HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320417
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΙΣΛΑΜΙΚΟ-ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΜΟΝΤΑΖ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
25.02.14

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΙΣΛΑΜΙΚΟ-ΚΕΜΑΛΙΚΟ... ΜΟΝΤΑΖ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

 

 "Πολιτικό «σεισμό» προκαλεί στην Τουρκία η δημοσιοποίηση στο YouTube, υποκλαπέντων τηλεφωνικών συνομιλιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γιο του Μπιλάλ. Στο ηχητικό, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, φέρεται να ακούγεται ο Τούρκος πρωθυπουργός να ζητά από τον γιο του να να απομακρύνει τεράστια χρηματικά ποσά από το σπίτι του και σπίτια συγγενών τους.


Η υποκλαπείσα συνομιλία φέρεται να έχει διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των εισαγγελέων κατά κυβερνητικών στελεχών,  με την κατηγορία της διαφθοράς. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ακούγεται να ενημερώνει το γιο του για τις συλλήψεις και εν συνεχεία τον ρωτά για το ύψος του ποσού που είχε στο σπίτι του. Ο Μπιλάλ του απαντά ότι έχει τα λεφτά που του έδωσε εκείνος και τότε ο Ερντογάν του ζητά να τα απομακρύνει. Μάλιστα, για το λόγο αυτό του λέει ότι θα στείλει στο σπίτι του και την κόρη του και αδελφή του Μπιλάλ, Σουμεγέ. 

Επίσης, τον συμβουλεύει η απομάκρυνση των χρημάτων να γίνει νύχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους αναφέρεται ότι πρέπει να απομακρυνθούν χρήματα από πέντε συγγενικά σπίτια.

Πατέρας και γιος, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, κάνουν λόγο για ποσό που το συνολικό του ύψος ανέρχεται σε ένα δισ. δολάρια, ενώ φαίνονται να προβληματίζονται για 30 εκατ. σε ευρώ που δεν έχουν που να τα πάνε"
  

 

Ο Ερντογάν δεν είναι και ο καλύτερος πρωθυπουργός της Τουρκίας και εμείς πολλές φορές του τα έχουμε “ψάλλει” από δω. Είναι, όμως, η (σχεδόν) μοναδική εγγύηση πως δε θα ενισχυθούν ή δε θα κυβερνήσουν στην Τουρκία (πάλι) ο στρατός με τους “αχυρανθρώπους” του ή οι φανατικοί ισλαμιστές ,κάτι που θα είναι φυσικά σε βάρος της δικής μας χώρας. Υπ΄αυτή την έννοια, ο νυν πρωθυπουργός της Τουρκίας είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας σε σχέση με τους άλλους δύο θηρευτές της εξουσίας.

Ειδικά, ο στρατός με τα “κοράκια” του και τους “ιέρακες”, που έχασαν κι αυτοί, όπως και οι δικοί μας εδώ, τον ρέοντα αδιακόπως  στις τσέπες τους πακτωλό του χρυσού από τους φρενήρεις εξοπλισμούς τόσα χρόνια και των δύο χωρών,έχουν πάθει... ντελίριο. Η κρίση σε μας, αλλά και τα ποικίλα προβλήματα ,που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα, ματαίωσαν ή ανέστειλαν τη συνέχιση των εξωφρενικών αγορών εξοπλισμού, όπως η τελευταία αγορά του αιώνα για την Ελλάδα ,που μας κόστισε ο...”κούκος αηδόνι”,για να πάρει και ο ΄Ακης το ...μερτικό του.

Υποστηρίζουμε,λοιπόν,πως ο Ερντογάν είναι “καλό χαρτί” και για τη δική του και για τη δική μας χώρα και αυτό δεν του το συγχωρούν, όσοι έχασαν την “κουτάλα” και το “πάνω χέρι”,δηλαδή οι στρατοκράτες, οι φανατικοί Τούρκοι εθνικιστές, οι έμποροι όπλων και οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιου είδους  μπίζνες. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που “κίνησαν γη και ουρανό” οι αντίπαλοί του, εδώ και πολύ καιρό, για να τον ρίξουν. Μια φάση της ενορχηστρωμένης επίθεσης εναντίον του είναι κι αυτή, που προέκυψε από την... αποκάλυψη στο διαδίκτυο μιας κατασκευασμένης τηλεφωνικής συνομιλίας του Τούρκου πρωθυπουργού και του γιου του στην οποία φέρονται να κανονίζουν οι δυο τους για το πώς θα... ξεφορτωθούν ή θα κρύψουν τα κλοπιμαία τους!

Αυτή η ιστορία με το ηχητικό μήνυμα που ξαφνικά ανακάλυψαν σήμερα οι αντίπαλοί του “βρωμάει από μακριά” ,όπως και η ...απόρρητη συζήτηση που είχε με γιο του για το... πού, πώς,πότε θα καβατζώσει η οικογένεια Ερντογάν τα δις. Αστεία πράγματα! Λες και δεν είχε άλλο τρόπο να επικοινωνήσει με το σπίτι του ο Τούρκος πρωθυπουργός από το γραφείο του, αν ήθελε να μιλήσει για τέτοιες λαμογιές, ούτε γνώριζε πως η μισή Τουρκία παρακολουθεί την άλλη μισή και πως οι συμπατριώτες του εισαγγελείς και δικαστές,φανατικοί ισλαμιστές οι περισσότεροι,τον έχουν ζώσει από παντού με κοριούς. Τα αγνοούσε όλα αυτά,ενώ τα ήξεραν... ΟΛΟΙ οι άλλοι άσχετοι στη γείτονα (μέχρι κι εμείς εδώ είχαμε πάρει πρέφα πόσο διαπλεκόμενη και εξαρτημένη είναι η τούρκικη δικαιοσύνη).

Δηλαδή, μας λένε να πιστέψουμε πως πήρε ο πρωθυπουργός τηλέφωνο χωρίς καμιά προφύλαξη το γιο του και έγινε ο ακόλουθος...άνετος διάλογος μεταξύ τους. -΄Ελα,Μπιλάλ,που...(μ)πιλαλάς ,ρε μπουνταλά, όλη μέρα και δε σε βρίσκω, τζαναμπέτη;  ...Τί ποιος είμαι, ρε; ΄Αφερίμ! Εγώ είμαι,ο πατέρας σου, πανάθεμα το γονιό σου! Δε μου λες,τί έγινε με εκείνα τα δις που κλέψαμε; Πρόφτασες να τα κρύψεις; Αν όχι,άκου. Υπάρχει μια καλή καβάτζα στο παλιό πατρικό της μάνας σου, από κάτω στο κατόι.Φεύγα τώρα,τράβα εκεί και όταν φτάσεις, πάρε με να σου πω ακριβώς πού είναι η καταπακτή .Και πρόσεχε,  σε σιδερένιες βαλίτσες να βάλεις τη “χαρτούρα”,γιατί έχει και ποντίκια στο χάλασμα,τόσα χρόνια παρατημένο, μη τα ροκανίσουν κιόλας οι αρρουράιοι,είναι ο ιδρώτας μας...”

Κάπως έτσι μας ...αποκαλύπτουν πως έγινε η συνομιλία μεταξύ πατρός και υιού και ο πονηρός εισαγγελέας, που παρακολουθούσε νυχθημερόν τα κινητά τους, γράπωσε το κελεπούρι και τσουπ το έβγαλε στο Υou TuBe Αν δεν είναι γραφική η ιστορία αυτή, είναι σίγουρα  για “αγρίους"και βγάζει και πολύ γέλιο.

Το μοντάζ,οι πλαστογραφίες, οι παντός είδους παρεμβάσεις στα τηλέφωνα και οι χακερισμοί στο διαδίκτυο είναι συνηθισμένη κατάσταση στις μέρες μας. Εδώ εμείς (η “τελευταία τρύπα του ζουρνά”) τραβάμε μέχρι σήμερα των “παθών μας τον τάραχο” στο σάιτ με τα μοντάζ, τις αλλοιώσεις, τα ραψίματα-ξηλώματα και τα άλλα χακεράδικα που μας ταλαιπωρούν τόσα χρονια. Και τί δεν κάνουν! Διαγράφουν ή κατσκευάζουν και στέλνουν μαϊμού μέηλ, αλλάζουν ολόκληρες παραγράφους, προσθέτουν,αφαιρούν λέξεις σε κείμενά μας(ειδκά υβριστικούς χαρακτηρισμούς προσώπων ) σβήνουν τροποποιούν φράσεις,παραγράφους. “Αλωνίζουν” με λίγα λόγια σχεδόν από τη μέρα που βγήκαμε στο διαδίκτυο. Εκατοντάδες οι καταγγελίες μας εδώ. Κάποιο διάστημα, μάλιστα, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το σάιτ , γιατί ούτε γραμή ιντερνέτ μας άφησαν για μέρες, σερνόταν το σύστημα ολόκληρο,δεν ανέβαινε λέξη με τίποτα.Γράφαμε στις 4-9-2010 

"Όταν για πρώτη φορά,πριν  πάρα πολύ καιρό,ανακάλυψα πως στέλνουν σε γνωστούς και αγνώστους μέιλ, μηνύματα κ.λπ από τη δική μου  ηλεκτρονική διεύθυνση και το κινητό μου, η πρώτη αντίδραση ήταν οργή  και αγανάκτηση.΄Ηταν κάτι σαν βιασμός. Μετά, τα "είδα όλα":΄Οτι έγραφα σε κολλητό μου πόσο καλά πέρασα στις...Μπαχάμες που μόνο από το χάρτη τις ξέρω, πόσο αγόρασα το... ελαιόλαδο-και μάλιστα βιολογικό-που δεν αγοράζω πια. Οι γνωστοί κύκλοι τα κάνουν αυτά, τα έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει από δω, αλωνίζουν συνέχεια και ασελγούν ακόμα και στην προσωπική μου ζωή...Δεν έχουν ιερό και όσιο αυτοί. Δεν έχουν οι παλιάνθρωποι..."


Πώς το κάνουν; Ποιοί είναι αυτοί; Τόσο ηλίθια και παιδαριώδης πια είναι η ασφάλεια που (δε) σου παρέχουν στην τεχνολογία,όταν Ο καθένας με λίγες ή περισσότερες τεχνικές γνώσεις μπορεί να σου κάνει τη ζωή κόλαση;

 

Γι΄αυτό υποστηρίζουμε πως είναι στημένο το παχνίδι με τον Ερντογάν, ένα παραμύθι για μικρά παιδιά. “Μπάζει” από παντού,δείχνει καθαρά πως είναι μια χοντροκομμένη φάρσα. Κανείς δεν πιστεύει πως δεν πρόκειται για μοντάζ, πειραγμένο ηχητικό μήνυμα. Απώτερος (αφελής) στόχος να γίνει πολιτική εκμετάλλευση του θέματος σε βάρος του Τούρκου πρωθυπουργού).Αλλά, θα ξεφουσκώσει πιστεύουμε σε λίγες ημέρες.

Εκτός αν ο στρατός,οι εθνικιστές, οι ισλαμιστές δικαστές και η αντιπολίτευση στη γείτονα, έχουν πάρει απόφαση να διαλύσουν το σύμπαν εκεί, να ρίξουν πάση θυσία τη νόμιμη κυβέρνηση. Γι΄αυτό, δε διστάζουν να βιάζουν και τη λογική και το αυτονόητο. Οπότε,αν συμβαίνει κάτι τέτοιο,θα χυθεί πολύ αίμα στην όμορη χώρα.

΄Ας έχουμε το νου μας εμείς εδώ. Οι μέρες είναι πονηρές!Τελευταία ανανέωση ( 26.02.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS