαξιακή κοινότητα μέχρι να αποδείξουμε πως μπορούμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο αειφόρου ανάπτυξης. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι γνωρίζουν για την εμφάνισή μας.

10. Η επικοινωνία τους είναι πολύ εξωγήινη για να την κατανοήσουμε

Στη Γη υπάρχουν ευφυή όντα, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες, και το γεγονός ότι δεν έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε σημαντικό διάλογο μαζί τους, ίσως να σημαίνει πως η επικοινωνία με μία πραγματικά εξωγήινη μορφή ζωής είναι μάταιη. Θα έχουμε, όμως, κοινή τη γλώσσα της επιστήμης. Οι νόμοι της φυσικής έχουν εφαρμογή σε όλο το σύμπαν που μπορούμε να παρατηρήσουμε και έτσι έχουμε τη δυνατότητα μίας κοινής γλώσσας.

9. Η νοήμων ζωή είναι σπάνια στον Κόσμο

Το 2000, οι Peter Ward και Donald Brownlee δημοσίευσαν ένα βιβλίο με τίτλο The Rare Earth Hypothesis, το οποίο θεωρούσε πως, αν και η εμφάνιση της απλής ζωής είναι κοινή, εντούτοις η ανάπτυξη της νοημοσύνης ήταν ίσως ένα μεμονωμένο γεγονός. Στη Γη, η ζωή ήταν αποτέλεσμα μίας ευνοϊκής συγκυρίας γεγονότων – η ύπαρξη της Σελήνης μας, οι τεκτονικές πλάκες, ακόμα και ο πλανήτης Δίας θεωρούνται ως κάποιοι από λόγους για τους οποίους βρισκόμαστε σε αυτή τη σταθερή θέση ενός επικίνδυνου σύμπαντος. Η ανθρωπότητα σχεδόν εξαφανίστηκε στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων και ταλανιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι ελάχιστοι Homo sapiens που επέζησαν αυτής της γενετικής δυσχέρειας διέθεταν τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία για να δημιουργήσουν τον πολιτισμό των τελευταίων μερικών χιλιάδων χρόνων. Το πόσο, όμως, συχνά, παίζεται αυτού του είδους το δράμα εκεί έξω στον Κόσμο είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να το πει με ένα μόνο δείγμα.

8. Είμαστε το πρώτο ευφυές είδος που εμφανίστηκε


Κάποιος πρέπει να είναι πρώτος, τουλάχιστον σε αυτή τη γειτονιά του Κόσμου. Γνωρίζουμε πως το Σύμπαν δημιουργήθηκε πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια και η Γη σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ χρειάστηκαν περίπου 1 δισεκατομμύριο χρόνια για να δημιουργηθεί ζωή. Ο Ήλιος μας είναι ένας αστέρας 3ης γενιάς, πράγμα που σημαίνει πως το πρωτο-ηλιακό νεφέλωμα από το οποίο συμπυκνώθηκε το ηλιακό μας σύστημα έφερε αρκετά βαρέα στοιχεία ώστε να ξεκινήσει η ζωή. Η διαδρομή από τα άτομα υδρογόνου στα ραδιοτηλεσκόπια ήταν μακριά και ίσως να είμαστε το πρώτο ευφυές είδος που εμφανίστηκε, αν και αυτή η ξεχωριστή «μοίρα» μάλλον είναι απίθανη.

7. Δεν ενδιαφέρονται για τη Γη

Στα τέλη του 19ου αιώνα, υπήρξε μία πρόταση να μεταβιβαστούν σήματα σε έναν πολιτισμό που υποτίθεται ότι υπήρχε στον Άρη, ανάβοντας μεγάλες πυρκαγιές σε δάση. Αυτή η πρόταση, που σήμερα προκαλεί μόνο γέλιο, δείχνει πως ίσως ακόμα και η σημερινή τεχνολογία να είναι άχρηστη όταν τελικά θα είναι να επικοινωνήσουμε με έναν πολιτισμό ενδεχομένως εκατομμύρια χρόνια πιο μπροστά από τον δικό μας. Επιπλέον, οι εξωγήινοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται για εμάς, τουλάχιστον όχι πριν να φτάσουμε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ανάπτυξης. Ίσως να επικοινωνούν με λέιζερ υψηλής συχνότητας ή κάποια μέθοδο που εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα. Ίσως να υπάρχει ένα αντίστοιχο «πλαφόν» για την ένταξή μας στην γαλαξιακή κοινότητα, όπως για παράδειγμα να μπορούμε να στέλνουμε βαρυτικά κύματα μέσω συντονιστικών πουλσάρ ή με άλλες εξωτικές μεθόδους.

6. Δεν θέλουν να παρέμβουν

Αυτή η εκδοχή είναι οικεία σε πολλούς χάρη στο Star Trek και την Πρώτη Οδηγία, όπου υπήρχε ένα είδος ηθικού κανόνα στον Κόσμο, που απαγόρευε σε οποιοδήποτε μακρινό διαστημικό πολιτισμό να παρέμβει σε έναν άλλο πρωτόγονο. Όπως, όμως, και πολλές άλλες εκδοχές, έτσι και αυτή δεν μπορεί να υποστηριχθεί με σοβαρά επιχειρήματα.

5. Τα ευφυή είδη δεν επιβιώνουν της τεχνολογικής εφηβείας

Αυτή η εκδοχή θα μπορούσε κάλλιστα να στέκει κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν κάποιοι φοβόντουσαν πως η ανθρώπινη φυλή θα εξαφανιστεί σύντομα με την απόκτηση τεχνολογίας (π.χ. πυρηνικές βόμβες) ικανής για την καταστροφή της ανθρωπότητας. Και ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο, καθώς έχουμε μπροστά μας την κλιματική αλλαγή, τις ασθένειες και ίσως κάποια άγνωστη απειλή που θα κληθούμε σύντομα να αντιμετωπίσουμε. Ενδεχομένως να αναπτύσσονται συνέχεια ευφυείς πολιτισμοί και να εξαφανίζονται μόνοι τους κάποιους αιώνες μετά, λόγω ασυγκράτητης κατανάλωσης.

4. Δεν έχουμε ψάξει αρκετά


Το αρχικό πρόγραμμα Ozma ερευνούσε σε δύο κοντινά αστρικά συστήματα με μία μόνο συχνότητα. Οι σύγχρονες έρευνες του Allen Telescope Array μπορούν να ερευνήσουν μία μεγάλη ζώνη του ουρανού μέσα από εκατομμύρια κανάλια, αλλά θα έπρεπε να ερευνήσουμε κάθε αστέρι του γαλαξία μας σε όλες τις δυνατές συχνότητες τα τελευταία 50 χρόνια, και το μόνο που έχουμε κάνει είναι να μεταδώσουμε υψηλής ισχύος σήματα ραντάρ από την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας πολιτισμός, που βρίσκεται σε απόσταση 70 ετών φωτός, με δυσκολία θα μπορούσε να γνωρίζει την ύπαρξή μας.

3. Δεν ενδιαφέρονται για διαστρικά ταξίδια ή επικοινωνία

Όπως είπαμε και πριν, οι φάλαινες είναι ευφυή όντα αλλά δεν μπορούν να φτιάξουν ραδιοτηλεσκόπια. Ίσως αυτό που πυροδοτεί το ενδιαφέρον μας για την εξερεύνηση του διαστήματος να είναι μία μίξη της επιδεξιότητάς μας, της περιέργειας και της επιθυμίας μας να λύσουμε το μυστήριο. Αυτός ο συνδυασμός χαρακτηριστικών μπορεί να μην προκύπτει συχνά με τη νοημοσύνη. Ή, ίσως, όταν ένας πολιτισμός φτιάξει μία εικονική πραγματικότητα πιο ευχάριστη από την πραγματική, χάνει το ενδιαφέρον του για την εξερεύνηση του διαστήματος.

2. Ο Γαλαξίας έχει συγκεκριμένες ζώνες που είναι κατοικήσιμες

Καθώς εξερευνούμε τη θέση μας στο ηλιακό σύστημα, συνειδητοποιούμε πως η Γη βρίσκεται σε μία ζώνη όπου η θερμοκρασία είναι στα κατάλληλα επίπεδα και το νερό μπορεί να υπάρχει σε υγρή μορφή. Αρχίζουμε, όμως, να συνειδητοποιούμε και κάτι ακόμα. Πως ο Γαλαξίας μπορεί να έχει παρόμοιες βιώσιμες ζώνες. Ζώνες όπου η ακτινοβολία δεν είναι τόσο έντονη και υπάρχει η σωστή μίξη στοιχείων, απαραίτητων για την ύπαρξη ζωής. Αυτή η προνομιακή ζώνη που περιστοιχίζει το γαλαξία μας μπορεί να μειώνει τον αριθμό των πολιτισμών που βρίσκονται εκεί έξω και περιμένουν να εντοπιστούν.

1. Ο κοντινότερος πολιτισμός στο διάστημα και το χρόνο είναι υπερβολικά μακριά


Ο τελευταίος παράγοντας της εξίσωσης Drake ίσως να είναι και ο πιο σημαντικός, ενώ πολλές πιθανές εξηγήσεις συναγωνίζονται για το βασικό δίλημμα του πόσο διαρκούν οι ευφυείς πολιτισμοί. Εάν η σωστή απάντηση είναι εκατομμύρια χρόνια, τότε μπορεί να έχουμε γείτονες. Αν, όμως, η απάντηση είναι ένα με δύο αιώνες, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει κανείς να μιλήσουμε σε απόσταση 1.000 ετών φωτός. Βεβαίως, είχαμε τη δυνατότητα, χάρη σε πρόσφατες ανακαλύψεις, να επιβεβαιώσουμε κάποιους παράγοντες της εξίσωσης του Drake, όπως η ύπαρξη εξωπλανητών ή απλές μορφές ζωής σε άλλα μέρη του ηλιακού μας συστήματος. Κανένα όμως από τα δύο δεν αποδεικνύει την ύπαρξη εξωγήινων. Ίσως, κάποια στιγμή της ζωής μας, να μπορούμε να δείξουμε ένα αστέρι στον ουρανό και να πούμε ότι υπάρχει ζωή και εκεί.

πηγή: news.pathfinder.gr

 

 

 

 

Οι πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου

 
Ο Ιάπωνας Tsutomu Yamaguchi βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945. Καθώς περπατούσε, η γνωστή ατομική βόμβα έσκασε λίγα χιλιόμετρα μακριά και προξένησε σημαντικές βλάβες στην ακοή και την όρασή του. Σοκαρισμένος από το συμβάν, ο Ιάπωνας έφυγε από την Χιροσίμα γιατί, όπως είναι λογικό, δεν ένιωθε ασφαλής. Γύρισε, λοιπόν, στην πατρίδα του. Το Ναγκασάκι.

Ναι, ο Yamaguchi ήταν παρών και στις δύο πόλεις που έχουν χτυπηθεί στην ιστορία από ατομικές βόμβες. Κι όμως, ο Ιάπωνας επέζησε και από την δεύτερη έκρηξη και έγινε ενεργός ακτιβιστής ενάντια στα πυρηνικά όπλα. Πέθανε στα 93 του χρόνια, τον Ιανουάριο του 2010.

Το «τρομοκρατημένο» ζευγάρι
Το ζεύγος Laurence από την Αγγλία απολάμβανε το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2001, όταν οι πιο διάσημοι πύργοι της σύγχρονης ιστορίας κατεδαφίστηκαν εκτάκτως. Τρομοκρατικό χτύπημα Νέας Υόρκης: ένα το κρατούμενο.

Τον Ιούλιο του 2005 αποφάσισαν να προτιμήσουν την χώρα τους για το καλοκαιρινό τους ταξίδι. Καθώς έκαναν την βόλτα τους στο Λονδίνο, λοιπόν, έγιναν μάρτυρες του μεγαλύτερου τρομοκρατικού χτυπήματος που έγινε ποτέ στην Αγγλία, συνταράσσοντας τα θεμέλια του λονδρέζικου δικτύου συγκοινωνιών. Σύμπτωση; Δύο τα κρατούμενα.

Τρία χρόνια μετά, οι Laurences επέλεξαν τον εξωτικό προορισμό της Βομβάης, μακριά από την τρέλα της Δύσης. Τρίτη και φαρμακερή φορά, όμως, το ζευγάρι βρέθηκε στο επίκεντρο των βομβιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στην ινδική μεγαλούπολη. Σώοι ακόμη, οι δύο Άγγλοι αμφιβάλλουμε αν θα τολμήσουν να ξαναφύγουν από το σπίτι τους.

Ο Robert Todd Lincoln, γιος του Αμερικανού πρόεδρου Abraham Lincoln, ήταν παρών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Ο επόμενος πρόεδρος, James Garfield, τον κάλεσε να γίνει γραμματέας πολεμικών υποθέσεων. Σε κοινό τους ταξίδι, και ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο τρένο, ο Garfield πυροβολήθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή. Βοηθός και του επόμενου Αμερικανού προέδρου, του William McKinley, ο Lincoln βρισκόταν στην διπλανή αίθουσα, όταν ο πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του πυροβολήθηκε δύο φορές. Τρία στα τρία για τον Lincoln Jr, τον οποίο ξανακάλεσαν για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε επόμενο προεδρικό επιτελείο. Ο ίδιος, έχοντας το γνώθι σαυτόν, προτίμησε να μείνει στο σπίτι του και να σώσει τις ΗΠΑ από καινούριες τραγωδίες.


Ο Roy Sullivan, ένας φύλακας πάρκων στην Virginia των ΗΠΑ είναι υποψήφιος για το μεγαλύτερο σερί «καιρικών» ατυχιών, που κάνει τους δύο κεραυνούς της Rogers, παραπάνω, να μοιάζουν με μικροατύχημα. Επτά φορές ο Αμερικανός βίωσε το τίναγμα του κεραυνού, πράγμα που σημαίνει πως πέτυχε την μία πιθανότητα στις 22 επτάκις εκατομμύρια που έχει κάποιος να πάθει κάτι ανάλογο.

Η πρώτη του φορά ήταν το 1942, όταν βρισκόταν πάνω σε έναν πυργίσκο παρακολούθησης. Οι επόμενες φορές τον βρήκαν να οδηγεί σε ένα βουνό, να ψαρεύει, να απλώνει τα ρούχα στην αυλή του, ακόμη και στο εσωτερικό του σπιτιού του. Τραγική ειρωνία: σε ηλικία 71 ετών, ο Sullivan αυτοκτόνησε. Ίσως ήθελε να αποδείξει την ανικανότητα των κεραυνών να καταφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Η τύχη δεν ξέρει κολύμπι
Ευτυχώς ήξερε η Victoria Jessop, η οποία βρέθηκε όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε τρία μεγάλα ναυάγια των αρχών του 20ου αιώνα. Το 1911 εργαζόταν σαν καμαριέρα στο πολυτελές πλοίο Olympic. Στα μισά της διαδρομής, το πλοίο συγκρούστηκε με ένα πολεμικό σκάφος των ΗΠΑ. Σώα και αβλαβής, η Jessop πήρε «προαγωγή», καθώς προσελήφθη στον γνωστό σε όλους μας Τιτανικό. Η ιστορία, πάνω-κάτω, είναι γνωστή. Παγόβουνο-Τιτανικός 1-0, η Jessop αποχώρησε σε μία σωσίβια λέμβο, σώα και πάλι, και ο Cameron έκανε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες του. Επόμενος σταθμός, το πλοίο Britannic. Σωστά μαντέψατε: βούλιαξε και αυτό. Η «αβύθιστη» γυναίκα τελικά πέθανε σε μεγάλη ηλικία από φυσικά αίτια και οι στάχτες της σκορπίστηκαν στην θάλασσα, στοιχείο απόλυτα γνώριμο σε εκείνη.

Η επίμονη σφαίρα
Κάπου στα 1883, ο Harry Ziegland αποφάσισε να χωρίσει με την κοπέλα του. Εκείνη, πληγωμένη βαθύτατα, αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της, μετά την τραγωδία, άρπαξε ένα όπλο, έσπευσε στο σπίτι του Ziegland, τον πυροβόλησε και στην συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Ο μόνος επιζήσας, τελικά, ήταν ο Ziegland, καθώς η σφαίρα που προοριζόταν για εκείνον αστόχησε και καρφώθηκε στο δέντρο της αυλής του. Με αυτά τα δεδομένα, ο συγκεκριμένος άνδρας μάλλον τυχερός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Πολλά χρόνια μετά, όμως, στην προσπαθειά του να ξεφορτωθεί το γέρικο δέντρο με δυναμίτη, η σφαίρα επαναπυροδοτήθηκε και βρήκε τελικά τον στόχο της, έστω και ετεροχρονισμένα, περνώντας μέσα από το κεφάλι του Ziegland. Άμα δεν σε θέλει…

Κινηματογραφικό σερί γκαντεμιάς
Ο Buster Keaton και ο Charlie Chaplin θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την Jeanne Rogers ως πηγή έμπνευσής τους για τα ευρηματικά gags τους και τα τρελά ατυχήματα των ταινιών τους. Η ίδια, όμως, η Rogers δεν θεώρησε και τόσο κωμικά τα όσα της συνέβησαν. Αρχικά, την χτύπησε κεραυνός. Έπειτα, την ξαναχτύπησε. Πριν αναρωτηθείτε πόσες είναι οι πιθανότητες, προσθέστε στην λίστα παθημάτων την πτώση της από την πρύμνη ενός πλοίου, κατά την διάρκεια κρουαζιέρας.
Λίγο καιρό αργότερα, προχωρούσε με τον γιο της όταν αυτός της φώναξε «Μαμά, κοίτα ένα ωραίο πουλί». Το επόμενο που θυμάται η Rogers είναι μια νυχτερίδα να γαντζώνεται στο κεφάλι της και αυτή να τρέχει πανικόβλητη ζητώντας βοήθεια. Οι γύρω της συμμερίστηκαν τον πόνο της, συνεισφέροντας σε… ουρλιαχτά, πράγμα που εξαγρίωσε την νυχτερίδα, που άρχισε να της τραβάει το δέρμα του κεφαλιού της.

Ξεπερνώντας και αυτό το πάθημά της στο νοσοκομείο, η Rogers που σίγουρα δεν κράτησε το… κοκαλάκι της νυχτερίδας, συνέχισε τον μαραθώνιο εγκληματικής ατυχίας ως θύμα ληστείας και δέκτης πυροβολισμών. Η ίδια φέρεται μετά από όλα αυτά να δήλωσε: «Δε με φοβίζει ο θάνατος. Αλλά η ζωή με τρομάζει όσο τίποτα άλλο».

Μετεωρίτης στο σαλόνι

Στις 30 Νοεμβρίου του ’54, η Ann Hodges καθόταν αναπαυτικά στο σαλόνι της, όταν ένας μετεωρίτης αποφάσισε να διασχίσει την ατμόσφαιρα της Γης, να χωριστεί σε τρία κομμάτια και να στείλει το ένα από αυτά κατευθείαν στα πλευρά της άτυχης Ann. Και πριν πείτε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει ποτέ χτυπηθεί από μετεωρίτη. Η γυναίκα που είδε τον ουρανό να πέφτει στο κεφάλι της, αποφάσισε να το εκμεταλλευθεί, χρησιμοποιώντας τον μετεωρίτη που θρονιάστηκε στον καναπέ της ως… αξιοθέατο για να πλουτίσει. Ωστόσο, όταν η Αμερικανική Αεροπορία προσγειώθηκε στον κήπο της για να κατασχέσει τον μετεωρίτη, όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοίκιαζε η Hodges ζήτησε αποζημίωση για την οροφή και όταν όλοι διεκδικούσαν το κομμάτι από τον ουρανό, η Hodges αποφάσισε να τον δωρίσει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αλαμπάμα. Το έκανε και ησύχασε.

 

Δε δείχνουν να μοιάζουν αληθινά όλα αυτά. Αν, πάντως, συνέβησαν, είναι, αν μη τι άλλο,απίστευτα και απολαυστικά (να τα διαβάζεις, φυσικά,όχι να σου... τύχουν).

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS