HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2117271
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
19.03.14
 

                            ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA,19-3-2014)

 

 

"ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Μόνιμο αποκλεισμό της Ρωσίας από τη G8 προτείνει ο Κάμερον

Η Βρετανία προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίσει μόνιμο αποκλεισμό από την Ομάδα των Οκτώ (G8), αν το Κρεμλίνο προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες στην Ουκρανία

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να συζητήσουμε με τους συμμάχους και εταίρους μας το αν θα εκδιώξουμε ή όχι μονίμως τη Ρωσία από τη G8, εφόσον υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων. «Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε χθες, Τρίτη, τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών και της ΕΕ να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Χάγη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, για να συζητήσουν για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η εκδίωξη της Ρωσίας από την ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, της οποίας αποτελεί πλήρες μέλος από το 2002, είναι μία από τις διεθνείς κυρώσεις που εξετάζονται μετά την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

 

Η διεθνής κοινότητα «θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα» αν δεν προβεί σε ξεκάθαρες ενέργειες μπροστά σ' «αυτή την προσάρτηση» της Κριμαίας από τη Ρωσία, πρόσθεσε σήμερα ο Κάμερον."

 Χωρίς να αμφισβητεί κανείς  τη σημασία-αποτελεσματικότητα  κι αυτών των μέτρων  ,όμως και τούτα κι οποιαδήποτε άλλα παρεμφερή παρθούν, θα παραμείνουν ημίμετρα, επειδή δεν  πρόκειται να συνετίσουν το δικτάτορα της Ρωσίας και να κάνει πίσω. . ΄Οταν τιμωρείς με αυτό τον τρόπο  έναν παρανοϊκό, ψυχοπαθή, τον εξαγριώνεις περισσότερο,τον κάνεις  ακόμα πιο επιθετικό και εκδικητικά επικίνδυνο. Ο Πούτιν έχει χάσει προ πολλού τον έλεγχο των πράξεών του. Είναι λάθος μέγα να του συμπεριφέρεται η διεθνής κοινότητα, σαν σε φυσιολογικό άτομο και μάλιστα ως πρόεδρο μιας χώρας με ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Τρία μέτρα-σενάρια  ΜΟΝΑΔΙΚΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ έχουν απομείνει, για να τεθούν σε εφαρμογή  (συνδυαστικά τα δύο), αφού η Δύση διέπραξε το μέγα ιστορικό λάθος να αφήσει από την αρχή  ανενόχλητο το νέο Χίτλερ να καταλάβει την Κριμαία. Συγκεριμένα:

1.α.Εξουδετέρωση του δικτάτορα με την αιφνίδια σύλληψή του σε ιδιωτικό χώρο. Αυτό φυσικά προϋποθέτει μυστική  εισβολή στη χώρα ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας για τέτοιου είδους επιχείρηση. β. Ταυτόχρονη πρόσβαση των συμμαχικών δυνάμεων στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο, κατάληψη και άμεση εξουδετέρωσή του. 

2. Αντιπερισπασμός στο εσωτερικό της χώρας με τη δημιουργία πολιτικής κρίσης για την ανατροπή του δικτάτορα. Απαιτούνται: α. Συσπείρωση όλων των αντιπολιτευτικών δυνάμεων της χώρας υπό στιβαρή και "αποφασισμένη" ηγεσία. β. Πολυήμερες, σκληρές κινητοποιήσεις, απεργίες, καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων, συγκρούσεις μέχρις εσχάτων με τις δυνάμεις καταστολής του Πούτιν.  

3. Πολεμική αναμέτρηση του ΝΑΤΟ με  τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κριμαία, ανακατάληψη του ουκρανικού αυτού τμήματος και εισχώρηση των συμμαχικών δυναμεων στο ρώσικο έδαφος σε έκταση πολλών χιλομέτρων. Το σενάριο αυτό προϋποθέτει την επιτυχή εξέλιξη του 1ου. Διαφορετικά, σε μια στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ ο παρανοϊκος Πούτιν θα απαντήσει με χρήση πυρηνικών. Είναι απολύτως σίγουρο πως δε θα διστάσει να φτάσει ως εκεί, για να πάρει όσους περισσότερους μπορεί μαζί του,αν αισθανθεί παγιδευμένο ζώο ή πως πρόκειται να συλληφθει. Δεν είναι Σαντάμ ο Πούτιν. Ο πρώτος, ό,τι και να ήταν, δεν ήταν παράφρων.Ο δικτάτορας της Ρωσίας είναι ψυχοπαθής.

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.03.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS