HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320349
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΞΗΡΕ, ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
20.01.14

 

Επιστολή του κατάδικου για την δράση του στην 17Ν και δραπέτη, Χριστόδουλου Ξηρού, δημοσιεύθηκε στο Indymedia. 

 

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Επειδή οι γνωστοί κροκόδειλοι των ΜΜΕ θ' αρχίσουν τις κλάψες για τα απολεσθέντα δικαιώματα, και θα ζητάνε όπως πάντα αίμα στην αρένα, έχω να πω τα εξής:

Καταρχάς, η δημοκρατία σας έχει αποθάνει προ πολλού και το εξάμβλωμα που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό που εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας.

Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ' Ράιχ.

Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ' αυτούς που υπηρετείτε!

Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό.

Είστε απέναντί μας, είστε τσανάκια αυτών που μας καταστρέψανε και αυτό είναι πλέον συνείδηση όλων.

Δε μας ξεγελάτε πια.

Δε σας σώζει τίποτα, ούτε τα Νταχάου που σχεδιάζετε, ούτε οι στρατιές των μισθοφόρων. Ότι και να κάνετε πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής θα φουντώσει και θα σας πνίξει!

Και σας προειδοποιώ:

Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!

Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου “Καραϊσκάκης”: “Όταν γυρίσω θα σας γαμήσω”

Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”. Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά.

Αν ήσασταν έξυπνοι θα μας είχατε δώσει όχι απλά άδειες αλλά και ελευθερία, όμως φυσικά δεν είστε.

Τώρα την ύστατη ώρα αντί να φωνασκείτε υστερικά, να ετοιμάζετε πιο σκληρούς νόμους και πιο σκληρή καταστολή – που δείχνει και το μέτρο της δημοκρατίας σας – καλύτερα να ετοιμάζετε την ντροπιαστική φυγή σας.

Γιατί η βασιλεία σας τελείωσε και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!

Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής “κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι”. Δεν το έπραξα.

Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου “πορεία”.

Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ' τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!

Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος.

Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας.

Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.

Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την πολιτική μου δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: “Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε.

Και θα ξαναπώ τον ίδιο στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη.'Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα σκλάβοι του Δία

ο νους – η ψυχή παραμένει λεύτερη".

14-1-14Χριστόδουλος Ξηρός,

Ελεύθερο μέλος της 17Ν.

 

Κατ΄αρχήν..."καλώς όρισες" πάλι Χριστόδουλε στις  δέλτους της Ιστορίας!  Εμείς από δω μέσα,  θα "καλύψουμε" τη δράση σου (αν και έχουμε αρκούντως αναλύσει το μάταιο και ουτοπικό αυτή της δράσης των "Ανταρτών Πόλης"  και της ΄Ενοπλης Λαϊκής Πάλης) με αντικειμενική κριτική και ιστορική παρρησία. Να κάνουμε, όμως ,μια σημαντική, κατά την άποψή μας, παρατηρήση σε ένα σημείο  της επιστολής σου. Γράφεις:


 "Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ' αυτούς που  υπηρετείτε!
Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό."
...Είστε απέναντί μας...
...Δε μας ξεγελάτε πια.
...Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ' τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!"

 Ποιος λαός, Χριστόδουλε; Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι μια "μάζα"   που νοιάζεται μόνο για "άρτον και θεάματα". Πού την  είδες εσύ τη συνειδητοποημένη κοινωνία; Γι΄αυτούς που ξεκοκαλίζουν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, όχι γιατί δεν υπάρχουν δουλειές, αλλά γιατί απαξιούν οι ίδιοι, όντας... ευγενική ράτσα, να κάνουν τη δουλειά  του Πακιστανού;  Για εκείνους που κλέβουν μια ζωή την εφορία (δηλαδή "εμένα" που δεν κάνω το ίδιο και δε με θεωρούν έντιμο,αλλά κορόιδο); Που φιλάνε "κατουρημένες ποδιές"  και "γλείφουν εκεί που φτύνανε"  για μια θεσούλα στο δημόσιο;  Για  τις συντεχνίες των "Φωτόπουλων" και  των "Κολάδων"  που  κλέβουν δεκαετίες τώρα ασύστολα δημόσιο χρήμα, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, λεφτά, δηλαδή,  που ανήκουν στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;

  Γι΄αυτή τη "μάζα", θες να πεις, έβαλες  εσύ το κεφάλι σου στο "ντορβά"; Προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ. Αν χρειαζόταν  να έβγαινα "αντάρτης" (γνωρίζοντας πάντα πως μια τέτοια ενέργεια είναι περισσότερο  απελπισία και αυτεγκλωβισμός, όχι λύση), αν,  εν πάση περιπτώσει,  είχα λόγους να κάνω κάτι τέτοιο, σίγουρα αυτό   θα το έκανα μόνο για τη δικιά μου αξιοπρέπεια.

 ΄Αλλωστε, ουδείς με εξουσιοδότησε (ούτε θέλω) να τον "σώσω", ούτε να διεκδικήσω το δίκιο και την εκδίκησή του.  Δε θα έκανα ποτέ τη "νταντά"  ενός λαού που επί συναπτά έτη τον "χαϊδολογούν" εμετικά  οι λογής "Μαυρογυαλούροι"  από εποχής   Καποδίστρια μέχρι τη σημερινή του ανεκδιήγητου  Τσίπρα.

Με λίγα λόγια , Χριστόδουλε, είναι άξιος της μοίρας του αυτός ο λαός, αφού επί τόσα χρόνια δεν μπόρεσε  (διάβαζε δε θέλει ) να την αλλάξει . Και πίστεψέ με είναι μέγα παραμύθι και ιστορικό λάθος   να απενοχοποιούμε αυτή τη "μάζα"  να της χορηγούμε συνεχώς  συχωροχάρτι και να επιλέγουμε την εύκολη λύση   της ανακάλυψης πάντα ενός  "μαύρου πρόβατου", που επωμίζεται τις αμαρτίες των πολλών και άλλοτε αυτό είναι οι Εγγλέζοι, άλλοτε οι Γάλλοι, οι Γερμανοί,οι ..."άλλοι"  γενικότεραστα. Ποτέ ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Αυτός ο λαός, σε ένα μεγάλο κομμάτι του, δεν αξίζει να θυσιάσεις για πάρτη του ούτε μια ώρα από τη...μεσημεριανή σου σιέστα ,Χριστόδουλε. Πίστεψέ με. Δεν περιλαμβάνει στις τάξεις του ελεύθερους και συνειδητοποιημένους Πολίτες, δε διακατέχεται από αρχές και αξίες, δε θυσιάζεται για ιδεώδη. Κάθε "συστατικό" αυτού του λαϊκού  "ζελέ" νοιάζεται μόνο για το προσωπικό του συμφέρον.  Γι΄αυτό θα έκανε τα πάντα ,αν δεν υπήρχε ο φόβος του νόμου και της τιμωρίας. (Θυμήσου στην "Πολιτεία"  του Πλάτωνα το μύθου του Γύγη). Κι αν θες, ακόμα και σένα που ορκίζεσαι στο όνομά του και αποφάσισες να  "αγωνστείς"  για τέοιους, θα σε "παρέδιδαν" , αν ήταν να ξέρουν πού είσαι και πως θα  κονομούσαν τα λύτρα της προδοσίας τους.

΄Οσο δεν μπορείς, Χριστόδουλε,  ή δε θες να ξεδιακρίνεις αυτή την  αναμφισβήτητη ιστορική  αλήθεια, θα κινδυνεύει  πάντα η δράση σου από την αυστηρή κρίση της Ιστορίας, που θα σε θεωρεί ως  αιθεροβάμονα και  καθόλου απέχοντα στη συμπεριφορά από  υποψήφιο βουλευτή, που εκφωνεί  μπαλκονάτους προεκλογικούς "δεκάρικους" παραμονές εθνικών εκλογών. Και ο τελευταίος  θα έχει το άλλοθι πως τουλάχιστον δε σκοτώνει.

  Για κοίταξε το λίγο και απ΄αυτή την πλευρά που το βλέπουμε εμείς. Θα ήτανε πιο έντιμο,  πιο αξιοπρεπές και κατανοητό, αν έμενες στο στίχο του Ρήγα με τον οποίο ξεκίνησες την επιστολή σου: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Αν σταματούσες  σ΄αυτό, ειλικρινά θα καταλάβαινα για ποιο λόγο το έσκασες.

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 20.01.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS