HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2117183
ΣΥΡΙΖΑ:"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑ
03.01.14

 

  ΣΥΡΙΖΑ :" ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ!

 " Αν τους λείπουν χρήματα όπως επικαλούνται για τα νοσοκομεία, ας τα αναζητήσουν ανάμεσα στους μεγάλους φοροφυγάδες, στις μίζες, τις λίστες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που διαχρονικά δημιούργησαν τα κόμματά τους και όχι στις τσέπες του ελληνικού λαού» συνεχίζει η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ."(MME)

 

 "Ας τα αναζητήσουν ανάμεσα στους...ΜΕΓΑΛΟΥΣ φοροφυγάδες",λοιπόν, διευκρινίζει το ανηθικότερο, κατά την αποψή μας, κόμμα  από τη λεγόμενη  Μεταπολίτευση  και εντεύθεν . Τώρα, τους  λόγους για τους οποίους   θεωρούμε το  ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ , ό,τι χειρότερο έχει ξεράσει στη χώρα η βρώμικη στέρνα του ελληνικού, κομματικού κατεστημένου στην περίοδο από την αρχή της Μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα,  τους έχουμε άπειρες φορές αναλύσει στις σελίδες του Homo-Naturalis.gr και δε θα τους επαναλάβουμε, για να μη γινόμαστε κουραστικοί.

 
Σήμερα, με αφορμή 1.΄Οσα καινούρια και ...ευχάριστα μας έδωσε η μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήσαμε πανελλαδικά (θα την ανεβάσουμε, υπομονή) και αποτυπώνει ευκρινώς   τον "πολιτικό χάρτη"  της χώρας  και 2. Από την παραπάνω φράση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ    (και  δεν είναι η πρώτη φορά, ο  κομματικός "αχυράνθρωπος"-αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ την έχει πολλές φορές αναφέρει) , θα υπενθυμίσουμε τα εξής.

 
Ο "Αχταρμάς"   (και από εποχής "Συντάγματος" συνεχώς και αδιαλείπτως "αγανακτισμένος")   των οπαδών του θνησιγενούς (επειδή ακριβώς είναι "Αχταρμάς" )  αυτού κόμματος,  σύγκειται κυρίως από ψηφοφόρους που ανήκουν, όπως συνηθίζεται να λέγεται, στην "κινούμενη άμμο"  του ελληνικού, εκλογικού σώματος. Οι οπαδοί- ψηφοφόροι αυτού του είδους  δε διαθέτουν καμιά ιδεολογική υποδομή, κανένα  πολιτικό "μπούσουλα" ,ούτε ακολουθούν  κάποια στέρεη , κομματική, "αξιακή γραμμή", όπως για παράδειγμα οι οπαδοί του ΚΚΕ. Η  μοναδική ..."αξία" που παραδέχονται και διαθέτουν έχει να κάνει με το  ποσωπικό τους συμφέρον, με την "πάρτη" τους.  Όποιος τους τάξει περισσότερες παροχές ,τους εγγυηθεί μια θεσούλα "βρέξει χιονίσει", ο κομματάρχης  που θα τους "χαϊδέψει τ΄αυτιά" με τον καλύτερο "μαυρογυαλούρικο" λόγο, είναι ..."θεός, άρχοντας, πρώτος"!

 
Πυρήνας οπαδών με ιδεολογικό υπόβαθρο στο κόμμα που γεννήθηκε από τους παλιούς...πετροβολητές της Βουλής στο Σύνταγμα,  δεν υπάρχει.  Στον "πρόγονό" του, στο πρώτο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν γίνει κυβέρνηση, στην αριστερή του πτέρυγα, συναντούσες τότε, ακόμα και αριστεριστές και αντιεξουσιαστές  και τροτσκιστές -λενινιστές, οι οποίοι  φυσικά λίγο μετά, όταν κατάλαβαν πώς  ήταν ο    αρχηγός του ΠΑΣΟΚ  ως πρωθυπουργός, λάκισαν στη στιγμή. Στο ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ  δεν υπάρχει τέτοιος  ούτε...για δείγμα.

Το κόμμα του "Αχταρμά"  δεν έχει ούτε καν αυτή την πολυτέλεια, να συμπεριλάβει, δηλαδή, στους οπαδούς του,  ένα σοβαρό, πολιτικοποιημένο άτομο. Μόνο "μάζα"  καιροσκόπων! Ο κομματικός λόγος της  "Γερουσίας"  του κόμματος...ομιλεί  'επί παντός (ιδεολογικού)  επιστητού"  και η "συνταγή" με την οποία "μαγειρεύει"  τις υποσχέσεις του  εμπεριέχει :1. Ολίγον μαρξισμό-λενινισμό, αλλά και  ολίγον... σταλινισμό (Για την προσκόλληση αυτή, πολλών της ηγετικής ομάδας του κόμματος  σε πρότυπα σταλινικά,  ας θυμηθούμε πως: α. δεν είναι λίγες οι φορές που  έχουν επίσημα απειλήσει (Τσίπρας, Παναγούλης, Κωνσταντοπούλου κ.α)  να στείλουν, ως κυβέρνηση,  εμάς  τους αντιφρονούντες σε....στρατόπεδα και φυλακές. β. εκτός από το πνεύμα  και τη δράση του  "μπαχαλακηδισμού",  ο τραμπουκισμός επίσης διακρίνει πολλούς νεολαίους του κόμματος και γ.  ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόεδρος της λεγόμενης "Ευρωπαϊκής Αριστεράς" στην οποία συμφύρονται πολλά, παλαιά, σταλινικά  "ερπετά"  και σοβιετοτραφείς  "δεινόσαυροι").  2. Μπόλικο εθνικισμό (Ελληνάρες), αντι -τουρκισμό-σκοπιανισμό-εβραϊσμό.  3. ΄Ενα μείγμα-συμπίλημα ακατανόητων οικονομικών θεωριών και προγραμμάτων, που εξικνούνται από σκληρό-καταλυτικό κρατικό παρεμβατισμό, μέχρι και φιλελεύθερες... "ανταμο-σμιθικές"  εφαρμογές. 4. ΄Ακρατο αντιευρωπαϊσμό σε σημείο ,που όχι μόνο να μην αναγνωρίζεται κανενός είδους συμπαράσταση και βοήθεια, έστω και τυπικά, των ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αλλά να θεωρείται η  Ε.Ε, η τρόικα και τα άλλα όργανά της  ως ...ΤΕΡΑΤΑ και  σχεδόν μοναδικοί υπεύθυνοι της κρίσης και της οικονομικής καταβαράθρωσης της χώρας .5. "Τρίτους και τέταρτους"  δρόμους, αντίστοιχους  εκείνων του Ανδρέα Παπανδρέου της "παλιάς κοπής", μόνο που  τώρα πια, επειδή δεν υπάρχουν Τίτο, Καντάφι και Αραφάτ, οι νέοι σκαπανείς-πρότυπα των οικονομικών μοντέλων  ακούουν σε  κάτι "κουφά"  λατινο-ισπανικά ονόματα όπως Τσάβες, "Μαδούροι" και  τέτοια 6. Μεγάλες δόσεις κασσανδρισμών, πεσιμισμού,  μίρλας, επιθετικότητας  και ψυχοπαθητικού παραληρήματος, τύπου Τσίπρα, Κωνσταντοπούλου, Παναγούλη  και άλλων.  (Να μείνουμε σ΄αυτά μόνο  τα "υλικά της συνταγής", γιατί θα κάνουμε, αν δεν κάναμε κιόλας, "κοιλιά"  στο θέμα, δίχως επαναφορά).

 
Λέγαμε, λοιπόν,  πως ένα στοιχείο από την έρευνά μας έρχεται να "δέσει"  (επιβεβεβαιώσει) αυτό  που  αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πως  το πρόβλημα, δηλαδή της χώρας, είναι οι ΜΕΓΑΛΟΙ φοροφυγάδες (χίλιοι, δυο χιλιάδες;) και όχι οι φοροφυγάδες γενικά (το βεβαιωμένο 70% των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα ). Ο ταβερνιάρης  που φοροδιαφεύγει εδώ και κάμποσες δεκαετίες  προκλητικά και αναίχυντα, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας,  των   "ενοικιαζόμενων δωματίων", ο κλέφτης της επιδότησης του "μπαμπακιού", ο τύπος  της αρπαχτής γενικώς, είναι στο "απυρόβλητο", δεν έχει να φοβηθεί ΤΙΠΟΤΑ, αν γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας, διότι αυτοί ακριβώς είναι η πλειοψηφία των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τα μέλη των γνωστών συντεχνιών και των  εργατοπατέρων  του πασοκικού εκτροφείου των ΔΕΚΟ (τύπου Φωτόπουλου, Ρίζου, Κολλά ) ,που "πίνουν νερό στο όνομα" του ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ,  φανατικοί οπαδοί επίσης είναι τα πάσης φύσεως λαμόγια, που κλέβουν το ΦΠΑ, τις επιδοτήσεις, τις αποζημιώσεις, τα κονδύλια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 
 Αυτό που λέμε, το διαπιστώσαμε, όπως αναφέραμε, στην πρόσφατη έρευνά μας, που δεν έγινε με τα παραδοσιακά ,γνωστά...μοντελάκια "έρευνας" των δημοσκοπικών εταιριών ( πχ , ξαμολημένες φοιτητριούλες του "Παντείου" με τα ξώπλατα και τα "μίνια" να ρωτάνε στους δρόμους,τα αρσερνικά κυρίως, αν θα ψήφιζαν ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...ΣΥΡΙΖΑ! Και οι μαντραχαλάδες ερωτώμενοι, περιχαρείς  και ζαλισμένοι  από το προκλητικό  "συναπάντημα" και χωρίς  να γνωρίζουν  το λόγο της ερώτησης, απαντούν:  "φυσικά ναι,  οπωσδήποτε θα ψηφίσουμε Τσίπρα"  και επεξηγούν μάλιστα καταλεπτώς και τους λόγους που θα το...διαπράξουν, για να κρατήσουν, όσο γίνεται  περσσότερη ώρα στο οπτικό τους πεδίο-ίσως να φαντασιώνονται πως μπορεί να την... πάρουν και  για κανα καφέ- το απρόσμενο θέαμα της μινι-φορούσας κοπελιάς, που βρέθηκε  τυχερό εύρημα στο δρόμο τους!)

 
Εμείς ,λοιπόν, το... κάναμε αλλιώς (θα εξηγήσουμε πώς στην ώρα του) και ένα στοιχείο από την έρευνά μας είναι τούτο: Οι ερωτώντες  (εμείς) "δια της σωκρατικής, μαιευτικής μεθόδου", είμαστε (για τους ερωτώμενους) κομματικά ανένταχτοι  (αυτό  τους αφήσαμε να καταλάβουν), "ψήφοι", δηλαδή, προς άγραν!. Οπότε εκεί να δεις... κόψιμο και πρεμούρα.  ΄Εκαστος οπαδός κόμματος "έδινε τα ρέστα" του να μας πείσει να ψηφίσουμε το δικό του κόμμα,  διότι... (οι του ΣΥΡΙΖΑ), ανάμεσα στα άλλα, διέθεταν και το εξής...καταλυτικό επιχείρημα: "Τι έχει ο μέσος ΄Ελληνας, ο φτωχός  να χάσει, ψηφίζοντας Τσίπρα; Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας,ο έμπορος, ο μαγαζάτορας (ο ταβερνιάρης που λέγαμε), ο αγρότης, ο φοιητής, ο συνταξιούχος; Πώς αν λάβοις παρά του μη έχοντος;  Να πληρώσουν, λοιπόν,  οι έχοντες και οι κατέχοντες, οι Βαρδινογιάννηδες και ο Κόκαλης"! Και άμα τους αντέτεινες  πως "οι πρώτοι, οι μη έχοντες  είναι  το 90% του ελληνικού πληθυσμού και οι δεύτεροι, οι έχηδες, μόλις 10, πού, λοιπόν,  θα βρεθούν τα λεφτά;", σου απαντούσαν με τη γνωστή τσαντίλα τους: "Μα, καλά, τροϊκανοί είσαστε ,πουλάκια μου και δεν το λέγατε τόση ώρα ; ΄Αντε τραβάτε από κει, κυβερνητικά παπαγαλάκια "!

 Αυτά, και  βάζουμε εδώ τελεία , γιατί τα "πολλά λόγια λόγια είναι φτώχεια". Οι "καθαροί οφθαλμοί" βλέπουν, οι έχοντες σώας τα φρένας καταλαβαίνουν και χωρίς τις δικές μας (πολύλογες καμιά φορά) αναλύσεις. ΄Οσο για τους  ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚΟΥΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ας ελπίζουν  πως, όταν  γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, θα  πάρει τα λεφτά των Βαρδινογιάννηδων και του Κόκκαλη και  θα τους τα... μοιράσει . (Να δούμε ποιος θα πρωτοπάρει).
 
"Μ΄αυτό το πλευρό να κοιμούνται" ,οι...χαραμοφάηδες!

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.01.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS