HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2331826
Η ΠAΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ!
26.12.13

"Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από Σνόουντεν: "Μας παρακολουθούν όπου κι αν πάμε"

 25-12-2013

 

 Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε πληροφορίες για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών, προειδοποίησε σήμερα για τους κινδύνους που συνεπάγεται η απώλεια των προσωπικών δεδομένων του κάθε ανθρώπου.

 Σε ένα δίλεπτο βίντεο που γυρίστηκε στη Μόσχα, όπου ο Σνόουντεν έχει βρει προσωρινά άσυλο, αναφέρθηκε στις ανησυχίες που εκφράζονται για τις παρακολουθήσεις σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τεράστια τεχνολογική πρόοδο.

"Έχουμε αισθητήρες στις τσέπες μας που μας παρακολουθούν όπου κι αν πάμε. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ανθρώπου", είπε στο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4.
"Ένα παιδί που γεννιέται σήμερα θα μεγαλώσει χωρίς την ιδέα της ιδιωτικότητας. Δεν θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει να έχει κανείς μια ιδιωτική στιγμή, μια μη καταγεγραμμένη σκέψη που δεν θα έχει περάσει από ανάλυση. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί η ιδιωτικότητα μετράει, είναι αυτό που μας επιτρέπει να καθορίζουμε ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε".

 Νομίζουμε πως κάποιοι επενδύουν  στο φόβο, τον πανικό, την ανασφάλεια,τη συναισθηματική και κριτική ανωριμότητα των ατόμων,  στο στρεβλό, αφύσικο και αυθαίρετο προσδιορισμό της έννοιας "κακό-καλό", "ηθικό -ανήθικο" από τα "ιερατεία" και τις εξουσίες  και κατασκευάζουν τεχνητά προβλήμτα ή επινοούν ανύπαρκτα ή μικρά στην ουσία ζητήματα  με σκοπό να  αποπροσανατολίζουν από τα βασικά και κυρίαρχα προβλήματα της ανθρωπότητας, όπως είναι η πείνα και η φτώχεια, οι τοπικοί πόλεμοι, η καταπάτηση βασικών ανθρώπινων ελευθεριών από   αυταρχικά και θεοκρατικά πολιτεύματα (ειδικά της Β.Κορέας, Κίνας, Ρωσίας, Ιράν), η Ισλαμική τρομοκρατία κ.α.

Ο   πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντε μάλλον έχει υπερεκτιμήσει τη σημασία των παρακολουθήσεων από τις μυστικές και ...φανερές υπηρεσίες των κρατών όλου του κόσμου. Αλλά, πού είναι το περίεργο;  Κράτη είναι, εξουσίες.  Πώς να συμπεριφερθούν δηλαδή;

΄Εχουμε γράψει επανειλημμένα πως τα κράτη είναι  εξ ορισμού του όρου, του ονόματος   και της  συμπεριφοράς (από την ίδια τη "φύση" τους, δηλαδή)  "ανήθικα" και πως "χειρότερο πολίτευμα από τη δημοκρατία δεν υπάρχει,μόνο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί κάποιο καλύτερο",όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ.

Το κράτος,όμως,  είναι στην εποχή μας  ΑΚΟΜΑ  "αναγκαίο κακό". Οι κοινωνίες  είναι και σήμερα  δέσμιες των παθών, των ενστίκτων και των συμφερόντων των μελών που τις συγκροτούν. Ο "άνθρωπος των σπηλαίων" δεν έχει εξαφανιστεί από τις συμπεριφορές των ατόμων  και  δεν είναι λίγοι εκέινοι που είναι  ανίκανοι να διαχειριστούν το θυμικό τους ή  να λειτουργήσουν με σεβασμό στην ελευθερία και τα δικαιώματα του διπλανού τους, χωρίς νόμους και δεσμεύσεις. Γι΄αυτό ορίσαμε το κράτος ως το "αναγκαίο κακό", επειδή είναι ή οφείλει να είναι, σύμμαχος   του αδύνατου και ανίσχυρου.

Με το κράτος έχουν πρόβλημα  κυρίως οι Συνειδητοποιημένοι Πολίτες,που δεν είναι "οπαδοί" ή συστατικό της ανθρώπινης μάζας.  Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη το νόμο, για να συμπεριφερθούν  πειθαρχημένα και " νόμιμα". Αυτοί που  έχουν κατακτήσει μια διαφορετική ποιότητα ύπαρξης και  έχουν αναχθεί σε υψηλότερες  σφαίρες  και επίπεδα ζωής. Ο υπήκοος, ο "οπαδός", ο απολίτικος, ο κομματικός "πελάτης" προβλημα έχει μόνο στο μέτρο που που  κράτος δεν του εξασφαλίζει ικανή πόσοτητα "άρτου και θεάματος". Μόνο σ΄αυτή την περίπτωση γίνεται επικίνδυνος.

 Ο Συνειδητοποιημένος,όμως,Πολίτης ασφυκτιά από παντού με την παρουσία και τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, αφού του στερεί παντελώς την ατομικότητα στο όνομα της φιλοσοσφίας και της αναγκαιότητας της λειτουργίας  των ατόμων με τη μορφή και τις επιδιώξεις της "μάζας".  (πρβλ HOMO-NATURALIS.GR, ΔΡΩΜΕΝΑ "Ο κρατικός-Κοινωνικός βιασμός της "ατομικότητας"/2-3-12).

Το θέμα των παρακολουθήσεων, έτσι όπως το έθεσε ο Έντουαρντ Σνόουντε, για να δείξει τη σοβαρότητα των κινδύνων, που διατρέχουν οι ανθρώπινες κοινωνίες τώρα και στο μέλλον, δεν είναι ,κατά την άποψή μας ,πρόβλημα.Τουλάχιστον, δεν είναι τόσο σοβαρό,όσο διατείνεται.  Αντίθετα, σοβαρό πρόβλημα θα λέγαμε είναι η  έλλειψη παρακολούθησης ,που επτρέπει στα επιρρεπή στην παραβατικότητα άτομα  να διαπρέπουν στο έγκλημα,την ασυδοσία και την  παρανομία.

Για τις παρακολουθήσεις με  αφορμή όσα είπε ο πρώην σύμβουλος της NSA,  παραθέτουμε τις απόψεις μας σε δύο παλιότερα κείμενά μας παρακάτω:

 

                                             1.

   Παρακολουθώ-παρακολουθείς-παρακολουθεί! (ΔΡΩΜΕΝΑ, 03.11.13) 

Λύσσαξαν τελευταία, κράτη και ιδιώτες,  με τις παρακολουθήσεις. Και τελικά απεδείχθη πως όλοι  κρυφοβλέπουν και κρυφακούν  όλους, υποκλέπτουν τα...προσωπικά τους δεδομένα, όπως το λένε κομψότερα.  Μια παγκόσμια "βιομηχανία"  έχει στηθεί και υπάρχει, για να ..."βγάζει τα άπλυτα στη φόρα" του καθ ενός. Κυβερνήσεις, ακόμα και δημοκρατικές, αλλά και πέραν πάσης υποψίας  νοικοκυραίοι της διπλανής πόρτας ,έχουν μετ΄εμμονής επιδοθεί σε ένα   τρελό χόμπυ που  χαίρει παγκόσμιας άνθησης,  αναγνώρισης και  εκτίμησης.  Ο κόσμος πια δεν είναι παρά ένα τεράστιο  ΑΥΤΙ και  ΜΑΤΙ, που ακούει και βλέπει, ακόμα και τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες.  Οι Αμερικανοί,για παράδειγμα,  έχουν πάρει με τους αόρατους  δορυφόρους στο... κατόπι τη Μέρκελ και ξέρουν  ακόμα  πότε και πού πήγε   και ψώνισε  σακάκι... κλαρωτό και ο  βιτσιόζος γείτονας με τις μικροσκοπικές του κάμερες, ξέρει καταλεπτώς πότε και πόσες φορές  η Μαρία του "ρετιρέ"  μπαίνει και  και βγαίνει  στην τουαλέτα της.

Φίλοι και γνωστοί, εχθροί και αχώνευτοι παρακολουθούν ανελλιπώς ο ένας τον άλλο.  Σε επίπεδο κρατών-κυβερνήσεων (το λένε κατασκοπία)   σύμμαχοι τη "στήνουν" και καταγράφουν  συμμάχους και φίλους , εχθροί και αντίπαλοι,     τους μισητούς τους.   Στην κοινωνία;   Εκεί να δεις τί γίνεται . "Το έλα να δεις".. Απατημένοι και μη σύζυγοι και εραστές,  ανταγωνιστές βιομήχανοι, έμποροι, επαγγελματίες, ψυχάκηδες  και ανώμαλοι, τοποθετούν παντού μυστικές κάμερες, μικροσκοπικά μικρόφωνα, επινοούν σωρό  πονηρές πατέντες, για   να βλέπει το άθλιο-αχόρταγο  "μάτι" τους και να ακούει το ανήθικο-περίεργο   "αυτί" τους τα πάντα. Τίποτα να μην πέσει κάτω. Ηδονίζονται, την καταβρίσκουν, 'φτιάχνονται", αν έχουν στο "πιάτο" την προσωπική ζωή του άλλου .

  Προσωπικά μια απορία έχω. ΄Οχι για τους παρακολουθούντες, αλλά για τους παρακολουθούμενους: Τί έχουν να φοβηθούν ή τί κρύβουν οι τελευταίοι και δε θέλουν να τους βλέπει   ή να τους ακούει κανείς;    Σοβαρό, λογικό, φυσικό επιχείρημα πάντως, κατά τη δική μας άποψη, δε διαθέτουν. Απλώς, καμώνονται τα θύματα.  Κρύβονται πίσω από την ασαφή, γενικόλογη, νεφελώδη έννοια της "προσωπικής ζωής",της ιδιωτικότητας. Σου πετάνε και μια νομική ορολογία-κοτσάνα  που φοριέται κατά κόρον σήμερα, τα... "προσωπικά δεδομένα μου", και καθάρισαν ("από δω πάνε οι άλλοι".)

Ο λόγος ; Τους ρωτάς. Γιατί φοβάστε  να σας παρακολουθούν;  Ψελλίζουν, για να μην παραδεχτούν απλά και σταράτα πως όλοι αυτοί οι φόβοι τους,οι ανασφάλειες  και οι εμμονές, αλλά  και οι διαμαρτυρίες περί  παραβιάσεων του ατομικού δικαιώματος στην ιδιωτικότητα και την προσωπική ζωή δεν είναι παρά..."προφάσεις εν αμαρτίαις". Εμείς λέμε πως αυτά που διαπράττουν μακριά από κάμερες και μικρόφωνα ή από τα μάτια και τα  αυτιά  των...ενδιαφερομένων, αυτά δεν είναι καθαρά.  Το λέει πάλι επιγραμματικά ο θυμόσοφος λαός.  Φοβούνται  μη μαθευτούν οι  "πομπές"  τους γι΄αυτό "φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης".

Γράφαμε παλιότερα με αφορμή ένα άλλο ξέσπασμα για τις κατασκοπίες και  παρακολουθήσεις ,"καλή ώρα", όπως σήμερα:

                                                2.

                      ( ΑΡΧΕΙΟ        HOMO-NATURALIS           26.08. 2010)

                                           

"...2. "Πολλοί άνθρωποι των κομματικών εξουσιών ,ιδιαίτερα στη Γερμανίa ξεσπάθωσαν εναντίον της Google,γιατί το μεγάλο αφεντικό της δήλωσε πως "κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτή." Tρομαχτικό,απίστευτο,εγκληματικό,καταστρατηγείται η ιδιωτικότητα..." και τι δεν είπαν οι ...κέρβεροι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" (ΜΜΕ).

                                              --              
Για σταθείτε,βρε καλόπαιδα. Εμένα γιατί δε με ενοχλεί να ξέρει ο πάσα-ένας τί κάνω,πού πάω, τί λέω; Μήπως, γιατί δεν έχω να κρύψω ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα ούτε από αρχές, ούτε από άγνωστο, γνωστό και φίλο;Γι΄αυτό δε φοβάμαι μη με καταγράψει η κάμερα ή μην υποκλέψουν τα μηνύματά μου.΄Ο τι λέω και κάνω, γίνονται στο φως και αναλαμβάνω την ευθύνη τους.΄Αρα, κανένας "φακός" και καμιά συσκευή υποκλοπής δε με ενδιαφέρει αν καταγράφει τα...προσωπικά μου,γιατί δεν έχω"προσωπικά".

Εσάς γιατί σας κόπτει και δεν επιθυμείτε να σας πιάνει η κάμερα ;Μήπως γιατί έχετε "χεσμένη τη φωλιά" σας; Τι έχετε να κρύψετε και από ποιούς; Μόνο οι ένοχοι φοβούνται. Κοροϊδεύετε  κάποιους και τρέμετε μην έρθουν στο φως οι πράξεις και τα λόγια σας; Για παράδειγμα,μήπως παίρνετε λεφτά από πηγές που δε θα έπρεπε; Μήπως κρύβεστε σε...ροζ δωμάτια που ντρέπεστε για όσα κάνετε εκεί μέσα; Ποια είναι τα ανομολόγητα που δε θα θέλατε να ξέρουν οι άλλοι; Γιατί πρέπει να σας ξέρουν με ένα διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που έχετε στην πραγματικότητα;
 
Λοιπόν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:Τις κάμερες τις φοβούνται όσοι έχουν λόγους να παρουσιάζονται διαφορετικοί από ό,τι είναι. ΄Οποιος είνα "καθαρός"..."καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται". Βάλτε, επομένως, κάμερες παντού. Ιδιαίτερα στους φονικούς  αυτοκινητόδρομους, στις εφορίες,στις λογής  πονηρές συναλλαγές, στα λογιστικά γραφεία που συμπληρώνονται οι φορολογικές δηλώσεις των έχηδων, στα καζίνα και στις χαρτοπαιχτικές λέσχες,στα νοσοκομεία και σε όλα τα "κοινωφελή" ιδρύματα.Παντού βάλτε δορυφόρους και κάμερες. Να τους βλέπουμε και μεις τους εγκληματίες,να μην μπορούν να κρυφτούν,να  ξεμπροστιαστούν,να μάθουμε όλοι πόσα και ποια κουμάσια κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Οι δορυφόροι είναι ευλογία,οι κάμερς είναι ΛΥΣΗ. Είναι το μέλλον των δίκαιων και έντιμων κοινωνιών. Αφήστε τις τάχα μου ευαισθησίες σας για την...ιδιωτικότητα.Τις "πομπές" σας θέλετε να κρύψετε και  το δικαίωμά σας να παρανομείτε ατιμώρητα. Δεκάρα δε δίνετε για τα πραγματικά  ατομικά δικαιώματα,όπως πχ για  το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να έχουν ένα κομμάτι ψωμί τα εκατομμύρια των παιδιών που πεθαίνουν κάθε στιγμή από την πείνα.

Η ιδιωτικότητα σας μάρανε, Φαρισαίοι!

Τελευταία ανανέωση ( 26.12.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS