HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2331809
ΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΑΜΑΣΗΤΑ ΤΕΛΙΚΑ;
21.11.13

"Η Σουηδία κλείνει φυλακές επειδή δεν έχει κόσμο να βάλει μέσα . Η Σκανδιναβική χώρα φαίνεται ότι έχει περισσότερες φυλακές απ' ό,τι δικαιολογεί ο αριθμός των εγκλείστων σε αυτές. Για αυτό το λόγο λοιπόν η κυβέρνηση προσφάτως αποφάσισε να κλείσει τέσσερις φυλακές και ένα κέντρο κράτησης. ...Στο σωφρονιστικό της σύστημα  προέχει η επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία και όχι η απλή φυλάκισή τους πίσω από τα σίδερα. Ο έγκλειστος πληθυσμός στη Σουηδία μειώθηκε κατά 6% πέρυσι."

                                                   

H Σουηδία θα έπρεπε να αποτελεί στην Ευρώπη πρότυπο και "μπούσουλα"  για κάθε  χώρα. Αν όχι όλα, τα περισσότερα δουλεύουν στην εντέλεια εδώ, "ρολόι".  Αλλά, δεν είναι τόσο το κοινωνικό κράτος, που την παρουσία του τη διαπιστώνεις  παντού (στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση, στο νοσοκομείο). Και στη Γερμανία και στην Αγγλία συμβαίνει το ίδιο.  Εκείνο που κάνει τη διαφορά και από την πρώτη στιγμή εντύπωση , είναι η νοοτροπία αυτού του  λαού, που για μας τους Νότιους φαντάζει από απίστευτη- μέχρι ...ύποπτη.

 

Τί γίνεται εδώ βρε παιδιά; Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω. Τί στο καλό κοινωνία ανθρώπων είναι τούτη; Πώς τα κατάφεραν και ανέτρεψαν την παγιωμένη  πεποίθηση από αρχαιοτάτων χρόνων πως    Homo homini lupus; Δε γίνεται.


Να  μιλήσεις   για το σεβασμό των ανθρώπων στη φύση και το περιβάλλον που έχει τον πρώτο  και τον τελευταίο λόγο εδώ; Την απλότητα και την έλλειψη καθε μορφής  οίησης και αλαζονείας και στο "ζωντανό" και  και στο περιβάλλοντα κόσμο ;   Σπίτια, δημόσια κτίρια, αγάλματα, εκκλησιές , μαγαζιά,  φωτισμοί, στολισμοί, όλα ταπεινά, καμιά υπερβολή, τίποτα πομπώδες.


Και οι άνθρωποι;  "Κάθε καρυδιάς καρύδι"!΄Ολες οι φυλές της γης παρελαύνουν μπροστά σου.  Εξανθρωπισμένοι (το βλέπεις και στα πρόσωπα, στα μάτια), μονιασμένοι, ευγενικοί, πολιτισμένοι, εύχαρεις, συγκροτημένοι, προνοητικοί,  πειθαρχημένοι  σε όλα τους. 


Αλλά, εκείνα που με τρέλαναν  περισσότερο απ΄όλα, είναι τούτα:


1. Τόσο καιρό εδώ κι ακόμα δεν είδα στο δρόμο ...μπάτσο. Πώς διάολο  είνα η στολή τους,  τί χρώμα έχει, κουβαλάνε δεν κουβαλάνε "κουμπούρι", είναι η μούρη τους αγριεμένη  (σαν των δικών μας εκεί), έχουν περιπολικά και...εκατά; Και αν ναι ,πού είναι ;  Δε θα έπρεπε να  κυκλοφορούν στους δρόμους; Θα με ρωτάνε για την ..σουηδική πολίτσια  και δε θα πιστεύουν πως είμαι τόσο καιρό εδώ.  Και όσο θυμάμαι το σκηνικό  κάτω σε μας,  παθαίνω . Φαντάζομαι αυτή την ώρα που γράφω ,  την Ακαδημίας από την Κάνιγγος ίσα με το Σύνταγμα. Σίγουρα θα είναι τίγκα στις κλούβες, τους ματατζήδες  παρατεταγμένους με τις...απίδες του θριάμβου, τα γκλομπ στα χέρια και τα χημικά στην πλάτη. Τις κανονικές μέρες μιλάμε,  όχι για τις... πανηγυρικές  των μπαχαλάκηδων και των μεταμφιεσμένων σε "αγανακτισμένους πολίτες"  Νεο-Ναζί  μπάτσων.  Σκυλιάζω που δε βλέπω εδώ έναν ματατζή , έστω και χωρίς την πανοπλία των δικών μας, να στέκεται "τσολιάς" σε μια πλατεία της Στοκχόλμης.  Αύριο, ορκίζομαι, θα  κάνω σαματά στο σπίτι, θα φωνάζω , θα βάλω διαπασών τα ροκάδικα, θα σηκώσω τη γειτονιά στο πόδι. Να δω,  δε θα καλέσει κανείς ένα "εκατό", έτσι για να δω κι εγώ, πριν φύγω από  δω, τί χρώμα έχουν τα περιπολικά τους   και ας με μπουζουριάσουν για "διατάρξη ησυχίας",  δε θα πω όχι.


2. Μετά είναι οι εκλησιές. Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι,Βουκουρέστ, ΄Αμστερνατμ, Κίεβο, Αγ. Πετρούπολη που να πας και να μη βλέπεις σε κάθε τεράγωνο...  ιερούς ναούς και  παπάδες. Τεράστιες, επιβλητικές, καλοδιατηρημένες, με καμπαναριά, με τη γνωστή θρησκευτική  οίηση και αλαζονεία εκκλησίες. Εδώ στη Στοκχόλμη, ούτε για δείγμα δε συναντάς  εκκλησιά σε δρόμο και πλατεία. (Για...ιερείς δε συζητάμε, ούτε αν υπάρχουν  ξέρω). Μόνο στο "ιστορικό κέντρο" θα δεις κάτι  παλιές (πανέμορφες), εκκλησιές-μουσεία.  Ψάχνω ώρες ποδαρόδρομο  στην περιοχή που μένω, να βρω μια εκκλησιά να βγάλω φωτογραφία αναμνηστική. Πουθενά, ούτε ζωγραφιστή.  Θα με τρελάνουν εδώ οι Σουηδοί, δεν τη γλιτώνω!


3. Τα άλλα, να τα απαριθμήσω  επιτροχάδην, χωρίς πολλές κουβέντες: α.΄Ανθρωπος από 5-105 χρόνων, σε πόλη  και χωριό  δεν υπάρχει εδώ που να μην ξέρει αγγλικά και μάλιστα  με τέλεια προφορά.  Πού ,πότε,γιατί τα μάθανε ΟΛΟΙ και τόσο καλά; β. Σε πολυκατοικίες  (ελάχιστες), σε  δρόμους ,πλατείες και εμπορικά κέντρα   δεν ακούγεται "κιχ". Αθόρυβοι, προσεκτικοί, να μην ενοχλήσουν τον άλλον, να μην προκαλέσουν και "χαμηλών τόνων" στη συμπεριφορά.  Κατεβαίνω Ελλάδα και σε μια μέρα μέσα τα νεύρα μου ειναι σπασμένα από το σαματά και τη γαϊδουριά-χοντρκομάρα του...πλησίον.  Σαν να μην έχουν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις στα διαμερίσματα, ως να μην κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μηχανές στους δρόμους.  Μια απέραντη,"εκνευριστική" ,ώρες-ωρες ησυχία, που λέει και  ο "κολλητός" εδώ, σαματατζής συμπατριώτης.  γ.  Μπαίνεις σε καφετέρια-ρεστοράντ και δε χρειάζεσαι αντιασφυξιογόνα  μάσκα, όπως στην Ελλάδα.  Δια ροπάλου απαγορευμένο το τσιγάρο. Πουθενά καπνός σε κλειστό χώρο.΄Οποιος  θεριακλής θέλει, να πάει όξω, να σταθεί στο αγιάζι,  να μη φουμέρνουν  και  τα δικά μου πνεμόνια τη δικιά του "αποκοτιά".   Γι΄αυτό και τίγκα στα παιδιά τα καφέ και οι κλειστοί χώροι διασκέδασης. Σε μας εκεί, πού να μπει μωρό σε καφετέρια,  οξεία δηλητηρίαση θα πάθουν τα πνευμονάκια του. δ.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Ωχ, θεέ μου! Τί είναι τούτα;  Κατ΄αρχήν τα κτίρα,χαμένα-χωμένα  σε ένα απέραντο πράσινο, σε κήπους και μπαξέδες, μια όαση. Διάδρομοι,αίθουσες,γραφεία λαμπίκος,Ούτε μια μουτζούρα σε τοίχο, σε πίνακα ανακοίνωσης, ούτε μια γόπα, ένα σκουπιδάκι σε διάδρομο. Και οι διδάσκοντες; Αστέρια!  Χωρίς ένα και δύο διδακτορικά (ορίτζιναλ, όχι της πλάκας ελληνικά), δεν παίρνεις "θέση" ("έδρα"  τη λένε οι απατεώνες πανεπιστημιακοί της Ελλάδας,  χαχαχα). Κανονικοί ερευνητές, έμφορτοι μόρφωσης, παιδείας και καλλιέργειας, απλοί, ταπεινοί, ανθρώπινοι. "΄Αλλο πράμα"!  


Κλείνουν, λέει, και τις φυλακές τώρα. Ε, βέβαια, τί να τα κάνουν εδώ τα σωφρονιστκά...καταστήματα;  Ελεγχόμενη και συνήθης εγκληματικότητα.   Κι αυτό ακόμα που λένε για βιασμούς , πως τάχα είναι πρώτη   χώρα στην Ευρώπη, "παραμύθι", μούφα στοιχεία παρουσιάζουν. Οι Σουηδοί δεν τα δέχονται επ΄ουδενί.  Παρασκευές και  Σάββατα το βράδυ, που άντρες  γυναίκες πίνουν του σκασμού και γίνονται μετά "κουνουπίδι", εκεί  "παίζεται"  η παραξήγηση.  Κάπου  οι πιωμένοι..."μπλέκουν τα μπούτια"τους και  το πρωί ψάχνουν να βρουν ποιος κοιμήθηκε με ποια και για... ποιο λόγο (!) και αν τούτο έγινε κατόπιν θελήσεως αμφοτέρων ή της άλλης, "τύφλα" , σε... ύπνωση και  κώμα ευρισκομένης!


Συνέλληνες, αφού τελειώσει η "κρίση" κάτω  και βγει η χώρα από το "τούνελ" (και θα βγει), κάποια Βουλή  θα πρέπει να ψηφίσει νόμο, οι ΄Ελληνες υποχρεωτικά να ταξιδεύουν στη Σουηδία για σεμινάρια συμπεριφοράς , ανθρωπιάς, κουλτούρας, αντιρατσισμού. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΩΣ.  Αλλώς ,και η οικονομική κρίση να περάσει,  η κρίση του "απολίτιστου",του αγροίκου  ΄Ελληνα είναι  η χειρότερη κατάρα της φυλής.


΄Ωρες- ώρες σκέφτομαι : Κι αν κάποτε οι Βίκινγκς, "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες" , εκείνοι  εδώ πάνω "τρώγαν βελανίδα", κάποια στιγμή μετά ,άλλαξε το "έργο" και  έγινε ακριβώς  το ...ανάποδο . Ποιος σήμερα "τρώει  βελανίδα" και μάλιστα αμάσητα; 

Τελευταία ανανέωση ( 21.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS